Page 1

KWALITEIT IN BROOD EN BANKET


KWALITEIT DUS, OOK IN ZEER GROTE AANTALLEN Wie denkt dat ambachtelijk brood en banket alleen nog maar voor selecte gezelschappen beschikbaar is, heeft het mis. Bij bakkerij Vooges in Aalsmeer maken we dagelijks zeer grote aantallen brood en banket. Voor onze particuliere en zakelijke klanten die stuk voor stuk kwaliteit en vakwerk wensen. En dat krijgen ze bij ons, met smakelijk brood en krakend vers banket.

Bekende grondstoffen Authentieke recepten, uitstekende grondstoffen waarvan we de herkomst kennen en weten waar het gemalen is en een bakker die het deeg nog handmatig controleert. Met oog voor detail en vooral voor kwaliteit bakken wij zo al jarenlang het brood en banket van een constant hoog niveau. Voor dag en dauw staan onze bakkers klaar in de bakkerij om alle broden, bolletjes en het banket te maken. In grote aantallen omdat we er dagelijks onze 4 winkels mee bevoorraden en ruim 100 zakelijke klanten. Dat is heel veel, maar het is stuk voor stuk ambachtelijk bereid.


DESEMBROOD Een beleving in eigen bakkerij Vers desembrood wordt bijna dagelijks gebakken in onze bakkerij in de Zijdstraat. Met de eigen desemcultuur gekweekt van exclusief geselecteerde granen zoals spelt uit de Haarlemmermeer en gemalen meel van Korenmolen de Leeuw uit Aalsmeer. Op het kneden na wordt dit brood geheel met de hand gemaakt en tenslotte gebakken in een steenoven. Zo krijgt dit brood die speciale smaak. Wie op zaterdag in de winkel komt, kan dit hele proces zien, ruiken en uiteindelijk zelf proeven!

Bakker is een fantastisch beroep. Het is geweldig om te zien dat mensen blij worden van heerlijk vers brood. Dat je een bijdrage kunt leveren op bijzondere momenten in iemands leven, met een prachtige verjaardags- of bruidstaart.

Jasper (eigenaar)

BANKET Het lekkerste banket uit Aalsmeer Ook het lekkerste banket uit Aalsmeer wordt elke dag weer door onze banketbakkers gemaakt. Vakmensen die met aandacht de koekjes, gebakjes, taarten en onze eigen specialiteiten maken. Zoals de gevulde koeken met dat dunne, knapperige randje of het Bosvruchtentaartje met die marsepeinen bovenlaag. En natuurlijk de Aalsmeerse meisjes; een uniek gebakje volgens het originele Vooges recept! Heerlijk banket verkrijgbaar in onze winkels of bezorgd bij u op de zaak.


Westeinder Dubbeldonker

Westeinder Goud

Westeind er Vezelwit

ONZE WESTEINDER BRODEN

Ieder Westeinder brood heeft zijn eigen smaak en bijzondere, karakteristieke eigenschappen. Wij hebben er alles aan gedaan om deze broden voor u zo gezond en zo lekker mogelijk te maken. Zo bevatten onze Westeinder broden zo min mogelijk zout en zijn alle meergranensoorten op basis van volkorenmeel. Bovendien geven wij het brood alle tijd om te rijzen. Hoe langer het rijsproces, hoe meer smaak.

Westeind er Klassiek

Westeinder Meergranen


“BAKKER, WAT IS NOU PRECIES VOLKORENBROOD?” Wat is volkorenbrood? Volkorenbrood is een wettelijk beschermde naam die is vastgelegd in het Warenwetbesluit Meel en brood. Dat betekent dus dat volkorenbrood aan wettelijke eisen moet voldoen. Om brood ‘volkoren’ te mogen noemen, moeten alle onderdelen van de graankorrel (de meelkern, kiem en zemel/vliesje) in de natuurlijke verhouding terugkomen in het brood. Alle goede voedingsstoffen blijven daardoor bewaard. Wat is het verschil tussen bloem, meel en volkorenmeel? Bloem wordt gemaakt van uitsluitend het binnenste deel van de graankorrel: de meelkern. Alle overige onderdelen, zoals de zemelen en de kiem, worden er na het malen uitgezeefd. Daardoor blijft er een wit graanpoeder over. Bloem wordt gebruikt voor de bereiding van witbrood. Volkorenmeel bevat alle onderdelen van de graankorrel, dus de meelkern, de kiem en de zemel in de natuurlijke verhouding. In volkorenmeel zijn de zemelen met het blote oog zichtbaar. Volkorenmeel wordt gebruikt bij de bereiding van volkorenbrood. Meel is een combinatie van bloem en volkorenmeel. In de praktijk is dit vaak een verhouding van 50/50. In meel zijn de zemelen met het blote oog zichtbaar. Meel wordt gebruikt bij het bereiden van bruinbrood. Kan er bloem in volkorenbrood zitten? Ja, dat kan. De basis van volkorenbrood is volkorenmeel, maar er zijn twee redenen waarom er bloem in

volkorenbrood verwerkt kan zijn. Allereerst kunnen er voor het bakken van brood hulpgrondstoffen gebruikt zijn, die bloem als basis hebben. In de praktijk gaat het om een paar procent, met nauwelijks gevolgen voor de voedingswaarden. Daarnaast kan de bakker er voor kiezen om de onderdelen van de graankorrel zelf in de juiste, natuurlijke verhouding toe te passen; dus losse bloem, zemelen en kiem. Wie zegt dat volkorenbrood gezond is? Het Voedingscentrum dat de beroemde Schijf van Vijf maakt, noemt volkorenproducten ‘helden’. Ze leveren namelijk energie en veel andere voedingstoffen, zoals vezels, eiwitten, B-vitamines en ijzer. Is grof volkoren gezonder dan fijn volkoren? Het zijn beide 100% volkorenbroden, dus even gezond. Bij grof volkoren is de korrel wat grover gemalen dan bij fijn volkoren. Kwestie van smaak! Bakkerij Vooges heeft vier soorten 100% volkoren: • Fijn Volkoren • Fijn Volkoren Sesam • Grof Volkoren • Grof Volkoren Sesam Allemaal even lekker, even gezond en 100% volkoren. De grove voor liefhebbers van een grove kruim met zichtbare zaden en pitjes en Fijn Volkoren voor de fijnproevers die alle gezonde eigenschappen van volkoren willen binnenkrijgen maar ook van een fijne structuur houden.


DE MENSEN ACHTER BAKKERIJ VOOGES

Ik werk al ruim 25 jaar met heel veel plezier bij Vooges. Elke dag is een feestje in de winkels.

Mieke (winkeldame) We genieten volop van alle mooie dingen, lekker en gezond eten hoort daarbij. Grof volkoren is onze favoriet, goed beleg erbij en je bent goed en lekker bezig. Hoe simpel en gaaf kan het leven zijn ...!

Wim & Corine (eigenaren)

Elke dag zoveel prachtige en heerlijke producten om je heen, dan is mijn dag al snel weer goed. Vooral het suikerbrood is om je vingers bij op te eten.

Jesper (invoer)

Proef ons geheim!

ONS BOSVRUCHTENTAARTJE Bakkerij Vooges is niet alleen beroemd om hun lekkere broodsoorten maar de banketbakkers kunnen er ook wat van. Die maken dagelijks het mooiste en lekkerste gebak en taarten. De absolute topper in Vooges’ banketassortiment is het Bosvruchtentaartje. Die is wereldberoemd in Aalsmeer en omstreken.

Met veel plezier sta ik nog steeds elke dag de taarten en het gebak te maken, zelfs na 25 jaar!

Marco (banketbakker)


ONZE WINKELS Bakkerij Vooges heeft vier winkels in Aalsmeer en Amstelveen waar u van maandag tot en met zaterdag terecht kan voor het lekkerste brood en gebak. Op zaterdagen bakt de bakker in de winkel met de vloeroven diverse speciaalbroden, wekelijks andere broodsoorten. Bakkerij Vooges Zijdstraat 79 1431 EB Aalsmeer Tel. 0297 32 49 52 Openingstijden: ma t/m vr 8.00 tot 17.30 uur za 7.30 tot 15.00 uur Bakkerij Vooges Poldermeesterplein 3 1433 JZ Aalsmeer Tel. 0297 36 52 65 Openingstijden: ma t/m vr 8.00 tot 17.30 uur za 7.30 tot 15.00 uur Bakkerij Vooges WC Middenhoven Brink 64 1188 ND Amstelveen Tel. 020 441 79 16 Openingstijden: ma t/m vr 8.00 tot 17.30 uur za 7.30 tot 16.00 uur Bakkerij Vooges Raadhuisplein 8 3641 EE Mijdrecht Tel. 0297 31 01 24 Openingstijden: ma t/m vr 8.00 tot 17.30 uur za 7.30 tot 15.00 uur

Magazine vooges  

Lees alles over onze heerlijke volkoren producten.

Magazine vooges  

Lees alles over onze heerlijke volkoren producten.

Advertisement