Page 7

|

Actief verkopen doe je zo

Jan Linders schoolontbijt

Zeelandia en NBC geven eendaagse verkoopcursus in hun vak. Selten: “Mensen laten inzien dat ze eigenlijk een ontzettend leuk vak hebben zodat ze werkplezier uitdragen in de winkel. De uitstraling van je personeel verbetert de winkelsfeer en de vragen die gesteld worden aan de klanten. Daardoor verbetert ook nog eens je omzet!” De cursus is heel praktijkgericht. “In de ochtend bespreken we het koopproces. Elk moment is van belang: van het binnenkomen totdat de klant de deur uitloopt.”‘s Middags wordt er ingegaan op verMeer verkopen, in deze tij­ den? Trainer Carolijn Selten ziet het elke week gebeuren. “In de bakkerij staat de omzet onder druk en veel bedrijven hanteren een financiële stop. Maar investeren in een actieve verkoophouding van je perso­ neel resulteert vrijwel zeker in omzetstijging. De kosten ver­ dien je in 99,9% van de gevallen op korte termijn terug”.

schillende klanttypen, koopwensen en hoe je hierop kunt inspelen. “ Selten kan de training aanbevelen aan álle bakkerijen en verkoopmedewerkers.“Iedereen kan altijd nog leren. Bovendien: de markt verandert, klanten veranderen. Je kunt in de ene setting een dijk van een verkoper zijn, als de setting verandert moet jij je toch aanpassen. Opnieuw op zoek gaan naar de optimale versie van jezelf.”

Ingezonden

Selten geeft bijna elke week de NBC verkooptraining ‘Actief verkopen’. Een training voor personeel van bakkerswinkels. Selten: “Het succes van de training laat zien dat bakkers zeker de waarde ervan inzien. Deze training onderscheidt zich dan ook door het opvallende, directe effect ervan op de omzetcijfers.”

Haarlem - Voor de echte chocoladefreak zal er geen betere actie mogelijk zijn. Chocolaterie Pierre in de Kleine Houtstraat heeft het grootste paassei van Haarlem in huis. Aan het ei is een wedstrijd verbonden: wie het gewicht raadt of het dichtst benadert krijgt het ei mee naar huis. Het ei is negentig centimeter hoog en hol van binnen. ‘Het is een laag melkchocolade van ongeveer twee centimeter, getamponeerd met pure chocolade, zodat het ei een beetje een marmeren uiterlijk heeft’, zegt Jeffrey van Soest, zoon van eigenaar Gert van Soest. De actie is bedoeld om meer naamsbekendheid te krijgen. De chocolaterie heeft al jaren een vestiging in Hillegom. Het ei heeft een winkelwaarde van tussen de 300 3n 400 euro. Tijdens de actieperiode mag iedereen een gokje doen. De winnaar krijgt begin april bericht in ieder geval voor Pasen. Foto: United Photos/Paul Vermeer.

De kern van de training draait erom dat mensen weer zin krijgen

Ingezonden door: Gert & Karin van Soest, Chocolaterie Pierre, Houttuin 2, 2181 JG, Hillegom, Tel.0252-525210

7

Elk jaar organiseert Jan Lin­ ders, een zelfstandige keten van 56 supermarkten in het zuidoos­ ten van Nederland, het school­ ontbijt voor basisscholen. Cris­ tel Aarts, Category Manager Brood & Banket bij Jan Linders vertelt over de belangrijkheid van dit schoolontbijt: “We wil­ len zo het ontbijt extra onder de aandacht brengen. Het ontbijt is namelijk de belangrijkste maal­ tijd van de dag. Hiermee start het lichaam op. Geen ontbijt is geen energie.” Voor dit jaarlijkse evenement heeft Jan Linders de ‘Versier je boterham’-

wedstrijd in het leven geroepen. In totaal winnen 56 schoolklassen een heerlijk ontbijt en de hoofdprijswinnaars krijgen een rondleiding in de bakkerij van Jan Linders (Bakkersland in Kerkrade). De deelnemende basisscholen kunnen per klas een versierde ‘papieren’ boterham inleveren bij Jan Linders. De supermarkten kiezen dan de winnaars met de mooiste boterhammen. De winnaars van de hoofdprijs waren dit jaar klas 3-4-5 van basisschool “De Keg” uit Venray. Zij hebben onlangs een rondleiding gekregen in de bakkerij.

Skills Masters 2012 in Ahoy succesvol verlopen In Rotterdam AHOY zijn van 15 tot en met 17 maart de Skills Masters gehouden. De banket­ bakkers van Het Zadkine waren hier alweer voor het 8e jaar actief met workshops en ook dit jaar met het ”wereldberoemde” Paashaaskonijntje. Tijdens deze drie dagen hebben de banketbakkerstudenten van Zadkine een kleine 500 workshops verzorgd voor geïnteresseerden in het brooden banketbakkersvak. Met een kleine 35.000 bezoekers mogen de Skills volgens Piet Grave­maker van Zadkine Centrum in Rotterdam een succes genoemd worden en met recht de grootste landelijke beroepenmanifestatie van Nederland.

great taste ... WAPEN

OVAAL SPECIAAL

EENHOORN

PADDESTOEL

GRAND MARNIER

KOFFERTJE

VERREKIJKER

SWEET NUT

BEN HUR

FLORENCE ALBÈRT NOOT RUMKOGEL

AARDBEI CUBAANSE KUS KONINGSKROON ALBÈRT GLAD GLOBE

PETJE

ZEBRA

ACCORDEON

MARASQUIN MANNON

VLIEG

KAATJE CROQUANT

OVAAL ROYAAL

CERICETTE

STOOMWALS

FRIESCHE STAARTKLOK CAFÉ BRASIL BOUCHÉE

TROPICAL

UIL

allesondercontrole.com

LILI

SUNNY DAY POIRE

SICILIË

WILLIAM SUIKERVRIJ

TempWeb. Draadloze temperatuurbewaking en -registratie via internet/LAN. NL 074 265 77 88

T 013 - 511 45 45

www.chocolateriealbert.nl

BE 053 80 97 54

1533AdvBakeryNext_TempWeb.indd 1

26-03-12 13:34

Bakery Next 6 2012  

De vakkrant voor de bakkerijbranche. Een unieke bladformule voor en door professionals uit de bakkerijbranche. Vol actualiteiten, opinie, in...

Bakery Next 6 2012  

De vakkrant voor de bakkerijbranche. Een unieke bladformule voor en door professionals uit de bakkerijbranche. Vol actualiteiten, opinie, in...

Advertisement