Page 1

#2 2012

NYE

MULIGHETER DUGNADEN ER FULLFØRT OG VI TROR DET ER BEGYNNELSEN PÅ NOE

VERDT PÅKJENNINGENE ETTER Å HA ÅPNET HJERTET SITT FOR HELE

VIKTIGHETEN AV Å VÆRE ÅPNE, EKTE OG ÆRLIGE OGSÅ

STØRRE

VERDEN

PÅ NETT


WIGGO SKAGESTAD wiggo@filakrs.no

Foto: Martesia Bezuidenhout | Dreamstime

Wiggo er 52 år og gift med May Brit. Sammen har de 3 barn. Han er sammen med Øyvind Valvik hovedpastor i menigheten. Wiggo er opptatt av menighetens plass i samfunnet og har hovedansvar for omsorgsarbeidet. Foruten å være ansvarlig redaktør for FiladelfiaMagazinet er han også redaktør i Radio Filadelfia. Foretar barnevelsignelser, dåp og sivilrettslige gjøremål som bryllup og begravelser.

GUD ØNSKER ALLTID AT VI SKAL TA NYE

STEG

Vi tror på en Gud som er nyskapende, en Gud som gir oss mennesker nye muligheter. Vår Gud gir ny kraft, nytt håp, ny framtid og nye muligheter. Han avventer ikke med sin inngripen eller nærvær til vi når fram til egne eller andres standard eller forventning.

Nei, han møter oss alle der vi måtte befinne oss, midt i alle våre utfordringer og omstendigheter. Det at Gud skaper noe nytt, det erfarer vi gjennom vitensbyrd fra mennesker på tvers av generasjoner og sosial status. Vi hører mennesker blant oss fortelle om opplevelser av en Gud som gir ny kraft, nytt håp, ny framtid og nye muligheter. Menighet handler om etapper og sesonger. Vi er kommet inn i andres arbeid, der vi for vår etappe har det ansvar og privilegium å få være med å erfare første «steg» mot nybygget i Kvartal 42. Nå har vi nettopp flyttet vi til nye flotte lokaler i Marvika. Gjennom dette erfarer vi Guds omsorg og ferdiglagte gjerninger. Samtidig som vi får se at det Gud for år tilbake talte om, nå er i ferd med å materialiseres. Vårt nye menighetssenter i Marvika er virkelig et

2

sted der vi åndelig og materielt kan utfolde oss. Nye lokaler og arealer vil gi oss uante muligheter. Igjen gir vår Gud oss ny kraft, nytt håp, ny framtid og nye muligheter. Mange praktiske utfordringer gjenstår ennå, men også i dette tror vi på vår Gud. Gjennom Jesus Kristus har han kalt oss til et liv der vi ved hans nåde har tilgang til ny kraft, nytt håp, og nye muligheter. Dette er noe av de nye steg vi skal ta under den tiden vi blir i Marvika. Steg som gir oss den nødvendige vekst før vi igjen er tilbake i Dronningens gate. Men inntil den tid kommer vil vi se at han underveis vil gi oss vekst, som vil være langt mer enn vi har drømt og bedt om. Det som ble forutsagt, er kommet, nå kunngjør jeg nye ting. Før de ennå spirer fram, lar jeg dere få høre om dem (Jesaja 42, 9). Sammen ønsker vi å ta et nytt steg mot framtiden!

FILADELFIAMAGAZINET ER NÅ TILGJENGELIG PÅ APP STORE. LAST NED VÅR APP OG TA DEL I EN NY INTERAKTIV LESEOPPLEVELSE


FILADELFIAMAGAZINET magazinet@filakrs.no

Vår adresse nå som vi har flyttet til Marvika er Marviksveien 140, 4632 Kristiansand. Som vi skrev om i forrige nummer, så jobbet vi med en løsning for å distribuere FiladelfiaMagazinet digitalt. Dette er nå en realitet og du kan abonnere gratis på bladet vårt i App Store. Vi vil fortsette med å gjøre bladet og innholdet tilgjengelig også på flere plattformer etterhvert... Nå er det meste blitt flyttet til Marvika, og vil i løpet av nærmeste framtid gå gjennom og se om det er noe mer vi kan bruke. Det vil bli litt ting og tang igjen, så vi planlegger derfor å ha et garasjesalg etter sommeren, hvor det blir mulighet til å få gjort noen gode kjøp. Åpen Kafé flytter ikke med oss til Marvika på grunn av sitt behov for å være nær sentrum, men blir i Shalam sine lokaler f.o.m. 24. mai. Åpen Kafe er avlyst 31. mai, men vil ellers gå sin vanlige gang i lokalene til Shalam med sommeravslutning 21.6. Studentfilla - Om du er student eller arbeidstaker, rik, fattig, gift eller ugift, er du hjertelig velkommen til å bli med å skape et godt sosialt og åndelig fellesskap med oss. Dette blir et sted hvor du kan få det mye gøy, få gode venner og selvfølgelig få mye Jesus! Studentfilla-møtet er alltid kl. 18.30 den siste torsdagen i måneden. Filadelfia Bibelskole vil fortsatt ha sin undervisning i Dronningens gate frem til skoleåret slutter. Misjonsrådet er ikke lenger operativt, og misjon er nå organisert som en egen avdeling slik som andre virkegrener i menigheten. Siv Anette Aukland er avdelingsleder for misjon. Fra 3. juni er det bare ett møte på søndagene gjennom sommeren, og det er kl. 11.00. Vi starter opp med to møter på søndagene igjen fra og med 26. august. Regnskap og Forvaltning AS flytter etter planen inn i våre lokaler i Marvika i midten av juni. Sommer er leirtid for barna. Fredheim Leirsted arrangerer Barneleir i perioden 15. - 17. juni og Juniorleir mellom 21. og 24. juni. Påmeldingsfrist er 1. juni, og påmeldingsskjema og mer informasjon finner du på www.fredheimleirsted.org. I juli får menigheten besøk av Rachel og Gordon Hickson. De taler på gudstjenesten søndag 8. juli kl 11.00. Filadelfia gjennomfører fellesferie i juli og det vil derfor være redusert bemanning på kontoret. Vi legger opp til at sentralbordet er åpent det meste av sommeren, men det kan enkelte dager også være mindre tilgjengelighet her. Vi ønsker alle medlemmer og besøkende en riktig god sommer! På U-Festivalen som går av stabelen på Hedmarktoppen 12. til 15. juli kommer menighetens ungdomsarbeid til å bidra med både lovsang og forkynnelse. Leeland er bekreftet til festivalen, så har du ikke allerede planlagt å ta turen til Hamar, så sett av tid nå med en gang. Høstens bønn- og fasteuker starter 9. september. Det blir 24-timers kontinuerlig bønn som tidligere, så skriv deg opp på bønnetavlen når det nærmer seg.

WWW.FILADELFIAKRISTIANSAND.NO

INNHOLD

# 2 2012 42 årgang

æ

4

TEMAARTIKKEL

6 DUGNAD

9 10 KVARTAL 42

AKTUELT

12

SIDE 18 BIBELSKOLE

16

SIDE 21 OMSORGSSENTER

UNGDOM

BARN- OG FAMILIE

Bibelskolen på tur til Israel

SIDE 19 TENTRO Avslutningsfesten 6. mai

SIDE 20 MEDIA Nye muligheter til å nå mennesker

Dag Gunnar Foss er ny på innsiden

SIDE 22 MUSIKKSKOLE Feirer snart ett år

SIDE 24 MENIGHETSSIDENE Jubilanter, hilsener og informasjon

Ansvarlig utgiver: Filadelfia | Adresse: Marviksveien 140 4632 Kristiansand | E-post: magazinet@filakrs.no | Telefon: 380 23 400 | Telefax: 380 21 077 | Ansvarlig redaktør: Wiggo Skagestad E-post: wiggo@filakrs.no | Redaktør og grafisk design: Frode Daland E-post: frode@filakrs.no | I redaksjonen: Morten M. Larsen, Camilla Evenstad, Monica Sannarnes og Margrethe Tveit | Materialfrister: #1: 5. februar #2: 5. mai #3: 20. august #4: 5. november | Trykk: 07 Sør AS |

3


I temaartikkelen kan du lese litt mer i dybden om det som er bladets tema. Artiklene gjenspeiler situasjoner i selve menighetslivet og skrives ofte av medlemmer eller stab i Filadelfia. Ungdomspastor Thor-Harald Evenstad er 32 år, gift med Camilla og far til 2 barn.

THOR-HARALD EVENSTAD thor-harald@filakrs.no

Foto: Morten Marius Larsen | Filadelfia Media

NYE

MULIGHETER Vi gleder oss over å ha kommet inn i nye lokaler! Det er utfordringer med å starte opp på et nytt sted, men det er også mange gode prosesser. Dermed kan man bli tvunget til å løse noen ting på en litt annen måte enn før. Relasjonsbygging er en av disse tingene jeg håper vi blir bedre på.

4

Bibelen sier at vi som kristne ikke lever etter menneskebud som: ta ikke, rør ikke, smak ikke. Det nye testamentet slår fast at det handler om å elske Gud og å elske mennesker. Alle budene er sammenfattet i dette ene, at vi elsker hverandre. Elsker vi Gud og bruker tid i hans nærhet så burde det føre til at vi også får et hjerte for andre mennesker. Hvis ikke, er det noe som skurrer litt. Lokalene i Marvika gjør det lettere for oss å legge enda mer til rette for flere sosiale sammenkomster og arrangementer. Men å si at vi ikke har hatt mulighet til å gjøre dette i de lokalene vi har

hatt, ville være en ansvarsfraskrivelse. Det er et ordtak som sier: Ny dag – nye muligheter. Uansett hvordan lokalene våre ser ut, så må vi alltid rette fokus mot det som er viktig: Å elske Gud og elske mennesker. Jeg husker godt et utsagn av Tom Nordli, når Start var på jakt etter seriegullet. Det var mye skriverier i avisene og mange som tippet at start ville vinne serien. Før en kamp mot Brann fikk Tom Nordli spørsmålet: Er Start Norges beste lag? Nordli svarte: Verdensmester er aldri noe du er. Det er enten noe du har vært eller kan bli.

HØR UNGDOMSPASTOR THOR-HARALD EVENSTAD TALE OM AT HOVMOD STÅR FOR FALL PÅ VÅRE NETTSIDER ELLER PÅ ITUNES


MORTEN MARIUS LARSEN HAR DU LYST TIL Å VÆRE MED I VÅR NYE UTVIDEDE VERTSKAPSFUNKSJON UNDER VÅRE MØTER? TA KONTAKT!

mor tenmarius@filakrs.no

Foto: Morten Marius Larsen| Filadelfia Media

Vil bli STØRRE og synligere ServiceKontakten møter takknemlige mennesker hver gang de er ute på oppdrag. Men for å bli større og mer synlige i samfunnet, trenger de flere frivillige medarbeidere

Mitt ønske for menighetens fremtid at vi skal bli gode på mennesker. At vi kan legge til rette for at vennskap blir skapt. Nye føler seg hjemme og velkomne, samtidig som de som alltid har vært her ikke blir glemt. Om vi har vært dårlige eller flinke til dette tidligere skal ikke jeg bedømme. Men som Nordli ønsket å få frem i svaret han gav, så handler det om at vi kan bestemme oss for å gi en innsats og jobbe sammen - ikke mot hverandre. Går vi sammen om dette, så vil vi utrette store ting. Menigheten har i de siste årene fått være med på store ting, men vi kan igjen utrette og gjøre enda større ting. Bygget er ikke målet, du som leser dette er målet! Vi kan bli gode på mennesker! Vær med å bidra til at Filadelfia blir et sted hvor du møter Gud og gode venner. Hver dag er en ny mulighet til å se og bety noe for andre!

Ordene «gratis» og «arbeid» hører sjelden hjemme i samme setning. Derfor blir folk veldig overrasket når ServiceKontakten utfører kostnadsfritt, praktisk arbeid for de som trenger det. - De er alltid veldig takknemlige. Det hender at folk prøver å betale for arbeidet vi gjør. Da takker vi nei, smiler Rene Rafael Hoekstra, som er en av flere gruppeledere i menighetens «frivillighetssentral». ServiceKontakten består av omtrent 50 frivillige medarbeidere som utfører praktisk og sosialt arbeid. 35 av medarbeiderne tar seg av de praktiske oppdragene. Dette arbeidet kan innebære alt fra hagearbeid, til flytting og maling. - Noen gjør veldig mye, og vi vil gjerne fordele oppdragene slik at det ikke blir for mye på hver. Men flere oppdrag betyr mer jobb. Vi trenger flere frivillige, sier Rene, og legger til at medarbeiderne selv kan styre hvor mye de vil jobbe – alt fra en gang i måneden til en gang i uka. Nå håper Rene at ServiceKontakten kan bli enda større enn det er i dag, og enda mer synlig for folk flest. - Vi håper å være 100 frivillige i 2013. Kanskje vi også kan utvide tjenesten og gjøre andre oppgaver enn det vi gjør i dag? For eksempel gå ut på byen for å dele ut mat og snakke med folk, drømmer Rene. KONTAKT SERVICEKONTAKTEN I FILADELFIA PÅ TELEFON 380 23 400

5


SINDRE HOPLAND

sindrehopland@gmail.com Foto: Morten Marius Larsen | Filadelfia Media

Sindre Hopland er 21 år og studerer statsvitenskap ved Universitetet i Agder. Han er aktiv i Filadelfias ungdomsarbeid, og er en del av ledergruppen i Studentfilla. For å tilpasse våre midlertidige lokaler i Marvika til menighetens behov inviterte vi til felles dugnad i ukene 16, 17 og 21 denne våren. Mange har bidratt i arbeidet og vår reporter var tilstede og loddet stemningen.

STOR DUGNADSINNSATS:

Murmester Frode Lindgren er en av mange som har bidratt med godt håndtverk mange ettermiddager.

BEGYNNELSEN PÅ NOE

STØRRE For mange av menighetens medlemmer har Marvika vært deres andre hjem store deler av april. Ung som gammel har gjort de nye lokalene klare for bruk gjennom dugnadsarbeidet.

6

I Filadelfias nye storsal oser det av ståpå-vilje og arbeidsmoral. Mange har de siste ukene byttet ut tastatur og mus med hammer og spiker, teppefliser og målestokk, for å gjøre Marvika klar for menighetens virke. Mange sene kvelder har gjort at arbeidet er i rute. - Det er god oppslutning hver dag, godt samhold og fin flyt i arbeidet, forteller

Tom Birger Urdal, som er med som dugnadskoordinator. - Det er utrolig bra å møte de folkene man ellers bare ser i bakhodet. Man blir kjent på en helt annen måte når man arbeider sammen, forteller Urdal. Han mener at det å være med på dugnaden er en naturlig del av at menigheten flytter.

USIKKER PÅ HVOR MARVIKA ER? FÅ VEIBESKRIVELSE VIA VÅRE NETTSIDER ELLER SCAN DENNE QR-KODEN MED DIN MOBIL


LOKALENE I MARVIKA ER NÅ OMBYGGET OG TILPASSET MENIGHETENS BEHOV. KOM OG BESØK OSS I MARVIKSVEIEN 140 han smilende, mens han losser av de siste benker og bord til barnearbeidet. Men det er ingen tvil om at det er hardt arbeid. Terje Håland mumler for seg selv at det kun er ti minutt til matpause, i det han legger en teppeflis på det nye galleriet. LYDTEKNIKK: Sigurd Schaathun har sammen med Ole Morten Eftevand prosjektert lyd, lys og scene i Marvika.

Mandag 16. april begynte dugnaden offisielt. Arbeidet har vært fordelt på tre uker: To i april, der man hovedsakelig har gjort de nye lokalene klare for menighetens møter, bibelskole, radio og andre aktiviteter. Den tredje uken i mai fikk navnet «den store flytteuken». Da skulle alt innbo flyttes over fra Dronningens gate.

Ivrige arbeidere Kristoffer Bendixen var en av flere ungdommer og unge voksne som samlet seg tirsdag 17. april for ta i et tak. Bendixen er til vanlig baker, men i kveld har han byttet ut forkle med arbeidshansker. - I dag har vi først og fremst løftet barneog ungdomsarbeidet inn i de nye lokalene. Men jeg håper både å få snekre og mure litt de neste dagene også, forteller

MED BLIKK FOR GODE LØSNINGER:

Dugnadskoordinator Tom Birger Urdal har med sitt lune smil og sine gode egenskaper vært en fantastisk motivator for å sette folk i arbeid.

Eierskap til bygget En annen arbeidskar er lydtekniker Sigurd Schaathun. Han har vært fast inventar i Marvika siden arbeidet begynte. Sigurd forteller at lyden ser lovende ut, men påpeker at mange ikke vet hvor mye arbeid som ligger i god lyd. - Det fine med å være med på dugnad er at man får en type eierskap til bygget, som man ellers ikke ville fått. - Hva gjør at du frivillig bruker så mye tid på dette arbeidet? - Jeg mener dugnad har egenverdi i seg selv, svarer Sigurd raskt. På spørsmålet om han tror de blir ferdig til første møte, er svaret klart: - Vi skal bli ferdig! Og med slik moral og innsats kan vi være sikre på at vi får et fantastisk bygg i tiden i Marvika.

GODT OVER HUNDRE PERSONER HAR PÅ FORSKJELLIGE MÅTER VÆRT INNVOLVERT I DUGNADEN. EN STOR TAKK TIL DERE ALLE!

7


Foto: Morten Marius Larsen | Filadelfia Media

FULL POTT: Elektrikerlærling og lydtekniker Espen Gundersen meldte seg likegodt til dugnad alle dagene. Ingenting å utsette på den innsatsen...

8

GLIMT FRA DUGNADSARBEIDENE I MARVIKA. GODT HUMØR, GOD MAT OG BRA FREMDRIFT HAR PREGET ARBEIDET


Billy er 54 år, gift med Unni og far til 3. Han er Eldstebror i Filadelfia og menighetens prosjektleder i forbindelse med utviklingen av Kvartal 42. Kvartal 42 utgjør arealet mellom Dronningensgate/Tollbodgata og Kronprinsensgate/Elvegata. Arealet som utvikles utgjør i grunnflate ca. 4100m2 og inkluderer Filadelfias nårværende eiendom, samt hele arealet bort til Elvegata inkl. tidligere Shell.

Det som nå har vår fulle fokus, er arbeidet med å utforme rammesøknaden. Dette er et omfattende arbeid som involverer en god del prosjektering hvor ingeniørkompetanse på forskjellige fagområder er involvert sammen med arkitekt og den øvrige prosjektledelsen. Rammesøknaden

billy@omanage.no

Illustrasjon: MIR

MORGENSTJERNEN

Kvartal 42 Det er en glede å kunne meddele at vi er gått over i en ny fase av prosjektet.

BILLY ØKSENDAL

- Morgenstjernen tror på Guds ord

er planlagt innsendt til Plan- og Bygg innen 1. desember 2012. Hvis alt går etter planen vil bygging kunne starte i begynnelsen av 2013. Arkitekten jobber parallellt med nytt fasadeuttrykk etter at «Gnisten» i 12 etg. ikke lenger er aktuell. Det er spennende å følge denne prosessen, og de første skissene som foreligger sier oss

FØLG UTVIKLINGEN I PROSJEKTET PÅ WWW.KVARTAL42.NO

at vi kommer til å få et fantastisk bygg. Når dette er klart i løpet av noen uker, vil disse bli lagt ut på prosjektets nettside slik at alle kan bli kjent med disse. Bygging vil altså starte til vinteren og i 2015 bør vi være forberedt på å flytte tilbake fra Marvika til Kvartal 42.

9


ØYVIND VALVIK oyvind@filakrs.no

Foto: Frode Daland| Filadelfia Kristiansand

Øyvind er 57 år, gift med Bodil og har 2 voksne barn. Han er sammen med Wiggo Skagestad hovedpastor i menigheten. Øyvind har et stort hjerte for byen og er også en aktiv medspiller i det felleskristne arbeidet i Kristiansand. Foretar barnevelsignelser, dåp og sivilrettslige gjøremål som bryllup og begravelser. I artikkelen på disse sidene tar Øyvind opp temaer som er aktuelle for menigheten.

PERSONLIG TILBAKEBLIKK

1959-2012 Lokalet skal rives. Flytting er et faktum. Minnene strømmer på. Det er ikke bare et kapittel som skal legges bak, ikke bare en bok, men flere bøker i stort bibliotek for mange av oss.

Filadelfia har vært et åndelig hjem, et sted for viktige valg, et bønnens hus, hatt stor sosial betydning, nye vennskap, samlingssted for vielser, barnevelsignelser, konfirmasjon, jubileer og dødsfall. Vekkelsesmøter, vitnemøter, taler, sang og musikk, tungetale og profetier. Menighetsmøter som har vært salige, krevende og nyttige. Intense og ånds fylte møter – noen kjedelige møter og mange svært gode møter. Fullsatt sal, syltynt besøk og mye midt i mellom. 10

3 åring på møte. Min første opplevelse av Filadelfia var da jeg som 3 åring i 1958 ble tatt med på møte i A-salen. Som 3 åring ble møtet langt. Jeg la en plan. Satte meg ned på gulvet og så om det var mulig å krabbe så fort som mulig mellom alle beina helt fram til talerstolen. Jeg satte i gang, men i siste liten ble jeg dradd hardt og brutalt tilbake. Skuffelsen var stor da jeg på nytt ble plassert på stolen uten mulighet til ny utflukt. Vekkelse i lokalet. Året etter i 1959 skulle storsalen innvies. Stolene var ikke kommet, men jeg ble tatt med og satte meg øverst i trappa. For en 4 åring virket lokalet gedigent. Kunne dette lokalet noen gang bli fullt? Men etter bare et år skjer det. Vekkelsen bryter løs. Kjell og Odd synger sjelene frem til forbønn og frelse. På kort tid vokser menigheten. Vekkelseslufta fikk jeg inn som 5 åring og husker hvordan jeg spent fulgte med. Kommer noen til å bli frelst i dag? Emanuel Minos. Syndenød kan komme fort. Tidlig på 60-tallet gjestet Emanuel Minos oss ofte – både på teltmøter og i lokalet. Som 7-8 åring

ETTER INTENS DUGNAD DE FLESTE ETTERMIDDAGER OG KVELDER I TO ÅR STOD LOKALET KLART TIL ÅPNING I 1959


ORIGINALT SKJØTE FOR KJØP AV TOMTEN I DRONNINGENSGATE 91

SUM I 1932: KR. 23.000,byrd. Etter å ha overlevd flere musikkledere, ble det plutselig min tur. Et 3 måneders piano kurs som 13 åring var visst alt som skulle til. I 1977 kjøpte jeg piano og debuterte umiddelbart som pianist.

var dette sterke møter. Litt i sterkeste laget for en sart guttesjel. Intense ettermøter endte med syndenød. Men det var bare voksne som gikk frem til forbønn. Men Herren er nådig. Barnetroen holdt noen år til. Frelse. Så på et helt ordinært onsdagsmøte i 1967 med Håkon Haug som taler skjer det. Barnetroen går ut på dato. Møtene ble avsluttet med bønn på kne. Det var flaut å bli sittende. Jeg måtte bestemme meg. Jeg bøyer kne og ber om frelse. Ingen legger merke til det, men jeg vet at det skjedd. Dåp. Håkon Haug og dåp er en og samme sak. Det var umulig å unngå spørsmålet: «Øyvind – når skal du døpte deg da?» Gode unnskyldninger må en lete lenge etter. Jeg lette, men fant ingen, og lot meg overtale. Jeg håpet det kunne skje i det stille. Planla at på forsommeren er det lite folk og bestemte en dato. Lite ante jeg at akkurat den dagen kom Emanuel Minos på besøk og salen var stappfull.

Frykt for åndsdåp. Med dåp kommer også forbønn fra eldsterådet. Jeg husker at eldste Paul Larsen bad en bønn om at jeg skulle bli åndsdøpt. Men inni meg bad jeg om det ikke måtte skje. Panikken for at jeg da måtte reise meg opp og tale i tunger – var stor. Til min overraskelse hørte faktisk Gud min bønn, mer enn eldstebroderen - men bare midlertidig. Kort tid etter i 1969 skjedde det likevel. Min første tjeneste. Vervet som nestleder i gutteklubben Fremad og skribent i avisen Rett Kurs var ledig. Oppfinnsomme Frithjof Pettersen trommet sammen flere andre på min alder og et kreativt opplegg ble etablert. Ungdomstid. Ungdomsmusikken var et must. Sangstemme var ikke tema. Musikkleder «Glade Jens» vektla heller iver og glød og gode vitnes-

FØLG FILADELFIA KRISTIANSAND PÅ FACEBOOK

Eldstejeneste. Som 29 åring i 1984 kom Egil Svartdahl. Han mente visst at jeg måtte få ned gjennomsnittsalderen i rådet og ba meg stille til valg. Jeg vegret meg og hadde ikke lyst til å love å gå på alle møter resten av livet. Men kall er kall. Jeg sa ja og trodde jeg hadde strekt meg så langt det var mulig. Men det skulle bli «verre». Fulltidstjeneste. Som 37 åring kom det største sjokket. Pastorkallet traff meg hardt, brutalt og uventet. 6 år senere var det slutt på å telle penger. Nå ble det fokus på å telle sjeler. 14 gode år. 14 år senere i 2012 ser jeg med stor takknemlighet tilbake på de beste årene i livet. Takk til alle som har gjort Filadelfia til en fantastisk arbeidsplass og en særdeles spennende og trivelig menighet å betjene. Det er få forunt å få så mange sammenhengende gode år i samme menighet. Selve lokalet er bare et redskap – et redskap vi nå skal ta farvel med. Men bladets tittel er nye muligheter. Nye drømmer skal realiseres. Kanskje dine? 11


MORTEN MARIUS LARSEN mor tenmarius@filakrs.no

Foto: Morten Marius Larsen | Filadelfia Media

Morten Marius Larsen er 22 år og medarbeider i ungdoms- og mediearbeidet. Ungdomsarbeidet i Filadelfia har en målgruppe på 14-30 år. Det er ungdomsmøter hver fredag kl. 20.00 og egne møter for studenter siste torsdag hver måned. I tillegg til selve møtene er det også cellegrupper, kafédrift, turer, teamarbeid, tentro m.m. De har gitt ut CD´en Hvem er lik Deg som er tilgjengelig på iTunes.

ÅPNER HJERTET SITT FOR HELE

VERDEN 12

DET HAR KOMMET MANGE GODE TILBAKEMELDINGER ETTER AT ANNIE KAROLINE DELTE VITNESBYRDET SITT PÅ VÅRE NETTSIDER


FØLG UNGDOMSARBEIDET PÅ FACEBOOK OG MOTTA NYHETSOPPDATERINGER FILADELFIA KRISTIANSAND! UNGDOM! :D

Det har vært en stor påkjenning for Annie Karoline Olafsrud (19) å dele vitnesbyrdet om tapet av faren sin på nett, men responsen hun har fått fra folk som har sett filmen, har vært overveldende god. I filmen forteller Annie Karoline om hvordan Gud har helbredet sårene etter tapet av faren. Vitnesbyrdet ble lagt ut på Filadelfia sine nettsider i november 2011, og ble spredt gjennom Facebook. Nå har filmen blitt spilt av over 4000 ganger.

døde, og jeg turte ikke å snakke om det som skjedde. Nå vil jeg rope ut at jeg er helbredet. Jesus kan lege sår, og jeg vil vise at det er sant.

- Jeg har fått mange meldinger på Facebook fra folk som takker for at jeg delte det på nett. Noen forteller at vennene deres har blitt berørt av filmen, andre sier at de har kommet til tro på Jesus etter å ha hørt vitnesbyrdet mitt. Det er godt å vite at det har betydd noe for andre å se det, smiler Annie Karoline Olafsrud.

Likevel må Annie Karoline innrømme at hun ikke var helt forberedt på hvilke påkjenninger som kunne komme, da hun delte vitnesbyrdet sitt. I ettertid har hun hatt flere tunge tanker.

Vil vise at Jesus kan helbrede Faren hennes døde av kreft da hun var fire år gammel. I filmen forteller Annie Karoline at hun lenge var sint på Gud, og det føltes som om han var langt unna. Men etter en lang prosess der Gud møtte henne med sin kjærlighet, kan hun frimodig si at «Gud er nå min far». - Dette er noe jeg egentlig ikke ville delt med hvem som helst. Nå har jeg delt det med hele verden, sier hun, og innrømmer at det er skremmende å vite at så mange kan se det. - Men det er bra at det ligger ute, slik at både kristne og ikke-kristne kan se det. Å sette ord på det som har skjedd og dele det med andre, har vært en viktig del av prosessen min. Jeg har vært i fangenskap i ti år etter at pappa

Vanskelig å bære

- Noen ganger kan jeg få en vond følelse av at vitnesbyrdet mitt ikke vil bety noe for andre, og at den gode responsen bare er medlidenhet. Jeg har begynt å sette spørsmålstegn ved det som har skjedd. Har Gud virkelig helbredet meg? Lever jeg så tett til Guds hjerte som jeg sier i filmen? Jeg vet at disse tankene er løgn. Men det er vanskelig å håndtere. Likevel opplever Annie Karoline en lengsel etter det Gud har for henne. - Når jeg ser hvor mye vondt djevelen kan komme med, vil jeg bare ha mer av Jesus, smiler Annie Karoline. Synes du det har vært verdt påkjenningene å dele historien din? - Ja, svarer Annie Karoline kjapt. - Det har betydd mye for mange og for meg personlig. Jeg har jeg vokst mye på å gjøre det, sier hun.

STUDENTFILLA ER FOR DEG MELLOM 20 OG 30 ÅR. FØLG OSS PÅ FACEBOOK

13


TAKK TIL VÅRE LEVERANDØRER OG SAMARBEIDSPARTNERE I FORBINDELSE MED OMBYGGING AV VÅRE NYE MIDLERTIDIGE LOKALER I MARVIKA EN STOR TAKK GÅR OGSÅ TIL ALLE DERE SOM HAR VÆRT MED PÅ DUGNADEN OG UTFØRT UVURDELIG ARBEID

14


MORGENSTJERNEN - Gratulerer med første steg mot Kvartal 42

Vi ønsker Filadelfia hjertelig velkommen til Marvika Åpningstider: mandag-fredag: 11:00-17:00 Lørdag: stengt Søndag: 12:00-17:00

15


CAMILLA EVENSTAD camilla@filakrs.no

Foto: Camilla Evenstad | Filadelfia barne- og familiearbeid

Camilla Evenstad er 30 år, gift med Thor-Harald og mor til to barn. Hun jobber som barne- og familiearbeider i menigheten. Det arrangeres barnemøter hver søndag med unntak av den 2. søndagen i måneden når det er familiemøte i hovedsalen. Parallellt med barnemøtene er det også Smilehullet for de mellom 1 og 3 år, samt Junior for de som går i 5. trinn eller mer. Driver korene Splash og Tweens, samt Kompis.

KOM OG BLI MED PÅ

Nye muligheter i nytt bygg!

Vi skal ha leir for alle barn fra 2. til og med 8. trinn. Datoene er 15.–17. juni og 21.–24. juni.

Vi er skikkelig stolte over våre nye lokaler her i Marvika. Salen er knallbra med større scene og mye gulvplass. Det må vi ha, om drømmene våre om band på scenen og mange flere barn skal gå i oppfyllelse. Det er store grupperom som gjør det lettere å dele oss opp så vi kan se og få bedre kontakt med hvert enkelt barn. Det er jo også nydelig natur rundt bygget som vi skal klare å utnytte med turer, bålmat og kos, men ikke minst blir det nye opplevelser med Jesus og nye vennskap.

LEIR Det kommer mange barn fra menigheter over hele Sørlandet, så her er det gode muligheter for å få noen nye venner. Vi skal ha bading, gøye samlinger, kiosk, kule aktiviteter og finne på mye moro sammen. For påmelding og mer informasjon:

www.fredheimleirsted.org

Selvølgelig funker bønn for barna også! Hei, jeg heter Ester og er 7 år. Jeg har vært veldig redd for å være hjemme alene. Men mamma sa at vi kunne be så Jesus kunne hjelpe meg. Så en gang vi var i bilen, ba vi sammen, og Jesus sa noe veldig viktig til meg. «Frykt ikke, for Jeg er med deg». De ordene har trøstet meg mange ganger. 16

FILADELFIA KRISTIANSAND BARNE OG FAMILIEARBEID ER PÅ FACEBOOK. BLI MED I GRUPPEN OG FÅ MED DEG DET SOM SKJER!


LØRDAG 25. AUGUST KOMMER CHRIS OG ØYSTEIN OG HOLDER FORESTILLING PÅ TORVET KL. 11.00. GLED DEG!

Når vi leser Bibelen, ser vi hvor glad Jesus er i barna. Du som er barn, har en spesiell plass i Guds hjerte. Jesus ser deg, og han hører dine bønner.

JESUS ELSKER ALLE

BARNA

Det står til og med i Bibelen at du som barn har en engel som følger med på hvordan det går med deg. Kanskje du går i Filadelfia og kanskje du kjenner Jesus. Da er du veldig heldig! Da kan du glede deg og si: «Hipp hurra, for jeg kjenner Jesus».

Jesus er ikke bare glad i dem som går i kirken. Han vil at alle barna i byen skal få lov til å bli kjent med han. Kanskje har du møtt noen i barnehagen eller på skolen som ikke tror på Jesus. Men vi som kjenner han, har fått som oppgave å fortelle andre at han lever i dag. jesus fortalte om en hyrde som mistet én av sauene sine. Hvilken vei må hyrden ta for å finne sauen sin?

Har du hørt Øystein-CD´ene? Hadde det ikke vært bra om alle barn i Kristiansand kunne få høre om Jesus gjennom en Øystein-CD? Nå er snart den tredje plata ferdig, og vi har avtalt med mange menigheter i Kristiansand at vi skal dele ut den nye CD´en til alle hus i Kristiansand. Du som leser dette kan også få være med på det. Søndag 10. juni etter familiemøtet, kan du ta med deg familien din og dele ut CD´ene til noen som kanskje ikke har hørt en sånn plate før. Sett av dagen og si til alle i familien din at de kan få lov til å bli med... ÆÆ! BÆ

PREMIE! A

B

C

SEND inn svaret på sms til 922 87 733 eller til camilla@filakrs.no innen 9. juni. vi kårer vinneren på familiem�tet 10. juni.

KOMPISER:

Chris Duwe og Øystein. Hvis noen er i tvil, så er Chris han med gitaren.

VI GRATULERER VINNER AV JARLE WALDEMAR SIN NYESTE DVD «JARLE TV 5 - SIRKUS» ETTER REBUSEN I FORRIGE BLAD: JULIE ISACHSEN

17


Elisabeth Qvale Hovland er 21 år og går i 2. klasse på Filadelfia Bibelskole Kristiansand. Hun er også skolelagskontakt for Filadelfia. Filadelfia Bibelskole er en 2 årig skole i Filadelfia Kristiansand med mottoet «Det vi har fått vil vi gi deg».

ELISABETH HOVLAND elisabeth@filakrs.no

Foto: Jan Frithjof Bay Gundersen | Filadelfia Bibelskole

En tidlig tirsdag morgen var vi alle samlet i Tel Aviv etter en kort natt søvn og befant oss i en minibuss som skulle ta oss rundt omkring i Israel. I denne minibussen var vår dansk-israelske guide og sjåføren, begge to ivrige for å komme avgårde. Her startet vår 7 dagers guidete tur, etterfulgt av 6 dager ved og på Karmelfjellet og til slutt 3 dager i Netanya for litt arbeid med brunfargen. De som har vært på guidet tur i Israel, har vi nok sett de samme tingene. Vi var i Cæsarea, Kapernaum, gikk ned berget hvor Jesus holdt bergpreken, i en beduinleir, red på kamel, Quram, Dødehavet, Davids skjulested osv. Vi fikk oppleve en hel masse på kort tid, og guiden vår var dyktig til å prate, om vi kan si det slik. Etter et litt trist farvel til vår kjære tolk og sjåfør som vi hadde blitt så glade i, stod Karen og David Davis sitt arbeid for tur. Vi delte oss i to, hvor guttene ble plassert på rehabiliteringssenteret nede ved foten av Karmel, mens jentene dro opp til flyktninge-senteret på toppen av Karmel. Denne uken bestod mest i å være til hjelp og bidra med det som kunne bidras med; alt fra barnepass og vasking til arbeid i hagen og servering i et bryllup! Vi opplevde å få god kontakt med både ansatte, frivillige og beboere, og kanskje mest med de mennene som var med eller frivillige i rus-rehabiliteringen. Etter flere flotte lovsangs-stunder og møter sammen, møtte de oss i Netanya for et siste evangeliseringsmøte på en gressplen i byen der, og vi kjente nok alle på hvordan relasjonene med dem vi møter er det som betyr noe på slike turer.

BIBELSKOLEN I

ISRAEL

Noe av det vi sitter igjen med er takknemligheten for å få dra på tur, et enda bedre miljø som en klasse, og for mange av oss, et nytt syn på Israel som både Guds folk og nasjon.

18

LES MER OM FILADELFIA BIBELSKOLE PÅ VÅRE NETTSIDER. SØK OM PLASS TIL NESTE SKOLEÅR...


Anette Lindekleiv Olsen er 22 år og gift med Joakim. Hun er hovedleder for tentro, Filadelfia sitt alternartiv til konfirmasjon. Tentro er et alternativ til konfirmasjon som er åpent for alle, uansett tro og menighetstilhørighet. Alle som skal begynne i 9. trinn denne høsten er velkommen til å bruke konfirmasjonstiden sammen med oss.

ANETTE LINDEKLEIV OLSEN anette@filakrs.no

Foto: Trond Tveit

AVSLUTNINGSFEST //

TENTRO Årets tentroavslutning ble feiret med stor stas i Filadelfia Vennesla sine lokaler. Pyntet i dress og kjole var det 17 feststemte og nervøse tentroer som skulle feires!

Året som har gått Årets tentrokull har bestått av til sammen 17 gutter og jenter. Det har vært en herlig gjeng som vi etter hvert er blitt svært godt kjent med. Siste helg i April hadde vi en avslutningstur til Danmark. Denne turen satt mange spor hos tentroene. Fredag delte Thor Harald om den Hellige ånd og flere av tentroene opplevde å bli åndsdøpt. Kvelden etter var det nytt møte etter en dag med shopping og lek. Denne kvelden delte Espen Langåker hans hjerte, også denne kvelden ble en spesiell kveld hvor mange av ungdommene ble berørt og ba for hverandre. Gjennom året har tentro foregått annenhver tirsdag og fredag. Hver tirsdag

har det kommet ungdommer fra ungdomsarbeidet å vitnet for tentroene. Dette har bidratt til at flere av ungdommene på tentro selv har vitnet på ungdomsmøtene.

Festgudstjenesten Søndag 6.mai sto de altså som konfirmanter. Feststemte og spente kom de inn til en full sal med familie og venner. Hele gudstjenesten ble åpnet av tentroleder Anette Lindekleiv Olsen. I midten av festgudstjenesten hadde tentroene sin egen fremføring.. Melinda Bu og Markus Wulf var konferansierer og ledet ann fremføring. Vi fikk se en bildepresentasjon av hva elevene hadde vært med på i løpet av tentro året. Etterfulgt av flott lovsang som ble sunget av lovsangsgruppen, og til slutt et dramastykke, hvor budskapet var at Jesus har tatt alle våre problemer. Pastor Wiggo Skagestad hadde apell og Marius Wigardt ledet ann lovsang. Alt i alt var det en flott festgudstjeneste!

KONFIRMANT TIL HØSTEN? LES MER OM TENTRO - FILADELFIA SITT ALTERNATIV TIL KONFIRMASJON - PÅ VÅRE NETTSIDER

19


MARGRETHE SUNNARVIK TVEIT margrethe@filakrs.no

Foto: Ole Martin Haukedal | Filadelfia Media

Margrethe er 40 år, gift med Terje og mor til 3 barn. Jobber som avdelingsleder i Radio Filadelfia. Radio Filadelfia sender daglig over lokalradionettet på FM 101,20 mhz og på nett via adressen www.radiofiladelfia.com, Squeezebox, Sonos m.fl. Sender ca. 46 timer pr. uke på lokalradionettet og hele døgnet på webradio. Filadelfia Media utvikler menighetens nettsider med over 8000 unike brukere hver måned, nedlasting av taler, video, iTunes m.m.

MED NYE MULIGHETER TIL Å NÅ

MENNESKER Med nye muligheter til å nå mennesker! Det er oppbruddets time, og Filadelfia media er som resten av menigheten på flyttefot. Siste sending i studio «på taket» er gått av lufta, og en ny epoke står for dør. Hva vil framtiden bringe? Den som visste det! SISTE DAGEN I STUDIO PÅ «TAKET»: Tekniker Ole Martin Haukedal og Margrethe Tveit

Det vi vet, er at vi jobber i Herrens vingård, og at det ordet vi sår ut ikke skal vende tomt tilbake. Og vi ser at det er med å så ut, blir flittig brukt. Det lastes ned fra våre nettsider som aldri før, Radio Filadelfia har nå satt ny internettrekkord . Over 11.000 timer radioprogram og taler lastet ned bare i april!

16 timer lyd pr time i døgnet. Det betyr at i hele april ble det lastet ned 11.468 timer med radioprogram og taler! Dette er virkelig blitt en stor talerstol, all ære til Gud! Vi legger ut lyden både på våre nettsider: www.filadelfiakristiansand.no og på iTunes. Loggen viser oss at vårt tilbud på iTunes utgjør over halvparten av nedlastingene.

Vi legger ut de fleste av våre radioprogram samt taler på internett, og det er tydelig at dette er blitt et sted der mange finner åndelig føde. Tidligere år har antall nedlastinger ligget ganske jevnt og vi har hatt en gjennomsnittlig bruk på ca 7-8 timer lyd som lastes ned pr time i døgnet. I perioder har vi vært oppe i rundt 10 timer mp3 pr time., men siden nyttår har vi sett en kraftig økning og i april satte altså ny rekord med nær

Det er et stort takkeemne at så mange finner veien til nettsidene våre og at de blir brukt. Nå er det ikke lenge før vi får nye nettsider som er bedre tilrettelagt for levende bilder, og vi håper det kan bli til velsignelse.

20

Vi gleder oss til å komme i orden i Marvika, og legge flyttesjauen bak oss for noen år. Ha en velsignet sommer.

VI SENDER WEBRADIO 24 TIMER I DØGNET, 7 DAGER I UKEN! LYTT PÅ WWW.RADIOFILADELFIA.COM


Marianne Skagestad er 47 år og gift med Tor Andreas og har datteren Hanne på 13 år. Jobber som administrasjonsmedarbeider i Filadelfia Omsorgssenter (FOS). FOS ble startet i 1997 som et resultat av menneskers ønske om å kunne stille opp for andre som har det vanskelig. Består av bo- og omsorgssenter, bo- og ettervernsenter, ettervern, kvinnesenter og lavterskeltilbudet Åpen Kafé.

Hvordan få nye muligheter med 30 års rus- og kriminalitetshistorie? Dag Gunnar satt i fengsel og hadde ikke regnet med at han skulle få en ny sjanse. Men Gud hadde en annen plan. Han hadde tanker om fremtid og håp. Dag Gunnar forteller at han der i fengselet opplevde å bli født på nytt på innsiden. Han fikk flytte til Filadelfia Omsorgssenter og starte på en ny livsvei. Hvordan er livet i dag? Nå bor jeg i egen leilighet her i byen og jobber i Filadelfia. Jeg har fått gjenopprettet kontakten med mine tre barn og er stolt bestefar til to herlige små. Jeg er samfunnsengasjert og interessert i alle typer mennesker og forteller gjerne om hva Gud gjør i mitt liv. Jeg brenner også for fellesskap mellom kristne fra forskjellige menigheter. Hva gjør Gud i livet ditt? Jeg prøvde alle mulige og umulige alternativer for å komme ut av rusen, men alt hadde kun en kortvarig virkning. Men når

MARIANNE SKAGESTAD marianne.skagestad@filakrs.no

Foto: Marianne Skagestad | Filadelfia Omsorgssenter

Gud tok over, skapte Han en varig forandring. Jeg blir stadig mer trygg på at det ikke er mitt stress eller mine prestasjoner som redder meg – men kun Guds nåde og kjærlighet. Jeg strekker ikke til – og skjønner nå at det er helt greit. Jeg opplever at Han leder og oppmuntrer meg skritt for skritt. Han forventer ikke at jeg skal takle fremtiden nå – kun én dag av gangen. Det er trygt å vite at Gud kjenner meg. Han viste meg at Han vil holde meg tett inntil sitt bryst og føre meg videre. Jeg kan slutte å streve. Jesus døde for meg og Han er god nok på mine vegne. Min oppgave blir å holde meg i Hans nærhet. Jeg må la Han elske meg og ta imot Hans kjærlighet. Da kan jeg elske Han og alt det Han har velsignet. Ellers er jeg fullt opptatt med å leve det spennende livet Han har for meg. Jeg vet at når jeg lever med Han – så kan jeg leve et velsignet liv i en utfordrende verden, smiler Dag Gunnar. 21


ØYVIND ARIAN SLETNER oyvind.arian@filakrs.no

Foto: Per Arne Kvamsø | Kreativ Foto

Øyvind Arian Sletner er 32 år, gift med Ann Cathrin og far til Sara Emilie på 4 år. Øyvind Arian er Daglig leder i Filadelfia Musikkskole ved siden av sin stilling i musikkarbeidet i menigheten. Øyvind har lang erfaring fra musikkskoledrift, og er også ansatt som Daglig leder i Kristiansand Kongressenter i planleggingsfasen av virksomheten i det kommende Kvartal 42.

Om ikke lenge avslutter Filadelfia Musikkskole sitt første hele undervisningsår, og mye spennende har skjedd dette året! Vi har i fått i gang undervisning på tre avdelinger, og til høsten åpner vi opp vår fjerde avdeling! Filadelfia Musikkskole har som mål å tilby kvalifisert og god undervisning i alle byens store bydeler, og vi er derfor godt fornøyd med å ha nådd 4 avdelinger på 1 år! I takt med at Filadelfia som menighet flytter fra sine lokaler i Dronningensgate til sin «mellomstasjon» i Marvika på Lund, vil musikkskolens sentrums-avdeling følge etter. I forbindelse med dette får vi gleden av å ta i bruk symfoniorkesterets tidligere øvingsrom til undervisningsformål. Med andre ord kunne ikke lokalene passet stort bedre til vår bruk, og vi ser med stor glede på å innta fasilitetene.

Vi ønsker med tiden å tilby undervisning i gitar, piano, trommer, bass og vokal (sang) på alle våre avdelinger, men for å få til dette må vi ha et ganske stort elevgrunnlag. Det er derfor veldig gledelig å konstatere et jevnt tilsig av nye elever, og god vekst gjennom hele det første året. Når vi i tillegg til høsten åpner i Solkollen barnehages nye lokaler på Hånes, vil vi være representert på Hellemyr, Marvika, Søm og på Hånes. Kjenner du noen som vil lære å spille et instrument? Vi har plass til mange, og venter på din påmelding! For påmelding eller info om musikkskolen kan du gå til vår nettside eller du kan sende oss en e-post direkte til: filadelfiamusikkskole@gmail.com Etter hva vi må kunne kalle et vellykket oppstartsår, ser vi frem til en herlig og forhåpentligvis varm sommer i landets deiligste by. Til høsten gleder vi oss til å ta fatt på fortsettelsen, og vi ser frem til å ønske deg og mange andre velkommen til Filadelfia Musikkskole, «Musikkskolen der DU bor»!! God sommer!

22

TA KONTAKT MED OSS VIA VÅR NETTSIDE ELLER PÅ FACEBOOK: WWW.FACEBOOK.COM/FILADELFIAMUSIKKSKOLEN


Morten Marius Larsen er 22 år og medarbeider i ungdoms- og mediearbeidet. Ungdomsarbeidet i Filadelfia har en målgruppe på 14-30 år. Det er ungdomsmøter hver fredag kl. 20.00 og egne møter for studenter siste torsdag hver måned. I tillegg til selve møtene er det også cellegrupper, kafédrift, turer, teamarbeid, tentro m.m. De har gitt ut CD´en Hvem er lik Deg som er tilgjengelig på iTunes.

MORTEN MARIUS LARSEN mor tenmarius@filakrs.no

Illustrasjon: Faksimile fra menighetens nettside | Filadelfia Media

ÅPNE, EKTE OG ÆRLIGE

- OGSÅ PÅ NETT «Hei, Morten Marius. Kan du be for meg?» Denne meldingen tikket inn i innboksen min på nettsamfunnet Facebook, høsten 2011. Personen som sendte den er en forretningsmann, og vi ble venner på Facebook etter at jeg intervjuet ham for flere år siden. Jeg har aldri fortalt ham at jeg er en kristen, og har heller aldri oppfattet ham som en. Men kort tid etter at jeg publiserte en film med vitnesbyrd fra Filadelfia Kristiansand, sendte han meg meldingen der han ba om forbønn. Siden har vi sendt flere meldinger. Det siste året har ungdomsarbeidet filmet og publisert en rekke vitnesbyrd på nett, der ungdommer forteller historier om hvordan Jesus har berørt livene deres. Til sammen har disse filmene blitt vist over 20.000 ganger. Vi vet lite om hvilke ansikt som står bak disse 20.000 visningene. En del tilhører nok menigheten. Men mange av dem er trolig tilfeldige mennesker, slik som min bekjente. Når ungdomspastor Thor-Harald Evenstad forklarer veksten som har skjedd i ungdomsarbeidet de siste 8 årene, forteller han om en liten ungdomsgjeng der noen begynte å få opplevelser med Gud. De fortalte vennene sine om det som hadde skjedd, og vennene ville erfare det samme. Slik fortsatte ungdomsarbeidet å vokse. Det er det samme prinsippet som ligger til grunn for vitnesbyrdene vi deler på nett. Ungdommer lengter ikke først og fremst etter et kult show,

god musikk og spennende aktiviteter. De har en oppriktig lengsel etter en relasjon med den ekte, levende Gud. Når vi åpner hjertet vårt, og viser andre hva Gud har gjort i livene våre, da vil denne lengselen komme frem. Derfor vil vi åpne hjertene våre for mennesker, der hvor de er – nemlig på nett. Samtidig ønsker vi å være varsomme, når vi utfordrer ungdommer til å dele vitnesbyrdene sine. Det krever enormt mye av en tenåring å dele hjertet sitt for hele verden. De må være forberedt på at de vil oppleve motgang. Vi vil oppfordre menigheten til å be om beskyttelse for ungdommene som deler vitnesbyrdet sitt. Dette er vi helt avhengig av.

UNDER OVERSKRIFTEN «DETTE HAR JESUS GJORT I MITT LIV» ER DET PUBLISERT FLERE VIDEOER PÅ NETT AV UNGDOMSARBEIDET

23


MENIGHETSSIDENE Informasjon og jubilanter

[ JUBILANTER 3. KVARTAL 2012 ] 5 år

18.07.2007

Sara Emilie Sletner

10 år

10.07.2002 12.07.2002 26.08.2002 03.09.2002 17.09.2002 20.09.2002

Ida Frigstad Susanne Moe Lea Brattetveit Adrian Thorsen Bastian Tveit Marte Hovstad Jortveit

14.07.1994 20.07.1994 25.07.1994 02.08.1994 14.08.1994 23.09.1994

Caroline Pettersen Hanna Salvesen Tonje Egeland Jan-Raymond B. Jonassen Kristine Reinertsen Cecilie Hansen Drange

01.07.1987 10.08.1987 13.08.1987 27.08.1987 10.09.1987

Kjersti Gjerustad Henriette Knutsen Helene Stray Kalleberg Lene Marie Thorstensen Julian Ringstad

14.07.1962 16.08.1962 19.08.1962 29.08.1962 07.09.1962 09.09.1962

Lill-Tove Natali Betzy Thorstensen Dutton Anne Bjørg Dovland Danielsen Jan Frithjof Bay Gundersen Hilde Unsgaard Øystein Svendsen

14.07.1952 07.08.1952 30.08.1952

Ove Einar Fagerland Sverre Tveit Thor Einar Ribe

18 år

25 år

50 år

60 år

Menighet

380 23 400

post@filakrs.no

24

[ NYE MEDLEMMER ]

Marviksveien 140, 4632 Kristiansand Kontortid : Tirsdag - torsdag kl. 10.00-15.00 Telefon : 380 23 400 Telefax : 380 21 077 Kontonr. : 3060 05 02901 Org. nr. : 971 428 287 MVA E-post : post@filakrs.no Internett : www.filakrs.no Pastor : Øyvind Valvik Pastor : Wiggo Skagestad Adm. leder : Lars Agnar Rosten Driftsansvarlig : Frode Daland Musikkansvarlig : Øyvind Arian Sletner Musikkmedarbeider : Fredrik Lauvland Sekretær : Lillian Charlotte Guttormsen Kontormedarbeider : Hege Høyland

60 år

08.09.1952 10.09.1952 22.09.1952 25.09.1952

Alain del Carmen Yanca Delgado Arne Johan Tønne Sidsel Rasmussen Per Kjetil Farstad

70 år

19.07.1942 24.07.1942 01.09.1942 25.09.1942

Astri Marie Eiken Anne Marie Faret Anne Lise Juell Bergum Alf Normann Høyland

75 år

01.08.1937 19.08.1937

Reidun Andås Willy Bergstøl

80 år

15.08.1932 17.08.1932 24.08.1932 01.09.1932 23.09.1932

Oddny Marie Hansen Kirsten Larsen Henry Ormond Hoff Agnes Else Johansen Berit Nomedal

85 år

22.08.1927

Lars Larsen

90 år

12.07.1922

Rasmus Nordheim

91 år

08.07.1921

Ellinor Nathalie Andersen

93 år

22.09.1919

Jacob Edwood Meberg

94 år

07.09.1918

Gunda Theresia Roland

97 år

10.07.1915 12.07.1915

Ragna Kristiansen Margith Elisa Andersen

Misjonsarbeid Leder

: Siv Anette Aukland - i samarbeid med menighetens pastorteam

Ungdomsarbeid

Avdelingsleder : Ellen Lovise Jenssen

Kontonr. E-post Ungdomspastor Ungdomsarbeider Ungdomsarbeider Media

Bønnearbeid

Radio Filadelfia

Kafé Kontakten Leder

: Hilbert Norheim

Barne- og familiearbeid Barn/fam. pastor Barn/fam. arb.

: Jan Kjosavik : Camilla Evenstad

Telefon E-post Redaktør Avdelingsleder Programleder Programleder Mediekoordinator Tekniker

: 3060 33 44444 : ungdom@filakrs.no : Thor-Harald Evenstad : Marius Wigardt : Siv Anette Aukland : Morten Marius Larsen

: 380 22 000 : radio@filakrs.no : Wiggo Skagestad : Margrethe Sunnarvik Tveit : Michel Andreas Rivas : Oddvar Isachsen : Terje Tveit : Ole Martin Haukedal

02.03.2012 30.03.2012 30.03.2012 30.03.2012 11.04.2012 11.04.2012 11.04.2012

Linda Straumsnes ( 37) Franz Aaneland (19) Veronica Sørensen (20) Morten Marius Larsen (22) Per Robert Martinsen (54) Kasper Pagels (32) Elisabeth Pagels

[ MEDLEMSSTATUS PR. 18.05.2012 ] Medlemmer Tilhørige Totalt

1052 Døpte medlemmer 478 Barn av medlemmer og ikke døpte 1530 Støtteberettigede medlemmer

Oversikten over jubilanter baserer seg på medlemslisten i Filadelfia Kristiansand og tar med seg døpte medlemmer og tilhørige (barn av medlemmer og ikke døpte) som ikke har reservert seg fra dette.

Media

E-post Internett Grafisk design

: media@filakrs.no : Terje Tveit : Frode Daland

Eldrearbeid Kontaktperson Telefon

Bibelskole

: Lillian Frigstad : 988 51 199

Besøks- og ServiceKontakten E-post Leder Medarbeider Medarbeider

: servicekontakten@filakrs.no : Margrethe Møll : Liv Jorunn Lindgren : Hilde Unsgaard

Ønsker om besøk og bestilling av serviceoppdrag meldes til menighetskontoret på telefon 380 23 400 i åpningstiden (tirsdag - torsdag kl. 10.00 - 15.00), eller til e-postadresse servicekontakten@filakrs.no.

Telefon : 982 68 464 E-post : bibelskole@filakrs.no Rektor : Jan Frithjof Bay Gundersen Undervisningsleder : Siv Anette Aukland Lærer : Michel Andreas Rivas Lærer : Monica Valvik Sannarnes

HAR DU FLYTTET ELLER FÅTT NY ADRESSE? HUSK Å MELDE FRA TIL MENIGHETSKONTORET


TAKK OG KUNNGJØRINGER

Har du noen kunngjøringer eller hilsener du vil vi skal ta med i bladet? Send en e-post til post@filakrs.no eller ring vårt menighetskontor på telefon 380 23 400. Vi forbeholder oss retten til å forkorte innlegg.

Frist for innlevering til neste nummer er 20.08.2012

[ TAKK & HILSENER ]

[ HOVEDPROGRAM ]

Hjertelig takk for den nydelige blomstergruppen jeg fikk av menigheten til min 85 års dag. Takk for hyggelig besøk av pastor Wiggo Skagestad, som jeg satt stor pris på. Hjertelig hilsen Alfhild Marie Johannesen Hjertelig takk for den nydelige blomstergruppen jeg fikk til min 95-årsdag. Takk også for koselig besøk av venner i menigheten. Hilsen Ester Gjerustad Tusen takk for blomst og hyggelig besøk av Wiggo Skagestad på min 70- årsdag. Hilsen Sylvia Hananger

Tusen takk for koselig besøk av Bodil og Øyvind Valvik og flott blomst fra menigheten til min 90 årsdag. Hilsen Dagmar Aateigen Hjertelig takk for en varm hilsen til min 80 årsdag den 1. april da vi var i Spania. Jeg ble veldig glad for den. Hilsen Arna Wulff Wintersborg Takk til menigheten og vennen som husket på meg på min 75 årsdag. Hilbert Norheim

onsdag kl. 18.30 Bønn kl. 19.30 Bønn og lovsang fredag kl. 07.00 Bønn og frokost kl. 19.30 Bønn kl. 20.00 Ungdomsmøte søndag kl.11.00 Gudstjeneste kl.19.00 Kveldsmøte

Takk til Nettbuss som utførte transporten for vår tur uten vederlegg. Hilsen Torsdagstreff

Se annonser i Fædrelandsvennen, Korsets Seier, eller www.filadelfiakristiansand.no for mer detaljerte opplysninger...

[ MENIGHETSMØTER ] Menighetsmøte 25.3.2012

Menighetsmøte 29.4. 2012

Menighetens regnskap for 2011 viser inntekter på kr. 17.436.581,- og utgifter på kr. 17.164.422. Driftresultat før finans ble på kr. 272.159,- og vi endte med et årsoverskudd på kr. 71.245,-.

Filadelfia sitt konsernregnskap for 2011 viser inntekter på kr. 46,9 mill. og utgifter på kr. 44,5 mill. Driftsresultat før finans ble på kr. 2,4 mill. og vi endte med et konsernresultat på kr. 777.009,-. Balansen viser kr. 102.815.286,-. Konsernregnskap og årsberetning for 2011 ble enstemmig godkjent ved håndsopprekning.

Filadelfia sitt regnskap ble enstemmig godtatt ved håndsopprekning. Årsrapporten viser at vi pr. 1. januar 2012 har 1059 døpte medlemmer og 477 tilhørige. Dette blir tilsammen 1539 støtteberettigede medlemmer. Vi hadde en netto vekst i 2011 på 26, herav 17 medlemmer og 9 tilhørige. Vi døpte 22 personer i 2011.

Administrasjon

Marviksveien 140, 4632 Kristiansand Telefon : 380 21 056 Kontonr. : 3060 13 87510 Kontonr. gaver : 3060 19 49586 (Omsorg for byen) E-post : fos@filakrs.no Daglig leder : Vivi Haug Medarbeider : Marianne Skagestad

FOS Landeskogen (for menn)

380 21 056

fos@filakrs.no

Postboks 3, 4742 Grendi Telefon : 379 35 620 Telefon : 982 68 471 (Vakttelefon) E-post : landeskogen@filakrs.no Avdelingsleder : Vivi Haug

FOS Marvika (for kvinner) Telefon Leder

: 982 68 463 (Vakttelefon) : Jorunn Håland

Menighetsmøtet beslutter at bibelskoledrift fortsetter i Filadelfia Bibelskole AS til høsten, uavhengig av godkjenning fra Kunnskapsdepartementet. Vedtaket var enstemmig ved håndsopprekning.

FOS Ettervernsboliger

Breimyrveien 100, 4628 Kristiansand Telefon : 380 63 085 E-post : post@solkollen.no Internett : www.solkollen.no Styrer : Thore Aas Utvikler : Heidi Øksendal Natvig

FOS Ettervernstjeneste

Tordenskjoldsgate 54, 4614 Kristiansand Telefon : 982 68 485 Leder : Anne Marie Thorstensen

Elvegata 7, 4608 Kristiansand Telefon : 406 16 612 Leder : Jan Erik Solvang

FOS Barmhjertighetens hus Telefon Leder

: 982 68 487 (Vakttelefon) : Oddlaug Paulsen

Filadelfia Omsorgssenter har vært i en prosess med omorganisering, og en ser nå at arealene i Tordenskjoldsgate ikke lenger er hensiktsmessig i forhold til den nye driftsformen. Det kan være ønskelig å flytte driften til andre lokaler for å få en mer økonomisk drift. Vedtak ble utsatt til neste menighetsmøte.

Administrasjon

Tordenskjoldsgate 54, 4614 Kristiansand Telefon : 982 68 480 (Vakttelefon) E-post : tordenskjoldsgate@filakrs.no Avdelingsleder : Torhild Vige Gustavsen

FOS Åpen Kafé

Det er behov for mellomfinansiering av prosjektet i Kvartal 42. Når menigheten får betaling for tomt på 20 mill., så låner menigheten ut inntil 6 mill. til Kvartal 42 AS for å finansiere rammesøknadsprosessen. Lånet ytes under forutsetning av at lånet renteberegnes på vanlig måte og at det stilles tilfredsstillende sikkerhet. Vedtaket var enstemmig ved håndsopprekning.

Hånes

Hånesveien 101, 4635 Kristiansand E-post : post.hanes@solkollen.no Barnehageleder : Hilde Lauvland Andresen Barnehageleder : Ann Kristin Wigardt

Søm

Bamse Brakarsvei 1, 4638 Kristiansand E-post : post.som@solkollen.no Barnehageleder : Maria Korsvik Strømme

380 63 085

post@solkollen

Hellemyr

Breimyrveien 100, 4628 Kristiansand E-post : post.hellemyr@solkollen.no Barnehageleder : Monica Kjosavik Barnehageleder : Cecilie Aateigen

REGISTRER DIN E-POST ADRESSE PÅ MENIGHETENS NETTSIDE FOR Å MOTTA VÅRT DIGITALE NYHETSBREV

25


Snefrid´s Hus Brudeloftet

Skippergata 39 4611 Kristiansand 38 07 09 27 www.snefridshus.no

Bravida Norge AS 38 14 54 50 eller 02407

Døgntelefon: 38 17 74 50 www.andas.no

Espen Isak Egeland Bedemand og daglig leder Vakttelefon hele døgnet

380 22 444

Trykksaker - Skilt - Digitaltrykk Telefon: 38 10 70 80 E-post: post.sor@07.no

26

Narviga 5 4633 Kristiansand vidar.salvesen@bravida.no


Våre støttepartnere Har du lyst til å annonsere her, på våre nettsider eller Radio Filadelfia, ring 380 22 000

Telefon: 38 02 72 82 • 38 02 26 43 Dronningensgate 67 4610 Kristiansand

Telefon: 38 02 48 07 Rådhusgata 55 4614 Kristiansand

Telefon: 38 17 26 00 www.spareskillingsbanken.no post@spareskillingsbanken.no

27


ETTERSENDES IKKE

men returneres med opplysninger om ny adresse (ikke ved midlertidig adresseforandring)

Returadresse: Marviksveien 140 4632 Kristiansand

Det vi har fått vil vi gi deg

[

Vi ønsker å bygge ekte og hele mennesker, som vet hvem de er og har en oppriktig og trygg relasjon med Jesus!

SØK OM PLASS FOR SKOLEÅRET

2012:13 Mennesker som med ekthet kan bringe Jesus ut i samfunnet i musikk, politikk, næringsliv, barn og unge, helse og omsorg, misjon, media og menighet m.m.

Sentralbord: 380 23 400

Telefax: 380 21 077 Internett: www.filadelfiakristiansand.no E-post: post@filakrs.no Kontortid: tirsdag - torsdag kl. 10.00 - 15.00

]

Filadelfiamagazinet nr. 2/12.  
Filadelfiamagazinet nr. 2/12.  

PÅ NETT NYE #2 2012 DUGNADEN ER FULLFØRT OG VI TROR DET ER BEGYNNELSEN PÅ NOE VIKTIGHETEN AV Å VÆRE ÅPNE, EKTE OG ÆRLIGE OGSÅ VERDT PÅKJENNI...

Advertisement