Page 1

NR. 4 – 2011

FOTO: BERNHARD HIENERWADEL

Julegave fra Alta til La Paz


En smak av

Astrid Svoor Jakobsen, Korsfjorden. Tidligere lærer nå pensjonist Foto: Solveig Andersen

ADVENT AV ASTRID SVOOR JAKOBSEN

Advent – deilige advent. Hvert eneste år, ser jeg med glede fram til advent. Som ungene gleder seg til julaften, gleder jeg meg til adventsdagene. Denne tiden på året når mørket er mest knugende, fylles huset med aktivitet, lys og varme. Når det første adventslyset tennes, bærer huset preg av at gamle og nyere tradisjoner er hentet fram. Alle mine engler, himmelens budbringere, er på plass, adventstjernen lyser i vinduet, løpere og levende lys i lilla er satt fram – selvfølgelig totalt unødvendig når sant skal sies. Men det gir meg den samme glede og forventning hvert år, og når jeg kaster et blikk ut vinduet, så ser jeg at selv Vårherre har tatt fram paletten og farget dagslyset lilla! Adventstiden fylles med så mange aktiviteter, kakebaking, julegaver, turer i frisk luft og masse kos. Selv husvasken forgår med senkede skuldre til Bjørn Eidsvågs toner. Fram med mopp og støvkost og inn med en CD av nevnte artist. Selve husvasken går av seg selv, av gammel vane, og jeg har fred og tid til å filosofere i lag med Bjørn Eidsvåg over disse store temaene – tro, tvil og nåde. Det er nesten som om han kjenner meg, eller er det rett og slett slik at han har klart å sette ord på det å være et levende menneske?

Kakebaking her i huset, betyr litt av mye forskjellig. Vi har nemlig våre favoritter på kakefatet, både barn og voksne. Er vi heldige, kommer barnebarna utover i helga og hjelper til – det er selvfølgelig ekstra koselig. Men lefsene tar han far og jeg i lag. En kjevler og en steker. I fred og fordragelighet står vi der, vel innarbeidet i rutinene og med all verdens tid til gode samtaler eller bare være stille i lag. Myke, lune kvelder med varme i ovnen og levende lys, gir rom for å få ferdig de siste julegavene, så strikkepinnene kan legges vekk for en stund. Er været bra, er det deilig å gå seg en tur, lange ut, oppdage dyrespor, se hvordan gatelysene eller lysene fra en passerende bil, får snøkrystallene til å glitre – vakkert! I adventstiden er jeg mer bevisst på å lage meg disse «rommene» der jeg lager meg en stor kopp te, kryper opp i en god stol og nyter tilværelsen. Tankene vandrer gjennom fortid til nåtid, og jeg kjenner på hvor ufattelig privilegert jeg er. Jeg har alle muligheter til å skape en koselig advent, og jeg har noen å dele den med. Måtte alle være så heldige! God advent, nyt den!

Postboks 1172, 9504 Alta Bankgiro 4901.23.15057 Redaksjon:

Bernhard Hienerwadel, Randi Mjøen Carlsen, og Solveig Andersen. Kasserer: kirkekontoret Hjemmeside: alta.kirken.no e-post: solveig@alta.kirken.no Trykk: 2

Fagtrykk Idé as - Alta


Biskopens hilsen til jul:

Natten drar mot vest Biskop Per Oskar Kjølaas.

TEKST: BISKOP PER OSKAR KJØLAAS

Høytiden står for døren. Budskapet blir forkynt på nytt: «I dag er det født dere en frelser i Davids by; han er Messias, Herren.» Ordene er gamle, selv om de fremtrer i en helt ny bibeloversettelse. Budskapet er gammelt, men alltid nytt, fordi det er like ufattelig som før. Vi skal feire den første jul etter 22. juli i år. Vi skal feire den gamle høytiden, men situasjonen er ny. «Norge blir aldri som før,» sa vi etter 22. juli. Vi har erfart det, og vi får ikke glemme det som skjedde. Vi får heller ikke glemme dem som sitter igjen etter 22. juli: ofrene og de etterlatte, de rammede og deres familier. Vi slår ring rundt dem i høytiden, en ring av fellesskap og forbønn. Når vi tenner våre adventslys, tenker vi særlig på dem. Vi får heller ikke glemme alle andre som er blitt offer for ulykker og sorg i år. 22. juli var en nasjonal katastrofe. Men ulykker og sorg er en katastrofe for enhver som blir rammet. Trøst er å høre til. Mennesket trenger noen rundt seg. Å sitte alene i sorg og ensomhet er ikke godt. Ordene til trøst er kanskje ikke det viktigste, men å vite at noen er der og bryr seg. Følelsen av nærvær betyr så mye. Det ligger stor trøst i å protestere mot det som har hendt. Det er stort å ikke bortforklare sorgen. Men den største trøsten ligger i følelsen av nærvær, at noen bryr seg, at noen viser omsorg, at man ikke blir glemt. Trøst er det som gir et menneske kraft til å leve og mot til å møte fremtiden. Det er en utfordring til oss som medmennesker, folk og kirke. Jeg vet at vi mennesker er ulike. Likevel ber jeg deg, kjære leser, å ta imot noen tanker av et enkelt menneske som også har opplevd sorg:

1. Du har lov å sørge. Det finnes bare en vei ut av sorgen. Den heter Sorg. 2. Våg å være den du er. Når du er svak, har du lov å vise at du er svak. 3. Snakk om din sorg, del din sorg med andre. Men vær også for deg selv når du trenger ensomhet og stillhet. 4. Regn med at savnet er evig, men ikke sorgen. Dyp sorg varer en tid, men når du ser lyset i tunnelen, skal du søke mot lyset. Ingen forråder sorgen ved å gå ut i lyset. Også sorgen står i livets tjeneste. 5. Takk for den som er død. Be for henne og ham. Tenn lys. 6. Stol på at Gud er en Gud for både levende og døde. Glem ikke håpet. 7. Når du ser en annen som sørger, så vik ikke unna. Den som sørger, behøver nærhet og delaktighet. 8. Når du gjør ditt medmenneske godt, er det godt også for deg. 9. Ikke vær bekymret for hva du skal si til den som har sorg. Det er viktigere å være enn å snakke. Stillhet er ingen trussel. Vi er midt i den mørkeste tiden på året. Men natten drar mot vest. Den vakre blåfiolette himmelen bringer bud om at lyset er på vei. Vi tilhører ikke mørket og natten. Vi tilhører den nye dagen, den som ble ropt ut over Betlehems marker julenatt. Tvilens og sorgens natt drar mot vest. I kirken sitter vi mot øst. Ute på kirkegården er våre kjære lagt mot øst. En morgen skal blinde øyne se ham som salmedikteren Brorson kaller «min forløsnings morgenrøde», Jesus. For det lysner av dag. Mens natten og mørketiden drar mot vest, er den nye dagen begynt, den som er evig. Velsignet jul! 3


Positiv mottakelse av Bibel 2011 i Alta

Aktuell, relevant og tidløst Bibelselskapets nye oversettelse, Bibel 2011, ble lansert i hele landet 19. oktober. I Alta ble dette markert ved at det ble lest høyt fra Bibelen for barn fra flere barnehager på lanseringsdagen. Vi har spurt tre kvinner og tre menn i Alta menighet om hva de mener om den nye bibeloversettelsen. AV BERNHARD HIENERWADEL RANDI MJØEN CARLSEN Jeg er ikke bare glad for den nye bibeloversettelsen. Jeg reagerer på at ordet Fader byttes ut mot Far. Fader er for meg betegnelsen for Gud Fader. Og det føler jeg gir rett perspektiv. Ellers kan nok mye være til det bedre for forståelsen, rent språkmessig! Innstiftelsesordene i nattverden som jeg har lært, er: «Dette er mitt legeme, som gis for dere. Gjør dette til minne om meg.» Jeg reagerer på at «legeme» byttes ut mot «kropp». Det blir en utfordring for meg å aktseptere.

jeg det er imponerende å lese om arbeidet med den aller nyeste oversettelsen, og spesielt sprekt at forfattere som Knausgård og Ørstavik har blitt brukt som konsulenter. Et moderne og konkret språk vil fortelle at Bibelen er aktuell og relevant også for liv som leves i 2011. MAGNE KLINGSHEIM Jeg synes det er gode forbedringer. Noe av det tidløse i Bibelen forsvinner om den ikke fornyer språket til moderne språk. Det kan lett bli at den virker gammelmodig og utdatert for vår tid om begreper og ord ikke gir mening for oss. Men det er likevel uvant når favorittsteder omskrives med andre ord – selv om vi venner oss til det. Mange ber enda Fader Vår på gamle måten med «helliget vorde», men for barn og unges skyld må språket fornyes. Det er innholdet som er tidløst.

ARNE DAHLER Siden språket er i kontinuerlig endring, er det flott at vi nå får en bibeloversettelse tilpasset norsk språk i dag. Hver generasjon trenger sin bibeloversettelse. Jeg er glad for at den nye bibeloversettelsen har en utvidet oppslagsdel med ordforklaringer, kryssreferanser og ikke minst «Hvor finner jeg sentrale tekster i Bibelen ?» Dette tror jeg er til glede både for gamle og nye lesere, og gjør bibelen lettere tilgjengelig. Noen av de tekstene som jeg har lært utenat har delvis fått ny ordlyd i den nye oversettelsen. Det vil jeg trenge litt tid på å venne meg til, men jeg synes de endringene jeg så langt har funnet er gode språklige endringer. INGUNN IMS VISTNES Jeg kan like både nye og gamle bibeloversettelser. Gamle vendinger som «Hellige vorde dit navn» signaliserer at dette er en bok utenom det vanlige; det er noe høytidelig og litt mystisk med et gammelmodig språk. Samtidig syns

4

METTE-MARIT SØREM GRANERUD Jeg var så heldig å få den nye bibeloversettelsen i gave. Jeg bestemte meg da for å ikke starte på en ny bok nå, men heller bruke mer tid på å lese i denne nye oversettelsen. Så jeg startet på begynnelsen og ble overrasket av hvor lett språket var. Det var selvfølgelig noe av meningen med denne utgaven. Jeg tenkte videre at jeg må lese litt i NT også. Apostlenes gjerninger er blant favorittene mine blant alle disse bøkene så jeg fortsatte der. Språket er behagelig lett å lese, men innholdet kjenner jeg absolutt igjen. ØYVIND OKSAVIK Eg synes det er flott at vi har fått Bibelen i ny språkdrakt. Det grundige arbeidet som ligg til grunn for denne omsetjinga, gir ny inspirasjon til å nærme seg dei bibelske bøkene med fornya appetitt. Det er også spennande at nye forskningsresultat, mellom


STORE BØKER OG SMÅ ØRER: Barn fra Furua, IMI og Furuly barnehage hører menighetssekretær Solveig Andersen lese bibelfortellinger på lanseringsdagen for Bibel 2011. Foto: Solveig Andersen.

Foto: Bernhard Hienerwadel.

anna studier Dødehavsrullane/ Qumran, gir ny innsikt og direkte påverkar til dømes skriftstadar som 1. Samuelsbok. Eg set også pris på at tekstar frå Det gamle testamente (GT) er sett i kursiv når dei er brukte i Det nye testamente (NT). Dette hjelper meg som lesar å forstå den sterke samanhengen mellom GT og NT.

Eitt av dei orda som skil seg ut i Bibel 2011 er «kropp». Ved innstiftinga av nattverden, seier Jesus: «Dette er min kropp, som gis for dere. Gjør dette til minne om meg» (Luk.22.19). På nettstaden Bibel.no heiter det i grunngjevinga: «Bibelen formidler et positivt bilde av kroppen. Den er skapt av Gud, et grunnleggende uttrykk for hvem mennesket er og et bilde på fellesskap.» For meg understrekar bruken av ordet «kropp» i nattverdliturgien, at Jesus fullt og heilt er menneske, og vil vere eitt med oss i alt som skjer.

5


Jonatan Wirkola Danielsen følger nøye med når Linn Falsen, lærer (i midten) og Tea Karlstrøm klipper engler. Foto: Øystein Skille.

Trivelige kirkedager i Langfjord AV ØYVIND OKSAVIK, PRAKSISSTUDENT FRA KIRKELIG UTDANNINGSSENTER I NORD OG SOLVEIG ANDERSEN

Skolen og folk fra bygda var invitert til kaffe på Finnmarkskollektivet under årets kirkedager i Langfjorden. Ansatte og beboere fortalte om arbeidet på kollektivet, og etter hvert kom rundt 40 barn og voksne innom. Skolebarna sang «Måne og sol» for deretter å lese to fortellinger fra erkebiskop Desmond Tutus bok «Guds barn»/bibelfortellinger. Stemmen fra den brennende tornebusken når Gud talte til Moses og Jesus som 12-åring i tempelet, ble slik formidlet på en god måte. Knut Arne Mikalsen, som er bonde i Bognelvdalen og medlem i menighetsrådet, fortalte fra sitt opphold i TelAviv/Haifa, der han i nesten ett år har arbeidet som altmuligmann ved en kristen institusjon. Elevene lagde kirkekunst av krympeplast; små engler og hjerter som skal pryde kirka på Sopnes gjennom adventtida. Organist Kirsti O. Berg spilte

til en god blanding av sang- og salmesang, krydret med minner fra et langt liv i Langfjord. Flott bevertning satte en spiss på samværet. På en SMS til Øystein Skille skriver en av deltakerne, Astrid Karlstrøm, tidligere lærer og ildsjel i bygda: «Takk for festlig innsats til dere alle! Tror alle var fornøyd.» Avslutningsvis lyste seniorprest Øystein Skille Guds velsignelse og takket vertskap, pensjonistforening og skolen for godt samarbeid. Så var det gudstjeneste søndag i Langfjord kirke.

«Engler daler ned i skjul.» Mye fint kan lages til jul. Foto: Øystein Skille.

Kirkedager eller kirkeuker har i år vært i Talvik, i Komagfjord, i Kviby og nå i Langfjord. Kirkedagene har program for flere aldersgrupper, og mange samarbeidspartnere er med å forberede søndagens gudstjeneste. Spesielt er skolene aktive i forberedelsene.

6


Nytt menighetsråd i Talvik Talvik menighetsråd har hatt sitt konstituerende møte og valgt Laila Kjellmann fra Talvik som leder og Astrid Svoor Jakobsen som nestleder. TEKST OG FOTO: SOLVEIG ANDERSEN

Her er de samlet etter møte og vi ser f.v. foran: Astrid Svoor Jakobsen, Korsfjorden (nestleder), Laila Kjellmann, Talvik (leder), neste rekke: Asbjørn Steffensen, Hakkstabben (vara), Trond Einar Karlsen, Storekorsnes (vara), Hilde Molund, Talvik, Merete H. Bergly, Hakkstabben. Siste rekke: Jørgen Kristoffersen, Kviby, konst.sokneprest Jan Hanssen, Inger Anne Kristensen, Langfjordbotn, Bernt Erling Thomassen, Komagfjord (vara) og Knut Arne Mikalsen, Langfjordbotn.

Nye toner fordrer flere kroner Innsamlingen til nytt orgel i Talvik kirke fortsetter. Leder i orgelkomitéen, Laila Kjellmann, prioriterer dette arbeidet. AV RANDI MJØEN CARLSEN

Laila Kjellmann er ikke fornøyd med resultatet så langt. – Det går tregt med innsamlinga. Hittil har vi fått inn 54.000 kroner, hvorav hele 30.000 kroner av Sanitetsforeningen i Talvik!

ORGELKOMITÉEN I TALVIK: F.v. Torstein Simonsen, Laila Kjellmann, Brit Abelsen og organist Kirsti Oudenstad Berg. (Alf Bjørn og Wiggo Kjellmann var ikke tilstede da bildet ble tatt)

Laila Kjellmann sier at komitéen har søkt om midler fra både private og offentlige bedrifter, og at man venter på svar fra flere. – Vårt kontonummer er 4965.51.00791, om noen ønsker å gi en skjerv, sier hun. 7


«Kirken bygger ikke seg selv, det er vi som er levende steiner i bygningen,» sa kunstneren da han presenterte Kristusskulpturen som blir «altertavlen».

Slik blir Nykirka innvendig TEKST: SOLVEIG ANDERSEN

Nykirka materialiserer seg flott i enden av gågata og vi ser konturene av første og andre «kirkesirkel» i betong. Arkitekt Kolbjørn Jensen og kunstner Peter Brandes fra København har vært i Alta og vist tegninger og skisser av hva de tenker om interiøret. De informerte detaljerikt om tanken bak valg av kunstuttrykk i kirken og hvordan skulpturen skal samle oppmerksomhet om Kristus og dvele ved uttrykket. Når en kommer inn i kirka fra hovedinngangen, passeres først kirkas origo (null-punkt). Det er tårnets fundament, en sirkelformet betongsøyle som går 12–15 meter opp og har en diameter ved inngangen på ca. 3,5 meter. Rommet er et

8

Skulpturen bak alteret i kirkerommet. Skisse: Link Arkitektur a


Foto: Knut Klevstad annerledes våpenrom: Et rundt, sakralt rom som leder inn til kirkerommet. Utsmykningen bak alteret blir en Kristusfigur som er 4,5 meter høy og støpt i bronse. Hodet vender mot himmelen og symboliserer den triumferende Kristus, mens armene er utstrakt slik de var ved korsfestelsen. Lyssettingen gir skulpturen et gullaktig skjær over hodet og så reduseres lysglansen gradvis. Skulpturen skal stå på en sokkel av Altaskifer eller Nefelinsyenitt (som utvinnes på Stjernøya). Skulpturen på sokkel får ei vekt på nesten 3 tonn. På skissen ser vi skulpturen bak alteret i kirkerommet.

as.

Fra venstre: Peter Brandes, kunstner, Knut Krane, leder av byggekomitéen, Kolbjørn Jensen, arkitekt, Gunnar Tangvik, kirkeverge og Per-Odd Aarestad, kunstnerisk konsulent.

9


Bygget katedral i ferien Daniel Punsvik fra Sortland hadde i sommer en feriejobb litt utenom det vanlige. I flere uker forskalet og støpte han Nordlyskatedralen. Menighetsbladet traff arkitektstudenten til en prat i anleggsbrakka.

Hvorfor har du feriejobb ved Nordlyskatedralen? – Jeg er arkitektstudent ved NTNU i Trondheim, og da er det et krav å ha praksis fra en byggeplass. Nordlyskatedralen er et interessant byggeprosjekt. Dessuten har jeg slekt her i Alta, så derfor søkte jeg feriejobb hos firmaet Ulf Kivijervi. Og jeg var så heldig å få jobben.

Hvordan tror du kirka blir når den står ferdig? – For meg som arkitektstudent er det spennende å se for meg kirka ut fra tegningene. Fokuset blir det høye rommet i midten av kirka. Det blir veldig fint. Jeg tror også at størrelsen på kirka blir helt rett. Den vil nok være i minste laget på julaften eller i konfirmasjoner, men jeg tror det er bra at Nordlyskatedralen ikke blir for stor og dermed står halveis tom ved vanlige gudstjenester.

Hvordan er det å bygge Nordlyskatedralen? – Jeg får være med på å montere forskalinger, lage utsparinger, støpe vegger og demontere forskalingene. Så dette er en bra jobb for meg. Byggeprosjektet byr på mange faglige utfordringer, fremfor alt krummingen av samtlige vegger.

Har du noen tanker knyttet til at det er en kirke du er med på å bygge? – Slik jeg tenker, blir det feil å plassere en ny kirke i utkanten av en by. At Nordlyskatedralen her i byen blir bygget på en helt sentral plass i senteraksen, ved enden av gågata, syns jeg er kjempeflott.

TEKST OG FOTO: BERNHARD HIENERWADEL

Byggestansen opphevet etter 1½ arbeidsdag I begynnelsen av november ble det ble full stans i byggingen av Nordlyskatedralen grunnet målingsfeil. Heldigvis viste det seg at feilen ikke var fullt så stor som det kunne se ut til, og byggearbeidene ble satt i gang igjen etter halvannen arbeidsdags opphold. AV BERNHARD HIENERWADEL

– Et innleid firma bommet under målingene, noe som resulterer i at kirka nå står fem meter nærmere sentrum enn planlagt, sier leder av byggekomitéen for Nordlyskatedralen, Knut Krane. Men etter hva Menighetsbladet forstår, var det ikke bare denne feilen som forårsaket byggestansen pålagt av Alta kommune. Da 5 metersavviket og 10

kontrollmålingene ble saksbehandlet av kommunen, kunne det se ut som om bygget også hadde en ca. 3 meters sideveis forskyvning som førte til at kommunen forlangte byggestans 2. november. Heldigvis viste det seg raskt at det slett ikke var noen sideveis forskyvning i virkeligheten, men at ulike planer og tegninger ikke helt stemte overens. Når dette ble avklart ble også byggestoppen raskt opphevet. Kostnadene ved at arbeidet stoppet helt opp i halvannen arbeidsdag, samtidig som alle utgiftene løp videre, utgjør ca. 150 000 kroner. Hvorvidt dette beløpet fører til en sprekk i budsjettet, er for tidlig å si.


Med respekt for kirkerommet – Et fantastisk bygg som Alta og Finnmark trenger og fortjener, og som jeg gjerne kommer for å synge i, sier Jørn Hoel om Nordlyskatedralen.

TEKST OG FOTO: BERNHARD HIENERWADEL

Jørn Hoel gjestet Alta i forbindelse med en konsert i midten av november. Til vår overraskelse er den utflytta Tromsdalingen godt informert om at det bygges ny kirke i Alta. – Ja visst, det har jeg jo sett hver gang jeg har bodd på RICA. Vet du hva? Hjemme i Tromsdalen var vi nærmeste nabo til Ishavskatedralen, som jeg ble glad i som barn, sier Jørn Hoel. Hvilket forhold har du til kirka som organisasjon? – I ung voksen alder tok jeg avstand fra en god del ting som Den norske kirke sto for. Den siste tida derimot har det skjedd mye i kirka som gjør meg mer positiv igjen. Kristenfolkets humanitære arbeid har jeg lenge hatt respekt for. Jeg har vært i Mosambik og spilt i kirker der for å støtte et utrolig flott prosjekt som Pinsemenigheten i Hamar driver.

Ha tenker du om utforminga av Nordlyskatedralen? Det blir et veldig spenstig bygg som Finnmark både trenger og fortjener. Jeg kommer i farta bare på ett til signalbygg i Finnmark, nemlig Sametinget i Karasjok. Finnmark opplever jo en slags renessanse for tida, og det er bra. Folk her har grunn til å være stolt av kulturen og historien sin. Hender det at du opptrer i kirker? – O ja, svarer Hoel kontant. – Bare for noen dager siden spilte jeg i Sunde kirke i Stavanger, med lokalt band og lokalt kor; det var utrolig fint. Jeg liker å kjenne på stemninga i kirkerommet. Å ha respekt for kirkerommet syns jeg er viktig. Hvis det skulle bli aktuelt en dag – ville du da opptre i Nordlyskatedralen? – Helt klart, det ville jeg, svarer Jørn Hoel, uten å nøle. 11


Spilte inn 10

Kirketorget ga 220.000 kroner til Nykirka! Kirketorget, som ble arrangert 15. oktober, innbrakte netto kr 220.000,–. I tillegg kunne Ricadirektør Kari Flesvik under den høytidelige åpningen fortelle at en anonym Altafamilie hadde gitt 1 million i gave til kirka! Nordlys barnegospel sang med smittende iver og glede. Speiderne stilte opp med lykkehjul og gevinster, og det var kø for å snurre lykkehjulet. Takk til Rica som også i år stilte opp med nødvendige lokaler og kaffe. Og aller viktigst, det kom masse folk. Hovedlotteriet ble utsolgt også i år. Vinnerlista finnes et annet sted i bladet. Det meste av «kirkeveden» varmer opp i hus og heim hos Altafolk nå. Takk til bedrifter og enkeltpersoner for gevinster og gaver, og takk til alle frivillige som har stilt opp som hjelpere på alle måter. Kirketorgets hensikt er – å gi mulighet for at Altasamfunnet kan bidra til at hovedgevinsten, Nordlyskatedralen, blir realisert. Den gevinsten skal alle dele og glede seg over i årene som kommer. Tone Skoglund, kirketorgkomiteen. (forkortet av redaksjonen)

Elina (7) og William (10) Buwembo og Vigdis Nygård koser seg med kake på kirketorget. Foto: Solveig Andersen.

HÅPLØSHET, NESTEKJÆRLIGHET, SOLIDARITET, HANDLEKRAFT: Nordlys barnegospels fremføring av musikalen «Hotel de Tusen Stjerner» var en kunstnerisk opplevelse for publikum. En sterk scenografi og proff lyssetting bidro til å få frem det alvorlige budskapet.

Nordlyskatedralen er et gedigent spleiselag mellom mange gode krefter. Bli med, du også! www.nordlyskatedralen.no

Mål: 20 mill kr

• Kommunestyrets vedtak om bygging av Nordlyskatedralen innebærer blant annet at Alta kirkelige fellesråd må bidra med 20 millioner kroner. • Sålangt er 13,7 millioner kroner samlet inn. Halvparten av dette er forpliktende tilsagn fra næringslivet om konkrete gjenstander/utstyr. Den andre halvparten er inntekter gjennom mange år fra arrangement, kollekt/offer, enkelt-gaver og fastgiverordningen. • Fastgiverordning vil si at enkeltpersoner inngår en avtale med Alta kirkelige fellesråd om å bli trukket et fast, valgfritt, månedlig beløp via «Avtalegiro». • Per i dag har ca. 120 personer blitt med i fastgiverordningen for Nordlys-katedralen, og i gjennomsnitt gir hver av dem ca. 255 kroner per måned. • For å bli fast giver: Ta kontakt med Kirkekontoret (tlf. 78 44 42 70; e-mail: kirken@alta.kirken.no). • Du kan også kontakte medlemmer av økonomikomitéen som arbeider med innsamling av penger fra privatpersoner: Geir Landmark (leder), Nils Toft, Bernhard Hienerwadel, Ottar Grimstad og Gunnar Tangvik. • For å gi en enkeltgave, kan du helt enkelt bruke Alta menighet sin konto nummer 4901 56 52984. • For gaver (enkeltgaver eller via fastgiverordningen) mellom kr 500 og kr 12.000 per år er det mulig å få skattefradrag. Nærmere informasjon om dette kan fås ved å kontakte Kirkekontoret.

12

BANKKONTO TIL NYKIRKA ER: 4901 56 52984

Sum hittil: 13,7 mill kr inkl. tilsagn og gaver fra næringslivet Gaver, faste givere, Kirketorget og andre arrangement


Fullt trøkk i Alta menighets barnearbeid

735 kr til gatebarn i Bolivia

KLIPP OG LIM: I «Lysvåken» kan deltakerne bli med på vidt forskjellige aktiviteteter. Kari Lie Totland (bak, i mørk genser) er en av flere tenåringer som hjelper til, og som er uunnvælige for denne typen arrangement.

19. november fremførte Nordlys barnegospel med orkester musikalen «Hotel de Tusen Stjerner» i en nesten fullsatt Elvebakken kirke. Det ble en stor opplevelse for sangerne og publikum. Best av alt er nok at prosjektet endte med et overskudd på 10735 kroner som uavkortet går til Strømmestiftelsens barnehjem for gatebarn i Bolivias hovedstad. TEKST OG FOTO: BERNHARD HIENERWADEL

AGENTER PÅ FERDE: 22. januar inntar tårnagentene igjen Elvebakken kirke. Arrangementet retter seg mot 8-åringer. Pågangen er stor, og det er et øvre tak på antall deltakere!

speiderne. I tillegg til dette arrangerer Alta menighet hvert år engangs-opplegg rettet mot tre årskull: Fra 26.–27. november inntok rundt 40 ti-åringer Elvebakken kirke i ett døgn i arrangementet «Lysvåken». Også i år ble dette en flott opplevelse for guttene og jentene. Neste arrangement er det minst like populære «Tårnagentene» som retter seg mot 8-åringer, og som finner sted i Elvebakken kirke 22. januar. Og like før påske blir det påskevandring for sju-åringer. Interesserte kan ta kontakt med menighetspedagog Berit Michaelsen (se side 20).

Musikalen er skrevet av Tore Thomassen og handler om nettopp Strømmestiftelsens barnehjem Alalay i La Paz. I musikalen sier noen av barna: «Noen må gjøre noe, noe må bli gjort, hvem kan gjøre noe, gjøre noe fort, alle kan gjøre noe, da blir mye gjort!» Menighetsbladet pratet med flere av barna, og det var ikke tvil om at de hadde lært en hel del om hva det vil si å være gatebarn, om dette angår oss i Norge og hva vi i så fall kan gjøre med det. Aktivt barnearbeid Nordlys barnegospel er et av to faste, organiserte tilbud for barn i Alta menighet som er oppe og går hele skoleåret. Det andre er Alta KFUK-KFUM-

LYSVÅKEN SANGGRUPPE: Organist i Alta og Talvik menighet, Ingeborg Gormsdatter Sandvin, lærer en gruppe barn en sang som de skal fremføre i gudstjenesten dagen etter. 13


Nytt menighetsråd i Alta Alta menighetsråd har hatt sitt konstituerende møte og valgt Mette-Marit Sørem Granerud som leder og Magne Medlie som nestleder. TEKST OG FOTO: SOLVEIG ANDERSEN

Menighetsrådet samlet i Elvebakken kirke, og vi ser foran fra venstre: Dag Arne Johannessen, Oddny Heitmann Suhr (vara), Mette-Marit Sørem Granerud (leder), Magne Medlie (nestleder). Neste rekke t.v.: Olav Gunnar Ballo, Jan H. Pettersen (vara), Kurt Nilsen (vara), Åshild Karlstrøm Rundhaug (vara), Kristen Albert Ellingsen, Hanne Vang (vara) Anita Veiseth, Jan Erik Knutsen, og sokneprest Anne Skoglund. Paul Erling Andersen var ikke til stede.

Anne Skoglund, sokneprest i Alta

Anne Skoglund leder gudstjenesten i Elvebakken kirke og «Lys våken»-barna synger. 14

Anne Skoglund (48) er Altaværing og har bodd i Alta hele livet. Hun ble ordinert til prest i Alta kirke 1992 og har siden vært prest her nord. Først i Norges KFUK-M, Finnmark krets. Anne har vært kapellan og sokneprest i Talvik menighet siden 2001 og er i dag fungerende sokneprest i Alta. Det vil bli innsettelsesgudstjeneste i Alta kirke 22. januar 2012.


GUDSTJENESTER ALTA SOKN ALTA KIRKE: Søndag 18. desember kl. 11.00: Høymesse v/prost Olav Øygard. Nattverd. Dåp Julaften 24. desember kl. 12.00 og 13.15: Familiegudstjeneste v/prestevikar Oddhild Klevberg. Julaften 24. desember kl. 14.30 og 16.00: Familiegudstjeneste v/prost Olav Øygard Juledag 25. desember kl. 11.00: Høytidsgudstjeneste v/prost Olav Øygard. Dåp Nyttårsaften 31. desember kl. 23.00: Midnattsmesse v/kallskapellan Jan Hanssen. Nattverd Søndag 08. januar kl. 11.00: Høymesse v/kallskapellan Jan Hanssen. Dåp Søndag 22. januar kl. 11.00: Høymesse v/sokneprest Anne Skoglund og prost Olav Øygard Nattverd Torsdag 26. januar kl. 19.00: Liturgisk kveldsbønn v/kallskapellan Jan Hanssen. Nattverd Søndag 05. februar kl. 11.00: Høymesse v/seniorprest Øystein Skille. Nattverd. Dåp Søndag 19. februar kl. 11.00: Høymesse v/student Øyvind Oksavik Nattverd

Onsdag 22. februar kl. 19.00: Kveldsgudstjeneste v/ prostiprest Ole Dahle. Nattverd Søndag 04. mars kl. 11.00: Familiegudstjeneste v/sokneprest Anne Skoglund. Dåp Søndag 18. mars kl. 11.00: Ungdomsgudstjeneste v/prost Olav Øygard. Nattverd Torsdag 29. mars kl. 19.00: Liturgisk kveldsbønn v/seniorprest Øystein Skille. Nattverd

ELVEBAKKEN KIRKE: Søndag 11. desember kl. 11.00: Høymesse v/seniorprest Øystein Skille. Nattverd. Dåp Julaften 24. desember kl. 14.30 og 16.00: Familiegudstjeneste v/prostiprest Ole Dahle Juledag 25. desember kl. 11.00: Høytidsgudstjeneste v/kallskapellan Jan Hanssen. Dåp Nyttårsdag 01. januar kl. 11.00: Høymesse v/prostiprest Ole Dahle. Nattverd 1920-liturgi Søndag 15. januar kl. 11.00: Høymesse v/student Øyvind Oksavik. Dåp Søndag 29. januar kl. 11.00: Ungdomsgudstjeneste v/sokneprest Anne Skoglund. Nattverd Søndag 12. februar kl. 11.00: Høymesse v/sokneprest Anne Skoglund. Nattverd Søndag 26. februar kl. 11.00: Høymesse v/prostiprest Ole Dahle. Nattverd. Dåp Søndag 11. mars kl. 11.00: Familiegudstjeneste v/seniorprest Øystein Skille. Dåp

Søndag 25. mars kl. 11.00: Høymesse v/ prostiprest Ole Dahle. Dåp Søndag 01. april kl. 11.00: Høymesse v/kallskapellan Jan Hanssen. Dåp

KÅFJORD KIRKE: Julaften 24. desember kl. 14.00: Familiegudstjeneste v/sokneprest Anne Skoglund 2. juledag 26. desember kl. 11.00: Høytidsgudstjeneste v/prestevikar Oddhild Klevberg. Dåp Søndag 29. januar kl. 17.00: Kyndelsmesse v/prost Olav Øygard Søndag 11. mars kl. 11.00: Høymesse v/student Øyvind Oksavik

RAFSBOTN KAPELL: Julaften 24. desember kl. 16.00: Familiegudstjeneste v/seniorprest Øystein Skille Søndag 15. januar kl. 11.00: Høymesse v/seniorprest Øystein Skille Søndag 04. mars kl. 11.00: Høymesse v/student Øyvind Oksavik

15


TVERRELVDALEN BEDEHUS: Juledag 25. desember kl. 11.00: Høytidsgudstjeneste v/sokneprest Anne Skoglund. Dåp Søndag 19. februar kl. 11.00: Høymesse v/prostiprest Ole Dahle Søndag 18. mars kl. 11.00: Høymesse v/prostiprest Ole Dahle ANDRE GUDSTJENESTER I ALTA SOKN 2. juledag 26. desember Eiby grendehus kl. 11.00: Gudstjeneste v/prostiprest Ole Dahle Søndag 11. mars Iskapellet kl. 18.00: Gudstjeneste v/kallskapellan Jan Hanssen

TALVIK SOKN: TALVIK KIRKE: Julaften 24. desember kl. 16.00: Familiegudstjeneste v/sokneprest Anne Skoglund Søndag 15. januar kl. 11.00: Høymesse v/sokneprest Anne Skoglund

16

Søndag 05. februar kl. 11.00: Høymesse v/student Øyvind Oksavik Søndag 04. mars kl. 11.00: Høymesse v/seniorprest Øystein skille KOMAGFJORD KIRKE: 2. juledag 26. desember kl. 11.00: Høytidsgudstjeneste v/sokneprest Anne Skoglund Søndag 18. mars kl. 11.00: Høymesse v/student Øyvind Oksavik LANGFJORD KIRKE: Juledag 25. desember kl. 11.00: Høytidsgudstjeneste v/seniorprest Øystein Skille Søndag 29. januar kl. 11.00: Høymesse v/prostiprest Ole Dahle Søndag 19. februar kl. 11.00: Høymesse v/prost Olav Øygard Søndag 11. mars kl. 11.00: Høymesse v/prostiprest ole Dahle

LEIRBOTN KIRKE: Julaften 24. desember kl. 14.00: Familiegudstjeneste v/seniorprest Øystein Skille Søndag 29. januar kl. 11.00: Høymesse v/kallskapellan Jan Hanssen Søndag 26. februar kl. 11.00: Høymesse v/kallskapellan Jan Hanssen Søndag 25. mars kl. 11.00: Høymesse v/seniorprest Øystein Skille

ROGNSUND KIRKE: Søndag 11. desember kl. 11.00: Høymesse v/kallskapellan Jan Hanssen Søndag 25. mars kl. 11.00: Høymesse v/kallskapellan Jan Hanssen

STOREKORSNES KAPELL Søndag 19. februar kl. 11.00: Høymesse v/kallskapellan Jan Hanssen ANDRE GUDSTJENESTER I TALVIK SOKN Søndag 01. april Tyristua kl. 12.00: Friluftsgudstjeneste v/student Øyvind Oksavik


DØPTE: 11.09.2011 Lise Pernille Bølgen Sivert Libakken Sofie Jørgensen 18.09.2011 Magnus Gausdal Finjord (døpt i Nordreisa kirke) Maila Pettersen Hammari Andreas Mathilassi Ivar Olsen Caroline Edvardsen-Nilsen Alexandra Erika Henriksen Marit Herstad Tangen Emine Andrea Arnesen Violetta Andreevna Kiriyenko Sverre-André Wirkola 25.09.2011 Alexandra Hansen Tobias Walseth Pettersen Isabella Heggeli Johansen Theo Heggeli Johansen 09.10.2011 Christoffer Thomassen Susanne Mannsverk Thomassen Kristian Åsland Elise Bull Isaksen Carl Sebastian Arkteg Leander Spets Sara Strøm Fredriksen Alexander Johansen Grefsum 16.10.2011 Silje Monica Olsen Sander Uglebakken Dani Johansen Østlyngen Sanna Mathisen Adea Leone Gamst Elde Mali Rognli Isaksen Emil Andre Nilsen Hedda Lebesby Krane Stein-Isai Andersen Guddingsmo Preben André Feldt

Gudbjørg Unnur Palsdottir Magdalena Sigurast Grimsdottir Annie Kjeldsberg Andersen Christian Leander Johansen Sara 23.10.2011 Emil Ring Pettersen Ingrid Pettersen Rikke Oppheim Thomassen Adele Nævra Mathisen Sindre Rydningen Isaksen 30.10.2011 Johanne Marie Dahle Joel Aleksander Baardsen Aurora Jennie Einvold Wirkola Elise Ingrid Rahkola-Pettersen Rikke Rødberg Pettersen Vilya Knudsen Jørstad Ovelia Kristine Johansen Eskil Johansen Natalie Olivia Hesla Hykkerud Gunn Ellen Kristensen Bellika VIGDE: 27.08.2011 Mira Olsen og Dag Frode Thomassen Anita Tårn og Jim Rune Andreassen Jana Aleksandrovna Zubrina og Jan Øivind Hekkelstrand 03.09.2011 Camilla Sivertsen og Kristian Østlyngen Oxana Nikitina og Artem Olsen 10.09.2011 Vibeke Alexandersen og Bjørnulf Kjellmann Iris Helen Svaleng og Steve Simonsen

17.09.2011 Anita Olaussen og Jøran Bull Hågensen Karianne Holmgren og Morten Andreas Mortensen 24.09.2011 Helene Jakoba Nuth Pedersen og Jørn-Roar Pedersen 08.10.2011 Line Pettersen og Simon Johannes Lindfors 15.10.2011 Maria Helen Hansen og Ørjan Kivijervi Simensen 11.11.2011 Elisabeth Sandslett Christensen og Daniel Borch Monicha Bull Mathisen og Terje Andre Tange DØDE: 06.08.2011 Silja Børresen f. 2011 09.08.2011 Hedda Søderholm Kristensen f. 2011 23.08.2011 Astrid Solfrid Ojala f. 1925 28.08.2011 Ingegjerd Haraldstad f. 1935 30.08.2011 Solveig Johanne Svendsli f. 1924 05.09.2011 May Janne Hansen f. 1957 Gudrun Johanne Lind Nesse f. 1920 06.09.2011 Sigvart Thomassen f. 1939 08.09.2011 Ella Berg f. 1926 15.09.2011 Bjørnar Nilsen f. 1971 17


17.09.2011 Jørgen Helge Johansen f. 1947 18.09.2011 Mary Kåberg f. 1934 Vilgunn Charlotte Andreassen f. 1954 28.09.2011 Harald Johannessen f. 1931 07.10.2011 Jorun Hamsund f. 1924 Maren Alette Bakken f. 1925 12.10.2011 Viktor Walseth f. 1922 Torvald Mannsverk f. 1929 29.10.2011 Ørjan Nygård Strand f. 1978 30.10.2011 Evy-Ann Midttun f. 1943 01.11.2011 Ava Opgård Thomassen f. 2011 03.11.2011 Arne Edvard Ballo f. 1921 Ante Gaup f. 1950 04.11.2011 Frøydis Kristianne Bakken f. 1936 04.11.2011 Margit Helene Strifeldt f. 1935 06.11.2011 Gunhild Haugen f. 1931 URNENEDSETTELSE: 18.07.2009 Karl Sætermo f. 1918 09.01.2011 Laila Elida Olsen f. 1940 13.04.2011 Alf Lyng f. 1926

DØPTE: 11.09.2011 Louise Lundheim 06.11.2011 Troy Knutsen Brun DØDE: 25.08.2011 Halvor Marensius Karlsen f. 1932 10.09.2011 Jan Magnus Henriksen f. 1943 06.10.2011 Hedly Karsten Eriksen f. 1934

VINNERE – ALTA KIRKEFORENINGS OPPLEVELSESLOTTERI 1. gev Opplevelsespakke i Ishotellet, 2 pers (Sorrisniva) 2. gev IPad 3. gev Padletur på Altaelva, 2 pers (GLØD) 4. gev Dukke med utstyr 5. gev Hotellovernatting, 2 pers (Thon Hotel) 6. gev Hundesledetur, 2 pers (Canyon Huskies) 7. gev Smykkeskrin (Hans Jakob Samuelsen) 8. gev Kniv (Geir B Landmark) 9. gev Saueskinn (Tone Skoglund) 10. gev Elvebåttur, 2 pers (Sorrisniva) 11. gev Sølvsmykke (Tore Østby) 12. gev Glasskål (Glasshytta Blåst) 13. gev Glasskål (Glasshytta Blåst) 14. gev Nakke- og ryggmassasje (Altafjord gjestegaard og spa) Alle vinnere er kontaktet.

Alta menighets internettside:

www.alta.kirken.no

18

11.10.2011 Herlaug Karoline Mikkola Digre f. 1932 16.10.2011 Ågot Serine Thomassenf. 1917 24.10.2011 Harald Julius Johansen f. 1940 01.11.2011 Ida Marie Kaspara Isaksen f. 1925 07.11.2011 Reidun Cecilie Ingebrigtsen f. 1924 08.11.2011 Ingrid Oline Nyvoll f. 1923

4746 2094 5734 0167 2404 2946 4969 1964 2750 4831 5921 4674 1610

Sissel Anne Martnes Knut Engebu Ingrid Leinan Randi Nesje Myhr Lillian W. Heitmann Victoria Kj. Kjellmann Solbjørg Elvedal Rolf Ballo Berit og Fredrik Knobloch Laila Midtaune Hans Bock Peder Halvorsen Ole Jakob Knobloch

3333 Trond Arnesen


Vi bygger

NORDLYSKATEDRALEN

Stål- og ventilasjonsentreprenør

Myggveien 6, 9514 Alta. Telefon 78 43 75 90

Jens Jensen AS, tlf. 78 45 69 50 / 975 07 713. Trekanten 2, Elvebakken, postboks 208, 9507 Alta

www.elektronoras.no

NORDENS LEDENDE RÅDGIVER INNEN PLAN, DESIGN OG TEKNIKK Avdeling Alta, Kongleveien 45 T 78 44 92 22, www.ramboll.no

Løkkeveien 4A • Postboks 1010, 9503 Alta Telefon 78 45 70 70 • Telefax 78 45 70 60


Kirkeverge: Gunnar Tangvik ................................................................. kirkeverge@alta.kirken.no Prost: Olav Øygard ...................................................................................... prost@alta.kirken.no Seniorprest: Øystein Skille ........................................................................ oystein@alta.kirken.no Sokneprest: Anne Skoglund ......................................................................... prest@alta.kirken.no Kallskapellan: Jan Hanssen ....................................................................... kallskap@alta.kirken.no Prostiprest: Ole Dahle ......................................................................... prostiprest@alta.kirken.no Prestevikar: Oddhild Klevberg .................................................................. oddhild@alta.kirken.no Kateketvikar: Kristin Østby ......................................................................... kristin@alta.kirken.no Organist: Ingeborg Sandvin .....................................................................ingeborg@alta.kirken.no Organist: Kirsti Oudenstad Berg .............................................................. organist@alta.kirken.no Klokker/menighetssekr.: Solveig Andersen ................................................ solveig@alta.kirken.no Kontorfullmektig: Liv Olsen ........................................................................ kirken@alta.kirken.no Menighetspedagog: Berit Michaelsen ........................................................... berit@alta.kirken.no Byggforvalter: Per-Erik Olsen ...........................................................byggforvalter@alta.kirken.no Kirketjenere: Alta/Elvebakken kirke: Klemet Gaup ........................................................................... 476 29 099 Kåfjord kirke: Ranveig Pedersen, Kåfjord .................................................................... 78 43 35 56 Rafsbotn kapell: Nils A. Mella, Rafsbotn ..................................................................... 78 43 31 94 Langfjord kirke: Gerd Karlstrøm, Langfjordbotn ......................................................... 78 43 28 84 Talvik kirke: Laila Kjellmann, Talvik .............................................................................. 958 04 353 Altneset/Rognsund kirke: Petra Steffensen, Hakkstabben .......................................... 78 43 86 11 Komagfjord kirke: Bernt Erling Thomassen, Komagfjord ............................................. 78 43 92 18 Leirbotn kirke: Grete Karlsen, Kviby ............................................................................ 995 59 191 Leder av Alta menighetsråd: Mette-Marit Sørem Granerud ......................................... 413 36 745 Leder av Talvik menighetsråd: Laila E. Kjellmann, Talvik ............................................... 958 04 353 Leder av fellesrådet: Else Aas Andersen, Korsfjorden ................................................. 78 43 91 10 Sokneprestkontoret: Løkkev. 2, 9510 Alta, Postboks 1172, 9504 Alta. Telefon 78 44 42 70. Telefax 78 44 42 80 Kontortid: Man.–fredag kl. 09.00–15.00. Tirsdag fra kl. 10.00–15.00. E-post: kirken@alta.kirken.no ......................................................................... www.alta.kirken.no

ALT I TRELAST OG BYGGEVARER Kjosveien 2 (ved Alta bru) 9515 Alta Telefon 78 44 42 40 Telefaks 78 43 05 19

20


Alta Begravelsesbyrå

Etablert 1947

Gravferd slik pårørende ønsker det • VERDIGHET • OMTANKE

Samisktalende

Tlf. 78 45 62 60

E-post: post@aksis.no • www.aksis.no

TLF. 78 43 55 74 - DØGNVAKT Røyskattsvingen 7, 9512 Alta

www.fmp.no

Aronnesveien 45, 9514 Alta. Tlf. 78 44 41 20. Faks 78 43 17 87 Totalentreprenør innen: • Trearbeid • Betongarbeid • Murerarbeid • Asbestsanering • Betongsaging • Betongkaibygging

Priser og informasjon: + 47 78 43 33 78 info@sorrisniva.no

RIB inord as Rådgivende ingeniør i byggeteknikk Sorenskriverveien 11, 9511 ALTA Telefon 976 52 361 / 971 57 441

Telefon 78 43 43 22 • Telefax 78 43 63 26 Strandveien 62. Postboks 113, 9501 ALTA www.altaskifer-brudd.no

Riktig IT-løsning gir din bedrift konkurransefortrinn. Eltele forenkler hverdagen. Telefon 400 16 300 - salg@eltele.no

21


Blomsterleverandør:

Altaveien 281, 9515 Alta Telefon 78 43 18 55

Hos oss er gode råd gratis!

www.nordlysmat.no Nordlys Gløgg – deilig hele året. SibirGressløk Olje – suveren til salat. Økologisk, selvfølgelig!

Din leverandør av bilgummi Markveien 55 - 9510 Alta. Tlf. 78 45 70 80

Vår erfaring – din trygghet!

> Farlig-/spesialavfall Tlf.: 78 44 00 66. Fax: 78 44 06 25 > Container, slam, gjenvinning og renovasjon Tlf.: 78 43 02 61. Fax: 78 43 67 60 Postboks 2178, 9508 Alta. www.finnmarkgjenvinning.as

Spar strøm, miljø og penger! Vi har som mål å hjelpe deg å redusere ditt strømforbruk. Se ishavskraft.no for sparetips.

Det kraftselskapet som ønsker mest å selge minst til egne kunder

La boligdrømmen oppfylles!

Myggveien 16, 9514 Alta. Tlf. 406 01 500. Faks 406 01 600

22

AMFI Alta, Markedsgata 21–25, 9505 Alta Telefon 78 44 43 08. Fax 78 44 43 08 E-post: sentrumblomster@sentrumblomster.no


Telefon 78 44 68 00. Telefax 78 44 68 01 post@fagtrykkide.no

Betongveien 1, 9515 Alta Tlf. 78 44 36 80. Faks 78 44 36 99

Lås og beslag Innramming r ade Glass og fas Solskjerming

Tlf. 78 44 91 20 – Faks 78 44 91 30

www.kontoroggrafisk.no – Skoleveien 9, 9509 Alta

Altaveien 228 - 9515 Alta. Telefon 78 43 45 50

Nordre Ringv. 29 Pb. 1004, 9503 Alta Tlf. 78 44 07 07 Faks 78 43 78 68 BRODERIER OG SYTILBEHØR

STRIKKE- OG HEKLEGARN

Tlf. 78 44 01 01

E-post: post@kilden.as

www.kilden.as

23


Velsigna jul!

Engler i krympplast, laget av elever ved Langfjordbotn skole Foto: Øystein Skille

Kommende arrangement: 22. jan.: 22. jan.: 02.–05. feb.: 05. feb.: 18.-19. feb.: 04. mars: 11. mars: 11. mars:

«Tårnagentene» i Elvebakken kirke (info: Berit Michaelsen) Innsettelse av ny sokneprest Fellesmøter mellom Alta menighet, Pinsem. Filadelfia og Alta Frikirke Bibeldagen. Møte søndag kveld Misjonsaksjonen på Alta bedehus Årsmøte i Alta menighet på Alta bedehus Årsmøte i Talvik menighet i Langfjord kirke Gudstjeneste i Iskapellet i Sorrisniva kl 18.00

Alta og Talvik menighetsblad nr. 4/11.  

FOTO: BERNHARD HIENERWADEL NR. 4 – 2011 Myke, lune kvelder med varme i ovnen og levende lys, gir rom for å få ferdig de siste jule- gavene,...