Issuu on Google+

М А Р К Е Т И Н Г О В

П Л А Н

препоръчан от

1


СЪДЪРЖАНИЕ Първи маркетингов план Приветствие Запознай се с FM GROUP Многостепенен маркетинг Златните правила на продажбата Защо си струва да станеш Дистрибутор на FM GROUP? Няколко уводни думи Твоят път към успеха Първа крачка: Бъди своя пръв клиент! Втора крачка: Бъди експерт! Продавай, печели от отстъпката! Трета крачка: Бъди лидер! Създай собствена дистрибуторска мрежа! Как не бива да се изгражда структурата? Създаване на твоята мрежа за продажби Втори маркетингов план Приветствие Критерии за класиране в Клуба на Орхидеята Размер на премията Натрупани точки Точки на личната група на Дистрибутора Принцип на разклонението Перлена Орхидея Пурпурна Орхидея Златна Орхидея Диамантена Орхидея Заключение

2

3 4 6 7 8 9 10 11 12 14 16 18

Добре дошли в ароматния свят на FM! Виждаме, че и ти си открил магията на нашите аромати. Разбира се, нали създаваме за теб изключително предложение. Предлагаме ти богат избор от ухания – нежни и освежаващи, съблазнителни и чувствени, класически и изтънчени... Прекрасно разбираме твоите нужди. Виждаме също, че мечтаеш да споделиш откритието си с други, да ги въведеш в света на нашите парфюми. И ние като теб обичаме да споделяме радостта си.

27 28 30 31 32 33 34 36 38 40 42

Когато забелязахме, че нашите парфюмерийни продукти се радват на голям успех сред нашите клиенти, ние решихме да се погрижим колкото се може повече хора да се запознаят с тях и да ги харесат. И успяхме. Сега FM е позната и ценена в няколко десетки страни марка. Днес и ти се присъединяваш към нашия многонационален екип! Пожелаваме ти ползотворно сътрудничество! FM GROUP World

3


FM GROUP IN THE WORLD

Australia

Идеята на основателя на FM GROUP беше създаването на линия изключителни парфюмерийни продукти. Продуктите на марката FM се създават на базата на ароматни композиции, създавани от DROM Fragrances – световен лидер в тази област. 4

Spain

Morocco

5

Egypt

Turkey Italy

Greece

Israel

Azerbaijan

Macedonia FYR

Romania

Montenegro Bulgaria

Bosnia Serbia Herzegovina

Austria Hungary

Slovenia Croatia

France

Germany Argentina

Brazil

Ireland Great Britain

Belgium & Netherlands

Norway

Czech Republic Slovakia

Latvia

Lithuania

Estonia

Nigeria Ivory Coast Ghana

Morocco

Spain

Poland Belarus Ukraine

Republic of South Africa

Israel

Egypt

Turkey Greece

Macedonia FYR

Ukraine Romania

Bosnia Serbia Herzegovina

Poland

Austria Hungary

Czech Republic Slovakia

Slovenia Croatia

Italy

Germany

Belgium & Netherlands

France

Great Britain

Montenegro Bulgaria

Belarus

Latvia

Lithuania

Estonia

Azerbaijan

Russia

Russia

Philippines

Мислиш, че това е само мечта? Нищо подобно! Скоро тази представа може да стане реалност. Достатъчно е да отделиш малко време и заедно с нас да се запознаеш с правилата, които ще те поведат към успеха.

Mexico

Забележи, колко интересно ще бъде, ако сам дефинираш какво е успех и целенасочено се стремиш към неговата реализация.

Ireland

Помисли за занимание, благодарение на което ще осъществиш своите цели и амбиции, за работа, която ще бъде удоволствие за теб, към която ще се отнасяш с голям ентусиазъм.

Norway

...работа, в която си напълно самостоятелен. Сам решаваш с кого ще работиш, избираш удобно за теб работно време, а твои сътрудници са партньори, на които напълно можеш да разчиташ.

Canada

Представи си...

Фирма FM GROUP съществува от 2004 година. С нас работят 200 000 Дистрибутори. Присъстваме на няколко континента.

С в я т н а а р о м ат и т е


Току що направи първата крачка към запознаване с правилата, на които се основава

ЗЛАТНИ ПРАВИЛА НА ПРОДАЖБИТЕ

МНОГОСТЕПЕННАТА ПРОДАЖБА/МАРКЕТИНГ! Ще ти помогнем този термин да не звучи чуждо, а да се превърне във вдъхновение за бъдещите ти действия.

MLM (англ. Multi Level Marketing – многостепенен маркетинг)

ЕЛЖБЕТА И АРТУР ХАМЕРЛИН

Форма на продажба извън магазинната мрежа. Основава се на непосредствения контакт с клиента, което съкращава до минимум пътя на продукта към купувача. Дистрибуторът може да предложи на своя клиент интересни и необикновени продукти, които не са достъпни в традиционните места за продажба.

Диамантена Oрхидея

- Същността на MLM е споделяне на подходяща концепция с подходящи хора в подходящо време. Изхождахме от този принцип, когато през 2004 година решихме да работим с FM GROUP. И макар че FM е млада фирма, тя има подходяща и продуктова, и маркетингова оферта. Достатъчно бе да я споделим с Вас, т.е. с такива прекрасни хора. Често чуваме : “Имали сте късмет...”. И потвърждаваме: Да, работата с FM GROUP е голямо щастие, трябва само да искаш да бъдеш щастлив. И пожелаваме това щастие на всички, които работят с FM GROUP в целия свят.

Всяка дейност има определени правила, които са основата за постигане на успех – същото става и при многостепенния маркетинг. За да разбереш неговата същност и да започнеш да действаш, отдели малко внимание и прочети най-важните принципи на тази форма на продажба:

1. Запознай се с продуктите

които предлагаш на своите клиенти

запознай се добре с продуктите, които продаваш системно разширявай мрежата си за продажби (Твоят списък с контакти трябва непрекъснато да се попълва с нови имена) винаги носи каталог със себе си – можеш да срещнеш потенциални клиенти навсякъде! старателно се приготви за представяне на продуктите-изяви се с познания за тях, носи тестери отнасяй се към всеки клиент индивидуално – стреми се да разбереш неговите предпочитания и нужди не възприемай отказа като поражение – нека да те мотивира за последваща дейност

Научи колкото се може повече за продуктите, с чиято дистрибуция ще се занимаваш. Непрекъснато разширявай своите знания, питай за новости. Това е един от начините, който ще те заведе към успеха.

2. Препоръчвай продуктите на други Когато се запознаеш с нашите продукти, покажи ги на свои познати, колеги, на семейството и приятелите – дай им възможност да се запознаят с интересното предложение и да си купят атрактивни продукти на достъпна цена.

3. Създай собствена мрежа за дистрибуция

Насърчи други хора да правят като теб – да продават продуктите с марка FM GROUP. По какъв начин? Ще разбереш от следващата част на плана. 6

Професионалното представяне, основано на коректна информация за оригиналните козметични продукти на FM ти гарантира големи продажби и създаването на собствена мрежа от Дистрибутори. 7


Защо си струва да станеш Дистрибутор на FM GROUP? не трябва да инвестираш пари, за да започнеш собствен бизнес (купуваш само стартовия пакет, който ще бъде твоето оръдие на труда) можеш да развиваш собствена дейност на произволно място – в страната или в чужбина благодарение на връзката с Дистрибуторския център и системата с доставки имаш лесен достъп до продуктите разполагаш с многобройни маркетингови материали, необходими за работа ползваш презентации, семинари и обучения, организирани от Спонсора – така получаваш нужната информация за продуктите, програмите, промоциите, материалите и маркетинговите инструменти и разширяваш своите бизнес контакти като отличаващ се Продавач и Спонсор получаваш допълнителни възможности за печалба чрез специални мотивиращи програми ясно установените нива на премиране в маркетинговия план ти гарантират реално и много изгодно заплащане за постигнатите резултати

8

получавайки позицията на Лидер участваш в уникалната система за участие в печалбата на фирмата

Няколко думи за УВОД Маркетинговият план на FM GROUP има два етапа. Всеки от тях се отнася до различни нива на печалба. Първи етап – КЛУБ МАГНОЛИЯ – определя извънредното възнаграждение и премиите, които получаваш за продадените от теб продукти и поканените за сътрудничество хора. Втори етап – КЛУБ ОРХИДЕЯ – е поредната фаза на твоето приключение с FM GROUP. От нея ще разбереш какви изгоди те чакат, когато станеш един от Лидерите по продажби.

За да бъде маркетинговият план по-разбираем за теб, ще те запознаем с няколко понятия, които се появяват в него.

ДИСТРИБУТОР е пълнолетно лице, продаващо продуктите на FM. То дава възможност за подробно запознаване с предложенията на FM GROUP и помага при избора на идеалния продукт.

СПОНСОР Лице, което дава възможност на новите членове да се присъединят към FM GROUP. Това е твоя опекун, и същевременно гид по офертата и принципите на дейност на фирмата. Изборът на спонсор е едно от най-важните ти решения – прави се еднократно, без възможност за смяна, затова трябва да се обмисли добре.

СТАРТОВ ПАКЕТ Стартов пакет- основно оръдие на труда на всеки Дистрибутор, с помощта на който той представя офертата на FM GROUP. В стартовия пакет влизат: тестери на парфюмите, каталог, маркетингов план, копие на договора. 9


Твоят път към УСПЕХА Готов ли си за нови предизвикателства? Прекрасно! Пристъпвайки към работа с FM GROUP сам ще решиш в коя област ще работиш. Бъдещата ти кариера зависи само от теб!

1. Крачка първа: Бъди си първия клиент – спестявай от собствените си покупки. Подробности – страница 11

КРАЧКА ПЪРВА: Бъди си първия клиент! Като Дистрибутор можеш да купуваш продукти на FM GROUP на по-ниски цени.

Пример

Цена на продукта в каталога 22 лв. Като Дистрибутор на FM GROUP плащаш само 16,50 лв. Спестяваш 5,50 лв.

Купувайки 6 броя парфюми на месец, годишно можеш за спестиш цели 396 лв! ЗБИНЕК БЕРНАРД И ДАГМАР БЕРНАРД

2. Крачка втора: Продавай на другите, печели от отстъпката. Подробности – страница 12

3. Крачка трета: Бъди лидер! Създай своя дистрибуторска мрежа. Подробности – страница 14

Диамантена Oрхидея Ние сме част от FM GROUP от 13 ноември 2004 г��дина. Това, което ни хареса и спечели във FM, е преди всичко цената и доброто качество на продуктите. Първоначално ни се струваше, че този вид дейност не е подходящ за нас. Всичко се промени, когато дъщеря ни Алекс получи в първия ден на осми клас цели 17 заявки за продукти на FM. Тогава решихме да се ангажираме повече. След първите празници, прекарани с FM GROUP стигнахме до извода, че сътрудничеството с FM е бизнесът на столетието. FM GROUP напълно промени живота ни. Почти завършихме строежа на новата ни къща, имаме хубава кола и пътуваме по целия свят. Не пропускайте такъв шанс! Ако не го използвате, ще го направят други. Достатъчно е да започнете бизнеса с FM с голям ентусиазъм, а парите и успеха ще Ви следват!

Както виждаш, вече постигна първия успех – снабдяваш се с висококачествени продукти на много достъпни цени. В същото време придобиваш все повече знания за марката FM. От опит знаем, че повечето наши Дистрибутори не се задоволяват само да купуват продукти за себе си. Когато се убедят в тяхната изключителност, те решават да заинтригуват семейството си, приятелите си и познатите... Дори няма да забележиш кога си станал активен Дистрибутор, който продава нашите продукти на други. Настъпи времето да се приготвиш за това.

10

ВАНДА ПШЕБЕРАЛА Златна Орхидея

- Своето приключение с FM започнах със създаването на фирмата и никога не съм очаквала, че сътрудничеството ни ще се развие толкова много. Днес FM е международна фирма, в която всеки може да работи и да постигне успех. Както продуктите, така и маркетинговият план са нa най-високо ниво, а това е основа за успеха в MLM (многостепенния маркетинг). На “пълен работен ден” с FM работи и синът ми, който постига чудесни резултати и също е в Клуба на Орхидеите. Би могло да се каже, че FM е бизнес за цялото семейство и затова се обръщам към всички да опитат, защото наистина си струва. Дано FM да съществува до края на света и... още един ден!

11


КРАЧКА ВТОРА: Бъди експерт! Продавай, печели от отстъпката Вече познаваш продуктите, предлагани от FM GROUP – знаеш, че съчетават добро качество и привлекателна цена. Дойде времето да покажеш тези продукти на други. Това е великолепен начин да започнеш да печелиш!

Когато се захванеш с дистрибуция на продукти, твоята печалба се формира от отстъпката, идваща от тяхната продажба. Ще обясним това с прост пример: Твой клиент разглежда каталога и се интересува от продукт, чиято каталожна цена е 40 лв. Осъществявайки поръчката, ти купуваш продукта на по-ниска цена, т. нар. цена на дистрибутора. Разликата между каталожната цена и цената на Дистрибутора е твоята

ПРЯКА ПЕЧАЛБА

Втората крачка е начин за създаване на собствен бизнес съвместно с FM GROUP. КРИСТИ НВАБУИСИ

Лидер по продажби, Нигерия - Моята работа с FM GROUP започна през март 2007 година. Точно тогава в моя магазин влезе един от представителите на FM GROUP, представяйки ми офертата. Аз съм човек, който не бяга от нови предизвикателства, обича да постига успех – не трябваше дълго да ме убеждават. Прекрасни аромати, красиви опаковки и много достъпна цена – продажбата на такива продукти е наистина лесна. За кратко време успях да изградя многоброен екип. Все пак моята цел е да привлека към FM GROUP все по-голям брой нигерийци. Достатъчна е искра, за да лумне огън и тази искра е FM GROUP. С божията милост аз и моят екип ще продължим да продаваме продуктите с марка FM.

Опитай да си спомниш твой познат, който с голям ентусиазъм е разказвал за хобито си. Той наистина е погълнат от това хоби! Говори за него с голяма страст и ентусиазъм. Дори не си забелязал, кога си се заинтересувал от това, за което ти е разказвал. По същия начин – но говорейки за нашите продукти – можеш да започнеш да печелиш от тях. Това наистина е лесно! Увери се сам! Пътят ти към успеха зависи само от теб. Ние можем само да ти помогнем да го достигнеш, показвайки пътечките, които ще те отведат към него: - Помисли на кого можеш да предложиш продуктите. Не се ограничавай със семейството. Твоите колеги в работата, познатите от училище, сътрудниците или съседите са идеалните кандидати за твои бъдещи клиенти. - Бъди открит. Всеки нов човек, с когото си се запознал, е потенциален клиент, с който можеш да работиш в бъдеще. - Непрекъснато обогатявай знанията си за продуктите – ти самият си най-добрата реклама и източник на информация за нашата оферта. Обогатявайки знаниято си за тях, ти ставаш експерт.

Вече знаеш на кого ще предложиш продуктите ни? Прекрасно! За изпълнението на тази задача ще ти послужат КАТАЛОГЪТ и СТАРТОВИЯТ ПАКЕТ, с помощта на които ще представиш офертата. С тяхна помощ можеш да предложиш на своя клиент точно това, от което той има нужда и очаква. 12

Пример

ЛУКСОЗЕН ДАМСКИ ПАРФЮМ

Цена на парфюма в каталога Като Дистрибутор на FM плащаш за него

ТВОЯТА ПЕЧАЛБА

40 лв. 32 лв.

8 лв.

Продажбата на продукти на твоите клиенти не е всичко. Ако те интересуват други форми на печалба, запознай се със следващата част на плана. 13


КРАЧКА ТРЕТА: Бъди лидер! Създай собствена дистрибуторска мрежа! Изправен си пред поредната интересна задача и само от теб зависи, дали ще искаш да я решиш. Целта ти е създаване на собствена дистрибуторска мрежа.

ще ти позволи да работиш всеки ден с всеки човек. Така изградената мрежа позволява хармонично взаимодействие и носи растяща печалба.

Да започнем отначало: създаването на дистрибуторска мрежа не е нищо друго, освен насърчаването на нови хора да се занимават с това, с което се занимаваш и ти – продажба на продуктите на FM GROUP.

Създавайки своята мрежа, не забравяй за другите. Дай им възможност, която и ти си използвал. Създай своята мрежа така, че другите хора да имат възможността да направят същото.

Доскоро ти създаваше списък на потенциалните клиенти. Знаеш ли, че някои от тях са идеалните кандидати за нови Дистрибутори? Не се страхувай, че ще ги загубиш като клиенти – когато станеш техен спонсор освен печалбата от продаваните продукти ще черпиш нови ползи, произтичащи от твоята нова функция.

Такова решение ще допринесе Вашата работа да бъде поефективна и да донесе по-високи доходи.

Правилно построената структура за продажба ще позволи на тези, които си поканил, да изградят собствена мрежа. Помни, че не всеки трябва да бъде добър търговец, той може да притежава мениджерски способности, благодарение на които ще се изявява най-добре в ролята на Спонсор.

От теб зависи кого ще поканиш в мрежата си. Това могат да бъдат твои настоящи клиенти, можеш да поканиш и други хора – в това отношение ти оставяме голяма свобода. Колко души ще се присъединят към мрежата ти зависи единствено от теб. Когато изграждаш своя структура, трябва да помниш няколко основни принципа: Най-добро решение е създаването на такава мрежа за продажби, която 14

15


Как не бива да се изгражда СТРУКТУРАТА? За да може твоята структура да работи добре, е важен начина, по който ще я изградиш . Добре изградената структура ще ти осигури допълнителни печалби.

Когато спонсорираш един човек, той насърчава за продажба на парфюмерийните продукти друг, той друг, а той следващия, изграждайки мрежа за продажба с линейна структура. Успехът на всеки човек, принадлежащ към тази структура, зависи единствено от един Дистрибутор, от една линия. Този метод не е добър за изграждане на Твоята мрежа за продажби. Ако действаш така, никога няма да използваш възможностите, които Ти дава многостепенната продажба.

По-долу ще представим примери на неподходящо изградени структури. Когато лично спонсорираш прекалено много хора, твоята мрежа за продажби не работи добре и не се развива. Затова по-ефективно е изграждането на структура, която позволява на други хора да изпълняват същата функция, като теб – да бъдат Спонсори”.

Структура „линейна” – неподходяща

Структура „звезда” – неподходяща Когато изградиш правилно мрежата за продажби и тя работи ефикасно, твоята печалба ще расте. Освен парите от продажбите на продуктите на FM GROUP ще получиш премия за твоите продажби и за продажбите на хората, които си вкарал в мрежата. С други думи: от момента, в който си поканил нови членове, твоят успех ще зависи както от теб, така и от тях. Премията, която ще получиш, ще зависи от твоя оборот и оборота на твоята група през дадения месец.

ПРИМЕР Твой клиент поръчва парфюм 30 мл. Каталожната му цена е 22 лв. Ти го купуваш на по-ниска цена – цена на Дистрибутора (16,50 лв. бруто). За покупката на парфюма получаваш точки.

Цена на парфюма бруто: 16,50 лв. Твоите точки: 23,60 т.

ХАННА РЕКС Златна Oрхидея

- Обичам да работя с хора. Затова работя с фирма FM GROUP. Заедно с моите хора се радвам на техните успехи, защото не само парите са важни. Контактите с хората ми дават голямо удовлетворение, и най-вече задоволство.

Точките, които ще изработиш със своята група през дадения месец, ще те класира на определено ниво на ефективност.

16

17


Създаване на твоята МРЕЖА ЗА ПРОДАЖБИ НИВА НА ЕФЕКТИВНОСТ

6%

3%

9%

18% 15% 12%

За да разбереш по-лесно начина на пресмятане на твоята премия, виж посочените примери:

ПРИМЕР 1 През дадения месец ти и поканените от теб хора продавате продукти с еквивалент 300 точки. Според нашата таблица (страница 18) си постигнал първо ниво на ефективност (3%). Значи, получаваш ��опълнителна премия – 3% от постигнатия оборот.

21% 30000 т.

20400 т.

12000 т.

7200 т.

Твоят оборот и на твоята структура през първия месец: 300 точки Твоята премия: 300 т. x 3% (Твоето ниво на ефективност) = 9 зл.

3600 т.

НИВА НА ЕФЕКТИВНОСТ

1200 т.

0%

300 т.

Доминик

50 Ниво на ефективност – мярка за резултатността на Твоята група, определена с помощта на точки, получени през дадения месец.

т.

4,32 лв. е твоята допълнителна премия, произтичаща от количеството продадени от теб и твоята група продукти.

НИВА НА ЕФЕКТИВНОСТ

3%

НИВА НА ЕФЕКТИВНОСТ

Ти

Продавайки продуктите на FM GROUP, се класираш на едно от нивата на ефективност.

0%

50

Криша

300

т.

50

ЛИЧНИ ТОЧКИ ТОЧКИ НА ГРУПАТА

Точки на групата

Това е сумата от точките от твоите продажби и продажбите на твоята структура.

НИВА НА ЕФЕКТИВНОСТ

Класиране

Ниво на ефективност

Количество точки

Магнолия

3% 6% 9%

300–1199 1200–3599 3600–7199

Сребърна Магнолия

12% 15% 18%

7200–11999 12000–20399 20400–29999

21%

от 30 000 нагоре

Златна Магнолия

0%

Бартек

50 т.

НИВА НА ЕФЕКТИВНОСТ

0%

Баша

Ако искаш да получиш премия, трябва да изпълниш едно основно правило: през месеца, в който искаш да я получиш, трябва да купиш продукти на стойност наймалко 34,42 пункта. 18

50 т.

НИВА НА ЕФЕКТИВНОСТ

0%

Павел

50 т.

19


ПРИМЕР 2 Модел за изграждане на 6-процентова структура За да разбереш по-добре принципите на пресмятане на премията, да минем към следващия пример. Да предположим, че в твоята структура има 6 човека, а продажбите на всеки са следните:

Доминик Павел Криша Аня Бартек Баша

НИВА НА ЕФЕКТИВНОСТ

6%

150 точки 200 точки 250 точки 600 точки 700 точки 900 точки

Ти

Освен премията от собствената продажба, ти получаваш премия и за продажбите на твоята група. Да анализираме по ред постиженията на отделните хора: Доминик, продавайки продукти, е получил за тях 150 точки. Той не се класира на никое ниво на ефективност, значи все още не получава допълнителна премия за продажба. Същото е положението при Павел (200 точки) и Криша (250 точки). Твоята премия, пресметната на базата на техния оборот е: НИВА НА ЕФЕКТИВНОСТ

0%

34,42

Павел

2834,42

т.

ЛИЧНИ ТОЧКИ

Твоята премия от продажбите на структурата на Доминик = 150 т. X 6% (Твоето ниво на ефективност) X 0,48 = 4,32 лв. Твоята премия от продажбите на структурата на Павел

= 200 т. X 6% X 0,48 = 5,76 лв.

Твоята премия от продажбите на структурата на Криша

= 250 т. X 6% X 0,48 = 7,20 лв.

200

ТОЧКИ НА ГРУПАТА

Допълнително ти си продал продукти с минималната стойност, необходима за изплащане на комисионна – 34,42 точки. Сумата на точките, натрупани от теб и твоята група е 2834,42. Това те класира на второ ниво на ефективност, което е 6%.

Твоето ниво на ефективност е 6%. Това означава, че получаваш 6% от 34,42 точки (ти лично си продал продукти с такова точково съответствие). За тази продажба получаваш:

34,42 т. x 6% x 0,48 = 0,99 лв.

20

3%

3%

Баша

Аня

900

Малко по-различно изглежда сметката за останалата част от групата, т.е. на Аня, Бартек и Баша. Тъй като те са достигнали определено ниво на ефективност (3%) и те като теб получават премия от продадените продукти. Тяхната печалба е:

т.

600 т.

Премията на Аня = 600 т. X 3% X 0,48 = 8,64 лв. Премията на Бартек = 700 т. X 3% X 0,48 = 10,08 лв. Премията на Башя = 900 т. X 3% X 0,48 = 12,96 лв.

6%

Все пак обърни внимание на още нещо: трима Дистрибутори от твоята структура (Аня, Бартек и Баша) имат оборот, който ги класира на първо ниво на ефективност (3%). Те също получават допълнителна премия. Да видим как ще изглежда сметката от продажбите на Твоята група през дадения месец при описаната по-горе ситуация.

НИВА НА ЕФЕКТИВНОСТ

НИВА НА ЕФЕКТИВНОСТ

НИВА НА ЕФЕКТИВНОСТ

0%

Доминик

150 т.

НИВА НА ЕФЕКТИВНОСТ

3%

Бартек

700 т.

НИВА НА ЕФЕКТИВНОСТ

0%

Криша

250 т.

Сумарно Дистрибуторите от твоята група са спечелили допълнително цели 31,68 лв.!

Да пресметнем сега твоята премия за дадения месец, произтичаща от твоите продажби и на групата ти:

Ти = 34,42 т. X 6% X 0,48 = 0,99 лв. Твоята премия от продажбите на структурата на Доминик = 150 т. X 6% X 0,48 = 4,32 лв. Твоята премия от продажбите на структурата на Павел

= 200 т. X 6% X 0,48 = 5,76 лв.

Твоята премия от продажбите на структурата на Криша

= 250 т. X 6% X 0,48 = 7,20 лв.

Твоята премия от продажбите на структурата на Аня

= 600 т. X 3% (твоето ниво на ефективност – нивото на ефективност на Аня)

X 0,48 = 8,64 лв.

Твоята премия от продажбите на структурата на Бартек = 700 т. X 3% (твоето ниво на ефективност – нивото на ефективност на Бартек) X 0,48 = 10,08 лв. Твоята премия от продажбите на структурата на Баша

= 900 т. X 3% (твоето ниво на ефективност – нивото на ефективност на Баша) X 0,48 = 12,96 лв.

Общо от продажбите на твоята структура получаваш цели 49,95 лв.! Аня, Бартек и Баша също печелят допълнително. Както виждаш, от продажбата на продуктите на FM може да се печели. Увери се, колко ще нараснат твоите печалби, когато достигнеш по-високо ниво на ефективност.

21


ПРИМЕР 3 Модел за изграждане на 12-процентова структура Да предположим, че в твоята структура, освен теб, има шест човека и всеки от тях през дадения месец ще продаде определено количество продукти, за които се присъждат точки. Получените от продажбата точки са следните: Павел Криша Баша Бартек Доминик Аня

400 точки 600 точки 800 точки 1500 точки 1800 точки 4800 точки

Ти си продал допълнително продукти за минималната стойност, необходима за изплащане на комисионна – 34,42 точки.

Да погледнем как ще изглежда разчета на твоите продажби и на твоята група през даден месец при описаната горе ситуация.

3%

Баша

800

НИВА НА ЕФЕКТИВНОСТ

т.

6%

НИВА НА ЕФЕКТИВНОСТ

НИВА НА ЕФЕКТИВНОСТ

6%

Бартек

12%

Доминик

Ти

1800 т.

34,42 ЛИЧНИ ТОЧКИ

- Павел - Криша - Баша - Бартек - Доминик - Аня

3% 3% 3% 6% 6% 9%

Премия се полага и на членовете на твоята структура.

9934,42

ТОЧКИ НА ГРУПАТА

1500

Премията на Павел = 400 т. X 3% X 0,48 = 5,76 лв. Премията на Криша = 600 т. X 3% X 0,48 = 8,64 лв. Премията на Башя = 800 т. X 3% X 0,48 = 11,52 лв. Премията на Бартек = 1500 т. X 6% X 0,48 = 43,20 лв. Премията на Доминик = 1800 т. X 6% X 0,48 = 51,84 лв. Премията на Аня = 4800 т. X 9%  X 0,48 = 207,36 лв.

т.

Сумата от точки, натрупани от теб и твоята група е 9934,42. Благодарение на получените точки вече си на четвърто ниво на ефективност, което е 12%. Виж как гъвкаво работи твоята група: всички Дистрибутори, които са в нея, също са достигнали определено ниво на ефективност. Най-резултатно е действала Аня. Тя е натрупала цели 4800 точки, което я класира на третото, 9-процентово ниво на ефективност. Наистина можеш да се гордееш с нея!

НИВА НА ЕФЕКТИВНОСТ

Освен премията за лично продадените продукти получаваш и премия за продажбите в своята добре работеща група, в която всеки човек е достигнал някакво ниво на ефективност:

12%

НИВА НА ЕФЕКТИВНОСТ

3%

Павел

400

НИВА НА ЕФЕКТИВНОСТ

Общо Дистрибуторите от твоята група са спечелили допълнително цели 328,32 лв.!

т.

3%

Да пресметнем сега твоята премия за даден месец, полагаща се за твоите продажби и на твоята група:

Криша

600 т.

Ти = 34,42 т. X 12% X 0,48 = 1,98 лв.

Твоето ниво на ефективност е 12%. Това означава, че получаваш 12% от 34,42 точки (ти лично си продал продукти на такава стойност в точки). За своята продажба получаваш:

34,42 т. x 12% x 0,48 = 1,98 лв. 22

НИВА НА ЕФЕКТИВНОСТ

9% Аня

4800

Твоята премия за продажбите в структурата на Павел

= 400 т. X 9% (твоето ниво на ефективност – ниво на ефективност на Павел)

X 0,48=17,28 лв.

Твоята премия за продажбите в структурата на Криша

= 600 т. X 9% (твоето ниво на ефективност – ниво на ефективност на Криша)

X 0,48=25,92 лв.

Твоята премия за продажбите в структурата на Башя

= 800 т. X 9% (твоето ниво на ефективност – ниво на ефективност на Башя)

X 0,48=34,56

Твоята премия за продажбите в структурата на Бартек

= 1500 т. X 6% (твоето ниво на ефективност – ниво на ефективност на Бартек)

X 0,48=43,20

Твоята премия за продажбите в структурата на Доминик = 1800 т. Твоята премия за продажбите в структурата на Аня

= 4800 т.

лв. лв. X 6% (твоето ниво на ефективност – ниво на ефективност на Доминик) X 0,48=51,84 лв. X 3% (твоето ниво на ефективност – ниво на ефективност на Аня) X 0,48=69,12 лв.

т.

Общо благодарение на своите продажби и продажбите на твоята група ти спечели 243,90 лв.! Хората, влизащи в твоята група, получават допълнителна премия от 328,32 лв.!

23


ПРИМЕР 4 Модел за изграждане на 21-процентова структура

Освен премията за личната продажба получаваш и премия за продажбите в своята прекрасно организирана група, в коята всеки човек е достигнал определено ниво на ефективност:

Да приемем, че си Спонсор на добре функционираща дистрибуторска мрежа, чийто оборот е достигнал цели 43134,42 точки. Получените за продажбите точки на отделните хора са следните:

- Баша - Павел - Аня - Доминик - Криша - Бартек

НИВА НА ЕФЕКТИВНОСТ

Баша Павел Аня Доминик Криша Бартек

6%

2000 точки 2800 точки 5500 точки 6200 точки 9600 точки 17000 точки

Допълнително ти си продал продукти на минималната стойност, необходима за изплащане на комисионна – 34,42 точки. Получените от теб и твоята група 43134,42 точки те класират на седмо, 21-процентово ниво на ефективност!

НИВА НА ЕФЕКТИВНОСТ

Баша

21%

2000 т.

Ти

34,42

НИВА НА ЕФЕКТИВНОСТ

9%

ЛИЧНИ ТОЧКИ

НИВА НА ЕФЕКТИВНОСТ

43134,42 ТОЧКИ НА ГРУПАТА

Доминик

15%

т.

17000 т.

НИВА НА ЕФЕКТИВНОСТ

21%

9% Аня 5500 т.

За личната си продажба получаваш:

34,42 т. x 21% x 0,48 = 3,47 лв.

Поради достигането на определени нива на ефективност от всички членове на твоята група премия се полага на всеки от тях:

6200

Бартек

Такива внушителни обороти ще имат непосредствено влияние върху размера на премията, която ще получиш ти и твоята група. Твоето ниво на ефективност е 21%. Това означава, че получаваш 21% от 34,42 точки (ти лично си продал продукти на такава точкова стойност).

6% 6% 9% 9% 12% 15%

Премията на Баша = 2000 т. X 6% X 0,48 = 57,60 лв. Премията на Павел = 2800 т. X 6% X0,48 = 80,64 лв. Премията на Аня = 5500 т. X 9% X 0,48 = 237,60 лв. Премията на Доминик = 6200 т. X 9% X 0,48 = 267,84 лв. Премията на Криша = 9600 т. X 12% X 0,48 = 552,96 лв. Премията на Бартек = 17000 т. X 15% X 0,48 = 1224,00 лв.

Общо Дистрибуторите от твоята група са спечелили допълнително цели 2420,64 лв.! Да пресметнем сега твоята премия през даден месец, полагаща се за твоите продажби и на твоята група:

НИВА НА ЕФЕКТИВНОСТ

12%

Ти = 34,42 т. X 21%X 0,48 = 3,47 лв.

Криша НИВА НА ЕФЕКТИВНОСТ

6%

Павел

9600

Твоята премия за продажбите в структурата на Баша

= 2000 т. X 15% (твоето ниво на ефективност – ниво на ефективност на Баша)

X 0,48= 144,00 лв.

Твоята премия за продажбите в структурата на Павел

= 2800 т. X 15% (твоето ниво на ефективност – ниво на ефективност на Павел)

X 0,48 = 201,60 лв.

Твоята премия за продажбите в структурата на Аня

= 5500 т. X 12% (твоето ниво на ефективност – ниво на ефективност на Аня)

X 0,48 = 316,80 лв.

Твоята премия за продажбите в структурата на Доминик = 6200 т. X 12% (твоето ниво на ефективност – ниво на ефективност на Доминик) X 0,48 = 357,12 лв.

т.

X 0,48 = 414,72 лв.

Твоята премия за продажбите в структурата на Криша

= 9600 т. X 9% (твоето ниво на ефективност – ниво на ефективност на Криша)

Твоята премия за продажбите в структурата на Бартек

= 17000 т. X 6% (твоето ниво на ефективност – ниво на ефективност на Бартек) X 0,48 = 489,60 лв.

2800 т.

24

Общо – благодарение на твоите продажби и на твоята група ти спечели 1927,31лв.!

Не е само твоята премия – от ефективните продажби печелят и всички членове на твоята структура, които са заработили общо цели 2420,64 лв.

25


КЛУБА НА ОРХИДЕЯТА

Елитарният Клуб на Орхидеята Елитарният клуб на Орхидеята е престижно, международно сдружение на Лидерите, достигащи най-високите нива на ефективност в йерархията на FM GROUP. За членове каним Дистрибуторите, които са се отличили като Лидери в продажбите или Спонсори. За Лидерите сме предвидили множество привилегии и допълнителни извънредни финансови възнаграждения, между другото, те получават допълнителен хонорар, произтичащ от ІІ маркетингов план. В тази програма цели 8,5% от точковия оборот на FM GROUP World е предназначен за подялба между всички Членове на Клуба. Отличието не е само финансови бонуси, то е свързано също с привилегии, като изпълнение на престижни функции или участие в интересни събития. Членовете на Клуба заседават в Съвети на Лидерите към филиалите на FM GROUP в целия свят. Съветът на Лидерите като субект, чието мнение тежи, е ценен и има реално влияние върху стратегията и развитието на фирмата. Членовете на Клуба на Орхидеята се срещат редовно не само на професионално ниво. FM GROUP организира допълнителни срещи, в т.ч. балове, пикници, където могат да обменят мнения и да споделят своите успехи и опит с другите. В Клуба на Орхидеята може да бъдеш удостоен със следните титли: Перлена, Пурпурна, Златна и най-престижната – Диамантена Орхидея.

26

27


Критерии за класиране в Клуба на Орхидеята ПЕРЛЕНА ОРХИДЕЯ

ЗЛАТНА ОРХИДЕЯ Получаваш титлата Златна орхидея, спонсорирайки най-малко три групи в различни разклонения, които са достигнали произволно ниво в Орхидея.

Титлата Перлена орхидея получаваш, спонсорирайки най-малкото една група, която е достигнала ниво нa ефективност 21%, а останалата част от твоята структура е достигнала оборот поне 20 хиляди точки. Съществува и втора възможност – спонсорираш непосредствено две групи, всяка от които е достигнала нива на ефективност 21%.

или

20 400 точки

ДИАМАНТЕНА ОРХИДЕЯ С титлата Диамантена орхидея са удостоени Членове на Клуба, които са спонсорирали поне пет групи, достигнали произволно ниво в Орхидея.

ПУРПУРНА ОРХИДЕЯ Титлата Пурпурна орхидея получаваш, спонсорирайки най-малко три групи, които са достигнали ниво на ефективност 21%.

21%

28

29


Размер на ПРЕМИЯТА

точки НАТРУПАНИ

8,5% от точковия оборот на FM GROUP World са предназначени за подялба през даден отчетен месец между всички Членове на Клуба на орхидеята. Размерът на премията, която ще получиш като Член на Клуба, зависи от тавана, който ще стигнеш през даден месец. Подялбата на сумата, предназначена за Лидерите, става по следния начин: ХАЛИНА И ХЕНРИК ВИТКОВСКИ Диамантена Орхидея

- FM GROUP не е първата фирма, с която работим. В предишните фирми имахме големи успехи, но с FM постигнахме успеха на живота си. Защо? FM предлага висококачествени продукти срещу възможно най-ниска цена. Получаването на високи доходи наистина е възможно за всеки, независимо от образование, възраст или момента на влизане в FM. Работим с екип от позитивно настроени към света хора, повечето от които искат да постигнат резултати, по-високи от средните. Не обучаваме всеки новопостъпил, а му казваме как работим. Ако не си член на FM GROUP, свържи се с тях. FM GROUP наистина ще изпълни мечтите ти.

СТАНИСЛАВА ПЕЧУЛКО

Титла ДИАМАНТЕНА ОРХИДЕЯ: 1,5% от точковия оборот на Титла ЗЛАТНА ОРХИДЕЯ: 1,5% от точковия оборот на Титла ПУРПУРНА ОРХИДЕЯ: 1,5% от точковия оборот на Титла ПЕРЛЕНА ОРХИДЕЯ: 4% от точковия оборот на

FM GROUP World FM GROUP World FM GROUP World FM GROUP World

Хората, получили титлата Диамантена орхидея, разделят помежду си 1,5% от точковия оборот на FM GROUP World, с 1,5% от точковия оборот разполагат получилите Златна орхидея. Членовете, постигнали ниво Пурпурна орхидея, получават 1,5% от точковия оборот на FM GROUP World, който разпределят помежду си. Между всички членове – Перлени орхидеи, се разпределят 4% от точковия оборот на FM GROUP World.

30

Точки на личната група на Дистрибутора

Това са груповите точки на Дистрибутора, намалени с груповите точки на Орхидеите , намиращи се под Дистрибутора. Помни, че ако в даденото разклонение имаш няколко членове Орхидеи, за пресмятане се използват груповите точки на Орхидеята, която се намира най-близо до теб.

Условни точки Това са точки присъждани за Дистрибутори от твоята група, които са достигнали ниво на ефективност 21% или повече.

Сумата се разделя между всички членове на дадено ниво пропорционално на размера на точковите им обороти. Сумата, предназначена за дадено ниво, винаги се изплаща при условие, че поне един човек се е класирал на това ниво. Допълнитилен плюс и изгода за членовете на Клуба е натрупването на премии от отделните нива. Например, Диамантената орхидея получава хонорар под формата на сума от премиите на всички нива на Орхидея, т.е. Перла, Пурпур и настоящия Диамант.

Диамантена Oрхидея

- Когато започнах работа с FM GROUP, имах амбициозни планове. Сега смело мога да кажа, че успях напълно да ги реализирам, като същевременно допринасях за развитието на фирмата. Моят начин за постигане на успех във FM GROUP? Да обичаш това, което правиш, но преди всичко да обичаш и уважаваш хората, които си привлякъл за тази работа, да им помагаш със съвет и да оценяваш техните усилия. С радост и удовлетворение мога да кажа, че работата ми с FM GROUP върви благополучно и с полза за двете страни, и затова бих искала да убедя колебаещите се да вземат правилното решение за работа с мен и FM GROUP.

За да разбереш по-добре начина на пресмятане на твоята премия трябва да се запознаеш с термините, които ще срещнеш на следващите страници на плана.

Натрупаните точки са сума от: точките на личната група на Дистрибутора условните точки

Ако си Дистрибутор, ще получиш име и парола за интернет страницата, където ще имаш достъп до свое актуално дърво с разклонения. Компютърната ни система ще изчисли твоята премия за продажбите, осъществени чрез създадената от теб мрежа.

Месецът за отчитане е календарния месец. За всеки отчетен месец ти и твоята група трябва да натрупате необходимите за дадено ниво брой точки.

31


Точки на личната група на Дистрибутора

Принцип на РАЗКЛОНЕНИЕТО Важно правило, което ще ти помогне правилно да изчислиш премията от продажбите, е принципът на разклонението.

ПРИМЕР

ДЖУЗЕПЕ БРАЧОДИЕТА Диамантена Oрхидея

-Тази снимка бе направена, когато Ела, Артур и Себастиан (моят Спонсор) ми предложиха да работя с FM GROUP. На място, където винаги си пушех цигарата преди да започна да правя пици за моите клиенти и където никога повече няма да седна. Искам да благодаря на всички Дистрибутори, и на тези от първата линия, както и на записаните днес, защото само благодарение на тях получих титлата Диамантена орхидея за 9 месеца и няколко дни. Чух да говорят, че в работата си използвам магия. Затова ще се опитам да разкрия тайната... Нали помните Аладин, който имал вълшебна лампа и имал право на три желания? Аз имам своята лампа – Стартовия пакет. Разликата е, че Аладин можел да осъществи три желания, а аз, както и всички ние, имам неограничени възможности. Искаш ли да реализираш своите сънища и мечти? Купи си Стартовия пакет от нашите Дистрибутори, носи го винаги със себе си и го използвай. Изпълнението на мечтите ти е въпрос на време.

Принцип на разклонението

Създал си структура, едно от разклоненията на която работи изключително ефективно. Благодарение на това двама членове на тази структура се класират съответно на нива Перлена и Пурпурна Oрхидея. За да пресметнеш правилно своята премия, трябва да пресметнеш точките на личната група на Дистрибутора. Непосредствено под теб се намира човек, който е достигнал ниво Перлена орхидея. Точките на личната група на Дистрибутора са точките, натрупани от Перлената Орхидея, намалени с точките, натрупани от намиращата се под нея Пурпурна Орхидея.

Точки на личната група на Дистрибутора Перла - Пурпур

Когато в едно разклонение има няколко членове Орхидеи на различни нива, броят на точките, участващи в твоята сметка, са условните точки за Орхидея от най-високо ниво, която същевременно се намира най-близо до теб.

ДАРИУШ РЕСПОНДЕК Златна Oрхидея

- Моето приключение с FM GROUP започна в края на 2004 година. След 25 години, прекарани в Германия, реших да се върна в Полша и да си изпробвам силите с традиционен бизнес. Съвсем случайно чух за фирма FM GROUP. Реших, че това е идеална възможност да предложа продуктите на хора, които вече бяха мои клиенти. В началото не знаех много за многостепенния маркетинг. С голям ентусиазъм се ангажирах с този бизнес. Сега знам, че това беше добро решение. Работя с прекрасни хора, на които бих искал сърдечно да благодаря, защото заедно постигнахме наистина много. Специални думи на признателност отправям към тримата лидери на моята група: Наталия Ринска, Славомир Кнапик и Кшищоф Ренбиш. На останалите пожелавам успех в постигане на целите, защото знам, че вървите в правилната посока. Благодаря на FM GROUP за приятното обслужване, на ръководството на фирмата за чудесното сътрудничество. Горд съм, че мога да бъда на борда на FM и да допринасям за успеха. Искам да помогна и на други да го постигнат. Ясно определената цел е половината от успеха в бизнеса, а успехът е 90% продължаване на усилието.”

ПРИМЕР Създал си много добре работеща структура, която изглежда така:

21%

21%

32

В средното разклонение имаш двама човека, които са получили статус Диамантена орхидея. Според принципа на разклонението количеството точки, участващи в твоята сметка, са точките на Диамантената орхидея, намираща се най-близо до теб. За да е правилен избора на човека, да припомним, че вземаш под внимание члена с най-високо ниво. В този случай това е човек със статус Диамантена орхидея.

33


Начин за пресмятане на точковата стойност за ниво ПЕРЛЕНА ОРХИДЕЯ Титлата Перлена орхидея получаваш, спонсорирайки най-малко една група, която е достигнала ниво на ефективност 21%, а останалата част от твоята структура е направила оборот за най-малко 20 хиляди точки. Съществува и друга възможност – непосредствено спонсорираш 2 групи, всяка от които е достигнала ниво 21%. Начин на изчисляване на броя точки за ниво Перлена орхидея за горния пример.

2 20 400

1 За всяка група, която е в Орхидея, получаваш 30 000 УСЛОВНИ ТОЧКИ за пресмятане (виж принципа на разклонението). 2 Груповите точки на всички непосредствено спонсорирани групи под ниво на ефективност 21% се използват в твоята сметка. 3 Точките на личната група на Дистрибутора, на всички непосредствено спонсорирани групи, достигнали ниво 21% (и същевременно не са Орхидеи), участват в сметката (виж дефиницията за точките на личната група на Дистрибутора).

точки

Сметка: (1) 30 000 (Перла A) (2) 20 400 (12%, 6%, 15%) (3) 135 000 - 122 000 = 13 000 (21% - Перла A)

3 135 000 точки

Натрупани точки = (1)+(2)+(3) = 30 000+20 400+13 000 = 63 400

1

4% от точковия оборот на FM GROUP World е предназначен за разпределяне между всички Дистрибутори, които в даден месец се класират на ниво Перлена орхидея.

122 000 точки

Твоите натрупани точки = 63 400 т. За да пресметнем размера на твоята премия, ще определим твоето процентно участие.

НАТАЛИЯ РИНСКА Златна Oрхидея

Твоите натрупани точки Сумата от натрупани точки на всички Перлени орхидеи

34

X 100 = X%* X% - Твоето процентно участие

*

Оборотът на фирмата x 4% x X% x 0,48 = Твоята премия нето

52 000 точки

- Условие за развитие на бизнеса е усещането, че си човек на успеха и дългосрочната визия. Печелят хора амбициозни, систематични и последователни.Прекрасно е да се радваш на успеха си, но още по-голяма радост носи успеха и благодарността на хората, които ми повярваха. Работя със страст, ентусиазъм и симпатия към хората, осъществявам мечтите си и мечтите на най-близките ми хора.

35


Начин за пресмятане на точковата стойност за ниво ПУРПУРНА ОРХИДЕЯ Името Пурпурна орхидея получаваш когато спонсорираш поне три групи, достигнали ниво на ефективност 21%. Начин на изчисляване на броя точки за ниво Пурпурна орхидея за горния пример. 1 За всяка група, влязла в Перлена Орхидея (и същевременно не е Пурпурна, Златна или Диамантена Орхидея) получаваш 60 000 условни точки за пресмятане ( виж принципа на разклонението). 2 За всяка група, влязла в Пурпурната, Златната или Диамантената Орхидея получаваш 90 000 УСЛОВНИ ТОЧКИ за пресмятане (виж принципа на разклонението). 3 За всеки 5 непосредствено спонсорирани групи (и тяхната кратност ) с ниво на ефективност 21% или по-високо получаваш 60 000 УСЛОВНИ ТОЧКИ или за всеки 7 (и тяхната кратност) непосредствено спонсорирани групи с ниво на ефективност 21% или по-високо получаваш 90 000 УСЛОВНИ ТОЧКИ за пресмятане. 4 Сумата от точките на личните групи (виж дефиницията) на всички Перлени Орхидеи (които същевременно не са Златна, Пурпурна или Диамантена Орхидея) участва в сметката (виж принципа на разклонението). 5 Сумата от точките на личните групи (виж дефиницията) на всички непосредствено спонсорирани групи с ниво на ефективност 21% (които същевременно не са Орхидеи) участва в сметката.

АНДЖЕЙ ВИШИНСКИ Диамантена Oрхидея

Познаване на продуктите, които се предлагат, откритост към хората и преди всичко умение да разговаряш с тях – за мен именно тази нагласа се оказа ключът към успеха във FM GROUP. Когато започнах работа с фирмата, малцина бяха чували за марката FM – сега, благодарение на усилията на много хора, продуктите на тази фирма се ценят даже в най-отдалечените краища на света. Успехът на FM GROUP е и мой успех.

30 000

5a

точки

4a

Сметка: (1) 60 000 (Перла B) (2) 90 000 (Пурпур) (3) 0 (не участва в този пример) (4) (4a)150 000 - 100 000 = 50 000 (Перла A - Пурпур) (4b) 51 000 (Перла B) (4a)+(4b) = 4 тоест 50 000+51 000 = 101 000 (5) (5a) 30 000 (21% A) (5b) 90 000 - 51 000 = 39 000 (21% B - Перла B) (5a+5b) = 30 000+39 000 = 69 000 Натрупани точки = 60 000+90 000+101 000+69 000 = 320 000

1,5% от точковия оборот на FM GROUP World е предназначен за разпределяне между всички Дистрибутори, които в даден месец се класират на ниво Пурпурна Орхидея. За да пресметнем размера на твоята премия, да определим твоето процентно участие. Твоите натрупани точки Сумата от натрупани точки на всички Пурпурни Орхидеи

36

90 000

5b

150 000 точки

точки

1 4b 51 000 точки

2 100 000 точки

X 100 = X%* *X% - Твоето процентно участие

Оборотът на фирмата x 1,5 % x X% x 0,48 = Твоята премия нето

37


Начин за пресмятане на точковата стойност за ниво ЗЛАТНА ОРХИДЕЯ Сметка:

Получаваш титлата Златна орхидея, спонсорирайки най-малко три групи, достигнали произволно ниво на Орхидея. Начин на изчисляване на броя точки за ниво Златна Орхидея за разглеждания пример.

(1) 60 000 (Перла A) (2) 90 000 (Amarant A) (3) 120 000 (Злато A) (4) 120 000 = сума (4a+4b+4c+4d+4e+4g+4h) (5) (5a) 120 000 - 50 000 = 70 000 (Перла A - Перла B) (5b) 130 000 - 50 000 = 80 000 (Амарант A - Перла C) (5a)+(5b) = (5) или 70 000+80 000 = 150 000

ВАЦЛАВ ПЕЧУЛКО Златна орхидея

1 За всяка група, влязла в Перлена Орхидея (и същевременно не е Пурпурна, Златна или Диамантена Орхидея) получаваш 60 000 условни точки за пресмятане ( виж принципа на разклонението). 2 За всяка група, влязла в Пурпурната Орхидея (и същевременно не е Златна или Диамантена Орхидея) получаваш 90 000 УСЛОВНИ/ДОГОВОРЕНИ ТОЧКИ за пресмятане (виж принципа на разклонението). 3 За всяка група, влязла в Златна или Диамантена Орхидея получаваш 120 000 УСЛОВНИ ТОЧКИ за пресмятане (виж принципа на разклонението). 4 За всеки 5 непосредствено спонсорирани групи (и тяхната кратност) с ниво на ефективност 21% или по-високо получаваш 60 000 УСЛОВНИ ТОЧКИ или за всеки 7 непосредствено спонсорирани групи (и тяхната кратност) с ниво на ефективност 21% или по-високо получаваш120 000 УСЛОВНИ ТОЧКИ за пресмятане. 5 Сумата от точките на личните групи (виж дефиницията) на всички Перлени и Пурпурни Орхидеи (които не са същевременно Златни и Диамантени Орхидеи) участва в сметката (виж принципа на разклонението). 6 Сумата от точките на личните групи 4 6 (виж дефиницията) на всички непосредствено спонсорирани групи с ниво на 30 000 4 ефективност 21% (които не са 4a същевременно Орхидеи) 30 000 участва в сметката. 4

Започвайки сътрудничеството през 2004 г. вече имах няколкогодишен опит в областта на многостепенния маркетинг MLM, но тогава не предполагах, че, свързвайки се FM GROUP, ще стана консултант на най-динамично развиващата се фирма в историята на MLM в света. В съответствие с универсалния принцип на MLM: развивайки този бизнес, постигаме успех само когато помагаме на други. Затова започнах да помагам на тези партньори в моята организация, които имат мечти и цели, например, на тези на ниво 21% или чак на ниво Диамантена Орхидея. Знам, че всичко е възможно! Достигането на целта е нещо прекрасно, трябва да го имаш и да се стремиш към него , за да можеш да кажеш, че имаш свобода на избора – всеки ден.

(6) 5x21% (30 000) = 150 000

Натрупани точки = (1)+(2)+(3)+(4) +(5)+(6) = = 60 000+90 000+120 000+120 000+150 000+150 000 = 690 000

1,5% от точковия оборот на FM GROUP World е предназначен за разпределяне между всички Дистрибутори, които в даден месец се класират на ниво Златна Орхидея. За да пресметнем размера на твоята премия, да определим твоето процентно участие. Твоите натрупани точки

X

Сумата от натрупани точки на всички Златни Орхидеи

100 = X%* *

X% - Твоето процентно участие

Оборотът на фирмата x 1,5 % x X% x 0,48 = Твоята премия нето

1 5a 4f 120 000

50 000

точки

точки

точки

50 000

a

точки

3 4h 230 000

точки

4b

точки

b

30 000

2 5b 4g

точки

4 4c c

50 000 точки

130 000 точки

30 000 точки

4 4d

120 000

d

50 000

точки

точки

30 000 точки

4e

304e000 точки

38

30 000 точки

50 000 30 000

точки

точки

39


Начин за пресмятане на точковата стойност за ниво ДИАМАНТЕНА ОРХИДЕЯ С титлата Диамантена орхидея са удостояват Членове на Клуба, които са спонсорирали най-малко пет групи, достигнали произволно ниво на Орхидея. Начин на изчисляване на броя точки за ниво Диамантена орхидея за разглеждания пример. 1 За всяка група, влязла в Перлената Орхидея (и същевременно не е Пурпурна, Златна или Диамантена Орхидея) получаваш 60 000 УСЛОВНИ ТОЧКИ за пресмятане (виж принципа на разклонението). 2 За всяка група, влязла в Пурпурната Орхидея (и същевременно не е Златна или Диамантена Орхидея) получаваш 90 000 УСЛОВНИ ТОЧКИ за пресмятане (виж принципа на разклонението). 3 За всяка група, влязла в Златна Орхидея (и същевременно не е Диамантена Орхидея) получаваш 120 000 УСЛОВНИ ТОЧКИ за пресмятане (виж принципа на отклонението). 4 За всяка група, влязла в Диамантена Орхидея получаваш 150 000 УСЛОВНИ ТОЧКИ за пресмятане (виж принципа на разклонението). 5 За всеки 5 непосредствено спонсорирани групи (и тяхната кратност) с ниво на ефективност 21% или по-високо получаваш 60 000 УСЛОВНИ ТОЧКИ или за всеки 7 (и тяхната кратност) непосредствено спонсорирани групи с ниво на ефективност 21% или по-високо получаваш 120 000 УСЛОВНИ ТОЧКИ за пресмятане. 6 Сумата от точките на личните групи (виж дефиницията) на всички Перлени, Пурпурни и Златни Орхидеи (които същевременно не са Диамантени Орхидеи) участва в сметката (виж принципа на отклонението). 7 Сумата от точките на личните групи (виж дефиницията) на всички непосредствено спонсорирани групи с ниво на ефективност 21% 1 5a 6a (които същевременно не са 120 000 Орхидеи) участва в сметката. точки

1,5% от точковия оборот на FM GROUP World е предназначен за разпределяне между всички Дистрибутори, които в даден месец се класират на ниво Диамантена Орхидея.

Сметка: (1) 60 000+60 000 = 120 000 (Перла A+Перла B) (2) 90 000 (Амарант A) (3) 120 000 (Злато) (4) 150 000 (Диамант A) (5) 60 000 = сума (5a +5b+5c+5d+5e) (6) (6a) 120 000 - 50 000 = 70 000 (Перла A - Перла C) (6b) 62 000 (Перла B) (6c) 130 000 - 50 000 = 80 000 (Пурпур A - Перла D) (6d) 260 000 - (140 000+60 000+50 000) = 10 000 (Злато - (Пурпур B+Перла E+Перла F)) (6a)+(6b)+(6c)+(6d) = 70 000+62 000+80 000+10 000 = 222 000 (7) 70 000 - 62 000 = 8 000 (21% - Перла B) Натрупани точки = (1)+(2)+(3)+(4)+(5)+(6)+(7) = 120.000 +90.000 + 120.000 + 150.000+ +60.000 +222.000 +8.000 = 770.000

За да пресметнем размера на твоята премия, да определим твоето процентно участие.

Твоите натрупани точки Сумата от натрупани точки на всички Перлени Орхидеи

X

100 = X%* X% - Твоето процентно участие

*

Оборотът на фирмата x 1,5 % x X% x 0,48 = = Твоята премия нето

50 000 точки

50 000 точки

50 000 точки

50 000 точки

50 000 точки

260 000 точки

4 5e

50 000

50 000 точки

21%

точки

3 5d 6d

260 000 точки

2 5b 6c

21%

130 000

7 5c

70 000

точки

точки

1 6b

30 000 точки

140 000

62 000

точки

точки

50 000

60 000 точки

точки

30 000 точки

30 000 точки

30 000 точки

40

41


Вече се запозна с възможностите, които ти дава FM GROUP. Не ни остава нищо друго, освен да ти пожелаем успех. Помни, твоят успех зависи само от теб! FM GROUP

42

43


FM GROUP Bulgaria ©

FM GROUP BULGARIA

2008 ЮНИ

В С И Ч К И П РА В А З А П А З Е Н И

WWW.FMGROUP.BG

BUL -------- 02

Имитацията ще бъде приета за форма на нелоялна конкуренция.

44


ФМ Груп Маркетинг план