Page 1

GRATIS MAGASIN - VÅR/SOMMER 2017

SKOLESTART

2017 En litt annerledes jentetur til Las Vegas

GUTTA PÅ TUR! ØNSKELISTE til de store anledninger!

TRENDER & INSPIRASJON Vårens & sommerens trender • Kopier stilen Sniktitt på høstmoten 2017


AWA R D W I N N I N G

RE:DESIGNED B Y

FAVORITES & THEN SOME!

D I X I E

..’’ We are so proud and

Our NOOS styles

delighted for winning the award for best supplier 2016’’, CEO Allan Feder says.

TIMELESS

FOR WOMEN NEVER OUT OF STYLE

1656

KAY

FABULOUS QUALITIES LUSCIOUS LAMB BLOW AWAY BG VIGOROUS VINTAGE SATIABLE SOFT

AILO

ARO

IN SEASON

MYRA

MINDY

Find your key items for the seasons many events

noos

STACEY

CAMBRIDGE

CAIRO

SKYLAR

NEVER OUT OF STOCK

MOLLY

WE WILL ROCK YOU!


INNHOLD

48-49 Dressed for success 10-13 Trender vår / sommer

Foto: shutterstock.com

Foto: shutterstock.com

Foto: shutterstock.com

VÅR / SOMMER 2017

SMÅTT & GODT

TREND

04 Småstoff 14 Vil du bli en del av Bagorama-familien? 20 Gavetips 30 Skolestart 40 Historien bak merkevarene 42 Smarte reiseartikler 44 Gutta på tur

08 Street style 10 Trender vår /sommer 2017 35 Veskene som hever sommerantrekket 36 Sniktitt på høstmoten 2017 47 Jobbstil til dame og herre

ARTIKLER 06 Reise - Topp tre reisemål 2017 16 Reise - Tre karibiske øyer 24 Reise - Jentetur til Las Vegas 28 Gjør bilturen til en lek

44-45 Gutta på tur

UTGIVER Bagorama As Sandstuveien 70 G 0680 Oslo post@bagorama.no www.bagorama.com

ART DIRECTOR Elise Børve

COVER/BILDER shutterstock.com Produsentene Bagorama tar forbehold om trykkfeil på priser. Vær også oppmerksom på at ikke alle Bagorama-butikker har samtlige modeller presentert i dette magasinet.

3


SMÅSTOFF

Velkommen! Vi er så glad for å kunne gi deg et nytt Bagorama-magasin - proppet med inspirasjon! Vi går en deilig årstid i møte, og de fleste har mye spennende på programmet de neste månedene. Skal du i bryllup, konfirmasjon eller kanskje på en sommerfest du har store forventninger til? Vi gir deg både gavetipsene og viser deg hva som er sommerens trender. Det er så deilig med lyse sommerkvelder og varmt vær her hjemme - eller kanskje du har en reise du ser frem til? Trenger du ny koffert eller har lyst på nyttog fresht reiseutstyr til turen? Du finner noen for en hver smak og prisklasse i dette magasinet. Kanskje du blir fristet til å dra på tur etter å ha leste reiseartikkelen om en litt anderledes jente-tur til Las Vegas? Sommeren går fort og plutselig er det skolestart. Trenger du ny skolesekk kan det være smart å være tidelig ute - da er utvalget størst og du finner akkurat den sekken du ønsker deg. Vi håper du blir inspirert og ønsker deg en fin sommer!

pe Hvorfor kjø

skolesekk

HOS BAGO

RAMA?

Sjekk ut! @beckmann_of_norway Masse fine sekker til barnehage, skolebarn og til de litt eldre. Bagorama har et stort utvalg sekker fra Beckmann. @redesignbydixie Masse ispirerende bilder av vesker og accessories fra Re:designed by Dixie som du får kjøpt hos Bagorama. @bjornborg Bjørn Borg sekker og bager finner du hos Bagorama. @norskereiseblogger Bilder fra hele verden - bli inspirert til å reise!

4

Vi har lang erfaring og fagkunnskap når det gjelder kjøp av skolesekk. Du kan stole på at vi hjelper deg med å finne den sekken som passer best til ditt barn. Det er viktig å ta med barnet i butikken og prøve sekken. Den skal være tilpasset barnets størrelse og sitte riktig på ryggen. Sekken skal henge på hoftene og øverste del av sekken skal ligge rett under nakkeområdet. Bagorama har et stort utvalg skolesekker til alle alderstrinn. Du finner også tilbehør som pennal, gymbager og drikkeflasker hos oss. I dette magasinet finner du nyhetene for 2017. Velkommen til oss!


FILMER DU BØR SE I SMÅSTOFF

Lesestoff til ferien!

SAMSONITE + René Magritte

LIMITED EDITION

Ferietid og endelig tid til å slappe av med en god bok. Her får du to anbefalinger i ulike sjangre. Ta med deg din favoritt og nyt den med god samvittighet!

Lettlest og underholdende Uten vesentlige feil eller mangler

av Linda Skomakerstuen Skomakerstuen er debutant og har skrevet en ordentlig god underholdningsroman. Hun er morsom og det er snertent og intelligent skrevet. Det er man ikke bortskjemt med i denne sjangeren. Boka handler om Elvira, en revisor i Risør. Hun er i slutten av førtiårene, rimelig asosial og har løpende kommentarer til alle småbymenneskene rundt seg. Når en av hennes to venninner dør, blir hun overbevist om at noe kriminelt har skjedd. Til tross for at venninnen er godt oppe i 80-årene og ingen andre mistenker noe, setter Elvira seg fore å undersøke dette. Og så er det naturligvis en rik, kjekk mann som vaker i sidesynet. Selv om mysteriet driver handlingen fremover, er ikke dette noen krim, men feel good-litteratur av god kvalitet.

Litt om Linda Skomakerstuen: Hun er, som sin hovedperson, revisor i Risør. Hun hadde en toppjobb i Deloitte og jobbet utrolig mye, så mye at hun ikke hadde helt kontroll over hva som skjedde på hjemmebane. Det var au pairen som fikk hjulene til å gå rundt. Men en dag fikk hun det for seg at hun skulle undersøke hva hun hadde i skapene, og tok seg en måned fri. Det ble kjedelig for en så driftig dame, som uten tidligere forfatterdrømmer, satte seg ned og skrev denne romanen.

”Sky bird”

”The son of man”

Samsonite presenterer en unik kolleksjon med Cosmolite Limited Edition spinner 55 med et trykk inspirert av kunstneren René Magritte. Margritte var en av de ledende kunstnerne i løpet av 20-tallet og er kjent for sin drømmende og surrialistiske stil. Du kan bestille disse hos Bagorama.

Krim- / spenningsroman Kvinnen i lugar 10 av Ruth Ware

Reisejournalist Lo Blacklock får drømmeoppdraget. Hun skal være med på et luksuscruise til de norske fjordene. Men drømmen blir fort et mareritt. Reisen får en brå vending da Lo våkner av et skrik midt på natten, og fra lugarvinduet sitt ser hun en person bli kastet over bord. Lo slår full alarm, men det viser seg at ingen er savnet, verken personale eller gjester. Lo blir usikker og forvirret; har hun drømt det hele? Eller er hun fanget på båten med en morder – og som eneste vitne? Foto og tekst: Gyldendal Norsk Forlag

Foto og tekst: Gyldendal Norsk Forlag

5


TOPP TRE REISEMÅL 2017

Krystallklart vann i Kroatia!

Foto: shutterstock.com

Hvert år lanserer verdens kanskje mest velrenommerte reiseforlag, Lonely Planet, en liste over de 100 mest populære reisemålene. Vi har plukket ut tre reisemål i ulike kategorier for deg!

TOPP TRE

Foto: shutterstock.com

Foto: shutterstock.com

REISEMÅL 2017

Koffert fra Samsonite fra kr. 3699,-

Colombia LANGREISE

Colombia, med sin nyvunne fred, har blitt en destinasjonen mange ønsker å reise til. Colombia opplever et kraftig turistmessig oppsving. Med en blodig historie helt opp til våre dager, har turistene heller valgt seg andre feriemål. Lonely Planet beskriver landet som en søramerikansk juvel, her finner du en blanding av spennende kultur, natur og vennlighet. Landet havner langt opp på listen til Lonely Planet om land man må besøke i 2017. Det er best å besøke Colombia i desember, januar og februar.

6

Cartagena er den mest besøkte byen i Colombias. Byen befinner seg nord i Colombia og ligger på den karibiske kysten. Det tropiske klimaet gir muligheter for soling og bading året rundt. I Cartagena er gamlebyen høydepunktet. Den ligger innenfor bymuren og er godt bevart. Du finner fargerike hus, museer og historis viktige bygninger i byen. Gamlebyen er ikke større enn at man før eller siden kommer forbi det aller meste. En fin opplevelse er å spasere rundt på bymuren, med utsikt til både havet og gamlebyen.


TOPP TRE REISEMÅL 2017

Vin-turisme

Foto: shutterstock.com

Lurton-familien har hele 12 vingårder i Bordeaux og driver med vin-turisme. For mer informasjon se lurton.com. François Lurtons slektstavle er fra Bordeauxs store vinproduserende familier, og er å regne som en nestor i vinens verden – han har gjort karriere ved å finne riktig type vinmarker til sine smakfulle viner.

Bordeaux, Frankrike STORBYFERIE (for vinelskere)

Hvis du ikke får reist til Bordeaux og smakt på vinen der, kan du i heldigvis nyte vinen her hjemme også. Vi kan anbefale en hvitvin og en rosèvin fra Lurton-familien og Bordeaux. Disse vinene har fått terninkast seks og er nydelige en sommerdag i Norge.

Foto: Vinmonopolet

Hvert år lanserer verdens kanskje mest velrenommerte reiseforlag, Lonely Planet, en liste over de 100 mest populære reisemålene, delt opp i ulike kategorier. I kategorien storbyferie står den franske vinbyen Bordeaux øverst på listen i 2017. Hvis du elsker vin er Bordeax et perfekt valg. Drikk vin på en av de mange vinbarene, prøv vinsmaking på et chateux utenfor byen – eller kanskje begge deler. For vinelskeren er det nyåpnede museeet Cité du Vin et must. Her kan du lære alt om vin - og ikke minst smake på den. I løpet av 2017 skal den nye toglinjen LGV Sud-Ouest står klar, da vil reisetiden til Paris være to timer, som gjør Bordeaux perfekt som del av en større reise i Frankrike.

VINTIPS!

Seile i Kroatia

Foto: shutterstock.com

Den flotte skjærgården og gode standarden har gjort Kroatia til ett populært land for alle som vil leie seilbåt. Et populært utgangspunkt er å begynne i Split og herfra seile rundt i den Dalmatiske skjærgården. Herfra når du også nasjonalparken Kornati med sine idylliske øyer.

Kroatia

SOL -OG BADEFERIE

Toalettmapper fra Molly Marais fra kr. 499,-

Les Fumées Blanches Rosé 2011

Les Fumées Blanches

Koffert fra Samsonite fra kr. 4099,-

Bag fra Samsonite fra kr. 1799,-

Kroatia har blitt et populært reisemål for sol- og badeferie, men her kan du kombiner både strandliv og kultur. Du kan fly til Dubrovnik, som er oppført på UNESCOs verdensarveliste, eller fly dirkete til Kroatias nest største by Split. Denne ferien gir deg en kombinasjon av storby, strand og historie. Det anbefales også ta en biltur nedover kysten.

7


STREET STYLE Jakke fra Polo Ralph Lauren kr. 2299,-

Solbriller fra Dixie kr. 249,-

Foto: shutterstock.com

Veske fra Lycke kr. 699,-

Sjal fra Stine Goya kr. 1000,-

Veske fra Adax kr. 2699,-

Bukse fra Bik Bok kr. 299,-

- STREET STYLE KOPIER STILEN Topp fra Never Denim kr. 399,-

Veske fra Lycke kr. 399,-

Sko fra Bianco kr. 599,Veske fra Lycke kr. 299,-

8

Foto: shutterstock.com

Bukse fra Gestuz kr. 1299,-


STREET STYLE

Foto: shutterstock.com

Bukse fra Never Denim kr.499,-

Jakke fra Bik Bok kr.399,-

Sko fra Binco kr.1199,-

Genser fra Cheap Monday kr.499,-

Sekk fra David Jones kr.499,-

”Street style” er like populært som moteshowene i seg selv. Sjekk ut disse antrekkene og la deg bli inspirert! Veske fra Adax kr.1399,-

Skjort fra Monki kr.250,-

Veske fra The Monte kr.749,Sko fra Monki kr.450,-

Foto: shutterstock.com

KAMPANJEPRIS

Thigts fra Never Denim kr.199,-

9


TRENDER VÅR / SOMMER 2017

En lang og luftig blomsterete kjole kan du bruke både til bryllup og fest.

Velger du en blomstrete topp er det fint med en en ensfarget veske som tar igjen fargene i blusen.

Bluse fra Vila, kr. 399,-

Veske fra Dixie kr. 1599,-

Cardigan fra Gestuz, kr. 899,-

Feminine toalettmapper fra Molly Marais, kr. 429,-

Blomstrete lommebok fra Lycke kr. 399,-

Veske fra David Jones, kr. 449,-

BLOMSTRINGSTID Denne våren finner du blomster i alle former og fasonger - en deilig trend som passer til det meste. Du finner både vesker, kjoler, kåper, bluser og sko med forskjellig blomsterprint.

Kjole med blomstermotiv fra Vila, kr. 499,-

En blomstrete bluse under en ensfarget cardigan er perfekt til jobb.

Genser fra Monki, kr. 300,-

Vesker fra David Jones, nett kr. 399,liten veske kr. 299,-

Veske ”Molly” fra Dixie, kr. 1699,-

10

Foto: shutterstock.com

Foto: shutterstock.com

Veske fra Lycke, kr. 699,-

Sko fra Eurosko, kr. 599,-


TRENDER VÅR / SOMMER 2017

Gå for den romantiske stilen med blonder, volanger og rysjer. Kjole fra Vila, kr. 399,-

Foto: shutterstock.com

Blondetopp fra Vila, kr. 549,-

Veske fra Lycke, kr. 399,-

Liten veske fra Lycke, kr. 399,-

helhvitt

Nett fra Lycke, kr. 299,-

Den perfekt sommertrenden - gå for et antrekk i hvitt fra topp til tå. Dette ser fantastisk ut til sommerbrun hud og passer til både sommerfester og jobb.

Topp fra Bik Bok, kr. 299,-

To-i-en veske. Kan brukes begge veier!

Veske fra David Jones kr. 499,-

Foto: shutterstock.com

Veske fra Lycke kr. 499,Sko fra Bianco kr. 499,-

11


TRENDER VÅR / SOMMER 2017 Kjole fra Stine Goya kr. 3000,-

Liten veske fra David Jones kr. 199,-

Veske fra David Jones, kr. 499,Skjerf fra Dixie, kr. 399,-

Foto: shutterstock.com

Foto: shutterstock.com

Kjole fra Bik Bok kr. 199,-

Clutch fra House of JC kr. 999,-

ROSA Jakke fra Gestuz kr.4499-

Rosa er det den hotteste fargen i motebildet fremover - fra intens mørkerosa til sart pastell. Gå for en ton-i-ton look med rosa fra topp til tå eller hold deg til et enkelt plagg i denne fargen. Vi elsker rosa!

Vesken ”Oslo” fra Dixie kr. .749,-

Liten ”Niva” veske fra Dixie kr..199,-

Veske fra David Jones kr. 499,-

12

Sko fra Bianco kr. 499,-

Jakke fra Weekday kr. 800,-

PUDDERROSA!


TRENDER VÅR / SOMMER 2017

T-skjorte fra Bik Bok kr. 149,-

Foto: shutterstock.com

Foto: shutterstock.com

T-skjorte fra Bik Bok kr. 249,-

Liten veske fra Adax kr. 1999,-

STATEMENT Plagg med kule detaljer er et av vårens og sommerens it-plagg. Du finner masse t-skjorter, skjørt og bukser med print og applikasjoner. Minivekser er HOT og passer perfekt!

Liten veske fra Lycke kr. 399,-

Nå skal du ikke skjule BH-en! Enten du går for gjennomsiktig topp eller dyp utringning skal den være synlig. Eller gjør som på catwalken og ha den utenpå klærne.

BH fra Bik Bok kr. 149,-

Body fra Bik Bok kr. 149,-

Små vesker fra Lycke kr. 399,-

Denim jakke fra Lndex kr. 499,-

Veske fra House of JC kr. 1299,-

Veske fra Adax kr. 1899,T-skjorte fra Bik Bok kr. 249,Bukse fra Monki kr. 250,-

13


DRIVE BAGORAM-BUTIKK

Vil du bli en del av Kontakt oss! post@bagorama.no

Hva fikk dere til å bli med i Bagorama-kjeden? Vi liker at det er vår egen butikk og vi kan videreutvikle den sammen med Bagorama. Bagorama har knyttet til seg mange gode leverandører og varemerker og forhandlet fram gode avtaler for oss. Butikkene kan komme med ønsker til nye leverandører vi mener burde være en del av Bagorama. Det er meget bra at vi står fritt til å ta det vi ønsker fra hver leverandør og ikke minst at vi kan ta 20 % fra leverandører som kjeden ikke har avtaler med. Norge er et langt land og det er så forskjellig hva som går fra nord til sør. Vi synes kjedeavgiften er rimelig samt at vi får den hjelpen vi har behov for av Bagorama kontoret. Hva er det beste med å drive Bagorama-butikk? Det beste med å drive Bagorama butikk er at man er veldig selvstendig og styrer din egen hverdag. Vi får dra på flere messer og ta ut varer. Det er masse flotte produkter og like morsomt hver gang vi pakker opp nyheter. I butikken treffer vi

14

Bagoramafamilien? Vi har tatt en prat med Hilde som driver Bagorama Skibsgården Sortland AS og spurt henne hvordan det er å drive sin egen Bagorama-butikk. Kanskje du går med en drøm om å gjøre akkurat det? mange hyggelige mennesker som skal ut å reise. De deler historier om alle de flotte plassene de har vært på. Hvordan ser din arbeidshverdag ut? Dagene på Bagorama går alltid fort. Dagen startes med å gå over butikken og ser om det er noe som må fylles på eller bestilles. I perioder kommer det mye varer som må pakkes opp, kontrolleres og legges inn på varemottak på kassen. Varene flyttes/ rulleres på hele tiden etterhvert som man fyller på. Det kommer en del leverandører inn i butikk, så er det viktig å få tørket støv og vaske. Flotte varer må ha en ren hylle å stå på. I tillegg er det leverandører som skal følges opp med bestillinger, reklamasjoner og kontroll av faktura mot pakkseddel. Vi pynter butikken etter høytider og sesonger. Men det aller viktigste er å ta vare på alle de flotte kundene våre. Hva er god service for deg? God servise for meg er når kunden føler seg sett, hørt og går ut fra butikken og er fornøyd.

Hva motiverer deg i arbeidshverdagen? Min motivasjon er å ha en hverdag som jeg selv trives med. Jeg har overskudd og energi til familien og venner. Jeg føler meg fri da jeg selv kan bestemme min dag og når jeg skal ha ferie. Det er også veldig motiverende å kunne skape sin egen arbeidsplass. Hos oss er hele familien involvert, så det er noe vi gjør sammen. Målet er å kunne ta en ekstra uke ferie når jeg har passert 50 år :) Og ikke minst å nå de målene jeg har satt for dagen. Ditt beste tips til andre butikkdrivere her i landet? Mitt beste tips til nye butikkeiere er å kjenne på hvordan du har det i den jobben du har i dag ? Hvordan er det du ønsker å ha det ? Hvilke mål du har hvis du skal starte for deg selv ? Hvordan støtteapparat har du rundt deg ? Du må være litt på for å drive butikk. Markedsføring i sosiale medier,aviser, facebook , instagram .. Være en litt utadvendt person som liker å prate og omgåes andre mennesker.


TRENDER VÃ…R / SOMMER 2017

THE PERFECT SUMMER BREEZE 400 KR RABATT Kampanjeperiode 15/5/2017 - 31/8/2017

15


REISE -TRE KARIBISKE ØYER

Reisereportasje fra Martinique, Barbados og Dominica, skrevet av reiseblogger Linn Krogh Hansen linnsreiser.no

Påfyll av karibiske D-vitaminer Avstanden mellom de fleste øyene i Øst- Karibia er ikke lenger enn at du kan se over til neste øy i klart vær. Vi besøkte tre av dem i løpe av den drøy uke i februar. Tekst og foto: Linn Krogh Hansen

Tre forskjellige øyer. En fransktalende med tilhørighet til EU, og to selvstendige småstater med britiske koloni-aner. I løpet av de ni dager skal ungdomsvenninnen min og jeg besøke den franske øya Martinique, badeparadiset Barbados og irrgrønne Dominica. Ettersom Martinique og søsterøya Guadeloupe er hundre prosent franske, flyr Air France flere ganger daglig frem og tilbake mellom de to øyene og Paris. Med stappfulle flyvninger på de fleste av innenriksrutene over Atlanteren, ligger prisene stabilt lavt. Martinique er derfor et gunstig sted å starte karibaoppholdet, ettersom vi betaler kun 4500 kroner hver for flybilletten tur-retur Oslo-Martinique. «Le Diamant» Stedet vi har valgt for de første tre dagene er en liten landsby på den sørvestlige enden av Martinique, med det forlokkende navnet «Le Diamant». Diamanten det vises til er en enslig rund klippe, som ruver 175 meter rett opp av havet fire kilometer fra fastlandet. Når sollyset treffer på en

16

spesiell måte, lyser klippen som en diamant. Klippen som i dag er en idyllisk hekkeplass for en rekke sjøfugl, var for to hundre år siden åsted for harde kamper mellom franskmenn og briter. Diamantklippens mange huler og grotter var perfekte som skjulested for både krigsflåter, kanoner og senere også pirater.

Malibu-kofferter fra Travel Gear fra kr. 999,-

Passholder fra Molly Marais, kr. 299,-


REISE -TRE KARIBISKE ØYER

Sekk fra Escape, kr. 299,-

Toalettmappe fra Bjørn Borg, kr. 299,-

-Det var her piratene gjemte seg, kommenterer en lokal forbipasserende idet jeg knipser et bilde av stranden med silhuetten av den runde klippen i bakgrunnen. I dag er livet i landsbyen innenfor fredelig og tilbakelent. Til tross for den lange gyldne stranden med kokospalmer hengende skrått utover vannet, er både stranden og sentrum av landsbyen fri for store hotellkompleks. To-tre souvernirbutikker og fem-seks restauranter er også alt vi teller i hovedgaten. Men det er ikke kvantiteten, men kvaliteten som teller. Ved en tilfeldighet snubler jeg innom «Mams223» på min ettermiddagstur gjennom sentrumsgaten. En liten anonym dør, som var stengt sist jeg gikk forbi, er nå åpen. Jeg glemmer fortsatt at restaurantene kun holder åpent ved lunsjtider og om kvelden på disse kanter. I tillegg er mange spisesteder stengt mandager. I dag er det tirsdag, og et skilt med løfter om kreolske spesialiteter, fisk og skalldyr er også kommet opp ved siden av inngangen. Gjennom døra ser jeg rett ut på de skjeve palmene og det blå havet med Diamanten i bakgrunnen. -Oui! Ca y est! Dette er lunsjstedet sitt! Her skal jeg innvilge meg en sen lunsj alene. Turvenninne Nina klarer seg helt fint alene på bassengkanten en time til. Jeg får bord nøyaktig der jeg ønsker, ytterst på terrassen, og med verdens mest eksotiske utsikt. Jeg kan nesten ta på sanden under meg, men sitter likevel

høyt nok til at jeg ikke blir våt på bena av de lange dønningene. Etter ti minutter kommer grillede kongereker og en iskald Pina Colada ispedd ekstra is på bordet. Plutselig er EU og Frankrike veldig langt unna. Dette er smaken og følelsen av Karibia. Prisen på syv euro for rekene og like mye for rom- og ananasmilkshaken, er også i underkant av forventet. Eksotiske cocktails med mer enn to ingredienser er forholdsvis dyre, uavhengig av om de inneholder rom eller ikke.

Badeparadiset i øst Dagen etter tar vi taxi tilbake til flyplassen, og sjekker inn på det lokale karibiske flyselskapet Liat Airlines. Liats propellfly sørger for at det aldri er lenge mellom flyvningen i den karibiske øyverdenen, der mange av rutene mellom øyene kun tar et kvarter. Vi skal til Barbados, som ligger litt utenfor den sør-nordgående perlerekka som de fleste øyene i De små Antillene

utgjør. Istedet for å fly tyveminutter rett sør – eller nordover, flyr vi denne gangen trettifem minutter sørøstover. Det sies likevel at man kan se over til Martinique eller øystaten i sør, Saint Lucia, på klare dager. Motsatt vei er det neppe mulig å se noe, ettersom Barbados er mer eller mindre paddeflat i forhold til de andre kuperte øyene lenger vest. Flyturen fra Martinique er ikke lenger enn at vi akkurat flater ut i marshøyde, før maskinen så smått setter snuten nedover igjen. Og hvilken innflyvning! De karibiske øyer har bokstavelig talt to sider; den atlantiske og den karibiske. Mens den førstnevnte som regel er røff, steinete og med store bølger, byr den karibiske siden på langgrunne strender, gjerne med hvit korallsand, beskyttende korallrev og turkist vann. Det er den karibiske klisjéen, med sammenhengende hvit strand og turkist hav som møter oss idet vi nærmer oss Barbados og følger sydkysten de siste

17


REISE -TRE KARIBISKE ØYER

minuttene før landing på Grantley Adams «been there, done that». Vi har spist den internasjonale flyplass. Her har vi booket høyt prisede og sagnomsuste flyvefisken, rom på Pirate´s Inn i Hastings, tyve som seilere på tur over Atlanteren gladelig minutters kjøring fra flyplassen. Plassen ville betalt for å slippe å plukke løs etter å viser seg å være et lite intimt hotell, med ha havarert på fordekket. sjørøverflagg og et lite basseng i midten. Rommet er lyst, men med fargerike bilder Barbados var blant de første øyene i og tekstiler, i tråd med karibisk tradisjon. Karibia som dukket opp på turistkartet Hovedattraksjonen har vi allerede fått med i Europa. Øya hadde britisk kolonistyre oss før av satte bena på bajansk jord: den kritthvite stranden på andre siden av gaten fra hotellet. Bajansk er benevnelsen på alt som kommer fra Barbados, enten det er snakk om mat, personer eller gjenstander. Vi er heldige. Ikke bare har vi verdens vakreste strand femti meter utenfor husveggen. Vi har også øyas kjente «Boardwalk», en drøy kilometers strandpromenade, der folk trener, spaserer og møtes for en drink på kafeene ved solnedgang. Sekk fra Samsonite Barbados er imidlertid ikke det frem til 1966, og den lille billigste stedet å feriere, hvertfall nasjonen med knappe 250. ikke hvis man skal spise på de 000 innbyggere feiret følgelig kuleste strandrestaurantene. En liten femtiårsjubileum som selvstendig stat i forrett med fritert flyvefisk kommer på fjor. Til tross for et halvt århundre med godt over hundrelappen, og en hovedrett eget styre og lokale steelband som spiller på rundt 200 norske. Flyvefisk er øyas Harry Belafonte, er det noe britisk over nasjonalrett og et «turist-must», så vi stemningen fortsatt. Det kan være så velger den rimelige friterte varianten. De enkelt som at 40 prosent av turismen sprøe fiskebitene knaser mellom tennene, til øya fortsatt kommer fra moderlandet, og smaker helt ok. Men jeg må ærlig med USA og Canada på plassene etter. innrømme at jeg ikke hadde smakt forskjell Fransktalende turister velger gjerne på disse og andre typer fritert fisk. Men; Martinque og Guadeloupe, mens de

18

engelsktalende velger engelsktalende øyer som Barbados, Trinidad og Saint Lucia. Etter to dager med joggeturer ved soloppgang etterfulgt av slaraffenliv på paradisstranden, leier vi en taxisjøfør for noen timer. Vi vil se mest mulig av Barbados på tre timer. Prisen for å bli kjørt forbi kjempestore åkre med sukkerrør, bajanske kuer, landets eneste vindmølle og en mini-regnskog, er 30 US dollar timen. Men det er verdt pengene, ettersom det å få et glimt av landet bakenfor turistområdene, er noe jeg setter høyt. Vi får se hovedstaden og de to broene som har gitt den navnet Bridgetown, samt landets første kirke og sist, men ikke minst; kakseområdet der Eddy Grant, landets store pensjonerte reggaeartist holder hus. Rastafyren som på 80-tallet ble verdenskjent med «I don´t wanna dance» og «Gimme Hope, Jo´anna», er riktignok født i Guyana på det søramerikanske fastlandet. 69-åringen etablerte seg imidlertid på Barbados i 1982, og lever i dag et stille og tilbaketrukkent liv, ifølge sjåføren vår.

Naturparadiset Neste stopp på øyhoppingen er Dominica. Den lille øya med drøye 70.000 innbyggere blir på grunn av navnet ofte forvekslet med den mye større og mer kjente spansktalende turistmagneten Den dominikanske republikk, som ligger lengre nordvest i Karibia. Engelsktalende Dominica er blant de minste selvstendige statene i Karibia, og ligger mellom de to franske øyene Martinique og Guadeloupe. Seilere som besøker flere av øyene etter


Foto: shutterstock.com

REISE -TRE KARIBISKE ØYER

Sekk og passholder fra Esc kr. 399,kr. 199,-

Veien fra flyplassen til hovedstaden Roseau er interessant. På grunn av vindforholdene på den karibiske siden, er den flyplassen plassert på den atlantiske siden. Og «motorveien» mellom landets bittelille hovedflyplass og hovedstad går via en bratt tropisk fjellovergang på en vei som tidvis minner om en karibisk utgave av Trollstigen. Dette er det høyeste punktet, sier taxisjåføren, og forteller et vi passerer ca 1000 meter over det blå havet vi skimter langt der nede på den andre siden. Med palmer og bananer på alle kanter, er det

hverandre, har mer enn nok å holde rede på når det gjelder oversikten over språk, valuta og politisk status for de forskjellige øyene. Her ligger de engelsktalende, fransktalende og nederlandske hulter til bulter om hverandre. Lengre nord og helt i syd finner du også spansktalende øyer. Etter landing på den skogkledde og særdeles kuperte øya, må vi ta ut ny valuta for tredje gang siden vi Dominica omtales som naturparadiset ankom Karibia. Etter å ha forlatt euroøya Martinique måtte vi i regionen, med referanse til de omstille oss til Barbados dollar grønnkledde fjellene, de varme kildene ved ankomst Barbados, og nå er og livet under vannflaten. Eastern Caribbean dollar som teller. EC-, eller «Easy»-dollar, som mange tror valutaen heter første gangen de hører ordet, er en felles vanskelig å tro at vi befinner oss så høyt. valuta som brukes på åtte forskjellige øyer Vi har dessverre kun ett døgn her, noe i regionen, inkludert to britiske territorier. som er altfor kort tid til å få et ordentlig Heldigvis kan man også klare seg godt ved innblikk i øyas enestående og urørte natur. bruk av US dollar på de fleste øyene. Dominica omtales som naturparadiset i

Strandnett fra Lycke fra kr. 199,-

regionen, med referanse til de grønnkledde fjellene, de varme kildene, og livet under vannflaten. Forholdene virker små, og det kryr ikke av store hoteller på denne øya. Vi har forhåndsbestilt rom på Fort Young hotell, et historisk hotell beliggende rett ved vannkanten i Roseau. Med 13.000 innbyggere minner hovedstaden om en karibisk landsby, med reggaemusikk i gatene og null stress. Dominica er dessuten den eneste øya i regionen som fortsatt har innslag av Carib-indianere, som er den opprinnelige karibiske befolkningen. Dagen går med til utforsking av de fargerike husene og gatelivet i byen, før vi inntar jacuzzien på hotellterrassen for å nyte solnedgangen. Det føles nesten slemt å forlate denne vakre øya klokken 0500 neste morgen, uten å ha besøkt en neste varm kilde eller nasjonalpark. Men vi må tilbake til Martinique og fly hjemover til kulda dagen etter. En drøy ukes avbrekk hjemmefra gjør uansett godt på vinterstid.

19


MASKULINE GAVETIPS

,

Bag fra House of JC, kr. 2199,-

Koffert fra Samsonite, fra kr. 1699,-

Sekk fra Beckman, kr. 649,-

GAVETIPS Våren og sommeren er høysesog for bryllup, konfirmasjon og feiringer. Det kan være vanskelig å finne den perfekte gaven å gi. Her gir vi deg gavetips til både han og henne. Kortholder fra Exentri , kr. 499,-

Koffert fra Samsonite, fra kr. 1699

Bag fra Bjørn Borg, kr. 899,-

PC-veske fra House of JC, kr. 1399,-

Vanntett sekk fra Rains, kr. 699,-

KAMPANJEPRIS

Vanntett sekk fra Rains, kr. 899,-

20

Toalettmappe fra House of J,C kr. 699,-

Koffert fra Travel Gear, kr. fra 599,-


FEMININE GAVETIPS

Bag fra Bjørn Borg, kr. 599,-

Veske fra House of JC, kr. 2999,-

Toalettmape fra Molly Marais, kr. 499,-

Clutch fra House of JC kr. 399,-

Skjerf fra Dixie kr.399,-

Lommebok fra The Monte, kr. 399,-

KAMPANJEPRIS

Lommebok fra The Monte, kr. 499,-

Bag fra Dixie, kr. 2199,-

Clutch fra Adax, kr. 1399,-

Koffert fra Samsonite, fra kr. 3599,-

Veske fra Lycke, kr. 699,-

Veske fra Adax, kr. 1899,-

21


WALLETS

22


TRENDER VĂ…R / SOMMER 2017

OPP til

600 kr rabatt*

23 * Gjelder størrelsen Spinner Large. For Spinner Medium er det 500 kroner i rabatt og for Spinner Small gjelder 400 kroner i rabatt. Kampanjeperiode 15/5/2017 - 31/8/2017.


JENTETUR TIL LAS VEGAS

Reisereportasje fra Las Vegas skrevet av reiseblogger Janicke Hansen norskereiseblogger.no

Las Vegas – det perfekte reisemål for en uforglemmelig jentetur. Las Vegas er kanskje ikke det stedet man umiddelbart forbinder med det perfekte reisemålet for en jentetur. Byen har hatt et image bygget på gambling, show og billige buffetmåltid men dette er heldigvis ikke lenger den fulle sannheten. Las Vegas er i rivende utvikling og endring og byr på aktiviteter, shopping og matopplevelser for enhver smak og lommebok. Bli med bak de glorete fasadene og oppdag et nytt og annerledes Las Vegas, perfekt for en uforglemmelig jentetur.

Ørkenbyen Las Vegas Las Vegas er lokalisert midt i Nevadaørkenen og er en forholdsvis ung by. Den er også en av USA’s raskest voksende byer både når det gjelder innbyggere og antall turister som besøker byen. Langs byens hovednerve «The Strip» bygges og utvikles det luksuriøse og fasjonable hotellkomplekser mens områdene rundt sentrumskjernen preges av nyskapning og innovative start-ups. Dette gjør byen til en perfekt lokasjon for å oppleve det meste i løpet av kort tid. Det er både rimelig og enkelt å komme seg til Las Vegas fra Norge nå når det går direktefly fra Oslo. Flyturen tar i underkant av 10 timer og flytidene er perfekte for å få en god start på jenteturen. Med avreise midt på dagen fra Norge og ankomst sen ettermiddag i Las Vegas kan dere enkelt komme inn i den nye tidssonen og døgnrytme og unngå for mye trøbbel med jet lag. Hoteller er ingen mangelvare i Las Vegas og der er et utrolig stort utvalg i ulike stiler og alle prisnivå. Om dere vil bo på hotell

Reis med stil! Reise- og sminkeveske fra Lycke, kr. 699,- kr. 299,-

24

«midt i smørøyet» kan det fashionable The Cromwell Hotel eller det velkjente og litt rimeligere Planet Hollywood Resort være gode alternativer. Bare husk at det som regel ikke inngår frokost i prisen, og om dere velger hotellfrokost kan den bli uforholdsmessig dyr. Det er uansett ikke noe problem siden det er massevis av hyggelige kafeer og diners og innta dagens første måltid på. Om dere tenker overnatting i en rimeligere prisklasse er det mulig å få rimelige AirBnB leiligheter litt utenfor sentrumskjernen.

Start turen med stil I Las Vegas handler mye om stil. Det å starte jenteturen standsmessig ved ankomst kan derfor være en artig ting å gjøre. Bestill en

limousin som vil hente dere på flyplassen og kjøre dere til hotellet for en forholdsvis fornuftig pris. Forhåndsbestiller dere limousinen hos for eksempel Bell Limousine kan dere få de første inntrykkene av byen på en luksuriøs måte og ankomme hotellet som celebriteter. Las Vegas har mye å by på for øyet og langs The Strip står bygningskopier i kø og skaper en salig blanding av utrolige konstruksjoner. Eiffeltårnet, pyramider, enorme fontener, sirkustelt, tårn og ikke minst store, lysende og fargerike skilter over alt. Den beste måten å observere og ta inn alle de spennende inntrykkene på er å gå til fots, så husk derfor å ha med gode og praktiske sko. Om dere foretrekker å fortsette med stil, bestill en


JENTETUR TIL LAS VEGAS

En av de mest spennende områdene i Las Vegas for tiden er Arts District. Her kan dere utforske både gatekunst, som finnes i store mengder i sidegatene, og utallige kunstgallerier og studioer som ligger i området.

limousin for en sightseeingtur. De fleste limousinselskapene leier ut biler med sjåfør på timebasis, så kombiner gjerne en runde forbi de kjente og ikoniske bygningene med skyss til kveldens restaurant.

Oppdag Arts District i Las Vegas Ingenting er som å gå på oppdagelsestur i en ny by, og en av de mest spennende områdene i Las Vegas for tiden er Arts District. Filosofien i Arts District er preget av en ansvarlig og lokal grunntanke. Virksomhetene eies og drives av lokale beboere og det fokuseres på gjenbruk, inkludering og det å skape grønne lunger og møteplasser for rekreasjon og sosialisering. Der planlegges blant annet å gjøre store deler av området mer fotgjengervennlig og flere gater vil derfor innskrenke biltrafikken og tilrettelegges mer for de gående enn de kjørende. Området ligger plassert mellom det opprinnelige sentrum rundt Freemont Street og det «nye» sentrum av The Strip og her finnes noen virkelige shopping godbiter om dere er på jakt etter kuriositeter. Gå på oppdagelsestur i de mange bruktbutikkene, pantehandlere og

vintage butikkene og slå dere løs. Husk å forhandle på prisen for å gjøre de helt store kuppene. Etter en shoppingrunde blant kuriositeter og spesialiteter kan det være kjekt å slappe av på en av de lokale kafeene eller barene. Ta gjerne turen innom Rebar som er en kombinert bar og brukthandel. Alt av interiør, dekor og pynt er selvsagt til salgs, så stedet skifter karakter jevnlig etter hvert som nye ting kommer inn og gamle ting blir solgt. Prøv deres fantastiske pretzels og hot dogs med masse ulikt tilbehør og ta gjerne en smaksrunde på det store utvalget av lokalt mikrobryggeri øl. Arts District er også perfekt for en kulturell opplevelse. Her kan dere utforske både gatekunst, som finnes i store mengder i sidegatene, og utallige kunstgallerier og studioer som ligger i området. Flere dedikerte bygninger inneholder samlinger av gallerier, kunstbutikker og studioer og dere kan besøke disse, handle kunst og ikke minst se kunstnerne i aksjon og gjerne slå av en prat.

Mat må man ha Det blir ingen vellykket jentetur uten noen lange herlige måltider for å skravle over

Det blir ingen vellykket jentetur uten noen lange herlige måltider for å skravle over dagens opplevelser

dagens opplevelser, og Las Vegas har et stort utvalg av passende konsepter. Som nevnt er trenden med billige buffeter på vei ut og isteden popper det opp det ene konseptet etter det andre bygget på diverse TV- og kjendiskokkers ideer. Her er mange «street food» -aktige urbane konsepter og forholdsvis enkel mat serveres med en moderne twist. Hos Beerhaus i The Park har de for eksempel gjenskapt en klassisk Tysk beergarden og man sitter på enkle benker og bord men får servert mat av høy kvalitet i take-away stil.

25


JENTETUR TIL LAS VEGAS

The Venetian hotellet Når dere er på The Strip så forsøk gjerne også et autentisk Italiensk måltid inne på The Venetian hotellet, hvor det finnes en kopi av en Italiensk piazza med tilhørende spisesteder i alle prisklasser og stiler.

Handlegaten ved LINQ

midt på bordet, og passer selvsagt helt perfekt for jenteturen.

Let’s go shopping! Restauranten Peppermill Las Vegas er en kuriositet i seg selv og bør forsøkes om dere vil gjenoppleve en 90-talls Neonverden uten sidestykke. Her snakker vi glorete og fargerikt på en artig måte. Når dere er på The Strip så forsøk gjerne også et autentisk Italiensk måltid inne på The Venetian hotellet, hvor det finnes en kopi av en Italiensk piazza med tilhørende spisesteder i alle prisklasser og stiler. Eller hva med et klassisk fransk måltid? Autentiske Franske bistroer og restauranter finner dere i nærheten av Paris og Eiffeltårnet, som for anledningen er gjenskapt i halv størrelse. Uansett hvor dere velger å innta måltidene er det en viktig tommelfingerregel på restauranter i Las Vegas; husk på at porsjonene er store! Mange av restaurantene er helt ypperlig for et family-style måltid, det vil si at man bestiller mange retter som deles på alle

26

En god dose shopping hører selvsagt med til en vellykket jentetur og i Las Vegas står mulighetene formelig i kø. På og mellom mange av de store hotellene på The Strip finnes klassiske innendørs handlegater med kjente merkevarebutikker, restauranter og kafeer. Den utendørs handlegaten ved LINQ er også fylt

Las Vegas ”by night” fra helikopter

med merkevarebutikker og små spesialbutikker, som f.eks. hattebutikk. Her finner du også noen smakfulle street food konsepter. Prøv gjerne klassisk Fish’n Chips fra Gordon Ramsey’s veldig britiske utsalg til lunsj eller som nattmat. Der finnes også flere shoppingeldoradoer i Las Vegas om dere er ute etter merkevarer til sterkt reduserte priser. Byen har to store outlets, Las Vegas Premium Outlets south og north, altså en lokalisert i sørenden og en i nordenden av byen. Her finnes de store merkevarene, som for eksempel Guess, Ted Baker, Burberry og Michael Kors. Foretrekker dere å shoppe i mindre butikker med mer unike og spesielle varer kan en tur til Downtown Container Park ved Freemont Street være et godt valg. Senteret er bygget opp av små enheter som alle får plass i en kontainer hver og her finner dere godbiter som håndlagede smykker og lokale designeres kolleksjoner i tillegg til små cafeer og selvsagt et eget

Med Maverick Helicopters får dere den aller beste utsikten til alle lysene og bygningene i Las Vegas.


JENTETUR TIL LAS VEGAS

Toalettmappe fra Bjørn Borg kr. 299,-

Toalettveske fra Molly Marais kr. 399,Passholder fra Molly Marais kr. 299,-

kapell. Her holdes det også masse artige events og utendørs konserter.

Opplevelser og adventure Er dere ute etter litt spenning og ikke minst god utsikt, legg turen innom verdens høyeste utkikkshjul, High Roller, som ligger ved LINQ promenaden. Hjulet tar dere ca. 168 meter opp i luften over The Strip og gir 360 graders utsikt over Las Vegas. Turen tar ca. en halvtime og kan gjøres på dagtid eller kveldstid. Syns dere 168 meter høyde er litt for lite kan en helikoptertur over The Strip gjerne passe bedre. Med Maverick Helicopters får dere den aller beste utsikten til alle lysene og bygningene i Las Vegas på nattestid.

Dere tenker kanskje at det å gå på museum ikke er noe man vil gjøre på en jentetur, men dere er nesten garantert å forandre mening om dere besøker et av Las Vegas mest fargerike og spennende museum, Neon Museum. Las Vegas er mye bling og neon, og for mange klassiske neonskilt har ferden endt på nettopp Las Vegas Neon Museum. Gjennom den guidede turen på museets Boneyard vil dere få se fargerike og ikoniske neonskilt og samtidig få høre spennende historier om hvordan denne ørkenbyen oppstod og hva som har preget fremveksten og utviklingen. Vel verdt en drøy time av tiden dere har i Las Vegas. For å oppleve litt av områdene rundt selve Las Vegas, ta gjerne en utflukt en av dagene og få samtidig et lite adrenalin kick. I Boulder City kan dere suse gjennom Bootleg Canyon på fire ulike Zip-line linjer med guider fra Flightlinez.

En veldig artig opplevelse, i hvert fall om ingen lider av høydeskrekk. Ingen tur til Las Vegas er komplett uten å se ett av de mange showene som konstant ruller og går i byen. Utvalget er stort og dere finner garantert noe som passer deres interesser og alder perfekt. Om dere liker klassisk rock kan gjerne den helt nye oppsetningen Tenors of Rock friste. Om dere er riktig heldige spiller gjerne også en av de mange verdenskjente artistene, som Britney Spears, Cher eller Jennifer Lopez mens dere er der.

I Boulder City kan dere suse gjennom Bootleg Canyon på fire ulike Zip-line linjer med guider fra Flightlinez.

Rosa koffert fra Samsonite, fra kr. 1699,-

Feminin toalettveske fra Molly Marais fra kr. 499,-

27


Foto: shutterstock.com

REIS MED BARN

Saken er først publisert på Reismedbarn.no

Et populært ferievalg er biltur. Om turen går til Kristiansand i sør, Lofoten i nord, Danmark eller kanskje helt til Spania, kan utfordringene ved å kjøre langt med barn ombord melde seg. Derfor har vi funnet frem til noen tips og aktiviteter som forhåpentligvis kan gjøre bilferien til en suksess.

Reise med barn:

Gjør bilturen til en lek Skrevet av: Reismedbarn.no

Vårt aller første tips er å planlegge reisen godt. Finn ut hvor mange timer det er fra start til mål og beregn alltid med ekstra tid til stopp både de planlagte og de uventede. Man må kunne ha tid til et ekstra stopp i tilfelle bilsyke, toalettbesøk, kjedsommelighet, rastløse føtter eller hissige anfall. Organiser bilen. Dess mer ryddig det er i bilen, dess større er sjansen for at alle trives. Det må til når bilen nesten blir som ”det andre hjem” i ferien. Ha som regel at det man tar inn, må tas ut. Forklar barna denne regelen slik at de tar ansvar for sine egne saker, gjør de ikke det går det dessverre i søpla. Det kan være lurt å organisere leker og liknende i ymse plastbokser og alltid ha en søppelpose tilgjengelig. Den må selvsagt tømmes hver gang man stopper (IKKE i naturen). Den aller største utfordringen ved å ta med barn på lange bilturer, er toalettsituasjoner. Plutselig må de tisse allikevel, selv om det var ti minutter siden forrige stopp og nå står trafikken helt stille. Er det gutter om bord kan løsningen være en flaske. Hvis guttene er helt desperate etter et toalett, kan det enkelt løses med en tomflaske. Dersom barnet nylig

28

har sluttet med bleie og enda ikke helt klarer å anslå tid for tømming, kan det være lurt å ha med noen up&go som man tar på dem på de lengste strekkene.

Leker alle kan være med på: Mitt skip er lastet med –man velger et tema, f.eks dyr: Førstemann sier ”mitt skip er lastet med aper”, da må neste finne et dyr på B og si ”mitt skip er lastet med aper og bjørner” og slik fortsetter det til noen glemmer et av dyrene og er ute av leken. Gjett dyret: En tenker på et dyr, mens de andre stiller spørsmål, -kan det fly, har det fire ben, er det et husdyr. Det er bare lov til å svare ja eller nei. Man kan og gjøre det slik at personen beskriver dyret og de andre gjetter hvilket det er. Kikkerens liste: Man lager en liste over ting man skal se langs veien. F.eks røde og hvite skilt, blå biler. Ting som er vanlige å se gir 2 poeng, og litt mer sjeldne ting som f.eks campingvogn, elgskilt eller skilt til båthavnen gir 5 poeng.

Smart å ha lett tilgjengelig • Drikkevann • Våtservietter • Et teppe • Nakkepute • Førstehjelpsutstyr • Litt snacks, gjerne noe sunt som f.eks sukkererter, minigulrøtter, knekkebrød og tubeost. Ha de i forskjellige bokser, så er det litt spenning i å lukke opp om man ikke ser innholdet • Kjeks og liknende

Koffert og toalettmappe til barn fra Pick & Pack kr. 699,-/149,-


REIS MED BARN

Motsatt ord-leken (fra 6 år): En begynner med et ord, for eksempel ordet ”liten”. Den neste må finne et ord som er motsatt av det, foreksempel ”stor”. Så fortsetter man med et nytt ord. Ordassosiasjoner: Nesten ingen regler, førstemann slenger ut et ord som f.eks drue, neste sier, rosin, tredje sier California osv. Litt større utfordring kan være å ”spole tilbake” og finne frem til hva det første ordet var. Bare et øyeblikk: En person får ett minutt til å snakke fritt. Det er ikke lov til å ha lange pauser, nøling eller å gjenta noe som er blitt sagt. Det kan bli morsomme historier på ett minutt.

Hva husker du: Se dere godt omkring i bilen og lukk deretter øynene. En spør for eksempel: Hvilken farge er det på skoen min? Hva ligger ved siden av deg? Ja og nei leken: Det er IKKE lov til å svare ja eller nei. Eks: Heter du Nils –det gjør jeg. Er du sikker? –Det er jeg. Svarer man ja eller nei er man ute. Om å gjøre å holde på lengst mulig. Dette var noen av tipsene våre til en morsom biltur.

Kjør forsiktig og god tur! Trunki koffert fra Handysize ordinær pris kr. 599,- / 699,-

Underholdning For å bevare roen er det lurt å pakke med seg noen ting som kan underholde barna på turen, eksempler på dette kan være: • Lydbok, gjerne med sang der alle kan være med • Bøker, det finnes mange ”reisebøker” der barna skal løse oppgaver • Fargestifter • Små leker som ikke tar for mye plass • Nintendo DS og liknende, headset kan være lurt å ha med. • Dvd-spiller eller Ipad, en film er alltid et godt tidsfordriv • Reisespill, topp hvis man er to eller flere bak

PARTIVARE

499,-

Tilbudet gjelder kun i mai måned eller så langt lageret rekker og kun modellene på bildet

29


BARNEHAGESEKK Sekker fra Beckmann kr. 499,-

Ny tursekk til de minst? Hva er vel søtere enn en lite krabat med sekk på ryggen. Hos Bagorama finner du et godt utvalg sekker til de minste.

Supersøt barnehagesekk!

Sekker fra Beckmann kr. 449,-

30


DEN FØRSTE SKOLESEKKEN

M O S N E O N GLEDER SEG TIL Å BEG

YNNE

I 1. K

Før 699,-

Å begynne i 1. klasse er en stor begivenhet for alle barn! La barnet være med å velge ut og prøve sin egen skolesekk. Det er viktig at den tilpasses barnets rygg.

LASS

E?

Drikkeflaske fra Beckmann kr. 159,-

1. -3. kl sekk fra Beckmann kr. 699,-

VIKTIG Å HUSKE: Størrelse: Pass på at sekken ikke er for stor. Den skal ikke være bredere enn barnets skuldre. Vekt: Bøker veier mye, velg derfor en sekk med liten egenvekt. Brede skulderstropper: Smale skulderstropper kan ”grave” seg inn i skuldermuskulaturen og gi ubehag. Hoftebelte: Dette avlaster øvre rygg og nakke ved riktig bruk. Husk at hofta skal bære mye av vekten.

1. -3. kl sekk fra Beckmann kr. 699,-

Gym-/tursekk fra Beckmann kr. 299,-

Matchende skoleekk, gymsekk/ tursekk og pennal!

Pennal fra Beckmann kr. 259,-

1. -3. kl sekk fra Beckmann kr. 699,-

1. -3. kl sekk fra Beckmann kr. 699,-

Gym-/tursekk fra Beckmann kr. 299,-

31


3. -7. KLASSESEKKEN

Sekk fra Beckmann kr. 699,-

Sekk fra Bjørn Borg kr. 599,-

Statement

Tøffe sekker med mønster og print.

T-skjorte fra Bik Bok kr. 129,-

r o f r a l K et nytt skol

tock Foto: shutters

.com

eår?

Start det nye skoleåret med en ny og fresh bag eller sekk. La deg friste av sesongens nyheter!

Sekk fra Beckmann kr. 699,-

Sekker til barn fra 3. til 7. klasse

Når barna blir litt eldre og mer kresne er det mange foreldre som lar barna bestemme selv hvilke sekk de vil ha. Men det kan være lurt å følge med når sekken skal oppgraderes til en større modell. Ryggen skal vare livet ut og den er minst like utsatt som en 6-årings rygg. Det er viktig å tenke på bæreegenskaper og tekniske spesifikasjoner.

Sekk fra Beckmann kr. 749,-

32

Sekk fra Bjørn Borg kr. 599,-

Sekk fra Beckmann kr. 699,-

Sekk fra Beckmann kr. 749,-


UNGDOMSSEKKEN

Klar for trening?

Bag fra Bjørn Borg kr. 499,-

Det er mer motiverende å dra på trening med en fin bag å ha treningstøyet i!

Sekk fra Bjørn Borg kr. 999,Bag fra Bjørn Borg kr. 599,Veske fra Bjørn Borg kr. 599,Bag fra Escape kr. 199,-

Veske fra Bjørn Borg kr. 599,-

KLASSISK!

Sekk fra Beckmann kr. 799,-

FEMININT Foretrekker du sekk, veske eller bag? Feminint og sporty - det liker vi!

FARGERIKT!

Sekk fra Bjørn Borg kr. 899,-

Sett farge på tilværelse med en sekk eller bag i en knæsj farge!

Sekk fra Beckmann kr. 799,-

Sekk fra Beckmann kr. 749,-

Sekk fra Bjørn Borg kr. 599,-

Sekk fra Bjørn Borg kr. 599,Bag fra Bjørn Borg kr. 799,-

33


NEW FROM THE MONTE

TRENDER VÃ…R / SOMMER 2017

Passion for leather

www.sajaco.com

SPRING//SUMMER 2017

A I L O //

A I L O //

RE:DESIGNED BY DIXIE

M A D D I E //

A R I K A //

A R O //

34

1 6 5 6 //

S I G N E //


VESKE -TRENDER Buksedress fra Vila kr. 499,-

Veskene som hever sommerantrekket!

Topp fra Lindex kr. 249,-

En vesken kan heve et enkelt sommerantrekket til et nytt nivå. Forskjellige anledninger og antrekk krever ulike vesker. Finn din favoritt blant sesonges nyheter!

STRANDNETT Ingen sommer uten et strandnett på armen!

Nett fra Lycke kr. 199,KAMPANJEPRIS

Sekk fra The Monte kr. 599,-

Veske fra Adax kr. 2699,-

Veske fra Lycke kr. 399,-

Ryggsekk Ryggsekken har kommet tilbake for fullt i motebilde og det finnes uendelig mange varianter å velge mellom. Praktisk og trendy - det liker vi!

Nett fra Lycke kr. 199,-

Skuldervesken

Clutch Clutch fra Lycke kr. 399,-

Clutch fra House of JC kr. 699,-

Festantrekket er ikke komplett før du har funnet en cluth som setter prikken over i`en. En fin clutch kan pynte opp både et klassisk antrekk, så vel som noe så enkelt som jeans og en basic t-skjorte. Clutchen kan fint brukes i hverdagen også. Noen ganger er det kun lommebok, mobil, nøkler og lipsgloss som faktisk er nødvendig.

Den klassiske skuldervesken er fortsatt den vanligste vesken. Den er praktisk i hverdagen, da du får plass til mye.

Clutch ”Oslo” fra Dixie kr. 749,Clutch fra Molly Marais kr. 299,-

35


SNIKTITT HØST 2017

#denim

Denim veske fra Lycke kr. 399,-

Denim topp fra Monki kr. 250,-

Foto: shutterstock.com

Skjørt fra Monki kr. 200,-

Bukse fra Monki kr. 400,-

SNIKTITT PÅ HØSTENS TRENDER 2017

#knappeskjørt

Høsten er preget av syttitallstrenden og retro-look. A-skjørt er det nye må-ha plagget. Brede belter, påsydde detaljer, etniske motiver, komplekse mønstre, høy midje, denim, buksedresser og skinn er alle stikkord for neste sesong.

#saueskinnsjakke

Jakke fra Vila kr. 849,Veske fra Lycke kr. 699,* HØST 2017

#plisèskjørt

Skinnsekk fra House of JC kr. 2199,-

36

Skjørt fra Bik Bok kr. 149,-


SNIKTITT HØST 2017

Foto: shutterstock.com

Veske fra Adax kr. 1899,-

Veske fra Bitte Kai Rand kr. 4450,-

Veske fra Adax kr. 1399,-

#midjebelte Belte fra Bitte Kai Rand kr. 900,Veske fra The Monte Kampanjepris kr. 699,-

KAMPANJEPRIS

Veske fra Adax kr. 1399,-

Foto: shutterstock.com

Veske fra Dixie kr. 1599,-

#etniske mønster

37


NYHET

Molly Marais - nytt dansk merke hos Bagorama! Molly Marais kombinerer det enkle med det feminine, og fokuserer på selv de minste detaljer. Det er ikke uten grunn at Molly Marais er en så ettertraktet og populær merkevare. Hver sesong lanseres nye toalettmapper som skiller seg ut med hensyn til design og funksjonalitet. Ingenting er overlatt til tilfeldighetene, og man har tenkt på både farger, design, bruk av plass og kvalitet. Mange av toalettmappene er så stilig at de lett kan forveksles med en elegant clutch som vil se fin ut gjennom hele sommerens mange konfirmasjoner, brylluper og fester. Når du forelsker deg i en toalettmappe fra Molly Marais skal du ikke velge mellom kvalitet og pris. Du er garantert en høy kvalitet som kan følge deg hver dag, på tur til festen eller til helgen på hytta. Ta turen innom din nærmeste Bagorama butikk for å se sortimentet fra Molly Marais. Vi er sikker på at du vil finne mer enn en toalettmappe som passer perfekt i kofferten eller i vesken.

38


SUMMER COLLECTION 2017 www.lyckebags.no


HISTORIEN BAK MERKEVARENE

Historien bak merkevarene Bjørn Borg Pick & Pack og Disney

Libro Norway AS ble stiftet i 2001 av Bård Tvedtnæs og Georg Martinsen som en leverandør av vesker og reiseeffekter fra Bjørn Borg og Epic. I dag er vi en del av Libro Fashion Works. I over 40 år har Libro Fashion Work utviklet og produsert sekker, bagger, vesker og reiseartikler for det skandinaviske markedet. Selskapet har hovedkontor i Gøteborg og er en av Skandinavias ledende leverandører i sin bransje. Våre varemerker er i dag Bjørn Borg, Disney og Pick & Pack.

Bjørn Borg Hele vår kultur er grunnlagt på Bjørn Borg – personen og tennis superstjernen på 70 og 80 tallet. Bjørn Borg var atleten som alltid gjorde ting på sin måte. Han kom fra arbeiderklassen og ble den beste i en sport for overklassen. Han var den hyggelige når de andre var vanskelige, han ga korte svar på lange spørsmål. Han hadde langt hår når alle andre hadde kort og arbeidet hardere enn noen andre for å komme dit han var. Det er de filosofier vi arbeider etter i dag når vi utvikler våre kolleksjoner. Et produkt fra Bjørn Borg vil reflektere kundens personalitet i tillegg til å ta seg godt ut i bruk. Kolleksjonene er en balansert kombinasjon av unike materialer, spennende trykk og trendy farger men alltid med et sporty uttrykk.

Kofferter til barn fra Disney kr. 599,-

Sekk fra Bjørn Borg kr. 599,-

BAGS COLLECTION

SALESBOOK SS2017 – BAGS - SPORTS

Disney Disney’s glade og magiske verden gir oss muligheten til å le og drømme. Ved å kombinere sjarmen fra Disney karakterene og vår lange erfaring i bag og accesories industrien ønsker vi å utvikle produkter som kan glede og skape varme. Her finnes både kofferter og sekker med Disney’s kjære karakterer. Vårt selskap har et komplett team av designere, produksjon og logistikk ansvarlige som har som mål å realisere visjonene fra Bjørn Borg Bags, Disney og Pick & Pack. Våre designere er eksperter på å kombinere funksjon, fashion og tekniske materialer for å utvikle produkter med rett uttrykk og følelse. Så uansett om du ser etter en sekk, veske, trolly eller accesories for barn eller voksne har vi kunnskapen og produkter du vil føle deg tilfreds med.

40


HISTORIEN BAK MERKEVARENE

Koffert til barn fra Pick & Pack kr.699,-

Pick & Pack Pick & Pack er ditt barn’s første bag. De er utviklet for barnas daglige utflukter. Morsomme trykk karakteriserer Pick & Pack’s kolleksjon av produkter. Vi går ikke på kompromiss verken med barna eller miljøet når vi utvikler våre produkter. Våre sekker har ergonomiske rygger, vatterte skulder og bryst stropper. Vi har rom for drikkeflasker og til og med eget rom for kosedyr. Produktene er laget i morsomme farger og små størrelser selv for de minste barna. Våre kofferter er konstruert som vanlige kofferter men med en farge og et trykk som gjenspeiler barn’s lekenhet.

41


REISEARTIKLER

SMARTE

REISEARTIKLER

Det er noen produkter du kanskje ikke tenker på, men som kan være smarte å ha med seg når du skal ut å reise.

Koffertrem

Koffertrem

Koffertrem

Låser til bagasjen

Sammenleggbar bagasje

Unngå at kofferten åpner seg hvis den blir ødelagt. Kr. 99,-

Koffertrem med vekt. Unngå å pakke for tung koffert. Kr. 249,-

Koffertrem med TSA lås. Kr. 199,-

Fine å bruke til å låse håndbagasje, sekker og bager som ikke har lås. Fra kr. 99,-

Praktisk å ha med i bagasjen hvis du trenger ekstra plass i løpet av ferien. Kr. 99,-

Småflasker til toalettartikler

Bagasjelapper

Reisemappe

Miniparaply

Pakk smart og i små beholdere. Du trenger antakeligvis ikke hele shampoflasken eller parfymeflasken. Det finnes mange smarte refillflasker. Du sparer masse plass i kofferten. Kr. 149,-

Skulle du være så uheldig å miste bagasjen din, er det viktig at den er godt merket. Disse koffert-lappene i sterke farger gjør det også enklere å kjenne igjen kofferten på rullebåndet. Kr. 149,-

Det kan være et styr å ha kontroll på pass, ombordstigningskort, bagasjekvittering, hotellreservasjonen, leiebilavtalen osv. Skaff deg en reisemappe til alle dokumentene dine, så vet du til enhver tid hvor du har alt. Kr. 99,-

Det er ikke alltid fint vær i ferien. Ta med en miniparaply. Du vet aldri når du får bruk for den. Kr. 299,-

Universaladapter

Oppblåsbar nakkepute

Maske og ørepropper

Bagasjevekt

Det er kjedelig å plutselig sitte der med tomt batteri på mobilen og en mobillader som ikke passer i støpselet. Kr. 149,-

Skal du på en lang flytur og vil sove, bør du pakke med en oppblåsbar nakkepute. Da sover du mer behagelig, og unngår at hodet detter. Også kjekt om du skal på lang tog-, buss- eller biltur. Kr. 49,-

Ønsker du fred og ro på flyturen er det kanskje lurt å pakke med seg en maske og et par ørepropper. Kr. 49,-

Siden flyselskaper er blitt så strenge når det gjelder bagasje, er det smart å ha en vekt med seg slik at du selv kan sjekke om du risikerer å betale overvekt etter all shoppingen i ferien. Kr. 249,-

42


TRENDER VÅR / SOMMER 2017

5

GARANTI

TSA-LÅS

LETT

KVALITET

STØRRELSER

MALIBU 43


GUTTA PÅ TUR

Fotballtur til Manchester

#fotballtur

Foto: shutterstock.com

Det er nok en drøm for mange å se laget sitt spille på historiske Old Trafford, også kalt «Drømmenes teater». Hvorfor ikke ta en guttetur til Manchester? Dere får se fotball på høyeste nivå, oppleve den unike stemningen på stadion og juble sammen med tusenvis av andre supportere. En fotballtur er en opplevelse for livet! Koffert fra Samsonite kr. 2199,-

Foto: shutterstock.com

Veske fra House of JC kr. 1399,-

Sekk fra Beckmann kr. 749,-

GuttA PÅ tur

Rafting

Rafting er en perfekt aktivitet for de som er ute etter fart og spenning, og samtidig ønsker en naturopplevelse i vakre omgivelser. Sjoa er et av landets mest kjente raftingdestinasjoner og byr på fart og spenning for både nybegynnere og erfarne raftere. Hvis du er ute etter et skikkelig kick, kan du prøve Norges mest utfordrende raftingtur. Den går i den nederste delen av Sjoa og er først og fremst egnet for dem med en god del erfaring. Det er fort gjort å bli avhengig av adrenalinrushet som bruser gjennom kroppen når naturkreftene i en fykende fart frakter deg nedover fossede elver og gjennom trange juv – og det er ikke uten grunn at raftingentusiaster fra alle verdenshjørner lokkes til nettopp Norges elver og stryk. Flere av elvene krever en viss grad av teknisk kompetanse, mens andre turer er mer familievennlig og går gjennom roligere stryk. Sjekk ut visitnorway.no og dagalifjellpark.no for mer informasjon.

44

Foto: Asgeir Helgestad/Artic Light AS/visitnorway.com

Enten det er tur med kollegaer eller guttetur som står på agendaen, er det kanskje på tide med en oppgradering av reiseutstyret? Vi viser deg det rette tilbehøret for gutta på tur!

#rafting

Bag fra Travel Gear kr. 299,Toalettmappe fra Bjørn Borg kr. 299,-

Hjulbag fra Travel Gear kr. 599,-


GUTTA PÅ TUR

Laksefiske

Laksefiske er svært populært blant nordmenn, og titusener drar på seg vadestøvlene hvert år. Laksen tilbringer de første årene i ferskvann, før den vandrer fra elva og ut i havet. Den går opp elva helt fra juni til september, men slett ikke regelmessig. I noen perioder kan en elv koke av laks, mens i andre perioder er det helt stille. Problemet er derfor at det kan være vanskelig å vite eksakte når fisken er der. Det lønner det seg å gjøre god research, og å høre på lokalkjente eksperter om alt fra beste fiskesteder til anbefalt utstyr.

Vanntett bag fra Rains kr. 699,-

Sekk fra Beckmann kr. 749,Foto: Øyvind Heen - Visitnorway.com

#laksefiske

Sekk fra ESC kr. 399,-

Toalettmappe fra ESC kr. 199,-

Rett utenfor Reykjavik finner du dramatisk vakker natur – isbreer, vulkaner, grønne daler og gnistrende fossefall. Opplev alt dette på en arrangert sykkeltur fra Laki til Landmannalaugar. Dette er en spennende sykkelopplevelse gjennom et enestående og vakkert landskap. Kombinasjon av det vulkanske Laki området og det sørlige høylandet, Fjallabak-området, gjør turen utfordrende i landskap som stadig viser frem nye sider. Her får du oppleve naturskatter som vulkankratrene Laki, sprekken Eldgjá, sykle over lavabredden Eldhraun, i tillegg til fjellområder med spektakulær utsikt. Etter å ha krysset den svarte ørkensanden Mælifellssandur fortsetter turen gjennom de fargerike rhyolittfjellene ved Landmannalaugar hvor turen avsluttes Vanntett sekk med et bad i en varm kilde. Dette er en utfordrende tur for alle fra Rains eventyrlystne syklister. Godt utstyrt følgebil kjører sammen med grupkr. 899,pen slik at det er mulig å sitte på ved behov deler av dagen. Turen går langs lite trafikkerte fjellveier og stier. Passer for erfarne syklister og alle med god fysikk.

#sykkelferie

Foto: shutterstock.com

Oppdag Island på sykkel og ATV

Sekk fra Bjørn Borg kr. 599,-

Firehjuling eller ATV kjøring er en fartsfylt utendørsaktivitet gjennom fjell- og lavaområder. Kjøringen foregår på off-road stier hvor en guide fører an. Det mest vanlige er at to personer deler en firehjuling og bytter på å kjøre, men det er også mulig å kjøre alene. Den som kjører må ha førerkort. Hjelm er inkludert. Sjekk ut islandspesialisten.no for mer informasjon.

Vanntett sekk fra Rains kr. 699,-

45


TRENDER VÃ…R / SOMMER 2017

SPRING COLLECTION 2017


SOMMERSHIC JOBBSTIL Skinnveske med plass til PC fra House of JC kr. 2499,-

Stilfull

Velg en stilfull veske med plass til PC, fremfor en vanlig PC-veske.

Foto: shutterstock.com

Stilfull PC-veske fra Lycke kr. 599,-

C I H S R E SOMM JOBBSTIL

Skjorte fra Gestuz kr. 1199,-

Hvordan kle seg avslappet på jobb, uten at det går på bekostning av kleskodeksen?

Sprit opp jobbantrekket med fargerikt tilbehør Går du ofte i sort og hvitt på jobben? Prøv en knallfarget bukse til den hvite blusen i stedenfor en sort. Eller kanskje et blomstrete skjørt? Du blir like korrekt antrukket, men enda mer sommerfrisk!

Skjorte fra Bik Bok kr. 299,-

Veske fra Lycke kr. 699,-

Bukse fra Gestuz kr. 1899,-

Veske fra David Jones kr. 499,-

Skjørt fra Gestuz kr. 999,-

Sko fra Bianco kr. 599,-

Solbriller fra Dixie kr. 249,-

Veske fra Bjørn Borg kr. 899,-

Solbriller fra Dixie kr.249,Veske fra Adax kr. 2699,Loafers fra Bianco kr. 499,-

47


BUSINESS HERRE PC-veske fra Travel Gear kr. 699,-

Kvalitet, maskulinitet og det praktiske er stikkord som går igjen når menn velger tilbehør. PC-veske PC-veske fra Travel Gear kr. 699,-

Foto: shutterstock.com

fra Travel Gear kr. 699,-

DRESSED FOR Dersom du skal på et jobbintervju, i et viktig møte eller det bare er en helt vanlig dag på jobben, kan klærne du har på deg ha større betydning enn du kanskje tror. Klær, farger og tilbehør har en stor innvirkning på hvordan du føler deg og hvordan du blir oppfattet av andre.

Casual Friday

Sekk fra Rains kr. 699,-

Av og til er det lov å løsne litt på snippen! Kanskje du skal ut å ta en fredagspils rett etter jobben?

PC-veske fra House of JC kr. 2099,-

Regn ingen hindring! Sko fra Bianco kr. 999,PC-veske fra House of JC kr. 1799,-

48

Tøff og ikke minst vanntett sekk fra Rains. Perfekt for deg som sykler til jobben uansett vær.

Foto: shutterstock.com

Skjorte fra Replay kr. 1699,-

! S S E C C SU


BUSINESS HERRE

Business Casual

Denne stilen er blitt den mest vanlige kleskoden i arbeidslivet og fungerer i de fleste sammenhenger. Stilen er en kombinasjon av formelt og avslappet, og gir rom for særpreg.

Dressjakke fra Gant

PC-veske fra House of JC kr. 2099,-

Foto: shutterstock.com

Skjorte og bukse fra Gant

Sko fra Bianco kr. 1199,-

PC-veske fra House of JC kr. 2499,-

Kortholdere fra Exentri kr. 499,-

Jobbreise?

Unngå stress på jobbreisen med praktisk reiseutstyr.

PC-veske fra House of JC k. 1499,-

Foto: Elise Børve

Kortholdere fra House of JC kr. 149,-

Koffert fra Samsonite fra kr. 2999,-

PC-veske fra House of JC kr 2299,Toalettmappe fra Bjørn Borg kr. 299,-

49


LITE-CUBE DLX & LITE DLX FIRST CLASS ELEGANCE

50


HER FINNER DU BAGORAMA Bagorama Byporten Bagorama Stovner Bagorama Metro Bagorama Jessheim Bagorama Gulskogen Bagorama Elverum Bagorama Brumunddal Bagorama Roseby Bagorama Futurasenteret Bagorama Lambertseter Bagorama Vinterbro Bagorama Drøbak Bagorama Amfi Borg Bagorama Lillehammer Bagorama Oasen Bagorama Lagunen Bagorama Askim Bagorama Larvik Bagorama Herkules Bagorama Tuven Bagorama Bø i Telemark Bagorama Brotorvet Bagorama Sandens Bagorama Amanda Bagorama Ørsta Bagorama Førde Bagorama Verdal Bagorama Bodø Bagorama Fauske Bagorama Sortland Bagorama Narvik Bagorama Mo i Rana Bagorama Brønnøysund Bagorama Tromsø Bagorama Harstad Bagorama Alta Bagorama Lakselv Bagorama Måløy Bagorama Kongsberg Bagorama Bjørkelangen Bagorama Åsane

Jernbanetorget 6, Stovner Senter 3, Bibloteksgata 30, Storgt.6 Guldlisten 35 Kirkeveien 4, Brugata 16, Lingedalsvegen 6-10, Industriveien 17. Cecilie Thoresens vei 17, Sjøskogenveien 7, Amfi Drøbak City, Holterveien 3 Klokkergårdveien 31, Storg. 68, Postboks 189, Folke Bernadottes vei 52, Laguneveien 1 Askimtorget, Eidsbergveien 7, Amfi Larvik , Nansetgata 6 Ulefossvn. 26, Gangveien 10 Sønstebøtunet, Bøgata 36 Tuvenbøygen 2, Tollbodgata 14 Longhammarveien 27 Amfi Ørsta, Vikeøyrane 4 Handelsehuset, Storehagen 9, Amfi Verdal, Jernbanegata 11 City Nord, Stormyrveien Amfi Fauske , Sjøgata 74 Skibsgården, Strandgata 12 Kvadraten, Kongensgate 40, Amfi Mo i Rana, Fridtjof Nansens gate 21 Havnesenteret , Storgata 58 Jekta Storsenter, Heilovegen 19 Amfi Kanebogen, Skilleveien 5, Magasin Nord, Sentrumsparken 4 Magasin Nord, Georg Bjørklis v 1 Gate 1, nr 26 Storgata 19 Amfi Bjørkelangen Torg, Bjørkeveien 22, Åsane Storsenter 42 Inngang A

Oslo Oslo Lørenskog Jessheim Drammen Elverum Brumundal Molde Kristiansund Oslo Vinterbro Drøbak Sarpsborg Lillehammer Fyllingsdalen Rådal Askim Larvik Skien Stathelle Bø i Telemark Notodden Kristiansand Haugesund Ørsta Førde Verdalen Bodø Fauske Sortland Narvik Mo i Rana Brønnøysund Tromsø Harstad Alta Lakselv Måløy Kongsberg Bjørkelangen Ulset

40 49 19 29 40 16 39 21 40 17 25 30 40 17 37 06 91 35 81 27 40 17 37 04 40 05 32 45 41 34 85 45 97 88 98 33 45 87 42 00 64 97 85 70 64 90 97 00 69 16 46 60 61 60 20 30 55 16 58 48 46 44 84 26 69 88 89 20 95 75 86 80 95 45 89 91 95 76 13 83 35 06 10 92 95 76 13 83 99 23 05 05 51 20 05 25 21 07 94 60 57 82 39 11 74 07 66 03 90 27 02 71 45 87 85 22 95 23 32 42 76 94 68 11 75 15 15 90 75 00 96 55 46 47 44 77 77 0 126 95 78 44 07 27 78 46 30 55 95 92 04 86 48 23 46 48 21 07 99 40 92 06 88 28

Condo Strømmen

Støperiveien 5

Strømmen

40 16 81 03


Magasinet vår 2017  
Read more
Read more
Similar to
Popular now
Just for you