Page 1

HELA DENNA BILAGA ÄR ANNONS

TRELLEBORG - MALMÖ - SVEDALA - VELLINGE - STAFFANSTORP - LUND

VILLOR - GÅRDAR - FRITIDSHUS - TOMTER - BOSTADSRÄTTER Vi är en väletablerad mäklarfirma med lokala kontor och ett stort kontaktnät i Öresundsregionen. Med den goda lokalkännedom och kraft vi besitter är vi väl rustade för att genomföra förmedlingar till full belåtenhet. Vår metodik är noga genomtänkt och beprövad och med mer än tjugofem års erfarenhet kan vi garantera en mäklartjänst av hög kvalitet.

SÅLD på bost äder

Årg 3 - Nr 5-2013

27 år

I

Månadens Tema: Hus och Hem. Se sidan 2.

1,5:a Granlunda - fräsch med låg avgift - läs mer på s 3.

Väster - prisvärt med bra läge - läs mer på s 5.

Smygehamn - idylliskt beläget fritidsboende - läs mer på s 7.

Anderslöv - gård med potential till rätt pris - läs mer på s 7.

Välj vad du behöver ...

”All Inclusive” eller enstaka tjänster!

En bostadsaffär är för många en av de största affärerna man gör som privatperson. Någon vill ha experthjälp under hela affären från start till mål. Medan andra kanske själv hittat köpare och enbart vill ha hjälp med det formella.

Äkta Mäklartjänst

Vi hjälper dig med det du behöver!

”Kapitalvinstberäkning, ansökan lagfart, dödning pantbrev, utredningar vid juridiska tvister.”

”Fullservice från start till mål. För dig som vill ha det bästa till ett rimligt arvode.”

Värderingsuppdrag ”Skriftlig värdering till bank, bouppteckning eller vid skilsmässa.” Fast pris 1900 kr.

Skrivningsuppdrag ”Trygg privataffär för dig som säljer eller köper en bostad utan mäklare.” Fast pris 5900 kr.

Konsultuppdrag

”Såld på bostäder” ges ut av Mäklarfirman Badelt som bilaga i Trelleborgs Allehanda och som webbtidning på www.badelt.se. Redaktionell och teknisk produktion Westinger Media.


BO-BUTIKEN

Tips och funderingar kring att köpa eller sälja bostad

Om du missar någon artikel så går de alltid att läsa i efterhand på vår hemsida www.badelt.se.

Hus och Hem Att äga sitt eget boende är en speciell känsla för de flesta, oavsett om det är en stor gård, en villa, ett radhus eller en bostadsrätt. Fördelarna är många, men det finns även några nackdelar. Här kommer några tips till dig som funderar på att köpa ett eget boende. Bostadskarriären i teorin och praktiken

Idag är det populärt att planera sitt liv från födsel till död och motsvarande plan ska man då ha när det gäller sitt boende. I teorin låter det naturligtvis bra att genom årens successivt byta upp sig och använda vinsten från föregående bostad och investera i ett nytt större och dyrare boende. Fungerar det då så i praktiken? För ett fåtal kanske, men för de flesta så kommer verkligheten oftast ikapp och då får man anpassa sig helt enkelt. En gammal tumregel som finns är att om man säljer dyrt så köper man i regel också dyrt. Motsvarande gäller då naturligtvis när priserna är lite lägre. Just nu har vi haft några år med pressade priser och för vissa har därmed förtjänsten varit låg till och med ibland med en viss förlust. Samtidigt om man då köper ett nytt boende så är detta då billigare, vilket i det långa loppet gör att man kanske får en större förtjänst på det nya boendet. Personligen är jag övertygad om att de som köper ett boende idag, i framtiden kommer att tycka att de gjort en god affär.

Mitt hem är min borg

Att komma hem efter en lång arbetsdag och öppna dörren till sin egen bostad är en känsla som man inte kan beskriva utan man ska uppleva själv. Här kan man slappna av och vara sig själv, umgås med familjen, träffa vänner och fira högtider. Om man har en egen trädgård eller bara kanske en balkong så finns det inget bättre än att framemot vårkanten gå ut och sätta sig med en kaffekopp och kanske en god bok och njuta. För många är trädgården inte bara en källa till avkoppling utan också en sysselsättning och hobby. Vi älskar att pyssla i våra trädgårdar! På senare år har vi även genom alla hemmafixarprogram på TV lärt oss att renovera och bygga till våra bostäder. För de flesta blir också resultatet väldigt bra och sedan kunna säga att jag gjort detta själv, även detta är en känsla som man ska unna sig att uppleva.

Underhållsansvaret och ekonomin

Allt är dock inte guld och gröna skogar när man äger sitt eget boende. Det finns också en del nackdelar och extra kostnader förknippat med att äga eget boende framför att hyra ett motsvarande. När man äger själv har man det fulla underhållsansvaret. Detta inne-

bär att man själv får ta alla kostnader för reparationer och underhåll, oavsett när de inträffar. Ibland kanske också kostnaderna är större än vad man själv har budgeterat. Det är därför viktigt att man innan man köper sitt nya boende försöker bilda sig en uppfattning vilket underhåll som krävs framöver och hur man kan finansiera detta. När man sedan köpt bostaden bör man också ha en ekonomisk buffert för oförutsedda kostnader så man snabbt kan åtgärda fel som uppstår innan skadorna blir större och därmed mer kostsamma att åtgärda. Planering av ekonomin är väl överhuvudtaget oftast det som är den största nackdelen med att äga sitt eget boende även om det generellt sätt är billigare än att hyra. När man själv äger boendet så kommer räkningarna från många olika håll. Man betalar: räntor, el, uppvärmning, vatten, sopor, försäkring, underhåll med mera. Det är därför viktigt att göra en boendekostnadskalkyl så man vet hur mycket man ska sätta av till räkningar för boendet varje månad. Att göra en sådan kalkyl kan mäklaren hjälpa till med när man köper bostaden. Även banken kan hjälpa till. Vill man göra en löpande kalkyl så finns det många bra verktyg för detta på internet.

Sammanfattningsvis: Varför köper man då ett eget boende?

- Trivsamt och tryggt. Huvudanledningen för att köpa sitt eget boende är nog att detta upplevs som mer tryggt och trivsamt. Man bestämmer helt och håller över sin egen bostad, med viss begränsning för bostadrätt där man har ett gemensamt ansvar vad det gäller föreningens angelägenheter. Dessutom bor man generellt längre i en ägd bostad än i en hyrd, vilket innebär att man under tidens lopp lär känna sina grannar och det uppstår en gemenskap i området där man bor. - God investering För de flesta är det också en god ekonomisk investering då efterfrågan på boende alltid finns, även om priserna ibland kortsiktigt kan gå ner något. GÖRAN BADELT Fastighetsmäklare

Vill du köpa en bostad nu? Se ett urval av våra aktuella bostader på följande sidor ...

STUDENT, SKOLAVSLUTNING eller KONFIRMATION? Dags för fest? Låt oss sköta maten? Partyfat • Smörgåstårtor • Lyxlandgångar Kolla meny på hemsidan: www.mangeskok.se

Manges Kök & Catering

Valldammsgatan 6, Trelleborg Telefon 0410-164 24


VILLOR - GÅRDAR - FRITIDSHUS - TOMTER - BOSTADSRÄTTER

1,5:a Granlunda / Trelleborg Fakta: Adress: Beskrivning:

Bostadsrättslägenhet, plan 3. Boarea ca 35 m² med 1,5 rum och kök. Energiprestanda 160 kWh/m² år. Liljeborgsgatan 34A. Fräsch, välplanerad bostad på bra läge i Trelleborg. Nytt kök med rymlig matplats. Rum med balkong i västerläge, samt sovalkov. Kaklat badrum. Hall med förvaring.

Pris: Visning:

330 000 kr /bud. Månadsavgift 2 039 kr. Ring 0410 - 182 72 för tid.

1,5:a Kungahusen / Trelleborg Fakta: Adress: Beskrivning:

Bostadsrättslägenhet, plan 3. Boarea ca 44 m² med 1,5 rum och kök. Energiprestanda 132 kWh/m² år. Kung Karls väg 1D. Inflyttningsklar, rymlig bostad med bl.a nyrenoverat kök, rum med stor sovalkov, utbyggd inglasad balkong i härligt västerläge och ett rejält badrum. Beläget på populära Kungahusen med centrum på gång-/cykelavstånd.

Pris: Visning:

350 000 kr /bud. Månadsavgift 3 247 kr. Ring 0410-182 72 för tid.

2:a Granlunda / Trelleborg Fakta: Adress: Beskrivning:

Bostadsrättslägenhet, plan 2 av 3. Boarea ca 50 m² med 2 rum och kök, varav 1 sovrum. Energiprestanda 55 kWh/m² år. Frans Malmrosgatan 38B. Tillfälle att förvärva denna fräscha bostad med stor, inglasad balkong i söderläge. Ljust och praktiskt kök med plats för 4 personer. Rymligt vardagsrum med utgång till balkongen. Mysigt sovrum. Praktiskt badrum. Belägen på populära Granlunda strax norr om centrumkärnan i Trelleborg.

Pris: Visning:

625 000 kr /bud. Månadsavgift 3 164 kr. Ring tel. 0410-182 72 för tid.

3:a Gula Gården / Trelleborg Fakta: Adress: Beskrivning:

Bostadsrättslägenhet, plan 3. Boarea ca 79,5 m² med 3 rum och kök, varav 2 sovrum. Energiprestanda 61 kWh/m² år. Klörupsvägen 37B Rymlig genomgående bostad med utbyggd, inglasad balkong i söderläge med fin utsikt. Rymligt vardagsrum. 2 bra sovrum. Trevligt, ljust kök. Hall med gott om förvaring. Duschrum med tvättmaskin. Separat toalett.

Pris: Visning:

600 000 kr /bud. Månadsavgift 4 574 kr. Ring 0410 - 182 72 för tid.

3:a Centralt / Trelleborg Fakta: Adress: Beskrivning:

Bostadsrättslägenhet, plan 2 av 3. Boarea ca 81 m² med 3 rum och kök, varav 2 sovrum. Energiprestanda 103 kWh/m² år Hedvägen 33 Rymlig, ljus gavellägenhet som är helrenoverad med bl.a. nytt kök och helkaklat duschrum. Utbyggd, inglasad balkong i västerläge.

Pris: Visning:

775 000 kr /bud. Månadsavgift 4 230 kr. Ring 0410-182 72 för visningstid.

Malmö

Svedala

Vellinge/Näset

Staffanstorp/Lund

Trelleborg

040-18 61 60

040-40 25 20

040-42 61 90

046-25 09 50

0410-182 72

www.badelt.se - Mäklarfirman Badelt - Etablerad 1986


VILLOR - GÅRDAR - FRITIDSHUS - TOMTER - BOSTADSRÄTTER

Väster / Trelleborg Fakta: Adress: Beskrivning:

Friliggande villa, 1 ½ plan m liten källare. Boarea ca 102 m² med 5 rum, varav 2 sovrum, biarea ca 25 m². Byggår 1910. Tomtarea 606 m². Energiprestanda Energideklaration är beställd. Stavstensvägen 24. Prisvärt boende med bra planlösning och mycket potential. Bra läge strax väster om centrum med grönområdet, Flaningen, runt knuten.

Pris: Visning:

1 350 000 kr /bud. Ring 0410-182 72 för tid.

Anderslöv Fakta: Adress: Beskrivning:

Friliggande villa, 1-plans med vindsrum. Boarea ca 129 m² med 5 rum, varav 3 sovrum samt vindsrum, biarea ca 13 m². Byggår 1991. Tomtarea 571 m². Energiprestanda Energideklaration är beställd. Smedjegatan 44 Trevligt 1-planshus för barnfamiljen samt inrett ”extra”rum på vind. Badrum med jacuzzi. Garage.Vacker naturutsikt från vardagsrum och uterum.

Pris: Visning:

1 650 000 kr /bud. Ring 0410-182 72 för tid.

Grönby Fakta: Adress: Beskrivning:

Friliggande villa, 1 ½ plan med källare. Boarea ca 180 m² med 5 rum, varav 2 -3 sovrum, biarea ca 90 m². Byggår 1940. Tomtarea 4 458 m². Energiprestanda 52 kWh/m² år. Grönbyvägen 217-48. Boende med stora ytor för dig och din familj . Men även med gott om plats för hobby/ verksamhet i stort dubbelgarage/verkstad med förråd. Fritt beläget på stor tomt, i Grönby nordost om Anderslöv, med en härlig utsikt över slätten.

Pris: Visning:

1 795 000 kr /bud. Ring 0410-182 72 för tid.

Smygehamn Fakta: Adress: Beskrivning:

Friliggande 1½-pl villa. Boarea ca 140 m² med 5 rum (kan göras om till 6 rum), varav 3-4 sovrum. Byggår 1975. Tomtarea 871 m². Energiprestanda 80 kWh/m² år. Stjärnstigen 1. Fräsch familjevilla i lugna Smygehamn. Modernt kök. 2 helkaklade duschrum. 3 (-4) sovrum. Stort vardagsrum och allrum samt trädäck. Skyddad trädgård på hörntomt i söder och öster. Garage och biluppställningsplats på tomten. Affär och skola på gångavstånd.

Pris: Visning:

1 950 000 kr /bud. Ring 0410-182 72 för tid.

Anderslöv Fakta: Adress: Beskrivning: Pris: Visning:

Total area ca 250 + 68 m² fördelat på: Hus 1 (boningshuset): 3 rum, varav 2 sovrum Ca 103 + 68 kvm Hus 2 (gårdshuset): 4 rum, varav 2 - 3 sovrum Ca 140 kvm, biarea ca 68 m². Byggår 1940. Tomtarea 800 m². Energiprestanda 90 kWh/m² år. Skolgatan 9. Fastighet mitt i Anderslöv med bostadshus och gårdshus för egen verksamhet, uthyrning eller generationsboende. Affär, skola och buss på gångavstånd. 2 675 000 kr /bud. Ring 0410 - 182 72 för tid.

Malmö

Svedala

Vellinge/Näset

Staffanstorp/Lund

Trelleborg

040-18 61 60

040-40 25 20

040-42 61 90

046-25 09 50

0410-182 72

www.badelt.se - Mäklarfirman Badelt - Etablerad 1986


VI HAR HELHETSLÖSNINGEN… Vi kör

MILJÖbilar

Karlssons Flyttjänst www.karlssonsflyttjanst.se

Rutavdrag

50%

✓ Flyttningar & Transporter ✓ Packning & Magasinering ✓ Flyttstädning & Röjning av lägenheter, hus & gårdar ✓ Köper Dödsbon & Antikt

Karlssons Auktioner www.karlssonsauktioner.se

Tel 0410-437 39

Karbingatan 2, Trelleborg

Vänd er med förtroende till oss! Vi anlitas av begravningsbyråer, mäklare, banker och försäkringsbolag


VILLOR - GÅRDAR - FRITIDSHUS - TOMTER - BOSTADSRÄTTER

4:a Smygehamn Fakta: Adress: Beskrivning:

1-plans bostadsrättsvilla. Boarea ca 90 m² med 4 rum och kök, varav 2-3 sovrum. Grusgropsvägen 12 Friliggande enplans bostadsrättsvilla med carport och extra bilplats. Rymlig planlösning med stort vardags-/matrum och 2 sovrum. Fräscht badrum och gästwc. Separat tvättstuga med tvättpelare. Ljust kök. Hall med klädkammare. Nätt, insynsskyddad trädgård runt bostaden.

Pris: Visning:

975 000 kr /bud. Månadsavgift 5 119 kr. Ring 0410-182 72 för tid.

Smygehamn Fakta: Adress: Beskrivning:

1-plans fritidshus med matkällare. Area ca 56 + 8 m² med 4 rum, varav 3 sovrum, samt uterum. Byggår 1963. Tomtarea 1 184 m². Granats väg 39. Med idylliskt läge i norra delen av Smygehamn - Sveriges sydligaste samhälle - finns detta fina fritidshus. Trädgård med fria gräsytor men även fruktträd och odlingsmöjligheter, samt förråd.

Pris: Visning:

1 250 000 kr /bud. Ring 0410-182 72 för tid.

Beddingstrand Fakta: Adress: Beskrivning:

Vinterbonat 1-plans fritidshus. Boarea ca 40 m² med 3 rum, varav 2 sovrum, biarea ca 3 m². Byggår 1992. Tomtarea 530 m². Tujavägen 18. Mycket fräscht vinterbonat 1-plans fritidshus byggt 1992 med storstuga, arbetskök och 2 sovrum samt duschrum/wc. Isolerad gäststuga. Nätt, insynsskyddad trädgård med bilplats och förråd. Lugnt läge med busshållplats, golfbana, affär, restaurang och strand på gångavstånd.

Pris: Visning:

1 395 000 kr /bud. Ring 0410-182 72 för tid.

Fyrisvalls gård / Anderslöv Fakta: Adress: Beskrivning:

Avstyckad gård med mark om 22 001 m². Boningshus i 1 ½ plan m liten källare. Boarea ca 150 m² med 6 rum, varav 3 sovrum. Stall, svinstall och maskinhall. Fru Alstad Byaväg 160-60 Med bästa läget ligger Fyrisvalls gård strax utanför Anderslöv. Här finns delvis renoverat boningshus med 6 r.o.k och ytterligare inredningsbar vind, stor maskinhall och äldre stall samt f.d. svinstall. Till gården finns mark om 2 hektar.

Pris: Visning:

2 295 000 kr /bud. Ring 0410-182 72 för tid.


Öppettider: Mån-Ons 14-18, Sön 13-16.Välkommen in! ”Vårskriket .... ja det kan komma helt oväntat när man öppnar garderoben och upptäcker att man saknar alla de där fina sommarplaggen man bara måste ha. Ta en tur till Smygeboden och inspireras av alla nyinkomna tyger som nu finns i butiken. Sen är det bara att åka hem och skapa.

Våga vara kreativ... med Smygebodens hjälp

Trikåtyger passar till toppar, tunikor och klänningar m.m

Mönstrat tyg i blått, beiget, brunt 150cm bredd, 169kr/m

Småmönstrat tyg i rosa och vinrött 150cm bredd, 124kr/m

Mönstrat i grönt och beige 150cm bredd, 180kr/m

Storblommigt på vit botten 150cm bredd, 180kr/m

Fleecetyger passar till jackor,västar,filtar m.m

Blommor i lila nyanser 150cm bredd, 98kr/m

Ankor på rosa botten 150cm bredd, 98kr/m

Blommor i rosa på beige botten 150cm bredd, 98kr/m

Hundar på rosa botten 150cm bredd, 98kr/m

Linnetyger passar till modeplagg, dukar och gardiner m.m 140cm bredd

Linne m.broderade blommor i mörkt brunt, 122kr/m

Linne i svart med broderade blommor i brunt, 122kr/m

Linne med broderade blommor i brunt, beige, vitt, 122kr/m

Linne med broderade blommor i ljust beige, 122kr/m

Barntyger 100%bomull, passar till gardiner, lakan, kuddar och klädesplagg

Musse Pigg &Kalle Anka 140cm bredd, 89kr/m

Clowner på blå botten 140cm bredd, 69kr/m

Nalle Puh på blå botten, 140cm bredd, 89kr/m

Rutmönstrat tyg i glada färger 140cm bredd, 80kr/m

Gå in och ”gilla” oss på Facebook och ta del av nyheter och erbjudande!

Granats väg 27, Smygehamn • Telefon 0410-33 30 60 • www.smygeboden.se Modetyger • Hemtextilier • Barntyger • Lappteknik • Garner • Sybehör

Sb nr 5 2013  

Mäklarfirman Badels bostadstidning Såld på bostäder nr 5-2013.