Page 1

HELA DENNA BILAGA ÄR ANNONS

TRELLEBORG - MALMÖ - SVEDALA - VELLINGE - STAFFANSTORP - LUND

VILLOR - GÅRDAR - FRITIDSHUS - TOMTER - BOSTADSRÄTTER Vi är en väletablerad mäklarfirma med lokala kontor och ett stort kontaktnät i Öresundsregionen. Med den goda lokalkännedom och kraft vi besitter är vi väl rustade för att genomföra förmedlingar till full belåtenhet. Vår metodik är noga genomtänkt och beprövad och med mer än tjugofem års erfarenhet kan vi garantera en mäklartjänst av hög kvalitet.

SÅLD på bost äder

Årg 4 - Nr 1-2014

28 år

I

Dags att deklarera. Se sidan 2

Hus från 1.075.000 kronor - läs mer på s 3

Bostadsrätter från 195.000 kronor - läs mer på s 5

Vid Flygsandsvägen strax norr om parken i Smygehamn. Preliminär inflyttning hösten 2014.

Nyproduktion - Tomter från 550.000 kronor - läs mer på s 7.

1-2 febr

Välkommen på visningshelg 1-2 febr. En unik chans för dig som köpare att få en bra överblick över vad som finns till salu på marknaden. Kommande visningshelger: 1-2 mars, 5-6 april, 10-11 maj

Ett samarbete mellan mäklare på Söderslätt.

Ska DU sälja under 2014? Kontakta oss för en fri värdering.

”Såld på bostäder” ges ut av Mäklarfirman Badelt som bilaga i Trelleborgs Allehanda och som webbtidning på www.badelt.se. Redaktionell och teknisk produktion Westinger Media.


BO-BUTIKEN

Tips och funderingar kring att köpa eller sälja bostad

Mer info finns på www.skatteverket.se

Snart är det dags att deklarera ... Om man sålt sin bostad under 2013 är det nu dags att förbereda sig inför årets deklaration. Detta gäller framförallt om man gjort en vinst och har en skatt som överstiger 20 000 kronor att betala. I så fall bör man senast den 12 februari göra en fyllnadsinbetalning på den del av skatten som överstiger 20 000 kronor. Resterande del upp till 20 000 kronor kan man därefter i så fall betala senast den 2 maj. På detta sätt undviker man extra räntekotsnader som i annat fall läggs på utöver skatten. Om man gjort en förlust eller vet med sig att skatten inte blir så stor räcker det med att man gör beräkningen när man får sin deklarationsblankett i mars/april. Det kan dock ändå vara skönt att ha allting klart inför deklarationen så har man det undanstökat. Inför deklarationen För att göra en korrekt deklaration är förberedelse A och O. Ta gärna hjälp av vår kom-ihåg-lista längst ner på sidan. FÖRBÄTTRINGSKOSTNADER: Det finns två typer av avdrag för förbättringar: 1: Reparation och underhåll: Dessa är avdragsgilla till den del som är en standardhöjning. Det totala beloppet måste också uppgå till minst 5 000 kronor per kalenderår och vara högst 5 år gammalt. Dessutom ska åldersavdrag göras. Ex. på detta helkakling av badrum som tidigare haft våtrumsmatta, byte av värmesystem till en värmepump, även viss målning och tapetsering. 2: Om-/tillbyggnad: Avdragsgillt till 100% för all tid. Dock kan man inte göra någon uppräkning på grund av inflation. Ex. på detta kan vara byggnation av uterum, inglasning balkong, friggebod etc. UPPSKOV AV VINSTEN: Viktigt att komma ihåg är om man har ett gammalt uppskov liggande från en tidigare försäljning. Detta måste återföras! Om man glömmer detta får man skattetillägg. Vill man ha uppskov på den nuvarande försäljningen så är huvudregeln att man måste köpa en dyrare bostad än den man sålt. Dessutom måste man ha ägt den nuvarande i minst 2 år och kapital-

”Har man sålt genom oss så ingår deklarationshjälp kostnadsfritt i ”Äkta Mäklartjänst”. I annat fall kan vi hjälpa till mot ett mindre arvode.” Göran Badelt, din lokala fastighetsmäklare. vinsten måste uppgå till minst 50 000 kronor. I vissa fall kan man få uppskov med en del av vinsten om man köper en billigare bostad, detta måste man dock räkna på från fall till fall. Är det lönt att begära uppskov? Även detta bör man fundera på noga. Idag är uppskovet inte skattefritt längre utan man debiteras en kostnadsränta som visserligen är låg, men inte avdragsgill, vilket vanlig bankränta är. Dessutom kan man inte återbetala uppskovet när man vill utan detta måste göras i samband med deklarationen med ett lägsta belopp. Dock kan uppskovet vara lönsamt för att undvika dyra topp-/blancolån vid en ny affär. Fråga din mäklare/bank vad som är bäst för dig. Skatten? Om man får en vinst så beskattas den med 22%. Det vill säga tjänar man 100 000 kronor så får man 22 000 i skatt. Om man gör en förlust så är den istället avdragsgill. Dock under förutsättning att där finns tillräckligt med skatt att kvitta mot. Slutligen: Kommunal fastighetsavgift för fastigheter. Numera är det den som är lagfaren ägare den 1 januari som är betalningsskylldig för den kommunala fastighetsavgiften hela det kommande året. Detta innebär att om man sålt sin bostad så ska man fått ersättning från sin köpare för tiden från tillträdet fram till årsskiftet.

KOM-I-HÅG-LISTA BOSTADSRÄTTER: Komtrolluppgift från bostadsrättsföreningen Överlåtelseavtal vid förvärv Uppgifter/kvitton på gjorda förbättringar och/eller om-/tillbyggnader Överlåtelseavtal vid avyttring Kvitto på mäklararvodet Uppgift om tidigare uppskov

På vår meny bland annat: Sallader, Landgångar, Smörgåstårtor, läckra sillinläggningar, potatissallad, räksallad, pannbiffar m m!

VILLOR / FRITIDSHUS / TOMTER: Köpekontrakt vid förvärv Uppgifter om inköpskostnader såsom lagfart, pantbrev, bankkostnader och besiktning Uppgifter/kvitton på gjorda förbättringar och/eller om-/tillbyggnader Köpekontrakt vid avyttring Kvitto på mäklararvodet Uppgift om tidigare uppskov (enbart permanentboende)

Gör någon Räk & glad på Laxbakelse Alla 69:. . . s n a Hjärt ord pris 79 :Gäller enbar t 14/2

Valldammsg 6, Trelleborg. Tel 0410-164 24. mangeskok@live.se


VILLOR - GÅRDAR - FRITIDSHUS - TOMTER - BOSTADSRÄTTER

Väster / Trelleborg Fakta: Kedjehus, 1 ½ plan m liten källare. Boarea ca 75 m² med 4 rum, varav 3 sovrum. Byggår 1929. Tomtarea 247 m². Energiprestanda 122 kWh/m² år. Adr: Stavstensvägen 233. Beskr: Trevligt, prisvärt hus.Väldisponerade ytor med kök, vardagsrum, helkalklat duschrum och 3 sovrum. Nätt trädgård i söderläge med skyddad terrass och fristående förråd/tvättstuga. Beläget i västra delen av Trelleborg med Albäckskogen på gångavstånd. Pris: 1 075 000 kr /bud. Visn: Ring 0410-182 72 för tid.

Knäckekärr / Trelleborg Fakta: Friliggande villa, 1 plan. Boarea ca 112 m² med 4 rum, varav 3 sovrum, biarea ca 38 m². Byggår 1973. Tomtarea 660 m². Energiprestanda: 154 kWh/m² år. Adr: Kopparmyntsvägen 10. Beskr: Tillfälle att förvärva ett av de populära 1-planshusen på Knäckekärr. Bra planlösning med rymligt kök, stort vardagsrum och 3 fina sovrum. Duschrum och gästwc. I anslutning till huset finns även garage och ett rejält förråd. Från köket kommer man även ut i det mysiga uterummet. Pris: 1 575 000 kr /bud. Visn: Ring 0410-182 72 för tid.

Smygehamn Fakta: Friliggande 1½-pl villa. Boarea ca 140 m² med 6 rum, varav 3-4 sovrum. Byggår 1975. Tomtarea 871 m². Energiprestanda 80 kWh/m² år. Adr: Stjärnstigen 1. Beskr: Fräsch familjevilla i lugna Smygehamn. Modernt kök. 2 helkaklade dusch rum. 3 (-4) sovrum. Stort vardags-/matrum och allrum samt trädäck. Skyddad trädgård på hörntomt i söder och öster. Garage och bilplats på tomten. Affär och skola på gångavstånd. Pris: 1 950 000 kr /bud. Visn: Ring 0410-182 72 för tid.

Dalköpinge / Trelleborg Fakta: Friliggande 1 ½-pl villa. Boarea ca 141 m² med 7 rum, varav 5 sovrum. Byggår 1989. Poolhus om ca 60 m². Garage med förråd. Tomtarea 641 m². Energiprestanda: 103 kWh/m² år. Adr: Långvagnsvägen 6. Beskr: Välskött och fräsch familjevilla med upp till 5 sovrum. Härligt trädgård i söderläge med egen uppvärmd inomhuspool i tillbyggt poolhus i anslutning till detta finns ett skyddat trädäck. Populärt område med skola i närområdet och stranden på gångavstånd. Pris: 3 200 000 kr /bud. Visn: Ring 0410-182 72 för tid.

5:a Serresjö / Trelleborg Fakta: 2-plans bostadshus med carport. Boarea ca 118,5 m² med 5 rum och kök (kan göras om till 6 rum), varav 3-4 sovrum, samt inglasat uterum. Byggår: 2007. Adr: Orkidevägen 53. Beskr: Tillfälle att köpa detta boende som både exteriört och interiört är smakfullt påkostat. Allt är i nyskick och här finns gott om plats även för den större familjen. En idealisk boendekombination för den som vill ha de ekonomiska fördelarna med att bo i bostadsrätt, men ändå behålla den frihet som ett villaboende innebär. Pris: 1 695 000 kr /bud. Månadsavgift: 7 012 kr. Visn: Ring 0410-182 72 för tid.

Malmö

Svedala

Vellinge/Näset

Staffanstorp/Lund

Trelleborg

040-18 61 60

040-40 25 20

040-42 61 90

046-25 09 50

0410-182 72

www.badelt.se - Mäklarfirman Badelt - Etablerad 1986


Öppettider: Mån-Ons 14-18, Sön 13-16.Välkommen in!

Nytt År Nya Erbjudanden! Ja, så är vi snart inne i februari månad och Smygebodens kurser ligger i startgroparna. Kursprogrammet finns nu på vår hemsida. Kika gärna om det finns någon kurs som skulle kunna passa dig eller ditt barn! Anmälan & Frågor? Slå en signal 0410-333060! NYHETER i SMYGEBODEN! * Vi har utökat vårt sortiment av HEM TEXTILIER som nu pryder HELA kort-

sidan i butiken. Mycket nytt på väg in! * SYMÖNSTER från Burda, Simplicity, New Look, Onion och Minikrea kan vi nu erbjuda alla våra kunder! * Utökat sortiment av härliga BARN TRIKÅER! * SYMASKINSSERVICE, alla märken. Du lämnar och hämtar maskinen hos oss. Lämna din maskin när det passar dig!

INFÖR ALLA-HJÄRTANS-DAG: Lappteknikstyger 100% bomull, bredd 110cm

Chokladpraliner på svart botten, 0% kalorier! Pris: 180kr/m

Hallon, helt maskfria!! Pris: 180kr/m

”Alla hjärtans dag”-tema Pris:185kr/m

Rosa/Röda hjärtan. Pris: 180kr/m

Trikåtyger. 92% bomull 8% elastan, 160cm bredd 169kr/m Passar till tröjor, tunikor,klänningar,lättare mössor,tights m.m

Cupcakes på gul botten.

Gröna äpplen på vinröd/lila botten. Även med gröna äpplen/turkos botten.

Bondgårdsdjur på grön botten. Även med vinröd/lila o turkos botten.

Hjortar på grön botten. Även med hjortar på vinröd/lila botten.

Hemtextilier. Till gardiner, dukar, kuddar m.m.

Turkos/beige rutigt 140cm bredd Pris: 169kr/m

Turkos botten med beige blommor 140cm bredd. Pris: 179/m

Storblommigt på linnebeige botten 140cm bredd. Pris: 189kr/m

Blomrankor på vit botten 140cm bredd. Pris: 169kr/m

NYHET!! Symönster både till kläder och heminredning!

NEW LOOK, mönster

BURDA, mönster

SIMPLICITY,mönster

MINIKREA, barnmönster

Gå in och ”gilla” oss på Facebook och ta del av nyheter och erbjudande!

Granats väg 27, Smygehamn • Telefon 0410-33 30 60 • www.smygeboden.se Modetyger • Hemtextilier • Barntyger • Lappteknik • Garner • Sybehör


VILLOR - GÅRDAR - FRITIDSHUS - TOMTER - BOSTADSRÄTTER

1:a Anderslöv

1,5:a Granlunda / Trelleborg Fakta: Bostadsrättslägenhet, plan 1. Boarea ca 37 m², 1 rum och kök. Adr: Hedgatan 9A. Beskr: Etta med kök och matplats, rum med balkong, toalett med dusch och hall med klädkammare. Billigt boende i välskött bostadsrättsförening. Pris: 195 000 kr /bud. Månadsavgift 1 665 kr. Visn: Ring 0410-182 72 för tid.

Fakta: Bostadsrättslägenhet, plan 2 av 3. Boarea ca 27 m², 1,5 rum och kök. Energiprestanda 159 kWh/m² år. Adr: Borgmästaregatan 1A. Beskr: Renoverad lägenhet med sovalkov, helkaklat duschrum och rymlig inglasad balkong. Bra läge i välskött bostadsrättsförening. Pris: 325 000 kr /bud. Månadsavgift 2 398 kr. Visn: Ring 0410-182 72 för tid.

2:a Borggården / Trelleborg Fakta: Bostadsrättslägenhet, plan 3. Boarea ca 58 m² med 2 rum och kök, varav 1 sovrum. Energiprestanda 145 kWh/m² år. Adr: Borggården 7. Beskr: Renoverad, gavellägenhet belägen på populära Borggården i Trelleborgs östra centrumdel. Här finns rymligt kök med matplats för 4 personer, ljust vardagsrum med ljusinsläpp från håll och utgång till balkong, helkaklat duschrum och sovrum med skjutdörrsgarderober. Pris: 495 000 kr /bud. Månadsavgift 3 778 kr. Visn: Ring på 0410-182 72 för tid.

2:a Centralt / Trelleborg Fakta: Bostadsrättslägenhet, 2:a vån. Boarea ca 52 m² med 2 rum och kök, varav 1 sovrum. Energiprestanda 164 kWh/m² år. Adr: Hansagatan 5. Beskr: Fräck lägenhet på hörna.Vardagsrum m parkettgolv och högt i tak cirka 2,7 m, toalett och duschrum m klinkers, kök m utgång till balkong. Perfekt för dig som söker ett centralt boende. Pris: 525 000 kr /bud. Månadsavgift 3 456 kr. Visn: Ring 0410 - 182 72 för tid.

3:a Granlunda / Trelleborg Fakta: Bostadsrättslägenhet, plan 2 av 3. Boarea ca 78,6 m² med 3 rum och kök, varav 1-2 sovrum. Energiprestanda 120 kWh/m² år. Adr: Frans Malmrosgatan 42A. Beskr: Rymlig och välplanerad bostad på 2:a våningen. Genomgående plan lösning och fräscht skick med helkaklat duschrum, vardagsrum med balkong och mat-/sovrum samt sovrum med egen balkong och toalett. Pris: 750 000 kr /bud. Månadsavgift 4 221 kr. Visn: Ring 0410-182 72 för tid.

4:a Centralt / Trelleborg Fakta: Bostadsrättslägenhet, plan 1 av 3. Boarea ca 103 m² med 4 rum och kök, varav 3 sovrum. Energiprestanda 96 kWh/m² år. Adr: Bryggaregatan 11B. Beskr: Tillfälle att förvärva denna rymliga 4-rumslägenhet som finns på mark planet med stor balkong in mot gården. Belägen på populära Asargården, med Trelleborgs centrum på bekvämt gångavstånd. Pris: 795 000 kr /bud. Månadsavgift 6 769 kr. Visn: Ring 0410-182 72 för tid.

Malmö

Svedala

Vellinge/Näset

Staffanstorp/Lund

Trelleborg

040-18 61 60

040-40 25 20

040-42 61 90

046-25 09 50

0410-182 72

www.badelt.se - Mäklarfirman Badelt - Etablerad 1986


VILLOR - GÅRDAR - FRITIDSHUS - TOMTER - BOSTADSRÄTTER

Unikt tillfälle: Moderna hus vid ”by-gata” i gamla Smygehamn på 100-180 kvadratmeter Vid Flygsandsvägen strax norr om parken i Smygehamn. Preliminär inflyttning hösten 2014. Husen byggs i traditionell Skånelängestil på friköpta tomter cirka 334 - 397 kvm. Skånsk by-stil. Hög takresning, putsade fasader och tegeltak. Ytmaterial och finish i hög kvalité. Skapa familjens personliga boende.Välj storlek och planlösning med arkitekten Torbjörn Bjerhages modulsystem. Tillvalspaket som inredd vind, carport och uteplats finns.

Pris från 3 020 000:- inklusive tomt. Mer information, kontakta oss på telefon 0410-182 72

Böste

Smygehamn Fakta: Nybyggnadstomt Tomtarea 2 578 m². Adr: Västra Torps byaväg Beskr: På ostört läge med havet i horison- ten finns nu möjlighet att bygga ditt eget boende på denna stora tomt. Belägen, c.a 500 m norr om kust vägen, mellan Böste och Västra Torp. 10 min. bilväg till Trelleborg. Pris: 550 000 kr /bud. Visn: Ring 0410-182 72 för mer information.

Smygehamn

Fakta: Nybyggnadstomt. Tomtarea 320 m². Adr: Flygsandsvägen 19. Beskr: Tomt som kan bebyggas med ett hus. Lugnt läge nära park och hav. Beläget i idylliska Smygehamn med hela Öresundsregionen på pendlingsavstånd. Pris: 595 000 kr /bud. Visn: Ring 0410-182 72 för mer information.

Smygehamn Fakta: Nybyggnadstomt. Tomtarea 1 391 m². Adr: Västanväg 14. Beskr: Tomt som kan bebyggas med ett hus för året-runt-boende. Centralt belägen vid skolan i Smygehamn. Pris: 795 000 kr /bud. Visn: Ring 0410-182 72 för mer information.

Fakta: Nybyggnadstomt. Tomtarea ca 1 200 m². Adr: Granats väg Beskr: Tomt ca 1 200 m² med förhands besked på byggnation av ett en- bostadhus. Fritt läge ca 400 m från havet. Belägen i Smygehamn på bekvämt pendlingsavstånd Pris: 850 000 kr /bud. Visn: Ring 0410-182 72 för mer information.

Beddingestrand

Beddingestrand Fakta: Nybyggnadstomt. Tomtarea 1 168 m². Adr: Blåeldsvägen 25A Beskr: Bästa läget i gamla delen av Beddingestrand, strax söder om vägen. Byggrätt 25% ger möjlighet att skapa ett drömboende. Pris: 1 050 000 kr /bud. Visn: Ring 0410-182 72 för mer information.

Fakta: Nybyggnadstomt. Tomtarea ca 1 650 m². Adr: Klätterrosvägen 16 Beskr: Söder om vägen finns denna unika tomt om ca 1 650 m² med byggrätt på 25% av tomtytan. I närområdet finns i affär, golfbana och busshållplats. Pris: 2 195 000 kr /bud. Visn: Ring 0410-182 72 för mer information.

Malmö

Svedala

Vellinge/Näset

Staffanstorp/Lund

Trelleborg

040-18 61 60

040-40 25 20

040-42 61 90

046-25 09 50

0410-182 72

www.badelt.se - Mäklarfirman Badelt - Etablerad 1986


Välj vad du behöver ...

”All Inclusive” eller enstaka tjänster! En bostadsaffär är för många en av de största affärerna man gör som privatperson. Vi ställde oss frågan: Vad behövs för en trygg bostadsaffär? Någon vill ha experthjälp under hela affären från start till mål. Medan andra kanske själv hittat köpare och enbart vill ha hjälp med det formella. Och slutligen, en del behöver kanske bara hjälp med en enstaka del före, under eller efter bostadsaffären. Vi hjälper dig med det du behöver!

Värderingsuppdrag

Äkta Mäklartjänst

Gåvobrev

”Värdering av ägt boende med skriftligt intyg baserat på ortsprismetoden.”

”Fullservice från start till mål. För dig som vill ha det bästa till ett rimligt arvode.”

”Utnyttja ROT-avdraget fullt ut och äg bostaden gemensamt.”

Användbart vid: • Omläggning eller höjning av lån i bank • Vid bodelning, skilsmässa, separation • Till bouppteckning • Försäljning av bostad där säljaren står under god man eller förmyndare

Fri värdering • Vårt första besök är alltid kostnadsfritt.

Kraftfull marknadsföring

och körning inom vårt verksamhetsområde.

• • • • • • •

Skrivningsuppdrag

Utan extra kostnad ingår

Fast pris: 1.900:- inkl. moms

”Trygg privataffär för dig som säljer eller köper en bostad privat.” Köpare och säljare är överens om att genomföra en affär: • Opartisk fastighetsmäklare medverkar, upprättar alla handlingar och dokumen- terar överenskommelser. • Säker deponering av handpenning på klient medelskonto vid villkor • Fri rådgivning under och efter köpet

Egen botidning ”Såld på bostäder” Annonsering i dagspress Utställning på vårt kontor Heltäckande internetannonsering Nyhetsbrev till våra spekulanter Flerspråkig mobilanpassad hemsida Stora visningshelger med Fyrklövern

Fast pris: 4.900:- inkl. moms Exklusive kostnader till IM och äktenskapsregistret

Konsultuppdrag

• Kapitalvinstberäkning på K5 eller K6 • Fri rådgivning, även efter köpet

”Med mer än 25 års erfarenhet av fastighetsförmedling, kan vi hjälpa dig på ett professionellt sätt.”

Tilläggstjänster Utöver detta kan du genom våra partners bland annat även få: • Försäkring mot dolda fel • Energideklaration • Flyttstädning, tömning, magasinering

Fast pris: 5.900:- inkl. moms

För er som idag bor ihop, men där endast en står som ägare: • Upprättande av gåvohandlingar • Registrering i äktenskapsregistret • Ansökan om gemensam lagfart hos Lantmäteriets Inskrivningsmyndighet

Ansökningar, utredningar, bedömningar och utlåtande som berör boendet, till exempel: • Kapitalvinstberäkning på K5 eller K6 • Ansökan lagfart • Dödning av förkomna pantbrev • Värdeminskning vid fel eller störning • Försäljning av nyproduktionsprojekt • Sakkunnig vid juridiska tvister

Malmö

Svedala

Vellinge/Näset

Staffanstorp/Lund

Trelleborg

040-18 61 60

040-40 25 20

040-42 61 90

046-25 09 50

0410-182 72

www.badelt.se - Mäklarfirman Badelt - Etablerad 1986

Såld på bostäder nr 1-2014  

Mäklarfirman Badelts bostadstidning med bostäder till salu i Skåne.

Read more
Read more
Similar to
Popular now
Just for you