Page 1

HELA DENNA BILAGA ÄR ANNONS

TRELLEBORG - MALMÖ - SVEDALA - VELLINGE - STAFFANSTORP - LUND

VILLOR - GÅRDAR - FRITIDSHUS - TOMTER - BOSTADSRÄTTER Vi är en väletablerad mäklarfirma med lokala kontor och ett stort kontaktnät i Öresundsregionen. Med den goda lokalkännedom och kraft vi besitter är vi väl rustade för att genomföra förmedlingar till full belåtenhet. Vår metodik är noga genomtänkt och beprövad och med mer än tjugofem års erfarenhet kan vi garantera en mäklartjänst av hög kvalitet.

SÅLD

Årg 4 - Nr 2-2014

på bost äder

28 år

I

Vårkänslor - Nu händer det mycket!

1:a - modernt boende i fastighet anno 1933 - läs mer på s 3

3:a - centralt. Högst upp på 5:e vån m hiss - läs mer på s 5

Prisvärt boende med potential - läs mer på s 7

Välskött hästgård strax norr Beddingestrand - läs mer på s 7

1-2 mars

Välkommen på visningshelg 1-2 mars. En unik chans för dig som köpare att få en bra överblick över vad som finns till salu på marknaden. Kommande visningshelger: 5-6 april, 10-11 maj

Ett samarbete mellan mäklare på Söderslätt.

Ska DU sälja under 2014? Kontakta oss för en fri värdering.

”Såld på bostäder” ges ut av Mäklarfirman Badelt som bilaga i Trelleborgs Allehanda och som webbtidning på www.badelt.se. Redaktionell och teknisk produktion Westinger Media.


BO-BUTIKEN

Tips och funderingar kring att köpa eller sälja bostad

Tidigare nummer av tidningen Såld på Bostäder finns på vår hemsida.

Just nu händer det mycket. ”Under de senaste veckorna har försäljningen gått bra. Det har funnits många intresserade till varje objekt.” Temperaturen har så smått börjat vända upp igen. Även om vi ju fortfarande inte kan lägga mössa och halsduk på vinterförvaring så börjar man så smått känna att våren inte är allt för långt borta. Att ljuset vänt tillbaka är ett tydligare bevis på vad som väntar. För bara ett par veckor sedan var det helmörkt både när man åkte till jobbet på morgonen och hem på kvällen. Så är det inte längre. Nu håller sig mörkret där det borde vara, på natten när de flesta sover. Häromdagen hörde jag också utanför mitt kontorsfönster här på Bryggaregatan 11, under en kort stund ett försynt kvittrande. Dags att hitta ditt nya drömhem? Våren står för dörren och vi väntar bara på att den ska knacka på. Med våren ökar också aktiviteten på bostadsmarknaden. Under de senaste veckorna har försäljningen gått bra. Det har funnits många intresserade till varje objekt. Även inflödet av objekt har ökat. Det är alltså idé för både dig som under en tid funderat på att sälja men också för dig som vill hitta ett nytt drömhem att sätta igång processen. Just nu händer det mycket. Slå en signal eller kolla in på vår hemsida! Vi borde flyttat för länge sedan! Oavsett vad man tycker om årstidernas skiftningar så är väl instinkten att göra som fåglarna, byta bostadsort lite då och då, ganska behaglig, tycker jag.Visst är det märkligt att vi människor inte alls har den instinkten eller ska man säga insikten. Vi flyttar alldeles för sällan. Så är det bara. Omflyttningen på bostadsmarknaden borde vara högre för att till exempel ungdomar skulle kunna få tillgång till bostad och börja sin ”bostadskarriär”. Likväl får jag ofta kommentaren, efter en genomförd bostadsaffär; Vi borde flyttat för länge sedan! Hur ska man då få igång processen som verkar så svår att starta? Börja med en tanke Livet har många olika skeenden. Ett av dessa är när villan som var så perfekt för familjen, blir alltför stor och tom. Nu är det enbart en massa kvadratmeter som ska underhållas och städas. Dessutom har vi den fina trädgården, där barnen lekte, men som nu är ett ständigt dåligt samvete eller helt enkelt för arbetsam för att sköta själv. Vem har inte tänkt; Inte en vinter till med denna eviga snöskottning! Insikten att se detta i tid innan det blir riktigt jobbigt och innan det gör fysiskt ont, missar nog många av oss.

Släpp tankarna fria och fantisera om ett nytt boende. Hur skulle det kunna se ut? Var skulle det ligga? Vad önskar du av ett bra boende just i dag? Fantasier startar processer och är dessutom helt kostnadsfria. Om att gå vidare Nästa steg är att ta en närmare titt på den ekonomiska situationen. Är drömmen möjlig eller måste man revidera och kompromissa, och i sådana fall vart leder det? Ett frö har börjat gro.Visst skulle det dessutom också vara kul med en ny bostad. Eller ...? Nu är det nog dags att besöka några fastighetsmäklare och helt förutsättningslöst diskutera mer konkreta frågeställningar som värdet på ditt nuvarande boende.Vilka blir skattekonsekvenserna vid en försäljning? Hur ser tidsaspekten ut? Ska man sälja först och köpa sen eller är det bättre att göra tvärtom? När man kommit så här långt är man nog mogen att påbörja processen. Nästa fas är ofta otroligt stimulerande. Gå på visning! Visning av bostäder kan se lite olika ut.Vissa bostadsaffärer går otroligt snabbt. Andra tar lite längre tid. Nu är det också dags att själv skaffa sig lite mer kunskap om vad som egentligen krävs av köpare och säljare.Vi som fastighetsmäklare har ett ansvar att informera och berätta men jag tycker nog att det är vettigt att man som köpare eller säljare själv har lite koll på processen. Här är internet är en fantastisk informationskälla. Så plötsligt händer det! Allt känns rätt! Ni har hittat ert nya boende! Bästa hälsningar och Välkommen Våren!

Badelt Göran fastighetsmäklare/ vd Mäklarfirman Badelt AB

Student och konfirmation täll ! s e b o d Ring i god ti

Lugn, vi ordnar maten ... på vår festmeny ... • Varmrökt fläskfilé med Örtsås • Chili kryddade kycklingklubbor • Kallrökt skinka med Annans o chilisås • Ärtor, melon och ananas • Matvetesallad med rucola, lök och paprika • Hemlagad potatissallad • Painriche och smör • Smörgåstårtor, pris från

63:-/port

139:per port

Valldammsg. 6 Trelleborg

0410-164 24 mangeskok@live.se


VILLOR - GÅRDAR - FRITIDSHUS - TOMTER - BOSTADSRÄTTER

1,5:a Granlunda / Trelleborg Fakta: Bostadsrättslägenhet, plan 2 av 3. Boarea ca 27 m² med 1,5 rum och kök. Energiprestanda 159 kWh/m² år. Adr: Borgmästaregatan 1A. Beskr: Renoverad enrumslägenhet med sovalkov, helkaklat duschrum och rymlig inglasad balkong. Belägen på bra läge i välskött bostadsrättsförening. Pris: 325 000 kr /bud. Månadsavgift 2 398 kr. Visn: Ring 0410-182 72 för tid.

1:a Centralt / Trelleborg Fakta: Bostadsrättslägenhet, plan 2 av 3. 1 rum och kök. Energiprestanda: 182 kWh/m² år. Adr: Johan Kocksgatan 39. Beskr: Varsamt, tidsenligt renoverad bostad med alla attribut såsom högt i tak, furugolv och original köksinredning, men även anpassad för ett modernt boende med nydragen jordad el med jordfelsbrytare. Belägen i klassisk fastighet anno 1933. Pris: 365 000 kr /bud. Månadsavgift 1 970 kr. Visn: Ring 0410 - 182 72 för tid.

2:a Borggården / Trelleborg Fakta: Bostadsrättslägenhet, plan 1 av 3. Boarea ca 56 m² med 2 rum och kök, varav 1 sovrum. Energiprestanda 184 kWh/m² år. Adr: Borggården 2 Beskr: Fräsch, genomgående lägenhet med söderbalkong. Renoverat kök med gott om förvaring. Sovrum med alkovdel för t ex arbetshörna. Rymligt vardagsrum med utgång till balkong. Lugnt läge strax öster om centrum i privat bostadsrättsförening. Pris: 495 000 kr /bud. Månadsavgift 3 273 kr. Visn: Ring 0410 - 182 72 för tid.

2:a Borggården / Trelleborg Fakta: Bostadsrättslägenhet, plan 3. Boarea ca 58 m² med 2 rum och kök, varav 1 sovrum. Energiprestanda 145 kWh/m² år. Adr: Borggården 7. Beskr: Renoverad, gavellägenhet belägen på populära Borggården i Trelleborgs östra centrumdel. Här finns rymligt kök med matplats för 4 personer, ljust vardagsrum med ljusinsläpp från håll och utgång till balkong, helkaklat duschrum och sovrum med skjutdörrsgarderober. Pris: 495 000 kr /bud. Månadsavgift 3 778 kr. Visn: Ring på 0410-182 72 för tid.

2:a Centralt / Trelleborg Fakta: Bostadsrättslägenhet, 2:a vån. Boarea ca 52 m² med 2 rum och kök, varav 1 sovrum. Energiprestanda 164 kWh/m² år. Adr: Hansagatan 5. Beskr: Fräck lägenhet på hörna. Vardagsrum m parkettgolv och högt i tak ca 2,7 m, toalett och dusch rum m klinkers, kök m utgång till balkong. Perfekt för dig som söker ett centralt boende. Pris: 525 000 kr /bud. Månadsavgift 3 456 kr. Visn: Ring 0410 - 182 72 för tid.

Malmö

Svedala

Vellinge/Näset

Staffanstorp/Lund

Trelleborg

040-18 61 60

040-40 25 20

040-42 61 90

046-25 09 50

0410-182 72

www.badelt.se - Mäklarfirman Badelt - Etablerad 1986


Öppettider: Mån-Ons 14-18, Sön 13-16.Välkommen in!

Låt oss sätta färg på din vår! Medan vi väntar på vårblommorna i trädgården, kan vi ju passa på att njuta av alla blommiga modetyger och hemtextilier som nu finns i butiken! Det är stormönstrat och färgglatt som gäller i alla former! Härliga tyger i viscose, med underbart

fall. Häftiga trikåer med färgstarka mönster! Dessutom har vi en massa nya hemtextilier till gardiner, dukar, kuddar och dynor. Även här är det färgstarkt och stormönstrat som gäller!

Modetyger till toppar, tunikor och klänningar, både korta och hellånga.

Mönstrat tyg viscose, lycra 150 cm bredd, 229kr/m

Volangtyg med brungrå mönster på vit botten, polyester, elastan 135 cm bredd, 179kr/m

Stormönstrat i cerise, grönt och svart, viscose, lycra 145 cm bredd, 198kr/m

Mönstrat Multifärgat, viscose, elastan 145 cm bredd, 219kr/m

Modetyger till toppar, tunikor och klänningar, både korta och hellånga

Blomrankor i blått och orange på vit botten, polyester 150 cm bredd, 179kr/m

Leopardmönstrat med blå fläckar, polyester, elastan 140 cm bredd, 249kr/m

Blommönster i turkos, lime, svart och beige polyester, elasta 155 cm bredd, 255kr/m

Storblommigt i turkost, blått och gult, 100% viscose 140 cm bredd, 245kr/m

Barntyger till tröjor, tunikor,klänningar, leggings och mössor.

Trikåtyg med karameller och klubbor på cerise botten, 150 cm bredd, 169kr/m

Trikåtyg med multifärgade prickar på vit botten 150 cm bredd, 169kr/m

Trikåtyg med djur på turkos botten, 150 cm bredd, 169kr/m

Trikåtyg med vita lamm på rosa botten 150 cm bredd, 169kr/m

Burda - Sömnadsmönster till kläder och heminredning

Simplicity - Sömnadsmönster till kläder och heminredning

DMC-garner - Massor av nya och fräscha färger!

Nytt i Smygeboden!

New Look - Sömnadsmönster till kläder och heminredning

Gå in och ”gilla” oss på Facebook och ta del av nyheter och erbjudande!

Granats väg 27, Smygehamn • Telefon 0410-33 30 60 • www.smygeboden.se Modetyger • Hemtextilier • Barntyger • Lappteknik • Garner • Sybehör


VILLOR - GÅRDAR - FRITIDSHUS - TOMTER - BOSTADSRÄTTER

3:a Granlunda / Trelleborg Fakta: Bostadsrättslägenhet, plan 2 av 3. Boarea ca 78,6 m² med 3 rum och kök, varav 1-2 sovrum. Energiprestanda 120 kWh/m² år. Adr: Frans Malmrosgatan 42A. Beskr: Rymlig och välplanerad bostad på 2:a våningen. Genomgående planlösning, fräscht skick, helkaklat duschrum, vardagsrum med balkong och mat-/sovrum samt sovrum med egen balkong o toalett. Pris: 750 000 kr /bud. Månadsavgift 4 221 kr. Visn: Ring 0410-182 72 för tid.

3:a Centralt / Trelleborg Fakta: Bostadsrättslägenhet, plan 5. Boarea ca 85 m² med 3 rum och kök, varav 2 sovrum. Energiprestanda 96 kWh/m² år. Adr: Bryggaregatan 11A. Beskr: Rymlig lägenhet med vardagsrum i söderläge, utsikt över Trelleborg. Trevligt kök m utgång till stor inglasad balkong. Hall i vinkel med kläd kammare. Badrum. 2 bra sovrum.Ypperligt läge. Hiss finns från markplan. Pris: 700 000 kr /bud. Månadsavgift 5 637 kr. Visn: Ring 0410-182 27 för tid.

3:a Granlunda / Trelleborg Fakta: Bostadsrättslägenhet, plan 1 av 3. Boarea ca 78,5 m² med 3 rum och kök, varav 2 sovrum. Adr: Frans Malmrosgatan 42A. Beskr: En mycket fräsch bostad på 1:a våningen. Bl.a med renoverat kök och duschrum med tvättmaskin och torktumlare. 2 balkonger båda i söderläge. Lugnt och populärt läge på Granlunda med grönområde, skola, affär och sjukhus i närområdet. Pris: 825 000 kr /bud. Månadsavgift 4 327 kr. Visn: Ring 0410-182 72 för tid.

4:a Centralt / Trelleborg Fakta: Bostadsrättslägenhet, plan 1 av 3. Boarea ca 103 m² med 4 rum och kök, varav 3 sovrum. Energiprestanda 96 kWh/m² år. Adr: Bryggaregatan 11B. Beskr: Tillfälle att förvärva denna rymliga 4-rumslägenhet som finns på mark planet med stor balkong in mot gården. Belägen på populära Asargården, med Trelleborgs centrum på bekvämt gångavstånd. Pris: 795 000 kr /bud. Månadsavgift 6 769 kr. Visn: Ring 0410-182 72 för tid.

5:a Serresjö / Trelleborg Fakta: 2-plans bostadshus med carport. Boarea ca 118,5 m² med 5 rum och kök (kan göras om till 6 rum), varav 3-4 sovrum, samt inglasat uterum. Byggår: 2007. Adr: Orkidevägen 53. Beskr: Smakfullt påkostat både exteriört och interiört. Nyskick. Gott om plats även för den större familjen. Idealisk boende för den som vill ha de eko- nomiska fördelarna i bostadsrätt, men ändå behålla friheten i villaboende. Pris: 1 695 000 kr /bud. Månadsavgift 7 012 kr. Visn: Ring 0410-182 72 för tid.

Malmö

Svedala

Vellinge/Näset

Staffanstorp/Lund

Trelleborg

040-18 61 60

040-40 25 20

040-42 61 90

046-25 09 50

0410-182 72

www.badelt.se - Mäklarfirman Badelt - Etablerad 1986


VILLOR - GÅRDAR - FRITIDSHUS - TOMTER - BOSTADSRÄTTER

Västra Torp Fakta: 1½-plans fritidshus (Permanentboende) med liten källare. Boarea ca 69 m² med 3 rum, varav 2 sovrum. Byggår 1909. Tomtarea 666 m². Adr: Bramstorpsvägen 88-0. Beskr: Äldre hus där enbart bottenvåningen idag är inredd. I vinkel med huset finns äldre förrådsbyggnad i sten. Mysig trädgård med fri utsikt över åkrar och kustlinjen i söder. Beläget strax öster om Trelleborg, precis norr om Simremarken. Pris: 895 000 kr/bud. Visn: Ring 0410-182 72 för tid.

Väster / Trelleborg Fakta: Kedjehus, 1 ½ plan m liten källare. Boarea ca 75 m² med 4 rum, varav 3 sovrum. Byggår 1929. Tomtarea 247 m². Energiprestanda: 122 kWh/m² år. Adr: Stavstensvägen 233. Beskr: Trevligt, prisvärt hus.Väldisponerade ytor med kök, vardagsrum, helkalklat duschrum och 3 sovrum. Nätt trädgård i söderläge med skyddad terrass och fristående förråd/tvättstuga. Beläget i västra delen av Trelleborg med Albäckskogen på gångavstånd. Pris: 1 075 000 kr /bud. Visn: Ring 0410-182 72 för tid.

Lilla Beddinge Fakta: Avstyckad gård/hästgård. 1 ½ plans boningshus. Boarea ca 131 m² med 5 rum, varav 3 sovrum, biarea ca 11 m². Byggår ca 1911. Stall, carport, traktorgarage och hönshus. Tomtarea 14 810 m² med trädgård, paddock och hagar. Energiprestanda 140 kWh/m² år. Adr: Lilla Beddinge Kyrkväg 105. Beskr: Välskött. Anpassad för den hästintresserade. Stall med 5 boxar, paddock och hagar. Idylliskt läge en knapp kilometer norr om Beddingestrand. Pris: 2 495 000 kr /bud. Visn: Ring 0410 - 182 72 för tid.

Dalköpinge / Trelleborg Fakta: Friliggande 1 ½-pl villa. Boarea ca 141 m² med 7 rum, varav 5 sovrum. Byggår 1989. Poolhus om ca 60 m². Garage med förråd. Tomtarea 641 m². Energiprestanda: 103 kWh/m² år. Adr: Långvagnsvägen 6. Beskr: Välskött och fräsch familjevilla. Härligt trädgård i söderläge med egen upp värmd inomhuspool och ett skyddat trädäck. Populärt område med skola i närområdet och stranden på gångavstånd. Pris: 3 200 000 kr /bud. Visn: Ring 0410 - 182 72 för tid.

Ett urval av våra tomter i Trelleborgs kommun. Böste

Smygehamn

Beddingestrand

Fakta: Nybyggnadstomt. Tomtarea 2 578 m². Adr: Västra Torps byaväg Beskr: På ostört läge med havet i horisonten finns nu möjlighet att bygga ditt eget boende på denna stora tomt. Belägen, c.a 500 m norr om kustvägen, mellan Böste och Västra Torp. 10 min. bilväg till Trelleborg. Pris: 550 000 kr /bud.

Fakta: Nybyggnadstomt. Tomtarea ca 1 200 m². Adr: Granats väg Beskr: Tomt ca 1 200 m² med förhandsbesked på byggnation av ett enbostadhus. Fritt läge ca 400 m från havet. Belägen i Smygehamn på bekvämt pendlingsavstånd

Fakta: Nybyggnadstomt. Tomtarea 1 168 m². Adr: Blåeldsvägen 25A Beskr: Bästa läget i gamla delen av Beddingestrand, strax söder om vägen. Byggrätt 25% ger möjlighet att skapa ett drömboende.

Pris: 850 000 kr /bud.

Pris: 1 050 000 kr /bud.

Fler tomter finns på www.badelt.se eller kontakta oss på tel 0410 - 182 72!

Malmö

Svedala

Vellinge/Näset

Staffanstorp/Lund

Trelleborg

040-18 61 60

040-40 25 20

040-42 61 90

046-25 09 50

0410-182 72

www.badelt.se - Mäklarfirman Badelt - Etablerad 1986


Välj vad du behöver ...

”All Inclusive” eller enstaka tjänster! En bostadsaffär är för många en av de största affärerna man gör som privatperson. Vi ställde oss frågan: Vad behövs för en trygg bostadsaffär? Någon vill ha experthjälp under hela affären från start till mål. Medan andra kanske själv hittat köpare och enbart vill ha hjälp med det formella. Och slutligen, en del behöver kanske bara hjälp med en enstaka del före, under eller efter bostadsaffären. Vi hjälper dig med det du behöver!

Värderingsuppdrag

Äkta Mäklartjänst

Gåvobrev

”Värdering av ägt boende med skriftligt intyg baserat på ortsprismetoden.”

”Fullservice från start till mål. För dig som vill ha det bästa till ett rimligt arvode.”

”Utnyttja ROT-avdraget fullt ut och äg bostaden gemensamt.”

Användbart vid: • Omläggning eller höjning av lån i bank • Vid bodelning, skilsmässa, separation • Till bouppteckning • Försäljning av bostad där säljaren står under god man eller förmyndare

Fri värdering • Vårt första besök är alltid kostnadsfritt.

Kraftfull marknadsföring

och körning inom vårt verksamhetsområde.

• • • • • • •

Skrivningsuppdrag

Utan extra kostnad ingår

Fast pris: 1.900:- inkl. moms

”Trygg privataffär för dig som säljer eller köper en bostad privat.” Köpare och säljare är överens om att genomföra en affär: • Opartisk fastighetsmäklare medverkar, upprättar alla handlingar och dokumen- terar överenskommelser. • Säker deponering av handpenning på klient medelskonto vid villkor • Fri rådgivning under och efter köpet

Egen botidning ”Såld på bostäder” Annonsering i dagspress Utställning på vårt kontor Heltäckande internetannonsering Nyhetsbrev till våra spekulanter Flerspråkig mobilanpassad hemsida Stora visningshelger med Fyrklövern

Fast pris: 4.900:- inkl. moms Exklusive kostnader till IM och äktenskapsregistret

Konsultuppdrag

• Kapitalvinstberäkning på K5 eller K6 • Fri rådgivning, även efter köpet

”Med mer än 25 års erfarenhet av fastighetsförmedling, kan vi hjälpa dig på ett professionellt sätt.”

Tilläggstjänster Utöver detta kan du genom våra partners bland annat även få: • Försäkring mot dolda fel • Energideklaration • Flyttstädning, tömning, magasinering

Fast pris: 5.900:- inkl. moms

För er som idag bor ihop, men där endast en står som ägare: • Upprättande av gåvohandlingar • Registrering i äktenskapsregistret • Ansökan om gemensam lagfart hos Lantmäteriets Inskrivningsmyndighet

Ansökningar, utredningar, bedömningar och utlåtande som berör boendet, till exempel: • Kapitalvinstberäkning på K5 eller K6 • Ansökan lagfart • Dödning av förkomna pantbrev • Värdeminskning vid fel eller störning • Försäljning av nyproduktionsprojekt • Sakkunnig vid juridiska tvister

Malmö

Svedala

Vellinge/Näset

Staffanstorp/Lund

Trelleborg

040-18 61 60

040-40 25 20

040-42 61 90

046-25 09 50

0410-182 72

www.badelt.se - Mäklarfirman Badelt - Etablerad 1986

Såld på bostäder nr 2-2014  

Mäklarfirman Badelts bostadstidning med bostäder till salu i södra Skåne.

Såld på bostäder nr 2-2014  

Mäklarfirman Badelts bostadstidning med bostäder till salu i södra Skåne.