Page 1

TREBALL DE TEXTOS QUART A ESCOLA BAC DE RODA

2012


Sortida al Cim de les àligues El dia 6 de Març els alumnes de cicle mitjà vam anar al CIM D’ÀLIGUES ,un parc que es troba a la població de S. Feliu de Codines. En arribar,ens vam rebre els monitors que… es van presentar,ens van dir les normes i ens van explicar que veuríem aus nocturnes i diürnes com l’àguila i nocturnes, com l’Oliva.

Primerament, vam esmorzar a unes taules de pícnic ,ens vam portar als lavabos i vam començar la visita. Vam començar el recorregut pel bosc Mediterrani i en quan veiem una foto als arbres , ens l’explicava i alguns nens/ nenes van trobar excrements , d’aus , plomes d’aus , excrements d’animals.

La segona part va ser l’observació de les aus…que ens van ensenyar el gran Duc,l’Oliva de nocturnes i de diürnes l’àliga Reial i l’àliga Daurada i els corbs no són rapinyaires.

Per últim va arribar el moment més emocionant, que va ser la sessió de vol...va ser divertit interessant i algunes aus molt silencioses les nocturnes i les diürnes són molt


sorolloses i,al final,vam veure un au que va girar tot el cap,era un voltor.

Així va arribar l’hora de dinar...i vam dinar en una taula de pícnic i vam jugar a un joc a veure si totes les taules estaven netes. Per últim vam anar a un parc on vam jugar durant una estona fins tornar a l’escola.

Va ser emocionant, divertit quan vam veure les aus i el més emocionant va ser la sessió de vol. Els meus moments preferits van ser: Veure les aus, la sessió de vol i anar al parc.

Alba


Porto ulleres, tinc els ulls verds i els cabells curts. Sóc un nen graciós, una mica trapella i els meus amics son aquests: Oscar, Laura, Antoni, Dylan… i molts més.

M’agrada el color verd i practicar gimnàstica. Vaig per la ciutat amb el meu monopatí. També m’agrada el gelat de maduixa i vainilla. No m’agrada el formatge, bé, només el de cabra. També m’agrada la llet. Andy


La meva família

Visc amb la meva mare, amb el meu pare i la meva germana . El pare es diu Xiaofen ji , la mare Xiaofeng dong , i la meva germana es diu Sònia .

El meu pare treballa a la botiga, la meva mare al restaurant però , ara la mare ja no treballa, ajuda al pare en la botiga .

Des de que la mare no treballa al restaurant podem jugar més temps perquè passa més temps amb nosaltres.

Estic content amb la meva família perquè em tracten bé i em fa bons menjars i moltes coses més.

Antoni


Sortida al Cim D’àligues El dia sis de març, els alumnes de cicle mitjà , vam anar al Cim D’àligues, un parc que es troba a la població de S.Feliu de Codines. En arribar, ens van rebre els monitors que ens van explicar que hauríem de fer, on estaven les papereres, on estaven els lavabos i moltes coses més però que moltes coses! . Cadascú portava una motxilla mitjana per portar les coses com el esmorzar, el dinar i una càmera si volíem.

Primerament, vam esmorzar a unes taules de picnic també mitjanes, tots vam esmorzar tan ràpid que no podíem veure de què era l’entrepà i al final quan havíem acabat tot, vam tirar les restes que no volíem a la paperera.

Vam començar el recorregut pel bosc Mediterrani i ens van ensenyar on vivíem els animals, com es podien morir o enganxar-se, els seus perills i perquè s’estaven extingint tan ràpid i moltes coses més i per últim ...on vivia cada animal, hi havia una foto.

La segona part va ser l’observació de les aus,


ens van dir que hi han tres tipus d’ aus nocturnes: mussol, duc i gran duc i ens van dir que de diürnes , hi havie moltes més i el que més em va agradar, va ser l’àliga de cap blanc i el gran duc perquè són molt, molt grans.

Per últim, va arribar el moment més emocionant, vam anar al lloc on es feien la sessió de vol. La primera au en sortir va ser l’òliba, una de les aus més blanquetes del món i un que també em va agradar molt va ser el falcó perquè tiraven menjar a l’aire i l’agafava sense problemes i un dels últims en volar va ser l’àguila de cap blanc.

Així va arribar l’hora de dinar i vam dinar més ràpid que la llum i així vam anar a l’autobús i vam anar a un parc. Al parc hi havia pedres i fins i tot un observatori, des d’allà es veia tota la muntanya i hi havia un vent molt agradable. Vam jugar una estona fins a tornar a l’escola.

A mi em va agradar molt i vull que tots els alumnes del col·legi també hi vagin.

Arthur


Sortida al Cim de les àligues El dia sis de març , els alumnes de cicle mitjà va manar al Cimd’àligues, un parc que es troba la població de S. Feliu de Codines. En arribar , ens vam rebre els monitors que... ens vam explicar les normes per exemple :no cridar quan passem al costat de les gàbies, no aixecar les mans quan estem a la sessió de vol,et...

Primerament, vam esmorzar a... un lloc on havia taules amb bancs i al voltant havia moltes plantes. Vam començar el recorregut pel bosc Mediterrani i... en els arbres hi havia requadres on deia quins animals havia pel camí, també havia excrements ,i pinyes menjades pels esquirols.


La segona part va ser l’observació de les aus... que estaven en les gàbies ,el gran duc tenia molta son. Per últim, va arribar el moment més emocionant ,que va ser la sessió vol. Vam veure òlibes ,àligues i moltes més aus .


Així va arribar l’ hora de dinar...vam seure una altra vegada al mateix lloc que quan vam esmorzar . Per últim vam arribar a un parc on vam jugar durant una estona fins tornar a l’escola.

M’ha agradat molt perquè m’agraden els animals i els ocells ,sobretot m’ha agradat el moment de la sessió de vol.

Astrid


LA MEVA FAMILIA En dic Eluney. Visc amb el meu pare i la meva mare, es diuen David i Monica , la mare va néixer a Argentina i el pare a Espanya.

El meu pare treballa d’informàtic i la mare a una residència de persones grans.

Ens agrada veure pel·lícules a l’ordinador, anar a Diagonal mar i a la platja.

Estic molt contenta amb la meva família perquè són molt carinyosos i m’estimen molt.

A l’ Argentina tinc 2 gossos, un que es diu Peque i , l’ altre, Flor.

Eluney


La meva família Em dic Eva Celdrán Mateo. Visc amb els meus pares i la meva germana , el meu pare es diu Jose , la meva mare es diu Montse i la meva germana es diu Alba . Tots vam néixer a Barcelona . El meu pare treballa en un institut que és a Sant Martí , i la meva mare treballa a un hospital tota la nit . Jo m’entretinc jugant a la DS i a la WII . M’agrada molt anar a la piscina . Estic molt contenta amb la meva família . M’agrada molt anar en bicicleta els caps de setmana . El menjar que més m’agrada són les fruites variades.

Eva


Les festes de Nadal

Primer de tot posem l’ arbre de Nadal amb els amics i , també, el pessebre. El dia de Nadal anem a dinar a casa dels avis . L’àvia prepara un àpat especial i mengem molts torrons i polvorons .De vegades cantem nadales . Per cap d’any la família es torna a reunir . A les dotze de la nit prenem el raïm i brindem amb cava. Quan arriba el pare Noel deixem a la taula llet i galetes, i les sabates per rebre els regals . La festa que mes m’agrada és cap d’any perquè els pares em deixen anar una mica tard al llit .

Helena


Sortida Al Cim D’àligues El dia 6 de març ,els alumnes de cicle mitjà vam anar al Cim d’àligues ,un parc que es troba a la població de S. Feliu de Codines . En arribar, ens van rebre els monitors que ens van dir el seu nom ,ens van explicar on estaven els lavabos , quan podrien fer fotos i les altres normes del cim d’àligues però la més important era que no podíem tocar les aus ...s’ho prenen com una amenaça!

Primerament ,vam esmorzar a les taules de pícnic que tenien allí , alguns vam portar càmera , com jo i vam aprofitar el paisatge amb els nostres amics , però per suposat primer a esmorzar. Vam començar el recorregut pel bosc Mediterrani i ens va tocar la millor monitora .Tenia molta experiència i era la que explicava i feia volar a les aus . Ella ens va explicar que les fotos que hi havia penjades als arbres volien dir que hi havia aquets animals a la vora .


La segona part va ser l’ observació de les aus al cim . A les gàbies estaven totes les aus ,vam veure fins l’àliga reial i el Gran duc , aquest em vam agradar més que els demes , buuuf...moltíssim més. Per últim va arribar el moment més emocionant que va ser la sessió de vol. Ens van ensenyar com volaven moltes aus inclòs l’àliga de capblanc i el falcó que tenia casc ,je jeem , va fer molta gràcia . Jo vaig fermoltes fotos de les aus rapinyaires però la llàstima és que només havia sortit una espècie de carronyers , però en fi.

Així va arribar l’hora de dinar , tots vam treure el dinar de la motxilla que portàvem i ens vam seure al mateix lloc . Per últim vam anar a un parc on vam jugar durant una estona fins a tornar a l´escola

Em va encantar, aquest cap de setmana valdria la pena tornar-hi amb la família.

Iker


LES FESTES DE NADAL Hem posat l’arbre i el pessebre de Nadal, he anat a casa dels avis per celebrar Nadal i he jugat amb el meu cosí. També he passejat per carrers i he vist les llums de colors.

Per cap d’any, vaig anar a casa dels avis per celebra-ho i vaig menjar raïm . A la televisió vam veure les dotze campanades .

Per la vinguda dels Reis Mags vaig anar a la cavalcada per veure’ls i llençaven caramels als nens i nenes i em vam posar un segell de carta a la mà.

La festa que més m’agrada és la de cap d’any perquè estem tota la família junta.

Ivonne


Les

festes de Nadal

Les Festes de Nadal

van començar

amb la

loteria . La meva germana i jo vam deixar

les

cagationes

es

davant

la

tele

perquè

despertessin. El dia de Nadal va venir la germana del meu pare a dinar. Tots els dies sense cole hem anar

al

cinema, a

la

.Vam

anar

Barcelona

aprofitat

biblioteca, per al

que encendre acondicionat Reis

poble,

van tenir

el foc, radiador de gas i el i vam

tenir

que

mànigues. Per cap d´any van Els

visitar

nostre

Capellades i com que fa tant fred

per

Mags

portar

menjar el raïm.

i les cagationes ens

portar moltes joguines i figures de xocolata. El que més m’ha agradat d’ aquestes festes, han estat les joguines. Patricia

tres van


LES FESTES DE NADAL 

EL DIA 22 MUNTEM L’ARBRE DE NADAL ,AL DIA SEGÜENT MUNTEM EL PESSEBRE I EL DIA 24 ANEM A CASA DE LA MEVA ÀVIA, MENGEM TURRÓ I TRUITA DE PATATES.

PER CAP D’ANY ENS REUNIM TOTA LA FAMÍLIA I MENGEM EL RAÏM.

DESPRÉS, A CASA ENS VICIEM A LA PLAY 3 I ENS ANEM A DORMIR. EL DIA 24 A LA NIT BÉ EL PARE NOEL LI POSEM UNA CERVESA SENSE ALCOHOL PERQUÈ SI LI POSEM AMB ALCOHOL LI PODEN FER UN CONTROL D’ALCOHOLÈMIA I MULTAR-LI .TAMBÉ LI POSEM FESTUCS.

ALS REIS LI POSEM UN GOT DE LLET I POLVORONS I ELS DEMANO QUE EM PORTIN MOLTS REGALS . TAMBÉ ELS HI POSEM UN BOL D´AIGUA PELS CAMELLS. M’AGRADEN MOLT ELS REIS PERQUÈ EM PORTEN REGALS , TAMBÉ EL PARE NOEL

Raul


Em dic Sarai, sóc entre blanca i morena, tinc els cabells rossos i els ulls marrons. Tinc un cosí que es molt trapella , una cosina que sap ballar molt bé ,és molt bonica i l’altra cosina és igual. Tinc 8 anys i sé ballar molt bé . Sóc molt bonica i sempre tinc que fer alguna trapelleria ,tinc els llavis roses com les flors M´ agraden les maduixes i no m’agraden les cebes. Sóc molt enfadosa però també sóc molt amistosa M` agrada molt cantar i SÉ BALLAR MOLT BÉ EL RAP.

Sarai


El Cim d´ Àligues El dia sis de març els alumnes de cicle mitjà vam anar al cim d´ àligues, un parc que es troba a la població de S. Feliu de codines. Primerament, vam esmorzar a les taules, va ser com un campament i vam fer un pícnic, el menjar va ser molt deliciós.

Vam començar el recorregut pel bosc Mediterrani i van veure tot tipus d’ aus rapinyaires, la que em va agradar més, va ser la dels Estats Units.

La segona part va ser l’ observació de les aus rapinyaires, vaig veure que el Duc va girar tot el cap i el gran Duc és molt gran.


Per últim va arribar el moment més emocionant, que va ser la sessió de vol , totes les aus estaven volant molt alt i lo millor per a mi va ser quan totes volaven juntes.

Així va arribar l’ hora de dinar i vam menjar moltes coses, els que vam al menjador, teníem pic-nic per dinar.

r. Per últim vam anar a un parc on vam jugar durant una estona fins tornar a l’ escola i va ser molt divertit.

Sergio


TEXTOS QUART A  

TEXTOS REALITZAT PELS ALUMNES DE QUART A

TEXTOS QUART A  

TEXTOS REALITZAT PELS ALUMNES DE QUART A