Dossier bacchanalia 1 català

Page 1

, BACCHANALIA DOSSIER INFO RMATIU Nยบ.1

BACCHANALIACULTURAL@OUTLOOK.COM

1. BACCHANALIA MUSIC BAND


INFORMACIร BACCHANALIA DOSSIER Nยบ.1

BACCHANALIA MUSIC BAND


4

OBERTURA

Introducció

5

Qu è busquem

6

Objetius

7

Què oferim

8 TANCAMENT

L’Equip

I ACTE

I ACTE I I ACTE


IN TRO DUC CI Ó 4


Bacchanalia (Bacanal o festa en llatí) neix de la voluntat de tres estudiants i tres músics de la Universitat Autònoma de Barcelona. Des dels seus orígens, el projecte es configura com una experiència interdisciplinària que ajunta música i literatura clàssica i que pretén fer arribar a les oïdes de la

post-

modernitat els clàssics llatins i grecs d'una forma innovadora, buscant aconseguir el mateix pathos que en el seu moment va aconseguir l'anònim cantor amb la seva parca lira. Amb notes i instruments contemporanis, volem fer reviure, renovar i remodelar aquells textos que mai han conegut vesprejar, demostrant que la seva pervivència i la seva popularitat ese deuen al pragmatisme, la humilitat i l'heterogeneïtat dels temes que tracten.

DOS MIL ANYS I UNA MICA MÉS D’ HISTÒRIA... Dos mil anys i una mica més d'història no han aconseguit modificar l'essència de l'home, no obstant això en els nostres temps, els clàssics s'han estigmatitzat sota un aparent estereotip d'elitisme i erudició que pretenem desmantellar demostrant la seva vigència i quotidianitat encara en els nostres dies.demostrant la seva vigència i quotidianitat encara en els nostres dies.

5


AC TE

I

Q U ÈM J LASHKZ EFRWI S SAF OYS BUSQUE R L B F UM 6


És sabut que el primer acostament a les llengües i a les tradicions clàssiques té lloc en els instituts, on llatí i grec estan inclosos en el pla d'estudi. És també conegut, que els clàssics es viuen, per part de molts alumnes, com un sofriment que deriva, segons el nostre parer, d’una metodologia d'acostament que no sempre deixa clar quin era el paradigma social d'aquell temps.

Partint de les paraules de Alceu, Safo, Horaci i Catul, entre d’ altres, volem posar de manifest la sorprenent actualitat de la qual gaudeixen tots ells, utilitzant un idioma universal com és la música, captivant així l'oïda de l'espectador per suscitar en ell el mateix que va poder haver fet Safo amb la seva lira, la seva veu i les seves paraules o Horaci durant una bacanal del cercle de Mecenes, buscant el futur del clàssic i l'entreteniment raonat del públic.

7


8


Aconseguir un entreteniment raonat

treballant continguts interessants i atractius que despertin l'interès del públic.

Demostrar que entre els clàssics que

han arribat fins als nostres dies no hi ha, únicament, obres d'erudició i especulació filosòfica, sinó també textos relatius a la quotidianitat i als desitjos intrínsecs de l'ésser humà.

Ensenyar que la música té la seva raó de

ser com a companya activa de la literatura, utilitzant ritmes i sonoritats pluriculturals de manera que pugui incidir en qualsevol tipus de sensibilitat.

9


IN A C T E I I I TRO ACTE III DUC CI ÓN QUÈ OFERIM?

10


Com el seu propi nom indica,Bacchanalia ofereix una festa per

celebrar el passat, fer-ho present i projectar el

futur, reconèixer d'on venim i cap a on anem. Un espectacle amè, adaptat al seu temps, que trenca els esquemes establerts sobre els clàssics, deixant veure la seva part

humana.

Degut al

més

seu caràcter multidisciplinari, Bacchanalia

pot entendre's també com una eina de treball escolar dirigida a alumnes d'instituts i universitats. Els textos es poden treballar des de diferents perspectives i adaptar-se a diferents propostes pedagògiques. De moment, aquests

con-

tinguts han estat elaborats en català i en castellà però tenim en projecte treballar també amb altres idiomes neollatins (italià , francès) i en anglès.

11


TANCAMENT L’EQUIP

12


Estudià guitarra al Conservatori Superior de Música del Liceu amb el guitarrista i compositor Jaume Torrent, realitzant, més tard, masterclasses amb Carles Trepat, Ricardo Gallén, William Waters, etc.

Jose Galeote

Com a concertista ha participat en diversos cicles de guitarra i càmera d'àmbit nacional i internacional, compartint escenari amb artistes de la talla de Maria Luisa Ibáñez, Laura Boschetti, Carles Puig i María Teresa Vert, entre d’altres, i estrenat obres per a guitarra i música de cambra de la compositora Gloria Villanueva. Ha participat en enregistraments per a discogràfiques com La Produktiva Records i Ars Harmonica. Com a compositor, ha estat editat per les editorials La Mà de Guido i Boileau; estrenant les seves obres artistes com Fix Nicolet, Manel Ribera, Maria Fabregat i el Cor Catasons.

13


Manel Ribera Estudià violí des de molt primerenca edat, concloent els seus estudis amb Corrado Bolsi al Coservatori Superior de Música del Liceu fent, més tard, de concertino en diverses orquestres o primer violí en diferents agrupacions de càmera, introduint-se també, des de la seva joventut, al món del violí jazz i folk-rock. Estudià també a l’ESMUC, amb Agustín Charles, Eduard Resina, Manuel Rodeiro, Manuel Hidalgo, Helmut Lachenmann, Walter Zimmermann, John Rahn, Michael Levinas, José Luis Torà, Lucca Cori i Joao Pedro Oliveira; assistint a les mastarclasses de Jonathan Harvey, Chaya Czernowin, Toshio Hosakawa, Brian Ferneyhouh i Joan Guinjoan, entre d’altres. Ha rebut nombrosos premis de composició d'àmbit nacional i internacional i ha estat convidat com a docent i/o ponent a l’ ESMUC i a diferents universitats i conservatoris de tot el món. Les seves obres han estat estrenades i/o interpretades en diversos països de la UE i el continent americà per artistes de la talla de Lluis Claret, Fix Nicolet o Oleguer Bertran, per nombrar alguns; ha rebut encàrrecs de’ensembles, solistes i orquestres simfòniques de prestigi internacional com la SWR Symphony Orchestra Stuttgart, entre molts d’altres. Té editat un cd monogràfic, El món d'Ulisses, amb el segell La mà de guido/Ars Harmonica.

14


Lidia Uve Com a cantautora ha recorregut l'estat espanyol amb la seva guitarra, actuant a les sales SAMPLE TEXT més emblemàtiques d'aquest estil, ha participat en certàmens de cançó d'autor d'àmbit estatal, arribant en molts casos als primers llocs, com el Certamen de Cantautors d'Elx, el Certamen de natus error sit voluptatem accusan -de Viladecans o el Concurs de CanCantautors tautors d'Horta-Guinardó (Barcelona); També rem aperiam, eaque ipsahaquae ab illo actuat en festivals com el Festival Barnasants, Trobada de Cantautors Torre del Rellotge beatae vitae dicta suntlaexplicabo. d'Aguilar de la Frontera (Còrdova). Ha comparNemo enim ipsam voluptatem quia voluptas sit aspernaturtit aut escenari odit aut amb músics de la talla de Manel fugit, sed quia consequuntur magni Ribera, José Galeote, Marc Thió o Fix Nicolet; i amb altres cantautors i cantautores com Rafa sequi nesciunt. Pons, Dani Flac, Carlos Chaouen, Lucas Masciano, Cesc Freixes, Chivo Chivato, Cuni Massa i Juantón l'Equilibrista, entre moltsd’ altres. Ha treballat com a professora de guitarra en diversos centres privats d'ensenyament musical de Barcelona. Actualment combina la seva faceta artística amb l'acadèmica, cursant Humanitats en la Universitat Autònoma de Barcelona.

15


Anna

Stella

Anna Stella (Vicenza, 1988) es gradua en Conservació del Patrimoni Cultural a la Universitat Ca’ Foscari de Venècia (2010) i successivament acaba cum laude la carrera d'Humanitats a la Universitat Autònoma de Barcelona (2013). Compta amb experiències en importants institucions culturals vènetes i barcelonines, com la Biennale, la Fundació F. Pinault, la Fundació Querini-Stampalia i el Museu Picasso. Investiga el paper de les institucions culturals i la seva aparent banalització en el si del paradigma de la postmodernitat.

16


Eva

Benítez

Va estudiar la Llicenciatura d'Humanitats en 2005, a la Universitat Autònoma de Barcelona. Posteriorment, ha compaginat el seu treball en el departament de màrqueting de diverses entitats financeres importants, com La Caixa (Servihabitat) o sota les ordres de Francesc Navarro Margenat i Francesc Giralt Canadell (Grup Generali Espanya), amb els seus estudis en Disseny Gràfic. Ha col·laborat amb agències de publicitat com ara Grey &Trace i Icono Azul, així com amb l'agència de premsa Ana Nebot, en diferents campanyes publicitàries i estratègies comercials per a signatures com Canada House. Actualment es troba estudiant el Grau d'Humanitats, a la Universitat Autònoma de Barcelona, per adaptar els seus estudis al Pla Bolonia.

17
BACCHANALIA MUSIC BAND

DISEÑADO POR EVA BENÍTEZ

THE LAB OF DESIGN