Page 22

ACHTERGROND

Bezoek vernieuwde website Baby-Wereld.nl! Al meer dan 20 jaar is BabyWereld hét kenniscentrum voor professionals in de babybranche. Via onze media (vakblad, website, nieuwsbrieven, Linkedin) bereiken we retailers, fabrikanten en andere professionals in de babybranche en proberen we hen zo goed mogelijk te informeren over belangrijke vakinformatie en nieuwe producten. Zojuist is de vernieuwde site van BabyWereld online gegaan. Waarom een nieuwe website? De redactie kon met de oude site onvoldoende uit de voeten. En na de nieuwe release van BabyStuf.nl die ons zoveel mogelijkheden biedt, kon een upgrade van Baby-Wereld.nl niet uitblijven. Voorafgaand aan de lancering gaf BabyWereld stagiaire Leonie Huizinga een afstudeeropdracht. De insteek was: ‘De overgang van print naar digitaal vraagt aanpassingen van de in te zetten mediakanalen. Verder vinden er grote verschuivingen plaats in het retailklimaat. Haar opdracht was: ‘Maak een strategisch beleidsplan voor de toekomst van BabyWereld.’ Laatste nieuws en interactie op de site Onderzoek onder abonnees toont aan dat print nog steeds heel belangrijk is, maar de site is een mooie aanvulling en biedt extra interactieve mogelijkheden, denk aan laatste nieuws, acties, polls en community (Linkedin). Eén van de onderdelen van het beleidsplan was het voeren van een telefonisch onderzoek onder winkels. Hieronder een aantal conclusies.

• Graag meer aandacht aan kinderkleding, kindermeubels en textiel. • Vacatures van bedrijven. • Persoonlijke berichten van bedrijven. • Wat meer aandacht schenken aan webwinkels. • Dieper ingaan op de actuele problemen binnen de detailhandel.

Wat vind je belangrijk bij het lezen van het vakblad BabyWereld? In de tabel is te zien dat alle rubrieken wel door de meerderheid worden gelezen. Productnieuws, bedrijfsvoering, berichten en medianieuws zijn de meest gelezen rubrieken. Welke informatie mis je nog in het vakblad? Op deze vraag werd zeer positief gereageerd. Vrijwel alle respondenten gaven aan het blad erg compleet te vinden. Verbeterpunten die werden genoemd zijn: • Graag meer aandacht voor kleine winkels. • Meer aandacht voor onbekende merken en leveranciers. BabyWereld 2/2013

22

Waar gaat de voorkeur naar uit? Maar liefst 97% van de respondenten gaf aan het vakblad liever hardcopy te lezen. Redenen die werden genoemd zijn: ‘Je pakt een hardcopy blad er sneller even bij dan een digitale.’ En: ‘Je krijgt al zoveel digitale content een hardcopy blad is fijn en neem je gemakkelijk mee.’ Winkeliers leggen het blad ook graag in de winkel voor hun personeel.

Profile for BabyWereld

BabyWereld juni 2013  

BabyWereld juni 2013  

Advertisement