Page 1

2 014

SPECIALE

Negenmaandenbeurs UITGAVE !

De nieuwste babyproducten!

Effect van kleuren in de babykamer Interviews met deskundigen Winnaars Baby Innovation Award

waarde â‚Ź4,95

BabyStuf PRIJSVRAAG!


K I N D E R H O T E L S s L A R E N s H I LV E R S U M

Altijd open Geen minimale afname Ook voor 1 keer De beste professionele kinderopvang op maat

Hilversum 035 - 6281939 Laren 035 - 5388886 info@paddington-kinderhotels.nl www.paddington-kinderhotels.nl


Editorial

Carola Siks ma-Ruiters is hoofdred vakblad Ba acteur van byWereld, or BabyStuf.n ganisator va l en het verkiezing, n de Baby In babytrendw novation Aw at cher en ba Ze is getrou ard by productend wd en moe eskundige. der van twee zo nen!

Zwanger of net bevallen? Van harte gefeliciteerd! Wij van BabyStuf weten dat het vanwege het enorme aanbod geen gemakkelijke opgave is om babyproducten uit te zoeken en helpen je graag verder. Wij zijn al jaren hét startpunt voor de oriëntatie naar babyproducten en brengen jou de laatste nieuwtjes! Dat doen we via de website en nu ook via dit nieuwe Trendmagazine dat alleen op de Negenmaandenbeurs is verspreid. Naast nieuws over de nieuwste en hipste babyproducten lees je in dit magazine achtergrondinformatie, interviews met onze deskundigen, kleurentrends in de babykamer, nieuws over de BabyStuf Baby Innovation Award verkiezing en nog veel meer. Op de site BabyStuf.nl gaan we nog een stapje verder want je kunt hier ook terecht voor deskundig advies en actuele zaken zoals de nieuwe wetgeving voor autostoelen, Bisphenol A in plastic flessen, wel of niet mogen samen slapen met je baby, straling van babyfoons etc. Maar we bieden je ook inspiratie voor de babykamer, productvideo’s, winacties, testteam, celebrity babynieuws, deskundige online Mama Masterclasses en handige download lijstjes. Allemaal nuttige informatie en helemaal gratis! Dit jaar zijn we van start gegaan met een langgekoesterde wens van ons: het BabyStuf forum! Hier kun je met andere moeders praten over je zwangerschap en je baby maar ook vragen stellen over producten, babyproducten zoeken of aanbieden en leuke activiteiten vinden voor jou en je kindje! En ook de vaders zijn we niet vergeten. Heel veel geluk en ook veel inspiratie toegewenst met het BabyStuf Trendmagazine en tot ziens op de site en ons forum!

Carola

L e e s m ij n blog r.n l ! e h c t a w d n re t y b a op b

Tip!

Misschien is dit magazin e ook interess ant voor je vriendin of moe het BabyStuf der? Je kunt Trendmagaz ine na de Negen maandenbe urs ook online be kijken op www.babys tuf.nl! 1


Inhoud Editorial Carola Colofon BabyStuf algemeen en extra’s BabyStuf Baby Innovation Award Dit vind je allemaal op onze website Nieuw! Bezoek ons forum! Grote BabyStuf prijsvraag met kans op mooie prijzen BabyStuf Trendmagazine als E-Zine Interviews met onze deskundigen Brecht Daams, ergonome Janneke Haringx, industrieel ontwerpster Deirdre Budd, slaapdeskundige Anna Postma & Mirjam van den Heuvel, lactatiekundigen Nicole Tuitert, beursmanager Negenmaandenbeurs Mieke Cotterink, onderzoeker VeiligheidNL

2

1 112 4 40 42 43 113 8 24 38 64 78 96

Op stap Over kinderwagens Easywalker Nuna Babyzen Babyzen Yoyo BabyBjĂśrn De nieuwste kinderwagens Topmark Babylonia Deryan Fem Star Miyali De nieuwste autostoelen Over autostoelen Cybex Recaro

10 11 12 14 16 18 20 22 26 28 30 31 32 33 34 36

Slapen Over slapen Alecto Cottonbaby Ergobaby Puckababy Pretura Shnuggle De nieuwste wiegjes

44 45 46 48 50 51 52


Voeding Over borst- en flesvoeding Ardo Beaba Babycook Kiddyboo Mykko Boon De nieuwste babyhapjesmakers Nuk

53 54 56 58 60 62 63

Meubels en meer Over de babykamer 4Moms Het effect van kleuren in de babykamer Childwood doomoo Bumbo Leander Zoolight ISI Mini

68 70 72 74 75 76 77

Verzorging Hippe verzorgingstassen Over verzorging KipKep Geboortetens Bibabad bĂŠbĂŠ-jou

80 81 82 83 84 85

66 67

Speelgoed Over speelgoed Lamaze Fisher-Price Tiamo nijntje Tiamo Woezel & Pip

90 91 92 94 95

Veiligheid Over veiligheid Baby Dan

98 99

Mode Over Mode Smartmama Chewelry Anita maternity Feetje Proud MaMa Little Label Lieve kleertjes voor babyjongetjes en -meisjes Duurzaam & Diverse Duurzaam: Ecover Puur Baby Plaza deelnemers Paddington kinderhotels Geboortekaartjes Aagje Ontwerp

102 103 104 106 108 109 110 86 88 1 100

Coverbeeld: Babylonia

3


BabyStuf Baby Innovation Award winnaars! Maak kennis met de meest innovatieve babyproducten! Wat worden er elk jaar toch weer mooie babyproducten gemaakt voor onze baby’s en peuters! Van nieuwe voedingsbh’s tot een ombouwbaar babybed, een bijtslab en het eerste autostoeltje dat helemaal voldoet aan de nieuwe i-Size normering.

ten? er deze produc Meer weten ov e gestemd? Of heb je onlin ns op één van Dan maak je ka oducten, zie deze mooie pr vationaward.nl www.babyinno

Een vakjury koos onlangs 19 genomineerden waarna consumenten online hun stem mochten uitbrengen. De stemmen van de vakjury, de online stemmen en de Ouders van Nu jurydag hebben samen bepaald wie de winnaar per categorie is geworden. De winnaars zijn bekend gemaakt op de Negenmaandenbeurs en worden daar ook tentoongesteld.

Mobility IGO kinderwagen, Mutsy Het frame van de IGO vouwt zeer compact in mét zitje. Door een ingenieus systeem schuift het zitvlak naar voren bij het naar achter bewegen van de rugleuning. De IGO reiswieg is gemaakt van EPP-schuim en weegt daardoor slechts 3,4 kg.

4

Origami kinderwagen, 4Moms Met een druk op de knopt vouwt en ontvouwt deze kinderwagen zichzelf! De Origami laadt zichzelf en je mobiele telefoon op terwijl je wandelt, het LCD scherm geeft het aantal gelopen kilometers, wandelsnelheid en de temperatuur aan.


2wayPearl, Maxi-Cosi In de 2wayPearl vervoer je je kindje langer achterwaarts tot minimaal 15 maanden conform de nieuwe i-Size regels. De 2wayPearl wordt gebruikt in combinatie met de 2wayFix-base.

Autostoel Aton Q, Cybex De Aton Q heeft een in hoogte verstelbare hoofdsteun met geïntegreerde gordelgeleider die zich in lengte aanpast. Met bewezen LSP-systeem en energieabsorberende schild voor zijdelingse botsingen.

Travel & Safety Draagdoek Ergobaby Wrap Deze ergonomische draagdoek is gemaakt van 4D stretchstof met indicatie voor het zitgedeelte. De draagdoek is rekbaar dankzij het materiaal en past zich aan het lichaam van de drager aan.

Pippi-carrier, Kleine Dreumes Een supersterke universele drager voor een baby-autostoel op een winkelwagentje. Je kindje kan zo lekker in het autostoeltje blijven zitten en je houdt veel ruimte over voor je boodschappen.

BuggyBar, Dooky De universele Dooky BuggyBar creëert een brug tussen de twee handvatten zodat de buggy gemakkelijk met één hand vanuit het midden te besturen is. Zo heb je altijd één hand vrij voor je andere kind, telefoon, paraplu, tas enz.

Feeding Voedingsbeha met gelbeugel, Carriwell Deze naadloze voedingsbeha heeft een beugel gemaakt van gel en geeft toch voldoende support. De beugel blijft flexibel en voegt zich door de lichaamswarmte naar de individuele borst van de vrouw. 5


My Brest Friend voedingskussen, Hip & Hap Je baby ligt op dit voedingskussen direct in een ideale houding; dat vereenvoudigt het aanleggen en verkleint het risico op tepelkloven en voedingsproblemen. Het ontlast ook je rug- en nekspieren. Voor tweelingmoeders is er een twins-model.

Care

Flessenwarmer Bib’Second Control, BÉABA De eerste flessenwarmer op stoom die de temperatuur van de voeding van fles of potje nauwkeurig controleert. Dit gebeurt met behulp van een warmtegevoelige sensor. Voeding is zo altijd op de juiste temperatuur: 22°C of 37°C.

Multifunctioneel kussen Buddy, ISI Mini Dit multifunctionele kussen kun je tijdens de zwangerschap gebruiken als ondersteuningskussen, na de geboorte als voedingskussen en als je baby kan zitten als steuntje in de rug door je kindje tussen de poten te plaatsen.

Neckerchew, ISI Mini Neckerchew is de allereerste bijtslab; een praktische bijtring en slab in één. Ideaal voor baby’s met doorkomende tandjes, omdat ze zo altijd ergens op kunnen bijten. Zonder geknoei, want Neckerchew dient ook als slabbetje.

6

Muby, Mubys babywear De Muby is dat deel van het voorpand van een shirtje of jurkje dat zeer snel te verwisselen is als een kindje heeft gemorst of gespuugd. Het verwisselen gaat snel en eenvoudig met de verborgen drukkertjes in de kleding.

Shnuggle babybad, Pretura Het Shnuggle bad is gemaakt behaaglijk warm en zacht materiaal voor een babyhuidje, comfortabel en veilig. Met ergonomische vorm zodat je kindje rechtop blijft zitten en handige schenktuit voor het leeggieten.


Furniture & Decorations mamaRoo wipstoel, 4Moms Een wipstoel die baby’s kalmeert doordat ze gewiegd worden zoals in de armen van ouders. mamaRoo wiegt, schommelt, deint en kan zelfs een nachtelijke autorit nabootsen die ouders soms maken met een huilende baby.

Letterkast, Minius Deze in Nederland ontworpen en gebouwde Letterkasten brengen alle letters van het alfabet als een functioneel en decoratief meubel.

Grow Up bed, The Wood Factory Twee bedden voor de prijs van een! Het Grow Up babybed van 60x120 cm is slim om te bouwen tot een bed van 90x200 cm. Zonder zichtbaar beslag en net zo stijlvol.

Toys & Gifts Weerol, Co&Co Met de weerol kun je eenvoudig drie verschillende producten maken: een kruiwagen, loopkar en duwwagen of poppenwagen. Met de optionele Rok’n rol kit kun je er ook zwenkwielen of een schommelstel onder zetten. Interactieve knuffelbeer Nino en Nina, Vtech Deze knuffelbeer kun je personaliseren via USB aansluiting en internet! Denk aan de naam, verjaardag, speciale dagen, favoriete dingen, muziek, verhaaltjes voor je kind. Door de bewegingssensor ontvangen kinderen bij het knuffelen lieve berichtjes. 7


: t e m w e i v Inter

Brecht Daams

Zelfstandig ergonomisch adviseur Brecht Daams is ergonomisch adviseur en maakt producten gebruiksvriendelijk. Babyproducten zijn een van haar specialiteiten. Daarnaast schrijft zij columns voor het vakblad BabyWereld.

Wat houdt je werk precies in? Brecht: ‘Met mijn advies kunnen ontwerpers en producenten een product effectiever, efficiënter, veiliger en comfortabeler in gebruik maken. Kortom, ik ben productergonoom. Mijn bedrijf Daams Ergonomie werkt voor fabrikanten van babyproducten. Daarnaast schrijf ik al tien jaar columns over babyergonomie in het vakblad BabyWereld.’

‘Luister naar je moeder en oma!’

Welke trends zie jij in jouw vakgebied? Brecht: ‘Een product kent verschillende soorten gebruikers, maar bij een babyproduct is het heel duidelijk dat je twee gebruikersgroepen hebt: de baby en de ouders. Dat maakt babyproducten complexer. Een baby kan niets zeggen en niet voor zichzelf opkomen. Een baby is kwetsbaar en wat er met een baby gebeurt kan ook van invloed zijn op zijn of haar latere leven, ook al is dat op korte termijn niet zichtbaar. Met de directe veiligheid is het meestal wel goed gesteld, maar ik maak we wel zorgen over een aantal ongezonde trends. Baby’s worden vanaf de geboorte steeds eerder, vaker en langer in stoeltjes gezet en dat beperkt ze in hun bewegingsvrijheid. Dat geldt voor alle vormen van stoeltjes: autostoeltjes, kinderstoelen voor aan tafel, kinderwagenstoelen en buggy’s. Ook constateer ik dat wipstoelen steeds meer gebruikt worden als plekken waar baby’s de hele dag in kunnen doorbrengen. Hierdoor loopt een baby meer kans op aandoeningen zoals ademhalingsproblemen, gedrags- en leerproblemen, overbelasting van de ruggengraat en motorische en cognitieve ontwikkelingsachterstand.’ Ben je zelf moeder? ‘Ja, ik heb zelf drie kinderen; een tweeling van 16 en de jongste is 11 jaar.’ Welke vreemde ervaring of leuke anekdote wil je met ons delen? ‘Mijn dochter ging een keer staan in haar buggy terwijl ik met haar reed. Ik schrok enorm, 8


stopte meteen en riep: ‘Ga zitten! Het is gevaarlijk om te staan!’. Dom van mij, want juist door mijn reactie en het snelle stoppen viel zij met een perfecte koprol naar voren, zo op de klinkers. Ze begon meteen van schrik te huilen maar had zich door de mooie koprol gelukkig geen pijn gedaan.’

Tips

Er zijn veel tips die ik kan geven, hierbij een paar belangrijke:’ ✔ Leg je kindje veel op de buik en blijf erbij. ✔ Laat je baby zo lang mogelijk plat liggen. En plat is echt plat, dus niet in achterovergekanteld stoeltjes of wipstoelen! ✔ Koop een kinderwagen met een grote kinderwagenbak en met goede vering en laat je kind daarin liggen tot het echt kan zitten. ✔ Het zitje van kinderwagen of buggy moet ruim zijn, met een rechte rugleuning zodat je kind goed rechtop kan zitten en vrij kan bewegen en een slaapstand die zo plat mogelijk is. ✔ Gebruik het autostoeltje alleen waarvoor het is bedoeld: dus een ritje in de auto en niet buiten de auto.

Wat je zelf nog zou willen vertellen? ‘Vroeger waren de gezinnen groter en zagen kinderen van elkaar hoe je om moest gaan met kleine kinderen. Er werd op een natuurlijke manier informatie overgedragen tussen oma’s, moeders, dochters en zonen. Dat is nu niet meer het geval. Wees daarom kritisch met het kopen van babyartikelen. Niet alle producten die op de markt komen zijn even goed, veilig en gezond voor je kind. Luister daarom naar het consultatiebureau, moeder en oma!’

9


op stap

Of je nu in de stad of op het platteland rijdt, moeders van vandaag zijn op zoek naar onderscheidende kinderwagenmodellen, zowel qua design als functionaliteit! Als er een product is waarmee je kunt showen dan is dat de kinderwagen wel! De nieuwste kinderwagens zijn wendbaar en licht, zodat je ze snel in en uit kunt klappen en gemakkelijk in de auto kunt zetten. Maar ze hebben ook slimme handigheidjes zoals een automatisch in- en opvouwsysteem, veiligheidslichten en handige opbergvakken.

Mutsy

Dat loopt op rolletjes!

Hip zijn de hoge modellen kinderwagens geschikt voor stadse ritjes, deze sparen je rug, tillen je kindje boven de uitlaatgassen en houden nieuwsgierige honden weg bij je kindje. Om een terrasje te pikken schuif je de kinderwagen zo bij je aan tafel. Bij enkele modellen kun je zelfs de kleuren bekleding van de wieg en duwstang zelf samenstellen. De nieuwste kinderwagens zijn bijna kunstwerken geworden, maar laten we het comfort van de baby niet vergeten. Gelukkig zien we ook een trend van klein en compact naar meer comfort voor de baby. Dat betekent: ruimere reiswiegen en wandelwageninzetten met meer bewegingsvrijheid en dat is weer gunstig voor de motorische ontwikkeling! De meeste kinderwagens zijn combimodellen: ze hebben een frame waarop je zowel een reiswieg als wandelwagenzitje kunt bevestigen. De eerste zes tot negen maanden ligt je baby in een reiswieg, als je kindje goed kan zitten ruil je deze om voor een wandelwageninzet, liefst eentje waar je kindje goed in kan liggen. Heel slim zijn de doorgroeiwagens; je koopt één basis onderstel die je in een paar handelingen kan upgraden naar een kinderwagen geschikt voor twee baby’s, een baby en een peuter of twee peuters!

10

{

Kijk voor meer tips over kinderwagens, buggy’s en meelingwagens op www.babystuf.nl!


op stap

Een MINI kinderwagen voor uw baby! voor iedereen die van gemak & mooi design houdt! Vanaf nu kan je allerjongste gezinslid in een echte MINI worden vervoerd. De Easywalker MINI stroller is een geslaagde combinatie van de jarenlange ervaring van Easywalker en het opvallende design van MINI. Met het Mix & Match principe met de vele combinatiemogelijkheden kun je nu zelf een unieke kinderwagen creëren! Design Stijlvolle details zie je overal terug in het design van de Easywalker MINI stroller. Zo heeft de kinderwagen onder andere een lederen duwstang en er wordt gebruik gemaakt van eersteklas stoffen. Daarbij is het MINI logo subtiel verwerkt in het design. Gebruiksgemak Naast het exclusieve design is de Easywalker MINI stroller zeer gemakkelijk in gebruik. De kinderwagen is direct vanaf de geboorte te gebruiken met een speciale reiswieg en ook in combinatie met een autostoel. Tevens heeft de kinderwagen een omkeerbaar zitje en handige boodschappenmand. Het opvouwen gaat heel gemakkelijk en het is niet nodig de omkeerbare zitting te verwijderen. Dat is nog maar één van de vele bijzondere eigenschappen van deze fijne kinderwagen. En hij is zo compact dat deze kinderwagen met gemak in de kofferbak van elke kleine auto past. De kinderwagen is verkrijgbaar in zes verschillende designs: Stripes Black, Stripes Laser Blue, Stripes Chili Red, Union Jack, Pepper White Jack & Black Jack. Daarnaast kun je kiezen uit een zilver of zwart frame en witte of zwarte wielen voor de voor jou meest ideale kleurcombinatie! Op de Negemaandenbeurs lanceert Easywalker ook een MINI buggy! www.easywalker.nl/mini

11


op stap

Nuna maak kennis met kinderwagen IVVI

Nuna staat voor een collectie slimme babyproducten, ontworpen door Nederlandse designers. Het label is opgericht door een vader die stijl met functionaliteit wilde combineren en niet vond wat hij zocht. Hij reisde naar Nederland en vond een bevlogen, jong ontwerpteam in Amsterdam en startte Nuna. De Nuna collectie combineert stijl met de realiteit van een leven met kinderen, zodat bijvoorbeeld alle producten meegroeien. Voor alle Nuna producten worden alleen hoogwaardige en duurzame materialen gebruikt die voldoen aan de meest extreme uithoudings- en veiligheidstesten. Nieuw bij de Nuna familie is de Nuna IVVI, een splinternieuwe kinderwagen die werd ontworpen om te knuffelen, een dutje te doen of een stoere wandeling mee te maken. De Nuna IVVI is een multifunctionele kinderwagen die vanaf de dag dat jouw baby geboren wordt kan worden gebruikt tot ze niet meer voortgeduwd willen worden… Geniet van het flexibel inklappen met de zitting erop of eraf (dus geen gedoe met losse onderdelen), het geheime opbergvak in de reiswieg voor het opbergen van jouw of baby’s spulletjes en eindeloze mogelijkheden voor slaapjes overdag dankzij de rugleuning die met éénhandsbediening volledig vlak kan worden gezet. De kinderwagen heeft twee opvouwopties en kan met de ‘quick release’ wielen nog compacter worden opgevouwen. Het ademende materiaal van de bekleding zorgt voor een goede ventilatie. De Nuna IVVI is een multifunctionele kinderwagen vol innovatie en hedendaags design die met gemak een reiswieg, autostoel en ook een nieuwsgierige peuter kan vervoeren. Met de Nuna IVVI gaan kleine rijders en grote chauffeurs in stijl op verkenning uit! www.nuna.eu

13


op stap

ZEN kinderwagen uniek in- en uitklapsysteem en veiligheidslicht! Maak kennis met deze ZEN kinderwagen met een uniek en revolutionair in- en uitklapsysteem. In combinatie met de YOGA, is de ZEN de ideale oplossing voor pasgeborenen en ook nog eens heel mooi om te zien. Reiswieg Yoga is een multifunctionele reiswieg, die je tevens kunt gebruiken als reisbed en wipstoeltje. Als je kindje groot genoeg is vervang je de reiswieg door de wandelwageninzet en maak je van de ZEN kinderwagen een all terrain buggy!

De verkrijgbare accessoires zoals voetenzak, parasol en cupholder passen tevens op de YOYO buggy van Babyzen.

De voordelen van kinderwagen Zen op een rijtje: • kan ultraplat worden opgeklapt (25 cm) en kan blijven staan in opgevouwen staat; • licht van gewicht, weegt slechts 9,5 kg; • vering op alle wielen; • met uniek ‘soft drive’ systeem voor het rijden op alle soorten ondergrond; • een veiligheidslicht dat werkt op zonne-energie; • in drie hoogtes verstelbare duwstang; • verstelbare rugleuning; De Zen is • er passen veel merken verkrijgbaar autostoeltjes op. met een wit of zwart frame in 5 trendy kleuren: black, grey, pink, blue en red. Kinderwagen Zen is ook verkrijgbaar in 2 limited editions: yellow en deze monochrome!

www.babyzen.com

15


The sky is not the limit...

magic one-hand folding and unfolding magic one-hand folding and unfolding magic one-hand folding and unfolding magic one-hand folding andand unfolding magic one-hand folding unfolding accepted as cabin baggage accepted as cabin baggage accepted cabin baggage accepted asas cabin baggage accepted as cabin baggage reclinable backrest reclinable backrest reclinable backrest reclinable reclinable backrest backrest 4-wheel suspension 4-wheel suspension 4-wheel suspension 4-wheel 4-wheel suspension suspension

babyzen.com


op stap

YOYO buggy van BabyZen Licht, compact en vanaf de geboorte te gebruiken! In de YOYO buggy van BabyZen kijkt je kindje naar jou als ouder tijdens het rijden. Door het aanpassen van de zitting verander je de YOYO 0+ gemakkelijk in de YOYO 6+ (vanaf circa 6 maanden). Het in- en uitklappen van beide versies gaat hetzelfde, namelijk supersnel met één beweging! De verkrijgbare accessoires zoals voetenzak, parasol en cupholder passen tevens op de Zen kinderwagen. De YOYO • handig en snel met één hand in- en uit te klappen; • is opgeklapt slechts 52x44x18 cm; • geaccepteerd als handbagage*; • verstelbare rugleuning; • heeft een uniek ‘soft drive’ systeem om te rijden op alle soorten ondergrond; • vering op alle 4 wielen; • is zeer licht: 5,9 kg voor YOYO 6+ en 6,4 kg voor YOYO 0+; • wordt geleverd met schouderriem en een transporttas. Gemakkelijk voor op de fiets! • is verkrijgbaar met een wit of zwart frame in 5 trendy kleuren: black, grey, pink, blue en red.

(*) Standaard voor handbagage: 56x45x25 cm. Deze afmetingen kunnen variëren afhankelijk van de luchtvaartmaatschappij.

Babyzen heeft voor een toonaangevend blad in Frankrijk een limited edition ontworpen: Milk. Deze limited edition is nu te verkrijgen in de 6+ versie.

www.babyzen.com

17


op stap

Baby Björn Ergonomisch wipstoeltje en draagzak Vanaf het allereerste begin is het doel van BabyBjörn geweest om het dagelijks leven voor gezinnen met kleine kinderen te vereenvoudigen. Daarom is het huidige BabyBjörn assortiment zo ontwikkeld dat het past bij de levensstijl van moderne gezinnen met kleine kinderen, waar ook ter wereld. De Scandinavische oorsprong van BabyBjörn dringt door in alles wat ze doen. BabyBjörn is erg nauwkeurig met de keuze van het materiaal en alle producten worden onderworpen aan diepgaande tests. Materiaal dat in contact komt met de huid van het kind zijn allemaal goedgekeurde stoffen Öko-Tex Standaard 100 klasse 1. BabyBjörn wipstoeltje en peuterstoeltje Balance Soft Het BabyBjörn wipstoeltje is een van de meest geliefde producten. In 1961 bracht BabyBjörn het eerste model op de markt en sinds die tijd hebben miljoenen kinderen in deze wipstoeltjes gespeeld en zijn er heerlijk in gewiegd. Het meest recente ontwerp is het BabyBjörn Wipstoeltje Balance Soft. Ergonomisch ontworpen en bekleed met zachte stof dat je na de babytijd kunt keren om er een peuterstoeltje van te maken. BabyBjörn Draagzak One Björn Jakobson, de oprichter van BabyBjörn, zei in 1973 al dat ‘het tegen je borst dragen van je pasgeboren kind voelt alsof je op wolken zweeft’. En precies dat gevoel vormt de basis voor de ideeën over het dragen van kinderen. Sindsdien zijn miljoenen baby’s gedurende de eerste belangrijke maanden van hun leven dicht bij hun ouders gedragen. In de loop der jaren zijn de draagzakken verder verbeterd, altijd in nauwe samenwerking met medische deskundigen en ouders. Nieuw is de BabyBjörn Draagzak One, die als buik- én rugdrager kan worden gebruikt en de juiste ondersteuning biedt voor hoofd, rug en heupen van het kind. www.babybjorn.com

19


nk ZOEFFFF ...

Mutsy IGO incl. zitje € 749,Topmark Vision en Colourpack prijs nog niet bekend

EasyWalker MINI Stroller incl. zitje € 870,-

Bugaboo Cameleon Classic incl. zitje € 959,-

Apple2Pear dubbele kinderwagen met 2 zittingen en reiswieg € 1079,95

20

Maxi-Cosi Mura € 858,incl.kinderwagenbak


Wat zijn de nieuwste kinderwagens mooi! Nuna IVVI € 898,- incl. reiswieg Mima Xari € 950,-

4Moms Origami € 1184,incl. reiswieg

Joolz Day Studio € 999,-

BabyZen € 1058,- incl. reiswieg

Stokke Crusi € 1310,- incl. zitje

21


GOOD FOR KIDS


op stap

Topmark superkwaliteit voor een vriendelijke prijs Topmark biedt al jaren een grote collectie kinderwagens, buggy’s, reisbedden, kinderstoelen en wipstoelen. Alle producten zijn met liefde en vakmanschap gemaakt en ook nog eens heel vriendelijk geprijsd! Luxe design buggy Toppi 2 go heeft een aluminium frame en wordt geleverd met een vijfpunt veiligheidsgordel met body protectors, een afritsbare zon- en windkap, regenhoes, boodschappenmand en bekerhouder. De rugleuning is verstelbaar in vier posities van zit- naar slaapstand. Voor extra comfort voor je kindje zit er vering op alle foamwielen. Verkrijgbaar in bloemenprint en digi camouflageprint. Deze buggy is heel geschikt voor op de fiets en gemakkelijk te dragen aan het handvat!

De Toppi 2 combi duowagen is een ideaal vervoermiddel voor een tweeling vanaf de geboorte of voor een baby én peuter. De wagen is standaard uitgevoerd met een aluminium frame, twee wandelwageninzetten met beenkap, regenhoes, adapterset voor een autostoel en een ruime boodschappenmand. Door de 360 graden draaibare zwenkwielen aan de voorzijde is deze wagen goed wendbaar. Toppi Vision combi wagen biedt alles wat je nodig hebt om je kindje te vervoeren. Deze kinderwagen wordt standaard geleverd met reiswieg en wandelwageninzet met vijfpunt veiligheidgordel, body protectors, boodschappenmand, verzorgingstas, regenhoes, adapterset voor een autostoel. De zwenkware voorwielen zorgen voor een comfortabel ritje en de reiswieg en wandelwageninzet kunnen op twee manieren op het frame geplaatst worden. Je kunt deze kinderwagen helemaal zelf samenstellen! Kies uit een zwart of zilver frame en wel vijf kleuren bekleding: blauw, grijs, roze, zand of zwart. Modelwijzigingen voorbehouden.

www.topmark.nl

23


: t e m w e i v Inter

Janneke Haringx-Hanselaar

Industrieel ontwerpster en eigenaar van Buro RAAK

Janneke Haringx-Hanselaar startte na haar opleiding als freelance designer en inmiddels heeft ze een eigen bedrijf. Ook is ze mede-eigenaar van het merk KipKep. Ze haalde het nieuws met haar afstudeerproject.

Wat houdt je werk precies in? Janneke: ‘Het balletje is gaan rollen toen ik mijn afstudeerproject bij een grote autostoeltjesfabrikant ging vermarkten. Het product was een heupdrager voor kinderen van 6 tot 24 maanden, deze is in meerdere landen op de markt terecht gekomen, zowel binnen als buiten Europa.

‘Terwijl ik naar het journaal keek, kukelde ik zo van de bank af!’

Mijn werkzaamheden zijn de afgelopen 10 jaar zeer uiteenlopend geweest. Het heeft mij gevormd tot een allround ontwerpster met een brede kijk. Mijn kwaliteit is dat ik mezelf weet te verplaatsen in de ontvanger. De afgelopen jaren heeft de nadruk veel gelegen op productontwerp met specialisatie op materialisatie, textiel, grafisch ontwerp en conceptontwikkeling. Ik ben ook mede-eigenaar van het merk KipKep, 24


een baby- en kindermerk van textiele producten. Het gaat goed, ons label wordt nu in binnen- en buitenland verkocht. Ik maak de ontwerpen en collecties en zorg voor de productie en het vermarkten van de producten.’

Welke trends zie jij in jouw vakgebied? ‘Babyproducten zijn veelal een emotieaankoop. Veel merken spelen hier op in door het gebruik van verschillende materialen. Bijvoorbeeld mix & match (het combineren van verschillende stijlen), maar ook materialen uit andere vakgebieden worden overgenomen. Het technische mannelijke van vroeger heeft plaats gemaakt voor een gezellige mix van warmte en verschillende materialen. Niet mannen, maar vrouwen bepalen wat er gekocht wordt!’ Ben je zelf moeder? ‘Ik heb twee kinderen, zoon Stijn van 5 jaar en dochter Krisje van 3 jaar. Ik geniet enorm van ze! Ze zorgen voor de nodige input in mijn werk, net als hun neefjes en nichtjes of vriendjes/vriendinnetjes.’

Tips

‘Volg je (moeder)gevoel, want dat klopt altijd! En als je dat nog niet meteen bij de geboorte hebt; wees gerust, het komt vanzelf!’

Welke vreemde ervaring of leuke anekdote wil je met ons delen? Janneke: ‘Mijn afstudeerproject werd tentoongesteld op de eindexamenexpositie tijdens de Dutch Design Week in Eindhoven. ’s Avonds was hierover een kort item op het acht uur journaal van de NOS. Dit was al geweldig, maar het mooiste moest nog komen. Ik keek naar het journaal en zag een close-up van mijn afstudeerproject! Ik kukelde zo van de bank!’

25


op stap

Babylonia draagdoeken In een Babylonia draagdoek ligt je baby net zo lekker als in jouw armen! Alle Babylonia draagdoeken zijn bevorderlijk voor een gezonde ontwikkeling van baby’s heupjes. Je draagt je kindje namelijk dicht tegen je aan in de aangeraden M-houding; baby’s knieholtes zitten hoger dan de billetjes. Een draagdoek geeft altijd de perfecte ondersteuning want je kunt hem altijd uitspreiden van knieholte tot knieholte! Je kindje zit steeds in de ideale houding en ondervindt geen enkele rugbelasting. Een Babylonia draagdoek is niet alleen het meest ergonomisch voor je kindje, ook voor jou als ouder zijn onze draagdoeken ideaal! Een kindje op één arm dragen, is namelijk een zware belasting. In een draagdoek wordt het gewicht van je baby’tje optimaal over je bovenlichaam en heupen verdeeld zodat je je baby moeiteloos urenlang kunt dragen. Nek en rug worden niet of nauwelijks belast. Er zijn geen gespen of knopen die pijn kunnen doen en het spant of knelt nergens!

Babylonia draagdoeken zijn van de hoogste kwaliteit. De speciale brei- en weeftechnieken zorgen voor optimale ondersteuning. Bovendien is de stof heerlijk zacht en 100% biologisch. Alle draagdoeken worden geleverd met een gedetailleerde handleiding met duidelijke foto’s en handige tips. Voor de Tricot-Slen is er zelfs een instructie DVD. Het is niet moeilijk, na 2 of 3 keer oefenen kun je een draagdoek heel snel en goed aan doen!

www.babylonia.be

27


travel-cot peuter

Een lichtgewicht pop-up reisbed dat makkelijk mee te nemen is en staat in 2 seconden! • Inclusief zelfopblaasbaar matras en slaapzak • Weegt +/- 3 kg • 50% uv werend, voorzien van muggengaas • 130*70*65cm, tot +/- 4jr • Ook in babymodel van 0-2 jaar verkrijgbaar

Voor meer info: WWW.DERYAN.NL


op stap

Deryan

voor ouders ‘on the move’ Air Traveller In het vliegtuig moet een baby tot twee jaar bij de ouders op schoot zitten. Dat is niet altijd prettig en handig. De Air Traveller is een compact, opblaasbaar reishulpmiddel waarmee je snel een stoeltje of reisbedje voor je kindje maakt. Met de Air Traveller zit je baby op een eenvoudige en comfortabele manier op schoot tijdens de vlucht. Ouders voelen minder druk op schoot en benen door de gelijke verdeling van het gewicht. Is er sprake van turbulentie? Dan kan je baby gewoon in de gordel blijven zitten of liggen. Met de Air Traveller kun je bovendien gemakkelijk je kindje voeden. Travel Cot peuter De Travel-Cot is al jaren de ideale reisgenoot van jonge ouders. Dit reisbedje klap je in een handomdraai uit en in en het weegt slecht 5 kilo. De matrasovertrek en stof zijn afneembaar en wasbaar. De Travel-Cot wordt geleverd inclusief comfortabel matras en handige draagtas. Of je nu in een hotel logeert, bij familie of vrienden, een dagje in het park of op het strand, zo heb je als ouder altijd je eigen reisbedje bij de hand! Peuterbox Een lichtgewicht reisbedje dat ook als box te gebruiken is, dat is de Peuterbox! De Peuterbox is licht van gewicht, gemakkelijk mee te nemen en in twee seconden uitgeklapt. Daarnaast is de Peuterbox gebruiksvriendelijk, comfortabel en veilig: in de dubbele bodem van de tent past het zelf opblaasbare matrasje. Met vensters van muskietengaas en gemaakt van 50% UV- werend materiaal.

www.deryan.com

29


op stap

FemStar Trek er op uit met de FemStar One2Stay! Dit is een product waar jonge gezinnen en grootouders al veel plezier en gemak van hebben gehad! De FemStar opvouwbare kinderstoel is bedoeld voor kinderen in de leeftijd tussen 6 maanden en 3 jaar (of tot een gewicht van 15 kilo) en verkrijgbaar in verschillende trendy kleuren (pink, silver, aqua blue en black). Hij weegt slechts 2.5 kilo en is daarom moeiteloos mee te nemen waar je ook heen gaat in de bijgeleverde draagzak. Ga je op visite, uit eten, op vakantie of blijf je gewoon thuis? Geen probleem! Jij en je kleine prins of prinses kunnen volop genieten van deze comfortabele kinderstoel. Deze allround kinderstoel heeft al verschillende prijzen gewonnen en niet voor niets; het uitvouwen van deze stabiele stoel kost maar een paar seconden. De polyester zitting is verwisselbaar (ook los te koop om eens van kleur te veranderen) en waterproof. Bij hardnekkige vlekken kun je de zitting gewoon Maak de stoel compleet met een van het frame halen en onder de kraan met eetplateau een zachte borstel schoonmaken. Je kindje Om het eten n贸g leuker en makkezit er heerlijk zacht, comfortabel en veilig lijker te maken is voor de One2Stay in. De FemStar staat dan ook bij menig jong een inklapbaar eetplateau ontwikgezin op het verlanglijstje. keld. Deze is eenvoudig en snel te Kijk voor meer informatie (de)monteren op de One2Stay. Dit op de website. eetplateau zal vanaf het voorjaar van 2014 verkrijgbaar zijn.

30

www.fem-star.com


op stap

Miyali leuke en functionele innovaties Miyali ontwerpt bijzondere baby- en kinderproducten. Daarbij staat het plezier centraal dat ouders en kinderen aan de producten beleven. Het zijn allemaal producten die behalve een hoog ‘funkarakter’ ook functioneel zijn. LUCA baby-autospiegel Maak een plezierig moment van elke autorit met LUCA, de babyautospiegel. Via de spiegel heb je als ouder goed zicht op de baby als die tegen de rijrichting in op de achterbank wordt vervoerd, terwijl je baby zichzelf in de spiegel vermaakt. Verkrijgbaar in de vrolijke modellen: kikker, hond, eend, lieveheersbeestje en pinguïn. Elastische veters SHOEPS Veterschoenen zijn voor de kleinste kinderen erg leuk en interessant, maar niet handig. Deze sterke elastische veters hoef je nooit meer vast of los te maken. Zitten deze veters eenmaal vast dan trekken ouders en kinderen de schoenen moeiteloos aan en uit. Geen losse veters meer waar je kind over struikelt en ze staan nog stoer ook! Met tien verschillende kleuren en verwisselbare buttons maak je de meest flitsende combinaties. Ook erg leuk voor oudere kinderen, tieners, volwassenen en opa en oma! PLAYTE beloningsbordje De PLAYTE is een bordje om kinderen te motiveren te eten of nieuw eten uit te proberen. De PLAYTE bestaat uit twee onderdelen, een gekleurd onderbord en een doorzichtig bovenbord. Tussen beide borden leg je een verrassing, waar je kindje bij kan als het bovenbord is leeggegeten. Bedenk zelf een verrassing of maak gebruik van de bijgeleverde icoontjes. Met deze beloning ontwikkelt je kind zo een positief gevoel over eten!

www.miyali.com

31


Veilig op weg in deze nieuwe autostoeltjes! Stokke iZiSleep BeSafe € 289,-

Britax Römer Dualfix (0-18 kg) € 519,-

Nuna PIPA € 149,-

Recaro Shuttle Privia € 189,95 Met Smartfit (0-4 jaar) € 519,-

Besafe iZi-Kid i-Size (0-3 jaar) € 509,-,

Cybex Aton Q € 229,95 32

Varioguard Hauck (0-18 kg) € 249,99

Maxi-Cosi 2wayPearl (0-4 jaar) € 289,-

Mutsy Safe2go € 139,-


Maxi-Co si

Gordels vast!

op stap

Autostoeltjes en zittingverhogers zijn verplichte kost voor kinderen die kleiner zijn dan 1.35 meter. En deze autostoeltjes moeten goedgekeurd zijn volgens de huidige normen: ECE44/04. Maar nu is er een nieuwe norm in de maak: i-Size! De huidige norm ECE44/04 heeft diverse nadelen. Allereerst laat deze norm toe dat kinderen te snel vooruitkijkend worden vervoerd, terwijl onderzoek aantoont dat achteruitkijkend vervoer veel veiliger is. Kleine kinderen hebben een relatief groot hoofd en hun rug en nekspieren zijn nog in volle ontwikkeling. Ze zijn dan ook niet bestand tegen de enorme krachten die vrijkomen bij een botsing. Ook het gebruik van de gewichtsklassen is voor veel ouders onduidelijk, want wanneer moet je nu overstappen van een achteruitkijkend baby-autostoeltje naar een vooruitkijkend kinderautostoeltje? Ook leidt de huidige norm ertoe dat veel autostoeltjes onjuist geïnstalleerd worden en daarmee onveilig zijn. Alle reden dus voor een nieuwe norm! Deze i-Size norm houdt in: 1. Betere bescherming bij grotere krachten van frontale én zijdelingse botsingen en veel betere bescherming van hoofd en nek; 2. Langer achterwaarts vervoer: tot 15 maanden; 3. i-Size maakt gebruik van Isofix om juist installeren te bevorderen; 4. i-Size autostoelen passen in alle nieuwe i-Size auto’s en de meeste Isofix auto’s; 5. Indeling autostoelen voortaan op basis van lengte in plaats van gewicht, om eenvoudiger het juiste autostoeltje te kiezen. De nieuwe norm wordt gefaseerd ingevoerd. De huidige norm ECE R44/04 blijft gelukkig nog lang van kracht. Je kunt als ouder dus gerust je huidige en bestaande autostoelen in de markt gebruiken.

{

Kijk voor meer tips over autostoelen en i-Size op www.babystuf.nl 33


op stap

Cybex veilig in de auto Het Duitse bedrijf Cybex ontwikkelt veilige, innovatieve babyen kinder-producten die passen bij de lifestyle van ouders van vandaag. In slechts acht jaar tijd is Cybex uitgegroeid tot een wereldwijd gerenommeerd merk dat autostoelen, draagzakken en kinderwagens verkoopt in meer dan 70 landen. Veiligheid meets design - AtonQ AtonQ staat voor maximale veiligheid en innovatieve technologie: De interactie van de telescopische zij-impact bescherming (LSP System - Linear Side Impact) en de in hoogte verstelbare hoofdsteun met ge誰ntegreerd harnasgeleider garandeert de hoogste mate van veiligheid en comfort. Het verstelbare kussen biedt de vlakst mogelijk liggende hoek tussen hoofd, nek en borst en vermindert het risico van ademhalingsmoeilijkheden. Een revolutionair perspectief - Sirona Een naar achteren gericht kinderzitje vermindert het risico op letsel aanzienlijk in een frontale botsing. In vergelijking met een conventioneel naar voren gericht zitje met harnas systeem, wordt de kracht van een botsing gelijkmatiger verdeeld. Toonaangevende consumentenorganisaties adviseren daarom kinderen zo lang mogelijk achterwaarts te vervoeren. De Cybex Sirona voegt zich bij een lange lijst van Cybex producten die bekroond zijn als testwinnaar door de Duitslands toonaangevende consumententestorganisatie Stiftung Warentest. De veiligste oplossing aller tijden - SolutionQfix De innovatieve SolutionQfix combineert jarenlange ervaring met de nieuwste bevindingen op materieel en veiligheidsgebied met het iconische design van de Cybex PLATINUM product lijn. De interactie van de gepatenteerde verstelbare hoofdsteun, deze voorkomt het gevaarlijk naar voren vallen van het hoofd van het kind tijdens de slaap, en de geoptimaliseerde Linear Side-impact bescherming zorgt voor het hoogste niveau van veiligheid en comfort. De automatische in hoogte en breedte verstelbare rugleuning zorgt voor optimale afstemming van de stoel op maat van het kind. www.cybex-online.de

35


VEILIGHEID IS MEER DAN EEN GEVOEL


op stap

RECARO maak kennis met het dreamteam! Veilig op stap met Recaro! Het nieuwe dreamteam van Recaro bestaat uit autostoeltje 0+ stoeltje Privia, autstoel groep I stoel Optia en de RECAROfix. Beide autostoeltjes plaats je snel en eenvoudig met één klik op de RECAROfix base, geschikt voor Isofix bevestiging. Autostoeltjes Privia en Optia zijn beide voorzien van het revolutionaire HERO comfortsysteem. Schouderkussens, schoudergordels en hoofdsteun vormen een eenheid en garanderen zo optimale veiligheid voor de nek, het hoofd en de schouders van jouw kindje. Je plaatst je kindje snel, eenvoudig en comfortabel in het Recaro autostoeltje, de kans op het verdraaien van de autogordels behoort met dit nieuwe systeem tot het verleden. Beide stoelen hebben tevens een SMARTfit-systeem. Met dit systeem is de kans dat je het autostoeltje fout installeert praktisch uitgesloten.

Het 0+ stoeltje Privia weegt 3,7 kg en behoort daarmee tot één van de lichtste in haar soort. Wordt je kindje groter? Het aanpassen van de lichaamsgrootte en het verstellen van de gordels gaat gemakkelijk en comfortabel met één hand.

De groep I autozitje Optia is een perfecte opvolger van autostoeltje Privia. Dit autostoeltje kan zoals de Privia, worden gebruikt in combinatie met de RECAROfix. Deze autostoel is voorzien van Advanced Side Protection voor zijdelingse botsingen. Een speciaal luchtcirculatiesysteem in geribbeld koudschuim zitting zorgt ervoor dat je kindje het nooit te warm krijgt en altijd comfortabel zit. Autostoel Privia en Optia zijn verkrijgbaar in 8 trendy kleuren!

www.recaro-cs.com

37


: t e m w e i v Inter

Deirdre Budd

Baby slaapdeskundige en eigenaar van Dream-Angus Deirdre Budd komt uit Groot-Brittannië en werkt als slaapdeskundige voor ouders van baby’s met slaapproblemen. In 2008 richtte ze vanuit Nederland Dream-Angus op. Ze zet vraagtekens bij het gebruik van apps door kleine kinderen.

Wie ben je en wat is je functie? Mijn naam is Deirdre Budd en ik ben verpleegkundige en een ‘health visitor’. In Nederland kennen jullie dat woord waarschijnlijk niet, maar het is te vergelijken met een medewerker van een consultatiebureau. Ik heb meer dan 30 jaar ervaring in het werken met kinderen en families. Voordat ik naar Nederland kwam runde ik een slaapkliniek in Schotland. In Nederland heb ik in 2008 ‘Dream-Angus’ opgericht en werk ik met succes voor Nederlandse families en gezinnen van andere nationaliteiten.

‘Jij bent het favoriete interactieve speelgoed van je kind’

Wat houdt je werk precies in? Ik voer evaluaties uit bij kinderen tot 5 jaar oud op ontwikkelingsstoornissen en geef advies aan ouders over voeding, slaap, groei en de ontwikkeling van hun kind. Mijn werk doe ik met behulp van e-mail, Skype en huisbezoeken. Ik bekijk de slaapgeschiedenis en vraag ouders om gedurende twee weken een slaapdagboek bij te houden van hun kind. Vervolgens stel ik een plan op om het slaapgedrag van hun kind te veranderen. Ouders kunnen op elk gewenst moment contact met mij opnemen. De behandeling duurt 4 tot 6 weken en aan het einde van die periode slapen de meeste kinderen al veel beter. Veel kindjes slapen al door binnen het behandelplan, uiteindelijk heeft 95% van de kindjes een goed slaappatroon ontwikkeld. Ben je zelf moeder? Ik heb twee volwassen kinderen, een zoon en een dochter. Op een dag hoop ik oma te worden!

38


Welke vragen worden vaak door moeders gesteld? Kersverse moeders vragen vaak hoe lang het duurt voordat hun baby ’s nachts door slaapt. Maar meestal vragen ouders mij om advies omdat hun kind van 8 jaar of ouder nog steeds bij hun in bed slaapt, terwijl de ouders dit graag anders zouden zien. Welke trends zie jij in jouw vakgebied? De nieuwste trends in de opvoeding is het gebruik van diverse apps voor kleine kinderen, ter ondersteuning voor ouders, of voor entertainment. Dit kan nuttig zijn, maar er zijn ook nadelen. Sommige apps vragen om een snelle response en dit kan leiden tot overstimulatie. Dit kan als gevolg hebben dat je kindje nog moeilijker in slaap komt. Ik maak me zorgen over het feit dat sommige ouders iPads geven aan kinderen van 3 jaar. Ik twijfel of dit een goede ontwikkeling is voor je kind.

Tips

Mijn tip aan jonge moeders is: geniet vooral van je kinderen! Ze groeien zo snel en terug gaan in de tijd kan helaas niet. Het beste wat je je kind kunt geven is je tijd. Jij bent het favoriete interactieve speelgoed van je kind. Als ze ouder zijn zullen ze minder tijd met je doorbrengen, dus koester deze momenten!

39


BabyStuf.nl

De nieuwste babyproducten

Baby Green: duurzame producten met een groen randje

Nieuw! BabyStuf Forum!

Deskundige blogs & gastblogs

Gratis Mama Masterclasses

Mama Masterclasses & product demo’s

Gratis handige downloadlijstjes Carolaʼs Babytrendwatcher Blog 40


Kij k een s wat je als (aa nst aa nd e) oud er alle ma al ku nt vin de n op ba bystuf.nl! Nuttige tips voor als je er zelf even niet uit komt

Ontvang jij onze nieuwsbrief al?

Productvideo始s met uitleg

Baby Innovation Award verkiezing

Bekijk iedere maand onze BabyStuf Favourites

Like & Win acties met mooie prijzen

Leuk voor papa始s: Papa始s Corner 41


Nieu w !

Forum

Praat mee over zwangerschap Zwanger? Gefeliciteerd! Er gebeurt veel met je, lichamelijk en geestelijk. Vertel hoe je je voelt en deel al je zwangerschapservaringen en onzekerheden met andere moeders! Vertel over je baby Net moeder geworden? Babyverzorging, voeden, slapen: er zijn veel dingen die nu op je afkomen. Deel op het BabyStuf forum je ervaringen en stel al je vragen aan andere mama’s! Tips voor & door mama’s Praat hier op het BabyStuf forum met andere mama’s over alles wat te maken heeft met de verzorging, opvoeding en het gebruiken van producten. Stel al je vragen en help elkaar met tips! Voor papa’s Ben je net papa geworden? Hier op het BabyStuf forum kan je jouw ervaringen als papa delen met andere vaders. Tips voor en door vaders over verzorging, opvoeding, de beste babyproducten enzovoort. Merken & Producten Welke kinderwagen kan ik het beste kiezen voor mijn baby? Is een wiegje wel echt nodig? Welke merken babykleding blijven mooi in de was? Stel op het forum al je vragen en deel je ervaringen! Bij jou in de buurt Zoek je een leuke activiteit in de buurt voor je baby of dreumes? Of weet je een perfecte activiteit of plek voor kleine kinderen in jouw buurt? Zoek op het BabyStuf forum naar leuke activiteiten of deel jouw tip met andere moeders. Babyproducten aanbieden Puilt je huis uit van babyspullen die je niet (meer) nodig hebt? Je kan je babyspullen op het forum aanbieden. Op zoek naar tweedehands babyspullen? Kijk welke mooie babyspullen er worden aangeboden. Babyproducten zoeken Op zoek naar tweedehands babyspullen? Wil je weten waar dat bepaalde babyproduct te koop is? Plaats op het forum je oproep! Je kan ook rondneuzen en kijken of iemand op zoek is naar tweedehands babyspullen die jij op zolder hebt liggen. 42

Tot ziens op het foru m van BabyStuf.nl !


Puzzel Prijsvraag

M a a k k a n s op d ri e g rote prij z en

}

Mama Masterclasses

& product demo’s

Hoe kun je meedoen? Stokke Crusi beige mélange t.w.v. € 1310,-

Herkenbaar? BabyStuf mama is door haar zwangerschap een beetje vergeetachtig geworden. Help haar een handje met het beantwoorden van een paar vragen waarvan je de antwoorden terug vindt op de site. Surf naar BabyStuf.nl/prijsvraag en kijk hoe je kans maakt op één van deze geweldige prijzen!

Doe m ee Mama Masterclasses en win !

& product demo’s BabyBjorn draagzak

One plus cape t.w.v. € 194,80

Topmark buggy Floral t.w.v. € 149,-

43


slapen

Om goed te kunnen groeien is slaap voor je baby enorm belangrijk. De eerste maanden kiezen veel ouders ervoor om hun baby dicht bij zich te houden. Zo hou je een oogje in het zeil en hoef je niet steeds naar de babykamer te lopen. Maar slapen met je baby dichtbij je is ook gemakkelijk als je borstvoeding geeft! Je kunt kiezen voor een wiegje naast je ouderlijk bed, of een wiegje dat je aan het grote bed vastzet. Na een paar maanden kun je je baby dan in zijn eigen kamertje laten slapen. Veilig slapen begint bij de basis: het matras. Deze moet stevig, veerkrachtig, goed ventilerend zijn en goed aansluiten bij de randen van het ledikant of wieg. De stevigheid test je door er met de vlakke hand op te drukken. Voor een veilig slaapomgeving wordt geadviseerd je baby op zijn rug te laten slapen. In een slaapzakje ligt je baby heel veilig, zo kan je kindje niet verstrikt raken onder lakens of dekens. Een babybedje wordt kort en strak opgemaakt met de voetjes van je baby bijna tegen het voeteneinde. Leg in het babybedje geen kussens, hoofdbeschermers of grote knuffels; dat kan de ademhaling belemmeren. Warmtestuwing is een van de belangrijkste oorzaken van wiegendood. Pas daarom op met het gebruik van teveel laagjes beddengoed; één lakentje en een dekentje van wol, katoen of synthetisch materiaal zijn voldoende. Zorg verder voor een goed geventileerde slaapkamer en rook nooit bij je baby! Voor je gemoedsrust is een babyfoon een uitkomst. Je baby wordt gerustgesteld door muziekjes of jouw stem als hij overdag of ’s nachts wakker wordt. Denk ook eens aan een mooi nachtlampje: handig om bij zacht licht ’s nachts te voeden en te verschonen. Maar ook een vriendelijke manier om je baby het ritme van dag en nacht te leren. Niet onbelangrijk!

{ 44

Lees meer over veilig slapen, matrassen, slaapzakken en babyfoons op www.babystuf.nl

Little Du tch

Welterusten!


Waarom de Consumentenbond voor Alecto kiest

slapen

Alecto babyfoons zijn volgens de Consumentenbond de beste koop en keus. Prettig in het gebruik en niet onbelangrijk, ze hebben gegarandeerd het grootste bereik. DBX-88 ECO: betrouwbaar ontvangst en ECO modus De DBX-88 ECO is al jaren de best verkochte en beoordeelde babyfoon van Nederland. De Consumentenbond beoordeelde de DBX-88 ECO als beste koop en beste keus in de categorie geluidsbabyfoons. Hij verdient dit predicaat door zijn betrouwbare ontvangstkwaliteit, het goede zendvermogen en de unieke ECO-modus waarmee je zonder verlies van ontvangstkwaliteit het zendvermogen en energieverbruik kunt instellen. DVM-70: goede beeld- en ontvangstkwaliteit, ECO modus en infrarood Het liefst zou je je pasgeboren kindje geen seconde uit het oog verliezen. De DVM-70 beeldbabyfoon maakt het mogelijk om je kleine spruit te allen tijde in de gaten te houden. De DVM-70 is zeer betrouwbaar en is gekozen door de Consumentenbond als best getest en beste koop beeldÂŹbabyfoon. Met goede beeld- en ontvangstkwaliteit, ECO-modus en een infraroodsysteem zodat je ook in het donker goed kunt zien hoe het met je kindje gaat.

IVM-150: eerste plug & play beeldbabyfoon De IVM-150 Smart Baby Monitor is de eerste plug & play beeldbabyfoon die werkt met een app, geschikt voor smartphones of tablets die draaien op iOS, Android of Windows Mobile. Dankzij de revolutionaire techniek kun je het thuisfront van waar ook ter wereld op je mobieltje gadeslaan! De IVM-150 werkt heel simpel. Je downloadt de gratis app, zet de camera aan, scant de QR-code onderop het toestel en binnen enkele ogenblikken heb je je baby in beeld. www.alecto.nl

45


slapen

Cottonbaby

natural fabrics beddengoed voor de mooiste babybedjes Van wieg, ledikant, juniorbed tot eenpersoonsbed: Cottonbaby heeft het mooiste beddengoed voor je kind in vier verschillende maten ĂŠn is gemaakt van 100% katoen! Houd je van stippen, ruitjes, kroontjes, sterren, beertjes, vlinders of een ander lief dessin? Of wordt het patchwork of een mixen-match? Cottonbaby heeft een grote collectie wieg- en ledikantlakentjes, dekentjes, dekenhoezen, hoeslakens en dekbedovertrekken. Je kunt kiezen uit een groot kleurenpallet en de stoffen zijn ook per meter te bestellen.

Cottonbaby heeft ook een romantische lijn: mooie witte lakens met diverse decoraties, zoals bandjes, kantjes, biezen, applicaties en borduursels. Nieuw zijn de mooie pasteltinten zoals uni mintgroen, zalmroze, oudroze, oudblauw die mooi met elkaar combineren maar ook met wit en grijs. Fans van Woezel & Pip kunnen hun hart ophalen, want Cottonbaby ontwerpt en produceert vanaf 2014 ook beddengoed en accessoires voor de populaire characters Woezel & Pip. Deze lijn heeft een luxe uitstraling en is prima te combineren met het andere textiel van ertentie_halvepagina2.indd 1 Cottonbaby.

www.cot t onbaby.nl

Beddengoed van Cottonbaby is functioneel, van een zeer goede kwaliteit, voelt behaaglijk en comfortabel. Het is goed wasbaar en blijft mooi na elke wasbeurt. Kortom: niet langer zoeken Cottonbaby biedt verder bijpassende naar mooi, lief, stoer, romantisch accessoires zoals sluiers, sierkussens, of glamorous beddengoed met aankleedhoezen, muziekdozen, boxkleden, bijpassende accessoires! Cottonbaby slaapzakken, opbergmandjes, badcapes, heeft alles in huis om je eigen unieke kruikzakken, en lampen. Voor onderweg zijn er babyuitzet samen te stellen. Bij natural fabrics luieretuis, verschoonmatjes en nog veel meer. Cottonbaby is jouw kind a star!

www. cottonb a b y.nl

22-11-13 09

www.cottonbaby.com

47


slapen

Ergobaby inbakerdoek (Swaddler) Sweet dreams for you and your baby Ergobaby, bekend om hun ergonomische draagsystemen, introduceert de Swaddler, een ergonomische inbakerdoek. Wat is ergonomisch inbakeren? Ergonomisch inbakeren houdt in dat de baby zijn benen moeten kunnen optrekken, spreiden en bewegen. De Ergobaby inbakerdoek (Swaddler) geeft de beentjes die bewegingsvrijheid dankzij de grote, losse voetenzak en de mouwen die de armen gekruist over de borstkas houden. Wat zijn de voordelen van inbakeren? Ingebakerde baby’s: • slapen beter omdat ze geen plotse armbewegingen kunnen maken waarvan ze zelf wakker schrikken, • slapen veiliger omdat ze makkelijker op hun rug blijven liggen, • slapen comfortabeler omdat een inbakerdoek helpt bij de overgang van baarmoeder naar buitenwereld, • huilen minder omdat inbakeren een rustgevend effect heeft, • hebben een constante lichaamstemperatuur, • leren makkelijker een slaap-, eet- en speelritme aan, • kunnen zichzelf geen pijn doen met hun nageltjes. De Ergobaby inbakerdoek (Swaddler) is gemaakt van een superzacht, ademend en rekbaar jerseykatoen. Hij bestaat in 2 maten (S/M en M/L) en 3 kleuren (pink/natural, blue/natural en natural/natural). Richtprijs pakket van 2: € 44,90.

www.oogappel.nl

49


slapen

Puckababy meer dan rustig slapen Puckababy zorgt voor een goed slaapritme en goede nachten… Puckababy brengt uitkomst in het nieuwe leven van ouders, hun pasgeboren wondertjes en kleine dreumesen. Puckababy heeft een collectie van luxe babyslaapzakken en wikkeldoeken voor baby’s en kinderen van 0 tot 3 jaar. Het zijn prachtige, maar vooral praktische oplossingen om goed slapen te bevorderen. De slaapzakken en wikkeldoeken zijn ontworpen vanuit de behoefte aan extra rust en geborgenheid in ons drukke bestaan. Want baby’s slapen beter wanneer ze zich beschermd, warm en geborgen voelen! Voor de kleintjes en hun ouders is slapen vaak een lastig vraagstuk. Puckababy helpt daarbij een handje. Extra geborgenheid en comfort zorgen voor een goed slaappatroon, een basisbehoefte van elke baby om zich gezond te kunnen ontwikkelen. De slaapzakken en wikkeldoeken zijn unieke ontwerpen en voldoen aan de hoogst mogelijk veiligheidseisen. Dankzij Puckababy zijn inmiddels talloze baby’s en hun ouders geholpen. De collectie bestaat uit het alternatief op inbakeren The Original, de geliefde Gogo wikkeldoek, de slimme Bag, waaronder de Newborn en beroemde vier seizoenenslaapzak.

Op www.puckababy.com is het gratis Puckabook aan te vragen; de slaapgids voor jou en je baby. Met veel tips, uitleg en prachtig geïllustreerd.

50

www.puckababy.com


slapen

Pretura Shnuggle® trendy mozeswieg Retro updated Misschien is deze nieuwe trend iets voor jou, de praktische en hygiënische Shnuggle® mozeswieg! Door het extreem lichte gewicht en zijn stevigheid kun je deze wieg overal mee naar toe nemen en je kindje dicht bij je houden. De nieuwe richtlijn voor veilig slapen is om je baby de eerste 4 tot 6 maanden dicht bij je op de slaapkamer te laten slapen. Je baby voelt zich geborgen en veilig door de compacte vorm van de wieg en de aanwezigheid van jou als ouder. Ook is er een beter toezicht en dus meer veiligheid voor je kindje. Nachtvoedingen worden ook eenvoudiger. De Shnuggle® mozeswieg is 10% groter dan de mozeswieg, heeft extra ventilatiegaten en is hypoallergeen. Het is eenvoudig te reinigen en de volledige bekleding kan in de wasmachine.

Er worden geen schimmelwerende chemicaliën toegepast zoals veelal bij rieten mozeswiegen. Het is kraakvrij in tegenstelling tot gevlochten materialen. Leverbaar in 6 vintage kleuren, incl. matras, bekleding en deken. Keuze uit een vouwof schommelstandaard in naturel of wit.

Pretura Shnuggle bad Lekker lang samen genieten van het badderen met het veilige Shnuggle® bad. Het water in dit badje blijft lang warm en de wanden zijn zacht voor het babyhuidje. Slim design met ergonomische zit en handgrepen en handige schenktuit. Genomineerd voor de BabyStuf Baby Innovation Award 2014!

www.pretura.nl

51


Je baby is zo in dromenland.... Bloombaby alma max € 850,- incl. junior bedrand

Leander wieg, Jamak € 225,(extra: hemel € 52,en standaard € 145,-)

Shnuggle Mozeswieg Pretura € 95,-

Babycotpod Cascara € 899,-

Bednest Cosleeper Bacookie € 399,-

Stokke Sleepi Mini € 477,-

BabyBjörn Wiegje € 289,90 (bedhemeltje € 55,-)

Bopita Belle Schommelwieg € 189,52

Kindekeklein de Woody € 275,- (inclusief touwen, cocosmatras, veer)


voeding

Borstvoeding of flesvoeding geven blijft een persoonlijke keuze. Borstvoeding is de meest natuurlijke en complete voeding die er is. Je hebt het altijd bij de hand, het is altijd op de juiste temperatuur en het bevat belangrijke antistoffen die beschermen tegen virussen en ontstekingen. Borstvoeding is een natuurlijk proces, maar voor veel moeders absoluut niet gemakkelijk in het begin. Daarom is goede voorbereiding noodzakelijk. Advies van lactatiekundigen voor de geboorte en diverse hulpmiddelen kunnen bijdragen aan het succes om borstvoeding te geven. Denk aan een voedingskussen, een borstkolf, tepelbescherming, tepelcrème, een goede voedingsbeha en zoogkompressen.

Fresk

Eet smakelijk!

Om diverse redenen kun je kiezen voor het geven van flesvoeding. Je kunt er net zo’n intiem moment van maken als van borstvoeding en je partner kan ook eens een flesje geven. Er is veel keuze in flessen en spenen, het is een kwestie van uitproberen. De nieuwste flessystemen en spenen proberen het drinken aan de moederborst zo goed mogelijk te benaderen. Daarmee wordt ook de overgang van borst naar fles veel gemakkelijker. Belangrijk bij het kiezen van een fles en speen is dat je kindje rustig kan drinken en niet teveel lucht binnenkrijgt. Met het steriliseren van flessen en spenen wordt nu iets soepeler omgegaan dan jaren geleden, maar schoonmaken blijft belangrijk. Vandaar de belangstelling voor sterilisatoren, leuke afdruiprekjes en borstels. Zelf eten maken voor je baby is leuk om te doen, je bespaart geld, laat je kindje vroeg wennen aan de pure smaken van fruit en groente en dus aan voedsel met meer vezels en structuur. Daarmee kun je later eetproblemen voorkomen! Zelf eten maken kan natuurlijk met de staafmixer, maar er zijn tegenwoordig veel mooie en handige apparaten die kunnen stomen, pureren, ontdooien en verwarmen!

{

Meer tips over flessen, spenen, borstkolven, flessenwarmers en zelf babyvoeding maken vind je op www.babystuf.nl! 53


voeding

ARDO helpt je met de borstvoeding De geboorte van je baby verandert je leven, je zult veel beslissingen moeten nemen, ook over borstvoeding. Besluit je borstvoeding te gaan geven, dan profiteren zowel jij als je baby van alle gezondheidsvoordelen. Borstvoeding geven bevordert de band met je kindje. Als je borstvoeding geeft krijgt je baby de natuurlijkste en beste voeding die er is; moedermelk. Niet elke moeder lukt het direct om borstvoeding te geven. Gezondheidsklachten, lactatieproblemen of werk zijn oorzaken om ongewild te stoppen. Om je in deze fase te ondersteunen heeft ARDO innovatieve hulpmiddelen ontwikkeld die je helpen met het borstvoeden. ARDO, ‘made in Switzerland’, is speciaal ontwikkeld voor moderne moeders. Jij bent uniek en dus is elk kolfmoment een uniek moment. De beste borstkolf is er één waar jij de volledige controle over hebt. Hoe lang je wilt kolven, de zuigkracht en zuigritme, je kan alles eenvoudig naar jouw wensen aanpassen met de kolven van ARDO. Daarbij zijn de borstkolven van ARDO stil en comfortabel. De ARDO Calypso en de Calypso-to-Go zijn altijd individueel instelbaar, zo heb je volledige controle over alle fasen van het kolven. De Calypso is klein, stil en gemakkelijk te bedienen. Veilig en hygiënisch door een 100% gesloten systeem waardoor er nooit moedermelk in de motor kan komen. En met een unieke garantieregeling. Of kies direct voor de complete Calypso-to-Go voor optimale mobiliteit, inclusief koeltas, koelelementen en acht moedermelk bewaarflesjes samen in een praktische kolftas.

ARDO heeft een breed assortiment aan borstvoedingshulpmiddelen, zoals Goldcream tepelcrème, tepelhoedjes en diepvrieszakjes en nog veel meer praktische hulpmiddelen. ARDO producten zijn gebruiksvriendelijk, hygiënisch en aantrekkelijk geprijsd!

www.ardomedical.nl

55


preview, © Getty Images

Voor mama’s met baby’s die later beresterk worden Wanneer je kindje straks toe is aan zijn eerste fruit- en groentehapje, wil je hem natuurlijk het allerbeste geven. Met de 4-in-1 Béaba Babycook, die stoomt, mixt, verwarmt en ontdooit heb je dit snel en gemakkelijk voor elkaar en bovendien is het supergezond! Worteltjes, kip, appel of banaan… alles is binnen 15 minuten klaar. Door de stoomfunctie worden vitamines en mineralen optimaal behouden, en blijft de smaak van de voeding puur. Zo draag jij ook nog eens bij aan een goede smaakontwikkeling van je kindje. Meer weten? Kijk op www.babycook.nl of www.beaba.com

AP bbc SOLO costaud NL 148x210 v1.indd 1

18/10/13 11:55


voeding

Stomen met de Béaba Babycook gemakkelijk en supergezond voor jou en je baby Je bent zwanger! Het zijn drukke maanden, met vele indrukken, spanningen en emoties. Er moet van alles aangeschaft worden. De inrichting van de babykamer, kleding, wandelwagens, autostoeltjes.. allemaal dingen waaraan je niet ontkomt. Maar wat vaak op een laag pitje wordt gezet, is de voeding voor je kleine, terwijl dit juist zo belangrijk is voor de ontwikkeling van je kindje! Wat geef je je kindje wel en niet, en vooral: op welke manier ga je het eten bereiden? De meest gezonde manier is stomen. Daarbij blijven namelijk alle belangrijke vitamines en mineralen bewaard, die je tijdens het koken af zou gieten in het putje. Ook de smaak van het eten blijft puur. Zo prikkel je de smaakpapillen en bevorder je de smaakontwikkeling van je kindje. Maar hoe doe je dat, stomen? Met de Béaba Babycook is het eenvoudig. Groente, vlees, vis, aardappel en zelfs pasta & rijst: je kunt er echt álles in bereiden. Omdat je de hoeveelheid kookvocht exact kan afmeten, bepaal jij zelf de textuur in het eten. Zo begin je met een papje, en breng je steeds meer textuur aan in het eten naarmate je kindje ouder wordt. Dat komt de spraakontwikkeling van je kind ten goede. En met de kruidenbol laat je, door middel van aroma’s die vrijkomen in het eten, je kindje wennen aan talloze smaken. Ook tijdens je zwangerschap is het belangrijk dat je gezond eet. In de Béaba Babycook bereid je daarom vanaf het moment dat je zwanger bent al heerlijke gestoomde maaltijden en smoothies. Deze kun je ook weer invriezen, om ze op een later tijdstip weer te verwarmen of ontdooien op basis van stoom. Met oneindig veel accessoires, en in verschillende uitvoeringen: de Original, de Solo en de Duo. Deze laatste heeft een extra grote inhoud. Zo kun je dus niet alleen stomen voor je kindje, maar voor het hele gezin. www.beaba.com

11:55

57


voeding

Kiddyboo De eerste vaste hapjes verdienen een mooi serviesje! Ergens tussen de vierde en zesde maand krijgt je baby zijn eerste vaste hapje. Bij deze mijlpaal hoort een mooi serviesje: bestek, een bordje en kommetje, daarmee kan je kindje goed oefenen met zelfstandig eten! Eten en drinken is meer dan alleen iets binnenkrijgen, het betekent ook coördineren, balanceren en het aanleren van een goed eet- en drinkpatroon. Daarom kiest Kiddyboo voor vrolijke kleuren en ergonomische vormen die goed passen in kleine kinderknuistjes. Dit nodigt je kindje uit om zelf te gaan eten! Het Kiddyboo drink- en eetservies is gemaakt van veilige BPA vrije materialen en bestaat uit een linkshandig of rechtshandig vork- en lepelsetje, hard en soft tip voedingslepeltjes, diverse eetkommetjes met deksel, Octopus kommetje met zuignapjes en geïntegreerd warmhoud kommetje, de alom bekende en bedrukte ‘Ik hou van …’ antilekbeker, de 360° en Junior antiknoei beker met apart verkrijgbare schroefring die van deze oefenbeker een voor het kind echte, herkenbare beker maakt. Het Kiddyboo servies is De overgang van beker met drinktuit naar een gewone verkrijgbaar in de beker kan wat teveel van het goede zijn voor je kindje. kleuren lime, azuurblauw Deze, door de logopedisten in Nederland aanbevolen en fuchsia roze. Handige 360 graden antiknoeibeker is dan een mooie antislipranden en/of tussenoplossing voor het leren drinken! De beker heeft zuignapjes voorkomen geen tuit maar een drinkventiel waar uit alle kanten wegglijden en omvallen. aan gedronken kan worden zonder risico op knoeien, want er komt pas drinken uit de beker door het lichtjes aanzuigen langs de rand, net zoals bij een gewone beker! Reserveventielen zijn apart verkrijgbaar.

www.mykko.nl

59


voeding

BOON badderen, voeden en verzorgen in stijl Het begon allemaal met een rommelig babybadje... Designer Rebecca Finell haalde haar inspiratie uit het dagelijkse leven en liet haar creatieve brein de vrije loop. Het resultaat: de Frog Pod werd geboren, het allereerste Boon product! Na het succes van de Frog Pod ging het hard met het label Boon Inc. Alle producten van Boon zijn op maat gemaakt voor kinderen, zijn innoverend ĂŠn worden gekenmerkt door een modern kleurrijk design. Originele badkit De handige Frog Pod - het allereerste product van Boon - bestaat intussen in verschillende variaties: de Frog Pod (kikker), Bug Pod (lieveheersbeestje) en Whale Pod (walvis). Deze opbergkits zijn een grote hulp nadat je kindje in bad is geweest. Met de uitneembare schep kan je alle badspeeltjes gemakkelijk opscheppen, afspoelen en weer netjes opbergen, klaar voor de volgende keer!

Trendy voedingsartikelen Naast badartikelen, biedt Boon ook een uitgebreid assortiment aan voedingsproducten. De nieuwste generatie is functioneel, slim bedacht, maar tegelijkertijd ook stijlvol. Het Grass of Lawn XL afdruiprek is een hippe blikvanger op het aanrecht. Laat babyflesjes drogen in het gras en gebruik de leuke accessoires Stem (bloem) of Twig (boompje) voor het ophangen van fopspenen en kleinere artikelen.

Nachtlampje met lichtgevende bollen Een van de laatste creaties van Boon is de Glo. Dit multikleurrijke, interactieve nachtlampje bevat drie afneembare bollen die oplichten in het donker. Het zachte licht dooft na een half uurtje langzaam uit, helpt kinderen om rustig in slaap te vallen maar kunnen ook in het handje worden meegenomen.

www.booninc.eu

61


Zelf razendsnel gezonde babyhapjes maken!

Béaba Babycook Solo Pastel Blauw € 142,50

Béaba Babycook Gipsy Duo € 199,95

Philips Avent Stomer-Blender € 134,99

Met één machine mixen, pureren, stomen of ontdooien! Babymoov Nutribaby Zen € 130,-

Duux Baby Food Center 5-in-1 € 109,-

Topcom Baby Blend & Cook € 79,99 62


voeding

Revolutionaire speen nu verkrijgbaar in Nederland De meeste in Nederland verkrijgbare spenen zijn recht en hebben een gaatje aan de voorzijde. Hierdoor drinken baby’s te snel met alle problemen van dien. De Nuk speen is zo uniek omdat hij het mogelijk maakt borst- en flesvoeding te combineren. Het drinkgaatje zit niet op de top van de speen maar bovenop het speengedeelte. Daardoor gaat het drinken niet te snel en kan de melk zich beter mengen met het speeksel wat de spijsvertering bevordert. De speen heeft verder een breed mondvlak dat ervoor zorgt dat baby’s mond goed aansluit en inslikken van lucht wordt voorkomen. Het Anti-koliek Air System ontlucht de fles vanuit de speen zodat moeilijke constructies in de fles zelf niet meer nodig zijn.

NUK is wereldwijd een bekend en geprezen speen- en flessenmerk en nu ook in Nederland verkrijgbaar. Alle NUK producten worden al sinds 1956 in Duitsland ontwikkeld en geproduceerd en zijn praktisch en medisch getest tot in alle details. Naast een neutrale flessenlijn beschikt NUK ook over leuke dessins met bekende characters zoals Hello Kitty, Mickey Mouse en Winnie de Poeh.

Net als de tepel van de moeder tijdens het geven van borstvoeding is de NUK speen niet rond maar asymmetrisch. Studies hebben aangetoond dat vanwege deze bijzondere natuurlijke vorm die lijkt op de tepel van de moeder, de NUK flesspeen zeer goed door baby’s wordt geaccepteerd. Dit biedt de mogelijkheid langer door te gaan met borstvoeding geven, wat gunstig is voor de ontwikkeling van je kindje en je eigen herstel.

www.nuk-baby.nl

63


: t e m w e i v Inter

Anna Postma & Mirjam van den Heuvel

Lactatiekundigen en eigenaren ‘Makibo… zorg voor de toekomst’ Anna Postma en Mirjam van den Heuvel zijn professionals op het gebied van borstvoeding en hebben samen een maatschap onder de naam ‘Makibo… zorg voor de toekomst’.

Wie zijn jullie en wat is jullie functie? Anna: ‘Op de afdeling gynaecologie/obstetrie werk ik als gespecialiseerd verpleegkundige in ziekenhuis Tjongerschans in Heerenveen. In 2010 ben ik gestart met de voorbereidingen van mijn eigen lactatiekundige praktijk. Sinds oktober dit jaar heb ik de deuren geopend van mijn eigen praktijkruimte aan huis.’ Mirjam: ‘Ik ben ook werkzaam binnen lactatiekundige praktijk Noordoostpolder en daarnaast werk ik bij een bemiddelingsbureau voor kraam en thuiszorg.’

‘Of wij ook koffiepads hebben? Hij bedoelde zoogkompressen!’

Wat houdt jullie werk precies in? Anna: ‘Wij hebben het borstvoeding begeleiding pakket ontwikkeld genaamd ‘Makibo…. zorg voor de toekomst’. Makibo zoekt een lactatiekundige bij jou in de buurt die jou persoonlijke ‘buddy’ wordt tijdens de borstvoedingsperiode met zes contactmomenten. Cliënten in Friesland geef ik input en begeleiding en Mirjam doet dit voor cliënten in Flevoland en een stukje Overijssel. Mirjam: ‘We geven voorlichting en begeleiding tijdens de borstvoedingsperiode. Als lactatiekundige begeleiden wij ouders die hulp nodig hebben als er problemen met de borstvoeding zijn en we beantwoorden vragen’. Welke trends zie je in jullie vakgebied? Anna: ‘Ik zie een drietal trends. Allereerst merk ik dat er weer meer voor borstvoeding gekozen wordt, omdat men zich meer bewust wordt van de gezondheidsvoordelen voor 64


moeder en kind. Ten tweede wordt er meer gevoed in het openbaar. En ik merk dat cliënten behoefte hebben aan individuele en persoonlijke begeleiding.’ Mirjam vult aan: ‘Ja, helemaal waar. Ik zie verder nog dat cliënten bij een volgende zwangerschap langskomen om zich voor te bereiden.’

Welke vragen worden vaak door moeders gesteld? Mirjam: ‘Bezorgde moeders vragen vaak of de hoeveelheid melk voor hun kindje wel voldoende is of dat bijvoeding nodig is. Meekijken tijdens een voeding is ook een veelgestelde vraag.’ ‘Wij pleiten voor een goede begeleiding omdat je daarmee problemen kunt voorkomen’, vult Anna aan. ‘Moeders kunnen (tepel)pijn krijgen bij het voeden, problemen hebben bij het aanleggen of last krijgen van stuwing.’

Tips Mirjam: ‘Filter de informatie die je krijgt van goed bedoelde adviezen uit je omgeving. Pak de informatie eruit waar jij je goed bij voelt.’

Anna: ‘Volg je hart! Je moedergevoelens laten jou nooit in de steek.’

Zijn jullie zelf moeder? Anna: ‘Ik heb een zoon van 11 jaar en een puber dochter van 15 jaar die ervoor zorgen dat het bij ons thuis altijd één en al bedrijvigheid is!’ Mirjam: ‘Ik ben bewust geen moeder, maar heb wel een hele lieve labrador.’ Welke vreemde ervaring of leuke anekdote wil je met ons delen? Mirjam: ‘Een man belde naar de praktijk met de vraag of we ook koffiepads hadden. Toen ik dat hoorde moest ik hard lachen. Geweldig toch! Nu gebruik ik zelf ook dit woord voor zoogkompressen.’

65


meubels en meer

De basisinrichting van een babykamer bestaat uit een ledikant, een commode en een kledingkast. Kies je meubels uit dezelfde serie, dan geeft dat je kamertje een rustige uitstraling. Maar het is tegenwoordig juist leuk om te mixen en matchen! Momenteel zien we trendy hoogglans wit maar ook meubelen van doorleefd hout. Hou rekening met een levertijd van tien tot twaalf weken!

Coming Kids

Meten is weten! Meten is weten: voordat je meubels gaat uitzoeken moet je weten hoeveel ruimte je tot je beschikking hebt. Een ledikant heeft doorgaans dezelfde afmetingen maar je kunt veel ruimte winnen bij het kiezen van de juiste kast of commode. Denk bijvoorbeeld eens aan een commode met brede lades en veel opbergruimte. Dan heb je misschien geen kast meer nodig, maar alleen een klein hanggedeelte! Denk ook verder dan de babytijd. Er zijn gelukkig steeds meer doorgroeimeubelen verkrijgbaar; van het ledikant maak je later een peuterbed of bureautje. Let bij de aanschaf ook op de veiligheid: een veilig ledikant heeft stevige verbindingen, is splintervrij en heeft een verstelbare en ventilerende lattenbodem. De ruimte tussen de spijltjes ligt tussen de 4,5 en 6 cm. Dit zijn vooral punten van aandacht als je een tweedehands ledikant koopt! Weet je wel hoeveel keer je je kindje op een commode wast, verschoont en aankleedt? Daarom is de juiste hoogte van een commode zo belangrijk evenals een ruimte onder de commode voor je voeten, zodat je met een goede houding kunt staan. Meubels uitgekozen? Dan kun je op zoek naar sfeerelementen zoals een lamp, gordijnen, klamboe, behang en vloerbedekking!

66

{

Meer tips over wiegen, babykamers, accessoires en inrichting, boxen, kinderstoelen, wip- en loungestoelen vind je op www.babystuf.nl!


meubels en meer

4Moms mamaRoo Het Amerikaanse merk 4Moms heeft een panel van moeders gevraagd welke artikelen hun leven, en dat van hun kinderen, echt makkelijker zouden maken. Uit dit panel kwam naar voren dat het in- en uitklappen van de kinderwagen één van de grootste ergernissen is. Maar ook een product dat helpt een kindje rustig te krijgen of in slaap te wiegen, stond hoog op het wensenlijstje. 4Moms ontwikkelde de mamaRoo; een schommel/wipstoel die de beweging van de ouders nabootst, en de Origami, een volledig automatisch in- en uitklapbare kinderwagen met hightech extra’s. Twee producten die op zeer lovende kritieken mogen rekenen en ouders wereldwijd veel gemak opleveren. mamaRoo Baby’s worden kalmer als ze gewiegd worden. Een wipstoeltje of schommeltje kan ouders dan uitkomst bieden, maar de natuurlijke beweging van de ouder wordt er niet mee nagebootst. De mamaRoo beweegt zoals ouders. Hij wiegt, schommelt, zwaait, deint en kan zelfs de nachtelijke autorit nabootsen die wanhopige ouders wel eens maken om hun huilende baby te kalmeren! De mamaRoo is in te stellen op vijf verschillende bewegingen: autorijden, kangoeroe, schommel, rock en oceaan en heeft ingebouwde speakers met natuurgeluiden en de mogelijkheid je eigen MP3-speler of telefoon aan te sluiten voor eigen muziek. Het zitje is flexibel verstelbaar van ligstand naar zitstand waardoor de mamaRoo ook te gebruiken is voor het geven van hapjes. Verkrijgbaar in de kleuren classic silvergrey, classic black en pluche multicolor. Met de mamaRoo Snug maak je de mamaRoo extra comfortabel, deze is wasbaar en heeft aan elke zijde een ander dessin voor tweezijdig gebruik.

www.4moms.nl

67


Het effect van kleuren in de babykamer Hoe belangrijk is het om een goede kleur te kiezen voor de babykamer of kinderkamer? Heel belangrijk! Kleuren zorgen voor een bepaalde energie en door het maken van een combinatie kunnen ze zelfs zorgen voor bepaalde spanning. Bij de ene kleur voelt iemand zich prettig, bij de andere niet. Met kleur kun je een bepaalde sfeer in de babykamer creĂŤren die weer invloed heeft op de gemoedstoestand van je kindje en van jezelf!

Gillend geel Deze zonnige kleur bevat van alle kleuren het meeste licht en valt daardoor enorm op. Geel wordt veel gebruikt in reclame uitingen maar is ook een kleur die je veel terugziet in het verkeer of in de techniek. Geel is de kleur van de creativiteit en fantasie en helpt bij neerslachtigheid. Het geeft je het gevoel dicht bij de zon te zijn en is dus heel geschikt om te gebruiken in een kamer waar weinig tot geen zonlicht is. Geel combineert mooi met groene en bruine tinten. Overmatig gebruik van de kleur geel kan leiden tot rusteloosheid en concentratieproblemen. In knalgele baby- en kinderkamers schijnen kinderen meer te huilen!

Oneindig blauw Blauw is de oneindige kleur van de hemel en het water. Blauw zorgt voor het verruimen van je blik en staat voor wilskracht en het hebben van idealen. Blauw is goed voor de communicatie en zelfexpressie. Deze koele, rustige kleur staat met donkere blauwen voor 68


autoriteit, de nacht, mysterie en bezinning maar ook voor trouw, verantwoordelijkheid en vrijheid. Lichtblauwe tinten staan voor hoop, rust en eerlijkheid en zorgen voor een relaxed gevoel. Gebruik liever geen blauw in noordelijk gelegen kamers, de afwezigheid van de zon versterkt deze koele kleuren. Blauw combineert mooi met witte, groene, bruine en grijze tinten.

Groen voor rust Groen is de kleur van groei en natuur, hoop, leven en toekomst. Schilder of behang je het babykamertje in een groene kleur dan werkt dat emotioneel kalmerend. Het zorgt voor gevoelens van balans, kalmte en veiligheid. Groen wekt emoties op van energie en gezondheid, groei, vruchtbaarheid, hoop en nieuw leven. Maar het is ook de kleur van nijd, jaloezie, gif en bijgeloof. Groen zorgt voor rust, maar donkere groenen kunnen ook verveelde en sombere gevoelens oproepen. Je kunt dan beter kiezen voor lichtere groentinten. Groen combineert fraai met bruin, blauw en geel/oker.

Wil je weten wat het effect is van andere kleuren voor de babykamer? Kijk op www.babystuf.nl! 69


meubels en meer

Childwood Evolu hoge kinderstoel Hoe fijn zou het zijn als er een kinderstoel zou bestaan die niet alleen aan een keukeneiland zou passen, maar ook aan een eettafel, salontafel én een kindertafel? Childwood stelt voor: de Evolu hoge kinderstoel! Eén stoel, comfortabel en stijlvol, die zich perfect aanpast aan de situatie waarvoor je hem nodig hebt. Met zijn elegante design past de Evolu hoge kinderstoel in elke hedendaagse keuken. Evolu is praktisch, sterk, staat stabiel en is heel eenvoudig aan te passen aan verschillende tafelhoogtes: 90 cm voor aan het keukenblad of keukeneiland, op 75 cm voor de standaard eettafels en op 30 cm als schattig kinderzitje. Eén stoel die je naar wens kunt aanpassen aan elke gewenste hoogte. De comfortabele Evolu hoge stoel zit heel gemakkelijk in elkaar. Zo is het in de hoogte verstellen ‘kinderspel’, je hoeft alleen de poten van de stoel aan te passen. Er is zelfs een tafelblaadje beschikbaar dat je er eenvoudig opklikt en in diepte kunt verstellen. Deze kinderstoel is geschikt voor kinderen van zes maanden tot zes jaar, en voldoet aan de laatste veiligheidsnormen. De Evolu is standaard uitgerust met een vijfpunts veiligheidsgordel. De Evolu hoge stoel wordt standaard geleverd als 2-in-1 en kan met een extra set poten aangepast worden aan drie tafelhoogtes. Voor extra comfort is er een zacht stoelkussen beschikbaar in vijf frisse kleuren; lime, turquoise, licht grijs, warm grijs of fuchsia.

www.childwood.be

71


seat

BIRD

TREE

STONES

ORIGINA

BIRD

TREE

STONES

MUST

JEANS

HOME

ORIGINAL


meubels en meer

doomoo doomoo seat - meegroeiende poef

2 in 1 Slapen, loungen of spelen, het kan allemaal in de doomoo seat. Je kunt deze superzachte meegroeipoef vanaf de geboorte gebruiken totdat je kindje circa 30 kg weegt. Je baby ligt heerlijk en veilig op deze superzachte meegroeipoef met veiligheidsriem. Door de microkorrels en soepele materialen vormt de poef zich naar baby’s lichaam en wordt de doomoo seat een fijn rustplekje. Is je baby de doomoo seat ontgroeid, dan hoef je alleen het bovenste dekje te verwisselen en tover je de doomoo seat om tot zitzak waarin je kind zich heerlijk kan nestelen. De doomoo swing wiegt je kleintje zachtjes heen en weer. De zachte beweging ontspant kleintjes en brengt ze tot rust. Grotere kinderen zullen er met plezier in schommelen. Je plaatst de doomoo swing eenvoudig onder de doomoo seat. Met de swing en arch swing maak je van de poef een muzikale schommel! De arch swing is een muziekmobiel die je aan de doomoo swing bevestigt. Hij bestaat uit een houten arm en een draaiende bloem waaruit muziek klinkt. Samen met het geschommel van de doomoo seat is verkrijgbaar in veel doomoo swing wiegt de muziekmobiel je nieuwe motieven: Bird, Tree, Stones, een baby zachtjes in slaap. Om heerlijk in weg stoere jeans variant of chique zilveren te dromen! bekleding. doomoo heeft nu ook lieve En met de doomoo arch, een universele dekentjes met prachtige dessins in babygym die baby’s ontwikkeling katoen of fleece. stimuleert, maak je van de poef een heerlijke speelplek. www.doomoo.com

73


meubels en meer

Bumbo De enige originele babysitter! In de Bumbo Floor Seat kunnen kinderen van circa 3 maanden tot ongeveer 14 maanden zonder hulp zelf rechtop zitten. Bij de Bumbo Floor Seat is de zitting lager geplaatst dan de beenopeningen. Dit zorgt voor een correcte ondersteuning van het onderste deel van het ruggetje. De Bumbo Floor Seat is gemaakt van zacht en comfortabel materiaal en voorzien van een veiligheidsriempje. Het speeltafeltje is los verkrijgbaar.

De Bumbo Toilet Trainer is zacht en ergonomisch gevormd voor maximaal comfort. De Toilet Trainer biedt de noodzakelijke ondersteuning om vol vertrouwen gebruik te maken van het grote toilet. Door het gewicht van je kindje vormt de Toilet Trainer zich perfect om de bril van het toilet.

Bumbo Step Stool opstapje is ideaal in combinatie met de Toilet Trainer. De Step Stool heeft een antisliplaag aan de basis en bovenzijde en kan belast worden tot 50 kg.

74

Met de ergonomisch gevormde Bumbo Booster Seat kunnen peuters op een volwassen stoel zitten. Deze stoelverhoger is gemaakt van hetzelfde zachte materiaal als de Floor Seat.

www.jamak.nl


meubels en meer

Leander Scandinavisch design, ambachtelijk gemaakt en duurzaam Leander meubelen zijn tijdloos en gaan over van kind op kind. Een verstandige, milieubewuste aanschaf! De Leander Wieg: met een klein duwtje begint de wieg zachtjes te schommelen en ervaart jouw kindje hetzelfde wiegende en zwevende gevoel als in de baarmoeder. De ovale vorm zorgt voor een gevoel van rust en veiligheid.

Het Leander-meegroeibed: dankzij de optimale materiaalkeuze en solide constructie is deze klassieker praktisch onverslijtbaar. Het bed kan bovendien al naar gelang de ontwikkeling van je kind worden verlengd, zodat je het kunt gebruiken als babybedje of juniorbed. Het hele idee van het bed is dat je niet twee keer hoeft te investeren dus ontvang je bij de aankoop van het babybedje ook alle onderdelen van het juniorbed.

De Leander meegroeistoel heeft een soepel verende constructie. Voor een ergonomische zithouding zijn zowel zit- als voetenplateau en rugleuning in hoogte verstelbaar. Ook verkrijgbaar bij Leander: Commode, Stoolset en los Juniorbed.

www. jamak.nl

75


meubels en meer

ZzzooLight kleurrijke lampen voor de babykamer De Zzzoolight collectie van Officina Crea bestaat uit vrolijke kunststof, lichtgewicht lampen in de vorm van een dier. Heel decoratief voor elke baby- en kinderkamer maar natuurlijk ook geschikt om andere ruimtes in huis op te fleuren! Er zijn verschillende uitvoeringen: De ZzzooLight Gift is voorzien van ledlampjes. Je kunt kiezen uit twee lichtintensiteiten: normale stand of nachtstand. Energiezuinig dus en goed voor mens en milieu. Met de ZzzooLight Mini LED lamp creĂŤer je een wereld met levende kleuren. Door twee keer in je handen te klappen wissel je eenvoudig van kleur en krijg je een heel andere sfeer. De ZzzooLight Trofee is een lichtgewicht lamp die je kunt ophangen aan de muur. Hij is verkrijgbaar in verschillende dierenkoppen. Er past een gewone (spaar) lamp in tot maximaal 60 Watt.

76

www.jamak.nl


meubels en meer

ISI Mini sterrencollectie en Buddy Nieuw bij ISI Mini zijn de sterrencollectie en Buddy! De sterrencollectie van ISI Mini kenmerkt zich door warme, natuurlijke kleuren met neutrale sterren. Dat maakt dat de collectie goed past binnen elke babykamer en het ook een rustige uitstraling geeft. De sterrencollectie bestaat uit slaapzakjes, kruikenzakken, hoezen voor de relaxkussen, RONDO hoezen, tutteldoekjes, speenslabbetjes, slabbetjes, badcapes, poncho’s, waskussenhoezen en kruipdekens. Buddy is een nieuw, multifunctioneel kussen dat jou tijdens de zwangerschap en je baby door de jaren heen kan ondersteunen. Tijdens de zwangerschap kan Buddy als ondersteuningskussen gebruikt worden. Wanneer de baby geboren is, kan Buddy als voedingskussen dienen. Buddy biedt ook ondersteuning wanneer je kindje leert zitten. Door je kindje tussen de poten van Buddy te plaatsen, hoef je niet meer bang te zijn dat je kleine zich bezeert wanneer hij of zij achterover of opzij valt. Door je baby op de buik op Buddy te leggen, stimuleer je spelen op de buik en worden de rug- en nekspieren op die manier ook versterkt. Wanneer het kind groot genoeg is om in een bed te slapen, kan Buddy als slaapkussen gebruikt worden. Maar ook tijdens het reizen, zoals in een auto, kan Buddy als een neksteun dienen. Kortom, een onmisbaar maatje voor jou en je kleintje! Buddy is net als de sterrencollectie verkrijgbaar in de kleuren lagoon, zand, klassiek roze en staalblauw. Daarnaast is Buddy ook nog verkrijgbaar in de kleur khaki. Alle producten van ISI Mini zijn van hoogwaardige kwaliteit en met veel zorg en aandacht gemaakt. Zo nemen we jou de praktische zorgen uit handen en kun jij je richten op het allerbelangrijkste: jouw baby. ISI Mini, best in baby basics.

www.isimini.nl

77


: t e m w e i v Inter

Nicole Tuitert

Beursmanager van de Negenmaandenbeurs

Nicole Tuitert is beursmanager van de Negenmaandenbeurs. Op het gebied van zwangerschap en baby’s is dit ‘the place to be’ voor jou als aanstaande of jonge ouder. Zelf is ze trotse moeder van twee meiden, waarvan de jongste wel heel bijzonder ter wereld kwam.

Wat houdt je werk precies in? Nicole: ‘Ik organiseer uit naam van Amsterdam RAI een jaarlijkse beurs voor aanstaande en jonge ouders. Dat houdt in dat ik standruimte verkoop aan exposanten. Onder deze exposanten vallen onder andere groothandels, fabrikanten, leveranciers en babyspeciaalzaken. Daarnaast houd ik me bezig met het bedenken van evenementen en activiteiten op de beursvloer en kijk ik samen met de communicatie manager hoe we het voor bezoekers van de Negenmaandenbeurs nog aantrekkelijker kunnen maken.’

‘Onze dochter kwam zo snel, dat mijn man haar op de wereld heeft gebracht. De verloskundige was nog onderweg’

Welke trends zie jij in jouw vakgebied? ‘De beurs blijkt gelukkig ieder jaar nog steeds een mooie ontmoetingsplek voor consumenten en fabrikanten. Het ‘Puur’ baby wordt steeds meer een begrip. Puur Baby Plaza biedt veel informatie voor jou als aanstaande en jonge ouder over een gezonde en bewuste leefstijl voor je kind. Voor je kleintje wil je nog steeds het allerbeste, ook in tijden van crisis! We merken dat jonge ouders enorm hongerig zijn naar informatie en daarom introduceert de Negenmaandenbeurs dit jaar het nieuwe ‘Trend & Kennisplein’. Dit plein staat in het teken van deskundig advies en hier laten we de winnaars zien van de BabyStuf Baby Innovation Award’, aldus Nicole. Ben je zelf moeder? ‘Ik ben de trotse moeder van twee dochters van 5 en 7 jaar oud. Mijn twee meiden zijn een grote inspiratiebron, zowel in mijn privéleven als op het werk.’ 78


Welke vreemde ervaring of leuke anekdote wil je met ons delen? ‘Mag een bijzondere ervaring ook?’, vraagt Nicole. ‘Onze dochter kwam zo snel, dat mijn man haar op de wereld heeft gebracht. De verloskundige was op dat moment nog onderweg. Heel bijzonder om mee te maken. Achteraf komt het besef en denk je: wat als er iets niet goed was gegaan? Blijkbaar bepaalt de natuur op zo’n moment dat alles goed is en dat er ‘niets’ in de weg zit om haar zo snel mogelijk op de wereld te laten komen.’

Tips

‘Lekker cliché, geniet van de bijzondere periode waarin je zit, samen met je partner, daarna met je kleintje. Het gaat zo snel…. ‘

79


Stijlvol op pad met deze nieuwe verzorgingstassen! Little Company by Koelstra Totem Tote Bag € 109,95

Béaba New York € 92,50 Laessig Boston Bag € 129,95

JJ Cole Caprice bag € 68,-

bébé-jou € 69,95

Béaba Parijs € 122,-

Tribal Baby Passion Brown € 79,95

Elodie Details Apple of my eye € 129,80

Pink Lining Yummy Mummy € 79,95


verzorging

Cottonb

Een van de ďŹ jnste momenten met je baby is het badritueel. Het is een magisch speelmomentje voor jou en je baby waarbij je ziet hoe je kindje geniet van het warme water. Om volop van het badmoment te genieten is goede voorbereiding en hulp van de juiste producten een must. Zoals een commode op juiste hoogte om je kindje af te drogen en aan te kleden en een badje of bademmer met stevig staande badstandaard. Dit voorkomt overbelasting van je rug! Verder zijn een badcape en badthermometer handig in gebruik.

aby

Spetter spat in het babybad!

In een bademmer zit je baby tot zijn schoudertjes onder water en voelt de wanden. Deze foetushouding geeft je kindje een geborgen gevoel. Maar je moet wel de baby met twee handen kunnen vasthouden om nekje en hoofdje te ondersteunen. Een babybadje biedt meer ruimte en kun je langer gebruiken. Het is de kunst om alles van te voren klaar te leggen. De ruimte moet lekker warm zijn, zo tussen de 22 en 24 graden. Leg de verzorgingsproducten, badcape, hydroďŹ el luiers, luiers en kleertjes van te voren klaar en binnen handbereik. De temperatuur van het water mag hooguit 37 graden zijn, deze controleer je met een badthermometer of je elleboog. Ontdek zelf wat het ďŹ jnste badmoment is. Badder je kindje niet met een volle buik, dan bestaat de kans op spugen. En laat je baby nooit alleen in bad, je baby kan namelijk al verdrinken in een paar centimeter water in minder dan een minuut.

{

Meer tips over aankleedkussens, voedingskussens, kraamartikelen, wasbare luiers en sanitaire artikelen vind je op www.babystuf.nl! 81


verzorging

KipKep New life, best comfort KipKep is een merk gespecialiseerd in producten die het leven van baby’s, peuters en ouders gemakkelijker en fijner maken. Als geen ander weten wij waar je tegenaan kan lopen in de dagelijkse verzorging van een baby of peuter. En vanuit die gedachte ontwikkelen wij onze producten. Onze producten zien er niet alleen heel erg mooi uit maar zijn ook enorm handig en gemakkelijk te gebruiken! Er is goed nagedacht over het ontwerp, de vormgeving en over de toepassing. Alle producten worden in de ontwikkelingsfase eerst uitvoerig door ons getest en pas als wij deze goed genoeg vinden voor onze eigen kinderen, gaan we ze introduceren. Comfort staat bij ons voorop en een mooi ontwerp maakt het product compleet. Een van onze toppers is de Woller, een zacht en flexibel warmtekruikje dat darmkrampjes bij baby’s verlicht en stuwing bij borstvoedende mama’s verzacht (zowel warm als koud te gebruiken). Maar ook de Napper Luieretui is hip & handig. In de Napper Luieretui passen drie luiers en een dun pak billendoekjes. Door de geïntegreerde dispenser trek je handig doekje voor doekje uit het etui. Het luieretuitje past precies in het opgevouwen Napper Verschoonmatje. Zo heb je alles handig bij de hand voor het verschonen van een luier. Een van onze andere toppers zijn de Blenkers. Multifunctionele super zachte doeken van hydrofiel katoen. Te verkrijgen in verschillende kleuren en in drie handige formaten. Al onze producten ontwikkelen en produceren wij zelf, met veilige en zoveel mogelijk duurzame materialen.

82

www.kipkep.com


verzorging

GeboorteTENS pijnverlichting bij de bevalling

ver doo goed r ve e verz zorg- l eke raar Natuurlijk is de geboorte van je baby een van de mooiste ervaringen in je leven. s Alleen bestaat het gezegde niet voor niets: dat het een hele bevalling kan zijn. Vaak gaat een bevalling immers gepaard met pijn en ongemak. Dat is echt niet altijd nodig. Gelukkig is er een moderne en gemakkelijke manier om deze pijn te verlichten, zonder medicatie en zonder risico voor moeder en baby.

GeboorteTENS is een op batterijen werkend apparaatje met pleisters die op de rug geplakt worden. De tinteling in de zone rondom de pleisters zorgt voor het onderbreken van de pijnsignalen uit bekken- en baarmoederstreek. De prikkels helpen je lichaam natuurlijke pijnstillers aan te maken (endorfine). Het apparaatje stel je in op een voor jou prettig niveau waardoor jij controle hebt over jouw pijn. GeboorteTENS introduceerde 16 jaar geleden GeboorteTENS in Nederland en heeft een ruime expertise op het gebied van pijnverlichting. GeboorteTENS werkt samen met ziekenhuizen, verloskundigen en zorgverzekeraars. GeboorteTENS in het kort: 1. Veilig voor moeder en kind. 2. Geen bijwerkingen. 3. Stimuleert de natuurlijke lichaamsfuncties. 4. Sterkte zelf in te stellen. 5. Zowel thuis als in het ziekenhuis te gebruiken. 6. Combinatie met andere methoden van pijnverlichting mogelijk. 7. Ook bruikbaar voor andere pijnbestrijding zoals bekkeninstabiliteitklachten en chronische pijn.

Veel zorgverzekeraars vergoeden GeboorteTENS! Kijk voor het overzicht op www.geboortetens.nl. GeboorteTENS geeft 10% korting op alle producten van www.geboortetens.nl en www.bekkenbodemtrainer.nl bij bestellingen met code 9MAANDEN2014

www.geboortetens.nl – www.bekkenbodemtrainer.nl

83


verzorging

BiBaBad veel badplezier met BiBaBad! Kinderen te groot voor het plastic babybadje? Dan is BiBaBad de logische vervolgstap. Want BiBaBad is een ideaal bad dat elke doucheruimte omtovert in een bad voor kinderen van nul tot acht jaar! Kinderen hebben vaak een hekel aan douchen en het blijft behelpen met omkiepende plastic badjes en washandjes in de afvoer. Met het BiBaBad behoren deze problemen tot het verleden. Het BiBaBad staat in een handomdraai. Het bad is zowel in de lengte als in de breedte verstelbaar zodat vrijwel iedere doucheruimte in een kinderbad kan worden veranderd. Het kinderbad is voorzien van een antisliplaag, licht van gewicht en machinewasbaar. Het BiBaBad is groot genoeg om kinderen tot acht jaar eindeloos badplezier te geven. Er kunnen zelfs met gemak twee kinderen tegelijk in badderen. Na het bad neemt het BiBaBad in opgevouwen stand weinig plaats in en kan zelfs worden meegenomen op vakantie of naar een logeerpartij. BiBaBad is verkrijgbaar in uni wit, blue bubble, prinsessen- en piratenprint.

Er zijn diverse formaten, zoals de compacte Ultra light, voor bijvoorbeeld bij opa en oma tot de XXL uitvoering voor een ruime inloopdouche. BiBaBad zorgt voor jarenlang badplezier!

84

www.bibabad.nl


verzorging

Welkom in de wereld van bébé-jou.in Met alles wat is omMet je baby een nodig is Welkom de wereld vannodig bébé-jou. alles wat droomstart te geven, want bij is alleen het besteis om je baby een droomstart te bébé-jou geven, want bij bébé-jou goed genoeg. viergenoeg. generaties langgeneraties levert bébé-jou de alleen het besteAlgoed Al vier lang levert vertrouwde kwaliteit verzorgingsartikelen en helemaal bébé-jou de vertrouwde kwaliteit verzorgingsartikelen en “Made in ‘Made Holland”. ContinueContinue wordt ingespeeld op nieuwe helemaal in Holland’. wordt ingespeeld op trends en dat zie de 2014 collectie. Fris design, nieuwe trends en je datterug zie jeinterug in de 2014 collectie. Fris naturel,naturel, maar ook stoere en vrolijke design, maar ookkleuren stoere kleuren en prints. vrolijkePrecies prints. zoals jij zoals het voor je kindje gedachten had. Want of het nou Precies jij het voor jeinkindje in gedachten had. Want of gaatnou omgaat het dagelijks badje of de eerste stapjes opstapjes weg naar het om het dagelijks badje of de eerste op zindelijkheid, juist die momenten maken iedere dagiedere weer weg naar zindelijkheid, juist die momenten maken heelweer bijzonder. dag heel bijzonder. Bekend staat staat bébé-jou Bekend bébé-jou o.a. o.a. om om het het “thermobad”. ‘thermobad’. Een Een bad bad van alle alle gemakken gemakken voorzien, voorzien, zodat zodat jij van jij je je optimaal optimaal op op jouw jouw kindje kan kan concentreren concentreren en kindje en kan kan genieten genieten van van dit dit moment. moment. Het badje badthermometer om om de Het badje heeft heefteen eengeïntegreerde geïntegreerde badthermometer temperatuur vanvan hethet water ieder moment in de gaten te de temperatuur water ieder moment in de gaten houden. Daarnaast bevatbevat het badje waar je te houden. Daarnaast het twee badjedispensers, twee dispensers, zeep je enzeep shampoo in kan doen en doen een afvoerslang voor het waar en shampoo in kan en een afvoerslang water. ditNaast bad heeft bébé-jou nog ruimnog 50 ruim andere voor hetNaast water. dit bad heeft bébé-jou 50 verzorgingsartikelen in haar assortiment in maar liefst 12 andere verzorgingsartikelen in haar assortiment in maar kleuren en meeren danmeer 15 verschillende prints. prints. liefst 12 kleuren dan 15 verschillende

In de collectie collectievan vanbébé-jou bébé-jouvind vindjeje In de verder een stijlvolle luiertas met verder een stijlvolle luiertas met verschoningsmatje, eenbaby babybeautyverschoningsmatje, een beautycase, compacte luiertui, case, compacte luiertui, schaaretui, schaaretui, waskussen en badcape, waskussen en badcape, potje en potje en opstapje, flesjes en opstapje, flesjes en bekers. bekers.

www.bebejou.nl

85


WWijijwwilillelnen ggeenenoonnnooddigige escshchaaddeleiljikjekestsotoffffenen

ooppoonnssbbesetsetkek, ,enenjiji?j?

P OW E R E D BY NPAOT U WREER E D BY N AT U R E

CITROEN AROMA CITROEN AROMA & ALOE VERA

AFWASMIDDEL

& ALOE VERA

2001453

CITRON PARFUM CITRON LIQUIDE VAISSELLE

2001459

LIQUIDE VAISSELLE

AFWASMIDDEL AFWASMIDDEL

2001453

& ALOE VERA

AFWASMIDDEL

PARFUM & ALOE VERA

KAMILLE & MELKWEI KAMILLE & MELKWEI 2001459

ER ER ZIJNZIJN ECOVER ECOVER VAATWASMIDDELEN VAATWASMIDDELEN IN IN VERSCHILLENDE VERSCHILLENDE GEUREN GEUREN ENEN KLEUREN KLEUREN

CAMOMILLECAMOMILLE & PETIT-LAIT & PETIT-LAIT LIQUIDE VAISSELLE LIQUIDE VAISSELLE

Ontdek Ontdek alle producten alle producten op www.ecover.com op www.ecover.com en like en ons like ons op op 2013 2013 BBG BBG Ecover Ecover advertA5 advertA5 v2.indd v2.indd 1 1

29-12-13 29-12-13 11:5211:52


11:52

duurzaam

Sophie wil geen onnodige schadelijke stoffen op haar bestek. En jij? Sophie de Jong (33) is net moeder geworden van Finn, een gezond jongetje met roze bolle wangen. Ze heeft een belangrijke tip voor aanstaande ouders. Sophie woont samen met Erwin in hartje Amsterdam. Ze houdt van de natuur en tijdens haar zwangerschap bleef ze fit door stevige boswandelingen te maken. Als diëtiste is ze altijd bezig met gezondheid. Daarom schrok ze toen ze ontdekte dat vaatwastabletten schadelijke stoffen bevatten, die zich aan je bestek hechten. Radicaal het roer om ‘Alles waarmee je lichaam in contact komt door voeding of aanraking heeft effect op je gezondheid. Toen ik me realiseerde dat mijn afwasmiddel van invloed is op de gezondheid van mij én mijn ongeboren zoon, heb ik radicaal het roer omgegooid. Bij mijn collega’s in het gezondheidscentrum heb ik geïnformeerd naar oplossingen. En dat blijkt dankzij Ecover gelukkig heel simpel te zijn!’ Schoonmaken zonder onnodige schadelijke stoffen Jij en je gezin verdienen een duurzame en gezonde omgeving. Zeker met een kleintje erbij! In de meeste vaatwasmiddelen zitten onnodige schadelijke stoffen zoals schuimversterkers of glascorrosie elementen en die blijven kleven aan je bord en bestek. Als je eet komt je lichaam hiermee in aanraking. Wij bij Ecover vinden dat niet nodig. Wij kiezen voor een écht zuivere vaat, zonder onnodige schadelijke stoffen. En denk ook eens aan je vloer, je kleding,… wil je deze resten daar op? Nee! Ecoverproducten Alles voor een schoon huis maken efficiënt schoon zonder hiervoor Big Green Smile verkoopt Ecover onnodige schadelijke stoffen te gebruiken. De schoonmaakproducten en jij krijgt tot ingrediënten zijn van natuurlijke oorsprong en en met 30 april 2014 10% korting met gemakkelijk afbreekbaar in de natuur. Zo zijn de code ‘10babybegood’! we gezond voor jou, je familie en het milieu.

Wij willen geen onnodig schadelijke stoffen

op ons bestek, en jij?

P OW E R E D BY N AT U R E

ER ZIJN ECOVER VAATWASMIDDELEN

CITROEN AROMA & ALOE VERA

CITRON

AFWASMIDDEL

PARFUM & ALOE VERA

2001453

AFWASMIDDEL

KAMILLE & MELKWEI

LIQUIDE VAISSELLE

2001459

www.BigGreenSmile.nl‎ IN VERSCHILLENDE GEUREN EN KLEUREN

CAMOMILLE & PETIT-LAIT LIQUIDE VAISSELLE

Ontdek alle producten op www.ecover.com en like ons op 2013 BBG Ecover advertA5 v1.indd 1

10-12-13 23:22

87


Puur is de nieuwe trend in babyland! Ongezonde producten kunnen de gezondheid van je baby beïnvloeden. Daarmee is de trend gezet om te kiezen voor puur voor je baby! Op de Negenmaandenbeurs heb je op het Puur Baby Plaza kennis kunnen maken met producten die passen bij een gezonde en bewuste leefstijl voor je kindje. Meer weten over de deelnemers? Kijk op

With a touch of Rose Praktische artikelen om te dragen, te zorgen en op te bergen. Met een no-nonsense uitstraling, kwalitatief en gemaakt van Fairtrade en biologisch katoen.

www.puurbabyplaza.nl! BabyBeGood BabyBegood is een concept van de moeders Tamara Hijl en Anna Schoemakers. Samen selecteren zij de beste en duurzame producten voor aanstaande en kersverse ouders in de duurzame babydoos!

Daddy Proof Kids Wear Met kleding van Daddy Proof Kids Wear is het aankleden van je kind gemakkelijk en leuk met de gekleurde drukknoopsluiting en prints met aanwijzingen.

All the best from NAÏF NAÏF maakt verzorgende producten voor de gevoelige babyhuid met de beste ingrediënten die de natuur te bieden heeft. Petit & Jolie Petit&Jolie brengt een lijn natuurlijke verzorgingsproducten voor baby’s en kinderen. Puur natuur en samengesteld uit 100% natuurlijke ingrediënten. 88

www.puurbabyplaza.nl


duurzaam

Kaatje Katoen Wasbare luiers van Kaatje Katoen zijn het beste voor de huid, voor het milieu én je portemonnee! Ze zijn hip, zacht, ademend en o.a. gemaakt van bamboe en kunstvezels. En deze merken maken ook deel uit van het Puur Baby Plaza!

Aquamarijn Natuurverf Aquamarijn verf heeft een groot assortiment kleuren voor het schilderen van de baby- en kinderkamer. Met veilige, schone en natuurlijke bestanddelen. babydoos! Ecover Ecover maakt krachtige ecologische schoonmaak- en reinigingsproducten zonder onnodige schadelijke stoffen. Dit is beter voor jouw baby en beter voor het milieu.duurzame babydoos!

Madaga Madaga kookt vers en biologisch voor baby’s en peuters in een keuken met echte koks. Zodat je kunt vertrouwen op gezonde voeding als je zelf niet zoveel tijd hebt.

Junior Bio Maisboogies Maisboogies is krokant tussendoortje gemaakt van biologisch geteeld maïs. Vrij van gluten, koemelk en lactose, zout, suiker en E-nummers.

Froy & Dind De stijl van dit Antwerpse label is kleurrijk hip. Allerschattigste kleertjes van 100% bio katoen, met GOTS certificaat. Carriwell Organic Carriwell levert al 15 jaar comfortabele en ondersteunende zwangerschapslingerie. De naadloze lingerie van Carriwell is Öko-Tex Standaard 100 gecertificeerd. Greentoys Duurzaam speelgoed gemaakt van gerecycled plastic of milieuvriendelijk materiaal. Alle speelgoedjes zijn BPA-, phthalaten- en PVC-vrij. KeepCup KeepCups zijn ‘s werelds eerste herbruikbare koffie- en thee beker. Verkrijgbaar in leuke kleuren, BPA-vrij, licht van gewicht, lekvrij, onbreekbaar en milieuvriendelijk. Inzet voor borstvoeding Aanvullend op de professionele borstvoedingsvoorlichting verzamelde Simone Lip vele praktische tips & tricks. Ardo Medical Ardo is specialist op het gebied van borstvoedingshulpmiddelen en verzorging in de borstvoedingsperiode. Zwitserse kwaliteit en hoogste veiligheid. Inge Schminkt Inge maakt bellypaints met schmink op natuurlijke basis.

www.puurbabyplaza.nl

89


speelgoed

Speeltijd!

ilig in de auto

Voor de eerste maanden zijn pluchen en stoffen beestjes of doeken fijn speelgoed. Voor het leren bewegen kun je denken aan een enkelbelletje, activitycenter en speelkleed. Voor de ontwikkeling van je baby’s gehoor zijn een muziekdoosje, kinderliedjes en een knisperboekje fijn speelgoed. Het leren kijken stimuleer je met een onbreekbaar spiegeltje, mobile, plaatjes op de muur en een kinderwagenspanner. Grijpen leert je kind met een grijpbare bal, badspeeltjes en een babygym. Ook leren slaan is belangrijk! Denk daarbij aan een rammelaar en een tuimelaar. Maar het mooiste speelgoed is je eigen gezicht en stem. Daarmee leert je baby vertrouwde personen herkennen. Nog iets over knuffels: dat is eigenlijk geen speelgoed, maar wel heel belangrijk voor het ontwikkelen van vertrouwen blijkt uit onderzoek! Na een half jaar is de motoriek al goed gevorderd en leert je baby steeds meer bij: tijgeren, omrollen, kruipen, zitten, staan en de eerste stapjes. Tijd om ander speelgoed aan te bieden zoals een bal met een belletje waar je kindje achteraan kan kruipen, blokken om mee te bouwen en stapelbekers om te leren stapelen en sorteren. Rond je kindjes eerste verjaardag zijn een blokkenkar, loopwagen of poppenwagen mooi speelgoed, succes gegarandeerd!

{ 90

Meer tips over speelgoed vind je op www.babystuf.nl!

Laessig

Door te spelen leren baby’s, dus speelgoed is erg belangrijk voor de ontwikkeling van je kindje! In de eerste zes maanden gaat de ontwikkeling van de zintuigen razendsnel. Met kijken, voelen, ruiken en tasten kan je baby heel intensief bezig zijn! Je kunt je baby daarom het beste speelgoed aanbieden dat de zintuigen prikkelt.


speelgoed

Lamaze Met liefde ... van Het eerste samenzijn na de bevalling, baby’s eerste lach, omrollen, gaan zitten en kruipen, de eerste stapjes, samen kiekeboe spelen en geluidjes en kleuren ontdekken. Lamaze is met liefde gemaakt om kinderen te helpen de wereld spelenderwijs te ontdekken en samen met hun ouders deze mooie en bijzondere momenten te beleven.

Alle speeltjes van Lamaze zijn speciaal ontwikkeld voor het aanmoedigen van de ontwikkeling van baby’s en de interactie met hun ouders. Het speciale Lamaze baby en peuter ontwikkelingssysteem geeft jou als ouder informatie over de positieve invloed van het speelgoed op de ontwikkeling van je baby of peuter. Ook helpt het je bij het kiezen van het juiste speelgoed voor de juiste leeftijdsfase. Kinderen leren door te spelen. Daarom stimuleren de speeltjes en knuffels van Lamaze de ontwikkeling van het inbeeldingsvermogen, de fijne en grove motoriek, het uitbreiden van sociale en emotionele vaardigheden, het gezichtsvermogen en het gehoor. Lamaze speeltjes en knuffels zijn kleurrijk, kwalitatief, mooi afgewerkt, educatief en nodigen uit tot ontdekken.

Lamaze is ideaal om te krijgen en te geven als kraamcadeau, verjaardagscadeau of zomaar om het spelen te stimuleren. Want wat is er mooier om je dierbaren te verrassen en verwennen met liefde … van Lamaze!

www.tomy.com

91


Fisher-Price Goed voor urenlang speelplezier Spelen is niet alleen leuk, maar ook ontzettend belangrijk voor de ontwikkeling van je kind! Voor iedere leeftijdsfase heeft Fisherprice speelgoed dat je kindje stimuleert in elke ontwikkelingsfase. Kijk hier naar de 10 meest favoriete speelgoedjes gekozen door moeders! De

Baby 0 mnd+ Kiekeboe muziekaapje Pluchen aapje met een trekkoord dat muziek en beweging activeert. Trek het koord langzaam omlaag en de pootjes van het aapje gaan omhoog terwijl er een rustig muziekje klinkt.

favorieten

Baby 0 mnd+ 2-in-1 muziekmobiel Deze 2-in-1 mobiel kun je zowel aan de wieg als op de buggy gebruiken met een afneembaar mobielgedeelte! In de schattige giraffe zit een los, opwindbaar muziekdoosje. Baby 6 mnd+ Baby’s eerste blokken Je kindje kan deze tien vrolijke blokken in de open emmer of door het deksel met vormpjes laten vallen. Dit helpt bij de ontwikkeling van hand-oogcoÜrdinatie en leert je kindje kleuren en vormen te onderscheiden.

Baby 6 mnd+ Poppity Pop Als je deze schattige diertjes laat rollen, maken de vrolijk gekleurde ballen een heleboel plofgeluidjes. Het moedigt je baby aan om het speelgoed te laten rollen en erachteraan te kruipen.

92

www.fisher-price.nl


speelgoed Baby 6 mnd+ Duw en rij olifant Deze Duw en rij Olifant is onweerstaanbaar om mee rond te lopen! De olifant werpt met zijn slurf gekleurde ballen op zolang je kindje blijft lopen of de olifant heen en weer laat bewegen.

Leerplezier 6-36 mnd Zing en leer boodschappentas Druk op de appel voor liedjes en zinnetjes over kleuren, tellen, groente en fruit, en recyclen! Ieder onderdeel nodigt uit voor een spelletje. Leerplezier 6-36 mnd Slimme babytelefoon Met het interactieve ledscherm komt de laptop tot leven met beelden en lichtjes. Als je kleintje op ĂŠĂŠn van de negen toetsen drukt of met de muis rolt, wordt hij beloond met woordjes, liedjes en geluidjes terwijl het scherm bijbehorende beelden laat zien.

Leerplezier 6-36 mnd Spelenderwijs Leren Voertuigen Met de Leerplezier autootjes en de favoriete vriendjes Puppy, Sis en Aap leert je kindje spelenderwijs leren.

Preschool 12 mnd + Little People Schoolbus Kom, we gaan, kom we gaan! Naar school, komaan, doe rustig aan! Stap in de schoolbus voor een ritje, samen met Little People Eddie en zijn vriend de buschauffeur.

Preschool 12 mnd + Little People Wheelies voertuigenset Maak de Wheelies-verzameling nog leuker met deze nieuwe en unieke 2-packs voertuigen in populaire themapakketten. www.fisher-price.nl

93


Tiamo Collection Nijntje sailor & flower Nijntje, ook wel bekend als nijntje pluis, heeft wereldwijd de harten van vele kinderen veroverd en misschien straks ook die van jouw kindje! Tiamo Collection biedt een uitgebreide collectie speelgoed van nijntje voor de allerkleinsten. De nieuwe nijntje collectie bestaat dit jaar uit een stoer jongensthema ‘sailor’ in de kleuren rood, wit en blauw en een lief meisjesthema ‘flower’ in roze kleuren. Er zijn knuffeldoekjes en knuffels gemaakt van heerlijk zacht materiaal. En veel andere leuke accessoires en speelgoedjes om je babykamertje op te vrolijken. Zoals een boxkleed of speelkleed, een boxspiraal, muziekmobiel en muziekdoosje voor in de box of bij het bedje van je kindje. Er is ook een speeltje dat zorgt voor de nodige afleiding onderweg in de autostoel en een handige spenenketting om de speen niet te verliezen. Kortom, alles wat je nodig hebt voor de eerste maanden! Verkrijgbaar bij de babyspeciaalzaak en speelgoedwinkels.

94

www.tiamo.nl


speelgoed

Tiamo Collection Woezel & Pip Woezel & Pip zijn twee hondjes, bedacht en gecreëerd door Guusje Nederhorst en ontstaan uit liefde voor kinderen en dieren. De avonturen die de hondjes meemaken staan dicht bij de belevingswereld van kinderen, waardoor de verhalen heel herkenbaar zijn. Tiamo Collection heeft originele Woezel & Pip zacht speelgoed en babyartikelen in de collectie waaronder knuffels, box- en speelkleed, knuffeldoekjes, muziekdoosje en een muziekmobiel met het bekende ‘lalala’ muziekje. Maar daarnaast ook houten speelgoed zoals een babywalker, blokkenton, activiteitenkubus en een houten boxspeeltje. Binnenkort zal deze houten collectie verder uitgebreid worden met een vrolijke blokken trein, leuke babygym, houten blokkenpuzzel, een houten blokkenkar, een hamerbankje, vormenstoof en houten loopfietsjes. Stuk voor stuk degelijke producten voor de allerkleinsten! Verkrijgbaar bij de babyspeciaalzaak en speelgoedwinkels.

www.tiamo.nl

95


: t e m w e i v Inter

Mieke Cotterink Onderzoeker bij VeiligheidNL

Mieke Cotterink werkt als onderzoeker bij VeiligheidNL binnen het programma Opgroeien en Ouder worden. De veiligheid van baby- en kinderproducten en het creëren van een veilige omgeving staan voorop. Zelf is ze als baby uit een kinderwagen gevallen.

Wat houdt je werk precies in? Mieke: ‘Kinderveiligheid is het grootste aandachtsgebied van VeiligheidNL (voorheen Consument en Veiligheid). Het registreren van ongevallen en het geven van voorlichting behoren tot onze belangrijkste taken. Binnen 14 ziekenhuizen in Nederland wordt van ieder kind die op de spoedeisende hulp komt vastgelegd ’ wat er gebeurd is. Antwoorden op vragen als ‘Hoe oud is het kind?’, ‘Wat is het letsel?’ en ‘Wat is er precies gebeurd?’ geven ons informatie zodat we te weten komen waar het misgaat en waar we onze voorlichting vooral op moeten richten. We zien bijvoorbeeld dat het vallen van de trap en ook het vallen uit bed erg vaak voorkomt. Daarom besteden we veel aandacht aan het geven van adviezen aan ouders hoe ze dit soort ongevallen kunnen voorkomen.’

‘De kinderwagen kantelde en ik viel eruit

Welke trends zie jij in jouw vakgebied? Mieke lacht: ‘Waarschijnlijk niet het meest originele antwoord, maar ik zie dat het gebruik van online media groeit. Onze website speelt een steeds belangrijkere rol in onze voorlichting. ‘Veilig groot worden’ is onze mobiele app die jou als ouder helpt bij het kindveilig maken van je huis.’ Ben je zelf moeder? ‘Ik ben moeder van twee prachtige kinderen. Mara is 11 en Joris is 8.’ Welke vreemde ervaring of leuke anekdote wil je met ons delen? ‘Een vreemde ervaring of anekdote.....’ Mieke denkt na en vervolgt: ‘Wat me te binnen

96


schiet is dat ik vroeger als baby uit de kinderwagen gevallen ben. Mijn moeder stond te wachten met de kinderwagen bij het zebrapad. Vervolgens wilde ze oversteken en duwde de wagen van een iets te hoge stoeprand de weg op. De kinderwagen kantelde en ik viel eruit. Het is goed afgelopen, maar mijn moeder stond met tranen in haar ogen!’ Wat je zelf nog zou willen vertellen? Neem eens een kijkje op onze website VeiligheidNL. Je vindt er handige tips voor aankoop en gebruik van babyproducten. En heb je een iPhone? Download dan onze app ‘Veilig groot worden’!

Tips

‘Laat je niet gek maken! Je wordt als aanstaande en jonge moeder overspoeld met informatie en goede raad. Hierdoor zie je soms door de bomen het bos niet meer. Vertrouw met name op je eigen, gezonde verstand.’

97


veiligheid

Maak je huis babyproof! Miyali B

uddy

Als je baby eenmaal begint te kruipen en zijn omgeving gaat ontdekken, zul je merken dat je huis vol gevaren zit. Helaas is je kind zich daar nog niet van bewust en daar moet je je kindje dus voor beschermen en maatregelen nemen. Veiligheidsproducten zijn geen overbodige luxe. Bedenk dat je met een paar euro voor een stoothoekje of raambeveiliger veel leed kunt voorkomen! Er zijn tal van producten verkrijgbaar die je huis op een simpele maar effectieve manier veiliger kunnen maken. Denk aan opzethoekjes die beschermen tegen scherpe punten van kastjes of tafels, stopcontactbeveiligers, bedhekjes… Veel ongelukken in huis gebeuren bij de trap, zeker als kinderen kunnen kruipen of lopen. Plaats het liefst twee traphekjes: één bovenaan en de ander onderaan de trap. Harmonicahekjes zijn uit den boze, daar kan je kind gemakkelijk overheen klimmen of in bekneld raken. Een raambeveiliger of raamhekje zorgt dat je kind niet uit het raam kan vallen. Afgeknelde vingertjes tussen deuren kun je voorkomen door een deurbuffer of deurklem te monteren. Vingertjes tussen de scharnierkant voorkom je met een deurspleetbeveiliger: een strip van aluminium of kunststof. Ook in de keuken loert gevaar: beveilig keukenkastjes en –laden met speciale deursloten zodat je kind niet bij gevaarlijke vloeistoffen of wastabletten kan. Berg gevaarlijke spullen zoals messen etc. goed op. Heb je een oven en gasfornuis die bereikbaar is voor kinderhandjes? Denk dan ook aan een ovenruitbeschermer en een fornuisrekje.

{ 98

Kijk voor meer veiligheidstips op www.babystuf.nl!


veiligheid

Baby Dan GuardMe veiligheidshekje voor kinderen Is jouw huis al babyproof? Trappen, ramen en deuren kunnen een groot gevaar vormen voor kleine kinderen. Een val van de trap is één van de meest ernstige ongevallen in huis en dat wil je natuurlijk voorkomen! Voor trappen wordt geadviseerd zowel boven als onder een traphekje te plaatsen. Baby Dan introduceert een nieuw veiligheidshekje voor kinderen dat je ook als traphekje kunt gebruiken boven- of onderaan de trap. Baby Dan is expert op het gebied van veiligheid. De nieuwe GuardMe van Baby Dan bestaat uit flexibele panelen die automatisch invouwen wanneer je het hekje opent en is ingevouwen vrijwel helemaal uit het zicht. De GuardMe heeft een tweevoudig openingssysteem dat door een volwassene met één hand te openen is. Het openen gaat heel eenvoudig door met de duim het openingsmechanisme naar achteren te schuiven en in te drukken. Het veiligheidshek vouwt dan automatisch in elkaar. Je kunt de GuardMe bevestigen in of op het deurkozijn of tussen of op twee oppervlakken. Het traphekje is geschikt voor openingen van 55 tot 113,5 cm en is in lengte verstelbaar met apart verkrijgbare verlengdelen, de Extend-a-Guard.

De GuardMe is ook zeer geschikt voor smalle openingen en op plaatsen waar geen ruimte is voor een ‘gewoon’ traphek! Bekijk ook de video en gebruiksaanwijzing van de GuardMe op YouTube. Meer baby- en kinderveiligheidsproducten van Baby Dan vind je op de website.

www.babydan.com

99


geboortekaartjes

Aagjeontwerp geboortekaartjes Aagjeontwerp levert al 6 jaar lang de leukste, verrassendste en stoerste kaartjes. Ze is begonnen met de harmonicakaarten die door hun verschillende prints en vrolijke kleuren elke ontvanger blij maken en heeft sinds een tijdje een tweede favoriet, de labelkaart, met een stoer touwtje of een lief lintje erdoor. Maar naast deze twee modellen is er nog veel meer mogelijk.

Aagjeontwerp heeft een zelfmaak-module, die heel veel keuze biedt in achtergronden, afbeeldingen, foto’s en lettertypes. Zo kun je zelf in een handomdraai een hele mooie kaart maken; of het nou om een harmonica kaart gaat of om een ander model. Laat je verrassen door de mogelijkheden en maak iets heel persoonlijks! Wil je het niet helemaal zelf doen dan kun je ook kiezen uit een van de collectie-kaarten en die naar jouw wensen aanpassen. In een paar stappen heb je een heel eigen kaartje. Aagje kan ook voor je aan de slag gaan om dat hele bijzondere kaartje precies naar jouw wensen te ontwerpen. Een eerste opzet is vrijblijvend! Neem een kijkje op de site of bel/ mail Aagjeontwerp. Aagjeontwerp voor al je kaarten, betaalbaar en anders!

Ontvang tot eind mei 10% korting op je bestelling met code: Babystuf14 www.aagjeontwerp.nl

101


mode

Nu je borsten groter en zwaarder worden, zul je behoefte hebben aan een beha die genoeg steun geeft. Kies liever voor speciale zwangerschapslingerie dan een gewone beha in een maatje meer. Zwangerschapsbeha’s zijn extra stevig, hebben meerdere verstelhaakjes zodat je ze lang door kunt dragen en hebben flexibele cups en brede bandjes. Randjes en naden zijn weggewerkt en de beha voelt zacht en comfortabel. Precies wat jij nu nodig hebt. Je kunt er ook voor kiezen om al in je zwangerschap een voedingsbeha te dragen. Deze beha’s hebben aan de voorzijde voedingsclips, zodat je de beha straks discreet kunt openen om je baby te voeden.

VinRose

Naast mode voor mama ook aandacht voor de kleertjes van je baby. Het allerbelangrijkste bij babykleding is het comfort. Dit betekent dat babykleding soepel en zacht moet zijn. Vooral tijdens de eerste periode wordt tussen de nacht- en dagkleding haast geen verschil gemaakt. Zo voelt je baby zich, ook in zijn meest luxueuze setje, het prettigst en kan het comfortabel slapen. Steeds meer modemerken breiden hun aanbod uit met kleding van biologisch katoen. Prima voor baby’s tere babyhuidje met minimale kans op irritatie en allergie!

102

{

Kijk voor meer tips over zwangerschapsmode, zwangerschapslingerie, sieraden, babykleding en babyschoentjes op www.babystuf.nl!

Queen M

Als trendy, zwangere vrouw draag je net zo gemakkelijk kekke jurkjes, soepele leggings, leuke rokjes, vestjes, tuniekjes en shirtjes: kleding die je ook zou dragen als je niet zwanger bent. De rekbare stoffen maken dat je alles lang kunt doordragen en dat deze kleding comfortabel zit. Hou bij het shoppen je normale confectiemaat aan; de kledingmerken houden rekening met het feit dat je buik groeit. Met accessoires als een mooie sjaal of opvallende ketting maak je je outfit helemaal af. Investeer in een paar goede broeken en basic tops, je zult ze zeer intensief dragen!

um

Mode voor jou en je baby


mode

CHEWELRY by Smartmama

Mama’s trendy geheim voor babyhandjes en babytandjes Een kleurrijke collectie van trendy kettingen en armbanden voor mama gemaakt van speciaal ontwikkelde bijtkralen voor baby’s! Door de afwezigheid van schadelijke stoffen zoals BPA, zijn de sieraden volledig veilig voor kleine kinderen. Ze kunnen er mee spelen, in bijten en aan trekken, terwijl mama deze onbezorgd draagt als hippe accessoire. Door de speciale veiligheidssluitingen laten de kettingen altijd los wanneer er harder aan getrokken wordt. Baby’s zijn enorm geïnteresseerd in de bewegende sieraden van hun moeder. Om de risico’s van het stukgaan of het in de mond stoppen van sieraden te beperken, brengen moeders in de babytijd het dragen van hun sieraden vaak terug tot een minimum.

Chewelry sieraden bieden uitkomst met een collectie die gemaakt is van 100% siliconen bijtkralen in allerlei vormen en kleuren. Een sublieme afleiding voor kleintjes terwijl ze gedragen of gevoed worden. Wanneer tandjes doorkomen helpt het kauwen erop uitstekend tegen het bijbehorend ongemak. Gemakkelijk schoon te houden en vaatwasser bestendig. Vanaf 3 jaar is er ook een speciale Girlzz lijn met kekke ‘glow in the dark’ kettingen. 100% Hip en veilig!

www.chewelry.nl

103


mode

Anita maternity Zo blijf je in vorm

Lingerie en badmode voor zwangerschap, borstvoedingsperiode en daarna Daar is het dan: het bericht ‘Zwanger’! Voor jou begint een heel bijzondere periode. Deze tijd staat bol van veranderingen. Toch wil je één ding blijven behouden: jouw figuur! Anita maternity ondersteunt je om in vorm te blijven. In de komende maanden neemt je buik in omvang toe. Tijdens de zwangerschap wordt niet alleen je buik ronder, het hele lichaam bereidt zich voor op de komende bevalling en borstvoeding. Ook je borsten nemen in omvang toe en de elastische en meegroeiende cups van een zwangerschapsbeha bieden de groter wordende borst voldoende plaats. De ingewerkte cupsteun zorgt voor een perfecte pasvorm en goede ondersteuning en draagt bij aan het voorkomen van zwangerschapsstrepen op de borst. Anita voedingsbeha en ReBelt panty Je borsten zijn gedurende de borstvoedingsperiode zwaarder dan normaal. Daarom hebben ze meer steun nodig om in vorm te blijven. De voedingsbeha´s van Anita maternity laten zich eenvoudig met één hand openen en sluiten en ondersteunen de borst ook bij geopende cups. Door het geven van borstvoeding raak je gemakkelijk een paar kilo kwijt. Het verdere herstel van de buik kun je bevorderen door het dragen van de ReBelt panty. Ook na een keizersnede geeft Anita BabyBelt deze pantyslip de buik aangename De Anita BabyBelt is een effectieve hulp ondersteuning. tegen rug- en bekkenpijn. Door het dragen van de BabyBelt heb je minder pijn En het beste: Anita maternity biedt in je rug, minder druk en spanning in het een maximum aan zekerheid en buik- en bekkenbereik en minder trekcomfort. 50 jaar ervaring geven ons kende bekkenpijn. Daarnaast zorgt het een voorsprong. Jij en je kind zijn het dragen van de BabyBelt tijdens te zwanwaard! gerschap dat je buik na de bevalling snel weer in haar oude vorm terugkomt.

www.anitamaternity.com

105


mode

Feetje Zomer Feetje is een Nederlands merk voor baby’s van 0 tot 1,5 jaar. Het merk bestaat al meer dan 30 jaar. De leuke designs, mooie kwaliteiten en het aantrekkelijke prijsniveau maken het een populair merk wat leuk is om te krijgen, maar ook om te kopen! Tijdens het ontwerpen van de collecties van Feetje wordt er altijd veel aandacht besteed aan het draagcomfort. Er wordt gebruik gemaakt van zachte materialen en stoffen met stretch zodat de kleertjes nóg comfortabeler zitten. Met het uitgebreide aanbod van verschillende collectie thema’s probeert Feetje ook dit seizoen weer te verrassen. Doordat er meerdere thema’s zijn komt er in de winkels ook steeds weer wat nieuws binnen. Deze zomer zijn er voor de allerkleinsten weer lieve thema’s in het wit, grijs, roze en bleu met lieve tekstjes en printjes. Het ideale kraamcadeautje! Voor de wat oudere baby’s en dreumesen zijn er kleurrijke collecties met kleuren als rood, geel, blauw, turquoise en neon roze. De kleur neon roze is niet alleen hip voor meisjes, maar ook voor jongens! Op de kleding zitten weer leuke prints als dieren, strikjes en sterren, maar ook hippe fotoprints van bijvoorbeeld puppy’s en een surfboard. Mooie zomerjasjes, stoere spijkerbroekjes en gekleurde broeken maken de collecties helemaal compleet. De ontwerpsters van Feetje hebben ook deze keer weer ontzettend hun best gedaan!

www.feetje-baby.nl

107


mode

Proud MaMa be proud and show it! Voor mooie vormgeven kettingen met een symbolische betekenis voor aanstaande en net bevallen moeders, is Proud Mama hét label. Sieradenontwerpster Rowena Visser Van Nistelrooij heeft een feilloos gevoel voor de tijdgeest en brengt voor (aanstaande) mama’s ieder seizoen weer bijzondere, luxe sierraden die bij het modebeeld passen. De sieradenlijn Proud Mama bestaat uit stijlvolle vormgegeven kettingen met een luxe en trendy uitstraling. Alle sieraden zijn voorzien van een symbolisch logootje; zo laat je zien dat je een hippe en trotse mama bent! De collecties bestaan uit muziekbelletjes in verschillende stijlen en kleuren. Andere thema’s zijn mama coin, dots & stripes, agaat geode, love is in the heart, armbanden en de cherish box. Alle sieraden zijn uitermate geschikt om cadeau te geven door de luxe verpakking!

Agaat is een goede steen om tijdens de zwangerschap te dragen omdat het beschermend werkt, de groei stimuleert en een gunstige werking op de baarmoeder heeft. Proud mama heeft deze steen verwerkt in een geregen ketting in drie kleuren: gemêleerd zwart, groen of crème/wit gecombineerd met kristallen kralen en grijs koord. Je kunt de ketting op twee manieren dragen: met afneembaar belletje tijdens de zwangerschap en erna zonder belletje en de ketting dubbelgeslagen.

108

www.proudmama.nl


mode

Little Label happy kids, happy moms! Sinds we allemaal moeder zijn weten we één ding zeker: happy kids make happy moms. Daarom vind je bij baby- en kinderkledingmerk Little Label alleen de mooiste en zachtste basics waar je als kind in wilt wonen en als modebewuste mama graag naar wilt kijken. Uitgangspunt van de ontwerpers van Little Label is dat je het als kind elke dag moet willen dragen. Een complete basis garderobe om naar hartenlust te combineren! De collectie basics van Little Label zijn altijd een combinatie van kwaliteit, comfort en pasvorm, met stijlvol en trendy design. Denk aan rompers, leggings, shirts, pyjama’s, ondergoed, jogging broekjes, gebreide truien, (sweat)vestjes, jurkjes, rokjes, sokken, mutsen, sjaals en meer. De maten lopen van 44 tot en met 152. Het grootste deel van de collectie basics is het hele jaar door verkrijgbaar in de online shop en bij aangesloten verkooppunten. Ook wisselt een deel van de collectie elk seizoen qua stijl en kleur, passend bij de laatste modetrends. Bekijk het filmpje van de huidige wintercollectie op: http://www.littlelabel.nl/ achterdeschermen Speciaal voor jou 15% korting! Speciaal voor jou als lezer van dit leuke BabyStuf Trendmagazine, krijg je vanaf nu tot en met 5 maart 2014, 15% korting op de hele collectie van Little Label! Bestel nu op www.littlelabel.nl en gebruik kortingscode KC159MB. Geldt niet in combinatie met andere acties.

www.littlelabel.nl

109


voor stoere jongetjes Oilily

Develab Beebielove

RedRag

LCEE LCEE

Oilily

LilyBalou Zeeman

110


en lieve meisjes lechic

Zeeman Oilily

Falcotto lechic

Mubys

Beebielove

Oilily

Develab

111


COLOFON Concept: Carola Siksma-Ruiters Vormgeving: Chris Mulder, Pinta Grafische Producties Redactie: Carola Siksma-Ruiters, Trix Traudes, Lisa van Os, Marika Hartog. Aan dit nummer werkten mee: Mieke Cotterink van VeiligheidNL, Mirjam van den Heuvel en Anna Postma van Makibo, Brecht Daams van Daams ergonomie, Nicole Tuitert van de Negenmaandenbeurs, Deirdre Budd van Dream-Angus, Janneke Haringx-Hanselaar van Buro RAAK, PR4Kids voor de shoppingpagina babykleding. Drukwerk: IPP Printers Redactie-adres: BabyStuf B.V. Postbus 151 1270 AD Huizen Tel. 0031-35-5242398 info@babystuf.nl www.babystuf.nl

‘Een speciaal woord van dank aan alle deelnemende merken voor het vertrouwen in het BabyStuf Trendmagazine nieuwe stijl en de Negenmaandenbeurs voor de samenwerking. Leuk te weten is dat dit magazine straks ook online te bekijken is op www.babystuf.nl!

© BabyStuf 2013 BabyStuf is een geregistreerde merknaam. Alle rechten voorbehouden. Niets uit deze uitgave mag worden verveelvoudigd, opgeslagen in een geautomatiseerd gegevensbestand of openbaar gemaakt, hetzij elektronisch, mechanisch, door fotokopieën, opnamen of op enige andere wijze, zonder voorafgaande toestemming van de uitgever en andere auteursrechthebbenden. In deze uitgave opgenomen informatie is met de grootste zorg samengesteld en gecontroleerd. Mochten er desondanks onjuistheden en of onvolledigheden voorkomen, dan kan BabyStuf BV daar geen aansprakelijkheid voor aanvaarden. 112


! e n i z als eBABYSTUF TRENDMAGAZINE OP DE NEGENMAANDENBEURS GEMIST? GEEN NOOD, BEKIJK DEZE

gratis online Leuk en informatief

nd, voor je m a n, vrieer vrie ndin, m oed , om a, ko rt om u ied eree n die je heent !zo willen a a nrad www.babystuf.nl


BABYSTUF TRENDMAGAZINE

2 014

Babylonia

Babystuf trendmagazine 2014  
Read more
Read more
Similar to
Popular now
Just for you