Baby Center MODNI VRTILJAK - poletje 2021

Page 1

MAJ 2021

STOPIMO BLIŽJE K NARAVI MODNI SKOK V ŽIVAHNEJŠE ODTENKE OSVOBODIMO PRSTKE

UŽITKI V SANDALIH VZORCEV NI NIKOLI PREVEČ

Lala je oblečena v obleko kolekcije pomlad/poletje

VSAK DAN JE

modna pista NAJSTNIŠKI TRENDI

#pokažikdosi ULIČNI ŠIK ZA VSAK OKUS

HIT POLETJA ZALJUBLJENI V ZELENO


Tako lepo je imeti otroke. Ker so nežni in spontani, nasmejani in razigrani. Preprosto čudoviti. In ker z njimi ni nikoli dolgčas, saj vsak dan prinese toliko novosti. Prvi zobek, novo naučeno besedo in veselje z novo najljubšo igračko. Prinese tudi novo pravljico, ki jo želijo slišati, novo pesmico, ki so se je naučili v vrtcu in nova poznanstva, s katerimi se včasih že v vrtcu stkejo vezi za vse življenje. Prinaša tudi nova vprašanja, na katera mogoče ne poznate odgovora – ko jim vendarle odgovorite, pa se pojavi spet novo vprašanje. Z odraščanjem pridejo tudi nove želje in pričakovanja in ni lepšega kot v otroških očeh zaznati iskrico sreče, veselja in hvaležnosti. Še posebej, ko ta iskrica zasije v očeh zahtevnega najstnika. Prav tako smo hvaležni tudi mi. Z drugo izdajo Modnega vrtiljaka nadaljujemo začrtano pot in veseli smo, da bomo s predstavitvijo novih kolekcij oblačil in obutve skupaj z vami zakorakali v poletje. Ponudbi smo poleg uporabnih nasvetov po novem dodali tudi nekaj drugih izdelkov, ki bodo zaokrožili videz in udobje najmlajših članov vaše družine. Obiščite nas v trgovinah Baby Center, kjer bomo z veseljem priskočili na pomoč pri izbiranju modnih kombinacij oblačil za otroke vseh starosti. Za novorojenčke, katerim mamice najraje izbirajo mehka, nežna in udobna oblačilca v velikosti od 50, pa vse do najstnikov in najstnic, ki iščejo svoj modni slog; za njih so na voljo oblačila do velikost 158 in obutev do velikosti 38. Predstavljeni trendi pa so na voljo tudi na www.babycenter.si. Upamo, da boste ob prebiranju uživali vsaj toliko, kot smo uživali mi ob pripravi vsebin, ki so nastajale z mislimi na udobje vaših otrok in zadovoljstvo vas, staršev.

vel. 122 6–7 let vel. 116 5–6 let

vel. 104 3–4 leta

vel. 92 1,5–2 leti vel. 86 12–18 mesecev vel. 80 9–12 mesecev vel. 74 6–9 mesecev vel. 68 4–6 mesecev vel. 62 2–3 mesecev

VE LIKOSTI O B LAČIL Z A MA LČ K E

v živahnejše odtenke

VAM V POMOČ

VE LIKOSTI O B LAČIL Z A DOJ E NČK E

MODNI SKOK

vel. 56 0–2 mesecev

Vaš, Baby Center

V trgovinah Baby Center in na www.babycenter.si poiščite priznane blagovne znamke oblačil in obutve. Baby Center, d.o.o., Letališka 3c, 1000 Ljubljana, tel: 01 546 64 30. www.babycenter.si. Letak s predstavitvijo oblačil in obutve je informativne narave. Aktualne cene preverite na prodajnih mestih. Slike so simbolične. Za morebitne tiskarske napake se opravičujemo. Vsi izdelki niso na voljo na vseh prodajnih mestih.


Oblačila za vse generacije! Svetovno znana italijanska blagovna znamka v svoji novi kolekciji ponovno navdušuje tudi z oblačili za otroke. Zanimive barvne kombinacije, kreativni napisi in potiski navdušujejo tudi v letošnji pomladni kolekciji. Oblačila United Colors of Benetton za dojenčke in otroke so na voljo v trgovini Baby Center BTC in Nama, Ljubljana.


Stopimo bližje

naravi

Oblačila Cool Club iz organskega bombaža so posebej oblikovana za udobje vašega otroka. Izdelana so brez škodljivih kemikalij ter obdelana iz protialergijskih in naravi prijaznih materialov. Izdelki iz organskega bombaža so nežni za kožo in izdelani za dobro počutje vašega otroka.

Duda iz kavčuka 9,99 €

Žabice do pasu 8,99 €

Bodi, 2-pack 9,99 €

Bodi, 2-pack 12,99 €

Žabice do pasu, 2-pack 9,99 €

vel. 56-74

Copatki 9,99 € 4 modni vrtiljak

Sophie la girafe 19,99 €

Kolekcija iz organskega bombaža je označena s posebno etiketo


PRIPOROČILO iz prve roke

Rutka-slinček, 2-pack 4,99 €

Bodi, 2-pack 9,99 €

Kapa 2-pack 4,99 €

Žabice do pasu, 3-pack 14,99 €

Komplet 9,99 €

vel. 56-74 Copatki 9,99 €

Pajac 9,99 €

Ko sem sama prvič zagledala tisto »črtico«, sem začutila neizmerno željo, da malemu fižolčku, ki raste v meni, nekaj kupim. Seveda sem najprej pomislila na oblačilca, saj zadnjih nekaj let aktivno sodelujem pri izboru in naročam oblačila za dojenčke, za tiste malo večje in velike otroke. Če sem prej samo opazovala in iskala informacije pri prijateljicah in sestri, da bi naročilo pri dobavitelju čim bolj približala okusu in potrebi stranke, sem ta stranka naenkrat postala sama. S prvim nakupom v moji nosečnosti je moje delo dobilo zame še večji osebni pečat in dodatno skrb. Še bolj mi je postalo pomembno, da so oblačila nežnih barv, cene prijazne in kakovost najvišja. Predvidevam, da vse mamice čutimo enako – želimo, da je dojenčku udobno, mehko in da je na teh malih oblačilih čim manj ali sploh nobenih kemikalij. Zato v Baby Centru nudimo cenovno ugodno linijo Organic Cotton (znamke Cool Club), ki je namenjena prav dojenčkom, v večjih trgovinah znamko Clar organski bombaž in v zadnjem času novost v prodajalnah - organski bombaž Hug Me. Na lastni koži sem občutila, da, ko prvič zagledaš plusek, ne veš ničesar. Sprašuješ se, na koliko stopinj oprati oblačila, koliko pajacev kupiti, koliko hlačk in koliko bodijev pripraviti. Kakšno naj bo zapenjanje? Vsaka malenkost je pomembna. Zato pri izbiri izdelkov za vaše malčke pazimo, da je izbira velika in raznolikost zadostna. Sama sem v Baby Centru izbrala in kupila le najboljše. Sedaj je potrebno le še počakati, da se nam malčica pridruži in potrdi, ali sem svoje delo opravila dovolj dobro.

Margareta, oddelek nabave, Baby Center SMIKI Zajček ropotuljica 7,99 €

(sedaj že mamica 1-mesečne Lare)


Kako mehko. In tako zelo vel. 56-74 /86

udobno. Če bi dojenčki znali govoriti, bi s temi besedami zagotovo opisali novo kolekcijo priznane blagovne znamke, ki tudi tokrat išče nasmehe v Disneyjevih junakih. Cool Club je postavil visoke standarde ko pride do vprašanja otroških oblačil, saj z vsako kolekcijo predstavlja vse večjo ponudbo, narejeno iz organskega bombaža. Prav tako išče nove možnosti barvnih kombinacij - rumena ni tipično fantovska in siva ni tipično dekliška barva. Cool Club dovoli stopiti izven okvirjev pričakovanega!

Duda, 2-pack 9,95 € Masažno grizalo 14,99 €

1. Poletni komplet 9,99 € / 2. Bodi, 2-pack 9,99 € 3. Pajac 24,99 € / 4. Žabice do pasu, 2-pack 9,99 € 5. Bodi 8,99 € / 6. Hlače trenirka, 2-pack 14,99 € 7. Copatki 14,99 €


Pajac 24,99 €

vel. 56-74 /86

Masažno grizalo 14,99 €

8. Kapa, 2-pack 6,99 € / 9. Komplet 14,99 € / 10. Bodi, 2-pack 9,99 € 11. Žabice do pasu, 2-pack 9,99 € / 12. Komplet 9,99 € 13. Jopica 14,99 € / 14. Copatki 14,99 € modni vrtiljak 7


Izbiramo za

najdražje Neja, Anja in Margareta so le delček ekipe, ki skrbi za modni in raznolik nabor izdelkov na policah trgovin Baby Center. Vsaka s svojimi izkušnjami starša, tete ali nosečnice razmišljajo o tem, kako nakupno izkušnjo še bolj poenostaviti in hkrati ponuditi še več. Kateri kriteriji so najpomembnejši pri izbiri oblačil, ki jih nudite na policah trgovin Baby Center?

Na prvem mestu - kakovost. Res je, da otrok oblačila precej hitro preraste, kljub temu pa moramo paziti tudi na trajnostne materiale, varnost pri zaponkah in udobje modelov. Na naših policah najdete oblačila največje nemške blagovne znamke S.Oliver, največje ameriške blagovne znamke Carter's ter najbolj poznana italijana Benetton in Original Marines, obe znamki z dolgoletno tradicijo.

Opažamo, da je ponudba modnih artiklov v Baby Centru iz sezone v sezono širša in lepša. Kaj se dogaja?

Pred leti sem se kot mamica soočala s težavo, kje za svojega dojenčka kupiti udobna, kakovostna, privlačna in simpatična oblačila. Moram priznati, da takratna ponudba ni zadovoljila mojih pričakovanj. Hvaležna sem, da s svojim delom v Baby Centru to lahko spreminjam. Pri tem me vodijo lastne potrebe oz. potrebe mojega sina, sodelovanje z odličnimi dobavitelji iz Evrope ter pozitivni odzivi slovenskih mamic, ki osveženo ponudbo skorajda vedno razgrabijo. To nam daje pogum, da delamo korake naprej in ponudbo dopolnjujemo in širimo.

ANJA,

vizualna podoba Najlepša oblačila pridejo še bolj do izraza z mix&match postavitvami, ki še dodatno olajša vašo izbiro za popoln modni izgled.

8 modni vrtiljak


Imate zelo široko ponudbo tudi za dečke. Kaj je zanje letos najbolj zanimivo?

Res je, da oblačila za deklice dajejo več možnosti in so ter vedno bodo rdeča nit vsake nove kolekcije, čeprav zadnje čase tudi fantje niso več omejeni samo na modro barvo, avtomobile in dinozavre. V naših kolekcijah boste našli več barv, različne možnosti kombinacij in potiske, ki bodo razveselili marsikatero mamico in kuštrali miselne vzorce fantov. Če to dopolnite še z moderno in udobno obutvijo, je to čista zmaga.

Katera izmed blagovnih znamk je vam osebno najljubša?

Vsaka blagovna znamka prinaša svoj pečat in svoje posebnosti, vse skupaj pa pokrivajo potrebe otrok od rojstva do 14 let. Pri nas najdete vse: oblačila za vrtec, šolo, šport, izlet, počitnice, morje, igro doma ali na igralih in vse, kar potrebuje otrok za rezervo pri babicah in dedkih. Določene znamke se osredotočajo na casual vsak dan, kjer je veliko igre in športnih aktivnosti, najdejo pa se tudi kosi za posebne priložnosti (poroka, krst ali fancy rojstnodnevna zabava). Modne kolekcije so si med seboj različne tako v barvah kot tudi tistih malih posebnostih, ki se mogoče kdaj na prvo oko ne opazijo.

NEJA,

vodja oddelka oblačil in obutve Mamica 9-letnega Oskarja v nabavi otroških oblačil zelo uživa. Pri svojem delu jo vodijo dolgoletne izkušnje z globalnimi dobavitelji in njihovimi blagovnimi znamkami, osebna predanost in želja po razvoju ponudbe modnih, varnih in trajnostnih kosov za otroke. Vse te odlike so pripomogle k temu, da je ponudba otroških oblačil in obutve na policah trgovin Baby Center v zadnjih letih prav zacvetela.

Vsak kos je skrbno izdelan z mislijo na otroke. Starši gledajo, da je udoben, kakovosten in narejen iz prijetnih materialov, otrokom pa so bolj pomembne barve, vzorčki in seveda volančki ter obvezne bleščice. Kaj pa dojenčki?

Izbira oblačil za dojenčke je hkrati najbolj hvaležna in tudi najbolj zahtevna naloga. Paziti moramo, da so materiali še posebej nežni in mehki ter da je uporabnost z vidika mamice maksimalna. Vse manj je želje po barvah oblačil, ki so določena s spolom (torej roza in modra), izziv pa je narediti privlačna oblačila nevtralnih barv. Rekla bi, da nam z različnimi dobavitelji to kar dobro uspeva. V Baby Centru sledimo tudi zadnjim trendom, ki velik poudarek dajejo na trajnostne kose, zato smo za naše najmlajše poskrbeli s pestro izbiro bio perila blagovne znamke Cool Club, katero zastopamo v vsakem Baby Centru in skoraj vsaki Pikapolonici. Vsekakor pa so oblačila za dojenčke tista, katerim posvečamo največjo skrb in pozornost. Lahko bi rekli, da jih izbiramo z ljubeznijo. modni vrtiljak 9


2-delni komplet 16,99 €

3-delni komplet 24,99 €

3-24 mesecev FRODDO Sandali 46,99 € Pajac 12,99 €

Z znamko Carter’s sem se prvič srečala pred leti, ko je tašča s potovanja v ZDA domov prinesla kar nekaj prečudovitih kosov za dojenčka, ki ga je takrat pričakoval naš prijatelj. Njegova družina je bila navdušena nad kakovostjo oblačil, zato sem leta kasneje (ob ponovnem obisku ZDA s strani moje tašče) znova naročila nekaj kosov za hčerko dobre prijateljice. Tako se je naše navdušenje nad znamko Carter’s le še večalo. Seveda smo nekaj kosov kupili tudi za Rubi. Nato je prišla epidemija, potovanja tašče in tasta so bila omejena, je pa k sreči zato Baby Center dodal v svojo ponudbo prav to znamko! Tako je pot do Carter’s oblačil bistveno krajša in enostavnejša, naše navdušenje pa nič manjše. Materiali so izredno kvalitetni, kroji bodijev pa naši Rubi zelo dobro pristajajo, saj so nekoliko ožji in daljši. Skratka, toplo priporočam! AJDA SITAR ŽUMER Beauty / Fashion / Travel Lifestyle / Mommy to Rubi @ajdasitar

10 modni vrtiljak

3-delni komplet 19,99 € NUK Duda, 2-pack 6,49 €

Komplet 16,99 €

FRODDO Copatki 27,99 €


Obujte svoje otroke odgovorno

0butev s tehnologijo Biogateo zagotavlja večjo stabilnost in pomaga malčku pri samostojnih prvih korakih. Čevlji imajo izredno fleksibilen podplat, ojačan predel pri prstkih teh stranske stabilizatorje, ki zagotavljajo udoben in stabilen korak.

opetnik v U-obliki omogoča, da se gleženj premika in da ni pritiska na ahilovo peto

Pajac 12,99 €

širok zgornji del za lažje obuvanje izdelani iz naravnih materialov

snemljiv antibakterijski vložek 2-delni komplet 16,99 €

stranski stabilizatorji nadzirajo neželeno gibanje nogice

izredno fleksibilen podplat

FRODDO Copatki 27,99 €

Nizki čevlji 59,99 € 3-delni komplet 19,99 €

Sandali 62,99 €

FRODDO Sandali 49,99 € 3-delni komplet 24,99 €

Sandali 59,99 €

modni vrtiljak 11


vel. 62-98/ 104

BIOMECANICS Sandali 62,99 €

HIT POLETJA zaljubljeni v zeleno 1. Bodi 3-pack 14,99 € / 2. Jakna 14,99 € / 3. Majica 4,99 € 4. Kratke hlače 8,99 € / 5. Majica 8,99 € / 6. Hlače trenirka 8,99 € 7. Bodi 6,99 € / 8. Kapa 8,99 € / 9. Trak 3,99 € 10. Jopa 14,99 € / 11. Majica 8,99 € / 12. Hlače trenirka 8,99 € 13. Majica 8,99 €/ 14. Pajkice, 2-pack 9,99 €

PUMA Športni copati 39,99 €

SAMMY BY SAMSONITE Nahrbtnik 38,99 €


Toplejši dnevi in čebulno slačenje Večplastno oz. bolj pogovorno znano čebulno oblačenje na pomlad lahko prevedemo tudi v čebulno slačenje. Med odhodom v vrtec ali šolo nas zjutraj še vedno lahko preseneti megla ali dokaj hladen zrak, popoldnevi pa so že precej topli. Da bo otroku zjutraj prijetno toplo in med popoldansko igro ne bo preznojen, ga oblecimo v več tankih slojev: bodi s kratkimi rokavi, majica z dolgimi rokavi in na vrhu jopica ali brezrokavnik. CAMELBAK Lonček, 0,4l 15,99 €

narejeno iz 50 % recikliranih materialov

Obleka 16,99 €

BIOMECANICS Sandali 62,99 €

vel. 62-98/ 104


0-36 mesecev

Sandali 22,95 €

14 modni vrtiljak

Vzorcev ni nikoli preveč

1. Majica 9,99 € / 2. Pajkice 9,99 € / 3. Obleka 19,99 € / 4. Jopa 19,99 € / 5. 2-delni komplet 17,95 € / 6. Komplet 17,95 € / 7. Pajkice 3/4 9,95 € / 8. Majica 9,95 € / 9. Pajkice 8,95 € 10. Majica 12,95 € / 11. Pajkice 3/4 9,95 €


Igranje v senci dreves, pohajanje ob zvokih žuborenja vode in opazovanje metuljevega leta. Še malo, pa bo konec čakanja. Poletje nas bo kmalu razveselilo in zaznamovano bo s trendovskimi potiski cvetlic v živopisanih odtenkih, črtami in zabavnimi živalskimi motivi.

PHILIPS AVENT Lonček s slamico 9,99 €

GEOX Nizki čevlji 49,99 €

0-36 mesecev SUPERFIT Copatki 28,95 €

12. Polo majica 14,95 € / 13. Jopa 17,95 € 14. Pulover 14,95 € / 15. Majica 8,95 € 16. Hlače 19,95 € / 17. Kratke hlače 12,95 € 18. Majica 8,95 €

GEOX Sandali 39,99 €

modni vrtiljak 15Edinstveni vzorci in sočne barve! Modna kolekcija je navdih poiskala na drugem koncu sveta - kje drugje kot v Južni Ameriki. Tam se nahaja hiša polna sreče, veselja in barv, v katere je zavila najrazličnejše cvetlične potiske in etno detajle. Modni kosi so polni presenečenj in navdihujejo za sproščene pomladne in poletne dogodivščine. Fiesta ali siesta, odločite se sami! ADIDAS Športni copati 45,99 €

vel. 62-140

SKECHERS Sandali 39,95 €

1. Bluza 6,99 € / 2. Pajkice 4,99 € / 3. Obleka 6,99 € / 4. Kopalke 9,99 € 5. Majica 6,99 € / 6. Majica 3,99 € / 7. Majica 9,99 € / 8. Krilo 9,99 € 9. Kratke hlače 6,99 € / 10. Kratke hlače 9,99 € / 11. Cekar 9,99 €

modni vrtiljak 17


Otroci obožujejo Afriške živali, zemeljski toni in sence sončnega zahoda so glavni motivi, ki vas bodo spremljali med poletnim raziskovanjem prostranih savan. Kombiniranje je zaradi osnovnih oblik in zračnih materialov naravnost enostavno. Oblačila zagotavljajo svobodo gibanja in navdušujejo s svojo sporočilnostjo.


vel. 62-140

NEW BALANCE Športni copat 44,99 €

2-delni komplet 14,99 €

LILIPUTIENS Nahrbtnik 24,99 €

1. Majica 6,99 € / 2. Jeans hlače 14,99 € 3. Kratke hlače 14,99 € / 4. Majica 3,99 € 5. Majica 8,99 € / 6. Kratke hlače, 2-pack 14,99 € 7. Majica 4,99 € / 8. Majica 8,99 €

SUPERFIT Športni copati 54,95 €


Kotiček za najmlajše V trgovinah Baby Center se veselimo vsakega obiska najmlajših, saj nas s svojim pozitivnim odnosom in hudomušnimi pripombami spravijo v smeh, mamice in očke pa velikokrat tudi v zadrego. Pa jim ni nič za zameriti, saj je iskrenost vrlina, ki jo pozdravljamo z vsem srcem. Ob prvih toplejših pomladnih žarkih je iz marsikatere hlačnice pogledalo malo preveč noge in iz majčke malo preveč trebuščka.

Le kako, da so se oblačila čez zimo tako skrčila? To se sprašujeta tudi prvošolka Mia in njen osemletni bratec Oliver. Odločila sta se, da je temu treba narediti konec, zato sta takoj po šoli svoja starša pripeljala v nakupovanje novih oblačil. Trgovina Baby Center v BTC je za to najbolj zanimiva, saj vesta, da bosta tam našla največ oblačil po svojih željah.

»Oči, tole hočem, pa nič drugega.«

Lila

je barva letošnje pomladi. V kombinaciji z bleščicami, mavričnim blagom in tilom postane prva izbira vsake mladenke. Mia je navdušena, da lahko svojo najljubšo barvo poišče tudi pri obutvi. Našla je superge z lučkami v obliki srčka.

20 modni vrtiljak

Oliverjeva izbira rumene bo prijetno dopolnila modre kose njegove garderobe. Izbiranje najljubših oblačil je z mix&match kolekcijami zelo enostavno. Tudi, ko si že malo utrujen.


Mia in Oliver sta našla tudi oblačila in obutev za posebne priložnosti. Kaj pa je posebna priložnost? Vse tisto, kar se ne dogaja vsak dan: čofotanje v bazenu, praznovanje rojstnega dne, Oliver pa prisega na skakanje po lužah.

»S skupnimi močmi nama je uspelo. Vas pa vabiva v trgovine Baby Center. Če naju srečate, naju kar pocukajte za rokav. Z veseljem se poigrava z vami!« modni vrtiljak 21


Majica 12,99 €

Obleke s tilom, volančki, zabavni potiski in bleščice so prevzeli glavno vlogo v kolekciji za mlade dame. Trend, ki se mu ne moremo upreti!

vel. 3-14 let

Krilo 19,99 €

Obleka 29,99 €

SUPERFIT Natikači 31,95 €

Majica 9,95 €

Majica 12,95 €

Obleka 19,95 €

SKECHERS Športni copati 59,95 €

dancing

Obleka 24,95 € SKECHERS Sandali 44,95 €

LOVE

Pajkice 8,95 € Pulover 19,99 € 22 modni vrtiljak


Življenje je originalno

CARPE DIEM


V otroštvu stkane vezi ostanejo za

VEDNO!


vel. 3-14 let

ADIDAS Športni copati 45,99 €

ADIDAS Sandali 39,99 €

1. Jakna 39,95 € / 2. Majica 9,99 € / 3. Majica 9,95 € 4. Kratke hlače 12,95 € / 5. Polo majica 16,95 € / 6. Kratke hlače 14,95 € 7. Majica 14,95 € / 8. Majica 12,95 €


vel. 134-164 Majica 3,99 €

ADIDAS Športni copati 49,99 €

IPANEMA Natikači 19,99 €

i s o d k i ž a k #po

svetu, ki limo o sebi, o is m si aj K . ja nju najbolj ražan enutno v življe o bila način iz tr dn je ve je am n a j od ka M o in om, ki še blizu najstnik ko se počutim j ka be , ja se da po ob še as je n to na voljo nja srečo imajo za ak način izraža T a N o. . ja bn n je em vl m ži po du i kroji. Pustite tor na zemljevi tatement« potiski, modern os pr oj sv jo če iš brana majica e, »s prav se vam iz ti. Modne barv če os n o, ož od m m o i oz lik ve zijo sk . Tako se jim, da se izra in jim svetujte e o it or oč op og jim om te in Nudi mozavest. i pravi izbor. je in njihova sa n mogoče ne zd pa u za o jn medsebo namreč gradi

26 modni vrtiljak

1. Majica 3,99 € 2. Majica 6,99 € 3. Kratke hlače 14,99 € 4. Jopa s kapuco 8,99 € 5. Kratke hlače 6,99 € 6. Hlače s potiskom 14,99 € 7. Kratke hlače 14,99 € 8. Hlače trenirka 19,99 €


GEOX Sandali 44,99 €

9. Majica 8,99 € 10. Majica 4,99 € 11. Pulover 19,99 € 12. Pajkice 8,99 € 13. Majica, 3-pack 16,99 € 14. Kratke hlače 6,99 € 15. Majica 9,99 € 16. Pajkice 3/4 4,99 €

vel. 134-164

ADIDAS Športni copati 39,99 €

CHUPA CHUPS Sadna lizika 0,39 €

modni vrtiljak 27


vel. 92-134

Jopica s kapuco 29,99 €

Kratke hlače 13,99 € GEOX Športni copati 59,99 €

TEVA Sandali od 39,99 €

CHICCO Termo steklenica, 350 ml 17,99 €

28 modni vrtiljak

1. Majica 15,99 € / 2. Majica 15,99 € / 3. Majica 13,99 € / 4. Kratke hlače 19,99 € 5. Kratke hlače 13,99 € / 6. Majica 9,99 € / 7. Majica 13,99 € 8. Hlače trenirka 25,99 € / 9. Jeans hlače 25,99 €


V vsaki omari visi vsaj en obešalnik z oblačili za posebne priložnosti. Še posebej nas je zadnje leto naučilo, da moramo vsak posamezni dan ceniti in ga vzeti kot nekaj posebnega. Včasih je dovolj, da je ponedeljek, drugič je to razlog, ker ste ponoči dobro spali ali pa nas je po dolgotrajnem dežju zjutraj pozdravilo sonce. Če začnete tako razmišljati, je vsak dan idealen za najljubšo modno kombinacijo, vesele barve in tisto posebno majico, ki ste jo hranili za poseben dogodek. Ne pozabite, da otroci hitro rastejo, zato je prav, da se vsak dan počutijo, kot da so na modni pisti.

Vsak dan je modna pista

Majica 9,99 €

PUMA Športni copati 39,99 €

TEVA Sandali 37,99 €

10. Majica 11,99 € / 11. Jeans hlače 29,99 € 12. Obleka 29,99 € / 13. Jopa bolero 13,99 € 14. Pajkice 9,99 € / 15. Majica 15,99 € / 16. Krilo 25,99 €

CHICCO Termo steklenica, 350 ml 17,99 €

vel. 92-134


Majica 14,95 € Obleka 19,95 €

vel. 3-14 let

ADIDAS Natikači 18,99 €

Pajkice 9,95 €

Jopa 27,95 €

SAMSONITE Kovček Dream Rider 68,99 €

Pajkice 8,95 €

STE VEDELI? Vsaka zebra ima edinstven vzorec kožuha. Prav tako smo edinstveni tudi mi!

IPANEMA Japonke 15,99 €

30


Prelisičimo muhasto vreme Življenje se v nestanovitnem vremenu pač ne more ustaviti. Prava mama poišče rešitev, da se otrok lahko nadiha svežega zraka tudi če zunaj rosi ali celo dežuje. Otroka primerno oblečemo, obujemo v vodoodporno obuvalo in ga tako opremimo za najbolj zabavno aktivnost – skakanje po lužah. Mame smo navdušene nad izdelki ameriške blagovne znamke Stephen Joseph. Glavno vlogo njihove dežne kolekcije sestavljajo dežni plaščki in škornji, ki nudijo več kot le vodoodporno zaščito v deževnih dneh. So idealna rešitev v celotnem prehodnem obdobju ko ne veš, ali bo dež ali sonce. V kolekciji pomembno mesto zasedajo tudi čarobni dežniki. To je tisto, kar otroke najbolj navdušuje. Ob stiku z vodo se namreč obarvajo v čudovite barvne odtenke! Kaj več si lahko želimo? Z izdelki Stephen Joseph sem se prvič srečala pred enim letom, ko sem se odločila preizkusiti njihovo opremo za deževne dni. Seveda so me na prvo žogo najbolj očarali motivi (med katerimi človek kar težko izbere samo enega!), ko pa smo stvari tudi preizkusili, pa lahko rečem, da sem tudi s kvaliteto izredno zadovoljna. Zagotovo nas bo ta znamka spremljala še vrsto let.

VITA STARMAN @mamakuha


Vse, kar morate vedeti o

OTROŠKI 1

Kdaj je čas za nakup prvih čevljev? Zdravi otroci potrebujejo svoje prve čeveljčke šele ko shodijo. Namen čevljev je zaščita stopala, ne pa oblikovanje stopala in podpora gležnja pri hoji.

OBUTVI

Ženske v nakupovanju čevljev praviloma uživamo. Toda pravila, ki veljajo za nas odrasle, ne veljajo nujno tudi pri izboru obutve za otroke. Otroška noga se šele razvija, zato moramo biti pozorni na kar nekaj dejavnikov.

3

2

Kakšen čevelj izbrati? Čevelj mora biti dovolj velik, širok in dolg, mehak in zračen, z nizko peto ter narejen iz naravnih materialov. Podplat naj nudi dovolj trenja, tako, kot če bi bili bosi.

Katera številka je prava? Ko otrok pomerja čevelj, le-tega ne zapnemo. Stopalo pomaknemo čisto naprej in pazimo, da otrok nima pokrčenih prstov. Če ima pri peti za prst prostora, je velikost prava. Otrok naj že v trgovini naredi nekaj korakov za test.

4

Nov ali rabljen čevelj? Nošeni čevlji so se oblikovali in obrabili po nogi nekoga drugega. Če rabljen čevelj obujemo otroku, ki s hojo šele začenja, mu s tem vsilimo tudi vzorec hoje nekoga drugega. Za zdrav razvoj zato priporočamo nakup nove obutve.

Naša Ela je dolgo časa zavračala kakršne koli copatke in čevlje. Pot nas je zanesla v Baby Center, kjer smo kupili par res kvalitetne obutve Froddo, ki je neverjetno lahka in mehka. Ob čudoviti izbiri modelov in barv je bila še najtežja odločitev, katere odnesti s sabo domov. Sedaj tudi Ela navdušeno hodi v svojih sandalčkih, ki se ji popolno prilegajo in omogočajo brezskrbne prve korake. SABRINA VIDOVIĆ Beauty / Fashion / Lifestyle / Mommy to Ela Belen @manylovesbysabrina

32 modni vrtiljak

Kako hitro se menjajo velikosti obutve? <15 mesecev 1 velikost na vsake 4 mesece 15- 24 mesecev 1 velikost vsakih 6 mesecev 24-36 mesecev 1 velikost vsakih 8 mesecev


5

Kako pomembna je nega stopal? Otroške nogice moramo ohranjati primerno negovane, da bo hoja v čevljih čim bolj udobna in kvalitetna. V kolikor je koža na stopalih suha in razpokana, jo namažemo z ustrezno negovalno kremo. Pomembno je tudi pravilno striženje nohtov.

Sandali 39,99 €

6 7

Čeveljčki 49,99 €

Kaj storiti, če se noge potijo? Če je otrok nagnjen k potenju nog, poskrbimo, da bo dovolj časa tudi brez obutve, da nogice lahko čim več »dihajo«. Za v obuvalo je dobro, da otrok vedno nosi nogavice, da čevelj ni v direktnem stiku s kožo. Izjema so seveda poletna obuvala, ki so temu primerno tudi oblikovana in narejena.

Tudi otroška obutev potrebuje vzdrževanje? Če želimo, da bodo služila svojemu namenu dovolj dolgo, obuvala ohranjamo čista in suha ter jih negujemo z negovalnimi proizvodi, ki naj bodo čim bolj naravni, da ne dražijo stopal.

OBUTEV, KI DIHA flexy sistem • antishock

8

Kdaj otrok preraste obuvalo? Če opazimo, da je otrok začel »čudno« hoditi ali če na otrokovih stopalih opazimo otiščance, žulje ali rdečino, potem je pametno, da preverimo, kako je z velikostjo otrokove obutve. Če je otrok dovolj star, da že razume in smiselno odgovarja na vprašanja, ga seveda tudi vprašamo, če ga čevlji tiščijo, če zaradi njih težko hodi ali če je s čevlji kaj narobe.

Čeveljčki 59,99 €

Rubi je začela svoje prve korake delati pri približno 9-ih mesecih, zato je bil čas, da se odpravimo po nakupih. K sreči smo jih lahko izbrali v živo, a naloga vseeno ni bila lahka. V Baby Centru smo tako izbrali dva para - mehke superge Geox in zaprte sandale Froddo, ki spominjajo na copate (za primerjavo: čeprav smo vzeli oba para v številki 18, so Froddo nekoliko večji in jih bo posledično lahko nosila malo dlje). Vse z namenom, da bodo prvi koraki lahkotni tudi zunaj. Po kar nekaj prehojenih korakih lahko potrdim, da sta oba para zares odlična izbira. AJDA SITAR ŽUMER Beauty / Fashion / Travel Lifestyle / Mommy to Rubi @ajdasitar

modni vrtiljak 33


MISIJA No. 1 VEČ ZABAVE bombastično ZA NAJMLAJŠE! poletje Nova kolekcija že na prodajnih mestih.

Nova kolekcija že na prodajnih mestih Odkar so se pojavili, natikači Crocs ostajajo nekaj posebnega. Ali jih ne maraš ali pa jih obožuješ. Zakaj so tako posebni? Dejstvo je, da s svojo obliko nudijo veliko udobja za utrujene noge, z zabavnimi vzorci in elementi pa nudijo tudi veliko veselja. Primerni so za hojo po domačem vrtu ali raziskovanje morske obale. VSESTRANSKO!

Po nove čevlje se že od čisto prvih korakov vedno odpravimo v Baby Center. Zakaj? Tam nas pričaka široka ponudba različnih modelov in blagovnih znamk, predvsem pa neverjetno prijazno osebje, ki nam vedno zna svetovati, kateri čeveljci bodo najbolj primerni za nogice mojega sina, ki sedaj že suvereno osvaja svet. Tokrat sva se največ časa zadržala pri Crocs natikačih, ki so super izbira za poletno igro doma na vrtu in čofotanje v vodi. Jeseni pa bodo opravljali funkcijo domačega copata. Seveda, če noga ne bo preveč zrasla. TAMARA SIMOVIĆ Lifestyle / Fitness / Fashion / Mommy to Alexei @tamarasimovic

34 modni vrtiljak


Poletni skok v sandale

SUNRAY PROTECT

Nepogrešljivi neoprenski sandali za brezskrbne vodne dogodivščine

Za nami je hladna zima in muhasta pomlad, ki smo ju preživeli v topli obutvi. Še malo, pa bomo uživali v toplih poletnih dneh in pustili soncu, da poboža naša stopala. Sedaj je čas za nakup poletnih sandal za naše najmlajše.

na voljo že od 29,99 €

Tudi pri izbiri sandal za otroke je kakovost na prvem mestu. Še posebej, če kupujemo poletno obuvalo za prve korake. Ne samo za športne copate ali nizke čevlje, kakovost je pomembna tudi pri nakupu sandalov. Zato bodite pri izbiri pozorni na: • močne paščke – otroci so poleti zelo aktivni, zato je pomembno, da stopalo dobro stoji na mestu. • dno sandala – ergonomska oblika je pogoj za zdrav razvoj in udoben korak. • kakovostne materiale – da se noga ne bo potila, ampak bo dihala. • športne sandale – ki so idealen nadomestek športnim copatom za športne aktivnosti ali hribolazenje v poletnem času. • nastavljive paščke – izbrani sandali omogočajo nastavitev paščka tudi v območju narta. Tako ne bo več težave pri nizkem ali visokem nartu. Dvojni pašček omogoča nastavitev tudi na območju narta.

Manjši otroci, ki se še plazijo, ali pa tisti mali športniki, ki med vožnjo s poganjalčkom radi podrsajo s konico čevlja po tleh, lahko doživijo neprijetno presenečenje, ko s palčkom podrsajo po tleh. Da ne pride do neljubih solzic izberite sandale s prednjo zaščito prstkov.

N pozabime o na PALČ EK!

Športni sandali so idealen nadomestek športnim copatom za hribolazenje v poletnem času.

Za nas je bil nakup prvih čevljev eden pomembnejših dogodkov. Pravilen razvoj stopala mi je res pomemben, zato sem se v nakup podala prav s to mislijo. In kam po prve čevlje? V Baby Center, seveda, saj smo tam našli ogromno izbiro čevljev za malčke. Za prve čevlje smo po tehtnem premisleku izbrali sandale Geox, saj nudijo odlične lastnosti po primerni ceni. MAŠA ČREŠNIK Glamour / Fashion / Lifestyle / Mommy to Olivija @masa.cresnik

modni vrtiljak 35


od plazenja do prvih korakov