Page 1

oprema


OMEJENA IZDAJA PINK NOVOSTI

2011

Nova barva: Svetlo zelena.

Novi poletni kompleti.

Ne glede na to kam se odpravljate, vedno želite biti čim bližje vašemu otroku. Oblika mestnega vozička Stokke® Xplory® omogoča, da otrok in starš ohranjata pristen stik, tudi ko se potepata po mestu. V podjetju Stokke® smo prepričani, da fizični stik krepi čustveno navezanost, da stik z očmi ustvarja občutek varnosti in poveča občutek povezanosti med staršem in otrokom. Noben drug voziček vaju ne približa tako kot Stokke®Xplory®. www.stokke.com

Stokke® Xplory® design: Bjørn Refsum / Hilde Angelfoss

STOKKE® XPLORY® The only stroller you’ll ever need.™ S prilagodljivim sedežem in dodatno dobavljivo košaro je Stokke® Xplory® resnično edini mestni voziček, ki ga boste kadarkoli potrebovali.


KAKOVOST UDOBJE VARNOST MODERNA OBLIKA Vse to so odlike vozičkov, avtosedežev, igrač in ostale otroške opreme, ki jo najdete v Baby Centru. Zavedamo se, da je zagotavljanje varnosti in udobja za otroka v času njegovega razvoja od rojstva naprej poglavitnega pomena za vse starše. V Baby Centru smo zato pripravili nov katalog opreme, v katerem vam predstavljamo ponudbo priznanih blagovnih znamk vozičkov, avtosedežev, igrač in ostale otroške opreme. Poudarjamo predvsem kakovost in uporabnost izdelkov, pa tudi njihove intenzivne barve, med katerimi boste zagotovo našli pravo zase in za svojega malčka. Veliko pozornost smo namenili tudi predstavitvi varnosti izdelkov. V Baby Centru torej lahko izbirate med široko ponudbo kakovostne otroške opreme, ki je staršem prijazna za uporabo, otroku pa omogoča ustvarjalno in živahno odkrivanje sveta. Vaš Baby Center

04 Vozički

26 Avtosedeži

Izdal: Baby Center d.o.o., Letališka cesta 3c, 1000 Ljubljana kontakt: uprava@baby-center.si, 01/546 64 30, www.babycenter.si UredilI: Maruša Maček in Maja Jevšek Oblikovanje in grafična priprava: Aleš Macur, LOGOLOGA TISK: Abografika d.o.o. Naklada: 10.000

kazalo

I

babycenter.si

38 Ostala oprema

46 Igrače

49 BC Info

Katalog je predstavitvene in ne prodajne narave. Izdelki, oblike, barve, vsebina, opisi in tehnični podatki se lahko razlikujejo od prikazanih in opisanih v katalogu. Ob izidu kataloga določeni proizvodi še niso dobavljivi. Določeni izdelki so na voljo le po naročilu. Nekatere slike so simbolične. Za morebitne tiskarske napake se opravičujemo.

03


VOZIČKI 04

06 08 09 10 11 12 14

Quinny Maxi-Cosi Joolz Bugaboo Baby Welt Mutsy Römer

16 18 19 20 22 24 25

Maclaren Esprit Cybex Cam Bébé Confort Hauck First Wheels


Preden dojenček pokuka na svet je eden izmed najpomembnejših nakupov zagotovo nakup ustreznega otroškega vozička. Pri izbiri je pomembno, da ste pozorni na varnost, kakovost in uporabnost vozička, pa tudi na to, da se bo otrok v njem dobro počutil.

Izbirate lahko med PETIMI skupinami otroških vozičkov Kombinirani otroški vozički vključujejo tako košaro, primerno za novorojenčka, kot tudi športni sedež, namenjen večjim otrokom. Košara omogoča novorojenčku, da leži v vodoravnem položaju in je dobro zaščiten pred vplivi okolja.

jih lahko tudi v mestu. Nekoliko manj priročni so za nošenje po stopnicah, saj so kljub optimalni teži nekoliko težji, vendar zaradi inovativnih sistemov zlaganja ne zasedejo veliko prostora.

Večina ogrodij vozičkov omogoča namestitev avtosedeža skupine 0+. Po vožnji dojenčka ni potrebno zbujati, ampak ga skupaj z avtosedežem prestavimo na voziček, ne da bi ga prebudili. Zaradi priročnosti to rešitev ponuja večina vozičkov.

Vozički-marele so izredno lahki in so zaradi svoje oblike v zloženem stanju (oblika dežnika) priročni za prenašanje. Najnovejše smernice razvoja omogočajo, da na njihovo ogrodje pritrdimo tako košaro za novorojenčka kot tudi avtosedež skupine 0+, tako, da od rojstva do 4. leta starosti otroka lahko uporabljamo isti voziček.

Terenski vozički so namenjeni staršem z aktivnim življenjskim stilom ter vožnji po zahtevnejšem, neravnem terenu. Gre za trikolesnike z velikimi kolesi in kompaktnim ogrodjem, ki otroku zagotavljajo udobno vožnjo na vsakem terenu. Posebej primerni so za dolge sprehode, tek in pohode, uporabljate pa

Vozički za dvojčke so namenjeni vožnji dvojčkov ali dveh otrok podobne starosti in so na voljo v dveh različicah: otroka lahko sedita eden za drugim ali pa vzporedno.

Na kaj morate biti pozorni pri izbiri vozička? 1. Varnostni pasovi varujejo otroka, da ne pade iz vozička in mu onemogočajo, da bi sam splezal iz njega. Zapenjalo naj bo narejeno tako, da ga boste enostavno zapenjali in odpenjali, a še vedno varno in udobno za otroka. 2. Kakovostne zavore naj bodo enostavne za uporabo. Ko stisnete zavoro, se mora voziček ustaviti. 3. Vodljivost vozička pri prednjih vrtljivih kolesih naj bo čim večja. Preverite, ali voziček lahko vozite v ravni liniji in z njim zavijate z eno samo roko. 4. Višina potisnega ročaja mora ustrezati vaši višini, zato večina ogrodij omogoča več stopenj nastavitve. 5. Nastavljivo naslonjalo sedeža malčku omogoča tako pokončno sedenje kot tudi ležanje. Prepričajte se, da je prilagajanje naslonjala hitro in enostavno. 6. Strehica bo otroka v vozičku varovala pred soncem, dežjem in vetrom. 7. Nakupovalna košara je dobrodošel dodatek pri nakupovanju ali pa za odlaganje pripomočkov med daljšimi sprehodi. 8. Odstranljiva in pralna prevleka zagotavlja, da bo vaš voziček primerno čist.

vozički

I

babycenter.si

05


voziček

SENZZ Inovacija enoročnega zlaganja vozička s pritiskom na gumb, s čimer poleg udobja za malčka nudi tudi priročnost za starše. Zgleduje se po modnih trendih in je odlična izbira pri aktivnem življenjskem slogu. Voziček odlikujejo naslednje možnosti: nastavljiva in odstranljiva streha, enoročno zlaganje s pritiskom na gumb, udobno ojačano hrbtišče, ki je nastavljivo v več položajev, vrtljiva prednja kolesa z možnostjo fiksacije in zavora na zadnjih kolesih. Z adapterjem je možno namestiti košaro Quinny Senzz ali avtosedež Maxi-Cosi skupine 0+. Omogočeno je shranjevanje vozička v pokončnem položaju s pritrjenim sedežem.

voziček

BUZZ 3- in 4-KOLESNIK Voziček vsebuje sončno strehico, adapterje za namestitev avtosedeža, dežno pregrinjalo in spodnjo nakupovalno torbo. Zložen zasede izjemno malo prostora, ob odprtju varnostne zaponke pa se brez truda sestavi v sekundi. Sprednje kolo je vrtljivo (z možnostjo fiksacije) in zagotavlja dobro vodljivost vozička. Odlikujejo ga majhna teža (12 kg) in majhne mere zloženega vozička. S pomočjo avtosedeža Maxi-Cosi skupine 0+ ali košare Dreami ga lahko uporabljate že od otrokovega rojstva dalje.

KOŠARA

DREAMI

Enostavno se namesti na ogrodje vozička Speedi ali Buzz. Primerna je za otroke, težke do 9 kg. V njej so tudi odejica za otrokovo udobje, dežno pregrinjalo in zaščita proti komarjem.

06

modni dodatki

buzz / zapp

So barvno usklajeni z vozički Buzz in Zapp. Za popoln modni videz.


voziček

SPEEDI Stabilen trikolesnik je namenjen staršem z aktivnim življenjskim stilom. Značilnosti vozička so: zelo dobro vodljivo sprednje kolo, ki se lahko vrti za 360° ali fiksira, po velikosti nastavljiva nakupovalna košara, lahek aluminijast okvir, integriran transportni zaklop, ročna boben zavora na zadnjih kolesih, nastavljiva opora za noge in enostavno varnostno zapiralo. Za uporabo od otrokovega rojstva dalje je na ogrodje vozička mogoče namestiti barvno usklajeno košaro in avtosedež Maxi-Cosi skupine 0+.

modni dodatki

SPEEDI

voziček

ZAPP Zaradi svoje majhnosti je izredno priročen za potovanja, saj se zloži tako na majhno, da ga je mogoče voziti na kolesu ali spraviti za sedež v avtu. Omogoča namestitev avtosedeža Maxi-Cosi skupine 0+. V kompletu so sončna strehica, dežno prekrivalo, spodnja mreža in nastavki za namestitev avtosedeža Maxi-Cosi skupine 0+. Sprednje kolo je vrtljivo in izredno okretno, kolesa se zlahka odstranijo s podvozja, vzmetenje je na vseh kolesih. Prevleko vozička je mogoče odstraniti in jo ročno prati.

POTOVALNA

TORBA za voziček Zapp

voziček

ZAPP XTRA Trikolesnik odlikuje nova, izboljšana sedežna enota, ki jo je mogoče namestiti v obe smeri, za večje udobje malčka pa je mogoče nastaviti tudi naklon sedeža in prilagoditi oporo za nogice. V kompletu so sončna strehica, dežno prekrivalo, spodnja mreža in nastavki za namestitev avtosedeža Maxi-Cosi skupine 0+..

vozički

I

babycenter.si

07


voziček

MURA 3- ali 4-KOLESNIK Voziček Mura zagotavlja udobje, optimalno varnost in privlačen dizajn z novo, izboljšano strehico. Njegove značilnosti so: trikotno oblikovano ogrodje, kolesa z zračnicami, ki jih enostavno snamete (enostavno za čiščenje in transport v avtomobilu), vzmetenje na zadnjih kolesih, sedež lahko namestite v smeri vožnje ali nasproti njej, vrtljiva sprednja kolesa, ki jih lahko fiksirate s pritiskom na gumb, praktično zasnovana stopalka za zaviranje, aluminijasto ogrodje, po višini nastavljiv ročaj za potiskanje, nakupovalna torba pod sedežem, mehak in udoben sedež s 5-točkovnim varnostnim pasom in enostavnim odpenjanjem, po višini nastavljiv varnostni pas (2 položaja), nastavljiv nagib naslonjala za hrbet (3 položaji): za sedenje, počivanje in ležanje, pralna prevleka sedeža, enostavno nameščanje sedeža na ogrodje in snemanje z njega. V kombinaciji z avtosedežem Maxi-Cosi skupine 0+ sestavlja popoln potovalni sistem. Voziček je na voljo v 6 različnih barvah.

voziček

NOA

Prijetno preživljanje toplih poletnih dni z vašim malčkom bo izpopolnjeno z vozičkom, ki je povsem enostaven za uporabo in primeren za vse vrste terenov. Voziček je kompakten, vendar izredno praktičen, saj ima štiri majhna prednja kolesa, zložiti pa ga je mogoče z eno samo roko. Zložen ne zavzame veliko prostora, zato je njegovo shranjevanje povsem enostavno. Za udobje malčka poskrbi sedež, katerega naslonjalo je nastavljivo v dve poziciji. Voziček vsebuje tudi nakupovalno košaro in žep na naslonjalu za shranjevanje pripomočkov.

PRENOSNA

08

Zimska vreča

košara

FOOTMUFF

Košaro za novorojenčke je mogoče namestiti na voziček Mura. Ima nastavljivo strehico in integrirane prenosne ročaje, za udobje malčka pa bo poskrbela oblazinjena ležalna podloga. V kompletu prejmete tudi dežno prevleko, dekico in zaščitno mrežo proti komarjem.

Zimska vreča modernega dizajna zagotavlja udobje in tudi v najhladnejših dneh poskrbi, da je vašemu malčku toplo. Zaradi inovativnega sistema zapenjanja je primerna tako za manjše kot tudi za večje otroke.


voziček

JOOLZ DAY Voziček Joolz Day vsebuje vse kar potrebujete za raziskovanje sveta. Komplet vsebuje ogrodje s kolesi, košaro, športni sedež, torbo za odlaganje in dežno pregrinjalo.

JOOLZ RAZUME POMEN INDIVIDUALNOSTI Navsezadnje, vsak malček je edinstven, pa tudi starši imajo različne poglede o tem, kakšen voziček je tisti najbolj popoln. Joolz Day je čudovit in domiselno izdelan voziček nizozemskega oblikovalca Stana Spangenberga, ki omogoča individualno popolnost. Izberite in si ustvarite svoj dan. Izbira je vaša!

2.

4.

3.

1. 6. 7.

8.

9.

5.

Nastavljiv naklon športnega sedeža.

Obrnjena pozicija športnega sedeža.

Možnost shranjevanja vozička v pokončnem položaju s pritrjenim sedežem.

1. Visok položaj sedeža. 2. Ergonomično oblikovan športni sedež je nastavljiv v tri položaje in se lahko obrne v obe smeri. 3. Enostavno snemljivo usnjeno prednje varovalo. 4. Nastavljiv usnjen ročaj. 5. Vzmetenje na vseh štirih kolesih. 6. Nastavljiva opora za noge. 7. Ogrodje je na voljo v srebrni ali črni kombinaciji. 8. Kolesa so na voljo v srebrni ali črni kombinaciji. 9. Torba za odlaganje in shranjevanje pripomočkov.

Z adapterjem je mogoče namestiti avtosedež Maxi-Cosi skupine 0+.

Voziček Joolz Day odlikuje pestra paleta barv z barvno usklajenimi dodatki (previjalna torba, zimska vreča, senčnik, mreža proti komarjem in zračna tlačilka). Skrbno si oglejte vse ponujene možnosti - zagotovo boste našli tisto pravo za vas in vašega malčka.

vozički

I

babycenter.si

09


voziček

Bee +

Izpopolnjen voziček za starše z aktivnim življenjskim stilom. Voziček Bugaboo Bee+ odlikuje kompaktno, stabilno, lahko in enostavno zložljivo ogrodje. Primeren je za otroke vseh starosti. Sedežno enoto je mogoče namestiti v obe smeri, hrbtišče je nastavljivo v več naklonov, sedež pa se prilagaja velikosti otroka. Po višini nastavljiv potisni ročaj in dobro vzmetena kolesa omogočajo mehko in udobno vožnjo. Na ogrodje je mogoče namestiti tudi avtosedež Maxi-Cosi skupine 0+ (adapterji niso priloženi). Hitro po opravkih. Skočite v avto. Raziščite svet.

torba

za pripomočke

voziček

Cameleon

Sestavite voziček po vaši meri. Izberite barvo vozička in jo dopolnite z izbrano barvo prevleke, strehice in senčnika. Prilagodite višino ter smer potisnega ročaja, z naklonom športnega sedeža pa malčku omogočite raziskovanje okolice ali miren počitek. Na voziček z modularnim sistemom je mogoče namestiti košaro, športni sedež ali avtosedež Maxi-Cosi skupine 0+, zato je primeren za otroke od rojstva dalje. Z bogato opremo bo presenetil še tako zahtevnega uporabnika, saj omogoča namestitev držala za stekleničko in držala za iPhone.

sestavite svoj voziček

Cameleon

10


voziček

X-preSs

Voziček X-Press odlikuje kompaktno in izredno lahko ogrodje (voziček tehta le 8 kg). Naklon hrbtišča je mogoče namestiti v več položajev, prav tako je nastavljivo naslonjalo za noge. Za večjo varnost ima voziček odsevnike svetlobe ter oblazinjeno in snemljivo prednje varovalo, pred soncem pa je otrok zaščiten s strehico z okencem za opazovanje. Pod vozičkom se nahaja velika nakupovalna košara.

voziček

Rio

Z uporabo mehke košare je voziček primeren tudi za novorojenčka. Širok športni sedež je mehko oblazinjen in omogoča nastavitev hrbtišča do ležečega položaja. Odlikujejo ga nastavljiv ročaj s stranskimi odsevniki, velika in vzmetena kolesa z zračnico in nakupovalna košara, varnost malčka pa je zagotovljena s 5-točkovnim varnostnim pasom, ki je mehko oblazinjen, in odstranljivim prednjim varovalom. Možno je dokupiti dežno prevleko in adapterje za namestitev avtosedeža Maxi-Cosi skupine 0+.

voziček

TANDEM Kompakten voziček za dvojčke ali otroke z manjšo starostno razliko. Mehko oblazinjen športni sedež omogoča nastavitev hrbtišča do ležalnega položaja, na katerega lahko položimo mehko košaro za mlajšega otroka. Opora za noge je nastavljiva pri prednjem sedežu. Strehica zadnjega sedeža ima okno. Otroka sta zavarovana s 5-točkovnim pasom in odstranljivim prednjim varovalom.

vozički

I

babycenter.si

11


OGRoDJE

OGRODJE

4 RIDER

URBAN RIDER

Igrivo ogrodje športnega videza nudi številne prednosti. Vrtljiva prednja kolesa z možnostjo blokade omogočajo enostavno vožnjo. Potisni ročaj je nastavljiv v 4 višine. Ogrodje lahko kombinirate z univerzalno košaro, športnim sedežem ali avtosedežem skupine 0+ Mutsy ali Maxi-Cosi. Omogoča pritrditev sedežnega dela v obe smeri. Voziček je na voljo z napihljivimi ali plastičnimi kolesi.

Urban Rider omogoča pritrditev sedežnega dela v obe smeri, je čvrst in kompaktnega videza. Vožnja z njim bo izjemno udobna, saj lahko potisni ročaj nastavite v 4 višine. Velika kolesa so napihljiva (opremljena z avtomobilskim ventilčkom). Velika kolesa so idealna za vse terene. Ogrodje lahko kombinirate z univerzalno košaro, športnim sedežem ali avtosedežem skupine 0+ Mutsy ali Maxi-Cosi.

KOŠARA

za 4 RIDER in URBAN RIDER Košaro lahko namestite na ogrodje Mutsy. Košara nudi udobje za malčke do 6. meseca starosti.

modni

SENČNIK Za popoln modni videz izbirajte med senčniki usklajenih barv za vse modele vozičkov linije RIDER.

Mutsy je poskrbel,

DA LAHKO izberete voziček v vaši najljubši barvi

12


voziček

SLIDER Za svojim modnim videzom skriva pravo zakladnico tehnologije. Z namestitvijo košare je uporaben od otrokovega rojstva dalje. Opremljen je s 5-točkovnim varnostnim pasom in omogoča nastavitev hrbtišča v več položajev. Posebnost so dobro vrtljiva prednja kolesa, ki omogočajo enostavno manevriranje, in so za lažje hranjenje v avtomobilu snemljiva. Voziček je še posebej zanimiv zaradi možnosti nastavitve potisnega ročaja v obe smeri.

MODNI DODATKI

MODNI DODATKI

TRANSPORTER

SLIDER

Za popoln modni videz izbirajte med barvami, usklajenimi z barvo vozička.

Za popoln modni videz izbirajte med barvami, usklajenimi z barvo vozička.

voziček

TRANSPORTER Izjemno enostaven za uporabo, po višini nastavljiv potisni ročaj in kompaktno zlaganje so posebne odlike tega vozička. Zaradi vrtljivih prednjih koles (z možnostjo blokade) je voziček dobro vozljiv tudi po manj prijaznih terenih. Z uporabo košare je primeren za uporabo od rojstva dalje. Na ogrodje vozička je mogoče z dodatnimi adapterji namestiti avtosedež Mutsy ali Maxi-Cosi skupine 0+.

NAKUPOVALNA

STEP UP

KOŠARA

BOARD

Z adapterjem jo namestimo na ogrodje Mutsy Rider, kot samostojna enota z ročajem pa bo dobrodošla pomoč staršem pri nakupovanju.

S preprostim klikom ga namestimo na ogrodje Mutsy Rider. Namenjen je prevozu drugega otroka (stoje) v starosti od 2 do 5 let.

vozički

I

babycenter.si

13


VOZIČEK

B-MOBILE Lahek športni voziček, na voljo s 4 kolesi, je odlična rešitev za sprehode od rojstva dalje, saj dojenčku omogoča ležeči položaj. S sistemom CLICK & GoTM je združljiv s sedežno školjko Baby Safe Sleeper ali avtosedežem Baby Safe Plus. Lahko aluminijasto ogrodje z vrtljivimi prednjimi kolesi z možnostjo blokade, večstopenjsko nastavljivo naslonjalo, 5-točkovni varnostni pas, prostorna nakupovalna košara, snemljiva vodoodporna streha, žepek za shranjevanje, odstranljiva prevleka - udobno in funkcionalno! Z enostavnim, kompaktnim zlaganjem je idealen za manjše avtomobilske prtljažnike.

VOZIČEK

B-SMART 3- ali 4-KOLESNIK Voziček omogoča popolnoma ležeč položaj otroka, sedežni del pa lahko obrnete v obe smeri. Lahko aluminijasto ogrodje z vrtljivimi prednjimi kolesi z možnostjo blokade, košara za novorojenčka, večstopenjsko nastavljivo hrbtišče, 5-točkovni varnostni pas, prostorna nakupovalna košara, snemljiva vodoodporna streha z okencem in zaščita pred

14

vetrom so lastnosti tega vozička. Voziček odlikujejo po višini nastavljiv oblazinjen ročaj, prilagodljiva opora za noge, hitro snemljiva kolesa, udobno oblazinjen sedež in ramenski blazinici. Možno je dokupiti dežno prevleko in vrečo za noge. Voziček je na voljo v 5 različnih barvah.


VOZIČEK

B-DUAL Štirikolesnik omogoča prilagodljive in raznolike potovalne možnosti za enega ali dva otroka: na lahko aluminijasto ogrodje vozička lahko namestimo sedežno školjko Baby Safe Sleeper, avtosedež Römer skupine 0+ ali košaro, ki jih lahko poljubno kombiniramo v primeru dveh potnikov. Ima hitro snemljiva vzmetena kolesa (prednja so vrtljiva z možnostjo blokade), po višini nastavljiv oblazinjen ročaj, snemljivo zaščito pred vetrom ter snemljivo vodoodporno streho z okencem. Omogoča popolnoma ležeč položaj. Varnost je malčku zagotovljena s 5-točkovnim varnostnim pasom, udobje pa z dobro oblazinjenim sedežem in ramenskima blazinicama ter prilagodljivo oporo za noge.

zaščita

PRED DEŽJEM

DODATKI

ZA ZIMSKE DNI

MODULARNI SISTEM

B-DUAL

Inteligenten, tandemski modularni potovalni sistem omogoča številne rešitve, ko ste na poti z novorojenima dvojčkoma ali mlajšim in starejšim otrokom.

vozički

I

babycenter.si

15


košara

GRAND TOUR

VOZIČEK

GRAND TOUR LX Voziček nudi mnogo elementov za udobje malčkov in funkcionalnosti za starše. Ergonomično oblikovan, po višini nastavljiv potisni ročaj z integrirano nadzorno konzolo ima uro, termometer in pedometer, ob strani pa držalo za stekleničko. Mehko oblazinjen sedež je nastavljiv v tri položaje in se lahko obrne v obe smeri, malček pa je v sedežu zavarovan s po višini nastavljivima oblazinjenima pasovoma in odstranljivim prednjim varovalom. Voziček odlikujeta nastavljiva in odstranljiva zaščitna strehica ter košara pod sedežnim delom, posebna zanimivost pa so varnostne luči z daljinskim upravljalnikom. Tako boste videli in bili vidni v temi. Z dodatnimi adapterji je mogoče namestiti avtosedeže skupine 0+: Maxi-Cosi ali Bébé Confort. Košara Grand Tour je priložena.

VOZIČEK

TECHNO XLR Prostoren voziček odlikuje predvsem majhna teža, saj tehta le 7,5 kg. Vzmetenje na vseh štirih kolesih zagotavlja udobno vožnjo novorojenčkov in otrok do teže 15 kg. Voziček vsebuje vse lastnosti linije Techno.

VOZIČEK

TECHNO XT Prostoren športni voziček se sestavi in zloži z eno roko v samo petih sekundah. Po višini nastavljivi ročaji vozička so oblazinjeni, priložena je nakupovalna košara. Integrirani odsevniki svetlobe in 5-točkovni varnostni pas zagotavljajo maksimalno varnost. Sedež je enostavno odstranljiv in ga je mogoče v celoti oprati.

VOZIČEK

TWIN TECHNO Zmogljiv in udoben voziček za dva je primeren za otroke od rojstva dalje. Navkljub prostoru za dva je teža še vedno minimalna (11,2 kg). Neodvisni naslonjali za hrbet sta nastavljivi v pet položajev. Strehici imata vgrajeni UV odporni okni in prezračevalni odprtini. Prednja kolesa so vrtljiva, z možnostjo blokade. Voziček se zloži v velikost marele v samo 5 sekundah.

16


VOZIČEK

QUEST SPORT Enostavno zložljiv voziček v optimalne kompaktne mere. Hrbtišče in opora za noge sta nastavljiva od sedalnega v ležeči položaj. Na strehici so integrirani odsevniki za boljšo opaznost v temi. 5-točkovni varnostni pas je nastavljiv po višini. Zaradi dobre vzmetenosti koles je primeren za vse terene. Primeren je za otroke od 3 mesecev starosti do teže 15 kg.

VOZIČEK

TRIUMPH Voziček je zložljiv v marelo v samo petih sekundah. Izredno majhna teža in priročen trak za prenašanje ga naredita še posebej uporabnega. Hrbtišče je nastavljivo v več položajev. Prednja kolesa so vrtljiva, z možnostjo blokade. Po višini nastavljiv 5-točkovni varnostni pas in nakupovalna košara - idealen voziček za otroke od 3 mesecev starosti do 15 kg teže. Podaljšana vodoodporna strehica nudi dodatno zaščito v primeru dežja ali sonca.

VOZIČEK

VOLO Izjemno lahek voziček (4 kg) je primeren za otroke od 6 mesecev starosti do 15 kg teže. Zložen v marelo je izjemno priročen za potovanja. Za varnost poskrbi po višini nastavljiv 5-točkovni varnostni pas, priložena sta dežna prevleka in nakupovalna košara. Sedežni del je narejen iz posebnega zračnega materiala, ročaji vozička pa so mehko oblazinjeni. Priročen trak poskrbi za lažje prenašanje zloženega vozička.

VOZIČEK

TWIN TRIUMPH Primeren je za dva otroka od rojstva dalje. Hrbtišče je nastavljivo v več položajev, zaradi lahkega aluminijastega okvira pa tehta le 10,6 kg. Sedežni enoti sta neodvisni, imata vsaka svojo nastavljivo, vodooporno strehico in nakupovalno košaro. Prednja kolesa so vrtljiva, z možnostjo blokade. Zložen zavzame izjemno malo prostora.

vozički

I

babycenter.si

17


VOZIČEK

ORLANDO Kompakten in stabilen voziček z odličnim vzmetenjem zadnjih koles in vrtljivimi prednjimi kolesi (možnost blokade) ima v 3 stopnje nastavljivo hrbtišče in 3-stopenjsko nastavitev opore za noge. Strehica je odstranljiva, pod sedežno enoto pa najdete veliko nakupovalno košaro. Smer vožnje lahko spreminjate s premičnim potisnim ročajem. Z uporabo mehke košare je voziček primeren tudi za novorojenčke.

VOZIČEK

fox

Voziček Fox je idealen mestni voziček. Zaradi elegantnega in lahkega aluminijastega okvirja bo voziček veliko pripomogel, da bo premagovanje stopnic in robnikov v mestu enostavnejše. Prostorna nakupovalna košara pod vozičkom, mehko oblazinjena sedežna enota, nastavljiv naklon hrbtišča in naslonjalo za noge so odlike tega vozička.

VOZIČEK

SUN DUO Voziček je primeren za otroke od rojstva pa vse do teže 15 kg. Zaradi svoje lahkosti (tehta le 12,5 kg) je izjemno enostaven za upravljanje in prenašanje. Naklon hrbtišča je mogoče prilagajati, prav tako je spremenljiva višina naslona za noge. Sprednja kolesa so vrtljiva, po potrebi pa jih lahko fiksirate. Pod vozičkom se nahajata dve veliki ločeni nakupovalni košari.

VOZIČEK

SUN PLUS Voziček-marela ima v 4 stopnje nastavljivo hrbtišče (do ležalne pozicije) in v 3 pozicije nastavljivo oporo za noge. Malček bo zavarovan s 3-točkovnim varnostnim pasom in enostavno snemljivim prednjim varovalom. Strehica je snemljiva, prednja kolesa so vrtljiva, z možnostjo fiksacije. Vzmetenje na zadnjih kolesih.

VOZIČEK

18

AVTOSEDEŽ

VEGAS 11

ZERO PLUS

Športno ogrodje z vrtljivimi prednjimi kolesi (možnost blokade) nudi udobje otroku od rojstva dalje, saj je na ogrodje vozička mogoče namestiti košaro za novorojenčka. Športni sedež omogoča nastavitev hrbtišča v več položajev in nastavitev opore za noge v 3 pozicije. Strehica je odstranljiva, pod sedežem pa najdete priročno košaro za potrebščine.

Za popoln potovalni sistem avtosedež Hauck skupine 0+ namestimo na ogrodje vozička Sun Plus ali Vegas 11. Primeren je za otroke do teže 13 kg. Sedež je dobro oblazinjen, varnostni pas se uravnava centralno. Nudi zelo dobro zaščito v primeru stranskega trka.


VOZIČEK

CALLISTO Upravljanje vozička-marele je zaradi ultra lahkega in stabilnega aluminijastega ogrodja zabavno in enostavno. Edinstven dizajn aluminijastih koles z mehkim vzmetenjem omogoča udobno vožnjo. Za varnost je poskrbljeno s 3-točkovnim varnostnim pasom in z enostavno odstranljivim prednjim varovalom. Hrbtišče je le z eno roko mogoče namestiti v 5 položajev, s posebnim poletnim položajem, pri katerem z odstranitvijo stranskih zaščit in ležečim položajem lahko preprečimo vročinski udar. Senčna streha z vizirjem je nastavljiva v 3 položaje. Za udobje starša je potisni ročaj mogoče nastaviti v več višin, pod sedežem pa najdete veliko odlagalno košaro. Z uporabo košare in namestitvijo avtosedeža Cybex Aton skupine 0+ predstavlja popoln potovalni sistem za otroke od rojstva do 15 kg teže.

košara callisto VOZIČEK

TOPAZ Elegantna, udobna in karizmatična marela za urbani stil življenja je primerna za otroke od rojstva do 15 kg teže. Hrbtišče je nastavljivo v 4 položaje, varovalni pasovi so prilagodljivi velikosti otroka, za udobno vožnjo pa poskrbi vzmetenje na vseh kolesih. Na lahko, kompaktno ogrodje je mogoče namestiti avtosedež Cybex Aton skupine 0+.

VOZIČEK

ONYX STYLE Športni in funkcionalni voziček-marela z lahkim aluminijastim ogrodjem nudi udobje s hrbtiščem, ki je nastavljivo v 4 položaje, vzmetenjem na zadnjih kolesih in oblazinjenimi ročaji. Centralni sistem zategovanja pasu omogoča najboljše prileganje velikosti otroka. Na ogrodje je mogoče namestiti avtosedež Cybex Aton skupine 0+.

VOZIČEK

RUBY Izjemno lahek voziček-marela (5,4 kg) s poletnim dizajnom nudi vzmetenje na zadnjih kolesih, oblazinjena potisna ročaja in veliko nakupovalno mrežo. Sedalna podloga je odstranljiva in pralna.

vozički

I

babycenter.si

19


VOZIČEK

PULSAR Oblikovalsko in tehnološko izpopolnjen modularni sistem je primeren za otroke od rojstva do 36. meseca starosti. Sistem vključuje sedežno enoto z Via Vai sistemom (obrnete jo lahko v obe smeri), globoko košaro in avtosedež Cam Area Zero +, ki jih na lahko aluminijasto ogrodje namestite brez dodatnih adapterjev. Vzmetenje na vseh 4 kolesih, vrtljivo prednje kolo, centralni zavorni sistem z gumbom za upravljanje na po višini nastavljivem potisnem ročaju. Malček bo v ojačanem sedežu zavarovan s 5-točkovnim varnostnim pasom. V kompletu prejmete tudi pregrinjalo za nogice, dežno pregrinjalo, nakupovalno košaro, strehico in previjalno torbo.

VOZIČEK

CORTINA X3 TRIS EVOLUTION Vse za prijetna potepanja: moderen trikolesnik, globoka košara, avtosedež Cam Area Zero +, pregrinjalo za nogice, dežno pregrinjalo in torba za potrebščine. Sprednje kolo je vrtljivo. Sedežni del je mogoče obrniti v obe smeri, ima nastavljivo hrbtišče s prednjim

20

varovalom in 5-točkovnim varnostnim pasom za malčkovo varnost. Udobje za starše je zagotovljeno z nastavljivim potisnim ročajem in veliko nakupovalno košaro. Avtosedež in košara se enostavno na klik, brez uporabe dodatnih adapterjev, namestita na ogrodje.


VOZIČEK

Elegant Family

Nova linija Elegant family z modularnim Cam sistemom vključuje globoko košaro, športni sedež z Via Vai sistemom in avtosedež Cam Area Zero +. Voziček ima lahko aluminijasto ogrodje z vzmetenimi kolesi (prednja so vrtljiva), hrbtišče sedeža je nastavljivo v 4 položaje, za moden in eleganten videz pa je okrašen z bleščicami. Komplet vključuje tudi previjalno torbo, dežno prevleko in veliko nakupovalno košaro.

VOZIČEK

Micro

Voziček Micro je kompakten voziček, primeren za otroke od rojstva dalje. Zaradi lahkega aluminijastega ogrodja je enostaven za upravljanje in prenašanje, zložen pa zavzame malo prostora. Hrbtišče in naslon za noge sta nastavljiva v več položajev, otrok bo v vozičku zavarovan s 5-točkovnim varnostnim pasom, sedežna enota pa je mehka in udobna. V kompletu prejmete tudi poletno strehico, dežno prevleko in nakupovalno košaro.

VOZIČEK

Comby Family

Prenovljen in eleganten voziček z modularnim Cam sistemom vključuje globoko košaro, športni sedež z Via Vai sistemom in avtosedež Cam Area Zero +. Odlikuje ga sistem Quicky, ki olajša nameščanje in snemanje košare ali avtosedeža. Ima aluminijasto ogrodje, hrbtišče sedeža je nastavljivo v več položajev, kolesa pa so vzmetena za maksimalno udobje otroka. V kompletu prejmete tudi modno torbo, dežno prevleko in veliko nakupovalno košaro.

vozički

I

babycenter.si

21


VOZIČEK

HIGH TREK Za svojim modnim videzom skriva pravo zakladnico tehnologije. Je izjemno lahek in vodljiv ter uporabniku omogoča resničen užitek, saj zagotavlja malčkovo dobro počutje. V sedežni enoti je malček lahko obrnjen naprej, da radovedno zre v svet, ali pa proti mamici, da ji lahko vrne smehljaj. Celotni sedežni del (opora za hrbet, sedežna blazina in varovalo) se z lahkoto z eno roko nagne in raztegne, da malčku zagotovi ergonomičen in udoben položaj. Fiksna in vrtljiva kolesa lahko upravljate na ročaju in tako še bolj spretno premagujete ovire na sprehodu. Na ročaju lahko upravljate tudi z zavorami s postopnim zaviranjem in tako neprestano nadzorujete voziček na strmih predelih in med parkiranjem. Na ogrodje vozička lahko z dokupom adapterjev namestite košaro Windoo ali avtosedež Maxi-Cosi skupine 0+.

VOZIČEK

MILA Voziček – marela je ultra lahek, saj tehta le 6 kg. Je enostavno zložljiv in zložen lahko samostojno pokončno stoji. Odlikuje ga nastavljivo hrbtišče, ki omogoča ležalno pozicijo otroka. Prednja kolesa so vrtljiva, z možnostjo blokade, na zadnjih dvojnih kolesih pa boste našli zavoro. Za udobje staršev ima ergonomično oblikovana potisna ročaja. Na ogrodje vozička je mogoče namestiti avtosedež skupine 0+ Bébé Confort Creatis Fix. V kompletu prejmete tudi nastavljivo in odstranljivo senčno strehico, nakupovalno košaro, dežno pregrinjalo in adapterje za namestitev avtosedeža.

22


VOZIČEK

Elea

Najnovejši model vozička znamke Bébé Confort odlikujejo mnoge lastnosti. Sedišče vozička je lahko obrnjeno naprej ali nazaj, tako da otrok gleda v svet ali pa je obrnjen proti mamici ali očku. Naklon hrbtišča je prilagodljiv, prav tako lahko spreminjate višino 5-točkovnega varnostnega pasu. Ergonomično oblikovano držalo je nastavljivo po višini in tako je vožnja udobna in prijetna tudi za starše. Kolesa so vzmetena in se prilagajajo vsem terenom. V kompletu prejmete tudi dežno prevleko, veliko nakupovalno košaro, sončno strehico, nastavke za senčnik in športni sedežni del. Na voziček lahko namestimo avtosedež Creatis Fix skupine 0+ ali Maxi-Cosi skupine 0+ ter košaro Windoo.

BARVNO

USKLAJENI DODATKI

vozički

I

babycenter.si

23


VOZIČEK

MANHATTAN 11 Voziček vključuje vse kar malček potrebuje od rojstva dalje. Košara se spremeni v športni sedež, ki ga je mogoče obrniti v obe smeri vožnje. Za varnost malčka je poskrbljeno s 5-točkovnim pasom. Voziček odlikujejo možnost nastavitve naslonjala za noge v 8 pozicij, v 3 višine nastavljiv oblazinjen potisni ročaj, vrtljiva prednja kolesa z možnostjo blokade in velika nakupovalna košara. Na aluminijasto ogrodje je brez adapterjev mogoče namestiti avtosedež Hauck skupine 0+.

VOZIČEK

MALIBU 11 Izjemno lahek športni voziček (8,5 kg) ima enostavno zložljiv aluminijast okvir, po višini nastavljiv potisni ročaj in odstranljivo prednje varovalo. Za varnost otroka poskrbi 5-točkovni varnostni pas, za udobje pa nastavljivo hrbtišče in opora za noge. Prednji enojni plastični kolesi sta vrtljivi, z možnostjo blokiranja, pod sedežem pa najdete veliko nakupovalno košaro. Na voljo je tudi košara za novorojenčka in prekrivalo za noge. Na ogrodje vozička lahko namestimo avtosedež Hauck skupine 0+.

VOZIČEK

Capri 11

Voziček odlikujejo naslednje lastnosti: nastavljivo hrbtno naslonjalo, vrtljiva sprednja kolesa z možnostjo blokade, nastavljiva opora za noge, snemljivo sprednje varovalo, snemljiva strehica in velika nakupovalna košara. Z adapterji, ki jih je mogoče dokupiti je na voziček možno namestiti tudi avtosedež Hauck skupine 0+.

VOZIČEK

ROADSTER DUO SL Športni štirikolesnik z velikimi kolesi bo pravšnji voziček za dinamične starše dvojčkov. Dobro vzmetenje bo poskrbelo za mirno vožnjo, 5-točkovna varnostna pasova

24

pa za varnost vaših malčkov. Voziček ima nastavljiva naslona iz sedečega v počivalni položaj, nastavljivi opori za noge, veliki senčni strehici ter dve veliki nakupovalni košari. Sprednji varovali in strehici se po potrebi odstranita. Teža: cca. 14,5 kg.


VOZIČEK

CITY TWIN Idealen voziček za starše dvojčkov ali otrok z manjšo starostno razliko. Ima dve samostojni sedežni enoti, ki ju po potrebi obrnete v obe smeri vožnje. Sedežno enoto za novorojenčka obrnete proti sebi in imate neposreden stik z otrokom, sedežno enoto večjega otroka pa lahko obrnete v smeri vožnje in malčku omogočite nemoteno opazovanje okolice. Ogrodje vozička je izdelano iz lahkega aluminija z dobrim vzmetenjem, prednja kolesa so vrtljiva, z možnostjo blokade. Ima po višini nastavljiv potisni ročaj. Ker je vsaka sedežna enota samostojna, imata enoti vsaka svojo odstranljivo strehico in odlagalno košaro. Vključeno je tudi dežno pregrinjalo. Voziček se na enostaven način zloži in omogoča varno shranjevanje. Ogrodje vozička z dodatnimi nastavki omogoča namestitev avtosedeža Maxi-Cosi skupine 0+.

VOZIČEK

CITY Elite

Lahko vodljiv voziček kompaktnega aluminijastega ogrodja z udobnim vzmetenjem omogoča namestitev višine ročaja in je kompaktno zložljiv. Enostavna namestitev košare ter športnega sedeža v obe smeri vožnje omogoča udobje staršu, za udobje otroka pa je sedalo mogoče prilagoditi v 3 stopnje naklona. Prednja kolesa so vrtljiva, z možnostjo blokade. Na ogrodje je z dodatnimi nastavki mogoče namestiti avtosedež Maxi-Cosi skupine 0+.

vozički

I

babycenter.si

MODNI

DODATKI So neprecenljivi pripomočki za udobje malčka in priročni za starše. Izbirate lahko med zimsko vrečo, senčnikom in torbo za shranjevanje pripomočkov v črni barvi.

KOŠARA

CITY

25


avtosedeŽi 26

28 30 31 34 36

Maxi-Cosi Kiddy Römer Cybex Bébé Confort


Nepogrešljiv del otroške opreme je tudi otroški avtosedež, ki naj bo izbran skrbno in premišljeno, saj je varnost otroka med vožnjo z avtomobilom na prvem mestu. Ob morebitni prometni nesreči namreč kakovostni avtosedeži ustrezno poskrbijo za varnost malčka in tveganja zmanjšajo na minimum.

Napotki za nakup varnega otroškega AVTOsedeža* Primerna teža Za otroka moramo izbrati njegovi starosti in teži primeren varnostni sedež. Nikoli ne kupite prevelikega otroškega sedeža. Zagotovite, da ustreza otrokovi teži že prvi dan uporabe. Ustrezna skupina glede na težo in starost otroka je navedena na oznaki na sedežu. Pogosto so na takšnih oznakah navedene tudi starostne skupine, a ker so otroci pri isti starosti lahko različno težki, je starostno skupino bolje upoštevati zgolj kot indikator.

Kupujte z avtom Ko kupujete otroški varnostni sedež, preverite, če se ta lahko ustrezno namesti v vaš avtomobil. Prosite prodajalca, naj vam razloži, kako naj bi se sedež namestil in kako naj bi ga uporabljali. Izredno pomembno je, da sedež v avtomobil namestite kar se da varno.

VOZITE VARNO Na žalost veliko staršev svojih otrok ne vozi varno. Raziskave so pokazale, da 70 do 80 odstotkov ljudi varnostnega sedeža ne namesti pravilno. Sedeža ne namestijo dovolj zanesljivo ali pa ga obrnejo v napačno smer. Uporabljajo tudi stare sedeže ali varnostne sedeže, ki se ne prilegajo sedežu avtomobila. Vse to ima lahko velik vpliv na stopnjo varnosti vašega otroka.

0

1 0 21

Skupina 0+

+

SKUPINA

0

+

SKUPINA

1 0 21 Skupina 1

od 9 mesecev do 4Slet. SKUPINA SKUPINA18 kgSoziroma KUPINA SKUPINA SKUPINA KUPINA

avtosedeži

I

babycenter.si

Navodila in garancija Če kupite varnostni sedež v Sloveniji, vam mora trgovec predložiti pripadajoča navodila za uporabo in namestitev. Pri nakupu preverite, ali ste prejeli tudi navodila. Pozorni bodite tudi na to, da prejmete garancijski list. *vir: The Automobile Associaton

2 23

SKUPINASKUPINA

2 23

+je namenjena otrokom, težkim od 9 do

Kljub temu, da se nakup rabljenega avtosedeža morda sliši priročno, njegova uporaba ni priporočljiva. Vsak otroški varnostni sedež ima namreč svojo zgodovino. Nikoli ne boste zagotovo vedeli, kako je bil uporabljen in, ali je bil morda vključen v avtomobilski nesreči. Še večja slabost rabljenih sedežev je ta, da ob nakupu ne prejmemo pripadajočega priročnika ali dodatnih delov sedeža. Tako tudi ne morete vedeti, ali rabljen sedež ustreza evropskemu varnostnemu standardu ECE R44/04.

/

SKUPINASKUPINA

2/3

Skupina 1/2/ 3

/

+

je namenjena otrokom od rojstva do 13 Skg oziroma do 18 mesecev. KUPINA SKUPINA SKUPINA SKUPINA

Izogibajte se rabljenim otroškim varnostnim AVTOsedežem

SKUPINASKUPINA

23 /

SKUPINA

za otroke, težke od 9 do 36 kg oziroma od 9SKUPINA mescev do 12. leta starosti.

Skupina 2/3 za otroke, težke od 15 do 36 kg oziroma od 4. do 12. leta starosti.

27


AVTOSEDEŽ

PEBBLE

SKUPINA

0

SKUPINA

1

SKUPINA

2

SK

0

SKUPINA

1

SKUPINA

2

SK

+

Avtosedež skupine 0+, od 0 do 13 kg, nudi malčku maksimalno udobje in varnost, hkrati pa je enostaven za uporabo. Nudi tri načine namestitve v avto: s podstavkom FamilyFix, EasyBase 2 ali 3-točkovno namestitev z avtomobilskim varnostnim pasom. Omogoča prilagoditev blazinice za glavo in varnostnih pasov z enim potegom, vključuje tudi integrirano senčno strehico. Z dodatnimi adapterji je sedež mogoče namestiti na ogrodje vozičkov Maxi-Cosi ali Quinny.

AVTOSEDEŽ

CABRIOFIX Avtosedež skupine 0+, od 0 do 13 kg. Sedež, obrnjen v nasprotno smer vožnje, lahko pritrdimo na sprednji sopotnikov ali zadnji sedež. Priročni zatiči za pas pritrdijo pasove, da niso v napoto, medtem ko otroka polagamo v sedež. Stranski zaščitni sistem nudi optimalno zaščito v primeru stranskega trka. Sedež se enostavno namesti na podstavek s pomočjo sistema za zatikanje s 3-točkovnim varnostnim pasom. V vozilo se lahko namesti v kombinacijami z različnimi podstavki: FamilyFix, EasyBase, EasyBase2, EasyFix. V kombinaciji z vozički Quinny ali Maxi-Cosi je del popolnega sistema 3 v 1. Sedež vključuje tudi integrirano strehico.

MOŽNOSTI KOMBINIRANJA PODSTAVKA IN SEDEŽA

EASYBASE 2 Podporna noga je prilagodljiva, možnosti nepravilne namestitve pa minimalne, saj barvni kazalci jasno in takoj pokažejo, ali je namestitev pravilna ali ne. Izvrstni rezultati testiranj oporne noge. Avtosedež je s pomočjo sistema za zatikanje enostavno nastaviti na podstavek.

28

0

+

SKUPINA

1

SKUPINA

CABRIOFIX

+

SKUPINA

PEBBLE

FamilyFix EasyBase2 EasyBase EasyFix

2

SKUPINA

PEARL FamilyFix EasyBase2

SKUPINA

FamilyFix

2/3 SKUPINA

FAMILYFIX

AVTOSEDEŽ

Nov IsoFix podstavek, ki ga lahko uporabljamo za dve starostni skupini avtosedežev: skupine 0+ in 1 (od 9 do 18 kg). Pravilna namestitev je potrjena z zvočnim in svetlobnim signalom na LED zaslonu. Podstavek nudi edinstven zravnan položaj, ki omogoča več prostora za noge in pet udobnih položajev.

Avtosedež skupine 1, od 9 do 18 kg, zagotavlja maksimalno varnost, saj se v vozilo namesti z IsoFix enoto FamilyFix. Ima po višini nastavljivo naslonjalo za glavo in po dolžini prilagodljive varnostne pasove, kar omogoča, da ga prilagajate višini otroka, izboljšano pa je tudi samo zapenjanje varnostnih pasov. Omogoča nastavitev petih položajev, od sedečega do položaja za spanje.

Pearl


0priori1XP 2

AVTOSEDEŽ +

1

SKUPINA

2

SKUPINA

AvtosedežSskupine 18 kg. V avto ga namestite v smeri vožnje sSKUPINA KUPINA 1, od 9 do S KUPINA SKUPINA 3-točkovnim varnostim pasom avtomobila. Odlikuje ga sistem stranskega varovanja, ki zagotavlja optimalno zaščito pred stranskimi trki. Ramenski pasovi so enostavno nastavljivi po višini, z zategovalnikom pa lahko nastavite tesnost varnostnega pasu. Z SKUPINA SKUPINA eno samo roko lahko sedež nastavite v štiri različne položaje, ki omogočajo udobno sedenje oziroma spanje. Avtosedež je opremljen tudi s praktičnimi zatiči za varnostni pas, ki olajšajo polaganje otroka v sedež. Prevleka je snemljiva in pralna.

2/3

2/3 SKUPINA

AVTOSEDEŽ

Rodi Airprotect

AVTOSEDEŽ

SKUPINA

1

SKUPINA

2

1

2

2/3

SKUPINA

SKUPINA

AVTOSEDEŽ

SKUPINA

SKUPINA

Priori SPS

Avtosedež skupine 1, od 9 do 18 kg, odlikuje zaščitni sistem SPS za dodatno zaščito pred stranskimi trki. Sedež, obrnjen v smeri vožnje, namestimo na zadnji sedež s pomočjo tritočkovnega pasu. Ergonomsko oblikovan sedež omogoča nastavitev štirih različnih stopenj za sedenje oziroma ležanje.

TOBI

Avtosedež skupine 1, od 9 do 18 kg. Pripenjanje otroka je hitro, saj priročni sistem omogoča, da varnostni pasovi skočijo nazaj in med pripenjanjem ne motijo. Barvni kazalec jasno pokaže, ali je otrok v sedežu varno nameščen. Tobi raste z otrokom. Višina naslona za glavo in varnostni pasovi se lahko prilagodijo istočasno. Sedež SKUPINA SKUPINA lahko namestite v pet pozicij za sedenje oziroma spanje. Stranski zaščitni sistem nudi optimalno zaščito v primeru stranskega trka.

2/3

AVTOSEDEŽA

Ferofix in Beltfix

Najnovejši model avtosedeža skupine 2/3, od 15 do 36 kg, je primeren za avtomobile s sistemom Isofix. Omogoča pripenjanje s 3-točkovnim avtomobilskim varnostnim pasom. Nastavek za zapenjanje je lahko dostopen. Sedež raste z otrokom, saj se ga lahko prilagaja v višino in širino, položaj za počivanje pa je mogoče povsem enostavno nastaviti v dva položaja. Tehnologija Air Protect nudi maksimalno zaščito otrokove glave.

0

+

1

2

Maxi-Cosi Beltfix odlikujejo enake lastnosti kot avtosedež Ferofix, razlikujeta se le SKUPINA SKUPINA SKUPINA v načinu nameščanja, saj seSKUPINA model Beltfix namešča s 3-točkovnim avtomobilskim varnostnim pasom.

avtosedeži

I

babycenter.si

Otrokova glava je v primeru stranskega trka najbolj ogrožena. Tehnologija Air Protect jo varuje tako, da odvrača sile trka od otrokove glave. Avtosedež je primeren za otroke, ki tehtajo od 15 do 36 kg (skupina 2/3). V avtomobil se namešča s pomočjo avtomobilskega varnostnega pasu, naklon hrbtišča je mogoče prilagajati, prav tako je mogoče spreminjati širino in višino sedeža.

2/3 SKUPINA

29


0

+

SKUPINA

AVTOSEDEŽ

AVTOSEDEŽ

0

+

Energy Pro

0

+

SKUPINA

1

SKUPINA

1

SKUPINA

2

SKUPINA

2

SKUPINA

Maxifix Pro

2/3

SKUPINA

SKUPINA

2/3

SKUPINA

AVTOSEDEŽ

SKUPINA

0 CRUISER PRO

+

AVTOSEDEŽ

SKUPINA

1

SKUPINA

GUARDIAN PRO

Avtosedež skupine 1/2/3, od 9 do 36 kg, odlikuje izboljšan varnostni pas z vstavkom, ki ima patentiran sistem KSA (Kiddy shock absorber). Ta v primeru trka absorbira večino nastalih tresljajev, ki bi drugače prešli na otroka. S tem je zagotovljena še večja, dodatna varnost vašega malčka. Avtosedež je ojačan v predelu ramen in glave, dobra stranska zaščita za glavico in blazina v vratnem predelu pa v primeru trka zagotavljata zaščito otroka pred poškodbami vratu. Mehko oblazinjen sedež, enostavno nastavljivo hrbtišče in prilagodljiva podpora za noge zagotavljajo udobje in pravilno lego otroka v sedežu. Narejen je iz kakovostnih materialov, prevleka je snemljiva in pralna.

2

SKUPINA

SKUPINA

Avtosedež skupine 2/3, od 15 do 36 kg. Nova, športna zasnova avtosedeža z inovativnim sistemom KSA, visoko kakovostnih materialov in enostavnega zapenjanja varnostnega pasu zagotavlja najboljšo zaščito v primeru trka in je na seznamu najvarnejših sedežev v skupini. Ojačan je v predelu glave in ramen, kar blaži udarce v primeru bočnega trka, stranski vzglavniki pa onemogočajo, da se otrokova glavica med spanjem prevali na stran. Nastavljivo hrbtišče (do 18 kg) in po višini prilagodljiva opora za nogice zagotavljata udobnejšo vožnjo, sama oblika naslonjala pa poskrbi za pravilno lego otroka. Na predelih, kjer se otrok najhitreje poti, je izdelan iz Thermotex materiala. Sedežna prevleka je odstranljiva in pralna.

30

2

SKUPINA

Avtosedež skupine 0+, od 0 do 13 kg, je izdelan iz inovativnega materiala, ki odlično blaži udarce in zagotavlja najboljšo zaščito občutljive malčkove glave in ramen v primeru bočnega trka. Zaradi podaljšane Isofix osnove je nameščanje avtosedeža še lažje, varnost otroka je povečana, zvočni signal pa sporoči, ali je avtosedež pravilno nameščen. Odlikuje ga 7-stopenjska nastavljiva opora za glavo, veliki stranski zaščiti za glavo, prostorna notranjost školjke, mehka ležalna površina s toplim oblazinjenjem, vgrajen senčnik, mehko oblazinjeni zaščitni blazinici za ramenska pasova, vgrajen 5-točkovni varnostni pas ter snemljiva in pralna sedežna prevleka.

Avtosedež Energy Pro skupine 1 je primeren za otroke, ki tehtajo od 9 do 18 kilogramov. Odlikuje ga izboljšana zaščita v primeru trka, saj se zaradi varnostne mizice zmanjša obremenitev v predelu vratu, izboljšani visokokavostni oblazinjeni predeli pa nudijo maksimalno zaščito glave in trupa. Naklon hrbtišča je mogoče prilagajati, prevleka pa je izdelana iz posebnega materiala, ki diha. SKUPINA

1

SKUPINA

2/3 SKUPINA

SK


0

SKUPINA

AVTOSEDEŽ

BABY SAFE SLEEPER Avtosedež skupine 0, od rojstva do 10 kg, otroku nudi mehko udobje, saj lahko naklon košare prilagodite za otrokovo udobje, v njej pa bo zaščiten s 3-točkovnim varnostnim pasom, varnostnim lokom in izdatno oblazinjeno notranjostjo. Odlikujejo ga ergonomsko oblikovan nastavljiv ročaj za nošenje, vgrajena strehica ter zaščitno pokrivalo. Kot košaro ga lahko namestimo na ogrodje vozičkov Römer ali ga na avtomobilski sedež enostavno pripnemo z varnostnim pasom. Sistem za popolnoma ležeč položaj je najvarnejši način potovanja za dojenčke na dolgih potovanjih. Avtosedež je posebej primeren za nedonošenčke.

0

+

SKUPINA

1

SKUPINA

2

SKUPINA

SKUP

AVTOSEDEŽ

BABY SAFE PLUS II SHR Avtosedež skupine 0+, od 0 do 13 kg, je idealna rešitev za potovanje malčka od rojstva dalje. Varnost zagotavlja 5-točkovni varnostni pas, ima pa tudi globoko oblazinjene stranice in vzglavnik, kar dodatno poveča varnost in udobje. Nova tehnologija D-SIP® je vgrajena v obe strani sedežne školjke in nudi optimalno bočno zaščito. Višino vzglavnika in pasu je mogoče enostavno nastaviti na sprednji strani, medtem ko patentiran sistem za nastavljanje položajev novorojenčku omogoča bolj vodoraven položaj.

BABY SAFE BELTED BASE Nov, s pasovi pritrjen adapter omogoča varno in priročno namestitev v vsa izbrana vozila. Ima edinstven sistem zategovanja varnostnega pasu. Prilagodljiv podporni drog omogoča dodatno stabilnost, barvni indikator pa prikazuje, ali je sedežna školjka varno pritrjena in podporni drog pravilno nameščen.

0

+

UPINA

1

2

SKUPINA

SKUPINA

SKUPINA

BABY SAFE ISOFIX BASE Isofix adapter je namenjen hitremu nameščanju avtosedeža v avtomobil, hkrati pa zagotavlja večjo varnost ter večjo stabilnost pri vožnji. Kompatibilen je z Römerjevimi avtosedeži skupine 0+.

2/3 SKUPINA

AVTOSEDEŽ

KING PLUS Avtosedež skupine 1, od 9 do 18 kg. Sedež s sistemom zategovanja avtomobilskega pasu nudi več varnosti, saj je stabilno nameščen na avtomobilski sedež. Za udobje in enostavno uporabo je serijsko opremljen z večjo sedežno školjko in 5-točkovnim varnostnim pasom z osrednjo nastavitvijo dolžine. Vzglavnik je s prednje strani mogoče nastaviti v 7 položajev, istočasno se nastavi tudi višina ramenskega pasu. Omogoča 4 stopnje nastavitve naklona do položaja za spanje.

avtosedeži

I

babycenter.si

31


0

+

SKUPINA

1

SKUPINA

2

SKUPINA

SKUPINA

AVTOSEDEŽ

SAFEFIX PLUS Avtosedež skupine 1, od 9 do 18 kg. Tretja pritrdilna točka v povezavi z obema zaskočnima ročicama IsoFix predstavlja podporni drog, ki avtosedež opira na dno vozila in tako v povezavi s sistemom na zatični člen prepreči zvrnitev oziroma zasuk avtosedeža in zmanjša vrednost obremenitev. Vzglavnik je s prednje strani nastavljiv v 7 različnih stopenj višine, lahko pa ustrezno nastavite tudi višino ramenskega pasu. Velika sedežna školjka omogoča več prostora za otroka, sedež pa lahko namestite v 4 položaje do položaja za spanje. Prezračevalni kanali na zadnji strani sedeža omogočajo kroženje zraka.

0

1

+

KUPINA

SKUPINA

2

SKUPINA

SKUPINA

AVTOSEDEŽ

2/3 SKUPINA

Eclipse

Avtosedež Eclipse je idealna rešitev v primerih, ko imate za namestitev otroškega sedeža manj prostora (na primer pri trivratnih ali manjših avtomobilih). Naprej obrnjen otroški avtosedež z izboljšano bočno zaščito lahko zaradi globoko oblazinjenih stranic premikate v različne položaje, ne da bi pri tem motili otroka. V primeru nesreče distančnik precej zmanjša tako pomik glave naprej kot tudi obremenilno silo.

0

+

SKUPINA

1

SKUPINA

2

SKUPINA

SKUPINA

AVTOSEDEŽ

Safefix Plus TT

Avtosedež skupine 1 je primeren za otroke, ki tehtajo od 9 do18 kg. Otrok je zaščiten z vgrajenim 5-točkovnim varnostnim pasom, sedež pa se pritrdi z avtomobilskim 3-točkovnim varnostnim pasom ali pa na pritrdilne točke Isofix, kjer barvni indikatorji pokažejo, ali je sedež pravilno nameščen. Odlikujejo ga 5 stopenj naklona hrbtišča, ramenski blazinici, po višini nastavljiv vzglavnik in odprtine za zračenje za boljše kroženje zraka. Dodatni varnostni pas Top Tether zagotavlja tretjo pritrdilno točko, s čimer se omeji vrtenje sedeža.

0 1

+

SKUPINA

0

+

SKUPINA

AVTOSEDEŽ

First Class +

Avtosedež First Class + združuje koristi sedežev dveh starostnih skupin, zato ohranja vašega otroka varnega od rojstva do teže 18 kg. Od rojstva do teže 13 kg se uporablja obrnjen nazaj, od teže 9 do 18 kg pa obrnjen naprej. Sedež zagotavlja optimalno bočno zaščito, distančnik pa zmanjša pomik otrokove glave naprej. Mehko oblazinjena dodatna opora za novorojenčke iz 100% bombaža vašemu malčku zagotavlja dodatno udobje.

32

SKUPINA

1 2

SKUPINA

SKUPINA

2

SKUPINA

SKUPINA


2

NA

UPINA

0

+

SKUPINA

1

SKUPINA

2

SKUPINA

2

SKUPINA

S

DUO PLUS

AVTOSEDEŽ

Avtosedež skupine 1, od 9 do 18 kg. Pritrjevanje je mogoče s sistemom Isofix. Odlikuje ga sistem na zatični člen, ki zmanjšuje rotacijsko premikanje, sile premika glave naprej in obremenitve na telo. Zagotavlja optimalno stransko zaščito pred udarci. Opremljen je s 5-točkovnim varnostnim pasom z osrednjo nastavitvijo dolžine pasu, ramenska pasova pa lahko nastavite v 7 višin. Uporabniku prijazne elastične zanke ob strani zadržijo ramenska pasova. Avtosedež v različne položaje nastavite z enim samim prijemom. Tekstilna prevleka se lahko sname in opere, prezračevalni kanali na zadnji strani sedeža pa omogočajo kroženje zraka.

2/3

SKUPINA

SKUPINA

AVTOSEDEŽ

Evolva 123 Plus

Otroški sedež, ki raste skupaj z vašim otrokom. Njegova ergonomska oblika je primerna za otroke, stare od 9 mesecev do 12 let, kar je za tovrstne sedeže največji razpon. Idealen sedež za stare starše in vse tiste, ki prevažajo otroke različnih starosti. Za otroke s težo od 9 do 18 kg se uporablja vgrajeni 5-točkovni varnostni pas. Otroci s težo od 15 do 36 kg pa so pripeti s 3-točkovnim varnostnim pasom vozila.

AVTOSEDEŽ

AVTOSEDEŽ

KIDFIX

Avtosedež skupine 2/3, od 15 do 36 kg, ima vgrajeni dve zaskočni ročici, povezani s pritrdilnimi točkami IsoFix. Otrok je na otroškem sedežu zavarovan s 3-točkovnim pasom vozila. Dvojna zaščita: hiter stik z blažilnim področjem otroškega sedeža ob bočnem trku in posledično manjša obremenitev ter nadzorovano premikanje sedežne blazine skupaj z otrokom. Prednosti: optimalna zaščita pred stranskimi trki, preprosta in hitra namestitev ter rokovanje, po višini nastavljiva opora za glavo z 11 stopnjami, opora za hrbet se stopenjsko prilagaja nagibu opore pri avtomobilskem sedežu, odličen potek varnostnega pasu za večjo varnost, snemljiva in pralna prevleka.

2/3 SKUPINA

0

+

SKUPINA

1

SKUPINA

Kid plus

Avtosedež skupine 2/3, oziroma za otroke, ki tehtajo od 15-36 kg. Otroški sedež namestimo v vozilo s pomočjo 3-točkovnega varnostnega pasu vozila. Sedežna površina je nastavljiva po širini, zato se ta sedež resnično prilagaja otrokovi velikosti. Globoko oblazinjene stranice zagotavljajo optimalno zaščito telesa in celotno pokrivanje glave. V primeru bočnega trka stranice vsrkajo energijo trka in s tem zmanjšajo učinek na otroka. Možno je dokupiti še dodatno prevleko, poletno prevleko in prevleko, ki hladi.

2

SKUPINA

SKUPINA

2/3 SKUPINA

KidFix Sict in Kid Plus SICT dodatne bočne zaščite Globoko oblazinjene stranice zagotavljajo optimalno zaščito telesa in celotno pokrivanje glave. Med spancem in počitkom otroka podpirajo s strani in s tem zagotavljajo, da otrok sedi v pravilnem položaju. V primeru bočnega trka stranice vsrkajo energijo trka in s tem zmanjšajo učinek na otroka.

avtosedeži

I

babycenter.si

33


0

+

SKUPINA

1

2

SKUPINA

SKUPINA

SKUPINA

AVTOSEDEŽ

ATON

Avtosedež skupine 0+, od 0 do 13 kg, ima dodatno oblazinjeno področje okoli položaja glave novorojenčka. Sedež raste z otrokom, saj ima dodatne odstranljive blazinice na spodnjem delu, ki skrbijo za razbremenitev hrbtenice. 3-točkovni varnostni pas je dodatno oblazinjen, v sedež je integrirana odstranljiva senčna strehica, mehko oblazinjena prevleka je lahko odstranljiva in pralna. Sedež je z dodatnimi nastavki mogoče namestiti na ogrodja večine vozičkov Cybex.

AVTOSEDEŽ

0

PALLAS Dva avtosedeža v enem! Avtosedež skupine 1ter 2/3, od starosti 9 mesecev pa vse do 12 let, nudi prvovrstno zaščito, edinstveno udobje in moderen dizajn. Sedež skupine 1 odlikuje inovativna varnostna blazina, ki je zasnovana po načinu delovanja air-baga, ki v primeru trka ublaži sile trka na vratni predel in to silo razporedi na celotno telo. Varnostno blazino je mogoče prilagoditi velikosti otroka, zato mu lahko nudi precej več udobja in prostora kot avtosedeži s klasičnim pripenjanjem. Pokončni položaj sedeža lahko z eno potezo spremenimo v položaj za spanje. Sedež je nastavljiv tudi po višini. Ko otrok doseže 15 kg (približno 3 leta), avtosedež Cybex Pallas z odstranitvijo varnostne SKUPINA SKUPINA blazine in sedalne podloge spremenimo v večkrat nagrajeni avtosedež skupine 2/3 Cybex Solution X.

0

+

2

UPINA

SKUPINA

1

+

SKUPINA

2

SKUPINA

SKUPINA

1

SKUPINA

2/3 SKUPINA

2/3 SKUPINA

AVTOSEDEŽ

Pallas 2-Fix

Avtosedež skupine 1/2/3 je primeren za otroke, stare od 9 mesecev do 12 let oziroma za otroke, težke od 9 do 36 kg. Vsebuje novo oblikovano nastavljivo varnostno blazino. Sistem zračnih blazin in dodatne bočne zaščite poskrbijo za varnost otroka v primeru nesreče. Ko otrok dopolne približno 3 leta starosti (15 kg), se sedež enostavno pretvori v sedež Solution X-fix skupine 2/3. Avtosedež se v avtomobil pritrdi s sistemom Isofix.

34

2

SKU


2

SKUPINA

UPINA

2/3

SKUPINA

SKUPINA

AVTOSEDEŽ

SOLUTION Avtosedež skupine 2/3, od 15 do 36 kg, odlikuje opora za glavo, ki je nastavljiva v 3 položaje nazaj in v 7 položajev v višino za prilagoditev otrokovi višini. Odlikuje ga nastavljiv nagib opore za hrbet, ventilacija hrbtišča ter snemljiva pralna prevleka.

0

+

AVTOSEDEŽ

SOLUTION X

SKUPINA

1

SKUPINA

2

SKUPINA

SKUPINA

2/3 SKUPINA

Avtosedež skupine 2/3, od 15 do 36 kg, odlikuje sistem L.S.P (linear side-impact protection system), ki zagotavlja večjo varnost v primeru stranskega trka. Varovala za glavo in ramena avtomatično rastejo z otrokom in so linearno poravnana, kar ob stranskem udarcu sproži številne reakcije za zmanjšanje sile trka. Avtosedež poleg zaščite v predelu otrokovih bokov in medenice zagotavlja tudi maksimalno zaščito občutljivega ramenskega predela. Oporo za glavo je mogoče namestiti v 3 različne položaje, kar zagotavlja, da bo v primeru stranskega trka otrokova glava ostala na varnem, nastavljiva pa je tudi po višini v 11 položajev. Sedež omogoča nastavitev nagiba opore za hrbet, ventilacijo hrbtišča in ima predalček za shranjevanje pripomočkov.

2/3 SKUPINA

AVTOSEDEŽ

SOLUTION X2-FIX Avtosedež skupine 2/3, od 15 do 36 kg, se v vozilo pritrdi s sistemom Isofix, kar v povezavi z majhno težo sedeža omogoča odlično varnost in stabilnost. Odlikuje ga sistem L.S.P., ki zagotavlja večjo varnost v primeru stranskega trka. Poleg zaščite za medenični predel zagotavlja tudi maksimalno zaščito občutljivega ramenskega predela. Varovala za glavo in ramena avtomatično rastejo skupaj z otrokom; oporo za glavo lahko namestite v 3 položaje nazaj ter v 11 položajev v višino. Ima nastavljiv nagib opore za hrbet, ventilacijo hrbtišča ter snemljivo pralno prevleko. Za varnost otroka v primeru nesreče poskrbijo tudi dodatne bočne zaščite.

avtosedeži

I

babycenter.si

35


0

+

SKUPINA

1

SKUPINA

2

SKUPINA

SKUPINA

2/3 SKUPINA

KOŠARA

WINDOO PLUS Košaro Windoo odlikuje prava in izjemno udobna hipoalergijska vzmetnica in poseben sistem zračenja, ki onemogoča potenje. Je izjemno praktičen del opreme, saj jo lahko namestite v avtomobil in tako novorojenčku omogočite prijetno in varno spanje med vožnjo. Vsebuje integrirane adapterje za namestitev na vozičke Bebe Confort.

0

+

SKUPINA

1

SKUPINA

2

SKUPINA

SKUPINA

2/3 SKUPINA

AVTOSEDEŽ

CREATIS FIX Avtosedež skupine 0+, od 0 do 13 kg, ni le varen in udoben, pač pa tudi izredno praktičen. Uporabljate ga lahko v treh funkcijah. Kot prenosna košara je primeren za krajše sprehode in močno olajša vsakodneve opravke, saj je ročaj oblikovan tako, da ga lahko nosi ena ali pa dve osebi. Za sprehode z vozičkom ga s sistemom Modulo Clip preprosto pritrdite na ogrodje vozičkov Bebe Confort. V avto ga preprosto namestite upoštevajoč modre oznake. Otrok se bo varno vozil obrnjen v nasprotni smeri vožnje. Avtosedež Creatis Fix se lahko namesti na vozičke Bebe Confort High Trek, Elea in Mila.

PODSTAVEK

CREATIS BASE Podstavek za uporabo Creatis Fix v funkciji otroškega varnostnega avtosedeža. Preprosta montaža z enostavnim sledenjem modrim znakom, brez tveganja napačne namestitve, saj obstaja samo ena možnost. Odlično zaščiten lahko malček mirno potuje obrnjen v nasprotni smeri vožnje.

36


+

+

+

0 1

+

SKUPINA

SKUPINA

1 2

SKUPINA

1

SKUPINA

2

SKUPINA

SKUPINA

SKUPINA

2

SKUPINA

SKUPINA

AVTOSEDEŽ

ISEOS NEO+ /

23

Avtosedež skupine 0+ in 1, od 0 do 18 kg. Dva sedeža v enem oblikovan je z mislimi na novorojenčke oziroma manjše otroke, katerim zagotavlja varnoSKUPINA in udobno sedenje. Naklon po širini SKUPINA nastavljivega sedeža je mogoče z gumbom na enostaven način uravnavati do pozicije za počivanje. Dobra stranska zaščita varuje malčkovo glavo v primeru stranskega trka. Ko otrok zraste, enostavno odstranimo oblazinjeni sedežni nastavek in SKUPINA širino sedeža s sistemom Modulo Safe prilagodimo otroku.

2/3

2/3 SKUPINA

AVTOSEDEŽ

AXISS

Avtosedež skupine 1, od 9 do 18 kg, otroku nudi maksimalno udobje in varnost. Ima edinstven rotacijski sistem. Ko je sedež že nameščen v avtomobil, ga lahko obrnete za 90° v levo ali desno (odvisno, na kateri strani avtomobila imate avtosedež), kar vam omogoča udobno polaganje otroka v avtosedež in zapenjanje pasov. Ko je otrok varno nameščen, avtosedež z enostavnim premikom obrnete naprej, v smer vožnje. Prevleka avtosedeža je snemljiva in pralna v pralnem stroju. Avtosedež Axiss se lahko namesti na vozička Bebe Confort High Trek in Elea.

1

2

SKUPINA

SKUPINA

SKUPINA

2/3 SKUPINA

AVTOSEDEŽ

0 1

+

SKUPINA

AVTOSEDEŽ

ISEOS ISOFIX

0

+

Avtosedež skupine 1, od 9 do 18 kg, z univerzalnim Isofix SKUPINA sistemom, ki omogoča enostavno in hitro namestitev v avto. Vsebuje vizualne indikatorje, ki potrdijo pravilno namestitev sedeža, zato nepravilno nameščanje ni mogoče. Oblazinjeni varnostni pas je narejen iz posebnega materiala za absorbcijo sil v primeru trka. Sedež vklučuje sistem Modulo Safe, s katerim na enostaven način prilagodimo širino sedeža velikosti otroka in s tem nudimo maksimalno varnost v primeru stranskega trka. Sedež je mogoče namestiti iz pozicije za sedenje v pozicijo za spanje.

avtosedeži

I

babycenter.si

Opal

Avtosedež, ki je primeren za otroke od rojstva do 18 kg teže. Idealen je za starše z naprednim razmišljanjem, saj se lahko uporablja za daljše obdobje - do starosti otroka približno 3 leta in pol. Podaljšan prostor za noge in nastavljivo naslonjalo poskrbita za varnost otroka med vožnjo. Do teže 13 kg je otrok v avtosedežu obrnjen v nasprotni smeri vožnje, nato pa se avtosedež obrne, da otrok gleda naprej.

SKUPINA

1 2

SKUPINA

SKUPINA

2

SKUP

SKUPINA

2

SKUPINA

SKU

37


ostala OPREMA 38

40 41 42 43

Hauck Esprit Cam Baby Bjรถrn

44 45 46 48

Rรถmer Bellelli Tiny Love Play Gro


Ste ob nakupu opreme za vašega malčka pomislili tudi na to, kako boste otroka najlažje prenašali, kje bo počival in spal, ter katero opremo, pohištvo in igrače še potrebujete, da bo skrb za otroka enostavnejša ter zadovoljstvo otroka še večje? Vabimo vas, da si ogledate tudi naš izbor kakovostne in uporabne otroške opreme, ki vam bo še kako prišla prav.

Kengurujčki Mnogi starši bi se strinjali, da ni lepšega kot nositi otroka tik ob telesu. Gre za idejo, staro tisoč let, ki jo lahko uresničite s pomočjo otroškega kengurujčka. Posebej praktičen je za opravila, pri katerih uporaba otroškega vozička ni možna, otroka pa imate lahko tik ob sebi tudi med hišnimi opravili. Ker pa to pomeni, da morate dojenčka ves čas nositi, je udobje še kako pomembno – tako za vas kot za malčka. Kakovostni nastavljivi in oblazinjeni pasovi različno razporedijo obremenitve po vašem telesu, kar nudi še več udobja. Nekateri kengurujčki omogočajo različne položaje nošenja, kar je prav tako dobrodošlo.

Ležalnik / gugalnik Malčki so radi tam, kjer je dogajanje. Z uporabo ležalnika/gugalnika bo malček na varen način prisostvoval družinskemu dogajanju in se ne bo počutil osamljenega. Nekateri otroci težko zaspijo in nežno nihajoč gugalnik jih bo z imitacijo zibanja avtomobila popeljal v sladek spanec. Nekateri ležalniki imajo vključen tudi igralni lok z igračkami, kar bo malčka še dodatno zabavalo in mu pomagalo pri razvoju motoričnih sposobnosti.

Prenosna posteljica Prenosna oziroma potovalna posteljica je koristen pripomoček za zagotavljanje udobnega spanja otroka v nepoznanem okolju. Vašemu malčku bo zagotovila domačno in varno spanje v hotelu, apartmaju ali med varstvom pri starih starših. Starši lahko izbirate

med veliko vrstami prenosnih posteljic z različnimi ležalnimi podlogami, nekatere med njimi pa so opremljene tudi s previjalnimi enotami in igračkami za zabavo otrok.

Stolček za hranjenje V stolčku za hranjenje bo otrok preživel kar nekaj časa, zato je nakup kakovostnega in varnega stolčka pomembna odločitev za vsakega starša. Poleg tega, da stolček otroku zagotavlja varnost in udobje v času hranjenja, mora biti enostaven za čiščenje in, če je le mogoče, tudi zložljiv. Hranjenje bo olajšalo nastavljivo naslonjalo, ki malčku omogoča tudi počivanje po samem obroku. Določeni stolčki so oblikovani tako, da jih lahko pristavimo k jedilni mizi in otroka vključimo v družinski obed. Da pa hranjenje postane tudi zabavno, so narejeni iz pisanih materialov in nemalokrat vključujejo zabavne like in igračke.

Kolesarski sedeži in čelade Nič ni lepšega kot družinsko raziskovanje čarovnij narave, ki bo z uporabo kolesarskih sedežev in čelade udobno in varno tako za starše kot za malčke. Različni kolesarski sedeži omogočajo namestitev na kolo na prednji ali zadnji prtljažni del in so primerni za malčke od 1. pa vse do 5. leta starosti. V vsakem primeru pa bo otrok gledal naprej, v smeri vožnje. Zaradi različnih ogrodij koles se lahko otroški sedež namesti z ustrezno prilegajočimi sistemi. Da bo raziskovanje sveta še bolj varno, pa zaščitite malčkovo glavico z ustrezno varnostno čelado.

IGRAČE Da malčkom ne bo dolgčas, jim vožnjo z avtomobilom ali sprehod popestrite z zabavnimi igračkami, ki jih lahko pritrdite na voziček ali avtosedež.

ostala oprema I

babycenter.si

39


PRENOSNA POSTELJA

DREAM’N PLAY Enostavno zlaganje posteljice omogoča hitro in praktično uporabo na potovanjih ali počitnicah. Posteljica je velika 120 x 60 cm. Za lažje prenašanje je priložena vreča.

LEŽALNIK

BUNGEE DELUXE

STOL ZA HRANJENJE

UP’N DOWN M

Dobro oblazinjen ležalnik modernih barv bo malčka zabaval z ljubkimi živalicami na igralnem loku. Varnost otroka je zagotovljena s 3-točkovnim varnostnim pasom. Za udobnejše ležanje, igranje ali počivanje hrbtišče nastavite na želeno pozicijo, spremenite ga lahko tudi v gugalnik. Ko je blazina umazana, jo preprosto odstranite in operete v pralnem stroju. Primeren je za otroke, stare do 6 mesecev oziroma težke do 9 kg.

Primeren je za otroke od 6. meseca do 3. leta starosti. Ima veliko sedišče, visoko naslonjalo ter 3-stopenjsko nastavitev naklona, večstopenjsko nastavitev višine, kar pomeni, da ga lahko uporabljate kot visoki ali nizki stol. Otrok je zavarovan z varnostnim pasom. Velik plastični pladenj lahko uporabljate za hranjenje ali igranje. Ko je umazan, ga enostavno snamete in operete. Prevleka je mehka, zračna in pralna. Pod sedežnim delom je velika košara za shranjevanje igrač in pripomočkov.

BLAZINA

SLEEPER Blazina je priročna za uporabo v prenosni zložljivi posteljici, lahko pa se uporablja tudi samostojno. Izdelana je iz mehke pene in je idealna za pot, saj se zloži in ne zavzame veliko prostora. Velikost: 60 x 120 cm.

LEŽALNIK

HAUCK Udobno oblazinjen gugalnik omogoča doječi materi idealen položaj med dojenjem. Odlikuje ga oblazinjen naslon za roke in udobna samostoječa podpora za noge, ki se med zibanjem usklajeno premika z ritmom gugalnika. Stol je zatočišče, v katerem bo sprostitev našla cela družina.

40


STOL za hranjenje

UP’N DOWN M Ima veliko sedišče, visoko naslonjalo, 3-stopenjsko nastavitev naklona in večstopenjsko nastavitev višine, kar pomeni, da ga lahko uporabljate kot visoki ali nizki stol. Otrok je zavarovan z varnostnim pasom. Velik plastični pladenj lahko uporabljate za hranjenje ali igranje. Ko je umazan, ga enostavno snamete in operete. Prevleka je mehka, zračna in pralna. Pod sedežnim delom je velika košara za shranjevanje igrač in pripomočkov. Primeren je za otroke od 6. meseca do 3. leta starosti.

ležalnik

bungee deluxe

Otroški ležalnik je oblikovan tako, da je praktičen in preprost za uporabo ter udoben za malčka. Ima možnost nastavitve naklona hrbtišča, otrok pa je v njem pripet s 3-točkovnim pasom. Priložen je tudi igralni lok s plišastimi igračami.

PRENOSNA POSTELJA

ALU TRAVEL

Lahka in udobna prenosna postelja se sestavi in zloži v minuti. Zložena zavzame zelo malo prostora in jo lahko pospravite in prenašate v priročni torbi z ročaji. Posteljici so priloženi še previjalna podloga, vrtiljak z medvedki in odlagalni prostori.

zimska

ostala oprema I

babycenter.si

previjalna

VREČA

TORBA

Da vašega malčka ne bo zeblo, je na voljo tudi mehko oblazinjena in topla zimska vreča.

Vse kar potrebujete za dobro počutje vašega malčka lahko pospravite v veliko priročno torbo.

41


STOL ZA HRANJENJE

CAMPIONE

Stolček se sestavi in zloži z enim samim potegom za ročaj. Višina sedežnega dela je nastavljiva v 6 višin. Hkrati z naklonom hrbtnega dela (4 položaji) se spremeni tudi naklon naslonjala za nogice. Za lažje čiščenje ima dvojni pladenj. Varnost otroka zagotavljajo 5-točkovni varnostni pas, pladenj in pregrada med nogicama. Za lažje premikanje ima koleščka, ki se lahko blokirata.

POSTELJICA

DAILY PLUS Prenosna posteljica je idealna rešitev za udobno in varno počivanje otroka na počitnicah. Posteljica ima dodatno manjše ležišče, ki ga za spanje dojenčka lahko nastavite višje. Po želji na posteljico pripnete tudi strehico z igračkami, previjalno enoto in mrežo proti komarjem. Za lažje prenašanje je priložena vreča.

STAJICA

AMERICA Posebej velika igralna stajica ima za varnost malčka oblazinjene robove, spodnja mehka blazina je potiskana z liki za malčkovo zabavo. Opremljena je s štirimi ročaji, ki so otroku v pomoč pri vstajanju. Primerna je za otroke od 5. do 24. meseca starosti.

STOL

I-DEA Revolucionarni stolček za hranjenje raste z otrokom: pri mlajših ga uporabljamo z jedilnim pladnjem, pri večjih otrocih pa višino stolčka prilagodimo višini jedilne mize, saj omogoča kar 7 nastavitev višin. Zaradi posebnega mehanizma za pritrditev ga lahko namestimo na katerikoli stol.

42


LEŽALNIK

BALANCE

POTOVALNA POSTELJICA

Otroški ležalnik je oblikovan s posebno mislijo za uporabo novorojenčkov in otrok do 2. leta starosti. Z nežnim zibanjem bo otroka pomiril, zaradi posebne oblike pa bo otroka vzpodbujal h krepitvi motoričnih sposobnosti in izboljševanju ravnotežja na naraven, neinvaziven način. Sedežna prevleka je narejena iz biološko testiranih materialov v skladu z Öko-Tex standardom 100, razred 1, kar pomeni, da ne vsebuje škodljivih snovi. Ležalnik je praktičen in preprost za uporabo ter udoben za malčka, pa naj se v njem igra ali počiva, saj ima možnost nastavitve naklona. Otrok je v ležalniku pripet s 3-točkovnim varnostnim pasom. Za dodatno zabavo v ležalniku Balance poskrbi igralni lok z lesenimi elementi.

LIGHT

Idealna prenosna postelja, ki jo sestavite v rekordnem času in tehta le 5 kilogramov. Mrežasto blago na stranicah omogoča, da otroka nadzorujete, ko ležite poleg njega. Mehko oblazinjeni robovi so prijetni za otip otroka, ki leži na mehkem bombažnem ležišču. Stabilna konstrukcija omogoča, da posteljica trdno stoji. Priložena je tudi vreča, v katero shranite posteljico in je za lažje prenašanje opremljena z dvema ročajema.

KENGURUJČEK

Comfort

Idealen za starše, ki bi radi imeli svoje otroke čisto blizu sebe tudi, ko so ti že nekoliko večji (težki od 6 do 14 kg oziroma stari od 3 mesecev do približno 2 let). K temu pripomoreta tudi oblazinjena naramna pasova, ki poskrbita za optimalno razporeditev teže. Odprtini za otrokove nogice sta prilagodljivi, tako, da otrok lahko nogice drži normalno navzdol ali pa v širši razkorak.

KENGURUJČEK

Košara

STOL za hranjenje

Košara Harmony je prijeten in topel prostor, v katerem bo dojenček lahko mirno spal. Prosojna tkanina omogoča, da lahko otroka opazujete ves čas, medtem ko v njem spi. Zaradi materiala, iz katerega je izdelana, je košara zelo lahka in zato enostavna za premikanje iz ene sobe v drugo.

Stolček za hranjenje otroku zagotavlja varno in udobno sedenje med hranjenjem. Mizica vsebuje varnostno ključavnico, ki je otrok sam ne more odpreti. Stolček je zložljiv in zavzame malo prostora, tako da ga lahko vzamemo s sabo tudi na potovanje ali izlet. Primeren je za otroke, stare od 6 mesecev do 3 let.

Harmony

ACTIVE

Izjemno stabilen kengurujček je primeren za izlete ali potepanja zunaj doma. Posebej primeren je za izlete ali potepanja zunaj doma. Široke naramnice in opora na spodnjem delu hrbtenice nudijo primerno razbremenitev. Narejen je iz močnih, vzdržljivih, toda udobnih materialov. Primeren je za novorojenčke (težke najmanj 3,5 kg) in otroke, težke do 12 kg.

ostala oprema I

babycenter.si

43


KOLESARSKI SEDEŽ

JOCKEY RELAX Otroški sedež za kolo, z možnostjo namestitve zadaj, je primeren za otroke, težke od 9 do 22 kg oziroma od 9 mesecev do 4. leta starosti. Sedež namestimo na zadnji del kolesa, kjer integrirani prtljažnik kolesa ne moti same namestitve. Sedež Jockey Relax je primeren za mestna in športna kolesa velikosti 26” in 28” s premerom gredi od 28 do 40 mm. Odlikuje ga posebno velika integrirana zaščita, ki preprečuje, da bi otrokova nogica zašla med špice kolesa in tako zmanjšuje verjetnost poškodb. Hrbtišče sedeža je mogoče uravnavati z eno roko in sicer od pokončnega sedečega položaja do rahlo spuščenega za počitek. Otrok je v sedežu zavarovan s 3-točkovnim varnostnim pasom.

KOLESARSKI SEDEŽ

JOCKEY COMFORT Otroški sedež za kolo, z možnostjo namestitve zadaj, je primeren za otroke, težke od 9 do 22 kg oziroma od 9 mesecev do 4 leta starosti. Sedež namestimo na zadnji del kolesa, kjer integrirani prtljažnik kolesa ne moti same namestitve. Sedež Jockey Comfort je primeren za mestna in športna kolesa velikosti 26” in 28” s premerom gredi od 28 do 40 mm. Odlikuje ga posebno velika integrirana zaščita, ki preprečuje, da bi otrokova nogica zašla med špice kolesa in tako zmanjšuje verjetnost poškodb. Hrbtišče sedeža je mogoče uravnavati z eno roko in sicer od pokončnega sedečega položaja do rahko spuščenega za počitek.

VELIKA INTEGRIRANA ZAŠČITA ZA NOGICE

ENOROČNA NASTAVITEV NASLONA

9 različnih VIŠIN NASLONA

Posebnost sedeža je z eno roko nastavljiva opora za glavo, ki jo lahko namestimo v 9 pozicij po višini, tako da se čimbolj prilega otrokovi glavici. Sedalna podloga je narejena iz posebnega materiala, ki omogoča dobro kroženje zraka. Prevleko je mogoče obrniti na obe strani in tako spremeniti barvni videz sedeža. Otrok je v sedežu zavarovan s 3-točkovnim varnostnim pasom.

NA KAJ MORAMO BITI POZORNI PRI VOŽNJI S KOLESOM - Za vožnjo v kolesarskem sedežu mora biti otrok sposoben samostojnega sedenja. - Preverite otrokovo težo. Za varno vožnjo je sedež primeren le za otroke določene telesne teže. Ko otrok preseže priporočeno težo, sedeža ni več varno uporabljati. - Otroke pred 7 letom starosti lahko na kolesu prevažajo le osebe, ki so starejše od 16 let. 44


sportfix

21/34 mm

MULTIFIX 30-55 mm 30-55 mm

KOLESARSKI STOL

KOLESARSKI SEDEŽ

RABBIT

B-ONE

Otroški sedež za kolo, z možnostjo namestitve spredaj, je primeren za otroke, težke do 15 kg. Ker je lahek, ne predstavlja prevelike dodatne obremenitve kolesa, za udobje malčka pa poskrbi mehko oblazinjen širok sedalni del in po višini nastavljiva opora za nogice. Na stopalnem delu ima integrirano vodilo za stopala, kar preprečuje neželjeni kontakt nogic s špicami kolesa. Na ramenskem in stranskem ledvenem delu ima ventilacijske reže. Sedežu stabilnost zagotavlja z jeklom ojačan podporni del. Stol se na kolo namesti s patentiranim sistemom Sportfix ali Multifix.

Otroški sedež za kolo, z možnostjo namestitve zadaj, je primeren za otroke, težke do 22 kg. Omogoča standardno namestitev na drog sedalnega dela ali pa s sponko na prtljažnik kolesa. Odlikuje ga širok sedalni del z ventilacijo v hrbtnem delu. Otrok je pripet s 5-točkovnim pasom, s posebno sponko, ki staršem omogoča pripenjanje in odpenjanje z eno roko. Na stopalnem delu ima integrirano vodilo za stopala, kar preprečuje neželjeni kontakt nogic s špicami kolesa.

PRIKOLICA

B-TAXI Prikolica je primerna za prevoz enega ali dveh otrok, ki sta v sedežu pripeta s 5-točkovnim varnostnim pasom. Na kolo se pripne z dvojnim varnostnim sistemom. Močna plastična osnova naredi prikolico stabilno in jo varuje pred udarci, kamenjem in neravnimi površinami. Streho iz vodoodpornih materialov je mogoče odpreti, dodatno zaščito zagotavlja mreža. Stranska okna so plastična in ščitijo otroka pred dežjem in vetrom. Vezna gred odgovarja vsem standardom in se je pokazala kot izjemno učinkovita v primeru zadenjskih in stranskih trkov. Na zadnjem delu prikolice, kot tudi v notranjosti, je integriranih veliko žepov za shranjevanje potrebščin in pripomočkov. Prikolica se zloži enostavno in jo je mogoče hraniti tudi v manjšem avtomobilu.

KOLESARSKA ČELADA

BELLELLI

Otroška varnostna čelada za kolesarjenje je na voljo v dveh velikostih: S (48-54 cm) in M (52-57 cm) in je zaradi posebnega naglavnega obroča popolnoma prilagodljiva otrokovi glavici. Varnostna školjka je narejena iz polistirenske pene in na prednjem delu vključuje zračnike za preprečitev prekomernega potenja. Čelade različnih barv so poslikane z zabavnimi motivi.

ostala oprema I

babycenter.si

45


GUGALNIK

GYMINI Večstopenjski glasbeni gugalnik ponuja otroku obilo zabave in sprostitve obenem. Prikupne viseče igračke na loku gugalnika bodo poskrbele, da malčku ne bo dolgčas in da bo ob igri krepil motorične sposobnosti. Gibljivi loki pa bodo omogočili enostavno polaganje malčka v gugalnik, kjer se bo ob prijetni glasbi in nežnih vibracijah lahko tudi odpočil.

KUŽEK

46

IGRALNI CENTER Prvobitno okolje, ki spodbuja otrokov razvoj, raziskovanje in veselje do igre. Malčka spodbuja, da dviguje glavico, nadzoruje gibanje rok in izboljša koordinacijo med očmi in rokami. Ob igri otrok razvija motorične spretnosti in začenja razumeti vzročnoposledične povezave. Igralni center je oblikovan tako, da stimulira otrokova čutila. Na voljo različne tematike igralnih centrov: Brcni in se igraj, Sončni dan in Princess.

glasbeni

FRED in FIONA

VRTILJAK

Otrokova najboljša prijatelja pri plazenju! Z nastavljivo hitrostjo gibanja, kot harmonika raztegljivim telesom, ki omogoča premikanje v več smeri, ter zvoki in melodijami bo kužek otroka spodbujal, da mu sledi po sobi. Otrokove sposobnosti, ki jih izdelek razvija: čuti, osnovne in zahtevnejše motorične spretnosti, spoznavanje, čustvena inteligenca.

Vrtiljak bo malčka navduševal z gibanjem navihanih prijateljev, nežno glasbo Mozarta in Bacha, različni zvoki narave pa ga bodo pomirjali in popeljali v svet sanj. Upravljanje vrtiljaka je možno na enoti ali s priloženim daljinskim upravljalnikom. Primeren za skoraj vse otroške posteljice.


GLASBENI LOK Primeren je za večino vozičkov, avtosedežev skupine 0+ in prenosnih košar. Lok ima tri mehke igrače, ki ponujajo različne vrste dejavnosti, vključno z igrivim načinom zvonenja, ogledalcem, ropotuljico, drsečimi obročki in zabavnimi tkaninami. Ima velike namestitvene zaklopke za enostavno pritrditev in se poljubno nastavlja na želeno višino. Deluje na baterije, ki so priložene.

ČUDEŽNI VOLAN

KMETIJA

Malček bo užival v vožnji, če bo imel s seboj svoj čudežni volan. Za pritisk na mehke živalske podobe na volanu bo takoj nagrajen z odzivi s plošče s podobami življenja na kmetiji. Očarljive lučke, živalski glasovi, hupanje troblje in znane melodije ga bodo tako rekoč prikovale na sedež. Igračo lahko uporabite le pri otroških varnostnih sedežih, ki so obrnjeni v smer vožnje in imajo oporo za glavo.

smarts mali PRIJATELJI

SADNI PRIJATELJI

Navihano živalico namestite na otroški voziček ali igralni center, kjer bo malčka navduševala z različnimi teksturami tkanine in raztegljivo vrvico.

Pomaranči Ozzie, jabolku Andyju in Ani banani sta se pridružila tudi jagoda Sally in ananas Peter. Igrače se enostavno pripnejo na voziček ali avtosedež. Imajo raztegljive rokice z utrjevalci dlesni na mestu dlani ter raztegljive nogice z žvenketajočimi zapestnicami in ogledalci na podplatih. Igračko lahko odpremo in v njej se skriva manjša, migajoča igračka. Primerno za malčke od 5. meseca starosti dalje.

ostala oprema I

babycenter.si

47


DINGLY DANGLY

KONJIČEK ALI MIŠKA Ljubko plišasto igračko pripnite na otroški voziček, varnostni avtosedež ali posteljico, kjer bo s pisanimi barvami, različnimi teksturami in zvoki zabavala vašega malčka med vožnjo ali tik pred spanjem. Igrača je primerna za malčke od rojstva dalje.

KUŽEK DOOFY Nagajivi kužek bo razveseljeval vašega malčka s pestrimi barvnimi vzorci, ropotuljicami in grizalnim delom na kužkovih ušesih. Če ga želite vzeti s seboj na izlet, ga s praktično priponko pripnite na otroški voziček. Primerno za malčke od rojstva dalje.

TRAK Z NAVIHANIMI ŽIVALICAMI Trak s plišastimi igračkami namestite na prednje varovalo otroškega vozička. Otroka bodo med vožnjo zabavale pisane živalice: čebelici, rožici s šumečimi lističi in polžek z ropotuljico.

MOJA PRVA KNJIGA

NA KMETIJI

S pomočjo knjige, narejene iz mehkega blaga, bo malček spoznaval različne motive s kmetije, ki ga bodo s pisanimi barvami in teksturami vabili k opazovanju in raziskovanju. Da bo knjiga vedno pri roki, jo z obročem pritrdite na voziček, avtosedež ali posteljico. Primerno za malčke od rojstva dalje.

VESELI KLOBČIČ Igračko lahko navijete na prednje varovalo otroškega vozička ali držalo avtosedeža skupine 0+. Navihane plišaste igračke bodo zabavale vašega malčka med vožnjo. Klobčič vsebuje tudi stimulativne igračke, kot so ogledalce, ropotuljica ali grizalni deli. Na voljo sta dve tematiki. Primerno za malčke od rojstva dalje.

48


BC INFO S KARTICO

DO POPUSTOV Klubska kartica Baby Center je kartica ugodnosti za zveste kupce. Vsi nakupi se ne glede na način plačila seštevajo in se ob koncu bonitetnega obdobja obračunajo. V kolikor zberete zadostno vrednost za izplačilo bonitete, na domači naslov prejmete bonitetni bon z odgovarjajočim zneskom (popust) glede na zbrano vrednost. Člani kluba Baby Center dvakrat mesečno prejemajo aBC novičke, v katerih so predstavljeni vsi izdelki, ki jih člani kluba v določenem obdobju lahko kupujejo po ugodnejših, klubskih cenah.

BREZPLAČNO

OSEBNO SVETOVANJE

V klub se lahko včlanite preko spletne strani www.babycenter.si, ali pa v trgovinah Baby Center povprašajte po pristopni izjavi.

Pozanimajte se, kaj vse potrebuje vaš dojenček. Izberite svoj termin, pokličite za rezervacijo in se udeležite brezplačnega osebnega svetovanja za bodoče starše, ki ga trenutno izvajamo v štirih trgovinah Baby Center v Sloveniji.

Več o klubu Baby Center si preberite na www.babycenter.si.

Pokličite:

01/523 11 23 (Baby Center BTC Hala 11, Ljubljana) 05/625 01 11 (Baby Center Planet Tuš, Koper) 03/491 12 40 (Baby Center Planet Tuš, Celje) 07/371 91 04 (Baby Center Qlandia, Novo mesto)

/10

16

:07:

10

POPRODAJNA

AM

SLUŽBA

3/25

/10

3/25

BABY CENTER

DARILNI BONI

dd

.in

lje

ivu

Kr

78

4x

7:06

10:0

AM

5

d 3 ni15 Bo ulje.ind x78Kriv nter Ce Boni154 by Ba nter yCe 09 09 Bab 09 BabyCenter Boni154x78Krivulje.indd 1

3/25/10 10:06:55 AM

Popolno darilo, ki bo razveselilo vsakogar! Se vam je že zgodilo, da ste nekomu podarili prav tisto, kar je že imel? Za vas smo pripravili darilne bone, ki so odlična ideja za darilo. Lahko jih podarite bodočim staršem, družinskim članom, prijateljem in sodelavcem ob posebnih priložnostih. Darilne bone bomo shranili v posebno lično embalažo – in vaše idealno darilo bo pripravljeno.

Vsem svojim strankam zagotavljamo strokovno podkovano poprodajno službo, ki skrbi za vaše zadovoljstvo tudi po opravljenem nakupu. Poprodajna služba vam nudi pomoč pri izbiri izdelka, spletnem nakupu ter vam nudi informacije o roku dobave in zalogi izbranih izdelkov. Za vsa vprašanja so vam na voljo na brezplačni telefonski številki ter na e-mail naslovu: poprodajna.sluzba@baby-center.si

34 TRGOVIN BABY CENTER V SLOVENIJI LJUBLJANA • Baby Center BTC hala 11, Šmartinska c. 152, T: 01/523 11 24 (oddelek opreme), 01/523 11 25 (oddelek pohištva), 01/523 11 23, 545 10 80 • Baby Center BTC hala A, Šmartinska c. 152, T: 01/545 11 50 • Baby Center Rudnik, Jurčkova c. 224, T: 01/42 89 081 • Baby Center Šiška (pri Mercator centru), Celovška c. 268, T: 01/ 518 73 15 • DOMŽALE • Baby Center, Ljubljanska c. 84, T: 01/72 93 640 • Baby Center Vele, Mestni trg 1, T: 01/721 95 32 • MARIBOR • Baby Center (center Tabor), Titova 62, T: 02/320 32 67 • Baby Center Poljane (center Planet TUŠ), Na Poljanah 18, T: 02/421 56 46 • CELJE • Baby Center (center Planet Tuš), Mariborska c. 128, T: 03/49 11 240 •Baby Center (City Center), Mariborska 100, T: 03/541 22 06 • VELENJE • Baby Center (center Trebuša), Celjska cesta 40 , T: 03/897 04 72 PTUJ • Baby Center (center Qlandia), Ormoška c. 15, T: 02/771 01 30 • KRANJ • Baby Center, Mirka Vadnova 7, T: 04/234 31 20 • Baby Center (center Qlandia), C. 1. maja 77, T: 04/235 95 15 • KOPER • Baby Center, Ankaranska c. 3a, T: 05/630 20 10 • Baby Center (center Planet TUŠ), Ankaranska c. 2, T: 05/625 01 11 • NOVO MESTO • Baby Center, Ljubljanska c. 27, T:. 07/ 338 03 40 • Baby Center (center Qlandia), Otoška cesta 5, T: 07/371 91 04 • BREŽICE • Baby Center, Prečna pot 1, T: 07/499 06 20 • KRŠKO • Baby Center, Ulica 11. novembra 54, Leskovec pri Krškem, T: 07/490 32 70 • MURSKA SOBOTA • Baby Center, Obrtna ul. 30, T: 02/537 13 55 • JESENICE • Baby Center (center TUŠ), Cesta Železarjev 4b, T: 04/583 59 99 • TRBOVLJE • Baby Center, Ul. 1. junija 1, T: 03/562 17 47 • NOVA GORICA • Baby Center (center Kromberk), Industrijska cesta 5, T: 05/333 08 30 • ČRNOMELJ • Baby Center, Belokranjska cesta 28a, T: 07/305 39 10 • GROSUPLJE • Baby Center (Center TUŠ), Gasilska ulica 1, T: 01/786 19 30 • CERKNICA • Baby Center (center mode URŠULA v Kmetijski zadrugi), Ul. 4. maja 50 • SLOVENJ GRADEC • Baby Center, Francetova 16, T: 02/884 50 34 • KOČEVJE • Baby Center, Reška c. 13, T: 01/895 10 11 • POSTOJNA • Baby Center (Center Log), Titova 10, T: 05/720 18 85 • SLOVENSKA BISTRICA • Baby Center, Plečnikova ul. 25, T: 02/818 07 02 • KAMNIK • Baby Center, Usnjarska ul. 8, T: 01/831 94 41 • ILIRSKA BISTRICA • Baby Center, Cankarjeva ulica 24, T: 05/714 44 91 • TREBNJE • Baby Center (center Mercator), Stari trg 48, T: 07/304 14 64

BC info

I

babycenter.si

49


SMART TRIKE ZOO 3 v 1

3v1

10m+

24m+ 15m+

Tricikel raste z vašim otrokom, saj je primeren za starosti 10+, 15+ in 24+ mesecev. Ima jekleno ogrodje, po višini nastavljivo krmilno palico, nastavljiv oblazinjen sedež in naslon za roke, varnostni pas, košaro, možnost prostega

teka, gumirana kolesa, zavoro na zadnjem kolesu, zložljiv nastavek za noge, odstranljiv varnostni lok in naslon za hrbet, senčnik, držalo za stekleničko, priročno torbo in igračo – glasbeni telefon.


JAMSTVO

oglas 4

ZA BREZSKRBEN NAKUP V BABY CENTRU

Garancija Baby Center servisa

Garancija nadomestnega izdelka

Garancija možnosti vračila izdelka

Kuponi ugodnosti

Baby garancija je nova storitev, ki zagotavlja ekskluzivne garancije in edinstvene ugodnosti ter zagotavlja brezskrben nakup otroške opreme. Ob nakupu kateregakoli otroškega vozička ali avtosedeža boste v trgovinah Baby Center prejeli knjižico Baby garancija, ki vam omogoča koriščenje naslednjih garancij, prednosti in ugodnosti: • zagotavljamo reševanje reklamacij in lasten servis vozička ali avtosedeža znotraj in zunaj garancijskega roka v vseh naših trgovinah;

• omogočamo vam, da lahko brez obveznosti vrnete nepoškodovan in nerabljen izdelek v roku 30 dni od datuma nakupa, pri čemer vam ponujamo različne možnosti vračila in zamenjave izdelka; • jamčimo zagotovitev nadomestnega izdelka v času, ko je vaš voziček ali avtosedež na servisu; • priložili pa smo tudi različne kupone ugodnosti, s katerimi boste kakovostne izdelke kupovali po še bolj ugodnih cenah.

Baby Center - Katalog opreme 2011  

Vozički in avtosedeži Quinny, Maxi-Cosi, Joolz, Bugaboo, Baby Welt, Mutsy, Römer, Maclaren, Esprit, Cybex, Cam, Bébé Confort, Hauck, First W...

Baby Center - Katalog opreme 2011  

Vozički in avtosedeži Quinny, Maxi-Cosi, Joolz, Bugaboo, Baby Welt, Mutsy, Römer, Maclaren, Esprit, Cybex, Cam, Bébé Confort, Hauck, First W...