Page 1

BABAVILÁG


Kedves Olvasó! G o n d o l t a d volna, hogy ez már a második karácsonya a magazinnak? Két teljes év veletek, büszkén mondhatom, hogy fantasztikus volt. Éppen ezért töretlen lelkesedéssel vetjük bele magunkat az idei utolsó számba, és máris a jövő éven gondolkodunk. Az ünnepekre való felkészülés egy kicsit mindig a megnyugvásról, a lélek feltöltéséről szól, ezért erre az időszakra tartogattuk neked a babavárás lelki oldalával foglalkozó cikkünket. Ez most egy picit más lesz, hiszen nem a megszokott tanácsokat olvashatod majd benne. Amikor a karácsonyi s z á m u n k előkészítésébe belekezdtünk, odakint még hőség tombolt. Nehezen ment a ráhangolódás a télre, de a szeptember közepén jött

Kiadó: Matti Kft. és Partnerei Cím: 2040 Budaörs, Gyár utca 2. Tel.: 06/23 887-410 Ügyvezető: Viszokai János

hirtelen lehűlés meghozta a késő őszi, téli hangulatot. Sajnos a náthás időszak is elkezdődött, ami sokszor elkerülhetetlen, de egy kis odafigyeléssel csökkenthetjük a megfázás esélyét, erről beszélünk egy kicsit. Összegyűjtöttük a legjobb ötleteket a benti játékokhoz, és a szerkesztőségi csapattól begyűjtöttük a legjobb tanácsokat a konyhai túléléshez.

Az év végére nyugodt készülődést, csodás családi estéket, sütiillatot és nagyon boldog ünnepeket kíván

a szerkesztő

impresszum

Felelős szerkesztő: Reisner-Németh Klára E-mail: reklammagazin.info@gmail.com Nyomás: Oláh Nyomda Kft. Cím: 1211 Budapest, Központi út 69-71.

Az újságban szereplő akciós árak 2012. november 1. és december 31. között illetve a készlet erejéig érvényesek. Az árak forintban értendőek és tartalmazzák az ÁFÁ-t. A magazinban feltüntetett képek illusztrációk. Az esetleges nyomdai hibákért nem vállalunk felelősséget. Az árak tájékoztató jellegűek! 3


angelcare ac 300 légzésfigyelő + Captiva pelenkatároló

- teljes matracfelületen történő érzékelés - 15 másodperc után előjelzés, 20 mp után riasztás - 5 fokozatú érzékenység-szabályozás - visszajelzés gyenge érzékelés esetén - elemről történő működtetés - gyenge elemfeszültség kijelzés - bármilyen bébiőrzővel kombinálható

együtt csak:

21.990 Ft

momert 1814 párásító - 10 órányi folyamatos működés - automatikus kikapcsolás, amikor a víztartály kiürül - 360°-ban forgatható párakifújó kupak - víztartály űrtartalma: 0,8 L - a párásítás mértéke: 80 ml/h

Akciós ár:

6.990 Ft

fillikid zenélő forgó - felhúzható zenélőegység - kiságyra rögzíthető

Akciós ár:

5.290 Ft 4


Kérdezz Felelek A barátainknál pici baba van a családban. Milyen ajándékot vigyünk nekik karácsonyra? Érdemes tisztában lenni a baba korával, mert ha játékot szeretnél neki venni, akkor azért fontos, mert minden életkor – főleg ilyen piciknél – más igényt jelent, ha pedig ruhácskát, akkor azért, hogy jó legyen a méret. Mindenképpen kérdezd meg a baba szüleit, hogy minek örülnének (készségfejlesztő játék, egy szuper farmer, esetleg használati cikk), mert így elkerülhető, hogy több egyforma darab legyen ugyanabból. Ha nincs ötletük, vagy rád bízzák, menj biztosra, és vegyél készségfejlesztő játékot. A csomagoláson látod, hogy milyen korú babának való, de az eladók is szívesen segítenek.

Van valami fontos dolog, amire a játékok kiválasztásánál figyelnem kell? Bizony van! Ne legyenek rajta apró alkatrészek, amik letörhetnek, vagy lenyelheti a baba. Fontos, hogy ne legyen mérgező a festék, ne legyenek rajta éles sarkok, vagy bármi, amivel megsértheti magát. A játékokon található CE jelzés mutatja, hogy európai piacra kerülhet, így megfelel az itteni előírásoknak. Ne vásárolj ismeretlen eredetű játékot, és nem javasoljuk a piacokon kapható játékok megvásárlását sem, mert baj esetén nem tudod hová visszavinni a terméket. A számlát minden esetben tedd el, hátha szükség lesz rá később. A kicsik játékait érdemes szaküzletben beszerezni, ahol biztosan csak olyat kapsz, ami megfelel az előírásoknak, és az eladók is tudnak segíteni a kiválasztásban.

Tipegőnknek most lesz az első igazi karácsonya, vajon mennyi ajándékot adjunk neki? Keveset! Szorítkozzatok lehetőleg egy, maximum két darabra. Így a csemete sem fog elveszni a sok dolog között, jobban értékeli majd azt az egy-két újdonságot, és nektek sem lesz gond a játékhalom kerülgetése (és ugye tudjuk, hogy a PET palack és a fakanál a legizgalmasabb dolog a házban). Beszéljétek meg a nagyszülőkkel is, hogy mit szeretnétek, ők pedig tartsák magukat a megbeszéltekhez.

6

?


! a t a l n á j a i l é t o c A Chic MULTIWAY COMPLETE

LITE WAY TOP Téli lábzsákkal + kapaszkodóval

0M+

Lábtakaróval + fejszûkítôvel

0M+

3in1 hátizsák

lábtakaró lábzsák Akciós ár: 51.990 Ft Akciós ár: 51.990 Ft

43.990 Ft

43.990 Ft

Black, Eucalyptus, Red Passion

Moonstone és Jade Újszülött kortól biztonsággal használható esernyôre csukható babakocsi. 5 pozícióba fektethetô, kényelmes háttámla és Ergòs System lélegzô anyagú fejszûkítô. A lábtartó 2 pozícióba állítható. A szállításhoz fogantyú a vázon. Az automata zárszerkezet révén szállítás közben nem nyílik szét a váz. Tartozékok: lábtakaró, fejszûkítô betét, kapaszkodó, téli/nyári kupola, esôvédô, pohártartó, bevásárló kosár, fogantyú a szállításhoz.

a kapaszkodó a képen nem látható

Könnyû és kompakt, esernyô formára csukható babakocsi lábzsákkal. Újszülött kortól használható. A háttámla 5 fokozatba dönthetô, a lábtartó 2 fokozatba állítható. Tartozékok: téli lábzsák, kapaszkodó, téli/nyári kupola, melyben integrált esôvédô található, 3in1 bevásárló háló, mely hátizsák és szatyor is. Súly: 7 kg

Súly: 8 kg

12M+

MODO JÁTÉKASZTAL

0M+

ZENÉLÔ CSILLAG ZENÉLÔ HOLD Felhúzható kiságyjáték. Altatózenét játszik. Elem nélkül mûködik. Akciós ár: 4.490 Ft

2.990 Ft

Zenepanel billentyûkkel és építôkockákkal. 4 db elemmel mûködik.

0M+

4.990 Ft 0M+

4-féle állathang, valamint gyermekdalok 5 stílusban. 76x76cm. 2db elemmel mûködik. Akciós ár: 16.990 Ft

14.890 Ft www.chicco.hu Importálja: Babycare International Kft. Budapest Tel: 06 1 209 2632 A javasolt árak ÁFA-val értendôk.

16.499 Ft

Felhúzható kiságyjáték. Altatózenét játszik. Elem nélkül mûködik.

Akciós ár: 6.890 Ft

ÉNEKLÔ-ZENÉLÔ JÁTSZÓSZÔNYEG

Akciós ár: 21.590 Ft

ZENÉLÔ BÁRÁNY

3M+

SZIVÁRVÁNY MINI KAMERA

A gomb megnyomásakor zenél, kacsint és mosolyog. 2 db elemet tartalmaz. Akciós ár: 2.990 Ft

1.999 Ft


L vin Hug hinta A Graco könnyen összecsukható hat sebességes, elektromos hintája. A Lovin Hug ülése négy fokozatban dönthető, biztonsági öve, fejtámasza leszerelhető. Órával felszerelt működőegysége nemcsak zenét játszik, de automatikusan ki is kapcsol. A hinta hálózati csatlakozóval rendelkezik, felső súlyhatára 11 kg.


Gréta élményei karácsonykor Amikor gyermekünk születik, a karácsony teljesen más értelmet nyer. Gyermek nélkül is vágyunk arra, hogy minél többször a szeretteinkkel ünnepelhessünk, ám amikor egy kicsi élet érkezik közénk, valahogyan a karácsony még inkább fontosabbá válik. Gréta első karácsonyán még csak pár hónapos volt. Nem sokat fogott fel a körülötte lévő felfordulásból, és még a színes gömböket sem tudta megfogni. Aztán eljött a második karácsonyunk. Gréta elmúlt egy éves. A napnak lényegében ugyanúgy kellett zajlania, mint máskor. Reggeli, tízórai, séta a levegőn, ebéd, majd pedig alvás. Persze a sors fintora, hogy aznap nem igazán volt álmos, valahogyan nem akart idejekorán elaludni. Mindig apum szerzi be a fát karácsony előtt pár nappal. Aztán a férjem a talpba faragja, majd szaloncukrokat kötözünk cérnára, s aztán jöhetnek a díszek és végén az izzók. Közben karácsonyi zenéket hallgatunk. Most igazán csendben hallgattuk, nehogy Gréta felkeljen még azelőtt, hogy teljes pompába állítanánk a fát. Amikor pedig felkelt, igyekeztük elterelni őt az étkező felől, nem akartuk, hogy idő előtt lássa meg a szépen feldíszített fát. Nem sokkal később ünneplőbe öltöztünk, de továbbra is a szobában vártunk, aztán felcsendült a „Mennyből az angyal”, és ekkor kézenfogva kisétáltunk a szobából. Gréta szinte földbe gyökerezett lábbal, tátott szájjal állt a fa előtt. Majd ölbe véve elbűvölve nézte a csillagszórók és gyertyák ezernyi fényét.

Igen, igazán csak most, a második karácsonyán éreztük azt hogy felfogja mi is zajlik körülötte. Kedves barátainktól pár nappal ünnep előtt csomagot kaptunk. Mikor elhallgatott a zene, és kiosztottuk a szokásos puszikat, Gréta megállt a nagy doboza mellett, s tétován figyelte, ahogyan kinyitogatjuk. Aztán arca felderült, kiráncigálta belőle a kis dobozt, amiben egy maci és egy kis pléd lapult. Arcán végtelen öröm és mosoly volt, magához ölelte új, puha kis barátját. A többi ajándék szinte nem is érdekelte. Ölelgette, mosolygott rá, és úgy éreztük, neki éppen arra a kis macira volt szüksége. Vehettünk volna bármit, nyomába sem ért volna! Talán nem csoda, hogy az ünnepi vacsorához is az asztalra kellett tenni a kismacit. Ott ültek a szüleim, mi, Gréta és a macija. Mivel elég nagy volt már a lányunk, így az ünnepi fogás sem okozott gondot neki. Imádja a levest, a húst, így Gréta velünk együtt evett mindenből egy keveset. Aztán mikor eljött az este, megfürdött, megitta esti tápszerét, és békésen, a maciját ölelve elaludt. Mi csak álltunk az ágya mellett, és azt kívántuk: jövőre is együtt lehessünk. S ha ismét együtt lehet a család, az lesz csak az igazi ajándék, amikor ismét elmondhatjuk: Boldog karácsonyt!

Ágnes, Gréta anyukája 9


c

textil képeskönyv I’m happy

Cikkszám: 10675

Akciós ár:

3.990 Ft development walker készségfejlesztő bébitaxi Cikkszám:10205

Akciós ár:

8.990 Ft

kooky dog felakasztható csörgő kutya játszószőnyeg Touch mat


csörgő Clear ball rattles Cikkszám:11165

Akciós ár:

1.390 Ft

játékkocka Kooky Cube Cikkszám:11205

Akciós ár:

3.290 Ft

4 évszak játszószőnyeg

Cikkszám:11375 Cikkszám:11185

Akciós ár:

Akciós ár:

1.990 Ft

Cikkszám:10775

8.990 Ft játék kormánykerék babakocsira

Akciós ár:

11.990 Ft Cikkszám:11235

Akciós ár:

5.990 Ft


minőségi, kényelmes szoptatós Melltartó modern anyukáknak!

szenzációs ár:

3990 Ft

Legyél azok között, akik szenzációs áron élvezhetik a praktikumot, kényelmet és az extra minőséget! A várandósság és a szoptatás csodás időszaka alatt az anyának is szüksége van a kényelemre és a gondoskodásra. A Trendy Mommy melltartók mindezt biztosítják, hiszen nem tartalmaznak bőrirritációt okozó varrásokat és merevítőket, egy kézzel könnyedén lenyithatók, megvédenek a bakteriális, gombás fertőzésektől, antiallergén anyagból készülnek, és a különleges szövésnek köszönhetően mindig biztosítják a megfelelő testhőmérsékletet. Az extra rugalmas anyag lehetővé teszi, hogy a kismama mindössze két méretből választhasson, hiszen a melltartó pontosan követi a test változásait a várandósság elejétől akár a szoptatás utáni időszakig.


n e b k e l lé

Babavárás

Egy nő már azelőtt anya lesz, mielőtt megfoganna a vágyott baba. A vágyakozás először csak apró motoszkálás a fejben, ami álmodozássá változik, és hajlamosak leszünk megállni a bababoltok kirakata előtt nézelődni, és elképzelni, hogy mennyi mindent vennénk annak a kis lénynek, aki igazából még csak a szívünkben él. A baba utáni vágy valamiért először mindig titkos, és nem csak a leendő apa előtt. Talán félünk saját magunknak is bevallani, hogy mire vágyunk, aztán ha mégis, akkor megrettenünk attól, hogy ez nem visszafordítható, hiszen egy gyereket nem csak kölcsönbe kapunk pár napra. A félelem egészséges. Ha nem így lenne, ha nem félnénk az újtól, a változástól, talán túl könnyedén vennénk az életet, talán nem alakulna ki bennünk az felelősség, amire akkora szükség van ahhoz, hogy gyermeket vállaljunk. Anyák vagyunk mind, akik gyermekre vágyunk, és hamar eljön az idő, hogy a vágy valósággá váljon. A teszten megjelenő két csík egyszerre jelent örömöt és szorongást abban a pillanatban, amikor meglátjuk. Az öröm innentől kezdve csak fokozódni fog, és abban bízunk, hogy keveset fogunk majd aggódni, de azt azért minden anyának be kell látnia, hogy a következő 20 év nem lesz teljesen aggódástól mentes. Az egyensúlyt mégis meg kell találni, és ha ez egyedül nem megy, segítséget kell kérni, és el kell fogadni azt, hogy attól vagyunk erősek, hogy erre képesek vagyunk. A segítség lehet egy kedves barátnő, egy másik kismama, akivel tapasztalatokat lehet cserélni, de akár mi is segíthetünk ezzel a néhány apró ötlettel arra, hogy hogyan lazítsunk néha, és töltsük fel

a lelkünket. Nagy kérdés, hogy mikor osszuk meg az örömünket a környezetünkkel. Igazából ez mindig a szülőkre van bízva, de azért egy pici türelemmel érdemes lenni addig, amíg az orvos meg nem állapítja a várandósságot, és azt, hogy a baba a megfelelő helyen fejlődik, és dobog a pici szíve. Innentől viszont elkezdődik az, amire lélekben talán jobban fel kell készülni, mint magára a babára. Anyák vagyunk, és egy anya ösztönlény. A mi gyermekünkről van szó, tehát mi tudjuk azt, hogy mi a legjobb nekünk és a babánknak. A környezetünk ugyanezt gondolja saját magáról, főleg azok, akik már átélték a kismamaságot, ezért lépten-nyomon kapunk majd tanácsot mindenkitől, és a várandósságunk alatt mi biztosan nem lehetünk elég okosak és tapasztaltak. Meg kell tanulnunk szűrni az 13


információt, és megkeményíteni a lelkünket, ami ilyenkor sokkal érzékenyebb, mint bárkié. Az ösztöneink pontosan megmondják, hogy mit kell tennünk, ezért a tanácsokat maximum meghallgatnunk érdemes, azután eldöntjük, hogy mit kezdünk vele.

Lazuljunk a kádban. Egy zűrösebb nap után hazaérve fordítsunk időt magunkra és a babánkra. Egy teli kád meleg víz, néhány illatos gyertya, és egy fél óra pihenés a finom meleg vízben csodákra képes. Ellazít, kikapcsol, feltölt.

El fog fáradni a testünk. És el fog fáradni a lelkünk is. A mai világban mi anyák is dolgozni járunk, még akkor is, amikor a gyermekünket várjuk. Kell az energia a testnek, hogy megfelelő fészket biztosítson gyermekünknek, és erőt nekünk, és kell az energia a léleknek, hogy a várandósság minden pillanatát olyan örömmel éljük meg, ahogyan az jár nekünk. Mert ez bizony jár nekünk. A feltöltődéshez nincs szükség hosszú napokra vagy hetekre, és nincs szükség hatalmas összegekre sem. Szükség van viszont egy-egy nyugodt estére, a gyermekünk apjára, egy finom teára, néhány gyertyára, kellemes zenére, egy jó könyvre, kanapéra, a kényelmes cipőnkre, egy meleg kardigánra vagy kabátra, fényképezőgépre, a kutya pórázára, termoszra, egy kád meleg vízre, illóolajokra, finom szappanra, és bármire, ami egy kis lazításhoz kellhet. Persze ezekre nem lesz szükségünk egyszerre, de egy-egy nehezebb nap vagy erőszakos rokoni megnyilvánulás után fel kell töltenünk a lelkünket. A recept egyszerű, csak meg kell fogadni, és néha időt szánni rá, egymásra, magunkra.

A lazítós ötletek végtelenek, de a lelki felkészülés nem csak ebből áll. Tudom, hogy manapság a legtöbb nő önálló és erős, de babavárásnak kell, hogy legyen olyan időszaka, amikor már a baba érkezésére és az együttélésre készülünk. Az utolsó 2-3 hónapot érdemes azzal tölteni, hogy berendezzük a gyerekszobát, beszerezzük a kellékeket, és megpróbáljuk elképzelni, milyen lesz majd, ha egy apró jövevény is velünk ébred minden reggel. Hagyni kell időt magunknak és a gyermek apjának is erre, hiszen nem véletlenül hívják a várandósságot „babavárásnak” is.

Húzzunk cipőt, kabátot, fogjuk a kutyát, egy termoszban teát, és sétáljunk egy nagyot. Közben tudatosan űzzünk el minden negatív gondolatot a fejünkből, és koncentráljunk egymásra, a babánkra, nosztalgiázzunk, vagy próbáljuk meg elképzelni, milyen lesz majd ugyanez a séta, ha már a babánkat is visszük magunkkal. Hazaérve melegedjünk fel, és ne kapcsoljuk be a tévét, figyeljünk csak egymásra, magunkra. Legyen néha lusta esténk. Rendeljük valami finomat vacsorára, gyújtsunk meg néhány gyertyát, vagy párologtassunk illóolajat, szóljon valami halk zene. Ez is tökéletes idő egy jó beszélgetésre, de ha csak a zenét akarjuk élvezni, vagy egymás mellett könyvet, újságot olvasni, az is remek lehetőség feltankolni. 14

A babaszoba elkészült, a pakkunk összecsomagolva, a nevet kiválasztottuk, a rokonokat túléltük, és természetesen minden rendben zajlott az elmúlt kilenc hónapban. És mi még mindig várunk. De ez a várakozás már igen rövid, ezért nem szabad elfeledkeznünk arról sem, hogy magára a szülésre is ráhangolódjunk egy picit. Lazítsunk, meditáljunk, engedjünk el minden negatív dolgot, és mosolyogjunk. Mert hamarosan kezünkben tarthatjuk majd őt, akire úgy vágytunk.


Pulsar

multifunkciós babakocsi Tartozékok: - Area 0+ autósülés - mózeskosár lábzsákkal - megfordítható sportrész - pelenkázótáska - lábzsák - esővédő

Az akció csak a Pulsar 52,53,55 színeire vonatkozik.

- erős, szilárd váz - állítható magasságú tolókar - tolókarról kezelhető fék és bolygókerekek - Quicky System: nincs szükség adapterre az egyes tartozékok vázra való rögzítéséhez - kompakt méretűre csukható - csukott állapotban önállóan is megálló babakocsiváz - megfordítható sportrész ötpontos biztonsági övvel, több fokozatban állítható háttámlával - állítható lábtartóval - nagyméretű kupola - nagyméretű, kopásálló kerekek - nagy bevásárlókosár

akciós ár:

159.990 Ft


respisense ditto légzésfigyelő - ha a hasi mozgás 15 mp-re leáll, a stimulátor gyengéden megrezegteti a babát - majd hangriasztással jelez a szülőnek - pelenkára rögzíthető készülék - helytelen felhelyezés visszajelző - állítható érzékenység - otthon cserélhető elem - tartozék 2. elem - antiallergén anyagból

Akciós ár:

24.990 Ft Dr. Brown’s Kezdőszett A csomag tartalma: 240 ml-es standard cumisüveg, 1 db 120 ml-es standard cumisüveg, 2 db közepes folyású etetőcumi, 1 db üvegmosó kefe; BPA PVC ftalát mentes; a speciális levegőztető szelep etetés közben a folyadék mögé vezeti a levegőt, így megelőzi a levegő lenyelése okozta hasfájást.

Ajánlott fogy. ár:

5.990 Ft besafe magzatvédő öv A BeSafe magzatvédő öv minimalizálja a kockázatot, és növeli a biztonságot utazás közben, az autó biztonsági övével együtt. A magzatvédő öv használatával a kismamák biztonságosan tudnak közlekedni, és kényelmesen használhatják a biztonsági övet a terhesség ideje alatt.

Akciós ár: 16

8.990 Ft


Nania Beone hordozó - 0-13 kg-ig használható - puha párnázott belsőrész - ötpontos öv, központi övfeszítővel

Akciós ár:

12.990 Ft

Beone talp

- a talp bekötése után a hordozó egy mozdulattal ki-be köthető

Akciós ár:

4.990 Ft little tikes 5in1 babatornázó - 5 féle dallamot játszik - forgatható játékpult - 5 különböző játékmód a baba növekedését követve

Akciós ár:

12.990 Ft Nania Basic autósülés - Súlycsoport: 0-18 kg, - rögzítés módja: 10 kg-ig menetiránnyal szemben, utána menetiránnyal megegyezően - több fokozatban dönthető - belső biztonsági öve: 5 pontos, központi övfeszítős - felszereltség: szűkítőbetét, övzáró csat.

Akciós ár:

9.990 Ft


Biztonság Biztonság és és Kényelem Kényelem BEONE BEONE SP LUXE SP LUXE HORDOZÓ HORDOZÓ

COSMO COSMO SP LUXE SP LUXE AUTÓSÜLÉS AUTÓSÜLÉS

0 - 1 3 0 k - g 1 - 3i g k g - i g

0 - 1 8 0 k - g 1 - 8i g k g - i g

- P u - h á k ö - T ö - L e

h a - p P á u r n h á a z po á t tr n b á e z l o s őt t r é b s e z l s ő r é s z r o m - p h áo r n o t m o s p o ö n v , t o s ö v , z p o n k t ö i z ö p v o f n e st i z í ö t ő v f v e e s l z í t ő v e l b b - s T z öí n b b b e ns z í n b e n v e h - e L t e ő v h e h u e z at ő t h u z a t

A D A C m o t o Ar w D e A l C t m 1 o 1 t o / 2 r w 0 e 0 l t9 1 1 / 2 0 0 9

- T ö b b - f T o ö k ob bz a f t o b k a o n z a t b a n d ö n t h e d t öő n t h e t ő - D u p l á - n D p u á p r l n á ná z p o á t t r n á z o t t - T ö b b - s T z öí n b b b e ns z í n b e n - V á l l p - á n V t á o l n l p á nl l í t t o h n a t á ó l l í t h a t ó ö v f e s z í ö t év sf e s z í t é s - L e v e h - e L t e ő v h e h u e z at ő t h u z a t

N A N I A B e N O A n N e I A S PB e O n e S P

Gewichtsklasse Gewichtsklasse bis 13 kg (0+)bis 13 kg (0+)

gutgut

A D A C

10 Kindersitze 10 Kindersitze im Test im Test

A D A C

BEFIX BEFIX AUTÓSÜLÉS AUTÓSÜLÉS 1 5 - 3 16 5 k - g 3 - 6 i g k g - i g

BELINE BELINE AUTÓSÜLÉS AUTÓSÜLÉS

- Á l l í t h - a Á t ó l l í m t h a a g t a ó s s m á g a gú a s s á g 9 ú - 3 6 9 k - g 3 - 6 i g k g - i g f e j t á m a f es z j t á m a s z - L e v e h - e L t e ő v he h á t e t t á ő m h l a á t t á m l a - Ö v f e - s z Ö í t ő v f v e e s l z í t ő v e l - L e v e h - e L t e ő v h e h u e z at ő t h u z a t - Á l l í t h - a Á t ó l l í m t h a a g t a ó s s m á g a gú a s s á g ú - T ö b b - s T z öí n b b b e ns z í n b e n f e j t á m a f es z j t á m a s z - P o h á r- t Pa r o t h ó á v r a t l a r t ó v a l - L e v e h - e L t e ő v he h á t e t t á ő m h l a á t t á m l a - L e v e h - e L t e ő v h e h u e z at ő t h u z a t - T ö b b - s T z öí n b b b e ns z í n b e n - P o h á r- t Pa r o t h ó á v r a t l a r t ó v a l

DREAM DREAM LUXELUXE ÜLÉSMAGASÍTÓ ÜLÉSMAGASÍTÓ 2 5 - 3 26 5 k - g 3 - 6 i g k g - i g - L e v e h - e L t e ő v eh h u e z ta ő t h u z a t - T ö b b - s T z ö í n b b b e ns z í n b e n - P o h á - r t P a o r t h ó á v r a t la r t ó v a l

w w w w . n w a w n . i na . a h n u i a . h


fisher price zenélő-forgó - macis, óceán és erdős mintával - 5 különböző funkció - altató dalok, természetes, nyugtató hangok, dallamok. - a macis forgó pillangó mintákat vetít a szoba mennyezetére. - a halacskás forgó halacska mintákat vetít a szoba mennyezetére - a dzsungel állatai forgó pillangó mintákat vetít a szoba mennyezetére.

Ajánlott ár:

15.990 Ft Thermobaby Step fellépő - tetején és talpán csúszásmentes felülettel - négy színben

Akciós ár:

2.190 Ft Nania Befix autósülés - 15-36 kg-ig - állítható magasságú fejtámasz - levehető háttámla - levehető huzat - 2 színben

Akciós ár:

8.490 Ft


handi_whystop_final:Layout 1

1/15/10

12:56 PM

Page 1

olyan, For nineKinézetre months, mint minden cumisüveg. you’ve given your a tudása baby the bestDe care. semmihez sem fogható. Why stop now? SZABADALMAZTATOTT BELSŐ LEVEGŐZTETŐ RENDSZER PATENTED INTERNAL VENT SYSTEM A vákuum és a légbuborékok kizárásával segít By eliminating the vacuum and air bubbles, it helps to maintain fenntartani az optimális C, A,toés E vitamin optimal levels of vitamins C, A and E, in addition helping reduce feeding such as colic, spit-up, burping and gas. szintet, és problems csökkenteni a hasfájást, a bukást és a gázképződést.

A várandósságod alatt a babád gondját viselni épp oly egyszerű volt, During your pregnancy, taking good care of your baby was as simple as taking mint magadra vigyázni. Mi pont ilyen egyszerűvé tesszük a babád születése után is. dr. care of yourself. it just as simple by a physician, Dr. Brown’s Natural Flow® Brown’s NaturalWe’ve Flow made az egyetlen orvos now. általCreated tervezett, és szabadalmaztatott beépített baby bottle isrendszerrel the only bottle with a patented internal system thatmegőrizni actually helps promote good levegőztető ellátott cumisüveg, amivent igazán segít a babák egészséhealth in babies.és Byaeliminating the vacuum and aircsökkenti bubbles, itahelps reduce colic, spit-up, burping gét. A vákuum, légbuborékok kizárásával hasfájást, bukást, böfizést és aand gázképződést. A rendszer létrehozott pozitív nyomás majdnem olyan kelt, gas. And the positive pressureáltal created by our system is as close to breastfeeding as yourérzetet baby can get. mint az anyamellből való táplálkozás. Nagyon egyszerű, szemben a hasonlóan kinéző Quite simply, it looks and works unlike any other bottle. There’s an easy, healthy way to continue toés működő cumisüvegekkel. give your baby the best possible care – Dr. Brown’s Natural Flow. To learn more, visit handi-craft.com. Ez a legegyszerűbb és legegészségesebb módja annak, hogy babád továbbra is a legjobb gondoskodásban részesüljön. - Dr. Brown’s Natural Flow

It’s a natural.® Biszfenol-A mentes

Segít megtartani a C, A és E vitaminokat

Pozitív nyomás, vákummentes etetés

Segít csökkenteni a hasfájást, bukást, böfizést és a gázképződést

Made in the USA


Babanátha pánik nélkül A nyálkás ősz, hideg tél, párás levegő, fűtési időszak óhatatlanul együtt jár a náthával, a nátha pedig az orrfolyással, orrdugulással, lázzal, nyűgösséggel, álmatlan éjszakákkal. A tapasztalatlan szülőknél pedig elkerülhetetlen, hogy a komolyabbnak tűnő náthánál legyen egy kis pánik.

Megelőzhető? Nincs 100%-os módszer, de sokat tehetsz azért, hogy ne betegedjen meg a babád az első hűvösebb napon.

Hogyan? 1. Réteges öltöztetéssel – a rétegek közötti levegő hőszigetelő, ezért megtartja a baba testhőmérsékletét. A babán mindig eggyel több réteg legyen, mint rajtad, és ha még nem tipeg, akkor a babakocsiban legyen betakarva, vagy bundazsákba téve, mert a mozgás hiánya miatt jobban fázhat. 2. Rendszeres szellőztetéssel – hiába van odakint hideg, a lakás levegőjét muszáj felfrissíteni, mert elhasználódik, a kórokozók is elkezdhetnek elszaporodni, és az állott levegőben máris sokkal könnyebben megbetegszik a baba. Öltöztesd fel a gyerkőcöt, és jól szellőztesd át a szobáját. 3. Párásítással – a fűtési időszakban a lakások levegője könnyen kiszáradhat. Ha a baba köhög, száraz a szája, bőre, akkor egészen biztos, hogy a levegő páratartalma nagyon alacsony. Szerencsére ez a probléma könnyen orvosolható, többféle módon. Hidegpárásítással: ultrahangos párásító készülékkel, ami csendesen porlasztja a hideg vizet, így emelve a páratartalmat. 4. Változatos és tápláló étkezéssel – a teljes étrend mindig fontos, ezért télen is figyelj oda, hogy legyen meg a megfelelő tápanyag- és vitaminbevitel. 5. Egy kis rásegítéssel – ami direkt gyerekeknek készült multivitamin. Ez segít feltölteni a készleteket, ha esetleg rossz evő a gyermeked, és segít ellenállóbbá tenni a kórokozókkal szemben. 6. Sok folyadékkal – tévhit, hogy csak melegben van szükség sok folyadékra, télen ugyanúgy fontos bevinni a megfelelő mennyiséget. Lehetőleg ne cukrozott gyümölcslevet vagy teát, hanem vizet vagy sima teát adj a gyermekednek.

Mit lehet tenni, ha mégis megfázik a gyerkőc? 1. Lázat csillapítani – ha lázas, érdemes megkérdezni a gyerekorvosodat, hogy mit javasol lázcsillapításra, és 38°C fok fölött alkalmazni. 2. Sok folyadékot adni – a beteg babáknak fokozottan szükségük van a megfelelő folyadékmennyiségre, vagy akár többre is, ezzel felgyorsítható a gyógyulás.

22


3. Orrot leszívni – a náthás gyerek orra folyik, és akár el is dugulhat, amitől nem kap majd az orrán át levegőt (a száján át pedig még nem nagyon tud lélegezni), és így nem tud majd aludni sem, ráadásul a felgyülemlő orrváladékban ha elszaporodnak a kórokozók, és nincs leszívva rendszeresen, akár orrmelléküreg-gyulladást is okozhat. Az orrszívás egyáltalán nem fájdalmas, és a gyerekek nem is a fájdalomtól, hanem a kényelmetlenség és a macera miatt sírnak orrszívás közben.

Mebby Mothers Touch digitális homlokhőmérő - eredmény 6 mp alatt - előző eredmény tárolása - szenzortechnológiás mérés

Sokaknak még mindig mumus a porszívóra szerelhető orrszívó, de a leghatásosabb módszer. A leszívás után a gyerek megkönnyebbül, az orrváladék nem pang, így a gyógyulás is gyorsabb lehet. Ha egy kis rásegítésre van szükség, arra is van megoldás, hiszen kapható orrtisztító spray. egyegy fújás orrszívás előtt az orrba, ezzel fellazul az orrváladék, és máris könnyebb lesz a dolgod. 4. Szellőztess!!! – mert a szellőztetés fertőtlenít. De ha megfogadtad a tanácsunkat, akkor a megelőzés miatt már rutinná vált a mindennapos alapos szellőztetés.

Akciós ár:

6.990 Ft

mebby polar párásító Miért is van szükségünk párásítóra? A kemény hidegek beálltával fokozódó probléma lehet, hogy az intenzívebb fűtés hatására a szoba páratartalma a megszokotthoz képest is jelentősen alacsonyabb. Milyen jelek utalhatnak arra, hogy a lakásunkban alacsony a páratartalom, ha nincs erre alkalmas műszerünk?

- hideg párásító rendszer - szabályozható párakibocsátás - működést jelzõ lámpa - 3 literes tartály - ha kiürül a víztartály, a készülék automatikusan lekapcsol

Made in italy

- száraz, reggeli köhögés - kiszáradt szájüreg - hervadozó szobanövények - gyorsabb porlerakódás a bútorokon Ilyen esetekben a gyermekek egészsége érdekében ajánlatos beruházás a párásítókészülék. Segítségével a folyamatos száraz levegő okozta légúti és szálló por következtében kialakuló allergiás problémák megjelenését is jelentősen csökkenthetjük.

ajánlott fogy. ár

11.990 Ft


fillikid Kiel pongee bundazsák - mérete: 100x50 cm - szuperpuha polár belső - szél- és vízálló poliészter külső - lezippzározható lábvég - nyílások a biztonsági övnek

Akciós ár:

8.990 Ft graco Junior maxi gyerekülés metropolitan színben

+

ajándék autós rendezőtáska

- emelhető fejtámla - zárt övvezető - karfa - betolható pohártartó

együtt csak

14.990 Ft 24


baby ono Autós cumisüveg-melegítő 193 - autóban használható ételmelegítő és hőtartó doboz egyben - tépőzárral a babakocsira rögzíthető - beépített termosztát: megakadályozza a túlmelegedést

Akciós ár:

3.490 Ft

top rider LB-515 autósülés -extra szűkítő betét -állítható magasságú fejtámla -5 pontos biztonsági öv -9-36kg-ig használható -ülésmagasítóként használható -többféle színben kapható

Akciós ár:

15.990 Ft


Hasznos tippek Süsd meg a gyerkőcökkel a mézeskalácsot jó előre, így mire jön a Jézuska, már meg is puhulnak. Ha tudsz olyan ételt készíteni, amit lefagyaszthatsz, és még jót is tesz az ízeknek egy kis álldogálás a fagyasztóban (pl. töltött káposzta), akár már novemberben is elkészítheted egy ráérős délután. Írj menütervet, abból egyenesen következik a bevásárló lista. Nézz körül a kamrában, és előre tárazz be tartós dolgokból, utána azokat már nem kell hazacipelni, hanem elég lesz a friss dolgokat beszerezni az utolsó napon. Ha halászlére vágytok, az alaplét is megfőzheted és lefagyaszthatod előre, így már csak bele kell dobni a halszelteket, és 20 perc alatt készre főzni.

Ha nincs kedved a konyhában tölteni szenteste napján az egész délelőttöt, jóval előbb tervezd meg, hogy mit szeretnél, és mentsd meg magad a karácsonyi konyhai őrülettől.

Konyhai túlélőtippek karácsonyra

Ha nem akarsz a főétellel pepecselni, bolondítsd meg a jó öreg rántott halat vagy pulykát az alábbi tippek valamelyikével: 1. Pácold be a húst sós, fokhagymás tejben előző este, istenien omlós lesz. 2. Göngyölj a pulykába aszalt szilvát panírozás előtt. 3. Dobd fel a panírmorzsát: szezámmaggal, szeletelt mandulával, tört dióval, vagy helyettesítsd kukoricapehellyel, és olaj helyett süsd meg a sütőben sütőpapírra fektetve, félidőben megfordítva. 4. Bolondítsd meg a rizst kukoricával, dióval, mazsolával, mandulával, vagy akár friss, ropogós zöldségekkel

És végül, de nem utolsó sorban: ne vállalj mindent egyedül, fogd be apukát és a gyerekeket is, te pedig lopj magadnak néha egy kis időt relaxálni. Hidd el, jót fog tenni!


iZi Comfort X3

Az egyedülálló rögzítési rendszernek köszönhetően az iZi Comfort X3 ülést sokkal egyszerűbb bekötni, mint a többi, biztonsági övvel rögzíthető gyerekülést. Ez sokkal nagyobb biztonságot nyújt egy esetleges frontális vagy oldalsó ütközés során. 2003-ban a BeSafe iZi Comfort volt kategóriájának legjobbja az ADAC teszten. Az ülés számos pozícióba állítható anélkül, hogy újra meg kellene feszíteni az azt rögzítő biztonsági övet. A beépített oldalvédelem megvédi a gyermek testének sebezhető részeit, mint a fej, nyak és belső szervek.

te ne spórolj a biztonsággal, majd mi megtesszük!

oldalvédelem Az ülés kiemelkedő védelmet nyújt a fejnek és a testnek. Ütközést elnyelő anyaggal párnázva.

a legjobb alvópozíció

Számos alvópozíció egyszerű beállíthatósággal az optimális kényelemért!

egyszerű beszerelés

A forradalmi övvezető rendszer egyedülálló előnyőket nyújt. Pontosan látod, hogy fut az öv az ülés előtt, nem pedig mögötte.

Akciós ár:

54.990 Ft ág: s on

léshezbb utazás alatt ü k e r e y za artó gkevésbé fárad el láhojásbsa a lábát bt ató á l s i sználh m zál rmek lábát, így lévő ülés háttá ssel ha r lé e ü v k i e m un előtte és gyer i a gye

újd

n az sít autóba ál mente lyeszti - teher ek nem mé és beszállásn egyik típusú d rm i- a gye et nyújt a k ható, így min ség ajánlott állít n tó a a b - segít h y ít n s tiszt en irá - mind n kivehető é tt ye - könn s korig ajánlo ve - 2-6 é

fogy.ár:

5.490 Ft


top rider HC-21 etetőszék

Akciós ár:

- összecsukható - emelhető magasságú - dönthető háttámla - dupla tálca - ötpontos biztonsági öv - lábtartó - nagy játéktartó kosár - fékezhető kerekek - könnyen tisztítható PVC huzat - több színben

19.990 Ft babyono hálós nadrág 2 db - rugalmas háló - kényelmesen illeszkedik - szülés után praktikus - 2 db/csomag - többször használható - egységár: 295 Ft/db

Akciós ár:

590 Ft cam Bagno fürdetőállvány

babyono Cumisüveg melegentartó   - cumisüvegek, itatópoharak, bébiételes üvegek melegen tartására - zippzáras

Akciós ár:

18.990 Ft 28

Akciós ár:

990 Ft

- két eszköztároló polccal - puha, egy kézzel is felhajtható pelenkázólap - két oldalról használható anatómiai kád - vízleeresztő cső


Vigyázzon az álmodra! Az Angelcare termékeit több mint 25 hazai kórház ajánlja.

Használd ki az ingyenes újraélesztő tanfolyamunkat! Jelentkezz a weblapjainkon.

a mobil légzésfigyelő

Facebookon is rajta vagyunk!

Angelcare -Magyarország

Bővebb információkért látogasd meg weboldalainkat:

www.angelcare.hu, www.snuza.hu


MAM etetési eszközök Innovatív, funkcionális dizájn, ami kevesebb rendetlenséget és több szórakozást jelent étkezéskor otthon vagy útközben. Egy éhes baba etetése stresszes élmény lehet, különösen a szilárd táplálékra való áttéréskor. A MAM a világ egyik vezető innovatív babatermék gyártója, etetési eszközeivel az étkezést egyszerűvé és kényelmessé teszi a babáknak 4 hónapos kortól. A termékeket fejlődéskutatókkal együttműködve fejlesztjük ki. Az etetési eszközök olyan dizájn elemeket tartalmaznak, amelyekkel az evés élmény a szülők és a baba számára, otthon és útközben is. Akár a baba éppen kezd áttérni a szilárd táplálékra, akár tanulja a saját kézből történő evést vagy már készen áll a kanál, kés, villa használatára a MAM minden fejlődési szakaszban megoldást kínál. Az etetési eszközöket ergonómiailag a kis babakezekhez tervezték, így könnyű tartani őket, fejlesztik a babák motorikus készségeit és segítenek az önálló étkezés elsajátításában. Mint minden MAM termék, az etetési eszközök is BPA-,PVC-, és ólom- mentesek és mosogatógépben tisztíthatók. További információért látogassa meg a mambaby.com weboldalt vagy küldjön üzenetet a vevoszolgalat@mambaby.com-ra.


oldalnyi kifestőt, így mindig van mit bedobni, ha a csemete unni kezdené a dolgot. 3. Zsírkréta – Nem jár akkora macerával, mint a festék, de azért arra vigyázz, hogy a szőnyegbe ne tapossátok bele az esetleg leeső darabokat. 4. Színes ceruza – ne legyen tűhegyes, de lehessen jól használni. Nyomtass a lurkónak színezőt, és készíts haza néhány apró matricát, hogy a legszebb rajzért jutalmat is kaphasson. 5. Mesekönyv – biztos rád fér egy kis pihenés, tekintsd ezt annak. Keressétek meg a kedvenc mesekönyvet, és olvassatok egy jót. Ha már ismerős a mese, osszátok ki a szerepeket, és játsszátok is el. És már vissza is kanyarodhatunk a színes cerkákhoz, mert ha vége a mesének, le is lehet rajzolni, hogy legyen mit vinni a nagyinak legközelebb.

Ha felnőttest akar játszani:

Túl hideg van kint játszani? Manapság a telek már nem olyanok, mint régen, nincs novembertől februárig hó, van viszont jeges szél, eső, fagy, ami mind azt eredményezi, hogy a lurkókkal nem fogsz tudni a szabadban játszani minden nap. Megpróbálunk segíteni, hogy elkerülhesd a hajtépést, és a délután munkából hazatérő apuka is rátok ismerjen.

Ha le akarod ültetni: 1. Gyurma – Előzd meg a bajt, és vegyél fél méter viaszos vásznat, amit a gyerek asztalára vagy a nagy asztalra tehetsz. Nem túl szép, de könnyű lemosni, és nem csak a gyurmázáshoz tökéletes védőfelszerelés. És ha már védőfelszerelés, akkor etetőkabát. Létezik nagyobb méretben is, és a szülők nagyon hamar áldani fogják a kitalálóját. 2. Festék – A védőfelszerelés ugyanaz, mint a gyurmánál. Ha kicsi a szobafogságban senyvedő gyermek, akkor kézzel, ha nagyobb, akkor ecsettel lehet ügyeskedni. Jó dolog a fantázia, de az előrelátó szülő nyomtathat vagy rajzolhat néhány 32

Minden gyerek akar felnőttest játszani, mert az annyira szuper! Ha csak játékról van szó, érdemes felkészülni pár olyan dologgal, amit te is használsz, mert egészen biztosan szükség lesz rá a minivilágban. Ilyen a tűzhely, vasaló, porszívó, és bármilyen háztartási eszköz. Ha nem csak játékról van szó, akkor varrj egy kis kötényt a konyhai munkához, készítsd oda a fellépőt, hogy a lurkó elérje a konyhapultot, és már gyúrhatjátok is együtt a tésztát, lehet rizsben nyúlkálni (az nagyon jó dolog), az odakészített hozzávalókat segíthet bele tenni az ételbe, és így biztos, hogy sokkal finomabb lesz az ebéd.

Ha már nem akar ülni, és a főzőcske sem elég: Minden gyereknek van mozgásigénye. Általában extra. Ha tényleg esélytelen kijutni a szabadba, viszont a gyerkőcben túlteng az energia, akkor told szét a foteleket, tegyetek be valami zenét, és találjatok ki valami mozgást. Ugráljatok, táncoljatok, fetrengjetek a földön, tornázzatok, énekeljetek. És egy joker ötlet: hívd át a szomszéd gyerekeket. Ha többen vannak, akkor ugyan nagyobb a ramazuri, de biztos, hogy sokkal jobban elfoglalják magukat, te pedig traccsolhatsz egyet a másik anyukával.


-15%

Rocking! „Kelj fel Jancsi” füles cumisüveg és itatópoharak fül nélküli áron!

2012 amerikai fogyasztók Év Terméke Díj

Szoptatást és Koraszülötteket Támogató Szakbolt 1142 Budapest, Dorozsmai u.52. Tel./Fax: 06 1 363-2903 E-mail: mail@pro-baba.hu


mam ajándékszett nagy Akciós ár:

5.990 Ft Tartalma: 2 db Anti-Colic 160 ml, 1 db Anti-Colic 260 ml cumisüveg, 1 db Mam Start cumi, 1 db Mam Clip cumitartó

Tartalma: 2 db Anti-Colic 160 ml cumisüveg, 2 db Anti-Colic 260 ml cumisüveg, 2 db Mam Start cumi, 1 db Mam Clip cumitartó, 1 db Bite&Brush rágóka

kicsi

Akciós ár:

3.990 Ft

Momert babamérleg ajándék szobai és vízhőmérővel

+

topcom 201 hőmérő -

együtt csak

15.990 Ft

fülhőmérő, homlokhőmérő, szobahőmérő dátum és idő kijelzés infravörös technológia kijelző háttérvilágítás eredmény 2 mp-en belül lázriasztás 3 színű LED fény automata kikapcsolás nagy pontosság egyszerű használat

Akciós ár:

7.990 Ft

top rider Autósülés ES-06 15-36 kg - használata 15-36 kg-ig ajánlott - oldalsó ütésvédelem: megerősített oldalfalak, műanyag burkolattal - a fejtámaszba épített övvezető garantálja a biztonsági öv megfelelő helyzetét - a biztonsági övvezető egyértelműen pirossal jelölve - a háttámla magassága egyetlen mozdulattal állítható - 2 döntési pozíció - levehető és mosható üléshuzat

ajánlott fogy.ár:

27.990 Ft 34


KIHAGYHATATLAN AJÁNLAT! 100%-ban Olaszországban készült 2012-es modellek akár 25%-os kedvezménnyel kaphatóak év végéig!

AKCIÓS ÁR:

Multiplo et

s ő t e

bi a

Ol

zé k

38.990 Ft AKCIÓS AK A KCIÓS ÁR: R

26.990 26 990 FFtt

für d

y n á v etőáll

AKCIÓS ÁR:

Co 28.990 Ft a loss eo járók

KERESD BOLTUNKBAN AZ AKCIÓS TERMÉKEKET!

Babavilág  

november-december