Page 1

4 luxe villa appartementen 1 royaal penthouse


60


Het

plan Pagina 4 Artistimpressie

De

10 Omgeving en voorzieningen 12 Vogelvlucht en situatieschets

woningen

14 Visie architect

Pagina Lagenoverzicht verdiepingen

16

Interieurimpressie

20

Designa interieurarchitecten

24

Woningplattegronden

26

Duurzame energie Technische omschrijving Informatie en verkoop

56

48

46

Inhoudsopgave Vorstelijk wonen in Bilthoven

3


4


5


Monumentaal Bilthoven; rust en rijkdom vanuit de kern De één van groot architectuurhistori­ sche waarde, de ander nog altijd van cultuurhistorisch belang. Aanschouw de rijke detaillering van voorgevels, klassieke ijzeren serres, fraaie toe­ gangsportalen en stijlvolle balkons. Bewonder de nalatenschap uit de tijd van de Neorenaissance, Jugendstil en Rietveld. Ze smelten samen in Bilthoven. Uniek. En tegelijk o zo karakteristiek.

m o n u m e n t

i

Wie Bilthoven betreedt, ziet en voelt het direct; de rust en rijkdom van omringende architectuur en natuur. Harmonieus verweven rond talloze landgoederen en fraaie landschapsparken. Tastbaar gemaakt door de meest uiteenlopende monumentale dienst­ woningen aan lommerrijke lanen.

Soestdijkseweg Zuid 98 \ T-vormig tolhuis

Thuiskomen In Bilthoven

Monumenten in de meest bijzondere verschijningsvormen.

Bilthoven maakt indruk op iedereen.

6


Entree &

welkom

7


Natuur en cultuur

i i

Heerlijk wonen, lekker leven. m o n u m e n t

Bilthovenaren weten hoe. Wonen in of tegen het bos, midden tussen het groen.

Met ruimte voor rust na een drukke dag in de

Randstad. Soestdijkseweg Zuid 165 \ Landhuis Jagtlust

Een dorp met een exclusief karakter Bilthoven biedt haar bewoners alle ruimte om te genieten van het leven. Geen haast, geen drukte. En als u wel even behoefte heeft aan extra levendigheid of de wat meer stadse ambiance, dan biedt de directe omgeving van De Bilt, Zeist, Amersfoort of Utrecht alle mogelijkheden. U bent er immers zo. Een centralere woonlocatie is bijna niet te vinden.

8


Rondje veelzijdig Bilthoven Voel u thuis in een welgelegen en welvarend dorp,

Proeven op niveau

waar u als bewonderaar van natuur,

Bilthoven staat eind augustus in het teken van De Culinairie. Een driedaags smaakfestival in de open lucht waarbij toprestaurants uit de omgeving culinaire liefhebbers verrassen met hun gastronomische kookkunsten. Aan de afgelopen editie nam zelfs het met drie Michelinsterren bekroonde restaurant De Librije deel. Proeven op niveau dus.

ruimte en cultuur compleet kunt opgaan in de omgeving.

Middagje tophockey SCHC is een ruim 100 jaar oude familieclub. Met meer dan 2200 leden de derde club in grootte van Nederland. Op haar schitterende accommoda­tie in de bosrijke omgeving aan de Kees Boekelaan verwelkomt ‘Stichtsche’ ieder weekend ruim 3.000 bezoekers. Niet zo gek, aangezien zowel Dames 1 als Heren 1 in de hoogste regionen van de RABO Hoofdklasse spelen. Meerdere internationals uit Nederland en buitenland spelen bij SCHC. Een middagje topsport kijken waard.

Colin van der Bel \ www.stonechamberphoto.com

Bilthoven Classic

Cars &

classic

Voor de liefhebbers van klassieke auto’s en diege­ nen die verslaafd zijn aan tourrally’s en toerritten is de Bilthoven Classic een begrip. Georganiseerd door de Kiwanis Club Bilthoven, die zich wereld­ wijd inzet voor goede doelen waarbij het kind centraal staat. De Classic wordt niet geheel toe­ vallig tijdens De Culinairie verreden. Niet alleen het oog wil wat, ook de inwendige mens mag aangenaam verrast worden.

9


Amstelveen

Amsterdam-

Weesp

Zuidoost

Ermelo

Huizen

Naarden

Bussum

Abcoude

Blaricum

Aalsmeer

Putten Laren

Uithoorn

Eemnes Spakenburg

Kortenhoef

ebro

Van

No

tla a nd bra Re m

laa

enla

Barneveld Bouwlocatie Nassau Staete chte

an

Spo

ga

n

alla

an

He n ns

De talrijke voorzieningen maken wonen in

Bilt­hoven aangenaam. Het kleine Team GIS, afdeling INF

ord No

laa

ekla

an

n

Bosl

aan

Ov erb

osla an

rk

Wageningen Rhenen Lienden Kesteren

maar sfeervolle centrum telt ruim

Pa

Voldoende voorzieningen

Amerongen Vianen

Culemborg

dij

kse

Leersum

Wijk bij Duurstede

Schoonhoven

isb

So

Veenendaal

est

Houten

Kromme Rijn

we g

Ede

Doorn

Kru

n laa iek

IJsselstein

Utrechtse Waarden

laan

an

nsew eg

en d rikla

Leije

erw

Gelderse Vallei - Eemland

an

la

er

w

er

Sp

p Ko

Driebergen-Rijsenburg

Montfoort

Nieuwegein

Bos

n aa

Bunnik

Stad en Land Utrecht Oudewater

Pri

Lunteren

Woudenberg Scherpenzeel

sH

UTRECHT

ell er

De Meern

M

Woerden

Zeist

Prin

Bodegraven

an

erla

erw

Sp

an

De Bilt

n

illa su Bo

Na

an orla

laa

na

lia

Ju

aan

ndtl

bra

Rem

n

laa

na

lia

Ju

So

an

dri kla

Leusden

Utrechtse Heuvelrug Vleuten

e

Bild

laa

ana

Juli

an

kla rdij

an

Bilthoven

an

n laa iek rw pe Ko

Bilthoven

Maarssen

Ste

an

ela

ila

Utrechtse Vecht en Weiden

tad

a Ga

Amersfoort Nieuwkoop

Jan

nv an

Hoevelaken

Soest

Ja

Breukelen

Eij

ck

Voorthuizen

De Venen

Os

n

an

ord

enla

sew eg

Ste

n

Jan

Ru be ns laa n

Nijkerk Baarn

an

ekla

est dijk

Hilversum Vinkeveen

Mijdrecht

Bil

Has

kla

ij rd

de

Bunschoten

Nagenoeg alles wat u zoekt vindt u in Bilthoven. Van high fashion boetiekjes tot hippe speciaal­ zaken. Net als scholen, galeries, banken en medi­ sche praktijken. Bilthoven heeft het allemaal.

125 winkels met gratis parkeren. Volop in ontwikkeling Het centrumgebied van Bilthoven wordt de komende jaren flink gemoderniseerd en uitgebreid. Het gaat om de aanpak van het NS-stationsgebied, zoals de aanleg van twee onderdoorgangen onder het spoor. Verder maken auto’s ruimte voor win­ kels, horeca met terrassen, open ruimtes en veel groen. Het nieuwe Emmaplein en Vinkenplein doen straks parkachtig aan en krijgen door de keuze van bomen, kleuren en straatmeubilair een chique en elegante uitstraling. Ook de op handen zijnde revitalisering van winkelcentrum De Kwinkelier zal hier zeker aan bijdragen.

Omgeving &

voorzieningen Bilthoven in beweging Het NS-station heeft een directe verbinding met Utrecht Centraal en daarmee met de rest van Nederland. Wilt u heerlijk bewegen? Ook dat kan overal. Uitgestrekte wandelbossen, maar ook ten­ nisbanen en tal van andere sportaccommodaties houden u fit en gezond. Waarbij we u natuurlijk moeten vermelden dat een ‘baantje lopen’ op de nabijgelegen golfclub De Pan een werkelijk unieke ervaring is. De Pan wordt gerekend tot de mooiste golfbanen van Nederland.

10


Pracht &

geniet

11


Vogelvlucht &

situatie

12


i i i m o n u m e n t Soestdijkseweg Zuid 173 \ Gemeentehuis Jagtlust

Vorstelijk wonen Wonen op de kruising van de Prins Bernhardlaan en Julianalaan. Er is geen betere locatie denkbaar voor de realisatie van Nassau Staete. Het prestigieuze appartementencomplex ligt in een afgeschermde hoek op een fraaie en door groen omgeven plek. Rondom de appartementen op de begane grond wordt een mooie tuin aangelegd en met haag­ beplanting een natuurlijke afscheiding gecreëerd. De uiterst riante en luxueuze appartementen zijn van alle gemakken voorzien. U komt aanrijden en een lift brengt u met auto en al naar de parkeer­ kelder. Dit is slechts één voorbeeld van vorstelijk wonen in Nassau Staete.

13


Met de vraag een nieuw appartementengebouw te ontwerpen op de hoek van de Julianalaan en de Prins Bernhardlaan begon de zoektocht voor architect Gertjan Eekel naar een passende architectuur voor dit bouwproject.

m o n u m e n t

i v

We vroegen hem naar zijn motivaties.

Wat maakt Nassau Staete nu zo’n bijzonder project? “Nassaustaete is een vervanging van de bestaan­ de dubbele bewoning, die sinds de jaren dertig van de vorige eeuw is gelegen op deze hoek. De locatie bevindt zich op de overgang van het centrum van Bilthoven naar het villagebied. Waar het centrum gekenmerkt wordt door een dichte bebouwing met een wisselende architec­ tuur, toont het villagebied qua architectuur meer rust. In de loop der jaren zijn daar wel meer eigen­ tijdse woningen gebouwd, maar nooit op een wijze dat het afbreuk doet aan de heersende sfeer van het villagebied.”

Soestdijkseweg Zuid 208 \ Schoolgebouw uit 1930

Architectenvisie Gertjan Eekel

Een aantal mooie krachtige en vooral sfeervolle eigenschappen in dit intro.

Alist, occat maximus. Quae asperspe perrore iumqui.

14

Kunnen de appartementen zich meten met de omringende villa’s? “Absoluut. Het nieuwe appartementengebouw zal in volume aanzienlijk groter zijn dan de huidige woningen. Het gebouw bevat een vijftal apparte­ menten variërend in grootte en verdeeld over drie woonlagen, waarvan de bovenste in de kap. Het geheel is volledig onderkelderd. Hier bevindt zich ook de stallinggarage die met een autolift bereikbaar is.”


Het zijn juwelen van woningen

“Het nieuwe appartementengebouw zal in volume aanzienlijk groter zijn dan de omringende woningen”

Waarom heb je voor deze bouwstijl gekozen? “In stijl moet het gebouw aansluiting vinden bij de heersende architectuur van het omlig­ gende villagebied. In het algemeen duiden we dit aan met jaren-dertigstijl. Deze stijl kenmerkt zich door een sterke geleding van het hoofdvolume, steile kappen, grote goot­overstekken en een uiterst zorg­ vuldige detaillering van metselwerk en kozijnen. De toegepaste gemetselde balkons maken van Nassau Staete een echt woon­g ebouw.”

Wat kun je vertellen over het aangezicht? “In het kleurenpalet van de woningen is een zekere terughoudendheid betracht. De plint van het gebouw wordt gemetseld met een roodbruine steen. De gemetselde gevel wordt in een witte tint geschilderd. Hierin worden antracietkleurige houten kozijnen geplaatst. Het dak is belegd met antracietblauwe keramische pannen. Door deze opzet vormt het gebouw een zorgvuldige overgang tussen de grotere schaal van het centrumgebied en de kleinere schaalgrootte van de villawijk. Het zijn juwelen van woningen.”

15


bouwnummer 1

S tallingsruimte

bouwnummer 2

B egane

en bergingen

5 bergingen + 10 parkeerplaatsen

grond

2 appartementen (bouwnr. 1 en 2)

Lagenoverzicht verdiepingen Wonen op niveau

Wonen in Nassau Staete is wonen op topniveau.

Voorzien van alle luxe en gemakken.

16

U ziet het: dit lagenoverzicht geeft u een goede indicatie en inbeeldingsvermogen over de ligging, indeling en uitstraling van Nassau Staete. Ze zullen uw verwachtingen overtreffen. Alles is gericht op royaal woongenot. De appartementen zijn ongekend ruim van opzet en hebben karak足 teristieke woonvormen. Bovendien zijn ze direct met de lift vanuit de parkeergarage bereikbaar. U komt aanrijden, parkeert uw auto in de

parkeerlift en wordt vervolgens naar de onder足 grondse garage gebracht. Elk appartement heeft twee parkeerplaatsen ter beschikking. Via de lift in de parkeergarage komt u op de etage van uw appartement. In het penthouse brengt de lift u tot in uw huiskamer. Hoeveel luxe wilt u hebben?


GIA

G LO

bouwnummer 3

E erste

bouwnummer 5

bouwnummer 4

T weede

verdieping

2 appartementen (bouwnr. 3 en 4)

verdieping

penthouse (bouwnr. 5)

Maximaal woonplezier voor mensen voor wie wonen een combinatie is van onthaasting en compromisloos genieten in comfort en luxe.

Leef &

ervaar

Voorbehoud De in deze brochure getoonde appartementindelingen zijn niet definitief. In overleg met de koper, Designa en Van der Wardt Ontwikkeling wordt de definitieve indeling bepaald. Vervolgens wordt deze getoetst door de constructeur en installateur en moet de nieuwe indeling voldoen aan de eisen van het geldende bouwbesluit. Daarna worden de tekeningen definitief vastgesteld. De door de interieurarchitect ingetekende gashaarden zijn ter indicatie aangegeven. De definitieve plaats is afhankelijk van de indeling van de overige appartementen en ingedeelde installaties.

17


De start van exclusief wonen De inrichting is volledig op u afgestemd. En andersom! De vijf luxueuze appartementen delen de beste kenmerken: fraaie ligging, royale woonruimtes en de meest veelzijdige leefindelingen. Harmonieus verenigd in kwalitatief hoogwaardige materialen. Alles dus wat je van exclusief wonen mag verwachten. In veelvoud.

m o n u m e n t

v

Entree en stap binnen in uw exclu足 sieve appartement of penthouse en ervaar direct de warmte en openheid van de centrale hal. Door de dubbele entreedeur komt u in een zee van ruimte terecht. Die wordt natuurlijk goed gebruikt, want u wilt een royale maar huiselijke sfeer waarborgen.

Thuis komen In Bilthoven Soestdijkseweg Zuid 208 \ Architectuurhistorische villa

Geheel in stijl zoekt het gebouw aansluiting bij de heersende architectuur van het omliggende villagebied.

18


Licht & open

19


20


21


Alle ruimte voor inspiratievol wonen Wat design al niet met je kan doen en mode en kunst voor je kunnen betekenen.

Wonen op topniveau op een toplocatie Wanneer u aan alles in uw leven even hoge eisen stelt, verlangt u altijd het allerbeste. Ook op het gebied van design, mode en kunst. Zij maken de man. En vrouw. Thuis, op straat, waar dan ook. Maar waar haalt u de inspiratie vandaan? Genoeg keus en ruimte in Bilthoven en omstreken. Neem modewinkel ‘Duetz’ (om de hoek) voor

22

kwalitatieve topmerken en professionele service. Bezoek ‘Veldhoven’ interieurs aan de Vinkenlaan of ‘My Home’ in Zeist voor gericht advies over antiek of meubels, passend bij uw smaak. En wat kunst betreft, draagt galerie ‘Beetje Kunst’ aan de Albert Cuyplaan u graag verrassende ideeën en creaties voor in huis aan.


Laat de inspiratie binnen. Wat al niet mogelijk is. Dit is select wonen in haar puurste vorm.

Welkom en start wonen in weelde Bruin antiek of helder wit Chic? Twee ogenschijnlijke tegenpolen, maar niets is minder waar. Strakke lijnen gecombineerd met een zachte, antieke houtstructuur geven uw meubels extra karakter. Een stijl en persoonlijk­ heid die past in zowel een klassiek herenhuis als een moderne villa of appartement. Hoe u uw woonruimtes ook gaat benutten en inrichten, het exclusieve karakter blijft behouden. Maak daarom al uw woondromen in één keer waar. Start met genieten!

Woon &

combineer

23


Visie Designa op woonproject Nassau Staete “Wonen wordt steeds persoonlijker! De mogelijkheden bij de bouw van een nieuwe woning zijn bijna onbegrensd. Bij Designa stellen we daarom altijd de opdrachtgever centraal. Wij ontwerpen vanuit het smaakprofiel en de persoonlijke wensen van de opdrachtgever. Van der Wardt Ontwikkeling denkt er net zo over. Om die reden hebben zij ons als interieurarchi­ tecten vanaf de eerste ontwerpen bij het project betrokken. Dit heeft geleid tot de indelingen van de algemene ruimten en de villa appartementen zoals u ze in deze brochure ziet. Ik nodig u van harte uit om samen met ons in een eerste brain­ stormsessie te zien op welke creatieve wijze wij uw persoonlijke wensen in een maatwerk plan kunnen vertalen.” Bertram Beerbaum

Individuele woonwensen

Designa is wars van standaard en omarmt individuele wensen.

Het fundament voor uniek en exclusief bouwen.

DESIGNA STUDIO Loosdrechtseweg 204 1215 KD Hilversum t:035-6284044 f:035-6281418 info@designa.nl

24

DESIGNA INSPIRATIE Naarderstraat 20 1251 BC Laren t:035-5380270 f:035-5380396 inspiratie@designa.nl

www.designa.nl


Designa ontwerpt naar uw persoonlijke wensen en eisen

Ons mooiste compliment? “het is precies geworden zoals we het wilden hebben, alleen hadden we het zelf nooit bedacht!”

Designa &

inspiratie Designa ontwerpt wat u wilt zien “Wie met Designa aan tafel zit, heeft vanaf het eerste moment inzicht in de vele verschillende mogelijkheden van het ontwerp. Juist in dat beginstadium betrekken wij u graag. Vertel ons uw wensen! Een grote werkkamer? Luxe wellness of net zo’n royale leefkeuken als in uw huidige woning? Geen enkel probleem! Wij laten u graag kennis maken met de onbe­ grensde mogelijkheden van het bouwen van uw nieuwe villa appartement in Nassau Staete. Bertram Beerbaum

25


Vertaling van wens naar uitvoering Stap binnen in een ruime entree die uitkomt in de grote en lichte woonkamer. De ideale plek om te ontspannen met een magazine of laptop met uitzicht op de tuin. Door de royale open keuken wordt als het ware een apart leef­ eiland gecreÍerd. In de badkamer en de slaapkamer geniet u net zo van vorstelijk veel ruimte. Waar onder meer een vrijstaand bad of walk-in-closet tot de plaatsingsmogelijkheden behoren. Bedenkt u het maar. U ziet dat het kan.

Bekijk hoe slechts enkele lijnen en vormen tot inspiratie leiden. En vervolgens werkelijk kunnen worden.

Villa appartement Bouwnummer 1

26


Ruimte &

overzicht

Bouwnummer 1 \ begane grond Totaal oppervlakte: 146 m2

Specificaties / / / /

Zuidoostgevel

Julianalaan

Ruime entree Royale open keuken Grote en lichte woonkamer Veel inrichtingsmogelijkheden

woonkamer + keuken. . entree/hal. . . . . . . . . . . . toilet. . . . . . . . . . . . . . . . bijkeuken. . . . . . . . . . . . slaapkamer 1. . . . . . . . . slaapkamer 2. . . . . . . . . buitenruimte. . . . . . . . . berging kelder. . . . . . . .

. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .

27

52 10 2 14 43 25 49 18

m2 m2 m2 m2 m2 m2 m2 m2


Ruimte &

overzicht

Bouwnummer 2 \ begane grond Totaal oppervlakte: 141 m2

Specificaties /M  asterbedroom met openslaande deuren naar terras / Groots opgezette living / Open en riante keuken / Zeer ruime tuin

28

woonkamer + keuken. . entree/hal. . . . . . . . . . . . toilet. . . . . . . . . . . . . . . . berging.. . . . . . . . . . . . . technische ruimte. . . . . slaapkamer 1. . . . . . . . . slaapkamer 2. . . . . . . . . buitenruimte. . . . . . . . . berging kelder. . . . . . . .

59 . 14 . 3 . 2 . 3 . 39 . 21 294 . 18

. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .

m2 m2 m2 m2 m2 m2 m2 m2 m2 Zuidoostgevel

Julianalaan

Noordoostgevel

Prins Bernhardlaan


Het nieuwe thuisgevoel In dit villa appartement zult u zich helemaal thuisvoelen. Waarom? U kunt binnen het grote en bovenal lichte karakter ten volste benutten. De vele raampartijen doen daar een flinke schep bovenop. De groots opgezette living is rondom omgeven door tuin en groen.

En kijk eens naar de keuken; open en riant van opzet. Ook de Masterbedroom met openslaande deuren naar het terras mag niet onbenoemd blijven. Dat is ’s ochtends pas fijn wakker worden! En wat te denken van een sepa­ rate bad in dezelfde open ruimte. Een kamer met de hoogste relaxfactor.

Maak al uw woondromen in één keer waar. Maar dan wel geperfectioneerd.

Villa appartement Bouwnummer 2

29


Tuin &

genieten 30


Het betere buitenleven En zeker, het is lekker languit loungen op het gazon. Om uw gasten en uzelf een heerlijke maaltijd voor te zetten, is een buitenkeuken natuurlijk de per­ fecte tool. Gemaakt uit een exclusief ontwerp en uit luxe van topkwaliteit.

m o n u m e n t

v i

Een appartement met een complete tuin. Nassau Staete heeft het. Ontdek het vrije gevoel van binnenuit, versterkt door de openslaande tuindeuren. Zo vormt de tuin een verlengstuk van de living. Heerlijk. Het terras nodigt uit om buiten te eten of relaxed een boek te lezen.

Soestdijkseweg Zuid 280 \ Villa Rustoord

Combineer tuintrends, breng kleur aan,

Het buitenleven Appartement met riante tuin

creëer intieme eethoeken en maak het buitenleven af met een professionele buitenkeuken.

Het beleven van groen en open lucht rondom doet recht aan de exclusiviteit van uw appartement. Waarschijnlijk bent u nu al een ruime tuin of terras gewend. Welnu, u doet straks beslist geen conces­ sies aan buitenleven en vrijheid.

31


Vrij spel Dit villa appartement op de eerste verdieping blinkt uit in luxueus leefgemak. De royale opstelling van het keukenblok kunt u naar hartenlust invullen. De riante living is breed van opzet en heeft een eigen eetgedeelte voor ontbijt met ochtendkrant en sfeervolle diners.

En wilt u buitenleven naar binnen halen, zwaai dan de terrasdeuren open naar het fraaie en ruime balkon. Uiteraard biedt de Masterbedroom alle kwaliteiten om uzelf er tot op wellness niveau in te verliezen. U heeft hier vrij spel.

Wonen met allure. Voor mensen die bewust kiezen voor een luxueus ontworpen appartement.

Villa appartement Bouwnummer 3

32


Ruimte &

overzicht

Bouwnummer 3 \ eerste verdieping Totaal oppervlakte: 160 m2

Specificaties / / / /

Zuidoostgevel

Julianalaan

Riante brede living Royale opstelling keuken Masterbedroom met inloop badkamer Fraai en ruim balkon

woonkamer + keuken. . entree/hal. . . . . . . . . . . . toilet. . . . . . . . . . . . . . . . berging.. . . . . . . . . . . . . bijkeuken. . . . . . . . . . . . slaapkamer 1. . . . . . . . . slaapkamer 2. . . . . . . . . balkon.. . . . . . . . . . . . . . berging kelder. . . . . . . .

. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .

33

68 10 2 2 14 43 21 14 14

m2 m2 m2 m2 m2 m2 m2 m2 m2


Ruimte &

overzicht

Bouwnummer 4 \ eerste verdieping Totaal oppervlakte: 138 m2

Specificaties / / / /

Lange entreeruimte Living met veel raampartijen Grote woonkeuken Riante Masterbedroom

34

woonkamer. . . . keuken. . . . . . . . entree/hal. . . . . . toilet. . . . . . . . . . berging.. . . . . . . slaapkamer 1. . . slaapkamer 2. . . balkon 1. . . . . . . balkon 2. . . . . . . berging kelder. .

. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .

57 13 7 2 2 39 18 14 4 15

m2 m2 m2 m2 m2 m2 m2 m2 m2 m2 Zuidoostgevel

Julianalaan

Noordoostgevel

Prins Bernhardlaan


Eindeloos veelzijdig Stap binnen in de ruime en bovenal lange entreeruimte op de eerste verdieping. Direct vallen er twee belangrijke plekken op: de woonkeuken en de in een punt gevormde living met een groot aantal ramenpartijen. De grote woonkeu足 ken vormt het hart van de woning en biedt alle ruimte om ook te fungeren als eetkamer. Hier is bijvoorbeeld plek voor een mooi kookeiland met ontbijtbar.

Deze gaat direct over in de woonkamer met aangrenzend de mogelijkheid om een studiehoek te benutten. En ja, wat moet je over de hoofdslaap足 kamer vertellen. Riant en helemaal naar uw hand te zetten. Wat ook geldt voor de tweede slaapkamer met toegang tot het grote balkon. De woonmogelijk足 heden zijn gewoonweg einde足 loos veelzijdig.

Elke indeling onderscheidend voor optimaal veelzijdig wonen. Geniet ervan!

Villa appartement Bouwnummer 4

35


Royaal terras Een heerlijke middagzon, een aangename temperatuur, in een goed gezelschap.

Het recept voor vrijelijk genieten op uw terras.

Geef kleur aan uw terras Luieren, lezen, zonnen, eten, werken – maar dat laatste met mate. Want op uw terras is het vooral ontspanning troef. Een lekkere terras­ sofa, ligstoel en een grote zwenkparasol helpen daarbij. En decoratie? Wat te denken van design windlichten, Japanse hanglampen tussen bam­ boe, een trendy Boeddhabeeld of een modern sculptuur? Of overweeg mooie klassieke luifels aan het raam voor een chique uitstraling. Alles kan. U bent uw eigen inspiratiebron.

36


Thuisbibliotheek Dompel uw eigen huis

Uw eigen thuisbibliotheek

onder in comfort en

Statig. Sierlijk. Klassiek. Maar toch helemaal van nu. Een grote antieke boekenkast, wie wil dat niet? En dan het liefst een hele wand gedrenkt in boeken. Met omslagen van Mulisch, Hermans en hedendaags werk van Grunberg die verleidelijk uw kant op kijken. Kunstboeken of kronieken van automerken. Ze nodigen u uit om literaire, artistieke of klassieke tijden te doen her­leven. CreÍer hiervoor uw eigen ruimte, want die is er immers voldoende.

karaktervolle schoonheid.

m o n u m e n t

v i i

Laat het heerlijke leven beginnen.

Soestdijkseweg Noord 303 \ Stationschefswoning

Vloeren & meubels uitgevoerd in leer \ Veledo

Rustiek &

moment

Een moment voor uzelf Een roman in uw handen. De hond ligt naast u op de grond. Een glas cognac staat op tafel. En een vioolconcert vult de achtergrond. Zo, even tijd voor uzelf! In een fraai ingerichte zithoek met persoonlijk aangebrachte accenten. De aankleding - speels, strak of sierlijk - draagt uw signatuur. En vertelt iets over uzelf, de mens achter de bewoner. Thuis, waar u helemaal uzelf kunt zijn.

37


Wonen naar eigen maatstaven De ‘top floor’ penthouse is een open, stijlvolle woning die een extra dimensie toevoegt aan het vrij wonen. Geniet van het vrije uitzicht vanuit alle hoeken van de woning. Het riante open karakter geeft het gevoel alles met de indeling te kunnen doen. En dat is ook zo. De uitgelezen

kans dus voor creatieve geesten. Laat u gaan! Uw kunstcollectie komt binnen vol­ ledig tot zijn recht, u heeft alle ruimte voor een huiskamerconcert en uw keuken of eethoek kan met het groot­ ste gemak het middelpunt zijn van een kookdemonstratie. Eet smakelijk!

Penthouse Het summum in woonvrijheid wordt onderstreept.

Een penthouse voorzien van alle luxe en gemakken, in een oase van rust en ruimte.

Vervolmaakt met een happy view for the happy few.

38


Sfeer &

gezellig

39


Penthouse &

uitzicht Specificaties / / / /

 enthouse met onmetelijke ruimte P Riant patioachtig dakterras Ongekende indelingsmogelijkheden Drie, vier of vijf afzonderlijke zithoeken / Ruimtelijke leefkeuken

Bouwnummer 5 \ tweede verdieping Totaal oppervlakte: 268 m2 woonkamer. . . . . . . keuken. . . . . . . . . . . eetkamer. . . . . . . . . technische ruimte. . hal.. . . . . . . . . . . . . . toilet. . . . . . . . . . . . .

40

. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .

95 15 40 6 14 2

m2 m2 m2 m2 m2 m2

garderobe.. . . . . slaapkamer 1. . . slaapkamer 2. . . werkkamer.. . . . badkamer 1. . . . badkamer 2. . . . berging.. . . . . . . balkon.. . . . . . . . loggia. . . . . . . . . berging kelder. .

. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .

2 35 26 17 9 5 2 24 4 15

m2 m2 m2 m2 m2 m2 m2 m2 m2 m2 Zuidoostgevel

Julianalaan

Noordoostgevel

Prins Bernhardlaan


Kan wonen nog beter? Dit penthouse biedt het absolute summum in luxueus wonen. De onmetelijke ruimte, de ongekende indelingsmogelijkheden en het hoge afwerkingsniveau doen recht aan de superieure kwaliteit en uitstraling. De lift brengt u tot in uw eigen entree. En wat u dan ziet: drie, vier of vijf afzonderlijke zithoeken met ieder een eigen bestemming. En vanuit elke hoek heeft u een schitterend uitzicht op de omgeving.

Verder toont de speelse indeling van het centrale woongedeelte dat woon足 comfort hier driedubbel onderstreept is. De Masterbedroom beschikt over een doorgetrokken inloop足 badkamer. En wat te denken van het riante, patioachtige dakterras of ruimtelijke leef足 keuken waar het straks een feest is om te verblijven. Dit penthouse vertegen足 woordigt alle luxe om vrijuit te genieten van privacy en comfort.

U ziet het: de woning waar u altijd al van droomde komt nu binnen bereik.

Penthouse Bouwnummer 5

41


Stijlvol culinair koken Vrienden aan tafel, een knapperend haardvuur en een amuse die klaarligt om geproefd te worden.

Een heerlijk moment.

Een keuken met klasse Een grote leefkeuken voorzien van alle gemakken en state-of-the-art apparatuur. Wat is er fijner? Maar wel een die volledig op uw lijf is geschreven. Open, modern, eigentijds, stijlvol en gezellig. Met een optimale balans tussen schoonheid en functio­ naliteit. Een keuken met klasse dus. Net als u.

42

Heerlijk toch om uw droomkeuken verwezenlijkt te zien? Ziet u uzelf hier al rustig ontbijten met de ochtendkrant of ’s avonds culinair genieten met uw beste vrienden aan de royale eettafel? Dit wordt helemaal uw keuken. Een plek die recht doet aan uw smaak en voorkeur.


Culinaire ontdekkingsreis in Bilthoven Op culinaire ontdekkingsreis. Het kan straks. In uw nieuwe droomkeuken. Ook in de directe omgeving van Bilthoven viert passie voor koken hoogtij. Een selectie van twee uitgesproken toprestaurants. De een met een modern en trendy uitraling, de ander meer traditioneel van opzet.

Ervaar hoe wijnen en spijzen op bijzondere wijze gecombineerd kunnen worden; thuis en buitenshuis

K lassiek & modern

Culinaire verwennerij

Hèt adres om te proeven

Het Spiehuis \ Soest Gelegen in de rustieke bossen van landgoed Pijnenburg in Soest vindt u bij het Spiehuis de perfecte combinatie tussen een sfeervolle ambiance en culinair genieten. Al bijna 40 jaar heet de familie Herfst de gasten welkom in het karakteristieke pand aan de Biltseweg.

Zebs \ De Bilt Bij Zebs vertalen ze passie voor eten en drinken in een stijlvol totaalconcept waarin iedereen zich thuis voelt. Het interieur is net zo stijlvol en aantrekkelijk als de proeverijen die de keuken serveert. Terecht zeggen ze: ‘Eten is onze lust en genieten ons motto.’

43


Bijzonder &

water

44


Wellness ervaring pur sang

m o n u m e n t

v i i i

Even een moment voor uzelf. Maar dan wel in een functionele en tijdloze badkamer. Alles in stijl en harmonie ontworpen en ingericht met louter hoogwaardige producten. Vanzelfsprekend, want u wilt geen concessies doen aan kwaliteit.

Soestdijkseweg Noord 319 \ Monumentale villa Parkwijck

Baden in weelde!

Bijzondere badkamer Op maat voor al uw wensen

Wilt u uw woongenot verder vergroten? Verander dan uw badkamer in een complete wellness centre. Heerlijk stomen of badderen terwijl u naar buiten kijkt. Dat is pas ontspannen genieten!

Verdwijn voor even volledig in uw badkamer.

Om de hectiek van alledag even van u af te laten glijden.

45


Duurzaam & energie

46


Minder energie, meer duurzaamheid en vooral meer comfort Ondanks alle maatregelen om het klimaat te beschermen, is de wereldwijde CO2-uitstoot door olie, (steen)kolen en andere fossiele brandstoffen dit decennium met 29% gestegen. Zelfs in het crisisjaar 2008 nam de uitstoot met 2% toe. Dit meldt een internationaal onderzoeksteam in heet vakblad Nature Geoscience. Daarmee is de CO2-uitstoot inmiddels groter dan ooit tevoren sinds het tijdperk van de industrialisatie. Tegelijkertijd lijkt de opnamecapaciteit van de natuur te dalen. Tot nu toe neemt de natuur het merendeel van de menselijke CO2-uitstoot op. Volgens de meest recente onderzoeken is de opnamecapaciteit echter al jarenlang aan het dalen. Vijftig jaar geleden bleef 40% van de jaarlijkse CO2-uitstoot in de atmosfeer, vandaag de dag is dat al 45%. Voor Van der Wardt Ontwikkeling is dit een reden om eindelijk dat te doen wat al lang gedaan had moeten worden: zuiniger omgaan met brand- en grondstoffen door duurzaam te bouwen. Onze ambitie is om woningen te realiseren met een 50% lager energiegebruik en een milieube­ lasting die tot een minimum wordt terug­ gebracht. Want ook wij vinden dat een beter milieu bij onszelf begint.

Toekomstgericht Duurzaam bouwen

Daarbij betekent duurzaam bouwen niet alleen energiezuinig bouwen, maar vooral ook toekomstgericht bouwen, en dat in de breedste zin van het woord. En deze toekomst begint hier en nu. Toekomstwaarde en duur­ zaamheid gaan zij aan zij in dit project.

Appartementencomplex Nassau Staete presen­ teert de appartementen van overmorgen die nu al kunnen worden gebouwd. Aanpasbaar, flexibel en energiezuinig zijn de kenmerken van het ontwerp. Bewuste materiaal- en conceptkeuzes zijn gecombineerd met de meest energiebesparende technieken zoals warmte- en koudeopslag met behulp van een warmtepomp. Een warmtepomp gebruikt warmte uit de bodem. De warmtepomp pompt het grondwater omhoog. Dan wordt de warmte uit het water gehaald en het afgekoelde water weer teruggepompt. Als verwarmingssysteem is een elektrische warmtepomp zeer betrouwbaar. De installatie gaat bijna twee keer zo lang mee als een cv-ketel, namelijk 25 tot 30 jaar, en heeft veel minder onderhoud nodig. Hoe lager de temperatuur die de warmtepomp moet afgeven, hoe hoger het rendement. Daarom werkt een warmtepomp het beste in combinatie met Lage Temperatuur Verwarming, zoals vloerverwarming. Een warmtepompsys­ teem stoot circa tien tot vijftig procent minder uit dan een hr-ketel. Zo helpen warmtepompen het broeikasprobleem verminderen. Warmtepompen zijn uitermate geschikt om over een lange periode heel constant te verwarmen. Het systeem zorgt dag en nacht voor een gelijk­ matige warmte in de hele woning. Behalve constante verwarming zorgt een warmte­ pomp in de zomer ook voor koeling van de woning. Daarbij pompt de installatie het relatief koude grondwater door de vloerverwarming. Alleen voor het rondpompen van dat water is een beetje elektriciteit nodig. Een warmtepomp­ systeem is daarmee veruit de zuinigste en een aangename vorm van koeling.

47


48


Technische omschrijving

49


Technische omschrijving 5 appartementen Julianalaan te Bilthoven November 2010

Indeling van het appartement in verblijfsgebieden De ruimtebenamingen volgens het bouwbesluit zijn als volgt: Woonkamer en keuken Slaapkamer(s) Badkamer Toilet Entree Pantry/c.v. + m.v.

verblijfsruimte verblijfsruimte sanitaire ruimte sanitaire ruimte verkeersruimte onbenoemde ruimte

De grootte van de verblijfsruimten (woonkamer/ keuken en slaapkamers) wordt bepaald door de aanwezige hoeveelheid daglichttoetreding. Het deel van de ruimte dat mag worden aangemerkt en verkocht als verblijfsruimte is aangegeven op de verkooptekeningen.

Peil van het appartement Het peil is de bovenkant van de afgewerkte dekvloer van de begane grond. Vanaf dit peil worden de hoogte- en dieptematen gemeten. De juiste peilmaat wordt bepaald in overleg met de afdeling bouw- en woningtoezicht van de gemeente Bilthoven.

Grond- en waterwerken Voor de start van de bouw worden alle nood­ zakelijke ontgravingen gedaan voor de aanleg van de fundering, kabels en leidingen etc. Grondaanvullingen worden zoveel mogelijk uit­gevoerd met uit het werk vrijkomende grond. Overtollige grond wordt afgevoerd. De hoogte van het tot de kavel behorende terrein zal circa 150 mm onder het peil zijn gelegen. De tuinen worden aangevuld met uitkomende grond en geëgaliseerd. Onder de bestrating van

Fundering

50

paden en wegen komt schoon zand. Door het hoogte­verschil in het terrein worden op een aantal plaatsen grondkerende gemetselde elementen aangebracht van voldoende hoogte.

Buitenriolering Het appartementengebouw wordt aangesloten op het bestaande rioolstelsel met een zogenaamd gescheiden systeem. Dit betekent dat het regen­ water apart van het overige afvoerwater wordt afgevoerd. De binnenriolering wordt circa 500 mm uit de gevel gekoppeld aan de buitenriolering en voorzien van een ontstoppingsstuk aangesloten op het gemeenteriool. De afvoeren van de lozingstoestellen worden middels stankafsluiters aangesloten op deze riolering. Het rioleringsstelsel wordt belucht en is voorzien van de nodige ontstoppings­mogelijk­ heden. Alle rioleringsleidingen worden uitgevoerd in kunststof. Van de buitenriolering wordt een revisie tekening gemaakt en bij de oplevering aan de kopers en aan de Vereniging van Eigenaars verstrekt.

Bestrating Het toegangspad naar de entree en de zijweg vanaf het gemeentetrottoir tot aan de autolift van het appartementengebouw wordt bestraat met betontegels 500x500 mm omsloten door beton­ banden. De bestrating wordt op de situatieteke­ ning weergegeven. De exacte uitvoering en kleur van de bestrating zal nader worden bepaald.

Terreininventaris De nieuwe erfgrenzen van het terrein worden op de hoeken gemarkeerd door een piketpaaltje en door het Kadaster ingemeten.


Fundering Het gebouw wordt gefundeerd op een plaat­ fundering op vaste grondslag; één en ander bestaande uit de vloer van de stallingsgarage, gewapend beton dik 300 mm op een laag onder­ waterbeton dik circa 1 meter met rondom een damwand. Eén en ander volgens berekeningen en tekeningen van de constructeur.

Vloeren De begane grondvloer van het appartementen­ gebouw wordt uitgevoerd als geïsoleerde breed­ plaatvloer met betonopstorting afgewerkt met een dekvloer op een verende, isolerende laag, dik 30 mm. De verdiepingsvloeren worden uitgevoerd in een betonnen breedplaatvloer met betonopstorting en afgewerkt met een dekvloer op een verende, isolerende laag. De grote balkons op de eerste verdieping worden gemaakt van prefab betonplaten met antislip profiel en afvoergoot; het kleine balkon op de eerste verdieping en de balkons op de tweede verdieping worden uitgevoerd in breedplaatvloer met betonopstorting, harde isolatie en afgewerkt met sierbetontegels op rubberen tegeldragers.

Gevels, woningscheidende en dragende binnen­muren en liftschacht De buitengevels bestaan gedeeltelijk uit schoon­ metselwerk wat voor het grootste gedeelte wordt gekeimd in de kleur wit. De plint rondom het gebouw wordt uitgevoerd in schoonmetselwerk in de kleur antraciet. De buitengevels worden gebouwd als spouwmuur, voorzien van een luchtspouw en isolatie. Het metselwerk wordt voorzien van de nodige dilatatievoegen. De voorgevel op de tweede verdieping wordt bekleed met houten geveldelen, afgewerkt in de kleur leisteengrijs. In de gevels worden ventilatiekokers met roosters aangebracht voor de ventilatie van de stallings­ garage. Er wordt een aantal stootvoegen in het metselwerk opengelaten voor de ventilatie van de spouw. Het metselwerk en voegwerk van het gebouw worden uitgevoerd volgens een door de architect in het werk te bepalen metselverband, kleur en structuur. Boven de kozijnen wordt in het binnenspouwblad waar nodig een betonlatei toegepast en in het buitenspouwblad wordt een rollaag in het metsel­ werk gemaakt alsmede een stalen latei toegepast. De woningscheidende muren (tussen de apparte­ menten onderling) worden uitgevoerd in

kera­mische binnenmuurelementen. De dragende binnenmuren en de muren van de bouwkundige liftschacht worden eveneens in keramische binnenmuurelementen uitgevoerd. De dragende wanden van de stallingsgarage inclusief liftschacht worden uitgevoerd in gewapend beton.

dagkanten. De kozijnen welke niet tot de vloer doorlopen worden voorzien van een houten vensterbank met een dikte van circa 22 mm (met uitzondering van de badkamer). Het geheel afgewerkt met geprofileerde architraaflijsten (met uitzondering van de badkamer).

Dakconstructie en dakbedekkingen

De binnendeurkozijnen van de appartementen zijn houten binnendeurkozijnen zonder bovenlicht. De binnendeuren zijn stompe houten deuren. De afmeting van de deuren is minimaal 880 x 2315 mm, met uitzondering van de meterkastdeur.

Het hellende dak van de tweede verdieping wordt uitgevoerd als een geïsoleerde houten kap met geïsoleerde enkelschalige dakelementen voorzien van panlatten en keramische dakpannen. Het dak wordt ondersteund door een staalconstructie, die gedeeltelijk en omtimmerd in de appartemen­ ten op de tweede verdieping zichtbaar zal zijn. De platte daken op de verdiepingen worden uitge­ voerd als betondak met isolatie en een 2-laagse dakbedekking. De goten worden gemaakt van zink in een houten dakgoot met zinken hemel­ waterafvoeren. Op de daken worden dakkappen aangebracht van metaal en/of kunststof ten behoeve van de rookgasafvoer, de luchttoevoer van de cv-ketel, de rioleringsbeluchting en de afvoer van ventilatielucht. De verschillende dakdoor­voeren worden zoveel mogelijk opgeno­ men in deze dakkappen. Op de eerste verdieping wordt om de balkons een gemetselde borstwering met stalen buisleuningen geplaatst. Rondom de dakterrassen op de tweede verdieping wordt een houten borstwering met stalen buisleuningen aangebracht.

Isolatie van de appartementen Het appartementengebouw wordt geïsoleerd volgens de huidige normen. De spouwmuren worden voorzien van isolatie bestaande uit minerale wol, waardoor de totale gevelconstructie een isolatiewaarde heeft van 3,0 m² K/W.

In de buitenkozijnen, -ramen en -deuren wordt hoog rendement isolerende beglazing (HR++ beglazing) toegepast. De beglazing lager dan 85 cm boven de vloer wordt uitgevoerd in veilig­ heidsglas. De roeden in het glas worden gemaakt met het zogenaamde Wiener Sprossen systeem. Tussen de ruiten van het dubbelglas wordt een aluminium vakverdeling gemaakt en op deze vak­verdeling worden er aan de buitenkant glas­ latten verlijmd. In de kozijnen worden ventilatieroos­ ters opgenomen. Daar waar nodig, in verband met geluidsisolatie-eisen, worden boven de kozijnen suskasten aan­gebracht voor de natuurlijke ventilatie in plaats van de ventilatieroosters.

Hang- en sluitwerk De beweegbare delen worden voorzien van hangen sluitwerk dat voor het goed functioneren en borgen van deze beweegbare delen noodzakelijk is. De hieronder genoemde onderdelen zullen ten­minste worden aangebracht: • Voordeur: meerpuntsluiting met cilinder en stalen veiligheidssluitkom, scharnieren voorzien van een anti-inbraaklip;

De isolatiewaarde van het platte- en hellende dak is 3,0 m² K/W. De begane grondvloer heeft een isolatiewaarde van 3,0 m² K/W. De beglazing in de buitengevels bestaat uit isolerende beglazing met een hoog rendement (HR++ beglazing).

Binnenmetselwerk en binnenwanden De appartementenscheidende wanden worden uitgevoerd in keramische binnenmuurelementen. De binnenspouwbladen van de buitengevels en dragende binnenmuren worden eveneens uitge­ voerd in keramische binnenmuurelementen.

Kozijnen, ramen, deuren en beglazing Alle buitenkozijnen, -ramen en –deuren worden vervaardigd van hardhout. De kozijnen welke doorlopen tot de vloer worden voorzien van een kunststeen onderdorpel. De gevelkozijnen worden aan de binnenzijde voorzien van uitgetimmerde

51


Trappen, hekken en binnentimmerwerk

• Openslaande deuren: meerpuntssluiting met cilinder en stalen veiligheidssluitkom, scharnieren voorzien van een anti-inbraaklip; • Draai-kiepramen: draai-kiepbeslag en scharnieren voorzien van een anti-inbraaklip; • Meterkast / cv-kast: kastslot; • Badkamer en toilet: vrij- en bezetslot; • Woonkamer: loopslot; • Slaapkamer(s): dag- en nachtslot.

De buitentrappen en bordessen van het vlucht­ trappenhuis aan de achterzijde worden uitgevoerd in staalprofiel met antislip oppervlak. De stalen leuningen en balustrades worden in kleur gemoffeld. De leuningen op de borstweringen langs de bal­ kons en dakterrassen, zoals op de gevel­teke­ningen staat aangegeven, worden vervaardigd van in kleur gemoffeld staal.

Het bovenstaande is een indicatie. Het hang- en sluitwerk wordt samen met de kozijn-, raam- en deurconstructie uitgevoerd conform de geldende normen van onder andere het Politie Keurmerk Veiling Wonen.

Het aftimmerwerk rondom de kozijnen en verder waar nodig wordt uitgevoerd in geschilderde mdf architraaflijsten. In de entree, woonkamer, keuken, slaapkamers, gangen, pantry etc. worden hoge mdf-plinten aangebracht.

De cilinders in de sloten van de buitendeuren worden allen gelijksluitend uitgevoerd, dat wil zeggen met 1 sleutel te openen en te sluiten. De draaiende delen in de buitenramen -deuren zijn voorzien van inbraakpreventief hang- en sluitwerk in de categorie SKG**, inbraakwerendheidsklasse 2.

Keukeninrichting

De lift wordt uitgevoerd met een woningtoegang­ systeem waardoor ieder appartement alleen toegan­ kelijk is voor eigen bewoners met een toegangspas. De binnendeuren worden voorzien van deurkrukken met rozetten in aluminium uitvoering.

Dorpels Onder de binnendeur van de badkamer en het toilet worden antraciet kunststeen dorpels toegepast. In het appartement worden geen stofdorpels (drempels) onder de binnendeuren toegepast. De binnendeuren worden boven de afwerkvloer afgehangen zodat een ventilatieopening onder de deuren openblijft.

Voor de keukeninrichting (leveren en aanbrengen keukenmeubelen en -apparatuur) is een stelpost opgenomen van € 20.000,- inclusief BTW en opslagen. Bij Elan Keukens en Koken in Eemnes vindt u een voorbeeldopstelling van de keuken welke zou vallen binnen de stelpost. Mocht u besluiten om uw keuken elders te kopen, dan geldt de stelpost als minderwerk met in mindering gebracht de aannemingsvergoeding van 10%. Uw keuken wordt dan na oplevering door uw eigen leverancier geplaatst. Wel kunnen wij (tegen betaling van meerwerk) vóór oplevering de installatie voor u aanpassen.

Schilderwerk Het schilderwerk wordt onderverdeeld in buitenschilderwerk en binnenschilderwerk.

Installaties

Technische omschrijving 52


A.Buitenschilderwerk: Alle voorkomende houtwerken (buitenkozijnen, ramen, -deuren e.d.) worden afgewerkt met een dekkende verf volgens de voorschriften van de fabrikant en volgens een door de architect vastge­ steld kleurschema. De buitenkozijnen, ramen en deuren worden in de fabriek voorzien van een aantal verflagen. Op de bouwplaats wordt het buitenschilderwerk eenmaal afgeschilderd. B.Binnenschilderwerk op waterbasis: De buitenkozijnen, -ramen en -deuren e.d. worden aan de binnenzijde afgeschilderd in dezelfde kleuren als het buitenschilderwerk. De houten binnendeurkozijnen in de appartementen worden geschilderd in de kleur wit (RAL9010).

Wand- en plafondafwerking Alle wanden van de verkeersruimten en verblijfsruimten worden sausklaar afgewerkt en geschilderd in de kleur wit (RAL9010). De plafonds van de verkeersruimten, verblijfs­ ruimten, badruimte en toiletruimte worden tevens sausklaar afgewerkt en geschilderd in de kleur wit (RAL9010). Op een aantal plaatsen steekt de staalconstructie onder het plafond uit en blijft omtimmerd in het zicht.

Vloerafwerking De ruwe betonvloeren worden afgewerkt met een dekvloer van circa 70mm. In de badruimte en toiletruimte wordt een tegelvloer op de afwerk­ vloer gelijmd. In de afwerkvloeren worden onder andere de leidingen van de centrale verwarming en de elektrische installatie weggewerkt. Boren, spijkeren enzovoort in de afwerkvloer is daarom niet toegestaan.

Tegelwerk Het tegelwerk in de sanitaire ruimten kent de volgende stelpost: Leveren wandtegels: € 35,- per m² inclusief BTW. Leveren vloertegels: € 50,- per m² inclusief BTW. Bij de nader bekend te maken tegelshowroom kunt u de tegels uitzoeken. U dient er rekening mee te houden dat afwijkende tegelmaten kunnen leiden tot een wijziging van de montagekosten. De tegels hebben een afmeting van 15 x 15 cm tot maximaal 40 x 40 cm. De tegels worden in recht- of halfsteensverband aangebracht door middel van verlijmen. Het toilet en de badkamer worden tot het plafond betegeld en wit gevoegd. Voor de vloertegels geldt dat ze in recht verband worden verwerkt en niet strokend met de wandtegels en grijs gevoegd. De binnendeuren en plinten in de appartementen zijn fabrieksmatig behandeld in de keur wit. Het eventuele aftimmerwerk wordt geschilderd in de kleur wit (RAL9010). In verband met het milieu en de gezondheid van de schilders wordt verf op waterbasis gebruikt. De kozijnen, ramen en buitendeuren worden aan de binnenzijde niet geplamuurd, éénmaal geschuurd en éénmaal op de bouwplaats geschil­ derd. Door de verf op waterbasis en de éénmalige afwerking op de bouwplaats blijft de houtstructuur zichtbaar. Oneffenheden in het schilderwerk zijn hierbij niet te voorkomen. Er wordt niet gekit, zodat naadjes bij de glaslatten e.d. wel zichtbaar blijven. De verf heeft een matte uitstraling. De hekwerken en leuningen worden gemoffeld in een door de architect bepaalde kleur.

Installaties Waterinstallatie De koud- en warmwaterinstallatie wordt uitgevoerd volgens de geldende voorschriften. De koudwater­ leiding wordt aangelegd vanaf de watermeter, geplaatst in de meterkast (entreehal begane grond). Per appartement worden de volgende tappunten aangesloten op de koudwaterleiding: • Closetcombinatie in het toilet en badkamer; • Fonteincombinatie in het toilet; • Wastafelmengkraan in de badkamer; • Douchemengkraan in de badkamer; • Wasmachineaansluiting in de kast/pantry; • Gootsteenmengkraan in de keuken; • Voorzieningen t.b.v. de technische installatie.

De warmwaterinstallatie wordt aangesloten op de warmtepomp in de kelder. Per appartement worden de volgende tappunten aangesloten op de warmwaterleiding: • Wastafelmengkraan in de badkamer; • Douchemengkraan in de badkamer; • Gootsteenmengkraan in de keuken. De aansluitkosten op het waterleidingnet zijn in de koopsom inbegrepen.

Sanitair en kranen Voor het sanitair (leveren en aanbrengen) wordt een stelpost opgenomen van € 7.500,- per appartement inclusief BTW. Bij een nader bekend te maken showroom kunt u het standaard sanitair bekijken. Desgewenst is ook ander sanitair moge­ lijk. Dit is eveneens in de showroom te bekijken. Eventuele wijzigingen van sanitair kunnen van invloed zijn op de prijzen van montage in verband met de bewerkelijkheid. Indien u in de showroom het sanitair uitbreidt of compleet ander sanitair uitzoekt ontvangt u een offerte met verrekening van het standaard sanitair. In de offerte van de showroom of in onze totale meer- en minderwerk opgave worden de eventuele extra montagekosten en bouwkundige kosten doorberekend. Voor de aanvang van de bouwwerk­ zaamheden is het mogelijk om de indeling van de badkamer te wijzigen.

Gasinstallatie De appartementen worden aangesloten op het openbare gasnet. Er worden leidingen binnen het appartement aangebracht naar: • De opstelplaats van het kooktoestel in de keuken; • De warmtepomp in de kelder. De aansluitkosten op het gasleidingnet zijn in de koopsom inbegrepen.

Elektrische installatie De elektrische installatie wordt aangelegd vanuit de meterkast (deze wordt ingericht conform de eisen van de betreffende nutsbedrijven) en verdeeld over diverse groepen. Voor de was­ machine- en wasdrogeraansluiting wordt een aparte groep geleverd. De elektrische installatie wordt uitgevoerd met aardlekschakelaars. De elektrische installatie wordt uitgevoerd volgens het gemodificeerde centraaldozensysteem. De buisleidingen van kunststof, naar de schakelaars en wandcontactdozen worden weggewerkt in de wanden en de vloeren met uitzondering van de technische ruimte en de meterkast. Het schakel­ materiaal en de wandcontactdozen zijn van wit kunststof. De wandcontactdozen worden uitgevoerd als inbouw met randaarde volgens bemonstering.

53


De hoogte van de schakelaars en wandcontact­ dozen is gerekend vanaf bovenkant afwerkvloer: lichtschakelaars en wandcontactdozen keuken: circa 1200 mm • Lichtschakelaars overige ruimtes: circa 1050 mm • Wandcontactdozen overige ruimtes: circa 300 mm • (Loze) leidingen (TEL en CAI): circa 300 mm De gehele installatie zal aan de normen van het stroomleverend bedrijf voldoen. De plaats en hoeveelheden van lichtpunten, schakelaars en wandcontactdozen zijn volgens NEN1010 berekend, een en ander volgens de verkoop­ tekeningen. De aansluitkosten op het elektriciteitsnet zijn in de koopsom inbegrepen.

Rookmelders In het appartement worden rookmelders toe­gepast. De plaats van de rookmelders is op tekening aan­ gegeven. De rookmelders worden op het lichtnet aangesloten en voorzien van een batterij.

Algemene en gemeenschappelijke elektrische installatie De entreehal wordt voorzien van buitenverlichting op schemerschakeling. Bezoekers kunnen aanbellen op een bellentableau en worden toegelaten middels een intercominstallatie. De entree en stallingsga­ rage worden voorzien van verlichting op schemer­ schakeling. Alle algemene verlichting wordt aan­ gesloten op de algemene meter in de gemeenschappelijke meterkast.

Telecommunicatie installatie, CAI-installatie en belinstallatie Per appartement bevinden zich in de meterkast de aansluitpunten voor de centrale antenne-installatie (CAI) en het telefoonnet (TEL). In de woonkamer wordt één CAI en één TEL aansluiting compleet met bedrading geleverd en afgemonteerd. In de slaapkamers worden twee loze leidingen aangebracht t.b.v. bijvoorbeeld CAI en TEL. De appartementen worden voorzien van een belinstallatie met intercom, alsmede een videofoon met zwart-wit scherm.

Verwarmingsinstallatie Het appartementencomplex wordt aangesloten op een collectieve warmtepomp in de kelder. Zie voor de uitleg hiervan pagina 44 en 45 van deze brochure. De woonkamer, keuken en bad­kamer worden voorzien van vloerverwarming als hoofdver­ warming. In de badkamer wordt tevens een elektrische designradiator als bij­verwarming geplaatst. De leidingen zullen volgens het zogenaamde VPEC systeem worden uitgevoerd,

Technische omschrijving 54

dat wil zeggen dat de cv-leidingen in de afwerk­ vloer liggen. Dit houdt in dat in de afwerkvloer niet mag worden gespijkerd of geboord. De temperatuurregeling vindt plaats door middel van een kamerthermostaat in de woonkamer. De hieronder genoemde temperaturen worden bereikt en onderhouden bij gelijktijdige verwar­ ming van alle vertrekken, bij gesloten ramen en deuren en bij een buitentemperatuur en een gelijktijdig optredende windsnelheid conform de ISSO-51. Woonkamer/keuken Slaapkamer(s) Badkamer Entree

20º C 20º C 22º C 15º C

Van der Wardt Ontwikkeling B.V. is gerechtigd tijdens de bouw wijzigingen in het bouwproject aan te brengen waarvan noodzakelijkheid bij de uitvoering blijkt, mits deze wijzigingen geen af­ breuk doen aan: waarde, uiterlijk en bruikbaarheid van het appartement. Deze wijzigingen zullen geen der partijen enig recht geven op verrekening van meerdere of mindere kosten. Bij opgegeven afme­ tingen en kleuren zijn afwijkingen voorbehouden. Na het tekenen van de koop-/aannemings­ overkomst wordt de koper in de gelegenheid gesteld met een medewerker van Designa zijn of haar wensen met betrekking tot het appartement te bespreken. Vervolgens zal Van der Wardt Bouw die getekende wijzigingen vertalen in een defini­ tieve tekening en bijbehorende offerte.

In de slaapkamers, hal en entree worden convec­ toren geplaatst. Deze convectoren zijn fabrieks­ matig afgelakt in de kleur wit (RAL9010). Het aantal en de plaats van de convectoren zijn bij benadering op de verkooptekening weergegeven. De afmetingen, exacte posities en het aantal con­ vectoren kunnen in werkelijkheid afwijken van de verkooptekeningen.

Mechanische ventilatie In het appartement wordt een mechanisch venti­ latiesysteem geplaatst. Deze installatie zuigt via de keuken, toilet en de badkamer lucht af. Via de ventilatieroosters in de gevelkozijnen wordt buiten­ lucht aangevoerd. De ventilatie-unit (met 3 snel­ heden) wordt in de cv-kast geplaatst. De standen­ schakelaar voor de ventilatiesnelheid wordt in de keuken geplaatst. De ventilatiekanalen worden in de betonnen vloeren weggewerkt. In de badkamer, toilet en de keuken worden afzuigventielen aange­ bracht. Deze ventielen zijn ter indicatie op de tekeningen aangegeven, de exacte posities kunnen afwijken. In de keuken worden twee ventielen aangebracht, één voor de ruimte-afzuiging en één voor een motorloze afzuigkap. In de ruimte met de opstelplaats van de wasmachine wordt ook een afzuigventiel aangebracht.

Voorbehoud en wijzigingen tijdens de bouw De appartementen worden gebouwd conform het Bouwbesluit, gemeentelijke bouwverordening etc., zoals deze twee maanden voor de aanvraag van de bouwvergunning golden. De exacte uitvoering van bepaalde details en installaties wordt bij de verdere uitwerking van het project bepaald. Dit kan wijzigingen ten opzichte van de verkooptekeningen en de omschrijving tot gevolg hebben. Middels de nieuwsbrieven die tijdens de bouw worden verzonden wordt u hier­ van op de hoogte gehouden.

De levering van de grond en de opstallen als wel de nakoming van de koop-/ aannemingsovereen­ komst wordt onder meer afhankelijk gesteld van de afgifte van de onherroepelijke bouwvergunning door de gemeente Bilthoven. De aanvang van de bouw zal zo spoedig mogelijk starten nadat 80% van het project verkocht is. Aan (de inhoud van) deze publicatie kunnen op geen enkele manier rechten ontleend worden.


Kleur- en materiaalstaat Onderdeel

Omschrijving

Kleur

Baksteen, waalformaat Platvol doorgestreken Baksteen, waalformaat Baksteen, waalformaat Houten delen

Keimwerk, Keimwerk, Keimwerk, Keimwerk, Antraciet

Baksteen, waalformaat Platvol doorgestreken Baksteen, waalformaat

Donker bruinrood Donker bruinrood Donker bruinrood

Hout Hout Hout Hout Hout (Wiener Sprossen)

Antraciet Grijs Grijs Dieprood Grijs

Hout Hout Keramische dakpannen Hout Hout Hout Hout

Parelwit Parelwit Grijsblauw satijn Crèmewit Crèmewit Crèmewit Parelwit

Staal, gemoffeld Zink Aluminium

Antraciet Naturel Robijnrood

Gevels Gevelmetselwerk Voegwerk Waterslag onder kozijnen in metselwerk verdiepingen Rollagen boven buitenkozijnen Geveldelen 2e verdieping

wit wit wit wit

Plint Gevelmetselwerk plint Voegwerk plint Waterslag onder kozijnen begane grond

Kozijnen, ramen, deuren Gevelkozijnen Draaiende delen Buitendeuren Voordeur hoofdentree Roeden

Dak, dakkapel Dakgoten Windveren Dakpannen Zijwangen dakkapel Kozijnen dakkapel Draaiende delen dakkapel Boeiboord dakkapel

Overige Buisleuning Hemelwaterafvoer Postkasten/bellentableau

Aantekeningen

55


monument van de toekomst

Informatie en verkoop Burgersdijk makelaars

Nassau Staete \ Villa appartementen & penthouse

Emmaplein 6 3722 AD Bilthoven

Telefoon: E-mail: Internet:

030-2287611 info@burgersdijk.com www.burgersdijk.com

www . vorstelijkwoneninbilthoven . nl Colofon Ontwikkeling \ Van der Wardt Ontwikkeling Architect \ Eekel & Co Inlichtingen \ www.vorstelijkwoneninbilthoven.nl Uitgave \ Van der Wardt Ontwikkeling Concept, ontwerp en uitvoering \ Baanbrekers

Voorbehoud De getoonde artist impressions, situatieschets, fotografie, plattegronden en andere impressies in deze documentatie geven een indruk van de uiteindelijke woonomgeving. De reĂŤle kleuren van onder andere de gevels en het schilderwerk kunnen wat afwijken. Aan deze tekeningen en de maatvoering daarvan kunnen, ondanks alle zorgvuldigheid, geen rechten worden ontleend. Baanbrekers.nl 2100583

56


60


www.vorstelijkwoneninbilthoven.nl

Sales documentation Nassaustaete  

Sales documentation Nassaustaete in Bilthoven to sell appartments

Read more
Read more
Similar to
Popular now
Just for you