Page 1

Чаят ...е онази специална напитка, която още с първата си глътка може да те отведе на пътешествие в чудни светове от аромат и вкус, да те пренесе от континент на континент и от епоха в епоха. Чаят има силата да излекува тялото ти и да успокои или събуди ума ти. Той носи в себе си хиляди усмивки и блажени въздишки... В селекцията ни има подбрани чайове от цял свят, които приготвяме тук на място в красиви ръчно-изработени чайничета. Предлагаме и насипен чай за вкъщи, както и специални кутийки, цедки, чаши, чайници и разнообразни други аксесоари за приготвяне на истински добър чай.


АЮРВЕДИЧЕН ЧАЙ чайник 350 мл

Успокояващ чай (Вата доша)

4,00 лв

Плътен и леко сладък аромат, който усмирява всеки стрес. Съдържа: парченца канела, корен от женско биле (сладник), парченца джинджифил, копър, кори от портокал, кардамом.

Балансиращ чай (Питта доша)

4,00 лв

Успокояващ и балансиращ чай със сладък и мек вкус, допълнен от нежен цветен акцент. Съдържа: парченца канела, кардамом, корен от женско биле (сладник), кориандър, копър, джинджифил, ровози цветчета.

Стимулиращ чай (Капха доша)

4,00 лв

Енергизираща напитка без кофеин и с характерен индийски аромат на силни подправки. Съдържа: джинджифил, кардамом, кориандър, корен от куркума, карамфил, индийско орехче.

Чай за активния мъж

4,00 лв

Възстановява силите и премахва умората. Съдържа: парченца канела и джинджифил, копър, листенца розмарин, мента, кардамом, кeрaб, листенца дамания, корен от женско биле (сладник), листенца градински чай, черен пипер, карамфил, корен от сарсапарила.

Чай за активната жена

4,00 лв

Мек и объл вкус с нотка копър и канела, силен и пикантен аромат на хвойна и свежи портокали, който със сигурност ще допадне и на мъжете. Съдържа: Кори от портокал, парченца канела, копър, корен от женско биле (сладник), кардамом, джинджифил, корени от глухарче и ангелика, карамфил, плодове от хвойна.


чайник 350 мл

Йога чай

4,00 лв

Класика в аюрведичната чаена традиция, трябва да опиташ този чай с мляко и подсладен. Съдържа: канела, листенца глог, късчета джинджифил, карамфил, черен пипер, кардамом.

Джинджър чай

4,00 лв

Съчетава плодов аромат, лимонова свежест и пикантен вкус на джинджифил. Естествено сладък и нелют. Съдържа: лимонена трева, корен от женско биле (сладник), парченца джинджифил, мента, кори от лимон, черен пипер.

Рейки чай

4,00 лв

Рейки е холистична лечебна терапия, която възстановява баланса у теб на всички нива. Този чай пресъздава основните принципи на Рейки с деликатен букет от билки, плодове и цветя. Съдържа: стафиди, парченца ябълка, кубчета манго, лимонена трева, шипка, цветчета хибискус, портокалови корички, морков, коприва, листа от черница, парченца мандарини и портокали, цветове от слез и слънчоглед, невен, розови цветчета и пъпки, шафран.

Фън Шуй чай

4,90 лв

Фън Шуй е древно знание за това как да създадем и запазим хармония между нас и заобикалящата ни среда. В този чай са представени основните 5 елемента на материалния свят чрез техните цветове и форми, които имат силата да възстановят хармонията в живота ни. Съдържа: парченца ябълка, годжи бери, драгонфрут, лимонена трева, листа от боровинки и коприва, портокалови корички, листа от евкалипт, морков, естествен аромат, слънчоглед и невен.


ЧЕРЕН ЧАЙ Черният чай се казва черен защото са черни листенцата му след като преминат специален процес на сушене и ферментация. В Китай го наричат още “пурпурен” заради цвета на готовия чай в чашата. Получава се от вечно зеленото растение Camellia sinensis. След като се наберат, листенцата му се сушат на въздух, а после се обработват внимателно на ръка за насипен чай или се натрошават с машина за пакетиран чай. След това минават през процес на ферментация. Накрая се изсушават отново и се сортират според качеството им. От трето и четвърто качество (силно натрошени или на прах листа) обикновено се прави пакетираният чай, чийто вкус е понатрапчив и горчив. Красивите цели листа (първо и второ качество) имат по-фин вкус и аромат и задължително се предлагат насипно. Приготвянето му не е никак сложно. Запарва се с вряла вода за 3 до 5 минути и след това задължително се прецежда (иначе започва да горчи). Отива му да е подсладен със захар, често се пие и с малко мляко. Ефектът е силно ободряващ, защото съдържа много кофеин. Действието му е по-плавно и дълготрайно отколкото на кафето, защото кофеинът не се усвоява наведнъж, а постепенно тъй като е свързан с танин. Има много благотворен ефект върху сърдечно-съдовата система. роизходът му е традиционно от Индия и Китай. В момента добър черен чай се призвежда и в други краища на света като Африка, Русия, Виетнам, Турция, Тайланд, Азърбейджан, Грузия, Индонезия, Малайзия и Гватемала. В много страни той е традиционната напитка и консумацията му е над 90% от всичкия чай в Европа.


чайник 350 мл

Ассам

3,00 лв

Една изключителна комбинация между цена и качество. Това е традиционен черен чай от областта Ассам в Индия. Има цели черни листенца със светли връхчета. Силен и тъмен, този чай е със земен и пикантен вкус и малцова нотка. Подходящ е за ежедневна употреба. Сервираме го с мляко.

Английска закуска

3,00 лв

Много силен черен чай, чийто листенца са накъсани за усилване на аромата и пикантността. Идва от областите Ассам и Суматра в Индия. Препоръчваме го подсладен и го сервираме с мляко.

Цейлон Хайгроун OP

3,00 лв

Този чай е отгледан на височина между 1000 и 2300 м. Има червеникави остри листенца, а ароматът му е силен и пикантен, с малцов привкус. Сервираме го с мляко.

Даржелинг Хималайски букет Внимателно подбран букет от втория цъфтеж на чаените плантации в Индия. Има средно големи тъмни листенца с малко връхчета. Много ароматен и пикантен на вкус. Сервираме го с мляко.

3,90 лв


ЗЕЛЕН ЧАЙ Зеленият чай има тъмно зелени листенца и специфичен аромат на земя. Благодарение на своя деликатен вкус и фина природа, този чай векове наред е бил привилегия само на висшата аристокрация в Китай и Япония. Получава се от същото вечно зелено растение Camellia sinensis като черния чай. При него ферментацията е прекъсната още в началото и съдържанието на кофеин е по-малко. Приготвянето му е малък ритуал. След като заври водата се оставя да изстине до 75-80 градуса и в нея се запарва чая за 1 до 2 минути. Ако се остави по-дълго започва да горчи. Същият чай може да се използва повторно за запарка, а често и трети път, като всеки следващ път вкусът и ароматът стават все по-деликатни. Студен е не по-малко вкусен отколкото топъл. Никак не му отиват захар, мед и мляко, но е чудесна комбинация с дребни сладки, курабии и шоколади. Ефектът e oбодряващ и пречистващ. Той помага за контролиране на телесното тегло, по-добро храносмилане и изхвърляне на токсините от организма. Укрепва сърдечносъдовата система, подобрява функционирането на мозъка и помага за по-бързото зарастване на рани. Предотвратява образуването на кариес и камъни в бъбреците. Има благоприятен ефект дори при нелечими заболявания като Паркинсон, Алцхаймер, множествена склероза и рак. Подобрява концентрацията и успокоява ума. Произхожда от Китай. Зеленият чай е традиционна напитка също в Япония, Цейлон, Корея и повечето азиатски страни.


чайник 350 мл

Сенча OP

3,00 лв

Особено популярен в Китай, този чай е подходящ за ежедневна употреба, както и за първи стъпки в света на зеления чай. Листенцата му са големи, остри и трошливи. Вкусът му е мек и сладък.

Небесен храм - Гънпаудър

3,00 лв

Традиционен китайски зелен чай, известен още като “Зуча” и “Перлен чай”. Тъй като е сушен във въртящи се барабани, листенцата му са на стегнати топчета - знак за високо качество. Вкусът му е много мек и не-горчив.

Банча

4,90 лв

Класически ежедневен чай, който японците традиционно пият по време на хранене. Богат на минерали, с ниско съдържание на кофеин. Листенцата са цели, остри и големи, подбрани от ниските стръкове на растението. Вкусът е много мек, плътен и с лек дъх на трева.

Генмайча “Генмайча” означава натурален ориз. Този специалитет е приготвен от Банча чай и печен белен ориз. Вкусът му е мек, със сладък дъх на карамел. Съдържанието на кофеин е много ниско, а японците традиционно пият този чай в следобедните часове.

4,90 лв


БЯЛ ЧАЙ Белият чай се казва бял защото е покрит от нежни сребристи власинки. Той е най-фин и деликатен от всички видове чай и в същото време въздействието му върху организма е най-силно и поразително. Получава се от Camellia sinensis като се използват само нежните връхчетата на растението - сребристите пъпчици и най-горните млади листенца. Те се берат през ранната пролет, в дните, когато времето е ясно и топло. След това се попарват и сушат, без да минават през процес на ферментация и така запазват в себе си живата сила на природата. Приготвянето на белия чай е изкуство. Температурата на водата за запарката трябва да е 80 или 90 градуса (в зависимост от сорта), а времето от 2 до 3 минути. Някои сортове позволяват запарката да продължи 10 и дори 15 минути без да се появи горчив вкус, като същевременно ароматът и вкусът стават все побогати. Същият чай може да се използва втори и трети път, като всеки следващ път се изчаква малко по-дълго. Ефектът е подмладяващ и оздравяващ. Белият чай е изключително богат на антиоксиданти, които неутрализират свободните радикали и така забавят стареенето. Особено ценни и многобройни са флавоноидите в този чай, а те спират растежа на раковите клетки не им позволяват да се размножават. Една чаша бял чай на ден може да регулира високото кръвно налягане, да намали нивата на холестерол и да поддържа в добра форма цялата кръвоносна система, като намалява шанса от сърдечен удар с повече от 50%. Повишава имунитета на целия организъм, понижава високата кръвна захар и заздравява костите. Произхожда от Китай, провинцията Фуджиан, и според легендите е познат на императорската династия от повече от 5000 години. Останалата част от света научава за този вълшебен елексир съвсем наскоро и вече има сортове бял чай, които се отглеждат извън Китай на места като Индия, Шри Ланка и Кения.


чайник 350 мл

Пай Му Тан

5,90 лв

Най-популярният бял чай в света, който идва от китайската провинция Фуджиан. Цветът на листенцата му прелива във всички нюанси на зеленото, а вкусът му е дискретен и елегантен.

Лунна пътека

4,00 лв

Сладък като тайната усмивка на пълната луна, свеж като прясно изцеден сок от плодове и изпълнен с нежната енергия на белия чай. Съдържа: китайски бял чай Пай Му Тан и Чуй Мин (89%), шипка, касис, аромат, цветчета слез и слънчоглед.

Жасминов бриз

4,00 лв

Фин бял и зелен чай със сладък ванилов аромат и много деликатен вкус на пролетни плодове и цветя. Съдържа: Китайска Сенча и бял чай Сребърни Игли (91%), аромат, жасминови цветове, парченца сушени ягоди.

Ангелска целувка Сладък като нежна целувка от ангел, този чай има аромат на плодове и рози от райските градини. За тази неземна напитка са използвани най-фините бели и зелени чайове, които виреят тук на земята дар от небесата... Съдържа: китайски Сенча чай, Лунг Чинг, Пай Му Тан (86%), кубчета папая (папая, захар), кубчета ананас (ананас, захар), аромат, розови листенца, парченца сушени ягоди.

4,00 лв


АРОМАТЕН ЧЕРЕН ЧАЙ чайник 350 мл

Ърл Грей Екселсиор (бергамот)

3,60 лв

Един от най-популярните аромати в света. Основа e фин Юнан, мек Киймун и плътен Цейлонски чай. Съдържа: черен чай, аромат.

Мейгуй Хонгча (Розов чай)

3,60 лв

Традиционен китайски чай, който се суши наслоен с розови цветчета, а после се пресява и разделя. Има типично сладък плътен вкус и цветен аромат. Сервираме го с мляко. Съдържа: черен чай и розови цветчета.

Крем карамел

3,60 лв

Сладък, сметанов и леко пикантен. Съдържа: черен чай (81%), захар, костилка от бадем, инвертирана захар, натрошени парченца какао, аромат, парченца ванилия.

Магическа луна (ягода)

3,60 лв

Магически популярен микс от черен с малко зелен чай и сладко-тръпчив букет от плодове и цветя. Съдържа: черен чай (56%), зелен чай (20%), кубчета папая (папая и захар), шипка, аромат, слънчогледови цветове.

Ирландска утрин

3,60 лв

Много силен черен чай с вкус на ром, мек и сладък аромат. Съдържа: черен чай (90%), кокосови стърготини, листа от дива ягода, аромат, шафран.

Боровинка

3,60 лв

Свежият и тръпчив вкус на боровинки и малини сякаш танцува с благородния и остър вкус на черния чай в една неповторима симфония от вкус и аромат! Съдържа: черен чай (90%), парченца сушени малини и боровинки, аромат.

Сър Стюарт

3,60 лв

Елегантна комбинация от черен и зелен чай, леко подлютена от джинджифил, но и освежена с копър и кардамом, на фона на меки плодови и цветни аромати. Съдържа: черен чай (32%), зелен чай (25%), парченца джинджифил, копър, кардамом, аромат, розови и слънчогледови цветчета.


АРОМАТЕН ЗЕЛЕН ЧАЙ чайник 350 мл

Китайски Жасмин

3,60 лв

Традиционен китайски специалитет, който се приготвя от чаени листенца, сушени заедно с жасминови цветове. Ароматът е цветен, а вкусът - сладък. Лек и подходящ за всяко време на денонощието.

Сенча Уакаме

3,60 лв

Много ободряващ зелен чай със свеж дъх на лимонена трева, пречистващ и разкрасяващ ефект от японско уакаме и енергиен прилив от латино мате. Съдържа: зелен чай, зелено Мате, парченца водорасли, лимонена трева, натурален лимонов аромат.

Сенча Манго

3,60 лв

Сладък и свеж зелен чай с неустоим аромат на манго, нежен вкус на зрели плодове и слънчево лято. Съдържа: зелен чай, аромат, слънчогледови цветове.

Сенча Кактус

3,60 лв

Екстравагантен вкус на кактус с аромат на сладки пъпеши и круши. Съдържа: зелен чай (94%), парченца боровинки (боровинки, захар, растителна мазнина), аромат, портокалови цветчета.

Омагьосана гора (сладък бадем)

3,60 лв

Нежен сенча чай в комбинация с пикантно зелено мате и омайващ аромат на бадеми. Съдържа: зелен чай (56%), зелено мате, кокосови стърготини, аромат, розови листенца, слънчогледови цветове.


ПЛОДОВ ЧАЙ чайник 350 мл

Ягоди със сметана

3,80 лв

Плодово-сметаново вълшебство, сладко и ароматно. Съдържа: парченца ябълка, цветове хибискус, цветове от бъз, шипка, кубчета ананас (ананас и захар), аромат, парченца ягоди.

Високо в облаците (череша, киви & кокос)

4,50 лв

Този плодов микс може да изгони и най-мрачните облаци от сивото небе, за да заблести отново лятното слънце с дъх на киви, вишни, боровинки и кокос. Съдържа: парченца ябълка, киви и вишни, червени боровинки, кокосови стърготини и аромат.

Светъл бадем

3,60 лв

Изкусителни карамелизирани бадеми допълват сладостта на ябълковата основа, а плътният цвят е заслуга на парченцата червено цвекло. Съдържа: паренца ябълка, филирани и натрошени бадеми, парченца канела, парченца червено цвекло, аромат.

Неостаряла любов (ягода & малина)

3,60 лв

Сочни ягоди и малини красиво танцуват заедно с мекия, но силен аромат на ревен. Съдържа: цветове хибискус, шипка, плодове от бъз, боровинки, аромат, парченца ябълки, ягоди и малини.

Пинa Колада (кокос & ананас)

3,60 лв

Животворен, свеж, плодов и съвсем безалкохолен. Съдържа: парченца ябълка, цветове хибискус, шипка, кубчета ананас (ананас и захар), кокосови стърготини, аромат.

Дива череша

3,60 лв

Интензивен вкус и аромат на диви череши. Съдържа: парченца ябълка, цветове хибискус, цветове от бъз, шипка, парченца вишни и аромат.


чайник 350 мл

Арабска магия

3,60 лв

Наистина магически букет от червени вкусове и аромати. Съдържа: плодове от бъз, цветове хибискус, портокалови корички, аромат, цветчета метличина, розови листенца, боровинки, касис.

Ямайски ром (ванилия & ром)

3,60 лв

Аромат на ром, сладка ванилия и тръпчиви червени плодове. Съдържа: плодове от бъз, цветове хибискус, касис, аромат, цели къпини и малини, парченца ябълка.

Бора Бора (ягода & манго)

3,80 лв

Екзотичен микс от сладки и остри аромати. Съдържа: цветове хибискус, парченца ябълка, кубчета папая (папая и захар), стафиди, плодове от бъз, касис, аромат, парченца ягоди и малини, шафран, цветчета метличина.

Пале Роял (къпина)

3,60 лв

Благороден, елегантен и бонбонено сладък. Съдържа: кубчета папая (папая и захар), цветове хибискус, стафиди, касис, боровинки, плодове от бъз, аромат, парченца ягоди и малини.

Круши с канела

3,80 лв

Изкусително сладки круши поръсени с канела. Лек дъх на сметана допълва вълшебството на този плодов микс. Препоръчваме го със захар. Съдържа: парченца ябълка, цветове хибискус, шипка, кубчета ананас (ананас, захар), парченца канела, аромат, слънчоледови цветове.

Коледна ябълка

4,00 лв

Плодов коледен чай с дъх на ябълки, канела и сладка сметана. Съдържа; парченца ябълка, пръчици канела, филирани бадеми, портокалови корички, шипка, аромат, шушулки кардамом, розови чушлета.


ЕКЗОТИЧЕН ЧАЙ чайник 350 мл

Ройбос

3,00 лв

Традиционен южно-африкански чай, чието име означава “червен храст”. Освен, че е червен на цвят, той е много мек, леко сладък и с аромат на земя. По-скоро билка, отколкото чай в традиционния смисъл на думата, Ройбос е известен като мощен антиоксидант, който запазва младостта на тялото. Той има благоприятно въздействие при нервни неразположения, алергии и храносмилателни проблеми. Традиционно в Африка този чай се използва и като лаек срещу бебешките колики, а също и при астматични проблеми. Има цялостен стимулиращ ефект. Без кофеин. Сертифициран органичен произход.

Ройбос нар и грозде

3,60 лв

Плодов и свеж, с дъх на нар и прясно изцеден гроздов сок. Нежно щипе езика, а после го гали с неподправена сладост. Съдържа: чай Ройбос, аромат, цветове от слез, сушени червени боровинки и малинки, зрънца нар.

Ройбос портокал и евкалипт

3,60 лв

Австралия и Африка се срещат в този чай за една неповторима комбинация от плодова сладост и ментолова свежест. Съдържа: Ройбос, листа от евкалипт, портокалови корички, аромат, портокалови цветчета.

Шоколадов трюфел

3,60 лв

Мек ройбос чай с вкус на течен шоколад и сладка сметана. Съдържа: Ройбос чай, парченца шоколад (захар, какаови стърготини, какаово масло, какао на прах, соев лецитин), кокосови стърготини, аромат.

Био релакс

4,90 лв

Този чай носи чистата сила на природата, която помага да се справиш с напрежението на отминалия ден. Мекият вкус на Ройбос чаят е хармонично допълнен от сладък Хънибуш и ароматна лайка. Сертифициран органичен произход. Съдържа: зелен Хънибуш и Ройбос, копър, анасон, лайка, шафран.


чайник 350 мл

Мате от Аржентина

3,00 лв

Йерба мате е националното питие на Аржентина, Уругвай и Парагвай. Приготвя се от изсушените листа на Ilex paraguariensis, съдържа кофеин и други стимуланти и има силно тонизиращо и освежаващо действие, което продължава по-дълго от това на кафето. Регулирата нивото на кръвната захар, подпомага храносмилането, отпуска нервите и намалява напрежението, облекчава алергичните симптоми и засилва имунната система.

Мате Портокал

3,00 лв

Свеж, ободряващ и ароматен. Съдържа: зелено и печено Мате, корен от женско биле (сладник), портокалови корички и цветчета, естествен аромат. Без кофеин.

Лимонена трева

3,00 лв

Лимонената трева е широко разпространена билка, родом от източна Азия и Австралия. Тя има успокояващ ефект, който помага срещу стрес и безсъние, пречиства черния дроб, панкреса, бъбреците и цялата храносмилателна система, има и леко разхлабително действие, което помага за изхвърлянето на токсините от организма. Помага за изчистването и тонизирането на кожата и мускулите. Лекува дори настинка и може да смъкне висока температура. Вкусът е цитрусов, свеж и естествено сладък.

Хъни буш

3,90 лв

Традиционен южно-африкански чай, чието име означава “меден храст”. Има жълти цветчета, които ухаят на мед. Вкусът на чая е естествено сладък и ароматен. Помага за лечението на кашлица, намалява кръвната захар (препоръчва се при диабетици).Без кофеин. Сертифициран органичен произход.


БИЛКОВ ЧАЙ чайник 350 мл

Лайка

2,50 лв

Силна и ароматна билка, известна със своето противовъзпалително, болкоуспокояващо и успокояващо действие. Помага при проблеми с храносмилателната система, а също и при настинка.

Мащерка

2,50 лв

Един от най-ароматните български чайове, наричана още “бабина душица”. Има успокояващо и балансиращо действие. Помага при грип и кашлица. Казват, че вдъхва смелост в трудни мигове.

Липа

2,50 лв

Има мек вкус, сладък аромат и мощно действие. Много помага при настинки и възпаления на гърлото, а също и успокоява. Помага при безсъние.

Мурсалски чай

2,50 лв

Рядка билка с с мек и нежен вкус, която има тонизиращо и имуностимулиращо действие. Помага за балансиране на целия организъм.

Жълт Кантарион

2,50 лв

Развеселява в тъжни моменти, балансира хормоните и подсилва имунната система. Вкусът е леко горчив.

Бъз

2,50 лв

Красиви малки бели цветчета с нежен аромат и сладък вкус, които успокояват и помагат при кашлица.

Борови връхчета

2,50 лв

Силно ароматни и полезни при кашлица, вкусът е леко горчив и тръпчив. Освежават и тонизират.

Мента Изключително ароматна билка със силно успокояващо и болкоуспокояващо действие.

2,50 лв


БИЛКОВИ МИКСОВЕ чайник 350 мл

Баланс

3,00 лв

Какво щастие! Долината лятна кара снегът да ухае. (Башо) Съдържа: роза, лавандула, липа, смокинови листа, дръжки вишна

Изгрев

3,00 лв

Слънцето изгрява. Подкани го далечна песен на славей. (Чора) Съдържа: мащерка, жълт кантарион, шипка, дива мента, мурсалски чай, борови връхчета

Залез

3,00 лв

Сянката ми се изписа на стената. Нощ. Пее щурче. (Рьота) Съдържа: лайка, маточина, трицветна теменуга, полски мак, акация

Лекота

3,00 лв

Вечерен дъжд. Мравката слиза по стъблото на бамбука. (Джосо) Съдържа: резене, бъз, дафинов лист, синя метличина, дюлеви листа

Сила

3,00 лв

Пада внезапен дъжд а гол аз яздя на гол кон. (Исса) Съдържа: орех, липа, роза, хвощ, живовляк, бял равнец

Здраве

3,00 лв

Животът ни е капчица роса. Дори и да е капчица роса животът ни - все пак... (Исса) Съдържа: парченца ябълка, листа от коприва, лимонена трева, листа от вербена, сушени боровинки, сладки листа от къпини.

Чай за кърмачки

3,00 лв

Съдържа: анасон, копър, мащерка, кориандър, резене, коприва, жаблек и други билки


КАФЕ Еспресо Лаваца (60 мл)

1,70 лв

Лаваца без кофеин (60 мл)

1,70 лв

Кафе с мляко (80 мл)

2,20 лв

Капучино (200 мл)

2,90 лв

Топло мляко с канела (200 мл)

2,00 лв

ДОПЪЛНИТЕЛНО Каничка мляко за кафе или чай (50 мл)

0,50 лв

Мед (40 гр)

0,50 лв


НАШИТЕ СТУДЕНИ НАПИТКИ Лимонада (300 мл)

2,20 лв

Правим я от лимон, пресен джоджън, тръстикова захар и минерална или газирана вода.

Ябълкина (300 мл)

2,20 лв

Правим я от ябълка, канела, тръстикова захар и минерална или газирана вода.

Ягодина (300 мл)

2,20 лв

Правим я от ягоди, тръстикова захар, минерална или газирана вода.

Джинджинада (300 мл)

2,20 лв

Правим я от пресен джинджър, лимон, тръстикова захар и минерална или газирана вода.

Подмладяваща напитка (300 мл)

2,50 лв

Натурален палмово-кленов сироп Madal Bal от център Гарабитов с прясно изцеден лимон и щипка лют червен пипер.

Фреш (300 мл)

3,90 лв

Може да е от лимони, портокали и / или грейпфрут.

Минерална вода (чаша) (300 мл)

0,70 лв

Газирана вода (чаша) (300 мл)

1,20 лв

Айрян (300 мл)

1,10 лв

Ласи (300 мл)

1,30 лв

Индийски айрян с кисело мляко, по аюрведична рецепта


ЧАЕНИ ЗАКАЧКИ Ладху (40 гр)

1,40 лв

Две топчета традиционен индийски десерт с масло, нахутено брашно, захар и едри парчета орехи.

Сусамена халва (40 гр)

1,40 лв

Две топчета халва по древна ведическа рецепта с гхи, кокос и сусам.

Бели топчета Симпли (40 гр)

1,40 лв

Две сладки бели топчета от мляко, масло, захар, ванилия, орехи и стафиди.

Веган топчета (40 гр)

1,40 лв

Две сладки топчета с много ядки и стафиди, без захар.

Овесени топчета (40 гр)

1,40 лв

Две сладки топчета с овесени ядки, джинджифил и дъх на кераб.

Домашен шоколад (20 гр)

1,00 лв

Две сладки топчета кафяв или бял шоколад с много ядки.

Плато различни сладки (120 гр) По едно парченце от всички сладки

4,50 лв


Домашна курабийка (36 гр)

0,70 лв

Прясно изпечена курабийка с много любов и слънчогледови семки.

Овесена курабийка (32 гр)

0,70 лв

Хрупкава курабийка от овесени ядки с аромат на канела и карамфил.

Мъфин (100 гр)

1,90 лв

Прясно изпечен мъфин от пълнозърнесто брашно и кераб, с много стафиди, орехи и усмивки.

Солено кексче (100 гр)

1,90 лв

Прясно изпечено солено кексче от царевично брашно и сиренце, с много семки и маслинки.

Меденка (40 гр)

0,80 лв

С канела и чист билков мед, пълнозърнести брашна, богатa на фибри и растителен протеин. Подсладенa с фруктоза. Без захар.

Крем Суджи (160 гр)

2,50 лв

Сладък млечен крем с ароматни подправки и препечен грис по специална аюрведична рецепта.

Йогурт с мед, орехи и бадемче (140 гр)

2,40 лв

Цедено кисело мляко с пчелен мед, орехи и бадемче.

Парче домашна торта (150 гр) Правим различни торти и всичките са много вкусни. Попитайте какво има днес.

4,50 лв


ДОМАШЕН СЛАДОЛЕД Шоколадов сладолед с лешници (100 гр)

2,50 лв

Джинджър сладолед с банан (100 гр)

2,50 лв

Ментов сладолед (100 гр)

2,50 лв

Сладолед ванилия с кокос (100 гр)

2,50 лв

Йога сладолед (100 гр)

2,50 лв

Зеленчуков сладолед (100 гр)

2,50 лв

Горски плодове (100 гр)

2,50 лв

Масала сладолед (100 гр)

2,50 лв

Една топка сладолед по избор (50 гр)

1,30 лв

Сладолед за вкъщи (400 гр)

5,20 лв

Сладоледена торта „Черно и бяло“ (160 гр)

4,50 лв

Домашно приготвена торта с много ядки, сладолед ванилия и кокос, тъмен блат от кераб и кафява захар.


ВЕДА КУХНЯ Нашата кухня е вегетарианска и съобразена с принципите на древната индийска мъдрост Аюрведа. Всички ястия са с добре балансирани съставки и подправки, приготвени с любов и светли мисли. Стараем се да използваме качествени и чисти продукти. Ние готвим без яйца, лук, чесън и гъби.


САЛАТИ Мояши

300 гр

5,50 лв

Прясно зеле с настъргани морковчета, кисели краставички, авокадо, царевица и соеви кълнове.

Табуле

300 гр

4,60 лв

Експлозия от витамини и зелена свежест в една класическа арабска рецепта с много магданоз, малко домат и елда за разнообразие. Засища и дава сила за героични дела.

Трицветна салата

300 гр

4,60 лв

Витаминозна „бомба“ от червено цвекло, краставица и морков, допълнени от специален дресинг с тахан и лимонов сок

Раита

300 гр

4,00 лв

Свежи парченца домат и краставичка в млечен сос със специален микс индийски подправки.

Гхоби Пачади

300 гр

4,00 лв

Прясно зеле със свежи доматчета, кокос, смлени препечени фъстъци и екзотични подправки по древна индийска рецепта.

Темпе

250 гр

5,50 лв

Темпе е пълнозърнест соев деликатес, който сервираме върху накъсана маруля, полят със соево-лимонов сос и допълнен от маслинки и свежи доматчета.

Унга

300 гр

4,00 лв

Свежа салата с морков, царевица, чушка, краставица, слънчогледови семки и специален дресинг.

Веда Шопска

300 гр

4,00 лв

Как би изглеждала шопската салата, ако бяхме в Индия преди няколко хиляди години..?


Авокадо

300 гр

5,50 лв

Свежа зелена салата с парченца авокадо, доматчета, слънчогледови семки и лимонов дресинг.

Хомос

200 гр

5,20 лв

Арабски пастет от нахут, сусамов тахан, зехтин и лимон, украсен с доматки и слънчогледови семки. Препоръчваме го с хлебче.

СУПИ Веда Таратор

300 гр

2,00 лв

Краставица, морков и слънчогледови семки в кисело мляко с копър и една Веда Тайна...

ДНЕВНО МЕНЮ Супа на деня

300 гр

1,90 лв

Всеки делничен ден след 12 часа можете да се насладите на вкусно домашно приготвена супа по специална аюрведична рецепта и свежи зеленчуци. След 16:30ч., 10% отстъпка.

Манджа на деня

300 гр

2,90 лв

Всеки делничен ден след 12 часа можете да се насладите на вкусно домашно приготвена манджичка по специална аюрведична рецепта и свежи зеленчуци. След 16:30ч., 10% отстъпка.


ОСНОВНИ Вата ориз

300 гр

5,30 лв

Жълт басмати ориз с ядки, стафиди, моркови и подправки по специална аюрведична рецепта с успокояващ ефект.

Питта ориз

300 гр

5,30 лв

Бял басмати ориз с грах, кисело мляко и подправки по специална аюрведична рецепта с балансиращ ефект.

Капха ориз

300 гр

5,30 лв

Пикантен басмати ориз с царевица, чушка и подправки по специална аюрведична рецепта със стимулиращ ефект.

Био нахут с басмати ориз

300 гр

5,60 лв

Био нахут с басмати ориз и свежи зеленчуци по специална аюрведична рецепта.

Запечени картофки със сиренца

300 гр

4,90 лв

Ароматни картофки запечени с три вида сиренa.

Зеленчуци на фурна

300 гр

5,10 лв

Свежи зеленчуци запечени на фурна със соеви кълнове, сметана, сирене, кашкавал и микс от аюрведични подправки.

Зеленчукови кюфтенца (веган)

300 гр

5,50 лв

Леко пикантни пържени топчета от зелена чушка, домат, краставица и тиквичка в нахутено брашно с индийски подправки и сос.

Новите ни люти кюфтенца

300 гр

5,70 лв

Хрупкави пикантни топчета от елда и нахут с много подправки и доматен сос.

Вегетарианско филе “Темпе”(веган)

200 гр

Панирано Темпе в нахутено брашно с подправки и свежа гарнитура.

6,40 лв


Зеленчукова Пакора (веган)

300 гр

5,50 лв

Тиквички, моркови и свежи сезонни зеленчуци панирани в нахутено брашно с индийски подправки и сос.

Веда Маш

300 гр

5,50 лв

Свободна интерпретация на тема миш-маш с чушки, моркови, домати, сирене, слънчогледови семки, кедрови ядки и Веда подправки.

Веда Пица

500 гр

5,50 лв

С доматчета, чушки, царевица, морков, грах, сиренце и кашкавал.

НАШИЯТ ХЛЯБ Здравословна филийка

1 бр

0,20 лв

Пълнозърнеста филийка - може да бъде препечена.

Здравословна филийка с гхи

1 бр

0,30 лв

70 гр

1,00 лв

Пълнозърнеста филийка препечена и намазана с пречистено масло (гхи).

Чапати с гхи

Индийска питка от пълнозърнесто брашно, намазана с пречистено масло (гхи), приготвя се на момента.

Чапати с доматче и сирене

160 гр

2,20 лв

Индийска питка от пълнозърнесто брашно, намазана с гхи и плънка от доматче, сиренце и още нещо ...

Чапати с морков, царевичка и сирене 160 гр

2,20 лв

Индийска питка от пълнозърнесто брашно, намазана с гхи, микс от подправки, моркови, царевица и сирене.

Чапати със зеленчуци

160 гр

2,20 лв

Индийска питка от пълнозърнесто брашно със зехтин и масала, свежи морковчета, домат, царевица, чушка и маслини

Чапати със сиренца

160 гр

Индийска питка от пълнозърнесто брашно, намазана с гхи и микс от сиренца

2,20 лв


ПАЛАЧИНКИ Палачинки със сиренце

300 гр

3,00 лв

Две вкусни палачинки със сиренце, доматче и още нещо...

Палачинки с мед

300 гр

3,00 лв

Две сладки палачинки с плънка от мед, орехи и стафиди

Палачинки с петмез

300 гр

3,00 лв

Две сладки палачинки с паста от фурми и много ядки

Палачинки със сладолед

300 гр

Две вкусни палачинки с домашен сладолед по ваш избор

3,30 лв


РЕЗЕРВАЦИИ Винаги е добра идея да се обадите по телефона за резервация преди да дойдете, но ако сте голяма група е задължително, иначе рискувате да няма място за всички. В случай, че желаете да запазим цял етаж за вас е необходимо да се ангажирате и да оставите капаро. За специални поводи можем да ви предложим специални условия - шведска маса с различни сладки и солени хапванки, отстъпка за поръчка на цяла торта и други неща по договаряне. Телефонът е 032/ 622 760 или 0889 634 126.

ВЕДА КЕТЪРИНГ Ако организирате готини събития свързани с музика, танци, източна култура, здравословен начин на живот или други идейни неща, ние можем да се включим създавайки ароматен кът с напитки, хапванки, красиви аксесоари и много източен дух. Освен това можем да приготвим всичко от менюто на Veda House и да го опаковаме, за да го отнесете в къщи и да поглезите гостите си.

КОГАТО НЕ ВИ СЕ ТРЪГВА... Понякога времето не стига да си кажем точно най-важните неща, да споделим най-красивите мисли. Ако просто не ви се тръгва, а е време чайната да затваря, можете да договорите с момичетата и момчетата, които ви обслужват докога да останат с вас срещу 10 лв за всеки допълнителен час (без включена консумация).


НАСИПЕН ЧАЙ ЗА В КЪЩИ за 20 гр.

за 50 гр.

Ангелска целувка

3,50 лв

6,90 лв

Английска закуска

2,20 лв

4,00 лв

Арабска магия

2,90 лв

5,20 лв

Ассам

2,20 лв

4,00 лв

Балансиращ чай (Питта доша)

3,00 лв

5,50 лв

Банча

3,50 лв

6,90 лв

Био релакс

3,40 лв

6,90 лв

Бора Бора

2,90 лв

5,50 лв

Боровинка

2,90 лв

5,20 лв

Високо в облаците

3,50 лв

6,90 лв

Генмайча

3,50 лв

6,90 лв

Даржелинг Хималайски букет

2,90 лв

5,20 лв

Джинджър чай

3,00 лв

5,50 лв

Дива череша

2,90 лв

5,20 лв

Жасминов бриз

3,50 лв

6,90 лв

Здраве

2,90 лв

5,20 лв

Ирландска утрин

2,90 лв

5,20 лв

Йога чай

3,00 лв

5,50 лв

Китайски Жасмин

2,90 лв

5,20 лв

Коледна ябълка

3,20 лв

5,70 лв

Крем Карамел

2,90 лв

5,20 лв

Круши с канела

2,90 лв

5,20 лв

Лимонена трева

2,20 лв

4,00 лв

Лунна пътека

3,50 лв

6,90 лв

Магическа луна

2,90 лв

5,20 лв

Мате Аржентина

2,20 лв

4,00 лв

Мате Портокал

2,20 лв

4,00 лв

Мейгуй Хонгча (розов чай)

2,90 лв

5,20 лв

Небесен храм (Гънпаудър)

2,20 лв

4,00 лв

Неостаряла любов

2,90 лв

5,20 лв


за 20 гр.

за 50 гр.

Омагьосана гора

2,90 лв

5,20 лв

Пале Роял (къпина)

2,90 лв

5,20 лв

Пай Му Тан (бял чай)

5,50 лв

9,90 лв

Пиня Колада (кокос & ананас)

2,90 лв

5,20 лв

Рейки чай

3,00 лв

5,50 лв

Ройбос

2,20 лв

4,00 лв

Ройбос нар и грозде

2,50 лв

4,90 лв

Ройбос портокал и евкалипт

2,50 лв

4,90 лв

Светъл бадем

2,90 лв

5,20 лв

Сенча ОР

2,20 лв

4,00 лв

Сенча Кактус

2,90 лв

5,20 лв

Сенча Манго

2,90 лв

5,20 лв

Сенча Уакаме

2,90 лв

5,20 лв

Стимулиращ чай (Капха доша)

3,00 лв

5,50 лв

Сър Стюарт

2,90 лв

5,20 лв

Успокояващ чай (Вата доша)

3,00 лв

5,50 лв

Фън Шуй чай

3,50 лв

6,90 лв

Хъни Буш

2,50 лв

4,90 лв

Цейлон Хайгроун

2,20 лв

4,00 лв

Чай за активната жена

3,00 лв

5,50 лв

Чай за активния мъж

3,00 лв

5,50 лв

Чай за пост

3,00 лв

5,50 лв

Шоколадов трюфел

2,50 лв

4,90 лв

Ърл Грей Екселсиор

2,90 лв

5,20 лв

Ягоди със сметана

2,90 лв

5,20 лв

Ямайски ром

2,90 лв

5,20 лв

Veda Plovdiv Menu  

the menu of Veda House in Plovdiv

Read more
Read more
Similar to
Popular now
Just for you