Page 1

maj 2014 · nr. 4

Få nye vinkler på

B.evidsthed E.nergi G.læde

Tema:

muligheder


indhold fortegnelse Redaktørens hjørne

side 3

Naturen som ekstra muligheder 

side 4

Personlig bæredygtighed

side 6

Nyder du at nyde at yde i dit arbejdsliv

side 8

Når universet samler brikkerne

side 10

Wilbeks Wisdom

side 12

Dit liv – din mulighed 

side 14

Muligheder... Hvis bare der var flere...

side 16

Når universet leverer en mulighed, vi ikke selv har bedt om

side 18

Lad hjertet guide dig 

side 20

Possibilities

side 22

Visitkort 

side 24

B.E.G. Online Magasinet Stenosgade 9, st th., 1616 København V Email: magasinbeg@gmail.com Ansvarshavende redaktør: Lene Cassandra Nielsen Redaktør: Lise B. Pedersen Redaktionsassistent: Merete Bülow Nielsen Grafiker: Dorthe Kornerup Fotografer: Lene Cassandra Nielsen og Lise B. Pedersen Skribenter i dette nummer: Doreen Møller Holmquist, Tara Summer, Maiken Christina Kühl, Lene Cassandra Nielsen, Malene Bartholin, Lise B. Pedersen, Christine Støvring, Hanne Hjort, Annette Riggelsen og Anne Maxwell Er du interesseret i at skrive en artikel eller blive fast skribent i B.E.G. så skriv til os på email: magasinebeg@gmail.com. Vi ønsker at udbrede B.E.G. og har du lyst til at skrive om nye vinkler på Bevidsthed, Energi og Glæde, så skriv et lille oplæg til os, hvorfor vi skal vælge dig og du hører nærmere fra os. 2

Du finder også B.E.G. På E-blad:


velkommen til 4. udgave af B.E.G. Online Magasin

Magasinet tog et kvantespring i læserantal i sidste udgave og vi er så glade for, at I kan lide det vi udgiver og som vores skribenter bidrager med. Livet er som en banan, først starter du helt grøn, hvorefter bliver du mere moden og ender med blive overmoden med flere og flere brune pletter! Undervejs på denne rejse har du valgt til og fra af livets muligheder, hvad der kunne være mest bidragende og bæredygtigt for dig!

Nogle gange kan det glippe at tage imod mulighederne, der banker på. Det kan være steder i livet, hvor du er stoppet op på din rejse, så kan det ske at livet vælger at ryste dig lidt for at du igen kan mærke bidraget og bæredygtigheden ved den ny mulighed der er dukket op!

Du velkommen til at følge B.E.G. på vores facebook side. Brug QR koden via din telefon, så kommer du direkte ind på den.

Læn dig tilbage, nyd en kop te/kaffe og noget mundgodt – nu er det tid til at læse og lade dig inspirere til hvad er ellers muligt at skabe, hvis vi for et kort stund tager nogle andre briller på og ser en anden verden – hvad kan det skabe af nye muligheder!

3


naturen

som ekstra mulighed

4


Jeg har valgt at være udendørs, når jeg underviser i mindfulness som den ekstra mulighed, det er.

Hvis du vil have endnu mere ud af mindfulness, så gå ud i naturen. De fleste mennesker føler velbehag ved at opholde sig i naturen og slapper automatisk af, hvilket gør, at du tager bedre imod yogaen, meditationen eller de mindfulness øvelser, du er gået ud for at udføre. Denne skønne ekstra dimension har man også taget til sig i de forskellige terapihaver rundt om i Danmark. Her har forskning og undersøgelser vist, at stressramte hurtigere kommer sig ved ophold i terapihaverne. Naturens- og havernes indflydelse på vores helbred er ikke ny viden. Går du tilbage i vores danske hospitalshistorie, så havde nogle hospitaler også haver, hvor patienterne kunne hjælpe til og derved kom sig meget hurtigere. I naturen er der ingen, der stiller krav, du kan bare være dig selv. Du vil højest du aflæser i naturen, mange gange afspejler den livssituation, du er i.

Af Doreen Møller Holmquist.

I naturen kommer du også ud og mærker årstiden og hvad det indebærer. For mange ”hjerne mennesker” kan det være godt, at komme ud og mærke, at man fryser, blive lidt våd, mærke vinden i håret osv. Sådan at fokus for en tid kommer væk fra hjernen og ned i kroppen. Prøv selv øvelsen: Tag i skoven, til standen, engen, ud i haven eller over i parken. Tag noget med at sidde på, hvis ikke du vil sidde direkte på den udvalgte mosplet, på moder jord, i græsset, sandet eller på klippen. Gør noget ud af at finde DIT sted. Du skal føle energien på stedet er god for dig. Sæt dig godt til rette og tag tre dybe vejrtrækninger helt ned i maven og gennemgå i din bevidsthed, kroppen, kropsdel for kropsdel. Start med fødderne og slut af oppe ved hoved. Du skal gerne nu være så afslappet at du kan forsøge at ”synke ind i naturen”. Er det svært så sid bare og fornem nuet, fuglene der synger. Opserver osv.

Det kan give dig de vildeste oplevelser at sidde derude. Men du skal helst sidde der alene for, at få det fulde udbytte. Det er her du kan få følelsen af, at være en del af det hele. Det er her du kan få ekstra bonusser ved, at dyrene kommer helt tæt på dig. Det kan være et egern kommer helt hen til dig eller at rådyrene græsser lige ved siden af dig. De fleste personer oplever at blive roligere, mere afklaret og fyldt op med energi.

Prøv øvelsen, hvis du føler dig tiltrukket af ideen. Men pas på det kan være vanedannende. Har du ikke mod på at gå i skoven alene, kan du prøve sådanne øvelser sammen med andre i min have” Mindfulnesshaven”, eller når jeg laver kurser i København. Se mere om det på mind4nature.dk

Efter en stund kan du langsomt gøre dig klar til at afslutte, strække din krop og ”takke stedet/naturen” for din oplevelse. Dette bliver måske DIT fremtidige sted, som du vil vende tilbage til. Du er i hvert fald blevet lidt mere forbundet til dette sted nu.

I naturen er der ingen, der stiller krav, du kan bare være dig selv.

5


alle muligheder findes i kroppen

Personlig bĂŚredygtighed:

Nür vi aktiverer kroppen, bliver alle udefrakommende løsninger ligegyldige Af Tara Summer

6


”Du er et helt væsen, allerede fuldendt”

Vi hører det hele tiden - ser det hele tiden. Tidsrigtige læresætninger om livets smukke helhed dukker op i alle mulige afskygninger på Facebook, i bøger og i tidsskrifter, og fortæller os, at vi ikke behøver at længes efter nogen eller noget, fordi vi rummer alle muligheder selv. Men hvordan? Så længe sætningerne, og vi med dem, forbliver i det mentale, og ikke finder vejen ind i den fysiske oplevelse, kommer de uundgåeligt til at føles som klicheer, og ryger direkte ind på listen over den seneste tids form for velmenende, pseudopsykologiske råd til venner og veninder, der har det lidt svært. Det skønne paradoks er naturligvis, at sætningerne findes, fordi der er noget om snakken. Fordi vi reelt rummer alt det, vi overhovedet har brug for for at føle den glæde og kærlighed, vi sådan længes efter. Vores egen helhed, som vi med tiden har glemt hvordan vi mærker, og som sætningerne, smukke som de er, ikke viser os vejen til.

”Du har det hele i dig selv”

Grunden til vi har svært ved at finde tilbage til vores egen oplevede helhed er, at kroppens portaler til kærlighed og velvære - vores kirtler og organer, som holder nøglen til det ’hvordan’ vi leder efter - sløves og skjules med kunstigt fremstillet og forarbejdet mad, medieindflydelse, medicin, elektromagnetisk interferens, betonbyggerier, etc. Det er derfor ikke så sært, at det kræver øvelse igen at finde ind til det sted, hvor vi er totalt selvforsynende og uafhængige af, at noget eller nogen giver os en bestemt følelse. Særligt ikke fordi alle de løsninger vi bliver tilbudt, som oftest kommer udefra. ”Hvis du bare køber den her dims, bliver du glad”. Måden hvorpå vi får adgang til hele vores ubegrænsede spektrum af følelser og muligheder - måden hvorpå sætningerne flytter sig fra at være smukke klicheer til virkelighed - er ved at bringe kroppen tilbage i ligningen. Når vi aktiverer kroppen, får vi automatisk adgang til den helhed, der naturligt er vores at råde over, og som sætningerne taler om. Når vi aktiverer kroppen,

bliver alle udefrakommende løsninger ligegyldige, og vi vender vores oplevelse af glæde til én, der kommer indefra, og som altid er naturligt tilgængelig. Aktiveringen sker, når vi bevidst samler vores opmærksomhed i fx thymuskirtlen, som åbner døren til følelser af lethed, glæde, frihed og kærlighed. På samme måde som for thymuskirtlen, findes der et helt register af følelser i andre områder af kroppen, som, når de aktiveres, giver os en samlet og vidunderlig oplevelse af kærlighed i alle aspekter af livet. Med fokuseret opmærksomhed åbner og afgifter vi således de kirtler og organer, som giver os adgang til vores ubegrænsede potentiale - til alle vores muligheder. Til vores helhed. Det betyder, at vi opgraderer det udgangspunkt, hvorfra vi oplever livet - vi renser ud i kroppen - hvilket giver os varige oplevelser af livsglæde, som vi, uanset hvor meget vi gerne vil, ikke kan analysere os frem til.

7


nyder du

at yde i dit arbejdsliv? Måske er du en af de mange der overvejer at ”stå af ræset” og opgive at have en karriere fordi, du simpelthen føler, det er for hårdt – eller måske er du en af dem, der allerede har givet op? Du kan sagtens have en karriere i erhvervslivet eller drive din egen virksomhed og samtidig være glad og have overskud til et liv efter fyraften. Det er en udpræget misforståelse, at du skal stå af ræset, opgive at tjene penge og immigrere til en skovhytte uden elektricitet for at få et liv, hvor du trives. Det handler om at se mulighederne og gribe dem!

8


Når vi yder, mens vi nyder, åbner vi op for kreativiteten, får bedre ideer, er i stand til at løse vores opgaver hurtigere og smartere og dermed øger vi vores effektivitet. Vi holder op med at brokke os, fordi vi er glade og tilfredse, får bedre relationer privat og på arbejdspladsen og får bedre helbred! Alt sammen noget der bidrager til, at vi får mere succes og at vi skaber bedre resultater på bundlinjen.

Af Maiken Christina Kühl

Når vi yder, mens vi nyder, åbner vi op for kreativiteten.

”Sådan er det bare” Vi er alle født med et åbent nysgerrigt sind, en enorm kreativitet og dermed evnen til at se muligheder. Vi er ligeledes født med evnen til at lytte til os selv. Efterhånden som vi vokser op, lærer vi opskriften på succes, hvad “man” kan og ikke kan, hvordan “man” skal være og ikke være fortolket af forældre, lærere, chefer og andre rollemodeller. De fleste af os har grundlæggende lært, at “man” skal yde før “man” kan nyde, og at arbejdet er omdrejningspunktet for livet.

Vi accepterer at “sådan er det bare” og indretter, uden at stille spørgsmålstegn ved det, vores liv efter at arbejdslivet er omdrejningspunktet, hvis vi vil have succes. Paradoksalt nok betyder dette, at vi skruer ned for alle de kompetencer vi fødes med, som er dem vi har brug for - for at kunne skabe vækst uden at blive syge af det. Hvordan får du både og ? Alternativet er at skabe en hverdag, hvor du overtager kontrollen med dit (arbejds)liv og hvor du YDER mens du NYDER, for selvfølgelig kommer du ikke sovende til succes.

Forestil dig at du vil på ferie. Før ferien kommer på tale må du beslutte dig for, at du vil på ferie. For at ferien herefter kan blive en realitet, må du finde ud af hvilken ferie, du har lyst til at komme på og hvor du vil hen. Herefter må du planlægge, hvordan du kommer på ferie og så skal du til slut foretage rejsen. Det er præcis det samme med dit arbejdsliv. Du må først beslutte dig for at tage styringen. Herefter må du mærke efter og tage stilling til, hvad det er for et (arbejs)liv du ønsker dig og sætte retningen. Herefter kan du så begynde at skabe det (arbejds) liv, du drømmer om, hvor der er plads til både ydelse og nydelse på samme tid. Rigtig god rejse! 9


Når universet

samler brikkerne? Kender du det, at andre mennesker tager nogle valg, som du ikke synes fungerer for dig og efter din mening - heller ikke for dem – for du synes måske, de har fravalgt dig! Hvilken gave kunne det faktisk være for dig, hvis du ikke valgte, at det er et forkert valg de har taget eller den følelse, at de har fravalgt dig! Er der virkelig nogen, der kan fravælge dig, eller er det bare en lille tanke, der fylder i dit hoved! Hvad nu hvis fravalg faktisk er et tilvalg af din storhed fra universets side og du har måske bedt om forandringer i dit liv – blot glemt det i øjeblikkets nu! Hvad nu hvis det handler om, at universet har sat gang i de ændringer, som du har bedt om, og da du er vant til at ville styre livet og det du vil ændre, er du ikke opmærksom på, at universet faktisk er i gang med at sammensætte det puslespil, som det er, når du beder om noget nyt! Giv lige universet en chance i de tilfælde hvor du har bedt om forandringer og træn dig selv i at være mere opmærksom på, om det, der faktisk sker, er de forandringer, du har bedt om. Dermed kan ingen mennesker fravælge dig – hvis du 10

tværtimod går i følelsen af, du er blevet fravalgt og svigtet – så fravælger du faktisk din styrke Hvad nu hvis gaven er en invitation fra universet gennem den person, der vælger noget andet end dig, til at du kan træde mere ind i storheden af dig – at du her har fået en ny mulighed af universet til træde nye stier. Ofte kan vi finde på at være sure eller gale på den anden person, der har taget et valg, fordi du måske føler, at du bliver fravalgt eller kasseret! Hvad nu hvis dette er din største invitation til at ændre det og kigge på, hvad universet egentlig tilbyder i det øjeblik af muligheder. Hvilken gave kunne det være at sænke dit mentale forsvar og rent faktisk træne dig selv i at modtage invitationen end at bruge tid på at ærgre dig over, at du blev fravalgt, når det faktisk er det modsatte, der er gældende - at universet er i gang med at samle brikkerne i puslespillet, og du i et kort øjeblik ikke var opmærksom på det! Hvilket bidrag ville det være i dit liv, hvis du valgte en anden mulighed i at tage imod invitationen fra universet til at træde ind i storheden af dig!


Af Lene Cassandra

Hvad nu hvis det handler om, at universet har sat gang i de ĂŚndringer, som du har bedt om?

11


Af Malene Bartholin

12

En mulighed er bevidst at fokusere p책, hvad vi vil stille op herfra


Wilbeks

visdom Enkelt? Ja. Essentiel pointe? Ja! Januar 2014. Boksen. EM finale i herrehåndbold. Danmark – Frankrig. Nederlag på 41-32. Ikke just det resultat Danmark drømte om, havde trænet til, lagt taktik og strategier for, havde tænkt, ønsket og arbejdet for. Øv og helt vildt ærgerligt. Og sådan er det bare engang i mellem. Både på håndboldbanen og i vores private og professionelle liv. Nogle gange går tingene ikke, som vi gerne vil have. Hvad skyldes det så? Alt muligt og umuligt. Der er mange muligheder: At vi har en dårlig dag, at vi mister modet, at andre bare lige der i dén situation performede bedre, en mangel på rutine, at rammerne ikke er helt i top, at (vi føler) andre forfordeles, at vi ikke får de opgaver, vi gerne vil have osv. osv. It could be anything! Jeg kan ikke huske Ulrik Wilbeks bemærkning ordret i kampens første timeout, men det var noget i stil med: ”Lad være med at lægge den over på dommerne. De er de bedste, vi får”. ”De bedste vi får?!?!” tænkte jeg. ”De er jo dårlige. Og urimelige. Og…..”. Når alt synes at være urimeligt og for dåååååååååårligt eller noget der er værre i en given situation (også udenfor håndboldbanen), så kan vi vælge bevidst eller ubevidst at

fyre en masse energi af på det ved at vikle os ind i det, hakke rundt i det, finde eksempler og måske flere eksempler, der understøtter vores oplevelse og mere til. Det gør vi vist alle af og til. Vi kan også bemærke, at det er det, vi har gang i, hvis vi ubevidst er gået full on i brok- og begrænsningskategorien. En anden mulighed er bevidst at fokusere på, hvad vi vil stille op herfra. Så at sige synke til bunds, der hvor vi er og sætte af fra ståstedet, hvis synker ned til i stedet for at kludre rundt i et vilkår, en relation eller en situation og vikle os yderligere ind i begrænsninger. Hvis håndboldherrerne fx blev ved med at hænge i omstændigheden af, at dommerne ikke faldt i deres smag, så var der ikke meget, de selv kunne gøre. Off-følelsen ville holde ved eller i hvert fald en snert af den, og de ville have svært ved 100% at finde gejst, kreativitet og styrke frem. Jeg ved godt, de tabte massivt. Det centrale er Wilbeks kommentar, der lukkede et helt landskab af brok-muligheder ned. Som en grænse-bom – ”Don’t pass here”. Samtidig skruede det op for fokus på de muligheder, der var ”tilbage” og dermed for at bruge energien bedst muligt til fremdrift lige her. Og lige nu. Vi kan også bruge Wilbeks visdom til at fokusere på vores oplagte muligheder.

13


dine muligheder Dit liv

Igennem hele livet er vi i konstant forandring, der er hele tiden nye muligheder, vi kan vælge og på grund af de valg, vi tager, bliver vi ført frem til nye muligheder og sådan fortsætter det. Der er ingen, der kommer og giver os det liv, vi ønsker. Dit liv er dit liv, det bliver, som du har formet det, ud fra de muligheder du har set og valgt til.

14

Når vi vælger af livets muligheder, vælger vi det, der instinktivt føles rigtigt, det der giver os glæde indeni, og det betyder ikke, at vi har valget forkert, hvis det senere viser sig ikke at være det bedste valg, vi tog, men muligheden var der, vi så den tydeligt og tog den. Vi har stadig lært noget og fået en ny viden, vi kan tage med os indtil næste gang, hvor vi står og igen skal vælge mellem nye muligheder.

Jeg arbejdede for 20 år siden på et plejehjem, og en ældre dame fortalte mig, at hun nogen gange fortrød, at hun ikke så det som en mulighed for hende at få børn og blive mor, da hun var ung, men det føltes ikke rigtigt dengang. Jeg husker stadig hendes forklaring og har taget den med mig.


Af Lise Bjorholm Pedersen

Der er ingen, der kommer og giver os det liv, vi ønsker.

“Jeg kunne godt bruge resten af mit liv på at slå mig selv oven i hovedet over min beslutning og græde over, at jeg ikke gav mig selv muligheden for at få børn, men hvis jeg brugte resten af mit liv på det, ville alle de andre store øjeblikke blive glemt og ikke blive fortalt og husket. Det ville være en skam, for mit liv er fyldt med mange dejlige minde, jeg kan dele ud af”.

Muligheder er for mig, som en stjernekaster på toppen af en dejlig isdessert, stjernekasteren spreder glæde og giver den følelse af wauuuu, det her bliver godt. Livet er fyldt med muligheder og vi børe tage dem, hvis de føles rigtige for os, og vi kan mærke det spreder glæde. Vi skal ikke vælge muligheder til, fordi vi i vores

samfund har en række standarder og kasser, som de fleste vælger at leve efter, som det at få børn og gøre bestemte ting, der ligner alle de andres liv. For bliver du virkelig lykkelig af at leve en kopi af andres liv? Det er dit liv, dine muligheder.

15


muligheder… Hvis bare der var flere …

Skaber du selv dine muligheder? Griber du nuet, oplevelsen, følelsen og ser hvad den bidrager til i dit liv? Er du åben for, at alt hvad du skaber i dit liv, er lige netop det: Dit liv, som du skaber? Der er nogle mennesker, der har det bedst med at vente på at livet skal komme til dem. De befinder sig bedst, når deres rammer er trygge, de beholder det samme job igennem flere årtier, ændre aldrig telefonselskab, og mener (generelt) at de er uden for skyld når deres liv ikke gå som de ønsker det! Andre mennesker – og garanteret DIG, siden du læser dette blad – har svært ved at sidde stille lang tid ad 16

gangen. Du genkender måske at du har haft mange typer jobs, at du skifter frisurer som andre skifter undertøj (her refererer jeg til mig selv!), føler en form for rastløshed, og VED, at der er mere derude, det er blot svært at finde ud af hvad det er, og hvordan du lige får fat i det! Det er ikke sådan at forstå at du og de mennesker der har det sådan, er bedre end de mennesker, der mener at alt er alle andres skyld – det er blot to forskellige måder at være i verden på! Og det er her mulighederne kommer ind! For har du ikke grebet alt hvad der er at gribe i, for at skabe dig det liv du ønsker? Og hvis det så ikke har

set ud som du forventede, så har du været super god til at slå dig selv oven i hovedet (faktisk er du den, der er allerbedst til at dømme dig selv – uanset hvor dygtige andre også er til det ;-)) Hvad nu hvis ALT hvad du har foretaget dig i dit liv, har været muligheder du har grebet, og fået mere information omkring dig selv, og hvordan du fungere? Hvad nu hvis alle de steder du tror at du missede muligheden, faktisk var steder hvor du greb den, og fik dét ud af det, som du nu engang gjorde?


Af Christine Støvring

Jeg genkender det selv! Jeg har læst Psychology & Sociology på et engelsk universitet, Jura på Københavns Universitet, Engelsk og Europæiske studier på CBS, og forsøgt at få en Bachelor i Psykologi på KU, indtil jeg fandt ud af, hvor meget det krævede at jeg satte andre i bås – hvilket jeg ikke er glad for! Jeg har haft rødt hår, mørkebrunt hår, afbleget hår, været korthåret, haft glat langt hår, krøllet langt hår, mellemlangt hår osv! Jeg har været receptionist, butikschef, biludlejer, tjener og mange andre sjove ting, på min vej for at finde ud af hvad jeg faktisk både er god til, og synes er sjovt! Og det er heldigvis det jeg laver i dag!

Hvad nu hvis alle de steder du tror at du missede muligheden, faktisk var steder hvor du greb den?

Min pointe er, at alle de ting jeg har foretaget mig i livet, har været én mulighed efter en anden, for at lære mig selv bedre at kende! Jeg VED at jeg IKKE skal være tjener, receptionist, biludlejer, og butikschef. Jeg ved også at jeg ikke skal have en ”rigtig” uddannelse, og jeg ved, at når jeg er korthåret, så har jeg det bedst (og ser skide godt ud :-)) Jeg inviterer dig til at se tilbage på alle de valg du har taget igennem dit liv. Se med omsorgsfulde øjne på dig selv, og al den bevidsthed du har fået omkring hvem du er!

Kan du mon se, hvor fuldstændig fantastisk du er, hvor meget du har skabt for dig selv (også det, du gerne vil dømme som noget skidt!), og hvor meget viden du har fået om dig selv? Gad vide hvordan det vil være for dig at møde hver øjeblik i dit liv med nysgerrighed på, hvad det mon mere kan skabe i dit liv! Når vi ser, at det vi vælger ALTID giver os information, kan vi bruge det til at vælge endnu mere af dét, vi gerne vil have! Just saying ;-)

17


Når universet leverer en mulighed,

vi ikke selv har bedt om…

Af Hanne Hjort

Universet giver os kun de udfordringer, som vi er i stand til at håndtere

Oftest er muligheder noget spændende og positivt, som vi selv, helt bevidst, har sagt ja til. Men indimellem så lander der bare en mulighed i vores liv, som vi ikke selv – i alt fald ikke bevidst – har bedt om. Der kan nemlig ske det, at hvis vi ikke selv formår at blive klar til at tage en beslutning, så sørger universet kærligt for lige at sende os en hjælpende hånd. Måske vi ikke længere er et match til det gamle og der skal gøres plads til det nye. En sådan mulighed føles bare ikke altid som en gave på et sølvfad. Måske snarere som en lort eller, at universet jorder os ud af vores comfortzone - ud over kanten, hvor vi ikke har kontrol og bliver tvunget til at give slip og have tillid. 18

Der er altid massiv læring i sådanne ”gaver” og vi skal huske på, at universet giver os kun de udfordringer, som vi er i stand til at håndtere. Når noget forsvinder, så er det fordi, der skal skabes plads til noget nyt og bedre. Sådan pakker du gaven ud, hæver din vibration og lukker de nye muligheder ind: For ikke så længe siden stod jeg lige præcis i sådan en situation og de mest betydningsfulde erfaringer og læring, jeg fik under den første del af processen, deler jeg med dig her. Først og fremmest handler det om at anerkende, at du er ked af det og tillade dig selv at være med smerten. Mærk ind i hvorfor det rammer dig så hårdt følelsesmæssigt.

Tag kærligt hånd om dit lille indre barn, som måske er skide bange for, hvad der skal ske og trænger til, at en voksen kommer på banen og tager ansvar og gir trøst, kys og kram. Noget som hjalp mig meget var, at jeg meldte ud over for mine nærmeste relationer, hvad jeg havde behov for og ikke havde behov for. Og så søgte jeg dem, som med samme livssyns som jeg, kunne rumme hele mig, lige der hvor jeg var. Et godt tip er også at fokusere på noget andet, gøre noget som føles godt for på den måde at hæve din vibration. For mig var gåture ved skov og strand meget healende. I takt med at mit indre barn faldt til ro og jeg fik healet smerten, lavede jeg en lille ceremoni, hvor jeg udviste taknemmelighed for det som havde været og fejrede frihed og nye muligheder i min business. På den måde fik jeg mit sædvanlige powerfulde jeg på banen og hævede min vibration, så jeg kunne begynde at lukke de nye muligheder ind og dermed lukke universets gave op.


All is well. Everything is working out for my highest good. Out of this situation only good will come. All is well. Louise L. Hay

19


Lad hjertet

guide dig

20


Af Annette Riggelsen

Vi præsenteres for de muligheder, som ræsonnerer med vores indre tilstand.

Som udgangspunkt ligger hele verden for vores fødder, mulighederne er uendelige. Der er i princippet ingen begrænsninger. For nogle mennesker er livet et ocean af muligheder. Tingene kommer tilsyneladende let og alt hvad hjertet begærer manifesteres uden besvær. For andre er livet en kamp og gennemføres med slid. Det føles tungt og fyldt med modstand. Tilgangen til livet er væsentlig forskellig, og dog er resultatet det samme: Vi præsenteres for de muligheder, som ræsonnerer med vores indre tilstand. Når vi fødes er vores hjerte åbent og modtageligt af natur. Vi guides og formes af vores omgivelser og tilpasser os efter bedste evne. Visse dele af vores omgivelser vil se og nære vores sande natur og hjælpe os til at holde vores hjerte åbent. Andre være blinde og kræve, at vi laver om på os selv eller begrænser os for at være en del af flokken. Det vil lukke dele af vores hjerte. Al skabelse udgår fra vores indre. For det åbne og tillidsfulde menneske vil mulighederne være uendelige og skaberevnen stor.

Når vi er i alignment med os selv og i kontakt med vores hjerte, er vi i stand til ubegrænset at skabe det, vi har behov for. For det tilpassede, sårede og ”skjulte” menneske vil mulighederne føles begrænsede. Når vi lukker døren til vores indre, er det umuligt at høre den meget præcise guidance fra vores hjerte, som altid vil lede os direkte til den overflod af muligheder, som er vores.   De begrænsninger, vi måtte opleve er tillærte og altså skabte. De er kreationer af vores sind og tjener i vid udstrækning som beskyttelse af vores indre. Når deres mission er tilendebragt evner vi ofte ikke at skille os af med dem igen. Mine klienter kommer til mig med hjerter, der er mærkede af det liv, der er gået forud. Hjerter, der har lukket sig under den historie, der har udspillet sig i og omkring dem. Jeg ser i Kanaliseringen, at nøglen til at åbne hjertet er en dybe og nærende pleje af det indre. Med indsigt og kærlighed kan det blidt foldes ud og kontakten til den dybe tillid genskabes. Processen transformerer deres historie og sætter dem i stand til at skabe og lande en hvilken som helst mulighed.

21


possibilities Ask me!

By Anne Maxwell

I had a skype session recently with a 7 year old boy and his father. The boy had been getting into trouble at school and at home, and his dad was at his wits’ end! He didn’t know what to do anymore. He was exhausted. The two of them were together in a room, sitting in chairs next to each other, behind a table. Or rather, the Dad was sitting upright in his chair and the boy was upside down in his … legs and feet waving in the air, head nowhere to be seen! The Dad said to him in a part-stern partbegging voice … “Joey, you need to sit up … you’re not being polite.” I quickly reassured the Dad that it was fine with me for his son to choose how to sit in the session. His dad looked relieved. A little arm appeared and waved at me! 22

I asked Dad what was going on, and, as he told me about his son’s behaviors, the legs and arm continued to flail in the air.

I thanked him for letting me know.

Then, I asked the boy if I could ask him a question. From under the table came a muffled “yes!”

“Yes’” he replied.

“What do you know about your Dad?” I asked. The legs and arm stopped for a moment, and, then he reversed his position, sitting up so he could see my face. Scarcely breathing, his eyes opened wide, staring at me without blinking, he said: “My Dad’s wife left us, and he is very sad.” At that point, tears started rolling down the Dad’s cheeks.

“Joey, would it be ok if I spoke with your Dad for a few minutes?” I asked.

“Could you go play and then come back later?” “Yes.” And, off he went. I spent some time with his Dad, helping him to shift into a different space with the new configuration in his family, assisting him as he let go of old beliefs and points of view that were keeping him stuck, asking him questions. As we talked, and as he continued to persist in moving past the breakup of that relationship, the tears stopped and he got color back in his face. A couple of times, he even smiled!


His son reappeared as we were wrapping up. He sat next to his Dad, not wiggling, smiling at his Dad, then at me. He waved at me. As we said goodbye, his Dad thanked me and so did he. When you were growing up, did you know things ‌ about your family, about your friends, about the world? Did anyone listen to you? Or, did anyone ever ask you what you knew? What possibilities could that create in your life, in the lives of your children, if you were to begin to ask them what they know? 23


visitkort Lene Cassandra Nielsen

Lise Bjorholm Pedersen

Skabelse Facilitator og Access Consciousness Facilitator, underviser og skribent

Access Bars Facilitator, Afspændingspædagog, underviser og skribent

Min passion er at opleve, hvordan du åbner for din følsomhed og være i den potente energi at være dig som sensitiv. Jeg skriver, arbejder eller underviser i de 5 principper, der har bragt mere glæde og let energi ind i mit liv. Tingene sker i et magisk flow, når jeg vælger glæden og letheden. Vil du lære at genopfriske din glæde og lære at genkende lethed i din energi, så kan du finde mig på

Jeg brænder for at inspirere til at vælge de mange muligheder der ligger foran os. Når vi vælger os selv, får vi tanket op med glæde samt fornyet energi. Krop og psyke hænger sammen. www.bybjornholm.dk · www.bbbyb.blogspot.dk

Christine Støvring

www.intuitivempat.blogspot.dk www.accessflownow.blogspot.dk

Life coach, Access BARS Facilitator, Dipl. Psyko-terapeut

De 5 principper 1. Du er magsik som du er! 2. Føles det let og givende - så følg det! 3. Du er skaberen af dit liv! 4. Dine valg skaber indsigt i dig! 5. Lad alt være en interessant synsvinkel!

Mit livssyn er, at livet er hvad JEG gør det til, og dette gælder både i mit privatliv og i mit arbejde. Det er min opgave, at tilbyde dig værktøjer, så du også kan gøre livet til dét du ønsker det skal være! Valget er DIT! www.rei-ki.dk

Malene Bartholin Change Artist, HD(O), Mentor/Rådgiver Jeg er passioneret omkring at skabe vækst, udvikling og nærende relationer. Både professionelt og privat. Min passion udspringer fra et ønske om at skabe forbindelse, overskud og glæde - herfra kan alverdens gode ting vokse. Når vi ønsker en forandring, er det fristende at ønske, at andre eller ydre omstændigheder ændres, for at vi opnår den ønskede nye tilstand, vi forestiller os, realiseringen af ønsket vil give os. Men ofte er det os selv, der afholder os fra netop at opnå den ønskede tilstand lige nu med det samme. Min oplevelse er, at når vi slipper Kluddermor-scenariet, så er der så meget power og potentiale, vi kan bruge konstruktivt til at skabe nye og vedvarende resultater. Både privat og på job. Min opfordring er ”Work inside out”. www.malenebartholin.dk

24

Doreen Møller Holmquist Naturvejleder og mindfulness instruktør Jeg brænder for at hjælpe kvinder med stressproblemer og kvinder, der føler sig lidt mellemtilfredse i deres liv. Jeg bruger meget naturen i min undervisning, da jeg tror på, at den kultur vi lever i adskiller mange mennesker fra naturen og det er grunden til flere af vores lidelser i dag. Jeg har udviklet en metode med udgangspunkt i mine uddannelser og det, at jeg har praktiseret shamanisme (naturspiritualitet) i 22 år. Den hedder Grow og tager udgangspunkt i det hele menneske. Mind4nature er en kursusvirksomhed, der involverer min egen have i Ringsted ”Mindfulnesshaven”, naturen rundt omkring, også det bynære, da nogle kurser afholdes i København. www.mind4nature.dk Mindfulnesshaven på facebook


Hanne Hjort

Tara Summer Underviser og healer

Jeg hjælper passionerede businesskvinder med at skabe den frihed og det flow, de drømmer om, så de kan bridrage med deres unikke guld og kan vækste på en nydelsesfuld måde - og uden at lade sig styre af kontrol og knokleri eller at risikere at miste forbindelsen til deres kerne. Anne Maxwell LCSW, RPT-S, is a child and play and family therapist, and an Access Consciousness™ Hun har over 20 års erfaring med at arbejde med børn og familier, sætte dem i stand til at vide, hvad de ved, og at skabe det familie liv med alle de forandringer der måtte være og som de gerne vil have. Siden hun opdagede Access Consciousness ™, har hun indarbejdet disse fantastiske værktøjer og processer i hendes praksis, og resultaterne har været fænomenal! www.childfamilyplaytherapy.com www.accessconsciousness.com/fac_detail.asp?mid=313

Annette Riggelsen

Gennem centrering og kanalisering finder du vej til din autentisk og inderste værekraft. www.annetteraundahl.dk

Jeg underviser i personlig bæredygtighed gennem DNA-aktivering, som lærer os at genfinde hele det fantastiske potentiale vi har til rådighed. Gennem kroppen aktiveres al den intelligens og alle de følelser, vi har brug for for at leve et liv i glæde og kærlighed. Al gammel kulturel og social programmering erstattes med ny energi, som tillader os at folde os fuldkommen ud. www.sansekompasset.dk www.facebook.com/sansekompasset

Maiken Christina Kühl Business & work life mentor og Resultatorienteret arbejdslivsNyder Min mission er at ændre den danske arbejdskultur. Det vi opfatter som ”den rigtige måde ” giver os ikke de resultater vi gerne vil have. Danmark skriger på vækst, og samtidig bliver flere og flere mennesker syge af stress og depression. Jeg ved der er en anden vej, der både sparker gang i væksten og mindsker forekomsten af stress og depression. Det er ikke noget jeg har læst mig til i en bog. Jeg har selv gået vejen først som leder i en af danmarks største virksomheder og senere som selvtstændig. Læs mere på www.unstuck.dk og www.facebook.com/unstuck.dk

Dorthe Kornerup Grafiker

Lise Bjorholm Pedersen Access Bars Facilitator, Afspændingspædagog, underviser og skribent Jeg brænder for at inspirere til at vælge de mange muligheder der ligger foran os. Når vi vælger os selv, får vi tanket op med glæde samt fornyet energi. Krop og psyke hænger sammen.

Jeg tilbyder kompetent og pålidelig grafisk freelancehjælp til virksomheder, der har behov for at få løst de grafiske opgaver til fornuftig pris. Jeg har 15 års erfaring med logodesign og layout af blandt andet brochurer, foldere, annoncer, udstillingsmateriale, magasiner, bannere, illustrationer m.m. Løser opgaverne fra idé til tryk. www.dorthekornerupdesign.dk

www.bybjornholm.dk · www.bbbyb.blogspot.dk 25


NĂŚste udgave udkommer d. 15. august 2014

Tema:

lev i nuet

pĂĽ gensyn!

26

Profile for B.E.G.

B.E.G. maj udgave 2014  

B.E.G. er et Online Magasin, hvor du får nye vinkler på at skabe mere Bevidsthed, Energi og Glæde i dit liv! Like Us on Facebook: https://w...

B.E.G. maj udgave 2014  

B.E.G. er et Online Magasin, hvor du får nye vinkler på at skabe mere Bevidsthed, Energi og Glæde i dit liv! Like Us on Facebook: https://w...

Profile for b.e.g.
Advertisement