Page 1

Manual de

De Rebecca Arqué 1. El primer de tot cal entrar en aquesta web per tal diniciar el nostre blog: https://www.blogger.com/start 2. Un cop copiem aquest enllaç ens trobem dins veurem aquesta pàgina:

En aquest espais en blanc hem de ficar el nom d’usuari i la contrasenya que trobareu en aquesta taula, segons el blog que voleu editar: L’usuari el fiqueu dins de USERNAME i la contrasenya dins de PASSWORD. Deprés piqueu en SING IN :

3. Un cop entreu trobareu una pàgina similar a aquesta:


On aquí fica “Mi blog de Prueba” en el vostre ficarà el nom del vostre blog. Piqueu sobre: • NUEVA ENTRADA: si voleu escriure un article nou, o entrar un arxiu nou, o introduir fotos, escrits, documents... Nous! • EDITAR ENTRADA: si el que voleu és acabar de editar una que ja havieu començat o bé, millorar-la, canviar-la, ampliar-la... • CONFIGURACIÓN: si el que voleu es canviar la configuració del blog. • DISSENY: si el que voleu és editar el disseny del blog, colors, tipus de blog, editar nous elements dins la pàgina, com el banner, nous gadgets... • MONETIZAR: si voleu editar anuncis publicitaris... 4. Explicarem per ordre cadascun dels punts, i que és pot fer en cada cas. a. NOVA ENTRADA: Dins d’aquest post hi trobem un entorn de treball on hi haurem de ficar, primer de tot el Titol de l’activitat, article, exposició ... que hi volem afegir al blog. Després trobem un espai on hi podem escriure, afegir, fotos, videos, enllaços a altres pàgines webs... Per tal de fer això possible, vaig a explicar les eines que tenim al nostre abast: Per escollir la font amb la que volem escriure Tamany de la font Font en negreta Font en cursiva Color de la font Enllaç : si piquem damunt d’aquest icone, es perquè hem seleccionat una part del text o una imatge que volem que serveixi d’enllaç cap a una


altra web, amb el que sortirà una pantalleta on ens demanarà l’adreça web, la copiem i ja estarà enllaçada) Alineació del text Llista numerada o en vinyeta Bloc de text entre cometes Comprovar ortografia Adjuntar una imatge Adjuntar un vídeo Eliminar formato de la selecció Aquesta pestanya serveix per escriure-ho tot en HTML, o en el cas d’adjuntar unes diapositives o un enllaç de YOU TUBE... que l’hauràs de pegar en aquest espai, tal com te’l dona la web. Es on t’has d’assegurar que estem quan fem una nova entrada. Per visualitzar el blog abans de publicar. Publicar la entrada. Guardar per acabar un altre dia o en un altre moment i no publicar. L’entorn de treball que et trobaràs és el que veus en la imatge següent:


Fem un exemple per tal de saber com pujar un arxiu amb lletra, un enllaç a una activitat online amb fotografia. Primer de tot i tal com hem dit abans, primer de tot escribim el titol: Després escriurem dins del quadre de text una explicació de l’activitat que volem adjuntar. Hem se pensar que necessitarem una imatge que hem seleccionat amb anterioritat i que tenim guardat al nostre disc dur, al pen... Si no la tenim, podem buscar una al google, en imatges, i en aquest cas, un cop veiem una imatge que ens agrada, piquem amb el botó dret seleccionem: COPIAR RUTA DE LA IMAGEN Després tornem a l’entorn de blogger.

Piquem en la icona:

Adjuntar una imatge Ens sortirà una pantalleta on haurem de adjuntar la ruta de la imatge que hem copiat així que en l’espai on fica URL, picarem amb el botó dret i li dirém COPIAR Després cal picar en SUBIR IMAGEN.


Per una altra banda, si la imatge la tenim guardada en una carpeta dins l’ordinador, tan sols cal picar dins de EXAMINAR... i escollir la imatge que volem pujar, després SUBIR IMAGEN. Sortirà una altra pantalla on ens explica que ja està pujada i cal picar a FINALIZAR Ja tenim la imatge a l’entorn de treball. La seleccionem i un cop seleccionada piquem dins la icona:

Enllaç Sortirà una pantalleta on ens indicarà que fiquem l’adressa de l’enllaç a la web o joc. Si bé, en comptes de adjuntar imatge volem adjuntar un vídeo, piquem en:

Adjuntar un vídeo En aquest cas sortirà una pantalla on ens demanarà un titol i que examinem dins l’ordinador l’arxiu de vidio que volem pujar. Acabem per SUBIR VIDEO

Dins la caixa de text podem escriure una explicació o el que dessitgem i ho editem amb les eines que hem descrit abans, com si fos un document word. Un cop acabat piquem:


Publicar la entrada. Guardar per acabar un altre dia o en un altre moment i no publicar. b. EDITAR ENTRADA

Fletxa groga: Si piquem allí podem llegir els comentaris que ens han deixat en aquesta entrada. Fletxa Lila: Si piquem en visualitzar, podem veure l’entrada al blog. Fletxa Vermella: Si piquem a Editar, ens mostrarà la pantalla explicada en el punt anterior, i podrem tornar a editar-la, canviar, ampliar, ... Fletxa Verda: Si piques en borrar, esborraràs el post, i l’elimines del blog. En aquesta mateixa pantalla, damunt dels pots, hi veuràs un desplegable, que comença per “Acciones de etiquetas” on podràs escollir una etiqueta per cada post, i organitzar-les així molt millor. c. CONFIGURACIÓ: En aquest espai es pot configurar el blog, canviar les especificacions, el correu, l’autor, etc. Cal llegir cadascun dels posts molt bé per tal de no fer res que el desconfiguri. En la pantall ens indica que significa cada opció. Podem canviar el tito al blog, ficarli descripció, dir si volem que el blog estigui disponible en el llistat del blogs de google...


d. DISSENY: i. Elements de la pàgina Aquí trobarás un esquema del blog i podràs ficar i organitzar elements del blog amb un sol pulsar i arrastrar, snese necessitat de canviar la plantilla.


1: Editar la cabecera del Blog 2: Configuracions de la entrada del Blog en si. Si piquem a editar, ens donarà l’opció d’escollir els Camps que volem que apareguin en cadascuna de les entrades del blog. 3: Añadir un Gadget o eliminar-lo.Podem escollir eines que estan predissenyades en Blogger picant en aquest botó i un cop les escollim ens donarà les explicacions per anyadir-ho al nostre blog. Apareixeran a la dreta del blog, en una columna d’edició. Hi ha moltes opcions, podem ficar un calendario, agenda, notícies, frases celebres, diapositivas, links interessants… 4: Añadir un gadget en el pie de página ( el mateix però al peu del blog) 5: Editar la barra de navegación: si piquem a Editar, ens dona l’opció d’escollir el color que volem que tingui la barra de navegación, no molt més. ii. Fonts i colors Del disseny escollit podem canviar els colors del blog així com la font dels textos que apareixen en el disseny de la pàgina iii. Edició HTML Si coneixem aquest llenguatge, podem modificar el disseny. iv. Seleccionar plantilla nueva Podem escollir una plantilla si no ens agrada la que tenim actualment. En blogger hi ha moltes opcions, però podeu buscar per internet, moltes més i pujar-les. En aquest cas, la copiarieu dins de l’apartat “Edició HTML”. e. MONETIZAR: Si tenim un conte en Google Adsense i volem utilitzar-la també per guanyar Diners amb aquest blog, no tenim més que seguir els pasos que ens dona aquesta pantalla.


Manual Blogger  

Manual de Rebecca Arqué

Manual Blogger  

Manual de Rebecca Arqué