Page 1

www.ov-chipkaart.nl

Alles over de OV-Chipkaart

Reizen met de Ov-Chipkaart

9292 Reisinformatie • via internet: www.9292.nl • telefoon: 0900-9292

De OV-chipkaart is een elektronische betaal- en toegangspas voor al het openbaar vervoer per bus, tram, trein, metro en sommige veerboten in Nederland. Om te kunnen reizen dient de kaart vooraf te worden opgeladen met voldoende saldo en/of een geschikt reisproduct. Kinderen jonger dan 4 jaar reizen gratis en hebben geen OV-chipkaart nodig. Inchecken kan door je OV-chipkaart met een positief saldo tegen het scherm van een poortje of losse kaartlezer te houden. Het poortje gaat open of de kaartlezer geeft een bevestigingssignaal, aan het eind van je reis checkt u op dezelfde manier uit.

‘Vergeet niet in en uit te Checken!’

Bij het reizen met de OV-chipkaart zijn vier stappen van belang: Stap 1: Kies uw OVchipkaart. Stap 2: Laad uw kaart op. Stap 3: Check in als u instapt. Stap 4: Check uit als

Er zijn twee soorten OVchipkaarten: een persoonlijke OV-chipkaart en een anonieme OV-chipkaart. De persoonlijke OV-chipkaart biedt de meeste voordelen. De anonieme OV-chipkaart is handig als u minder vaak reist. Hiernaast staan de eigenschappen van elke kaart op een rijtje. U bepaalt zelf welke kaart het best bij u past. Bij een aantal OV-bedrijven kunt u straks nog losse wegwerpkaartjes kopen, o.a. op bus en tram. Hiermee bent u meestal wel duurder uit.


Alles over reizen in Rotterdam.

Reizen met de Bus en de Tram in Rotterdam. De Tram De tramlijnen die door het centrum rijden zijn 4, 7, 8, 20, 21, 23 en 25. Alle trams komen samen op Centraal Station, het ideale punt om op de tram te stappen. Tijden: ma t/m za 5.00 tot 0.30 uur / zo 7.00 tot 0.30 uur (tijden variĂŤren per traject). ‘Reizen? Eerst de OV-Chipkaart opladen’

De Bus De bus in Rotterdam komt waar metro niet komt De metro in Rotterdam is de perfecte manier van reizen, maar helaas komt de metro niet overal. Gelukkig zijn er dan de bussen, die je overal kunnen brengen waar de metro niet komt. De bussen beperken zijn niet alleen tot het centrum van Rotterdam, maar brengen je ook naar de buitenwijken en naar de omliggende steden.


Alles over reizen in Rotterdam.

Reizen met de Watertaxi, Waterbus en Tuk Tuk in Rotterdam. Tuk tuk De ticketverkoop voor de Tuk Tuks zal aan boord van het ss Rotterdam plaatsvinden. De prijzen verschillen van â‚Ź2,50 voor weinig geld naar bijvoorbeeld Hotel New York of Spido en â‚Ź10,00 voor een rondrit van een uur. Tut tuk vervoer rotterdam Kommiezenlaan 2 3125 AN schiedam 010- 2234981

Watertaxi Doordat Rotterdam-Noord en Zuid gescheiden worden door de Nieuwe Maas is onze metropool natuurlijk geschikt om vervoer over water tot een succes te maken. Razendsnel, filevrij en op spectaculaire wijze vervoeren we personeel, toeristen, families, burgemeesters, ministers, beroemdheden, koningen en koninginnen, Maar ook Jan met de Pet, bruidsparen of schoolkinderen van A naar B. Voor ons maakt het niet uit wie we vervoeren; uiteindelijk stapt iedereen met een lach van oor tot oor uit onze boten! Wilt ook u de boot niet missen? Bel dan 010 4030303!!!

De Waterbus Drechtsteden is openbaar vervoer te water tussen Rotterdam en Dordrecht en binnen de regio Drechtsteden. Op de waterbus is de OV-chipkaart van toepassing. De chipkaartlezers bevinden zich op de schepen en u dient net als bij het overige openbaar vervoer in en uit te checken. U kunt ook een los vervoersbewijs kopen maar dat is duurder.

Folder openbaarvervoer en OV-Chipkaart  

In deze folder kunt u alle informatie vinden over de OV-Chipkaart en het openbaarvervoer in de regio Rotterdam.