Page 1

2014

Svenskutvecklade bilbarnstolar Axonkids AB Sweden


VA R FÖ R VÄLJA A XKID ? Axkid utvecklar, tillverkar och säljer bilbarnstolar inriktade mot den Europeiska marknaden. Axkids bilbarnstolar är framtagna i linje med den skandinaviska filosofin, bakåtvänt är säkrast! “Fördelarna med det bakåtvända åkandet är väl dokumenterat och att barn skall åka bakåtvänt är en åsikt vi delar med branschen och verkar för”. Axkid är en del av svenska Axonkids AB. Axonkids är ett ungt företag med gedigen erfarenhet av arbete med bilbarnstolar och säkerhet i bil för barn. Axonkids grundades 2009 av Tony Qvist och Tony Broberg som båda tidigare arbetat med barnsäkerhet och bilbarnstolar inom olika företag. Till sig knöt de en krets med personer från företag inom bilbarnstols och svenska fordonsindustrin. Alla Axkid bilbarnstolar är godkända enligt den europeiska säkerhetsstandarden ECE r44 04.


I N N E H ÅLL Vad gör Axkid unikt? s.4-5 Vi visar hur våra smarta funktioner fungerar.

Babyfix + Babybase (0-13kg) s.6-7 Axkid Babyfix ger det nyfödda barnet det bästa skyddet i bilen med sitt fempunktsbälte och höga sidoskydd. Babyfix bas går att montera med Isofix eller 3-punktsbälte.

Duofix (9-25kg), (9-18kg med Isofix) s.8-9 Axkid Duofix är ledande inom bilbarnstolsutvecklingen med sitt integrerade självjusterande fempunktsbälte och den speciella vick-funktionen.

Kidzone (9-25kg) s.10-11 Axkid Kidzone är en av marknadens mest flexibla kombistolar utrustad med det patenterade självjusterande fempunktsbälte och extra långt stödben.

Minikid (9-25kg) s.12-13 Axkid Minikid är utformad för säkert bakåtvänt åkande med god komfort i både stora och små bilar, dess innovativa design gör också att den tar väldigt liten plats i bilen. Minikid är plusgodkänd

Keezone (15-36kg) s.14 Axkid Keezone är en framåtvänd bilbarnstol som är säker och stabil för barn mellan 15 och 36 kg.

Dallas (15-36kg) s.15 Axkid Dallas är en framåtvänd bilbarnstol med extra tjock fyllning för att ge barnet optimal komfort och åkupplevelse

Mate (15-36kg) s.15 Axkid Mate är en lätt och smidig kudde för barn mellan 15 och 36 kg.

Tillbehör s.16-19 Här finner du alla Axkids tillbehör.


VA D G Ö R AX K ID U NIK T ?

Extra långt stödben möjliggör installation även i större bilar.

Genom att dra i bältet kan du själv justera höjden på nackstödet och bältet.

4


Vi på Axkid är stolta att visa upp våra smarta och lättanvända funktioner som finns på alla våra stolar.

Självåtdragande underförankringsband för enkel och säker installation.

Infällbara Isofix-armar möjliggör installation i bil med och utan Isofix-fästen.

5


BAB YFI X

0- 13 K G

Fempunktsele som justeras med enhandssträckare för maximal säkerhet. Höga sidoskydd borgar för mycket god säkerhet vid sidokollision. Ett av marknadens lättaste babyskydd. Med extra utvikningsbar skärm på solskyddet. Klädsel och muddar framtagna för att ge det nyfödda barnet en bekväm resa. Maskintvättbar klädsel i 30 grader.

Axkid Babyfix ger det nyfödda barnet det bästa skyddet i bilen med sitt fempunktsbälte och höga sidoskydd. Bekvämligheten för ditt barn är också mycket god med mjuka polstrade axelmuddar och bekväm nackkudde. Handtaget är justerbart i fem lägen vilket gör att stolen kan användas som gungstol eller matstol när den inte är monterade i bilen. Babyfix är godkänd i enlighet med ECE R44 rev 04 och kan användas för barn mellan 0-13kg. Vi kan rekommendera att du använder Babyfix ihop med Babyfix Base för en lättare montering i bilen. Med Babyfix adapter fäster du enkelt din Babyfix på barnvagnchassi.

Finns i dessa färger:

6

Grå 200122

Svart 200123

Röd 200121


BABYFIX BASE Axkid Babyfix base är det perfekta tillbehöret till Babyfix för en extra säker montering i bilen. Basen monteras enkelt fast i bilen antingen med bilens bälte eller med Isofix armarna. Den är utformad för maximal säkerhet med bältesklämma för att säkra bältet och med stabilt stödben. Med Axkid Babyfix base hakas babyskyddet lätt i och ur bilen med ett enkelt klick.

Bältesklämma för att säkra bältet och få en korrekt montering. Kan monteras med Isofix eller bilens trepunktsbälte. Stabilt stödben och säkert rotationsstöd.

Svart 210103

7


D U OFI X

9- 18 K G ME D IS OF IX

9- 2 5 K G ME D B I L E N S B Ä LT E

Världsnyhet på marknaden, godkänd enligt ECE R44 rev 04. Möjlighet att montera stolen på alla platser i bilen med trepunktsbälte eller med Isofix. Interna bältet och nackskyddet ställs in automatiskt efter barnets längd och storlek. Unik vick-funktion vilket gör att du som förälder kan vicka fast stolen i bilens säte. Höga sidoskydd borgar för mycket hög säkerhet vid sidkollision. Generöst tilltagen längd på stödbenet som möjliggör montering i alla typer av fordon. Tre lutningslägen, vilket möjliggöra justering gentemot bilens stolsdyna.

Finns i dessa färger:

8

Grå tetris 250402

Svart tetris 250423

Röd tetris 250401


Axkid Duofix är ledande inom bilbarnstolsutvecklingen med sitt integrerade självjusterande fempunktsbälte och den speciella vick-funktionen som sträcker föränkringsband till optimal inspänning, innovationer som är patenterade. Stolen kan användas både bakåt- och framåt-vänd och i bilar både med och utan Isofix. Bekvämligheten för ditt barn är också mycket god med mjuka polstrade axelmuddar och bekvämt nackskydd. Utformningen på stolen är gjord i enlighet med de senaste rönen inom barnsäkerhet och i kombination med det nyutvecklade självjusterande bältet ger den ditt barn ett fullgott skydd vid krock. Duofix är godkänd i enlighet med ECE R44 rev 04. Stolen kan användas för barn mellan 9-25kg med bilens trepunktsbälte, 9-18kg med Isofix, 15-25kg framåtvänt med bilens trepunktsbälte och 9-18kg framåtvänt med stolens fempunktsbälte.

Grå 250402

Svart 250403

Röd 250401

9


KI D ZO NE

9-25KG

Världsnyhet på marknaden, godkänd enligt ECE R44 rev 04. Kan monteras uppe i sätet för det mindre barnet. Höga sidoskydd borgar för mycket hög säkerhet vid sidkollision. Generöst tilltagen längd på stödbenet som möjliggör montering i alla typer av fordon. Möjlighet att montera stolen genom att dra förankringsbandet genom stolsfästet och tillbaka till infästningen på bilbarnstolen, ger dubbel kraft vid montering. Tre lutningslägen, vilket gör möjliggöra justering gentemot bilens stolsdyna. Maskintvättbar klädsel i 30 grader.

Finns i dessa färger:

10

Grå tetris 220142

Svart tetris 220143

Röd tetris 220141


Axkid Kidzone är en av marknadens mest flexibla kombistolar utrustad med det patenterade självjusterande fempunktsbältetet och extra långt stödben. Stolen kan användas både bakåt- och framåt-vänd. Bekvämligheten för ditt barn är också mycket god med mjuka polstrade axelmuddar och bekvämt nackskydd. Utformningen på stolen är gjord i enlighet med de senaste rönen inom barnsäkerhet och i kombination med det nyutvecklade självjusterande bältet ger den ditt barn ett fullgott skydd vid krock. Kidzone är godkänd i enlighet med ECE R44 rev 04. Stolen kan användas för barn mellan 9-25kg bakåtvänt, 15-25kg framåtvänt med bilens trepunktsbälte och 9-18kg framåtvänt med stolens fempunktsbälte.

Grå 220122

Svart 220123

Röd 220121

11


M I N I KI D

9-25KG

Montera stolen på alla platser i bilen med trepunktsbälte. Automatiskt inställning på nackskyddet kopplat till internbälte vilket ger barnet optimalt stöd och säkerhet. Unik ”vick” funktion gör att du som förälder kan vicka fast stolen i bilens säte. Höga sidoskydd borgar för mycket hög säkerhet vid sidokollision. Generöst tilltagen längd på stödbenet för montering i alla typer av fordon. Fem lutningslägen. Maskintvättbar klädsel i 30 grader.

Finns i dessa färger:

12

Grå tetris 220322

Svart tetris 220343

Röd tetris 220321


Axkid Minikid är utformad för säkert bakåtvänt åkande med god komfort i både små och stora bilar. Stolen tar mycket liten plats i bilen tack vare den innovativa designen. Minikid kan monteras uppe i sätet för de allra minsta barnen. Stolen är försedd med ett långt stödben och själv spännande förankringsband för en optimal säkerhet i bilen. Dessa förankringsband gör det också mycket enkelt att montera stolen i bilen, vicka helt enkelt på stolen tills den sitter stadigt. Med stolens främre justerbara ben ställs stolens lutning, så att den passar ditt barn. Minikid är försett med ett nackstöd som anpassar sig efter barnets längd för att ge ditt barn en så säker och komfortabel bilresa som det bara är möjligt. Nackstödet är försett med bromsfunktion för ökad komfort för de minsta barnen. Minikid är godkänd i enlighet med ECE R44 rev 04. Stolen kan användas bakåtvänd för barn mellan 9-25kg med bilens trepunktsbälte.

Grå 220322

Svart 220323

Röd 220321

13


KEEZO N E

15 - 3 6 K G

Nackstödet justerbart i 7 höjdlägen för optimal bältesbana. Ryggstödet går att vinkla efter bilens ryggstödslutning. Kan också användas som bälteskudde. Höga sidoskydd borgar för mycket god säkerhet vid sidkollision. Maskintvättbar klädsel i 30 grader. Axkid rekommenderar fixweb till din Keezone.

Axkid Keezone är en framåtvänd bilbarnstol som är säker och stabil för barn mellan 15 och 36 kg. Anpassar sig både efter ditt barn och bilens stol vilket borgar för optimal säkerhet för ditt barn. Keezone växer med barnet då ryggstödet kan demonteras och då användas som bälteskudde. Keezone är godkänd i enlighet med ECE R44 rev 04. Finns i dessa färger:

14

Röd 240121

Svart tetris 240143

Grå 240122


DA L LAS

15 - 3 6 K G

Axkid Dallas är en framåtvänd bilbarnstol som är säker och stabil för barn mellan 15 och 36 kg. Nackstödet på stolen kan justeras för att anpassa sig till barnets längd. Sittdynan och ryggen har extra tjock fyllning för att ge barnet optimal komfort och åkupplevelse. Tack vare den smidiga designen så tar sig barnet lätt i och ur stolen själv. Dallas är godkänd i enlighet med ECE R44 rev 04. Justerbart nackstöd i 7 höjdlägen för optimal bältesbana. Ryggstödet går att vinkla efter bilens ryggstödslutning. Kan också användas som bälteskudde. Höga sidoskydd borgar för mycket god säkerhet vid sidokollision. Extra tjock fyllning i rygg och sits för att ge maximal komfort. Maskintvättbar klädsel i 30 grader.

MATE

Svart 240303

15 - 36 KG

Axkid Mate bälteskudde gör att bilens trepunktsbälte får rätt placering på barnets kropp. Mate är en lätt och smidig kudde som är enkel att ta med på resa, den är också godkänd i enlighet med ECE R44 rev 04 och passar för barn som väger mellan 15-36kg.

Svart 280303

Röd 280201

Kan monteras på alla platser i bilen med trepunktsbälte, utan airbag. Maskintvättbar klädsel i 30 grader.

15


TI L L BEH Ö R

1. Tether strap

800203

2. Soft pad for hipbelt

800403

Förlängningsband för bakåtvänd montering där Mjuka muddar att montera på selens höftdel, anfästöglor saknas eller där extra bandlängd behöv. vänds för ökad komfort. Passar till Kidzone, Duofix Passar till Kidzone, Duofix och Minikid. och Minikid.

3. Seat protection

800003

4. Fixweb

800303

Sparkskydd för att skydda din bils klädsel mot sli- Monteringsband för framåtvänd stol, håller din stol tage och smuts. Passar både stolar med och utan på plats när stolen inte används. Passar alla framåtIsofix. Kan monteras i fram och baksäte. vända stolar. 16


5. Suncover

6. Sunshade for window 2-pack

800103

800912

Solskyddet skuggar ditt barn under färd och min- Solskydd med Axkids logga som fästes med sugskar uppvärmningen av stolen, dagar då bilen står i propp på sidorutan. Levereras två stycken i varje pasolen. Passar till Kidzone, Duofix och Minikid. ket. Hopfällbar. Mått 44x38cm.

7. Baby on board sign

800507

8. Baby cushion

800803

Visa dina medtrafikanter att du har barn i bilen. Sky- Mjuk dyna som ger de mindre barnen bättre stöd lten monterar du enkelt med sugpropp på insidan i sidorna. Dynan lyfter även upp barnet så att bälav bakrutan. tesbanan förbättras. Passar till Kidzone, Duofix och Minikid.

17


9. Travelbag

10. Attachment loops

800703

Axkid travelbag skyddar din stol mot smuts och dyligt under resa.

Förankringsöglor för montering i bil, underlättar montering av bilbarnstol.

11. Summer cover

12. Summer cover 801206

801106

Sommarklädsel för att slippa att stolen blir för varm på sommaren. Passar till Duofix, Kidzone, Minikid.

18

800608

Sommarklädsel för att slippa att stolen blir för varm på sommaren. Passar till Keezone, Dallas.


11. Adapter maxi

801003

Adapter för Babyfix som ger möjlighet att montera denna på alla vagnar anpassade för Maxi-Cosi. Perfekt vid kortare bilfärder då du inte orkar ta med dig hela ligg/sittdelen eller för att slippa väcka ditt barn när det somnat under färd. Egna anteckningar

19


Axkid Š 2013 www.axkid.se axkid@axonkids.com tel. +46 (0)511 760620 Catalog design by Rasmus Lundgren

Katalog 2014  
Advertisement