Page 1


Communicatie - app


•

Wat?

De makers van de muziek-app shazam hebben een applicatie ontwikkeld die kleding herkent, namelijk de styleeyes app. Dit is goed nieuws de modeliefhebbers zoals wij want met deze app zullen wij geen uren meer verliezen met het afschuimen van allerlei online shops in de hoop een look-a-like outfit te spotten. Voortaan zal de style-eyes app dit voor ons doen. •

Hoe?

Het principe is hetzelfde als dat van shazam. Waar shazam muziek kan identificeren, herkent de style-eyes technologie kledingstukken. Mensen kunnen een foto maken van een kledingstuk dat ze graag zouden hebben, de app doorzoekt dan de collecties van al de aangesloten winkels naar het overeenkomstige artikel. Style-eyes biedt tevens de mogelijkheid om alternatieven voor te stellen in verschillende prijsklassen.


De app is tevens enorm gebruiksvriendelijk en eenvoudig. Een handige leidraad in het menu zet je al snel op weg! Daarnaast kan je er voor kiezen om een foto te nemen (altijd handig als het snel moet gaan) of een bewaarde foto gebruiken.


Kies je er bijvoorbeeld voor om een foto te nemen uit het album, dan gaat dit als volgt te werk:

Kies een foto

Duid het kledingstuk of accessoire aan dat gezocht moet worden


Al snel toont de app de gewenste zoekresultaten

Indien je een keuze hebt gemaakt, kan je doorklikken naar de website van de desbetreffende verkoper


Deze app laat je niet alleen kleding herkennen of kopen, hij zorgt er ook voor dat de koopervaring vergroot wordt. Je kan kledingstukken toevoegen aan je favorieten, voorziet een blog om naar hartelust koopervaringen te delen ĂŠn geeft suggesties wat je beter wel of niet koopt, of het bekijken waard is. Daarnaast vind je er ook kortingen en kan je jezelf meten met echte celebrities.


Onze ervaring

Als modeliefhebbers vinden wij dit een enorm interessante applicatie. Zelf maken we het ook wel eens mee da we een outfit zien die in het oog springt maar nergens te vinden is. De drempel om iemand dan daadwerkelijk te gaan aanspreken is dikwijls te hoog. De pluspunten zijn al reeds gegeven, handig in gebruik en je vindt snel wat je zoekt. Ook de vele extra services die de app biedt zijn zeer mooi meegenomen! Deze is tevens beschikbaar voor IOS en Android en is gratis te downloaden. Op het eerste zicht is dit dus de perfecte app om als fashionist(a) altijd op zak te hebben. Maar.. na deze korte lofzang, staan we ook even stil bij minpunten van de app. Allereerst biedt de app geen mogelijkheid om schoenen te gaan opzoeken en worden de mannelijke modegoeroe’s in de kou gezet. Er is dus enkel een zoekfuntie voor vrouwen. Daarnaast moeten de gekozen items perfect in beeld zijn en wordter soms wat afgeweken van de zoekfunctie. Last but not least is de zoekactie ook beperkt tot 6 categorieën (Dress, top, T-shirt, blouse, skirt, handbag). Al bij al is deze app zeker een must have en we wachten al vol ongeduld op de nederlandstalige uitgave!


‘Spot A Fashion’ - app


Voor het maken van onze app, hebben we gekozen voor GoodBarber. Na het ingeven van onze app-naam (“Spot A Fashion�) hebben we bij content gekozen voor de onderstaande keuzes. De eerste vier waren verreisten in de opdracht. De vijfde hebben we naar eigen keuze toegevoegd om het doel en nut van onze app te benadrukken


Vervolgens klikten we door naar het deel ‘Design’.


We kozen voor de optie ‘Gold digger’. Hoewel zwart vaak gezien wordt als een saai kleur, opteerden wij toch voor een dergelijke look. Die keuze hebben we gemaakt op basis van het idee dat de foto’s die geüpload zouden worden dan prachtig zouden uitkomen. De goud-gele toets geeft bovendien een verfrissende, leuke toets aan de look.


Bij het volgende onderdeel van ‘Design’ kregen we een aantal mogelijkheden om de lay-out van onze app naar eigen keuze bij te stellen. We probeerden enkele dingen uit maar kwamen toch tot de volgende keuzes.


Het onderdeeltje ‘Overall design’ was absoluut geen lachertje. We hadden tevens al gezorgd voor een passend logo, dus besloten we die te gebruiken. Na wat strubbelingen met de formaten kregen we volgend mooi resultaat.


EĂŠnmaal gevonden hoe het precies moest, konden we dit ook toepassen voor de HD-versie van Android.


Uiteraard moesten onze sectie’s elk nog hun inhoud krijgen. Voor ‘Wie en wat’ kozen we voor een custom page waar we ons tekst konden invoeren.


Het voelde aan alsof we professionele programmeurs waren, en het resultaat mocht er dan ook wezen.


De tweede sectie ‘GoodBarber’ was ook een verreiste in de opdracht. Hier hebben we er voor gekozen om een URL in te geven, zodat die sectie meteen de web-app van onze app-bouwer toont.


Er werd ook gevraagd om een korte beschrijving van de communicatie app die wij getest hebben (Style Eyes), in te voegen. Dit hebben we op dezelfde manier gedaan als ‘Wie en wat’.


Voor de ‘Quote’ kozen we logischerwijze voor iets mode-gerelateerd. Daardoor kwamen we op deze fameuze uitspraak van Blair Waldorf (vertolking in serie Goossip Girl door Leighton Meester). Het invoeren van de tekst verliep terug op dezelfde wijze.


We hadden voor ons vijfde sectie, ĂŠĂŠn naar eigen keuze, reeds van het begin een andere selectie gemaakt voor wat de content van deze sectie ging zijn. Daardoor hebben we hier, naast het aanpassen van een aantal kleuren, niet veel veranderd.


Op het aanpassen van de taal na, hebben we hier niet veel wijzigingen aangebracht. De audio playback is voor onze app dan ook helemaal niet van toepassing.


Bij het onderdeel ‘Identity’ gaven we eerst ons app-naam nog eens in.


Vervolgens stelden we het icoontje van onze app in. Ook hier keert de das met de naam “Spot A Fashion� terug.


De splashscreen, wat verschijnt als de app aan het opstarten of laden is, besloten we ook aan te passen. Hier werkten we terug met ons logo, maar hebben we een ‘loading’-icoon toegevoegd. We hadden dit proberen bereiken met een bewegend icoontje, zijnde dus een .gif-bestand, maar dit was helaas niet mogelijk.


Instagram


Voor deze opdracht hebben we tevens een apart Instagram-account aangemaakt met de artevelde-gegevens van 1 van ons. Hierop hebben we 10 foto’s gepost via smartphone. Als unieke hashtag kozen wij voor “#axenzo”, een samentrekking van onze voornamen. De printscreens zijn getrokken via de internet-pagina van Instagram, omdat dit mooiere en duidelijkere resultaten leverde.


Een klein overzicht van onze 10 Instagram-posts. De ene helft zijn foto’s van de outfit van Enzo Vincent, waarvan telkens de naam vermeld wordt. De andere helft zijn 5 foto’s van de outfit van Axelle Van Hende, ook telkens met naamvermelding.


Axelle Van Hende - Enzo Vincent

Spot a fashion  
Spot a fashion  

Opdracht Multimedia 2 (2013-2014)

Advertisement