Page 1

ODYS MP3-speler X30

Inhoud 1 Inhoud van de verpakking............................................2 2 Inleiding........................................................................4 3.1 3.2 3.3 3.4 3.5 3.6

Bedieningselementen ....................................................6 Batterijstatus..................................................................7 Driver installatie.............................................................8 Batterij via de USB-aansluiting opladen.........................8 Bestandsoverdracht MP3-speler - pc............................9 Verwijderen van de MP3-speler van de pc .................. 11

4 Bediening ...................................................................12 4.1 4.2 4.3 4.4 4.5 4.6

In- en uitschakelen ...................................................... 12 Muziek-modus ............................................................. 13 Foto-modus ................................................................. 18 Spraakopnamemodus (Voice-modus) ......................... 19 Systeeminstellingen (Setup) ........................................ 21 Bestanden wissen (File) .............................................. 25

5 Probleemoplossing ....................................................26 6 Technische gegevens ................................................27 7 Veiligheidsvoorschriften .............................................28 Garantievoorwaarden ................................................29

1

NL

3 Aan de slag ..................................................................6


ODYS MP3-speler X30

1

Inhoud van de verpakking

NL

Controleer of de inhoud van de verpakking overeenkomt met onderstaande lijst. Mocht de inhoud niet volledig zijn, neem dan contact op met uw dealer:

USB-kabel

hoofdtelefoon

cd-rom (driver + gebruikerssoftware)

gebruikershandleiding

ODYS MP3-Player X30

garantiekaart

USB-voedingsadapter/ oplader (X30 plus)

2

3,5mm adapter


NL

ODYS MP3-speler X30

3


ODYS MP3-speler X30

NL

2

Inleiding

Geachte gebruiker, we danken u voor de aankoop van dit product. Lees deze gebruikershandleiding eerst zorgvuldig door, zodat u gebruik kunt maken van alle functies van het product en zodat wij een lange levensduur kunnen garanderen. Bewaar deze handleiding als naslagwerk. Dit product is een draagbare digitale audiospeler, waarmee u MP3- en WMA-muziekbestanden kunt afluisteren, spraakopnames kunt opnemen of een willekeurig bestand kunt opslaan. Met het moderne kleurenscherm kunt u ook digitale foto’s en video’s bekijken. Pas op Lees voor het gebruik van de MP3-speler de algemene veiligheidsvoorschriften in hoofdstuk 7 door. Lees vooral de aanwijzingen over het veilig beëindigen van de dataoverdracht tussen MP3-speler en computer in hoofdstuk 3.7 goed door. Producteigenschappen • • • • • • • • • • • •

4

snelle dataoverdracht via USB 2.0 Line-In opname ondersteunde formaten: MP1, MP2, MP3, WMA, WAV, JPEG, BMP ingebouwde lithium-Ion batterij ondersteunt firmware-upgrade (mogelijkheid om functies uit te breiden met upgrade-software van het internet) Vivid Animations-menu met duidelijke symbolen en tekens voor een gebruikersvriendelijke, intuïtieve bediening 7 weergavemodi (incl. herhalingsmodi), 7 equalizermodi lyric-functie gebruik als mobiele gegevensdrager mogelijk digitale spraakopname met de microfoon en spraakweergave meertalige menu’s beschikbaar uitschakeling van het display mogelijk (Screen Saver)


ODYS MP3-speler X30 Support URL: http://www.odys.de

NL

Op onze websites vindt u actuele informatie over deze MP3-speler, over onze andere producten en over de firma Aiptek. Eventuele upgrades voor deze MP3-speler vindt u eveneens op onze website. Mocht u vragen of problemen hebben, lees dan de FAQ’s op onze website of neem contact op met onze klantenservice onder support@odys.de.

5


ODYS MP3-speler X30

3 3.1

Aan de slag Bedieningselementen

Bekijk, voordat u de MP3-speler in gebruik neemt, de bedieningselementen goed. AAN/UIT

NL

Scherm

MENU

PLAY

Microfoon PREV 

NEXT  VOL

USB - connector

Aansluiting hoofdtelefoon Line-In

Toetsfuncties PLAY : MENU:

aan/uit, weergave, pauze, stop, menu beĂŤindigen naar het menu gaan, optie markeren, naar de optie gaan VOL : volume verhogen / verlagen NEXT : snel vooruit, keuze uit opties PREV  : snel terug, keuze uit opties AAN/UIT: aan/uit; resetten van de MP3-speler na functiestoringen of verkeerde bediening

6


ODYS MP3-speler X30 Beschrijving van de toetsbediening De toetsen kunnen op vier manieren bediend worden: kort indrukken, langer indrukken, ingedrukt houden en eenmalig indrukken. Voor de rest van de handleiding geldt dat de toets, als er geen verdere aanwijzingen staan, altijd kort ingedrukt moet worden. Kort indrukken: het effect treedt op na een korte druk op de toets. Langer indrukken: het effect treedt op als de toets ingedrukt wordt en gedurende 1-2 seconden vastgehouden wordt.

NL

Eenmalig indrukken: het effect treedt bij het indrukken meteen op en houdt aan tot u de toets loslaat. Ingedrukt houden: het effect treedt, bij het indrukken tot het loslaten in bepaalde afstanden herhaaldelijk op, bijv. bij snel vooruit of snel terug.

3.2

Batterijstatus

De spanning van de interne oplaadbare batterij bedraagt 3,7 V. De laadtoestand van de batterij wordt met verschillende symbolen aangegeven, zodat u ongeveer kunt inschatten hoe lang u de MP3speler nog kunt gebruiken. Wordt weergegeven als de batterij volledig opgeladen is (3,7 V). In de loop van het gebruik loopt het weergegeven symbool langzaam leeg. Het laadsymbool wordt leeg weergegeven als de batterij bijna leeg is. Dan moet het toestel weer opgeladen worden. De interne batterij kan via de USB-interface van de pc opgeladen worden (zie hoofdstuk 3.5). Schakelt u het aparaat via de hoofdschakelaar uit, wanneer u het niet gebruikt. De batterij kan anders sneller leeg gaan.

7


ODYS MP3-speler X30 3.3

Driver installatie Onder Windows 98SE moeten, voordat de MP3-speler op de pc wordt aangesloten, eerst de overeenkomstige drivers van de cd-rom geïnstalleerd worden.

NL

• Sluit de MP3-speler via de meegeleverde USB-kabel op de computer. • De installatie van de driver wordt gestart. Onder Windows ME, 2000 en XP herkent de pc een nieuw hardware-apparaat (massaopslagapparaat) en installeert de betreffende driver automatisch. • Als er bij de installatie een fout optreedt, koppel dan de USB-kabel los, start het besturingssysteem weer op en sluit de USB-kabel opnieuw op de pc aan.

3.4

Batterij via de USB-aansluiting opladen

De interne oplaadbare batterij kunt u via de USB-aansluiting van uw computer of met een USB-hub direct via de eigen stroomvoorziening opladen. Maak de batterij van de MP3-speler eerst helemaal leeg voordat u de batterij voor het eerst oplaadt. Laad de batterij daarna volledig op. Alleen op deze manier kunt u gebruik maken van het volledige batterijvermogen. • Schakelt u de mp3 speler via de aan/uit knop, boven aan de speler, aan. • Sluit de MP3-speler via de meegeleverde USB-kabel op de computer of USB-hub. • Het opladen begint automatisch. Laad de batterij altijd volledig op (zie batterijsymbool in het display). • De toetsen van de MP3-speler zijn tijdens het opladen buiten werking. Let op, dat de speler tijdens het laden van de accu ingeschakelt is.

8


ODYS MP3-speler X30 De looptijd van de batterij van de MP3-speler hangt sterk af van het ingestelde volume. Bij een hoog volume gaat de batterij minder lang mee.

3.5

Bestandsoverdracht MP3-speler - pc

• Schakelt u de mp3 speler via de aan/uit knop, boven aan de speler, aan.

NL

• Sluit de MP3-speler via de meegeleverde USB-kabel op de computer. • Open de Windows-Explorer of dubbelklik op Deze computer. • Selecteer de mappen of de bestanden die gedownload moeten worden en sleep deze naar het symbool voor de verwisselbare harde schijf van de MP3-speler (download in de root-directory). U kunt daarvoor ook zelf verschillende mappen aanleggen voor een eigen onderverdeling van uw bestandstypes in het geheugen van uw MP3-speler en de betreffende bestanden daar onderbrengen. • Controleer na het downloaden met een klik op het symbool voor de MP3-speler of de bestanden volledig gekopieerd zijn. • Het kopiëren van bestanden van de MP3-speler naar de pc (upload) gebeurt op dezelfde manier. • De mp3 speler heeft 2 verschillende USB modi, die met de MENU toets tijdens de verbinding met de computer gekozen kunnen worden.

9


ODYS MP3-speler X30 MSC Modus

Voor het opladen van datijen

MTP Modus

Voor het opladen van datijen

NL

Voor het synchroniseren van beschermde wma datijen Het kunnen alleen de voorgegeven mappen gebruikt worden

Neemt u de MSC modus, wanneer geen DRM beschermde wma datijen gebruikt worden

Let u op, dat in de MSC modus, DRM beschermde datijen niet van de mp3 speler herkent worden. In de MTP modus legt de speler zelfstandig de mappen „medien“ en „datijen“ aan. Andere mappen kunnen alleen met de Windows Media Player gemaakt worden.

Formatteren van het flash-geheugen Via het besturingssysteem van de pc: Open de Windows Explorer en klik met de rechter muistoets op het symbool van de verwisselbare harde schijf van de MP3-speler. Klik vervolgens in het contextmenu op de optie Formatteren. Alleen met de MP3-speler: Gebruik het SysTools-menu in de setup-modus dat in hoofdstuk 4.6 beschreven wordt.

10


ODYS MP3-speler X30 U kunt uw MP3-speler ook gebruiken om bestanden van willekeurig formaat te transporteren.

let u erop, u kunt maar maximaal 150 muziekdatijen (mappen, of andere datijen) per hoofdmap opnemen. Wilt u meer op de geheugen laden, dan is het nodig om enkele mappen op de hoofdmap (de wisselbare schijf) aan te leggen. Hierin kunnen dan veel meer datijen geladen worden.

3.6

Verwijderen van de MP3-speler van de pc

• Meld de MP3-speler met de optie „Hardware veilig verwijderen” weer correct af van het besturingssysteem. en selecteer in het • Klik in de taakbalk rechts onder op het symbool dialoog-venster dat dan verschijnt de optie „USB-massaopslagapparaat – drive (X:) verwijderen”. • Vervolgens verschijnt de melding dat de hardware nu verwijderd kan worden. Onder Windows 98SE verschijnt er geen symbool in de taakbalk. Na afloop van de bestandsoverdracht kan de USBkabel gewoon losgekoppeld worden.

11

NL

Koppel tijdens de bestandsoverdracht of het formatteren nooit de USB-kabel van de MP3-speler los.


ODYS MP3-speler X30

4 4.1

Bediening In- en uitschakelen

Inschakelen

NL

• Schakelt u de mp3 speler via de aan/uit knop, boven aan de speler, aan. • Houd de PLAY-toets ca. een seconde ingedrukt tot het scherm zichtbaar wordt en er een begroeting verschijnt. De MP3-speler bevindt zich nu in de modus stop. • Als het toestel niet ingeschakeld wordt, laad dan de batterij via de USB-aansluiting op. Naar een andere modus gaan via het hoofdmenu • Druk bij ingeschakelde MP3-speler gedurende ca. 1 sec. de MENU-toets in om naar het hoofdmenu te gaan. Via het hoofdmenu heeft u toegang tot de verschillende modi en instellingen van de MP3-speler: Music, Photo, Video, Voice, Setup en File. • Ga met de toetsen naar de gewenste optie en bevestig met de PLAY-toets.

Music • Ook in het submenu kunt u met de toetsen naar de gewenste optie gaan en bevestigen met de PLAY-toets. (Uitzondering File-functie, zie hoofdstuk 4.8) • Om terug te keren naar het hoofdmenu drukt u nogmaals gedurende ca. 1 sec. op de MENU-toets.

12


ODYS MP3-speler X30 Uitschakelen Houd de PLAY-toets gedurende ca. drie seconden ingedrukt tot het LCD-scherm uitgaat. Dit kan vanuit elke modus gedaan worden.

4.2

NL

Schakelt u het aparaat via de hoofdschakelaar uit, wanneer u het niet gebruikt. De batterij kan anders sneller leeg gaan.

Muziek-modus

Overzicht scherm Het scherm geeft informatie over de actuele muziektitel, de speelduur en de systeeminstellingen. Hierna volgt een verklaring van de symbolen. Volume Batterijstatus

Bestandsnaam / ID3-tag

File: Track01

Titelnummer Aantal titels

Weergaveduur numeriek

Herhaalmodus Bestandsformaat / Bitrate Weergave Equalizer

Weergaveduur grafisch

13


ODYS MP3-speler X30 Weergave, Vooruit, Terug, Pauze, Stop • Sluit een hoofdtelefoon aan op de aansluiting voor hoofdtelefoon en zet de MP3-speler aan. De MP3-speler bevindt zich nu in de Stoptoestand.

NL

• Druk de PLAY-toets in om de weergegeven muziektitel af te spelen. Informatie over het muziekbestand (ID3-tag) wordt vervolgens in het LCD-scherm weergegeven. • Druk tijdens de weergave kort op de PLAY-toets om de weergave stop te zetten (pauze). Om de weergave voort te zetten drukt u opnieuw op de PLAY-toets (Resume-functie). • Druk tijdens de weergave de toetsen in en houd ze vast om snel vooruit of terug te spoelen tijdens een muziektitel. • Druk tijdens de weergave de PLAY-toets gedurende ca. 1-2 sec. in om de weergave te beëindigen (Stop) en om naar het begin van de titel te gaan. • Als u tijdens de weergave, de pauze- of stop-toestand de toetsen kort indrukt, springt de weergave naar de volgende of vorige muziektitel. Volume regelen Druk op

( ca. 1-2 sec) en daarna op

om de geluidssterkte

te veranderen. Gedurende ist het symbol ( ) grün . Verlaat u de instelling door nogmalig lang drücken van de Het volume heeft 33 instelniveaus (0...32).

14

toets


ODYS MP3-speler X30 Herhaalmodus (Repeat) • Druk tijdens de muziekweergave, muziek-pauze of in de stoptoestand kort op de MENU-toets en selecteer met de herhaalmodus (Repeat). • Druk kort op de PLAY-toets om naar het submenu Repeat te gaan. • Met

kunt u het gewenste mode selecteren.

No Repeat: herhaalt alle bestanden een keer in de originele volgorde. Repeat One: herhaalt het actuele bestand meerdere keren. RepeatAll: herhaalt alle bestanden meerdere keren in de originele volgorde. RandomAll: herhaalt alle bestanden meerdere keren in willekeurige volgorde. Folder Normal: herhaalt eenmaal alle bestanden van de actuele directory in originele volgorde. Folder Repeat: herhaalt alle bestanden van de actuele directory meerdere keren in originele volgorde. Folder Random: herhaalt alle bestanden van de actuele directory meerdere keren in willekeurige volgorde.

Equalizer-instellingen (EQ) • Druk tijdens de muziekweergave, muziek-pauze of in de stoptoestand kort op de MENU-toets en selecteer met de equalizer-modus (EQ). • Druk kort op de PLAY-toets om naar het submenu EQ te gaan. • Met kunt u het gewenste geluid (Normal, Pop, Rock, Classic, Jazz, Bass, Custom EQ) selecteren. • Bevestig vervolgens nogmaals met de PLAY-toets.

15

NL

• Bevestig vervolgens nogmaals met de PLAY-toets.


ODYS MP3-speler X30 Lyric-functie De MP3-speler ondersteunt de gelijktijdige weergave van de songtekst bij het afspelen van MP3-bestanden. De bestandsnaam van het separate lyric-bestand (*.lrc) moet dan met de bestandsnaam van het MP3bestand (*.mp3) overeenstemmen en het lyric-bestand moet in dezelfde map opgeslagen zijn.

NL

Weergavesnelheid (Play Rate) • Druk kort op de MENU-toets en ga met naar het menu voor het instellen van de weergavesnelheid (Play Rate).

File: Track01

• Druk kort op de PLAY-toets om naar het submenu te gaan. • Met behulp van kunt u de gewenste weergavesnelheid (1.00X, 1.14X, 1.33X, 0.67X, 0.80X) selecteren. • Bevestig vervolgens nogmaals met de PLAY-toets.

Bestanden zoeken (Map) • Druk kort op de MENU-toets en ga met naar het menu om bestanden (Map) direct te selecteren. • Druk kort op de PLAY-toets om naar het submenu te gaan. • Met kunt u door de mappen navigeren en het gewenste bestand uitzoeken. Om een map te openen, drukt u op de PLAYtoets. • Bevestig vervolgens nogmaals met de PLAY-toets om het gewenste muziekbestand te selecteren en af te spelen.

16


ODYS MP3-speler X30 let u erop, u kunt maar maximaal 150 muziekdatijen (mappen, of andere datijen) per hoofdmap opnemen. Wilt u meer op de geheugen laden, dan is het nodig om enkele mappen op de hoofdmap (de wisselbare schijf) aan te leggen. Hierin kunnen dan veel meer datijen geladen worden.

Met deze functie kunt u een bepaald gedeelte van een muziekbestand herhalen door tijdens de muziekweergave het start- en eindpunt van dit stuk vast te leggen.

NL

A/B-herhaling (Replay)

File: Track01

• Druk tijdens de muziekweergave kort op de VOL-toets om het startpunt A van het stuk vast te leggen. • Druk vervolgens bij het gewenste eindpunt B nogmaals de VOL-toets in. • Het geselecteerde stuk wordt nu herhaald tot u voor de derde keer de VOL-toets indrukt.

Bestanden en mappen kunnen ook gewist worden met de bestandsmanager van uw pc, mits de MP3-speler via USB op uw pc is aangesloten.

17


ODYS MP3-speler X30 4.3

Foto-modus

Deze functie dient voor het weergeven van beelden in het verbrede JPEG-formaat. • Druk bij ingeschakelde MP3-speler gedurende ca. 1 sec. de MENU-toets in om naar het hoofdmenu te gaan.

NL

naar de Foto-modus • Ga met de toetsen en bevestig met de PLAY-toets. • In het display worden vervolgens de mappen en beeldbestanden van de MP3-speler weergegeven (Browser). Als er geen bestanden te zien zijn is het geheugen van de MP3-speler leeg. kunt u door de mappen navigeren • Met en het gewenste bestand uitzoeken. Om een map te openen, drukt u op de PLAY-toets. • Bevestig vervolgens nogmaals met de PLAYtoets om het gewenste muziekbestand te selecteren en af te spelen. • Druk de toetsen kort in om de volgende of vorige foto weer te geven. • Druk kort op de MENU-toets om naar de browser terug te keren. • Om terug te keren naar het hoofdmenu drukt u nogmaals gedurende ca. 1 sec. op de MENU-toets. De ideale grootte van fotobestanden is 160 x 128 pixels. Andere groottes en aantallen pixels zijn ook mogelijk. De foto’s vullen dan echter niet het hele display.

18


ODYS MP3-speler X30 4.4

Spraakopnamemodus (Voice-modus)

U kunt uw MP3-speler ook als digitaal dicteerapparaat gebruiken. Dan kunt u, als u bijvoorbeeld onderweg bent, belangrijke ideeën of gedachten opnemen, waarmee u voorkomt dat u ze vergeet. • Druk bij ingeschakelde MP3-speler gedurende ca. 1 sec. de MENUtoets in om naar het hoofdmenu te gaan.

NL

• Ga met de toetsen naar de Voice-modus en bevestig met de PLAY-toets (afbeelding 1, Stop-toestand). Spraakopnames • Drukt u kort op de VOL-toets, om de opname te beginnen. • Druk de PLAY-toets in om de spraakopname te onderbreken. Druk om de spraakopname voort te zetten nogmaals de PLAY-toets in. • Om de spraakopname te beëindigen en op te slaan drukt u kort de MENU-toets in. De MP3-speler bevindt zich nu weer in de Stoptoestand. In de systeminstellingen kann de opnamebron (Line-In of microfoon) gekozen worden. (kapitel 4.6)

Spraakweergave • Meteen na het beëindigen van de spraakopname kunt u de opname beluisteren door de PLAY-toets in te drukken. • Als de MP3-speler zich in een andere modus bevindt, gaat u, zoals hiervoor beschreven, via het hoofdmenu naar de Voice-modus, waar u uw spraakopnames kunt beluisteren. kort in om naar het volgende of vorige • Druk de toetsen spraakbestand te gaan. • Om terug te keren naar het hoofdmenu drukt u nogmaals gedurende ca. 1 sec. op de MENU-toets.

19


ODYS MP3-speler X30

NL

Bestanden en mappen kunnen ook gewist worden met de bestandsmanager van uw pc, mits de MP3-speler via USB op uw pc is aangesloten.

20


ODYS MP3-speler X30 4.5

Systeeminstellingen (Setup)

In de menu systeeminstellingen kunt u belangrijke systeeminstellingen van de MP3-speler wijzigen. Dit menu bevat in totaal 5 opties.

• Ga met de toetsen naar de Setup-modus en bevestig met de PLAY-toets. Onder het Setup-menu bevinden zich de submenu’s voor de systeeminstellingen Power, Language, Display, Record en SysTools. Ga met de toetsen naar het gewenste submenu en bevestig met de PLAY-toets. • Om terug te keren naar het hoofdmenu drukt u nogmaals gedurende ca. 1 sec. op de MENU-toets. USB modus U kunt kiezen, wat de standaardinstelling bij de USB verbinding zou moeten zijn. Meer informaties hiervoor vindt u in kapitel 3.6. Automatisch uitschakelen (Power) Bij het automatisch uitschakelen wordt het toestel, om energie te sparen, automatisch uitgeschakeld, als binnen de vastgelegde tijd (eenheid: minuten) in stopgezette toestand geen toetsen worden ingedrukt. Onder het submenu bevinden zich de functies: Auto off en Always on. • Druk kort op de PLAY-toets om naar het submenu Power te gaan. Auto off • Kiezt u met de toetsen de gewensde instelling.Bevestig vervolgens nogmaals met de PLAY-toets. Always on • Kiezt u met de toetsen de gewensde instelling.Bevestig vervolgens nogmaals met de PLAY-toets.

21

NL

• Druk bij ingeschakelde MP3-speler gedurende ca. 1 sec. de MENUtoets in om naar het hoofdmenu te gaan.


ODYS MP3-speler X30 Als de optie Always on gedeactiveerd is, wordt de MP3speler na afloop van de ingestelde tijd ook tijdens de muziekweergave uitgeschakeld (Sleep Timer).

Spraak (Language)

NL

• Druk kort op de PLAY-toets om naar het submenu Language te gaan. kunt u het gewenste spraak (CHI simp, English, CHI trad, • Met France, German, Spanish, Italian, Portugal …) selecteren. • Bevestig vervolgens nogmaals met de PLAY-toets. Display-Instellingen (Display) Onder het submenu bevinden zich de functies: Brightness en Backlight. • Druk kort op de PLAY-toets om naar het submenu Display te gaan. Helderheid (Brightness) • Ga met de toetsen met de PLAY-toets.

naar de submenu Brightness en bevestig

• Ga met de toetsen met de PLAY-toets.

naar het gewenste Helderheid en bevestig

Automatisch uitschakelen de scherm (Backlight) Hier kunt u instellen hoe en hoelang de scherm na de laatste druk op een toets ingeschakeld moet blijven. • Ga met de toetsen de PLAY-toets.

naar de submenu Screen en bevestig met

• Ga met de toetsen naar het gewenste uitschakeltijd (15 s, 30 s, 1M en On) en bevestig met de PLAY-toets. Met de instelling On blijft het display ingeschakeld.

22


ODYS MP3-speler X30 Kwaliteit van de spraakopname (Record) • Druk kort op de PLAY-toets om naar het submenu Record te gaan. Kwaliteit • Selecteer met de toetsen de gewenste kwaliteit van de spraakopname (High, Normal en Low) en bevestig met de PLAYtoets.

NL

Opnamebron • Kiezt u met de toetsen de opnamebron (microfoon (MIC) of line-In) en befestigt u het met de PLAY-toets. Sys Tools • Druk kort op de PLAY-toets om naar het submenu Sys Tols te gaan. Geheugen formatteren (Format) Formatteer met deze functie het interne flash-geheugen van de MP3speler. Waarschuwing: hierbij worden alle bestanden en mappen onherroepelijk gewist. • Ga met de toetsen de PLAY-toets.

naar de submenu Format en bevestig met

• Ga met de toetsen PLAY-toets.

naar Quick of Complete en bevestig met de

• Kiezt u “ja“, als u zeker bent en befestigt u dit met de PLAY-toets. Waarden terugzetten op fabrieksinstelling (Reset) • Ga met de toetsen PLAY-toets.

naar de submenu Reset en bevestig met de

en de PLAY-toets kunt u het toestel resetten • Met behulp van (Yes) of de dialoog afbreken (No).

23


ODYS MP3-speler X30 Met Yes zet u het toestel weer in de standaardinstellingen terug. Systeeminformatie (Sys Info)

NL

naar de submenu Sys Info en bevestig met • Ga met de toetsen de PLAY-toets. In dit menu staat hoeveel actuele firmware Version, total geheugencapaciteit en actuele geheugencapaciteit er nog op uw MP3-speler beschikbaar is.

24


ODYS MP3-speler X30 4.6

Bestanden wissen (File)

In de File-modus kunt u de bestanden die op de MP3-speler zijn opgeslagen direct wissen. • Druk bij ingeschakelde MP3-speler gedurende ca. 1 sec. de MENUtoets in om naar het hoofdmenu te gaan. naar de File-modus en bevestig met de

kunt u door de mappen navigeren en het bestand, die • Met gewist moet worden selecteren. Om een map te openen, drukt u op de PLAY-toets. en de PLAY• Druk kort op de MENU-toets. Met behulp van toets kunt u nu het gemarkeerde bestand (Yes) of de dialoog afbreken (No). • Bevestig vervolgens nogmaals met de PLAY-toets.

Bestanden en mappen kunnen ook gewist worden met de bestandsmanager van uw pc, mits de MP3-speler via USB op uw pc is aangesloten.

25

NL

• Ga met de toetsen PLAY-toets.


ODYS MP3-speler X30

5

Probleemoplossing Problemen

Oorzaak en oplossing Controleer of de accu voldoende opgeladen is. Controleer of de MP3-speler ingeschakeld is.

Via de hoofdtelefoon is niets te horen.

Controleer of het volume boven nul staat en of de hoofdtelefoon goed aangesloten is. Zorg ervoor dat de hoofdtelefoon niet vuil is. Bij slechte MP3-bestanden zijn verschillende geluiden te horen, ook als er geen muziek kan worden weergegeven. Controleer of de bestanden volledig zijn.

NL

Het toestel functioneert niet.

Op de weergave worden Controleer of u de juiste taal gekozen heeft. onbekende tekens weergegeven. Muziek kan niet, zoals gewoonlijk gedownload worden.

Controleer of de driver correct ge誰nstalleerd is. Controleer of de USB-kabel beschadigd is en of het toestel op de USB-poort aangesloten is. Controleer of er voldoende geheugen beschikbaar is.

Er komt geen USBverbinding tot stand.

Kabel/stekkerverbinding met pc controleren, Windows-systeemconfiguratie en USB-driver controleren. Pc opnieuw starten, USB-kabel loskoppelen en opnieuw aansluiten, driver opnieuw installeren Blijft de storing optreden, neem dan contact op met de klantendienst.

26


ODYS MP3-speler X30

Technische gegevens

Geheugencapaciteit

1 GB, 2 GB Geïntegreerd flash-geheugen

Formaten

MP1, MP2, MP3, WMA, WAV, JPEG, BMP

Voice recording

Opnameformaat WAV Opnametijd

Batterij

Li-Ion

Batterijcapaciteit

ca. 5 uur

Stroomvoorziening extern

USB

ca. 8 uur (128 MB)

Afmetingen

90 mm x 40 mm x 7,7 mm

Temperatuurbereik

-5 … 40 °C

Scherm

TFT (160 x 128) 1,8“

USB-type

USB 2.0

NL

6

Signaalruisverhouding

> 80 dB

Hoofdtelefoonuitgang

> 5 mW x 2 (32 Ohm)

Taal

English, Chinese Simple, Chinese Trad, German, French, Italian, Spanish, Portugees

27


ODYS MP3-speler X30

7

Veiligheidsvoorschriften

Dit is een betrouwbaar product is. Toch is het verstandig de volgende aanwijzingen en waarschuwingen door te lezen. • Stel het toestel nooit bloot aan extreme kou, hitte, vocht, direct zonlicht of een stoffige omgeving. Storingen en beschadigingen kunnen het gevolg zijn.

NL

• Gebruik het toestel niet in extreem droge omgevingen. Zo vermijdt u elektrostatische ladingen. • De MP3-speler niet schudden of aan harde stoten blootstellen. Als de MP3-speler valt kan hij beschadigd raken. Zet geen zware voorwerpen op het toestel. • Laad de interne batterij van het toestel op tijd op. • Bedien de MP3-speler niet tijdens het besturen van een voertuig. • Druk nooit tegelijkertijd twee toetsen in en ga voorzichtig met het scherm om. • Draag de MP3-speler niet samen met andere metalen voorwerpen (munten of sleutels) in uw broekzak. • Reinig het toestel alleen met een zachte, droge doek en gebruik om het toestel te reinigen geen vluchtige substanties, zoals oplosmiddelen om beschadigingen aan het oppervlak te voorkomen. • Open nooit de behuizing van het toestel en probeer niet het toestel te repareren of te veranderen. • Onderbreek nooit de USB-verbinding tussen de MP3speler en de pc tijdens een bestandsoverdracht of het formatteren van het geheugen. Sluit de MP3-speler correct af bij het besturingssysteem van de pc. Anders kunnen gegevens verloren gaan en storingen optreden.

28


ODYS MP3-speler X30

Garantievoorwaarden

NL

De volgende garantievoorwaarden bevatten de voorwaarden en omvang van onze garantievergoeding en laten onze wettelijke en contractuele garantieverplichtingen onaangetast.

1. Wij verhelpen kostenloos, overeenkomstig de volgende voorwaarden, schade of gebreken aan het product, die aanwijsbaar door een fabricagefout veroorzaakt worden, voor zover ze onmiddellijk na vaststelling en binnen 24 maanden na aankoopdatum door de eindverbruiker worden gemeld. De garantie betrekt zich niet op batterijen en andere onderdelen die verbruiksgoederen zijn, breekbare onderdelen, zoals glas of kunststof en defecten als gevolg van normale slijtage. Een garantieverplichting ontstaat niet als gevolg van kleine afwijkingen van de voorgeschreven toestand, die voor de waarde en het gebruik van het product irrelevant zijn, als gevolg van schade door chemische of elektrochemische invloeden, water en algemene abnormale omstandigheden. 2. De garantievergoeding geschiedt zodanig dat gebrekkige onderdelen naar ons oordeel kosteloos gerepareerd worden of door goede onderdelen vervangen worden. AXDIA behoudt zich het recht op inruiling tegen een gelijkwaardig reserveapparaat voor, voor zover het ingezonden product niet binnen een redelijke termijn en tegen redelijke kosten gerepareerd kan worden. Het product kan tevens tegen een ander gelijkwaardig model worden ingeruild. Reparaties ter plaatse behoren niet tot de garantievergoeding. Vervangen of ingeruilde onderdelen gaan over in ons eigendom. 3. De garantieclaim vervalt als er reparaties of ingrepen door personen worden uitgevoerd die hiervoor van ons geen toestemming hebben gekregen of als onze producten met accessoires of toebehoren worden uitgerust die niet op onze producten zijn afgestemd. 4. Na garantievergoedingen wordt de garantietermijn niet verlengd en wordt er geen nieuwe garantietermijn verleend. De garantietermijn voor ingebouwde reserveonderdelen loopt af met de garantietermijn voor het hele product. 5. Verdergaande of andere eisen, in het bijzonder vergoeding van schade aan onderdelen die niet bij het product horen – voor zover aansprakelijkheid niet wettelijk verplicht is – is uitgesloten. Wij zijn dus niet aansprakelijk voor elke soort toevallige, indirecte of anderssoortige gevolgschade dan ook, die leidt tot beperkingen in het gebruik, gegevensverlies, winstderven of uitval.

Indienen van een garantieclaim 1. Om een beroep te doen op de garantieservice, dient u via e-mail, fax of telefoon (contactgegevens zie onder) contact op te nemen met het AXDIA Service-Center. U kunt ook gebruik maken van ons serviceformulier op onze website of op de achterzijde van de garantievoorwaarden. 2. Het AXDIA Service-Center zal proberen uw probleem vast te stellen en te verhelpen. Als u voor garantie in aanspraak komt, ontvangt u een RMA-nummer (Return Material Authorization) en dient u het product naar AXDIA te sturen.

29

NL

Wij geven garantie voor onze producten overeenkomstig de volgende voorwaarden:


ODYS MP3-speler X30 ATTENTIE: AXDIA accepteert alleen zendingen die voorzien zijn van een RMA-nummer. Voor het inzenden van het product dient op het volgende gelet te worden: 1. De zending dient franco huis, verzekerd en in een geschikte transportverpakking verstuurd te worden. Er mag geen toebehoren bij het product verpakt zijn (geen kabels, cd’s, geheugenkaarten, handboeken, etc.), indien door AXDIA Service-Center niet anders bepaald. 2. Het RMA-nummer dient zichtbaar en leesbaar op de buitenkant van de verpakking vermeld te zijn.

NL

3. Er dient een kopie van het aankoopbewijs als garantiebewijs bijgevoegd te worden. 4. Na ontvangst van het ingezonden product verleent AXDIA garantie overeenkomstig de garantievoorwaarden en stuurt het product franco huis verzekerd retour.

Buiten de garantie AXDIA kan een serviceclaim buiten de garantie weigeren. Als AXDIA instemt met een service buiten de garantie, dan worden alle reparatie- en transportkosten in rekening gebracht. AXDIA accepteert geen zendingen die niet van een door AXDIA verstrekt RMA (Return Material Authorization) voorzien zijn.

[Telefoontarief naar Duitsland, afhankelijk van de betreffende aanbieder]

30

http://www.odys.de/downloads/manuals/BA_mp-x30_nl  

http://www.odys.de/downloads/manuals/BA_mp-x30_nl.pdf