Page 1

BARRI MARESME ASSOCIACIÓ DE VEÏNS I VEÏNES B A R C E L O N A Rambla. Prim 45, baixos O8019 Barcelona–tel.93.266.18.56

Informatiu nº. 19 - abril, maig i juny de 2016 l’acumulació endèmica de retards en la construcció d’equipaments com residències per a gent gran o instituts.

SUMARI:

Editorial Una benzinera a Pere IV Agenda de l’Associació i les Vocalies Retalls de premsa Festa Major del Barri 2016 Per si és del vostre interès Col·laboracions Una mica d’història

Ens havien parlat d’un nou model, d’una ciutat de la proximitat que té a veure amb la realització paulatina dels equipaments pendents, d’una mobilitat sostenible amb criteris medioambientals, de la primacia de les persones, de la millora de l’espai públic, recuperant el carrer per a les persones, etc. Les primeres mesures d’aquest model de ciutat, de la que es vol construir un nou relat, han estat la inacció i la manca d’informació als veïns i veïnes. Qualsevol que es passegi pel barri s’adona de l’estat d’abandó dels espais públics, de la manca de serveis i equipaments, principalment per a la gent gran i els joves. I pel que fa a les noves actuacions, aquestes s’han traduït en la instal·lació de dues benzineres, sense avisar i sense que ningú les demanés. Què vol dir això? Ens amaguen alguna cosa? No s’entén que si el que volen és articular un nou urbanisme, recuperant el carrer per a la ciutadania, posin dues benzineres en els carrers més amables del barri, que l’únic que faran és atreure transit i pol·lució. A més en uns espais, el primer afectat, i el segon destinat a equipaments.

EDITORIAL “NOUS POLÍTICS, MATEIXOS PROBLEMES, CAP SOLUCIÓ”

E

n una pancarta situada en la caserna de bombers del carrer Castella del Poblenou es pot veure aquest escrit. Hem pensat que és molt adient aplicar-lo a la situació que estem vivint al nostre barri. Portem ja molts anys sense que aquí es toqui ni es faci res, amb el deteriorament que això suposa. Cap inversió en equipaments, en millores urbanístiques i ni tan sols en manteniment, ja portem un any amb un nou govern municipal i, malgrat tot, les coses segueixen com abans. Un govern municipal que havia promès planificar pel bé comú, defensar l’ interès públic per sobre del interès privat, ocupar-se dels barris abandonats pel deteriorament, canviar les condicions d’habitabilitat, lluitar contra l’abandó de l’espai públic, superar

Esperem que reflexionin i principalment, que comptin amb els veïns i veïnes. No és tan difícil i... Sí SE PUEDE!

1


LA TRISTE HISTÒRIA DE LA BENZINERA DE PERE iv (Publicat a la web https://eixpereiv.wordpress.com)

perill la seva senzilla vida i la de tots els infants que venen cada dia a l’escola del davant. El pitjor de tot es que tota la illa està afectada per un pla urbanístic que no volen, que no els deixa fer obres a les seves llars i que no deixa que qualsevol altre iniciativa econòmica pugui instal·lar-se, ja que, encara que no us ho creieu, no hi ha ningú empadronat….Sí, en els permisos concedits per fer la benzinera posava que en aquella zona no hi havia cap veï/na empadronada…. i que per això li van donar.

Hi havia una vegada un veïnat amb moltes necessitats…que lluitant durant més de 50 anys per aconseguir unes mínimes condicions urbanes de les seves voreres estretes, del seu cablejat elèctric antiquat i del seu clavegueram pestilent, es va trobar amb una sorpresa… I es que de cop i volta i sense previ avís es va trobar que del rentat de cotxes que tenia en la cantonada del carrer Pere IV amb Rambla Prim li ha començat a créixer una benzinera, com si fos un bolet, fent esquerdes a les parets dels seus domicilis i posant en

Al cartell blau, on hauria de posar quina obra es fa, nomes posava ”estamos mejorando las instalaciones, cerrado por reformas, gracias“, i potser, més d´un/una, es pensava que per fi els hi estaven fent cas…desprès de més de 50 anys intentant aconseguir uns carrers dignes.

2


AGENDA DE L’ASSOCIACIÓ I LES VOCALIES

Propostes presentades en decidim.barcelona. Plataforma de participació digital de l’Ajuntament. Aquestes mateixes propostes, també es van presentar al regidor del districte Sr. Josep Maria Martorell quan ens va visitar el 27 de juliol de 2015. Politiques actives d’ocupació Promoció de relacions de col·laboració amb les empreses i institucions amb seu al Besòs-Maresme per potenciar la creació de llocs de treball, detectant les necessitats de les empreses. Impulsar polítiques actives d’ocupació i formació per a les persones que resideixen al barri. Posant èmfasi en els joves fins 25 anys i els més grans de 50.

la reubicació de la parada del 36 a la seva arribada a l’hospital del mar. Millores en la mobilitat i manteniment del barri Manteniment de la Rambla de Prim i la seva obertura fins el mar connectada amb el Passeig Marítim. Semàfors als carrers Maresme-Veneçuela i Rambla PrimVeneçuela; instal·lar elements de seguretat a la cruïlla Pujades-Puigçerdà (per l’augment de trànsit pel Mercadona. Connexió de la L4 del metro amb línies L1 L5 i Rodalies des de la Pau a la Sagrera.

Centre Activitats al cine Pere IV Aprofitament de l’antic cinema Pere IV com a centre d’activitats artístiques i/o auditorium. Centre de dia i CAP Creació d’un centre de dia per a la gent gran que ajudi a les famílies a suportar malalties greus, especialment Alzheimer i el Parkinson. Ampliació del CAP Besòs i recuperació del CAP Paraguay-Perú.

Policia de barri Solucions per a la inseguretat i incivisme ciutadà al barri Maresme i el nostre entorn. Reivindiquem la Policia de Barri.

Eix Pere IV Urbanització i reorganització del C/ Pere IV començant des de la Rambla Prim al Poblenou per completar el projecte de l’Eix Pere IV.

Prevenció de l’incivisme als actes del Parc del Forum Actuacions preventives en relació a l’incivisme que provoca l’organització de festes o concerts al Parc del Fòrum, controlar sobretot la sortida i entrada al metro.

Millores en la mobilitat i manteniment del barri Obertura dels carrers Veneçuela i Bolívia pels carrers Puigcerdà i Josep Pla, i sortida del C/ Cristóbal de Moura fins la Diagonal. Més atenció al transport públic, recuperant la línea 43 i

Donar ús a solars buits Solar de Masorribas (Cristóbal de Moura/Maresme): netejar el solar i adequar-lo per a aparcament o a un altre ús fins que es compleixi la destinació que estigui prevista. 3


Depuradora Depuradora: tenir en compte que quan arriba el bon temps l’olor es desplaça fins al cor del barri i es fa realment insuportable. Ha d’haver-hi algun mitjà de controlar això en origen

Casal de Barri al Besòs/Maresme Casal de Joves per reorientar, coordinar i donar cobertura a les activitats i iniciatives de la gent jove del barri.

Regenerar Parcs infantils Regeneració del sòl dels parcs infantils del barri Maresme, així com els escocells i parterres.

Centre de Barri al carrer Maresme Finalitzar, del “Projecte d’Intervenció Integral del Maresme-Besòs” aprovat el 2008, en el que té a veure amb la construcció d’un Centre de Barri al carrer Maresme 101.

Recollida pneumàtica Engegar la recollida pneumàtica al barri del Maresme.

Escola d’adults “Martinet de Nit” Recuperar l’escola d’adults “Martinet de nit”, traslladada al Poblenou, ja que en el barri hi ha molta necessitat de formació d’adults.

Ajudes a la rehabilitació Donar facilitats per a la rehabilitació d’habitatges i combatre l’aluminosi.

Escoles bressol al Besos/Maresme Finalitzar, del “Projecte d’Intervenció Integral del Maresme-Besòs” aprovat el 2008, en el que té a veure amb escoles bressol, a l’escola Joaquim Ruyra, i la construcció d’una nova i un espai maternfilial al carrer Puigcerdà, entre Bolívia i Marroc.

Habitatges Socials al barri Construcció d’habitatges socials: carrers Maresme, Rambla Prim, Josep Pla i Pere IV. Recuperar projecte 22@. Apartaments tutelats per a la gent gran. Promoció Cultura Popular al Besòs/Maresme Col·laboració del serveis municipals en la celebració d’esdeveniments de cultura popular per ajudar al barri a sortir de l’aïllament i dels estereotips en els que està immers. Ampliació Biblioteca Ramon d’Alós-Moner Ampliació de la biblioteca Ramon d’AlósMoner o obertura d’una nova biblioteca amb una sala d’estudi. Pistes Vermelles Que es compleixi l’horari establert, de 10 a 22 hores. Que s’anomeni algun organisme que es faci responsable de la vigilància i de l’obertura i tancament de les pistes.

4


RETALLS DE PREMSA ciudad, actuando de forma transversal e integral con medidas para promover la dinamización económica y la cohesión social", ha subrayado la alcaldesa.

Colau anuncia 150 millones para un plan de barrios municipal. La inversión se concentrará en el eje del Besòs, Ciutat Vella, SantsMontjuïc y los barrios del área de Collserola El consistorio actuará para resolver déficits urbanísticos, baja calidad de la vivienda, falta de equipamientos o necesidad de actividad económica. EL PERIÓDICO / BARCELONA

UNA QUINCENA DE BARRIOS

Miércoles, 13 de enero del 2016 - 20:52 CET

El plan servirá para intervenir "de forma contundente" en aquellos barrios expuestos a una mayor vulnerabilidad social, como déficits urbanísticos, baja calidad de la vivienda, falta de equipamientos o necesidad de actividad económica. La primera fase de la iniciativa arranca ahora con una aportación prevista de 150 millones de euros para este mandato, y la inversión se concentrará en el eje Besòs, Ciutat Vella, Sants-Montjuïc y los barrios de montaña, estos últimos a menudo olvidados y con necesidades específicas para mejorar su relación con Collserola. Se prevé actuar en el entorno de una quincena de barrios.

El Ayuntamiento de Barcelona destinará 150 millones de euros a un plan de barrios municipal, ha anunciado este miércoles la alcaldesa de la ciudad, Ada Colau, en la conferencia que anualmente ofrece el primer edil de la capital catalana en el Col·legi de Periodistes, y que ha servido para hacer un balance de los primeros meses de gobierno local. El plan de barrios, que se plantea con un horizonte de 10 años, aspira a convertirse, en palabras de Colau, "en un auténtico plan de choque para revertir la actual situación de desigualdad de algunos ámbitos de la 5


FESTA MAJOR DEL BESÒS I EL MARESME 2016 Divendres 10 de juny  18:00 h. Festival d’art jove al carrer “Besmina” Lloc: carrer Xavier Nogués Organitza: Centre Cívic Besòs-Maresme  20:00 h. Teatre Social Intercultural del BesòsMaresme Lloc: Rambla Prim / Ferrer Bassa Organitza: Fundació CEPAIM  20:30 h. Taller de percussió i dansa africana Lloc: Rambla Prim / Ferrer Bassa Organitza: Fundació CEPAIM.

Dilluns 13 de juny  19:00 h. Cine Fòrum Lloc: Local de l’AVV Besòs (Rambla Prim, 64-70) Organitza: Fundació CEPAIM  21:30 h. Festa de final de dejuni Lloc: Carrer Alfons el Magnànim, 89 Organitza: Associació Dahiratoul Moutahabina Filahi Dimarts 14 de juny  18:00 h. Tasta el Casal Lloc: Casal de Barri Besòs (Cristóbal de Moura, 232) Organitza: Enxarxa, Casal de Barri Besòs

Dissabte 11 de juny  09:00 h. Torneig de petanca Lloc: carrer Bermejo, 5 Organitza: AVV Maresme  11:00 h. Activitats del AEiG El Cau del Besòs Lloc: Rambla Prim / Ferrer Bassa Organitza: AEiG El Cau del Besòs  18:00 h. Festa holi amb música, jocs i pluja de colors Lloc: Escola Eduard Marquina, c/ Jaume Huguet, 22 Organitza: CET 10 i l’ Institut Municipal d’Educació  18:00 h. Ballada de Sardanes Lloc: carrer Alfons el Magnànim, 39 Organitza: ASSC de Dones Àmbar Prim  19:00 h. Havaneres pel grup Montjuïc i rom cremat Lloc: carrer Alfons el Magnànim, 39 Organitza: AVV Besòs i AVV Maresme.

Dimecres 15 de juny  10:30 h. Inauguració de l’exposició: Relats, imatges i carrers Lloc: Local de l’AVV Besòs (Rambla Prim, 64-70) Organitza: Martinet Solidari  20:00 h. Jam Session a la Fresca Lloc: Davant del Centre Cívic Besòs (Rambla Prim, 87) Organitza: Centre Cívic Besòs. Dijous 16 de juny  17:30 h. Exhibició de Hip-hop i kàrate infantil per BCN Training Lloc: Rambla Prim, 41 (calçada central) Organitza: AVV Maresme  18:00 h. Festa de l’escuma Lloc: Rambla Prim, 41 (calçada central) Organitza: AVV Maresme, C. I. El Vaixell amb la col·laboració de la Fund. la Roda  19:30 h. Espais de convivència entre veïns/es i Jocs de Taula Lloc: carrer Maresme, 54 (davant del local de l’AVV Maresme) Organitza: AVV Maresme.

Diumenge 12 de juny  08:30 h. 2a Cursa 5/10k Besòs-Maresme Lloc: Punt de sortida i arribada a la plaça Maresme Organitza: AVV Maresme i AVV Besòs  10:00 h. Pregó de Festa Major Lloc: Plaça Maresme  10:15 h. Lliurament dels premis als guanyadors de la 2a Cursa 5/10 k Besòs-Maresme Lloc: Plaça Maresme  10:30 h. Exhibició de karate Kyokushinkai a càrrec del centre Dojo Forum Lloc: Plaça Maresme  10:30 h. Festa hispano-russa Lloc: Rambla de Prim / Ferrer Bassa Organitza: Comunitat Russa el Món Obert  10:30 h. 8è Torneig d’Escacs sots-5 i sots-6 (ràpides). Lloc: Porxos de la Rambla Prim, 64-70 Organitza: AVV Maresme, AVV Besòs, CE Congrés, CE Hortenc i Escola d’Escacs Estel  19:00 h. Cant Coral amb Les Veus de la Virreina de Tiana Lloc: Rambla de Prim / Ferrer Bassa Orgnitza: AVV Besòs.

Divendres 17 de juny  18:00 h. Pintada d’un mural reivindicatiu per un espai pels joves i mostra de tallers juvenils Lloc: Cinema Pere IV, al carrer Alfons el Magnànim Organitza: Assemblea Jove Besòs-Maresme  18:00 h. Tarda infantil Lloc: carrer Maresme, 54 (davant del local de l’AVV Maresme) Organitza: AVV Maresme i Associació de Mares del Vaixell  20:00 h. Nit reivindicativa dels joves del BesòsMaresme Lloc: Rambla Prim / Ferrer Bassa Organitza: Assemblea Jove Besòs-Maresme  20:30 h. Espais de convivència entre veïns/es i Jocs de Taula Lloc: carrer Maresme, 54 (davant del local de l’AVV Maresme) Organitza: AVV Maresme.

6


Dissabte 18 de juny  11:00 h. Sardinada popular Lloc: Plaça Maresme Organitza: AVV Maresme  11:00 h. VII Fira d’Entitats i Serveis del Besòs i el Maresme Lloc: Rambla Prim / Ferrer Bassa Organitza: Pla Comunitari Besòs-Maresme  18:00 h. Espais de convivència entre veïns/es i Jocs de Taula Lloc: carrer Maresme, 54 (davant del local de l’AVV Maresme) Organitza: AVV Maresme  22:30 h. Disco-ball amb gogo, per la Discoteca Festival Sound. Lloc: carrer Maresme, 54 (davant del local de l’AVV Maresme) Organitza: AVV Maresme.

Diumenge 19 de juny  11:00 h. Trobada Interreligiosa per la Pau Lloc: Rambla Prim, 72-74 (on hi havia hagut el barracó de pediatria) Organitza: AVV Maresme, AVV Besòs  18:00 h. Homenatge a la Gent Gran Lloc: carrer Maresme, 54 (davant del local de l’AVV Maresme) Organitza: AVV Maresme.

Han col·laborat:

Aquest mural, pintat a la Rambla de Prim 96, fa de portada del programa de mà de la Festa Major 2016

Heu de saber que:  El diumenge 12 de juny, mentre se celebri la cursa, hi haurà recapta d’aliments i productes d’higiene infantil a la plaça Maresme. Consulteu al web de la cursa la relació de productes http://www.cursabesosmaresme.com  El diumenge 12 de juny de 10 a 14 hores el Banc de Sang i Teixits instal·larà una unitat mòbil a la Rambla de Prim amb Pallars, per dur a terme una campanya de recollida de sang. Han format la Comissió de la Festa Major 2016: AVV Maresme, AVV Besòs, Centre Cívic Besòs-Maresme, Associació de Comerciants Xavier Nogués, Fundació CEPAIM, AEiG El Cau Besòs, Associació de Dones Àmbar Prim, Comunitat Russa El Món Obert, Martinet solidari, Casal Infantil el Vaixell, Associació de Mares del Vaixell, Assemblea Jove Besòs-Maresme, Pla Comunitari Besòs-Maresme, Casal Joan Maragall.

7


Per si és del vostre interès... De Internet - María Matas - Blog Una vez otorgada por el banco la escritura de cancelación del préstamo, tienes que ir a recogerla a la notaría, y pasarla por Hacienda, que aunque está exenta de pago, le tienen que poner un sello, para posteriormente poder presentarla en el registro de la propiedad que corresponda y solicitar la inscripción de la misma.

Ya he terminado de pagar mi hipoteca al banco, y ahora… ¿qué? Pues ahora que ya está cancelado el crédito económicamente, y que has pagado todas las cuotas, o lo has cancelado anticipadamente, hay que hacer la cancelación registral del mismo, para que en el futuro el inmueble aparezca ya como libre de cargas en el Registro de la Propiedad Inmobiliaria.

Una vez hecho esto, ya aparecerá el inmueble libre de esta carga en el registro, y por lo tanto se podrá acreditar ante terceros. Esto es importante hacerlo porque es un trámite que lleva un tiempo, y el día en el que queramos poner nuestra vivienda a la venta, lo primero que nos pedirán será una nota simple registral, donde aparece la información inscrita en el registro, y si no lo hemos hecho, aunque esté pagada la hipoteca, seguirá apareciendo la carga.

¿Y cómo se hace esto? Pues hay dos formas: 1. Se lo encargas al banco o caja, (siempre por escrito), que te retienen una provisión de fondos y se encargan de la gestión completa, a través de una gestoría de su confianza. Esta forma tiene la ventaja de que te olvidas del tema y cuando esté hecho, te avisan y liquidan contigo, la desventaja es que suelen tardar mucho tiempo, dado que es una gestión en la que como no ganan nada, no tienen ningún interés, y además pagas la minuta de la gestoría que ELLOS han elegido, más por supuesto los gastos debidos de Notaría y Registro de la propiedad.

¿Qué costo tiene esta gestión? Pues va a depender del importe del préstamo, pero aproximadamente te puedes guiar por estas tarifas:   

2. Le encargas al banco o caja la escritura de cancelación del préstamo y te encargas tú de la tramitación del mismo. Tienes que hacer la petición por escrito. Si quieres, pídenoslo y te mandaremos el documento tipo para hacerlo, sin ningún coste.

8

Notario: 150 / 200 € Registro: 100 € Hacienda: 0 € (puedes pagar por el impreso de autoliquidación, aprox. 0,90 céntimos) Gestoría: en el caso de que te lo tramite el banco u otra, entre 300 y 500 € más. Así que tú decides como lo quieres hacer.


Notarios y registradores no podrán cobrar más de 55 € y 24 € por cancelar hipotecas.

Los registradores ya no podrán cobrar por: certificación telemática (6 €), certificación gráfica y catastral (24 €), nota marginal geobase (9 €), cambio de titular de vivienda (24 €) ni nota informativa notario (9 €).

Se acabaron los malentendidos y las leyes a medias: a partir de ahora, los registradores y los notarios tendrán que acatar lo establecido por La Dirección General de Registros y del Notariado, dependiente del Ministerio de Justicia, en el momento de cancelar una hipoteca. Si hasta ahora, una persona que ya había devuelto toda la hipoteca al banco, aún podía pagar unos 200 € más a causa de estos gastos, en lo sucesivo éstas serán las tarifas establecidas por ley:

Ley en vigor desde 2007

5 de diciembre 2011

En realidad, estas tarifas ya fueron aprobadas en la ley de subrogación y modificación de hipotecas aprobada en 2007, cuando el Gobierno aprobó una rebaja del arancel que cobran notarios y registradores por las cancelaciones de créditos hipotecarios. Pero estos funcionarios cerraron los ojos a la nueva normativa, la reinterpretaron a su manera y siguieron inflando sus facturas, hasta que en septiembre de 2011, la OCU denunció el incumplimiento de la ley

Notarios: Se establece un precio de:  

30,05 € por el trámite de la cancelación de la hipoteca +5 € por cada folio de la escritura, aunque se prohíbe cobrar nada a partir de la 5ª hoja TOTAL: 55,05 €

Los notarios ya no podrán cobrar por: información registral (24 €), fax de comunicación al registro (30 €), certificado de cargas (24 €), diligencia de catastro (18 €), obtención de certificaciones bancarias (60 €) ni búsqueda de antecedentes (60 €).

¿Qué hacer si nos cobran de más al cancelar la hipoteca? Según ha publicado elpais.com, “cualquier ciudadano que reciba una factura en la que se incluyan estos conceptos, con independencia del trámite que las genere, podrá recurrir a la Dirección General de Recursos y del Notariado para pagar lo que estrictamente establece la ley”. Esperemos que notarios y registradores se atengan por fin a lo que marca la Ley.

Registradores: El Registro de la Propiedad solo podrá cobrar 24,04 € por la cancelación del préstamo. Y como los honorarios del registrador van en función del capital pendiente, y en el caso de la cancelación de hipotecas el capital pendiente es 0 €, la tarifa sigue siendo de 24,04 €. 9


COL·LABORACIONS doble peligro. Para los conductores y para los peatones.

Dar Uso a los solares vacíos

Por otro lado, tenemos en nuestro Barrio un enorme solar, en el que se ubicaba la empresa Massorribas donde, con una pertinente adecuación y limpieza, se podían “matar dos pájaros de un tiro”.

César Giralda

Fotografías: Internet

Es una de las propuestas presentadas por esta Asociación de Vecinos, en decidim.barcelona. Plataforma de participación digital del Ayuntamiento, así como al regidor del distrito, Sr. Josep María Martorell, cuando nos visitó. Tenemos, en el Barrio del Maresme, un determinado número de zonas donde los vehículos aparcan en batería o semibatería. Es estas zonas de aparcamiento, además de los turismos también lo utilizan furgonetas de diferentes tamaños y longitudes e incluso, camiones.

Por un lado, bien se le pudiera dar la utilidad, hasta que se decida lo que se va a construir en él, de aparcamiento de todo tipo de furgonetas y camiones, con lo cual evitaríamos los peligros antes señalados. Y por otro lado, dejaría de ser un campamento de personas drogadictas evitando con ello la suciedad y abandono imperante en el citado solar. Estamos en la era de las grandes construcciones, algunas inverosímiles, verdaderas obras de ingeniería y de elevado costo. Lo que les estamos solicitando es muy sencillo y, en cuanto al costo, insignificante. Les pedimos que pongan el mayor interés posible en esta cuestión, que no es un capricho, es una necesidad.

La forma de aparcar de estos vehículos representa un peligro continuo para el resto de los que circulan, sobre todo, por las calles de Maresma y Pujadas. Estas furgonetas tapan la visibilidad de los semáforos, lo cual representa ya un

10


Nuestro barrio. Que poco cambia lo bueno, las cosas de nuestro barrio. Antes no teníamos nada y ahora tenemos menos. Pero sí que hay movimiento, el negocio del petróleo es el más solicitado, no había gasolineras y ahora dos se han proyectado. Donde se habían previsto estancias para mayores, los políticos, tan listos instalarán surtidores. Justo en la calle Maresme al lado de Mercadona ya no pondrán residencias ni tampoco guarderías y si alguien no lo remedia tendremos una autovía.

Para todo en nuestro barrio hay espacio suficiente, también “playa para perros”. Nadie le ve inconveniente. Pero no creas vecino que aquí se acaban los temas ¡ya ves que el barrio mejora, que el mantenimiento es bueno! Equipamientos, servicios… Esperarán, de momento. Siempre seremos así hasta que llegue el final y paremos de sufrir. Nos llevarán ¿sabes dónde? Al crematorio que harán ya lo ves, qué porvenir. En fin, que poco cambian las cosas… Máximo Campos

Otra tendrá Pedro IV, sin contar con los vecinos. Pegadita a las viviendas, frente a un colegio de niños.

Acudit publicat per KAP a la revista Carrer 138 ( http://favb.cat/carrer138)

L’INFORMATIU invita als seus lectors a participar, pots enviar les teves col·laboracions, opinions o comentaris a la següent adreça electrònica: avvmaresme@yahoo.com.

11


UNA MICA D’HISTÒRIA Però fer fi algú es va recordar de que això també és Barcelona. Van haver d’esperar només 35 anys, des del 1958 que es van començar a construir les vivendes, fins llavors. Tal i com comentava un veí: “Les millores fetes en aquest carrer no significaven res en comparació amb les grans obres que es feien a la ciutat, (Olimpíades del 92), amb aquesta remodelació les autoritats creien que ja havien complert amb el nostre barri”. En el seu moment es va viure com un gran esdeveniment i una gran millora pel barri. Els veïns i veïnes que havien patit, amb resignació, durant tants anys l’estat lamentable del carrer, ho van celebrar amb entusiasme i alegria. Des de llavors aquest indret es coneix amb el nom de carrer Veïns, encara que quasi ningú ho sap.

S

abies que el passatge que hi ha entre el carrer Maresme i la Rambla de Prim es diu carrer Veïns? Comença al carrer Pallars i acaba al carrer Pujades. Fa el recorregut dels deu primers blocs de vivendes que es van construir i que formen part del nucli més significatiu del nostre barri Maresme. Es va inaugurar el dia 16 de maig de l’any 1993 amb l’assistència del Regidor del Districte Sr. Nadal. Es donava un important pas en la remodelació d’una zona del barri sumida sempre en un permanent fangar, ja que era un dels laterals de l’antiga Riera d’Horta. Suposava un gran inconvenient pel trànsit dels veïns i veïnes que havien de suportar amb paciència el mal estat del carrer.

AMB LA TEVA PARTICIPACIÓ FAREM MÉS FORÇA!

FES-TE SOCI

Nom i cognoms:............................................................................................................................... DNI: ................................................... Data de naixement: .............................................................. Adreça: .......................................................................................................................................... C.P.: ............................Localitat: .................................................................................................... Tel.fix: ......................................... Tel.mòbil: ............................................. E-mail: ...................................................................................................... Quota anual: 6 €.

Quota de suport: ____ €

Pots abonat la quota en la seu de l’Associació o en el compte de Catalunya Caixa: ES61 2013 0221 8402 0019 0626.

12

Boletin n 19  
Boletin n 19  
Advertisement