Page 1

BO BEDRE

MIT NYE RUM

BO BEDRE HJÆLPER LÆSERNE

OM MIT NYE RUM MÅNEDENS LÆSERPAR LENE & MARK VAGNER

HVORFOR HENVENDTE I JER TIL BO BEDRE? – Vi havde flere gange haft planer om at gøre noget ved stuen, men syntes løsningen enten blev for pæn eller for dyr. Stuen var vanskelig at møblere pga. skrå vægge, skorsten og trappe. Desuden var farverne i stuen nedtonede i forsøget på at hente naturen ind i stuen, men resultatet var en alt for farveløs stue, hvor det ene af sofaområderne stort set ikke blev brugt. Vi havde brug for hjælp til en designløsning med kant, og hjælp til at mikse dyrt med billigt.

HVAD SYNES I OM RESULTATET?

”Vi har fået en stue med kant, og samtidig er stemningen afslappet og lækker.”

FIN FARVESYMFONI I 70’ER-STUEN Et utal af skråvægge og en stor muret skorsten midt i rummet voldte problemer for månedens læserpar i Juelsminde. Samtidig frygtede de at ende med en lidt for ”pæn” stue, når nu de ønskede sig en indretning med kant og personlighed. Og så var der jo problemet med alle farverne ... BO BEDRE kom med alle ideerne. 122

BO BEDRE Nr. 6 2012 . Af Birgit Tarp . Foto The Blue Room . Tak til Flügger for sponsorering af maling og materialer

Før… klassiske sorte lædersofaer, en nyindkøbt sort lænestol og forskellige træsorter på både gulv, reol og småborde gav en rodet indretning. Skrivebordspladsen var hengemt og vendte ryggen til resten af rummet. Der manglede belysning, en bedre placering af tv´et og en opdatering af den fyldige bogreol.

– Stuen har fået færre men bedre fungerende enheder, og der er kommet rigtig fin sammenhæng på tværs med gennemgående farver og gentagelser af former. Desuden er der kommet meget bedre sammenhæng mellem inde og ude med farvevalg og print på tekstiler, som matcher naturen udenfor. Vi har fået en stue med kant, og samtidig er stemningen afslappet og lækker. Ryatæppet, gulvlampen og lysestagerne har et 70’er-agtigt præg, som spiller godt sammen med trappen (og 70’er parcelhuset).

HVAD HAR OVERRASKET MEST ? – At man kan mikse så mange forskellige mønstre og samtidig opnå en så fin sammenhæng. Desuden placeringen af møblerne. Det er overraskende, at det fungerer så godt at placere skrivebordet og sofaen ud i rummet. Desuden tager det indbyggede skab under skråvæggen sig godt ud i indretningen - det ville vi ikke have fundet på selv. Men måske er det, der overrasker os mest, at det er lykkedes indretningseksperten at skabe et rum, som ikke ser alt for poleret og ”totalløsningsagtig” ud, men tværtimod er blevet et rum med personlighed og dynamik.

FØR

FØR

reol

EFTER skrivebord

reol trappe

trappe bord lænestol

sofa

lænestol

skab

tv skorsten

sofabord

sofa

tv skorsten

tæppe puf

skrivebord

Nr. 6 2012 BO BEDRE

123


BO BEDRE

MIT NYE RUM 1

2

3

4

EN HELT NY LOUNGESTUE Det kan være vanskeligt at falde på plads, når familiens store børn ikke længere er der til at optage sofaerne og tømme køleskabet. Det oplevede denne måneds læserpar, da de så sig omkring i deres opholdsstue på førstesalen af 1970’er-parcelhuset. Stuen var møbleret med hele to sofagrupper og havde en farveholdning, præget af mørke træsorter og sort læder, der slet ikke matchede parret eller den smukke udsigt til skov, hav og endeløse marker. Den eksisterende hvide sofa skulle blive, men den trængte til nyt selskab og ikke mindst mere lys. I den nye indretning er den drejet en halv omgang på sin plads ved vinduet, og så har den fået selskab af en ny gulvlampe, sofabord og et ryatæppe, der alle giver en opdateret 70’er-stemning. I stedet for den anden sofagruppe er der i den afdeling af stuen blevet plads til et lækkert arbejdsbord med en kontorstol, der ikke behøver at skamme sig i forhold til stuens øvrige møbler. Den elskede biblioteksafdeling er desuden blevet frisket op med en gang hvid maling, og stuen har i det hele taget fået en ny farvepalet, der fremhæver naturens farver lige uden for vinduerne.

BIRGIT TARP er designer, trendekspert, og indehaver af Design Circus. Hun er en af de faste eksperter på BO BEDRE, vi sender ud til læserne . Læs mere på www.designcircus.dk

124

BO BEDRE Nr. 6 2012

”Kodeordene var luft, plads, orden og ro, og det var vigtigt for mig at få stuen til at matche familiens nye krav. For når børnene flyver fra reden, opstår der andre indretningsmuligheder. Her læses masser af bøger, så hjemmebiblioteket er blevet opdateret og fungerer i sammenhæng med et skrivebord, der ligesom sofaen er kommet ud og leve i rummet.”

SHOPPING

TAG ET SKRIDT MOD SAMME STIL 1. Vælg et smukt bord til din arbejdsplads, hvis den skal kunne integreres med resten af stuen. Har du plads, er det en god idé at vælge et stort, som ikke så nemt ser rodet ud. Butterfly-bordet er egentlig et spisebord, men fungerer smukt som arbejdsbord, bordplade i hvid laminat, l 240 cm, 17.996 kr., Gramrode Møbelfabrik. 2. Puder og tekstiler, vi har sagt det mange gange før, men det ER bare en nem måde, at få skabt sammenhæng i stuen mellem tæpper og småmøbler. Her en fin pude med sart-blåt harlequin-mønster, 33 x 50 cm, 349 kr., Base212. 3. 70’er-stilen klæder stuen i huset her, der jo er født i det flippede årti. Men lad den ikke tage overhånd, og vælg enkle detaljer, der har et snert af retro over sig. Her trebenet lysestage i sort aluminium, h 31 cm, 199 kr., Ide Møbler. 4. Ekstra (og skjult) opbevaring er guld værd, når man, som her i stuen, har luget ud i møblerne. Her er det sofabordet Bowl, hvor bordpladen i valnød gemmer på ekstra plads, designet af Rikke Frost, diam. 90 cm, 7999 kr., Bolia.


BO BEDRE

MIT NYE RUM

LUKSUS BIBLIOTEK Stuens nye arbejdshjørne er blevet en eftertragtet plads med et storslået view over naturen og et godt kig til tv’et fra den nye behagelige kontorstol i læder. Møblerne er valgt, så de er et stilelement i sig selv og er med til at definere den nye og mere moderne indretning. Det spraglede kludetæppe taler sammen med alle bøgernes farver, der desuden er blevet fremhævet ved, at hylderne nu er malet hvide. En sektion af bibliotekshylderne er desuden blevet skåret til, så den følger og fremhæver rundingen på gelænderet til den skulpturelle sorte trappe, der fører herop. Lidt Udvalgte kontoraccessories i træ understreger den luksuriøse kontorstemning i denne afdeling af stuen.

PRISER OG FAKTA Maling, Interior High finish 5 Classic 3 l, 1398 kr., Easy Filler 1 l, 89 kr., Flügger mineralsk terpentin, 45 kr., Flügger Wall Seal hvid 0,3 l, 98 kr., Sandplast 309 kr., Interior High Finish 4311 2,8 l, 1776 kr., vinduesmaling, hvid, 0,75 l, 255 kr., Flügger Interior Fix primer 0,38 l, 139 kr., Flügger Flutex 4311 9,1 l, 1155 kr., Flügger trærens 1 l, 99 kr., Flügger pletforseglerspray 0,5 l, 179 kr., glasfilt 50 m, 1485 kr., alt fra Flügger. Tæppe fra EGE dessin, Diva Art, 0655350 støvet grøn, diam. 230 cm, 825 kr. pr. m², Ege Tæpper. Sofaborde, Tablo, diam. 50 cm og diam. 70 cm, hhv. 1650 kr. og 2950 kr., Normann Copenhagen. Puder med print, 50 x 70 cm og 50 x 60 cm, 799 kr. pr. stk., Louise Roe. Urtepotter, hvidglaserede, 500 kr. pr. stk. og mini vaser, varierende design, fra 150 kr. til 390 kr., begge fra keramiker Christian Bruun. Gulvlampe, Tali, fra Fambuena-serien, brun, 5150 kr., fra Inlyz.dk. Væglamper, model Fiora, 599 kr. pr. stk., Inlyz.dk. Skabslåger, Build, 127 x 50 cm, 1760 kr. inkl. hængsler og div. byggematerialer, 1870 kr., Horsens Trælasthandel. Autolakering af låger, 3593,75 kr., Spedalsø Autolakering. Fletstol, 1698 kr., House Doctor. Urtepotter, Mandel, 19 kr. pr. stk., Ikea. Puf, Antique Quilt Ottoman, 76 x 76 x 40 cm, 3499 kr., HAY. Gulvlampe, model Fork fra Diesel, 186 x 40 cm, 5480 kr., Interstudio. Kontorstol med armlæn, Gate Plus 5050, i cognacfarvet Tango-læder. 6260 kr., Danfurn. Arbejdsbord, Raft table NA2, 200 x 90 cm, 9995 kr., &Tradition. Lysestager, sorte, i 3 størrelser 500 kr., 600 kr., 700 kr., Morfo. Kludetæppe, 1200 kr., Hay. Stribet urtepotte i keramik 375 kr., Mariko Wada. Penne- og brevbakke-sæt med 3 dele, 1299 kr., Louise Roe. Vævet pude, 60 x 60 cm, 1250 kr., Chola. Printet pude, Metamorphosis, 46 x 46 cm, 699 kr., Base212.

UNIKKE LØSNINGER Skræddersyede løsninger giver for det meste et ekstra godt resultat fordi, ja, det passer præcist til dine behov og dit rum. Skorstenen, der før var et irritationsmoment med sin plads midt i rummet, er nu blevet en dekoration i sig selv. Den er nemlig blevet fremhævet med fire varierede farver fra Flügger, så den giver en ny oplevelse i stuen, afhængigt af, hvilken side, man ser den fra. De unikke ”levende gardiner” er velduftende vaniljeplanter, der snor sig op af tynde snore i vinduespartiet, og giver både duft, dekoration og skærmer for lyset. Læserparret havde desuden brug for mere opbevaring, nu hvor en del af stuens småmøbler måtte vige til fordel for den lettere og lysere indretning. Derfor er der blevet bygget et indbygget skunkskab med hvide højglanslåger – en optimal ekstra opbevaringsmulighed, som ikke optager plads i rummet.

VIL DU VÆRE MED? Har du et sted i din bolig, der er kedeligt, upraktisk eller dårligt udnyttet, kan du skrive til BO BEDREs Mit nye rum. Hver måned vælger vi en læser, der får hjælp til at ændre sit problemrum. Send en mail til mitnyerum@bobedre.dk, hvor du beskriver dit problemrum, og send gerne billeder med.

126

BO BEDRE Nr. 6 2012

FIN FARVESYMFONI I 70’ER-STUEN  

FIN FARVESYMFONI I 70’ER-STUEN

Read more
Read more
Similar to
Popular now
Just for you