Page 1

bo bedre

mit nye rum

bo bedre hjælper læserne

“ Der er kommet meget mere fokus på baren, hvor vores gæster automatisk sætter sig og får et glas vin, når de kommer ...”

om mit nye rum Månedens læserpar Maria Rose & Søren Lybek Hvorfor skrev i til Bo Bedre? – Jeg (Maria, red.) ville gerne overraske Søren og få hjælp til at gøre vores køkken lækkert. Vi havde lige totalrenoveret vores nye hus, og da vi havde valgt et helt stilrent, hvidt køkken var der pludselig meget hvidt. Vi havde brug for nogle idéer til at gøre køkkenet lidt mere livligt. Hvad synes i om resultatet? – Det matcher vores forventninger 100%. Vi synes, at alle tingene passer supergodt sammen og giver en flot helhed. Vi er især vilde med barstolene og lampen, som vi ikke havde set før. Og de passer rigtig godt sammen med det valgte tapet bag kasserne. Kasserne er fede, fordi vi kan stille nogle ting på dem til pynt, og samtidig er de funktionelle og skaber noget dybde på væggen. Vi er rigtig glade for farverne, som ikke er for vilde, men stadig bryder det hvide – og som samtidig får køkkenet til at hænge sammen med resten af huset. er der noget, som har overrasket jer? – At det er lykkedes netop at koble stuen med køkkenet og få væggen ind som en del af køkkenet, på trods af afstanden. Vi er rigtig glade for valget af stole og lampe, men det må være opsætningen på væggen, da vi aldrig ville have kunnet lave det selv. Og så er der kommet mere fokus på baren, hvor vores gæster automatisk sætter sig og får et glas vin, når de kommer, mens vi laver maden færdig. Så her er klart kommet mere hygge til.

Køkken med appetit på farver Hvidt-i-hvidt er opskriften på mange nye køkkener. Flot og enkelt – men personlighed, poesi og stemning

forsvinder nemt i den blege indretning. Månedens læserpar fra Kolt ved Aarhus havde fået appetit på flere farver i deres totalrenoverede køkken-alrum, så jagten på indslag og idéer, der kunne give kulør gik ind – med BO BEDREs indretningsekspert i spidsen. 102

BO BEDRE Nr. 8 2012 . Af Birgit Tarp . Foto Pia Enghild

Før fremstod det hvide køkken nøgent, trist og halvtomt. Alt inventaret var minimalistisk og hvidt, og parret manglede mod til at vælge modspillere, der kunne give liv og kontrast. Og baren? Den var der aldrig nogen, der satte sig ved.

før køkkenskabe

efter køkkenskabe

lampe tæppe barstole

barstole

reolkasse

Det hvide køkken har fået ny stil og nye farver – i virkeligheden uden at ændre det helt store. En effektfuld pendel, farvestærk keramik, enkelte nye møbler og en rigtig god idé var lige netop det, der skulle til ...


bo bedre

mit nye rum 1

2

Priser og fakta Tapet, Nordic Blossom, designet af Helene Blanche, 10 m, 529 kr., Tapet-café. Puder til barstolene, melon og aqua, 33 x 50 cm, 349 kr. pr. stk., Base212. Grafikfolie, wallsticker, 349 kr., dimaria.dk. Barstole, Mikado, i ask og hvid, 2395 kr. pr. stk., Luxeten Collection. Store glasvaser med skrift til 480 kr. og 240 kr., blyantsholder, Chenny, 80 kr., blå vase med riflet struktur, 190 kr., lysestage, Antique, 150 kr., hyacintvase, røgfarvet, 70 kr., alt fra House Doctor. Akrylkasser, 45 x 25 x 30 cm, 860 kr. pr. stk., 30 x 25 x 45 cm, 860 kr. pr. stk., 30 x 25 x 30 cm, 680 kr. pr. stk., akryl-lysestager til 1 lys i guld og røgfarvet, 110 kr. pr. stk., fyrfadsglas i blå, 50 kr., alt fra House Doctor. Guld-pendel af Tom Dixon, 3500 kr., Lampefeber. Pærelampe med diamantpære og messingfatning, inkl. 3 meter hvid stofledning, 549 kr., Frama Design. Urtepotteskjuler i keramik, 500 kr., Christian Bruun. Knivblok/krukke, Knife-pot, 400 kr., te i grafiske dåser, 3 slags, 100 kr., alt fra Normann Copenhagen. Lysestager, SuperLiving, i forskellige farvevarianter, 149 kr. og 199 kr. pr. stk., Base212. Keramikvase, 350 kr., Anne Langhøj. Korkskåle, 299 kr. og grafisk keramik fra 99 kr., alt fra Base212. Blå tekande, 1600 kr., blåt saltkar, 150 kr., kopper, 150 kr. pr. stk., flødekande, 350 kr., lille gul kande u/hank, 250 kr., lille vase, 200 kr., blå og rosa keramik-badehætte, 700 kr. pr. stk., alt fra keramiker Anette Friis Brahe, Fru Brahe. Gulvtæppe, håndsyet af mange gamle gulvtæppestykker, 3600 kr., Au Maison. Køkkenet med bordplade i hvid corian er fra Trige Køkkenet i Lystrup.

3

humør & grafik 4

pasteller (og lidt pang) i køkkenet Der er mange nybyggede køkken-alrum, der ender hvide og småkolde – og som slet ikke afspejler den lune og personlighed, vi indretter resten af vores hjem med. Læserparret Maria Rose og Søren Lybek havde renoveret hver eneste tomme af deres hus i Kolt uden for Aarhus, men fantasien slap op i køkkenet – og det smittede af på stuen ved siden af. Det brede gangareal mellem væggen og selve køkkenet skulle derfor udnyttes visuelt til at skabe sammenhæng – men uden fysisk at fylde for meget. Løsningen blev et felt med tapet og nye akrylkasser, hængt op som en vægcollage, hvor det, som parret har valgt at sætte i dem, definerer stilen. Farvepaletten er holdt i bløde pasteller med enkelte gule og guldfarvede toner, der skaber stærk kontrast til det neutrale hvide køkken. Og selv om her er integrerede loftspots til at give godt arbejdslys i hele køkkenet, bidrager den nye gyldne lampe med en smuk visuel effekt.

Birgit Tarp er designer, trendekspert og indehaver af Design Circus. Hun er en af de faste eksperter på BO BEDRE, vi sender ud til læserne. Læs mere på designcircus.dk

104

BO BEDRE Nr. 8 2012

“En farverig lethed og en god portion poesi var det, jeg gerne ville bibringe det lyse køkken. Kunsten blev både at matche det feminine og maskuline udtryk, som parret hver især kunne spejle sig i. Løsningen skulle indeholde en god læse-, vente- og hyggeplads til glæde og gavn til fest og i hverdagen, og de mange muligheder for at udnytte vægdekorationen kreativt afspejler den individualitet, som jeg gerne ville inspirere læserne til. ”

Parret har indrettet deres køkken med masser af bordplads, og områderne på hver side af emhætten rummer mange muligheder for at skabe stemning. Wallstickeren med Garfield-citatet på væggen giver et lille stykke køkken-poesi, og på bordet er der fokuseret på accessories, der kan bruges til servering og opbevaring. De er farveafstemt og sat på en lille bakke, så de nemt kan flyttes rundt. Det hvide hyldeophæng i metal giver opmærksomhed til fx farvestrålende køkkenredskaber eller som her de flotte grafiske te-dåser. Tænk også over at mikse materialer som kork, stentøj og glas – det giver dynamik.

shopping

Tag et skridt mod samme stil 1. Husk lige ... Selv de mest velorganiserede familier har brug for et sted til postkort og tandlægetider. Den klassiske opslagstavle i kork er her blevet opdateret til fine talebobler, og det giver god variation med det bløde naturmateriale mod vores (oftest) hvide køkkener. Talk-tavlerne er selvklæbende, 23 x 23 cm, 399 kr. for tre stk., Moods. 2. og 3. Brug stærke farver i enkelte køkkenredskaber og tilbehør – det giver stor effekt mod et hvidt køkken. Neonfarvet køkkenrulleholder, Paperdee, fås i mange forskellige farver, 230 kr., Neon Living. Grøn tekande med pink hank, Clib Klap, håndlavet, fås i tre farver, 980 kr., Unika-K.dk 4. Barstolene er en oplagt måde at tilføje lidt design og personlighed til køkkenet, og find gerne et møbel, der stilmæssigt skaber forbindelse til husets øvrige rum. Her er det Hee-barstole, der fås i flere forskellige farver, 1199 kr. pr. stk., Hay.

Fokus på farver & former De nye barstole med svungen træsæde og hvidlakeret understel giver en tydelig skandinavisk retning, som møbelmæssigt også forbinder køkkenet med stuen ved siden af. Sammen med det nye tæppe samler de også den del af rummet fra bagvæggen til køkkenøen. Feltet med tapet på bagvæggen sætter grundtonen for køkkenets nye farvepalet af fine pasteller. Samtidig danner det bagtæppe for de nye akrylkasser, der som en slags moderne sættekasse udstiller parrets udvalgte keramik og nips. Lige nu fyldt op med stager og glas – enkelt i stærke farver – som nemt lader sig skifte ud, hvis udtrykket skal være et andet.

Vil du være med? Har du et sted i din bolig, der er kedeligt, upraktisk eller dårligt udnyttet, kan du skrive til BO BEDREs Mit nye rum. Hver måned vælger vi en læser, der får hjælp til at ændre sit problemrum. Send en mail til mitnyerum@bobedre.dk, hvor du beskriver dit problemrum, og send gerne billeder med.

Nr. 8 2012 BO BEDRE

105

BoBedre - Mit nye rum  

BoBedre - Mit nye rum

Read more
Read more
Similar to
Popular now
Just for you