Page 1

GOD JUL

ANNONSEBILAG I OPP

SE VÅR KALENDER!

I OPPDAL

JUL I OPPDAL 2019

DESEMBER I OPPDAL

JUL

HUS OG HYTTE DER DU TRIVES

SHOPPING

DET DU TRENGER TIL JUL

JULEKRYSS OPPLEVELSER - INTERIØR - TREND - KULTUR - BOLIG

TRIM HJERNEN


2 ANNONSEBILAG I OPP

Jakten på julestemninga Da vi var små opplevdes jula på en helt annen måte enn den gjør etter at man er blitt voksen. Magi som var knyttet til mye mer enn pakkene, selv om de selvfølgelig var en viktig del av det. Dufter, smaker, høytidelighet; alt som hang sammmen med jul var mye nærmere og føltes mye større da man var liten. Etter hvert som man ble større, ble pakkene mindre og færre, og som tenåring opplevde man kanskje at mye av julemagien forsvant, men man klamret seg til Tre nøtter til Askepott og Disneys jul, og satset på å beholde en flik av julestemningen likevel, denne altoppslukende magien som fylte hele kroppen. Som ung voksen oppdager man at mye av stemningen må man lage selv, og kanskje forsvinner fantasier og drømmer ut med vaskevannet. Tilbake sitter man igjen med stress og kav, og all jobben som gjorde seg selv da man var liten. Kanskje drukner stemningen i all staffasjen rundt; det er jul, det ser ut som jul, lukter som jul, men det føles ikke som jul.

For vi må samle det inn der vi kan, og summen alle disse fragmentene av jul man henter her og der, blir til en fullkommen jul, den beste vi kan få i år. En prat mellom hyllene på matbutikken med noen man ikke har sett på lenge, fars siste spurt innom Gull og Gaver for å kjøpe gull til mor, håndlaget lammerull, lammelår eller sylte fra våre lokale produsenter, håndverkernes siste innspurt på nyoppusset stue, det siste besøket fra interiørbutikken med den nye sofaen, julegardinene som skal opp; det er så mye som skal ordnes. Det er så vidt man rekker å ta innover seg at julestemningen, den kommer innenfra, og oppleves først når man puster med magen. Og det kan man gjøre mens man vandrer på julemarkeder, som på Fagerhaug eller Småbruket, eller setter seg ned i kulturhuset for å lytte til Odd Nordstoga som mikser det høytidelige med det jordnære i sin konsert med Det norske kammerorkester. For innimellom alt kavet og stresset, når du tar deg tid til å kjenne etter, så finnes den her. Julestemningen. Det er opp til deg selv hva den skal inneholde. Vi i Mediehuset OPP ønsker alle en riktig god jul og et godt nytt år!

INNHOLD JUL I O P P D A L

Så, plutselig, har man laget seg egne tradisjoner og egne maler for hva som skaper julestemningen. Kanskje siger den innover en når huset er renvasket, og julepyntkassene er hentet fram. Ostesmørbrødet man lager seg sent om kvelden når hele huset er rent og ungene sover, eller gløggen man deler med gode venner over en pepperkake og siste nytt. Tar man seg tid til en julelunsj på kontoret med røde servietter og tente lys, og samler alle rundt bordet, har man kanskje funnet en halvtimes tid med julestemning også her.

5 KULTURHUSET - Adventstid og jul i Oppdal kulturhus 7

LEV VAKKERT - Den rette stemningen

7

OPDAL BLOMSTERFORRETNING - Gled noen med blomster

10 DOMUS - Nytt og større senter 12-13 NORGESHUS/OPPDAL BYGG - Nytt boligområde 15

AUNASENTERET – Julegavetips

16-17 MATCH - Stilfull jul 20-21 LUGGUMT – Ekte opplevelser i Oppdal 22-23 OPPDAL MØBELSENTER - Service uten like 24

JULEKRYSSORD

28-29 NORSOL – Skreddersydd solskjerming 30-31 JULEPROGRAM

«JUL I OPPDAL» er et annonsebilag utgitt av Mediehuset OPP, som inneholder reklame og annonsørbetalt innhold om forretninger, bedrifter og produkter. Innhold er utarbeidet av markedsavdelingen i OPP. Gina Hindseth

gina@opp.no

Grafisk produksjon: Sarah Frelsøy sarah@opp.no

480 85 522 997 42 484

E-post: annonse@opp.no – Telefon: 72 42 40 04 – Besøksadresse: Grønt Hus, Inge Krokanns veg 11, 7340 Oppdal Lik oss på facebook: www.facebook.com/avisaopp


ANNONSEBILAG I OPP 3

HYTTER/GARASJER/TILBYGG/REHABILITERING

Vårt gode samarbeid med flere hus- og hytteprodusenter har resultert i mange nybygg i Oppdal og Rennebu. Vi restaurerer og legger nye skifertak i hele landet.

VÅTROM/ TØRRE ROM: Arbeid fra betongplate til ferdig lagt flis

Vi kommer gjerne på befaring i Oppdal og omegn! - Ta kontakt for en fagprat innen skifer, tømmer og natursten.

Telefon: 454 12 500 Epost: post@norheimnatursten.no Web: www.norheimnatursten.no Facebook.com/NorheimNatursten/ Instagram: norheimnatursten


4 ANNONSEBILAG I OPP

GÅ JULA I MØTE MED

NEAS OG VITNETT Nå er vi i gang! Vitnett og NEAS har inngått et spennende samarbeid som vil gi deg og lokalmiljøet mange fordeler.

SAMMEN GIR VI ENERGI TIL BYGDA NEAS er den lokale strømleverandøren på Nordmøre. Vi ser på Oppdalsregionen som en naturlig nabo. Sammen med Vitnett tilbyr vi et komplett strøm- og bredbåndstilbud. Er du kunde hos Vitnett belønner vi deg med ekstra hyggelige strømpriser. Det skulle bare mangle.

EN FORDEL FOR DEG - EN JULEGAVE TIL NABOLAGET NEAS + Vitnett har 100% lokalt eierskap. Når du velger en lokal leverandør av strøm og bredbånd, hjelper du oss å gi mer tilbake til nabolaget ditt.

BLI STRØMKUNDE HOS NEAS, DU OGSÅ! Les mer om samarbeidet og strømtilbudet på

neas.mr.no/vitnett

MED ØNSKE OM EN GOD JUL FRA NEAS OG VITNETT!


BETALT INNHOLD

ANNONSEBILAG I OPP 5

OPPDAL KULTURHUS

Adventstid og jul i Oppdal kulturhus Fra første søndag i advent er Oppdal kulturhus pynta med den store julegrana ute og jul når du kommer inn. I tillegg har de alt det hyggelige og spennende på kino, og i våre andre saler i huset. Velkommen til en hyggelig desembermåned i Oppdal kulturhus - På kino skal vi sørge for jul og adventstemning i hele desember, forteller kinosjef Morten Haagensen. Og med «Snekker Andersen», «Frost 2», «Love Actually» og «Last Christmas» så er de sikre på at du kommer i den rette stemninga. - Vi vet hvor godt film og jul henger sammen. Årets romjulsprogram på kino starter allerede første juledag. - Inn i den store salen vår er det spesielt et par forestillinger du bør legge merke til, forteller Haagensen. Og trekker frem at andre søndag i advent, 8. desember, samles Oppdal Gospelkor og venner seg til en fantastisk konsert i storstua. - Dette blir et herlig førjulsshow! Helga etter blir det «Jul med Odd Nordstoga og Det Norske Kammerorkester» lørdag 14. desember. – Den er så populær at vi måtte sette opp en ekstra forestilling! Oppdal kulturhus rommer så mangt. Sikre deg noen fine julebøker på biblioteket eller ta deg en tur i badet for å holde på varmen, eller en real julevask når det nærmet seg. Velkommen til Oppdal kulturhus!

OPPDAL KULTURHUS

Se oppdalkulturhus.no for program og billetter.

GI ET GAVEKORT TIL JUL! NOE FOR ALLE:

Oppdal kulturhus gir deg et bredt utvalg i sal og på scene i desember. Ta med deg venner eller familie og kom i julestemning!

Valgfritt beløp. Kan brukes på alle tilbud i kulturhuset

ARRANGEMENT I DESEMBER

8. desember: Oppdal Gospelkor med venner 13. desember; Festpremiere «Frost 2» 14. desember: Jul med Odd Nordstoga og Det Norske Kammerkor 15. desember: Romantisk førjulskino «Love Actually» 1. juledag: Premieredag for romjulsfilmene (Frost 2, Cats, Tunnelen mm.)


6 ANNONSEBILAG I OPP

Julestemning i Oppdal Gartneri

erhilsen på

blomst bringer din i V : S IP T E GAV

døren!

STORT UTVALG juleblomster og sammenplantninger.

KUNSTIGE TRÆR Kunstige juletrær med ledlys.

Gaven som alltid gleder! NYHUGGET

NORSK EDELGRAN

JULEPYNT Nek, pyntebar, gravpynt, potter, nisser, lykter med mere.

Oppdal Gartneri MAN-FRE 09-19 • LØR 09-15 • SØNDAG: 15. OG 22. DESEMBER 12-17 • JULAFTEN 09-13

Tlf: 72 42 16 74 - oppdal@hageland.no

!

T R O K E

SKIUTLEIE ALPINSKI SNOWBOARD TOPPTUR

VI

R A H

V A G

SKISHOP JULEGAVETIPS TIL

SKIKJ¯REREN

SKISERVICE

OPPLEV GLEDEN AV NYPREPPEDE SKI! S¯LVPREPP: 590,- GULLPREPP: 690,- RACINGPREPP: 990,-

DU FINNER OSS VED DEN NYE STOLHEISEN I VANGSLIA


BETALT INNHOLD

ANNONSEBILAG I OPP 7

LEV VAKKERT

Den rette stemningen I Oppdals fineste interiørbutikk er det pyntet til jul, og damene bak disken har mange interiørforslag.

ÅPNINGSTIDER: Hverdager: 10-17 Lørdager: 10-16 15.12 og 22.12: 12-15 19.- 20.12: 10-19 Lille julaften: 10-17 Jul- og nyttårsaften: 10-13 Romjulen: 10-16

– Vi liker dekorasjoner som varer, og gjerne med elementer som kan brukes resten av året også, og ikke bare i julen, forteller Barbro Ørstad. – Mange har gått bort fra de klassiske adventsstakene, og setter heller sitt eget preg på pyntingen, sier Ranja Sundseth, og viser til ett lysfat pyntet med eucalyptus grener, julekuler og kubbelys. – Her kan man bytte ut pynten på fatet ettersom sesongene endrer seg, forklarer hun. Ranja er den ferskeste av damene, og begynte i butikken i juni i år. Dette blir hennes første jul på Lev Vakkert, og det gleder hun seg til. – Vi har det artig på jobb, og har mange hyggelige kunder innom, forteller hun.

HJEMMEBESØK – Lev Vakkert er en nisjebutikk, og vi står fritt til å ta inn de varene vi ønsker, eller som kundene våre forespør, forteller Ranja og påpeker at Lev Vakkert ikke er en ren hyttebutikk, men har møbler og interiør som passer inn i alle hjem. I tillegg tilbyr de totalløsninger, og kan være med i prosessen fra a til å. – Vi har hjemmebesøk, og blir kjent med kunden, for å vite hva som passer for hver enkelt. Vi ønsker å hjelpe kunden å finne sin egen stil, med møbler de kan ha i mange år.

JULEGAVETIPS For selv om damene har pyntet butikken til jul, fokuserer de mest på produkter kundene kan ha lenge fremfor trend- og sesongprodukter, men julegavetips, det har de masse av; – Vi har julegaver i alle prisklasser, drikkeflaskene fra Swell og koppene med tekst på fra Sögne er noen av bestselgerne her, sier Ranja, som også trekker frem noen av de mange forbruksvarene som finnes i butikken. – Vi har også duftlys, krydder, kremer, te og klær, forteller damene, og sier at folk bare må komme innom butikken for å se på utvalget de har.

INTERIØRHJELP:

Damene på Lev Vakkert ( Barbro Ørstad, Aina Volden, Kjersti Norbeck og Ranja Sunseth) hjelper deg gjerne med julegavene, eller noe fint til hytta eller hjemmet.

LEV VAKKERT

Interiørbutikk, finner du i Ola Setroms veg 20. @levvakkert – Vi har gaver i alle prisklasser, og for de som ikke vet helt hva de skal kjøpe så er gavekort ett godt alternativ, smiler de, og legger til at de er eksperter på å pakke inn gavekort.

GLED NOEN MED BLOMSTER Blomster hører med for å få den rette julestemningen. På Oppdal Blomsterforretning har vi et stort utvalg i disse tider. Foruten julegrupper og dekorasjoner som vi selger mest av, er stuegran og juleroser blitt populære. Svibel er også et must for mange. Ønsker du å sende blomster levert på døren (floragram) er det lurt å bestille i god tid. Kom innom og bestill eller bestill via interflora.no. Gavekort er også en fin gaveide. Husk, blomster er gaven som ikke gjemmes bort i skuffer og skap.

OPPDAL BLOMSTERFORRETNING

OPPDAL BLOMSTERFORRETNING

Finner du i Ola Setroms veg 20.

VÅR FAVORITTANBEFALING:

Amaryllis, finnes i hvit, fersken, rød og dyprød. Holdbar og julefin. Vi har også mye fint i julepynt og dekorasjonsmateriell.

ÅPNINGSTIDER I DESEMBER:

Man-fre: 9-17 Tors 19.12: 9-19 Fre 20.12: 9-19 Juleaften: 9-12 Romjulen: 10-15 @oppdalblomsterforretning


8 ANNONSEBILAG I OPP


BETALT INNHOLD

ANNONSEBILAG I OPP 9


10 ANNONSEBILAG I OPP

BETALT INNHOLD

DOMUS OPPDAL

NYTT SENTERKORT PÅ DOMUS OPPDAL Coop Oppdal har solgt gavekort på Domus i mange år, nå kommer en ny løsning som fungerer på alle butikkene på senteret. – Gavekort er svært populært spesielt frem mot jul, så vi har jobbet hardt for å få på plass denne løsningen i løpet av høsten, sier Ingrid Yttergren, driftsjef i Coop Oppdal . Det nye gavekortet, kalt Domuskortet, kan altså benyttes i alle Domus Oppdal sine butikker bortsett fra Vinmonopolet. – Vi skulle gjerne hatt med dem og, men de har strenge regler for slikt, så det var dessverre ikke mulig. De brune Coop-kortene som selges i dag vil slutte å fungere i faghangelsbutikkene fra og med 1. november 2021. Disse kortene vil da være et rent Coop-gavekort som kan brukes på Coop Mega, Coop Byggmix og i caféen. – Det er på høy tid at vi oppdaterer gavekortsystemet vårt, fortsetter Yttergren.

– DEN PERFEKE JULEGAVEN – Vi har allerede begynt å selge de nye gavekortene på huset, og venter nå på at nettbutikken skal ferdigstilles. Kortene blir solgt i Informasjonen, på Notabene, Hus & Hjem og Skin Tonic. Kortene brukes som et vanlig bankkort, og man kan sjekke saldo i en app om man ønsker, dette er den perfekte julegaven til den som har alt, sier Yttergren. Domuskortet koster 20,- inkludert omslag og konvolutt.

NY DRAKT:

Det blir gjort omfattende ombygging og uvidelse av kjøpesenteret. Illustrasjonen viser hvordan fasaen mot vest vil bli.

Nytt og større senter Snart settes spaden i jorda, og Domus skal få både ny fasade og større areal å boltre seg på. Ledelsen lover at kjøpesenteret skal være åpent gjennom hele prosessen. – Det kommer nok til å bli litt kaos, det må man regne med, men vi skal gjøre vårt beste for at kundene skal merke minst mulig av byggeprosessen, forteller Ingrid Yttergren, som også vil være senterleder for det nye senteret. Planleggingen har holdt på lenge, og endelig er det blitt klart at byggestart blir rett utpå nyåret. – Planen er at nybygget mot torget skal stå ferdig 31.august 2020, mens fasaden mot vest skal være klart til sommeren 2021.

og Yttergren ønsker seg plass til scene med sitteplasser rundt. I tillegg vil altså fasaden bli helt ny.

FLOTT FASADE

Planen er at nybygget mot torget skal stå ferdig 31.august 2020

- Vi gleder oss enormt til nytt kjøpesenter. Dette er noe mange kunder og ansatte har gledet seg til, også skal det bli artig med flere leietakere. Vi er opptatt av at det investeres i bygda vår, og da må vi være med og gå foran, avslutter Yttergren.

I tillegg til butikkene som allerede er på senteret, får de også flere nye butikker inn når det utvides. De er også på jakt etter flere nye leietakere, og har allerede flere som har vist interesse til de tre ledige lokalene. Planen er at flere leietakere skal på plass i løpet av 2020,

DOMUS OPPDAL

Også utenfor senteret vil det bli endringer,

KJØPESENTER

SLIK BLIR NYE DOMUS DETTE BLIR DE NYE BUTIKKENE: Nille gjør comeback, etter at butikken ble lagt ned i Aunasenteret fra nyttår. • Zavannah flytter over fra Torgsentret. • Skoringen er helt ny i Oppdal • Alliance Optikk flytter over fra Installasjonsbygget.

1.   ETASJE: • Notabene flytter helt ut i nybygget ved inngangen der Galleri Mali vil ha sin egen galleributikk helt ytterst.

• • • •

Det blir en liten kafé ved inngangen der det blir overbygd sykkelparkering. Sport1 tar over Notabene-lokalene og dobler arealet. Vinmononopol og Apotek beholder dagens lokaler. Mega får samme areal som i dag, men utgangen mot Torgsentret stenges. Det blir etter ombyggingen kun én kassarekke med seks selvbetjente kasser, og minst fem betjente kasser. I Mega investeres det også i mer

miljøvennlige og energibesparende kjøleløsninger som eiendomssjef Emil Kårvand mener vil gi innsparinger på inntil en halv million kroner årlig. 2. ETASJE: Match flytter opp, det samme gjør Gull og gaver og parfymeriet Skin Tonic i byggeperioden, etterpå skal de ned igjen i 1. Etasje. • I 2. etasje beholder Kid Interiør, Power og Kappahl sine lokaler.

• • • • • •

Rulletrappen ved inngangen til Torgsentret flyttes til den nye inngangen. Hus & Hjem flytter til fasaden mot Rv70. Alliance Optikk, Skoringen, Nille blir nye butikker og får plass i 2. Etasje Cafe Klausulen flytter ut i nybygget og får innglassert areal ut mot inngangen. 600-700 kvadratmeter står ledig til tre nye leietakere i 2. Etasje. Det bygges ny kontorfløy mot vest.


ANNONSEBILAG I OPP 11

Gave til den som har alt?

KJØPES I INFORMASJONEN PÅ DOMUS


12 ANNONSEBILAG I OPP

BETALT INNHOLD

NYTT BOLIGOMRÅDE med panorama mot vest

Med gode solforhold og panoramautsikt mot vest, håper Stig Fjellstad, i Norgeshus Oppdal Bygg, at det nye boligområdet på Blødighaug vil være tiltalende for mange. Norgeshus Oppdal Bygg er hele tiden på utkikk etter områder for utvikling. Og da det kom en forespørsel fra grunneieren om de kunne være interesserte tok de en felles befaring før de inngikk en avtale om kjøp. Tomtene ligger på Blødighaug, knappe 3 km sør for Oppdal sentrum.

UTSIKT Området består av 11 tomter, og det planlegges å bygge minst 11 boliger med byggestart i 2020. Det er også avsatt område for lekeplass og en parsellhage hvor det blir mulighet for å dyrke sine egne grønnsaker.

– Vi håper at det kan bygges boliger både for godt voksne og barnefamilier, forteller Driftsleder i Norgeshus Oppdal Bygg, Stig Fjellstad og legger til at om fin utsikt og gode solforhold er viktig, så er dette noe man bør vurdere. For er det noe som Fjellstad er klar på, så er det at noe av det aller beste med boligområdet er utsikten; – Den er helt fantastisk, og må sees. Det er panoramautsikt vestover, så dette vil bli et fantastisk flott boligområde. Planleggingen av boligområdet er i startfasen, men Fjellstad forteller at de er godt i gang med å gjøre området byggeklart. – Vi har engasjert Ola Fjøsne til regulering av område. Øvrig planlegging og utførelse vil vi stå for selv sammen med våre arkitekter hos Norgeshus hovedkontor på Melhus.

«DET DU VIL HA» Fjellstad ser for seg 2-etasjes hus med en stor ter-

rasse i 2 etasje for å kunne nyte den fantastiske utsikten som tomtene vil få. Han forteller at det kan bli aktuelt med to-mannsboliger på noen av tomtene, og at de som ønsker å flytte inn i boligene også kan ha innflytelse på hvordan sluttproduktet blir. – Om potensielle kjøpere tar kontakt tidlig i prosessen kan de være med å påvirke hvordan boligene skal bli, men for å få en helhetlig bebyggelse så vil vi ha en viss styring på hva som bygges. For selv om det er tidlig i prosessen er Fjellstad klar på at det er viktig å få en helhetlig bebyggelse i området han håper skal være tiltalende for mange. – Vårt slagord er «Det du vil ha». Vi strekker oss langt for at våre kunder skal få det de vil ha. Vi er også veldig fleksible når kunder ønsker å gjøre egeninnsats, som veldig mange ønsker, forteller Fjellstad. – Egeninnsats hjelper veldig på egenkapitalen og er kanskje det som må til for at drømmen om egen bolig kan realiseres.


BETALT INNHOLD

NORGESHUS OPPDAL BYGG

ANNONSEBILAG I OPP 13

PÅ UTKIKK ETTER BOLIG ELLER HYTTE?

STØLÅKRAN:

5 hytter hvor grunnarbeidene er igangsatt. Første hytte ferdigstilles til påske. Familiehytte med hele 4 soverom like ved skiheisen i Stølen.

NERSKOGEN:

4-mannsboliger som kommer for salg i November. Byggestart til våren. Flotte leiligheter midt i Trollheimen.

UTSIKT: Stig Fjellstad mener utsikten fra boligområdet gjør at dette vil bli unike boliger.

Perspektiv fra nord

ÅSVEIEN BERKÅK:

9 boligtomter under regulering. Nytt boligfelt på Berkåk med en kombinasjon av noen små enetasjes eneboliger og noen større over to plan, eget opparbeidet lekeareal. Byggestart til våren 2020.

– Vårt slagord er «Det du vil ha». Vi strekker oss langt for at våre kunder skal få det de vil ha.

VI HAR FLERE BOLGER OG HYTTER FOR SALG! Ta kontakt ved interesse:

NORGESHUS OPPDAL BYGG AS Nordre Industrivegen 54, 7340 Oppdal Kontaktperson: Stig Fjellstad Mob. 990 23 901 E-post stig@oppdalbygg.no Norgeshus Oppdal Bygg ønsker å komme i kontakt md grunneiere som har eiendom de ønsker å utvikle.

INTERIØRVEILEDNING OG BOLIGSTYLING Eneboligen i Neslevegen er moderne og funksjonell, og jeg ville at det skulle gjenspeile seg i interiøret også.

NESLEVEGEN 2:

Enebolig, ferdigstilles og kommer for salg i november. Her er Iris Røstad engasjert som interiørarkitekt.

– Alle fargene og materialene er nøye valgt ut, og gir en helhet til huset som fremstår som moderne,

men samtidig lun. Noe som går igjen flere steder i huset er hvitlasert eik; både trappen, skyvedørsgarderoben, benkeplaten på kjøkkenet og parkettgulvet er i denne finishen. Fargepaletten ellers er preget av mye lunhet og varme. Grunnfargene er hvit og to lune grånyanser, men innslag av pudderrosa, beige og grønt gir huset personlighet og et moderne og lekent uttrykk. I gangen og på vaskerommet er det lekre terrassofliser i grått, som tar igjen de pudderrosa og mørkegrå veggene. Den mørkegrå veggen strekker seg fra gangen, opp trappeoppgangen og inn på stua i andreetasjen. En lekker kontrast både

oppe og nede! På badet er det også terrassofliser, men i hvitt, og i kombinasjon med grå betongfliser. Innredningene på badet og kjøkkenet er rene og tidløse, men passer samtidig veldig godt inn i et nytt og moderne hus. Kjøkkenet er veldig funksjonelt og er designet for å gi bra med både lagringsplass og benkeplass. Huset har fått en veldig fin helhet, og har det perfekte utgangspunktet for å skape seg et hjem å trives i. Iris Røstad / I.R Decor AS


14 ANNONSEBILAG I OPP

Veslgjerdet

Fasiliteter:

Plankart

Fantastisk turterreng sommer som vinter

Byggetrinn 1 Byggetrinn 2

Nærhet til skiløyper og alpinbakken

Solgt

Fiskemulighet

Trafo

Vakker utsikt fra solrike tomter

AVL-avløpsanlegg

H7

H21

Frihet til å sette opp akkurat den hytten du drømmer om

H20

H8

Støyvoll

7 km fra Oppdal sentrum

H5 H9

H19 H22

Slamavskiller

Byggeklar, 6 solgt

H6

Annet uteopphold

H18

H10

H23 H17 H24

Passasje gjennom byggeområdet H4

H3

H11

H2

H16 H12

H25

H15

H1

H13

H26 H14

Støyvoll

H27

Byggegrense fra bekk 20m

Velkommen til oss i jula!

JULEBORD

med kalde og varme retter samt dessertbord Hver helg til og med lørdag 14. desember kr. 795,Dansemusikk hver helg.

FAMILIELUNSJBORD

Søndag 1, 8 og 15 desember fra kl. 13.00 til 16.00 Pris voksen 365,- barn 5-12 år kr. 165,-

Åpen mandag - lørdag kl 17:00 - 22:00, søndager kl 16:00 - 20:00 A la carte - bordbestilling.

27.12    

3. JULEDAGSFEST med Drivstuens

Dørene åpner kl. 20.00 - musikkstart kl. 21.30 Billetter selges på www.ticketmaster.no

28.12     BLUESAFTEN

Dørene åpner kl. 20.00, musikkstart kl. 21.00 The Mighty Clouds of joy, GR Engan`s Blues Jorney, Edin Botten Blues Band Billetter selges på www.ticketmaster.no

Tlf.: 72 400700

www.oppdalturisthotell.com


BETALT INNHOLD

ANNONSEBILAG I OPP 15

AUNASENTERET

1.

2.

3.

JULEGAVETIPS FRA

4.

5.

ÅPNINGSTIDER JULEN 2019

6.

7.

8.

9.

Søndag: 15.12 UKE 51: Søndag: 22.12 Mandag: 23.12 JULEAFTEN: 1. JULEDAG: 2. JULEDAG: Fred. 27.12 - lør. 28.12. Søndag 29.12 Mandag 30.12 NYTTÅRSAFTEN: 1. NYTTÅRSDAG:

SENTERET: 1200 - 1700 1000 - 1900 1200 - 1700 1000 - 1900 0900 - 1300 STENGT STENGT 1000 - 1800 STENGT 1000 - 1800 1000 - 1500 STENGT

REMA 1000: 1000 - 2000 0700 - 2300 1000 - 2200 0700 - 2300 0700 - 1500 STENGT 1000 - 2000 0700 - 2300 1000 - 2000 0700 - 2300 0700 - 1600 1000 - 2000

10.

1. Flannel pysj 199,- CUBUS • 2. Black Diamond Spot Hodelykt 325 lumen 499,- INTERSPORT • 3. L`Occitane Almond gavesett 379,90,- VITUS APOTEK 4. Panama Jack sko dame og herre 2.399,-/2.199,- EUROSKO • 5. Joico, stars of joi shampoo og balsam. 399,- KLIPPERIET 6. Karen Blixen pynt fra 139,- TILBORDS • 7. Rab Hut Slippers 499,- INTERSPORT • 8. Julesandwich m/bacon terrine og fritert potet 145,- BARETTA 9. Sabor støpejernsgryte, 4 liter, 6 farger, NÅ 680,- (før 1.699,-) TILBORDS • 10.Oro Franske Sjokoladetrøfler 200gr. 39,- REMA 1000 1.


16 ANNONSEBILAG I OPP

BETALT INNHOLD

MATCH

STILFULL

jul

Det er tydelige tendenser av 70tallet i høstens og vinterens mote-bilde. Match har tipsene for hva som er mest trendy å kle seg i nå. – Mot jul er det bestandig mye glitter og glam, forteller butikksjef på klesbutikken Match, Anne Riise. Det som er nytt for året er at det også er mye sateng i motebildet, både på skjørt, bluser, bukser og kjoler. – En artig kombinasjon er å bruke store strikkegensere til sateng- eller taftskjørt, forteller Anne, og legger til at det nå er mye oversized som er i skuddet. Frakker og kåper skal være oversized, det er lekkert og kult, og dessuten mer behagelig. – Også velour og cord er en stor trend til party, det er en tydelig inspirasjon tilbake til 70-tallet med dagens trender Tilbehøret skal være i gull, gjerne tynne halskjeder lag på lag, og store herreinspirerte ringer. På føttene skal det for damene gjerne være spiss tå, firkanta hæler, og snøring oppover ankelen. – Nå kan du også bruke sokker i penskoene, for eksempel en rosa glittersokk i svarte pensko er fint, og sokker i sandaler med høye hæler. Gjerne her også med snøring oppover. Når du skal ut i kulda, er det fottøy med fjellskoinspirasjon, man ser mye av nå, en vinterutgave av chunky sneakers. – Det ser nesten ut som fjellsko, men det er fashion, forklarer Anne. Også en mer moderne variant av snowjoggers er i skuddet nå. For herrene er det fortsatt dress som gjelder når man skal pynte seg skikkelig. Men man kan gjerne bruke dressbuksen til ei fin skjorte, eller å ha en turtleneck under dressjakken. – Da blir det ikke så stivt, forklarer Anne, og trekker frem at det er jord- og krydderfargen det ofte går i nå. I tillegg er også svart-dressen tilbake, etter at det har vært flere år med dress i blått som har vært hot. Hva som er det viktigste å huske på når AUBERGINE: du skal planlegge anBåde Emma og Kristian er kledd i trekket til julebordet antrekk fra det norske merket forteller Anne er å Riccovero. Både jumpsuiten og komplettere antrekket dressen er i en aubergine farge, som med riktig yttertøy: – En fin ullfrakk til er veldig trendy nå. Det gjør dressen herrer, og en fuskepels spesiell, men på en diskre måte. til damer, samt et fint Jumpsuiten har vide buksebein, høyt skjerf, er entmust for liv, og sleng, noe som er typisk for julebordsesongen.

70-tallsmote som er veldig i tiden nå.


BETALT INNHOLD

ANNONSEBILAG I OPP 17

EMMA:

Jumpsuit (Riccovero) 2.799,Fuskepels (Marie Philippe) 2.999,Ankelstøvletter (Tamaris) 999,

KRISTIAN:

Dress (Riccovero) 5.800,Skjorte (Riccovero) 1.300,Sløyfe (Intex) 149,Belte (Saddler) 599,Lakksko (Gregers) 1.199,Ullfrakk (Riccovero) 4.200,-

MATCH OPPDAL

Finner du på kjøpesenteret Domus Oppdal

RETRO: Jean

EMMA:

Dunvest (Jean Paul) 1.999,Genser (Jean Paul 1.299,Skjorte (Jean Paul) 699,Jeans (Jean Paul) 999,Lue (Jean Paul) 399,Sko (Jean Paul) 1.199,

KRISTIAN:

Dunvest (Jean Paul) 1.999,Genser (Jean Paul) 1.499,Skjorte (Jean Paul) 699,Jeans (Levis 501) 899,Lue (Jean Paul) 399,Sko (Jean Paul) 1.699,-

M YKT OG EKSKLUSIVT: Genser i merinoull 100% (Jean Paul) 999,Bukse i merinoull 100% (Jean Paul) 1.199,Skjerf (Jean Paul) 799,Vintersko m/saueskinn (Jean Paul) 1.299,-

Paul sin nye vinterkolleksjon har hentet inspirasjon fra tidligere kolleksjoner. Det har blitt til en “apres-ski” kolleksjon med et sport preg, i rødt, hvitt og blått. Klærne er perfekt til fjellet, eller en sporty helg. Skoene er inspirert av fjellsko, med kontrastfarge på lissene.


18 ANNONSEBILAG I OPP

Vi satser i regionen Rennebu og Oppdal Consto Midt-Norge kjøpte nylig LH Bygg Entreprenør, en lokal bedrift med lange tradisjoner på Berkåk. Sammen viderefører vi satsingen i nærmiljøet. Consto er et landsdekkende bygg- og entreprenørselskap med lokal tilhørighet.

Consto.no


ANNONSEBILAG I OPP 19

OSS BRY OSS

170 kroner i timen 4.080 kroner i døgnet 365 dager i üret

Trio Media 11/19

Det er hva vi bidrar med til aktivitet i lokalsamfunnet.

Et rikt kulturliv, aktive idrettslag, engasjerte lag, foreninger og frivillige organisasjoner er selve limet i et samfunn. Vi er en aktiv medspiller for hele lokalsamfunnet, og bidrar til ĂĽ skape vekst og utvikling for alle.


20 ANNONSEBILAG I OPP

LUGGUMT - det beste Oppdal har å by på

www.luggumt.no

Fellesskapet luggumt i Oppdal representerer 10 kvalitetsbedrifter innen overnatting, bespisning, kunst, håndtverk og opplevelser. Felles for alle er at de har høy kvalitet på sine tilbud og har muligheter til å ta imot besøkende gjester - enten tilfeldige besøkende, eller forhånds-

bestilte grupper. Luggumt representerer noe av det beste Oppdal har å by på, med en bredde som burde passe for de fleste, både sommer og vinter. Sett av litt tid og oppdag denne delen av fjellbygda - enten til fots, med sykkel eller bil. Se etter Luggumt-logoen når du besøker Oppdal! Opplevelseshuset i sentrum. Kino, badeanlegg, storsal, kunstgalleri, bibliotek, kafé. www.oppdalkulturhus.no

Gjevilvasshytta Vognildsbua – museumsbutikk og kafe. Kafe hver lørdag hele året. For grupper på bestilling Besøk vår facebookside

Vi tar imot grupper hele året. Utleie av flotte historiske lokaler. Opplev historisk vandring på Norges største gravfelt. Smak vår gode lammesuppe! Booking /info: Tlf. 415 11 519 www.oppdalsmuseet.no

Gjevilvasshytta ligger i vakre omgivelser med gode turmuligheter. Tradisjonskost blir servert. www.tt.no

Galleri Mali

Velkommen til mitt verksted og galleri i Hesteskoen 3. Eller besøk min facebookside: Benth Owesen Keramikk og Glassfusing. Tlf. 977 51 513

Urtegård og pipemakeri Vi tar imot grupper for gode opplevelser, gode smaker, håndverk og kultur. Spennende gårdsmat basert på urtene i hagen. www.smabruket.no

Mali Anette Hoel Akrylmalerier, tegninger og div.trykksaker. Produksjon og utstilling på torget. Besøk min nettbutikk på: www.gallerimali.no

Gjestegard, overnatting og servering av grupper, vakker natur, foredling av egne lam, eksklusiv rypejakt. www.storligard.no

Norges ledende treskjærerverksted Produksjon, utstilling, åpent verkstedutsalg. www.bjorndalseter.no


BETALT INNHOLD

ANNONSEBILAG I OPP 21

LUGGUMT

BENTH OWESEN Benth Owesen har drevet med glassfusing i 21 år, og keramikk enda lenger. Nå er han i full gang med å produsere frem mot jul. Den første helgen i advent holder han åpent i verkstedet i Hesteskoen 3. Owesen ble i 1990 heltids-kunsthåndverker, og jobbet i utgangspunktet mest med keramikk, for 21 år siden skiftet han beite til glasfusing. Mye av arbeidet hans har inspirasjon fra speilsalen, som var ei isgrotte i Trollheimen frem til 2007, og den karakteristiske blåfargen man kunne finne der. – Kombinasjonen mellom inspirasjon, farger og lokal tilknytning ga meg en voldsom styrke,

forteller Owesen. Nå er Owesen i full gang med å produsere til han skal åpne verkstedet sitt den første helgen i advent. For til tross for at Owesen kunne vært pensjonert, finner han mye glede i verkstedet: – Du pensjonerer ikke et kreativt hode. Det er en del av personligheten, smiler han.

ÅPENT VERKSTED OG GALLERI

i Hesteskoen 3, første helgen i advent. (fre-søn) Og 2.-5.desember Åpningstid: 10-16 Eller gjør avtale på: 977 51 513

SMÅBRUKET FØRJUL på SMÅBRUKET - to første helger i advent
For 19. gang inviteres til julehandel og trivelig førjulstemning på Småbruket på Lønset. Her er det varer fra ca 35 produsenter med husflid, håndverk, kunst og lokal mat - juledekorasjoner og masse julegavetips til nytte og hygge. Marit Bjerkås stiller ut oljemaleri i Galleri Småbruket, 15 år siden sist hun holdt salgsutstilling her. Bjerkås maler naturalistisk, gjerne motiv fra Oppdalsbøgda. Hun har malt siden 1982 da Raymond Dørum var hennes lærer i oljemalingens kunst. Bildene finner du i Galleri Småbruket sammen med kaffe, lefse og julebrus.

FØRJUL PÅ SMÅBRUKET 30. november - 1. desember og 7.-8. desember . Lørdag og søndag kl. 11-17.

Velkommen!

OPPDALSMUSEET Oppdalsmuseet ligger i naturskjønne omgivelser like ved sentrum. Med et stort antall tømmerhus fremstår området som et unikt miljø fra slutten av 1500-tallet og frem mot 1900-tallet.

På museumsområdet finnes ulike bygninger, som er forflyttet til museet fra andre steder i Oppdal. Dette gir en fin mulighet til å studere byggeskikktradisjoner fra bygda. Det er stor aktivitet på museet gjennom hele året, og jula er intet unntak. Daglig leder på oppdalsmuseet Heidi Pawlik Carlson, forteller at det er noe for både store og små. – Vi skal ha juleverksted for de minste den 1.desember, også har vi åpent museum hver onsdag frem til 18.desember. Der kan interesserte komme innom og se hva vi jobber med på museet. Det er gratis inngang, og vil være salg av kaffe og kaker.

ÅPENT MUSEUM

onsdagene 20.november - 18.desember. Kaffesalg. Juleverksted 1.desember, kl. 14-16.


22 ANNONSEBILAG I OPP

BETALT INNHOLD

MØBELRINGEN OPPDAL

Finner du i Oppdal sentrum

HYTTEKOS: Bjørn og Torill Samdahl tilbring to til tre helger i måneden i Oppdal. Hytta deler de villig med barn og barnebarn, og trives best når alle er samlet.

– En service uten like Da Bjørn og Torill Samdahl kjøpte seg hytte i Oppdal, ønsket de at innredningen skulle gå enklest mulig. Det fikk de god hjelp til fra Møbelringen Oppdal. Paret som er bosatt i Saupstad i Trondheim, kjøpte seg hytte nord for Bjørklia i april 2018 Nå er de på hytta 2-3 ganger i måneden, og er veldig fornøyde med hvordan de har det. Fra hytta ser de furuskog til nord, og mot fjellene i sør, samt at Kinnpiken ligger majestetisk rett bak dem. -Vi har skiløype 100 meter fra hytten, også tar det bare få minutter å kjøre inn til Oppdal hvor vi kan få tak i alt vi trenger. Dette er et rolig hytteområdet, som passer oss veldig bra, forteller de.

TOTALINNREDNING – Det var helt tomt, og helt nytt når vi tok over hytta for halvannet år siden. Vi måte bli enige om hvordan vi skulle møblere hytten, og hvem som skulle levere og hjelpe oss med dette, forteller Bjørn Samdahl. Sammen med kona Torill hadde de noen ideer om

hvordan innredningen skulle være, med tanke på hvordan de så for seg å bruke hytta. I tillegg til de to har de to barn, tre barnebarn og ei svigerdatter som ønsket å bruke tid der. -Vi ville ta hensyn til at det er perioder hvor vi alle er her samtidig, så det må være plass til alle. Vi ønsket at førsteetasje skulle være for de voksne, med peiskos, mens det kunne være en avdeling oppe hvor barna kunne ha plass til å spille og leke, forteller Bjørn. En ukes tid etter hytta var kjøpt kontaktet de Møbelringen Oppdal, og fikk kontakt med Terje Stenløkk. – Terje møtte opp klokka ni en lørdagsmorgen, før åpningstid på butikken. Først brukte vi 2-3 timer på hytten, hvor vi gikk rundt og kikket, tok mål og utvekslet ideer, forklarer Bjørn. Deretter gikk turen ned til butikken, hvor de brukte tilsvarende lang tid på å diskutere ulike løsninger. Hytta går over to plan, og er totalt på 110 m2. Nede har de stue, kjøkken og bad, mens det oppe er 3 soverom og stue, til sammen har hytten nå 10 sengeplasser.

SERVICE Etter å ha besøkt hytta hadde Terje mange ideer om hvordan de kunne innrede, og

viste paret ulike løsninger. Deretter diskuterte de seg frem til hva som ville passe best – Terje sa aldri at vi burde ha det sånn eller sånn, men han målte opp og sa vi skulle se hva vi også synes var ok. Så fikk vi låne med møbler, og om vi ikke syntes det var ok, så kunne de ta det tilbake og gi oss noe annet, forteller Torill, som er meget fornøyd med service de har fått på Møbelringen Oppdal. Salongen de først fikk ta i til andre etasjen viste seg å være litt for kort, så den fikk de byttet til en som passet bedre inn. – «Itjnå problem» svarte Terje oss når vi sa vi ønsket en annen salong, «det fikser vi». En annen utfordring som dukket opp var at køyesengene de bestilte viste seg å ikke passe helt inn på soverommet, de var nemlig noen cm for lange. Her hjalp Terje til med å montere, kappe til så de passet, og fikk de på plass. – På en skala fra en til ti, så gir vi dem en tier, det har vært en service uten like, forteller paret.

FERDIG MONTERT For paret var det viktig å slippe å kjøre flyttelass fra Trondheim, eller å bli sittende med montering av flatpakker. De ønsket derfor en totalleverandør av møblene til hytten.

JUSTERT: Køyesengene var

akkurat litt for lange, men Terje Stenløkk fra Møbelringen Oppdal kappet og tilpasset sengene så de fikk plass.


BETALT INNHOLD

ANNONSEBILAG I OPP 23

MØBELRINGEN OPPDAL

TIPS OG RÅD:

Paret fikk gode råd angående innredningen fra Møbelringen Oppdal, og sammen med egne ideer fant de løsninger som passet deres bruk. De kunne ikke vært mer fornøyd med servicen de har fått.

VOKSENAVDELING:

Første etasjen skulle være forbeholdt de voksne, med peiskos. Likevel samles ofte hele familien på åtte nettopp her.

– Alt ble fraktet opp hit, båret inn og montert. Her får man den servicen man ønsker, og vi ble fort ferdige med å få alt på plass. Noen av møblene vi ønsket hadde lengre leveringstid enn noe av det andre, men da fikk vi lånemøbler, så vi kunne bruke hytta. Terje kom med mange råd og tips, blant annet foreslo han et gulvteppe til andreetasjen, som paret trodde ville bli litt mye. De fikk låne det med seg, og fant ut at det passet dem perfekt. – Den servicen vi fikk, sammen med kvaliteten og de gode rådene Terje ga oss så har vi fått den hytten vi ønsket oss, smiler de fornøyd. – Det er veldig hyggelige folk på butikken, du får hjelp, og du får service, smiler paret – Vi kjente jo ikke Terje før dette, men nå har vi blitt gode venner.


24 ANNONSEBILAG I OPP

Kos deg med vårt julekryss!

JUL I OPPDAL - JULEKRYSS Navn: Adresse: Løsning: Løsningsordene kommer frem i de fargede feltene. Sendes til Mediehuset OPP, Inge Krokanns veg 15 A, 7340 Oppdal Eller send SMS til 1963, kodeord E6 + løsning + navn (3,- per mld)

Premie: 3 mnd gratis komplettabonnement på OPP Innleveringsfrist: 31.desember 2019


ANNONSEBILAG I OPP 25

Førjul i Bortistu JULEBORD Gløgg, julebuffet, overnatting og frokost 29. og 30. november og 7. desember kl. 19 Bordbestilling.

FAMILIEJULEBORD

30. november og 1. desember

Søndag 15. desember kl. 13-16 Bordbestilling.

JULEFROKOST BEDRIFT Ta med dine kolleger til et avbrekk i Storlidalen, og planlegg strategier i fred og ro.

Åpningstider :

13 -18

Suppe og brød ankomstkvelden, overnatting, julefrokost, møterom og kaffe Pris: Kr 990 pr person Gjelder mandag-fredag

Velkommen til et julemarked der vi tar deg tilbake til Skomakergatas gode gamle førjulsstemning.

VI HAR OGSÅ CATERING – ta kontakt for egen julemeny

Storligrenda 25, 7342 Lønset tlf 915 56 287, bortistu@bortistu.no

Førjulsbord Søndager i advent 1/12 - 8/12 - 15/12 kl. 13-18 Meny: Ribbe, medisterkaker, julepølse, pinnekjøtt, lutefisk, sylte, lammerull/ ribberull, røkt laks, gravlaks, rakfisk, sild, salater m.m. Hjemmelaget karamellpudding, riskrem og multekrem Julekaker Gløgg med mandel og rosiner

Bordbestilling: 72 42 16 57 Tallerkenretter: Pinnekjøtt, lutefisk og juletallerken - hver dag frem til jul.

-lig velkommen - hilsen Fruene bortistu .no

BODER - KAFE - UNDERHOLDNING - KANEFART


26 ANNONSEBILAG I OPP

God jul og godt nytt år FRA ALLE OSS I MEDIEHUSET OPP!


ANNONSEBILAG I OPP 27

R O NR O N L E S JL E S J E G AE G A M R MM R M T OT O K FK F T A I TNA I N N RN R O EO E K MK M R R FO

FO

16 F L O T T E O G I N N H O L D S R I K E H Y T T E R P Å O P P D A L 16 F L O T T E O G I N N H O L D S R I K E H Y T T E R P Å O P P D A L

V E L KO M M E N T I L V NNTEI LT S LEELTKO V OMLM DE TU SLET VOLDTUNET – –

På Sletvold bygges det nå 16 frittstående fritidsboliger i det som mange mener er Midt-Norges «mekka» når det kommer til friluftsliv. Hyttene er innholdsrike og godt utnyttet arealmessig. På hver Sletvold nåcarport 16 frittstående fritidsboliger i det med som god mange mener er Midt-Norges Til boligbygges følger det egen med tilhørende sportsbod plass til oppbevaring av «mekka» når detIkommer til friluftsliv. er skiløyper, innholdsrike og Sletvoldheisen godt utnyttet arealmessig. ski og turutstyr. umiddelbar nærhet tilHyttene oppkjørte samt som frakter Til hver bolig egenskiheiser. carport med tilhørende sportsbod med plass til oppbevaring av en direkte innfølger i Oppdal Gå avstand til sentrum med allegod fasiliteter. ski og turutstyr. I umiddelbar nærhet til oppkjørte skiløyper, samt Sletvoldheisen som frakter en direkte inn i Oppdal skiheiser. Gå avstand til sentrum med alle fasiliteter.

STIAN KNUTSEN

Fagans./Avd. leder/Eiendomsmegler S T 66 I A162 N / Kstian.knutsen@em1.no NUTSEN 958 Fagans./Avd. leder/Eiendomsmegler 958 66 162 / stian.knutsen@em1.no

S L E T V O L D T U N E T.N O LA H Y T T E D R Ø M M E N B L I T I L V I R K E L I G H E T S L E T V O L D T U N E T.N O LA H Y T T E D R Ø M M E N B L I T I L V I R K E L I G H E T


28 ANNONSEBILAG I OPP

BETALT INNHOLD

Skreddersydd solskjerming Hytte på fjellet og gode solforhold er noe alle ønsker seg - men av og til kan det var greit å skjerme litt for sola. Sissel Fjelle og Geir Kjøde fra Trondheim har hytte i det nye feltet «Langberget» i Gjevilvassdalen. – Vi tok over hytta i fjorhøst, og har bodd oss inn. Vi stortrives både på hytta og i Oppdal, forteller Sissel. Selv om de er nyinnflyttet i hytta her, har de lang fartstid i Oppdal, Først med campingvogn og spikertelt, så til leilighet i Stølen, og nå en av Saltdalshytta sine hytter på Langberget. – Vi er her nesten hver helg, og kunne ikke tenkt oss en annen plass, forteller Sissel. De har masse besøk, både av barn og barnebarn som alle storkoser seg på hytta. – Alle sammen er overveldet over hvor fint det er her, sier Sissel. – Vi trives så godt i Oppdal på grunn av klima, turmulighetene og tilbudet sentrum har å by på. Det er helårs i Oppdal! Paret er godt fornøyd med plasseringen av hytta, med skiløype rett nedenfor, og masse fine turmuligheter. De har sol hele dagen, fra morgensola i halv ti tida på sørsida, og helt til den går ned på kvelden. – Vi har store vindu helt ned til gulvet, Vi måtte ha utstyr som skjermer for både lyset og tar bort litt av varmen, forteller Sissel. – Derfor kontaktet vi Ole Morten Hovdal i Norsol.

GODE LØSNINGER – Ole Morten kom på befaring, og hadde mange gode forslag som endret mye av tankesettet mitt. I utgangspunktet ønsket Sissel persienner som man drar ovenfra og ned, men da ville det tatt bort all utsikten fra de fine fjellene utenfor. Ole Morten foreslo plissègardiner – Nå drar jeg de bare der jeg trenger å ha skjerminga, enten for å skjerme for sola eller innsyn, forteller Sissel fornøyd. Dermed kan hun se på fjell og utsikt over plisseen, og likevel unngå å få sola i øynene. Man kan bevare og dekke til det man ønsker. – Jeg er evig takknemlig for at Ole Morten kom med dette forslaget, for nå føler vi at vi kan skjerme oss for innsyn der det passer, men beholde utsikten mot Storhornet og de fine fjellene rundt oss. Ole Morten og Norsol har installert plissègardiner på alle vinduene på hytta. Oppe på loftstua hadde de store skråvindu, noe som fort kan være en utfordring når det kommer til solskjerming. – Det ordnet han lett, vi har samme plisseen der som resten, forteller Sissel. Gardinene der trekkes opp og ned ved hjelp av ei snor, og også her kan de stoppe midt på vinduet. – Det er både veldig fint, og veldig praktisk. I tillegg slo vi til med turkise gardiner på loftstua, forteller Sissel. Norsol tilbyr nemlig mange ulike fargevarianter. På hytta til Sissel og Geir har de brukt fire forskjellige fargetyper. Etter hvilket rom, de er i, og hvor stor grad av lysskjerming de ønsker. De har helt lystette varianter på soverommet og delvis lystette på loftstua som de kombinerer stue og soverom. – På stua har vi ikke lystette persienner,

men de skjermer for lyset og sola og tar rundt 33 prosent av varmen.

SAMARBEID Det har vært veldig enkelt å jobbe med Ole Morten, han er alltid tilgjengelig, og svarer veldig raskt, forteller Sissel. Ole Morten har vært med i hele prosessen, fra befaring hvor han kom med gode tips, til ferdig montering av plissègardiner på hele hytta, samt en motorisert markise på uteplassen. – Vi vil absolutt anbefale Ole Morten og Norsol. Han er både veldig hjelpsom, tilgjengelig og trivelig. Spesielt fornøyd er vi med at han kommer med forslag og gode råd, og tør å si ifra om han mener det er bedre alternativer.

JUSTERES:

I det meste av hytta har de valgt å gå for plissègardiner som kan justeres opp og ned fra begge ender. Dermed kan de nyte utsikten og skjerme for sola samtidig.

SKRÅVINDU:

kan også løses med lamellgardiner. FOTO:NORSOL


BETALT INNHOLD

ANNONSEBILAG I OPP 29

NORSOL NORSOL OPPDAL

Ole Morten Hovdal Tlf: 97 76 08 36 - norsol.no

FORNØYDE:

Geir Kjøde og Sissel Fjelle er fornøyde med solskjermingen de har fått levert fra Norsol.

NORSOL

SKRÅVINDU:

På loftstua har hytta store skråvindu, dette løste Norsol enkelt med skrå-plissègardiner. Disse finnes i mange fargevarianter.

ZIPSCREEN:

Screen Zip fra Norsol gir behagelig innetemperatur, god utsikt, minimerer innsyn og håndterer skiftende værforhold og vindstyrker. Produktet dekorer fasaden og skreddersys ditt vindu. EN13659 vindklassifisert inntil klasse 6 (400 N/m2).

er i dag en av landets ledende solskjermingsbedrifter med hovedvekt på ferdigprodukter. All produksjon foregår på egen fabrikk i Tingvoll på Nordmøre. Ole Morten Hovdal bor i Oppdal og har jobbet med solskjerming siden 1990. Ole Morten hjelper deg gjerne med hele prosessen. Fra befaring, hvor han forteller deg om de ulike løsningene som passer ditt hjem, til montering av produktene.


30 ANNONSEBILAG I OPP

KALENDER

KALENDER

R E B M E S DE L A D P P O I

TORSDAG 28.11 11.00 Julemarked, Oppdal Kulturhus 11.00 Babysang Oppdal misjons- og menighetshus (OMM), Aunevegen 22 14.30 Oppdal Seniordans Allsalen, Oppdal kulturhus 19.00 Juleshow 2019 – Bettan, Blunck, Reidun, Nagell-Dahl, Oppdal Kulturhus

FREDAG 29.11 10.00 Åpent verksted og galleri hos Benth Owesen, Hesteskoen 3 11.00 Julemarked, Oppdal Kulturhus 18.00 Fredagsklubben, Thyve bedehus 21.00 Pub, Vognildsbua

LØRDAG 30.11 10.00 Åpent verksted og galleri hos Benth Owesen, Hesteskoen 3 11.00 Julemarked, Oppdal Kulturhus 11.00 Førjul på Småbruket, Småbruket 12.00 Lønset kafe, Lønset Tremiljø 12.00 Kafe Pakkhuset kafe, Vognildsbua 13.00 Barnas juledag i Oppdal Oppdal Kulturhus 13.00 Hjertelig Jul På Fagerhaug, Skogtun Grendahus 18.00 Charlie Rackstead & The Sticklesbergen Ramblers, Oppdal Kulturhus

SØNDAG 1.12 10.00 Åpent verksted og galleri hos Benth Owesen, Hesteskoen 3 11.00 Førjul på Småbruket, Småbruket 11.00 Oppdal IL Håndballkamper, Oppdal Idrettshall 12.00 Julemarked, Oppdal Kulturhus 12.00 Åpen kafe, Storli Gard 13.00 Hjertelig Jul På Fagerhaug, Skogtun Grendahus 14.00 Juleverksted, Oppdalsmuseet 18.00 Gode historier med Tore Viken og Per Asphaug, Oppdalsmuseet

MANDAG 2.12

FØLG OGSÅ MED PÅ: OPP.NO/KALENDER FOR EVENTUELLE ENDRINGER I PROGRAM * EKSAKT TDSPUNKT FOR ARRANGEMENT ER IKKE SATT

10.00 Åpent verksted og galleri hos Benth Owesen, Hesteskoen 3 11.00 Eldrekafe Oppdal Frivilligsentral, Nyvegen 17 11.00 Julemarked, Oppdal Kulturhus 19.30 Dans i Oppdalshallen, Oppdalshallen


ANNONSEBILAG I OPP 31

TIRSDAG 3.12 10.00 Åpent verksted og galleri hos Benth Owesen, Hesteskoen 3 11.00 Jenteaktiviteten Oppdal Frivilligsentral, Nyvegen 17 17.00 Åpent verksted, Norigard bruk 19.00 Håndarbeidstreff, Husfliden 19.30 Det lyser i stille grender – Julekonsert med Oddgeir Bruaset, Lønset kirke

ONSDAG 4.12 10.00 Åpent Museum, Oppdalsmuseet 10.00 Åpent verksted og galleri hos Benth Owesen, Hesteskoen 3 13.00 Årets julebord for eldre, Oppdal Turisthotell

TORSDAG 5.12 10.00 Åpent verksted og galleri hos Benth Owesen, Hesteskoen 3 14.30 Oppdal Seniordans, Allsalen, Oppdal kulturhus 16.30 Småbarnssang Omm, Oppdal misjons- og menighetshus, Aunevegen 22 20.00 Konsert med Jo Sverre, Bakeriet Sprø

LØRDAG 7.12 11.00 Førjul på Småbruket, Småbruket 12.00 Kafe Pakkhuset kafe, Vognildsbua

SØNDAG 8. 12 11.00 Familiegudstjeneste, Oppdal kirke 11.00 Førjul på Småbruket Småbruket 12.00 Åpen kafe, Bortistu 18.00 Oppdal Gospelkor med venner, Oppdal Kulturhus

MANDAG 9.12 11.00 Eldrekafe Oppdal Frivilligsentral, Nyvegen 17 18.00 Dans på sykehjemmet, Kantina på sykehjemmet

TIRSDAG 10.12 11.00 Jenteaktiviteten Oppdal Frivilligsentral, Nyvegen 17 17.00 Åpent verksted, Norigard bruk 20.00 Quizturnering på SkiferTerassen

ONSDAG 11.12 10.00 Åpent Museum, Oppdalsmuseet

TORSDAG 12.12 14.30 Oppdal Seniordans, Allsalen, Oppdal kulturhus

SØNDAG 22.12

FREDAG 13.12

12.00 Åpen kafe, Bortistu

18.00 Festpremiere «Frost 2», Oppdal Kulturhus

JULAFTEN

LØRDAG 14.12

12.00 Familiegudstjeneste, Oppdal kirke 14.00 Familiegudstjeneste, Oppdal kirke 14.00 Familiesamling Jul’eftan, Lønset kirke 16.00 Familiegudstjeneste, Oppdal kirke

12.00 Åpent verksted, Norigard bruk 12.00 Kafe Pakkhuset kafe, Vognildsbua 18.00 Jul med Odd Nordstoga og Det Norske Kammermusikkorkester, Oppdal Kulturhus 20.30 Jul med Odd Nordstoga og Det Norske Kammermusikkorkester, Oppdal Kulturhus

(ekstraforestilling).

SØNDAG 15.12

1.JULEDAG 11.00 Høytidsgudstjeneste, Oppdal kirke 11.00 Høytidsgudstjeneste, Lønset kirke 11.00 Høytidsgudstjeneste, Oppdal Kristne Senter 22.00 Åpen bar, Spisbar

12.00 Åpent verksted, Norigard bruk 12.00 Åpen kafe, Storli Gard 13.00 Familiejulebord, Bortistu 16.00 Vi synger julen inn, med Oppdal Gospelkor, Skywalker m.fl., Oppdal kristne senter 19.30 Vi synger jula inn, Oppdal kirke 20.00 Førjulskino: Love Actually, Oppdal Kulturhus

2.JULEDAG

MANDAG 16.12

20.00 3.juledagsfest med Drivstuens, Oppdal turisthotell * 3.dagsfest, Berghallen 22.00 Åpen bar, Spisbar

11.00 Eldrekafe Oppdal Frivilligsentral, Nyvegen 17 19.00 Vi synger jula inn, Lønset kirke

TIRSDAG 17.12 11.00 Jenteaktiviteten Oppdal Frivilligsentral, Nyvegen 17 17.00 Åpent verksted, Norigard bruk

ONSDAG 18.12 10.00 Åpent Museum, Oppdalsmuseet

TORSDAG 19.12 14.30 Oppdal Seniordans, Allsalen, Oppdal kulturhus

LØRDAG 21.12 12.00 Kafe Pakkhuset kafe, Vognildsbua * Hem te jul, Quality Hotel Skifer 22.00 Julebar, Spisbar

11.00 Julegudstjeneste, BOAS 12.00 Julegudstjeneste, Oppdal helsesenter 22.00 Åpen bar, Spisbar

3.JULEDAG

4.JULEDAG 20.00 Bluesaften, Oppdal Turisthotell 22.00 Åpen bar, Spisbar

5.JULEDAG 12.00 Åpen kafe, Storli Gard * Skifers jul – Alt på norsk, Quality Hotel Skifer 22.00 Åpen bar, Spisbar

6.JULEDAG 22.00 Åpen bar, Spisbar

NYTTÅRSAFTEN 22.00 Åpen bar, Spisbar


FOTO: LUDVIK KILLINGBERG

Velkommen til Juleferie i Oppdal Skisenter Prøv den nye stolheisen og kos deg i alle anlegg

Profile for avisaOPP

Jul i Oppdal  

Julebilag 2019, produsert av Mediehuset OPP

Jul i Oppdal  

Julebilag 2019, produsert av Mediehuset OPP

Profile for avisaopp