Page 1

Avisa

I NARVIK og omegn

– din markedskanal

Se vårt spennende høstprogram

uke 43/44 onsdag 21. oktober 2015 www.narvikkulturhus.no

Distribueres av Posten i Narvik og omegn i 12.000 ex • Årgang 5 • www.inarvik.org

På treningssamling Småpraten Side 2

i ØSTERRIKE Også i år har sesongoppkjøringen til våre lokale alpinister blitt lagt til Østerrike. Vi besøkte Hintertux og ble med på treningssamlingen - og ble imponert. Side 12 - 15

Ti på topp Side 6

Ny kinosjef Side 11

FOTO: VIDAR KARLSEN

Akupunkturens dag Bursdagsunger Side 18

22.oktober er Akupunkturens dag. Helene Høiem ved nyoppstartede En Himmelsk Plass holder dørene åpne, klar for å ta i mot alle som vil vite mer om akupunktur. Og spesielt hva behandlingen kan gjøre for stressrelaterte lidelser. Side 4


2

Avisa I NARVIK uke 43/44, onsdag 21. oktober 2015

Småpraten

Utgivelser og annonsefrister

Kim G. Johansen (37) Driftsleder, Nokas

Uke 47, utgivelse onsdag 18. november Annonsefrist for garantert korrektur mandag 9. nov. Ferdige annonser må leveres innen onsdag 11. nov klokken 12.00.

På øret: – Country-mappa til Arne Olsen

Uke 49, utgivelse onsdag 2. desember

Provosert av: – Negative personer som hindrer utvikling

Leser: – Sjeldent

Annonsefrist for garantert korrektur mandag 23. nov. Ferdige annonser må leveres innen onsdag 25. nov kl 12.00.

Beste maten: – Godt opplært av farmor til å spise alt (og det vises :)

Avisa

I NARVIK – din markedskanal

Prisliste og annonsestørrelser.

Største lidenskap: – Alpint

1/16 58 x 87 mm

(Alle priser eks mva).

Prisgaranti i Narvik!

800,-

Tilbringer tid med: – Samboer og familie/ alpinfamilien

1/4 120 x 180 mm 2.900,-

1/8 120 x 87 mm 1.600,-

1/2 246 x 180 mm

4.900,-

Helside 246 x 365 mm

6.900,-

Hverdagslykke: – Familietid med samboer og unger

Dobbelside 512 x 365 mm 11.900,-

Drømmeferien: – Sykkelferie i Frankrike med familien

Motto: – Go fast or go home!

Avisa

I NARVIK – din markedskanal

Tlf. 950 74 326 • ole@inarvik.org www.inarvik.org

– Vi skaffer deg nye kunder. Ta kontakt med oss i avisa I NARVIK! Avisa

I NARVIK

QR-kode til skjema Jeg vil bli kontaktet angående annonsering.

– din markedskanal

Adresse: Dronningensgate 56, 8514 Narvik Telefon: 76 84 81 00 (kontor) Mail: rune@inarvik.org Internett: www.inarvik.org

Rune Dahl

Daglig leder/Redaktør rune@inarvik.org Tlf. 911 55 445

Ole-Eivind Johansen

Markedssjef ole@inarvik.org Tlf. 950 74 326

Ingrid Helen Sørensen

Grafisk designer Tlf: 959 33 441

Gro S. Løkås

Frilanser gro@inarvik.org Tlf. 416 69 977

Trykk: Polaris Trykk, Harstad Opplag: 12.000 ex Ansvarlig utgiver: Mediaguttan AS Annonsepriser: Kontakt Ole på ole@inarvik.org Ved feil på annonser er avisa I Narvik uten ansvar. Avisa I NARVIK gis ut av Mediaguttan AS.

Avisa I Narvik - 100 prosent Narvikregionen - GRATIS i postkassen din!


Avisa I NARVIK uke 43/44, onsdag 21. oktober 2015 

3

Vi sees 22. okt ober!

> BARNESKI, ulike lengder (fra kr 300 - 600) > VOKSENSKI, både race og offpiste,

VI RYDDER LAGRENE FØR SESONGSTART, OG INVITERER TIL KICK-START PÅ SKISESONGEN MED SKISALG

ulike lengder (fra kr 300-2000)

> ALPINSTØVLER, barn og voksen, ulike størrelser (fra kr 100 til 600)

> SNOWBOARD, lite snowboardsko (kr 500-1000)

> HJELMER, hovedsakelig til barn (150 kr) > LUER og annet TILBEHØR til en billig penge > NF BEKLEDNING: hoodies, hettejakker, t-skjorter (fra 50 til 100 pr stk)

22. oktober 15.00-19.00 Nå kan du sikre deg kvalitetsutstyr for en billig penge, og være forberedet til en super sesong i Narvikfjellet! Vi selger ut vårt gamle utleieutstyr til svært gode priser!

Vi sees 22. oktober!

Det meste av ski og snowboard selges med fastmontert binding. Det vil ikke være fohåndssalg, og det vil ikke være mulig å legge av ski på forhånd.


4

Avisa I NARVIK uke 43/44, onsdag 21. oktober 2015

Akupunkturens dag på En Himmelsk Plass 22.oktober er Akupunkturens dag. Helene Høiem ved nyoppstartede En Himmelsk Plass holder dørene åpne, klar for å ta i mot alle som vil vite mer om akupunktur. Og spesielt hva behandlingen kan gjøre for stressrelaterte lidelser. TEKST OG FOTO: RUNE DAHL Stress er nemlig årets tema landet rundt hos akupunktører tilknyttet akupunkturforeningen. I den forbindelse er det også en konkurranse, hvor man kan vinne en gratis time hos sin lokale akupunktør. At temaet er stress, synes Helene passer bra. - Alle vet at vi stresser, men likevel tar vi på oss mer og mer. Vi har en tendens til å stresse, selv om vi ikke må, sier hun. Og hun registrerer mange stressrelaterte symptomer blant klientene sine. - Det kan være søvnproblemer, uro, angst, magetrøbbel, forteller hun. - Jeg ser på helheten, prøver å finne årsaken og behandler utifra det. Det er ikke så mange andre typer behandling for stress, så det er viktig å få akupunkturen på banen, at de som lurer kan få vite mer og kanskje prøve en time. Akupunktur gir ro, lindrer symptomer og er rett og slett en pause i hverdagen. OVERVELDET Helene åpnet klinikken i juli i sommer, og er overveldet over responsen.

- Jeg hadde trodd at jeg ville bli sittende alene i lokalet i innkjøringsfasen. Tenkte at det ble å ta tid å gjøre seg kjent og fylle opp listene. Men det har vært full rulle hele veien - nesten for godt til å være sant!, sier hun. Hun har lang fartstid i yrket sitt, var ferdig utdannet i 2006. Siden har hun både jobbet med undervisning - og drevet egen klinikk i Osloområdet. Hun er også utdannet massasjeterapeut, og har jobbet som spaterapeut. ØNSKER VELKOMMEN Helene velger å ha åpent to dager i forbindelse med akupunkturens dag. Torsdag 22. oktober inviterer hun til frokostsnacks og kaffe eller te fra ni til elleve , og på kvelden mellom seks og åtte ønsker hun de som vil velkommen til tesmaking. Lørdag 24. oktober blir det lørdagskafe, med enkel servering av te og sunne godbiter. Og masse informasjon om akupunktur blir det så klart begge dagene. Hjertelig velkommen ønsker hun alle.

DETTE ER AKUPUNKTUR Akupunktur er en terapiform hvor man bruker tynne nåler som stikkes inn i kroppen på bestemte punkter for å behandle lidelser og plager, eller for å forebygge helseplager. Det er den mest kjente delen av tradisjonell kinesisk medisin i vesten, og har eksistert i flere tusen år. I vesten er akupunktur mest kjent for sin smertelindrende effekt, og mange oppsøker akupunktør for smerter i rygg, skuldre, nakke, knær, men også for andre plager som luftveisproblemer, allergi, fordøyelsesplager, stress, søvnproblemer, uro, angst, svangerskaps- og kvinnelidelser. Det er viktig å velge en godt utdannet akupunktør. Medlemmer av akupunkturforeningen har lang og grundig utdannelse i både vestlig medisin og akupunktur. Mer informasjon om akupunktur, og hvor du finner din lokale akupunktør finner du på www.akupunktur.no

STRESS Stress er et økende problem, og mange kan få symptomer som søvnproblemer, kvalme, smerter, mageproblemer, hodepine/migrene eller uro. Stressrelaterte plager er noe en akupunktør ser daglig i sin praksis, og akupunktur viser ofte god effekt ved behandling av slike plager.

Forbereder stort loppemarked I regi av Taraldsvik Vel forbereder Steinar Lund og Lisa Mari Pettersen et stort loppemarked på Helsehuset i Narvik. Det hele skal foregå lørdag 7. november. Det blir et arrangement tilrettelagt for hele familien, med salg av mat, kaffe/te og lodd. En klovn dukker også opp.

Vi har fått inn godt med lopper, men vi skal få inn masse mere. Ta kontakt med oss hvis dere har noe å gi bort. Vi kjører rundt og henter loppene, sier Steinar Lund entusiastisk. Inntektene av salget går direkte til Taraldsvik Vels arbeide. Blant annet planlegges det en oppgradering av fotballøkka i Hamsundsvei.

Har du lopper? Kontakt Steinar på tlf 483 64 500


Avisa I NARVIK uke 43/44, onsdag 21. oktober 2015 

5

LAPPORTEN KATTERJÅKK

BUNKRE BILLIG

TILBUD DENNE UKEN

UKE 43

GOD PRIS!

K 54)* HUSHOLDNINGSOST

4 FOR

99k CAPRI-SONNE

Coop

Fruktdrikke, 10-pack 200 cl

15k KYLLINGKLUBBER FRYST

Sverige/Guldfågeln. Maks 2 stk/husholdning

59)* K ROASTBIFF AV FRANSYSKE

Sverige/Scan. I biter. I nett. Maks 2 stk/husholdning

39)* K

20k

64)* K FERSK BEINFRI SVINEKOTLETT Sverige/Scan.

AGENTER FOR SYSTEMBOLAGET Du bestiller, vi leverer!

KOKT HELGESKINKE Scan

GRATENG

Peka. 800g Velg mellom potet og rotgrønnsaker.

Gjelder så lenge lageret rekker. Åpningstider og kontaktinformasjon: coopnorrbotten.se


6

Avisa I NARVIK uke 43/44, onsdag 21. oktober 2015

Stor toppturaktivitet i Narvik

1

2

3

Barnehager på tur Gjennom hele 2015 har byens barnehager hatt stort fokus på natur og friluftsliv. FOTO: PRIVAT

4

5

- Vi i barnehagene har hatt fokus på de verdiene som naturen og aktiviteter ute gir oss. - Gjennom året har barnehagene hatt turdager med opplevelser, erfaringer og læring i skog, mark, fjell og fjære hver uke. Noen har også sovet under åpen himmel. Slagordet vårt “Vi vil ut” indikerer dette, forteller pedagogisk veileder Sylvi Røsås. Et av tiltakene har vært å dra igang “5 på topp for barnehagene”. Dette har vært en suksess med stort oppmøte av mange barnehager. Det er barnehagene selv som drar dette i gang etter tur, inkludert invitasjon, påmelding og gjennomføring. Forleden ble tur nummer fire gjennomført i Tøttatdalen.


Avisa I NARVIK uke 43/44, onsdag 21. oktober 2015 

7

DE 50 BESTE NAVN

FLEST TURER: TOPPTURDRONNINGEN LAILA UTNES

Funnhytta

1531

Tverrfjellet

680

100 års bua

670

De har hatt besøk hele 6500 ganger nå i sommer. Turmålene som er med i årets Ti på Topp har vært utrolig populære. – Antallet deltakere er over tidoblet på fire år i Narvik, forteller Lars Nystadbakk, daglig leder i Bedriftsidretten i Nordland.

Reinnesset

542

TEKST: RUNE DAHL FOTO: PRIVAT

Sandmofjellet

468

Navn

Turer

Bjørnfjelltoppen

441

Steinhytta

432

Nesen

428

Hardhausen

318

Daltind

290

Årets utgave av Ti på Topp ble avsluttet 30.september. Som ventet er det de ”lette” turmålene som har hatt flest deltakere. På topp ligger Funn-hytta ved Pumpvannet med hele 1531 registrerte besøk. Tverrfjellet og 100 års bua ligger tett etter. Minst besøk har Daltind hatt. 290 personer har besteget toppen nå i sommer.

VINNERE ÅRETS SPREKESTE BEDRIFT: BESTE BEDRIFTSLAG: BESTE VENNELAG:

ANKENES SKOLE ANKENES SKOLE HOLMSTAD/HANSEN

BESTE BILDER 1 ELLEN SIMONSEN 2 CECILIA LINDSTEN 3 BENTE HJELSAND 4 TORIL LARSEN 5 NADIA RAVLO

PREMIE: SOVEPOSE HODELYKT SEO 5 180 LUMEN TI PÅ TOPP DRIKKEFLASKE TI PÅ TOPP DRIKKEFLASKE TI PÅ TOPP DRIKKEFLASKE

De besøkene er fordelt på 348 deltakende personer. Vi kan se at den ubestridt mest aktive i årets Ti på Topp er i år som i fjor Laila Utnes. På fem måneder har toppturdronningen gått hele 325 turer fordelt på de 15 ulike turmålene. Det er et ”hav” foran de neste på listen, selv om disse også har et imponere antall. Ellen Simonsen har gått 290 turer, Barbro Holmstad har gått 121 turer.

PREMIEUTDELING Premieutdelingen vil foregå i november. Info om tid og sted kommer på e-post, nettsiden og Facebooksiden til Ti på topp i Narvik.

ULIKE TURER

TURER

1 Laila Utnes

15

325

2 Ellen Simonsen

15

290

3 Barbro Holmstad

15

121

4 Jonas Holmstad

15

106

5 Trond- Bjørnar Berg Hansen

15

95

6 Bente Hjellsand

15

89

7 Kari Dyrstad

15

86

8 Siri Dyrstad

15

68

9 Toril Larsen

15

63

10 Tore Iversen

15

60

11 Bodil Eilertsen

15

57

12 Stein Ivar Woll

15

54

13 Frank Voie

15

53

14 Jens Erik Fosland

15

50

15 Ole Edvardsen

15

42

16 Karstein Liland

15

38

17 Svein Vidar Høyen

15

36

18 Inger Bogstrand

15

34

19 May-Elin Ivarjord

15

33

20 Torbjørn Larsen

15

31

21 Gerd Svenningdal

15

27

22 Inger Eliassen

15

27

23 Arne Eirik Kirkerud

15

26

24 Anonym bruker

15

25

25 Ellen Stokke

15

24

26 Liv-Bente Berg

15

23

27 Svein Bogstrand

15

23

28 Finn Johnsen

15

22

29 Aina Lill Nilsen

15

19

30 Robin Lund

15

16

31 Eivor Eriksson

15

15

32 Gunnar meland

15

15

33 knut eriksson

15

15

34 Linnita Eriksson

15

15

35 pål robbie eriksson

15

15

36 Irene Teibakk

14

51

37 Andreas Holund

14

40

38 Ann-Cathrin Stokkedal

14

40

39 Julia Harbrecht

14

25

40 Trude Johnsen

14

23

41 Hanna Skogvoll

14

22

42 Heidi Liljebakk

14

22

43 Ann merethe rindstad

14

16

44 Anne-Line Søderholm

14

16

45 Christine Kjelsberg

14

14

46 Grete Teibakk

13

81

47 Anonym bruker

13

65

48 Katrine Sten

13

61

49 Evald Skogvoll

13

60

50 Per Inge Liljebakk

13

45

TRENGER DU SELSKAPSLOKALER? - Bryllup - Konfirmasjon - Minnestund - Bursdag - Jubileumer

- Kurs - Møter - Julebord - Osv…

Vi kan skreddersy din pakke fra A-Å og har kapasitet til 45 personer. Kun leie av lokalet er også mulig. FOR BOOKING OG MER INFORMASJON:

99 49 99 40 post@astrupstuene.no


8

Avisa I NARVIK uke 43/44, onsdag 21. oktober 2015

NYTT I NARVIK!

TLF: 76 94 19 00

BOLAGSGT 20, 8514 NARVIK • POST@NARVIKDYREBUTIKK.NO DU FINNER OSS I 2 ETG I MALMPORTEN HANDELSPARK.


Avisa I NARVIK uke 43/44, onsdag 21. oktober 2015 

9

NARVIK´S Vernebukse Classic Sele

FORHANDLER SNØ- OG LØVBLÅSERE SH86

Veil. 1.450,-

Tilbud 1.250,-

Løvblåser

Tilbud 3.790,-

BR600 Løvblåser

Tilbud 5.990,MS 181 C-BE

Veil. 3.890,-

Tilbud 3.190,-

MS 241 C-M

Veil. 7.190,-

Tilbud 6.490,-

RE 163

Veil. 6.690,-

Tilbud 6.490,-

Fagernesveien 3, 8514 Narvik • Telefon: 76 94 11 75

RE 129 PLUSS

Veil. 3.390,-

Tilbud 2.690,-


10 

Avisa I NARVIK uke 43/44, onsdag 21. oktober 2015

MAZDA CX-5 NÅ INKL. VINTERHJUL OG METALLIC LAKK KUNDEVERDI 27 000,-)

RENTEKAMPANJ E

2,95 %*

MAZDA FINANS

Mazda CX-5, Norges mest solgte SUV i 2013 og 2014, har blitt enda bedre. Med forbedret komfort, innovativt info-tainmentsystem, flere nye sikkerhetssystemer og LED-frontlykter med adaptivt fjernlys, kan du gå mørke vinterdager trygt i møte. I tillegg Mazdas intelligente firehjulsdriftssystem som gir deg full kontroll uansett værforhold. Mazda CX-5 byr på kompromissløs sikkerhet og kjøreglede.

PRIS FRA 341 500,- | AWD DIESEL AUTOMAT FRA 433 500,-

MAZDA6 NÅ MED AWD INKL. I PRISEN

Fagerthun Bil AS Ankenesveien 7, 8520 Ankenesstrand. Tlf. 76 96 50 00 Åpningstider: Man- Fred 08.00-16.00 Tors 08.00-19.00 Lør 11.0014.00 www.fagerthun-bil.no RENTEKAMPANJ E

2,95 %*

MAZDA FINANS

Designprisvinneren Mazda6 er oppgradert med nyheter overalt. Med firehjulsdrift og omfattende aktive sikkerhetssystemer kan du gå vinteren trygt i møte. Og det beste av alt, Mazdas intelligente firehjulsdriftssystem aktiveres kun ved behov, for best mulig kjøreglede og for å spare drivstoff.

MAZDA6 AWD, 150 HK VISION, NÅ 369 500,- | MAZDA6 AWD, 175 HK OPTIMUM AUTOMAT, NÅ 442 500,EKS. UTSTYRSLISTE OPTIMUM: • Autobrems opptil 145 km/t • Adaptive LED-frontlykter • Adaptiv Cruise Control

Fra-priser inkl. frakt og lev.omkostn . Årsavgift tilkommer. Mazda6, drivstofforbruk komb. kjøring 3,9-6,4 l/100 km, CO2-utslipp 104-150 g/km, NOx 7-55 mg/km. Alle nye Mazda personbiler selges med 5 år/100 000 km nybilgaranti, 12 års rustbeskyttelsesgaranti, 3 års lakkgaranti og inntil 10 års Mazda Veiassistanse. I tillegg *Rentekampanje med Mazda Finans til 2,95% nominell rente i 36 måneder ved minimum 20% egenkapital. Eksempel lån: 2,95 % nom. 6,77 % eff. Egenkapital 35%. Lånebeløp kr 150.000,- o/5 år. Etableringsgebyr kr 4.240,-. Totalkostnad kr 167.160,-, utgjør 2.853,- pr mnd. Renten er subsidiert i 3 år for deretter å bli justert til normal salgsrente. Kampanjene er gyldige til 31.12.2015. Forbehold om trykkfeil.

HUSK ! LØRDAGSÅPENT 11 – 14

Fra-priser inkl. frakt og lev.omkostn. årsavgift tilkommer. Drivstofforbruk komb. kjøring 4,6-7,2 l/100 km. CO2-utslipp 119-165 g/km, NOx 6-72 mg/km. Alle nye Mazda personbiler selges med 5 år/100 000 km nybilgaranti, 12 års rustbeskyttelsesgaranti, 3 års lakkgaranti og inntil 10 års Mazda veiassistanse. *Rentekampanje med Mazda Finans til 2,95% nominell rente i 36 måneder ved minimum 20% egenkapital. Eksempel lån: 2,95 % nom. 6,77 % eff. Egenkapital 35%. Lånebeløp kr 150.000,- o/5 år. Etableringsgebyr kr 4.240,-. Totalkostnad kr 167.160,-, utgjør 2.853,- pr mnd. Renten er subsidiert i 3 år for deretter å bli justert til normal salgsrente. Kampanjeperioder frem til 31.12.2015. Forbehold om trykkfeil.

4X4 KAMPANJEFEST PÅ MAZDA HOS FAGERTHUN BIL

• Parkeringssensor foran og bak • Skinnseter med el. justerbare forseter • 7” fargeskjerm med integrert navigasjon

• 19” lettmetallfelger • BOSE-lydanlegg med 11 høyttalere • Blindsoneovervåking

Fagerthun Bil AS Ankenesveien 7, 8520 Ankenesstrand. Tlf. 76 96 50 00 Åpningstider: Man-Fred 08.00-16.00 Tors 08.00-19.00 lør 11.00-14.00 www.fagerthun-bil.no


Avisa I NARVIK uke 43/44, onsdag 21. oktober 2015 

11

Ny kinosjef i Narvik Renèe Katrin Bjørstad er ansatt som ny kinosjef i Narvik. Hun tiltrer stillingen 1.desember. Renèe er 39 år og fra Narvik. Hun er i dag bosatt i Narvik, men har tidligere bodd en årrekke i Oslo. Hun arbeider i dag for Ofoten Friluftsråd, som ansvarlig for #nattinaturen for de 12 medlemskommunene. Renèe har Bachelor i Kultur og Ledelse fra Handelshøyskolen BI, og bred arbeidserfaring fra kulturbransjen, reiseliv, samt kommunal og statlig sektor. Hun har bl.a. vært tilknyttet Narvik kommune, Vinterfestuka, Kultur- og kirkedepartementet, Film fra Sør m.fl. i ulike produsentoppdrag. – Vi er svært glad for å få Renèe med på laget, som vårt nye ansikt utad i Narvik, og har stor tro på at hun kan være med å bidra til

å løfte kinotilbudet i Narvik ytterligere, sier administrerende direktør Geir Martin Jensen i Aurora Kino. Kinoen står i dag overfor en rekke utfordringer, bl.a. med et stadig tøffere konkurransebilde, og et kinoanlegg som dessverre begynner å preges av tidens tann, påpeker han. Jensen takker samtidig av mangeårig kinosjef Roger Martinussen. – Jeg ønsker samtidig vi å takke avtroppende kinosjef Roger Martinussen for iherdig og god innsats for kinoen i Narvik gjennom en årrekke! Fram til 1.desember vil for øvrig Roger Edvardsen være konstituert som kinosjef.

UKAS BILDE Denne ukas bilde er tatt av Bente Hjellsand på en av sine mange turer til Skarstad. Nordlyset ga mor og datter en magisk opplevelse.

Vi vil se flere flotte bilder fra Narvik! Send inn bilder fra Narvikområdet, og få muligheten til å se de på trykk i neste utgave av avisa I NARVIK. Sendes inn på mail: konkurranse@inarvik.org


12 

Avisa I NARVIK uke 43/44, onsdag 21. oktober 2015

Alpinglede i Østerrike POPULÆR: Den tyske landslagsalpinisten Felix Neureuther dukket plutselig opp på hotellet i Tuxer-dalen. En koselig fyr som tok seg god tid sammen med ungdommene. På bildet: Trener Jeppe Jonstrup, Kristian Dahl, Thea Remman, Nora Hall, Melissa Karlsen, Oliver Stokkedal, Mina Frantzen, Sebastian Johansen, Frida Sund, Pernille Sund, Mathilde Sund, Trym Frantzen, Kristian Dahl.

Melissa Karlsen (12) strålte like sterkt som alpesola utenfor da Neureuther signerte hjelmen hennes inne på hotellet nede i Tuxerdalen. Tyskeren med til sammen 11 worldcup-seire og et sølv fra VM i alpint var i et godt humør og skøyet med jentene og guttene fra Narvik. Seansen ble avsluttet med både gruppebilder og individuelle bilder. Besøket ble en perfekt avslutning på ungdommenes 14 dager lange opphold i Østerrike. Skolegang, og litt høstferie, ble delvis byttet ut med skikjøring, barmarkstrening og sosial omgang. Tidligere på dagen hadde Melissa og resten av deltakerne på alpinsamlingen finspusset treningsformen oppe på Hintertuxer Gletcher. FINE FORHOLD Nede i dalen er det 18 varmende grader, men oppe på isbreen er det 20 grader kaldere, og perfekte treningsforhold. På 3200 meters høyde, på knallhard is, finsliper ungdommene teknikk og utholdenhet, bare vel en måned før konkurransesesongen starter. – Vi har lange dager, men jeg hadde ikke byttet dette bort mot noe, sier Melissa. Hun er 12 år og et av Narvik Slalåmklubbs håp for fremtiden. Jenta er en av totalt åtte NSK-løpere i alderen 12 til 15 år som var tilstede i Østerrike under samlingen som var et samarbeid mellom flere nord-norske alpintrenere – i regi av Nord Alpin. TØFT FOR UNGDOMMENE – Turene til Østerrike skal være en inspirasjon for ungdommene - og noe som de skal se frem til hvert eneste år. Dessuten er det viktig å komme seg på ski så tidlig som mulig. Jo flere skiøkter de får i beina før konkurransestart, jo større er mulighetene for å gjøre det bra, forteller fagansvarlig for treningssamlingen, Kim Gudleiv Johansen. Samlingen er ingen dans på roser for ungdommene. Hver eneste dag står de opp tidlig, får i seg frokost før bilene frakter dem mot skianlegget. Turen opp i fjellet tar nesten en time. Deretter er det 5-7 timer med trening på ski, før det bærer ned igjen til hotellet. Her venter stell av ski og felles barmarkstrening.

TALENTER: Narvik Slalåmklubbs Melissa Karlsen dundrer ned løypetraseen på isbreen i Hintertux. 12-åringen var en a nord-norske alpinsamlingen i Østerrike.


Avisa I NARVIK uke 43/44, onsdag 21. oktober 2015 

13

HINTERTUX, ØSTERRIKE: Et overraskende besøk av den tyske landslagsalpinisten Felix Neureuther ble den perfekte avslutningen på alpinsamlingen i Østerrike. TEKST: RUNE DAHL FOTO: VIDAR KARLSEN OG RUNE DAHL

av totalt 13 ungdommer som deltok på den

LAGBILDE: Et tradisjonelt lagbilde oppe på isen må til.


14 

Avisa I NARVIK uke 43/44, onsdag 21. oktober 2015

TRENER: Kim Johansen var med som trener og fagansvarlig og hadde nok å henge fingrene i.

Klokken syv er det middag og videoanalyse, og oppi alt dette skal lekser gjøres. – Det er en tøff struktur for ungdommene å være med på dette gjennom 14 dager, men de fikser det bra, forteller Johansen. – Vi fokuserer mest på skiteknikk, og jobber med utviklingsmål for hver enkelt ungdom. På denne samlingen er vi ikke her for å evaluere, men for å utvikle hver utøver i best mulig retning. Kim forteller om en gruppe i voldsomt god utvikling. Og gode resultater gir god stemning blant ungdommene. VIDEO ER VIKTIG Mina Frantzen tar sats og hiver seg ut gjennom startporten på isbreen. Med god teknikk og treningsiver dundrer hun ned traseen. Midtveis står trener Jeppe Jonstrup og filmer treningsrunnet. Han smiler og er tydelig fornøyd. – Videoene går vi igjennom sammen med alpinistene på kveldstid. Her ser vi hva hver enkelt gjør bra, og hva som kan forbedres. Videoene er et viktig verktøy for å oppnå forbedring, sier Jonstrup. 12-åringen Mina har utviklet seg voldsomt i løpet av samlingen i Østerrike, og står godt rustet foran årets rennsesong. – Det har vært ei veldig bra samling. Sosialt og vi har fått kjørt mange meter på ski, sier Mina. – Her nede er det mange forskjellige bakker, både bratte, flate, lange og korte. Og de fleste er mye bredere enn de hjemme. Dessuten er det artig å være på en annen plass, der vi møter andre mennesker, forteller hun.

BARMARK: Stort sett hver ettermiddag var det barmarkstrening etter skiøktene. Nora Hall kjører på.

JOGGING: Når ungdommene kom ned fra isbreen løsnet de opp slitne ben med å jogge en kilometer ned dalen.

REKRUTTERER På samlingen var det med totalt 13 alpinister fra Tromsø, Sortland, Ankenes og Narvik. Alpinistene er i alderen opp til 15 år. Alle holder et godt nordnorsk nivå. – Det skjer mye bra i nordnorsk alpint for øyeblikket. Utviklingen er god og vi håper selvfølgelig at mange av disse ungdommene finner veien til Narvik og FFA når de blir gamle nok til det, sier fagansvarlig Kim Johansen.


Avisa I NARVIK uke 43/44, onsdag 21. oktober 2015 

15

Et konsept fra Kraftinor

rekylreklame.no

INSTRUERER: Trener Jeppe Jonstrup.

Kenneth Kuraas Markedssjef

MIDDAG: Kl 19 hver dag ble det servert middag .

Vi har byttet til Idrettsstrøm IDRETTSSTRØM

har redusert KURAAS sine strømkostnader samtidig som de gir støtte til Spkl Hardhaus SMØREKURS: Trener Jeppe Jonstrup hadde smørekurs for de voksne en av kveldene.

Vil du spare penger samtidig som du støtter ditt idrettslag? Bestill på www.kti.no eller ring Kraftinor på 02006

BYTT! SPAR! STØTT!

02006 | firmapost@kraftinor.no VIDEO: Etter middagen samlet alpinistene seg i en av stuene. Da var det dags for videoanalyse av dagens trening på breen.

www.kti.no


16 

Avisa I NARVIK uke 43/44, onsdag 21. oktober 2015

MagasinNarvik handler om en unik liten by. Om en nord-norsk by med et rått alpinanlegg, flotte studiemuligheter, klassiske friluftsopplevelser og ikke minst enorme utviklingsmuligheter. MagasinNarvik er et underholdende magasin om aktiviteter og atmosfære.

VI RENSER OG VASKER:

Utgivelse: Januar/februar 2016 Annonsefrist: 1. desember 2015

- Tepper - Gardiner - Kjoler - Skjorter - Dresser - Sengetøy

Kontakt Ole-Eivind Johansen hvis du vil annonsere eller er interessert i å høre mere om distriktets beste og største destinasjonsmagasin. Tlf: 950 74 326, mail: ole@ inarvik.org For redaksjonelle tips kontakt Rune Dahl på mail: rune@inarvik.org

r sk reklame fo ti s ta n fa r e 116 sid egn. Narvik og om stinasjonsmagasin! de Byens store

VI TILBYR OGSÅ

Vask/utleie av sengetøy til storforbrukere

Les alle våre utgaver på www.magasinnarvik.no

Rens og impregnering av telt, lavvoer og båtkalesjer

MagasinNarvik, en team-produksjon av gjengen bak avisen I NARVIK.

- Duker - Brudekjoler - Bunader - Pelsvarer - Skinntøy

Salg av oppbevaringsposer for dresser, kjoler og bunader Utleie av duker og servietter til selskaper Rens av dundyner og overmadrasser

Kongens gate 22 • Tlf: 915 47 069 - 76 92 87 61 www.ballangen-vaskeri.no Åpent mandag, tirsdag og fredag kl 11.00-16.00

TIL SALGS: Hytte på Bjørnfjell - Narvik

FJELLHYTTE PÅ BJØRNFJELLPLATÅET. Eiendommen ligger på et høydedrag med flott utsikt. Kort avstand fra E10 og Bjørnfjell stasjon. Populært hytteområde. Utsikt mot Bjørnfjell stasjon, Katteratfjellet og mot Sverige.

PRISANTYDNING kr 970 000

Hovedhytten på 35 m2 er av typen Saltdalshytta og består av vindfang, 1 bod, stue/ kjøkken og 2 soverom. Bygningen fremstår med god håndverksmessig kvalitet og med jevnlig vedlikehold.

BOLIGTYPE Fritidsbolig

Annekset på 25 m2 består av kjøkken/ stue og wc-rom. Her er det også sovemuligheter. Det er strøm i begge enhetene fra solcellepanel.

BRUTTOAREAL 35 m² + 25 m²

SOVEROM 2 BYGGEÅR 1992 og 1955

Takst fås ved henvendelse til Torgeir Strand, mail strand99@online.no. Hytten ligger også på finn.no

Ta kontakt med Torgeir Strand for mer informasjon Fritidsbolig

2 soverom

35 m²

Bjørnfjell

PRISANTYDNING: 970 000,-


Avisa I NARVIK uke 43/44, onsdag 21. oktober 2015 

17

Tilbudene gjelder t om 25/10 2015.

Din butikk nær grensen! Grytekjøtt av storfe

ICA. Oprinnelse Sverige. Ca1000–1200 g. Beinfri. I biter. Framdel, ytterlår, høyrygg.

79k /kg

2790

2

för

/st

Polarbröd Rug/Hvete 24–30-pack. 900 g. Pris pr. kg 31:00.

Pommes frites, strips ICA. 1000 g. Fryst. Pris pr. kg 10:00.

2

för

5k

20k 3990

20k

Bacon Scan. 140 g. Gjelder ikke rapsgris. Pris pr. kg 71:43.

/kg

Helgeskinke Nybergs Deli. Oprinnelse Sverige. Ca 2 kg. Ferdigkokt.

/st

Nyhøstede gulrøtter

59k

ICA. Sverige. 1kg. Klasse 1.

2

för

/st

Kyllingfilet Kronfågel. Oprinnelse

Kaffe Gevalia. 450–500g. Pris pr. kg 59:00–65:56.

Sverige. 1kg. Fryst. Maks 2 kjøp/husholdning.

Gjelder ikke hela bønner, koffeinfritt, espresso, kapsler.

1990

10k

/st

/st

Skittles 174 g. Pris pr. kg 57:47.

Pålegg Lönneberga. 120g. Lommebokspakket. Gjelder ikke kalkun. Pris pr. kg 165:83.

Petter og personell ønsker dere velkommen!

Riksgränsvägen 2a

59k

0980-311100

ica.se/nara/riksgransen

Alle dager 9–20

Riksgränsen


18 

Avisa I NARVIK uke 43/44, onsdag 21. oktober 2015

Bursdags barnet BURSDAGSHILSENER ER GRATIS HOS OSS. Send på e–post til: hurra@inarvik.org. Hver 14. dag deler vi ut en flott bursdagskake til en av de som har bursdag. Vinneren kan ta kontakt med oss i Dronningens gate 56 for å få kakebevis.

Jessica Blir 6 år den 25 oktober,hun ble også storesøster den 12 oktober til Cassandra. Mamma og Pappa e kjempe gla i jentene våre

Tenk så heldige vi er som har denne flotte morfaren her Han er så snill og kjekk en kar Verdens beste MORFAR Gratulerer så masse med dagen din Vi glær oss til kake :) Masse klæmma fra Tim, Johannes og Ine (Mamma og Stein send en klæm i lamme)

Hipp hurra for Celina som fyller 7 år 13.november! Du er ei super jente som vi er veldig glad i! Gratulerer med dagen! Stor klem fra mamma, pappa, Victoria og Noddy!

Marte Dahl Arnøy fyller endelig 9 år 15. November. Vi vil gratulere den herlige håndball og fjellturjenta vår med dagen! Haugevis av bursdagsklemmer fra alle oss rundt deg som er så inderlig glad i deg!

31. Oktober blir Sander Kristiansen 4 år. Gratulere masse med dagen fra Mamma, Pappa og lillesøster Nora! Vi er glade i deg!!!

Vårres fantastiske lille bestevenn begynne å bli stor! Gratulere så mye med 3 årsdagen Varg! Vi e veldig gla i dæ! Stor bursdagsklæm fra mamma, pappa, Vaarin, Chakira og Apache!

Hipp hurra for vår alles kjære Stian Johnsen aka Narviks Harry Potter 34 år med tryllestav e ikke til å kjimse av. Tryllet t.o.m Harstad idrettslag til nok en sesong i allnorsk seriespill. Koooz og kleeemz

Den tøffeste tanta , det har vi Den beste som fins, som vi e så gla i Gratulere så masse me dagen din, tante Tone! Du e den besteste i verden! Bursdagsklæmma fra Tim, Johannes og Ine (mamma og Stein send klæm i lamme)

Turbokongen, standupkomikern og alles storsjarmør fylle 3 år den 16.november. Supergla i dæ, kompisn vårres! Klæmma fra Kornelia, mamma og pappa

Stor bursdagsklem til lille tøffe Åsmund som fyller 3 år den 8.november. Hilsen bestemor og bestefar.

Hipp hurra for Johanne Elise Mårtensson som fyller 6 år 21 oktober. Hele familien gratulerer deg så mye med dagen.

Månedens gratulant kan velge mellom en av disse kakene :)

Månedens bursdagskake går til Ask Hipp, hipp hurra for Ask som fyller 3 år den 10. November. Vi er kjempeglad i dæ, snille, flinke, fine godgutten vårres! Store klæmma fra mamma, pappa og lillebror.

KAKEN ER LEVERT AV

steinovnsbakeriet

M Y K L E V O L D

Økonomisk rådgivning? spØr oss om hjelp vi står til tjeneste, enten du har stor eller liten bedrift vi arbeider med: • Lønnsomhetsrådgivning • Regnskapsførsel • Lønn og fakturering • Nøkkeltallsanalyse • Budsjettering • Bistand ved selskapsstiftelse • Søknader • Bistand med styrearbeid og generalforsamlinger

Tom Robert Johansen.

Evy Eriksen.

Tlf. 76 96 46 00 • rolf.karlsen@okoraad.no


Avisa I NARVIK uke 43/44, onsdag 21. oktober 2015 

19

PRISFEST PÅ NARVIK STORSENTER

RABATTER DET BLIR FEST AV!

30-70%!

Rosa Sløyfe med BHinnsamling - gi bort din gamle BH og støtt kreftforskningen

Lik oss på Facebook og Instagram!

ÅPENT 09-20 (10-18) AMFI.NO/NARVIKSTORSENTER

Finn flaskeposten og vinn GULLGAVEKORT!


20 

Avisa I NARVIK uke 43/44, onsdag 21. oktober 2015

S N E T O F O L I T N E M M O K L E V S U H R O T O M E KOMPLETT brplynx.com DU HAR FO RT SATT SJANS EN .

SIKRE DEG D IN FAVORITTMO DELL NÅ!

2 NYHET! 2015

NYHET!

2 800 PRO-RMK 163

800 SKS 155

800 SWITCHBAC

K ASSAULT TD NYHET!

KR 8.000,FOR YTTERLIGERE

INFORMASJON OM

Polarisindustries

800 SWITCHBAC

K PRO-X

FORHANDLERNETTV

550 INDY VOYAGEU

R 155

ERK, SNOW CHEC

K OG VÅRE 2016

.no • facebook.c om/Po

MODELLER BESØ

K WWW.SNOWCH

550 WIDETRAK LX

ECK.NO

larisNorway

HØSTDEAL PÅ POLARIS V’ER MARKEDSLEDENDE AT

SPORTSMAN 570

NTURE? E V D A N A R O F A I VÅR RE YOU READY

A

DELT STORE QUIZ

RENSDAG #SNØSCOOTE #BRPLYNX

2016 TERSESONGEN O O C S Ø SN G N A VI SPARK ER IG MMEN 7. NOVEMBER 2015 VELKO

!

Tar du service på bilen hos o ss, er ett års veih jelp inkludert . MERKE!

TE SNØSCOOTER

• KRAFTIG 570 MOTOR. • EKTE 4-HJULSDRIFT. ITET. • OPP TIL 500 KG TREKKAPAS FORT. KOM OG MI • OVERLEGEN ERGONO MED BAK G RIN FJÆ GIG • UAVHEN DOBLE A-ARMER. SKJÆR. • INTEGRERT FESTE FOR SNØ . ING LAR • HØY BAKKEK

MEST SOLG LYNX -NORGES

VEIL FRA 88.8 75,-

NÅ FRA

74.900,- INKL. MVA.

DU TRENGER IKKE Å KJØRE ELBIL

FOR Å SPARE BOMPENGER NY HAR LEY-DAVID SON FRA 108.900,-.

VELKOMM EN INNO M ELLE R BESØ K POLARISNORWAY S.NO • FACEBOOK.COM// VÅR RIE NETTSIDE INDUST ORDN RISHD-N ORGE .NO WWW.POLA FOR MER INFO.

Har du bilen di n in Mobilitetsservic ne til service hos oss, får du 12 måneders e Uansett når, hv inkludert. or og hvorfor bi len stopper, ka assistansenum n du ringe vårt mer, og du får raskt hjelp. Bestill service hos oss, så får du med Mobilit henter bilen. etsservice når du Velkommen!

24 månaders räntefri delbet alning!

Som MECA ve rkst Statens vegves ed er vi godkjent som kontro en. Vi utfører ko llo ntrollen, utbedr rgan av rapporterer di rekte til Staten er evt. feil, og s vegvesen.

www.meca.no

g n o Ses på d u ! b l i e t n r e n n i v test

HARLEY-DAVIDSON Nord-Norge HARLEY-DAVIDSON NORD-NORGE ®

Bjørkåsveien 18, 8540 Ballangen www.hd-nordnorge.no - Tlf: 76 92 74 00

Vi har levert kvalitet, kjøreglede og livstil i over 25år Bjørkåsveien 18, 8540 Ballangen│TLF: 76 92 74 00

www.ArcticHarley.no

Lik oss på Facebook!

ts Inc. (BRP) Recreational Produc

Bestill før 30. nov

© 2015 Bombardier

Forhåndsbest ill før 30. november og velg med orig inalt Polarisutstyr eller klær for


Avisa I NARVIK uke 43/44, onsdag 21. oktober 2015 

21

Kultur

nytt

SIGVART DAGSLAND Lørdag, 24. oktober 2015 Klokken 19:00 - Teatersalen

PARANORMAL ACTIVITY THE GHOST DIMENSION

Fredag 23. oktober Den siste Paranormal Activityfilmen tar deg til en helt ny dimensjon, hvor du for første gang får se det du tidligere bare har skimtet. Se den skremmende slutten på filmserien i full 3D.

En konsertopplevelse med Sigvart Dagsland åpenbarer et møte med en artist som behersker publikumsrommet til fulle. Gjennom sin total tilstedeværelse og uovertrufne stemme tar han mennesker med seg; fra det sårbare menneske til kraftfulle stemninger og vokale prestasjoner. Alltid med et skrått og humoristisk blikk på tilværelsens mange fasetter, alltid med en dyp respekt for de bånd som binder artist & publikum, forteller og lytter, sammen.

HOTEL TRANSYLVANIA 2

Fredag 30. oktober Oppfølgeren til animasjonsfilmen Hotell Transylvania. Denne gangen må Dracula blant annet håndtere et besøk fra sin gretne far.

KLASKEN - EN MUSIKALSK REISE Lørdag, 31. oktober 2015 Klokken 19:00 - Teatersalen Det skal selvfølgelig feires når man både fyller 60 år og har 45 år bak seg som artist. Dere er herved invitert til å være med på en musikalsk reise når Svein Harald aka KLASKEN inviterer til fest denne lørdagen i oktober. Vi får høre kjente sanger fra hans karriere samt nytt materiale, akkompagnert av LKAB Big Band med dirigent Runar Sollie.

ELSER

BIAN MAJA PÅ EVENTYR

Fredag 23. oktober Den lille bien Maja er en ung liten virvelvind av en bie som ikke er redd for å utfordre reglene i bikuben. Maja blir kastet ut av kuben, og foran henne ligger en lang og begivenhetsrik reise. Bli med bien Maja på eventyr!

Fredag 6. november Historien om en mann som nesten endret verden. I 1939 når Hitler fikk millioner av følgere var det en som sa nei. Georg Elser. Georg Elser var en mann som kunne reddet millioner av liv, om han bare hadde hatt 13 minutter mer. Da hadde bomben som han selv hadde laget gått av og drept Adolf Hitler og hans nærmeste.

RUFFEN Søndag, 1. november 2015 Klokken 18:00 - Teatersalen En spektakulær familieforestilling med sjøormer, drager og en heltemodig Samuraikatt! Basert på karakteren Ruffen som ble skapt av Tor-Åge Bringsværd og Thore Hansen. Forestillingen Ruffen og Drageslottet sikter på å bli en spektakulær teaterforestilling som med et fantasieggende scenisk univers og nyskrevet musikk. Handlingen utspiller seg i havet, i himmelen og under jorden. Ambisjonen er å utvikle en forestilling som går utover tradisjonelle barneteaterforestillinger både i form og innhold. Vi gleder oss til å turnere Nordland og Harstad i Troms med denne flotte og sjarmerende satsingen for hele familien.

BLACK MASS

Fredag 13. november Den sanne historien om James ”Whitey” Bulger, spilt av Johnny Depp. Sør i Boston på 1970 tallet overtaler FBI agenten John Connolly (Edgerton) den irske gangsteren Jimmy Bulger (Depp) til å samarbeide med FBI for å eliminere deres felles fiende, den italienske mafiaen.

JAMES BOND: SPECTRE

Fredag 30. oktober En kryptisk melding fra Bond’s fortid sender ham på et oppdrag som tar han til Mexico City og til slutt Roma hvor han infiltrerer et hemmelig møte for å avdekke den lyssky organisasjon kjent som SPECTRE

I forbindelse med verdenspremiere på JAMES BOND Spectre har Aurora Kino Narvik i samarbeid med Narvik Event og Quality Grand Royal Hotel gleden av å invitere til et spektakulært James Bond-party fredag 30.oktober. Vi kjører igang med vorspiel på Aurora kino Narvik i forkant av filmen kl 19:00. Her blir det rød løper, DJ og salg av drikke fra våre barer på Mea og i Foajeen. Etter filmen fortsetter festen på Grand Hotel. Alt er inkludert i pakkeprisen - vorspiel, filmen og partyet etterpå! Kleskode: James Bond. Festpyntet! Biletter kjøpes på kinoen.


22 

Avisa I NARVIK uke 43/44, onsdag 21. oktober 2015

VELKOMMEN TIL HOLMEN BILSERVICE! Vi hjelper deg med reprasjon av alle bilmerker, har topp moderne utstyr, dekkhotell og fantastisk god service! Vi er medlem av kjeden BOSCH CAR SERVICE og forhandler dekk via VIANOR/NOKIAN.

Velkommen innom! Du finner oss i gamle møbelholmen.

Member of Nokian Tyres

T E L E F O N : 4 0 0 1 6 74 2 • H O L M E N B I L S E R V I C E @ H O T M A I L . C O M • Å P N I N G S T I D E R 0 8 : 0 0 - 1 6 : 3 0


JKE Designs utvalgte trendfarger,

gammel kjøkkendrøm og har åpnet kaffebar i sitt eget hjem.

og er gratis på utvalgte modeller.

Avisa I NARVIK uke 43/44, onsdag 21. oktober 2015 

23

Familien har valgt en benkeplate i komposittstein med marmor-look, som både har et vakkert spill og er ytterst Familien har valgt en benkeplate i komposittstein med praktisk. Les mer på jke-design.no marmor-look, som både har et vakkert spill og er ytterst praktisk. Les mer på jke-design.no

UD B L I T JULE VITE PÅ H EN K KJØK

NY! NY! SIDER 180 180 SIDER INSPIRASJON INSPIRASJON

PLASS TIL DET GODE LIV Familien Aarhus har PLASS TILi DET GODE LIVpusset opp en villa fra 40-tallet og skapt et og sjarmerende Familien i Aarhus harpersonlig pusset opp en villa fra uttrykk ved blandeetstilrent design originale 40-tallet ogå skapt personlig ogmed sjarmerende elementer huset, stilrent som rådesign mursteinsvegger og uttrykk vedfra å blande med originale

Vi tar deg med på besøk til mer enn 40 forskjellige hjem i Skandinavia, hvor vi har skapt ram-

høvlede tregulv. elementer fra huset, som rå mursteinsvegger og høvlede tregulv. Les mer på jke-design.no. Les mer på jke-design.no.

Café Latte-brunfargen er en av JKE Designs utvalgte trendfarger, Café Latte-brunfargen er en av og er gratis på utvalgte modeller. JKE Designs utvalgte trendfarger,

men gode Blienn med40påforskjellige en prat påhjem kjøkkenet hos Larshvor Juul-Mortensen, som Vi tarrundt deg med påkjøkkenliv. besøk til mer i Skandinavia, vi har skapt ramer sjefskonditor trolig Danmarks La Glace, besøk Ronjas nordiske kjøkken men rundt godepå kjøkkenliv. Bli medbeste på enkonditori, prat på kjøkkenet hos Lars Juul-Mortensen, som som vant konkurransen vakreste hjem 2014” familien som lever ut en er sjefskonditor på trolig“Norges Danmarks beste konditori, Laog Glace, besøkMengers, Ronjas nordiske kjøkken gammel og“Norges har åpnet kaffebar i sitt2014” eget hjem. som vantkjøkkendrøm konkurransen vakreste hjem og familien Mengers, som lever ut en gammel kjøkkendrøm og har åpnet kaffebar i sitt eget hjem.

og er gratis på utvalgte modeller.

GODT HÅNDVERK SITTER DYPT HOS JKE DESIGN / VI HYLLER DET GODE LIV FOR DET ER PÅ KJØKKENET VI LEVER LIVET. DERFOR BYGGER VI KJØKKEN. Vi har bygget og montert kjøkkener i over 45 år, og vi vet hvordan man skreddersyr et kjøkken slik at det takler hverdagens små utfordringer og livets store sammenkomster. JKE Design forener innovative produkter med godt gammeldags håndverk i et fleksibelt sortiment. / Kom inn i butikken og hør mer om vårt 45 års jubileumstilbud – eller se mer på jke-design.no

JKE Design Levanger . Gamle Kongevei 57 . 7600 Levanger . Telefon 74 08 50 00 . post@jke-levanger.no . jke-design.no

GODT HÅNDVERK SITTER JKE NARVIK GARANTERER GODT HÅNDVERK SITTER DEG DYPT HOS JKE DESIGN DYPT HOSJUL JKE DESIGN EN HVIT

/ VI HYLLER DET GODE LIV FOR DET ER PÅ KJØKKENET VI LEVER LIVET. BYGGER VI KJØKKEN. /DERFOR VI HYLLER DET GODE LIV FOR DET ER PÅ KJØKKENET VI LEVER LIVET. Hos JKE Design tør vi love deg en hvit jul. Det hvite kjøkken er fortsatt en bestselger DERFOR BYGGER VI KJØKKEN. oghar vi bygget vil sette påpå den hvite kjøkkendrømmen. Derfor kan du nytt og vilgjerne gjerne settefart fart hvite Derfor kan du fåSiena nytt Vi og montert kjøkkener i den over 45 år, ogkjøkkendrømmen. vi vet hvordan man skreddersyr etfå kjøkken slik at eller Milano kjøkken i hvitt til kampanjepris om du bestiller innen 24. desember 2015. Siena eller kjøkkeni over ioghvitt tilvi sammenkomster. kampanjepris omDesign du forener kjøper innen det takler hverdagens småkjøkkener utfordringer livets innovative Vi har bygget ogMilano montert 45 år, store og vet hvordan man JKE skreddersyr et kjøkken slik at 24.takler desember 2015. produkter med godt gammeldags håndverk i et fleksibelt sortiment. det hverdagens små utfordringer og livets store sammenkomster. JKE Design forener innovative Ny og inspirerende kjøkkenbok med 180 sider inspirasjon får du nå i butikken. produkter med godt gammeldags håndverk i et fleksibelt sortiment. Kom inni og hør mer om våre års jubileumstilbud ellersese mer på jke-design.no. /Ny Kom butikken og hør mer om 45 vårtmed 45 års jubileumstilbud –- eller mer pånå jke-design.no oginn inspirerende kjøkkenbok 180 sider inspirasjon får du i butikken. /Kom Kom inn butikken og hør mer om vårt 45 års jubileumstilbud –-eller sese mer på jke-design.no inni og hør mer om våre 45 års jubileumstilbud eller mer på jke-design.no.

KAMPANJE: Gode hvitevarepakker fra AEG, Røros, Norcool. Kom innom vår nye butikk for flere gode tilbud!

JKE Design Levanger . Gamle Kongevei 57 . 7600 Levanger . Telefon 74 08 50 00 . post@jke-levanger.no . jke-design.no JKE Design Narvik . Industriveien 16A . 8517 Narvik . Telefon 95 80 00 27 . mf@jke-narvik.no . jke-design.no


24 

Avisa I NARVIK uke 43/44, onsdag 21. oktober 2015

UKENS veckans TILBUD

eRBJUDanDen

19/10-25/10 UKE 43/44

kÖp FleR

och spaRa meR

59)= /kg

49)= /kg FäRsk kycklingFilé

FäRsk FläskkaRRé

Danmark/ Pärsons. Välj mellan kycklinlårfilé och kycklingbröstfilé. 800 g. Max 2 st/hushåll.

Nyhléns Hugosons. I bit.

FÖ R Dig so

hanD laR mem D

sho p

3 för

expR ess

20k

/st

RÖkt gästaBUDsskinka Brödernas. 250 g. Jfr-pris 80:-/kg. Max 2 st/medlem.

5 FOR

459k COCA COLA 24 PK

59k

149k/kg

BRyggkaFFe

entRecote/BiFF

Löfbergs Lila. Välj mellan olika sorter. Gäller ej KRAV, Fairtrade, Rain Forest och hela bönor. 450-500 g. Jfr-pris 39:34-43:71/kg. Max 1 köp/hushåll.

Nyhléns Hugosons. I bit.

15k/st kycklingklUBBoR

Sverige/ Guldfågeln. Frysta. 1 kg. Max 2 st/hushåll.

169k/kg Rostas

Sverige/Scan I bit. Av nöt. 850 g. Jfr-pris 169:-/kg.

Lokale avvik kan forekomme. Med forbehold om utsolgte varer.

Lokala avvikelser kan förekomma. Reservation för ev. slutförsäljning.

Coop Forum Kiruna Åpent alle dager 8-22

Öppettider: www.coopnorrbotten.se www.coopnorrbotten.se


Avisa I NARVIK uke 43/44, onsdag 21. oktober 2015 

25

UKENS TILBUD UKE 43/44

BUNKRE BILLIG 5 FOR

99k

2 FOR

35k CLOETTA

Cloetta. 150-350 g. 50-116:67 pr kg,

VASKEMIDDEL/SKYLLEMIDDEL Ariel. 150-350 g. 50-116:67 pr kg,

HALLO

Vi byr på smaksprøving fredag kl 11-19

HALLOWEEN

2 FOR

23)* S

30k BRUSETABLETT C-VITAMIN

Coop. Velg mellom sitron, appelsin og blåbær. 20 stk. Pris pr stk 0:75.

SMØREOST

Fjällbrynt I tube. Velg mellom ulike sorter. 250 g. 95:60 pr kg

49)* S

SPAR 250,-

10p RABATT LAKTOSEFRI YOGHURT/KEFIR Valio Eila. Velg mellom ulike typer. 1000 g.

FRA

349kS TRILLEBAG

Laget i slagfast plast. 4 letttrillende hjul. Lås og innvendig inndeling for klær. Finnes i 3 strl. 55 cm. Ord. pris: 599:-nå: 359:-. 64 cm. Ord. pris: 699:-nå: 449:- 73 cm. Ord. pris: 799:- nå: 549:-

HALLOWEEN SMINKE

Vis kvitteringen fra Coop Forum på det nye Gruvtrollets Lekeland, og du får

20% RABATT PÅ INNGANGEN!


26 

Avisa I NARVIK uke 43/44, onsdag 21. oktober 2015

Alle lag og foreninger annonserer gratis hos oss. Send annonsen til ole@inarvik.org NARVIK OG OMEGN REVMATIKERFORENING

LIONS CLUB NARVIK / ANKENES Vi trenger en liten campingvogn / arbeidshytte til bruk under våre aksjoner, spesielt til det årlige juletresalget vårt. Er det noen som har en vogn de ikke bruker, og som vil bidra til vårt sosiale og kulturelle arbeid, er vi svært takknemlig for kontakt. LC Narvik/Ankenes v/Alf Bertheussen 915 60699.

JULEBASAR Vidrek grendelag skal ha julebasar på Vidrek grendehus LØRDAG 7. NOVEMBER 11.00 – 17.00. Salg av husflidsprodukter, lapskaus, kaffe og kaker Loddsalg og tombola ALLE ER VELKOMMEN!

www.inarvik.org

HYGGEKVELD TORSDAG 29. OKTOBER 2015 KL. 18.00 – KL. 21.00 på Aktivitetssentret i Alleen 6 «Remix» spiller til allsang og dans. Servering og loddsalg. Inngang kr. 100,00 inklusiv servering. Hele byens befolkning er velkommen! MEDLEMSMØTE – ÅPENT FOR ALLE TORSDAG 12. NOVEMBER KL. 19.00 På Quality Hotel Grand Royal. Informasjon, loddsalg og servering. Eventuelt tema og foredragsholder er ikke klart enda. Alle er velkommen! TRENING I VARMTVANNSBASSENG Mandag kl. 13 – kl. 14 Instruktør Wilma Knutsen Mandag kl. 18 – kl. 19 Instruktør Vigdis Kirkhaug Torsdag kl. 13 – kl. 14 Instruktør Torunn Knudsen Møt opp i god tid! Kr 40,00 pr. treningstime – unngå veksling! Har du lyst til å delta her må du melde deg inn som medlem i Norsk Revmatikerforbund etter 2 ganger til medlemspris. SITTEDANS/GYM FRA STOL Tirsdager kl. 11 – kl. 12 på Aktivitetssenteret i Alleen 6. HÅNDARBEIDSKVELDENE Tirsdager kl. 18 – kl. 21 på kontoret i 2. etasje på Folkets Hus. HØST- JULELOTTERI M/ TROMMEL Amfi 11. – 14. november Coop Extra Frydenlund 16.-21. november.

VELKOMMEN TIL VÅRE AKTIVITETER!

Løs kryssordet og vinn ett skrapelodd Blant de rette løsningene trekker vi en vinner. Gevinst: 3 stk GriseFlax-lodd Vinneren offentliggjøres i neste utgave 18. november. Vi vil ha din løsning senest onsdag 11. november. Velkommen til oss eller send kryssordet i konvolutt til: Mediaguttan, Dronningens gate 58 8514 Narvik Merk konvolutten “Kryssord” Flaxloddene henter du i vår redaksjon i Dronningens gate 58.

Navn: .......................................................................................................... Adresse: ................................................................................................... .......................................................................................................................

Vinner i forrige utgave: Trygve Moland Ballangen


Avisa I NARVIK uke 43/44, onsdag 21. oktober 2015 

27

Til tjeneste – Vi er tilstede når du trenger vår hjelp BANK

MAT/CATERING

REGNSKAP/ØKONOMI

TANNLEGE

RENOVASJON

ELEKTRIKER

BLIKKENSLAGER

TELTUTLEIE

ADVOKATER

MALERMESTERE

UTLEIE AV MASKINER OG UTSTYR

Ønsker du denne annonseplassen? Ta kontakt med

RØRLEGGER

GASS & FYRINGSOLJE

BYGGEVARER

Ole Eivind på tlf 95 07 43 26 eller på mail: ole@inarvik.org

Bruk vår geniale Taxi-appnår du skal bestille taxi


30. OKTOBER: [VORSPIEL] [PREMIERE] [FESTAFTEN]

PREMIEREFESTJAMES BOND [VORSPIEL] [PREMIERE] [FESTAFTEN] [18 ÅRS ALDERSGRENSE] 295,- Vorspiel, kinobilett og festaften 19:00 VORSPIEL AURORA KINO NARVIK [ RØD LØPER ] [ DJ ] [ BAR ] VERDENSPREMIERE PÅ JAMES BOND SPECTRE 22:30 FESTAFTEN QUALITY GRAND ROYAL HOTEL [Kleskode: Dress/Kjole]

Kjøp billetter på Aurora Kino Narvik! [ www.aurorakino.no ]

Inarvik uke 43:44 issuu  
Inarvik uke 43:44 issuu