Page 1

Avisa

I NARVIK og omegn

– din markedskanal

uke 51/52 onsdag 16. desember 2015 www.narvikkulturhus.no

Distribueres av Posten i Narvik og omegn i 12.000 ex • Årgang 5 • www.inarvik.org

Se vårt spennende program

Minneverdig kveld Årets juleengel ble hedret med en utrolig stemningsfylt og minneverdig kveld. Side 10-13

NY TOPPTURBOK

KAN BLI MISS NORWAY

MJØLNERHISTORIE

side 4

side 6

side 26-27


2

Avisa I NARVIK uke 51/52, onsdag 16. desember 2015

Avisa

Småpraten

I NARVIK – din markedskanal

Julenissen (105) Ønskeoppfyller og gavetransportør

Tlf. 950 74 326 // www.inarvik.org

På øret: – Jingle Bell Rock

Rune Dahl

Daglig leder/Redaktør rune@inarvik.org Tlf. 911 55 445

Ole-Eivind Johansen

Provosert av: – Urettferdighet og at ikke alle barna i verden får muligheten å feire jul

Leser: – Ønskelistene til barna

Markedssjef ole@inarvik.org Tlf. 950 74 326

Beste maten: – Nissemor sin julegrøt

Ingrid Helen Sørensen

Grafisk designer ingrid@inarvik.org Tlf: 959 33 441

Største lidenskap: – Prøver å oppfylle alle ønskelistene til barna i Narvik og omheng

Tilbringer tid med: – Nissemor, alle nisseungene samt på nisseverkstedet hvor alle pakkene skal pakkes.

Gro S. Løkås

Frilanser gro@inarvik.org Tlf. 416 69 977

Hverdagslykke: – Snille barn Adresse: Dronningensgate 56, 8514 Narvik Telefon: 76 84 81 00 (kontor) Mail: rune@inarvik.org Internett: www.inarvik.org

Drømmeferien: – Som nisse er det vanskelig å få tid til ferie, men må jeg velge så kunne det ha vært fint med et cruise i varmere strøk.

Trykk: Polaris Trykk, Harstad Opplag: 12.000 ex Ansvarlig utgiver: Mediaguttan AS Annonsepriser: Kontakt Ole på ole@inarvik.org Ved feil på annonser er avisa I Narvik uten ansvar. Avisa I NARVIK gis ut av Mediaguttan AS.

Motto: – Ho, ho, ho!

– Vi skaffer deg nye kunder. Ta kontakt med oss i avisa I NARVIK! QR-kode til skjema Jeg vil bli kontaktet angående annonsering.

Avisa I Narvik - 100 prosent Narvikregionen - GRATIS i postkassen din!

Avisa

I NARVIK og omegn

Avisa

I NARVIK og omegn

– din markedskanal

Distribueres av Posten i Narvik

og omegn i 12.000 ex • Årgang 5

uke 43/44

onsdag 21. oktober 2015

E!

TGAV

IALU

SPES

Se vårt spennende høstprogram

uke 47/48

onsdag 18. november 2015

– din markedskanal

Avisa

www.narvikkulturhus.no

I NARVIK

Se vårt spennende høstprogram

Distribueres av Posten i Narvik og omegn i 12.000 ex • Årgang

5 • www.inarvik.org

og omegn

www.narvikkulturhus.no

Distribueres av Posten

• www.inarvik.org

– din markedskanal

i Narvik og omegn i 12.000

uke 49/50

onsdag 02. desember 2015

www.narvikkulturhus.n

o

ex • Årgang 5 • www.inarvik.org

Se vårt spennende program

På treningssamling Småpraten Side 2

i ØSTERRIKE våre lokale alpinister Også i år har sesongoppkjøringen til og ble med blitt lagt til Østerrike. Vi besøkte Hintertux på treningssamlingen - og ble imponert.

NESTE UTGAVE KOMMER 27. JANUAR!

Julebyen Narvik

Side 12 - 15

Årets juleengel er kåret!

28. – 29. NOVEMBER

- Nissefakkeltog - Julegrantenning - Gratis kino - Nissedisco

Ti på topp Side 6

JUL PÅ AMFI | 2015

God Jul fra

side 5-9!

| JULEBORDTIPS

AMFI NARVIK

7

Avisa

SIDER MED

INSPIRASJON

Ny kinosjef Side 11

Åpningstider

I DESEMBER!

KLESTIPS JULEBORDET TIL

7

SIDER MED INSPIRASJON

FRA AMFI NARVIK

noe for alle

Julegaveshopping på FOTO: Jens Juncker-Jensen

30 GAVE-

FOTO: VIDAR KARLSEN

TIPS!

Akupunkturens dag Bursdagsunger Side 18

Høiem ved 22.oktober er Akupunkturens dag. Helene dørene åpne, klar for nyoppstartede En Himmelsk Plass holder Og spesielt hva å ta i mot alle som vil vite mer om akupunktur. Side 4 lidelser. behandlingen kan gjøre for stressrelaterte

10-20 (18) AMFI.NO/NARVIK

TEAM RYNKEBY side 14

Sjekk ut våre tidligere utgaver på issuu.com/avisainarvik eller inarvik.org

JUL FOR ENSLIGE side 14

ADVENTSTUND I RIDEHALLEN side 19

I NARVIK – din markedskanal


Avisa I NARVIK uke 51/52, onsdag 16. desember 2015

Vi ønsker alle våre kunder og samarbeidspartnere

En riktig god jul og et godt nyttår!

pstartsboka hos DNB.

elv, betyr ikke at du må gjøre alt på egenhånd. Stikk innom din nærmeste pstartsboka. Der finner du mye nyttig informasjon og gode tips om det å ift. Alt fra hvordan skrive en forretningsplan til smøring av familien.

når som helst kontakte oss. Vi har egne Oppstartsloser som hjelper deg. r å snakke med en spesialist på å starte egen bedrift, send OPPSTARTSLOS ger vi deg.

pstart.

3


4

Avisa I NARVIK uke 51/52, onsdag 16. desember 2015

Ute med ny toppturbok Forfatter og topptur-entusiast Mikael af Ekenstam er tilbake med en ny og oppdatert toppturbok for fjellene rundt Narvik. Nye topper og varianter er lagt til, og boka har flyfotografier med inntegnede ruter. TEKST OG FOTO: RUNE DAHL

Da boken Topptur kom i 2004 ble en ny verden åpnet for skientusiaster på begge sider av den norsk-svenske grensen av Narvik. - Dette er et område med mange topper på et lite område, men likevel med stor variasjon i karakter på skiterrenget. Skisentrene i Narvik, Riksgränsen, Björkliden og Abisko var vel kjent før boken, men med boken kom veiviseren til alle de andre fjellene, de som bare kunne nås ved å gå opp, forteller Ekenstam. Siden den gang har toppturer på ski blitt en folkesport. Hvert år er det nye entusiaster som oppdager gleden og friheten ved å ferdes på ski langt fra skiløyper og heiser. Toppturer rundt Narvik inneholder turbeskrivelser til 82 fjell og seks traverser i Narvik, Skjomen, Ballangen, Efjord-Tys¬fjord, Bogen-Grovfjord, Gratangen-Lavangen, Hund¬dalen, Riksgränsen, Björkliden og Abisko. Alt sammen innen en times kjøring fra Narvik. - Boken er gjennomillustrert med flotte turbilder fra noen av verdens beste skifotografer, sier forfatter Mikael af Ekenstam. Det er trykket opp 3000 eksemplarer av boka, og av disse får Ekenstam i første omgang 1000 bøker levert til Narvik. Allerede er det reservert 500 stk til Sverige. Riksgränsen/ Björkliden og butikken Höjdmeter i Kiruna har kjøpt de fleste av disse. Ekenstam er spent på det lokale salget. - Like før jul skal jeg ha en boksignering oppe hos Narvikfjellet. Da håper jeg en stor del av de resterende bøkene blir solgt lokalt her i Narvik. Toppturmiljøet i byen har vokst radikalt de siste årene, og boken vil være midt i blinken for de som ønsker å utforske alle de spennende fjellene vi har i nærmiljøet. I tillegg håper jeg boken vil bidra til at det kommer flere turister til Narvikområdet. Interessen fra Sverige og Finland er stor, forteller han. Boken gis ut av Fri Flyt Forlag.


Avisa I NARVIK uke 51/52, onsdag 16. desember 2015

5

Jul i Kvadraten

babycare

Kongensgt 40 • Tlf. 76 94 68 11

Kongensgt 40 • Tlf. 76 94 68 11 DIDRIKSONS «BEST I TEST» 2014

FØR 1099,-

FØR 1199,-

899,-

Inkludert bøyle

899,-

BABYDAN STOL Inkludert bøyle.

Få GRATIS skinnhansker

KAMPANJE SKINNVESKER FØR 1399,-

ved kjøp av veske til over 1000,(verdi 499,-)

899,-

FØR 1399,-

899,-

FØR 1099,-

699,-

FØR 1299,-

FØR 799,-

499,-

799,-

FØR 1299,-

799,-

KAMPANJE

Godt utvalg i: - TOALETTMAPPER - LOMMEBØKER - REISEARTIKLER - PC-VESKER - HERREVESKER - BARNEKOFFERTER - BUNADSPARAPLYER

FØR 699,-

399,-

ADAX

LOMMEBØKER

-30% KOFFERT TEXAS

Kan utvides

10 ÅRS GARANTI

(Best i test)

FRA

499,Før: 1199,-

NÅ: 699,-

Før: 1099,-

NÅ: 599,-

Før: 999,-

NÅ: 499,-

Narvik's største utvalg i kofferter og reiseeffekter!

FRA

1699,-


6

Avisa I NARVIK uke 51/52, onsdag 16. desember 2015

Foto: Remi Salievski

Foto: Nathalia Rudskaja

Vil bli Norges vakreste Til daglig er Amalie Helene Svendsen Holen frisør ved Hårek Frisør, men akkurat nå er det andre ting som står i hodet til 23-åringen. Hun har meldt seg på skjønnhetskonkurransen Miss Norway og blant 150 håpefulle er Svendsen én av 25 jenter som kan sikre seg en plass i finalen. TEKST: RUNE DAHL - Jeg har, som mange andre jenter, ikke spesielt god selvtillit når det gjelder egen kropp, og hater å gå i høyhelte sko på scenen. Og ikke minst er jeg nervøs for alle spørsmålene jeg må besvare på direkten, forteller Amalie smilende. Likevel er den flotte Narvikjenta én av 25 jenter som i februar stiller i semifinalen i konkurransen. - Jeg vil utfordre meg selv. Vise for meg selv at jeg tørr å gjennomføre. Likevel fikk jeg nærmest sjokk da jeg mottok melding om at jeg var videre i konkurransen, forteller hun. Den 23 år gamle Narvikjenta er ikke helt ukjent med modellyrket. Det siste året har hun stilt opp på en rekke fotoshooter. - Ved siden av jobben som frisør så tar jeg også på meg modelloppdrag. Det er veldig morsomt og givende. Jeg synes også det er spennende å oppleve nye ting og møte nye mennesker, sier Svendsen.

I januar er Amalie booket ned til Oslo for å være klesmodell for det populære buksemerket Freddy WR.UP. Samtidig skal hun få tatt nye bilder som skal brukes i forbindelse med Miss Norway. - Jeg må få tatt en del obligatoriske bilder, blant annet helfigurbilder i kjole og i bikini. Vi skal også gjennomføre kurs i medietrening og catwalk-trening, forteller hun. Et av oppdragene Amalie har fått i forbindelse med neste års Miss Norway er å skaffe seg egne sponsorer. - Alt i forbindelse med Miss Norway må vi betale av egen lomme. Alt av reiser, kjoler, sko osv. Derfor er jeg nå ute etter lokale sponsorer som vil gjøre et samarbeide med meg. I retur får en sponsor reklameinnlegg på Miss Norways egen hjemmeside. I tillegg kan jeg stille opp for en sponsor lokalt i Narvik, forteller Amalie.

Om ikke så alt for lenge blir det alvor. I februar er det semifinale og over halvparten av jentene rykker ut av konkurransen. - For å komme meg videre må jeg gå gjennom flere aktiviteter. Konkurransen handler ikke bare om skjønnhet, men også om hvilke postitive aktiviteter man gjør og assosierer seg med, sier Holen. I jobben som frisør klipper hun eldre på ABS hver 6.uke og har også meldt seg som besøksvenn. - Det å hjelpe folk i alle aldersgrupper er noe som jeg har veldig lyst til. Det er givende både for meg selv og for den som får besøk. Ikke minst er dette viktig nå når det nærmer seg jul, forteller hun. Våren 2016 er det klart hvem av jentene som havner i finalen, og målet til Amalie er klart: - Jeg skal gjøre mitt beste for å komme til Miss Norway-finalen, sier Narvikjenta.


149

Alt du trenger til

• Elektrisk fotfil med 7000 rotasjoner per minutt • Fjerner enkelt og effektivt hard hud på føttene • 2 rullehoder medfølger • Batteridrevet, 2 x AA • Refill emerio cr-108507 kr 99,• Refill selges separat

499

IN

499

399 rey s l l u k t r e d Inklu verdt 220,Fra patron •Nesehårtrimmer og hårklipper i én pakke! •30 min brukstid etter opplading • 32 innstillinger: 3-18 mm / 21-36 mm Eget •blad for ”tre-dagersskjegg”

Kullsyremaskin for deg som vil ha vann med kullsyre eller smak! Velg mellom opptil 11 smaksvarianter! (medfølger ikke - kjøpes separat) 1 kullsyrepatron (gir opptil 60 l vann) og én 1-litersflaske medfølger Leveres i sort, hvit (kr 499,- pr stk) eller stål/sort (kr 999,- pr stk)

1490 599

KRUMKAKEJERN 908

299

MULTIKLIPPER E826E

DOLCE GUSTO PICCOLO EDG100X

• Stilig kapselmaskin med 15 bar trykk • 0,7 l vanntank • Vi har stort utvalg av kapsler!

399 649 399

19

VAFFELJERN 906.103

DOLCE GUSTO PICCOLO EDG100X • Stilig kapselmaskin med 15 bar trykk • 0,7 l vanntank • Vi har stort utvalg av kapsler!

• Regulerbar termostat • Belagte stekeplater i aluminium • Kan lagres på høykant • 1600 W

3 PK RØYKVARSLERE - TR

LM-101LG. Optisk trådløst syste hurtig på røyk og ulmebranner varsler vil alle varsle. Opptil 15 avstand, 60 meter) kan knytte programmert. Trenger ikke om ved batteriskift. Inkl. 9 V og 3 s

dinside.no august 2014

1290149

399

299 FJERNSTYRT BIL

98

149 289499 499 1990

En svært effektiv luftfukter med 3 ulike nivåer, samt timern av unksjon (2, 4, 8 timer). Disen or andre ra produktet er over 60 cm høy, enge. or å unngå væske på flaten r og produktet står på. Internt LED ys for å lyse opp vanntanken r integrert. 350 ml/time. Mål: B 17 x H 28,5 x D 17 cm

1490 149

Fra

BÅLPANNE 60

Klassisk, solid og stilfull med bålgryte i emaljert stål. Leveres med grillrist i rustfritt stål, oppheng for kaffekjele og oppsamlingskar for fett, aske og glør. Diameter på bålpannen er Ø 60 cm, høyden er 180 cm. Gryta kan justeres i høyden etter behov og beina reguleres etter underlaget. Vi har mye ekstra utstyr til denne! Stekepanne, vaffeljern, gryte, kaffekjele m.m.

• Morsom Minion Bob nattlampe med behagelig og lunt lys • To lysmoduser: 100 % og lav modus • Berøringssensor foran for å slå av • Automatisk avslåing etter 30/60 min • Batteridrevet - 3 AA batterier (medfølger)

99

589 26998

ELEKTRISK FOTFIL CR-108486

• Elektrisk fotfil med 7000 rotasjoner per minutt • Fjerner enkelt og effektivt hard hud på føttene • 2 rullehoder medfølger • Batteridrevet, 2 x AA • Refill emerio cr-108507 kr 99,LIGHTER OG 400 •MILL Refill selges separat LUFTFUKTER TH30 DIGITAL ALKOTESTER

589

MINISAFE/NØKKELBOKS

PIZZAHJUL

TENNBRIKKER TH30 MILL LUFTFUKTER

En svært effektiv luftfukter med 3 ulike nivåer, samt timerfunksjon (2, 4, 8 timer). Disen fra produktet er over 60 cm høy, for å unngå væske på flaten produktet står på. Internt LED lys for å lyse opp vanntanken er integrert. 350 ml/time. Mål: B 17 x H 28,5 x D 17 cm

Kraftig og meget smart elektroverktøy, som kan brukes til saging, sliping, skraping, kapping, rasping, polering, skjæring m.m. Leveres med omfattende tilbehør i koffert

499

289

MINISAFE/NØKKELBOKS

399Narvik 8-22 (8-20) Coop obs! Hypermarked

medlem i Coop HÅRFØNER P0860E Som får du kjøpebonus • Hårføner og børste i én pakke! på alt du handler! En enkel og sikker oppbevaring av nøkler utenfor huset eller hytta. Med kombinasjonslås, 4 sifre. Mål: H 12,1 x B 8,3 x D 3,2 cm

sausen varm og klar til servering. Også egnet LES MER I NETTBUTIKKENHolder PÅ COOPOBS.NO KJØTTDEIGHAKKE BRENNVÆSKE GOURMET WINDSOR kalde230 sauser.• Rustfritt stål ogparkering sort plast. Pr stk • Kafeen Telefon 480 til10 Gratis er åpen 09 –KVERNSETT 19 (09 –2 DELER 17) GjørL det enklere å hakke eller mose 0,7 Stilrent salt og peppersett med sort høyglans finish

30

og justerbar grovhet. Høyde 18 cm. Pr sett

21

coop.no

499

1990

HÅRKLIPPER/TRIMMER E712PELES M

• Nesehårtrimmer og hårklipper i én pakke! • 30 min brukstid etter opplading • 32 innstillinger: 3-18 mm / 21-36 mm • Eget blad for ”tre-dagersskjegg”

289

• Le Pro Light hårføner tørker håret ekstra raskt, med hele 2000 W

SAUSETERMOS 0,4 L

LES MER I NETTBUTIKKEN PÅ COOPOBS.NO

Disse gjør opptenningen Nøyaktig og presis alkomåler enklere. Gasslighteren En svært effektiv luftfukter kan etterfylles som måler ommed du har promille. 3 ulike nivåer, samt timerDigital LCD display med blått, funksjon (2, 4, 8 timer). Disen godt leselig lys. Kort respons- og fra produktet er over 60 cm høy, oppvarmingstid. Leveres i etui, for å unngå væske på flaten med 5 munnstykker og batterier produktet står på. Internt LED lys for å lyse opp vanntanken er integrert. 350 ml/time. Produktene på disse sidene er kun tilgjengelig i følgende hypermarkeder: Løren på Økern, R Mål: B 17 x H 28,5M-44 x DBryne, 17 cmSteinkjer, Harstad, Narvik, Tromsø, Elver Arendal Stoa Vest, Sørlandssenteret,

PS4 500 GB KONSOLL

MULTIMASTER 350Q

kjøttdeig, poteter, frukt og bær. Pr stk

STØVSUGER ZUSORIGDB+

• Meget effektiv støvsuger • Stillegående - kun 65 dB • HEPA-filter • Aksjonsradius 12 meter • Teleskoprør • AeroPro 3-i-1 munnstykke BÅLPANNE 60 plassert på håndtaket Klassisk, solid og stilfull med bålgryte • Energiklasse A i emaljert stål. Leve grillrist i rustfritt stål, oppheng for kaffekjele og oppsamli for fett, aske og glør. Diameter på bålpannen er Ø 60 cm, h MAGNETIC er TOOL 180 cm. Gryta kan justeres i høyden etter behov og bein Lekkert sett med spade Vi har mye ekstra utstyr til denne! Steke etterkost, underlaget. og ildrake i rustfritt stål gryte, kaffekjele m.m. vaffeljern,

349

MINION BOB NATTLAMPE

99

1490

• Sonisk tannbørste for skånsom og effektiv rengjøring av tennene! • Fjerner opptil dobbelt så mye plakk som en manuell tannbørste • To minutters-timer sørger for anbefalt pussetid • Ekstra børstehoder kan kjøpes hos oss! • Oppladbar, driftstid opptil 3 uker per lading LUVseparat BUG/INDY CARVINGSKI • Refill børstehoder selges

Disse gjør opptenningen enklere. Gasslighteren kan etterfylles

Fra

Aldersgrense 12 år. 4 stk i pakken. Pris pr pk

SONICARE EASYCLEAN TANNBØRSTE

• Fjernstyrt bil i 1:14 format - offisielt lisensierte! • Batteridrevet fjernkontroll (5 x AA batteri og 1 x 9 V) • Stilig naturtro utførelse med lys i hovedlykter, ryggelys, fjæring og mange fine detaljer!

LIGHTER OG 400 TENNBRIKKER

MILL LUFTFUKTER TH30

En enkel og sikker oppbevaring Med smart skorpekutter. Pr stk v nøkler utenfor huset eller COSFLAME BORDPEIS COSFLAME BORDPEIS hytta. Med kombinasjonslås, Ikke sot eller lukt. Med nytt ikke brannfarlig drivstoff. Ikkex sot eller Med nytt ikke brannfarlig drivstoff. sifre. Mål: H 12,1 x BPerfekt 8,3 Dtil3,2 cmlukt. koselige innekvelder i mørketiden. Ø 18 cm. Perfekt koselige innekvelder i mørketiden. Ø 18 cm. Café hvit krtil499,Cafésort hvit kr 499,Café kr 499,Café kr 599,Caféalusort kr 499,Café 599,Cafékobber alu krkr599,ed deg! Café kobber kr 599,ikk, og løven beveger munnen og kroppen n har stått stille i 2 min - sparer batteri! 0

VARMETEPPE HBW-1

• Vaskbart varmeteppe i brannsikkert fleecemateriale • 3 varmetrinn • Størrelse: 75 x 150 cm • 50 W

STJERNESKUDD GULL 59 CM

Gir sprøere bunn og holder pizzaen varm ved servering. Stativ i metall til å bære og flytte stenen med. Kan benyttes i ovn og på grill. Maks temperatur 260 grader. Pr stk

3

LES MER I NETTBUTIKKEN PÅ COO

29

PIZZASTEIN 33,5 CM

BRENNVÆSKE 0,7 L

29 199

299 17

UTVALGT LEGO

TØYDAMPER GC310/55

199

59

QUICKBURGER HAMBURGERGRILL

• Stek 2 hamburgere på 3 minutter! • 2 non-stick plater • Temperaturindikator • Avtagbart dryppfat

• Håndholdt tøydamper - den enkleste måten å stryke tøy på! • 60 ml vanntank, børste, og utløserknapp for damp • Sikker på alle typer stoffer • 1000 W

Klassisk, solid og stilfull med bålgryte i emaljert stål. Leveres med grillrist i rustfritt stål, oppheng for kaffekjele og oppsamlingskar or fett, aske og glør. Diameter på bålpannen er Ø 60 cm, høyden er 180 cm. Gryta kan justeres i høyden etter behov og beina reguleres tter underlaget. Vi har mye ekstra utstyr til denne! Stekepanne, affeljern, gryte, kaffekjele m.m.

99 59

• Eksklusiv håndprodusert kaffetrakter i børste • 1,25 l kapasitet, trakter en hel kanne på 6 minu • Doble varmeelementer, for varme og trakting • Automatisk avslåing • 10 års garanti ved registrering på moccamaste

• BaByliss for Men multi-trimmer kit for hår og skjegg med 10 funksjoner • 30 min trådløs drift etter lading • Tilbehør: Ekstra blader, saks, kam, rengjøringsbørste, olje og oppbevaringsstativ

DRONE DCH-330

589 9

KAFFETRAKTER KB952AO-PS

• Stilig krumkakejern i rustfritt stål og sort • Belagte plater i aluminium av høy kvalitet for et meget godt resultat • Regulerbar termostat • Kan lagres på høykant • Effekt 1000 W

• 2.4GHz drone med innebygd HD-kamera og gyrofunksjon for stabilitet • Trådløs fjernkontroll (medfølger) - 30 m rekkevidde • 4-kanals og 6-akset for stabil flyvning og 360° rotasjon • Inkludert: 2 front- og 2 bakblader, lader, micro SD-leser (kort ikke inkl.), 1 oppladbart LIPO batteri

BÅLPANNE 60

1690

LES MER I NETTBUTIKKEN PÅ COOPOBS.NO

KULLSYREMASKIN • • • •

• Eksklusiv håndprodusert kaffetrakter i børstet stål • 1,25 l kapasitet, trakter en hel kanne på 6 minutter! • Doble varmeelementer, for varme og trakting • Automatisk avslåing • 10 års garanti ved registrering på moccamaster.com

499 499

VAFFELJERN 906.103

• Regulerbar termostat • Belagte stekeplater i aluminium • Kan lagres på høykant • 1600 W

JULEBAK

299

499

HÅRKLIPPER/TRIMMER E712PE

7

499

KAFFETRAKTER KB952AO-PS

• Stilig krumkakejern i rustfritt stål og sort • Belagte plater i aluminium av høy kvalitet for et meget godt resultat • Regulerbar termostat • Kan lagres på høykant • Effekt 1000 W

deg som vil ha vann med kullsyre eller smak! smaksvarianter! (medfølger ikke - kjøpes separat) opptil 60 l vann) og én 1-litersflaske medfølger kr 499,- pr stk) eller stål/sort (kr 999,- pr stk)

re selv! efonen t

1690

KRUMKAKEJERN 908

yreludert kulls 0,Fra on verdt 22

Alt du tren

JULEBAKSTEN!

Avisa I NARVIK uke 51/52, onsdag 16. desember 2015 ELEKTRISK FOTFIL CR-108486

Billig storhandel

MULTIMASTER 350Q

Kraftig og meget smart elektroverktøy, som kan brukes til saging, sliping, skraping, kapping, rasping, polering, skjæring m.m. Leveres med omfattende tilbehør i koffert

LES MER I NETTBUTIKKEN PÅ

MINISAFE/NØKKELBOKS En enkel og sikker oppbevaring av nøkler utenfor huset eller hytta. Med kombinasjonslås, 4 sifre. Mål: H 12,1 x B 8,3 x D 3,2 cm


8

Avisa I NARVIK uke 51/52, onsdag 16. desember 2015

ICA Nära Riksgränsen

Din butikk i julen nær grensen! 5990

4990 119ª 3490

/kg

/kg

/st

/kg

Ytrefilet av svin

Nybergs Deli. Oprinnelse Sverige. Ca 1000 g. Mørnet. Av beinfri kotelett. Maks 2 stk. pr husholdning.

Juleribbe Allmans.

Oprinnelse Tyskland. Frossen.

4690

2

for

/st /st

Kjøttboller Scan. 1 kg. Kjølevare

2

for Sill i glass

35k

Julprinskorv

25k

4990 /st

/st

Juleedamer

Kroon. 875 g. Pris pr kg 57:03

Alltid nymalt og nybakt!

15 15kk

Ta en fika når du handler Kaffe og lussekatt

ICA I love eco, Schulstad. 20 cl, 48 g. Ord. pris 15:-

0980-311100

/st

Scan. 600 g. Pris pr kg: 50:-

Arla. 500 g. Gjelder ikke laktosefritt. Pris pr kg 50:-. Maks 2 stk. pr husholdning.

/st

30k

Lommebokpakket. Gjelder ikke Roastbiff. Pris pr kg: 145:83-159:09

Smør

10ª Riksgränsvägen 2a

ICA Rätt enkelt. Oprinnelse Sverige. 452 g. Av okse. Pris pr kg 77:21.

Oprinnelse Tyskland. Frossen.

Pålegg Pärsons. 120-140 g.

20k

ICA. 220 g. Pris pr kg:74:07-81:30. Uten lake.

Ferske hamburgere

Svinerull Tulip.

ica.se/nara/riksgransen

/st

Klementiner i nett

ICA. Spania. 1,5kg. Klasse 1. Pris pr kg 10:-

Alle dager 9–20


Avisa I NARVIK uke 51/52, onsdag 16. desember 2015

9

Fra

5990 /kg

Juleskinke Oprinnelse Sverige

Chips, Ringer, Ostepop Estrella. 225-300 g. Pris pr kg: 53:33-71:11

2

for

2

for

25k

2

Fazer. 200-350 g. Pris pr kg: 84:29-147:50.

Coca-cola, Fanta, Sprite. 1,5 liter. Pris pr liter: 8:33

for

15k +pant 4ª

Julmust ICA. 1,5 liter. Pr liter: 5:00+ pant

Sjokoladebokser

Leskedrikk

32k

2

for

59k

49k /st

Aladdin, Paradis Marabou. 400-500 g. Pris pr kg: 98:00-122:5

25ª

5990 /st

Juleskum Cloetta. 720 g. Pris pr kg 83:19

/st

Issjokolade Friedel. 400 g.

Pris pr kg 62:50

25k /st

Lindorkuler Lindt. 132-137g.

Pris pr kg: 182:48-189:39

Riksgränsen


10 

Avisa I NARVIK uke 51/52, onsdag 16. desember 2015

En fantastisk kveld i N Rørende taler, koselig stemning og fantastisk mat. Førjulskvelden for Årets Juleengel 2015, Therese Moen inneholdt det aller meste. TEKST OG FOTO: RUNE DAHL

- Jeg er fullstendig overveldet. Har rett og slett ikke ord. Dette blir nesten for mye for meg. Therese Moen sto med tårer i øynene i det hun mottok diplomet på Narvikhytta. Kokk Frank Starberg Larsen briljerte på kjøkkenet

Fra bordsettingen. Stemningen var fantastisk god hele kvelden.

HOVEDSPONSPORER AV ÅRETS JULEENGEL 2015: 73 butikker fordelt på to sentre midt i Narvik sentrum. Sport og fritid. Helse og velvære. Mat og drikke. Hjem og hobby. Klær, sko og tilbehør. Amfi – mye å glede seg til. Alltid.


Avisa I NARVIK uke 51/52, onsdag 16. desember 2015

11

Narvikhytta

Iselin Markussen fra Narvikfjellet

Senterlederne Helge Edvardsen og Kirsten Nystrand var i serveringen.

Inis Ivarsson fra Agenda og Ole-Eivind Johansen fra avisa I NARVIK

Juleengel Therese Moen holdt en svært rørende tale.

Juryleder Inis Ivarsson fra Agenda overrakte diplomet til Therese Moen.

KURS OG KOMPETANSE Agenda er en attføringsbedrift med et hovedmål; å få mennesker tilbake i jobb. Vi tilbyr flere arbeidsrettede tiltak og har ca. 230 tiltaksplasser. Disse har ulik varighet og innhold. Hvert enkelt tiltak tilpasses de ulike utfordringene den enkelte står overfor.

det. Målsettingen er å levere service og kvalitet på områdene: Bruktikken og Kafeen på Havna, Catering, Fotterapeut, Kveldsol kro, VTA produksjonen i Holmenveien: Jobbfrukt, Vaskeri, Ved og service,

PRODUKTER OG TJENESTER Agenda AS tilbyr et bredt spekter av produkter og tjenester både til bedrifter og privatmarke-

Visjon: Agenda – ditt springbrett videre

VISJON OG VERDIER

Verdigrunnlag: Respekt, Omsorg og Ansvar

- ditt springbrett videre!


12 

Avisa I NARVIK uke 51/52, onsdag 16. desember 2015

Fra venstre: Eirik Thomassen, Kaisa Rognmo Nordbakk, Dennis Rene Kvalvik, Mari-Elena Olesdatter Dragly, Robert Nilsen, Therese Moen, Anne Lise Atlas Eriksen, Rune Krane, Christina Lie Moser og André Kornelius Bergheim.

Det var i forrige utgave av avisa I NARVIK at vi utpekte Therese Moen til Årets Juleengel 2015. I sterk konkurranse med over 30 flotte kandidater var hun i særklasse.

KONSEPTET "ÅRETS JULEENGEL" ER UTVIKLET OG EIES AV

SPONSORER

Narvikfjellet bidro med utlån av Narvikhytta

Busstransport bidro med maxi-taxi transport opp til Narvikhytta

- På siden av studier og annet stiller hun gjentakende opp og gir av seg selv til folk som hun egentlig ikke kjenner. I tillegg har hun en fortid som skulle knekket henne fullstendig. Therese Moen er uten tvil en fantastisk flott og verdig vinner av Årets Juleengel 2015, sa juryleder Inis Ivarsson under overrekkelsen på Narvikhytta. I tillegg til heder og ære var premien en helaften med god mat og drikke. Therese fikk frie tøyler til å invitere med seg inntil ti personer til førjulskvelden. Hun valgte ti av de nærmeste vennene sine. - Dette er virkelig gode venner som har stilt opp for meg når jeg selv har hatt tunge stunder, spesielt dette siste året, forteller Therese Moen. Narvikfjellet stilte Narvikhytta til disposisjon og hadde julepyntet etter alle kunstens regler. Stemningen var allerede god da Busstransport kjørte vennegjengen fra Narvik sentrum og helt opp til hyttedøra. - Vi hadde et lite uformelt vorspiel på et av byens utesteder først, forteller Therese smilende. – Måtte jo feire litt ekstra siden hun som nominerte meg, Anne Lise Eriksen, kom fra Oslo kun for å feire kvelden sammen med meg. Anne Lise er helt enestående menneske. Agenda stilte med egen kokk som disket opp et helt fantastisk julemåltid med ribbe, pinnekjøtt og dessert. Perfekt svor, perfekt krydret. Foruten Inis Ivarsson og avisa I NARVIK, så var senterlederne ved Narvik Storsenter og Amfi Narvik, Kirsten Nystrand og Helge Edvardsen i serveringen. Selv hadde Therese forberedt en tale til hver og en av vennene sine. Og tårene satt løst hos alle. Vennene gråt. Therese gråt. Og vi andre som var tilstede gråt. Historiene satte inntrykk. - Ingen tvil om at vi har valgt rett vinner, sa juryleder Inis Ivarsson med tårer i øynene. Therese er et fabelaktig menneske. Etter taler og matservering entret trubadur Frank Benjaminsen lokalet. Som byens kanskje mest talentfulle musiker fikk han med seg vennegjengen på både allsang og dans. - Denne kvelden kommer jeg til å huske for alltid. En perfekt avslutning for min tid i Narvik, sa vinneren. 17.desember setter Therese et foreløpig punktum for sin tilværelse i Narvik. Da reiser hun sørover for å feire jul i Bergen og i Asker. I januar går turen igjen ut i den store verden. Fire måneder i Afrika står for tur.

Therese sammen med Anne-Lise Eriksen som nominerte henne.

Avisa I NARVIK, Agenda, Narvik Storsenter, Amfi Narvik og Narvikfjellet takker for den fantastiske oppslutningen som årets Juleengel fikk. - Dette er allerede blitt en tradisjon. Vi kommer tilbake med en ny nomineringsrunde også til neste år, sier Rune Dahl, redaktør for avisa I NARVIK.

Musiker Frank Benjaminsen under

HOVEDSPONSPORER AV ÅRETS JULEENGEL 2015: 73 butikker fordelt på to sentre midt i Narvik sentrum. Sport og fritid. Helse og velvære. Mat og drikke. Hjem og hobby. Klær, sko og tilbehør. Amfi – mye å glede seg til. Alltid.


Avisa I NARVIK uke 51/52, onsdag 16. desember 2015

13

Agenda er en betydelig aktør innen cateringtjenester i Narvik og omegn. - Vi leverer mat til alle typer privat- og bedriftsarrangement; store og små; varm og kald mat. Ved arrangementer som bryllup, jubileum, konfirmasjoner, fødselsdag, møter, kurs mm, står vi med glede til deres rådighet, forteller kokk Frank Starberg Larsen Her sammen med Ove Ovesen, Malin Holmstad, Mari Hågensen, Kalle Eriksen, Marie Berg Medby og Samba.

Therese Moen og André Kornelius Bergheim.

EN MANGFOLDIG ARBEIDSPLASS Enten de har en tiltaksplass, er en av de 35 som har er ordinert ansatt, er ansatt som veiledere, jobber i kursavdelingen, i administrasjonen, jobber med service, eller er produksjonsarbeidere. Mangfoldet i Agenda er mye større enn det folk flest kjenner til. Men bedriften er først og fremst en attføringsbedrift som på oppdrag fra NAV skal arbeide for å folk som av en eller annen årsak har vært utenfor - tilbake inn i arbeidslivet. Rundt 70 prosent av inntektene kommer fra dette arbeidet. De resterende 30 prosentene kommer fra catering, bruktikk, kafé, vedsalg, vaskeri og jobbfrukt. - I løpet av 2014 fikk Agenda 29 personer tilbake i jobb. Hittil i 2015 har vi fått 55 tilbake i jobb. Hver eneste som vi formidler tilbake i jobb sparer samfunnet for 250.000 kroner. Bare i år utgjør dette 13-14 millioner kroner, forteller Inis Ivarsson. Hun er daglig leder i Agenda, og veldig stolt av alle som jobber i selskapet.

Agenda er en attføringsbedrift med et hovedmål; å få mennesker tilbake i jobb. - Vi tilbyr flere arbeidsrettede tiltak og har ca. 230 tiltaksplasser. Disse har ulik varighet og innhold. Hvert enkelt tiltak tilpasses de ulike utfordringene den enkelte står overfor, sier Ivarsson. Agenda AS tilbyr et bredt spekter av produkter og tjenester både til bedrifter og privatmarkedet. Målsettingen er å levere service og kvalitet på områdene: Bruktikken og Kafeen på Havna, Catering, Fotterapeut, Kveldsol kro, VTA produksjonen i Holmenveien: Jobbfrukt, Vaskeri, Ved og service.

Mange skåler og god stemning.

Bruktikken På Bruktikken på havna finer du et enormt utvalg av både brukt og nytt. Akkurat nå er butikken pyntet til jul. – Hos oss finner du alt til jula, forteller butikkansvarlig Line Åsheim. – Pyntegjenstander, service, duker, gardiner. Stort sett hver dag får vi levering av nye, brukte ting, og de forsvinner gjerne ut igjen før vi har fått priset varene, forteller Åsheim.

rholdt.

DETTE ER AGENDA: AS eid av Narvik kommune, Nordland fylkeskommune og Sparebanken Narvik. Daglig leder: Inis Ivarsson Styreleder: Per Storlien Omsetning 2014: 37,3 mill. kr Overskudd 2014: 2,42 mill. kr Egenkapital: 6,99 mill. kr.

Selskapet har ca. 230 tiltaksplasser og 33 ordinært tilsatte. 35 plasser er for folk som trenger varig tilrettelagt arbeid. DRIVER MED: Attføring, catering, vaskeri, bruktikk/kafé, vedsalg, jobbfrukt, kursing for næringsliv og andre. Driver også kontakt- og aktivitetstilbudet Plattform 1 for Narvik kommune.

- ditt springbrett videre!


14 

Avisa I NARVIK uke 51/52, onsdag 16. desember 2015

VeckaNs VeckaNs UKENS erBJudaNdeN erBJudaNdeN

TILBUD 14/12–20/12 14/12–20/12 UKE 51

kaNONpris kaNONpris

59)= 59)= /kg /kg

10k 10k /kg /kg

apPeLsiNer apPeLsiNer Spanien. Klasse 1. Spanien. Klasse 1.

KJØTTDEIG Nyhléns Hugosons 10-12% Ca 1000 g. Maks 2 stk/husholdning. KJØTTDEIG Nyhléns Hugosons . 10-12% fett.. Ca 1000 fett. g. Maks 2 stk/husholdning. KJØTTDEIG Ca 1000 g. Maks 2 stk/husholdning. KJØTTDEIG Irland/X-Tra. Irland/X-Tra. 20% fett. Ca 20% 1000fett. g. Maks 2 stk/husholdning. 39:90/kg 39:90/kg

fÖ r dig sO

haNd Lar mem d

shO p

expr ess

fÖ r dig sO

haNd Lar mem d

shO p

expr ess

25k 25k S

twist twist

S

medlemsprismedlemspris

19)= /st 19)= /st

69)= 69)= /kg /kg

JuLEskiNkE JuLEskiNkE

Sverige/Coop. Velg og mellom kokt og saltet. Sverige/Coop. Velg mellom kokt saltet. Ca 1800-3200 g. Ca 1800-3200 g.

ØkOLOgisk JuLEskiNkE ØkOLOgisk JuLEskiNkE

Egg 12-pack Egg 12-pack

Sverige/Coop Änglamark. Änglamark. Velg mellom Velg mellom Sverige/Coop. Frahøns. frittgående høns. StrlSverige/Coop M/L. 300Maks g. 83:33/kg. Maks 2 stk/medlem. Sverige/Coop. Fra frittgående Strl M/L. Marabou. 300Marabou. g. 83:33/kg. 2 stk/medlem. 1:66/stk. kokt og saltet. Ca 3200 1:66/stk. kokt og saltet. Ca 3200 g. 159:/kg g. 159:-/kg

24)= /st 24)= /st BregOtt BregOtt

2 for

2 for

1616

Vispgrädde Vispgrädde

66 66

medlemsprismedlemspris

79)= 79)= /kg /kg

Ost LagRETLagRET Ost

. 2x250 ml. 33:32:-/liter. Kvibille. VelgKvibille. Gjelder ikke økologisk eller laktosefritt. Velg mellom Cheddar lagret 6 NorrmejerierNorrmejerier . 2x250 ml. 33:32:-/liter. Arla. Gjelder Arla. ikke økologisk eller laktosefritt. mellom Cheddar lagret 6 Velg mellom typer. 600 g. 41:50/kg. måneder g, CaGreve 500-1400 g, Greve 17-28%, Präst Velg mellom flere typer. 600flere g. 41:50/kg. måneder Ca 500-1400 17-28%, Präst 17-31%, Herrgård 17-28% og Svecia 28% 17-31%, Herrgård 17-28% og Svecia 28% lagret 9-14 månader lagret 9-14 månader 460-667 g. 460-667 g.

Vis kvitteringen fra Coop Forum på det nye Gruvtrollets Lekeland, og du får

20% RABATT PÅ INNGANGEN!

JuL kO

Lokale avvik kan forekomme. Med forbehold om utsolgte varer.

Coop Forum Kiruna Åpent alle dager 8-22

www.coopnorrbotten.se

aL

Nord 500 g


Avisa I NARVIK uke 51/52, onsdag 16. desember 2015

15

s

N

2

s

/kg

=

=

st

/kg 99k /kg 99k

/kg 79k /kg 79k

/kg 69k /kg 69k

priNskOrV NaturskiNN SPARERIBS JuLEskiNkE iNNERLår SPARERIBS priNskOrV NaturskiNN griLLETgriLLET NordChark NordChark JuLEskiNkE iNNERLår NordChark NordChark kOkt eLLer SALTET kOkt eLLer SALTET NordChark NordChark

4949

95 95 /st /st

aLadåBaLadåB

NordChark NordChark 500 g. 99:90/kg. 500 g. 99:90/kg.

/kg 69k /kg 69k

4949

95 95 /st /st

SPARERIBS mariNerT pressyLtE pressyLtE SPARERIBS mariNerT NordChark

NordChark

NordChark 500 g. 99:90/kg. NordChark 500 g. 99:90/kg.

Julen starter hos oss! Lokala avvikelser kan förekomma. för ev. slutförsäljning. Lokala avvikelser kan förekomma. Reservation förReservation ev. slutförsäljning.

öppettider: www.coopnorrbotten.se öppettider: www.coopnorrbotten.se


16 

Avisa I NARVIK uke 51/52, onsdag 16. desember 2015

Bursdags barnet

Vi gratulerer Andrine og Sondre med 12-års dagene 21.desember!

BURSDAGSHILSENER ER GRATIS HOS OSS. Send på e–post til: hurra@inarvik.org. Hver 14. dag deler vi ut en flott bursdagskake til en av de som har bursdag.

Store bursdagsklemmer fra mamma, pappa og Mia :-)

Vi elske dæ. Stor klem fra lillebror Åsmund, mamma & pappa.

Vinneren kan ta kontakt med oss i Dronningens gate 56 for å få kakebevis.

Vi vil gratulere Vegard Mikal Edorsen som blir hele 7 år den 12. januar. Håper du får en koselig bursdag. Stor klem fra mamma, pappa og storebror Trygve.

Nicolas Garnes Forslund blir 6 år onsdag 2. desember. Gratulere så mye med dagen. Endelig blir det din tur å fylle 6 år. Du er helt fantastisk - god og snill - supergutt.

Patrick Alvolai fyller 4 år, 20 desember. Gratulerer så masse med dagen til verdens beste lillemann! Håper du får en super dag og feiring. Stor klem fra Mamma, Pappa og Dadda :-)

Vår kjære mamma Paula Marie Pedersen i Efjord fyller 70 år den 16 desember. Vi ønsker henne en kjempefin dag.

Nora Lie Pettersen. Hurra for verdens snilleste, morsomste og gladeste Nora som blir 4 åring 4/1-16! Vi er så glade i deg!

Mange gode klemmer og tanker sendes henne fra flere kanter av landet.

Mange klemmer fra hele familien:)

23.desember fyller Lone Elisabeth Nergaard 20 år Hele familien gratulerer så mye

Hilsen mann, barn, svigerbarn, barnebarn og oldebarn

Månedens gratulant kan velge mellom en av disse kakene :)

Månedens bursdagskake går til Mathea Mathea Pettersen fyller 8 år den 28.desember! Endelig er det din tur å feire bursdag og vi håper du får ei super feiring vennen vår! Klæmma fra Tuva, June og Kjello.

KAKEN ER LEVERT AV

steinovnsbakeriet

M Y K L E V O L D

Økonomisk rådgivning? spØr oss om hjelp vi står til tjeneste, enten du har stor eller liten bedrift vi arbeider med: • Lønnsomhetsrådgivning • Regnskapsførsel • Lønn og fakturering • Nøkkeltallsanalyse • Budsjettering • Bistand ved selskapsstiftelse • Søknader • Bistand med styrearbeid og generalforsamlinger

Tom Robert Johansen.

Evy Eriksen.

Tlf. 76 96 46 00 • rolf.karlsen@okoraad.no


Avisa I NARVIK uke 51/52, 50/51, onsdag onsdag 16. 10. desember desember 2015 2014

Gratulerer så masse med dagen din 10.januar! Håpe du får en fin dag!

Andrea Johanne Andersen 6år. Gratulere så mye med dagen. Håpe du får en super dag. Vi elske dæ.

Klæm fra alle oss som e så glad i dæ!

Bursdag klemma ifra Amalie, Mamma og Pappa

23 17

Hipp hurra for vår kjære, gode, sporty og snille Sondre Løkås Dahl som fyller 12 år den 19.desember. Vi ønsker deg en strålende dag! Uendelig glad i deg. Gode klemmer fra Julie, Dina, mamma og pappa. En stor hundesuss fra Molly.

Vellykket julebord Ingeborg Henriette fyller 4 år på nyttårsaften. Gratulere så utrulig mye med dagen til Isak Gratulerer så mye med dagen din, håper dagen som blir 8år den 9desember. Ønsker deg en blir like fin som du. Vi gleder oss til å feire super dag! Vi er kjempeglad i deg. sammen med deg. Vi er kjempeglad i deg. Mange klemmer fra ulrikke, mamma og Bursdagshilsen og klemmer fra lillebror og pappa<3 mamma.

17. januar fyller vår kjære Julie Løkås Dahl 18 år! Vi gratulerer deg så masse med myndighetsdagen - og håper du får en strålende feiring! Vi er uendelig glade i deg og stolte over den flotte jenta du er. Gode klemmer fra Sondre, Dina, mamma og pappa. Og en ekstra god fra Molly.

Narvik og omegn Revmatikerforenings julebord ble avholdt på Quality Hotel Grand Royal torsdag 3.desember. Julebordet ble en stor suksess med venner, familie, våre medlemmer, seniordansere og jernbanepensjonisters forening. Grand tok i mot oss med en pyntet sal, med uforglemmelige borddekorasjoner. Ja, vi fikk virkelig julestemningen. Koldtbordet var ubeskrivelig, ikke bare vakkert og innholdsrikt, men det smakte. Likeledes varmrett ribbe med tilbehør og dessertbordet var av høy kvalitet. Leder takket for den sosiale biten vi ble mottatt med som ble starten på en uforglemmelig julebordsfeiring. Våre fire musikere fra Remix ga en stemning under middagen og med gang rundt juletreet og til dans, der mange deltok. Sangheftene ble flittig brukt. Leder Wilma Knutsen ledet kveldens seremoni og satte pris på våre gjester og den mottakelsen vi fikk. Dagen derpå var kommentarene: ”Vi har aldri vært på et så stilfullt og velsmakende julebord.”

Gratulere så mye med dagen til den kuleste tanta og fineste og snilleste lillesøstra, MariElena Dragly, den 20 desember. Håpe du får en nydelig dag og ei super feiring. Gla i dæ.

Hipp hurra for verdens beste Stine Marie, som fylle 26 år 20.12.15. Vi er supergla i dæ. Bursdagsklem fra Mamma og Tor, StoreAnders, LilleAnders, Amalie, Malin og Anton.

Klem fra Nathaniel,Leander og Nanette

Denne ”lillejenta” vårres og lillesøstera mi blir 25 år 2. juledag. Vi gratulere dæ Grete med bursdagen og håper du får en fin dag. Stor klem fra mamma, pappa og Nina.

Hipp hurra for den kuleste jenta vår Mia Henrysdatter Strøm som fyller 13 år lillejulaften,23.12. Håper du får en flott bursdag, vi e kjempeglad i dæ. Suss og klem fra mamma og pappa.

”Takk for denne fine kvelden og ønsker alt godt for fremtiden.”

God Jul! Wilma Knutsen

LEDER NARVIK OG OMEGN REVMATIKERFORENING

Hipp hurra for kule Henrik som har bursdag 27.desember! Gratulerer med dagen!

Hipp hurra for mor å tante sitt gull Lucas som fyller 4 år 14des.

Klem fra oss nedi bakken :-)

Stooore klemma!

STYRET: Wilma Knutsen, Wiggo Aanes, Edna Mathisen, Laila Aag Mathisen, Kari Gjervan Hartander, May-Britt Sivertsen, Jorunn Henriksen, ikke til stede da bildet ble tatt Sigrun Hol Djupvik, Anne Marie Engen


18 

Jul i Ballangen

Avisa I NARVIK uke 51/52, onsdag 16. desember 2015

GJØR DEG KLAR FOR VINTEREN SPORTSMAN 570 SP EPS

SPORTSMAN 850 SP FOREST

EU-Traktor. Sunset Red

EU-Traktor. Blue Fire

KAMPANJEPRIS

KAMPANJEPRIS

99.900,-

SPORTSMAN 570 SP EPS EU-Traktor. Sunset Red

99.900,-

KAMPANJEPRIS

129.900,-

SPORTSMAN 850 SP FOREST EU-Traktor. Blue Fire

KAMPANJEPRIS

129.900,-

SPORTSMAN XP 1000 FOREST

EU-Traktor. Black Pearl KAMPANJEPRIS

139.900,-

SPORTSMAN XP 1000 FOREST EU-Traktor. Black Pearl

KAMPANJEPRIS

139.900,-

FØRJULSTILBUD. SNØSKJÆR ER INKLUDERT I KAMPANJEPRIS Verdi kr.

10.000,-

Vinsj er standard på alle modeller.

SPORTSMAN

SPORTSMAN

SPORTSMAN

KAMPANJEPRIS

KAMPANJEPRIS

KAMPANJEPRIS

Tilbudet gjelder frem til 31.12.15 eller så langt lageret rekker. 570 SP EPS 850 SP FOREST XP 1000 FOREST Omkostninger tilknyttet klargjøring og registrering kan tilkomme. Kan ikke kombineres med andre tilbud. EU-Traktor. Sunset Red EU-Traktor. Blue Fire EU-Traktor. Black Pearl VELG TRYGT - VELG MARKEDSLEDEREN

HARLEY-DAVIDSON NORD-NORGE 99.900,129.900,139.900,-

WWW.POLARISINDUSTRIES.NO • FACEBOOK.COM/POLARISNORWAY

Ett samarbete med Santander Consumer Bank

Autorisert forhandler av : Polaris, Lynx, Harley-Davidson Bjørkåsveien 18, 8540 Ballangen Tlf 76 92 74 00 / mob 906 99 299 www.arcticharley.no

Tilbudet gjelder frem til 31.12.15 eller så langt lageret rekker. Omkostninger tilknyttet klargjøring og registrering kan tilkomme. Kan ikke kombineres med andre tilbud.

FØLG OSS PÅ FACEBOOK: HARLEY-DAVIDSON NORD-NORGE

Vi har mange typer slitestål, gravetenner og plogstål

Importør av Kobelco

Vi ønsker alle våre kunder og forretningsforbindelser en riktig god jul

Understell og gummibelter til mange typer maskiner

Accountor ønsker deg og dine en gledelig jul Sentrumsveien 65, 8540 Ballangen Tlf.: 76 92 76 70 ballangen@accountor.no

www.accountor.no

Vi har butikk med filter, olje og kjølevæske til bil og traktor. Vi har også arbeidstøy, løfte- surrekjetting og annet løfteutstyr. Vi lagerfører batterier til moped, motorsykkel, bil, traktor og lastebil.

Accountor ønsker deg og dine en gledelig jul Sentrumsveien 65, 8540 Ballangen Tlf.: 76 92 76 70 ballangen@accountor.no

NYE OG BRUKTE DELER TIL ANLEGGSMASKINER AVD. BALLANGEN TLF: 40 43 34 40/ 47 97 29 01 Mail: kjell@entrack.no/morten@entrack.no www.entrack.no ● Du finner oss i Bjørkåsveien 20, 8540 Ballangen

www.accountor.no


Avisa I NARVIK uke 51/52, onsdag 16. desember 2015

ÅPNINGSTIDER RESTAURANT I JULA:

Jul i Ballangen

Bal-Kroa ønsker alle en riktig god jul og et godt nyttår. ÅPNINGSTIDER BAR I JULA:

23. Desember 11.00 - 23.00

Julaften STENGT

Julaften STENGT

1. Juledag 21.00 - 03.30

1. Juledag STENGT

2. Juledag 20.00 - 03.30

2. Juledag 14.00 - 20.00

STOR romjulsfest med Espen Askeladd og hjelperne

27. Desember 14.00 - 20.00 28. Desember 14.00 - 20.00

27. Desember 20.00 - 01.00

29. Desember 14.00 - 20.00

28. Desember 20.00 - 01.00

30. Desember 14.00 - 20.00

29. Desember 20.00 - 03.30

Nyttårsaften STENGT

SCENESTREKK spiller opp til dans og allsang!

1. Nyttårsdag STENGT

30. Desember STENGT

2. Nyttårsdag 12.00 - 23.00

Nyttårsaften 21.00 - 03.30 1. Nyttårsdag 21.00 - 03.30 2. Nyttårsdag 21.00 - 03.30

Lik oss på Facebook! TRENGER DU HJELP TIL DITT ARRANGEMENT? Vi tar i mot alle typer selskap og cateringoppdrag. Ta kontakt med oss på tlf. 76303344 eller mail post@balkroa.no for en uforpliktende prat!

Vi sees på Bal-Kroa!

God jul!

19


20 

Jul i Ballangen

Avisa I NARVIK uke 51/52, onsdag 16. desember 2015

Tlf: 76 92 60 00 • www.ballangen-energi.no • E-post: post@ballangen-energi.no

BALLANGEN ENERGI AS – så mye mer enn bare en kraftleverandør

Vi ønsker alle våre kunder God Jul og Godt Nytt År!

Ballangen Energi AS sponser årlig en rekke lag og foreninger i Ballangen kommune med midler. Foreningene er en viktig bidragsyter til kultur og aktivitet i lokalsamfunnet. Alle disse har arrangementer som engasjerer folk både i og utenfor kommunen. For tiden har Ballangen Energi AS avtaler med følgende:

PULS, Ballangen Ski, Ballangen Turn Ballangen Skytterlag, KFUK – KFUM speidere, Ballangen Fotballklubb, Ballangen Flerbrukshall, Ballangen Musikkforening, Kjeldebotn Musikkforening, Håfjell Fiske og Frilutsforening

Miljø, kvalitet, mangfold

Vi ønsker alle innbyggere og næringsdrivende i Ballangen God Jul & Godt Nytt År Ballangen kommune – himmel på jord


Jul i Ballangen

Avisa I NARVIK uke 51/52, onsdag 16. desember 2015

21

Et konsept fra Kraftinor

ER BLITT TATT GODT I MOT

TEKST OG FOTO: OLE-EIVIND JOHANSEN

Bilxtra er en kjede med 250 bilverksted spredt over hele landet. I Ballangen tar verkstedet service på alle bilmerker samt påhengsmotorer. Verkstedet har i dag tre ansatte. Ketil Slåttli og Torbjørn Nymo som mekanikere og Dagfinn Thomassen i kundemottak. - Ambisjonene våre er å skape en trygg og god arbeidsplass, og etter hvert øke staben når arbeidsmengden tilsier det, sier Thomassen. Lokalene til BilXtra har stått tom siden 2003 da Jan Åge Olsen og Ballangen Bil & Motor la ned sin virksomhet. Det litt morsomme her er at både Ketil og Torbjørn tidligere jobbet hos Jan Åge. Nå er de tilbake i samme lokaler som tidligere. - I tillegg til verkstedbiten er planen framover å bygge opp en butikk med båt- og bilutstyr. Vi jobber også med å få agenturet på et stort båtmotor-merke, sier Dagfinn Thomassen. BilXtra Ballangen har fem års garanti på alle originaldeler, og kan skaffe alt av deler til bil- og båt. Bedriften er forhandler av Watski, båtutstyr til små og store båter.

Bengt Fredly Østnes Sjåførlærer

Vi har byttet til Idrettsstrøm IDRETTSSTRØM

rekylreklame.no

Bilxtra Ballangen åpnet i september i lokalene til tidligere Ballangen Bil & Motor i Ballangen. – Vi har fått en fin start og blitt veldig godt mottatt av kunder både i Ballangen og distriktet, forteller daglig leder Dagfinn Thomassen.

har redusert Trafikkskola Start sine strømkostnader samtidig som de gir støtte til Narvik Ishockeyklubb. Vil du spare penger samtidig som du støtter ditt idrettslag? Bestill på www.kti.no eller ring Kraftinor på 02006

BYTT! SPAR! STØTT!

02006 | firmapost@kraftinor.no

www.kti.no


22 

Avisa I NARVIK uke 51/52, onsdag 16. desember 2015

Alle kjenner no

VIL DU BIDRA? SEND EN SMS MED TRN TIL 2160. DA GIR DU 100,- SOM GÅR UAVKORTET TIL BARNEKREFTSFORSKNING. Du kan også gi valgfri donasjon direkte til kontonr 9775.32.39514

Skal til Paris: Fra venstre Frode Fagerthun, Bjørn Sivertsen, Rainer Jakobsen og Linn Røtnes i Team Rynkeby.


Avisa I NARVIK uke 51/52, onsdag 16. desember 2015

23

oen som har hatt kreft Nesten alle kjenner noen som har hatt kreft. Da er det godt å kunne hjelpe, forteller Frode Fagerthun. Han er en av totalt ti personer fra Narvik som er på Team Rynkebys nord-norske sykkellag. Gjennom Fagerthun Bil er han også en viktig samarbeidspartner til Barnekreftforeningen. TEKST OG FOTO: RUNE DAHL

Team Rynkeby er et nordisk veldedighetssykkellag som hvert år sykler til Paris for å samle inn penger til kreftsyke barn og deres familier. Team Rynkeby ble stiftet i 2002, da 11 mosjonssyklister med tilknytning til den danske juiceprodusenten Rynkeby Foods A/S bestemte seg for å sykle til Paris for å se avslutningen av Tour de France. I dag består Team Rynkeby av 1600 mosjonssyklister og 400 hjelpere fordelt på 38 lokale lag fra henholdsvis Danmark, Sverige, Finland, Norge og Færøyene. For første gang deltar det i 2016 et rendyrket nord-norsk lag. - Ting har begynt å løsne. Det er tydelig at folk har sett vi er her. Men vi har fortsatt en stor jobb å gjøre. Team Rynkeby-general i Narvik, Bjørn Sivertsen gleder seg over den positive mottakelsen teamet har fått i hjembyen. Sivertsen er en av 8 sykkelmosjonister fra Narvik som denne sesongen er med på det nord-norske laget til Team Rynkeby. I tillegg vil det reise med to lokale servicefolk. DISSE DELTAR FRA NARVIK: Anders Ericsson Bjørn Sivertsen Frode Fagerthun Jan Ove Grandalsmo Knut Leikvam Karl-Henrik Karlsen Linda Skoglund Linn Røtnes Rainer Jakobsen Katrine Frantzen

- Hovedoppgaven vår er å samle inn penger og bidra til at barn og familier får gode lyspunkter i en ofte vanskelig tid. Vi bidrar også med penger til forskning på barnekreft. Pengene vi får inn går uavkortet til Barnekreftforeningen, forteller Rainer Jakobsen.

Narvik-Sortland syv dager på rad. Lagene starter på forskjellige steder i Skandinavia, men samles før sluttetappen inn til Paris. Da er det et 1,5 kilometer langt ”tog” av syklister som med politieskorte sykler inn i Paris sentrum. Opp Champs-Elysees, gjennom Triumfbuen, Eiffeltårnet før de til slutt ender opp ved Invalidedomen. - Det er en fantastisk ting å få oppleve, skaper stor oppmerksomhet rundt arbeidet vårt og er et flott høydepunkt for alle som deltar, forteller Sivertsen. Denne sesongen deltar det fire lag fra Norge. Og for første gang er det altså etablert et rent nord-norsk lag. 8 mosjonssyklister fra Narvik og 27 stk fra Bodø-området. I tillegg reiser det med 10 servicefolk. Narvikteamet har gjennom vinteren fellestrening to ganger i uken og gjennomfører også en rekke egentreninger. Når det blir bare veier blir de ofte å se på veiene i deres gule Rynkebydrakter. Det er et krav om at alle må ha syklet 2500 kilometer før de får lov å sykle til Paris. - Vi jobber med å skaffe økonomiske samarbeidspartnere i Narvikregionen, i tillegg til at vi skaper oppmerksomhet om saken vår gjennom arrangementer i byen. Sponsor-

Narvikgjengen samlet.

Bjørn Sivertsen håper at mer midler i fremtiden skal bli brukt til forskning på barnekreft. - I mitt hode er det merkelig at det brukes så få ressurser på forskning av barnekreft. Ingen vet hvorfor barn blir rammet, i motsetning til voksne så har ikke barn hatt noen ytre påvirkninger som kan medføre til kreftdiagnosen, sier Sivertsen. I tillegg til pengeinnsamlingen så er hovedmålet hvert år å sykle fra Oslo til Paris. En strekning på drøye 1300 kilometer som tilbakelegges på en uke. Det er som å sykle

markedet har begynt å løsne, men vi har fortsatt en stor jobb å gjøre, sier Sivertsen. Mens vi snakker tikker det inn en tekstmelding om at Funn AS stiller som gullsponsor og går inn med 50.000,- til Barnekreftforeningen og forskning på barnekreft. - Fantastisk! Funn er nok en gang en viktig bidragsyter til Barnekreftforeningen. I 2015 donerte Team Rynkeby 60,5 millioner NOK til kampen mot barnekreft. Av dette gikk 2,536 millioner til Barnekreftforeningen i Norge.


24 

Avisa I NARVIK uke 51/52, onsdag 16. desember 2015

www.siwsmatblogg.no

Siws aquavitsild

Siws tomatsild

Sild til jul er for mange en selvfølge. Det lages mange varianter som settes på koldtbordet. Du har sikkert din favoritt. Prøv å lage aquavitsild også. Denne som de fleste andre sildevariantene er meget enkel å lage. Det vil i løpet av de neste dagene komme flere sorter med sildepålegg. Nydelig sild fra Fiskehallen i Narvik.

Denne tomatsilden er min favorittsild og mitt favorittpålegg til jul. Som annen sild er det lett å lage og bør lages minst ett døgn før servering og den har alltid sin naturlige plass på et julekoldtbord. Det finnes nok mange varianter av tomatsild. Denne vil jeg anbefale neste gang du skal lage tomatsild. Nydelig kryddersild er fra Fiskehallen i Narvik. Du trenger: 4 stk kryddersildfileter 2 stk løk 200 g sukker 1/2 dl 7% eddik 1 dl vann 1/2 dl soyaolje 1 dl tomatpuré 4 stk store laurbærblad

Du trenger: 4 stk spekesildfileter 1 stk rødløk 4 stk vårløk 2 ss hel pepper 1/2 dl aquavit Du trenger til laken: 1 dl 7% eddik 2 dl vann 1 1/2 dl sukker

Når du kjøper sildefiletene spør din fiskehandler om hvor lenge sildefiletene må vannes ut. For å unngå at det skulle bli for salt vannet jeg ut sildefiletene i ca 5 timer. For å korte ned på tiden med 1-2 timer kan du legge fileten i melk. Hell av vannet og skjær sildefiletene i passe «gaffelbiter». Rensk og skjær løken i halve ringer, skjær vårløken i tynne ringer. Ha alle ingrediensene i en skål. Lag laken som nedenfor. Ha alle ingrediensene i en bolle og bland til sukkeret er oppløst. Hell laken over aquavitsilden og la det stå i kjøleskapet minst 1 døgn før servering. Velbekomme:)

Når du kjøper sildefiletene spør din fiskehandler om hvor lenge sildefiletene må vannes ut. Jeg vannet ut sildefiletene i ca 5 timer. For å korte ned på tiden med 1-2 timer kan du legge filetene i melk. Hell av vannet og skjær sildefiletene i passe «gaffelbiter». Rensk og skjær løken i halve ringer. Ha sukker, eddik, vann, soyaolje og tomatpuré i en skål og visp det sammen med en ballongvisp til det tykner. Det tar ca 1 minutt. Ha i sild, løk og laurbærblad og bland sammen. La tomatsilden stå i kjøleskap i ett døgn før servering. Velbekomme:)

Stein Ivar Wold (SIW)

Synger julen inn Vil du komme i god julestemning så bør du ta turen til Ankenes kirke 16.desember. – Da inviterer vi til tradisjonelle “Vi synger julen inn” i Ankenes kirke, forteller Øivind Bakken, kantor i Ankenes. Årets program er svært variert og folkelig. FØLGENDE DELTAR:

Narvik Korforening – dir. Trond Østrem Ankenes Blandakor - dir. Helga Elisabeth Bye Ellen-Margrethe Sjølander – klarinett Cristina Andersen – sang Ingrid Kristina Leiråmo - trompet Ankenes Skolekorps - dir. Ingrid Kristina Leiråmo Narvik Jernbanekor – dir. Julia Harbrecht Øivind Bakken – orgel Billettsalget foregår ved inngangen. Barn/ungdom slipper gratis inn.


Avisa I NARVIK uke 51/52, onsdag 16. desember 2015

25

MagasinNarvik handler om en unik liten by. Om en nord-norsk by med et rått alpinanlegg, flotte studiemuligheter, klassiske friluftsopplevelser og ikke minst enorme utviklingsmuligheter. MagasinNarvik er et underholdende magasin om aktiviteter og atmosfære. Utgivelse: Februar 2016 Annonsefrist: 7. januar 2015 Kontakt Ole-Eivind Johansen hvis du vil annonsere eller er interessert i å høre mere om distriktets beste og største destinasjonsmagasin. Tlf: 950 74 326, mail: ole@inarvik.org For redaksjonelle tips kontakt Rune Dahl på mail: rune@inarvik.org

me for la k e r k is t s a 96 sider fant gn. e Narvik og om stinasjonsmagasin! de Byens store Les alle våre utgaver på www.magasinnarvik.no MagasinNarvik, en team-produksjon av gjengen bak avisen I NARVIK.

EL KONTROLL KAMPANJE:

Bestill el. Sjekk av din bolig før 31.12 med utførelse i 2016 å få 20

% RABATT

Normal pris. Enebolig 2600 inkl mva leilighet 1600 inkl.mva Bestilling sendes til narvik@haneseth.no

Vi ønsker alle kunder og samarbeisdspartnere en riktig god jul og godt nyttår!

Fagernesveien 56, 8514 Narvik Tlf: 76 95 55 50


26 

Avisa I NARVIK uke 51/52, onsdag 16. desember 2015

Min første, store Året var 1951. Det var høst, og Nor og Mjølner skulle spille nord-norsk cupfinale på Narvik Stadion. Og jeg hadde fått lov til å gå og se den. TEKST: ARNE ØRNTUVIK Det var nemlig ikke noen selvfølge at mor Hjørdis skulle la minstegutten på knapt seks år få dra på en kamp som ville samle flere tusen, til dels opphissete tilskuere. Uten selv å være spesielt fotballinteressert hadde hun fått med seg den intense stemningen i byen foran dette oppgjøret. Det handlet ikke bare om å vinne cup-pokalen. Minst like viktig var det å vise hvem som var det beste laget i Narvik. Ikke bare angikk det spillerne. Også hos alle Nor- og Mjølnertilhengerne satte byoppgjørene sterke følelser i sving, den gang som nå. Bare spør en Evertonsupporter om synet på Liverpool FC. Men Hjørdis ga sin tillatelse til at jeg kunne dra på Stadion da hun ble forklart hvem som skulle passe på meg. Og gutten som hadde tatt på seg

1

oppdraget, slik han seinere har påtatt seg utallige oppdrag i fotballsammenheng, var ni år gamle Terje Skarsfjord. Og vi skulle naturligvis heie på Mjølner. At Mjølner var valgt som favorittklubb for oss begge, kunne naturligvis bare være reint tilfeldig. Men det er slike beslutninger som regel ikke, viser forskning. Så hvorfor valgte Terje og jeg å heie på Mjølner? Forklaringa er enkel. Vi hadde begge eldre brødre som spilte på Mjølner sitt guttelag. IKKE BARE IDRETTSKONKURRANSER PÅ FRAMNES Men guttene på Framnes konkurrerte ikke bare i fotball. De laget konkurranser om det meste, og noen var kanskje i drøyeste laget.

Nilsen-gården i Knut Hamsuns gate 24, eller Villaveien som den nå heter, ble okkupert av tyskerne under krigen, og vår familie måtte evakuere til Lofoten. På tomta satte okkupantene opp ei brakke som ved krigens slutt ble forlatt med mye krigsmateriell i, blant annet en del bajonetter. En ettermiddag fant min bror Tor og vårt søskenbarn Arne ut at de skulle se hvem som var best i bajonettkasting. Bajonettene, ikke akkurat små fruktkniver, ble hentet fram fra brakka. Ved siden av den sto utedoen som fortsatt var i bruk. Over døra på denne utedoen var det laget ei åpning for å utnytte dagslyset når det var mulig. Inn gjennom den skulle bajonettene. Det var bare ei hake med akkurat dette konkurransemålet. Utedoen var jevnlig i bruk

2


Avisa I NARVIK uke 51/52, onsdag 16. desember 2015

27

fotballopplevelse da det bodde femten mennesker i huset. Og i sin iver etter å ta hjem husmesterskapet i bajonettkasting, tenkte ikke guttene på å undersøke om det tilfeldigvis var noen som var gått inn i «lillehuset» mens de hentet fram konkurranseredskapene. Den første bajonetten ble sendt av gårde, bommet på målet, og smalt i dodøra. Brått gikk den opp. Der satt farsan. Redd og rasende da han oppfattet hva som foregikk. Det ble med det ene kastet, og utedassen vernet for konkurranseformål så lenge den var i bruk. MJØLNERSEIER I FINALEN Veien til finalen hadde ikke vært lett for Mjølner som hadde slitt i flere kamper. Nor på sin side, vinner av den nord-norske cupen året før, hadde hatt få problemer med å nå dit. Terje og jeg kom oss greit inn på banen, og fant oss en plass på den en meter breie jordstripa som stakk ut under gjerdet mot Idrettsveien. Som tribune for oss barn var

den godt egnet med ei bratt skråning nedenfor som gjorde at ingen voksne stengte utsikten. Derfra opplevde vi en målløs første omgang. Så løsnet det for de rød-hvite. I løpet av andre omgang ble Nor feid av banen, og keeperen deres måtte fem ganger plukke ballen ut av nettet. Den røde delen av tilskuerne var i ekstase. Det deilige med en slik stor seier er at det aldri blir spørsmål om den er fortjent eller ikke. Ingen som forlot Narvik Stadion denne ettermiddagen gjorde det. Selv ikke den blåeste kverulant. For den stakkars mannen i Nor-målet var det ille nok å slippe inn fem baller bak seg. Verre var det som ventet han neste morgen. Som del av et arbeidslag i Narvik kommune som gravde vanngrøft bak målet mot Framnes hadde hans arbeidskamerater lovt at ble det tap mot Mjølner, ville han bli slengt i grøfta og spadd over. Han var syk på mandag, sa ryktene.

NI MAGRE MESTERSKAPSÅR Terje fikk meg trygt hjem etter kampen. For Mjølner fulgte ni magre år når det kommer til mesterskapspokaler for A-laget. Ja, til dels ble de slaktoffer for HIL som ble det dominerende nord-norske laget på femtitallet. Men i 1960 hadde klubben igjen fått fram et lovende lag, og dette laget hadde nå sikret seg retten til å spille nord-norsk cupfinale mot HIL i Harstad. Vi var flere tusen Narvikværinger som tok turen for å overvære denne kampen. Terje var nå blitt 18 år, og fast på A- laget. Ja, så god var han blitt, at han som første nord-norske spiller ble tatt ut til et aldersbestemt landslag. Dessverre kolliderte denne juniorlandskampen med cupfinalen, og lojal mot klubben som Terje alltid har vært, valgte han å spille med sine lagkamerater i Harstad. Det ble et lykkelig valg. Mjølner vant 2-1, og en lang opptur for klubben hadde startet.

”Denne artikkelen var ment å stå i planlagte Mjølnerposten, som dessverre ikke kommer ut i år. Artikkelen er et historisk tilbakeblikk på klubben i mitt hjerte.” ARNE ØRNTUVIK, mangeårig trener på både ungdoms- og seniornivå i Mjølner. Vi planlegger å publisere flere artikler skrevet av Ørntuvik i utgavene våre framover. 1. FK Mjølner - Nordnorsk mester 1960. Stående fra venstre: Per Helge Kristiansen, Truls Skarsfjord, Per Mogstad, Kjell Larsen, Bernt Bentzen og Ingulf Ingebrigtsen. Foran fra venstre: Torfinn Sørensen, Harald Sørensen, Egil Mikalsen, Knut Hagen og Terje Skarsfjord. 2. FK Mjølner - Nordnorsk mester 1951. Stående fra venstre: Harald Næss, Per Søderblom, David Hansen, Gunnar Wist, Torstein Hansen, Manken Henriksen, Rolf Ellingsen og Kåre Henriksen. Foran fra venstre: Ludvik Halvorsen, Steinar Hjertholm og Olaf Andorsen. Karstein Bjørgan som gikk inn for skadete Kåre Henriksen, er ikke med på bildet.


28 

Avisa I NARVIK uke 51/52, onsdag 16. desember 2015

RENOVASJON JULEN 2015

I FORBINDELSE MED JULEN 2015 BLIR DET NOEN ENDRINGER AV TØMMEDAGER I NARVIK KOMMUNE. Vær oppmerksom på at det er to oddetallsuker etter hverandre (53 og 1), noen abonnenter får utført ekstratømming av brennbart avfall.

Følgende endringer gjøres i uke 52 (21-25.12) Gjeldende område

Avfallstype

Ordinær tømmedag

Erstattes med ny tømmedag

Ankenes-Håkvik, abonnenter med renovasjon 24.12.15

Matavfall

Torsdag 24.12.2015

Mandag 21.12.2015

Grindjord, Skjomen og Vidrek

Mat og Brennbart

Torsdag 24.12.2015

Mandag 21.12.2015

Fagernes-Havnegata

Matavfall

Fredag 25.12.2015

Tirsdag 22.12.2015

Ankenes, abonnenter med renovasjon 25.12.15

Brennbart

Fredag 25.12.2015

Tirsdag 22.12.2015

Finbekken

Mat og Brennbart

Fredag 25.12.2015

Tirsdag 22.12.2015

Følgende endringer gjøres i uke 53(28.12.15-1.1.16) Matavfall: All renovasjon av matavfall utgår fra og med 28. desember til og med 1. januar 2015(uke 53). Brennbart avfall: Følgende endringer av tømmedag: Gjeldende område

Avfallstype

Ordinær tømmedag

Erstattes med ny tømmedag

Ankenes-Håkvik, abonnenter med renovasjon 31.12.15

Brennbart

Torsdag 31.12.2015

Mandag 28.12.2015

Deler av Håkvik, Håkvikdalen og Skjomnes

Mat og Brennbart

Torsdag 31.12.2015

Mandag 28.12.2015

Ankenes, abonnenter med renovasjon 1.1.2016

Brennbart

Fredag 1.1.2016

Tirsdag 29.12.2015

Fagernes-Havnegata

Brennbart

Fredag 1.1.2016

Tirsdag 29.12.2015

Beisfjord Nord

Mat og brennbart

Fredag 1.1.2016

Tirsdag 29.12.2015

På grunn av to oddetallsuker etter hverandre utføres ekstratømminger av brennbart avfall i uke 53 og 1 etter følgende oppsett: Gjeldende område

Avfallstype

Ordinær tømmedag

Ekstratømming utføres

Slettafeltet-Herjangen

Brennbart

Onsdag 13.1.2016

Onsdag 30.12.2015

Ankenes kirke-Beisfjord bru

Brennbart

Fredag 15.1.2016

Torsdag 31.12.2015

Øvre Jernbanegate-Taraldsvik

Mat og brennbart

Mandag 11.1.2016

Mandag 4.1.2016

Fjellheim-Oscarsborg abonnenter med opprinnelig renovasjon av brennbart avfall 11.1.2016

Brennbart

Mandag 11.1.2016

Mandag 4.1.2016

Grindjord, Skjomen og Vidrek

Mat og Brennbart

Torsdag 14.01.2016

Mandag 4.1.2016

Skistua - Øvre Oscarsborg- Fossestua-Furumoen

Brennbart

Tirsdag 12.1.2016

Tirsdag 5.1.2016

Finbekken

Mat og brennbart

Fredag 15.1.2016

Tirsdag 5.1.2016

Narvik Sentrum/Gate 1 og 2, Bjørnsonsvei og nærliggende veier

Brennbart

Onsdag 13.1.2016

Onsdag 6.1.2016

E6 Narvik-Bjerkvik, abonnenter med renovasjon 13.1.2016

Mat og brennbart

Onsdag 13.1.2016

Onsdag 6.1.2016

Fra og med torsdag 7.1.2016 utføres renovasjon som ordinært For detaljert informasjon se www.narvikvar.no eller www.hrs.no Eventuelle spørsmål frem til 31.12.15 kontakt sentralbord Narvik VAR 76 91 37 00 Fra 1.1.2016 kontakt sentralbord HRS 769 22000, eller renovasjon 90 50 96 04


Avisa I NARVIK uke 51/52, onsdag 16. desember 2015

29

LAPPORTEN KATTERJÅKK

BUNKRE BILLIG

k 69K SVINEFILÉT FRYST

TILBUD DENNE UKEN

UKE 51

GOD PRIS!

6 FOR

59k MULTIVITAMIN FRUKTDRIKK

Danmark

Glocken, 2 liter, pris pr liter: 4,92 kr

69)* KJØTTDEIG STOR PAKKE

Nyhléns Hugosons. Maks 2stk/husholdning

79)*

69)* JULESKINKE KOKT

Coop, Økologisk juleskinke, Coop Änglamark kokt eller saltet. Pris pr kg 159:-

39)*

19)* EGG 12-PACK.

Sverige/Coop, Fra frittgående høns. Strl M/L. Pris pr stk 1,66 kr

AGENTER FOR SYSTEMBOLAGET Du bestiller, vi leverer!

LAGRET OST Kvibille Cheddar

MAMMAS KJØTTBOLLER Scan. 1 kg. Maks 2stk/husholdning

Gjelder så lenge lageret rekker. Åpningstider og kontaktinformasjon: coopnorrbotten.se


30 

Avisa I NARVIK uke 51/52, onsdag 16. desember 2015


Avisa I NARVIK uke 51/52, onsdag 16. desember 2015

31

Rekordoppslutning Nissefakkeltoget strakk seg fra Aurora Narvik kino og helt opp til Narvik Storsenter. Og begge salene på kinoen måtte tas i bruk. Arrangementet Julebyen Narvik ble en stor suksess. TEKST OG FOTO: RUNE DAHL

Årets Julebyen Narvik-arrangement fikk en enorm oppslutning, og arrangøren Narvik Event ble tatt litt på sengen av antallet som møtte opp. - Vi klarte å få inn 370 barn og voksne på Ankeret og Mea. Dessverre var det en lang kø på ca 100 stk som det rett og slett ikke ble plass til. Dette skal vi ta opp til evaluering foran neste års arrangement, sier Ole-Eivind Johansen i Narvik Event. Men for de heldige som fikk plass inne i kinosalene var stemningen meget god. - Jul i Flåklypa er allerede blitt en slager blant både barn og voksne, forteller Roger Edvardsen ved kinoen.

Etter kinoen var det klart for nissefakkeltog. Det ble en magisk stemning blant de over 500 som sakte beveget seg oppover mot Narvik Storsenter. Her ble arrangementet avsluttet med nissedisco inne på senteret for alle danseglade barn. Julebyen Narvik er et fullstendig gratis arrangement for de som deltar. Narvik Event med sine samarbeidspartnere Aurora Narvik kino og Narvik Storsenter gjør dette på dugnadsbasis for å skape en trivelig førjulstid i byen.


32 

Avisa I NARVIK uke 51/52, onsdag 16. desember 2015

Vi ønsker alle våre abonnenter og samarbeidspartnere en riktig God Jul og et Godt Nytt År!

n n va

k k i dr

DET SPESIELLE ØYEBLIKKET Det er så mange historier rundt oss hele tiden. Som bare venter på å bli fortalt. På en bryllupsdag dukker de opp overalt. Øyeblikk. Det gjelder bare å se dem. Og fange dem. Jeg er en portrett & bryllupsfotograf, som fanger øyeblikk slik de naturlig utspiller seg. Uten å posere, eller dirigere. Uten studio. Jeg foreviger bryllupsdagen slik den er. Med en litt uvanlig touch. Å få være bryllupsfotograf er et privilegium. Jeg får være tilstede ved to menneskers kanskje største dag i livet. Får være den som skal forevige det. Får fotografere slik at øyeblikk blir bevart, så brudeparet kan føle dagen på nytt… En veldig takknemlig og givende måte å bruke tiden min på.

Bookingen for 2016 er åpnet

FOTOGRAF RUNE DAHL www.runedahl.no rune@inarvik.org

ik v r na


Avisa I NARVIK uke 51/52, onsdag 16. desember 2015

33

Kultur

nytt

ROMJULSROCK 2015 Mandag 28. desember 2015 Kl. 19.00 – Mørkholla Romjulsrock er tilbake og denne gang med en variasjon mellom ung rock og mere etablert rock. Disse skal sørge for en flott konsert i romjula;

STAR WARS: THE FORCE AWAKENS

Onsdag 18. november Den siste og nyeste episode i den episke sagaen ”Star Wars” finner sted 30 år etter ”Jediridderen vender tilbake” fra 1983. May the force be with you!

- VERKTØY - THIS WAY UP - KES - CONFIDENCE - DÅBACH m/venner

IN THE HEART OF THE SEA

Fredag 25. desember Basert på den utrolige og sanne historien som inspirerte til boken Moby-Dick

MØRKETIDSKONSERT MED GROMS PLASS Onsdag, 30. desember KL. 21.00 – TEATERSALEN Årets Mørketidskonsert er lagt til onsdag 30.desember. Som tidligere vil overskuddet av konserten gå til skoleprosjektet for barn av romfolket, i Narviks vennskapsby Kikinda. Også i år vil vi få med oss gode hjelper på scenen; Ken Zahl, Torbjørn Dåbach, Hans Urban Andersson og Silje Leirvik. I tillegg vil Narvik korforening presentere 2 låter fra felleskonserten som skal være i mai. Foto: Karl Inge Punsvik

I BLANKE MESSINGEN

JOY

SOLAN OG LUDVIK HERFRA TIL FLÅKLYPA

Fredag 25. desember Endelig skal det avgjøres hvilken bygd som er best, Flåklypa eller Slidre. Øvelsen er det tradisjonsrike Osteløpet, og optimisten Solan er Flåklypas representant.

POINT BREAK

Fredag 25. desember En ung FBI agent infiltrerer et team med ekstremsportutøvere som han mistenker for å stå bak en rekke enestående, sofistikerte ran. Undercover, og med fare for eget liv, forsøker han å bevise at disse atletene er arkitektene bak eksepsjonelle ran som har en dypere mening enn bare pengeverdien i seg selv.

Fredag 25. desember Storfilmen JOY er inspirert av den legendariske businesskvinnen Joy Mangano, en oppfinner og entreprenør som grunnla en mektig familiebedrift og imperium. Svik, forræderi, tap av uskyld og knuste hjerter baner vei i denne intense og ektefølte komedien.

Fredag 22. januar 2016 Kl. 19.00 – Teatersalen Med feiende musikk og storslått scenografi og kostymer får vi vite den nakne sannheten om hvordan de seks arbeidsløse stålarbeiderne kommer seg ut av en trøstesløs hverdag. De kaster klærne – foran horder av hylende kvinnfolk. Ideen får Jerry etter å ha sett en plakat for et strippeshow med Chippendales. Han trommer sammen arbeidskamerater og tenker «kan de, så kan vi». Ingen av arbeiderne har kroppene til de kjente stripperne, men de har bøttevis med sjarm. De vant publikums hjerter i filmen med samme navn fra 1997, og de har gjort det på teaterscener verden over.

JONAS EN MANN VED NAVN OVE

Fredag 25. desember 59-åringen Ove er nabolagets hissigste ordensmann, som for noen år siden ble kastet ut som styrer av borettslaget. Men det gir Ove blanke i og styrer fremdeles med jernhånd over fellesarealene.

Søndag 24. januar Kl. 19.00 – Teatersalen Historien om en liten gutt som ikke kunne lese eller kanskje heller historien om et lite land som ikke kunne se. Forestillingen Jonas er basert på Jens Bjørneboes roman fra 1955. Romanens hovedperson er en førsteklassing som er i ferd med å gå til grunne i et trangsynt og kulturfiendtlig skolesystem. Gjennom fortellingen om den unge gutten med lesevansker, gir Bjørneboe oss en nådeløs kritikk ikke bare av skolesystemet på femtitallet, men av det norske samfunnet som helhet.


34 

Avisa I NARVIK uke 51/52, onsdag 16. desember 2015

Alle lag og foreninger annonserer gratis hos oss. Send annonsen til ole@inarvik.org

KJØP MINE KJOLER

Lions Club Narvik / Ankenes selger også i år

JULETRÆR

NARVIK OG OMEGN REVMATIKERFORENING Vi takker alle våre medlemmer og andre for godt samarbeid i 2015!

ved REMA 1000 på Ankenes

Vi ønsker dere alle ei god jul og ett godt nyttår!

og ved DOMUS-SENTRET på Frydenlund

Julelotteriet er trukket og gevinstene levert ut.

Vi startet salget, torsdag 10.desember og vi har åpent alle hverdager fra kl.1100 til kl.1800 (Lørdager kl.1100-1600). Søndager stengt. Vi regner med å avslutte salget mandag 21.12. Alle inntektene fra juletresalget går først og fremst til sosiale og kulturelle formål i nærmiljøet, men vi støtter også mange nasjonale og internasjonale prosjekter.

Takk til alle som støttet oss! Alle våre faste aktiviteter starter opp igjen fra mandag 4. januar 2016.

STYRET

TIRSDAG 8. MARS FRA KL.12 PÅ AMFI 2. ETG. Pr. kjole maks kr 200.

Inntekten går til UTDANNELSE av vanskeligstilte kvinner i Rwanda. ARR.: NARVIK SOROPTIMISTKLUBB

Løs kryssordet og vinn ett skrapelodd Blant de rette løsningene trekker vi en vinner. Gevinst: 3 stk GriseFlax-lodd Vinneren offentliggjøres i neste utgave 27. januar. Vi vil ha din løsning senest onsdag 20. januar. Velkommen til oss eller send kryssordet i konvolutt til: Mediaguttan, Dronningens gate 56 8514 Narvik Merk konvolutten “Kryssord” Flaxloddene henter du i vår redaksjon i Dronningens gate 58.

Navn: .......................................................................................................... Adresse: ................................................................................................... .......................................................................................................................

Vinner i forrige utgave: Holger Hagan Ballangen


Avisa I NARVIK uke 51/52, 47/48,onsdag onsdag16. 18.desember november2015 2015

35 43

Til tjeneste – Vi er tilstede når du trenger vår hjelp BANK

Vi gjør det mulig for kundene å nå sine mål – Din lokalbank Kongens Narvik Kongens gt. gt.24, 50, 8502 8503 Narvik Telefon: 76 91 11 0006002 Tlf Privat: 06001, Bedrift: Åpent: Åpent:Man Man- -fre: fre:10:00 10:00 -- 15:30 15:00

MAT/CATERING

TORVET TANNKLINIKK Dronningensgt. 46, 8514 NARVIK

steinovnsbakeriet

M Y K L E V O L D

Tlf: 76 94 74 50 Steinovnsbakeriet AS • Vekstedbakken 13 E-post: kontakt@myklevold.no

RENOVASJON Bli kvitt avfallet - lei en

Bank fra A til Å

konteiner

Tlf. 04800

Vi har «spa-avdeling» for regnskap, lønn og administrasjon. Averdi Narvik as, Frydenlundgt. 4

tlf: 76 92 20 70 | www.hrs.no

ADVOKATER AlfaregnskapsØkonomi og as økonomiVåre moderne løsninger gir deg maksimal tid til kunden! Avdeling Narvik: Avdeling Kjeldebotn: Kongens gate 40 Idrettsveien Kontakt 8514 Narvik 8543oss! Kjeldebotn Vi finner en god løsning for ditt behov. Tlf: 76 92 70 00 • alfa@amesto.net • www.amesto.no

Kongens gt. 42, tlf: 76 94 45 50 MALERMESTERE

Vi har de rette fagfolkene som hjelper deg med alt fra kundeservice til oppussing av hjemmet.

Narvik I Kjeldebotn Tlf 76 92 70 00 I alfa@amesto.no www.amesto.no/ofoten

Dronningens gate 23 Man-ons 08.00-19.00 • tors-fre 08.00-15.45

Dronningensgate 36, 8514 Narvik • Tlf: 76 94 29 38

GASS & FYRINGSOLJE

Bytte av propanflasker

5 kg: kr 170,10/11 kg: kr 239,-

TELTUTLEIE

Proffe/solide Partytelt til utleie for alle anledninger inntil 1000m². Bord, stoler, servise (på lager i Narvik. Skaffer større ved behov)

UTLEIE AV MASKINER OG UTSTYR

Utleie av maskiner og utstyr Forhandler for Kärcher, Jonsred og Univern. Alt av verktøy og tilbehør.

www.jfore.no

Narvik VVS Service AS har konkurransedyktige priser og garanterer god oppfølging og service!

Timebestilling: Tlf 76 94 15 51 matssorensen@msn.com

(Tidligere Consis Narvik as)

Tlf: 76 94 50 87 RØRLEGGER

Stressa? Ditt lokale regnskapskontor!

rekylreklame.no

Fagernesveien 140 Alt innen faget!

Tlf.: 76 94 29 74

Vi ønsker også nyetablerere velkommen og yter hjelp og bistand.

Frydenlundgata 4, 8516 Narvik

BLIKKENSLAGER

Tlf. 76 96 46 00

narvik.okonor.no • Skistua 4

Tlf. 76 96 50 90 / narvik@averdi.no

Du merker forskjellen

Tlf. 76 94 01 10

Tannlege Harry Pedersen Tannlege Petter Helmersson Tannpleier Mariell Stormo

Spisskompetanse innen regnskap og økonomi

Amesto er ledende i Norge på moderne www.averdi.no regnskapsløsninger, lønn og rådgivning.

Sentrumsgården, Narvik

ELEKTRIKER

TANNLEGE

REGNSKAP/ØKONOMI

Tlf: 451 51 000 • www.teltproffen.no

Ønsker du denne annonseplassen?

Tlf. 46 44 87 76 Ta kontakt med

BYGGEVARER

Trelast og byggevarer til dine prosjekter

Ole Eivind på tlf 95 07 43 26 eller på mail: ole@inarvik.org

ta kontakt for en uforpliktende prat!

tlf: 47 65 03 00 E-post: firmapost@narvikvvs.no Mer info: www.narvikvvs.no

Tlf. 76 94 41 50

www.holmlund.no • post@holmlund.no

MATHISEN & MATHISEN AS Fagernesveien 62, 8514 NARVIK Telefon: 76 95 09 40

Bruk vår geniale Taxi-appnår du skal bestille taxi


36 

Avisa I NARVIK uke 51/52, onsdag 16. desember 2015

Vi i avisa I NARVIK Ønsker alle våre lesere og annonsører

Ole-Eivind Johansen MARKEDSSJEF

Ingrid Helen Sørensen GRAFISK DESIGNER

Rune Dahl REDAKTØR

Avisa

I NARVIK www.inarvik.org

I Narvik uke 51/52  
I Narvik uke 51/52