Page 1

ONSDAG 20. APRIL 2016 - ÅRGANG 6 UTGAVE 4 - DISTRIBUERES AV POSTEN I NARVIK OG OMEGN I 12.000 EX - KOMMER 1 GANG I MÅNEDEN - GRATIS

! e d e l g r s e r p V -i

Fullførte verdens lengste skirenn side 13

RETT FRA NETT

side 4-11

SAMARBEIDER OM BARNESYKKELRITT

side 15

BESØKSHJEM

side 16-17

HOLD DEG OPPDATERT HVER DAG - HELT GRATIS

WWW.INARVIK.ORG


2

INNHOLD

I NARVIK – ONSDAG 20.APRIL 2016 – www.inarvik.org

-Vi s prer glede!

I NARVIK ADRESSE: Dronningensgate 56, 8514 Narvik TELEFON: 76 84 81 00 (kontor) MAIL: rune@inarvik.org

Innhold

Neste utgave kommer 25. mai!

16-17

TRYKK: Polaris Trykk, Harstad OPPLAG: 12.000 ex ANSVARLIG UTGIVER: Mediaguttan AS ANNONSEPRISER: Kontakt Ole på ole@inarvik.org Ved feil på annonser er avisa I NARVIK uten ansvar. Avisa I NARVIK gis ut av Mediaguttan AS.

WWW.INARVIK.ORG REDAKSJONEN

4-5

RUNE DAHL

Daglig leder/Redaktør rune@inarvik.org Tlf. 911 55 445

OLE-EIVIND JOHANSEN

Markedssjef ole@inarvik.org Tlf. 950 74 326

INGRID HELEN SØRENSEN

GRO S. LØKÅS

Grafisk designer ingrid@inarvik.org Tlf: 959 33 441

Frilanser gro@inarvik.org Tlf. 416 69 977

6

22

TAG BILDENE DINE MED

#inarvik

side 7

neste måned trekker vi en vinner som kommer på trykk! NYTT DESIGN Du har kanskje fått med deg at de nye utgavene av avisa I NARVIK ser litt annerledes ut? Da har du helt rett. I forbindelse med vår nye nettavis, så har vi samtidig redesignet hele avisen. Den har fått et mer moderne og frisk uttrykk. Håper dere liker det!

15

23

www.narvikkulturhus.no Gå inn på våre nettsider og se vårt spennende program


3 ANNONSE

VI ÅPNER 21.APRIL! PÅ NARVIK STORSENTER I 3. ETG

VI FØRER HILL`S HUNDE OG KATTEFÒR

PROVIT FROSSEN FÔR FOR HUND OG KATT

ALT I BUTIKK -30% (GJELDER IKKE UTVALGTE BUR)

TILBUDET GJELDER TORSDAG FREDAG OG LØRDAG

I NARVIK – ONSDAG 20.APRIL 2016 – www.inarvik.org

KONGENSGT 66, 8514 NARVIK TLF: 950 64 000


4

SMÅSTOFF

DEN SISTE MÅNEDEN PÅ INARVIK.ORG

Rett fra nett

I NARVIK – ONSDAG 20.APRIL 2016 – www.inarvik.org

HER ER NOEN AV SAKENE VI HAR SKREVET OM I NETTAVISEN WWW.INARVIK.ORG DEN SISTE MÅNEDEN,

Sjekk www.inarvik.org for å holde deg oppdatert - helt gratis - hver dag

Klar for allnorsk 2. divisjon

Jentene i Ankenes Håndballklubb heve champagneglasset. Det ble en overlegen seier i oppgjøret mot Alta, og dermed er jentene klare for allnorsk spill til høsten. Klubben var avhengig av en seier på sesongens to siste kamper for å være sikret plass i neste års allnorske 2. divisjon. Da Bossekop meldte forfall til søndagens kamp ble Ankenes-laget tildelt seieren allerede før lørdagens kamp mot Alta – dermed er jentene klare for allnorsk spill til høsten.

Tok gull i Regionscupen

Narvik Malmers vant 5-2 i finalen mot Salten i Regionscupen i innebandy. Narviklaget leverte årsbeste både lørdag og søndag. Kampene foregikk i Harstadhallen.

Ordføreren stopper Chippendales ORDFØRER RUNE EDVARDSEN HAR SATT FOTEN NED FOR DE MANNLIGE STRIPPERNE I CHIPPENDALES. NÅ STOPPES FORSTILLINGEN I SIN OPPRINNELIGE FORM. DET HAR SATT SINNET I KOK HOS KULTURHUSSJEF BJØRNAR MIKKELBORG. - Det er helt på trynet. Showet er på det nærmeste utsolgt og ordfører Edvardsen og kommunen kan bare ikke stoppe dette nå, sier Mikkelborg. Det ventes at de verdensberømte mannlige stripperne kommer til å lage ville tilstander i Narvik i september. Nå ser det ut til at damehylene blir å stilne betraktelig hos de 480 som allerede har kjøpt billett. - Dette er et strippeshow hvor guttene går akkurat over den grensen som vi kan akseptere. De må beholde klærne på, sier ordføreren som også mener at Narviks damer ikke skal forsøples med slikt. I pressemeldingen kan vi lese at Chippendales er 12 sexy karer i et forrykende musikalsk show med sang,

Reiser fra Edinburgh til Paris – uten penger Thomas Evensen fra Narvik legger ut på en rundreise i Europa, uten verken penger eller mobiltelefon i lomma. Narvikgutten Thomas Evensen, Thomas Walker og Victor Bergström kunne slippe jubelen løs da de fikk vite at de er ett av lagene som får delta i Red Bulls «Can you make it challenge». Konkurransen går ut på å komme seg fra en destinasjon til en annen – uten bruk av penger. Til gjengjeld får trioen med seg et brett med Red Bull, som skal brukes som valuta. – Det er et ganske spenstig opplegg og ikke noe man melder seg på hver dag akkurat, sier Evensen.

dans og mye kropp. Det er som et Disneyland for damer. De leverer et show som er morsomt og med høy party-faktor. Dette er kvelden hvor jentene kan slippe seg løs og ha det gøy. - Akkurat nå vet jeg ikke hva jeg skal gjøre. Uansett har jeg aldri opplevd noe liknende. Dette er ikke klokt, sier en fortvilt kulturhussjef.

BLE DU LURT? Et stort antall lesere ble lurt av denne 1. april-spøken på inarvik.org . Ordfører Rune Edvardsen skal selvfølgelig ikke stoppe høstens forestilling med Chippendales på Narvik Kulturhus. Foto: Rune Dahl

Sofie Aam Olsen med bestepremie i alpint VI GRATULERER SOFIE AAM OLSEN FRA NARVIK SLALÅMKLUBB MED BESTEPREMIE I ALPINT I 2015, GITT AV NORDLAND SKIKRETS.


www.inarvik.org – ONSDAG 20.APRIL 2016 – I NARVIK

DEN SISTE MÅNEDEN PÅ INARVIK.ORG

SMÅSTOFF

Narvik første flyfoto?

Blir ny leder for Narvik Alpin Dette bildet er tatt i august 1929 av fotograf Karl Harstad, og er et av de første flyfotoene som er tatt av Narvik. K. Harstad besøkte Narvik med fly N-39. Dette bildet er et av fire bilder som er publisert fra denne flyturen. Foto: Digitalt Museum

Bjerkvik-fjæra som læringsarena

Velkjente Kjell Krane skal lede stiftelsen Narvik Alpin som til neste år arrangerer NM i alpint for senior og junior 2. Krane tar over etter Eirik Olsen. NM går av stabelen 25. – 30.mars neste år.

Den beste tiden i fjellet

April måned er her. Normalt sett den aller beste måneden å bevege seg i fjellheimen på, enten med fjell – eller alpinski. Påskeføret vi hadde var fantastisk, med puddersnø og flotte forhold. Det føret har forsvunnet, og vi har nå tradisjonelt kartongføre med skaresnø og is oppe i høyden. Likevel er lyset kanskje på sitt mest fantastiske akkurat nå. Her er noen bilder tatt i Fagernesfjellet i går kveld. FOTO: Rune Dahl

Ofoten Friluftsråd vil sette fokus mot maritim forsøpling. 21. april arrangererer friluftsrådet seminar på Bjerkvik hotell og alle skolene i de 12 medlemskommunene i Sør-Troms og Ofoten er invitert. – Nå vil vi sette fjord og fjære i fokus og ta et krafttak mot plast i havet og marin forsøpling i de flotte fjordene våre, forteller Anne Margrethe Roll i friluftsrådet. Forskere fra en tverrfaglig forskningsgruppe ved Universitetet Nord vil dele erfaringer de har med studenter, om hvordan trekke inn i temaet

plast i havet, marin forsøpling og strandrydding i undervisninga. Hålogaland ressursselskap vil orientere om hva de kan bidra med om skolene vil arrangere ryddedager. Alle skolene i regionen kan delta og med en eller flere deltakere. Ren kyst, Hold Norge rent, Strandryddedagen er nasjonale satsinger. Seminaret er en del av statsinga «Helsefremmende skoler» og «Læring i friluft». Vi håper på stor oppslutning, Program og påmeldingsskjema kommer rett over påske, sier Roll.

Nye parkeringsregler i Torgsvingen

Det har kommet nye parkeringsregler i Torgsvingen foran Torvhallen. Nå kan du parkere i 2 timer etter klokken 17. Bruk timeskive eller skriv en lapp når du kom, denne legges i frontvinduet på bilen.

5


6

SMÅSTOFF

DEN SISTE MÅNEDEN PÅ INARVIK.ORG

Rett fra nett

I NARVIK – ONSDAG 20.APRIL 2016 – www.inarvik.org

HER ER NOEN AV SAKENE VI HAR SKREVET OM I NETTAVISEN WWW.INARVIK.ORG DEN SISTE MÅNEDEN,

Sjekk www.inarvik.org for å holde deg oppdatert - helt gratis - hver dag

Konsert med The Main Level, Sval og Innertiet på Gratangsturneringa – Gratangsturneringa i fotball utvider det utenomsportslige programmet, og har gleden av å invitere til konsert på turneringsområdet lørdags kveld under turneringen, forteller turneringsleder Aleksander Biti. The Main Level, Sval og Innertiet skal opptre. Årets turnering går av stabelen 17.-19.juni i Gratangsbotn . Det spilles 5’ og 7’ fotball for aldersbestemte lag, fra MP 7år og opp til småjenter- og smågutter 13/14 år.

- Vår hovedattraksjon blir boybandet THE MAIN LEVEL, sier Biti. Allerede etter kort tid har de tre ungguttene opparbeidet seg en stor fansskare rundt i hele verden med over 70 fansider i 30 ulike land. –SVAL – Sval Rosenløw Eeg er en norsk artist som vant Melodi Grand Prix Junior i 2011, og har utgitt flere flere singler som har gjort det godt på hitlistene i ettertid. Vi gleder oss voldsomt til alle disse konsertene, sier turneringsansvarlig Aleksander Biti.

Air + Style til Narvik?

DET ER DEN STORE SNØBRETTKONKURRANSEN AIR + STYLE MED SUPERSTJERNEN SHAUN WHITE I SPISSEN SOM ØNSKER SEG EN NORSK MEDARRANGØR, OG TROMSØ OG NARVIK HAR FÅTT EN HENVENDELSE OM Å VÆRE VERTSKAPSBYER. Narvik kan – sammen med Tromsø – bli arena for en stor årlig, internasjonal vinterfestival. Dersom byene sier ja, kan det bli snakk om en ti dagers årlig festival med ski- og snøbrettkonkurranser på høyeste nivå. I tillegg kan festivalen bestå av konserter, kunst- og fotoutstillinger, moteshow og filmvisninger. Ordfører i Narvik, Rune Edvardsen (Ap), er begeistret over ideen. – Ja, dette er en kjempegod idé. Arrangementet er enormt, og kan gi oss vanvittige muligheter til

å profilere regionen. Det ville vært veldig bra om Narvik og Tromsø kunne funnet sammen om å realisere dette, sier Edvardsen til Nordlys. Han sammenligner festivalens muligheter med betydningen av Arctic Race om sommeren. – Det er jo enorme greier, sier Edvardsen, og viser til at Air + Style også arrangeres i Los Angeles, Innsbruck og Beijing. Totalt 430 millioner seere på TV og nettmedier hadde mulighet for å se denne festivalserien i fjor.

Nominert til komiprisen Lørdag 30. april skal Norges fremste humorister hylles, når Komiprisen går av stabelen. I dag ble listen over de nominerte offentliggjort. Dag Sørås fra Narvik er nominert til Komiprisen, i kategorien «Årets stand-up-komiker». Bakgrunnen for nominasjonen er prestasjonen i soloshowet «Ekkokammer». For første gang i Komiprisens 15 år lange historie, blir prisutdelingen arrangert i Bergen. Nærmere bestemt på Ole Bull Scene. Programledere er Hasse Hope og Erik Solbakken, kjent fra «Karl Johan». 12 priser skal deles ut, blant annet Årets Fagpris og Årets Hederspris.


www.inarvik.org – ONSDAG 20.APRIL 2016 – I NARVIK

DEN SISTE MÅNEDEN PÅ INARVIK.ORG

SMÅSTOFF

Bygget er revet

Arbeidene med et nytt leilighetsbygg i Håreksgate 62 er i gang. Her skal Laksaa bygge 11 leiligheter på mellom 85 og 108 kvadratmeter. Leilighetene vil inneholde to og tre soverom. – Reguleringsarbeidet er ferdig, og nå har vi revet bygget. Vi håper å kunne starte byggearbeidene med

oppføring av nybygget til sommeren, sier prosjektleder Andrey Meschansky. Ingeniør- og eiendomsutviklingsselskapet Laksaa kjøpte Håreksgate 62 etter Frelsesarmeen. Går alt etter planen kan det være snakk om innflytting i leilighetene høsten eller vinteren 2017.

Barneparken Bromsgård

Et eldre bilde fra nå nedlagte Barneparken Bromsgård. Bildet er tatt ca 1954. På bildet ser vi Tante Rikken og Laila med alle barna. FOTO: Digitalt Museum

Over 230 deltok på isfiskekonkurranse ISFISKEKONKURRANSEN I SKAMDALEN PÅSKEAFTEN ER BLITT EN SKIKKELIG TRADISJON FOR MANGE. I ÅR MØTTE OVER 230 STYKK OPP PÅ ISEN PÅ STORVANNET I BEISFJORD. OG I ÅR VAR DE YNGSTE FISKERNE DESIDERT BEST. – Det ble rekordoppmøte og topp stemning, forteller Marte Kufaas i Skamdalen Hytteforening. Både ung og gammel koste seg i mange timer på isen. Det ble premiering av både største og minste fisk. Førstepremie for største fisk var på hele 5000 kroner. Unge Aurora Framvik tok

FOTO: Jarle Jakobsen

Stor interesse for biblioteket DET FJERDE HJØRNET OG NARVIK BIBLIOTEK ÅPNET FOR ALLMENNHETEN – OG PUBLIKUM STRØMMET TIL. Allerede før åpning var det kø av folk som ville se Narviks flotteste bygg nærmere i øyesyn. I løpet av helgen var det nærmere 3000 vært innom. Spesielt lørdag var det trengsel på biblioteket, på lekeplassen i parken utenfor og hos Kafe Punktum.

med seg storpremien med en fisk på hele 603 gram. Markus Holmer tok 1.pris blant de voksne med en voksen fisk på 356 gram. Gina Hansen Øyen ble vinner av minste fisk fanget av voksne. Hun tok en rugg av en fisk på hele 3 gram.

MÅNEDENS BILDE tagg bildene dine med

#inarvik så blir det kanskje ditt bilde neste gang? Bildet er tatt av Bente @laigas #narvik #gulterkult #inarvik #utno #natur #yrbilder #aktive_jenter #liveterbestute #tv2 #utpåtur #nrknordland #lovelyday #gomorgennorge #elskeråværeute

7


NYTT

REDAKSJONELL ANNONSE

8

PARALLELL-HYBRID, LADBAR HYBRID ELLER FULLELEKTRISK

Hyundai Ioniq - et kinderegg HAR DU HØRT OM IONIQ – BILEN HYUNDAI NYLIG LANSERTE, OG SOM KAN LEVERES MED TRE FORSKJELLIGE MOTORISERINGER: PARALLELL-HYBRID, LADBAR HYBRID ELLER FULLELEKTRISK?

I NARVIK – ONSDAG 20.APRIL 2016 – www.inarvik.org

FOTO: PRODUSENTEN

Dette for å kunne gi deg den bilen som er best tilpasset ditt bruksmønster. De tre drivlinjene dekker tre forskjellige bruksområder, og hva er vel bedre enn selv å kunne velge det som egner seg best? – I 2020 skal Hyundai være verdens nest største bilmerke for el- og hybrid-biler. Det forteller Trond Fagerthun hos Fagerthun Bil. Og starten i veksten ligger i nettopp bilmodellen Ioniq. – Drivlinjen til Ioniq kan puttes i hvilken som helst av Hyundais kommende modeller, sier Fagerthun. – Hyundai har allerede erfaring med flere hybridmodeller, og det er lett å spre teknologien over enda flere segmenter – dersom markedet ønsker det, sier han. 0 – For biler med forhjulsdrift har vi dette systemet, og for bakhjulsdrevne biler har Hyundai et hybridsystem under utvikling. Og skulle det være behov for det, er det ingenting som står i veien for et firehjulsdrevet system

heller. Ioniq-drivlinjen kan kombineres med mekanisk firehjulsdrift. Ioniq-drivlinjens historie startet i 2004, og ble konkretisert i 2011. Det største hinderet på veien var å få både bensin- og elmo¬torer til å fordele kreftene riktig gjennom girkassa. – Dobbeltclutch-girkasser har vært på utviklingsstadiet siden 1980-tallet, sier Fagerthun. – Men til bruk i hybridbiler har de ikke vært gode nok før nå. Et par konkurrenter har gjort store forbedringer på teknologien til dobbeltclutch-kasser, og det er de vi skal matche. EL-IONIQ. Men det er altså ikke bare hybrid Ioniq dreier seg om. Det er også en hel-elektrisk utgave på vei. Parallellhybriden og elbilen lanseres i sommer – mens den ladbare hybriden ikke har fått lanseringsdato enda.

Vi må nok vente til neste år med den. –Rekkevidden skal være bedre enn konkurrentene, sier Fagerthun. - Hyundai er ledende både på pris, utstyr og teknologi når det kommer til hybrid og el-biler. Med en Ionic har man en kjørelengde på rundt 25 mil. Den nye batteriteknologien fører til at bilen kan ha en lav vekt, og det tar bare 15 minutter å lade en bil opp til 85% fullt batteri, sier Frode Fagerthun. - I tillegg er det en meget prisgunstig bil, og vi forventer at prisen havner på rundt 260.000 kroner, sier han og forteller at dette er punkter som er vesentlig for de som vurderer å kjøpe hybrid- eller elbil. - Også her på Fagerthun Bil har vi forhåndssolgt flere av denne bilen Fagerthun. Vil du sikre deg en Ioniq i år - kontakt oss allerede nå!


Se verden med nye øyne

electric

ANNONSE

hybrid

9

plug-in

Hyundai har allerede tatt ledelsen ved å være de første som serieproduserer hydrogenelektriske biler som kun slipper ut rent vann. Nå kommer steg to i dette viktige arbeidet. Snart er IONIQ her med hele tre elektriske modeller; ren el-bil, ladbar hybrid og hybrid. IONIQ blir den første bilen i verden med disse tre drivlinjene som alternativ. Først ut er IONIQ som hybrid-modell. I løpet av høsten lanseres også IONIQ som ren el-bil. Forhåndssalget av begge modellene starter allerede i mai. Les mer på hyundai.no

I NARVIK – ONSDAG 20.APRIL 2016 – www.inarvik.org

Nyhet! Forhåndssalget har startet


10

SMÅSTOFF

DEN SISTE MÅNEDEN PÅ INARVIK.ORG

I NARVIK – ONSDAG 20.APRIL 2016 – www.inarvik.org

Årets selger 2015

Ole-Johnny Pedersen er kåret til årets bilselger hos Santander Consumer Bank, region Nord. – Dette er en pris som henger høyt i bilbransjen, og det er mange vi konkurrerer med, forteller Trond Frantzen, daglig leder hos Bentro Bil stolt. Ole-Johnny jobber til daglig som salgsjef på Bentro bil. inarvik.org gratulerer!

To priser til Heidi Ruud Ellingsen

INARVIK.ORG SKREV FOR NOEN UKER SIDEN OM NARVIKJENTA HEIDI RUUD ELLINGSEN SOM VAR NOMINERT TIL TITTELEN ÅRETS MUSIKALARTIST. FORRIGE HELG GIKK HUN HELT TIL TOPPS – FAKTISK TO GANGER. Narvikjenta mottok prisen for sin tolkning av “Mary Poppins” i musikalen med samme navn, som gikk på Folketeateret. Prisen ble delt ut på Chat Noir Teater. Jurybegrunnelse: “Prisen for Årets Musikalartist går til en person som er det nærmeste man kan komme en komplett musikalartist. I en rolle som i

utgangspunktet har få lag å spille på, har vedkommende likevel klart å åpne opp for svakheter og sårbarhet, i et ellers stramt ytre. Juryen lot seg overbevise av presisjonen, overskuddet, lekenheten og musikaliteten artisten viser i denne rollen.” Gjennom knallhard jobbing, en dose talent og en bøtte med

Foto: TM

sjarm viser årets vinner seg som en musikalartist av stort format, og som en utøver vi garantert vil kunne glede oss over i mange år fremover. I tillegg er artisten en jordnær, varm person, som kollegaer på og bak scenen setter stor pris på å jobbe med, sier juryen. Mary Poppins fikk også prisen Årets musikkteaterforestilling.

Først til Bjerkvik – så til Det 4. Hjørnet Personell fra Bjerkvik Tekniske Verksted hentet i forrige uke den franske stridsvognen som har stått utenfor Krigsmuseet i 36 år. I Bjerkvik skal stridsvognen få en solid renovering før den transporteres tilbake til Narvik og Det 4. hjørnet. Her skal den være en viktig del av utstillingen i det nye krigsmuseet.

Brøyter opp veien til Skjomfjellet

Taraldsvik Maskin har i 1,5 uker holdt på med brøyting av veien opp på Skjomfjellet. – Det er et oppdrag for Statkraft. Turbinanlegget ved Båtsvann kraftstasjon skal rehabiliteres, og vi jobber hardt for å få veien kjørbar inn dit, forteller Rune Dehghan hos Taraldsvik Maskin. Veien blir ikke regelmessig brøytet. Derfor er all kjøring fra bommen og opp til parkeringsplassen litt før Sørdalslia, på eget ansvar. Videre opp er veien stengt for all trafikk.

FOTO: Jan-Arne Pettersen

Ny naturlos for Ofoten og Sør-Troms Narvik Friluftsråd er nå ferdig med en ny utgave av Naturloskalenderen 2016.Her finner du omtale av 89 guidede turer i 12 kommuner i Ofoten og Sør-Troms som kommer i alle postkasser innen 1. Mai. Her kan man gjennom 32 sider lese om lærerike vandringer sammen med geologi-, kultur- og naturveileder. Årets kalender er den 6. i rekka. Turkalenderen skal være distribuert i postkassene til alle husstander i den nye friluftsregionen innen 1. mai. Du kan lese om Mandagsturer i Narvik, Minitrimmen i Kjøpsvik, Gågruppa og Frisktrimmen i

Harstad, 30-trimmen i Salangen og Lavangen, Tjukkasgjengen i Tjeldsund, geocashing , Friluftsskolene i sommerferien, lokale lag og foreninger, – det du trenger å vite om turtilbud i regionen og nærturområdet. Turkalenderen presenterer 89 turer fordelt mellom mai og desember. MAI: 11 turer JUNI: 26 turer JULI: 12 turer AUGUST: 25 turer SEPTEMBER: 12 turer OKTOBER: 2 turer DESEMBER. 1 tur

Ny sportslig leder i slalåmklubben

Erik Plener (53) har takket ja til ledervervet som sportslig leder i Narvik Slalåmklubb. Erik har tidligere sittet i Sportslig utvalg, og vært Sportslig leder i Narvik Slalåmklubb. Han har bred erfaring fra alpinsporten fra sine verv i Alpinkomiteen og i Norges Skiforbund. – Jeg gleder meg, og ser frem til å ta fatt på oppgavene, sier han i en pressemelding fra klubben. Sportslig leder skal i samarbeid med Sportslig utvalg, og klubbens trenere, initiere sportslig aktivitet, både i forbindelse med barmark -og skitrening.


DEN SISTE MÅNEDEN PÅ INARVIK.ORG

www.inarvik.org – ONSDAG 20.APRIL 2016 – I NARVIK

Markerte Verdens Vanndag Totalt 205 femteklassinger deltok på fredagens markering av Verdens Vanndag i regi av Narvik VANN. Verdens Vanndag markeres hvert år 22. mars. Men Narvik Vann valgte å utsette markeringen i Narvik til litt senere på året – når det begynner å våres i været litt. Temaet i år er vann og arbeidsplasser. Globalt jobber i dag omtrent halvparten av alle arbeidstakere i verden – 1,5 mrd. mennesker – i vannrelaterte sektorer, og omtrent alle arbeidsplasser er avhengig av vann og de som sørger for trygg levering av det. Likevel opplever millioner av mennesker som jobber med vann at jobben de gjør ikke blir anerkjent eller at de

SMÅSTOFF

FOTO: Ole-Eivind Johansen

ikke blir beskyttet av grunnleggende arbeidstakerrettigheter. Temaet i 2016 – vann og arbeidsplasser – viser hvordan nok kvantitet og kvalitet på vann kan endre arbeidstakernes liv og livsgrunnlag – og til og med forvandle samfunn og økonomier. Inne på Narvik Vannbehandlingsanlegg (Minikraftverket) fikk 5.klassingene en innføring om hvor vannet kommer fra og prosessen det går igjennom, før de kan tappe det i vannglasset hjemme. Omvisningen ble avsluttet med quiz, skolebolle og selvfølgelig friskt Narvik vann. Alle de oppmøtte klassene deltok i en quizkonkurranse etter omvisningen. Vinnerklassen får en aften på Peppes Pizza.

Suksess for russebiltreff hos Sommerseth

Aurora Lyngmo og Sophie Rhodes er svært fornøyde med de nye lokalene til Visit Narvik.

Visit Narvik er på plass i sine nye lokaler

13 russebiler med tilhørende ca 90 ungdommer kjører nå tryggere på våre lokale veier. Mens russen konsumerte noen kilo smågodt, kontrollerte bilforhandleren Sommerseth bilene til byens russ, fullstendig gratis. – Vi ble positivt overrasket over standarden på de fleste bilene. I forhold til alderen så var de fleste i relativt god stand, forteller Heidi Sommerseth hos Sommerseth. En periode var det den reneste konsertkøen av russ som ventet på tur. Og mens de ventet ble det gjennomført konkurranser og spising av smågodt. – Tidligere fikk vi en rekke forespørsler fra russ som ville at Sommerseth skulle sponse de med penger. For noen år siden gjorde vi nettopp det, vi ga et pengebeløp uten å få noe særlig igjen for det. Etterhvert kom tanken om å heller bruke fagkunnskapen vår til å gjøre noe bra for russen. Dermed kom ideen om å arrangere et eget russebiltreff, forteller Sommerseth. Russebiltreffet ble en stor suksess, og i år kom 13 russebiler innom for sikkerthetskontroll. – Vi er opptatt av mennesker og sikkerhet, og det betyr mye for oss at ungdom er på veien i mest mulig trygge biler. En gratis sikkerhetssjekk /EU-kontroll er vårt bidrag til å gjøre russefeiringen litt tryggere, forteller Heidi Sommerseth hos Sommerseth.

Visit Narvik er nå på plass i nye, flotte lokaler i Det 4.hjørnet midt i Narvik sentrum. Lokalene deles sammen med Narvik Bibliotek og Punktum Café. - Vi er storfornøyde over lokalene. Vi håper på masse besøk i tiden framover, sier daglig leder Lise Hansen.

Rett fra nett

I løpet av treffet ble det trukket ut et GRU for russen, en grunnutrustning inneholdende alt man trenger for 10 dager i russebilen. Den heldige vinnerbilen fikk en hel eske fullstappet med Wunderbaum, pledd for kalde netter, slepetau, masse smågodt, leketøy, paracet, våtservietter, søppelsekker og mye mer. Et godt tiltak av Sommerseth!

Gratis frokost til Narvik Montessoriskole Scandic Narvik feiret i forrige uke den nasjonale frokostdagen med å gi frokost til alle på Narvik Montessoriskole. Scandic Narvik inviterte også sine sine samarbeidspartnere og største kunder, samt alle som jobber i det nye sentrumsbygget –

til frokost på hotellet. Anledningen er Den nasjonale frokostdagen. - Vi gir de ansatte ved Det Fjerde Hjørnet en velsmakende frokost som en liten velkomstgave fra hotellet, forteller salgssjef Marlene Føre Frantzen.

DETTE ER NOEN AV SAKENE VI HAR SKREVET OM I NETTAVISEN WWW.INARVIK.ORG DEN SISTE MÅNEDEN,

Sjekk www.inarvik.org for å holde deg oppdatert - helt gratis - hver dag

11


ANNONSE

12

Din butikk nær grensen! Tilbudene gjelder kun i uke 16, 18/4-24/4 2016

3990

3990

/kg

/kg

Skinkestek

2

Flintastek

ICA. Oprinnelse Sverige. Ca 800 g. Jfr pris 39:90/kg.

ICA. Oprinnelse Sverige. Ca 1100 g. Jfr pris 39:90/kg.

for

50k

Kaffe Classic. 500 g.

Gjelder ikke Eko, Reko, Selection. Jfr pris 50:00/kg. Maks 1 stk/husholdning.

89k

2

för

/kg

Biff av storfe

5990

15k

/kg

Bacon ICA. 140 g. Gjelder ikke

Kassler ICA. Dansk kjøttråvare.

tørrsaltet, hamburgerbacon, skivet, terninger. Jfr pris 53:57/kg.

ICA. Oprinnelse Sverige. Ca 1200 g. Nätad. Jfr pris 89:00/kg.

Ca 600 g. Vinmarinert. Jfr pris 59:90/kg.

Tilbudene gjelder kun i uke 17, 25/4-1/5 2016 ICA Selection er våre fineste varer, nøye utvalgt av oss på ICA.

4990 /kg

Indrefilet

I NARVIK – ONSDAG 20.APRIL 2016 – www.inarvik.org

ICA. Oprinnelse Sverige. Storpack. Med ben. Skivet. Naturell/BBQ. Jfr pris 49:90/kg. Maks 2 stk/husholdning.

25k

4

/st

Gratinerte poteter

ICA Selection. 800 g. Jfr pris 31:25/kg.

for

2

for

20k

Bacon Scan. 140 g.

Gjelder ikke rapsgris. Jfr pris 71:43/kg.

2

20k

for

Doble godteristenger

ica.se/nara/riksgransen

Pålegg

ICA. 100–120 g. Gjelder ikke cognacsmedwurst. Jfr pris 125:00–150:00/kg.

Ostepop, Figurer, 200–250 g. Jfr pris 58:18–91:43/kg.

Cloetta. 48–50 g. Jfr pris 100:00–104:17/kg.

0980-311100

/st

Chips, Ostepop, Figurer OLW. Chips, 275 g, 

Petter og personell ønsker dere velkommen!

Riksgränsvägen 2a

32k

15k

Alle dager 9–20

Riksgränsen


NYTT

www.inarvik.org – ONSDAG 20.APRIL 2016 – I NARVIK

VERONICA FRA BEISFJORD

gjennomførte verdens lengste skirenn

FOTO: Red Bull

TEKST: RUNE DAHL FOTO: PRIVAT

VERONICA FØRE ANDERSSON FRA BEISFJORD GJENNOMFØRTE SIST HELG VERDENS LENGSTE SKIRENN, NORDENSKIÖLD RACE, ET 200 KILOMETER LANGT BLODSLIT I SKOGENE RUNDT JOKKMOKK.

Veronica Føre Andersson gjennomførte i helga verdens lengste skirenn. Her er hun avbildet på toppen av Stetind sist høst. FOTO: Rune Dahl

Veronica brukte litt over 16 timer på gjennomføringen. Totalt gjennomførte 321 deltakere rennet – I følge arrangøren Red Bull, en flott blanding av verdenseliten i langrenn, skiløpere på jakt etter nye utfordringer og eventyrlystne amatører. – Det er jo værdens lengste og tøffeste langløp på ski det var en fantastisk opplevelse. Det var glede, lykke, svette, optimisme, pessimisme, latter, slit, beundring, vondter som forflyttet seg rundt i kroppen og mange tanker. Jeg hadde satt meg som mål å klare å gjennomføre på 26 timer… visste ikke helt hvordan kroppen ville takle så mange timer og mil. Etter ca 7-8 mil, fikk jeg uventet ekstra energi, og skjønte at jeg kanskje kunne klare medaljetid som var 20 timer, og kom i mål på vel 16 timer. Siste mila bare smilte jeg, det var helt rått!, forteller en smilende Veronica. Starten gikk fra Purkijaur utenfor Jokkmokk til et vendepunkt i Granudden og deretter tilbake til Jokkmokk skistadion. Av de 330 som startet lyktes 321 av de å gjennomføre på under 20 timer – som var tidsgrensen for å motta medalje.

Veronica har akkurat passert målstreken etter vel gjennomførte 200 kilometer. FOTO: Privat

13


ANNONSE

14

Lyst på noe nytt? 21.-23. APRIL FØLG OSS PÅ FACEBOOK FOR NYHETER OG TILBUD! AMFI NARVIK 10-20 (18) AMFI.NO/NARVIK AMFI Mye å glede seg til. Alltid.

BRYLLUP ELLER KONFIRMASJON?

Konfirmasjon eller bryllup?

I NARVIK – ONSDAG 20.APRIL 2016 – www.inarvik.org

Vi har kjoler og dresser til alle anledninger!

Vi har alt du trenger til alle vårens festlige anledninger!


BYFESTEN 17.-19. JUNI

www.inarvik.org – ONSDAG 20.APRIL 2016 – I NARVIK

KULTUR

BYFESTEN INNGÅR SAMARBEID MED

Team Rynkeby og Narvik Cyckleklubb TEAM RYNKEBY OG NARVIK CYCLEKLUBB GÅR SAMMEN OG ARRANGERER DET POPULÆRE BARNESYKKELRITTET UNDER SOMMERENS BYFEST I NARVIK. TEKST: GRO LØKÅS FOTO: ANDERS ERICSSON

SAMARBEID: Byfesten i Narvik har inngått samarbeid med Team Rynkeby og Narvik Cykleklubb. Disse skal arrangere barnesykkelrittet under årets Byfest i juni. Fra venstre: Einar Sund - Narvik Cykleklubb, Rune Dahl - Byfesten i Narvik og Rainer Jakobsen - Team Rynkeby.

Årets Byfest i Narvik går av stabelen fredag 17. til søndag 19.juni. Det legges opp til en helg med en rekke aktiviteter for ung og gammel. Lørdag blir den store familiedagen med sykkelritt og liv og røre i sentrum. Målet til arrangøren er at hundrevis av unger i år som i fjor skal fylle byen med syklene sine. – BYFESTEN barnesykkelritt er uformell moro! Her kan alle barn delta, uavhengig om det er med trehjulssykkel, sparkesykkel eller vanlig sykkel, forteller festivalsjef Rune Dahl.

Narvik Cykleklubb og Team Rynkeby har påtatt seg ansvaret for gjennomføringen av rittet. – Vi ser på dette rittet som en glimrende måte å rekruttere barn og ungdom til sykkelsporten. Sykkel skal være moro og dette rittet blir morsomt både for barn og voksne. Her er det bare å stille, oppfordrer Einar Sund i Narvik Cykleklubb. Sykkelrittet er for barn i alderen 0-12 år. De minste - som deltar med trehjulssykler og sykler med støttehjul, sykler først. Alle som deltar får premie. I tillegg trekkes det flere

gavepremier, blant annet en stor premie som skal inspirere og gi barna motivasjon til å fortsette med sykling. For første gang blir det i år en startkontigent på 50 kroner. - Denne går uavkortet til Team Rynkeby og deres arbeid for forskning mot barnekreft. Vi er veldig glade for å få bruke denne muligheten til å støtte Team Rynkeby, sier Dahl. – Som i alle store sykkelritt er det fellesstart. Og husk hjelmen, sier Einar Sund.

17.-19. JUNI BILETTER KJØPES PÅ www.billettservice.no! FREDAG 17 JUNI:

OLE IVARS » GROMS PLASS SWEET SCARLET » DJ IVAR » TORE SKOGLUND, FRITJOF NORDNES » AXEL OLSEN

15


16

NYTT

I NARVIK – ONSDAG 20.APRIL 2016 – www.inarvik.org

Monica Simonsen og Karoline Mølderup

Meningsfylt besøk TEKST OG FOTO: GRO S LØKÅS

- Å VÆRE ET BESØKSHJEM KOSTER OSS SÅ LITE, OG BETYR SÅ ENORMT MYE FOR DE SOM FÅR HJELP. DET GJØR DET VEL VERDT Å ÅPNE HJEMMET SITT FOR ET LITE BARN SOM TRENGER DET, SYNES NINA OG CATO FREDRIKSEN.

FOR NOEN ÅR SIDEN kom paret over en artikkel om besøkshjem. -Vi syntes det var interessant, og lot det synke inn en tid, forteller Cato. Vi skjønte at det var behov for flere besøkshjem, visste at vi hadde kapasitet og tok etterhvert kontakt med barnevernstjenesten i Narvik. Før de bestemte seg helt, forsikret de seg om at også barna, Martin og Hanna var enige. - Dette er jo et felles prosjekt for hele familien, så det var viktig at alle var enig i avgjørelsen, sier Nina. Familien har akkurat avsluttet en besøkhjemstid som varte i et år. En familie har fått avlastning, og ei lita jente har fått nyte godt av å ta del i familielivet hos familien Fredriksen. - Vi startet med tilvenning noen ettermiddager, etterhvert var hun her hver tredje helg – og mot slutten hver fjerde helg. Disse helgene har vi gjort det vi ellers ville gjort en vanlig helg. Det barna som regel trenger, er å være i et helt normalt familieliv. - Vi hadde veldig god kjemi med barnets familie, forteller Nina. Og det synes vi var godt, for da visste vi etterhvert at også


NYTT

www.inarvik.org – ONSDAG 20.APRIL 2016 – I NARVIK

BESØKSHJEM: Hannah, Martin, Nina og Cato Fredriksen

familien var trygge på at hun hadde det fint hos oss. Vi er også veldig fornøyd med oppfølgingen vi har fått fra barnevernstjenesten. Med jevne mellomrom har vi evaluering med dem, og vi vet at de alltid er tilgjengelige om det skulle være noe. Denne runden med besøkshjemtid er over – noe som først og fremst er bra, siden det betyr at det går fint i barnets familie. - Men vi savner jo så klart også hun som har vært som en del av familien en lengre periode. Paret ble fort enige om å fortsette som besøkshjem, og er klare for å ønske et nytt barn velkommen i hjemmet deres. MONICA SIMONSEN OG KAROLINE MØLDERUP er begge saksbehandlere i barnevernstjenesten. Monica er den som jobber med, og godkjenner familier. - Jeg drar på hjemmebesøk for å se om hjemmet er egnet, både praktisk sett og i forhold til familiesit-

uasjonen. Politiattest er selvfølgelig påkrevd. Jeg stiller meg alltid spørsmålet; « Er dette en familie jeg ville sendt mitt eget barn til?» Sånn får hun fort følelsen av om hva som blir rett. Når en familie er godkjent, er det enten hun eller en annen saksbehandler som jobber for å finne en god match mellom en familie og et barn som trenger besøkshjem. - Vi jobber mye med å finne hvilken familie som passer til hvilket barn, forteller Karoline. Typisk for de som ønsker å være besøkshjem er at de har kapasitet, og et ønske om å være til nytte for noen. Det gir en liten økonomisk kompensasjon, og nødvendige utgifter blir dekket. De som har behov for å ha et besøkshjem, kan ha det av forskjellige grunner. Det kan være barn med spesielle utfordringer, tilfeller der foreldrene trenger avlastning, eller ikke kan gi barnet det det trenger. Ofte kan det være at barnet trenger miljøskifte. Hvor lenge hvert enkelt barn trenger besøkshjem varierer fra en kort periode til flere år.

Monica og Karoline påpeker at man trenger ikke være en typisk kjernefamilie for å være besøkshjem. Det kan også være enslige eller par uten barn. - Det viktigste er at man har tid og mulighet til å ta i mot et barn på avtalte helgebesøk(oftest hver 3. eller 4. helg) på vanlige premisser. Det skal gi barnet gode opplevelser i en helt vanlig helg i en familie. Ofte kan det være noe så enkelt som faste rutiner. – Vi følger hver enkelt situasjon godt opp, ved å være tilgjengelig for veiledning, forteller de to damene. STORT SETT HELE TIDEN er det barn som har behov for besøkshjem - Vi ønsker å komme i kontakt med flere som har mulighet og ønsker å tilby dette. Vi blir veldig glade for henvendelser fra famlier, par eller enslige som har lyst og mulighet. Send i såfall gjerne mail til monica.simonsen@narvik.kommune.no, eller ring 76913435 eller 76913416

17


18

NYTT

I NARVIK – ONSDAG 20.APRIL 2016 – www.inarvik.org

Camp Narvik

TEKST OG FOTO: RUNE DAHL

CAMP NARVIK BLE I ÅR ARRANGERT AV NARVIKFJELLET, NARVIK EVENT OG NARVIK RANDO. GJENNOM TRE DAGER BLE DET GJENNOMFØRT EN REKKE SOSIALE AKTIVITETER BÅDE TIL FJELLS OG I ET STORT TELT I BUNNEN AV BAKKEN.

Mariann Lilleseth tok med seg sønnen til Camp Narvik. Pappa Kai Lilleseth var fornøyd med datterens innsats. Foto: Rune Dahl

Bandet Jävlar på Kärlek underholdt i teltet begge dager.

Affa vant parallellslalåmen i fjellet ALF-EIRIK JOHANSEN VANT PARALLELLSLALÅMKONKURRANSEN UNDER CAMP NARVIK I NARVIKFJELLET. MEN HAN FIKK HARD KAMP FRA MARIANN LILLESETH SOM KJØRTE PÅ RANDONEESKI. NASK – Narvik Snowboardklubb, var arrangør av den uformelle konkurransen. Den fant sted i Førstebakken og både snowboardog slalåmkjørere deltok. Det ble kjørt parvis, og den med best tid gikk videre.

Til slutt sto de tidligere konkurransealpinistene Alf-Eirik og Mariann igjen i finaleheatet. Mariann ledet lenge, men Alf-Eirik avgjorde mot slutten og tok hjem seieren. Nå skal det sies at Mariann kjørte på randonee-ski og Affa på storslalåmski.

Alf-Eirik Johansen vant parallellslalåmrenn under Camp Narvik. Men han fikk hard kamp fra Mariann Lilleseth som kjørte på randoneeski. Foto: Rune Dahl


NYTT

www.inarvik.org – ONSDAG 20.APRIL 2016 – I NARVIK

Fantastisk ny løyperekord opp Fagernesfjellet EN AV NORGES ALLER BESTE RANDONEEUTØVERE, EIRIK HAUGSNES FRA TROMSØ RANDONEEKLUBB, SATTE EN FANTASTISK NY LØYPEREKORD OPP NARVIKFJELLET. Startfeltet legger av gårde fra Øvre Fjellheisstasjon. FOTO: Rune Dahl

Suksess for Narvik Rando RUNE MORTEN JOHANSEN FRA ISHAVSLAGET RANDO OG JENNY RÅGHALL VANT ELITEKLASSENE I ÅRETS UTGAVE AV NARVIK RANDO HELE RESULTATLISTEN KAN DU SE PÅ WWW.INARVIK.ORG!

Starten var i år lagt til Øvre Fjellheisstasjon, og det fantastiske været gjorde nok til at årets utgave av Narvik Rando ble en stor opplevelse for deltakerne. Det var på forhånd ventet en hard konkurranse mellom Rune Morten og vinner av Linken Opp / Narvik Vertikal, Eirik Haugsnes. Og det ble raskt klart at nettopp disse to var i en klasse for seg selv. Rune Morten var hakket bedre nedover, mens Eirik gikk svært raskt oppover. Og i den lange, bratte og svært kuperte løypetraseen i Narvikfjellet, vekslet de med å lede. På topp-punktet på Tredjetoppen, før den siste og lange nedkjøringen til mål, lå de tilnærmet likt. Men Rune Morten kjørte hakket vassere ned og passerte målstreken nesten to minutter før Eirik Haugsnes. – En fantastisk løypetrasee. Dette er det virkelig internasjonal klasse over, og i særklasse den beste i Nord-Norge, sa en fornøyd Rune Morten Johansen etter målpassering. Vinnertiden ble en time og trettini minutter etter å ha lagt bak seg hele 1700 høydemeter. Beste Narvikdeltaker i herrer elite ble Bjarte Landsem på en sterk tredjeplass. Einar Sund ble nummer fem. Totalt deltok det 35 stk i elite-og trimklassene. I klassen damer elite ble det firedobbelt svensk. Jenny Råghall vant foran Ida Nilsson. På tredjeplass kom Johanna Erikson. Klassen herrer trim ble vunnet av Trond Solberg. I damer trim fikk Kicki Jakobson beste tid

Rune Morten Johansen vant herreklassen i Narvik Rando etter en hard betalje med Eirik Haugsnes. FOTO: Rune Dahl

HELE RESULTATLISTEN KAN DU SE PÅ WWW.INARVIK.ORG!

Eirik stilte opp i konkurransen Linken Opp/Narvik Vertikal, en «oppvarmingskonkurranse» til Narvik Rando. På kortest mulig tid skulle utøverne gå på ski fra bunn gondolstasjon og straka veien opp til Linken, 880 høydemeter. – Løyperekorden opp til Linken er på 37 minutter. Vi har tro på at den blir slått i dag, sa Narvik Rando-gründer Micke af Ekenstam på forhånd. Og løyperekord ble det. Og det til gangs. Haugsnes brukte vanvittige 34 minutter og 13 sekunder opp. Det var et «hav» foran nummer to i konkurransen, Daniel Dyrander fra Bergens IF. Daniel fikk tiden 38,58. På like imponerende tredjeplass kom Narviks egen Einar Sund. Han tikket inn på tiden 39,28 min. Vinner i kvinneklassen ble Ida Nilsson. Ida er helt i verdenstoppen innen randoneesporten, og vant klart med tiden 41,43 min. Nummer to ble Yngvild Kaspersen fra Tromsø Randoneeklubb (42,33 min) og nummer tre ble Johanna Erikson med tiden 48,12 min.

Yngste deltaker. Far og sønn, Jan-Arne Pettersen og Vebjørn Lunde, gjennomførte Narvik Rando i fin stil. FOTO: Rune Dahl

Trond Solberg fikk beste tid i klasse herrer trim. FOTO: Rune Dahl

Eirik Haugsnes satte en suveren løyperekord under konkurransen Linken Opp. Foto: Rune Dahl

19


20 ANNONSE

LAPPORTEN KATTERJÅKK

BUNKRE BILLIG

TILBUD DENNE UKEN

UKE 16

GOD PRIS!

20k

2 for

10k

/st

FALUKORV

BROKKOLI

Scan. I ring. 800 g. 25:-/kg. Maks 2 stk/husholdning.

Spania. Klasse 1. Ca 250 g. 20:-/kg.

LØVBIFF

I NARVIK – ONSDAG 20.APRIL 2016 – www.inarvik.org

Sverige/Coop. Ca 1000 g. Maks 2 stk/husholdning.

79)= /kg

15k

149k

/st

JUICE 2 LITER

Bravo. Velg mellom ulike typer. 2 l. 7:50/liter. Maks 2 stk/husholdning.

SVINESCHNITZEL

Sverige/Coop. Ca 400 g.

2 for

129k/kg

79)= /kg 22k

AGENTER FOR SYSTEMBOLAGET Du bestiller, vi leverer!

KYLLINGLÅRFILÉ

Sverige/Coop. Ca 450 g.

BACON

Tulip. Velg mellom ulike typer. 110-150 g. 73:33-100:-/kg.

Gjelder så lenge lageret rekker. Åpningstider og kontaktinformasjon: coopnorrbotten.se


GRATULASJONER

www.inarvik.org – ONSDAG 20.APRIL 2016 – I NARVIK

Gratulerer! BURSDAGSHILSENER ER GRATIS HOS OSS. Send på e–post til: hurra@inarvik. org. Hver måned deler vi ut en flott bursdagskake til en av de som har bursdag. Vinneren kan ta kontakt med oss i Dronningens gate 56 for å få kakebevis. Aron 6 år! Denne flotte, store gutten fyller 6 år den 9.april og mommo gratulerer masse med dagen! Stor bursdagsklæm

12.02.16 kom lille Aurora Louise til verden. Helt perfekt med sine 3150 gr og 48 cm. Stolte foreldre er Malene Nyborg Hjelle og Fredrik Solberg.

Hipp hurra for Aurora som fyller 6 år den 10. april. Gratulerer så mye med dagen din. Mange klemmer fra Henriette, William, mamma og pappa.

Hipp Hurra! Vår kjære Julian blir 5 år 24.april! Hele familien gratulerer så mye.

Mitt vakre Hjerte Helene Lie Akselsen Fylle 18år i dag 29 april. Gratulere så masse med dagen min fantastiske engel måtte dagen bli like fargerik, unik å god som du e, så ufattelig stolt over å være Mamma di. Lykke til å aldri gi slipp på drømman dine. Elske dæ til månen å tilbake. Klemma fra Mamsen

Hurraaa!! Gratulerer så mye med dagen til verdens beste mamma/ Beathe! Håpe du får en fantastisk fin dag på bursdagen med masse gode kake og klemma. Vi e kjempe glad i dæ. Store bursdagsklemma fra Elise, Erlend, Sondre og Rudolf.

Gratulerer så mye med dagen til vårres spreke,gode oldemor og farmor Ingeborg som har bursdag 23. Mai � ønske dæ en flott dag med kaker og stas! Stor klem fra oldebarn Mathias, Catrine og Remi �

Emma fyller 15 år 5.Mai. Gratulerer så mye med dagen Emma. Hipp, hipp hurra for deg! Gratulerer også som konfirmant den 23.April. Ønsker deg en fantastisk dag. Klem fra Matilde, Christine, Therese, mamma og Kenneth.

Gratulerer så mye med dagen til vårres gode, fine Tante, lillesøster og svigersøster Barbro som blir 22 år den 29 April � ønske dæ alt godt på dagen, vi glede oss til å treffes igjen � stor klem fra tantegullet Mathias, bigsis Catrine og svigerbrusj Remi!

Gratulere så masse med 6 års dagen til vår fantastiske Nannamor�! Snart er du skolejente, ja tia den går fort� Masse klemma fra lillebror Sander, mamma og pappa Hilser til alle kjente og kjære�

Lucas Matheo Bjerkan fyller 1 år den 12.mai. Masse kjærlighet fra mamma, pappa, søs Marie og søs Aileen

Hipp hurra for go pia våres Vilde Amalie som fyller 4 år den 6. Mai. Vi ønsker deg en super bursdag. Stor klem fra Joakim, Kristoffer, mamma og pappa.

22 april fyller den flotte,omsorgsfulle godpia mi 11 år. Du fylle dagan vårres med så mye latter og glede.. gratulerer så mye med dagen vennen,� Nora Sundby! klem fra alle hjemme.

Therese fyller 16 år 24.April. Gratulerer så mye med dagen Therese. Hipp hipp hurra for deg! Ønsker deg en strålende dag. Klem fra Matilde, Christine, Emma, mamma og Kenneth.

Månedens bursdagskake går til Odd-Magnus Vi vil sende en stor bursdagsklem til OddMagnus, som blir fem år 29/04. Du er smilende, kosete, full av rampestreker og sprell! Vi er kjempeglade i deg! Håper du får en flott bursdag! Superbursdagsklem fra Ivar, Arvid, mamma og pappa KAKEN ER LEVERT AV:

steinovnsbakeriet

M Y K L E V O L D

Du kan velge mellom en av disse kakene!

21


22

I DYBDEN

DET 4. HJØRNET

I NARVIK – ONSDAG 20.APRIL 2016 – www.inarvik.org

DET 4.HJØRNET:

Fire seksjonseiere foretar snorklipping av Det 4. hjørnet: Fra venstre: Ordfører Rune Edvardsen, Roger Bergsen fra Forte Narvik, Elling Berntsen fra Sparebanken Narvik som har vært initiativtaker og som bidrar med 12 millioner kroner i tilskudd til kommunens bibliotek-seksjon, og Eystein Markusson fra Narviksenteret (som åpner krigsmuseet i juni/juli).

Smil og glede under åpningen TEKST: RUNE DAHL FOTO: KARL INGE PUNSVIK / FORTE NARVIK

DEN FORMELLE INNVIELSEN AV DET 4. HJØRNET SAMLET 200 MENNESKER. DE SOM JOBBER I HUSET, DE SOM HAR DELTATT I PLANLEGGING OG BYGGING, OG EN REKKE REPRESENTANTER FOR STAT, FYLKE, KOMMUNE OG BRUKERE.

DET BLE HØYTIDELIG snorklipp og

åpning av bygget av fire sentrale personer. Ordfører Rune Edvardsen, banksjef Elling Berntsen i Sparebanken Narvik, Roger Bergersen i Forte Narvik og direktør for Narviksenteret Eystein Markusson – var alle fremme med saksa. Det regionale kulturhuset har en prislapp på 360 millioner kroner og inneholder Narvik bibliotek, Narvik Turistkontor, Sparebanken Narvik, kafeen Punktum og krigsmuseet. Bygget er på 8.500 kvadratmeter. Biblioteket dekker 2.000 kvadrat over to etasjer, mens Krigsmuseet beslaglegger hele 3.000 kvadrat. Biblioteket, Visit Narvik, Sparebanken Narvik og kafeen Punktum er i gang. Til sommeren åpner det nye krigsmuseet.

Styreleder i Sparebanken Narvik og Forte Narvik, Eirik Frantzen holdt hovedtalen.


NYTT

www.inarvik.org – ONSDAG 20.APRIL 2016 – I NARVIK

Blomstrende brudelykke TEKST OG FOTO: RUNE DAHL

Tor Gundersen er freelance blomsterdekoratør og en ofte brukt dommer i større konkurranser, både i inn- og utland. Han har tidligere drevet butikken S. R. Sørensen & Søn Eftf. i Oslo. Tor har gitt ut flere bøker med egne arbeider.

DEN KJENTE BLOMSTERDEKORATØREN TOR GUNDERSEN GJESTET NYLIG NARVIK OG SONJA BLOMSTER. PÅ PROGRAMMET STO BINDING AV FLOTTE BRUDEBUKETTER.

MAGI MED BLOMSTER Forleden var han fire intense dager hos Sonja Blomster for å lære fra seg av sine kunnskaper. Og damene lot seg inspirere. - Vi blir veldig imponert over hva han får til. Han driver magi med blomster, forteller daglig leder Berit Nystad Pouw. Hun mener det å kunne tilby litt annerledes brudebuketter kommer kundene tilgode. - Og med mange av de teknikkene som vi nå har jobbet med, så kan en brud få en spesialsnekret bukett etter eget ønske. Det meste er mulig, sier Pouw. KURS I BUTIKKEN Berit valgte å betale Tor opp til Narvik, istedetfor å reise på kurs med alle de ansatte sørpå. - Vi valgte å få Tor opp til oss. Han er hos oss fire fulle dager fra tirsdag til fredag, sier Berit. Og Tor Gundersen er fornøyd med oppholdet i Narvik. - Jentene er utrolig interesserte og entusiastiske. Høydepunktene i arbeidet er når jeg ser at budskapet jeg forsøker å formidle blir forstått og lært. Husk at undervisning er morsomt og givende for den som underviser også. Tor synes det er veldig morsomt å se hvor universelt blomster og blomsterdekor er. - De gir den samme gleden og appellen uansett hvor i verden du er.

Økonomisk rådgivning? spØr oss om hjelp vi står til tjeneste, enten du har stor eller liten bedrift vi arbeider med: • Lønnsomhetsrådgivning • Regnskapsførsel • Lønn og fakturering • Nøkkeltallsanalyse • Budsjettering • Bistand ved selskapsstiftelse • Søknader • Bistand med styrearbeid og generalforsamlinger

Tom Robert Johansen.

Evy Eriksen.

Tlf. 76 96 46 00 • rolf.karlsen@okoraad.no

23


24

MJØLNER

I NARVIK – ONSDAG 20.APRIL 2016 – www.inarvik.org

Mjølners andre tindeb ETTER TI ÅR I NORSK ANDREDIVISJON VAR MJØLNER I 1989 ENDELIG KLAR FOR SPILL I 1. DIVISJONEN IGJEN (NÅ TIPPELIGA). KVALIFISERINGSÅRET 1988 GJENNOMFØRTE DE PÅ EN SUVEREN MÅTE MED KUN ETT TAP. OPPRYKKET VAR KLART TRE OMGANGER FØR SERIEN VAR FERDIGSPILT. TEKST: ARNE ØRNUTVIK Arne Ørntuvik, har vært mangeårig trener på både ungdoms- og seniornivå i Mjølner. Dette er den fjerde og siste artikkelen med små glimt, og sidesprang om enkeltpersoner og hendelser fra Mjølners historie i perioden 1951 til 1989 publisert i Avisa i Narvik.

Denne gjengen sikret Mjølner plass i allnorsk andredivisjon kvalifiseringsåret 1978. BAK FRA VENSTRE: Nils Olav Markussen, Arthur Olaussen, Tiddo Van Der Arc, Ole Johan Olsen, trener Svenn Willy Mikaelsen, Per Høgmo, Erik Henriksen, Dagfinn Rognmo, Kolbjørn Botnmark og oppmann Jan Rognmo. FORAN FRA VENSTRE: Rune Mikkelsen, Stein Viggo Sørensen, Hans Herman Henriksen, Terje Johansen, Elling Berntsen, Geir Rune Hagen, Kjell Larsen, Svein Olav Jakobsen og Bengt Jensen.

Dette laget brakte Mjølner tilbake til norsk 1. divisjon sesongen 1988. BAK FRA VENSTRE: Assistenttrener Svenn Willy Mikaelsen, hovedtrener Dagfinn Rognmo, Geir Israelsen, Thomas Evjen, Ivar Morten Nordmark, Rolf Furuly, Steinar Andorsen, Mats Sørensen, Rune Pettersen, Tore Iversen, Nils Olav Markussen, materialforvalter Inge Tor Nilsen. FORAN FRA VENSTRE: Jan Victor Nilsen, Bengt Jensen, Roger Nicolaisen, Espen Lund, Elling Berntsen, Espen Olafsen, Torfinn Rolandsen og Svein Arne Henriksen.


MJØLNER

www.inarvik.org – ONSDAG 20.APRIL 2016 – I NARVIK

bestigning- og den siste? - Æren for å endelig lykkes med å ta klubben tilbake til norsk eliteserie var det Kjell Larsen som fikk, godt assistert av Svenn Willy Mikaelsen. I perioden 1979 til 1987 var laget flere ganger i nærheten av opprykk uten helt å klare det. Og bortsett fra en og en halv sesong med engelskmannen George Armstrong som spillende trener, var det klubbens egne trenere som hadde ansvaret for den utviklingen som ledet fram mot opprykket. I tur og orden styrte Svenn Willy Mikaelsen, Terje Skarsfjord og Dagfinn Rognmo A-laget i denne beste perioden i Mjølners historie. Men framgangen startet i 1978. TRANG INNGANG

I Bibelen heter det visstnok -Gjør døren høy, gjør porten vid. - Men Norges Fotballforbund gikk motsatt vei. På fotballtinget i 1977 ble det bestemt at kun tre nord-norske lag skulle få plass i en ny, landsomfattende andredivisjon bestående av to avdelinger. Den spesielle nord-norske andredivisjonen skulle bort, og 1978 skulle være et kvalifiseringsår. Dermed ble denne sesongen det første og svært avgjørende trinnet for Mjølners klatring mot toppdivisjonen de neste årene. Klubbens A-lag hadde vært inne i en down-periode etter sesongen 1973. Foran 78- sesongen tok Svenn Willy Mikaelsen over som trener for A-laget. Spillermateriellet var ungt, og bare Kjell Larsen, Stein Viggo Sørensen og Dagfinn Rognmo var igjen av veteranene. Svenn Willy var ingen A-fire trener. Der det var opplest og vedtatt i rådende trenerkretser at all trening skulle foregå med ball, brukte han delvis andre metoder. Han ville ha sterke spillere, ikke minst utholdenhetsmessig, og «dungenbakken» ble et begrep. I en begrenset periode tidlig på vinteren brukte han bakken fra Terneveien opp til tribunen på Stadion til trening av kondisjon. For mange var denne løpinga et blodslit, og det var mer enn en spiller som måtte brekke seg på toppen av bakken. Men Mikaelsen fikk vilje inn i laget, og det betalte seg i løpet av sesongen. Mjølner endte på samme poengsum som avdelingsvinner Tromsø Idrettslag, men med dårligere målforskjell. Plassen i den nye andredivisjonen var sikret, og Svenn Willy hadde ut fra forutsetningene gjort en kjempejobb med laget. Året etter fikk han med seg Terje Skarsfjord som medtrener. Selv om de en stund lå i nedrykksposisjon, berget Mjølner plassen, og stafettpinnen kunne overleveres til Mjølners neste trener. SPILLENDE TRENERE FRA ENGLAND OG RØNNINGTOMTA

Mjølner var fram til nå kjent for å holde seg med egne trenere. Stor var derfor overraskelsen da engelskmannen George Armstrong, en av Arsenals nyttigste spillere på seksti- og syttitallet, ble presentert som ny trener vinteren 1980. George ble fort meget populær i Mjølner og Narvik, og gjorde et solid arbeid med laget. Imidlertid kom et tilbud fra Fulham sommeren 1981 George ikke kunne takke nei til, og dermed vendte han tilbake til England. George ble etter hvert ansatt som reservelagstrener i Arsenal under Arsene Wenger, men et hjerneslag midt under en trening endte livet hans i år 2000 bare 56 år gammel. Da George dro var det duket for en ny spillende trener, nemlig Dagfinn Rognmo, eller «Ørret» som noen fortsatt kaller han. Det navnet fikk han etter en fisketur på Veggfjellet der han og klubbkamerat Tor Einar Larsen hadde dratt masse fisker opp av Båtvannet. Rønningtomta var på den tida samlingspunkt for alle barn og unge som soknet til Vassvik, sommer som vinter. Dagen etter fisketuren fortalte Dagfinn entusiastisk for de tilstedeværende om den store fangsten, og dermed var han sikret et kallenavn som har hengt ved han i nesten 60 år.

Rønningtomta var i tillegg til en møteplass, også en utklekkingsanstalt for de mange gode Mjølnerspillerne som vokste opp på femti-, og sekstitallet. Og var du ikke Mjølnergutt på forhånd, måtte du bli det dersom du ville spille fotball der. Så også for Dagfinn. En dag etter å nylig ha flyttet med sine besteforeldre til ei av blokkene nær Rønningtomta, hang han på gjerdet og så på noen eldre gutter spille fotball. En av dem, Finn Harald Ellingsen, lurte på om han ville spille med, noe Dagfinn hadde svært lyst til. «Forresten,» sa Finn Harald,» hvem holder du med av Nor og Mjølner?» Nå hadde Dagfinn hørt sin far si at han var Nor-tilhenger, og mente det måtte være greit å høre til samme klubb som han. «Kom igjen i morgen,» var beskjeden fra Finn Harald. Og det gjorde Dagfinn. De samme spørsmålene kom opp. Klok av skade svarte Dagfinn rett på det avgjørende spørsmålet, og Mjølner var sikret den lengst tjenende treneren i klubbens historie til nå. ET HERLIG FOTBALLÅR MED INNSLAG AV TRAGEDIE

1988, som altså var det tiende året i norsk andredivisjon, ble naturlig nok også det beste for Mjølner. Og det startet på best tenkelige måte. Borte mot Sunndal i første seriekamp tok det ni sekunder fra avspark til Svein Arne Henriksen, ingeniøren fra Mo, satte ballen bak Sunndal-keeperen. Og med nok et mål signert Halvar Nilssen sikret Mjølner seg årets første poeng. Andre serierunde skulle spilles hjemme mot Glimt. Mjølnerkeeper Elling Berntsen var på den tida ansatt i Helgeland Sparebank i Brønnøysund. Elling pendlet som regel nordover til kampene med Widerøe, og satt fredag ettermiddag på flyplassen og ventet på det innkommende flyet. Det kom aldri. Flyet hadde brast inn i Torghatten med det tragiske utfallet at 36 mennesker omkom. Keeper Berntsen kom seg etter sjokket, og reiste dagen etter med fly til Narvik. En sliteseier mot Glimt ga Mjølner tre nye poeng, men flyulykken kastet skygge over denne seieren. SÅ SEG ALDRI TILBAKE

Etter seks serierunder hadde Mjølner overtatt toppen av serietabellen fra Mjøndalen med fem seire og en uavgjort. Siden så de seg aldri tilbake. I fotballferien hadde laget besøk av Crystal Palace, den gang på nivå to i engelsk fotball. Engelskmennene ble banket 3-1, og Mjølner imponerte sine motstandere. Opprykket til førstedivisjonen ble feiret med 6-0 seier over Skarp i den nittende serierunden. Da gjensto kamper mot Mjøndalen, HamKam og Ålesund. Nå kom også Mjølners eneste serietap, og det på hjemmebane mot HamKam i nest siste runde. Mjølner ledet oppskriftsmessig 3-0 til pause, men tapte kampen da de maktet det kunststykket å slippe inn fire mål i andre omgang. «Useriøst av Mjølner,» var Ålesundtrener Thomas Nordahl sin dom over Narvikguttene. Sunnmøringene lå nemlig på andreplass, og ville selv med tap mot Mjølner i siste serierunde ha slått følge med rødtrøyene opp dersom Mjølner hadde slått HamKam. Nå ble det i stedet Hamarsingene som fikk den andre plassen i eliteserien. Men selv med denne «ripen i lakken» avsluttet Mjølner som suveren serievinner av sin avdeling. Også Narvik kommune verdsatte opprykket med å tildele klubben kommunens kulturpris for 1988. Oppholdet i norsk toppserie ble av like kort varighet i 1989 som i 1972. Mjølner endte sist og måtte ta veien ned i 2. divisjonen sammen med Sogndal. Da startet også den videre marsjen mot lavere divisjoner, og i 2016 er klubben å finne på nivå fire i nasjonal sammenheng, det vil si definert som norsk breddefotball. Er det kanskje der klubben hører hjemme?

25


veckans UKENS erBJUdanden TILBUD 18/4–24/4

ANNONSE

26

UKE 16

MedleMspriser

fOr helE slanten.

Som medlem får du ekstra bra pris på utvalgte varer.

69)= /kg

Medlemspris

12)= /kg kvisttoMater

STOR PAKKE KJØTTDEIG

Nyhléns Hugosons. Ca 1200 g. Maks 2stk pr husholdning

Nederland. Klass 1.

Medlemspris

139k/kg

15k/st sMaksatt yoghUrt

roAstBiff

Arla. Fetthalt 2%. Velg mellom ulike sorter. 1000 g. 15:-/kg.

Sverige/Scan. Oppdelt. Ca 1200 g.

I NARVIK – ONSDAG 20.APRIL 2016 – www.inarvik.org

Medlemspris

119k/kg FERSK kyLLINGLÅRFILET

Sverige/Guldfågeln. 900 g.

20k/st falUkorv

Scan. I ring. 800 g. 5:-/kg. Maks 2 stk/medlem.

89k/kg BOG AV STORFE

Sverige/Scan. Oppdelt. Ca 1000 g.

Lokale avvik kan forekomme. Med forbehold om utsolgte varer.

Coop Forum Kiruna Åpent alle dager 8-22 Lokala avvikelser kan förekomma. Reservation för ev. slutförsäljning.

www.coopnorrbotten.se öppettider: www.coopnorrbotten.se


s

4

UKE 16

KANONPRIS

du å

49)=

= BEINFRI KOTELETT

e

Sverige/Scan. Velg mellom ulike smaker. 950-990 g.

Medlemspris

695k

695k

GRILLTØNNE MONTEREY Svart. KULEGRILL Gastro. Praktisk kulegrill Diameter 45 cm. Grilltønne. Ord. pris 995:- Grilltønne med termometer, sidebord, oppbevaring oppvarmingshylle, hjul.

med grillområde på 45 cm. Lokk og bunner porselensemaljert. Farge svart, turkis och hvit.

Fra

9)= PICKNICKSET

39)=

3 for

35k

I plast med skåler, glass, bestikk og tallerkner. Finnes i fire farger.

MINERALVANN

Carlsberg. Velg mellom Pepsi, Zingo og 7-up. 150 cl. 7:78/liter. Pant tillkommer.

Lokale avvik kan forekomme. Med forbehold om utsolgte varer.

Coop Forum Kiruna Åpent alle dager 8-22

www.coopnorrbotten.se

GOUDAOST

Klöver. 28%. Ca 1200 g. 39:90/kg.

I NARVIK – ONSDAG 20.APRIL 2016 – www.inarvik.org

ng.

49)= FLINTSTEK ORIGINAL

Nederland/Johns Selection Fra utvalgte gårder. I bit. Ca 2 kg.

k/kg

k/kg

27 ANNONSE

UKENS TILBUD

en


28

MAT

MED ERIK CAROLIN

I NARVIK – ONSDAG 20.APRIL 2016 – www.inarvik.org

Det folk vil ha! «Jeg spiser ikke så mye, til gjengjeld spiser jeg fort og lenge» (Bestemors 2. lov) TEKST OG FOTO: ERIK CAROLIN

Husker dere Havnecafèen? Byens ærligste middags-spiseplass! Det var der byens arbeidsfolk og trailersjåfører fra fjern og nær ramla innom når de var skikkelig sultne. De hadde ikke no «fancy shit» på plakaten, men når du gikk ut derfra var du fornøyd og mett. Hvorfor? Jo, tre stikkord; Rimelig, god husmannskost. «Jammen Eirik», var det en som sa… «Vi spiser jo masse husmannskost her i huset», «Hver fredag spiser vi taco. Og på lørdagene er det som regel pizza eller hamburger»… Jah… Jeg er nok blitt gammel. Tankene går til den gamle vitsen fra Øyjord, hvor kjærringa ropte etter gubben som rodde mot byen: «Anton! du må huske å kjøpe kåle-rabi. Du vet korr gla ongan e i sydfrukta» Ting forandrer seg med årene. Da jeg gikk på Havnecafeen for en halv mannsalder siden var vel «pommes frites» det mest eksotiske man fikk servert. Maten jeg fikk servert hjemme var (nesten) alltid husmannskost. Fiskekaker, kjøttsuppe, blodpudding, levergryte, lapskaus og andre gode greier. DET er husmannskosten sin det serru! Husker godt att jeg var passert 16 år før jeg fikk servert Taco ned i Oslo for første gang. Merkelige greier den

tacoen, husker jeg. Spise med fingrene og greier. Hmm… Jeg lurer på om det JEG kaller for husmannskost rett og slett er utdatert innenfor kategorien. Om noen år blir vel Big Mac kåret til Norges nasjonalrett. Så blir folk å si slikt som: «Får-i kål…?? Nei det var sånn som gamlisene spiste «før i tia» «NEI !!!» blir jeg å rope fra rullestolen på gamlehjemmet. «Jeg vil ha nystråla uer med smelta smør», «eller gi meg om så en porsjon med lapskaus» «Gi meg hjemmelagde kjøttkaker, da» sutrer jeg. «men, Eirik da» sier pleiersken. «man spiser ikke slikt lengre» Sukk! Jeg håper det ikke ender slik. Jeg skal i alle fall gjøre det jeg kan, og slå ett slag for den retten som ble nr 2 da nasjonalretten blei kåra for en del år tilbake. Kjøttkaker!! Serveres med brun saus, ertestuing, gulrot og poteter. (og selvfølgelig rørte tyttebær) Nytes best i store porsjoner ;) Denne oppskrifta har jeg brukt i mange år. Den er fullstendig ukomplisert, og jeg har brukt den med suksess på flere av plassene jeg har jobba.

DETTE BURDE VÆRE NOK TIL 3 VOKSNE (ELLER TO SKRUBBSULTNE ARBEIDSKARER) DU TRENGER

• Arbeid saltet inn i kjøttdeigen til den får en seig konsistens, så tilsetter du salt/ 500 gr kjøttdeig av god kvalitet. pepper/potetmel og jobber dette inn i 1,5 ts salt deigen. 0,5 ts finmalt pepper • Tilsett så vannet litt etter litt. Mellom hver 2 ss potetmel gang skal deigen har tatt til seg melken 2 dl lettmelk helt. 5-6 tilsettinger burde gjøre susen (dersom du bruker kjøkkenmaskin holder det med 2 ganger) • Form kjøttkakene med to spise-sjeer og stek til de er pent brune på begge sidene.

• Ha kjøttkakene i brun saus, og la de trekke ferdige der i 10-15 minutter . • Så er det selvfølgelig greit å tilsette andre ting også. • Her er ett forslag til smakstilsetning: 4 ss finhakket løk, -¼ ts revet muskat, -1 knivspiss allehånde, -¼ ts ingefær • Tilsett løk og krydder samtidig som potetmelet.


KULTUR

www.inarvik.org – ONSDAG 20.APRIL 2016 – I NARVIK

kultur

på kino PYROMANEN FREDAG 22. APRIL En flamme fra en fyrstikk bryter det skjøre mørket i den stille bygda. På et lite og avsidesliggende sted tenner en pyroman sin første brann. Men større og farligere branner følger og frykten brer seg. Og når den lokale lensmannen følger sporene avdekkes en sannhet som bygdefolket ikke vil tro. Pyromanen er ingen fremmed. Han kommer ikke utenfra. Han er en av dem.

BJØRNOV OG SUNDE TORSDAG 21. APRIL

KL. 19.00

TEATERSALEN

THE BOSS

De som har opplevd Ingrid Bjørnov og Øystein Sunde på samme scene kan skrive under på at det er en helt ekstraordinær opplevelse. Munnrappe som få, musikalske, med humor der du minst aner det. De leker med gamle låter, men tør også å presentere ferske kladdetekster og halvkvedede viser over aktuelle temaer.

FREDAG 22. APRIL Industrimagnaten Michelle Darnell (Melissa McCarthy) sendes i fengsel etter å ha blitt tatt på fersken i insidehandel. Når hun slipper ut, prøver hun å gjenopprette imaget sitt. Den eneste som går med på å støtte henne, er den hardt prøvede sekretæren hennes. Og Michelle er villig til å gå over lik for å komme seg tilbake til topps.

BAD NEIGHBOURS 2 DANSENS DAG ONSDAG 27.APRIL

FREDAG 6. MAI KL.18.00

TEATERSALEN

Narvik kulturskole inviterer til feiring av Dansens Dag 2016 med ei variert og spennende forestilling. Vi får se innslag fra skolens ulike dansegrupper i alle stilarter og genre. Etter forestilling blir det «åpen scene» med kort workshop for unge som har lyst til prøve en dansetime.

Det uheldige paret Kelly (Rose Byrne) og Mac (Seth Rogen) får nok en gang et studenthus som nabo. Denne gangen med en kvinnelig studentforening. Trodde du jenter var lettere å hanskes med enn gutter? Tro igjen!

ANGRY BIRDS FILMEN FREDAG 13. MAI

1930 - DIKTATOREN FREDAG 29.APRIL

KL.19.00

TEATERSALEN

Statsteatret ønsker velkommen til sjette forestilling i deres prosjekt av ti produksjoner dedikert rettskrivingen av Norgeshistorien.

Morsom animasjonsfilm for hele familien basert på det populære spillet. Red har problemer med å styre sinnet. Det blir ikke bedre når en gjeng med griser invaderer øya og stjeler alle eggene. Sammen med Chuck og Bomba må han forsøke å få tilbake eggene før det er for sent.

29


SMÅSTOFF

I NARVIK – ONSDAG 20.APRIL 2016 – www.inarvik.org

ANNONSE

30

Et verdig farvel

Tlf 76943884 - markussen.as

Oddmund

Bente

Kjell -Oddvar KRYSSORD

Løs kryssordet og vinn ett skrapelodd Blant de rette løsningene trekker vi en vinner. Gevinst: 3 stk GriseFlax-lodd Vinneren offentliggjøres i neste utgave 25. mai.

Velkommen til oss eller send kryssordet i konvolutt til: Mediaguttan, Dronningens gate 56 8514 Narvik Merk konvolutten “Kryssord” Flaxloddene henter du i vår redaksjon i Dronningens gate 58.

Navn: Adresse:

RUNE HAKVÅG PETTERSEN NARVIK

Gratulerer!


BANK

Vi er tilstede når du trenger vår hjelp

MAT/CATERING

REGNSKAP/ØKONOMI

TANNLEGE

Vi gjør det mulig for kundene å nå sine mål Avisa I NARVIK uke 47/48, onsdag 18. november 2015

steinovnsbakeriet

M Y K L E V O L D

K Kongens gt. 50, 8503 Narvik T 06001, Bedrift: 06002 Tlf Privat: Åpent: Man - fre: 10:00 - 15:00

Tlf: 76 94 74 50

Steinovnsbakeriet AS • Vekstedbakken 13 E-post: kontakt@myklevold.no

ELEKTRIKER

TRENGER DU ELEKTRIKER? 769 61300 • NARVIK@BRAVIDA.NO

Ønsker du denne annonseplassen? Ta kontakt med Ole Eivind på tlf 95 07 43 26 eller på mail: ole@inarvik.org

TIMEBESTILLING: Spisskompetanse innen regnskap og økonomi

Tlf. 76 96 46 00

rolf.karlsen@okoraad.no • Skistua 4

31 ANNONSE

TIL TJENESTE –

43

Tlf 76 94 15 51 tannlegetmk@gmail.com Dronningens gate 23 Man-ons 08.00-19.00 • tors-fre 08.00-15.45

TELTUTLEIE

Ditt lokale regnskapskontor!

TELT TIL ALLE FORMÅL Averdi Narvik as, Frydenlundgt. 4 Tlf. 76 96 50 90 / narvik@averdi.no www.averdi.no

PROFFE/SOLIDE PARTYTELT TIL UTLEIE FOR ALLE ANLEDNINGER

(Tidligere Consis Narvik as)

Inntil 1000m². Bord, stoler, servise

RENOVASJON

Ønsker du denne annonseplassen? Ta kontakt med Ole Eivind på tlf 95 07 43 26 eller på mail: ole@inarvik.org

konteiner

Stressa?

(på lager i Narvik. Skaffer større ved behov)

Tlf: 451 51 000 • www.teltproffen.no • post@teltproffen.no

Trelast og byggevarer til dine prosjekter Vi har «spa-avdeling» for regnskap,

GASS/FYRINGSOLJE

BYTTE AV PROPANFLASKER 5 kg: kr 170,10/11 kg: kr 239,-

lønn og administrasjon.

Amesto er ledende i Norge på moderne regnskapsløsninger, lønn og rådgivning.

tlf: 76 92 20 70 | www.hrs.no

ADVOKATER

Vi ønsker også nyetablerere velkommen AS MATHISEN & MATHISEN og yter hjelpFagernesveien og bistand. 62, 8514 NARVIK

Telefon: 76 95 09 40

EVENT

rekylreklame.no

BLIKKENSLAGER

Bli kvitt avfallet - lei en

BYGGEVARER

Tlf. 76 94 41 50

www.holmlund.no • post@holmlund.no

Alfa Økonomi as Avdeling Narvik: Avdeling Kjeldebotn: Kongens gate 40 Idrettsveien 8514 Narvik 8543 Kjeldebotn Tlf: 76 92 70 00 • alfa@amesto.net • www.amesto.no

VI LAGER DITT NESTE EVENT!

Fagernesveien 140 Alt innen faget!

Tlf: 76 94 50 87 www.jfore.no

Kongens gt. 42, tlf: 76 94 45 50

KONTAKT OSS

950 74 326 911 55 445

Ønsker du denne annonseplassen? Ta kontakt med Ole Eivind på tlf 95 07 43 26 eller på mail: ole@inarvik.org

I NARVIK – ONSDAG 20.APRIL 2016 – www.inarvik.org

Bruk vår geniale Taxi-app når du skal bestille taxi


HOLD DEG OPPDATERT HVER DAG - HELT GRATIS WWW.INARVIK.ORG

NYHETER - VÆRET POLITILOGGEN GLADSAKER FRA NARVIKREGIONEN UTVIKLING - SPORT KULTUR

-Vi s prer glede!

I NARVIK w w w. i n a r v i k . o r g

I NARVIK 4-2016  
I NARVIK 4-2016