Page 1

ONSDAG 19. OKTOBER 2016 - ÅRGANG 6 UTGAVE 10 - KOMMER 1 GANG I MÅNEDEN - GRATIS - WWW.INARVIK.ORG - HOLD DEG OPPDATERT - HELT GRATIS

! e d e l g r s e r p V -i

Arctic Air + Style

PLANLEGGER GIGANTARRANGEMENT TIL NARVIK side 4-7

OKTOBERFEST

side 14-17

HOLD DEG OPPDATERT HVER DAG - HELT GRATIS

TEMA: JULEBORD side 22-29

WWW.INARVIK.ORG


2

INNHOLD

I NARVIK – ONSDAG 19. OKTOBER 2016

-Vi s prer glede!

I NARVIK

Innhold

Neste utgave kommer 23. november!

ADRESSE: Dronningensgate 56, 8514 Narvik TELEFON: 76 84 81 00 (kontor) MAIL: rune@inarvik.org PUBLISERINGSVERKTØY: Issuu ANSVARLIG UTGIVER: Mediaguttan AS ANNONSEPRISER: Kontakt Ole på ole@inarvik.org Ved feil på annonser er avisa I NARVIK uten ansvar. Avisa I NARVIK gis ut av Mediaguttan AS.

WWW.INARVIK.ORG REDAKSJONEN

RUNE DAHL

Daglig leder/Redaktør rune@inarvik.org Tlf. 911 55 445

32

34

OLE-EIVIND JOHANSEN

Markedssjef ole@inarvik.org Tlf. 950 74 326

INGRID HELEN SØRENSEN

GRO S. LØKÅS

Grafisk designer ingrid@inarvik.org Tlf: 959 33 441

Frilanser gro@inarvik.org Tlf. 416 69 977

#inarvik

41-42

12

TAG BILDENE DINE MED

side 13

neste måned trekker vi vinnere som kommer i avisen!

4-7

14-17

KUN DIGITALT Avisa I NARVIK satser heldigitalt med en sterkt voksende nettside og digital avis. Papiravisen går ut fra og med august til fordel for en interaktiv digital avis. Her er det klikkbare linker, video, interaksjon med lesere/annonsører og store muligheter for deling på sosiale medier.

www.narvikkulturhus.no Gå inn på våre nettsider og se vårt spennende program


3 ANNONSE

Det går mot høst og vinter.

Men, vi i Jenssen & Bolle slakker ikke på farten. HAR DU HUS, LEILIGHET, HYTTE SOM SKAL SELGES? Ta kontakt, og vi skreddersyr et godt salg for deg!

JOSTEIN JENSSEN MARIANNE KURAAS Megler MNEF Fagansvarlig/Eiendomsmegler MNEF MOB: 481 45 700 MOB: 920 42 129

LENA AKEBERG Oppgjørsansvarlig MOB: 905 56 502

I NARVIK – ONSDAG 21. SEPTEMBER 2016 – www.inarvik.org

JOHNNY BOLLE Daglig leder/Megler MNEF MOB: 905 20 440


4

NYTT

I NARVIK – ONSDAG 19. OKTOBER 2016

ET STEG NÆRMERE GIGANTARRANGEMENT TIL BYEN

Mangler fem millioner for å få Arctic Air + Style til Narvik NORDLAND –OG TROMS FYLKESKOMMUNE ER MEGET POSTIVE TIL FORPROSJEKTET. DET BETYR AT GIGANTARRANGEMENTET ARCTIC AIR+STYLE ER MANGE STEG NÆRMERE EN REALITET TIL NARVIK.

“Vi kan ikke konkurrere på volum med Beijing og Los Angeles, men vi kan konkurrere med Nord-Norsk sjarm.“ PER ANDRE ØDEGÅRD, INITIATIVTAKER

Slik ser Air+Style for seg at løypetraseen kan bli i Narvik i 2018. Med start i Andrebakken like over Asbjørnstua og med målgang nede ved bunn Førsteheisen. Ved Asbjørnstua planlegges det stor musikkscene og sponsorlandsby.


NYTT

ONSDAG 19. OKTOBER 2016 – I NARVIK

Air+Style-representant Per Andre Ødegård og Narvikfjellets Harald Kuraas. Ødegård var med å etablere giganteventet i Beijing. Nå vil de utvide til Narvik.

TEKST OG FOTO: RUNE DAHL

På konferansen East West Arena, som for tiden går av stabelen på Quality Grand Royal hotel, presenterte Air+Style-representant Per Andre Ødegård ideen for en lydhør forsamling. Narvik kan nemlig i mars 2018 bli arena for en stor årlig, internasjonal vinterfestival som har fått arbeidstittelen Arctic Air + Style. Hovedarrangementet er en stor snowboardkonkurranse, men det er også mye fokus mot musikk, kunst og kultur. Festivalen har mye til felles med arrangementet X- Games som ble arrangert i Oslo sist vinter. Air + Style ble arrangert i Los Angeles, Innsbruck og Beijing i fjor og nå ønsker eier av konseptet, superstjernen Shaun White - seg en skandinavisk medarrangør, og både Tromsø og Narvik har fått henvendelse om å være vertskapsbyer. Dersom byene sier ja, kan det bli snakk om en 11 dagers årlig festival med snøbrettkonkurranser på høyeste nivå. I tillegg kan festivalen bestå av konserter, kunst- og fotoutstillinger, moteshow og filmvisninger.

Hvor i verden passer det bedre å gjennomføre en vinterfestival enn i Nord Norge, i en tid på året hvor lyset sloss med mørket og hvor været normalt er på det mest stabile? Hvor i Norge er det mulig å visualisere dette på en bedre måte enn i Narvik? – med lyset, med fjellet, med sjøen og med historien? Ideen er et arrangement som skal vise verden det spesielle med Nord Norge! Det er et arrangement for de unge – for framtiden og det skal vise våre beste verdier. Verdier som bygger på natur, miljø, opplevelser, kompetanse, arbeidsplasser og bolyst! HARALD KURAAS, DAGLIG LEDER, NARVIKFJELLET

5


6

NYTT

I NARVIK – ONSDAG 19. OKTOBER 2016

Snowboardsirkusets største stjerne, multimillionæren Shawn White, eier konseptet Air+Style.

Ideen om å etablere og utvikle en nordnorsk vinterfestival springer ut fra en henvendelse til Narvikfjellet og Tromsø by fra nordmannen Per Andre Ødegård som gjennom en periode på 6 år har vært sterkt involvert i å etablere og arrangere Air + Style i Fugleredet nasjonalarena i Beijing.

- Air + Style, som første gang ble arrangert i Innsbruck i 1994 og startet som en Big Air snøbrett - konkurranse og har i årenes løp utviklet seg til å bli et livsstils - arrangement bestående av snøbrett konkurranser, konserter, kunstutstillinger og filmfremvisninger og andre aktiviteter som tiltrekker folk som er opptatt av vinteridrett. I sesongen 2016/17 vil Air + Style bli arrangert på 6 destinasjoner (3 byer og i 3 vinterresorter) på 3 kontinenter gjennom vinterhalvåret. Air + Style som konsept står svært fritt. I motsetning til X-Games, som eies av TV- kanalen ESPN og er utviklet som et

underholdningskonsept for TV, er Air + Style eiet av idrettsutøvere og står friere m.h.t. hvordan festivalen skreddersys rundt arrangøren og gir hver enkelt destinasjon muligheten til å kommunisere sine lokale budskap i vesentlig større grad. Arrangementet skal ha en nasjonal TVproduksjon i beste kvalitet. I tillegg ventes det 110-130 tilreisende journalister, som vil dekke arrangementet for deres respektive oppdragsgivere. Air+Style har enorm interesse på sosiale kanaler som Instagram, Snapchat og Facebook.

Totalt 430 millioner seere på TV og nettmedier hadde mulighet for å se denne festivalserien i fjor. Arrangementene har TVdekning med direktesendinger av hvert arrangement i 45 land og en enorm oppslutning i sosiale medier, hovedsakelig i land med interesse for vintersport. Hovedarrangementene i festivalen skal vinteren 2017-18 være Big Air og Slopestyle. Big-Air konkurransen er tenkt arrangert på Mandelasletta i Tromsø og Slopestylekonkurransen i Narvikfjellet. F.o.m. vinteren 2018 -19 vurderes det også å arrangere HalfPipe, og ønsket er at dette legges i Narvikfjellet. Alle formatene er OL-grener. Arrangøren tiltrekker alltid de beste kvinnelige og mannlige utøvere i verden. - Kostnadene for arrangementet vil beløpe seg til 30-33 millioner kroner. Og her garanterer Air+Style for halvparten av beløpet. Så da gjenstår det rundt 15 millioner som må dekkes inn lokalt. Av dette vil Narvik måtte ta rundt 5 millioner, resten må dekkes av Tromsø, forteller Per Andre Ødegård.

Norske Ståle Sandbech er en av superstjernene som sannsynligvis vil komme til Narvik.


NYTT

ONSDAG 19. OKTOBER 2016 – I NARVIK

FORPROSJEKTET Narvikfjellet AS er eier av Forprosjektet til “Arctic Air + Style til Narvik” og har etableret følgende styringsgruppe: •

Leder Harald Kuraas, Narvikfjellet AS

Per Andre Ødegård, repr. Air & Style

Lise Hansen, Visit Narvik AS

Rune Dahl, Fotograf og innehaver av Narvik Event AS

Kjetil Moe, Narvikregionens Næringsforening

-Et slikt arrangement vil skape et fantastisk lokalt engasjement. Dette vil trekke publikum fra hele Scandinavia, og bli en folkefest på lik linje med Arctic Race, men med mye større medieoppslag.

Trond Øverås, Nord Norsk Reiseliv AS.

Prosjektleder er Ann Hege Lund fra Futurum AS. Hun har ansvar for prosjektets operative gjennomføring og leder prosjektet i henhold til plan og budsjett.

HARALD KURAAS, DAGLIG LEDER, NARVIKFJELLET

7


8

ÅRETS JULEENGEL

Har du et FORSLAG?

I NARVIK – ONSDAG 19. OKTOBER 2016

Kårer Årets juleengel 2016 FOR ANDRE GANG GÅR AVISA I NARVIK, AGENDA, AMFI NARVIK OG NARVIK STORSENTER SAMMEN OG SKAL KÅRE ÅRETS JULEENGEL 2016.

Kjenner du noen som har bidratt til å gjøre året spesielt bra for noen andre? Noen som jobber med hjertet, ikke pengeboka. Det kan være en privatperson, et lag eller en forening. Kandidatene må være tilhørende i kommunene Narvik, Ballangen, Tysfjord eller Evenes. Da må du sende oss en mail med en kort begrunnelse på juleengel@ inarvik.org innen mandag 18.november. Eller gå inn på www.inarvik.org og registrere en nominasjon der.

Kjenner du noen som har bidratt til å gjøre året spesielt bra for noen andre? Noen som jobber med hjertet, ikke pengeboka. En ildsjel? En hverdagshelt? En sønn som tar seg av sin pleietrengende far? En forening som hjelper eldre? En mamma som tar hele barnehagen med ut på tur? En person som står på for ungdommen? En av disse kan være ÅRETS JULEENGEL 2016. Det kan være alt fra en privatperson, til et lag eller en forening.

innen 18.november, forteller redaktør Rune Dahl i avisa I NARVIK. Årets JULEENGEL 2016 blir hedret med en flott førjulskveld oppe i Narvikhytta med mat, drikke og musikalsk underholdning. - Narvikfjellet har stilt Narvikhytta til disposisjon og Agendas kokker garanterer en flott matopplevelse for vinneren, forteller Dahl. Årets JULEENGEL skal være en pris som årlig deles ut i ukene før jul.

VI VIL HA TIPSENE! - Vi har lyst til å hedre den beste kandidaten, og inviterer våre lesere til å komme med forslag

Her har du sjansen til å gjøre litt ekstra stas på noen som virkelig fortjener det!

HOVEDSPONSPORER AV ÅRETS JULEENGEL 2016: 73 butikker fordelt på to sentre midt i Narvik sentrum. Sport og fritid. Helse og velvære. Mat og drikke. Hjem og hobby. Klær, sko og tilbehør.

Mye å glede seg til. Alltid.


ÅRETS JULEENGEL

ONSDAG 19. OKTOBER 2016 – I NARVIK

VINNEREN FÅR: En førjulskveld (for opptil ti personer) i Narvikhytta i starten av desember. Julemiddag laget med de beste råvarene av Agendas kvalifiserte kokker. Et herlig måltid med byens beste utsikt og godt selskap.

JURYEN: Rune Dahl, avisa I NARVIK Inis Ivarsson, Agenda (juryleder)

Underholdning fra trubadur

Kirsten Nystrand, Narvik Storsenter Helge Edvardsen, Amfi Narvik

"Vi gleder oss til å få inn mange gode forslag på hvem som kan bli Årets julengel 2016!" (Frist for innsending er fredag 18. november)

KURS OG KOMPETANSE Agenda er en attføringsbedrift med et hovedmål; å få mennesker tilbake i jobb. Vi tilbyr flere arbeidsrettede tiltak og har ca. 230 tiltaksplasser. Disse har ulik varighet og innhold. Hvert enkelt tiltak tilpasses de ulike utfordringene den enkelte står overfor. PRODUKTER OG TJENESTER Agenda AS tilbyr et bredt spekter av produkter og tjenester

både til bedrifter og privatmarkedet. Målsettingen er å levere service og kvalitet på områdene: Bruktikken og Kafeen på Havna, Catering, Fotterapeut, Kveldsol kro, VTA produksjonen i Holmenveien: Jobbfrukt, Vaskeri, Ved og service, VISJON OG VERDIER Visjon: Agenda – ditt springbrett videre Verdigrunnlag: Respekt, Omsorg og Ansvar

- ditt springbrett videre!

9


10

NYTT

I NARVIK – ONSDAG 19. OKTOBER 2016

Magasin Narvik VINTERUTGAVEN AV DET POPULÆRE DESTINASJONSMAGASINET MAGASIN NARVIK ER I PRODUKSJON. ÅRETS HOVEDTEMA ER DEN STORSTILTE UTBYGGINGEN SOM SKJER I NARVIKFJELLET. Magasinet presenterer vinter-Narvik og alt det fantastiske regionen har å by på. - I år har vi valgt å rette fokuset mot den kolossale utbyggingen som for tiden skjer, og skal skje i tiden framover, i Narvikfjellet, sier daglig leder i Mediaguttan AS, Rune Dahl. Det er medieselskapet Mediaguttan AS i Narvik som står bak utgivelsen, og dette er den syvende utgivelsen av Magasin Narvik. – Målet er å lage et høykvalitets leseverdig magasin som kan brukes av reiselivsnæringen til å profilere Narvik både i vår egen region og på messer rundt i verden, sier Dahl. Sammen med grafisk designer Ingrid Helen Sørensen og selger Ole-Eivind Johansen legger han ned et hundretalls med timer i produksjonen.

Årets utgave skal trykkes opp i hele 15.000 eksemplarer og skal distribueres lokalt og nasjonalt i perioden januar-mai. Magasinet distribueres ut med Posten i januar. – Det handler om å vise frem en av Europas råeste skidestinasjoner som i tillegg har et vell av andre aktivitetsmuligheter, sier Dahl. For reiselivsnæringen i Narvik er dette et magasin som lovprises. – Det at Mediaguttan tar initiativ til å produsere et magasin av dette kaliber som presenterer byen, mangfoldet og ikke minst Narvikfjellet setter vi utrolig pris på. Vi bruker magasinet aktivt både internt og utad i vår markedsføring, sier daglig leder i Narvikfjellet, Harald Kuraas.


11

Kundeavisen gjelder f.o.m. man 17. oktober t.o.m. lør 22. oktober. Forbehold om trykkfeil og utsolgt. Tilbudene gjelder kun til privat husholdning, og vi tar forbehold om lokale begrensninger.

/COOPOBS

OBS.NO

ANNONSE

#STORHANDELOBS

59

90

99

SYNNØVE GOUDA

00

COOP OKSESTEK U/ben. Surret. Pr kg

Pr kg

PLUKK & MIKS!

STORFORPAKNING PÅ 1,8 KG!

39

90

PRIOR EGG M/L 20 PK Pr brett Pr kg 31,05

5 FOR 79

+ pant

179

-40%

YTTERØY KYLLINGFILET

COCA-COLA BRUS 1,5 L

PÅ ALLE EPLER

Naturell. 1,8 kg. Pr pk Pr kg 99,44

10 varianter. 1,5 l Fra 10,53/l. 1 flaske 29,90 + pant

5 100 FOR

YES MASKINOPPVASK Platinum. 16 tabletter Fra 1,25/tablett. 1 pk 40,50

SPAR TID OG PENGER - STORHANDEL LØNNER SEG

199

Bestemors steketakke MEDLEMSKUPP

790,Ikke medlemspris 1490,Spar 700,-

UKE 42

• Takken kan brukes til mange formål, f.eks steking av flatbrød, lefser, lomper, lapper, crepes • Kan også brukes som varmeplate • Diameter: 50 cm • 2500 watt • Regulerbar termostat • Kan lagres på høykant

STR 2-8 ÅR

SOM VIST PÅ TV!

799

STR 140 X 200 ELLER 140 X 220 CM

SKOGSTAD MIKKEL FLEECESETT

HØIE NORDKAPP DUNDYNE

Kraftig og varm fleece med vindstopper i jakken. Glidelåslommer og strikk i livet og i bena. Supert som ytterplagg på fine høstdager, eller som mellomlag på kjøligere dager. Str 2-8 år. Pr sett

Norskprodusert andedunsdyne med europeisk dun. 80 % dun og 20 % småfjær. Trekk i 100 % duntett bomullscambric. Rutesydd - holder dunen jevnt fordelt. Bæreevne 8-10. Str 140 x 200 eller 140 x 220 cm. Pr stk

STORHANDEL LØNNER SEG

SOM VIST PÅ TV!

1490 MIELE COMPLETE C3 STØVSUGER • Kraftig støvsuger med 11 m aksjonsradius • God sugeevne både på tepper og gulv • Ekstra munnstykke medfølger • 1200 W

I NARVIK – ONSDAG 21. SEPTEMBER 2016 – www.inarvik.org

SJEKK PRISEN!


12

KULTUR

OKTOBERFEST

I NARVIK – ONSDAG 19. OKTOBER 2016


OKTOBERFEST

ONSDAG 19. OKTOBER 2016 – I NARVIK

KULTUR

TEKST OG FOTO: RUNE DAHL

Barnas Oktoberfest ble en stor suksess DET OPPVARMEDE TELTET BLE FYLT MED OVER 300 UNGER OG GLADE VOKSNE DA DET BLE INVITERT TIL BARNAS OKTOBERFEST MIDT I NARVIK SENTRUM. KAI KIIL OG EVIGUNGE VAKTMESTER´N, LKAB SCHNAPSKAPELLE, HESTERIDNING, OFOTEN BRANN, AMBULANSEN OG EI POPULÆR PØLSEBU VAR INGREDIENSENE. - Stemning både i og utenfor teltet er fantastisk. Vafler, kaffe og brus fikk ben å gå på, for å si det mildt, forteller Ole-Eivind Johansen og Mads Parten hos arrangøren Narvik Event og Astrupstuene AS. Kai Kiil og Vaktmester´n skapte góstemning blant både barn og voksne og LKAB Schnappskapelle ga oss en liten smakebit på hva man får høre under kveldens festaften i Oktoberfest-teltet. Utenfor teltet yret det av liv. Hesteridning og en tur med

brannvesentes stigebil var populære ting som skapte lange køer. - Vi må rette en STOR takk til de frivillige som hjalp oss med gjennomføringen, Narvik Ryttersportsklubb som stilte opp med to hester, Narvik Brann som ALLTID er behjelpelig og stilte med to store biler, sykebilgutta – og jentene med Kjetil Janson i spissen og Kiwi Ankenes som delte ut en hel haug med frukt og gratis giveaways, sier Johansen.

13


14

KULTUR

OKTOBERFEST

I NARVIK – ONSDAG 19. OKTOBER 2016


ONSDAG 19. OKTOBER 2016 – I NARVIK

Oktoberfesten TEKST OG FOTO: RUNE DAHL

OKTOBERFESTIVALEN BLE AVSLUTTET LØRDAG KVELD MED STUVENDE FULLT TELT. - Torsdag var bra, fredag sånn passelig. Men lørdagen er vi utrolig fornøyde med. Da avsluttet vi med fullstappet telt og en fantastisk stemning, forteller Mads Parten fra Astrupstuene. Astrupstuene var sammen med Narvik Event arrangører av Oktoberfestivalen, som ble arrangert over tre dager i et eget telt ved Astrupgården. - Vi måtte jage folk ut av teltet ved stengetid. De ville rett og slett ikke forlate, forteller han. LKAB Schnappskapelle, Kai Kiil & Banden, Trinity og DJ Jonna sto for underholdningen lørdags kveld.

OKTOBERFEST

KULTUR

15


ANNONSE

16

Erbjudanden gäller 17/10 – 23/10 2016

Din butik nära gränsen! Alla dagar hos oss!

129:-

Klicka här för att se alla erbjudanden

5990

Fläskroulad Tulip. Ca 1 kg.

/kg

35k

/kg

Fläskkotlett ICA. Ursprung Sverige.

Ca 480–900 g. Med ben. I skivor. Jfr pris 59:90/kg.

/st

Pulled pork, Beef, Turkey Tulip. 400–550 g. Jfr pris 63:64–87:50/kg.

Läsk/Vatten

Coca-Cola, Fanta, Sprite, Pepsi, Mountain Dew och Ramlösa. 24x33 cl. 12:59 pr liter + pant.

3

for

12k

299k

+pant

2

för

/st

2990

Rökt och Kokt Skinka Pärsons. 120 g.

/stk

Plånbokspackad. Gäller ej Rostbiff. Jfr pris 100:00/kg.

25k

Gott & Blandat, Ahlgrens Bilar Malaco, Ahlgrens. 130–210 g. Jfr pris 59:52–96:15/kg.

Bacon

Scan. 3x140 g. Jfr pris 71:20/kg.

2

för

99:-

2

för

/stk

I NARVIK – ONSDAG 21. SEPTEMBER 2016 – www.inarvik.org

Kycklingfilé ICA Basic. 2 kg. Jfr pris 198:00/kg.

30k

0980-311100

Chokladkaka Fazer. 200 g. Jfr pris 62:50/kg.

Chips

Pringles. 175–190 g. Jfr pris 78:95–85:71/kg.

Petter och personal önskar er välkomna!

Riksgränsvägen 2a

25k

ica.se/nara/riksgransen

Alla dagar 9–20

Riksgränsen

JULBORD I BJÖRKLIDEN 2, 3, 9, 10 & 17 DECEMBER | JULBORDSPAKET MED LOGI från 795 kr/person +46 (0) 980-641 00 | www.bjorkliden.com


17

ONSDAG 19. OKTOBER 2016 – I NARVIK

Anita @anitahaa71

Gerd Solveig Leiros @leirosiark

Kirsten Ivarsson @kirstenivarsson

Per-Inge Voll @71per

Ole Johnny Pedersen @olejope

Finn Brattli @finnib

Camilla Sandvoll Stenfeldt @sandvollstenfeldt

TAGG BILDENE DINE PÅ INSTAGRAM MED #INARVIK


20

ÅRETS JULEENGEL

I NARVIK – ONSDAG 19. OKTOBER 2016

Skal kåre Årets Juleengel 2016

Juryen i arbeid

I FJOR BLE GLEDESSPREDEREN THERESE MOEN ÅRETS JULEENGEL. NÅ ER JURYEN UTE ETTER NYE KANDIDATER. HAR DU ET FORSLAG? Også i år går avisa I NARVIK, Agenda, Amfi Narvik og Narvik Storsenter sammen og skal kåre ÅRETS JULEENGEL 2016. Kjenner du noen som har bidratt til å gjøre året spesielt bra for noen andre? Noen som jobber med hjertet, ikke pengeboka. En ildsjel? En hverdagshelt? En sønn som tar seg av sin pleietrengende far? En forening som hjelper eldre? En mamma som tar hele barnehagen med ut på tur? En person som står på for ungdommen? En av disse kan være ÅRETS JULEENGEL 2016. Det kan være alt fra en privatperson, til et lag elleren forening.

VI VIL HA TIPSENE! - Vi har lyst til å hedre den beste kandidaten, og inviterer våre lesere til å komme med forslag innen 28.oktober, forteller redaktør Rune Dahl i avisa I NARVIK. Årets JULEENGEL 2016 blir også i år hedret med en flott førjulskveld for opptil ti personer oppe I Narvikhytta med mat, drikke og musikalsk underholdning. - Narvikfjellet har stilt Narvikhytta til disposisjon og Agendas kokker garanterer en flott matopplevelse for vinneren, forteller Dahl. Årets JULEENGEL skal være en pris som årlig deles ut i ukene før jul. Her har du sjansen til å gjøre litt ekstra stas på noen som virkelig fortjener det!

Kjenner du noen som har bidratt til å gjøre året spesielt bra for noen andre? Noen som jobber med hjertet, ikke pengeboka. Det kan være en privatperson, et lag eller en forening. Kandidatene må være tilhørende i kommunene Narvik, Ballangen, Tysfjord eller Evenes. Send en mail med en kort begrunnelse på juleengel@inarvik.org eller gå inn på inarvik.org/arets-juleengel/ og nominere innen fredag 28.oktober.

Send inn ditt forslag til juleengel@inarvik.org innen 28. oktober!


21 ANNONSE

Julebordet hos oss er forankret i tradisjonene og lidenskapen for god mat og drikke

SVINØYA RORBUER BØRSEN SPISERI Inviterer til

d

eeken w d r o b e l u J

PRIS P.P.

FRA

2195,46 f.o.m. uke 50 e uk . t.o.m

Julebordsnatt

rom g i dobbelt Overnattin frokost. etter med n 2 u rb ro iddag på lutefiskm rs e tt re 2 eny Dag 1: julebordsm rs e tt re 3 : Dag 2

PRIS P.P.

FRA

1845,f.o.m. uke 46 t.o.m. uke 50

10% rabatt ved an komst fredag.

Overnatting i dobb eltrom på rorbu i én natt med frokost , og vå r 3-retters julebo rdsmeny.

PRIS P.P.

f.o.m. uke 46 t.o.m. uke 50

Gunnar Bergs vei 2 N-8300 Svolvær Tlf. 76 06 99 30

rdsmeny. 3-retters julebo

er juledelikatess Forrett: Valgfrie n. ke er ll ta le lutefisk eller ju . ør eh lb ti Hovedrett: Velg nelt Alt med tradisjo . ng di ud lp elaget karamel Dessert: Hjemm

Åpningstider: Alle dager: 18:00 - 22:00

Bordbestilling: Tlf. 76 06 99 31 post@svinoya.no

I NARVIK – ONSDAG 21. SEPTEMBER 2016 – www.inarvik.org

550,-

Julebordsaften


JULEBORDGUIDEN

ANNONSE

22

Vi har antrekkene for enhver anledning!

I NARVIK – ONSDAG 19. OKTOBER – www.inarvik.org

Velkommen til vår nye butikk i 3. etg på Amfi

Stort utvalg av bekledning til julebordet

NARVIK STORSENTER • TLF 76 94 88 23 • FISCHERS@ONLINE.NO • 1. PLAN • ÅPENT 10 - 20 (18)


JULEBORDGUIDEN

23 ANNONSE

Julebordtema I NARVIK – ONSDAG 19. OKTOBER – www.inarvik.org

“Hvor skal vi ha julbord i år?” er det kanskje mange som spør seg i disse dager. Skal du dele en hyggelig kveld før jul med venner, kollegaer eller familie? I denne guiden får du gode tips til bekledning, smykker og sko. Sesongen er i gang, det er bare å begynne å glede seg!


ANNONSE

24

JULEBORDGUIDEN

JULEBORD PÅ QUALITY GRAND HOTEL ROYAL NARVIK ROYAL HALL 9 – 10 desember TopCoat Stort Norsk Julebord Kr 815,- pr person LINKEN 11 november – 17 desember Velg mellom 3 eller 6 retter juleinspirert meny Hver helg er musikk og underholdning utover kvelden

Nå er det snart jul igjen! Og julebordsesong. Vi på Quality Hotel Grand Royal Narvik, håper at du og dine ansatte har lyst til å komme hit til oss. Vi har flere forskjellige alternativ. Linken, Kroa, Bluen og Royal Hall med underholdning og musikk.

RALLAR’N PUB OG KRO 14 – 22 november Jule a la carte med alt av julens fristelser JULEBORD I EGET LOKALE Hvis man ønsker julebord i eget lokale, er det også mulighet for det 715,- pr pers for stort tradisjonelt julebord. 525,- pr. pers. pr. døgn inkl. frokost i dobbeltrom. 800,- pr. rom. pr døgn inkl. frokost i enkeltrom.

Ta kontakt med Linda Nilsen for booking: Tlf: 477 55 040 Epost: linda.nilsen@choice.no Tlf: 769 77 000

QUALITY HOTEL GRAND ROYAL NARVIK KONGENSGATE 64 | T. 76 97 70 00 | q.royal@choice.no | choice.no QUALITY HOTEL GRAND ROYAL NARVIK KONGENSGATE 64 | T. 76 97 70 00 | q.royal@choice.no | choice.no

Blonder, paljetter og fløyel

I NARVIK – ONSDAG 19. OKTOBER – www.inarvik.org

TEKST OG FOTO: RUNE DAHL Julebord er en fest, et selskap eller restaurantbesøk i tida før jul i desember og tildels november der det blir servert tradisjonell julemat og ofte alkoholholdige drikkevarer, ofte i form av en buffet. Julebord arrangeres av etater, firmaer, organisasjoner og andre for de ansatte eller medlemmene, eller i private arrangementer innenfor en sosial omkrets, f.eks. mellom venner. Opprinnelig var julebord noe som hørte selve julen til, det vil si perioden fra juledag og utover. Mange julebord er preget av store mengder mat og drikke, både tradisjonelle og nye, varme og kalde retter. Det er ofte også livlig festing og selskapet kan være et viktig sosialt møtepunkt for arbeidskolleger. Julebordene er en populær tradisjon som skaper høysesong for restaurantbransjen og drosjenæringen

Årets julebordsesong er rett rundt hjørnet. Her gir Carina Nygård på Vero Moda litt info om de nyeste trendene. - I år er de hotteste stikkordene blonder, paljetter og fløyel. Og for deg som vil ha noe annet enn kjole, så kan vi fortelle at jumpsuiten er helt rett for i år. - For herrene så er dressen selvfølgelig aldri feil. Bytt gjerne ut den typiske finskjorta med en med print eller mønster. Og for deg som ikke vil ha dress kan du bytte ut dressbuksa med en kul svart slimfitjeans.


JULEBORDGUIDEN

25 ANNONSE

SLIPS Skandia 300,-

SKJORTE Rico Vero 1 000,-

DRESS Rico Vero 5 200,-

KLOKKE Daniel Wellington 2 299,-

KJOLE 2-Biz 1 000,-

I NARVIK – ONSDAG 19. OKTOBER – www.inarvik.org

SKO Floyd 600,-


I NARVIK – ONSDAG 19. OKTOBER – www.inarvik.org

ANNONSE

26

JULEBORDGUIDEN

Grete JUMPSUIT 499,95

Carina KJOLE 199,95


JULEBORDGUIDEN

27 ANNONSE

Kristoffer casually pyntet SKJERF 399,95 GENSER 499,95 SKJORTE 599,95 JEANS 499,95 JAKKE 1399,95 BOOTS 999,95

Kari casually pyntet TOPP 259,95 BUKSE 399,95

I NARVIK – ONSDAG 19. OKTOBER – www.inarvik.org


JULEBORDGUIDEN

ANNONSE

28

SLIPS Skandia 300,SKJORTE Rico Vero 1 000,-

I NARVIK – ONSDAG 19. OKTOBER – www.inarvik.org

KJOLE Floyd 600,-

DRESS Rico Vero 5 200,-

SKO Vannucci 1 000,-


JULEBORDGUIDEN

29 ANNONSE

Mia pyntet KJOLE 299,95 VESKE 249,95

Vi har pakkepris på dress for dem som er interessert i det( jakke, bukse , skjorte og slips/ sløyfe 1999,95)

I NARVIK – ONSDAG 19. OKTOBER – www.inarvik.org

Sigurd m/ dress DRESSJAKKE 1199,95 DRESSBUKSE 699,95 SKJORTE 599,95 SKO 899,95 BELTE 299,95


30

GRATULASJONER

I NARVIK – ONSDAG 19. OKTOBER 2016

Gratulerer! Hipp hipp hurra for Didrik Olai Ravn Stokkedal som blir 3 ĂĽr 30 september. Han blir stor gutt. Gratulasjonsklemmer fra mommo, moffa, tante Mari og Tante Silje.

KLIKK HER FOR Ă… LEGGE INN HILSEN BURSDAGSHILSENER ER GRATIS HOS OSS.

Send pü e–post til: hurra@inarvik.org. Hver müned deler vi ut en flott bursdagskake til en av de som har bursdag. Vinneren kan ta kontakt med oss i Dronningens gate 56 for ü fü kakebevis.

Hurra for den lille solstrĂĽlen vĂĽrres, Milly-mor, som fyller 2 ĂĽr 29.09! Ă˜nske dĂŚ en superfin bursdag! Vi e veldig gla i dĂŚ! Stor klĂŚm fra mamma, pappa og storebror Levi!

Hipp hurra for verdens beste Nicolai som fyller 12 ĂĽr idag 14.okt. HĂĽper du fĂĽr en super dag! Vi er ufattelig glad i degđ&#x;’™ Stor klem fra Benedikte, Othelie, mamma og pappa.

Hipp hurra for onkel gudfar som har bursdag i dag! Ă˜nske dĂŚ en super dag đ&#x;™‚ BursdagsklĂŚm fra Johannes, Ine og Tim

Münedens bursdagskake gür til Christine Hipp hipp hurra for Christine som fylle 6 ür den 30.oktober. Du e ei superflink storesøster og skolejente, og vi e sü gla i dÌ. Klem fra mamma, Kenneth, Therese, Emma og Matilde

Du kan velge mellom en av disse kakene!

KAKEN ER LEVERT AV:

steinovnsbakeriet

M Y K L E V O L D

Ă˜KONOMISK RĂ…DGIVNING? SPĂ˜R OSS OM HJELP Vi stĂĽr til tjeneste, enten du har stor eller liten bedrift Vi arbeider med: • LønnsomhetsrĂĽdgivning • Regnskapsførsel • Lønn og fakturering • Nøkkeltallsanalyse • Budsjettering • Bistand ved selskapsstiftelse • Søknader • Bistand med styrearbeid og generalforsamlinger

Tom Robert Johansen

Evy Eriksen

Tlf. 76 96 46 00 • rolf.karlsen@okoraad.no


MED STEIN IVAR WOLL

ONSDAG 19. OKTOBER 2016 – I NARVIK

MAT

TEKST OG FOTO: STEIN IVAR WOLL

DU TRENGER: (TIL 6-8 PORSJONER) ca 200 g bringebær ca 200 g blåbær ca 500 g jordbær 1 stk mango 200 g Freia hvit sjokolade

SLIK GJØR DU: • Skyll bærene og rensk mangoen. • Skjær mango i biter og jordbær i fire og fordel ingrediensene i en paiform/ ildfast form. • Rasp sjokoladen og strø den over.

HVIT SJOKOLADEDRØM MED BÆR OG MANGO VARMET I OVN

• Settes øverst i forvarmet ovn på 250 grader/grill i 2-3 minutter.

Dersom du skal ha gjester og imponere med en lettvint og fantastisk god dessert da anbefaler jeg denne. Vi serverte denne desserten til våre gjester forrige helg. Min kjære lagde den og den ble en stor suksess. Ikke ei bær igjen. Den hvite sjokoladen fikk en utrolig god smak og konsistens etter noen få minutter i ovnen. Det er veldig viktig å passe på desserten når den settes i ovnen slik at ikke sjokoladen blir brent. Jeg ønsker dere alle sammen ei fin uke.

• Det er viktig å passe på desserten hele steketiden slik at sjokoladen ikke blir brent. • Serveres med en god vaniljeis til.

Velbekomme!

Et verdig farvel

Tlf 76943884 - markussen.as

Oddmund

Bente

Kjell -Oddvar

31


32

NYTT

I NARVIK – ONSDAG 19. OKTOBER 2016


NYTT

ONSDAG 19. OKTOBER 2016 – I NARVIK

Da Narvik ble innhyllet i tåke DET SKJER FRA TID TIL ANNET, MEN SJELDEN SÅ LENGE SOM I FORRIGE UKE. TEKST OG FOTO: RUNE DAHL

Havtåka som kom sigende inn Ofotfjorden ble liggende som et lokk over sentrumsområdet i nærmere to døgn. Nede i sentrum var det rått og kaldt, men tok man turen et par hundre meter opp, så kom man over tåkehavet og fikk en meget spesiell og vakker utsikt. Bildene som vises her er tatt ved Universtiteten i Narvik og viser høyblokka på Framnes og havtåken på Ofotfjorden. Et spesielt og vakkert skue.

33


34

NYTT

I NARVIK – ONSDAG 19. OKTOBER 2016

Narvikpedagog vant rå pengepremie ETTER EN LANG OG INTENST stemmerunde vant Maria Sandberg, pedagog ved Montesorriskolen på Fagernes, et stipend på 50.000 kroner fra telefonselskapet Chess mobil. Det er Chess som den siste måneden har hatt konkurransen Gjør Din Greie på sosiale medier. 12 utøvere ble plukket ut, og konkurransen ble avgjort med gjentakende stemming fra publikum. Maria og kunstløpersken Anne Line Gjersem vekslet på å ligge i toppen de siste dagene, og det hele endte med at Gjersem fikk flest stemmer, med Sandberg like bak. Jenta fra Evenskjer fikk 30280 stemmer, mens Gjersem fra Asker endte opp med 30629 stemmer. Da skrev Chess følgende på sin facebook-side: «Vi greide ikke velge bare en vinner av Chess-Sponsoratet på kr 50.000, så vi valgte 2 vinnere og DOBLET premien», skriver selskapet. I tillegg til å drive med scootertriks vinterstid, så ønsker Maria å kjøre FMXsykkel og lære triksene der utenom snøscooter-sesongen.

Fantastisk artig å vinne! Da får jeg endelig muligheten til å fronte motorsport i Norge. Nå kan jeg satse videre på lære meg FMXkjøring. I neste uke drar jeg til Spania for å lære med om dette. Annerkjennelsen ved å vinne er egentlig viktigere enn selve pengepremien, forteller 27-åringen. En av tingene som Maria ønsker til vinteren er å reise til Canada for å kjøre i skikkelig puddersnø med snøscooteren. En slik tur koster mere enn pengepremien, men hjelper selvfølgelig veldig på. En del skal jeg gi til Stig Aron Frøseth, en av mine konkurrenter i Chess-konkurransen. Og jeg har også planer å dele ut litt penger til folk som har «stått i stormen og hjulpet meg fremover», forteller hun. Chess-sjef Arve Andreassen sier at vinneren skal levere innhold til Chess og hjelpe selskapet med å styrke merkevaren og skape stopp-effekten i sosiale medier. – Med andre ord skal vinneren gi oss kreativitet og underholdning i form av bilder, video og tekst som vi kan spre i sosiale kanaler, sier Andreassen.

Julemarked på Saniteten EN FAST GJENG PÅ RUNDT TI DAMER INVITERER OGSÅ I ÅR TIL JULEMARKED PÅ SANITETEN PÅ ANKENES. – Vi er en fast kjerne som dro dette i gang for rundt ti år siden. Siden da har vi hatt dette på en fast torsdag i oktober hvert eneste år, forteller Merete Englund, en av initiativtakerne. Damene kommer i år til å selge følgende: Spesielle hjemmesydde klær for barn og voksne, hjembakt brød, handmalte glassprodukter, strikke- og hekleprodukter, lappeteknikk, bilder i voksmaling, nålefilta figurer, hjemmelagde kort, produkter fra Revehiet Garn og Hobby, Oriflame og Tupperware. – Vi har også salgt av kaffe og hjemmebakte kaker, forteller Englund. Julemarkedet går av stabelen torsdag 20.oktober kl 11 til 19.00.

Forbredelsene har startet NARVIK SLALÅMKLUBB ER I GANG MED FORBEREDELSENE TIL VINTERENS NM I ALPINT I FAGERNESFJELLET. Torbjørn Kufaas, Eirik Olsen, Geir Arne Torbergsen og sikkerhetssjef Frank Remman jobber for tiden med fundamentering for nye A-nett i fjellet. Det er Narvik Slalåmklubb, med hjelp av klubbens forlengede arm, Stiftelsen Narvik Alpin, som er arrangør av neste års store alpinbegivenhet i Norge. Arrangementet går av stabelen 28. mars – 2. april neste år.

PROGRAMMET ER ALLEREDE SATT: Tirsdag 28. mars: Trening Utfor Onsdag 29. mars: Trening Utfor Torsdag 30. mars: Utfor Fredag 31. mars: Super G / Superkombinasjon Lørdag 1. april: Storslalom Søndag 2. april: Slalom


NYTT

ONSDAG 19. OKTOBER 2016 – I NARVIK

Gratulerte Beisfjord med twitter-melding

Støtter Rosa Sløyfe-aksjonen CIRCLE K PÅ FAGERNES STØTTER ROSA SLØYFE-AKSJONEN OG KREFTFORENINGENS ARBEID PÅ SIN EGEN MÅTE. Belysningen på stasjonen blir rosa ut oktober måned. Og kjøper du delux – eller poleringsbilvask gir vi 50 kroner av hver vask rett til aksjonen. Du kan også kjøpe Rosa Sløyfe-reflekser og Rosa Sløyfe-kaffekopper, forteller Ernst Nilsen ved Circle K.

Skapte harme i Harstad

Konserndirektør for Hålogaland i SpareBank 1 Nord-Norge, Lasse Hagerupsen, deltok på en industrikonferanse i Narvk. Derfra delte han et av lysbildene som Kjetil Moe i Narvikregionens næringsforening brukte i et foredrag. Reaksjonene på Facebook kom umiddelbart. Ikke alle syntes det var like morsomt. En lang rekke kommentarer fra andre som mener omtrent det samme som de overnevnte gjorde at Kjetil Moe måtte forklare bakgrunnen for bildebruken, skriver ht.no – Jeg ser til min fortvilelse og store forbauselse at diskusjonen har tatt av etter at

Lasse la ut et bilde fra et foredrag jeg holdt i Narvik her om dagen. Først må jeg si at jeg nå har lært at jeg må vurdere å legge ned fotoforbud neste gang jeg viser dette bildet i et foredrag. For når sånt som er ment humoristisk bli tatt ut av sin sammenheng, ja da blir det ofte misforståelser, skriver Moe på Facebook.

Hensikten med å bruke bildet var nemlig det stikk motsatte av det bildet isolert viser, sier han. – Jeg brukte nemlig bildet for å gjøre et poeng av at – om det nå var slik engang – ja, da er det ikke slik lengre.

TV2-KJENDISEN Davy Wathne gratulerte Beisfjord gjennom en twittermelding etter den sterke seier en mot Hardhaus. «Gratulerer, @BeisfjordIL med en litt heldig seier og med et fortjent mesterskap. Og ros til @SpklHardhaus som virkelig prøvde» skrev Wathne. Foran seriefinalen mellom Hardhaus og Beisfjord i 5.divisjon så stilte Davy Wathne meget overraskende opp i en video produsert i Hardhaus-regi av Andreas Barø. Se videoen her:

– Selvsagt stiller jeg opp, det var aldri noe jeg tvilte på. Jeg har tidligere vært med på lignende prosjekter for små klubber slik som Billefjord, sa Wathne på hvorfor han hadde stilt opp. Det endte med Beisfjord-seier, og twittergratulasjon til laget i «fjorn».

35


36

NYTT

I NARVIK – ONSDAG 19. OKTOBER 2016

Narvikreklame av beste sort!

IDRETTSFAGLINJA VED NARVIK VIDEREGÅENDE SKOLE ER STOLTE AV HVOR DE KOMMER FRA. DERMED BESTEMTE DE SEG FOR Å HELFOLIERE MINIBUSSEN SIN MED FLOTTE BILDER FRA NARVIKFJELLET.

Det ble helt vanvittig flott, forteller alpintrener Arne Olsen mens han beskuer bussen. Olsen er tydelig stolt over sluttresultatet. Høyre side av bussen er dekket av et stort bilde tatt fra Andretoppen i fjellet, med utsikt over Linken og Ofotfjorden. På den andre siden av bilen er det plassert to bilder. Det ene viser Tina og Terese Soleng Bertnes på pudderski ned sørsiden av fjellet. Det andre bildet er tatt mot Fagernesfjellet fra sjøsiden. Bak på bussen pryder Kristine Normark. Foliejobben er gjort av Rimo Reklame og bildene på begge sidene er tatt av Rune Dahl. Actionbildet bak på bussen er tatt av Kjell Gerhard Karlsen. Narvikfjellet Eiendom finansierer folieringen. I etterkant vil det også bli satt på tekst med stedsnavn.

En stor dag for Narvik Automobilklubb DET BLE KJØP! ULF RAGNAR HANSSEN OG NARVIK AUTOMOBILKLUBB DRO TIL USA FOR Å SE PÅ EN TRO KOPI AV NARVIKS FØRSTE BIL, EN 1914-MODELL OVERLAND. BILEN VISTE SEG Å VÆRE I GOD STAND OG KONTRAKT ER UNDERSKREVET. Det kommende Narvik Kjøretøyhistoriske Museum får dermed snart sin juvel. - Det kribler i magen, sa Hanssen da han var på vei inn i flyet som skulle frakte han til Ohio i USA. Total kostnad for bilen blir rundt 300.000 kroner. Dette inkluderer kjøp, frakt og forsikringer. Hovedsponsoren er allerede i boks. Firmaet dekker 100.000,- av kostnaden.

Det ble kjøp av bil og Narvik Kjøretøyhistoriske Museum og Ulf ragnar Hanssen har sikret sin største juvel. Her med selgeren i Ohio, USA. Foto: Privat

I 30 år har Narvik Automobilselskap jaktet på denne bilmodellen. - Dette er svært sjeldne greier. Tidligere har vi bare sett to tilfeller av en liknende bil, men de har vært for kostbare for oss. Nå dukket det opp en modell i USA, og da var det bare å iverksette, forteller Ulf Ragnar. Bilen som i 1914 kom til Narvik var høyrestyrt. Kjøperne var fem vognmenn som gikk sammen og spleiset på bilen. Dette var

folk i skyssnæringen, men som frem til 1914 drev med hester. - Det som er litt spesielt er at vi også med denne bilen får fem «eiere». Bilen skal finansieres av velgjørere, en fin kombinasjon av både bedrifter og privatpersoner – og gis til Narvik Automobilselskap som en gave. Til slutt skal bilen ende som juvelen i samlingen til kjøretøymuseet som åpner til neste år, forteller Ulf Ragnar Hanssen.


NYTT

ONSDAG 19. OKTOBER 2016 – I NARVIK

Foto: Rune Dahl

Høytidelig markering på flyplassen NORSK SCANIA AS SALGSAVDELING FOR AVDELING NARVIK/ HARSTAD HAR LEVERT HELE 12 BILER TIL HÅLOGALAND RESSURSSELSKAP. DET BLE MARKERT MED EN STOR FOTOSHOOT PÅ FLYPLASSEN I FRAMNESLIA. – DETTE VAR HELT MAGISK. Frank Nystad, distriktssjef for Scanias Narvik-kontor, står nærmest med tårer i øynene på flyplassen. Foran han ruller det ut et helt tog av Scania-biler, hele 12 stk i antall. Bilene er kjøpt inn av HRS Miljø og HRS Husholdning og er i daglig drift i Narvik og Harstad. Handelen mellom HRS og Norsk Scania kom i stand etter en anbudsrunde som Scania vant, og som var svært viktig for Norsk Scania i sin helhet, og spesielt i distriktet Narvik og Harstad, hvor bilene opererer til daglig. Foto: Per Sverre Simonsen

– Å vinne en slik anbudskonkurranse er som å ta gull i OL og har enormt stor betydning i mange henseender. På vegne av Norsk Scania AS takker jeg HRS for tilliten, og Team Scania lover å gjøre alt som står i vår makt for å holde hjulene i gang, forteller Nystad. Per Sverre Simonsen er mannen bak fotograferingen på flyplassen. – Dette er egentlig en tradisjon som jeg har overført fra kommunen og hit til HRS. Stort sett hvert syvende år så har Narvik VAR (nå VANN) fotografert renovasjonsbilene sine. Foto: Narvik VAR

Tanken bak dette har vært todelt. Det ene er den historiske delen ved å få dokumentert biler og ansatte opp gjennom årene. Den andre er den er den holdningsskapende. Vi som jobber på renovasjon har alltid vært stolt av jobben vår, og her er det også viktig å ta vare på bilene våre. Det skal være rent og fint, slik at det utad også vises at vi jobber med skikkelige redskaper, sier Simonsen. HRS overtok renovasjonsjobben fra Narvik kommune 1.januar i år. Med på laget fulgte alle ansatte. Per Sverre fikk overbevist ledelsen i HRS at denne tradisjonen måtte fortsette. Foto: Per Sverre Simonsen

37


38

NYTT

I NARVIK – ONSDAG 19. OKTOBER 2016

Kjørte nesten over seg selv I GÅRSDAGENS DAGBLADET KUNNE VI LESE HISTORIEN OM PARKERINGSTRØBBELEN TIL NARVIKGUTTEN EIVIND ALSTAD. DET HELE UTARTET SEG TIL Å BLI EN SVÆRT SÅ MORSOM AFFÆRE.

Slik så skademeldinga ut. – Det eneste jeg kunne gjort «bedre» var å kjøre over meg selv i tillegg, skrev han på Facebook.

HER ER HISTORIEN: Alle kan ha uflaks. Men rotet Eivind Alstad fra Trondheim klarte å stelle til for seg selv, er mildt sagt imponerende. Historien skjedde for noen år siden, men ble først delt med Facebook-vennene denne uka. Det starter med at han lånte bort sin ganske nyinnkjøpte bil, av merket Ssangyong, til en kompis. Da han fikk den tilbake, ble den parkert ved siden av Eivinds gamle Toyota, som han ennå ikke hadde solgt. – JEG DRO I ALT Morgenen etter skulle han på et viktig møte i Oslo, og var sent ute til flyet. Han gikk inn i bilen og satte den i revers. Men ingenting skjedde. Bilen sto bom fast. – Kunne den brødgjøken som hadde lånt bilen satt på håndbrekket? tenkte han. For Trondheim er jo stort sett paddeflatt, så det er jo aldri noen grunn til å bruke brekket. Derfor visste han heller ikke hvordan man skulle løse det ut. Det var nemlig ikke et håndbrekk, men et fotbrekk. Og under dashbordet

Sterk plassering i VM Det ble en sterk 32.plass for Robin Amundsen i VM i hinderløp i Canada. - «Not my best race, but the hills were very tough and hit me hard», skrev Robin på sin Facebookside etter løpet. I konkurranse med 150 deltakere fra 42 nasjoner gjennomførte Robin 15 kilometer gjennom vann, gjørme og over en rekke svært vanskelige hinder. Målet for Robin var å ende blant de 20 beste, men en sesong full av

var det flere spaker, blant annet for bagasjeluker og panserlokk i tillegg til håndbrekket. – Jeg hadde jo aldri bruk det brekket. Jeg var så stressa, la meg på utsiden av bilen med overkroppen innunder dashbordet, og dro i alt, sier han til Dagbladet. Resultatet er lett å forutse når man hører om det i ettertid, men når man er stresset en morgen og prøver å rekke et fly, er det ikke helt klart. Selvfølgelig begynte bilen å trille med døra åpen. Mens han lå på bakken ved siden av og delvis under. Han forteller mer i teksten han la ut på Facebook-profilen sin: «Jeg klarte med et nødskrik å dra til meg foten akkurat idet bilhjulet nappet i buksebenet. Ved å legge meg helt ned unngikk jeg også å bli dratt med av den åpne døren. Imidlertid hektet døren seg borti min egen Toyota som sto ved siden av, og skrapte opp hele siden. Hjulbuen på Toyotaen stakk imidlertid litt ut og da døren hadde fått skrapet seg frem dit satte den seg fast og ble isteden vrengt helt bakover».

skadeproblemer, gjorde at målsettingen ble vanskelig å nå. - Jeg er glad jeg kan løpe uten smerter igjen, skriver han. I dag løper Robin stafett for det norske landslaget. Stafetten er delt opp i en løpsetappe, en styrkedistanse, en hinderdistanse og en etappe hvor hele laget deltar. Robin løper løpsetappen. Etter at VM er over setter Robin kursen mot Los Angeles. Her skal han feriere i fem dager sammen med kjæresten.

FORBANNET KOMPISEN Til Dagbladet forteller han at han ikke husker om han tenkte så mye idet bilen begynte å trille. – Jeg forbannet jo denne kompisen min, men jeg hadde mer enn nok med å komme meg unna forhjulet. Først måtte jeg berge beinet fra hjulet, og så kroppen for døra. Og så tenkte jeg «hvor i helvete for den bilen nå.» Den var på vei videre. – Jeg så sjokkert på at den trillet mot en dyr Audi. Jeg tenkte «neineinei!» og så var det bare å springe etter, og få stoppet bilen. Og så kom kanskje det vanskeligste å forstå for en ikke-stresset leser. For i stedet for å ta toyotaen til flyplassen, brekker han døra tilbake og holder den fast inntil bilen, mens han kjører alle tunnelene til Værnes flyplass. – Det var ei som spurte i kommentarfeltet om hvorfor jeg ikke tok den andre bilen. Det har jeg ikke noe godt svar på. – JO VERRE DET GÅR … Han forteller han var så stressa at det var ikke ble vurdert å la den stå der med åpen dør. – Det var kanskje heller ikke en god løsning å parkere den med åpen dør på flyplassen, men så langt tenkte jeg ikke. – Men fikk du igjen på forsikringa? – Jeg hadde bare kaskoforsikring på den ene, og det var den som sto igjen. Så jeg fikk bare dekket skadene på den. Hvis jeg hadde sagt at jeg kjørte den jeg hadde kasko på, så ville jeg fått på begge, men jeg klarte ikke lage plausibel forklaring, så jeg holdt meg til sannheten, hehe. Han satte seg ned og skrev historen fra noen år tilbake etter en annen morsom tekst, som han skrev fikk god tilbakemelding på fra vennene. – Folk begynte å skrive at jeg burde skrive bok, eller ta over etter Almaas på «Nytt på nytt», og så fikk jeg vann på mølla. Han sier han er vant til å fortelle og ofte er toastmaster i bryllup. – Jo verre det går, jo bedre blir historien. Men jeg vil helst ikke ha flere runder med bil-tabber, jeg har ikke turt å fortelle dette før nå.


NYTT

ONSDAG 19. OKTOBER 2016 – I NARVIK

Årbok for Narvik er i salg DA ER ÅRBOK FOR NARVIK 2016 I SALG I BOKHANDLENE I NARVIK OG NOEN STEDER UTENFOR. 160 SIDER MED INTERESSANT LOKALHISTORIE VENTER PÅ DEG. Her finner du historien om de fem mennene i fremre kanontårn på panserskipet Norge. De fant sin våte grav på Narvik havn.Vi fortsetter med en interessant artikkel om en liten mann som opererte på så mange fronter: Erling Borch-Johnsen Musikk i Bjerkvik får du også vite om . Og «Gubben på Dalberg». «Alle» kjenner til Veggen, bygda på den andre siden Årbok for Narvik 2016 klar for salg fra 12. oktober 2016. av Ofotfjorden. Ikke mange har vært der. Enda færre kan fortelle om en Han skriver om Narvik Skøyteklubb inn i sitt barndom og oppvekst i «bygda på høykant». andre århundre. Les historien om Leikny og Joakim Mathisen, Den dramatiske historien til Knut Høiem er begge med sterke røtter i stedet. tidligere omtalt på denne bloggen. Du finner Karstein Liland fortsetter sin serie om hele historien i boka. malmskipningen over Narvik havn, nå i tidsKrig er ikke bare kuler og krutt. Det er også rommet 1990 – 1999. Få personer kan mer om musikk. Harald Herresthal skriver om «Der skøyter i Narvik enn Olaf Schaug-Pettersen. letzte Trompeter». I artikkelen etter fortset-

ter Alf Sollie med Narviks musikkhistorie, del 3. Rallarveien var i ferd med å smuldre bort, da noen tok tak i dette kulturminnet og i bokstavelig forstand løftet veien frem og opp. Les om disse ildsjelene. Hilde Berg skriver om fødeavdelingen på Narvik sykehus. I år er det 100 år siden treskjærer-kunstner Sigvart Kulterstad ble født. Thor Johnsen mimrer videre i sin serie hva som skjedde i Narvik for 50 år siden. «Skogøy» er tema for Viggo Kristensen. Se hvordan Oscarsborg så ut i 1929: Et sjeldent flyfoto. Historien om Barly Paul Devold Pettersen har du neppe lest før. Vet du hva som skjuler seg i Sjømannshjemmet? Og, helt til sist, et ukjent dikt om vår alles fjellformasjon i sør. 160 sider. Velbekomme.

Årbokkomiteen består av fra venstre Roger Sværd (leder), sittende fra venstre Leif Simonsen og Jan Rognmo. Bak fra venstre Anton B. Jensen og Erik Kimsaas. Siste medlem i komiteen, Harald Harnang, tok bildet.

39


40

NYTT

I NARVIK – ONSDAG 19. OKTOBER 2016

”Gruset” læreren DEN TIDLIGERE LANGRENNSLØPEREN ROGER MELKERSEN BLE ”GRUSET” AV SINE ELEVER I 8.KLASSE UNDER ÅRETS UTGAVE AV PARKEN MARATON. LØPET PÅ I UNDERKANT AV ÅTTE KILOMETER ER EN ÅRLIG HØSTTRADISJON VED PARKEN UNGDOMSSKOLE. - Det gikk greit utover mot campingplassen, men når bakkene kom på tilbaketuren – da begynte kroppsmassen å jobbe mot meg, forteller en sliten, men blid Roger Melkersen rett etter målpassering. 10-12 av elevene hans stakk ifra allerede fra start, og Melkersen så ikke snurten av dem, før ved runding ved campingplassen på Orneshaugen. Om ikke elevene ”hoverte” over lærerens prestasjoner, så gikk de i alle fall rundt med et lite smil om munnen etter målpassering. - Det er alltid morsomt å slå læreren, sier Nora Hall triumferende.

Nora ble beste jente blant åttendeklassingene med en tid som hadde gitt en fjerdeplass blant guttene – og et helt hav foran Melkersen. Parken Maraton er en tradisjon ved Parken Ungdomsskole som har blitt arrangert i flere tiår. Den skoleklassen med prosentvis flest deltakere vinner en premie. Elevene blir bedømt etter egen innsats, ikke etter tidtaking. - I år er det rundt 270 elever som har deltatt. Det er vi godt fornøyde med, forteller Runar Vars Danielsen, primus motor for årets arrangement.

De ungdommene som ikke vil springe, må gå løypa. Og de som har vondt i kneet får lov til å sykle. Selv om tiden ikke er den viktigste, så tas det tid på alle som deltar. - Elevene vil dette selv. Og så er det jo litt artig å se om man slår sin egen tid fra i fjor, sier Danielsen. For tredje år på rad så ble Fredrik Arntzen i klasse 10 a beste gutt med tiden 27.08 min. Beste jente ble tiendeklassingen Helene Bakkejord, også henne fra klasse 10A med tiden 30.55 min. Klassen med prosentvis flest deltakere ble klasse 10C med hele 96% oppslutning.

Lærer Roger Melkersen ble slått ned i støvlene av elevene sine i åttende klasse. Foto: Rune Dahl


NYTT

ONSDAG 19. OKTOBER 2016 – I NARVIK

9.klassingene starter

8.klassingene klare før start. Alle foto: Rune Dah

8.klassingene klare før start. Alle foto: Rune Dah

HER ER RESULTATLISTEN MED DE TRE BESTE I DE ENKELTE ÅRSKLASSENE: 8.TRINN PLASS 1. 2. 3.

GUTT Anders Johansen 8A, 33.20 Natnael Paulos 8C, 33.29 Sondre Vallanger 8A, 33.34

JENTE Nora Hall 8C, 33.42 Mina Frantzen 8A, 34.05 Kamilla Høgbakk 8A, 36.00

9.TRINN PLASS 1. 2. 3.

GUTT Hassan Ali Omar 9C, 28.20 Petter Julin Pedersen 9C, 28.35 Anders Akerberg 9B, 28.40

JENTE Mathilde Solback Sund 9C, 30.58 Mathilde Solback Sund 9C, 31.48 Mariam Hassan 9A, 38,13

10.TRINN PLASS 1. 2. 3.

GUTT FREDRIK Arntzen10A, 27.08 SIVERT Rønhaug, 10D, 29.00 JONAS Eriksen 10C, 29.27

JENTE Helene Bakkejord10A 30.55 INGEBORG Finstad 10A, 31.25 HANNE Larsen 10B, 33.45

41


42

NYTT

I NARVIK – ONSDAG 19. OKTOBER 2016

Får 6 millioner i støtte til produksjonsetablering EYELIFE HAR NYLIG FÅTT INNVILGET STØTTE TIL ETABLERING AV PRODUKSJON AV TRÅDLØS APPBASERT ULTRALYDUTSTYR I NARVIK FRA INNOVASJON NORGE. I ALT SEKS MILLIONER KRONER ER INNVILGET I EN KOMBINASJON AV TILSKUDD OG LÅN. EGEN PRODUKSJON AV PATENTERT TEKNOLOGI forsterker konkurransesituasjonen for selskapet, skaper kompetansearbeidsplasser og er med på å forankre EyeLife til nord Norge. Midlene matchet med kapital fra selskapet skal benyttes til å bygge opp en produksjonsenhet i Narvik. Prosjektet vil går over 12 – 18 måneder og bestå av prosjektering, innhenting av tilbud på utstyr, klargjøring av lokaler, installasjon og rekruttering av personell. - Kontroll på patentbeskyttet teknologi er svært viktig i en konkurransesituasjon og egen produksjon reduserer produksjonskostnaden betydelig, sier Rune Nystad, gründer og daglig leder i EyeLife

- Med egen produksjon i Narvik står vi også bedre rustet til å forsyne det europeiske markedet” fortsetter Nystad. ”En produksjonsetablering vil i tillegg skape flere kompetansearbeidsplasser her i Narvik, og det ønsker vi å bidra til. - Innovasjon Norge har støttet bedriften hele veien siden oppstart, og EyeLife er svært fornøyd med dette viktige bidraget inn mot den avgjørende kommersielle fasen, avslutter Nystad. Innovasjon Norge har bidratt finansielt gjennom flere faser til utvikling av produktet og prosjektet. - Vi har funnet det riktig, sammen med eierne, også å bidra til etablering av produksjon i Narvik. Vi mener EyeLife AS kan tilføre

Narvik spennende arbeidsplasser innenfor et nytt teknologiområde og med muligheter for ytterligere ekspansjon innenfor andre bransjer der ultralyd anvendes, sier spesialrådgiver Bjørn Kymre ved Innovasjon Norges kontor i Nordland. EyeLife skal introdusere neste generasjon portabelt ultralyd-utstyr til det globale, medisinske markedet i 2017, et markedet anslått til å vokse til over 20 milliarder NOK innen 2020. Markedet er i sterk vekst ettersom flere og flere søker å ta i bruk ultralyd i daglig pasientbehandling. EyeLife er utvikler og produsent av trådløse og portable ultralyd apparater med app basert intuitiv bildefremvisning på “smartenheter” som datamaskin, mobiltelefon og nettbrett.


VINTERFESTUKA 2016 - 4.-13. MARS

ONSDAG 19. OKTOBER 2016 – I NARVIK

kultur

KULTUR

SE HELE PROGRAMMET HER

CANADA OPPLEVELSER 2016 TORSDAG 27.OKTOBER

19.00

MØRKHOLLA

Bjørn Forselv viser bilder og forteller historier fra årets tur til Canadisk Rocky Mountain. På turen var Bjørn og Inger innom flere nasjonalparker og besteg til sammen 17 topper. Også i år fikk de flere nære observasjoner av bjørn samt to overraskende møter med ulv.

LES MER HER

TENORANE OG STEFFEN HORN TIRSDAG 1.NOVEMBER

19.00

TEATERSALEN

TENORANE MED EIN HORN I SIDA – SHOW er ei førestelling smekkfull av klassiske perler, sjølvironiske betraktningar, ein slump alvor og store mengder humor. Vakker song blir avløyst av sjølvironisk harselas over eigne divanykker. Ærlege refleksjonar over eigne liv går hand i hand med ville historiar om usannsynleg kjærleik. Publikum får oppleve vare og kraftfulle tonar, spenstig koreografi, humørfylte sprang og overraskingar.

LES MER HER

KARI BREMNES ONSDAG 2.NOVEMBER

19.30

TEATERSALEN

Bjørn Forselv viser bilder og forteller historier fra årets tur til Canadisk Rocky Mountain. På turen var Bjørn og Inger innom flere nasjonalparker og besteg til sammen 17 topper. Også i år fikk de flere nære observasjoner av bjørn samt to overraskende møter med ulv.

GRATISANNONSER

LES MER HER

HØSTENS MOTEOPPVISNING

MATCH B.YOUNG NOAH/FISCHER KLÆR STORMBERG KITTYS KLÆR EUROSKO SKO + SÅNT GULLSMED ØIESVOLD KRISTINAS BARBERSHOP GLAMOUR HAIRSTYLE FAME HÅRDESIGN

VIRVEL VITA PICASSO Få med deg årets moteoppvisning på Quality Hotel Grand Royal, i Royal Hall, torsdag 05.11.15 klokken 19.00. Billettpris kr 100,-, selges i inngangen. Overskuddet går som alltid til gode, lokale formål. Vel møtt! LIONS CLUB NARVIK SVARTA BJØRN

43


BANK

Vi er tilstede når du trenger vår hjelp

MAT/CATERING

REGNSKAP/ØKONOMI

TANNLEGE

ANNONSE

TIL TJENESTE –

44

Vi gjør det mulig for kundene å nå sine mål Avisa I NARVIK uke 47/48, onsdag 18. november 2015

steinovnsbakeriet

M Y K L E V O L D

K Kongens gt. 50, 8503 Narvik T 06001, Bedrift: 06002 Tlf Privat: Åpent: Man - fre: 10:00 - 15:00

Tlf: 76 94 74 50

Steinovnsbakeriet AS • Vekstedbakken 13 E-post: kontakt@myklevold.no

ELEKTRIKER

TRENGER DU ELEKTRIKER? 769 61300 • NARVIK@BRAVIDA.NO

Ønsker du denne annonseplassen? Ta kontakt med Ole Eivind på tlf 95 07 43 26 eller på mail: ole@inarvik.org

TIMEBESTILLING: Spisskompetanse innen regnskap og økonomi

Tlf. 76 96 46 00

rolf.karlsen@okoraad.no • Skistua 4

43

Tlf 76 94 15 51 tannlegetmk@gmail.com Dronningens gate 23 Man-ons 08.00-19.00 • tors-fre 08.00-15.45

Ditt lokale regnskapskontor!

Ønsker du denne annonseplassen? Ta kontakt med Ole Eivind på tlf 95 07 43 26 eller på mail: ole@inarvik.org

Averdi Narvik as, Frydenlundgt. 4 Tlf. 76 96 50 90 / narvik@averdi.no www.averdi.no (Tidligere Consis Narvik as)

RENOVASJON

Ønsker du denne annonseplassen? Ta kontakt med Ole Eivind på tlf 95 07 43 26 eller på mail: ole@inarvik.org

konteiner

TELTUTLEIE

Trelast og byggevarer til dine prosjekter Vi har «spa-avdeling» for regnskap,

TELT TIL ALLE FORMÅL

Stressa? lønn og administrasjon.

PROFFE/SOLIDE PARTYTELT TIL UTLEIE FOR ALLE ANLEDNINGER

Amesto er ledende i Norge på moderne regnskapsløsninger, lønn og rådgivning.

tlf: 76 92 20 70 | www.hrs.no

ADVOKATER

Vi ønsker også nyetablerere velkommen AS MATHISEN & MATHISEN og yter hjelpFagernesveien og bistand. 62, 8514 NARVIK

Telefon: 76 95 09 40

EVENT Alfa Økonomi as Avdeling Narvik: Avdeling Kjeldebotn: Kongens gate 40 Idrettsveien 8514 Narvik 8543 Kjeldebotn

Inntil 1000m². Bord, stoler, servise (på lager i Narvik. Skaffer større ved behov)

rekylreklame.no

BLIKKENSLAGER

Bli kvitt avfallet - lei en

BYGGEVARER

Tlf: 451 51 000 • www.teltproffen.no • post@teltproffen.no

Ønsker du denne annonseplassen?

Tlf: 76 92 70 00 • alfa@amesto.net • www.amesto.no

VI LAGER DITT NESTE EVENT!

Fagernesveien 140 Alt innen faget!

Tlf: 76 94 50 87 www.jfore.no

Kongens gt. 42, tlf: 76 94 45 50

KONTAKT OSS

950 74 326 911 55 445

Ta kontakt med Ole Eivind på tlf 95 07 43 26 eller på mail: ole@inarvik.org

I NARVIK – ONSDAG 21. SEPTEMBER 2016 – www.inarvik.org

Bruk vår geniale Taxi-app når du skal bestille taxi

Profile for Mediaguttan

I NARVIK 10 2016  

I NARVIK 10 2016