__MAIN_TEXT__

Page 1

ONSDAG 23. NOVEMBER 2016 - ÅRGANG 6 UTGAVE 11 - KOMMER 1 GANG I MÅNEDEN - GRATIS - WWW.INARVIK.ORG - HOLD DEG OPPDATERT - HELT GRATIS

! e d e l g r s e r p V -i

side 11-17

NY TANNHELSEKJEDE

side 20-21

HOLD DEG OPPDATERT HVER DAG - HELT GRATIS

ÅPNET NY LAVVO side 18-19

WWW.INARVIK.ORG


2

INNHOLD

I NARVIK – ONSDAG 23. NOVEMBER 2016

-Vi s prer glede!

I NARVIK

Innhold

Neste utgave kommer 14. desember!

ADRESSE: Dronningensgate 56, 8514 Narvik TELEFON: 76 84 81 00 (kontor) MAIL: rune@inarvik.org PUBLISERINGSVERKTØY: Issuu ANSVARLIG UTGIVER: Mediaguttan AS ANNONSEPRISER: Kontakt Ole på ole@inarvik.org Ved feil på annonser er avisa I NARVIK uten ansvar. Avisa I NARVIK gis ut av Mediaguttan AS.

WWW.INARVIK.ORG REDAKSJONEN

22 RUNE DAHL

Daglig leder/Redaktør rune@inarvik.org Tlf. 911 55 445

24

OLE-EIVIND JOHANSEN

Markedssjef ole@inarvik.org Tlf. 950 74 326

INGRID HELEN SØRENSEN

GRO S. LØKÅS

Grafisk designer ingrid@inarvik.org Tlf: 959 33 441

Frilanser gro@inarvik.org Tlf. 416 69 977

6-7 4-5

TAG BILDENE DINE MED

#inarvik

side 28

neste måned trekker vi vinnere som kommer i avisen! KUN DIGITALT Avisa I NARVIK satser heldigitalt med en sterkt voksende nettside og digital avis. Papiravisen går ut fra og med august til fordel for en interaktiv digital avis. Her er det klikkbare linker, video, interaksjon med lesere/annonsører og store muligheter for deling på sosiale medier.

30

11-17

www.narvikkulturhus.no Gå inn på våre nettsider og se vårt spennende program


3 ANNONSE

Å P R E D A N T S O K R A P S

T L A K O L E G L E ÅV

Helitrans AS har avdeling på Djupvik, Narvik og er en av Norges største helikopterselskap. Helitrans utfører en rekke tjenester til næringslivet, det offentlige og private kunder.

Ta kontakt i dag for et godt tilbud. Forselvveien 1, 8517 Narvik - Telefon: +47 483 13 000 - E-post: ordre@helitrans.no - www.helitrans.no

I NARVIK – ONSDAG 24. NOVEMBER 2016 – www.inarvik.org

Vi har fokus på sikkerhet, effektivitet og punktlighet for våre kunder og ansatte.


4

NYTT

I NARVIK – ONSDAG 23. NOVEMBER 2016

Ga penger til barnekreftforeningen - DET ER HELT FANTASTISK. DET AT BARN HJELPER BARN ER DET BESTE MAN KAN OPPLEVE. SVERRE ARNE DALHAUG STÅR NÆRMEST MED TÅRER I ØYNENE DA BARNA I SKISTUA BARNEHAGE OVERREKKER HAN ET FLOTT PENGEBELØP SOM UAVKORTET GÅR TIL TEAM RYNKEBY OG BARNEKREFTFORENINGEN.

TEKST OG FOTO: RUNE DAHL

Den utflyttede Narvikværingen Odd Sneen driver selskapet Primoris AS sammen med kona Taina Sneen og sønnen Arne Sneen. Vinimportøren bodde i Narvik på 1960-tallet og var da veldig engasjert i Vinterfestuka.


NYTT

ONSDAG 23. NOVEMBER 2016 – I NARVIK

– Vi hadde foreldrekaffe forleden i barnehagen. Underveis hadde vi en frivillig pengeinnsamling hvor det ble bestemt at det innsamlede beløpet uavkortet skulle gå til Team Rynkeby og deres arbeid mot barnekreft, forteller Tove Kristin Hansen, pedagogisk leder i Skistua Barnehage. Sverre Arne Dalhaug er en av totalt 5 personer fra Narvik som denne sesongen er med på det nord-norske laget til Team Rynkeby. Team Rynkeby er et nordisk veldedighetssykkellag som hvert år sykler til Paris i forbindelse med Tour de France for å samle inn penger til kreftsyke barn og deres familier. Det startet som et lite dansk lag bestående av 11 mosjonssyklister i 2002. Nå har teamet økt til 1600 syklister og 400 medhjelpere fordelt på 38 lag fra hele Scandinavia. Deltakerne fra Narvik på årets lag er følgende: Sverre Arne Dalhaug, Thomas Holmstrøm og Silje Hanssen. I serviceteamet sitter Kenneth Tverli og Simon Devold. Ungene ved Skistua Barnehage er klar over hva pengene går til gjennom samtaler og filmvisning i barnehagen. – Vi har snakket med barna om hva pengene går til, og at pengene er med på å hjelpe at syke unger kan bli frisk.

Vi har også sett en flott film fra Barnekreftforeningen som forklarer mye på en lettfattelig måte, sier Tove Kristin Hansen. I tillegg til pengeinnsamling så er hovedmålet til Team Rynkeby hvert år å sykle fra Oslo til Paris. En strekning på drøye 1300 kilometer som tilbakelegges på en uke. Det er som å sykle Narvik-Sortland syv dager på rad. Lagene starter på forskjellige steder i Skandinavia, men samles før sluttetappen inn til Paris. – Hovedoppgaven vår er å samle inn penger og bidra til at barn og familier får gode lyspunkter i en ofte vanskelig tid. Vi bidrar også med penger til forskning på barnekreft. Pengene vi får inn går uavkortet til Barnekreftforeningen, forteller Sverre Dalhaug. Akkurat nå jobber de tre Team Rynkeby-medlemmene med å skaffe økonomiske samarbeidspartnere i Narvikregionen. Innen 22.januar skal disse være på plass. - Skistua Barnehage oppfordrer byens barnehager til å gjøre det samme. Ha en pengeinnsamling og gi pengene til Team Rynkeby, sier Tove Kristin Hansen.

5


6

KULTUR

JULEBYEN NARVIK

I NARVIK – ONSDAG 23. NOVEMBER 2016

Julebyen Narvik 2016 ÅRETS JULEBYEN-ARRANGEMENT NÆRMER SEG MED STORMSKRITT! FØRSTKOMMENDE LØRDAG BLIR DET FØRST GRATIS KINO, DERETTER KJØRER VI DET TRADISJONELLE NISSEFAKKELTOGET FRA KINOEN OG OPP TIL NARVIK STORSENTER. PÅ SENTERET BLIR DET NISSEDISCO FOR DE MINSTE.


ONSDAG 23. NOVEMBER 2016 – I NARVIK

JULEBYEN NARVIK

KULTUR

PROGRAM FOR DAGEN: KL 12.00 GRATIS VISNING PÅ KINOEN av den flotte familiefilmen “Kjæledyrenes hemmelige liv” sponset av Aurora kino Narvik. I fjor ble hele Ankeret fullstendig fullt, så i år viser vi filmen både på Ankeret og på Mea. Kom i god tid. NB! Dere må hente ut kino-billetter ved billettutsalget i god tid før filmstart. Kun de med billetter kommer inn. Billettutsalget åpner kl 10.30. Vi ber dere om å være tidlig ute med å hente billetter, ikke hente ut flere billetter enn dere skal bruke selv, og at det går maksimalt 1 voksen per barn. LITT OM FILMEN: «Kjæledyrenes hemmelige liv» Animasjon / Barnefilm / Familiefilm. Norsk tale. 1 t. og 30 min. Tillatt for alle. Hva tror du at kjæledyret ditt egentlig gjør når du er borte? Svaret får du i denne morsomme nye animasjonsfilmen. KL 13.45 START NISSEFAKKELTOG fra kinoen og opp til Narvik Storsenter. Det deles ut en fakkel til hver familie. (sponset av Narvik Storsenter) Vi går i samlet flokk opp til senteret. Vi henstiller til å vise forsiktighet med faklene. KL 14.15 NISSEDISCO ved Narvik Storsenter KL 14.30 ÅRETS ARRANGEMENT AVSLUTTES

7


8

NYTT

I NARVIK – ONSDAG 23. NOVEMBER 2016

ANSATT SOM

ny prosjektleder i Narvikfjellet FLORIAN ASCHWANDEN (44) ER ANSATT SOM NY PROSJEKTLEDER I NARVIKFJELLET EIENDOM AS. FLORIAN KOMMER FRA STILLINGEN SOM DAGLIG LEDER I A. MARKUSSEN AS, HVOR HAN HAR VÆRT MED PÅ Å BYGGE OPP SELSKAPET TIL EN BETYDELIG AKTØR I NORDNORSK SAMMENHENG, SOM DAGLIG LEDER DE SISTE 11 ÅR. TEKST OG FOTO: RUNE DAHL

Florian er sveitsisk statsborger og var ferdig utdannet landskapsarkitekt i 1995. Fra tidligere er han også utdannet anleggsgartner. Før Aschwanden flyttet fra Sveits til Narvik i 2003, hadde han mer enn 10 års erfaring som prosjektleder i ulike sveitsiske landskaps- og anleggsselskaper. Florian er gift i Narvik og har to barn. Vi er svært godt fornøyd med å få Florian på laget i Narvikfjellet. Store utbyggingsoppgaver står foran oss, og vi er sikre på at Florian har de egenskaper som skal til for å sikre en forutsigbar og kontrollert utbygging både for eiere og brukere i Narvikfjellet, sier daglig leder Ragnar Norum i Narvikfjellet Eiendom. Stillingen som prosjektleder ble utlyst i august og det var 14 gode søkere til stillingen. Etter en grundig prosess falt valget til slutt på Aschwanden.

Jeg var klar for å ta nye steg i min karriere, og stillingen som prosjektleder i Narvikfjellet virket spennende på meg fra første øyeblikk. Veien som Narvikfjellet har valgt å følge, er helt forenelig med mine personlige oppfatninger om hvordan et slikt anlegg må utvikles. Jeg er derfor svært interessert i å bidra aktivt til den flotte utvikling som byen og regionen nå er inne i. I stillingen som prosjektleder i Narvikfjellet får jeg muligheten til det, forteller Florian Aschwanden. Florian vil starte i stillingen i løpet av første kvartal etter at han har ferdigstilt overlevering til ny daglig leder i A. Markussen AS. Narvikfjellet Eiendom AS skal i årene fremover fortsette utbygging av infrastruktur til nye boligveier, hyttefelt og sentralområdet. I selve sentralområde er det store planer for leiligheter, sentrale funksjoner for anlegget, ny heis og kanskje et badeland.

Utbyggingene fremover vil være omfattende. Der er derfor viktig å ha best mulig kompetanse internt i selskapet på sentrale funksjoner. Vi har frem til nå arbeidet med innleide prosjektledere, men ser at vi fremover vil være best tjent med å bygge og ta vare på denne kompetansen internt for å sikre både kontinuitet og best mulig økonomi i prosjektene, avslutter Norum.

ØKONOMISK RÅDGIVNING? SPØR OSS OM HJELP Vi står til tjeneste, enten du har stor eller liten bedrift Vi arbeider med: • Lønnsomhetsrådgivning • Regnskapsførsel • Lønn og fakturering • Nøkkeltallsanalyse • Budsjettering • Bistand ved selskapsstiftelse • Søknader • Bistand med styrearbeid og generalforsamlinger

Tom Robert Johansen

Evy Eriksen

Tlf. 76 96 46 00 • rolf.karlsen@okoraad.no


9

Din butik nära gränsen! 2

för

35k

2

för

Godispåsar

2

30k

för

Chokladkaka Marabou.

Fazer. 160–220 g. Jfr pris 79:55–109:38/kg.

/st

Hamburgare ICA. Ursprung Sverige.

452 g. Av nöt. Jfr pris 55:31/kg. Max 2 köp/hushåll.

Ryggbiff, Entrecôte ICA. Ursprung Sverige. Ca 900 g. I bit. Jfr pris 149:00/kg.

225–275 g. Jfr pris 54:55–66:67/kg.

10k /st

/kg

Falukorv

Scan. 800 g. Jfr pris 34:88/kg.

Klicka här för att se alla erbjudanden

för

20k

Bacon Scan.

140 g. Gäller ej rapsgris. Jfr pris 71:43/kg.

/kg

Petter och personal önskar er välkomna!

Riksgränsvägen 2a

0980-311100

ica.se/nara/riksgransen

Riksgränsen

Alla dagar 9–20

JULBORD I BJÖRKLIDEN 2, 3, 9, 10 & 17 DECEMBER | JULBORDSPAKET MED LOGI från 795 kr/person +46 (0) 980-641 00 | www.bjorkliden.com

I NARVIK – ONSDAG 24. NOVEMBER 2016 – www.inarvik.org

Tulip. Ca 1 kg.

/st

Pommes Frites, Strips ICA.

2

Fläskroulad

2790

1000 g. Frysta. Jfr pris 10:00/kg.

Alla dagar hos oss!

129:-

30k

Chips, Ringar, Ostbågar Estrella.

180–200 g. Gäller ej premium. Jfr pris 75:00–83:33/kg.

25k 149k

ANNONSE

Erbjudanden gäller 24/11 – 27/11 2016


ANNONSE

10

GLASS OG SPEIL AS

RAMMEVERKSTED Vi har et stort utvalg i «alle typer» rammer, og vi rammer inn dine bilder hurtig og fagmessig til avtalt pris.

VI HAR GEORG JENSEN

Utforming annonse:Fremover

I NARVIK – ONSDAG 24. NOVEMBER 2016 – www.inarvik.org

Gi et gavekort til jul!

GLASS OG SPEIL DESIGN Interiørartikler, glass, rammeverksted Tlf 76 94 59 50 / 905 09 290 – Dr gt 46, Narvik Åpent: Mandag - fredag kl 09 - 16. Lørdag stengt.


ÅRETS JULEENGEL

ONSDAG 24. NOVEMBER 2016 – I NARVIK

- ditt springbrett videre!

ÅRETS JULEENGEL ER KÅRET! I FORRIGE UTGAVE AV AVISA I NARVIK GIKK VI UT OG ETTERLYSTE KANDIDATER TIL ÅRETS JULEENGEL 2016. TILBAKEMELDINGENE LOT IKKE VENTE PÅ SEG, OG VI FIKK TILSENDT ENN EN HEL REKKE MED FANTASTISKE FORSLAG. Les mer om de nominerte, juryens begrunnelse og vinnerens sterke historie!

11


12

ÅRETS JULEENGEL

I NARVIK – ONSDAG 24. NOVEMBER 2016

For en respons!

HER ER DE NOMINERTE!

TEKST: RUNE DAHL

- Det har vært en fryd å lese gjennom alle nominasjonene, forteller juryleder Inis Ivarsson ved Agenda. – Så mange gode kandidater var det, at vi fikk store problemer med å velge ut en vinner. Egentlig skulle alle sammen bli utpekt til vinnere, forteller hun. Årets JULEENGEL 2016 blir hedret med en flott førjulskveld for opptil ti personer i Narvikhytta med mat, drikke og musikalsk underholdning. - Narvikfjellet har stilt Narvikhytta til disposisjon og Agendas kokker garanterer en flott matopplevelse for vinneren, forteller jurylederen. Det er helt tydelig at det finnes en rekke flotte Juleengler i Narvikområdet. I løpet av vel en måned fikk vi inn over 20 nominasjoner. Juryen: Helge Edvardsen, Inis Ivarsson, Rune Dahl og Kirsten Nystrand

AUD- BERIT THUNE FOSSGÅRD

HARALD SÆLNES

GØRILL PEDERSEN

Selv om jeg kanskje er inhabil, tillater jeg meg å foreslå en absolutt verdig juleengel i år! Mammaen min, Aud- Berit Thune Fossgård, i Bjerkvik, har stilt opp i en årrekke som frivillig hjelper ( ulønnet) på Aktivitets-stua på Ellas Minne, to dager i uka i mange år nå. Jeg mener hun har gjort det siden mammaen hennes døde i 2006. (( hvertfall er det mange år!) Det er NESTEN sånn at hun ikke kan gjøre noe annet de to faste dagene i uka hvor hun tar turen dit. Om jeg som datter ønsker å ha henne med på noe en av disse dagene, ser jeg at det kan være vanskelig for henne å velge.. Jeg er selvfølgelig stolt over hennes engasjement og gode hjertet, som vi vet gleder mange! Håper og ønsker at mammas innsats blir verdsatt for det det er verdt!! Og at hun kan få en påskjønnelse for hennes innsats over flere år!

Mitt forslag er min flotte lillebror Harald Sælnes. Han har gjennomgått en veldig tøff sykdomsperiode og det å se min kjære lillebror så syk har ikke vært lett. Til tross for sin sykdom har han ikke gitt opp men delt av seg selv. til både familie og venner.Han sammen med oss var med å arrangere en flott 80 års feiring for vår kjære mamma. Han har brukt mye til til gode samtaler med oss søsken og ikke minst gode samtaler med våre gamle foreldre. Jeg tror det å bli syk fikk han og også oss til å sette perspektiv på livet og hva det er som er viktig. Han har vært veldig flink å stille opp for foreldrene våre med hverdags gjøremål og kanskje ikke ha for mye fokus på seg selv til tross for sykdom. Han elsker sine to flotte gutter og han elsker sin kjære Inger Elin, som har klart brasene sammen med han. Han er verdens beste lillebror og er det noen fortjener prisen er det han. Og kan hende er det dette som har gjort at han er komme dit han er i dag.

Jeg foreslår Gørill Pedersen (som privatperson), ei livsglad eksentrisk dame som bor i Håkvik, og som over mange år skaper glede for barna(og ungdom og voksne) i nærmiljøet ved å lage Haloween-hus i sitt eget hjem hvert eneste år. Hun lager skumle dukker i menneske-størrelser, samt effekter i form av tekstiler, lyd og lys etc. Så innreder hun hele kjelleren/underetasjen sin for Haloween-helgen, til glede og skrekk for de mange som kommer dit. Det er helt fantastisk hva hun har fått til!

Gry Charlotte Fossgård-Lindgren

HELGE EDVARDSEN æ vil nominere han Helge Edvardsen..sentersjef på Amfi:) han e byens blideste å snilleste å mest positive person å førtjene absolutt å bli en juleengel:)han bidrar til å holde Amfi på et toppnivå å stille alltid opp Marielle Wang

Tips til årets juleengel: Stein Ivar Woll for frivillig arbeid blant rusmisbrukere (tur med mening).

En trenger ikke å dra til Kjøpenhavn for å besøke voksmuseets skrekk-kabinett. Gørill har det like skummelt. I tillegg kjøper hun hvert år inn kilovis med godteri som hun deler fritt ut for anledningen. Og hvorfor gjør hun dette? Jo fordi hun elsker å glede andre. Jeg vet om barn/ungdom som anser Gørill`s Haloween-kabinett som årets høydepunkt. Det krever masse innsats fra henne, år etter år. Bare å lage en slik spøkelses-dukke tar tid og krefter. Og hun har mange! Det betyr veldig mye for lokalsamfunnet at det er noen ildsjeler som orker å skape noe slikt til stor glede for andre. Gørill er en virkelig engel :0)

Kalle Punsvik

Tina Wøltjen

Bente Selnes Bjørkvoll

STEIN IVAR WOLL

HOVEDSPONSPORER AV ÅRETS JULEENGEL 2016: 73 butikker fordelt på to sentre midt i Narvik sentrum. Sport og fritid. Helse og velvære. Mat og drikke. Hjem og hobby. Klær, sko og tilbehør.

Mye å glede seg til. Alltid.


ÅRETS JULEENGEL

ONSDAG 24. NOVEMBER 2016 – I NARVIK

Årets juleengel er noen som jobber med hjertet, ikke pengboka. En ildsjel? En hverdagshelt? En sønn som tar seg av sin pleietrengende far? En forening som hjelper eldre? En mamma som tar hele barnehagen med ut på tur? En person som står på for ungdommen?

Det kan være alt fra en privatperson, til et lag eller en forening. Årets Juleengel 2015 er et samarbeidsprosjekt mellom avisa I NARVIK, Agenda, Amfi Narvik og Narvik Storsenter.

ANNE MARIE STOKVOLD

MARIELL FØRE FRANTZEN

STEIN IVAR WOLL

Jeg vil nominere min bestemor Anne Marie Stokvold som årets juleengel.

Min søster, Mariell Føre Frantzen, er en virkelig engel. Hun har et humør og en ståpåvilje som er helt unik. Stiller alltid opp og hjelper andre enten det gjelder kakebaking, barnepass, kjøring og henting, fiksing og ordning. Hun er alltid positiv og og sier bestandig: «ikke nå problem, æ fikse det». Når jeg snakker med henne i telefonen, har hun gjerne vært på jobb, skal bare kjøre barn på trening, jobbe dugnad, bake kake til venner eller lag/forening før hun skal av gårde på symøte eller vennemøte. Mariell er gjerne barnevakt , og alle tantebarna og andre barn, store som små, elsker henne! Blant familien er hun Relle…eller tante Relle. Som elsker å reise, som baker de beste kakene, strikker de fineste ting, trener og går turer, alt med mye latter og glede.

Jeg fore slår Stein Ivare Wold som årets juleengel 2016. Han jobbet godt og svært uselvisk uten tanke på annet enn å spre glede og mestringsfølelse for rusmisbrukere gjennom sitt prosjekt “tur med mening”. Han laget til og med en egen kake som bla annet ble solgt på Bakeriet Myklevold, dette for å skaffe inntektet til nevnte prosjekt. Gjennom dette prosjektet fikk han også satt søkelys på en av de svake gruppene i vårt samfunn på en positiv måte.

Ikke bare er hun min bestemor og verdens beste sådann, hun er en dame som over flere år tok seg av sin meget syke mann. Hun fikk kjenne på kroppen hva det vil si å være lenket til hjemmet og prisgitt familie og venner for å komme seg ut hjemmefra bare for en liten tur på butikken. Anne Marie er en dame “alle” vet hvem er. Med sitt hvite hår og blide vesen kan man ikke gå noen plass uten god tid for hun blir stoppet overalt av kjenninger. Og hun har god tid til alle hun treffer. I hennes hverdag finnes ikke dårlig tid. Anne Marie har et hjerte av gull. Hun har flere hun besøker så ofte hun kan,gjerne hver uke, folk som ikke kommer seg ut selv, hun følger til legetimer og annet, kjører rundt for å hjelpe til hos de som ikke klarer selv. Hun besøker OBS Narvik hver uke for å snakke med de eldre som bor der, arrangerer kaffe og kaker der. Hun er delaktig i sykepleierforbundet ennå, selv om det er flere år siden hun gikk av som sykepleier. Hun strikker til store og små,gir til tombolaer og annen lodd-aktivitet. Hun er også hjelpsom i menighetsrådet i Narvik. Hun reiser gjerne langt for å hjelpe til med hva det måtte være,følger med om noen trenger følge til Tromsø f.eks med bussen for å komme seg til legetime. For oss er hun verdens beste bestemor, en engel året rundt på 76 år som ikke ser begrensninger men muligheter, men for andre er hun fru Stokvold. Hun som er så hjelpsom og blid. Jeg kan nevne i fleng hva hun hjelper andre med på bare en uke, men da blir jeg sittende! Kjersti Pedersen

For få år siden fikk Mariell en alvorlig sykdom, og var innlagt på sykehuset i Tromsø en lang periode. Alle i familien og venner var veldig redde og bekymret…snille og fine Relle…så urettferdig! !! !! Det viste seg at Mariell var og er en tøff fighter… og gradvis kjempet hun seg tilbake til jobb og et tilnærmet normalt liv igjen. Med sykdommen. Og med samme positive innstilling, hjelpsomhet, godhet og humør som før. Jeg ser og hører at hun er sliten flere ganger…men det kommer ingen klaging. Jeg vet at hun må hvile seg på sofaen mye oftere enn før, men hun stiller fortsatt like mye opp og bidrar for familie, egne barn og mann, venner, jobb og fotballklubb, familie og venner. Mariell er en ekte engel ( med et hjerte av gull) hver eneste dag, hele året. Det er mange som setter pris på henne, og hun fortjener virkelig en oppmerksomhet! Ingen er en snillere mamma, kone, søster, tante, datter, svigerdatter, barnebarn, svigersøster, kollega og venn enn Relle.

Tor Lange

FORENING MOT RUSMIDDELBRUK Jeg nominerer forening mot rusmiddelbruk som er en gjeng foreldrer i Narvik som har stått på og sammen som pårørende til rusmiddelavhengige . I år la de inn årene på grunn av de fleste er både åtti og nitti år gamle:) Torleif Johansen som mange har sett og hørt blir nitti år om to måneder. Han er en av flere ildsjeler.Disse mennesker har et helt liv viet sitt engasjement til de som prøver å slutte, pårørende, barn av rusmiddel avhengige . De har å forelest om avhenighet i hele landet. Nå er foreningen lagt ned, men syns disse mennesker fortjener tittel som årets juleengel for et livslangt engasjement Cecilia Lindsten

ELSEBET ØIEN Jeg foreslår Elsebet Øien for hennes engasjement for beboerne i Vest-Sahara og flyktningekrisen i Middelhavet. Sissel Millerjord

Med vennlig hilsen lillesøster Veronica Føre Andersson.

KURS OG KOMPETANSE Agenda er en attføringsbedrift med et hovedmål; å få mennesker tilbake i jobb. Vi tilbyr flere arbeidsrettede tiltak og har ca. 230 tiltaksplasser. Disse har ulik varighet og innhold. Hvert enkelt tiltak tilpasses de ulike utfordringene den enkelte står overfor. PRODUKTER OG TJENESTER Agenda AS tilbyr et bredt spekter av produkter og tjenester

både til bedrifter og privatmarkedet. Målsettingen er å levere service og kvalitet på områdene: Bruktikken og Kafeen på Havna, Catering, Fotterapeut, Kveldsol kro, VTA produksjonen i Holmenveien: Jobbfrukt, Vaskeri, Ved og service, VISJON OG VERDIER Visjon: Agenda – ditt springbrett videre Verdigrunnlag: Respekt, Omsorg og Ansvar

- ditt springbrett videre!

13


14

ÅRETS JULEENGEL

I NARVIK – ONSDAG 24. NOVEMBER 2016

MARTE KUFAAS

OLE- EIVIND JOHANSEN

TEAM RYNKEBY

Jeg har lyst til å nominere Marte Kufaas som årets juleengel.

Ole – Eivind er en fantastisk fyr! En ærlig å flott gledes spreder og energibundt. Å med de siste dagers deling han har gjort og satt ord på noe unevnelig. MISBRUK AV BARN. Er han en soleklar vinner av denne tittelen. Som et flott forbilde for mange som ikke tør/vil stå frem. Kanskje vil dettte være en hjelp for disse. Dessuten en ækte Ballangsgutt!!! Som æ å flere med mæ e kjempestolt av. Så med andre ord: Årets juleengel heter OLE – EIVIND JOHANSEn!

Jeg vil gjerne stemme på Team Rynkeby som årets juleengel, da de virkelig jobber med hele sitt hjerte og brenner for å støtte en av verdens viktigste saker. De er et veledighetslag som gjennom sponsoravtaler samler inn penger som uavkortet går til barnekreftforeninga. I løpet av 1 år legger de bak seg over 100 dugnadstimer, 250 mil med sykkeltrening, en fantastisk sum med penger til Barnekreftforeninga og topper det hele med å sykle Oslo - Paris. Bjørn Sivertsen har vært med på dette 3 år på rad, han og 2016 laget i Narvik fortjener virkelig å være årets juleengel. Er selv stolt deltaker for årets lag. Mvh Silje Hanssen

Det engasjementet hun gjør for at det skal være aktiviteter for alle i alle aldrer i Beisfjord er helt supert. Som leder i Beisfjord Idrettslag har hun vært primus motor de siste årene for Beisfjord Cup, hun har vært med på å bygge opp Discgolfbanen og discgolf-miljøet i Beisfjord, aktiv for å få startet barnehage. Og sist men ikke minst vært utallige dugnadstimer for å få pusset opp Fjordhuset både utvendig og innvendig. I år har lokalet nede i første etg stått i fokus, og når det var ferdig var ikke Marte sein om å finne ut hva hun kunne gjøre for å samle folk i det nyoppussete lokalet. Utenom at det blir brukt til utleie, har hun dratt i gang strikke-treff 1 gang i uken, høstfest for hele bygda hvor både unge og gamle kom og sist men ikke minst Utsolgt og fult hus med Stand-up show med Christer Torjussen . Hun gjør mye mere enn hva jeg har skrevet ned, men det er dette jeg kommer på i farten. Det som er viktigst er at hun med sitt engasjement gjør så mye for bygda og miljøet i bygda. Dette gjør at folket møtes, trimmer, er ute, engasjerer seg og ikke mist trivses i Beisfjord. Hilsen fra Barbro Husjord

RAGNHILD HØGBAKK Jeg vil gjerne nominere Ragnhild Høgbakk som årets juleengel. Hun står på for alle andre med en omsorg og en hjelpsom hånd som ingen andre. Hun samlet i fjor inn masse klær til flyktningene som ankom riksgrensen og var flere turer der oppe for å levere klær og leker. Hun reiser land og strand rundt for å hjelpe andre, og også for å oppleve verden selv. Om ikke denne dama får årets juleengel for sin omsorg for andre bør hun i det minste få den for at hun viser alle oss andre hvordan vi burde leve og få det meste ut av livet og enhver situasjon. Hun er en aktiv, sporty og godhjertet kandidat som virkelig fortjener å bli vist at hun og den jobben hun gjør er verdsatt.

ANN-CRISTIN MOAN ANTONSEN Min far døde 14. mai i år. Før det bodde han på ABS. Han var sliten, ensom og veldig lei seg. Vi bor 145 mil unna Narvik, og han hadde ingen annen nær familie i Narvik. Siden han var så gammel, 92 år, var det begrenset med gjenlevende venner, så han hadde nesten aldri besøk. Ved en tilfeldighet kom jeg i kontakt med Ann-Cristin Moan Antonsen. Hun stilte opp og besøkte han og fulgte han opp. Etter hvert ble disse to veldig gode venner og farsan satte umåtelig pris på disse besøkene. Tror Anki også koste seg hos han. Hun ble med på sykehuset da ingen andre kunne følge han og satt der når han trengte noen. Hun matet han, tok med mat han likte, vasket og ordnet opp på rommet og personlige ting. Da han lå på sitt siste, satt hun der med strikketøyet til langt på natt. Hver dag dukket hun opp og farsan lyste opp hver gang hun kom. Da han døde måtte rommet på ABS tømmes i løpet av 3 dager. Han døde 14. mai og det var umulig å skaffe flybilletter oppover for oss: alt var utsolgt. Anki ordnet opp med begravelsesbyrået og hun pakket alt av klær og eiendeler og fikk tømt rommet og flyttet dette. Jeg tror ikke det er mulig å komme nærmere en beskrivelse av en engel enn henne. Hun fulgte faren min opp selv om hun ikke kjente han før våren 2016 og selv om hun ikke var i nærheten av å være i familie med noen av oss. Jeg håper virkelig dere velger henne. Sølvi Lundahl

Meral Mercanoglu

MORTEN OLSEN Min mann, Morten Olsen, fortjener tittelen som min juleengel. Han er så snill å god mot alle rundt seg. Gleder både meg, barna å de rundt oss med masse småting(som vi syns er myyye), som vi setter utrolig pris på. Hopper til å hjelper, hvis noen trenger det. Hver gang jeg spør hva han ønsker seg i gave, svarer han at han har det han trenger. Så dette hadde vært en utrolig koselig gave å gi til han:-) Han ER virkelig en engel :-) Christine N. Bugge

FRANK AANES ANDERSEN Hor hans enorme pågangsmot i forbindelse med fun cup og for å få klargjort banene. Han gjorde selvfølgelig ikke jobben alene men han fikk folk med seg og det ble gjort en formidabel innsats som betyr mye for Narvik by. Han har i tillegg til dette vært sterkt engasjert i forskjellige roller rundt fotballen i byen i en år rekke. Mer kunne vært skrevet om Frank, men det er i alle fall sikkert at han er en sterk kandidat.

OLE- EIVIND JOHANSEN Jeg ønsker å nominere Ole Eivind Johansen fra Ballangen, bosatt i Narvik til årets juleengel 2016. Hans tøffe valg til å fronte alvorlige overgrepsaker mot barn, kan for fremtiden ha reddet mange unge fra et grufullt liv. Ann-Kristin Hernar

HOVEDSPONSPORER AV ÅRETS JULEENGEL 2016: 73 butikker fordelt på to sentre midt i Narvik sentrum. Sport og fritid. Helse og velvære. Mat og drikke. Hjem og hobby. Klær, sko og tilbehør.

Mye å glede seg til. Alltid.


ÅRETS JULEENGEL

ONSDAG 24. NOVEMBER 2016 – I NARVIK

HER ER TRE AV DE NOMINERTE JURYEN VILLE FREMHEVE LITT EKSTRA I TILLEGG TIL VINNEREN

SIV-ELIN REITAN Jobber daglig både i arb tid og fritid for å hjelpe mennesker som sliter i Narvik. Ofrer mye av sitt eget for å hjelpe andre og var med å starte cafe exit i byen som er et etterverns tilbud for rus og psykritri. Stian Rolstad

ESBEN HALDORSEN Mann med stort hjerte og engasjement i å hjelpe andre. Var med å starte cafe exit og hjelper daglig andre som sliter og andre i å få det enda bedre. Bruker masse fritid på andre. Stian Rolstad

JORID IVARJORD Jeg vil foreslå Jorid Ivarjord til årets juleengel. Jorid er en ekte ildsjel, som brenner for Plattform1 og de som benytter tilbudet hver dag. Tør å påstå at Plattform1 ikke ville vært det tilbudet det er i dag uten hennes brennende engasjement. I tillegg er hun ei fantastisk dame, med masse kreativitet, humor og hjertevarme. Det hele toppes med en helt RÅÅÅ latter. Hanne Rossvold

KURS OG KOMPETANSE Agenda er en attføringsbedrift med et hovedmål; å få mennesker tilbake i jobb. Vi tilbyr flere arbeidsrettede tiltak og har ca. 230 tiltaksplasser. Disse har ulik varighet og innhold. Hvert enkelt tiltak tilpasses de ulike utfordringene den enkelte står overfor. PRODUKTER OG TJENESTER Agenda AS tilbyr et bredt spekter av produkter og tjenester

både til bedrifter og privatmarkedet. Målsettingen er å levere service og kvalitet på områdene: Bruktikken og Kafeen på Havna, Catering, Fotterapeut, Kveldsol kro, VTA produksjonen i Holmenveien: Jobbfrukt, Vaskeri, Ved og service, VISJON OG VERDIER Visjon: Agenda – ditt springbrett videre Verdigrunnlag: Respekt, Omsorg og Ansvar

- ditt springbrett videre!

15


16

ÅRETS JULEENGEL

I NARVIK – ONSDAG 24. NOVEMBER 2016

Stein Ivar Woll er Årets Julee I HØST TOK SYKEPLEIEREN STEIN IVAR WOLL MED SEG TI RUSMISBRUKERE PÅ TUR FRA ABISKO TIL SKJOMEN. NATUROPPLEVELSE, SAMARBEID OG MESTRING SKULLE HJELPE DE PÅ VEIEN TIL ET NYTT LIV. PROSJEKTET GA STEIN IVAR TITTELEN ÅRETS JULEENGEL 2016. HOVEDSPONSPORER AV ÅRETS JULEENGEL 2016: 73 butikker fordelt på to sentre midt i Narvik sentrum. Sport og fritid. Helse og velvære. Mat og drikke. Hjem og hobby. Klær, sko og tilbehør.

Mye å glede seg til. Alltid.


ÅRETS JULEENGEL

ONSDAG 24. NOVEMBER 2016 – I NARVIK

- Han var i en særklasse, sier juryleder Inis Ivarsson. I overkant av 20 kandidater ble nominert i løpet av oktober og november. Og Woll pekte seg raskt ut. Stein Ivar er til daglig sykepleier ved Nordlandsklinikken i Håkvik og blir nærmest satt ut når han får beskjeden. - Er det sant? Dette hadde jeg ikke ventet meg. Nei, nå må jeg sette meg ned. Etter en liten tankepause fortsetter han; - Jeg er utrolig ydmyk for dette. Og ikke minst glad for at folk setter pris på den jobben jeg har gjort med prosjektet. Like viktig er det at denne gruppen mennesker får den fokuset de fortjener. For meg er jo dette jobb, for disse dreier det seg om livet. Juryleder Ivarsson påpeker at Woll har jobbet dugnad med prosjektet, til alle døgnets tider i flere måneder før turens oppstart i august. Ideen for prosjektet Tur med Mening fikk Stein Ivar gjennom jobben sin. – Jeg vet hvor viktig fysisk aktivitet og naturopplevelse er for psysisk helse og rusbehandling. Det har jeg sett gjennom jobben min som sykepleier ved Nordlandsklinikken, forteller han. Dermed kom tanken på banen om å arrangere en spesiell tur for disse. En tur der naturopplevelse, samarbeid og mestring skulle stå i fokus. Valget falt på strekningen Abisko – Skjomen. 5,5 mil med vandring hvor deltakerne måtte bære sin egen bagasje fra start til mål. Ikke for langt, men heller ikke for kort. Og ble det for tungt for noen, så måtte de andre deltakerne trå til. Med samarbeid skulle alle til slutt gå i mål samlet i Skjomen. Det var idéen og grunntanken. – Det var viktig at hver enkelt deltaker hadde et mål å jobbe frem mot. De ble valgt ut i vår og hadde rikelig med tid til å trene seg opp, både psykisk og fysisk, forteller Stein Ivar. Med turen som mål brukte deltakerne våren og sommeren til å trene og få inn nye rutiner i hverdagen. Turen ble gjennomført med glans av alle deltakerne i slutten av august. Påskjønnelsen for utnevnelsen Årets Juleengel 2016 er en helaften for opptil ti personer i Narvikhytta i fjellet. Premien sponses av Agenda, Narvik Storsenter, Amfi Narvik og avisa I NARVIK. Narvikfjellet stiller med gratis lokale. - Jeg vet umiddelbart hvem jeg vil ta med meg på helaftenen. Selvfølgelig inviterer jeg med meg hele Tur med Mening-gjengen. Det blir en utrolig flott avslutning av prosjektet, sier en glad Stein Ivar Woll – Årets Juleengel 2016.

engel 2016

KURS OG KOMPETANSE Agenda er en attføringsbedrift med et hovedmål; å få mennesker tilbake i jobb. Vi tilbyr flere arbeidsrettede tiltak og har ca. 230 tiltaksplasser. Disse har ulik varighet og innhold. Hvert enkelt tiltak tilpasses de ulike utfordringene den enkelte står overfor. PRODUKTER OG TJENESTER Agenda AS tilbyr et bredt spekter av produkter og tjenester

både til bedrifter og privatmarkedet. Målsettingen er å levere service og kvalitet på områdene: Bruktikken og Kafeen på Havna, Catering, Fotterapeut, Kveldsol kro, VTA produksjonen i Holmenveien: Jobbfrukt, Vaskeri, Ved og service, VISJON OG VERDIER Visjon: Agenda – ditt springbrett videre Verdigrunnlag: Respekt, Omsorg og Ansvar

- ditt springbrett videre!

17


18

NYTT

I NARVIK – ONSDAG 23. NOVEMBER 2016

Benjamin åpnet lavvoen FEM ÅR GAMLE BENJAMIN SØDERBLOM FIKK DEN HØYTIDELIGE ÆREN AV Å KLIPPE OVER SNOREN DA FURUTOPPEN BARNEHAGE OG HOPPENSPRETTEN AKTIVITETS-BARNEHAGE ÅPNET SIN SPLITTER NYE LAVVO I FURUMOEN-SKOGEN. TEKST OG FOTO: RUNE DAHL

Noen få hundre meter unna både Furutoppen og Hoppenspretten, i en eventyrskog av trær og store kampesteiner, så finner vi den nye lavvoen til de to barnehagene. Barnehagene har spleiset på kjøpet, godt hjulpet av 15.000 kroner fra Sildvikmidlene, sponsing av Byggmakker og en stor dugnadsinnsats av foreldre. - Vi er forskjellige barnehager, med forskjellige eiere. Men vi er brukere av samme turområde, derfor fant vi ut at det ville være naturlig å spleise på en slik lavvo, forteller Elin Kristoffersen, styrer i Furutoppen. Barnehagene skal bruke lavvoen til å få et enda mer aktivt friluftsliv. Inne i lavvoen står det en stor ovn, og da kan kalde barnehender varme seg på hustrige dager. Prosjektleder for byggingen av platten og lavvoen har vært Øystein Nilsen fra Hoppenspretten. - Nå gleder vi oss til å bruke Furumoen-skogen enda mer i tiden som kommer, sier Kristoffersen.


ONSDAG 23. NOVEMBER 2016 – I NARVIK

NYTT

19


20

NYTT

I NARVIK – ONSDAG 23. NOVEMBER 2016


NYTT

ONSDAG 23. NOVEMBER 2016 – I NARVIK

Danner en ny tannhelsekjede TANNLEGENE TOMMY, MATS & KAROLINE I NARVIK SLÅR SEG SAMMEN MED FEM ANDRE TANNKLINIKKER OG DANNER EN NY NORSK TANNHELSEKJEDE. UNDER NAVNET ORIS DENTAL SETTER DEN TANNLEGE-EIDE KJEDEN KOMPETANSE I SYSTEM GJENNOM ET EGET AKADEMI. NAVNE-ENDRINGEN SKJER 1.JANUAR. TEKST OG FOTO: RUNE DAHL

– Helt fra vi begynte å planlegge den nye kjeden for tre år siden, har det vært avgjørende for oss at den skal styres av tannlegene selv. Våre klinikker skal fremfor alt holde den faglige fanen høyt, sier tannlege og daglig leder ved Tannlegene Tommy, Mats & Karoline, Mats Sørensen.

inn døra til de forlater oss, forhåpentligvis med et smil, sier Sørensen.

Det er samarbeidet med likesinnede som har vært hovedmotivasjonen for eierne, ifølge en pressemelding fra Oris Dental.

Det er Torvet Tannlegesenter i Harstad, Tannlegene Tommy, Mats og Karoline i Narvik, Tannklinikken Dine Tenner i Trondheim, Dine Tenner Orkanger, TSMG Madlagården og TSMG Hinna Park i Stavanger som nå går sammen og etablerer tannhelsekjeden Oris Dental. De 6 klinikkene har til sammen 158 medarbeidere og hadde i 2015 en samlet omsetning på 185 millioner.

– Vi har et felles mål, der kompetansen innad skal økes og at pasientene blir enda bedre ivaretatt. Vi gjør dette før at vi skal bli enda bedre på det som er det viktigste i hverdagen, gi pasientene enda bedre behandlingsopplevelse. Fra de kommer

Hver enkelt klinikk skal fremdeles styre seg selv, men vil utveksle kunnskap gjennom et internt akademi.

21


22

NYTT

I NARVIK – ONSDAG 23. NOVEMBER 2016

Åpner Førstebakken på fredag NARVIKFJELLET KUNNE I GÅR KOMME MED GLADMELDINGEN PÅ SIN FACEBOOKSIDE: – Endelig! Førstkommende fredag 25. november kl.17:00 åpner vi første heis og første nedfart i Narvikfjellet (Heis 1 og Førstebakken). Vi fortsetter snøproduksjonen i resten av anlegget, som åpner så fort vi har nok snø!

TEKST: RUNE DAHL FOTO: NARVIKFJELLET

Del det glade budskap og finn frem skiutstyret! Kjøp årskort online nå, spar tid og slipp kø, er oppfordringen fra markedssjef Helle Holt.


23

ONSDAG 23. NOVEMBER 2016 – I NARVIK

Gratulerer!

KLIKK HER FOR Ă… LEGGE INN HILSEN BURSDAGSHILSENER ER GRATIS HOS OSS.

Send pü e–post til: hurra@inarvik.org. Hver müned deler vi ut en flott bursdagskake til en av de som har bursdag. Vinneren kan ta kontakt med oss i Dronningens gate 56 for ü fü kakebevis.

Tone Marie Askheim Hipp hurra for den Tøffeste Omsorgsfulle Nydelige Elskverdige tanta som finnes <3 Vi digge dÌ herfra til münen og tilbake igjen! Hüpe dagen bli like flott som du! Love you

Knut Askheim Hipp hurra for den flotte morfaren vĂĽrres som fylle ĂĽr 25.10! Ă&#x2DC;nske dĂŚ en superduper dag akkurat sĂĽnn som du fortjene đ&#x;&#x2122;&#x201A; Kjempeglad i dĂŚ!

Adele 7 ĂĽr Hurra! 2/11 blir Adele 7 ĂĽr. Gratulere sĂĽ mye med dagen snuppa vorres. Vi e sĂĽ kjĂŚmpe glad i dĂŚ og hĂĽpe du fĂĽr en fantastisk dag.

KlĂŚm fra Tim, Johannes, Ine, Trine og Stein

BursdagsklĂŚm fra Tim, Johannes og Ine Trine og Stein

KlĂŚm fra Emilie, Noah, mamma og Evert.

Oliver HIPPHURRA for mamma og pappa sin gullklomp som fylle 4 ĂĽr den 6 desember đ&#x;&#x2DC;&#x160; HĂĽpe du fĂĽr ei fin feiring lille vĂŚnn. Vi e uendeli gla i dĂŚ â?¤

Anders Torgersen Nygürdsvoll Endelig var det din tur! Hipp hurra for verdens tøffeste Anders som blir 5 ür 21. november.

Geir Arne Nygürd Gratulerer med 29 ürs dagen Lørdag 29 oktober.

Stor bursdagsklem fra lillesøster Nora, mamma, Anton og resten av familien.

Kjempe stoor klem fra mamma og pappa

Johanne Mellem Karoliussen. Gratulerer sĂĽ mye med et ĂĽrs dagen lille diamanten vĂĽres. GoklĂŚm fra oldemor Rita og oldefar Viktor.

MĂĽnedens bursdagskake gĂĽr til Linus Linus Mathias Liljebakk Gulstad 21.11.16 blir Mamma og Pappa sin prins hele 1 ĂĽr. Full feiring venter deg nĂĽr du kommer hjem fra barnehagen, med masse kaker og gaver. Stor klem fra Nero, Mamma og Pappa. Vi er alle kjempe glad i deg! đ&#x;&#x2DC;&#x20AC; KAKEN ER LEVERT AV:

steinovnsbakeriet

M Y K L E V O L D

Du kan velge mellom en av disse kakene!


24

NYTT

I NARVIK – ONSDAG 23. NOVEMBER 2016

Noen har stjelt kanoen! KANOEN ER BORTE! SKREV ANKENESJENTA LAILA NYBORG PÅ SIN FACEBOOKPROFIL I GÅR. HUN VAR SKRÅSIKKER PÅ AT KANOEN VAR STJELT FRA NAUSTET HENNES PÅ ANKENES. TEKST OG FOTO: RUNE DAHL

Men historien fikk en lykkelig slutt. For noe minutter side ble Ankenesjenta Laila Nyborg lykkelig gjenforent med sin kjære aluminiumskano. Mannskaper ved LKAB hadde tatt vare på den da forrige ukes storflo hadde «stukket av» med kanoen fra Ankenes. Her er hva Laila skrev på sin Facebookprofil i går: «Kanoen er borte! Er det noen som har sett min aluminiumskano noe sted? Den er 5,10 m lang.. Kom til Narvik i ettermiddag og så at den var forsvunnet. Den lå ved naustet mitt på Ankenes. Vet ikke om det har vært høy nok flo til å ta den (neppe). Trolig noen med tillhenger….» Nå viste det seg at synderen var værgudene, og ikke uvedkomne tyver. Det gikk ikke lange tiden før meldingene om kanoen som var funnet på LKABs anlegg, begynte å tikke inn til Laila. Torje Johansen ved LKAB var en av de tre som fant kanoen og fikk bært den i sikkerhet opp på land. – Den var delvis sunket og lå og slo i fjærsteinene. Så vi heiv oss rundt og fikk den opp på land. Bare hyggelig at eieren fikk den tilbake, sier Johansen. Laila selv var lykkelig over å få kanoen tilbake. – Dette var helt fantastisk. All ære til gutta på LKAB, sier hun. Kanoeier Nyborg padlet kanoen tilbake over havna fra LKABs anlegg til naustet sitt på Nyborg.

Torje Johansen var en av de som reddet kanoen og fikk en god bamseklem fra Laila Nyborg.


25

NYTT

I NARVIK – ONSDAG 23. NOVEMBER 2016

Se hvem som gikk moteshowet! STEMNINGEN VAR HØY DA LIONS-DAMENE IINVITERTE TIL SIN ÅRLIGE MOTEVISNING I ROYAL HALL. OVER 160 DAMER KJØPTE BILLETT, NOE SOM ER REKORD FOR ARRANGEMENTET. Billettinntektene på 100 kroner per person bruker Lions Club Svarta Bjørn til gode, lokale formål. Konferansier Ann-Kristin Hanssen styrte showet med stø hånd og morsomme kommentarer. Følgende butikker stilte opp i år: Match, B.Young, Noah/Fischer, Stormberg, Kittys Klær, Eurosko, Sko + Sånt, A. Josefsens EFTF, Gullsmed Øiesvold, Klippen Frisør, Kristinas Barbershop, Glamour Hairstyle, Fame Hårdesign, Virvel, Picasso, Hårstrået og VITA.

Utvider med lavvo EN STOR LAVVO MED EN LYSEKRONE ER DET NYESTE TILSKUDDET TIL BAR ASTRUP I SENTRUM. TEKST OG FOTO: RUNE DAHL

Mads Parten og Morten Larsen satser friskt foran vintersesongen. - Her har vi plass til 40 personer. Lavvoen blir oppvarmet så vi garanterer at det blir godt og varmt – og særdeles god stemning, forteller de to eierne.


26

NYTT

I NARVIK – ONSDAG 23. NOVEMBER 2016

Storsuksess for Narvikviner

- har solgt over 11.000 flasker RALLAR –OG SVARTA BJØRN-VINEN HAR SOLGT FANTASTISK BRA I SITT FØRSTE LEVEÅR.

- 6.NOVEMBER VAR 1-ÅRSDAGEN FOR NARVIKVINENE. SALGSTALLENE VISTE DA AT DET VAR SOLGT 11.228 FLASKER TOTALT I NORGE. AV DISSE VAR NESTEN 9000 SOLGT GJENNOM VINMONOPOLET I NARVIK, FORTELLER ODD SNEEN FRA VINIMPORTØREN PRIMORIS.


NYTT

ONSDAG 23. NOVEMBER 2016 – I NARVIK

Den utflyttede Narvikværingen Odd Sneen driver selskapet Primoris AS sammen med kona Taina Sneen og sønnen Arne Sneen. Vinimportøren bodde i Narvik på 1960-tallet og var da veldig engasjert i Vinterfestuka.

TEKST OG FOTO: RUNE DAHL

Det betyr at Vinmonopolet i Narvik står for nesten 80 prosent av det totale salget. Det øvrige salget er spredt over 72 forskjellige vinmonopol over hele landet. - Suksessen til Narvik-vinene handler om identitet. Jeg tror at Narvikingene er stolte av byen sin og historien, og at folk i Narvik synes det er stas å sette en flaske Narvik-vin på bordet når de får gjester eller kan gi bort en slik flaske i julegave. En slik positive patriotisme for egen by tror jeg bare man kan finne igjen i Bergen, sier Sneen. Den utflyttede Narvikværingen Odd Sneen driver selskapet Primoris AS sammen med kona Taina Sneen og sønnen Arne Sneen. Vinimportøren bodde i Narvik på 1960-tallet og var da veldig engasjert i Vinterfestuka. - Salget av Narvik-vinene har gått veldig bra. Men det er egentlig ikke overraskende. Vinprodusenten Beato Bartolomeo Breganze leverer produkter i den ypperste verdensklasse og tok senest i høst gullmedalje under «Berlin Wein Trophy 2016», Tysklands største og viktigste internasjonale vinkonkurranse, for to av vinene sine. Det er salget av den rubinrøde Merlot-vinen, Rallar-vinen (Narvik Merlot Superiore), som ikke uventet har solgt absolutt best. 7242 flasker har gått ut til vinglade kjøpere over hele Norge. Den hvite Svarta Bjørn-vinen

(Narvik Tai Pinot Grigio ) har solgt 3986 flasker. Rallar-vinen er lagret 12 måneder på eikefat, og det gjøres bare med de aller beste vinene. Eikefatene gir en vaniljesmak som setter en ekstra spiss på disse vinene. – Vinene skal være er en gest til Narvik. Til tross for god kvalitet så er vinene priset særdeles lavt for at folk skal ha råd til å kjøpe dem. For oss er det viktigste at Narvik kan få gode viner som forteller historien om byggingen av Ofotbanen og Svarta Bjørn. Men minst like viktig er det at det er god vin i disse flaskene, sier Odd Sneen. Det er en italiensk kunstner, Dal Cin, som har tegnet både Rallaren og Svarta Bjørn på etikettene. - I starten slet vi litt med å få ham til å forstå hvordan en rallarhatt skal se ut. Vi fikk varianter med både cowboyhatt og sombrero. Etter at vinene kom i salg, har han tegnet videre og latt oss få både Rallaren og Svarta Bjørn i helfigur. Dette er første gang at vi viser frem disse tegningene, sier Sneen. I ettertid av Narvikvinene har Primoris lansert Helgeland-viner, Lofoten-viner og Nordlys-viner. Alle med egne etiketter med norske tekster.

27


28

#INARVIK

I NARVIK – ONSDAG 23. NOVEMBER 2016

Bakkesia @bakkesia

Per-Inge Voll @71per

Elsie Lundemo @skjoma

Gerd Solveig Leiros @leirosiark

Camilla Sandvoll Stenfeldt @sandvollstenfeldt

Vidar Karlsen @vidarkar

Trond-Eirik Johansen @trondjohansen78

TAGG BILDENE DINE PÅ INSTAGRAM MED #INARVIK


MED STEIN IVAR WOLL

ONSDAG 23. NOVEMBER 2016 – I NARVIK

MAT

TEKST OG FOTO: STEIN IVAR WOLL

DU TRENGER: TIL 4 PORSJONER 2 kg pinnekjøtt Kasserolle med rist (eller bjørkepinner) Vann SLIK GJØR DU: • Legg pinnekjøttet til utvanning av salt i 24 timer i romtemperatur. Bytt vann fra kasserollen 2-3 ganger. • Hell av vannet og legg bjørkepinner eller en rist i bunnen kasserollen. • Legg kjøttet i kasserollen og fyll på med vann til det kommer i underkant av kjøttet.

PINNEKJØTT MED KÅLROTMOS På julaften spiser 1/3 av nordmenn pinnekjøtt. Jeg er også spesielt glad i det. Beregn minst ½ kg kjøtt pr person. I forhold til mengde kålrotmos er det litt vanskelig å beregne. Jeg spiser relativt store porsjoner og lager da litt stor porsjon, men det gjør ikke noe om det blir rester. Godt også neste dag. Som tilbehør bruker jeg også en godt grov pølse og sennep. God middag.

• Sett på lokk og la pinnekjøttet trekke i 3½ – 4 timer. Da har kjøttet sluppet taket i beinet. • Sjekk underveis at det er veske nok i kasserollen. Det vil særlig på slutten av tiden at det er blir borte en del væske og det behøves litt påfyll.

KÅLROTMOS TIL 4 PORSJONER 1½ kg kålrot 2 stk store poteter 3 ss meierismør 2 dl fløte 2 dl kraft fra pinnekjøttgryten 1 ts sukker ½ ts pepper salt SLIK GJØR DU: • Skrell kålrot og potet og skjær dem i terninger. • Kok terningene møre, hell av vannet og mos det med en potetstapper. • Dersom du ikke ønsker det grovt kan du bruke stavmikser i noen sekunder. • Tilsett resten av ingrediensene og smak til med salt. • Varmes opp og er klar til servering.

• Serveres med kålrotmos, poteter, god pølse og sennep. Pølsebitene kan du ha i siste 20 minuttene sammen med pinnekjøttet.

Velbekomme!

Et verdig farvel

Tlf 76943884 - markussen.as

Oddmund

Bente

Kjell -Oddvar

29


30 REDAKSJONELL ANNONSE

Velkommen til JULEBUTIKKEN Fagmøbler!

HOHOHO! ER DET NOEN SNILLE BARN HER? NISSEMEDARBEIDERNE VED FAGMØBLER NEDE VED HAVNA HAR PYNTET BUTIKKEN TIL JUL. TEKST OG FOTO: RUNE DAHL

- Masse fine julevarer har ankommet, og julestemningen kommer snikende på oss. Kom inn å la deg inspirere av vår pynta julebutikk, sier daglig leder Viktor Eriksen Fagmøbler holder til i flotte lokaler nede ved havna, og bruker 2000 kvadratmeter til utstillinger, fordelt over to etasjer. Fagmøbler har et stort utvalg av senger, madrasser, sofaer, spisestuer, tepper, malerier og fotoprint. Akkurat nå fylles butikken opp med flotte julevarer.

Fagmøbler har åpent 10-18 på hverdager og 10-16 lørdag. - Da har du muligheten til å dra hjem og spise etter jobben, så i ro og mak komme ned til oss og så se gjennom vareutvalget. God åpningstid er en del av handleopplevelsen, sier han. Velkommen til julehuset Fagmøbler!

I NARVIK – ONSDAG 23. NOVEMBER 2016 – www.inarvik.org

- Vi har det aller meste som du trenger til en vellykket julefeiring, forteller Eriksen.

Hovedfokuset til Viktor og hans medarbeidere er kunde –og handleopplevelsen. - Det aller viktigste er at kundene får en god opplevelse her hos oss. Da kommer de tilbake, og vi vet vi har gjort en god jobb, forteller Eriksen.


KULTUR

ONSDAG 23. NOVEMBER 2016 – I NARVIK

kultur

SE HELE PROGRAMMET HER

TILBAKEBLIKK PÅ 60 ÅR LØRDAG 26. NOVEMBER

18.00

TEATERSALEN

Folkets Hus ønsker å viser hvor mye talent, utstråling, glede,kvalitet og bredde som har vært uttrykt fra scenen i Teatersalen opp gjennom alle disse årene. Som arrangør er vi stolt av våre lokale og regionale aktører. Med sine opptredener har de inspirert og gledet mange i alle de årene Folkets Hus har eksistert.

LES MER HER

SHINE ON LØRDAG 3.DESEMBER

19.00

TEATERSALEN

TRIBUTE TO PINK FLOYD Storslått og påkostet Pink Floyd Tribute- forestilling kommer tilbake til Narvik Kulturhus! Konserten ble en stor suksess i 2015, og vi gjentar gjerne noe som er så bra som dette. Forestillingen er en musikalsk reise gjennom Pink Floyds karriere, der bandet med stor respekt for originalmaterialet tolker Floyds mesterverk.

LES MER HER

HONNINGSVÅGREVYEN - EKSTRAFORESTILLING FREDAG 9.DESEMBER

19.30

TEATERSALEN

Ja takk – edle deler! Honningsvåg revyen er blitt kjent for sin på kanten-humor, de nevner tabubelagte kroppsdeler, og holder ikke tilbake når det gjelder bruken av nord-norske superlativer. Derfor er navnet på showet JA TAKK, EDLE DELER. Showet ble helt UTSOLGT i Narvik i 2015 og på oppfordring, har vi fått guttene tilbake til ny forestilling i desember.

LES MER HER

GROMS PLASS - MØRKETIDSKONSERT FREDAG 30.DESEMBER

21.00

TEATERSALEN

Tradisjonen tro, er det duket for den årlige mørketidskonserten med Groms plass som finner sted i romjulen, fredag 30.desember. Som tidligere vil overskuddet av konserten gå til skoleprosjektet for barn av romfolket, i Narviks vennskapsby Kikinda. Vi regner med at gode venner av bandet stiller opp slik tradisjonen krever og at det som alltid, vil bli en stor suksess både for musikere og publikum.

LES MER HER

31


32

NYTT

I NARVIK – ONSDAG 23. NOVEMBER 2016

Satte opp grillbu på Veggfjellet EVENES TURLAG OG HERJANGEN GRUNNEIERLAG HAR SATT OPP EN NY PLATTING OG GRILLBU VED VARDEN PÅ VEGGFJELLET.

Ny administrerende direktør i Agenda STYRET I AGENDA AS HAR TILSATT ESPEN LUND (47) SOM ADMINISTRERENDE DIREKTØR.

– Her kan man søke ly for vind i ruskevær, eller nyte sola fra plattingen, forteller Asløv Jørgensen i Herjangen Grunneierlag. Dugnadsgjengen hadde en sur dag på fjellet, men fikk ferdigstilt både bu og platting. – Vi i Herjangen grunneierlag er selvfølgelig veldig fornøyd, og vil vise

at grunneierlaget ønsker å tilrettelegge for mer friluftsliv. Stor takk til Evenes turlag med Hans Jonny Nilsen i spissen for Evenes gjengen, og dugnadshjelp fra Ann Margrete Roll og Torbjørn Sneve, sier Jørgensen. Neste år vil turløypa fra Folkehjelphytta til Varden bli skiltet og merket.

47-åringen tar dermed over som selskapets øverste administrative leder etter Inis Ivarsson, som tidligere annonsert ønsker å trekke seg tilbake fra lederrollen. Ivarsson vil stå i stillingen til Lund tiltrer våren 2017. Lund uttrykker at han ser frem til å ta fatt på nye utfordringer i en spennende og viktig virksomhet. Han er ydmyk i forhold til å få muligheten til å overta rollen etter Ivarsson som han mener har gjort en formidabel jobb med selskapet den tiden hun har sittet ved roret, skriver Agenda i en pressemelding.

Nytt husstyre i Asbjørnstua Narvik Slalåmklubb har fått et nytt husstyre for Asbjørnstua, klubblokalet til slalåmklubben. Kommende sesong er det Grete N. Rolandsen, Harald Sælens og Espen Luneborg som skal ivareta planleggingen av driften i Asbjørnstua.


NYTT

ONSDAG 23. NOVEMBER 2016 – I NARVIK

HADDE SEX I CARPORT MIDT I SENTRUM Unni Zimmermann bor i Dronningensgate og opplever stadig at ungdommer setter sine egne drikkevarer i carporten hennes, mens de selv er inne på byens utesteder. I går kveld toppet det hele seg…. – Det er mye man skal oppleve når man bor i gate 2 med carporter i bakgården, skriver Zimmermann på sin facebook-side. – … etter etterhvert som man er blidd vant til at ungdommer stæsjer drikkevarene bakom bilene som står parkert og har sitt eget lite nash… til d i går kveld toppa sæ med at det nu også forekommer splitt nakne personer som har sex i den ledige carporten…… mulig det e æ som begynne å bli gammel, men den første tanken som slo mæ va : ho må jo fryse ihjel…..», skriver hun. – Til helgen må jeg vel henge opp varmelampe, sier hun med et smil.

Satser et år til ROBIN AMUNDSEN HAR BESTEMT SEG. NORGES BESTE HINDERLØPER SATSER ET ÅR TIL I DEN KNALLHARDE SPORTSGRENEN. – Jeg føler jeg har mye ugjort. 8.plass sammenlagt i Toughest Race og 32.plass i VM er bak målene jeg satte meg før sesongen ifjor. Jeg kan bedre og det har jeg tenkt å vise, forteller han. Etter 3 uker med fullstendig hvile har Robin hatt god tid til å ta en avgjørelse. – Kroppen og hodet hadde et kjempestort behov for hvile etter en lang og kranglete sesong. Plantar fascitt, overtråkk, akillesplager, kneplager og nå sist beinhinnebetennelse er ikke bare tungt fysisk, det går hardt utover motivasjonen og mentaliteten til meg som utøver. Men hvilen gjorde godt. Jeg kjenner meg sulten, jeg ønsker dette og jeg skal vise at jeg kan bedre, forteller han. Robin har allerede startet planleggingen av trening og konkurranser for neste år.

Bertine skal kjøre Europacup Narvik Slalåmklubbs Bertine Aam Olsen er tatt ut på Norges Europacuplag i alpint. Fra 4. til 11. desember går det flere Europacuprenn av stabelen i Norge. Damene har sine renn på Trysil og Kvitfjell, mens herrene skal konkurrere

på Hafjell. Bertine skal stille til start både i slalom, storslalaom, super-g og super kombinasjon på Trysil og Kvitfjell. Narvikjenta er for tiden på treningssamling i Østerrike.

33


34

NYTT

I NARVIK – ONSDAG 23. NOVEMBER 2016

Ble Årets Spillere HER ER ÅRETS SPILLERE BLANT DE ALDERSBESTEMTE LAGENE I MJØLNER. Marie Borthne, Nora Hall, Kristian Berg Johansen og Simon Backe fikk utmerkelsen under Mjølners populære sesongavslutning for barne -og ungdomsfotballen. Det hele skjedde tradisjonen tro i gymsalen ved Parken ungdomsskole. Her fikk de aldersbestemte lagene utdelt diplomer for god innsats gjennom sesongen. Og selvfølgelig ble det kaker og brus på ungene. Totalt var det nærmere 400 unger som fikk utdelt diplomer.

Nissen på svømmetur NISSEN ER OFTE SETT GÅENDE TIL LANDS ELLER I SLEDEN SIN HØYT TIL VÆRS. MEN IKKE SLIK LESERFOTOET TIL ØRJAN FURNES ANTHONSEN VISER. Europris sin store opplåsbare nisse hadde slitt seg, og dermed bar det rett til sjøs med nissefar. Som Ørjan selv skriver på sin facebookside: «Europrisnissen tar sæ et velfortjent førjuls bad».

Black Friday på Narvik Storsenter

Black Friday har kommet for å bli, også her i Norge, men visste du at fenomenet ikke dukket opp her på berget før i 2009? Eller at selv ikke amerikanerne er helt sikre på hvorfor denne dagen kalles akkurat Black Friday? Det eneste som er helt sikkert er at den alltid faller på fredagen etter Thanksgiving – og i år er det den 25. november. På Narvik Storsenter åpner dørene kl 07.00 fredag – og senteret kan lokke med en rekke fantastiske Black Friday-tilbud – som forhåpentligvis lokker deg til å ta frokosten på senteret.


ONSDAG 23. NOVEMBER 2016 – I NARVIK

NYTT

- Bruk de tradisjonsrike navnene fra fjellet TEKST OG FOTO: RUNE DAHL

UTVIKLINGEN SKJER I RASENDE FART I FAGERNESFJELLET FOR TIDEN, OG NYE VEIER OG OMRÅDER SKAL FÅ NAVN. – DET ER NÅ VI HAR MULIGHETEN TIL Å FÅ BEVART DE GAMLE, TRADISJONSRIKE NAVNENE I FJELLET, MENER PREBEN BUSSOLI. Narvik er midt inne i sitt største utbyggingsprosjekt noensinne. Et hundretalls hus og hytter, nytt sentrumsområde og en rekke lekeplasser skal etableres i fjellet. - Ser man på gamle løypekart og kart over Fagernesfjellet så finner man stedsnavn som har forsvunnet fra dagens kart. Det hadde vært utrolig kult og viktig å hente frem igjen disse navnene, og bruke de på de nye veiene og områdene som nå bygges i fjellet. De tradisjonsrike navnene må ikke forsvinne. Det har noe med Narviks identitet å gjøre, sier Preben Bussoli. Han understreker at han uttaler seg som privatperson. Bussoli ramser opp en rekke navn som mange Narvikværinger vil nikke gjenkjennende til: Skaret, Veisvingen, Holstkleiva, Fagerlibakken, S-en, Snaua, Hønsetrappa, Utsikten, Startgropa, Brønnhaugen, Fjellheimløypa, Rypekjerret, og Hengekøya. Blant mange andre.

- Den gamle historikken er viktig å bevare, og hva hadde vel ikke vært bedre enn å få noen av disse navnene inn i det nye utbyggingsprosjektet? Det er rundt ti nye veier, flere lekeplasser og områder i Fagernesfjellet som skal få navn. Veiene skal knytte sammen de nye bolig –og hyttefeltene i fjellet. - Jeg ser at kommunens SchaugPettersen mener navnsettingen kan komme fra både eksisterende stedsnavn i området, Ofotbanen og fra områdets klima og terreng. Det er særdeles viktig at vi får de gamle stedsnavnene fra fjellet frem i lyset igjen, mener Bussoli. Bussoli vil takke Tore Bjørn Aam og Kjell Rognsås for gode innspill vedrørende tips på navn fra fjellet.

35


36 REDAKSJONELL ANNONSE

Er håret ditt klar for jul?

FRA VENSTRE: Veronica (frisør), Durgham (eier), Anna (skjønnhetsbehandler), Vikky (frisør), Maria (frisør), Salma (lærling)

DETTE ER TIDEN HVOR MANGE VELGER Å GJØRE NOE MED LOKKENE DE HAR PÅ HODET. KANSKJE SKAL MAN PÅ JULEBORD, JULEBALL ELLER BARE HAR LYST TIL Å FRESHE SEG LITT OPP FØR JUL OG NYTTÅR. HOS GLAMOUR HAIRSTYLE I KONGENSGATE OPPLEVER DE STORT TRYKK NÅ I FØRJULSDAGENE. TEKST OG FOTO: RUNE DAHL

og vippekstensjon. Altså det aller meste for å gjøre deg klar til julens strabaser. Durgham bygget om og pusset opp lokalene til åpningen 14.august 2014. Resultatet ble en flott velvære-oase midt i sentrum. - Vi har gjort det bra i løpet av våre første 2,5 år. Vi har mange faste kunder, noe som er utrolig viktig. Men vi får også stadig flere nye kunder. Det kommer nok av at de ansatte leverer et høyt nivå. Og fornøyde kunder gir nye kunder, forteller Tawfiq.

REDAKSJONELL ANNONSE SKREVET I SAMARBEID MED GLAMOUR HAIRSTYLE

Anna (skjønnhetsbehandler)

I NARVIK – ONSDAG 23. NOVEMBER 2016 – www.inarvik.org

Mange velger å ta turen innom en frisør i november og desember, og eier Durgham Tawfiq ved Glamour går rundt og smiler fra øre til øre. - For noen er det enkelt, de skal ha frisyren sånn som før. Andre vil ha forandring, men vet ikke helt hva. Atter andre skal ha det siste nye, uansett. Og uansett hvilken type kunde du er, får du hjelp hos oss ved Glamour Hairstyle, forteller han. Ved Glamour får du både klipp og farge, negledesign, voksing, ansiktsbehandlinger


BANK

Vi er tilstede når du trenger vår hjelp

MAT/CATERING

REGNSKAP/ØKONOMI

TANNLEGE

ANNONSE

TIL TJENESTE –

37

Vi gjør det mulig for kundene å nå sine mål Avisa I NARVIK uke 47/48, onsdag 18. november 2015

steinovnsbakeriet

M Y K L E V O L D

K Kongens gt. 50, 8503 Narvik T 06001, Bedrift: 06002 Tlf Privat: Åpent: Man - fre: 10:00 - 15:00

Tlf: 76 94 74 50

Steinovnsbakeriet AS • Vekstedbakken 13 E-post: kontakt@myklevold.no

ELEKTRIKER

TRENGER DU ELEKTRIKER? 769 61300 • NARVIK@BRAVIDA.NO

Ønsker du denne annonseplassen? Ta kontakt med Ole Eivind på tlf 95 07 43 26 eller på mail: ole@inarvik.org

TIMEBESTILLING: Spisskompetanse innen regnskap og økonomi

Tlf. 76 96 46 00

rolf.karlsen@okoraad.no • Skistua 4

43

Tlf 76 94 15 51 tannlegetmk@gmail.com Dronningens gate 23 Man-ons 08.00-19.00 • tors-fre 08.00-15.45

Ditt lokale regnskapskontor!

Ønsker du denne annonseplassen? Ta kontakt med Ole Eivind på tlf 95 07 43 26 eller på mail: ole@inarvik.org

Averdi Narvik as, Frydenlundgt. 4 Tlf. 76 96 50 90 / narvik@averdi.no www.averdi.no (Tidligere Consis Narvik as)

RENOVASJON

Ønsker du denne annonseplassen? Ta kontakt med Ole Eivind på tlf 95 07 43 26 eller på mail: ole@inarvik.org

konteiner

TELTUTLEIE

Trelast og byggevarer til dine prosjekter Vi har «spa-avdeling» for regnskap,

TELT TIL ALLE FORMÅL

Stressa? lønn og administrasjon.

PROFFE/SOLIDE PARTYTELT TIL UTLEIE FOR ALLE ANLEDNINGER

Amesto er ledende i Norge på moderne regnskapsløsninger, lønn og rådgivning.

tlf: 76 92 20 70 | www.hrs.no

ADVOKATER

Vi ønsker også nyetablerere velkommen AS MATHISEN & MATHISEN og yter hjelpFagernesveien og bistand. 62, 8514 NARVIK

Telefon: 76 95 09 40

EVENT Alfa Økonomi as Avdeling Narvik: Avdeling Kjeldebotn: Kongens gate 40 Idrettsveien 8514 Narvik 8543 Kjeldebotn

Inntil 1000m². Bord, stoler, servise (på lager i Narvik. Skaffer større ved behov)

rekylreklame.no

BLIKKENSLAGER

Bli kvitt avfallet - lei en

BYGGEVARER

Tlf: 451 51 000 • www.teltproffen.no • post@teltproffen.no

Ønsker du denne annonseplassen?

Tlf: 76 92 70 00 • alfa@amesto.net • www.amesto.no

VI LAGER DITT NESTE EVENT!

Fagernesveien 140 Alt innen faget!

Tlf: 76 94 50 87 www.jfore.no

Kongens gt. 42, tlf: 76 94 45 50

KONTAKT OSS

950 74 326 911 55 445

Ta kontakt med Ole Eivind på tlf 95 07 43 26 eller på mail: ole@inarvik.org

I NARVIK – ONSDAG 24. NOVEMBER 2016 – www.inarvik.org

Bruk vår geniale Taxi-app når du skal bestille taxi

Profile for Mediaguttan

Avisa i Narvik 11 2016  

Avisa i Narvik 11 2016  

Advertisement