Page 1

Des d’Aventura Girona us proposem activitats lúdico-educatives, refrescants i divertides, plenes d'emoció i bons moments, on els participants podran evadir-se, divertir-se i sociabilitzar-se entre ells.

Us oferim diferents activitats, per fer al llarg de l’any o seguint les estacions. I si ho preferiu us oferim les sortides a la carta, per tal que podeu coordinar-les i dur-les a terme quan ho desitgeu amb el suport dels nostres guies.

L’objectiu primordial per nosaltres és que els participants visquin una experiència inoblidable, descobrint paisatges, vies naturals, salvatges i recòndites on el terreny es converteix en aventura, i permetre que s’evadeixin una estona.

En la recerca de la diversió en els últims anys, les activitats en el medi natural cada vegada són més populars, a mesura que observem, escoltem, caminem, correm, i saltem, ens endinsem en el nostre viatge cap allò desconegut.

Si a més a més condimentem aquesta evasió amb diversió amb els companys, aconseguirem una sociabilitat que segurament costaria trobar en un altre lloc. La possibilitat de compartir una aventura plena de reptes, descobriments i acostaments a un medi desconegut, fins i tot de vegades hostil, dóna la possibilitat de tenir una experiència única, on la sociabilitat es reafirma segur.


Introducció Cada sortida té un enfocament d’ensenyament i aprenentatge que implica una feina interdisciplinària que afavoreix la integració dels coneixements i el treball en equip. Les activitats que es realitzen giren entorn un eix temàtic adequat a l’edat. El fil conductor és l’excursionisme i la descoberta de l’entorn natural i social de la zona. Va dirigit a tots aquells participants que ja de joves volen conèixer i descobrir per ells mateixos les nombroses activitats que es poden realitzar en un medi natural. A mesura que les activitats es vagin realitzant, els joves tindran una visió diferent de la natura, els sembrem una llavor, fent que en tinguin més cura, més respecte i en gaudeixin més.


Objetius • Descobrir i practicar activitats de muntanya. • Conèixer l’entorn natural i social de les nostres comarques, així com la seva fauna i flora. • Promoure la convivència i cohesió entre els participants. • Donar a conèixer la pràctica d’esports de muntanya. • Aprendre a respectar i estimar la natura. • Treballar en equip. • Responsabilitzar-se de les decisions preses. • Prendre consciència de la importància del respecte a l'entorn. • Reconèixer i utilitzar correctament el material necessari individual i collectiu. • Adequar les diferents formes de progressió en funció de l'entorn. • Conèixer i practicar les maniobres bàsiques de seguretat. • Identificar els factors a tenir en compte per planificar una sortida. En realitzar les activitats es fomenta el Treball en Equip i la Sociabilitat, que ens permeten mantenir una actitud oberta al canvi i a les necessitats específiques en cada situació, aconseguint una sociabilitat que segurament costaria trobar en un altre lloc.


Sortida amb raquetes de neu. Aquesta activitat inclou un taller d’orientació amb brúixola i mapes, combinant teoria i dinàmica dins el bosc, com elaborar un refugi de fortuna (la construcció d’un iglú) i un estudi complert de la flora i la fauna de la zona mitjançant la interpretació de petjades o rastres de menjar. Treballarem seguretat (Arva..) i supervivència en muntanya.

LOCALITZACIÓ: Pirineu Gironí o Francès, cercant les millors condicions per la realització d’aquesta activitat.. DIFICULTAT: Segons l’itinerari escollit. DESCRIPCIÓ DE L’ITINERARI: L’ITINERARI Disposem de diferents itineraris, oferint els que s’ajustin més a les seves necessitats en funció de l’estat de la neu. DISTÀNCIA: Variarà segons l’itinerari escollit. HORARI: HORAR Tot el dia/Possibilitat de sortida de 2 dies. .(Pernoctar en Refugi,....) HORA I LLOC DE DE SORTIDA: SORTIDA A determinar. DATES: A l’hivern MATERIAL INDIVIDUAL NECESSARI: NECESSARI Roba adequada per a alta-muntanya (bota de muntanya, impermeable i roba d’abric, ulleres de sol, crema solar) ALIMENTACIÓ: L’esmorzar i/o dinar, aigua


Rutes de baixa i mitja mitja muntanya. En aquestes rutes es treballen conducció de grups i activitats en el medi natural. Les sortides es desenvoluparan per un medi natural inigualable, un espai ideal per treballar tots els aspectes naturals, la seva flora, fauna i geologia o culturals un exemple de romànic català de la mà de l’ermita de Sant Aniol, una construcció romànica del s. XI. o los volcans de Sta. Margarida, el Croscat, la Fageda.....o Ascens al Puigsacalm. Aprofitarem la sortida per iniciar-los en l’orientació, interpretant els mapes sobre el terreny (corbes de nivell, cadenes, torrents, com elaborar un refugi de fortuna.... Treballaren conducció de grups i activitats en el medi natural. LOCALITZACIÓ: La Garrotxa (Sadernes,Parc Natural de la Zona Volcànica,etc..) DIFICULTAT: Segons l’itinerari escollit. DESCRIPCIÓ DE L’ITINERARI: L’ITINERARI Disposem de diferents itineraris, oferint els que s’ajustin més a les seves necessitats HORARI: HORAR Tot el dia/Possibilitat de sortida de 2 dies(Possibilitat de pernoctar en refugi de fortuna ) HORA I LLOC DE SORTIDA: SORTIDA A determinar . DATES: Durant tot l’any, preferentment primavera, tardor i estiu MATERIAL INDIVIDUAL NECESSARI: NECESSARI Roba adequada per a muntanya (calçat esportiu - preferentment de canya alta-, impermeable i roba d’abric segons l’època), material para pernoctar. ALIMENTACIÓ: L’esmorzar i/o dinar, aigua


Sortida d’orientació. Aquesta activitat s’iniciarà amb una classe teòrica; aquesta es pot realitzar en el propi centre o en l’espai escollit. La sortida pot constar d’un circuit d’orientació o d’una gimcana a la natura, segons els vostres interessos; també hi ha la possibilitat de realitzar aquestes activitats en boscos propers i fins i tot en ambients urbans.

LOCALITZACIÓ: Província de Girona DIFICULTAT: Segons l’itinerari escollit, nivell baix / mitjà / alt. DESCRIPCIÓ DE L’ITINERARI: L’ITINERARI Disposem de diferents itineraris, oferint els que s’ajustin més a les seves necessitats, ja sigui per proximitat o per l’entorn DISTÀNCIA: Variarà segons l’itinerari escollit. HORARI: HORAR Tot el dia/Possibilitat de sortida de 2 dies. .(Pernoctar en Refugi,....) HORA I LLOC DE SORTIDA: SORTIDA A determinar. DATES: Durant tot l’any MATERIAL INDIVIDUAL NECESSARI: NECESSARI Roba adequada per a muntanya (calçat esportiu - preferentment de canya alta-, impermeable i roba d’abric segons l’època) ALIMENTACIÓ: L’esmorzar i/o dinar, aigua


Camí de ronda Camí de Ronda és el nom pel qual es coneix el trajecte que discorre per la Costa Brava i que era utilitzat per la Guàrdia Civil per controlar la frontera marítima espanyola i evitar el contraban. Els seus orígens se situen en el segle XIX quan es va habilitar un petit sender a través dels penya-segats i costes de la costa de Catalunya per controlar-ne les poblacions. Al segle XX, especialment en la postguerra, va adquirir una importància capital al servir bàsicament de control de l’estraperlo, activitat en auge després de la Guerra Civil. ,.... Treballaren conducció de grups i activitats en el medi natural. LOCALITZACIÓ: LOCALITZACIÓ: Costa Brava DIFICULTAT: Segons l’itinerari escollit. DESCRIPCIÓ DE L’ITINERARI: L’ITINERARI Disposem de diferents itineraris, oferint els que s’ajustin més a les seves necessitats, ja sigui per proximitat o per l’entorn (Cap de Creus o Baix Empordà) DISTÀNCIA: DISTÀNCIA: Variarà segons l’itinerari escollit. HORARI: HORAR Tot el dia /Possibilitat de sortida de 2 dies HORA I LLOC DE SORTIDA: SORTIDA A determinar. DATES: Durant tot l’any MATERIAL INDIVIDUAL NECESSARI: NECESSARI Roba adequada per a muntanya (calçat esportiu - preferentment de canya alta-, impermeable i roba d’abric segons l’època) ALIMENTACIÓ: L’esmorzar i/o dinar, aigua


Vies ferrades Una via ferrada és un itinerari tant vertical com horitzontal equipat amb diversos materials com ara claus, grapes, preses, passamans, cadenes, ponts que pengen i tirolines, que permeten arribar de manera segura a zones de difícil accés. La seguretat és present gràcies a un cable d’acer instal·lat en tota la via al qual s’està subjectat mitjançant un arnés. AL llarg del camí d’anada i tornada es podrà contemplar la flora i fauna autòctona .

LOCALITZACIÓ: Riera de Salenys (Les Gavarres, Girona), Centelles, Oliana ............. DIFICULTAT: Baixa / Mitja /Alt (Segun la inquietud de los participantes ) DESCRIPCIÓ DE L’ITINERARI: L’ITINERARI Variarà segons l’itinerari escollit HORARI: HORAR De 3 a 4 hores, aproximadament HORA I LLOC DE SORTIDA: SORTIDA A determinar. DATES: Durant tot l’any MATERIAL INDIVIDUAL NECESSARI: NECESSARI Roba adequada per a muntanya (calçat esportiu - preferentment de canya alta-, impermeable i roba d’abric segons l’època) ALIMENTACIÓ: L’esmorzar i/o dinar, aigua


Descens de barrancs. Us proposem que els alumnes s’iniciïn en el descens de barrancs, una activitat segura, divertida i refrescant, plena d’emocions amb els seus ràpels, salts i tobogans. Aquesta excursió permetrà descobrir paisatges recòndits i salvatges en plena natura, sempre amb la màxima seguretat i amb l’acompanyament de professionals. Realitzem descensos amb diferents nivells de dificultat en funció de les vostres inquietuds, això si ,sempre amb les màximes condicions de seguretat.

LOCALITZACIÓ: Pirineu Gironí o Francès, cercant les millors condicions per la realització d’aquesta activitat.. DIFICULTAT: Baixa / Mitja /Alt (Segun la inquietud de los participantes ) DESCRIPCIÓ DE L’ITINERARI: L’ITINERARI Disposem de diferents itineraris, oferint els que s’ajustin més a les seves necessitats en funció de l’estat físic i les inquietuds. HORARI: HORAR Tot el dia HORA I LLOC DE SORTIDA: SORTIDA A determinar DATES: Primavera, tardor i estiu MATERIAL INDIVIDUAL NECESSARI: NECESSARI Banyador, calçat esportiu que es pugui mullar (tipus running), tovallola i ganes de passar-ho bé ALIMENTACIÓ: L’esmorzar i/o dinar, aigua


Trèkking aquàtic Amb aquesta activitat us proposem seguir un riu i poder admirar les diferents formes que l’aigua ha esculpit al llarg del temps. Per fer-ho saltarem, nedarem i lliscarem per tobogans naturals. Tota una experiència inoblidable que no requereix cap tipus de coneixement previ i que comptarà amb la supervisió d’un monitor expert. La diferència entre el descens de barrancs i el trèkking rau en què aquest darrer no es realitzen ràpels (descens amb cordes).

LOCALITZACIÓ: Pirineu Gironí, cercant les millors condicions per la realització d’aquesta activitat.. DIFICULTAT: Nivell inicial DESCRIPCIÓ DE L’ITINERARI: L’ITINERARI Disposem de diferents itineraris, oferint els que s’ajustin més a les seves necessitats en funció de l’estat físic i les inquietuds. . HORARI: HORAR Tot el dia HORA I LLOC DE SORTIDA: SORTIDA A determinar. DATES: Primavera, tardor i estiu MATERIAL INDIVIDUAL NECESSARI: NECESSARI Banyador, calçat esportiu que es pugui mullar (tipus running), tovallola i ganes de passar-ho bé ALIMENTACIÓ: L’esmorzar i/o dinar, aigua

Activitats Aventura Girona 2011_2012  
Activitats Aventura Girona 2011_2012  

Activitats Aventura Girona

Advertisement