Page 1

1


2


Presentació Veïns i veïnes del Barri de Covadonga, Es fa saber que aquest cap de setmana farem la festa major del nostre barri i per tant sou pregats a guarnir els vostres balcons i finestres per mostrar a totes les persones que passegen pel nostre barri que estem de Festa Major. Estem segurs que no és la millor que es fa a la nostra ciutat, però de ben segur és de les que s'organitzen amb més il·lusió. Per això des de la comissió de festes us demanem que per tres dies deixeu de pensar en els problemes que a tots i totes ens colpeixen i sortim a les places a celebrar que estem en festa, que les vacances són a tocar, si no és que ja les esteu gaudint, i fruïu de les activitats que us hem preparat. Presentem enguany una programació molt tradicional, amb la introducció d'algun element nou per tal de que la resta de casa també tingueu un motiu per celebrar, ja que el concert d'inici de Festa Major, tot i ser per a tots els públics, pretén arribar a vosaltres. Com no pot ser d'altre manera també hi ha un programa replet d'activitats per als més menuts, sense oblidar les activitats que agraden a tothom. Entre les vostres mans teniu el programa de la festa, esperem que la gaudiu. Ens trobem als carrers i les places!!! VISCA LA FESTA MAJOR!!

Col·labora

3


4


Divendres tarda 14 de Juliol AL CAMPANAR DE L’ESGLÉSIA DE SANT SALVADOR A les 18’45 h. REPICADA DE CAMPANES A LA PLAÇA DE LA SARDANA A les 19 h. JOCS DE TAULA A LA FRESCA No t’ho pensis dues vegades i vine amb nosaltres a jugar plegats a diferents jocs de taula. Aquest any ampliem l’oferta de jocs i a més dels tradicionals escacs podràs jugar a tot un seguit de jocs, per totes les edats. Si no els coneixes, te’n ensenyarem. COL·LABORA: LA DESTILERIA D’ESPECTACLES

Nota: Aquest any, celebrem el 3r CONCURS DE FOTOGRAFIA DIGITAL (consultar bases en el programa o a la web: www.covadonga.cat)

5


6


Divendres 14 de Juliol A LA TORRE DE L’AIGUA A les 21’00 h:

XXIII MILLA URBANA INFANTIL D’ATLETISME 

Masculins i femenins, nascuts fins el 2003

A les 21’15 h:

XXV MILLA URBANA, CATEGORIA ABSOLUTA 

Masculins i femenins, nascuts abans del 2002

Recorregut: Francesc Izart (sortida), Covadonga, Moncada i plaça de la sardana (arribada)

Inscripcions i dorsals: a la Torre de l’aigua a partir d’una hora abans de la sortida infantil. Drets d’inscripció: gratuïts. Col·laboren: Ajuntament de Sabadell, Club Natació Sabadell, Joventut Atlètica Sabadell, Vidal Papers

7


8


Divendres nit 14 de Juliol A LA PLAÇA DE LA SARDANA A les 21’45 h.

SOPAR COL·LECTIU Que millor que amb la calor, sortir a la fresca i sopar plegats, parlar, deixar que els menuts corrin i juguin sense perill de cotxes... Cal portar-se el sopar i la beguda. No oblideu els plats i els gots, forquilles..., només cal buidar la nevera, una truita, croquetes o simplement una mica de tot; l’important és estar junts i gaudir de la festa. L’associació us facilitarà les taules i les cadires. El menjar, veure i estovalles, són a càrrec de cadascú. Bon profit!!! A 23 h.

CONCERT D’INICI DE FESTA MAJOR : A càrrec del grup CAN CANALLA, que amenitzaran la vetllada a ritme de rumba.

Trabucaires de Gràcia – Colla Antiga de Sabadell

info@trabucaires.com

9


10


PREMIS DEL CONCURS DE FOTOGRAFIA DE FESTA MAJOR 2016

Havaneres per a tothom 1r premi: Lázaro Gómez

Chispes 2n premi: Joan Batalla

Amb Bruixats Premi del públic: Núria Villena

11


12


Dissabte matí 15 de Juliol A LA PLAÇA DE SANT SALVADOR A 10’30 h.

CAMPIONAT DE PING-PONG, BÀSQUET 21, ESMAIXADES I TRIPLES. INSCRIPCIONS: inscripcions@covadonga.cat fins el dia 13 de Juliol del 2017 o 1/2 hora abans a la mateixa pl. St. Salvador. CATEGORIES: Infantil (fins 12 anys), juvenil de 13 a 17 anys i absoluta (a partir de 18 anys) masculí i femení Places limitades A les 11’00 h.

TALLERS DE MANUALITATS, BOMBOLLES DE SABÓ... A les 12 h.

TALLER DE SAMARRETES PINTADES Cal portar la samarreta o una tela de color blanc per imprimir un bonic dibuix pintat del color que més us agradi. A les 13’00 h.

ENTREGA DE DIPLOMES DEL PING PONG I EL BÀSQUET. VERMUT INFANTIL Ofert per la residència CIUTAT DE SABADELL

13


14


Dissabte tarda 15de Juliol A LA PLAÇA DE LA SARDANA A les 18’00 h.

17a MOSTRA DE PUNTAIRES Les puntaires de Sabadell i de la comarca ens faran una demostració de com fan les puntes al coixí. Hi haurà exposició dels seus treballs. Col·labora: LA TAZA: (carrer de Brujas 139-141 local 1)

ESPAI LÚDIC “MAS COVADONGA” Activitat infantil on els més menuts faran jocs i activitats relacionats amb el Mas Covadonga.

MERCAT DEL TRASTO On podreu comprar articles d’ocasió i vendre allò que ja no us serveix. Informació per posar parada......

ANIMACIÓ ITINERANT “ANEM DE FESTA MAJOR” A càrrec del GRUP DE TEATRE EL CIERVO. Gresca, humor i sobretot moltes sorpreses que cada any aquest grup de teatre ens te acostumats A les 18’30 h.

ESPECTACLE INFANTIL ITINERANT A càrrec de L’ASSEMBLEA NACIONAL DE CATALUNYA A les 19’00 h.

XOCOLATADA PER ALS MENUTS Col·labora: FORN FREIXENET (Bonavista 94) A les 19’30

AUTO-XOCS: ECOXOCS a càrrec de SMATSA A tots els actes de la plaça de la sardana hi haurà servei de bar a càrrec dels joves de GRANDALLA www.grandalla.cat

15


16


Dissabte vespre - nit 15 de Juliol A LA PLAÇA DE LA SARDANA A les 21’30 h.

SOPAR DE FESTA MAJOR ELS TÍQUETS del sopar els podreu adquirir a FORN FREIXENET (Bonavista 94),al FORN DE LA GLÒRIA (Sentmenat 15), LA TAZA (Brujas 139-141, local 1) i Forn de pa XALOC (Calasanç Duran 217) al preu popular de 12 € el tiquet Menú: AMANIDA DE PASTA, GRAELLADA DE CARN, GELAT I CAFÈ A les 23,00 h.

BALL DE FESTA MAJOR A càrrec de ZAMBA DUET Amb el ball del fanalet i balls d’abans i d’ara, pels grans i els més joves. SORTEIG En el transcurs del ball, sortejarem diferents objectes cedits per la família del DANI PEDROSA, així com un pernil...

17


18


BASES DEL TERCER CONCURS DE FOTOGRAFIA DIGITAL FESTA MAJOR DE COVADONGA 2017   

Participants: Obert a tothom. Tema: la festa major del barri de Covadonga de Sabadell 2017 que tindrà lloc els dies 14, 15 i 16 de juliol (TOTES LES FOTOGRAFIES QUE NO S’AJUSTIN AL TEMA, SERAN EXCLOSES.. Obres: màxim de 3 per autor

Termini de presentació: 20 d’Octubre del 2017

     

Adreça electrònica: fotos@covadonga.cat Premis: Cada autor podrà optar a un sol premi. 1r premi un pernil 2n premi un formatge Premi del públic a la fotografia més puntuada, una llonganissa. Forma de presentació: per Internet on hi figura el nom complert, adreça electrònica, telèfon de contacte i la referència de cada fotografia. Cada fotografia tindrà un títol o referència. La organització garanteix l'anonimat dels autors per evitar qualsevol sospita d'influències. Jurat: 3 membres de reconeguda vàlua en el món de la fotografia. Veredicte: serà públic el dilluns 27 de Novembre del 2017 Entrega de premis: a l’entorn de les festes de sant Nicolau Votació a la fotografia del públic via faceboock: tothom podrà votar la fotografia que més li agrada (un vot per persona) per votar, entreu al faceboock de l’associació i podreu emetre el vostre vot clicant “me gusta”. També podreu votar al local de l’Av. el dia del veredicte, durant el passi de totes les fotos, previ al veredicte del jurat. Si una fotografia te un premi superior, automàticament, passarà a una segona fotografia més votada ja que no es permet d'obtenir més d'un premi per autor i obra. El fet de presentar-se al concurs comporta la plena acceptació de les bases. La organització intentarà resoldre totes les incidències que hi pugui haver. La decisió del jurat serà inapel·lable.

     

   

La organització es pren el dret a utilitzar qualsevol fotografia presentada, comprometent-se a nombrar el nom de l'autor/a i a no cedir-la o vendre a tercers.

Albert Cubells Camallonga Advocat Covadonga, 367 08203 Sabadell

Tel. I Fax 93 725 02 41 Mòbil 651 521 471

E-mail: albertcubellsadvocat@gmail.com

19


20


Diumenge al matí - 16 de Juliol A LA PLAÇA LAIETANA A les 10’00 h.

PARTIDES DE PETANCA Els equips de COVADONGA I CLUB DE NATACIÓ SABADELL A les 10’30 h.

PASSEJADA DE BICICLETES PELS CARRERS DEL BARRI Concentració i sortida i arribada a la plaça Laietana. Cal portar el casc: .col·labora: AUTOSERVEI CARME A les 11’00 h.

DESPERTADA DE DORMILEGUES A càrrec dels TRABUCAIRES DE GRACIA I ELS FEDERINS DE LA CREU ALTA Recorregut: Carrer Felip Benessat, c. Covadonga, Galejades a les places de Sant Salvador, i de la Sardana. Continuen fins el passatge Bellaterra entrant a galejar a la Pl. Federica Montseny, continuen per la Rda. Orient, c. Cardona, i entrada a la Pl. Laietana on faran la Galejada Final El so dels trabucs despertaran el barri amb un recorregut que finalitzarà a la plaça Laietana.

L’organització informa que a les persones amb problemes d’oïda o amb sensibilitat auditiva, en especial gent gran i els infants, que adoptin mesures de precaució, com taps per les orelles, en els actes en els quals hi participin els trabucaires.

21


22


Diumenge al matí - 16 de Juliol A LA PLAÇA SANT SALVADOR A les 11’00 h.

PLANTADA DE GEGANTS Amb els gegants i grallers de la Concòrdia, Gegantó de l’associació de pessebristes de Sabadell, gegants de la Creu Alta, gegants i capgrossos de Sabadell, colla de gegants i grallers de Gracia i els Gegants de Covadonga.

PORTES OBERTES I ACTIVITAT DE FESTA MAJOR A L’HORT DE COVADONGA vine a conèixer l’hort urbà del barri a la Pl. Laietana. A les 12’00 h.

MISSA DE FESTA MAJOR a l’església de Sant Salvador. CERCAVILA DE FESTA MAJOR Itinerari del cercavila Sortida de la plaça de Sant Salvador, c. Covadonga, pl. de la Sardana, c. de Montcada, c. de Santiga, Pl. Frederica Montseny, Ptge. Bellaterra, c. de Bonavista i arribada a la plaça Laietana. Preguem que sortiu als balcons i als portals i que ens acompanyeu en el recorregut.

23


24


A LA PLAÇA LAIETANA A les 12’30 h.

28è CONCURS DE TRUITES Amb premi a la més original, la més gustosa i la millor decorada. Imprescindible un mínim de 6 ous de gallina o l’equivalent amb ous d’altres aus. Recordem que per motius sanitaris, els ous han d’estar ben cuits. Presentació de les truites a partir de les 12 a la plaça Laietana. La decisió del jurat serà inapel·lable. A continuació:

VERMUT PER A TOTHOM On podrem degustar les truites presentades al concurs. Peguem que en el vermut seguim un l’ordre i fem un comportament cívic. Cal que tothom pugui participar i gaudir led vermut.

A LA PLAÇA DE LA SARDANA Per dinar:

PAELLA POPULAR Preu popular de 5€ podreu menjar una bona PAELLA MIXTA O VEGETARIANA Els tiquets els podreu adquirir a FORN FREIXENET (Bonavista 94), LA TAZA (Brujas 139-141, local 1) al FORN DE LA GLÒRIA (Sentmenat 15) i Forn de pa XALOC (Calasanç Duran 217)

Vine a cantar amb nosaltres lledoner@covadonga.cat

25


26


Diumenge a la tarda - 16 de Juliol A LA PLAÇA DE LA SARDANA A les 19 h.

CONCERT DE CANT CORAL Amb les corals: LLEDONER de Covadonga, EL CIERVO I TALIA. A les 20’30 h.

HAVANERES a càrrec del grup TELA MARINERA A la mitja part farem el repartiment de premis del VIII concurs literari de Covadonga i a la mitja part el CREMAT COVADONGA A les 22’30 h.

LLUIMENT DE FOC Amb les BRUIXES DEL NORD que ens oferiran el tradicional espectacle de llum i foc.

27


28


Dilluns 17 de Juliol A les 20’00 h.

A L’ESGLÉSIA DE SANT SALVADOR: MISSA EN RECORD DE TOTS ELS DIFUNTS DEL BARRI

Molt bona Festa Major i fins el proper any!!! De ben segur que les cases comercials i de serveis amb anuncis en aquest programa, i trobareu tot allò que necessiteu. Amics i Amigues: L’ASSOCIACIÓ VEÏNS DEL BARRI DE COVADONGA US DEMANA QUE HI COL·LABOREU ENTRE TOTS FEM BARRI, GRÀCIES!

29


30


Volem aprofitar la difusió d’qaquest butlletí per a informar-vos de les principals gestions dutes a terme per la nostra entitat, a banda de les activitats que projectem i que en són públiques en els butlletins trimestrals:  RENFE: Històricament, estem reclamant l’accessibilitat de la estació Sabadell Centre de la RENFE.  Accidents al C. Balmes: Donats diferents accidents en el carrer Balmes cantonada Galceran de Pinós en la majoria dels casos per un excés de velocitat, estem demanant al consistori mesures per al control de la velocitat en aquest tram, i que millorin la seguretat del pas de vianants en aquest punt.  Les Fundicions al Barri: Donades les molèsties que ens manifesten els veïns més propers a les 2 fundicions del Barri ( Magriña i Suñer ), com són les grans emissions de fum pols, sorolls,... Em fet gestions amb el consistori per a que posi mesures per reduir el impacte d’aquestes indústries “dures” envoltades de habitatges.  Ocupació de l'antic Vidal i Barraquer: Després de un llarg camí s’ha aconseguit donar resposta a les persones que “malvivien” en dit espai en unes condicions deplorables. Un cop desallotjades i recol·locades les persones s’ha procedit a la inutilització dels accessos durant el Juliol de 2016.  Arranjament de les Fonts del Barri: Estem sol·licitant a l’Ajuntament que es reparin i tornin a posar en marxa totes les fonts del barri. Tot i que durant l’any 2016 ja s’han iniciat encara ens en queden unes quantes per arranjar.  Àvia llum: Hem fet gestions per a tornar a restablir el subministrament elèctric de una veïna que ha estat vivint durant 2 anys sense electricitat a la seva llar.  Control de la Qualitat de l'aire: Hem sol·licitat a l’Ajuntament un control exhaustiu de la qualitat de l’aire en el nostre barri donat que segons la pressió atmosfèrica, es concentra la pol·lució que es genera des de la Gran Via, amb les de les industries del barri, i les del riu generant una boira, que pensem pot ser tòxica.  Fuites d'aigua: Durant tot l’any hem mantingut un contacte directe amb la companyia d’aigües per tal de resoldre les diferents fuites d’aigua i el posterior control de les rasses generades per la reparació de les averies. També vam fer gestions per l’arranjament de l’asfalt i la neteja del fang que es va generar al cercar una averia a principis de març de 2016, en el carrer Covadonga que va deixar la zona nord del barri en molt males condicions.  Seguretat Ciutadana (Policia de Proximitat): Hem estat en contacte directe amb la policia de proximitat, explicant les incidències que els veïns ens han fet arribar.  Institut al Barri: Vam participar amb la campanya de sol·licitar un institut proper al barri per aquells veïns i veïnes del sud del barri que quan han de cursar la secundària han de desplaçar-se a una altre zona i districte de la Ciutat.  Canvi de nom de la Pl. Antoni Llonch per ANTONI FARRÉS: El dia 22 de juliol de 31


2016 en una reunió ampliada de la junta es va decidir demanar el canvi de nom de dita plaça, i iniciar una campanya per a aconseguir-ho.  Jardí Urbà al barri / Passeig de la Revolució: Donat el mal estat de conservació del Passeig de la revolució vam demanar a l’Ajuntament que es mantingués més continuadament el manteniment, els demanàvem també que des de CIPO es portés el manteniment. Donada la impossibilitat per part del consistori per manca de recursos se’ns va oferir la possibilitat de crear un Jardí Urbà (que no un hort) per part dels veïns i veïnes sota la coordinació de la entitat. Encara no hem trobat gent suficient per a realitzar el projecte i per tant el posposem per a l’any vinent.  L'Associació t'escolta, l'Associació t'ajuda!!: Durant el darrer semestre de l’any vam començar a treballar amb aquest nou servei al veïnat en el que s’ofereix ajuda per a llegir i/o escriure cartes, per a fer acompanyaments,...  Àvia residència: Vam treballar amb serveis social per tal de trobar una sortida digna a una veïna d’avançada edat que havia perdut la visió i tenia problemes de mobilitat. Després de rebre ajuda de serveis socials, va ser traslladada a la Residència de Sant Oleguer, millorant en gran manera la seva qualitat de vida.  Rates: Durant l’any 2016 s’han fet diferents peticions per a realitzar controls de plagues i neteges de solars i clavegueram per tal de eradicar diferents plagues que s’han donat al barri (Pl. Antoni Llonch, c. Francesc Izard, Solar a c. Covadonga, ...)  Coloms/Tórtores: Durant el 2016 hi ha hagut un creixement de la població d’aquestes aus que provoquen brutícia i malestar entre els veïns i veïnes. S’ha comunicat al Ajuntament per a que en faci un control.  Pl. Laietana: Hem demanat contínuament l’arranjament de la plaça donat el seu mal estat de conservació i el seu alt grau de degradació. Donat que la reparació de la plaça requereix una gran inversió no s’ha pogut donar aquest any.  Reparació de Ferms i voreres: Hem demanat que es reparin diferents forats en ferms i voreres, i la col·locació de panots que havien desaparegut o s’havien aixecat. S’han anat fent reparacions millorant diferents carrers del barri.  Poda d'arbrat: Hem demanat la poda de diferents arbres del Barri, sobretot els falsos pebrers de la pl. Antoni Llonch//Carrer Alfons Sala donat que no es pot ni passar. Ens han respost que encara no es poden realitzar els treballs i que s’executaran durant el 2017.  Banc Fotogràfic: Hem iniciat la creació de un banc fotogràfic del barri, demanant a tothom qui tingui fotos antigues que ens les faci arribar.  Intercanvi de Punts de llibre: En aquest 2016 hem iniciat un punt d’intercanvi que sembla ser que ha tingut molt bona acollida.  Recollida d'aliments: Com ja és habitual, tenim un punt fix de recollida d’aliments per al REBOST SOLIDARI.  Recollida de taps de plàstic: Estem recollint aquests taps a petició d’una entitat que els recullen per a la investigació de malalties poc comunes. 32


33


34


Entitats col·laboradores La comissió de Festa Major i la Junta de l’Associació de Veïns del barri de Covadonga, vol agrair a tots els col·laboradors, anunciants, veïns i a l’Ajuntament de Sabadell, la seva col·laboració que han fet possible que un any més podem gaudir de la nostra FESTA. CORAL DEL CIERVO CORAL LLEDONER DE COVADONGA FAMILIA PEDROSA (MOTO GP) EL CIERVO TEATRE GEGANTERS DE COVADONGA GEGANTERS DE LA CREU ALTA GEGANTS I CAPGROSSOS DE SABADELL GEGANTERS I GRALLERS DE GRÀCIA

GEGANTÓ DE L’AGRUPACIÓ DE PESSEBRISTES GEGANTS I GRALLES DE LA CONCÒRDIA GRANDALLA PARRÒQUIA DE SANT SALVADOR TRABUCAIRES DE GRACIA – COLLA ANTIGA SABADELL FEDERINS DE LA CREU ALTA GRUP DE PUNTAIRES DE COVADONGA BRUIXES DEL NORD DE SABADELL

A tots, moltes gràcies! L’associació de veïns, som tots! la junta, solament uns quants. Col·labora, participa, fes-te soci!!! Disseny de la portada: ANNA GALAN PLANAS

35


36

Butlleti festa major 2017  
Butlleti festa major 2017  
Advertisement