Page 1

Nieuwsbrief AV-MTK 2010 nr 2 AV MTK oktober 2010

Uitgave nr 2: oktober 2010

Van de voorzitter

In dit nummer:

Het loopseizoen van MTK loopt eigenlijk van september tot juli, maar de meeste lopers gaan het hele jaar door. Dank aan alle trainers voor hun inzet in het afgelopen seizoen. Tijdens de voorlichtings avond die op 7 september plaatsvond, hebben de trainers de doelstelling van hun groep aangegeven. De zaal was goed gevuld en de presentaties waren helder, kortom de avond was een succes. Mede doordat veel mensen direct besloten om zich als nieuw MTK lid in te schrijven. Het is nu aan de lopers om zelf hun doelen vast te stellen. Wat wil je bereiken? Bij welke groep ga je lopen? Die vraag moet iedere loper voor zichzelf beantwoorden. De club heeft voor elk doel een groep, of je nu een marathon wil lopen of acht kilometer. Gezelligheid staat bij elke groep hoog in het vaandel en de trainers zijn allemaal enthousiast. Hardloopcafe Gelet op de geringe belangstelling voor het hardloopcafé heeft het bestuur besloten om met ingang van oktober hiermee te stoppen.

VAN DE VOORZITTER

1

VAN HET BESTUUR

1

5 VAN KRIMPEN

2

WILLEM VAN EK LOOPT JUNGFRAU MARATHON

2

HEUVELTRAINING LAGE BERSCHE BOS

3

RICO SLOT LOOPT

3

VOOR EEN GOED DOEL

Voorlopige aankondiging datum ALV Als voorlopige datum voor de Algemene Ledenvergadering staat 16 November gepland, meer info volgt binnenkort op de website.

TRAINER AAN HET WOORD : ARIE BUR-

4

HERSTEL KEES DE HAARD

5

NIEUWS VAN DE

6

WEDSTRIJDCOMMISSIE

7

SPONSOR EN MTK

De hartelijke loopgroeten van Ruud

LOPER AAN HET

Van het bestuur Het nieuwe bestuur is sinds haar aantreden in juni aan de slag gegaan. Een       

overzicht tot nu toe: Overleg opstarten met alle trainers en groepen bepalen Opening seizoen 2010-2011 voorbereiden Wedstrijdcommissie inrichten Vrijwilligers werven Communicatie naar de leden dmv nieuwsbrief en website Stroomlijnen ledenadministratie ism Ria de de Kwant Ondersteunen organisatie 5 van Krimpen evenement

Interessante informatie: 

RAADPLEEG VOOR ACTUELE INFORMATIE ALTIJD ONZE WEBSITE WWW.AV-MTK.NL

INSCHRIJVING ROTTERDAM MARATHON GEOPEND

Voor de komende maanden staan onder meer de volgende punten op de bestuursagenda:  Beleidsplan MTK uitwerken  Opstellen begroting 2011  Jaarrekening MTK verantwoorden op de ALV  Commissies inrichten

31 OKTOBER NATUURMARATHON

AV

START 

19 DECEMBER BRUGGENLOOP INSCHRIJVEN GEOPEND


Nieuwsbrief AV-MTK 2010 nr 2 Danielle Groeneveld wint 5 van Krimpen De 5-kilometerloop die atletiekvereniging AV-MTK had georganiseerd, trok veel deelnemers. Ruim honderd lopers trotseerden de wind en de regen. Foto: trotse winnares Danielle Groeneveld staat de locale pers te woord

“ DANK AAN ALLE

Winnaar bij de mannen was Menno Beck uit Lekkerkerk. Daniëlle Groeneveld (MTK A-Groep )was de snelste bij de dames. Een prima prestatie van Danielle die een pittige strijd moest leveren met Birgit Santiago uit Woerden. De Krimpense was echter in de eindspurt een fractie sneller dan haar tegenstander en mocht dus de 1e prijs (kadocheque) en de bijbehorende bloemen in ontvangst nemen. Het was voor de 2e keer dat MTK in samenwerking met de WPR dit evenement kon organiseren. Ondanks dat er af en toe wat geimproviseerd moest worden is ook deze editie wederom succesvol gebleken en kan een mooie toekomst tegemoet gaan.

VRIJWILLIGERS

Het bestuur spreekt een woord van dank uit aan alle vrijwilligers die hier hun bijdrage aan geleverd hebben, daarbij willen we ook graag onze sponsors bedanken (Pionier Sport, Chris Bezemer Hoveniers en Efficienta drukwerk).

EN SPONSORS DIE HIER AAN BIJGEDRAGEN HEBBEN”

Zonder al deze inzet en ondersteuning was het niet mogelijk geweest om dit evenement te organiseren.

Foto rechts: Start was aan de Groenendaal

Willem van Ek loopt Jungfrau marathon “ MOOI RESULTAAT VOOR WILLEM VAN EK IN DEZE LOODZWARE MARATHON”

MTK-er Willem van Ek werd 553e op de Jungfrau Marathon afgelopen 11 september. Met een tijd van 4 uur en 30 minuten kwam hij goed over de finish. Van de 198 Nederlanders die meeliepen werd hij 15e. Een lange voorbereiding op de vereniging en drie weken vakantie rond Interlaken heeft hem een goed resultaat opgeleverd. Een uitgebreid verhaal komt in het komende clubblad te staan.

Pagina 2


Nieuwsbrief AV-MTK 2010 nr 2 12-9 Heuveltraining Lage Bergsche Bos

door Cor Wennekes

Zondag 12 September heeft Arie Visser van Start, net als vorig jaar, voor o.a. MTK een gasttraining verzorgd in het Lage Bergsche Bos. De opkomst was deze keer iets minder dan een jaar geleden. Wellicht dat het weer daaraan debet was. De regen zorgde kennelijk voor weinig enthousiasme. Dat wil zeggen, onder de heren, want ook deze keer waren de dames weer veruit in de meerderheid. Over doorzettingsvermogen gesproken (hoezo zwakke geslacht?).

“ IK GEEF U HET TE DOEN HOOR 5 X ZO’N ZWARE HEUVEL OPRENNEN !”

Enfin, om 9 uur vertrokken wij vanaf de surfplas met een aantal auto's richting Hillegersberg. De training begon uiteraard met een aantal oefeningen om warm te worden. Daarna werden er wat oefeningen gedaan om de loopstijl te verbeteren, waarna we klaar waren voor het grote werk. Of liever gezegd, het hoge werk. Ik geef het u te doen, hoor ! Vijf keer (kennelijk Arie's geluksgetal) moesten we de diverse heuvels oprennen (wel uitkijken voor de mountainbikers) . De een nog steiler dan de ander. Wie zijn c.q. haar best niet deed, werd door Arie streng doch rechtvaardig toegesproken. Ene Van der Velde (van Start) moest het echter constant ontgelden. Waarom is voor mij nog steeds een raadsel, want hij liep de sterren van de hemel. Al met al was het een geslaagde training. Het was leuk om eens ergens anders te lopen en om op een ander manier te trainen. De volgende dag voel je ineens spieren waarvan je vergeten was dat je ze had, dus kennelijk is het geen overbodige luxe ook die spieren regelmatig te belasten. Wellicht is het een idee om eens wat vaker in het Lage Bergsche Bos te trainen? Je zit er zo en het is weer eens wat anders dan "de dikke boom".

Rico Slot loopt de New York Marathon voor Bangladesh “RICO SLOT LOOPT NEW YORK MARATHON VOOR EEN GOED DOEL ”

Loper van de A-groep Rico Slot loopt op 7 november de Marathon van New York. Samen met 24 andere lopers is het de bedoeling dat € 100.000 wordt ingezameld voor de reparatie van een ziekenhuisboot, die in Noord-Bangladesh in de delta van de Ganges vaart en daar een van de weinige medische faciliteiten is voor 4 miljoen van de armste mensen van de wereld. Bekijk de website www.running4bangladesh.com en laat je aangrijpen door het verhaal en de foto’s. Deze mensen hebben hard hulp nodig en behoren tot een groep voor wie grote organisaties als Unicef, Artsen Zonder Grenzen en Cordaid weinig doen. Vergeet dus niet indien u de website bezoekt uiterst rechts de knop “donate” (vanaf 1-10)aan te klikken, uw gegevens in te vullen en een bijdrage te doen! Indien de lopers de € 100.000 halen, zal dit bedrag door Unilever worden verdubbeld.

Pagina 3


Nieuwsbrief AV-MTK 2010 nr 2 Trainer aan het woord : Arie Burger trainer C groep In 1991 was het mijn droom om de marathon van Rotterdam te lopen. Tijdens het trainen kwam ik veel Krimpenaren tegen met dezelfde ambitie. Ook Huib de Kwant had deze ambitie. Een week later plaatsten wij een oproep in de krant om gezamenlijk te trainen voor de marathon van Rotterdam. Dertig hardlopers reageerden en MTK was een feit. Een jaar later liepen wij in een gesponsord paars pak van Sportscorner. De maandagavond was de vaste trainingsavond.

“ LOPEN IS Maar van een echte club was pas sprake in 1997. Met een eigen clubblad met Huib als redacteur en ik als voorzitter die de wedstrijden en pastaparty’s organiseerde. MTK groeide door. Sinds die tijd gaat het voortvarend met de club en hebben we nu meer als 320 leden. Samen met Jo Kelder en Lia van Leenen heb ik jaren het bestuur gevormd, een heerlijke en vooral gezellige tijd. In 2006 heb ik mij niet meer verkiesbaar gesteld voor het bestuur en ben een trainerscursus gaan volgen.

VOOR MIJ EEN GEZONDE PASSIE”

Lopen is voor mij een gezonde passie, een manier van ontspannen en een manier om je sociale contacten uit te breiden. Na 19 marathons door heel Europa, ruim 50 halve, meer als 200 andere wedstrijden, 6 x de Roparun , ruim 36.000 trainingskilometers, 40 paar schoenen en 19 jaar vrijwilligerswerk, heb ik het nog steeds naar mijn zin bij AV MTK.

“ HET OVERBRENGEN VAN HET LOOPPLEZIER AAN ANDEREN IS VOOR MIJ EEN UITDAGING”

Voor mij persoonlijk wil ik nog wel wat uitdagingen aangaan. Ik wil zeker de 20e marathon nog lopen, de Roparun vanuit Hamburg met team Krimpen in 2012. Voor de club hoop ik op een atletiekbaan in het westen van de Krimpenerwaard. Voor zover ik het nu kan bekijken wil ik de 25 jaar als vrijwilliger/trainer bij AV MTK zeker volmaken. Het overbrengen van het loopplezier aan anderen is voor mij een uitdaging. Lopen bij AV MTK is een meeting in plaats van een meting. Na onze eerste ontmoeting hadden wij in 1991 nooit kunnen bedenken dat de club deze omvang zou krijgen. Als Huib en ik in 2030 op een bankje op het Crimpenhof zitten, leunend op onze rollater, pratend over de 3e loopgolf in Krimpen kunnen we terugkijken op een geslaagde actie.

Pagina 4


Nieuwsbrief AV-MTK 2010 nr 2 Herstel Kees de Haard Het is een vreemde gewaarwording. Elk jaar doe je op de informatieavond voor het nieuwe seizoen de presentatie van je eigen groep en nu doe je zelfs twee presentaties, terwijl je geen eigen groep gaat trainen. De oorzaak van de twee presentaties was weliswaar de afwezigheid van de eigenlijke trainers, maar toch voelde het alsof ik het seizoen dat nog moest beginnen, al afsloot.

“ HET GAAT WEER HELEMAAL DE GOEDE KANT OP ”

“ HET IS NU ALLEEN “MAAR” EEN KWESTIE VAN REVALIDEREN ”

Uiteindelijk houd ik aan de informatieavond een tevreden gevoel over. De belangstelling was groot; de Trefferszaal bood nauwelijks genoeg ruimte. Maar vooral belangrijk was de stemming. Die was geanimeerd en dat konden we na een seizoen met veel problemen wel gebruiken. Een mooi begin met interesse van diverse personen om (assistent) trainer te worden en een cursus te gaan volgen, met een nieuw dynamisch bestuur en met diverse commissies die zich weer invullen. Het gaat weer helemaal de goede kant op en dat doet mij als iemand die al zo lang bij MTK betrokken is veel genoegen. Wij zijn een vereniging en vergeet niet dat vereniging betekent: gezamenlijk doen.

Foto boven: Kees van harte beterschap en we hopen je snel weer in actie te mogen zien zoals op de foto

Als oorzaak van mijn voorlopig niet als trainer beschikbaar zijn gaf ik fysieke problemen op. Inmiddels zullen velen van jullie wel gehoord hebben dat het fysiek euvel mijn linker heup betreft. Of liever gezegd: betrof. Ruim twee weken geleden ben ik met goed resultaat hieraan operatief behandeld en het is nu alleen nog maar ( nou ja....) een kwestie van revalideren. Dat gaat zowel letterlijk als figuurlijk stapje voor stapje, als hardloper nooit snel genoeg natuurlijk, maar ik heb goede hoop in januari a.s. weer als trainer beschikbaar te zijn. Als hardloper moeten wij ons tenslotte altijd doelen stellen en dit is mijn eerstkomend doel. Hierbij ook iedereen bedankt voor de persoonlijke belangstelling. Wordt vervolgd. Een hartelijke groet voor allen, Kees de Haard

Pagina 5


Nieuwsbrief AV-MTK 2010 nr 2 Nieuws van de wedstrijdcommissie

door Rico Slot

Met ingang van het nieuwe seizoen is er een nieuwe wedstrijdcommissie. Op dit moment bestaat de wedstrijdcommissie uit 2 leden, Jan van Leenen en Rico Slot. Geweldig dat deze 2 de kar willen trekken, maar eigenlijk is 2 personen veel te weinig, we hopen op nieuwe aanmeldingen, zodat de taken over 4 of 5 personen verdeeld kunnen worden.

“DE KONINGINNEDAG LOOP KOMT WEER TERUG OP HET PROGRAMMA”

De laatste jaren organiseert MTK in principe 3 wedstrijden, de Koninginneloop, de “5 van Krimpen” en een crossloop. De MTK-crossloop is onderdeel van de crosscompetitie die in de Krimpenerwaard wordt georganiseerd. De wedstrijdcommissie zal ook de voelhorens uitsteken binnen de vereniging, om te kijken of er behoefte bestaat aan andere activiteiten, zoals bijvoorbeeld een run-bike-run of testlopen over kortere of langere afstand. De leden van de wedstrijdcommissie zullen zich met de organisatie bezig moeten houden van deze wedstrijden. Er zijn nogal wat vrijwilligers nodig tijdens deze wedstrijden, dus bij deze alvast een oproep, zowel voor eenmalige ondersteuning maar ook voor personen die het leuk vinden plaats te nemen in de wedstrijdcommissie. Taken zullen bestaan uit het meedenken over en het mede-organiseren van wedstrijden, maar ook het contact onderhouden met de lopers uit de eigen groep en andere MTKleden, die het leuk vinden mee te doen aan wedstrijden, vrijwilliger willen zijn dan wel familieleden of vrienden hebben die als vrijwilliger willen optreden.

“ ZONDAG 21 NOVEMBER: MTK CROSSLOOP”

De MTK crossloop wordt op zondag 21 november gelopen en is de eerste wedstrijd van de crosscompetitie. De zaterdag erna is de tweede wedstrijd van de competitie in Krimpen aan den Lek en op zondag 5 december kan de Sinterklaaskoorts worden weggelopen in Lekkerkerk tijdens de derde cross. De 4e cross is op 11 december in Polsbroek, georganiseerd door Avantri. De beste 3 resultaten worden opgeteld om de einduitslag van de crosscompetitie te bepalen. Voor aanmeldingen als vrijwilliger, neem contact op met Rico Slot of Jan van Leenen van de wedstrijcommissie dit kan via de website in de rubriek “contact opnemen met MTK”. Gebruik de optie info MTK en het vrije tekst gedeelte.

Pagina 6


Nieuwsbrief AV-MTK 2010 nr 2 Sponsor en loper aan het woord

door Henk Jan Collignon

Henk-Jan Collignon, naast MTK lid ook sponsor

“ HET PRETTIGSTE VIND IK DAT JE LEKKER BUITEN ACTIEF BEZIG BENT”

In 2007, waar blijft de tijd, ben ik bij MTK gestart in de beginnersgroep van Kees en Rob. Ondanks dat ik mezelf niet echt fanatiek vind, ben ik toch enigszins besmet geraakt met het zogenaamde hardloopvirus. Het prettigste vind ik dat je lekker buiten actief bezig bent, zeker omdat ik overdag veel binnen zit. Tijdens het lopen is er tijd voor een praatje en op die manier werd ik gevraagd of het misschien interessant is om als drukkerij het clubblad te sponsoren. Van het een komt het ander en inmiddels maken wij al een aantal jaren het clubblad. Als full service grafisch bedrijf verzorgen wij zowel de opmaak als druk van visitekaartjes tot aan complete brochures en dragen wij als Krimpens bedrijf de hardloop vereniging een warm hart toe. Velen kennen ons pand (en van oudsher de magneetjes), maar weten niet dat wij een gerenommeerde drukkerij zijn met 20 medewerkers. Wanneer je interesse hebt vertel ik er graag meer over op een van de trainingsavonden.

“ALS

Ik wens jullie allen een mooi, blessurevrij seizoen toe met persoonlijke records!

KRIMPENS BEDRIJF DRAGEN WIJ DE HARDLOOP VERENIGING EEN WARM HART TOE “

Pagina 7

AV-MTK nieuwsbrief nr2. oktober 2010  
AV-MTK nieuwsbrief nr2. oktober 2010  

Nieuwsbrief AV - MTK Krimpen aan den IJssel

Advertisement