Page 1

Kuntavualit 201 2, Kitee Auvo Rouvinen & Lauri Karppinen

Suosittelijat, Eduskuntavaalit :

”Tämä Puheenvuoro-palstalle kirjoittava kiteeläinen entinen kirvesmies toisi vasemmistoliiton ryhmään sitä maalaisuutta ja rehellisen kansan punaisuutta, jota siitä puuttuu.”

Niklas Herlin, verkkolehti Uusi Suomi, omistaja ”Rouvisen Auvo on todella asiallinen veijari ja

napakka Rakentajalehden kolumnisti. Sellaista kysymystä ei ole politiikassa vielä tullut vastaan, mistä Aukilla ei olisi punnittua mielipidettä. Jos Pohjois Karjalasta halutaan eduskuntaan todellinen visionääri, niin Auvo on ainoa vaihtoehto. ”

Jukka Nissinen, päätoimittaja, Rakentaja-lehti

"Oikeasti kannattaa ottaa selvää mitä miehellä on sanottavaa, olis oikee kaveri tuonne asioita hoitamaan"

88

Anu Huurre, ex avopuoliso

Suosittelijat, Kuntavaalit

Erno Paasilinnan mukaan itseoppinut on ainoa oppinut, muut ovat opetettuja. Aukki todistaa, että itseoppinut voi paremmin kuin opetettu hahmottaa maailman tässä ja nyt.

Tapani Kaakkurinniemi, Tieteentekijöiden liiton puheenjohtaja

Kuinka vaikutan politiikassa?

Minun tapani vaikuttaa on pitkälle kirjoittaminen. Facebookissa, blokeissa, keskusteluryhmissä keskustelen ihmisten kanssa ja tuon esiin ideoitani. Jotkin niistä menevät läpi, jotkin eivät. Yleensä saan ajatukseni melko hyvin läpi ja luulen vaikutusvaltani olevan suurempi kuin monen istuvan opposition kansanedustajan. Oma blokini : http://auvorouvinen.puheenvuoro.uusisuomi.fi/ Rettelöintipalsta : http://www.kansalaiskeskustelu.org/index.php Kotisivut : www.auvorouvinen.fi facebook : https://www.facebook.com/auvo.rouvinen Sähköposti : aukki@mbnet.fi puh : 050 54 82 586

Auvo on terävillä kommenteillaan osoittanut ymmärtävänsä taloudesta poikkeuksellisen paljon. Kuka tahansa osaa sanoa, että menojen pitää vastata tuloja, mutta hyvä politiikka ei ole sopeutumista, vaan tilanteen muuttamista.

Jussi Saramo, Arhinmäen erityisavustaja

Auvo Rouvinen on Pohjois-Karjalan johtavia työläisintellektuelleja. On kaikkien kiteeläisten etu, että Auvon tietämys yhteiskunnasta ja erityisesti rahatalousjärjestelmästä on kunnanvaltuuston käytössä seuraavan neljän vuoden ajan.

Jussi Ahokas, raha ja talous bloki

Joku sinne kuitenkin valitaan. Joko minä tai joku vielä tollompi. Meinasin äänestää ihteeni.

Auvo Rouvinen


Miks vasemmisto? Haluan luoda yhteiskunnan jossa kaikki pärjää, ei vain rikkaat.

jolloin kaikki raha elvyttää kulutusta. Mikäli Kitee onnistuu haalimaan tai nostamaan 1000 toimeentulotuki asiakasta veronmaksajaksi, välitön kahden ja puolen vuoden tulokertymä on 32 miljoonaa. Summa joko verotetaan tai kulutetaan jolloin kerrannaisvaikutukset työpaikkojen suhteen ovat vähintäin useita satoja miestyövuosia. Meillä on siis suuri rikkaus, paljon köyhiä, käyttäkäämme se hyödyksi tekemällä heistä kuluttajia.

o v Au

Kuinka teollisuutta Kiteelle?

Auvo, Lauri ja Sirpa Puhakka Kesälahdella.

Mitä asioita pidän tärkeänä?

Minulla on kaksi asiaa jotka asetan etusijalle. - Toimiva terveydenhuolto - Muuttaa pitkäaikaistyöttömät veronmaksajiksi Kuinka nuo asiat tehdään helposti?

Terveydenhuolto

Puhuin Vasemmistoliiton puoluesihteeri Sirpa Puhakan kanssa asiasta Pivankassa 20.9.2012 ja ehdotin. Maakunnan kokoinen lääkäri osuuskunta josta terveyskeskukset voivat vuokrata lääkäreitä elleivät saa virkalääkäreitä. Tuossa lääkärit voivat keskenään sopia kuka tekee kolmen, kuka kuuden päivän työviikkoa, järjestää lomansa niin kuin itse tahtovat ja välistä vetävä veroparatiisi yhtiö jää pois. Kiteen tapauksessa tämä tarkoittaisi, potilas soittaa ajan lääkäriin ja jos on hyväkuntoinen, menee vastaanotolle. Ellei kykene tai halua, soittaa lääkärin kotiin. Helli voi toimia edelleen ja kaikki Hellin työntekijät voidaan ylentää johtajiksi 8000 € kk palkalla. Se että lääkärit käyvät hoitamassa potilaat kotona parantaa palvelua. Kaikki voittavat ja kulut eivät nykyisestään kasva paitsi Hellin palkkamenojen osalta mutta se molokki nyt muutenkin nielee kaiken joten ompahan edes tehty poliittinen päätös eikä jouduta vuoden kuluttua äimistelemään kulujen ylitystä. Koska lääkärit tulevat potilaan luokse, eivät Hellin johtajat pysty toimintaa sotkemaa vaan voivat keskittyä johtamaan toisiaan. Myös ATK palveluita kehittämällä olisi saavutettavissa melkoista laadun parannusta ja kustannusten laskua, en vain usko että yksikään kunta suostuu noissa hankinnoissa järkeä käyttämään, suurten yritysten kyky syöttää järjestelmien ostajia on vahvempi kuin päättäjien selkäranka. Jos joku asiasta kiinnostuu, kirjoitin aiheesta blokin neljä vuotta sitten. http://auvorouvinen.puheenvuoro.uusisuomi.fi/8930-terveydenhuollontulevaisuus-kuinka-asiat-on-tehtava Muut terveys blokini: http://auvorouvinen.puheenvuoro.uusisuomi.fi/asiasanat/1038/terveydenhoi to

Kunnissa on yleinen tapa etsiä joku Hunttalan Matti, lahjoittaa kaverille tehdas, maksaa työntekijöiden palkat ja katso kun huijari käärii myyntitulot taskuunsa. Halvempi tapa (esim jätteenpolttolaitos) on laskea onko laitos kannattava, ottaa kuntarhoituksesta 30% korotonta lainaa yrityksen perustamiseen, perustaa yritys ja laittaa rahat alkupääomaksi, loppurahoitus järjestyy pankeista. Toimiva yritys josta kunta omistaa 100%, jos tulee voittoa, kunta saa omansa pois korkoineen, jos tappiota, käy kuten Hunttalan Matin tapauksessa, kunta saa arvokasta kokemusta. Varmatuottoisia kohteita ovat: - Terveydenhuolto - Vanhustenhuolto, asiakkaita riittää - Kaukolämpö, vesi, monopoli yritys kannattaa aina - Energian tuotanto, kuluttajia on - Jätehuolto, paska ei lopu koskaan Kuten yllä olevasta käy ilmi, kunnan talouden hoitaminen ei ole sen vaikeampaa kuin Euroopan unionin, valtion tai yksittäisen ihmisen talouden hoito. Pelkkä maalaisjärki riittää.

Miksi kunnilla menee sitten pieleen?

Facebookissa Pia Lohikoski (Keravan valtuusto) raivosi Jan Vapaavuoren tv puheista. Totesi sen valehtelevan ja lisäksi tekevän täysin älyttömiä vertauksia ykstyistalouden ja valtion talouden suhteen. Minä totesin että se itse uskoo siihen koska ei tiedä taloudesta mitään eikä muutenkaan ole mikään kirkkain kynttilä. Toinen toveri (Espoon valtuusto) siihen totesi, hyvä periaate on olla syyttämättä pahuutta jos pelkkä tyhmyys riittää selitykseksi. Kiteekin on palauttanut työllistämismäärärahat koska Walruus tarvitsee enemmän veron alennuksia kun Kitee veronmaksajia. Kellekkään ei ole tullut mieleen ajatella omaa etuaan. KD:n edustajilla kyseessä lienee laupeus, köyhän on helpompi päästä taivaaseen. Muilla epäilen syyksi jonkinlaista kyvyttömyyttä selkeään ajatteluun. Auvo Rouvinen

Kuka Auvo Rouvinen?

Syntynyt Kiteellä 14.3.1962 Isä Terho Rouvinen, maanviljelijä, metalliyrittäjä Kiteen Työttömyys Piimäjärveltä. Työttömyyteen auttaa yksi keino, tarjotaan työttömälle töitä. Ensivuonna Äiti Sinikka Rouvinen os. Asikainen Rääkkylän Pötsönlahdesta. 6 kk riittää ansiosidonnaiselle pääsyyn, kiitos vasemmistoliiton Koulutus: Peruskoulu, rakennuslinja Joensuun ammattikoulussa, hallituksessa olon. Maksetaan työttömälle 6kk ajan 15€ tunti, 160 tuntia aliupseerikoulu Keruulla pioneerilinja, muutama atk kurssi, Joensuun kuukaudessa jolloin kaupungin kuluiksi muodostuu 23 116,5 € yliopistossa 23 op tietojenkäsittelytiede, muutama sosiologian luento. (Talonrakennus alan työehtosopimuksen mukaan). Tästä summasta työtön Ammatti : Kirvesmies, raudoittaja, kolumnisti, freelance toimittaja. tienaa 2 841.04 € kk, 6 kk työsuhteen aikana 17 046,24€. Kunta siis joutuu Harrastukset : Atk, kirjoittaminen, lukeminen, politiikka, maksamaan työllistämisen aikana 6070,26€ enemmän kuin työtön saa. kansantaloustiede. Tappio tulee kuitenkin takaisin kun työtön nauttii 500 päivää Luottamustehtävät : Rakennusliiton liittokokous, Rakennusliiton ansiosidonnaista ja tienaa sinä aikana 38 374,92€. Vaikka työllistetty ei siis liittovaltuuston varajäsen, Pohjoiskarjalan Vasemmiston tee mitään palkkansa eteen ja valtio ei anna senttiäkään työllistämisrahaa, piiritoimikunnan jäsen. kunnan alueen ansiotaso kohoaan 32 304,66 € kahden ja puolen vuoden aikana. Työttömät ovat hyviä veronmaksajia, he maksavat prosentuaalisesti yhtä paljon kun miljardöörit. Toisin kuin miljardööri, työtön tuhlaa rahansa


Nyt puretaan sitä, mikä vaivalla on rakennettu Näin sanoo Lauri Karppinen, Kesälahdella rivitaloyksiössä eläkepäiviään viettävä sosiaalipolitiikan expertti. ”Lasu” kuului 70-luvulla SAK:n nuorisovaliokuntaan ja tuurasi jonkun aikaa Rakennusliiton nuorisosihteeriä. Niissä hommissa putkimies perehtyi sosiaalipolitiikkaan. Yhdessä esimerkiksi silloisen SAK:n nuorisosihteeri Lauri Ihalaisen kanssa. - Kävimme monta kertaa ”nappulaliigassa” presidentti Urho Kekkosen puheilla ja esittelimme aloitteita hyvinvointipolitiikasta. Moni aloite sai tuulta ja meni läpi. Heikompiosaisista haluttiin pitää kiinni, parantaa heidän elinolojaan. - Käänne tapahtui reilu parikymmentä vuotta sitten. Kepun Esko Aho kävi ottamassa oppia Ameriikasta. Hyvinvointipalveluja alettiin ajaa alas ja yksityistää. Ja Paavo Lipponen kuittasi omalla kaudellaan saman leikkauslinjan. Karppinen näkee, että esimerkiksi paras-hanke on kokoomuksen ja kepun masinoima yksityistämishanke. Sillä on siirretty iso määrä kuntien palveluista yksityiselle sektorille, jonka käytännön toimiin ei kunnilla ole vaikutusta, mutta joihin kyllä uppoaa kuntalaisilta perittyjä verovaroja.

i r u La

Sama laki, eri toteutus

Kuntien sosiaalipalvelut perustuvat koko maassa samoihin lakeihin. Ei ole sellaista lakia, että Hellissä pitää toimia näin ja Hesassa noin. Kuitenkin käytännöt vaihtelevat, ovat kirjavia, niin kirjavia, ettei mikään valvova viranomainen niitä pysty valvomaan. - Kuntakohtaiset päätökset ja ohjeistukset ovat usein puutteellisia ja hipovat laillisuuden rajoja. Joissakin asioissa kyse on rahasta, mutta usein pelkästä piittaamattomuudesta, esimerkiksi vammaispalvelujen järjestämisessä, ”Lasu” murahtaa. - Jos palveluja tarvitseva vaatii oikeuksiaan, niin häntä helposti syyllistetään. Minuakin uhkailtiin poliisilla, enkä tehnyt muuta kuin yritin perätä lakisääteistä oikeuttani, mies ihmettelee kesälahtelaiskiteeläistä arkea. Hän on varma, että jos samat voimat jatkavat uuden Kiteen ruorissa, ei niin kesälahtelaisten kuin nykykiteeläistenkään palvelujen heikkenemistä voi estää. - Jos kuntaliitossopimukseen ei ole kirjattu pienimpiä yksityiskohtia myöten asioita, niin luuta alkaa lakaista ja homma alkaa vähempiosaisten palveluista, Karppinen pelkää ja muistuttaa vakuudeksi miten kävi Kouvolassa. - Siellä kokoomuksen ja kepun porukat pitivät joitakin asioita lillukanvarsina eivätkä halunneet niitä kirjata. Vakuuttelivat, että ne hoidetaan. Liitoksen jälkeen karsivat heti pois ja perustelivat, että kun niitä ei ole kirjattu sopimukseen.

Palvelun pitää toimia

”Lasu” palaa vielä palvelujen yksityistämiseen, kepun ja kokoomuksen lempilapseen. - Joissakin asioissa se voi toimia, sitä en kiellä, mutta pääsääntöisesti kuntalaisille kuuluvat sosiaalija terveyspalvelut pitää tuottaa kunnan toimesta. Tiedän hyvin, että esimerkiksi vanhuspalveluja on yksityistetty sillä seurauksella, että vähän ajan päästä ne ovat tulleet kunnille vielä kalliimmaksi kuin aiemmin. - Ja sitä paitsi, tärkeintä on, että palvelu toimii. Nyt on aika lailla villiä touhua menossa, kuten jokainen täällä päin tietää tuon Hellin kokemuksista. Lauri Karppinen on asunut Kesälahdella jo kymmenen vuotta. Ensi kertaa hän tutustui paikkakuntaan jo 60-luvulla kalaretkillä ja vuosittaiset retket vahvistivat käsitystä, että tänne hän haluaa muuttaa eläkepäivikseen. Karjalaan, karjalaisten poika, jonka isä syntyi Jaakkimassa ja työskenteli kivityömiehenä mm. Aarne Saarisen työkaverina. Äitinsä on Uudenkirkon tyttäriä, joka siirtyi kotiseudultaan aikanaan piiaksi Helsinkiin.

87 Lauri Karppinen ei hyväksy kepun ja kokoomuksen ajamaa sosiaali- ja terveyspalvelujen alasajopolitiikkaa ja yksityistämistä. - Hyvinvointipalvelut on vaivalla rakennettu, niistä pitää pitää kiinni ja kehittää niitä.

nro 87 Copy Matti Ronkainen


Kuntavaali ei ole eurovaali. Vasemmistoliitto on kuitenkin ainut puolue jolla on realistinen ohjelma euroopan talouskriisin hoitoon.

Suomen otettava vahvempi ote talouskriisiin – Vasemmisto esittää ratkaisut Vasemmistoliiton puoluehallituksen kannanotto Raseborg-opistolla 26.8.2012. Vasemmistoliiton puoluehallitus pitää hyvänä, että Suomi vaatii sijoittajavastuuta Vasemmistoliiton vaatimusten mukaisesti. Suomen vaatimukset pääomitettavien pankkien kansallistamisesta ovat ohjanneet kriisipolitiikkaa parempaan suuntaan ja vakuusvaatimukset ovat parantaneet Suomen omaa asemaa. Suomen on otettava vielä paljon kokoaan suurempi rooli yhteisen kriisipolitiikan linjaamisessa, sillä nykyiset ratkaisut eivät riitä. Eurooppa on leikkauskierteessä, josta se ei pääse ulos ilman yhteistä suunnanmuutosta. Yksittäinen euromaa ei voi devalvoida, kuten Suomi teki 1990-luvulla, eikä sen vienti voi kasvaa, kun kysyntää leikataan samanaikaisesti lähes koko Euroopassa. Euron hajottaminen ratkaisisi osan ongelmista, mutta synnyttäisi samalla uusia. Omiin valuuttoihin siirtyminen palauttaisi ne ongelmat, joista eri maissa kärsittiin ennen euroa. Euroon siirryttiin hallitusti vuosien aikana, mutta euron purkaminen aiheuttaisi hallitsemattomia seurauksia. Nykyinen tilanne on kuitenkin kestämätön. Ehdotettu siirtyminen pohjoiseen ja eteläiseen valuutta-alueeseen taas olisi Suomen kannalta erittäin huono vaihtoehto, sillä se tuhoaisi vahvan valuutan myötä vientiteollisuuden ja sitä kautta työllisyyden ja valtiontalouden. Euroopan talouskriisi koostuu useista rinnakkaisista kriiseistä. Vasemmistolla on toimenpideohjelma, jonka avulla voidaan siirtyä kestävään talouteen.

o t t i i l o t s i Va se m m

yritystoiminta, jonka ei voi antaa mennä konkurssiin, pitää olla yhteisessä valtion omistuksessa. – Pankkivalvonnan piiriin on siirrettävä hedge-rahastot sekä ns. varjopankit. Näitä ovat pankkien toimialalla toimivat yhteisöt, kuten johdannaiskauppaa käyvät vakuutusyhtiöt, pankkien taseisiin vaikuttavat tytäryhtiöt ja teollisuus- ja kauppakonsernien rahoitusosastot. – On perustettava julkisomisteinen “Kansanpankki”, jonka tarkoitus ei ole maksimoida voittoja, vaan se voi keskittyä luotettavan peruspankkitoiminnan turvaamiseen. – Kaikki johdannaiskauppa on siirrettävä kahdenvälisestä kaupankäynnistä julkiseen selvitykseen. 4. Ratkaisut euroalueen epätasapainoon – Uudet arvopaperistettavat finanssituotteet on säädettävä luvanvaraisiksi tai luotava rekisteri Euroalueen sisäiset tuottavuuserot ovat liian suuria, sallituista kauppamuodoista. jotta yhteinen valuutta olisi kaikkien jäsenmaiden kannalta toimiva. Työtätekevien köyhyyden lisääntyminen ja yleisesti liian pienet palkankorotukset 2. Veroparatiisitalouden alasajo Saksassa aiheuttavat työttömyyttä ja köyhyyttä muualla Yli puolet maailmankaupasta tapahtuu veroparatiisien euroalueella. Työntekijät eivät toisaalta voi muuttaa työn perässä Yhdysvaltain tavoin esimerkiksi kautta ja Euroopan sadasta suurimmasta yrityksestä kielellisistä syistä, eikä valtioiden välillä tunneta 99:llä on tytäryhtiöitä niissä. Veroparatiisien avulla riittävästi solidaarisuutta. etenkin suuret yritykset ja varakkaat yksityishenkilöt kiertävät verotusta ja salaavat omistuksiaan. Salailu aiheuttaa epävakautta maailmantalouteen. Veronkierto – Jotta euroalueella voidaan käyttää keskuspankkia keskinäisen solidaarisuuden välineenä, on vastineeksi romuttaa hyvinvointivaltioiden rahoituksen ja siitä vaadittava jäsenvaltioilta riittäviä minimitasoja kärsivät etenkin pienemmät yritykset, koska se yritysten ja pääomatulojen verotuksessa. mahdollistaa epäreilun kilpailun. Vapaamatkustajia ei pidä hyväksyä. – Velvoitetaan Euroopassa toimivat yritykset – Apua saavilta mailta ei pidä vaatia haitallista maakohtaiseen kirjanpitoon, jolloin veronkierto tulee yksityistämistä eikä julkisen palvelusektorin alasajoa. näkyviin. Niiltä on vaadittava tiukempia toimia harmaata taloutta, – Siirrytään kahdenvälisestä verotietojen vaihdosta turhaa hallintoa ja korruptiota vastaan. monenkeskiseen. – Verotetaan raskaasti rahaliikennettä veroparatiiseihin niin kauan, kuin ne saadaan kokonaan suljettua kansainvälisin sopimuksin. Lisätietoja: – Avataan hallintarekisterit julkisiksi koko Euroopassa puoluehallituksen varapuheenjohtaja Aino-Kaisa ja yhtenäistetään niiden verokohtelu. Pekonen, 050 512 0119 puoluesihteeri Sirpa Puhakka, 045 7731 3000

1. Ratkaisut finanssikapitalismin kriisiin

3. Ratkaisut Euroopan velkakriisiin

Sääntelyn purkamisen myötä pankit ovat erkaantuneet tehtävästään osana reaalitaloutta. Pankkien johto on pelannut itselleen jättimäisiä pikavoittoja niin Yhdysvalloissa kuin Euroopassakin. Näistä syntyneet tappiot on maksatettu jälkikäteen veronmaksajilla. Finanssitalous on ollut irrallaan reaalitalouden investoinneista ja kasvusta, mutta sen luomat kuplat heiluttelevat koko yhteiskuntaa ja estävät pitkäjänteistä talouden kehittämistä.

Euroalue ei ollut erityisen velkaantunut ennen talouden kriisiytymistä, mutta kriisin aiheuttaman suurtyöttömyyden kustannukset, pankkituet ja verotulojen romahdus ovat lisänneet velkaa. Euroalueen valtiot eivät vieläkään ole kovin velkaantuneita vertailtaessa Japaniin tai Yhdysvaltoihin, mutta ilman omaa keskuspankkia ne ovat markkinoiden korkeiden korkojen armoilla.

– Suomen on oltava mukana eurooppalaisessa rahoitusmarkkinaveroa valmistelevassa maaryhmässä. Veron pitää kattaa kaikki transaktiot ja johdannaisia on verotettava vähintään yhtä paljon kuin muita transaktioita. – Pankit on jaettava talletus- ja investointipankkeihin, palkkiot pankkien lyhytaikaisista voitoista on kiellettävä ja veroparatiisien käyttö on kiellettävä keskuspankkirahoitusta käyttäviltä pankeilta. – Pääomitusta on annettava pankeille verovaroista ainoastaan niiden omistusta vastaan. Sellainen

– Euroopan keskuspankista on tehtävä viimekätinen lainaaja euroalueelle. Keskuspankkirahan luojana sen uskottavuus voittaa verovaroista kerätyt järjestelyt, joita ei pidä enää laajentaa. – Keskuspankin on tarjottava edullista lainaa kaikille jäsenmaille määrätyissä rajoissa. Velkakirjoja pitää ostaa kaikilta mailta niiden EKP-rahoitusavaimen suhteessa. – Pahiten velkaantuneille maille on luotava tasapuolinen velkasovittelumekanismi. Juridista mallia voidaan hakea esimerkiksi Yhdysvaltain lainsäädännöstä.


Kuntavaali ei ole hallitusvaali. Vasemmistoliitto on kuitenkin tehnyt hyvää hallituspolitiikkaa ottaen huomioon puolueen koon.

VASEMMISTOLIITTO HALLITUKSESSA

m m e s Va

o t t i i l o t is

verovähennyksiä on leikattu. + Vakuudet parantavat Suomen omaa asemaa. + Tasamaksuna kaikilta kerättäväksi päätetty mediamaksu korvattiin + Pankkien saadessa tukea Suomi vaatii vastineeksi pankkien progressiivisemmalla Yle-verolla. Muistio: erityisavustaja Jussi Saramo omistusta, vastikkeetonta rahaa ei + Pankeille säädetään riskipainotettu enää anneta. 1 4.8.201 2 päivitetty pankkivero. – Leikkaukset kohdistuvat yhä kriisimaissa sosiaalisesti – Arvonlisäveroa nostetaan yhdellä (1) haitallisesti ja kasvun kannalta. Yli kaksikymmentä vuotta jatkunut prosenttiyksiköllä. – Kuripolitiikalle ei löydy vielä ihmisten eriarvoistuminen on seurausta riittävää vastusta, kaikki toivovat lukuisista poliittisista päätöksistä. ”jonkun muun” elvyttävän. Yrityksille annetaan Vasemmisto haluaa kääntää suunnan ja verohelpotuksia, joiden palata hyvinvointivaltion rakentamiseen työllistävää hyötysuhdetta Vasemmisto on ollut toisenlaisilla valinnoilla. Vasemmisto on epäillyt: toteuttamassa monia muitakin Suomessa on poikkeuksellinen uudistuksia, esimerkiksi: hallitus, jossa puolueet vasemmalta * Yhteisöveroa on alennettu puolitoista (1 ,5) + Nuorten yhteiskuntatakuun oikealle tekevät yhdessä päätöksiä. prosenttiyksikköä. panostuksia, etenkin etsivään Hallituksessa kukaan ei pysty * Yrityksille annetaan verovähennys nuorisotyöhän ja työpajoille on saatu sanelemaan, vaan päätökset ovat osa tutkimus- ja kehitysmenoista. lisää resursseja. isompaa hallitusohjelmassa sovittua * Yritysten hankintameno-olettamaa kokonaisuutta. nostetaan määräaikaisesti. Kokonaisuuden jatkuva arviointi on * Pääomasijoittamiseen tulee + Valtionyhtiöiden palkitsemiskäytäntöjä kiristetään, jotta valtionyhtiöt eivät ole kasvukannustin pienten yritysten tärkeää, koska Vasemmistolle osalta. osaltaan ruokkimassa johtoportaan hallitukseen osallistuminen ei ole * Teollisuudelle tulee väliaikainen itseisarvo. Koska Vasemmisto toimii kasvavaa ahneutta. kaksinkertainen poistomahdollisuus. + Historiallisen suuri panostus hyvinvoinnin puolesta eriarvoisuutta vastaan, voimme olla mukana vain raideliikenteen osuuteen sellaisessa hallituksessa, joka esimerkiksi Turvaverkkoja ja perusturvaa investoinneista. pienentää tuloeroja aiempaa on vahvistettu: oikeudenmukaisemmalla verotuksella. + Työttömän perusturvaa korotettiin 120 + Suhteellisesti suurimmat leikkaukset toteutetaan tehostamalla Demokratiassa on tärkeää, että eurolla kuukaudessa heti ensimmäisessä armeijaa. puolueiden omat linjat näkyvät kirkkaasti budjetissa. + Peruskoulun ryhmäkokoja ulospäin. Ei ole tervettä esittää, että + Asumistukirajoja on nostettu 120 pienennetään. kaikki päätökset olisivat aina itsessään eurolla kuukaudessa. välttämättömiä ja hyviä. Vasemmisto + Merituulivoimahankkeelle + Toimeentulotukea on nostettu 25 kertoo avoimesti, minkä asioiden eteen eurolla kuukaudessa. toteutettiin erillistuki. se itse on taistellut ja toisaalta huomioi + Toimeentulotuen yksinhuoltajan nekin asiat, jotka ovat olleet tärkeitä Osana sopeutusta on tehty perusosaa korotettiin 65 eurolla jollekin muulle hallituspuolueelle. myös Vasemmiston kuukaudessa. vastustamia toimenpiteitä: Hyvinvointivaltion rahoitusta + Työmarkkinatuen tarveharkinta puolison tuloista poistetaan 2013 alkaen. on lisätty keskittämällä – Kuntien valtionosuuksia on leikattu. veronkorotukset niille, joilla + Ansiosidonnaisen työttömyysturvan – Yliopistoindeksi jäädytetään. on varaa maksaa suurempia ansaintaraja laskettiin kuuteen – Kehitysyhteistyömäärärahat veroja: kuukauteen. jäädytetään. + Pienituloisten tuloverotusta on + Lääkkeiden maksukattoa alennettiin 50 kevennetty perus- ja eurolla. Vasemmisto jatkaa työtä mm. työtulovähennyksillä, jolloin – Lapsilisään ei tehdä indeksikorotuksia, seuraavien asioiden eteen: kunnallisvero on aiempaa vaikutus ensimmäisen lapsen osalta noin progressiivisempaa. * Windfall-vero energiateollisuuden + Pääomatuloveroa on nostettu kaksi (2) 3 euroa kuukaudessa vuonna 2013. – Lääkkeiden alempaa erityiskorvausta ja ansiottomille voitoille on tarkoitus prosenttiyksikköä. saada voimaan 201 4. + Yli 50 000 euron pääomatulojen veroa peruskorvausta alennettiin 7 prosenttiyksiköllä. * Harmaan talouden vastainen on nostettu neljä (4) prosenttiyksikköä. toiminta on siirtynyt puheista tekojen + Yli 100 000 euron tuloveroihin – Matkakulujen säädettiin ns. solidaarisuusvero. sairausvakuutuskorvausten omavastuu asteelle ja tuloksia on saatava. * Suomi ajaa vihdoin tosissaan + Listaamattomien yritysten verottomien nostettiin 14 euroon. rahoitusmarkkinaveroa. Se on osinkojen määrää on leikattu saatava läpi mahdollisimman suurella kolmanneksella 60 000 euroon. Suomen Eurooppa-politiikan joukolla Euroopan maita. + Tuloveroja nostetaan jäädyttämällä suuntaa muutettiin: * Suomen roolia veroparatiisien ansiotasotarkistukset. vastaisessa taistelussa on + Suurten perintöjen ja lahjojen verotusta + Suomi vaatii aina yksityisten vahvistettava hallitusohjelman on nostettu. velkojen leikkaamista osana mukaisesti. + Suurten eläkkeiden verotusta tukijärjestelyjä. Kunnollinen nostetaan. sijoittajavastuu antaisi velkaantuneille * Tuottavuusohjelman korvaaminen vaikuttavuus- ja + Suurituloisille keskittyviä maille mahdollisuuden selviytyä.

tuloksellisuusohjelmalla on tehtävä muutenkin kuin paperilla. * Kuntauudistuksen on johdettava julkisten palveluiden parantamiseen ja todellisen lähidemokratian lisäämiseen.


Kokeile Marxia, toimii hyvin!

ä j ä t t i r Y

Jos haluat letkeän keskustelutunnelman hyytymään totaalisesti, kokeile tätä. Mainitse Marx ja sano, että tyyppi oli oikeassa. Ei tarvitse edes hyppiä tasajalkaa ja huutaa: ”Tappakaa kapitalistit!”

Kokeilin Marxin vaikutusta yrittäjäin Menesty myyntityössä –kurssilla. Marx toimi hyvin. Hiljaista tuli. Sitten alkoi persupainoitteinen mutina: ”Eihän se ole

Olen ihmetellyt sitä, miksi Suomen yrittäjät eivät aja verotuksen progressiota. Mitä suurempaa palkkaa yrittäjä maksaa työläiselleen, sitä suurempi progressio ja sitä enemmän rahaa valtion kassaan vaikka huolehtia pienyrittäjien sosiaaliturvasta. Ensimmäisenä ajatuksen progressiivisesta verotuksesta heitti muuten ohimennen Kansojen varallisuuden isä Adam Smith. Mutta eiväthän Menesty myyntityössä –kurssin yrittäjät – munkeista tai muista mystiikan professoreista puhumattakaan kansantaloustieteen klassikkoja oikeasti lue. Teeskentelevät vain niin tosissaan Marx-tuntijoita, poloiset. Suojaton pienyrittäjä sinnittelee omillaan. Sosiaaliturvasta tai hyvinvointivaltiosta viis. Olemmehan haaveissamme osuuskaupan, Euroopan tai pääoman omistaja. Haaveissamme vain. Tosiasiassa kapitalisti on eri asia kuin yrittäjä. Kapitalistilla on pääomaa. Joko omaa, perittyä tai lainattua. Pienyrittäjällä ei tavallisesti ole pääomaa kuin oma pää ja ehkä parhaimmassa tapauksessa kädet, jos ei satu olemaan käytännön töissä suorastaan kädetön uustyöläispienyrittäjä. Pikkuruisella uustyöläispienyrittäjällä on tekevien käsien sijaan hartiajumi tai hiirityöskentelyn vuoksi tukkeutuneet rannehermokanavat. Allekirjoittaneella molemmat ja lisäksi ajoittainen infernaalipäänsärky. Pienyrittäjällä ei oikeastaan ole muuta isoa kuin hurja halu samaistua porvariin. Pienyrittäjä on persaukinen ja hiimailee porvarien liepeillä koettaen samaistua joukkoon. Sijoittaja on olemassa sen vuoksi, että tekee rahalla lisää rahaa. Ja vieläkin enemmän rahaa. Kuplaksi asti. Sitten tulee kapitalismin luova tuho tai polanyiläinen saatanallinen mylly ja panee kaiken uusiksi. Ne, joilla rahaa on paljon, luikahtavat veroparatiiseihinsa kaivelemaan shampanjavispilöillä ongelmia napanöyhdästään. Finanssikapitalisti ei investoi tuotantoon kuin sen verran, että saa pumpattua jostakin perinteisestä yrityksestä rahat ulos. Yrittäjä on yrittäjä sen vuoksi,

toiminut missään.” ”Mutta kun Neuvostoliitto… ”

Mielenkiintoista on, että täydellisiksi Marxasiantuntijoiksi asettuvat hyvin mielellään pienyrittäjät, joiden asema ei juuri palkkatyöläisestä eroa. Myös munkki Serafim kirjassaan Vapaus on vakaasti sitä mieltä, että marxilaiset eivät ymmärrä edes vapautta oikein: ”Lopputulos oli sekä vapauden että uskonnon irvikuva ja perimmäisenä syynä oli materialistisen maailmankuvan kapea-alaisuus.” (Munkki Serafim Vapaus s. 32-33) Patristiikan professorina tunnettu munkki sai kirjastaan Vuoden kristillisen kirjan palkinnon sekä televisiossa melkein märän pusun europarlamentaarikko Eija-Riitta Korholalta (kok.). Sellaista se Marxin tutkiminen munkin kammiossa teettää. Oikeastaan pienyrittäjän asema eroaa kyllä palkkatyöläisen asemasta, sillä palkkatyöläisellä on vielä puolustajansa, ammattiyhdistysliike. Suomen yrittäjät tunnollisesti rahaa mukanaan maakuntien viheliäisiä ja vekselivetoisia pienyrittäjiäkin, mutta aina vain kokoomus lisää esimerkiksi arvonlisäveroa.

Lisää luettavaa netissä:

Pähkälimme muutaman toverin kanssa onko toimittaja työläinen. http://www.kansalaiskeskustelu.org/index.php?topic=532.0 Miksi NL kaatui: http://www.kansalaiskeskustelu.org/index.php?topic=552.0

että maailmassa tarvitaan esimerkiksi kenkiä, asuntoja, ruokaa tai jätevesiratkaisuja. Yritys liittyy yleensä reaalitalouteen. Paitsi tietysti A-studiossa kesällä esiintyneet virolaiset uusyrittäjät, joita ohjaa ainoastaan menestymisen ja rahan teon eetos – ilman konkreettista ideaa siitä, mitä alkaisi tuottaa tai tehdä. Paljon on myös lyöty rympua Aalto-yliopiston yritysinnovaatiohautomosta, jossa hurjan aivomyrskyn tuloksena olivat design-sukat palovaroittimien kaunistukseksi.

Pia Valkonen PS. Kirjoittaja marxilainen rakennusliikkeen toimitusjohtaja Lapinlahdelta, jonka ei tarvitse vapaaaikanaan harrastaa benji-hyppyä. Samanlaiset kiksit saa, kun yrittäjäkurssilla herättää keskustelua Marxin teorioista.

Pia Valkonen, Lapinlahti

Mun oma bloki jossa jaarittelen mitä milloinkin: http://auvorouvinen.puheenvuoro.uusisuomi.fi/ Emilia kirjoittaa joskus hyviä juttuja: http://pantterin.puheenvuoro.uusisuomi.fi/

Vassin sivulla on joitakin ihan luettavia juttuja: Sakari Timonen kirjoittaa asiantuntemuksella kunnan päätöksenteosta http://www.vasemmistoliitto.fi/ ja sosiaaliturvasta. Ainakin kuntavaaliohjelma pitäs joskus kahlata läpi: http://sakutimonen.blogit.fi/ http://www.vasemmistoliitto.fi/ajankohtaista/kuntavaalit-2012.html Raha ja talous kirjoittaa eurokriisistä ja kansantaloudesta hiukka Kyllähän se joku Kansanuutisiakin lukee: suuremmalla asiantuntemuksella kun mä. Jussi Ahokas ja Lauri http://www.kansanuutiset.fi/ Holoppa pitävät blokia. http://rahajatalous.wordpress.com/ Minä kyllä enemmän taloussanomia seuraan. Jan Hurri tekee hyviä juttuja: Muutaman kerran kävin kommentoimassa Raimo Ilaskiven blokia ja http://www.taloussanomat.fi/ sitten hän kirjoitti tuon: Vaalikirjani pdf muodossa (löytyy paperisena miltei kaikista pohjoiskarjalan http://blogit.iltalehti.fi/raimo-ilaskivi/2011/11/25/se-on-sittenkirjastoista).: setelirahoituksen-aika/ http://www.auvorouvinen.fi/vaalit/kirja/ Voin rehellisesti sanoa että silloin hypin riemusta. Tämä lehti sähköisenä: http://www.auvorouvinen.fi/2012/lehti/ Rakennusliiton puheenjohtaja kääntyi kanssa samalla linjalle: http://www.rakennusliitto.fi/mestalla/?x2876702=w5288641


Pahka vaalilehti.

Kannustava sosiaaliturva johtaa oikealla.

88 Hyvikset ovat harvassa.

Holmes ratkaisee

Kolumni

Dekkari

Venäläinen turisti kävi kahvilla huoltoaseman baarissa ja unohti pöydälle lompakon, havaittuaan vahingon seuraavana päivänä, hän kävi huoltoasemalle. Kun lompakkoa ei pöydästä löytynyt, poliisille. Heikon suomenkielen taidon takia hän ei voinut kysyä keltään baarissa. Poliisi kuulusteli henkilökuntaa. Myyjä kertoi. - Rehellinen poliitikko, Joulupukki, Piru ja hyvä kapitalisti olivat viereisessä pöydässä ja istuivat vielä senkin jälkeen kun turistit olivat lähteneet. Kun kävin pyyhkimässä pöydät heidän lähdettyään, lompakkoa ei näkynyt. - Rikostutkija Kulmis (ps)esitti teorian. Syyllinen on Piru, sitä pidetään yleensä kierona kun Kepu ja ahneena kun kokoomuslainen. - Rikostutkija Kalvis (kok) oli eri mieltä. Joulupukki, ei kukaan voi olla pyyteettömän hyvä, tajusin jo lapsena sen olevan naamio. - Vanhempi tutkija Pena (sdp) jyrähti. Vai Hyvä kapitalisti. Kaikki kapitalistit on roistoja, syyllinen. - Sattuipa paikalle tulemaan Holmes ja kuunteli selostuksen tapahtumista, sen jälkeen tuli ratkaisu. Piru on taruolento samoin kuin Joulupukki ja Hyvä kapitalisti, syyllinen on Rouvinen, rehellinen poliitikko. - Asia ratkaistiin soittamalla Rouviselle ja vastaus kuului. Kyllä, huomasin turisteilta unohtuneen lompakon pöydällä ja vein sen baaritiskille, myyjä nosti sen tiskin alle. - Myyjältä kysyttiin asiaa uudelleen, tällä kertaa varmistamattomien pistoolien kanssa ja vastaus kuului. Joo, niin tapahtui. - Miksi valehtelitte? - Ei minulta ole kukaan mitään kysynytkään, ihmettelin miksi poliisit kuulustelevat asiakasta joka on tunnettu tarinankertoja. Auvo Rouvinen

H

Kultakummusta Paskanotkoksi

Vaalien läheisyydestä johtuen en voi kirjoittaa politiikasta, olen nimittäin ehdokkaana. Kuten tiedämme, rakentaminen on politiikkaa. Kirjoitan siis Kultakummun tarinan. Kultakumpu oli pieni kunta jossakin syrjässä. Kunnalla meni hyvin, ainoa ongelma oli suurehko kultakimpale keskellä kylää. Kimpale oli osunut pahasti keskelle pääkatua ja sateen viedessä kimpaleen ympäriltä soraa, se paljastui ja aiheutti katuun pahan töyssyn. Ongelma oli kaikkien tiedossa ja se päätettiin ratkaista ja asiaa hoitamaan palkattiin konsulttiyritys Ketku et poika. Yritys teki työtä käskettyä, pari vuotta ja kymmeniä kokouksia sekä suurehko summa rahaa paloi. Lopulta esitys oli valmis. Kimpale kannattaa yksityistää, koska yksityinen on tehokkaampaa kuin julkinen. Kimpale yksityistettiin, konsultti, herra Ketku osti kimpaleen sadalla eurolla. Summan kunta lainasi hänelle. Yksityinen on todella tehokkaampaa, sade vei lisää soraa kimpaleen ympäriltä ja keskellä katua oli puoli metriä korkea terävä harjanne. Pari vuotta kuntalaiset kiersivät harjannetta maksaen herra Ketkulle kivenkiertomaksua. Viimein päätettiin ryhtyä aktiivisiin toimiin ja herra Ketkua lähestyttiin kirjeitse. Neuvottelujen jälkeen herra Ketku suostui siirtämään kimpaleen Karibian merellä sijaitsevan huvilansa pihaan kunnan laskuun. Rekkaralli alkoi ja jatkui, ei kymmenen miljoonan kultakilon siirtäminen mikään pikkujuttu ole. Punakynä Lopulta urakka oli valmis ja puheet Auvo Rouvinen, Kitee ylilaskutuksesta vaiennettiin tehokkaasti.

ä ä p p m ö

Kokoomuksen äänestäjät kristillisiin?

Horoskooppi

ä ä p p öm

Turun Sanomat 17.9.2012 14:31 Uutisoi. Miljardöörit rikastuvat – miljonäärit köyhtyvät Miljonäärit köyhtyivät viime vuonna, mutta miljardöörit kasvattivat omaisuuttaan 9 prosenttia. Miljonäärien joukossa kovimmat iskut saivat ne, joiden omaisuus oli 200–499 miljoonaa dollaria. Heidän yhteenlaskettu omaisuutensa supistui 11 prosenttia. "Rikkaat rikastuvat, köyhät köyhtyvät" (Jeesus muistin mukaan) "Pääomat kasautuvat" (Marx muistin mukaan) No lohduksi niille kapitalisteille joiden köyhyys lisääntyi. Luuk. 6:20. Jeesus katsoi opetuslapsiinsa ja sanoi: "Autuaita olette te köyhät, sillä teidän on Jumalan valtakunta."

H

Kun Jumala jotakin koettelee, ei yhtä ilman toista. Niinpä kunta sai uuden ongelman, suurehko kuoppa oli keskellä kaupungin pääkatua. Herra Ketkua haukuttiin viherpiiperöjen ja pyörätuolilla liikkujien toimesta, puhuttiin jopa kuun kraatereiden kaltaisesta kaupunkikuvasta. Onneksi ratkaisu löytyi, konsulttien kuusinumeroinen lasku hiukka kuntalaisia närkästytti mutta kuopasta päästiin. Ilmeni että Saksassa oli suurehko määrä käytettyä ydinpolttoainetta jolle etsittiin loppusijoituspaikkaa. Kunta maksoi uraanin kuljetuksen kuoppaan ja teki päälle uuden asfalttitien. Viimein alkoi Kultakummun arki luistaa, liikenne sujui. Vaikeudet eivät tule yksin. Kunta joutui rahoitusvaikeuksiin, konsulttipalkkiot, kullan ja uraanin kuljettelu ympäri maailmaa ei ole ilmaista, lisäksi veropohja oli heikentynyt. Päivätansseissa tapasi vain puumanaisia. Puumanainen on talvisodan aikainen lotta, joka on jäänyt eläkkeelle. Konsultit tutkivat, ministeriön virkamiehet miettivät ja lopuksi löytyi ratkaisu. Liitytään naapuriin. Paskanotkon kunta oli samanlainen köyhä kunta, jossa päivätansseissa käyvä nuoriso oli myös talvisodan perua. Konsulttien näkemys oli, koska ihmisten välisissä avioliitoissakin kumpikin puoli on yleensä nuori, niinpä kuntaliitoskin nuorentaa. Liitos saatiin aikaan ja samaan aikaan valtio päätti nostaa eläkeiän 120 vuoteen. Nyt kummassakaan kunnassa ei ole yhtään eläkeläistä ja koko komeus kantaa Paskanotkon ylvästä nimeä. Nimi ei alkuun tuntunut sopivalta Kultakummulle mutta onneksi kadun alle haudattu uraani puoliintui nopeasti ja katuun tuli kuoppa.

Rakkaus : Kuu on venuksessa ja mars uranuksessa, rakkauden rintamalla sinulle menee hyvin vasemmiston hallitsemissa kunnissa. Raha : Kommunistit eivät sosialisoi sinulta miljoonaakaan joten varallisuutesi ei paljon vähene, kävi vaaleissa kuinka tahansa. Työ : Työpaikkasi on varma kuin Nokian menestys, edes oikeiston voitto ja sosiaaliturvan romuttuminen ei sinua uhkaa.

Maan politiikka (Lainaus Marspedia, marsilaisten wikipedia)

Maan politiikassa tähdätään kaikkien rikastumiseen. Keinot vaihtelevat. Oikeisto Tapetaan köyhät nälkään ja jäljelle jää rikkaat jotka elävät veroparatiisissa. Vasemmisto Pistetään rikkaat kaivoksiin kahmimaan lisää ja jaetaan omaisuus köyhille jolloin kaikki elävät rikkaina paratiisissa. Keskusta oikeisto (auvo rouvinen) Aletaan elvyttää jakamalla köyhille ostovoimaa jolloin rikkaat voivat kahmia lisää rahaa köyhiltä ja kaikki elävät paratiisissa. Köyhät koska voivat täyttää kaikki tarpeensa, rikkaat koska rikastuvat lisää.


Kuntavaali ei ole globaalin talouden vaali mutta nykyinen linja on väärä. Luoko uusliberalismi talouskasvua?

Muutaman valtion henkeä kohti laskettu talouskasvu 1970 – 2012. Lopputulos oli arvattava kokemuksen perusteella ja selittää miksi Suomi kopioi USA talousmallin. Mukana sekä toteutunut talouskasvu että kolmen prosentin kasvun mukaan piirretty käyrä. Kolmen prosentin tuottavuuden kasvu on pitkään ollut vakio eturivin taloudessa, kehitysmaa taikka Kiina pääsee 10% kasvuun mikäli hoitaa asiansa oikein. Länsimaiden talouskasvu romahti ja talous rypee 30 - 70% alle optimitason. Itse pitäsin syynä väärää talouspolitiikkaa.

Suomi ja USA

o l a T

a o t e i t s u

USA talouskasvu romahti 1974 ja on sen jälkeen ollut alle 3% vuoteen. USA:n ja Suomen toteutunut talouskasvu sekä 3% kasvu. Suomi taas jäi 1990 tasaisesta 3% kasvusta. USA hyvinvointi vaje henkilöä kohden on 30726,513 ja Suomen 10902,299 dollaria vuoteen. Näyttää siis siltä että Suomi kykeni aina Kokoomuksen hallitukseen tuloon asti säilyttämään siedettävän kolmen prosentin kasvun, sen jälkeen kasvu on romahtanut lamojen, kriisien ja yleisen tunaroinnin seurauksena.

Saksa ja Japani

Saksan ja Japanin kohdalla näkyy talouskasvun hiipuminen 1990.

Venäjä

Venäjän kasvu ei hurmaa, luovuttuaan tehottomasta Bresneviläisestä taloudesta sen talous romahti 1988. Korjausta ei ole tapahtunut.

Yhteenveto

Laskin kuinka paljon suurempi henkilöä kohden laskettu kansantulo olisi jos muutama valtio ei olisi tyrinyt talouspolitiikkaansa. Suomella hyvinvointitappio on noin 26%, Japanilla 38,8 %, Saksalla 50,2%, UK:lla 61,8%, USA:lla 72,3% ja Venäjällä 93,7%. Toisenlaisella politiikalla jokaisella suomalaisella olisi 25% enemmän ostovoimaa. Eräs melko helposti havaittava syy tulojen alenemiseen on työttömyyden kasvu. Keynesiläinen talouspolitiikka piti työttömyyden alle 5%, nykyinen uusliberalistinen malli on opetellut väärentämään työttömyystilastoja työttömyyden alentamisen asemasta. Siitä kärsii koko valtio koska työtön ei maksa veroja eikä kuluta.. Syrjäytyminen tulee siis kalliiksi kaikille, ei vain työttömille itselleen jotka joutuvat kitumaan nälkärajalla. Auvo Rouvinen

Saksan ja Japanin toteutunut talouskasvu sekä 3% kasvu.

UK:n toteutunut talouskasvu sekä 3% kasvu.

Entäs Kiina?

Kiina on pärjännyt melkoisen hyvin. Ehkä sattumaa, ehkä ei mutta Kiina on joukon ainut valtio joka on noudattanut kasvuun tähtäävää politiikkaa muiden keskittyessä alentamaan rikkaiden veroja kilpailukyvyn ja talouskavun nimissä. Numerojen perusteella näyttäisi ettei verojen alennus ole toiminut kun taas Kiinan politiikka näyttää melkoisen menestyneeltä. Auvo Rouvinen Data otettu : http://www.ers.usda.gov/Data/Macroeconomics/

Venäjän toteutunut talouskasvu sekä 3% kasvu.

Lisätietoja : Naomi Klein, Tuhokapitalismi Heikki Patomäki, Eurokriisin anatomia

Kuntavualit 2012, Kitee  

Auvo Rouvisen kuntavaalilehti

Read more
Read more
Similar to
Popular now
Just for you