Page 9

Ηλιακό αεροπλάνο Μετά από επτά χρόνια σχεδιασμού, το ηλιακό αεροπλάνο ελβετικής εταιρείας ολοκλήρωσε μια πτήση 26 ωρών. Η πτήση απέδειξε ότι το πρωτότυπο μοντέλο έχει τη δυνατότητα να αποθηκεύει αρκετή ενέργεια κατά τη διάρκεια της ημέρας, ώστε να βρίσκεται στον αέρα όλη τη νύχτα.

T

ο μοντέλο απέσπασε και τρία βραβεία από την FAI (Fédération Aéronautique Internationale), δύο για το ύψος στο οποίο πέταξε και άλλο ένα για τη διάρκεια της πτήσης. Το αεροπλάνο έχει φτερά μήκους 64 μέτρων και ήδη από το καλοκαίρι που μας πέρασε, έχει αποδείξει την αυτονομία του, ταξιδεύοντας μια ολόκληρη νύχτα με ενέργεια την οποία είχε αποθηκεύσει στις μπαταρίες του. Στόχος της εταιρείας είναι να κάνει το γύρο του κόσμου χρησιμοποιώντας αποκλειστικά ηλιακή ενέργεια και κάνοντας μόνο πέντε στάσεις, πτήση που έχει προγραμματιστεί για το 2013. Στα άμεσα σχέδια, πάντως, είναι μια πτήση πάνω από τον Ατλαντικό. Το πρωτότυπο είναι μονοθέσιο, παρά το τεράστιο άνοιγμα των φτερών του, τα οποία είναι καλυμμένα με 12 χιλιάδες ηλιακές κυψέλες. Ωστόσο, η εταιρεία δηλώνει ότι θα είναι δύσκολο προς το παρόν να αντικατασταθούν τα συμβατικά καύσιμα με ηλιακούς συλλέκτες και βασικός σκοπός του ηλιακού αεροπλάνου είναι να εξετάσει και να προωθήσει νέες καθαρές τεχνολογίες.

Φωτοβολταϊκός σταθμός σε πάρκινγκ λεωφορείων

Σ

τη Σεβίλλη, ο χώρος στάθμευσης των λεωφορείων της πόλης μετατράπηκε σε φωτοβολταϊκό πάρκο. Οι χώροι στάθμευσης λεωφορείων έχουν μεγάλα στέγαστρα για να προστατεύονται τα οχήματα από τις καιρικές συνθήκες και αυτές τις επιφάνειες αποφάσισε ο Οργανισμός Μεταφορών να εκμεταλλευτεί. Τα πλεονεκτήματα είναι πολλά. Από οικονομικής άποψης, το παραγόμενο ρεύμα μπορεί να παρέχει ένα σεβαστό κέρδος στον Οργανισμό Μεταφορών, ενώ υπάρχει η δυνατότητα κάποια ποσότητα αυτού να χρησιμοποιηθεί από τα ίδια τα λεωφορεία για μικρότερη κατανάλωση καυσίμων. Φωτοβολταϊκά έχουν τοποθετηθεί σε 54 στέγαστρα και το σύστημα συνολικής ισχύος 18 μεγαβάτ είναι συνδεδεμένο με το δίκτυο. Το ρεύμα που παράγεται στο σταθμό είναι αρκετό ώστε να καλύψει τις ανάγκες 1.000 νοικοκυριών και ο συγκεκρι-

μένος σταθμός βρίσκεται στο κέντρο της Σεβίλλης, γεγονός που διευκολύνει την παροχή ρεύματος κατά τις ώρες με αυξημένες απαιτήσεις. Επιπλέον, προστατεύει 315 λεωφορεία και οι συνθήκες εργασίας για τους οδηγούς, ειδικά το καλοκαίρι, είναι πολύ καλύτερες. Η αξιοποίηση κατασκευών, όπως είναι τα στέγαστρα, οι ταράτσες και οι στέγες κτιρίων, για την τοποθέτηση πλαισίων είναι από τις καλύτερες λύσεις για μεγάλες πόλεις που θέλουν να στραφούν στην ηλιακή ενέργεια.

Σαν Φρανσίσκο «Πράσινη» πόλη Στόχος της πολιτείας είναι μέχρι το 2020 το Σαν Φρανσίσκο να χρησιμοποιεί αποκλειστικά ανανεώσιμες πηγές ενέργειας. Στα άμεσα σχέδια είναι η τοποθέτηση φωτοβολταϊκών στην οροφή του δημαρχείου και σε πολλά άλλα δημόσια κτίρια. Όπως δήλωσε ο δήμαρχος της πόλης, επιθυμία τους είναι μέχρι το 2020 όλα τα κτίρια -όχι μόνο τα δημόσια, αλλά και τα ιδιωτικά- να βασίζονται στην αποκλειστική χρήση ανανεώσιμων πηγών ενέργειας. Η τοποθέτηση φωτοβολταϊκών στα δημόσια κτίρια, ως πρώτο βήμα θα βοηθήσει την πολιτεία της Καλιφόρνια να μειώσει τις εκπομπές ρύπων στην ατμόσφαιρα. Η Καλιφόρνια, αν και είναι μία από τις πρωτοπόρες πολιτείες στη χρήση ανανεώσιμων πηγών, είναι και η 12η στην εκπομπή διοξειδίου του άνθρακα. Στόχος είναι επίσης να μειωθούν τα επίπεδα εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου στα επίπεδα που βρίσκονταν το 1990. Πρόκειται για ένα πολύ καλό βήμα, που, αν όντως πραγματοποιηθεί, θα αποτελέσει πρότυπο και για άλλες πόλεις και χώρες.

Πράσινο σπίτι & κτίριο 31

Profile for autotriti

Πρασινο 01 2011  

πρασινο 4green

Πρασινο 01 2011  

πρασινο 4green

Profile for autotriti
Advertisement