Page 22

autorevija

Mobilna telefonija

Novosti TRI MILIONA iPADA U PRODAJI

Prodaja novog iPada odlično je krenula i očekuje se do kraja 2012 godine prodaja od 3 miliona primjeraka.

GOOGLE I ASUS SPREMAJU TABLET Američki Google u suradnji s Asusom sprema Tablet s kojim bi na tržište ušao cijenom od 150 do 200€ čime bi definitivno poremetio planove konkurenciji iz Applea.

Veliki tehnološki napredak pokrenuo je Lenovo predstavivši svoj novi tablet baziran na Windows 8 operativnom sistemu. Opasno želi konkurirati Microsoftovm operatvnim sustavima koje koriste Dell, ili pak Androidu gdje prednjači Samsung, Nokia ili pak Asus.S obzirom da je iOS priča za sebe i prodaja iPada je u punom jeku biti će zaista zanimljivo promatrati tržišni nastup Lenova. Podsjećamo kako predstavljanje bude pod okriljem reflektora na sajmu elektronike u Las Vegasu pa se nadajmo kako će s prodajom krenuti uspješno ako ništa upola kao iPad i co. Sam tablet imat će i full Querty tipkovnicu čime

će već opasno konkurirati i većem dijelu mobilnih uređaja. Iako mu osnovna namjena nije moblina komunikacija već adekvatna zamjena za netbook

BADA OS NAPREDNIJI OD WINDOWS PHONEA

Samsung Galaxy Pocket

Još jedna loša vijest za ekipu iz Windows phonea. Naime BADA ih je preduhitriu i sada već opasno konkurira za dobivanje licence za Samsungove uređaje koji bi mogli već 2013 biti plasirani na tržištu sa BADA operativnim sustavom.

Samsung je predstavio novi model pametnog telefona koji će svojom cijenom privuć mnoge kupce koji do sada nisu razmišljali o kupovini mobitela ovog tipa..Model galaxy pocket je razmjernomalen telefon sa 2.8" LCD zaslonom, 832 Mhz procesorom i 3 GB prostora (proširivo do 32GB), 2 MP kamerom, WiFi i GPS. Mobitel će imati OS Android 2.3 sa Samsungovim aplikacijama i 1200 mAh bateriju.

WINDOWS PHONE MARKETPLACE U HRVATSKOJ Windows Phone Marketplace je končno dostupan u Hrvatskoj. Za sve korisnike windows operativnog sustava na mobilnim uređajima osiguran je tzv. market place mjesto gdje mogu pronaći niz zanimljivih aplikacija za svoje mobilne uređaje i nadograditi ih.

24

Lenovo predstavlja svoj novi Windows 8 tablet računala moguće da bi se čak mogao dotaknuti i konkurirati današnjim smartphoneovima.

Sony Xperia Sola Sony je predstavio zanimljiv mobitel srednje razreda. Ima 3,7" zalosn Reality sa izuzetnom oštrinom slikom. 1 GHz dvojezgreni procesor i kameru sa 5 MP.. Najzanimljivija tehnologija je floating touch ili tzv. leteći dodir koji ima posebnost izrazito laganog dodira zaslona. Iz Sonya najavljuju i niz zanimljivih aplikacija za ovaj uređaj koji će zasigurno osvojiti dio tržišnog kolača, ponajviše kod mlađe populacije koja je za sada najviše sklona odabiru iPhonea.

REKLAMA www.autorevija.hr

AUTOREVIJA - broj 1 (ponuda)  

Ponuda prostora za oglašivače u prvom broju autorevije www.autorevija.hr

AUTOREVIJA - broj 1 (ponuda)  

Ponuda prostora za oglašivače u prvom broju autorevije www.autorevija.hr

Advertisement