Page 1

Maj. 2012

www.autonline.dk| kontakt@autonline.dk | tlf. 26 51 26 12


Om

Vi er 3 kolleger fra verdens førende bilanalysefirma, der besluttede at starte vores eget online nyhedssite og bilblog for at bruge vores viden, til at rådgive den gennemsnitlige dansker om køb af helt normale biler der passer til den gennemsnitlige pengepung. Vi har gennem vores arbejde med at kortlægge det danske nybilsmarked opnået et unikt og ekstremt detaljeret kendskab til alle nye biler. Vi har ekspertisen og erfaringen til at kunne afgøre, hvad der er en god bil og hvad der er en mindre god bil – og endnu mere interessant ved vi, hvad der udgør et godt køb på det afgiftsplagede danske marked. 2


66 af verdens bedste motorjournalister i juryen bag World Car of the Year har blandt 34 bilnyheder valgt Volkswagen up! som den vigtigste nyhed i 2012.

forvente af mikrobil-klassen. Særligt det meddelsomme styretøj, den sofistikerede undervogn, nye effektive motorer og materialeog samlekvaliteten er værd at lægge mærke til. Alle andre proDet startede med en liste på 34 ducenter af biler i denne klasse vil biler til kåringen af World Car of the Year 2012. Juryen, bestående skulle gå ind i kampen for bare at kunne konkurrere med den nye af 66 top-motorjournalister fra hele verden, deriblandt journali- VW.'' ster fra Kina, Tyskland, USA, Sveri- up! blev introduceret hos de dange og Spanien, barberede derefter ske Volkswagen-forhandlere i listen ned til først ti biler og så marts, og med meget konkurrenvidere ned til tre finalister - BMW cedygtige priser fra 89.989 kr. og 3-serie, Porsche 911 og Volkswa- vanlig Volkswagen-kvalitet som en gen up! I konkurrence med den del af konceptet, er der stor efterbayerske sedan og den ikoniske spørgsel på den nye mikro fra sportsvogn blev det den nye up!, Volkswagen. der løb med titlen som World Car Det er ikke uvant for Volkswagen of the Year 2012. at vinde den prestigefulde titel Juryen roser den nye up! for at som World Car of the Year - i 2009 være en ægte nyskabelse i klassen fik Golf titlen og i 2010 gik prisen for mikrobiler. til Polo. ''Den lille Volkswagen up! har ændret hvad vi har været vant til at 3


Baghjulstræk, fladtliggende boxermotor med 200 hestekræfter og ultra lavt tyngdepunkt. Det er nogle af de særlige kendetegn ved Toyotas nye sportsvogn GT86, hvor køreglæden er sat ekstra meget i højsædet.

Den køreglade maskine kunne da næsten heller ikke have valgt et bedre sted til sin Danmarkspremiere end Biler og Racing ved Carlsberg 2012 i weekenden 21. – 22. april. På den populære racing festival og biludstilling i København var der nemlig linet op med det helt store tag-selv bord af spektakulære sportsvogne – heriblandt altså Toyota GT86.

4


GT86 bliver først introduceret i Danmark til sommer, men her flere måneder før var det altså for første gang muligt at se Toyotas drømmebil på dansk grund. Man fik endda også mulighed for at sætte dig bag rattet – dog med slukket motor – og derigennem få en fornemmelse af, hvad der er i vente.

5


Af Brian Kaae

6


Testbil: BMW 116d Urban Line 5 BMW er mest kendt for at produdr. cere biler, der er bilverdenens svar på forhamre svøbt i silke Nybilspris inkl. ekstraudstyr brutale kræfter leveret med ynde og leveringsomkostninger: i et flot design, med den bedste 438.525 kr teknologi og ypperlige materialer. BMWs 1 serie har med andre ord meget at skulle leve op til og den første udgave af 1 serien levede desværre ikke helt op til BMWs normale standard pga. et lidt uheldigt design og nogle triste materialer. Med den nye BMW 1 serie er det en anden historie.

7


Designet på den nye 1’er skiller vandene, lidt som sin forfader. Det er nok mest front designet, der potentielt skaber nogle rynkede bryn. Men lige meget, hvor meget man rynker sin ansigtsmuskulatur, vil man ikke kunne benægte, at fronten ser dynamisk og aggressiv ud - og dermed lever op til BMWs ry for sportslighed. Endnu vigtigere er BMWs design markant anderledes sammenlignet med konkurrenterne i Golf segmentet og det er bestemt en

god ting i et segment, der er præget af et stærkt fokus på praktisk udformning. Interiøret er yderst vellykket og klart bedre end første generation, som led under pladsmangel. I den nye 1’er er bagsædepladsen tilpas til en velvoksen mand på 180 cm, mens bagsædets midterplads må anses for at være et ”nødsæde” til kortere ture. Kardantunnelen og midterkonsollen stjæler desværre stort set al benpladsen fra midterpassageren. Bagagerum8


met er vokset siden sidste generation til 360 liter og er dermed større end f.eks. VW Golfs bagagerum.

støtte for højre arm med gearstangen placeret i perfekt forlængelse af armen. Man kan sagtens gå hen at glemme, at man sidder i en fornuftig og praktisk dieselbil.

Plastikken inde i kabinen er dejlig blød og behagelig at se på. Stort set alle instrumenter og funktioner er meget intuitive. Eneste undtagelse er nok testbilens iDrive som kræver lidt tilvænning, men byder på et væld af fede funktioner. Ergonomien er fin og sæderne fremragende – en lang køretur er en decideret behagelig affære. Man sidder lavt i bilen, hvilket underbygger følelsen af BMWs sportslige gener og giver et lavt tyngdepunkt, som bidrager til gode køreegenskaber.

Med et blødt tryk på startknappen vågner den fine dieselmotor op til dåd. Lyden er umiskendelig diesellyd, men er relativt afdæmpet. Når motoren er helt varm, hører man endnu mindre dieselpludren og ved motorvejskørsel er der kun meget lidt motorlyd. BMWs dieselmotorer er kendte for at være blandt de absolut bedste og 116d motoren er ingen undtagelse. På bedste dieselvis leverer den 2 liters diesel med twinpower turbo et solidt moment på 260 NM ved 1750 omDet vigtigste sted i en BMW er drejninger. På trods af de beskedførerpladsen og her får man følel- ne 116 hk er accelerationer en sen af at sidde i en fuldblods stor fornøjelse. Det lyder nok unBMW på grund af udsigten over derligt, når det kommer fra en den lange kølerhjelm, det lækre gut, der hedder Brian, men de lille læderrat, de klassiske BMW 116 hk er reelt nok til bilen! Man designelementer og den høje savner sjældent kræfter og motomidterkonsol, der fungerer som rens samspil med den 6 trins 9


gearkasse er perfekt. Motoren har dog en akilleshæl, for den får bilen til at ryste. Der er tydelige vibrationer i rat, pedaler og gearstang. Det er en smule uventet i en BMW, men det ødelægger ikke oplevelsen. 116d brillerer også på økonomisiden med et flot officielt tal på 23.3 km/l. I testen lå forbruget på omkring de 21 km/l ved blandet kørsel (og en tendens til tung speederfod). Det sjette gear giver en god benzinøkonomi gennem lave omdrejninger ved kørsel på landevej og motorvej, og specielt på motorvej fungerer det fremragende. Ved 110 km/t ligger omdrejningerne omkring de 17001800 o/min, og det er godt for økonomien og betyder, at der stort set ingen motorstøj er. Men endnu vigtigere, så leverer motoren sit moment i netop dette omdrejningsområde og man har derfor hele tiden adgang til kræfter til en hurtig overhaling uden at piske rundt i gearolien.

Der er ingen tvivl om, at denne bils trumfkort er køreegenskaberne. Affjedringen er tilpas fast, men forcerer huller, jernbaneoverskæringer og vaskebrætsagtige veje med ophøjet ro. Styretøjet er fint vægtet og rimelig skarpt. Man har generelt en rigtig god fornemmelse af, hvad bilen gør. Den gode køreoplevelse bliver endnu bedre med brug af ”humørknappen,” som er en vælger a´la Alfa Romeos DNA system, hvor man kan vælge mellem sport, komfort og eco indstillinger. I sport gøres blandt andet speederresponsen hurtigere og styretøjet mere følsomt, hvilket gør køreoplevelsen endnu mere intens og den indre dreng endnu mere glad. Den indre dreng bliver også voldsomt opstemt af baghjulstrækket, som er et unikum i Golfsegmentet. Kombineret med ESP/DSC er baghjulstrækket en dejlig og sikker oplevelse. Man har ikke nogen form for momentstyring ligesom i alle de forhjulstrukne konkurrenter i segmentet

10


11


og bilen føles langt mere sportslig, når skubbet kommer bagfra. Udstyret i testbilen var rigtigt fint med alt, hvad hjertet begærer. F.eks. tretrins sædevarme, klimaanlæg, læderrat, avanceret infosystem m. iDrive, lyspakke, nøglefri start, alufælge, baksensor og cruise control. Indenfor var bilen med på moden med piano-black trim på diverse flader, hvilket jeg normalt er en stor modstander af, for det kommer formentlig til at se meget ridset ud efter 3-4 års slitage/brug. Men i BMW’en giver det helt klart det sidste pift til kabinen, så den fremstår som eksklusiv og lækker…men kræver et stort lager af ajax og bomuldsklude for, at det skal forblive flot.

den skønne italiener. Ligesom 1 serien kommer den med et prestige mærke og appellerer til de sportsligt orienterede kørere, der har brug for hverdagsduelighed og praktiske egenskaber. Alfaen vinder måske på det udvendige design, men BMWens køreegenskaber er i særklasse og den virker helt enkelt som en mere gedigen bil. BMW er mestre i at sætte en sportslig bil op og det skinner igennem i BMW 1 serien.

Som allerede nævnt, så hører 1 serien hjemme i Golfsegmentet og det betyder primærkonkurrenter som VW Golf, Mercedes B og Alfa Romeo Giulietta. Specielt Giulietta er en klar konkurrent, som jeg slog fast i vores nylige test af 12


Prismæssigt starter 1 serien ved 313.950 for netop BMW 116d. Det betyder, at 1 serien og Giulietta placerer sig rimelig tæt på hinanden rent prismæssigt. BMW er for nylig kommet med nye leasing priser som ligger på 30.000 kr. i udbetaling og en månedlig ydelse på 4100 kr. for den testede bil. Den absolutte basisversion har en månedlig ydelse helt nede på 3550 kr.

Som stor tilhænger af Alfa Romeo må jeg bøje mig i støvet og udnævne BMW 1 serien til favoritten i C-segmentet. Det er en fabelagtig bil – en éner.

13


Den nye Toyota Yaris så dagens lys i oktober i fjor i benzin- og dieseludgaver. Til sommer kommer hybridudgaven, og allerede nu er Toyota klar med priserne for Yaris Hybrid, der kører på en kombination af el og benzin. Med en pris fra 199.995 kr. markerer Yaris Hybrid sig som et særdeles attraktivt valg i feltet af benzin- og dieselbiler.

Takket være en exceptionel udnyttelse af den effektive 1.5 liters fuld hybridmotor bliver Yaris Hybrid den ubetinget mest miljørigtige bil med brændstofmotor, der ikke kan tilsluttes elnettet. Den gennemsnitlige udledning af CO2 ligger således på beskedne 79 g/ km ved blandet kørsel og stort set ingen udledning af sundhedsskadelige kvælstoffer og partikler.

14


15


16


DS-produktlinjen er et vigtigt supplement til Citroëns C-linje. DSmodellerne har en endnu mere markant profil og udgør en ny tilgang til premium-segmentet. Med inspiration fra Citroëns historie på mere end 90 år som bilproducent er DS-modellerne udviklet med al

den kreativitet og avanceret teknologi, som er kerneværdier hos Citroën. DS-linjen består i dag af DS3, DS4 og DS5. Godt 2 år efter præsentationen af den første model runder salget af DS-linjen 200.000 styk.

17


Konceptbilen Numéro 9 er på mange måder et koncentrat af model lerne i DS-linjen og dens DNA med innovative og kreative løsninger et unik og let genkendeligt design, som er inspirerende og følelsesla det, raffineret forarbejdning af første klasse, en anderledes køreop levelse, og så alligevel biler som er anvendelige.

18


lr, a-

19


Set i profil leder konceptbilens linjer tankerne hen på en ”shooting brake”, med en ny front, som er udviklet for, at bilen kan udstyres med hybrid plug-in. Konceptbilen byder på bemærkelsesværdige præstationer (50 km rækkevidde på el, 295 hk, boost, 39 g CO2/km. Accelerationen fra 0 til 100 km/t sker på 5,4 sekunder og fra 0 til 1000 meter på 25,3 sekunder.

20


21


T

redje generation af Fiat Panda er kommet til Danmark. Den ny Fiat Panda kan i virkeligheden bedst beskrives som en helt ny minimodel, der placerer sig mellem den klassiske Fiat Panda og Fiat Punto. Modsat mange andre minibiler på markedet har Fiat valgt at satse på detaljerne i stedet for at skære dem fra. Derfor kan bilkøberne også se frem til en bil, der føles som meget mere end en ”mini”. Den nye Fiat Panda kan erhverves fra 99.900 kroner. 22


23


Den spritnye femdørs Fiat Panda er væsentlig større end sin forgænger. Bilen har mere plads i kabinen, som rummer fem personer, og den har også fået mere plads i bagagerummet. Designet er moderne, og fronten har fået et strejf af den populære Fiat 500 over sig. De italienske designere har også udviklet et grafisk element, der kaldes en ”squircle”. Ordet beskriver et let afrundet kvadrat, der stilsikkert går igen overalt på bilen: i hjulkasser, på dørgreb, i instrumenterne og sågar i rattet. Den nye femdørs Fiat Panda passer perfekt til bilkøbere, som ønsker en rap bil, hvor italiensk design, pris, rummelighed og køreglæde går hånd i hånd.

”Vi er meget begejstrede for den nye Panda, og vi er sikre på, at danskerne vil tage godt imod den. Særligt når de oplever den store detaljerigdom, der gør den nye Fiat Panda til noget helt specielt. Det er ikke forkert at sige, at Pandaen er blevet genfødt i en større og bedre udgave,” siger Steffen Holm, pressechef i Fiat Group Automobiles Denmark A/S.

24


Modelprogram og priser på den nye Fiat Panda Fiat Panda POP 0.9 TwinAir Start&Stop 65 HK * kr. 99.990,Fiat Panda POP 1.2 69 HK kr. 109.990,-

Fiat Panda EASY 0.9 TwinAir Start&Stop 65 HK * kr. 109.990,Fiat Panda EASY 1.2 69 HK kr. 119.990,Fiat Panda EASY 0.9 TwinAir Turbo Start&Stop 85 HK kr. 129.990,-

Fiat Panda LOUNGE 0.9 TwinAir Turbo Start&Stop 85 HK kr. 149.990,-

Aircondition til Pop og Easy kr. 10.000,* = Den nye 65 hestes TwinAir motor kan leveres fra medio juni, alle øvrige versioner er tilgængelige fra introduktionen.

25


Navnet på SKODAs helt nye mellemklasse familiebil bliver SKODA Rapid. Bilen introduceres i Danmark i slutningen af året og bliver størrelsesmæssigt positioneret mellem SKODA Fabia og SKODA Octavia.

Som en del af den ambitiøse vækststrategi frem mod 2018, hvor den tjekkiske bilproducent skal sælge 1,5 millioner biler, har SKODA sat tempo under introduktionen af nye modeller. Allerede et halvt år efter introduktionen af den nye city bil, SKODA Citigo, kommer nu SKODA Rapid.

26


SKODA Rapid er, ligesom SKODAs andre modeller, målrettet mod familier, der har behov for en bil, hvor rummelighed, smarte løsninger og fornuft er i højsædet. SKODA Rapid er en videreudvikling af koncept bilen MissionL, der har været vist på flere biludstillinger blandt andre Biler for Alle i Herning sidste år, hvor den tiltrak stor opmærksomhed. SKODA Rapid, der kommer i en 4-dørs version, bliver størrelsesmæssigt positioneret mellem SKODA Fabia og SKODA Octavia.

SKODA Rapid vil blive introduceret i Danmark sidst på året. Første officielle optræden bliver på den internationale biludstilling i Paris til september.

27


28

Autonline Maj 2012  

Nyheder fra den automobile verden

Autonline Maj 2012  

Nyheder fra den automobile verden

Advertisement