Page 1

R E V I S TA D E L A J M E 1 6

BOJOS PEL COTXE ELÈCTRIC AGENDA JME16 ELECTRIFICATS EN TOT MOMENT CARREGAR A CASA LA BICICLETA ELÈCTRICA SENSACIONS EN UN ELÈCTRIC ORGANITZA

PATROCINADORS

COL·LABORADORS


2016

R E V I S TA D E L A J M E

SALUTACIÓ Des de l’Automòbil Club es treballa des de fa temps per impulsar a Andorra una mobilitat més sostenible. Una iniciativa a la qual s’han anat sumant altres entitats, públiques i privades, així com també l’administració, i que es va traduir en l’organització de la primera Jornada de la Mobilitat Elèctrica, al juny del 2014. Aquesta primera edició, però sobretot la segona, van servir per aglutinar bona part de l’oferta de vehicles elèctrics i eficients que ja es podien adquirir a Andorra, entre cotxes, segways, bicicletes i motos. L’èxit de públic de les dues edicions ha fet palès l’interès creixent per aquest tipus de mobilitat, tant dels usuaris que es plantegen comprar un vehicle elèctric com de l’administració. En aquest sentit, a l’abril del 2016 l’executiu va aprovar el pla Engega, que va atorgar ajuts econòmics per a la compra de vehicles elèctrics i híbrids endollables. El pla Engega ha estat tot un èxit i ha convertit Andorra en capdavantera en mobilitat elèctrica. En aquest context arriba la tercera edició de la Jornada de la Mobilitat Elèctrica els propers 16 i 17 de setembre (JME 16), emmarcada en la Setmana europea de mobilitat sostenible i segura (del 16 al 22 de setembre del 2016). La jornada s’aprofita també per celebrar la tretzena edició de la Bicicletada, que organitza el Centre Andorra Sostenible (Ministeri de Medi Ambient, Agricultura i Sostenibilitat), una de les activitats estrella del centre i que reuneix centenars de ciclistes que aposten per aquesta mobilitat més sostenible. La jornada creix enguany ampliant les seves activitats i oferint als assistents l’oportunitat de conèixer de primera mà els experts en el món de la mobilitat elèctrica. L’alpinista i emprenedor Albert Bosch (el primer en fer el Dakar en cotxe elèctric), els responsables de les exitoses motos elèctriques Volta o els tècnics de Nissan (marca pionera en la implantació del vehicle elèctric) tenen una cita amb el públic el divendres 16 de setembre a la tarda. Tots ells compartiran els seus coneixements i la seva experiència amb els presents. A l’endemà, i durant un dia sencer, concessionaris i venedors tenen l’oportunitat de mostrar totes les opcions de què disposen pel que fa al vehicle elèctric i sostenible, i que generen cada vegada mes interès entre els conductors. T’hi esperem!

03


04

R E V I S TA D E L A J M E

2016

BOJOS PEL COTXE ELÈCTRIC Des de la publicació de l’Informe de Mobilitat de l’Automòbil Club del 2013 -centrat en el vehicle elèctric (aca.ad/imaca)- i la celebració de la primera i segona Jornada de la Mobilitat Elèctrica, Andorra ha començat a bolcar-se de ple en una aposta pel vehicle elèctric i la mobilitat sostenible. El pla nacional de mesures per impulsar el vehicle elèctric (pla Engega) ha trencat esquemes, i ha fet que aquest tipus de mobilitat estigui en boca de tothom. I a més, s’ha aconseguit un objectiu sense precedents: Andorra ha fet una escalada espectacular de posicions en el rànquing mundial de la mobilitat elèctrica. Si fins fa poc es trobava en una posició indeterminada cap a la part baixa de la taula, en només un mes i mig i a partir del llançament de les ajudes, el Principat ha passat a la segona posició de la taula, just darrere de Noruega, amb una quota de mercat del 6%. I això que l’objectiu inicial era arribar al 5% en tres anys!

PLA ENGEGA 2016: ANDORRA, CAP A ZERO EMISSIONS Són 155 els vehicles que s’han beneficiat del pla Engega. S’ha esgotat així la totalitat dels diners destinats a aquestes ajudes, inclosa l’ampliació de part de la partida pressupostada per a l’any 2017, i finalment enguany ascendeix a un total d’1,3 milions d’euros. D’aquests, 71 són vehicles 100% elèctrics i 84, híbrids endollables. A més a més, paral·lelament a les ajudes per a la compra, també s’han resolt 29 sol·licituds per desballestament, condició obligatòria per a l’adquisició de l’ajut en els vehicles 100% endollables i opcional en els híbrids. Del total de sol·licituds per a la compra de vehicles d’aquestes característiques, 132 corresponen a la compra de turismes, 21 a furgonetes i 2 a motocicletes. El ministre portaveu de Govern, Jordi Cinca, ha indicat que la previsió per a l’any 2016, tenint en compte la tendència en les vendes dels diferents tipus de vehicles, és assolir una quota de mercat del 5,8 %.

El pla Engega ha atorgat un ajut econòmic de fins a 11.000 euros per a la compra de vehicles elèctrics i híbrids endollables. Amb aquestes mesures, s’ha volgut equiparar els preus d’aquests vehicles més eficients, i que acostumen a ser més cars, als de combustió. AJUDES PLA ENGEGA 2016

El Govern està acabant de definir ja les ajudes per al 2017, que es podran consultar, una vegada es facin públiques, a través del portal web del pla Engega. Actualment podeu veure com han funcionat i quins han estat els avantatges del pla Engega 2016 a www.plaengega2016.ad


2016

LA CLAU DE L’ÈXIT L’èxit del pla Engega no es basa només en els importants ajuts econòmics per a la compra d’un vehicle d’aquestes característiques, sinó també pels avantatges que ofereix: • Instal·lació gratuïta del punt de càrrega domèstic. • Gratuïtat en la recàrrega del vehicle a la via pública. • Dues hores d’aparcament sense cost a la zona blava. • Circulació lliure pel carril bus. • Matrícula personalitzada de cinc caràcters lliure de la taxa d’atribució (sí que s’ha de pagar el manteniment anual, que dependrà de la matrícula personalitzada). • Gratuïtat de la taxa de tinença de vehicles durant tres anys. • Pas gratuït pel túnel d’Envalira. Els set comuns estan estudiant la possibilitat de crear una targeta unificada a tot el país perquè els vehicles elèctrics puguin aparcar aquestes dues hores gratuïtes a les zones blaves. Aquesta targeta podria entrar en funcionament a finals d’aquest any. Per ara, cada comú (i cada servei de circulació) controla el temps d’estacionament de forma diferent. Per a gaudir d’aquestes dues hores gratuïtes s’ha d’identificar el vehicle amb un distintiu que cal anar a recollir a les oficines de l’Automòbil Club.

R E V I S TA D E L A J M E

05


06

R E V I S TA D E L A J M E

2016

AGENDA JME 16 El 16 i 17 de setembre del 2016 arriba la tercera Jornada de la Mobilitat Elèctrica (JME 16), organitzada per l’Automòbil Club i patrocinada per FEDA, el Comú d’Andorra la Vella i Crèdit Andorrà amb la voluntat de continuar caminant cap a la reducció de la dependència del petroli en el sector del transport i la millora del medi ambient. El desplegament dels vehicles elèctrics és molt important per assolir aquesta mobilitat més sostenible, perquè s’alimenten amb energia neta i renovable i no contaminen. A més, s’adapten en gran mesura a les necessitats de mobilitat de la realitat andorrana. És per això que la JME 16 vol contribuir a conscienciar la població de la necessitat d’implicar-se per aconseguir una mobilitat sostenible econòmicament i mediambientalment.

“ LA JORNADA DE MOBILITAT ELÈCTRICA ÉS UN ESPAI DE TROBADA AL VOLTANT DEL FUTUR DE LA MOBILITAT SOSTENIBLE “

“ ES PODEN PROVAR I ADQUIRIR ELS VEHICLES EXPOSATS “

Durant tota una jornada completa, el 17 de setembre, concessionaris i públic en general tenen l’oportunitat de mostrar i conèixer bona part de l’oferta de vehicles elèctrics i híbrids endollables (cotxes, motos, bicicletes, segways...) que ja es poden adquirir actualment a Andorra.

Novetats edició 2016

CENTRE DE CONGRESSOS d’andorra la vella DivendreS 16 de setembre - de 19 a 21 h

Una de les novetats d’aquesta tercera edició és la trobada que experts i públic poden mantenir el dia abans al Centre de Congressos d’Andorra la Vella. Una trobada que gira al voltant de la mobilitat sostenible i d’aquest futur molt més elèctric.

Albert Bosch,

Divendres 16

convençut que la mobilitat elèctrica és el futur L’alpinista, aventurer i emprenedor Albert Bosch és l’encarregat d’obrir la tanda de conferències. Bosch ens explica la seva experiència en el ral·li Dakar, on hi ha participat en nou ocasions. Al 2015 va fer història en ser el primer pilot en fer el Dakar amb un cotxe 100% elèctric. També ha creuat l’Antàrtida, a peu i sense assistència; ha coronat els set cims més alts de cada continent; i ha participat en més de cent carreres o reptes de diferents disciplines d’esports extrems.

Volta Motorbikes,

mobilitat elèctrica urbana a dues rodes Els representants de Volta Motorbikes hi són també presents per explicar al públic com funcionen i quins són els avantatges de les motos elèctriques, urbanes i de neu, per tal d’apostar per un estalvi econòmic i per una mobilitat més sostenible. La marca, d’origen català, va encetar el seu projecte l’any passat i les primeres Volta van sortir a la venda el mes d’octubre del 2015.

Nissan,

pioners en la mobilitat elèctrica Nissan també té una cita amb el públic el divendres 16 de setembre per explicar com la marca ha estat pionera en la implantació global del vehicle elèctric. Nissan treballa per a promoure l’ús del vehicle elèctric amb importants programes d’incentius per als conductors, així com fomentant la col·laboració entre tots els sectors responsables del seu èxit. Actualment, és líder mundial en vendes del sector amb més de 240.000 unitats. El Nissan LEAF, llançat l’any 2010, és el vehicle elèctric més venut a tot el món gràcies a les seves prestacions i autonomia, que no han parat d’evolucionar en els últims anys.


R E V I S TA D E L A J M E

2016

“ LA JME 16 VOL DIVULGAR LES OPCIONS DE MOBILITAT ELÈCTRICA QUE HI HA AL PAÍS, QUE AVUI EN DIA SÓN COMPETITIVES I PERMETEN SUBSTITUIR EN GRAN MESURA ELS VEHICLES AMB MOTOR DE COMBUSTIÓ “

Activitats JME 16

PARC CENTRAL, andorra la vella DISSABTE 17 de setembre - de 9 a 21 h

Les anteriors jornades de la Mobilitat Elèctrica i l’èxit aclaparador del pla Engega han demostrat que l’alternativa als vehicles que funcionen amb combustibles fòssils ja és factible i viable. La JME 16 atrau al públic per la possibilitat, sobretot, de provar en exclusiva els vehicles elèctrics que els concessionaris posen a disposició dels assistents. A més, aquests poden fer una volta en cotxe acompanyats pels monitors de l’Automòbil Club, que mostren les diferències que es poden trobar amb aquests vehicles respecte al cotxe habitual. Però aquesta jornada del dia 17 també serveix per convidar tots els assistents a les activitats paral·leles que s’organitzen, com demostracions amb experiments per mostrar la força i els principis físics que fan possible l’electricitat i tallers per donar a conèixer la mobilitat elèctrica. En aquest sentit, a més dels concessionaris, empreses com Anem Elèctric, Viladomat, Volta’l, Electric Motion, Com Nou o Andorobots hi són presents per explicar i fer demostracions dels seus productes més elèctrics.

Com es carrega el cotxe elèctric?

DISSABTE 17

Xavier Forné, director de diversificació de FEDA Durant el 2016 s’estan portant a terme els treballs per habilitar els quinze punts de càrrega per a vehicles elèctrics distribuïts per diversos punts del país (entre punts de càrrega accelerats i ràpids). Aquests han de servir per donar suport extra als sistemes domèstics, ja que amb el temps de recàrrega a casa n’hi ha prou per disposar de bateria per fer els trajectes més comuns de pràcticament tota una setmana. FEDA instal·larà a la JME 16 una simulació, com si fos el garatge de casa, de la instal·lació i funcionament del carregador domèstic.

Cotxe elèctric de pila d’hidrogen Elena Clemente, FEDA

El vehicle d’hidrogen utilitza l’hidrogen com a font primària de potència per a la locomoció. A Andorra, està prevista la creació d’una estació de proveïment per a vehicles d’hidrogen, gràcies a un projecte impulsat conjuntament entre Andorra, Catalunya, Aragó i la regió Llenguadoc-Rosselló-Migdia-Pirineus. L’objectiu és connectar aquests quatre territoris mitjançant un corredor d’hidrogen amb el centre i nord d’Europa, on aquest tipus de mobilitat sostenible i sense emissions està més desenvolupada.

El paper del Govern d’Andorra amb la mobilitat elèctrica

David Astrié, Ministeri de Medi Ambient, Agricultura i Sostenibilitat, govern d’andorra La Jornada de la Mobilitat Elèctrica vol posar damunt la taula les opcions de mobilitat sostenible que puguin arribar a substituir els vehicles de benzina. L’executiu andorrà, les administracions comunals o entitats públiques i privades treballen per donar a conèixer diferents opcions de mobilitat per garantir un futur més sostenible energèticament i mediambientalment per a Andorra. El vehicle elèctric n’és un exemple, així com també la bicicleta elèctrica, que també s’està promocionant.

Com funciona un cotxe elèctric?

Monitors de l’escola de conducció de l’Automòbil Club Els monitors de l’escola de conducció de l’Automòbil Club explicaran quines són les diferències més palpables entre els cotxes que ja coneixem de benzina i els cotxes elèctrics o híbrids endollables. Per què no fan soroll? Tenen canvi de marxa? Són més fàcils de maniobrar? Els canvis respecte als vehicles convencionals sembla que no són molt grans pel que fa a la seva conducció, però es necessita un breu període d’adaptació al nou mitjà de transport. Haurem de tornar a l’autoescola?

07


08

R E V I S TA D E L A J M E

2016

ELECTRIFICATS EN TOT MOMENT FEDA i les altres companyies de distribució d’electricitat del país s’encarreguen d’instal·lar els punts de càrrega a la via pública i desenvolupar un sistema de cobrament o facturació nacional del seu ús. La disponibilitat de punts de càrrega és bàsica per permetre la implementació racional i efectiva del vehicle elèctric i híbrid endollable. Durant els tres anys que el pla Engega estigui en vigor, la càrrega dels vehicles a la via pública serà gratuïta. Passat aquest temps, es veurà si el cobrament de la càrrega es farà per quilowatts o per temps. De totes maneres, segons explica el director de diversificació de FEDA, Xavier Forné, “les càrregues a la via pública no representen més del cinc per cent. Interessa que aquesta sigui ràpida per deixar de seguida l’espai lliure per a un altre vehicle. De fet, està previst que la majoria de les càrregues es facin a la nit, ja que és quan el cotxe està parat més hores i així l’usuari es beneficia de les tarifes nocturnes”. FEDA va inaugurar el passat mes de juny el primer punt de càrrega accelerada de vehicles elèctrics a Andorra la Vella, que ja es complementa amb tres carregadors accelerats més a Escaldes-Engordany, Encamp i Canillo. Acabada una primera fase d’instal·lació de punts de càrrega, Andorra disposarà d’un total de quinze punts. Això dóna una ràtio de

cinc vehicles per cada punt de càrrega, que se situa per damunt de la d’Espanya i França, que és de set vehicles per carregador públic. La ministra de Medi Ambient, Agricultura i Sostenibilitat i presidenta del Consell d’Administració de FEDA, Sílvia Calvó, que va inaugurar el primer punt de càrrega accelerada, va assegurar que aquesta xarxa contribueix a projectar la imatge de país compromès amb el desenvolupament sostenible i pioner en mobilitat elèctrica.

Els 15 punts de càrrega acordats Els punts de càrrega accelerada permeten, per exemple, que amb 2 hores tinguem una autonomia de 100 quilòmetres, mentre que els punts de càrrega ràpida poden omplir la bateria fins al 80% en mitja hora. En tot cas, segons assegura el director tècnic de Mútua Elèctrica de Sant Julià de Lòria, Joan Carles Grau, el tipus de càrrega depèn de la potència de càrrega i de la capacitat de bateria de cada vehicle. En el pla de desplegament de carregadors acordat, els vuit carregadors lents actuals instal·lats per l’Associació d’Entitats del Sector Energètic (Nord

Andorrà, Mútua Elèctrica de Sant Julià de Lòria, Unió Elèctrica d’Encamp i Sercensa) s’aniran substituint també per punts de càrrega accelerada, i aquests lents redistribuïts en zones on els cotxes estan estacionats més estona (Naturlàndia, pistes d’esquí, etc.).

8 PUNTS DE CÀRREGA LENTA Necessàries entre 6 i 7 hores per carregar. Es recomana que aquest sigui el mètode de càrrega habitual. Serà el tipus de punt de càrrega que hi haurà a domicili. Tot i que durant la vigència del pla Engega és gratuït, el seu cost aproximat seria d’1,20 € / 100 km. 6 PUNTS DE CÀRREGA ACCELERADA Carreguen amb corrent alterna i el vehicle té un rectificador que converteix aquesta corrent d’alterna a contínua (la velocitat de càrrega ve limitada per aquest rectificador intern del vehicle). Es carrega la bateria de manera més ràpida que el lent. Potser són necessàries 4-5 hores per carregar la bateria al 100%, tot i que depèn del vehicle, però amb 2 hores de càrrega es pot aconseguir una autonomia de 100 quilòmetres. Per això, la càrrega accelerada ve acompanyada d’un servei d’aparcament. Tot i que durant la vigència del pla Engega és gratuït, el seu cost aproximat seria de 3 € / 100 km. 1 PUNT DE CÀRREGA RÀPIDA Carreguen directament amb corrent contínua i no hi ha un rectificador intern del vehicle que transformi, doncs, aquesta corrent. Donen servei de forma més ràpida, ja que podem carregar el 80% de la bateria en només trenta minuts. Recomanats en casos de necessitat d’una càrrega puntual (la càrrega ràpida no ha de ser el mètode de càrrega habitual), ja que la bateria pateix més. N’hi ha menys quantitat a la via pública perquè al ser una càrrega ràpida de seguida queda a disposició del següent vehicle. Tot i que durant la vigència del pla Engega és gratuït, el seu cost aproximat seria de 5 € / 100 km.

Punts de càrrega lents Punts de càrrega accelerats Punt de càrrega ràpida

Els titulars de vehicles elèctrics matriculats al país podran demanar la targeta d’activació dels borns a les oficines d’atenció al públic de FEDA o de les altres companyies de distribució d’electricitat. D’altra banda, els usuaris forans podran activar els punts de càrrega enviant un SMS amb un codi que apareixerà en la pantalla dels borns de recàrrega.


10

R E V I S TA D E L A J M E

2016

CARREGAR A CASA El cotxe elèctric està pensat per sortir de casa amb la bateria al 100%, igual que faríem amb un telèfon mòbil. La càrrega accelerada és un suport en el cas excepcional que la càrrega convencional efectuada al domicili s’hagi quedat curta. De fet, la tendència i el més recomanable és optar per la càrrega lenta al domicili durant la nit, per a la qual FEDA i la resta de companyies subministren gratuïtament el punt de connexió. Si acostumem a fer trajectes majoritàriament curts, amb aquesta càrrega lenta es pot arribar a tenir per tres o quatre dies. Es recorrerà, doncs, als carregadors públics només en cas d’estar amb poca autonomia. Fins ara, la llei de propietat horitzontal preveia que en els casos que algun dels inquilins d’un bloc d’habitatges volgués instal·lar un punt de recàrrega del vehicle elèctric hi havia d’haver un cent per cent d’acord de tots els veïns. En el marc del pla de foment del vehicle elèctric s’ha fet una modificació en aquesta llei que facilita la instal·lació del cable i el carregador en edificis de multipropietat. Per tal d’instal·lar el carregador al garatge particular, s’han de seguir els passos següents:

1

En cas de ser llogater, es necessita una autorització del propietari de l’immoble.

2

Contractar un instal·lador perquè col·loqui un cable de 3G6mm2 amb magnetotèrmic i diferencial i perquè faci un butlletí elèctric.

3

Portar el número de registre de vehicle elèctric o la fotocòpia de la carta groga.

4

Entrar la demanda d’un carregador de vehicle elèctric. La companyia elèctrica posarà a disposició del client un carregador amb un comptador que assegurarà que la recàrrega es faci a la nit, de les onze de la nit a les set del matí. El lloguer d’aquest carregador, així com el seu manteniment, serà gratuït els tres anys de vigència del pla Engega.

En el cas de les indústries, el procediment seria el mateix, però en aquest cas s’hauria de tenir en compte que segurament es carregaria a la vegada més d’un cotxe elèctric -la flota de l’empresa, el cotxe de més d’un treballador...-.

Per activar els carregadors només cal: • Passar-hi la clau (els usuaris forans podran activar els punts de càrrega enviant un SMS amb un codi que apareixerà en la pantalla dels borns de recàrrega). • Escollir un dels dos endolls. • Connectar-lo al cotxe. • Tancar la tapeta del carregador. Es pot consultar la ubicació d’aquests punts, la disponibilitat i el tipus de càrrega que ofereixen al web www.chargepulse.com

Què fem si ens quedem sense bateria fora de casa? Carregant el cotxe elèctric (o híbrid endollable) a casa sempre sortirem amb la bateria al 100%. Però per resoldre imprevistos i també per poder donar servei als visitants, Andorra té a la via pública sis punts de càrrega accelerada i un punt de càrrega ràpida. FEDA i les altres companyies de distribució d’electricitat del país subministraran una clau d’activació gratuïta d’aquets borns a tots els titulars d’un vehicle elèctric que ho demanin.

Els països veïns estan desplegant també xarxes de carregadors compatibles i concretament a Catalunya s’han unit esforços per assegurar el subministrament en els trajectes en direcció Barcelona i Girona. Es pot consultar on trobar punts de càrrega si viatgem a través de www.electromaps.com


12

R E V I S TA D E L A J M E

2016

LA BICICLETA ELÈCTRICA VOL OMPLIR LES CARRETERES La Jornada de la Mobilitat Elèctrica vol posar damunt la taula les opcions de mobilitat sostenible que puguin arribar a substituir els vehicles de benzina que, a més de provocar alts índexs de contaminació atmosfèrica, també causen seriosos problemes de contaminació acústica. De fet, el trànsit és el principal problema de la qualitat acústica d’Andorra: el balanç acústic del Ministeri de Medi Ambient i Sostenibilitat ha evidenciat que al 2015 prop d’una quarta part de les estacions (el 22%) van presentar una qualitat dolenta o molt dolenta. Aquest descens s’atribueix a l’augment de l’increment del trànsit. De fet, 5 de les 7 parròquies han patit un augment de la contaminació acústica. Per a solucionar part d’aquesta problemàtica, entitats com l’Automòbil Club, així com el Govern, el Centre Andorra Sostenible o FEDA fa temps que treballen per a donar a conèixer diferents opcions de mobilitat (el vehicle elèctric n’és un exemple) per garantir un futur més sostenible energèticament i mediambientalment per a Andorra. Una d’aquestes opcions pot ser la bicicleta i, més concretament, la bicicleta elèctrica.

UNA alternativa VIABLE Tot i que l’orografia del Principat pot arribar a ser un dels grans desavantatges per a la mobilitat en bicicleta, aquest factor es pot veure pal·liat pel creixent ús de la bicicleta elèctrica. De fet, enlloc cobra més sentit la bicicleta elèctrica que en entorns com el d’Andorra, on els recorreguts diaris obligats (de feina a casa, de casa a l’escola, etc.) són menors de cinquanta quilòmetres.

Com funciona la bicicleta elèctrica? La bicicleta elèctrica disposa d’un motor que ens permet fer els desnivells del traçat sense cap mena d’esforç. Per això, poden convertir-se fàcilment en una eina de passeig i transport habitual. La bicicleta elèctrica (o de pedaleig assistit) està composta per una bicicleta a la qual se li ha acoblat un motor elèctric per ajudar-la en el seu avanç.

L’energia és subministrada per una bateria que es recarrega a la xarxa elèctrica. La seva autonomia sol oscil·lar entre els 25 i els 50 km/h. Legalment, tenen la consideració de bicicletes a efectes de circulació (ha d’anar pels carrils bici en cas que n’hi hagi, per pistes forestals, no requereix matrícula, no paga impost de circulació, no requereix carnet de conduir, etc.). Un altre tipus de bicicleta és la bicicleta elèctrica ràpida (‘speed bike’). Aparentment és com una bicicleta però legalment s’ha de considerar un ciclomotor. Això vol dir que hem de treure’ns els permisos corresponents, pagar els impostos, matricular-la, portar casc... En aquest cas l’assistència elèctrica es pot accionar igualment amb els pedals o també a la demanda mitjançant un polsador o accelerador i la potència del motor pot superar els 250 W, generalment se situa en els 350 o 500 W. A diferència de l’anterior model, el motor pot assistir al ciclista fins a una velocitat màxima de 45 km/h.

El Govern ja treballa en la bicicleta elèctrica El Govern d’Andorra ja està treballant per la promoció de la bicicleta elèctrica. A més de voler implantar un sistema de bicicletes elèctriques integrades amb el transport públic (i de comptar ja amb una bicicleta elèctrica a la flota de vehicles de l’edifici administratiu de Govern, que pot fer servir qualsevol treballador per a desplaçaments de proximitat), està promocionant l’ús d’aquest mitjà de transport en el Cos de Banders, que ha inclòs dues bicicletes elèctriques com a alternativa de mobilitat per als serveis urbans i fluvials. El Cos de Banders preveu de cara al 2017 ampliar les dotacions d’aquest sistema de transport, que evitarà els desplaçaments en cotxe.


2016

LA BICICLETADA Emmarcada en la Setmana europea de mobilitat sostenible i segura (del 16 al 22 de setembre del 2016), el Centre Andorra Sostenible torna a celebrar enguany la Bicicletada (serà la tretzena edició), que té lloc coincidint per segon any consecutiu amb la Jornada de la Mobilitat Elèctrica. Aquesta activitat s’engloba, com a activitat estrella, dins de les accions que es fan per a la ciutadania des del centre. Anys anteriors, el Centre Andorra Sostenible ha fet activitats complementàries per fomentar la mobilitat -en aquest cas a peu- amb les anomenades “Passejades tranquil·les”. Es feien itineraris d’interpretació d’urbanisme a les ciutats en clau de mobilitat (2013-2014). El centre, a més, actualment gestiona i dinamitza el projecte “Escola verda” amb les escoles d’Andorra per animar-les a treballar i desenvolupar iniciatives per fomentar la mobilitat sostenible entre els seus alumnes. La Bicicletada és una activitat itinerant que cada any canvia de parròquia i acostuma a comptar amb una participació d’entre 250-350 persones, que hi assisteixen amb les seves bicicletes. La cita serà el dissabte 17 de setembre al Parc Central d’Andorra la Vella i la programació de la Bicicletada arrencarà a les 10.30 h, moment en què els participants podran fer la inscripció i rebran el dorsal i el regal commemoratiu de l’edició 2016 gràcies al patrocini de MoraBanc. Just mitja hora després, a les 11 h, es donarà la sortida als ciclistes, que podran fer dues voltes a un circuit de 5 quilòmetres per la parròquia d’Andorra la Vella, acompanyats pels membres del Servei de Circulació del Comú. A més, tots els participants a la Bicicletada podran gaudir a les 12 h d’un esmorzar sostenible.

R E V I S TA D E L A J M E

13


14

R E V I S TA D E L A J M E

2016

LES SENSACIONS EN UN ELÈCTRIC! El cotxe elèctric s’ha introduït amb força, sobretot gràcies a les importants ajudes del pla Engega. Les preguntes, però, que es fan els usuaris són moltes: quina és la diferència principal entre un cotxe elèctric i un de benzina? Quant es pot arribar a estalviar? Quina autonomia té? Els canvis respecte als vehicles convencionals sembla que no són molt grans pel que fa a la seva conducció, però es necessita un breu període d’adaptació al nou mitjà de transport. Haurem de tornar a l’autoescola? Posa’t al dia amb el monitor de l’escola de conducció de l’Automòbil Club Alex Bercianos i asseu-te ja al volant del teu elèctric!

contaminants que emeten els cotxes de benzina.

1. Què és un cotxe elèctric? Els cotxes elèctrics són vehicles propulsats amb un motor elèctric, és a dir, que utilitzen energia elèctrica emmagatzemada en piles de combustible o una bateria. S’alimenten a través de la connexió a la xarxa elèctrica. Estan pensats perquè la recàrrega es pugui dur a terme a la nit, aprofitant el temps que els vehicles “dormen” als aparcaments.

2. Cura del medi ambient El cotxe elèctric és una de les opcions més interessants per a substituir els vehicles amb motor de combustió interna perquè no produeixen emissions contaminants i això els fa especialment interessants a les zones urbanes: zero emissions enfront als innumerables tipus d’elements

3. Principal diferència: absència de soroll El que més impacta al conductor que es posa al volant d’un elèctric és que no fa soroll. Per això, fins i tot ens costarà saber si està engegat o no (la llum del panell ens ho indicarà). Això fa que ens transmeti una gran tranquil·litat i que la conducció sigui més relaxada, tornant-nos fins i tot molt més crítics amb el soroll i les olors que generen els vehicles amb combustibles fòssils.

4. La velocitat Hi ha la creença infundada que el cotxe elèctric no té prou força o no corre prou. Però l’acceleració és instantània en el vehicle elèctric i sempre es

disposarà de tota la força del motor des del principi. Això dóna molta sensació de potència. Pot córrer igual que el cotxe de benzina.

5. Oblidar les marxes El cotxe elèctric és automàtic. Compta amb el pedal d’acceleració i de fre i amb tres posicions: la d’avançament, la de marxa enrere i una neutra. L’adaptació és molt ràpida. Sovint, però, a l’hora d’utilitzar el peu esquerra per inèrcia en voler pressionar l’inexistent pedal d’embragatge, el que fem és pressionar el pedal de fre i aquesta frenada acostuma a ser brusca. Truc, segons ens explica Bercianos: col·locar la cama esquerra darrera de la dreta.


R E V I S TA D E L A J M E

2016

6. El principal inconvenient: l’autonomia

7. Despesa d’energia

En el cas del cotxe elèctric es recomana sortir Aquí veiem clar l’avantatge dels cotxes elèctrics. de casa amb la bateria carregada i, si fem un Ens surt més econòmic circular pel país durant una viatge, programar-lo amb anterioritat per saber setmana amb un cotxe elèctric que no pas omplir el on trobarem els punts de càrrega. La mitja dipòsit de benzina. L’alternativa de l’electricitat es d’autonomia d’un cotxe elèctric (depenent de veu com un estalvi més que evident. cada model, és clar) es troba al voltant dels 200 quilòmetres, mentre que un cotxe de gasolina pot recórrer sense posar benzina uns 500 quilòmetres 8. Conducció eficient (alguns models del Tesla, però, superen els 400 quilòmetres d’autonomia). La disponibilitat de punts de càrrega i el temps destinat a aquesta càrrega En funció de la conducció que fem s’allarga són punts bàsics que s’han de treballar perquè el l’autonomia de la bateria del cotxe elèctric. Per cotxe elèctric pugui sumar punts. això, és important anticipar-se al flux de trànsit tant com sigui possible (deixant d’accelerar força temps abans d’arribar a una rotonda o al semàfor en vermell, per exemple). És bo mantenir també

una velocitat constant a baixes revolucions (conduir a altes velocitats incrementa significativament el consum de combustible) i mantenir la pressió baixa dels pneumàtics. A les baixades, podem aprofitar la màxima inèrcia del vehicle per carregar la bateria, evitant consums inútils.

9. El cost del vehicle El pla Engega ha intentat equiparar els preus dels vehicles elèctrics i híbrids endollables amb els preus dels cotxes de benzina, de manera que adquirir un cotxe d’aquestes característiques pot costar pràcticament el mateix que un de benzina.

15


JME 16  

Revista de les Jornades de la Mobilitat Elèctrica.

Read more
Read more
Similar to
Popular now
Just for you