Page 1

CR-Z


2 HONDA ERFGOED


NIETS IS ONMOGELIJK Soichiro Honda was een dromer. De voormalige leerling automonteur bouwde het eerste Honda product in 1948. Het was een simpele tweetaktmotor. Maar het was ook een droom, die geboren werd uit een creatieve kracht vol passie en revolutionaire ideeën. Een kracht die ons verbindt met anderen die dezelfde visie delen. Honda droomde ervan alle races op de wereld te winnen. Ook die droom maakte hij waar. We hebben maar één toekomst, en die zal gemaakt worden van onze dromen, als we de moed hebben om ze na te jagen, zei hij. Vandaag dromen we nog steeds.

HONDA ERFGOED 3


De CR-Z had zomaar een andere auto kunnen zijn. Het team van ontwikkelaars kreeg de opdracht om een hybride auto te ontwikkelen op basis van een bestaand model. Maar dat hebben ze niet gedaan. In plaats daarvan stelden ze de vraag: ‘Waar draait rijplezier nu echt om?’ Het antwoord was simpel: Om het plezier van sportief rijden. Het milieu beschermen is belangrijk, zuinig rijden ook. Maar wat als we daarnaast een sensationele rijervaring zouden kunnen leveren? Wat als we ogenschijnlijke tegenstellingen kunnen samenbrengen? Dat leek een onmogelijke droom. Maar Honda is een bedrijf gebouwd op dromen.

HYBRIDE HEEFT

EEN NIEUWE HELD 4 INTRODUCTIE: DE CR-Z


Het afgebeelde model is de GT in de kleur “Horizon Turquoise Pearl” met optioneel lederen bekleding.

INTRODUCTIE: DE CR-Z 5


ZELFS HELDEN KUNNEN WEL WAT HULP GEBRUIKEN Als je van plan bent geweldige dingen te doen, is het goed om een partner te hebben. Zo werkt het met hybride technologie ook. Het ene onderdeel helpt het andere. Een hybride auto wordt aangedreven door een motor die hulp krijgt van een elektromotor. Samen zorgen ze voor optimaal vermogen bij een gering brandstofverbruik. En ze zijn non-stop aan het werk. Als de CR-Z afremt of gas terugneemt, sluiten de cilinders zich. Een aanzienlijke hoeveelheid kinetische energie wordt teruggewonnen en opgeslagen in het batterijpakket. Daarna bundelen de twee weer hun krachten voor een krachtige acceleratie met een lager brandstofverbruik. Emissies worden op deze manier continu beperkt. De CR-Z is de eerste hybride auto die twee heel speciale krachten verenigt. Een raceliefhebber met een groen hart..

6 HYBRIDE TECHNOLOGIE


HYBRIDE TECHNOLOGIE 7


8 CR-Z STYLING

Het afgebeelde model is de GT in de kleur “Horizon Turquoise Pearl” met optioneel lederen bekleding.


ÉÉN BLIK

EN DE TIJD STAAT EVEN STIL Voor helden is uitstraling alles. Voor de CR-Z geldt: wie instapt, valt op. Onze missie was een compacte, slanke, efficiënte vorm te creëren, met uitmuntende kracht en een fascinerend voorkomen. Met zachte rondingen die in één vloeiende beweging van de brede, lage voorkant, langs het dak, voorbij de antenne in de vorm van een haaienvin naar de achterkant glijden. De CR-Z is alles wat we weten over design. Scherp, maar toch elegant, en gevaarlijk gevoelig, met serieuze stopkracht.

CR-Z STYLING 9


DE KRACHT OM U TE LATEN VLIEGEN TERWIJL U STILSTAAT

10 CR-Z STYLING

Het afgebeelde model is de GT in de kleur “Horizon Turquoise Pearl”.


01

03

02

04

06

01 Achterlichtunit met LED-technologie 02 Portiergrepen in carrosseriekleur 03 Elektrisch inklapbare buitenspiegels (GT-versie)

05

07

04 Antenne in de vorm van een haaienvin 05 Sportgrille 06 Fraaie tankklep

08

07 Parkeersensoren achter (GT-versie) 08 Panorama zonnedak (optioneel op de GT-versie)

CR-Z STYLING 11


12 CR-Z STYLING

Het afgebeelde model is de GT-versie met optioneel DVD-navigatie en lederen bekleding.


DIT IS GEEN CABINE MAAR EEN COCKPIT Het gevoel perfect op de plek gehouden te worden door de sportieve kuipstoelen geeft u een veilig idee van controle. Het dashboard bestaat uit een tweelaags design, met een donkere bovenste laag die lijkt te drijven op een lichtere laag, wat zorgt voor een luchtige uitstraling. De bedieningselementen zijn ergonomisch rond de bestuurder geplaatst, zodat elke handeling binnen handbereik is. Maar laten we vooral ook niet het mooi gevormde stuur, de aluminium met leren versnellingspook* en de sportieve aluminium voetpedalen* vergeten; allemaal ontwikkeld voor een optimaal reactievermogen en soepele bediening. Druk op de startknop en ga!

*Standaard op de Sport en GT-versie.

CR-Z STYLING 13


Accessoires omvatten: Verlichte luidsprekerrand en deurvakverlichtingsset Decoratieset in carbonlook

DE BINNENKANT VERTELT ZIJN EIGEN VERHAAL Het afgebeelde model is de GT-versie met als opties lederen bekleding en het DVD-navigatiepakket. 14 CR-Z STYLING

Voor de Sport-versie kunt u kiezen voor de dealer-optie Geïntegreerd Honda navigatiesysteem met 7� kleurenscherm.


02

01

04

03

06

01 Cruisecontrol (GT-versie) 02 Verwarmde stoelen (GT-versie) 03 USB-aansluiting (Sport & GT-versie)

04 Startknop 05 Lederen bekleding (optioneel op de GT-versie) 06 Aluminium sportpedalen (Sport & GT-versie)

05

07

08

07 Climate control 08 Aluminium met lederen versnellingspook (Sport & GT-versie)

CR-Z STYLING 15


De CR-Z is zo veel dingen tegelijk. Hij is een hybride auto die geweldig zuinig met zijn brandstof omgaat, en met het milieu. Maar hij is ook nog eens indrukwekkend sportief, dankzij een unieke combinatie van de beste technologieën. Honda’s unieke Integrated Motor Assist (IMA) hybridesysteem is voor het eerst uitgerust met een krachtige 1.5 VTEC-benzinemotor. Het IMA-systeem en de motor zijn beide perfect afgestemd op een soepele handgeschakelde zesversnellingsbak. Het resultaat: prestaties die u zou verwachten van auto’s die worden aangedreven door veel grotere motoren, maar dan met veel meer koppel in het lage toerenbereik voor soepele ritjes door de stad. Voeg daar de korte, brede vorm met een laag zwaartepunt en stijlvolle aerodynamica aan toe. Dan gebeurt er iets prachtigs. Bestuurder en auto worden één. En dat is het plezier waar we het eerder over hadden.

VAN NUL TOT HELD IN MINDER DAN 10 SECONDEN

16 PRESTATIES


Het afgebeelde model is de GT in de kleur “Horizon Turquoise Pearl” met optioneel lederen bekleding.

PRESTATIES 17


Sport Mode

Normal Mode

Het nieuwe 3-Mode Drive System van de CR-Z laat u kiezen uit drie persoonlijkheden, met slechts één druk op de knop. Sport Mode legt de volledige prestaties van de hybride bloot, voor een krachtige rijervaring. Soepele, krachtige prestaties gecombineerd met het extra koppel van de Integrated Motor Assist (IMA) geven het ultieme rijgevoel. De Sport Mode past het IMA-systeem aan voor een extra boost, een perfect stuurgevoel en een opwindende rijervaring. En omdat het brandstofverbruik beperkt blijft, is dit echt een moderne manier van sportief rijden.

WAAROM ÉÉN ALTEREGO

ALS U ER DRIE KUNT HEBBEN? 18 CR-Z MODES


Econ Mode

Normal Mode geeft de beste balans tussen zuinigheid en prestaties. Een druk op de Econ Mode knop stelt het systeem in op maximale brandstofzuinigheid. Deze modus wijzigt de kleptiming en vergroot de ondersteuning door het IMA-systeem. Hierdoor wordt het benzineverbruik verlaagd. Alle instellingen, inclusief die van de airconditioning, worden afgesteld op een zo zuinig mogelijk verbruik. Econ Mode kan gekozen worden als standaardmode. Elke modus heeft een intelligent verlichtingseffect. In Sport Mode zijn de instrumenten rood verlicht. In Normal Mode of Econ Mode zijn ze blauw verlicht. Afhankelijk van hoe zuinig u rijdt, licht de schijf groen op. Een schakelindicator vertelt u wanneer u het beste kunt schakelen voor maximale zuinigheid. Bij elk van de drie modussen krijgt u een ECO-score aan het eind van de reis. Deze wordt bij uw lifetimescore opgeteld. Hoe hoger uw score, hoe vriendelijker u voor het milieu bent geweest en hoe meer benzine u bespaard hebt. EĂŠn auto, drie identiteiten; u hoeft enkel te beslissen wie u wilt zijn.

CR-Z MODES 19


HET DYNAMISCHE DUO VERMOGEN EN VEILIGHEID Motorkenmerken De krachtbron van de CR-Z is zijn 1.5 liter i-VTEC-benzinemotor, een sterk team samen met Honda’s Integrated Motor Assist (IMA) elektrische hybridetechnologie. Het IMA-systeem heeft een 14 pk elektromotor voor extra acceleratie, die ook dienstdoet als een generator. Tijdens het remmen of uitrollen produceert hij elektriciteit en levert dit aan het 100V batterijpakket. Samen geven de motoren 124 pk vrij. En met de handgeschakelde zes-versnellingsbak, is het eindresultaat een brandstofverbruik van slechts 6.1l /100km in de stad en 4.4l/100 km op de snelweg. Zuinigheid, efficiëntie en opwinding, allemaal onder één dak. Wie zei dat groen iets voor grijze muizen was? Veiligheidskenmerken Vehicle Stability Assist (VSA) voorkomt slippen. Bij slipgevaar vermindert dit systeem het motorvermogen of past een remhandeling toe op een afzonderlijk wiel. Zo houdt u alles onder controle. ABS zorgt ervoor dat de wielen tijdens hevig remmen niet blokkeren.

20 VEILIGHEID EN VERMOGEN


VEILIGHEID EN VERMOGEN 21


MEER SNUFJES DAN EEN VOLLE GEREEDSCHAPSKIST

22 KENMERKEN

Het afgebeelde model is de GT in de kleur “Horizon Turquoise Pearl”.


KENMERKEN 23


Soms wilt u niet incognito reizen. De CR-Z is standaard uitgerust met dagrijverlichting met LED technologie die automatisch aangaat als u de motor start. Uit de LED-lampjes onderin de koplampunit schijnt een dunne, doorlopende lijn van licht, wat een geweldige futuristische uitstraling en een nog betere wegverlichting geeft. ‘s Nachts nemen de krachtige koplampen met xenon verlichtingssysteem* het over, zodat u altijd kunt zien en gezien kunt worden.

LICHT IN DE DUISTERNIS VOOR WIE GEZIEN WIL WORDEN

24 KENMERKEN

*Standaard op de GT-uitvoering.


Het audiosysteem wil graag gehoord worden. Het premium audiosysteem* heeft een maximale output tot 360 watt. Het indrukwekkende geluid komt uit zes speakers en een subwoofer met een bass die de diepste dalen bereikt. Het systeem heeft een ge誰ntegreerde usb-aansluiting zodat u onderweg gemakkelijk van uw MP3-speler of i-Pod kunt genieten. U kunt vervolgens uw i-Pod bedienen via de knoppen op het dashboard, maar ook vanaf uw stuurwiel. En net zoals bij de hoofdinstrumentengroep zijn de knoppen kristalblauw verlicht zodat ze nog beter opvallen.

01

02

03

01 Radio-CD speler met aansluiting voor een MP3-speler of i-Pod

02 Subwoofer (GT-versie) 03 Sfeervolle voetenruimteverlichting (Sport & GT-versie)

KENMERKEN 25


De CR-Z is net zo praktisch als stijlvol. Hij is sportief aerodynamisch gevormd met een strak en ultralaag chassis en een brede wielbasis. Voor een supersportief rijgevoel. Zijn interieur daarentegen heeft genoeg ruimte om twee golftassen, een kinderwagen of zelfs een mountainbike in te laten verdwijnen. Hoe kan iets zo compact van buiten, zo ruim van binnen zijn? Een paradox die werkt. Dat bewijst de CR-Z.

26 DIMENSIES


Accessoires omvatten: Sportgrille Luchtinlaat decoratie 17” lichtmetalen velgen Voorskirt Zijskirt Buitenspiegelcovers Achterspoiler

ÉÉN WERELD

VERSCHILLENDE DIMENSIES

Niet alle helden zijn hetzelfde. Gelukkig komt de CR-Z met een uitgebreide serie originele accessoires om de nieuwe coupé af te stemmen op uw persoonlijke smaak. Van de decoratieset in carbonlook tot de elegante blauwe verlichtingsaccenten voor het interieur: elke accessoire maakt het geavanceerde design nóg completer. Vraag uw Honda-dealer om meer informatie over de reeks stijlvolle accessoires die beschikbaar zijn voor de CR-Z.

DIMENSIES 27


ALLES IS MOGELIJK REALISEER JE DROMEN 28 OPTIES


Het afgebeelde model is de GT in de kleur “Horizon Turquoise Pearl” met optioneel lederen bekleding.

OPTIES 29


TOTAAL UNIEK

1740mm 1395mm

2014mm

EN JE KUNT KIEZEN UIT DRIE VERSIES

4080mm

30 DE DRIE VERSIES VAN DE CR-Z

CR-Z S Eco-Assistent met 3 beschikbare modussen: Normaal, Eco & Sport VSA (Vehicle Stability Assist) bevat elektronisch stabiliteitsprogramma en traction control Dagrijverlichting met LED technologie Achterlichten met LED technologie 6 airbags: front airbags en zijairbags (voor bestuurder en voorpassagier) en gordijnairbags (voor en achter) 16� stalen velgen met wieldoppen Centrale deurvergrendeling met afstandsbediening en knipperlichtbevestiging In hoogte en diepte verstelbaar stuurwiel

Elektrisch bedienbare ramen voor In hoogte verstelbare bestuurdersstoel Buitenspiegels in carrosseriekleur met geĂŻntegreerde knipperlichten Buitenspiegels, elektrisch verstelbaar en verwarmbaar Sportieve startknop Climate control met pollenfilter Boordcomputer Radio-CD speler (MP3) 4 luidsprekers, twee voorin en twee achterin Haaienvin antenne


CR-Z SPORT (ADDITIONELE UITRUSTING TEN OPZICHTE VAN DE S-VERSIE) 16” lichtmetalen velgen Mistlampen voor Privacy glass Aluminium sportpedalen Detaillering middenconsole in chroom Hoedenplank

Stuurwiel, met leder bekleed Multifunctioneel stuurwiel met audiobediening USB aansluiting voor MP3 speler en i-Pod Tweeters Verlichting dashboardkastje

CR-Z GT (ADDITIONELE UITRUSTING TEN OPZICHTE VAN DE SPORT-VERSIE) Cruise control Xenon verlichtingssysteem met automatische koplamphoogteregeling en wasinstallatie Verwarmbare voorstoelen Elektrisch inklapbare spiegels

Premium audio systeem met subwoofer Handsfree bellen met Bluetooth®, met spraakbesturing Regensensor en verlichtingssensor Alarm

DE DRIE VERSIES VAN DE CR-Z 31


ACHT KLEUREN ALLEMAAL GROEN Brilliant Orange Metallic

Premium White Pearl

Horizon Turquoise Pearl

32 KLEUREN


Deep Sapphire Blue Pearl

Dark Pewter Metallic

Storm Silver Metallic

Crystal Black Pearl

Milano Red

KLEUREN 33


02

03

04

01

05

06

02

07

08

12

11

10

09

13

02

14

EXTERIEUR ACCESSOIRES 01 Sportgrille 02 Voorskirt 03 Zijskirt

34 ACCESSOIRES

15

04 Diffuser sierstuk 05 Luchtinlaat decoratie 06 Zwarte kofferbakdecoratie 07 Zilverkleurige kofferbakdecoratie

16

08 Rode kofferbakdecoratie 09 Spatlap 10 Zilverkleurige motorkapbelijning 11 Zwarte motorkapbelijning

17

12 Zilverkleurige zijkantbelijning 13 Zwarte zijkantbelijning 14 A-stijldecoratie

18

15 Buitenspiegelcover 16 B-stijldecoratie 17 Achterspoiler

19

18 16” lichtmetalen velgen 19 17” lichtmetalen velgen met carbon geïnspireerde look


Accessoires omvatten:

KRACHTIGE AANKLEDING

Diffuser sierstuk Zilverkleurige kofferbakdecoratie Achterspoiler Zilverkleurige zijkantbelijning Zilverkleurige motorkapbelijning Sierstootstrips zijkant Sierstootstrips achterbumper 17” lichtmetalen velgen met carbon geïnspireerde look Zijskirt Buitenspiegelcovers

CR-Z ACCESSOIRES Met accessoires beschikbaar in vier onderscheidende thema’s kunt u de CR-Z naar uw eigen wensen personaliseren. Het “Carbon” pakket omvat vloermatten en instaplijsten, een decoratieset voor het interieur, skirts en 17” lichtmetalen velgen met carbon geïnspireerde look. Het “Metallic” pakket omvat een sportgrille voor, buitenspiegelcovers, diffuser sierstuk, pilaardecoraties en verlichte luidsprekerrand. Het “Illumination” pakket omvat originele accessoires met blauwe verlichting zoals verlichte instaplijst, verlichte luidsprekerrand en deurvakverlichtingsset. Het “Coloured” pakket biedt kofferbakdecoraties in zwart, zilver of rood. Kies verstandig. Keuze genoeg.

01

05

INTERIEUR ACCESSOIRES 01 Verlichte instaplijst 02 Instaplijst 03 Decoratieset in carbonlook

02

06

04 Detail van carbonlook 05 Geïntegreerd Honda navigatiesysteem met 7” kleurenscherm (Beschikbaar op Sport-versie)

03

07

06 Bluetooth® handsfree telefoonsysteem 07 Verlichte luidsprekerrand & deurvakverlichtingsset

08

04

09

08 Brede armsteun 09 Elegante vloermat

ACCESSOIRES 35


36 WIE DROOMT WINT


WIE DROOMT

WINT Bij Honda geloven we in de kracht van dromen. The Power of Dreams. De CR-Z begon vanuit een visie op een splinternieuwe toekomst van auto-innovatie. Een totaal nieuwe categorie auto’s waar prestaties in harmonie zouden leven met superieure zuinigheid en milieuvriendelijkheid. Nu is de ultieme sporthybride gearriveerd. Een droom hebben is één ding. Een droom uit laten komen is iets heel anders. Dat gaat met vallen en opstaan. We moeten alle uitdagingen aangaan. Daarom werken we aan Advanced Safety voertuigen, luchtvaarttechnologie en onze mensachtige robot - ASIMO. Daarom bestaat de FCX Clarity brandstofcelauto al, die een grote rol speelt in onze volgende droom: Prestaties met nul emissies. Want als je je richt op het onmogelijke, doe je wellicht iets wat nooit eerder gedaan werd.

WIE DROOMT WINT 37


UW HONDA AUTOSERVICE Service is voor Honda geen modieuze kreet, maar een vanzelfsprekend onderdeel van het merk. Dat begint al meteen bij uw eerste bezoek aan uw Honda-dealer en is daarna steeds weer onderdeel van alle onderwerpen rond uw Honda. Onze belangrijkste diensten ziet u hier in een oogopslag. Gedegen koopadvies Wat u ook wilt vragen, vraag het. Uw Honda-dealer zal u oprecht, volledig en met kennis van zaken adviseren. Kosteloze waardebepaling Honda helpt met raad en daad. U krijgt een goede en serieuze waardebepaling van uw in te ruilen auto. Snel Service De autoservice zonder afspraak. Een lekke band, lege accu of schade aan de uitlaat? U kunt zonder afspraak terecht bij uw Honda-dealer voor direct herstel aan deze of andere fast-fit onderdelen van uw auto. Proefrit? Altijd! Niets levert u zoveel informatie op als een proefrit. Leer uw Honda kennen, ontdek de vele details en beleef de passie van Honda. Uw droom bereikbaar U droomt van een Honda - met de financiering of leasing door Honda komt uw droom dichterbij. Uw Honda-dealer geeft advies en maakt graag een op maat gesneden offerte.

38 OVERIGE HONDA DIENSTEN


Honda staat voor sportiviteit, veiligheid, rijplezier, betrouwbaarheid en zeer lage kosten per kilometer. Kwaliteit en zekerheid zijn bij Honda vanzelfsprekend. De basis voor succes wordt bepaald door ervaring en de relatie tussen de berijders en de Honda-dealer. Honda levert meer dan een ‘hightech’ auto alleen. Wat kunt u nog meer van Honda verwachten: Elke nieuwe Honda kent een heel leven lang een zorgeloze levensduur. Naast lage onderhoudskosten en grote service-intervallen kennen we een verstrekkende kwalitatieve garantie. • Technische garantie: 3 jaar met een maximum van 100.000 km. • IMA (Hybride) garantie: 5 jaar met een maximum van 100.000 km. • Lakgarantie: 3 jaar • Uitlaatgarantie: 5 jaar • Chassisgarantie: 10 jaar • Carrosseriegarantie: 12 jaar Een uitstekend Europees dealernetwerk biedt u zekerheid. Uw Honda-dealer biedt iedere Honda-rijder de unieke kans om binnen de normale technische garantieperiode van 3 jaar, deze technische garantie tegen een vergoeding te verlengen! Dit kan naar keuze voor een periode van 1 of 2 jaar. Een uitstekende verlenging van uw zekerheid tot 60 maanden /150.000 km met deze kentekengebonden garantie. Raadpleeg uw Honda dealer voor details en voorwaarden. Mocht u door pech in Europa stranden dan blijft Honda u optimale service verlenen. Dit geldt voor reparatie onderweg, sleephulp en vervangend vervoer. Gedurende de technische garantieperiode heeft u de zekerheid van een kosteloze mobiliteitsservice. De perfecte verzekering voor uw Honda. Uw mobiliteit wordt gegarandeerd via de Honda-dealer die al uw schades geheel verzorgt en originaliteit waarborgt. Naast een scherpe premie profiteert u van een 36 maanden lange nieuwwaardeverzekering en tot maximaal 72 maanden kosteloze garantieverlenging tot 150.000 km. met hulpverlening in Europa. Raadpleeg www.honda.nl of uw Honda-dealer. Honda Financiering op maat, flexibel en snel. Raadpleeg uw Honda-dealer.

OVERIGE HONDA DIENSTEN 39


HYBRIDE HEEFT

EEN NIEUWE HELD

Honda Nederland B.V. Tel.: 0800 - 0237323 www.honda.nl Alle in deze brochure genoemde feiten beantwoorden aan de informatie die ten tijde van de druk beschikbaar was en dienen ter informatie vooraf. Mogelijke kleurafwijkingen van de originele voertuigkleuren zijn het gevolg van druktechnische processen. De afgebeelde producten beantwoorden aan het aanbod voor Nederland. Niet alle modellen zijn vermeld, ga naar uw dealer voor informatie. De in deze catalogus afgebeelde voertuigen zijn ten dele met aanvullende accessoires tegen meerprijs uitgerust en niet alle modelversies zijn in deze catalogus opgenomen. Onder voorbehoud van wijzigingen van technische specificaties en uitrusting. Spreekt u voor de aankoop alle details door met uw Honda-dealer.

2010 Honda CR-Z brochure  

NL-brochure met veel informatie van een interessante hybride-auto - archief AutoKiosk NL

Read more
Read more
Similar to
Popular now
Just for you