Page 1

de nieuwe BMW Z

www.bmw.nl

DE NIEUWE BMW Z ZICHTBAAR RIJPLEZIER

BMW maakt rijden geweldig


Was elke eerste indruk maar zo blijvend.


Dat asfalt grijs is betekent niet dat autorijden ook kleurloos moet zijn.


Deze roadster laat u de dagelijkse sleur snel vergeten. En toch is hij zeer geschikt voor dagelijks gebruik.


We hebben zo veel mogelijk geïnvesteerd.

Opdat er zo min mogelijk uit komt.

BMW maakt rijden geweldig. Dat is het indrukwekkende resultaat van de technische hoogstandjes van onze ingenieurs, waarbij altijd één element centraal staat: uw rijplezier. Onze innovatieve techniek gaat echter verder dan alleen een hoog motorvermogen. In deze traditie past de filosofie BMW EfficientDynamics. Daartoe behoren onder meer de emissieloze waterstofaandrijving Hydrogen en binnenkort ook BMW ActiveHybrid, een intelligente combinatie van verbrandings- en elektromotor. Vandaag de dag beschikt iedere BMW reeds standaard over technieken die dynamiek en rijplezier vergroten en tegelijkertijd brandstofverbruik en CO-emissie beduidend reduceren. Elektrische stuurbekrachtiging. In tegenstelling tot bij conventionele, hydraulische stuursystemen wordt bij de elektrische stuurbekrachtiging alleen energie verbruikt tijdens een stuurbeweging. Bij een constante stuurwielstand, bijvoorbeeld bij maximum snelheid op de autoweg, is de elektromotor niet actief.

Schakelindicator. Op tijd de juiste versnelling: één van de meest effectieve en eenvoudige mogelijkheden om brandstof te besparen. De schakelindicator (aanduiding ideale versnellingskeuze; alleen in combinatie met handgeschakelde -versnellingsbak) adviseert u een hogere of lagere versnelling als deze een gunstiger brandstofverbruik mocht opleveren. Het systeem past de keuze aan uw rijstijl aan.

Lichtgewicht constructie. Waar het zin heeft passen onze ingenieurs lichte materialen, zoals aluminium, toe. Bijvoorbeeld in de frontconstructie, de motorkap, de hardtop en het onderstel van de Z. Bovendien behoort de zescilinder-in-lijn benzinemotor dankzij de toepassing van aluminium en magnesium tot de lichtste in zijn klasse. De gewichtsbesparing reduceert het brandstofverbruik en zorgt voor meer dynamiek en een optimale gewichtsverdeling over voor- en achteras.

BMW biedt meer dan  modelvarianten aan met een CO-emissie van  g/km of minder. Maar dit is slechts het begin. Onze ingenieurs werken continu aan innovatieve technieken die zorgen voor meer dynamiek en minder uitstoot.

Brake Energy Regeneration. Om de accu van elektrische energie te voorzien, wordt de dynamo bij conventionele systemen permanent door de motor aangedreven en wordt zodoende continu extra brandstof verbruikt. Het werkingsprincipe van de Brake Energy Regeneration houdt in, dat de dynamo voornamelijk stroom genereert wanneer de bestuurder het gaspedaal loslaat of remt – zo wordt de tot nu toe ongebruikte, vrijkomende kinetische energie benut voor het opladen van de accu. Dat spaart niet alleen de dynamo en de motor, maar ook brandstof.

Banden met lagere rolweerstand. Tijdens het rijden wordt een band continu vervormd. Dat kost energie en daarmee brandstof. Banden met een lagere rolweerstand reduceren deze vervorming dankzij de verbeterde constructie van de band en de toepassing van speciale materialen bij loopvlak en wangen.

BMW EfficientDynamics geeft u de mogelijkheid om een BMW te rijden met een gunstig energielabel. Een energielabel geeft aan hoe zuinig en schoon een auto is ten opzichte van directe concurrentie. Dit jaar zal  procent van alle verkochte BMW automobielen voorzien zijn van een groen energielabel A, B of C. Informeer bij uw BMW dealer naar het actuele energielabel voor het model van uw keuze of kijk op:

Energie

Personenauto

Fabrikant

BMW

Model

3 Serie Sedan E90 318d (VA71)

Brandstof

Diesel

Brandstofverbruik

4,7 liter / 100 km

gemeten volgens de test van de typegoedkeuring.

Zuinig

F G

Onzuinig CO2-uitstoot CO2 is het broeikasgas dat bij de wereldwijde klimaatverandering de belangrijkste rol speelt. Jaar van toepassing

Sommige BMW EfficientDynamics technieken zijn uitrustingsafhankelijk en niet voor alle uitvoeringen beschikbaar. Raadpleeg uw BMW dealer voor meer informatie.

Pwww.bmw.nl

Een gids betreffende het brandstofverbruik en de CO2-uitstoot met gegevens voor alle nieuwe modellen personenauto’s is gratis te verkrijgen in elk verkooppunt. Naast de brandstofefficiëntie van een auto zijn ook het rijgedrag en andere, niet-technische factoren bepalend voor het brandstofverbruik en de CO2-uitstood van een auto. Richtlijn 1999/94/EG: Etikettering personenauto’s

BMW EfficientDynamics Minder emissie. Meer vermogen.

= 1 liter op 21,3 km

A

A B C D E

Volgnummer 1

123 gram / km


Voor de standaard- en extra-uitrusting verwijzen wij naar de uitrustingstabellen.

Plaats voor twee personen. En ruimte voor van alles.

opbergvak achter de zetels

uitklapbaar vak aan bestuurderszijde bekerhouders onder de middenarmsteun

opbergvak bovenin dashboard

kledinghaken (aan beide zijden) opbergvakken in de middenconsole

doorlaadopening met foedraal

dashboardkastje

net in de voetenruimte voor de passagier

opbergvak overlangs achter de zetels

uitklapbaar vak (aan beide zijden) in portierbekleding


Voor de standaard- en extra-uitrusting verwijzen wij naar de uitrustingstabellen.

Xenon-lampen voor dim- en grootlicht, inclusief dynamische lichthoogteregeling, koplampsproeiers en vier lichtringen; bieden een aanmerkelijk betere verlichting van de rijbaan in het donker en bij slecht zicht. De lichtringen fungeren als dagrijverlichting en parkeerlicht. Adaptieve bochtverlichting met variabele lichtverdeling, inclusief hoekverlichting; verlicht ook bochten optimaal door een elektromechanische regeling van de beweegbare koplampen, zodra u de bocht instuurt. De variabele lichtverdeling van de adaptieve bochtverlichting zorgt bovendien afhankelijk van de snelheid voor een bredere of langere lichtbundel.

Verlichtingspakket, omvat o.a. instapverlichting in de portiergrepen buiten, verlichting van het opbergvak overlangs achter de zetels, ambianceverlichting, leeslampjes en verlichting van de voetenruimte.

Buitenspiegelpakket: via de ge誰ntegreerde inklapfunctie kunnen beide spiegels elektrisch worden ingeklapt en weer uitgeklapt. Inclusief stoeprandfunctie voor buitenspiegel aan passagierszijde bij achteruitrijden. Binnenspiegel, automatisch dimmend: vanaf een bepaalde lichtinval door koplampen van achteropkomend verkeer dimt de spiegel automatisch.

Inklapbare hardtop. Het tweedelige aluminium dak kan (bij stilstaande auto) via de schakelaar op de middenconsole in zeer korte tijd volledig automatisch worden geopend of gesloten. Windscherm, maakt nog plezieriger open rijden mogelijk, zonder lastige tocht en storende luchtwervelingen rondom schouders en nek. Het windscherm is inklapbaar en kan daardoor in het opbergvak overlangs achter de zetels worden opgeborgen.


Voor de standaard- en extra-uitrusting verwijzen wij naar de uitrustingstabellen.

Lichtmetalen BMW wielen in sterspaak styling  met noodloopeigenschappen,  J x  inch, banden / R .

Lichtmetalen BMW wielen in turbinestyling  met noodloopeigenschappen en bredere banden achter; voor  J x  inch met banden / R , achter , J x  inch met banden / R .

Lichtmetalen BMW wielen in multispaak styling  met noodloopeigenschappen en bredere banden achter; voor  J x  inch met banden / R , achter , J x  inch met banden / R .

Lichtmetalen BMW wielen in V-spaak styling , compound-wiel, geschroefd, met noodloopeigenschappen en bredere banden achter; voor  J x  inch met banden / R , achter , J x  inch met banden / R .

Lichtmetalen BMW wielen in V-spaak styling  met noodloopeigenschappen en bredere banden achter; voor  J x  inch met banden / R , achter  J x  inch met banden / R .


Voor de standaard- en extra-uitrusting verwijzen wij naar de uitrustingstabellen.

Sportzetels voor bestuurder en passagier. Bieden optimale zijdelingse steun dankzij de elektrisch in breedte verstelbare rugleuning; zitlengte, zithoogte, rugleuning, zithoek en bovenbeensteun zijn handmatig verstelbaar. Zetels hier afgebeeld in optioneel Exklusivleder Nappa Elfenbeinweiß. Lendensteun, voor bestuurders- en passagierszetel; elektrisch in hoogte en dikte instelbaar, voor een ergonomisch perfecte zitpositie en ter ondersteuning van de rugspieren. Middenarmsteun, opklapbaar, inclusief geïntegreerd bergvak.

Standaardzetels voor bestuurder en passagier met geïntegreerde, vaststaande hoofdsteun. Groot verstelbereik, ook voor lange personen; zithoogte en rugleuning afzonderlijk verstelbaar. Zetels hier afgebeeld in optioneel leder Kansas Korallrot. Zetelverstelling elektrisch voor bestuurder en passagier. Inclusief memory-functie (twee individuele posities) voor bestuurderszetel. Kinderzitjesbevestiging ISOFIX.

Zetelverwarming drietraps, voor bestuurders- en passagierszetel. Zitting, rugleuning en zijwangen zijn verwarmbaar en bieden in zeer korte tijd een aangenaam en warm zitoppervlak.

Met leder bekleed, multifunctioneel sportstuur. Voorzien van SunReflective Technology, waardoor de stuurwielkrans op zonnige dagen minder opwarmt. Met de geïntegreerde toetsen kunt u radio en telefoon (optie) bedienen – de handen blijven veilig aan het stuur.


Voor de standaard- en extra-uitrusting verwijzen wij naar de uitrustingstabellen.

Schakelpaddles aan met leder bekleed multifunctioneel sportstuur, voor nog sportiever schakelen (leverbaar in combinatie met automatische sporttransmissie). Stuurwielverwarming: verwarmt met een druk op de knop binnen korte tijd de stuurwielkrans; zeer aangenaam in de winter.

Dynamic Driving Control. Met dit systeem kunt u kiezen uit de instellingen ’Normal’, ’Sport’ en ’Sport+’. Zo kan de afstemming van talrijke rijdynamische componenten worden beïnvloed, zoals de feedback van de besturing, de gaspedaalkarakteristiek en de schakeltijden van de automatische sporttransmissies. Daarnaast kunt u de Dynamische Stabiliteits Controle uitschakelen (’DSC off’) of de tractiemodus inschakelen (’Traction’), die meer slip toestaat van de aangedreven wielen. Adaptief sportonderstel met variabele demperinstelling, inclusief verlaging van het onderstel met  mm. Benadrukt het dynamische karakter van de BMW Z. Het adaptieve sportonderstel zorgt voor onveranderd comfortabele rijeigenschappen in de modus ’Normal’ en voor nog meer wendbaarheid en een nog exacter weggedrag in ’Sport’ en ’Sport+’.

Handgeschakelde -versnellingsbak: maakt een zeer sportieve rijstijl mogelijk. Deze transmissie onderscheidt zich door een lichte bediening, met exacte, korte schakelwegen, en een perfecte afstemming van de verschillende versnellingen. Door de krappere spatiëring dankzij de zesde versnelling kunt u het sportieve motorkarakter nog beter benutten.

-traps automatische sporttransmissie Steptronic (links afgebeeld). Maakt zeer snelle en absoluut foutloze schakelgangen mogelijk via de keuzehendel of de schakelpaddles aan het met leder beklede sportstuur, voor een optimum aan dynamiek (leverbaar voor Z sDrivei en Z sDrivei). -traps automatische sporttransmissie met dubbele koppeling en schakelpaddles aan het stuur, voor bijzonder snel schakelen zonder onderbreking van de trekkracht; biedt maximale dynamiek en een efficiënter brandstofverbruik (leverbaar voor Z sDrivei). Keuzehendel en schakelpaddles uitgevoerd in Chrom Perlgrau.


Voor de standaard- en extra-uitrusting verwijzen wij naar de uitrustingstabellen.

Airconditioning, inclusief microfilter. In elk jaargetijde een comfortabele temperatuur in het interieur. Luchthoeveelheid en -verdeling handmatig instelbaar, -traps aanjager/ventilator. Automatische airconditioning (hier afgebeeld) inclusief automatische recirculatieschakeling (AUC), microfilter en zonne- en condenssensor. Volledig automatische temperatuurinstelling, gescheiden voor bestuurder en passagier – houdt een ingestelde temperatuur constant. Ook is een speciale roadstermodus inschakelbaar.

Radio Business CD, met -kanaals versterker, scan-functie, CD-speler, MP-decoder, automatische volumeregeling en luidsprekersysteem Stereo met zes luidsprekers. Radio Professional (hier afgebeeld), omvang als radio Business CD, met daarnaast onder andere dubbele tuner, aansluiting voor CD-wisselaar en tweeregelig display voor de uitgebreide weergave van telefoonnummers, namen en audio-/MP-titels. DAB-tuner, voor de ontvangst van digitale audioprogramma’s (in combinatie met radio Professional).

HiFi-luidsprekersysteem met digitale versterker ( Watt),  luidsprekers en digitale equalizing. Het systeem stemt de klank optimaal op het interieur van de Z af. HiFi-systeem Professional, zorgt met een digitale versterker ( Watt uitgangsvermogen) en  luidsprekers voor de beste klankweergave. CD-wisselaar voor  CD’s, met scan-functie, randomplay en MP-decoder; ingebouwd in het dashboardkastje. DVD-wisselaar, omvang en plaatsing als CDwisselaar.


Voor de standaard- en extra-uitrusting verwijzen wij naar de uitrustingstabellen.

Navigatiesysteem Professional met uitklapbaar ,-inch beeldscherm, inclusief radio Professional, iDrive-controller met Direct Access-toetsen, voorkeuzetoetsen, DVD-speler, geïntegreerde harde schijf voor navigatie- en audiobestanden, D-kaartweergave (birdview) en split-screen-functie. Spraaksturing (in combinatie met navigatiesysteem Professional): hiermee kunt u tijdens het rijden bijvoorbeeld radiozenders, navigatiebestemmingen of in het telefoonboek opgeslagen nummers kiezen. Deze worden tegelijkertijd in het control display weergegeven. TV-functie. Maakt het u mogelijk om het ,-inch control display van het navigatiesysteem Professional bij stilstaande auto ook als TV te gebruiken.

BMW Assist ondersteunt de bestuurder met verschillende diensten: o.a. automatische en handmatige noodoproep, verkeersinformatie V-Info+ en persoonljke informatiedienst. BMW Online biedt toegang tot op internet gebaseerde diensten (E-mailaccount, individuele portals voor bijv. nieuws, beurs en weer alsmede informatie uit de Google Maps databank). Internet (hier afgebeeld). Voor onbeperkt gebruik van het World Wide Web bij stilstaande auto. De iDrive-controller fungeert daarbij eenvoudigweg als computermuis.

Nog niet voor Nederland.

Voorbereiding voor mobiele telefoon met bluetooth-interface, inclusief hands-free-set, oplaadmogelijkheid en autotelefoonantenne. Via een apart verkrijgbare snap-in-adapter kan een mobiele telefoon met bluetooth- techniek worden aangesloten, die ook via iDrive (in combinatie met navigatiesysteem) kan worden bediend. Uw BMW dealer informeert u graag over de aanbevolen modellen. USB-/audiopoort, voor de aansluiting van een USB-stick of een MP-speler, eventueel uit te breiden naar de aansluiting van een Music Player in een mobiele telefoon. De opgeslagen muziekbestanden worden weergegeven op het display van de radio Professional of (in combinatie met navigatiesysteem) het control display. Bediening via het multifunctionele stuurwiel, de radio Professional of de iDrive-controller.


Voor de standaard- en extra-uitrusting verwijzen wij naar de uitrustingstabellen.

Opbergpakket: omvat twee bekerhouders onder de middenarmsteun, een opbergvak aan bestuurderszijde, een opbergvak achter de zetels, een net in de voetenruimte voor de passagier en aan de rugleuning van de zetels, een kledinghaakje aan elke rolbeugel alsook spanbanden in de bagageruimte.

Doorlaadopening met geïntegreerd foedraal, biedt nog meer gebruiksmogelijkheden voor de bagageruimte. Zo kunt u bijvoorbeeld grotere stuks bagage, zoals een tweede golftas ("), gemakkelijk vervoeren. Zowel bij geopende als bij gesloten hardtop kunt u twee paar ski’s meenemen.

Opbergmogelijkheden voor diverse voorwerpen bieden het opbergvak overlangs achter de zetels, een opbergvak bovenin het dashboard alsook onder de middenarmsteun, twee opbergvakken in de middenconsole, de uitklapbare vakken links en rechts in de portierbekleding, het dashboardkastje en het opbergvak in de bagageruimte.

Bagageruimte geheel bekleed, goed toegankelijk. Inhoud ca.  liter (bij geopende hardtop) tot  liter (bij gesloten hardtop).

BMW Welt: de aflevering van een nieuwe auto* is een van de mooiste ogenblikken voor een automobilist. Dat is een onvergetelijke dag waard – bij BMW Welt, het belevings- en aflevercentrum in München. En bij een museumbezoek, een rondleiding door de fabriek of door het Technik-Atelier ervaart u de fascinerende wereld van BMW van binnenuit.

* Aflevering in BMW Welt vooralsnog niet mogelijk voor Nederland.

BMW Service Inclusive. Over een overeengekomen periode zijn talrijke service- en onderhoudswerkzaamheden al afgedekt. Zo wordt uw mobiliteit verregaand gewaarborgd en kunnen de kosten inzichtelijk worden gehouden. Wij gebruiken uiteraard uitsluitend originele BMW onderdelen en van de in het pakket geboden diensten kunt u wereldwijd gebruikmaken bij alle deelnemende officiële BMW dealers en BMW Erkend Service Partners.


 standaarduitrusting

 extra-uitrusting

 niet leverbaar

Z sDrivei

Z sDrivei

Z sDrivei

– airbags voor bestuurder en passagier

– zijairbags voor bestuurder en passagier (hoofd/thorax)

BMW Service Inclusive

Bumpersysteem met aluminium botsdempers voor/achter tot  km/h botssnelheid regeneratief; vervormingselementen voor/achter, beschermen auto tot  km/h tegen grote schade

Centrale vergrendeling, vergrendelt portieren, kofferdeksel en tankklep

Crash-sensor

Derde remlicht

Dynamische remlichten

Dynamische Stabiliteits Controle (DSC met aanvullende functies, incl. ABS en tractiemodus DTC)

Flankbescherming, geïntegreerd

Kinderzitjesbevestiging ISOFIX, voor passagierszetel (passagiersairbag uitschakelbaar)

– schijfremmen achter, geventileerd

– schijfremmen voor, geventileerd

Rolbeugelsysteem achter de hoofdsteunen

Veiligheidsgordels, automatisch, met gordelslotspanner en spankrachtbegrenzer

Z sDrivei

Z sDrivei

Z sDrivei

Buitenspiegelpakket, incl. inklapbare spiegels en stoeprandfunctie bij achteruitrijden

Buitenspiegels in carrosseriekleur, elektrisch verstelbaar, verwarmd

Grille met verchroomde omlijsting en zwarte verticale lamellen (Z sDrivei: mat aluminium lamellen)

Hardtop, inklapbaar, elektrisch bedienbaar

Koplamphuizen in zwart

LED-knipperlicht in voorspatborden

Luchtinlaatroosters in voorbumper, zwart (Z sDrivei: mat aluminium)

Metallic lak

Type-aanduiding weglaten (zonder meerprijs)

Uitlaateindpijpen, dubbel, rond, links geplaatst

Uitlaateindpijpen, dubbel, rond, links en rechts één

Z sDrivei

Z sDrivei

Z sDrivei

– lichtmetaal sterspaak ,  inch

– lichtmetaal turbinestyling , met bredere banden achter,  inch

– lichtmetaal multispaak , met bredere banden achter,  inch

– lichtmetaal V-spaak , geschroefd, met bredere banden achter,  inch

– lichtmetaal V-spaak , met bredere banden achter,  inch

Banden met noodloopeigenschappen, incl. bandenspanningswaarschuwingssysteem

Z sDrivei

Z sDrivei

Z sDrivei

Veiligheid Airbags:

Remmen:

Exterieurdesign

Wielen en banden Wielen:

Interieurdesign Bekleding: – stof Panama

– leder Kansas

– leder Kansas, uitgebreid

BMW Individual hemelbekleding Anthrazit

Design Pure White – interieurlijsten edelhoutuitvoering Fineline anthrazit – bekleding Exklusivleder Nappa Elfenbeinweiß, uitgebreid – sportzetel voor bestuurder en passagier met geïntegreerde, vaststaande hoofdsteun

Instrumentenpaneel met ronde meters voor snelheid en toerental, alsmede voor tankinhoud en olietemperatuur

Uitgerust met SunReflective Technology.


 standaarduitrusting

 extra-uitrusting

 niet leverbaar

Z sDrivei

Z sDrivei

Z sDrivei

– Satinsilber matt

– aluminium fijngeslepen

– edelhoutuitvoering Esche Maser

Aandrijving en techniek

Z sDrivei

Z sDrivei

Z sDrivei

-versnellingsbak, handgeschakeld

-traps automatische sporttransmissie Steptronic met schakelpaddles aan het stuurwiel

-traps automatische sporttransmissie met dubbele koppeling en schakelpaddles aan het stuurwiel

Adaptief sportonderstel met  mm verlaging en demperverstelling via Dynamic Driving Control

BMW -cilinder-in-lijn benzinemotor met -kleppentechniek

BMW TwinPower Turbo

Brake Energy Regeneration

Centraal geleide achteras

Dubbele VANOS

Dynamic Driving Control

Elektrische stuurbekrachtiging

Emissienorm: EU

High Precision Injection

Lichtmetalen cilinderkop

Lichtmetalen motorblok

Parkeerrem elektromechanisch, schakelaar op middenconsole

Servotronic (snelheidsafhankelijke stuurbekrachtiging)

Valvetronic

Variabel inlaatspruitstuk

Voorwielophanging met veerbenen en dubbele onderste draaipunten

Z sDrivei

Z sDrivei

Z sDrivei

Cruise control met Active Braking (remfunctie)

Park Distance Control (PDC), voor en achter

Z sDrivei

Z sDrivei

Z sDrivei

Adaptieve bochtverlichting met variabele lichtverdeling

Binnenspiegel, automatisch dimmend

Binnenspiegel en buitenspiegels, automatisch dimmend, incl. stoeprandfunctie voor rechterbuitenspiegel

Glazen achterruit, verwarmbaar

Interieurverlichting, middenvoor, met vertraagde in- en uitschakeling

LICHT AAN-waarschuwing

Regensensor, incl. automatische lichtschakeling

Verlichtingspakket, o.a. met uitstapverlichting, instapverlichting in de portiergrepen, verlichting van voetenruimte en opbergvak overlangs achter de zetels, ambianceverlichting

Voorruit met grijze baan

Voorruitsproeiers, verwarmd

Warmtewerend glas, voorruit en zijruiten, groen getint

Xenon-lampen voor dim-/grootlicht, incl. koplampsproeiers, vier lichtringen voor dagrijverlichting en parkeerlicht en dynamische lichthoogteregeling

Z sDrivei

Z sDrivei

Z sDrivei

Airconditioning

Airconditioning, automatisch

Interieurdesign Interieurlijsten:

BMW ConnectedDrive – assistentiesystemen

Verlichting en zicht

Interieur


 standaarduitrusting

 extra-uitrusting

 niet leverbaar

Z sDrivei

Z sDrivei

Z sDrivei

Gevarendriehoek en LifeHammer

Stuurkolom, handmatig in hoogte en lengte verstelbaar

– met leder bekleed sportstuur, multifunctioneel (met SunReflective Technology)

– stuurwielrand verwarmd

– lendensteun voor bestuurder en passagier

– sportzetel voor bestuurder en passagier met geïntegreerde, vaste hoofdsteun

– standaardzetel voor bestuurder en passagier met geïntegreerde, vaste hoofdsteun

– zetelverstelling, elektrisch, met memory-functie voor bestuurderszetel

– zetelverwarming voor bestuurder en passagier

Zonnekleppen met make-up spiegel incl. afdekking, voor bestuurder en passagier

Z sDrivei

Z sDrivei

Z sDrivei

Afstandsbediening voor centrale vergrendeling

Alarmsysteem

Bagageruimte, volledig bekleed met stof, verlicht, inhoud ca.  –  liter

Dashboardkastje, afsluitbaar

Doorlaadopening met geïntegreerd foedraal

Middenarmsteun

Opbergpakket, incl. bekerhouders

Opbergvak overlangs achter de zetels, incl. bevestigingsogen

Personal Profile, persoonlijke voorkeursinstelling van diverse autofuncties

Raambediening elektrisch, met trek-/drukschakelaar en inklembeveiliging

Rokersuitvoering (niet-rokersuitvoering zonder meerprijs)

Schakelpookknop en -balg in leder

Start-/stopknop

Windscherm

Z sDrivei

Z sDrivei

Z sDrivei

– aux in-aansluiting

– CD-wisselaar, voor  CD’s

– DAB-tuner voor de ontvangst van digitale radioprogramma’s

– DVD-wisselaar, voor  DVD’s

– HiFi-luidsprekersysteem

– HiFi-systeem Professional

– radio Business CD, incl. MP-decoder

– radio Professional, incl. MP-decoder

– uitbreidingsmogelijkheid voor aansluiting Music Player van mobiele telefoon

– USB-/audiopoort

– BMW Assist

– BMW Online

– internet

Boordcomputer

Navigatiesysteem Professional, incl. radio Professional, met uitklapbaar ,-inch beeldscherm, geïntegreerde harde schijf voor navigatiemateriaal en audiobestanden, iDrive-controller met Direct Access-toetsen en acht voorkeuzetoetsen

Spraaksturing

Telefoon: voorbereiding voor mobiele telefoon met bluetooth-interface

TV-functie (uitsluitend i.c.m. navigatiesysteem Professional) voor analoge en digitale ontvangst (DVB-T)

Interieur

Stuurwiel:

Zetels/zitcomfort:

Comfort en interieuruitrusting

Entertainment, communicatie en informatie Audio:

BMW ConnectedDrive – telematicadiensten:

Nog niet voor Nederland.


Gewicht

Z sDrivei

Z sDrivei

Z sDrivei

Ledig gewicht

kg

 []

 []

 []

Toelaatbaar totaalgewicht

kg

 []

 []

 []

Laadvermogen

kg







Toelaatbare asbelasting voor/achter

kg

/

/

/

Z sDrivei

Z sDrivei

Z sDrivei

Motor Cilinders/kleppen per cilinder Cilinderinhoud Slag/boring Max. vermogen/toerental

Max. koppel/toerental Compressieverhouding

/

/

/

cm







mm

,/,

,/,

,/,

kW//min

/

/

/

(pk//min)

/

/

/

Nm//min

/

/

/–

,

,

,

Z sDrivei

Z sDrivei

Z sDrivei

,/,/,

,/,/,

,/,/,

,/,/,

,/,/,

,/,/,

R:

,

,

,

:

,

,

,

Z sDrivei

Z sDrivei

Z sDrivei

:

Transmissie Overbrengingsverhouding standaard versnellingsbak

I/II/III: IV/V/VI:

Eindreductie

Rijprestaties Topsnelheid Acceleratie – km/h

km/h s

Verbruik

 []





, [,]

, [,]

, [,]

Z sDrivei

Z sDrivei

Z sDrivei , [,]

Binnen bebouwde kom

l/ km

, [,]

, [,]

Buiten bebouwde kom

l/ km

, [,]

, [,]

, [,]

Gemiddeld

l/ km

, [,]

, [,]

, [,]

g/km

 []

 []

 []







Z sDrivei

Z sDrivei

Z sDrivei

voor

/ R  W

/ R  W

/ R  W

achter

/ R  W

/ R  W

/ R  W

CO-emissie Tankinhoud, ca.

I

Wielen en banden Bandenmaat

Wielmaat

 J x 

 J x 

/, J x 

Materiaal

lichtmetaal

lichtmetaal

lichtmetaal

Z sDrivei

Z sDrivei

Z sDrivei

Elektrische installatie Accu Dynamo

Ah







A







W








* 









 

* maximale hoofdruimte



 (Z sDrivei: )





Alle afmetingen in de technische tekeningen in mm. Inhoud bagageruimte ca.  (hardtop geopend) –  (hardtop gesloten) liter.

Fabrieksopgave. De RDW gewichten liggen  kg lager. Ledig gewicht geldt voor auto’s in standaarduitvoering. Speciale uitrusting en accessoires kunnen dit gewicht verhogen. De benzinemotoren van de BMW Z zijn geschikt voor een brandstofkwaliteit van RON  en hoger, met een maximaal ethanol-aandeel van  % (E). Het gebruik van een brandstofkwaliteit van RON  wordt aangeraden. De hier vermelde waarden voor vermogen, rijprestaties en verbruik gelden bij gebruik van een brandstofkwaliteit van RON .  De benzinemotoren in de BMW Z voldoen aan de EU-emissienorm. Als basis voor de verbruiksgegevens geldt de ECE-rijcyclus. De metingen worden voor eenderde binnen de 

bebouwde kom en voor tweederde buiten de bebouwde kom verricht. Behalve het verbruik wordt ook de CO-emissie gemeten. Het verbruik geldt voor modellen in standaarduitvoering. Extra-uitrusting, zoals bredere banden, kan het verbruik wezenlijk beïnvloeden.  Elektronisch begrensd.  De maximale hoogte van het dak bij openen bedraagt . mm.

Waarden tussen [ ] gelden voor uitvoeringen met automatische sporttransmissie.


meer over BMW

www.bmw.nl

BMW maakt rijden geweldig

BMW recycling. Uw BMW is als product een bestanddeel van een omvangrijk recyclingconcept. Wat houdt dit concreet in? Al bij de ontwikkeling van elk BMW model worden belangrijke voorwaarden gesteld met het oog op recycling. Zo stelt BMW bij de keuze en verwerking van materialen voorop dat natuurlijke hulpbronnen en het milieu zoveel mogelijk worden ontzien. Iedere BMW wordt zodanig gebouwd dat deze zich na zijn autoleven probleemloos en economisch laat hergebruiken. Sinds  doen we op dit gebied waardevolle kennis en ervaring op in het unieke BMW Recycling- en Demontagecentrum (RDZ) bij München. Deze brochure behandelt de Nederlandse versies. De afgebeelde uitvoeringen bevatten deels accessoires die niet tot de standaarduitrusting behoren. In andere lidstaten van de Europese Unie zijn, op grond van onder meer wettelijke bepalingen, afwijkingen mogelijk van de hier beschreven uitvoeringen en uitrustingen, in standaard- en/of optionele specificaties. Raadpleeg uw BMW dealer over de door hem aangeboden uitvoeringsconfiguraties. Wijzigingen in constructie en/of uitrusting, alsmede drukfouten, voorbehouden. © BMW AG, München/Duitsland. Nadruk, geheel of gedeeltelijk, uitsluitend met schriftelijke toestemming

9 11 003 199 65 2 2009 VB. Gedrukt in Duitsland 2009.

van BMW AG, München.

2010 BMW Z4 brochure  

Nederlandse bochure van de BMW Z4, modeljaar 2010.

Read more
Read more
Similar to
Popular now
Just for you