Page 1

BMW X6

www.bmw.nl

BMW X6 PLEZIER IS FASCINEREND VEELZIJDIG BMW EfficientDynamics

Minder emissie. Meer vermogen.

BMW maakt rijden geweldig


THE BMW X6. De eerste Sports Activity CoupĂŠ met Dynamic Performance Control.

BMW EfďŹ cientDynamics

Minder emissie. Meer vermogen.


DE KRACHT OM GEBAANDE PADEN TE VERLATEN.


U GAAT GRAAG UW EIGEN WEG. DE BMW X6 MAAKT HET MOGELIJK.


BIJ DE BMW X6 IS ALLES IN BALANS. MISSCHIEN BRENGT DAT U JUIST WEL UIT UW EVENWICHT.


DE WEG KENT VELE GEVAREN. DE BMW X6 IS ER NIET VAN ONDER DE INDRUK.


EEN NIEUWE UITDAGING VOOR BOCHTEN: BMW INTRODUCEERT DYNAMIC PERFORMANCE CONTROL.


SPORTIVITEIT BEGINT BIJ 0 KM/H.


ZITPLAATS VINDEN WE EIGENLIJK EEN TE BEPERKT BEGRIP.


OPDAT ER ZO MIN MOGELIJK UIT KOMT.

WE HEBBEN ZO VEEL MOGELIJK GEÏNVESTEERD. BMW maakt rijden geweldig. Dat is het indrukwekkende resultaat van de technische hoogstandjes van onze ingenieurs, waarbij altijd één element centraal staat: uw rijplezier. Onze innovatieve techniek gaat echter verder dan alleen een hoog motorvermogen. In deze traditie past de meervoudig onderscheiden BMW EfficientDynamics technologie. Daartoe behoren onder meer de waterstofaandrijving Hydrogen, waarmee de BMW Hydrogen 7 geheel emissievrij is, en ook BMW ActiveHybrid, een intelligente combinatie van verbrandings- en elektromotor. Vandaag de dag beschikt iedere BMW reeds standaard over technieken die dynamiek en rijplezier vergroten en tegelijkertijd brandstofverbruik en CO2-emissie beduidend reduceren.

High Precision Injection Bij deze nieuwste generatie directe benzine-inspuiting zijn de piëzo-injectoren dicht bij de bougies geplaatst. Daar spuiten ze de brandstof onder hoge druk en met uiterste precisie in de verbrandingsruimte. Door de centrale plaatsing van de injectoren wordt slechts een deel van de verbrandingsruimte met een gemakkelijk ontsteekbaar benzineluchtmengsel gevuld. Dit zorgt ervoor dat de motor in het vaak gebruikte deellastbereik op een arm mengsel rijdt en daarmee bijzonder effi ciënt functioneert.

Luchtklepregeling De motorkoeling met lucht veroorzaakt een hogere luchtweerstand. Daarom hebben wij regelbare luchtkleppen ontwikkeld. Het motormanagement opent deze kleppen alleen wanneer de maximale hoeveelheid koellucht nodig is. Onder normale rijomstandigheden en bij normale buitentemperaturen blijven de luchtkleppen gesloten, wat bijdraagt aan de reductie van luchtweerstand en brandstofverbruik. Ook komt de motor na een koude start sneller op temperatuur.

Banden met lagere rolweerstand Tijdens het rijden wordt een band continu vervormd. Dat kost energie en daarmee brandstof. Banden met een lagere rolweerstand reduceren deze vervorming dankzij de verbeterde constructie van de band en de toepassing van speciale materialen bij loopvlak en wangen.

Brake Energy Regeneration Om de accu van elektrische energie te voorzien, wordt de dynamo permanent door de motor aangedreven en wordt zodoende extra brandstof verbruikt. Het werkingsprincipe van de Brake Energy Regeneration houdt in, dat de dynamo voornamelijk stroom genereert wanneer de bestuurder het gaspedaal loslaat of remt – zo wordt de tot nu toe ongebruikte, vrijkomende kinetische energie benut voor het opladen van de accu. Dat spaart niet alleen de dynamo en de motor, maar ook brandstof. Sommige BMW EfficientDynamics technieken zijn uitrustingsafhankelijk en niet voor alle uitvoeringen beschikbaar. Raadpleeg uw BMW dealer voor meer informatie.

BMW biedt per maart 2010 vijftig modelvarianten aan met een CO2-emissie van 140 g/km of minder. Onze ingenieurs werken continu aan innovatieve technieken die zorgen voor meer dynamiek, een geringer brandstofverbruik en minder emissie. BMW Effi cientDynamics geeft u de mogelijkheid om een BMW te rijden met een gunstig energielabel. Een energielabel geeft aan hoe zuinig een auto is ten opzichte van een auto uit hetzelfde segment. In 2009 was reeds 83 procent van alle verkochte BMW automobielen voorzien van een groen energielabel A, B of C. Zelfs 75 procent van de verkochte BMW automobielen was voorzien van een A- of B-label. Informeer bij uw BMW dealer naar het actuele energielabel voor het model van uw keuze of kijk op: www.bmw.nl

BMW Effi cientDynamics

Minder emissie. Meer vermogen.


Voor de standaard- en extra-uitrusting verwijzen wij naar de uitrustingstabellen.

Xenon-lampen voor dim- en grootlicht, inclusief dynamische lichthoogteregeling en koplampsproeiers; bieden een aanmerkelijk betere verlichting van de rijbaan in het donker en bij slecht zicht. De vier lichtringen fungeren als stads- en parkeerverlichting. De adaptieve bochtverlichting met variabele lichtverdeling inclusief hoekverlichting verlicht bochten optimaal door de beweegbare koplampen, zodra u instuurt. Daarbij wordt op hellend of dalend wegdek de lichtbundel automatisch verticaal aangepast (alleen i.c.m. Xenon-lampen). Bij richting aangeven en bij een stuuruitslag vanaf 10 graden wordt de in de mistlampen geĂŻntegreerde hoekverlichting automatisch geactiveerd, ook al in stilstand. De grootlichtassistent biedt nog meer rijcomfort in het donker door automatisch te schakelen tussen groot- en dimlicht.

Mistlampen in Freiform-techniek, geĂŻntegreerd in de voorbumper, zorgen voor extra veiligheid bij slecht zicht.

Koplampsproeiers, voor een optimale lichtsterkte onder alle omstandigheden. Tegelijk met de voorruit worden ook de koplampglazen automatisch gereinigd (bij ingeschakelde verlichting).

Verlichtingspakket, omvat uitstapverlichting, instapverlichting in de portiergrepen buiten, verlichting in de voetenruimte achterin, leeslampjes achterin, alsmede indirect verlichte portiervakken.

Dynamische remlichten: helpen achteropkomend verkeer om uw remmanoeuvre beter in te schatten. Bij normaal remmen is het lichtoppervlak groot. Pas bij een noodremmanoeuvre gaan de lichten knipperen. Zo kan achteropkomend verkeer beter onderscheid maken tussen licht afremmen en een noodstop – voor nog meer actieve veiligheid.


Voor de standaard- en extra-uitrusting verwijzen wij naar de uitrustingstabellen.

Regensensor, incl. automatische lichtschakeling: eenmaal geactiveerd zet de regensensor, afhankelijk van de hoeveelheid neerslag, automatisch de ruitenwissers in werking en regelt zelfstandig de wisfrequentie. De ge誰ntegreerde automatische lichtschakeling zorgt voor het inschakelen van het dimlicht bij het invallen van de duisternis en bij het inrijden van een tunnel of parkeergarage.

Buitenspiegels, elektrisch verstelbaar. Spiegelhuizen uitgevoerd in carrosseriekleur; asferisch, blauw getint, verwarmd spiegelglas. Buitenspiegels, automatisch dimmend, elektrisch inklapbaar, incl. stoeprandfunctie en automatisch dimmende binnenspiegel. Uitrusting als boven beschreven. Vanaf een bepaalde lichtinval door koplampen van achteropkomend verkeer dimmen de spiegels automatisch.

Warmtewerend glas voor de achterportierruiten en achterste zijruiten, alsmede de achterruit. De extra-getinte ruiten reduceren de onaangename opwarming van het interieur bij hoge buitentemperaturen.

Dakdraagsysteem, mat zilver: harmonieus op het design van de auto afgestemd systeem als basis voor een multifunctionele BMW dakdragereenheid. Zo kunt u gemakkelijk en veilig extra bagage, fietsen, surfplanken en dergelijke vervoeren.

Dakdraagsysteem, mat zwart: voor een nog individueler uitstraling van uw X6 is het dakdraagsysteem ook verkrijgbaar in mat zwart.

Treeplanken (105 mm breed) van aluminium, met rubberinzetjes. Verlenen de BMW X6 een nog sportievere uitstraling.

BMW Individual hoogglans Shadow Line, omvat in hoogglans zwart uitgevoerde raamlijsten en raamschachtafdekkingen. Soft-Close-Automatic trekt alle portieren elektrisch zachtjes in het slot.


Voor de standaard- en extra-uitrusting verwijzen wij naar de uitrustingstabellen.

Grille met titaniumkleurige spijlen en verchroomde rand; hier afgebeeld in combinatie met het sportpakket.

Uitlaatpijpen: de uitlaat van de X6 xDrive50i en ActiveHybrid X6 met twee rechthoekige eindpijpen is uitgevoerd in hoogwaardig roestvrijstaal. De eindpijpen zijn voorzien van een verchroomd sierstuk.

Uitlaatpijpen: de X6 xDrive35i, X6 xDrive30d en X6 xDrive40d zijn voorzien van twee enkelpijps uitlaten. Het uitlaatsysteem is uitgevoerd in hoogwaardig roestvrijstaal. De eindpijpen zijn voorzien van een verchroomd sierstuk.


Voor de standaard- en extra-uitrusting verwijzen wij naar de uitrustingstabellen.

Lichtmetalen BMW wielen in sterspaak styling 232, 9 J x 19 inch, bandenmaat 255/50 R 19 (banden met noodloopeigenschappen).

Lichtmetalen BMW wielen in V-spaak styling 257, 9 J x 19 inch, bandenmaat 255/50 R 19 (banden met noodloopeigenschappen).

Lichtmetalen BMW wielen in sterspaak styling 258, met bredere banden achter: vóór 9 J x 19 inch en bandenmaat 255/50 R 19; achter 10 J x 19 inch en bandenmaat 285/45 R 19 (banden met noodloopeigenschappen).

Lichtmetalen BMW wielen in sterspaak styling 259, met bredere banden achter: vóór 10 J x 20 inch en bandenmaat 275/40 R 20; achter 11 J x 20 inch en bandenmaat 315/35 R 20 (banden met noodloopeigenschappen).

Lichtmetalen BMW wielen in Y-spaak styling 214, met bredere banden achter: vóór 10 J x 20 inch en bandenmaat 275/40 R 20; achter 11 J x 20 inch en bandenmaat 315/35 R 20 (banden met noodloopeigenschappen).

Lichtmetalen BMW wielen Streamline 297 in aërodesign met bredere achterbanden en noodloopeigenschappen. Voor 10 J x 20 inch en bandenmaat 275/40 R 20; achter 11 J x 20 inch en bandenmaat 315/35 R 20.


Voor de standaard- en extra-uitrusting verwijzen wij naar de uitrustingstabellen.

Met leder bekleed multifunctioneel sportstuur, driespaaks, met schakelpaddles. Via de toetsen kunnen bijvoorbeeld radio en telefoon worden bediend. Twee toetsen zijn individueel programmeerbaar. Lane Departure Warning herkent via een camera wanneer u onbedoeld de rijbaanmarkering dreigt te overschrijden, en waarschuwt tijdig door een trilling in het stuur.

Spraaksturing. Hiermee kunt u tijdens het rijden bijvoorbeeld radiozenders, navigatiebestemmingen of telefoonverbindingen aansturen; deze worden tegelijkertijd getoond in het control display. Deze functie is inbegrepen in de uitrusting navigatiesysteem Professional.

Verwarmd stuurwiel: met een druk op de knop kan de stuurwielrand snel worden verwarmd – bijzonder aangenaam in de winter.

Start-/stopknop. Maakt samen met de afstandsbediening het starten van de motor mogelijk. Eerst wordt de afstandsbediening in de contactschakelaar geschoven. Daarna kunt u de motor van uw X6 met een druk op de knop starten en afzetten. De ActiveHybrid X6 heeft een elektromotor voor de geruisarme motorstart (Hybrid Start/Stop).

Dynamic Performance Control weergave. Toont hoe de xDrive het aandrijfkoppel over voor- en achteras verdeelt en hoe de Dynamic Performance Control de aandrijfkracht over het linker- en rechterachterwiel verdeelt.


Voor de standaard- en extra-uitrusting verwijzen wij naar de uitrustingstabellen.

Controller. Met deze draai-/drukknop regelt u nagenoeg intuïtief vele functies via het control display. Met de Direct Access-toetsen zijn de menu's CD, radio, navigatie en telefoon direct oproepbaar. De drie andere toetsen Menu, Option en Back vergemakkelijken de bediening.

Voorkeuzetoetsen: de acht toetsen kunnen individueel worden geprogrammeerd met de door bestuurder en voorpassagier frequent gebruikte functies van navigatiesysteem, audio en telefoon. Licht aanraken van een toets geeft de daaronder opgeslagen functie weer op het control display; door de toets in te drukken wordt de functie direct geactiveerd.

Control display met 6,5-inch kleurenbeeldscherm. Maakt de weergave mogelijk van alle functies die met de iDrive-controller worden geregeld (bijv. boordcomputer of radio). In combinatie met het navigatiesysteem Professional is het formaat van het kleurenbeeldscherm 8,8 inch.

Navigatiesysteem Professional met 8,8-inch hoge-resolutie kleurenbeeldscherm. Inclusief harde schijf, ook voor muziekbestanden, die vanaf CD, MP3-speler of USB-stick kunnen worden opgeslagen. Dynamische routeplanning met verkeersgeleiding via de spraakcomputer of 3Droutekaart. Met de split-screen-functie kan het beeldscherm worden verdeeld en kunt u bijvoorbeeld tegelijk radio en navigatiesysteem laten weergeven.

TV-functie. Maakt het u mogelijk om het 8,8-inch control display bij stilstaande auto ook als TV te gebruiken. Geschikt voor de ontvangst van analoog en digitaal uitgezonden programma’s.

Achteruitrijcamera met Top View: wanneer de achteruit wordt ingeschakeld, tonen een in de achterklep geïntegreerde camera en camera’s in de buitenspiegels via het control display de ruimte rondom de auto. Het groothoekbeeld geeft optimaal overzicht bij het achteruitrijden. Interactieve lijnen geven daarbij bijvoorbeeld aan, of de gekozen parkeerplaats groot genoeg is.

Park Distance Control (PDC), achter of vóór en achter, maakt parkeren en manoeuvreren in kleine ruimten gemakkelijker. De afstand tussen uw auto en een obstakel wordt akoestisch – en optisch in het control display – gemeld. Side View zorgt voor een beter zicht bij het uitrijden van onoverzichtelijke uitritten en zijwegen. In de voorbumper zijn aan beide zijkanten camera’s geïntegreerd. De beeldweergave hiervan geschiedt via het control display.

Interieurvoorverwarming inclusief afstandsbediening. Ideaal bij lage buitentemperaturen. Door een druk op de knop kunt u van tevoren het interieur verwarmen en de ruiten condens- of ijsvrij maken.


Voor de standaard- en extra-uitrusting verwijzen wij naar de uitrustingstabellen.

Cruise control met Active Braking (remfunctie; ActiveHybrid zonder remfunctie): houdt een ingestelde snelheid continu aan. Active Cruise Control (ACC) met Stop & Go functie: maakt rijden met een vooraf ingestelde snelheid mogelijk. Bij het rijden in druk verkeer past uw BMW de snelheid aan een langzamer rijdende voorligger aan en houdt dan automatisch een vooraf gekozen afstand aan.

8-traps automatische transmissie Steptronic. De elektrische overbrenging (Shift-byWire) maakt zeer snelle en absoluut foutloze schakelgangen mogelijk, voor een optimum aan dynamiek. De ActiveHybrid X6 heeft een 7-traps Two-Mode automatische transmissie (actieve aandrijving).

Elektromechanische parkeerrem. Met de schakelaar op de middenconsole kunt u de parkeerrem van de X6 eenvoudig activeren en ontgrendelen. De Auto-Hold-functie voorkomt bovendien bij het wegrijden op een helling (gedurende 1,5 seconden) dat de auto achteruitrolt. Sporttoets: met de in de uitrusting Adaptive Drive begrepen sporttoets kunt u een straffere onderstelafstemming selecteren.

Bekerhouders twee voorin en twee achter, geïntegreerd in de middenconsole.

Middenarmsteun vóór, op de middenconsole, voor bestuurder en voorpassagier separaat opklapbaar, inclusief opbergvak voor kleine voorwerpen.

Opbergvakken voor kleine voorwerpen bevinden zich in de middenconsole achterin, in de portieren vóór en achter, en rechts achterin de auto. Aux in-aansluiting, voor de weergave van een externe audiobron (o.a. MP3-speler).

Kneepads aan de middenconsole, voor bestuurder en voorpassagier, bieden meer comfort en zijdelingse steun – prettig in snel genomen bochten.


Voor de standaard- en extra-uitrusting verwijzen wij naar de uitrustingstabellen.

Automatische airconditioning, inclusief microfilter. Zorgt zo snel mogelijk voor het door u gewenste interieurklimaat. Automatische temperatuur- en luchthoeveelheidsregeling, ventilatie achterin; weergave en instellingen via het control display.

Automatische airconditioning met 2 zones, incl. automatische recirculatieregeling (AUC), zonne- en condenssensor, individuele automatische temperatuur- en luchthoeveelheidsregeling voor bestuurder en voorpassagier. Weergave en instellingen via het control display.

Automatische airconditioning met 4 zones, uitrusting als automatische airconditioning met 2 zones, met bovendien individuele automatische temperatuurregeling, aanjager en voetenruimteverwarming voor de achterpassagiers.

Radio Professional, met 4-kanaals versterker, 2-tuner-ontvangst, antenne-diversity, scan-functie, CD-speler, MP3-decoder en zes luidsprekers. USB-/audiopoort onder de middenarmsteun vóór. Voor het inpluggen van een USB-stick of MP3-speler. Zo kunt u bijvoorbeeld de daarop opgeslagen audiobestanden afspelen. DAB-tuner voor de ontvangst van digitale audioprogramma’s.

CD-wisselaar voor 6 CD’s; single slot (CD’s separaat te laden), met scan-functie, random-play en MP3-decoder, geïntegreerd in het dashboardkastje. DVD-wisselaar voor 6 DVD’s. Functie-omvang bij standaard control display als CD-wisselaar; in combinatie met TV-functie of navigatiesysteem Professional bovendien met video-functie.

HiFi System, digitale versterker met 205 watt uitgangsvermogen, digitale equalizing en 12 luidsprekers. HiFi System Professional. Een digitale versterker met 600 watt uitgangsvermogen en 16 luidsprekers zorgen voor een ruimtelijk perfect klankbeeld. BMW Individual High End Audio System met 9-kanaals digitale versterker (uitgangsvermogen: 825 Watt) levert met zijn 16 bijzonder krachtige, speciale luidsprekers een klankbeeld met de kwaliteit van een concertzaal. Volume en equalizing passen zich automatisch aan de snelheid van de auto aan.

Head-Up Display: biedt de bestuurder direct in het gezichtsveld relevante rij-informatie, zoals de snelheid. Speed Limit Info informeert de bestuurder over actueel geldende snelheidsbeperkingen en geeft deze weer in het info display of het optionele Head-Up Display (uitsluitend leverbaar i.c.m. navigatiesysteem Professional).


Voor de standaard- en extra-uitrusting verwijzen wij naar de uitrustingstabellen.

BMW Individual dashboard met bekleding in leder, voor een bijzonder exclusieve ambiance.

Sportzetels voor bestuurder en voorpassagier. Geprononceerde zijvullingen zorgen voor een optimale zijdelingse steun, onder alle rijomstandigheden. Zithoogte, zithoek en rugleuning zijn elektrisch verstelbaar; de bovenbeensteun is handmatig verstelbaar. Inclusief actieve hoofdsteunen. Memory-functie voor bestuurderszetel, buitenspiegels en elektrisch verstelbare stuurkolom met instaphulp. Niet leverbaar in combinatie met stof Twill.

Standaardzetels met handmatige verstelling van zitlengte, zithoek (bestuurderszetel) en hoofdsteun (hoogte en hoek), en elektrisch verstelbare zithoogte en rugleuning. Inclusief actieve hoofdsteunen.

Comfortzetels, geheel elektrisch verstelbaar, voor bestuurder en voorpassagier, inclusief actieve comfort-hoofdsteunen (buitenste hoofdsteunvlak handmatig verstelbaar). Bovenzijde rugleuning, breedte rugleuning, hoofdsteunhoogte en lendensteun zijn apart verstelbaar. Memory-functie voor bestuurders- en voorpassagierszetel; voor bestuurderszetel inclusief buitenspiegels en elektrisch verstelbare stuurkolom met instaphulp. Alleen i.c.m. lederen bekleding en automatische airconditioning met 2 of 4 zones.

Zetels achterin (twee), niet verstelbaar, uitgevoerd als individuele, ergonomisch gevormde zetels met middenconsole en ge誰ntegreerde hoofdsteun; inclusief uitklapbare middenarmsteun en twee in de middenconsole geplaatste bekerhouders.


Voor de standaard- en extra-uitrusting verwijzen wij naar de uitrustingstabellen.

Zonwerend rolgordijn voor de achterportierruiten, handmatig bediend. Biedt bescherming tegen fel zonlicht.

Zetelverstelling, elektrisch, voor beide voorzetels. Met memory-functie voor bestuurderszetel, stuurkolom en buitenspiegels. Inclusief elektrische verstelling van de stuurkolom en instaphulp. Lendensteun, voor bestuurders- en voorpassagierszetel, elektrisch in hoogte en dikte verstelbaar, voor een ergonomisch perfecte zitpositie en ter ondersteuning van de rugspieren.

Zetelverwarming voor bestuurders- en voorpassagierszetel. De drietraps verwarming van zitting en rugleuning zorgt in zeer korte tijd voor een aangenaam warm zitoppervlak.

Glazen schuif-/kanteldak, elektrisch, inclusief tipfunctie, inklembeveiliging en comfortopening/-sluiting.

BMW Individual hemelbekleding Anthrazit. Bovendien zijn de panelen op de A-, B-, C- en D-stijlen, alsmede de zonnekleppen en de dakhandgrepen, uitgevoerd in zwart. Inbegrepen in sportpakket.

Automatisch dimmende binnenspiegel en buitenspiegels: vanaf een bepaalde lichtinval door koplampen van achteropkomend verkeer dimmen de spiegels automatisch. Met inklapfunctie voor de buitenspiegels. Alarmsysteem met radiografische afstandsbediening. Bij poging tot inbraak en manipulaties aan de auto slaat het systeem akoestisch alarm. Tegelijkertijd worden de alarmknipperlichten ingeschakeld.

1

Alleen in combinatie met leder Nevada, geperforeerd, of met BMW Individual leder Merino met perforatie, alsmede comfortzetels of actiefzetel.

Actieve zetelventilatie1. Zorgt door een koele en aangename zetel voor aanmerkelijk meer comfort, met ventilatoren in zitting en rugleuning. Voor bestuurders- en voorpassagierszetel. Actiefzetel voor bestuurder. De twee helften van de zitting bewegen in een cyclisch patroon tegengesteld op en neer. Voor ontspanning van bekken en rug. Alleen in combinatie met comfortzetels en actieve zetelventilatie).


Voor de standaard- en extra-uitrusting verwijzen wij naar de uitrustingstabellen.

Rugleuning zetels achterin asymmetrisch gedeeld neerklapbaar (60 : 40).

Het inklapbare bagageafdekscherm kan eenvoudig worden uitgenomen en onder de bagageruimtevloer worden opgeborgen.

Opbergpakket: omvat onder meer een opbergvak in de middenconsole met 12V-contactdoos en twee fixeerrails met vier vergrendelbare bevestigingsogen in de bagageruimtevloer, alsmede spanbanden aan de zijkanten van de bagageruimte.

Adaptief bevestigingssysteem, voor het veilig fixeren van bagage in de bagageruimte (leverbaar in combinatie met opbergpakket).


Voor de standaard- en extra-uitrusting verwijzen wij naar de uitrustingstabellen.

DVD-systeem achterin. Biedt een onafhankelijk regelbare DVD-speler met een uitklapbaar LCD-kleurenbeeldscherm in 8-inch formaat. Het systeem laat zich draadloos op afstand bedienen en heeft aansluitingen voor twee koptelefoons en een externe videobron. Met voorbereiding voor draadloze koptelefoons.

Bekerhouders, geïntegreerd in de middenconsole achterin.

Zetelverwarming voor zitplaatsen achterin; de tweetraps verwarming zorgt in zeer korte tijd voor een aangenaam warm zitoppervlak in zitting en rugleuning (uitsluitend leverbaar in combinatie met bekleding in leder).

Skifoedraal: biedt de mogelijkheid om (met vier personen aan boord) vier paar ski’s schoon en veilig in het interieur van de auto te vervoeren. Indien het skifoedraal niet wordt gebruikt, is het opgevouwen en uit het zicht opgeborgen achter de middenarmsteun.

12V-contactdoos, geïntegreerd in de bagageruimte, in de middenconsole achterin en in de middenconsole voorin.

Centrale vergrendeling van portieren, achterklep en tankklepje. Inclusief elektronische wegrijbeveiliging (EWS), crash-sensor en afstandsbediening. Keyless go voor het openen/afsluiten en starten van de auto zonder de afstandsbediening in de hand te hoeven nemen. Het is voldoende wanneer de afstandsbediening zich in uw broekof jaszak, koffer of handtas bevindt. De motor kan direct via de start-/stopknop worden gestart.

BMW Service Inclusive. Over een overeengekomen periode zijn talrijke service- en onderhoudswerkzaamheden al afgedekt. Zo wordt uw mobiliteit verregaand gewaarborgd en kunnen de kosten inzichtelijk worden gehouden. Van de in het pakket geboden diensten kunt u wereldwijd gebruikmaken bij alle deelnemende officiële BMW dealers en BMW Erkend Service Partners.

BMW Welt: de aflevering van een nieuwe auto1 is een van de mooiste ogenblikken voor een automobilist. Dat is een onvergetelijke dag waard – bij BMW Welt, het belevings- en aflevercentrum in München. En bij een museumbezoek, een rondleiding door de fabriek of door het Technik-Atelier ervaart u de fascinerende wereld van BMW van binnenuit.

1

Afl evering in BMW Welt vooralsnog niet mogelijk voor Nederland.


 standaarduitrusting

 extra-uitrusting

 niet leverbaar

Veiligheid

X6 xDrive35i

X6 xDrive50i

X6 xDrive30d

Actieve hoofdsteunen voorin

X6 xDrive40d

ActiveHybrid X6

Airbags: 

– frontairbags voor bestuurder en voorpassagier, ’zetel-bezet’-sensor voor voorpassagiersairbag

– hoofdairbags voor en achter

– zijairbags voor bestuurder en voorpassagier, geïntegreerd in zetel

 

Parkeerrem, elektromechanisch, met Auto-Hold-functie

 

Kinderzitjesbevestiging ISOFIX achterin

Hill Descent Control (HDC)

Dynamische Stabiliteits Controle (DSC, incl. ABS en tractieregeling DTC), met aanvullende functies

Dynamische remlichten, met knipperlichtfunctie

Centrale portiervergrendeling, met elektronische wegrijbeveiliging (EWS) en crash-sensor

BMW Service Inclusive

Alarmsysteem met afstandsbediening

 

 

 

Remmen: 

– schijfremmen vóór, inwendig geventileerd

 

– schijfremmen achter, inwendig geventileerd

 

Roll-oversensor

 

 

 

Veiligheidscarrosserie: – bumpersysteem met aluminium botsdempers vóór en stalen botsdempers achter, regeneratief tot 4 km/h; uitwisselbare vervormingszones vóór en achter nemen krachten op tot 15 km/h, zonder de carrosserie te beschadigen 

 

– flankbescherming, geïntegreerd in de portieren

 

 

 

Veiligheidsgordels: 

– automatische veiligheidsgordels vóór, met gordelslotspanner en spankrachtbegrenzing

Exterieurdesign

 

– ergonomisch gordelsysteem achterin, met 3-punts veiligheidsgordels

X6 xDrive35i

 

X6 xDrive50i

X6 xDrive30d

Aluminium treeplanken

BMW Individual Exterieur Line aluminium zijdeglans

 

 

 

 

 

Metallic lak

 

Grille met zwart gelakte spijlen (X6 xDrive50i, X6 xDrive40d en ActiveHybrid X6 titaniumkleurig) en verchroomde rand

 

Dakdraagsysteem in mat zwart

 

 

Trekhaak met afneembare kogelkop, incl. aanhangerstabiliteitscontrole, max. aanhangergewicht 3.500 kg

Opschrift ActiveHybrid X6 op achterklep en voor op flanken

Uitrustingspakketten Opbergpakket (o.a. 12V-contactdoos, bagageruimte met fixeerrails en bevestigingsogen) Sportpakket (o.a. met sportzetels (niet voor ActiveHybrid X6) met elektrische zetelverstelling, lichtmetalen wielen in sterspaak styling 258 met bredere banden achter en BMW Individual hemelbekleding Anthrazit) Verlichtingspakket (o.a. in-/uitstapverlichting, portiervakverlichting, leeslampjes achterin en voetenruimteverlichting achterin)

X6 xDrive35i 

X6 xDrive50i 

 

X6 xDrive30d 

ActiveHybrid X6 

 

X6 xDrive40d 

 

ActiveHybrid X6

 

 

Dakdraagsysteem in mat zilver

X6 xDrive40d

 

Buitenspiegelhuizen in carrosseriekleur, onderste deel in zwart; elektrisch verstelbaar, verwarmd, asferisch, getint spiegelglas

 

 

BMW Individual hoogglans Shadow Line

 

 


 standaarduitrusting

 extra-uitrusting

 niet leverbaar

Wielen en banden

X6 xDrive35i

X6 xDrive50i

X6 xDrive30d

X6 xDrive40d

ActiveHybrid X6

Wielen en banden: 

– lichtmetaal, sterspaak styling 232, 9 J x 19 inch, banden 255/50 R 19 (niet in combinatie met sportpakket)

– lichtmetaal, sterspaak styling 258, vóór 9 J x 19 inch met banden 255/50 R 19, achter 10 J x 19 inch met banden 285/45 R 19 (alleen in combinatie met sportpakket)

X6 xDrive35i

Banden met noodloopeigenschappen, incl. bandenspanningswaarschuwingssysteem

– lichtmetaal Streamline 297, vóór 10 J x 20 inch met banden 275/40 R 20, achter 11 J x 20 inch met banden 315/35 R 20

– lichtmetaal, sterspaak styling 259, vóór 10 J x 20 inch met banden 275/40 R 20, achter 11 J x 20 inch met banden 315/35 R 20

– lichtmetaal, Y-spaak styling 214, vóór 10 J x 20 inch met banden 275/40 R 20, achter 11 J x 20 inch met banden 315/35 R 20

Interieurdesign

– lichtmetaal, V-spaak styling 257, 9 J x 19 inch, banden 255/50 R 19 (niet in combinatie met sportpakket)

X6 xDrive50i

X6 xDrive30d

X6 xDrive40d

ActiveHybrid X6

Bekleding: – stof Twill

– alcantara/ledercombinatie

 

BMW Individual hemelbekleding Anthrazit

Info display in dashboard, met snelheidsmeter, toerenteller en meters voor brandstofvoorraad en -verbruik (X6 xDrive50i met olietemperatuurmeter, diesels:brandstofverbruik; ActiveHybrid X6: acculaadtoestand)

– Exklusivleder Nappa uitgebreid

– leder Nevada, geperforeerd (alleen in combinatie met actieve zetelventilatie)

– leder Nevada

Interieurlijsten: 

– Satinsilber matt

X6 xDrive35i

8-traps automatische transmissie Steptronic met schakelpaddles aan het met leder beklede sportstuur

Active Front Steering, incl. Servotronic Active Cruise Control (ACC) met Stop & Go functie Adaptive Drive (Dynamic Drive en EDC)

BMW TwinPower Turbo 6-cilinder-in-lijn benzinemotor met 4-kleppentechniek

  

Cruise control met Active Braking (remfunctie; ActiveHybrid X6 zonder remfunctie)

 

 

Dubbele VANOS (dubbele variabele nokkenassturing)

 

Dieselpartikelfilter

 

 

 

 

 

 

ActiveHybrid X6

 

 

X6 xDrive40d

BMW TwinPower Turbo 8-cilinder V-benzinemotor met 4-kleppentechniek

 

BMW TwinPower Turbo 6-cilinder-in-lijn dieselmotor met 4-kleppentechniek

Common rail-injectiesysteem

X6 xDrive30d

 

Brake Energy Regeneration

X6 xDrive50i

BMW 6-cilinder-in-lijn turbodieselmotor met 4-kleppentechniek

 

 

 

 

 

– aluminium langsgeslepen

 

– aluminium Flywheel schwarz

7-traps Two-Mode automatische transmissie, schakelpaddles aan met leder bekleed sportstuur, Hybrid Start Stop

 

– edelhoutuitvoering Bambus Maser dunkel

Aandrijving en techniek

– edelhoutuitvoering Esche Maser

 

 


 standaarduitrusting

 extra-uitrusting

 niet leverbaar

Aandrijving en techniek

X6 xDrive35i

X6 xDrive50i

X6 xDrive30d

BMW TwinPower Turbo (X6 xDrive30d: enkele turbo met variabele turbinegeometrie)

Dynamic Performance Control (optimale verdeling van het aandrijfkoppel aan de achteras)

 

Head-Up Display

High Precision Injection (directe benzine-inspuiting)

Lane Departure Warning

Multilink-achteras

X6 xDrive35i

Extra-warmtewerende voorruit Interieurvoorverwarming met afstandsbediening Stuurkolom, elektrisch in hoogte en lengte verstelbaar

  

X6 xDrive50i

X6 xDrive30d

  

   

 

ActiveHybrid X6

  

 

 

 

 

X6 xDrive40d

 

 

X6 xDrive35i

Xenon-lampen voor dim- en grootlicht, incl. dynamische lichthoogteregeling, 4 lichtringen (voor stads- en parkeerlicht) en koplampsproeiers

Side View (uitsluitend leverbaar i.c.m. achteruitrijcamera met Top View)

Automatische airconditioning, 4 zones (aanvullend individuele temperatuurregeling achterin)

Regensensor, incl. automatische lichtschakeling

Mistlampen met Freiform-reflector, incl. verwarmde voorruitsproeiers en buitenspiegels

 

Grootlichtassistent

Automatische airconditioning, 2 zones (incl. AUC, zonne- en condenssensor, restwarmtefunctie), met uitstroomopeningen achterin

 

ActiveHybrid X6 

 

Buitenspiegels, automatisch dimmend, incl. inklapfunctie en stoeprandfunctie bij achteruitrijden

X6 xDrive40d

 

Automatische airconditioning

X6 xDrive30d

 

 

Binnenspiegel, automatisch dimmend

Interieur

X6 xDrive50i

 

 

 

 

Adaptieve bochtverlichting met variabele lichtverdeling en verticale aanpassing, inclusief hoekverlichting

 

 

xDrive (vierwielaandrijving met volledig variabele aandrijfkoppelverdeling tussen voor- en achteras)

 

Achteruitrijcamera met Top View

 

Voorwielophanging met dubbele dwarsgeplaatste wieldraagarmen

Speed Limit Info (uitsluitend i.c.m. navigatiesysteem Professional)

Verlichting en zicht

Servotronic

Park Distance Control (PDC), vóór en achter

 

Park Distance Control (PDC), achter

Niveauregeling met luchtvering op de achteras

ActiveHybrid X6

Emissienorm: EU5

X6 xDrive40d

 

Stuurwiel: – met leder bekleed, 3-spaaks sportstuur, multifunctioneel – stuurwielrand, verwarmd

 

 

 

 


standaarduitrusting

extra-uitrusting

niet leverbaar

Interieur

X6 xDrive35i

X6 xDrive50i

X6 xDrive30d

X6 xDrive40d

ActiveHybrid X6

Zetels/zitcomfort: 

– 4 zitplaatsen, achterste 2 uitgevoerd als separate zetels met middenconsole en geïntegreerde hoofdsteun

X6 xDrive35i

 

Start-/stopknop

 

Soft-Close-Automatic voor portieren

 

 

Skifoedraal

 

Raambediening elektrisch, met tolautomaat, incl. inklembeveiliging en comfortopening/-sluiting

 

 

X6 xDrive50i

ActiveHybrid X6

 

Opbergvakken in portieren en middenconsole, afsluitbaar (niet voor ActiveHybdrid X6) opbergvak in bagageruimte

X6 xDrive40d

Keyless go (ver-/ontgrendelen en starten zonder de sleutel in de hand te nemen)

Entertainment, communicatie en informatie

X6 xDrive30d

Glazen schuif-/kanteldak, elektrisch bediend, comfortopening via contactsleutel

X6 xDrive50i

 

Bekerhouders voor- en achterin

 

 

X6 xDrive35i

 

 

Adaptief bevestigingssysteem

 

Zonwerend rolgordijn voor de achterportierruiten

 

– rugleuning zetels achterin, asymmetrisch gedeeld neerklapbaar (60 : 40)

 

 

Achterklepbediening, automatisch

 

– zetelverstelling geheel elektrisch (met memory-functie voor bestuurderszetel en buitenspiegels)

 

– zetelverwarming voor zitplaatsen achterin

 

– zetelverwarming voor bestuurder en voorpassagier

 

– lendensteun voor bestuurder en voorpassagier, elektrisch verstelbaar (i.c.m. elektrische zetelverstelling)

Achterklep, met tussenstop-functie

 

– sportzetels voor bestuurder en voorpassagier, incl. elektrische verstelling (niet leverbaar i.c.m. stof Twill)

 

– comfortzetels voor bestuurder en voorpassagier, elektrische zetelverstelling met aanvullende functies; incl. lendensteun1

 

– actiefzetel voor bestuurder (uitsluitend leverbaar i.c.m. comfortzetels en actieve zetelventilatie)

Comfort en interieuruitrusting

– standaardzetels met deels elektrische verstelling

X6 xDrive30d

X6 xDrive40d

ActiveHybrid X6

Audio: – aux in-aansluiting in de middenconsole – BMW Individual High End Audio System – CD-wisselaar in dashboardkastje, voor 6 CD’s – DAB-tuner – DVD-systeem achterin – DVD-wisselaar in dashboardkastje, met multi-kanaals audiosysteem – HiFi System – HiFi System Professional – radio Professional, incl. MP3-decoder – USB-/audiopoort 1

 

 

     

Alleen in combinatie met leder Nevada, geperforeerd, of met BMW Individual leder Merino met perforatie, alsmede comfortzetels of actiefzetel.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


 standaarduitrusting

 extra-uitrusting

 niet leverbaar

Entertainment, communicatie en informatie

X6 xDrive35i 

Control display, 6,5 inch (8,8 inch voor ActiveHybrid X6)

 

Controller met Direct Access-toetsen Navigatiesysteem Professional met 8,8-inch hoge-resolutie kleurenmonitor, harde schijf voor navigatiedata en muziekbestanden (80 GB), aanwijzingen d.m.v. richtingpijlen/3D-kaartweergave, split screen

TV-functie Voorkeuzetoetsen (individueel programmeerbaar met de frequent gebruikte functies van audio, navigatiesysteem en telefoon)

Technische gegevens

 

X6 xDrive35i

 

X6 xDrive50i

 

 

 

ActiveHybrid X6 

 

X6 xDrive40d 

 

X6 xDrive30d 

 

Telefoon: voorbereiding voor mobiele telefoon, universeel, incl. bluetooth-interface

X6 xDrive50i

 

X6 xDrive30d

X6 xDrive40d

ActiveHybrid X6

Gewicht Ledig gewicht1

kg

2 1 4 5

2 2 6 5

2 1 5 0

2 1 8 5

2 5 2 5

Toelaatbaar totaalgewicht

kg

2 6 7 0

2 7 9 0

2 6 7 5

2 7 1 0

3 0 2 5

Laadvermogen

kg

6 0 0 [650]

6 0 0

6 0 0 [650]

6 0 0 [650]

5 7 5

Toelaatbare asbelasting voor/achter

kg

1 2 6 5 /1 4 6 0

1 3 6 5 /1 4 8 0

1 2 7 5 /1 4 6 0

1 3 0 0 /1 4 6 0

1 4 6 0 /1 5 9 0

Toelaatbare dakbelasting

kg

Toelaatbaar aanhangergewicht ongeremd

kg

7 5 0

7 5 0

7 5 0

7 5 0

7 5 0

Toelaatbaar aanhangergewicht geremd (bij een maximale hellingshoek van 12 %)

kg

3 5 0 0

3 5 0 0

3 5 0 0

3 5 0 0

2 0 0 0

6 /4

8 /4

6 /4

6 /4

8 /4

cm3

2 9 7 9

4 3 9 5

2 9 9 3

2 9 9 3

4 3 9 5

kW (pk) 1/min

2 2 5 (3 0 6 ) 5 8 0 0

3 0 0 (4 0 7 ) 5 5 0 0 –6 4 0 0

1 8 0 (2 4 5 ) 4 0 0 0

2 2 5 (3 0 6 ) 4 4 0 0

3 5 7 (4 8 5 )4

Nm 1/min

4 0 0 1 2 0 0 –5 0 0 0

6 0 0 1 7 5 0 –4 5 0 0

5 4 0 1 7 5 0 –3 0 0 0

6 0 0 1 5 0 0 –2 5 0 0

7 8 0

I/II/III :1

4 ,7 0 /3 ,1 3 /2 ,1 0

4 ,7 0 /3 ,1 3 /2 ,1 0

4 ,7 0 /3 ,1 3 /2 ,1 0

4 ,7 0 /3 ,1 3 /2 ,1 0

3 ,8 9 /2 ,6 2 /1 ,8 0

1 ,6 7 /1 ,2 9 /1 ,0

1 ,6 7 /1 ,2 9 /1 ,0

1 ,6 7 /1 ,2 9 /1 ,0

1 ,6 7 /1 ,2 9 /1 ,0

1 ,3 0 /1 ,0 0 /0 ,8 3

0 ,8 4 /0 ,6 7 /3 ,3 0

0 ,8 4 /0 ,6 7 /3 ,3 0

0 ,8 4 /0 ,6 7 /3 ,3 0

0 ,8 4 /0 ,6 7 /3 ,3 0

0 ,7 2 / – /variabel

3 ,1 5

3 ,1 5

3 ,6 4

2 3 6

2 3 6 /2 5 0

1 0 0

1 0 0

1 0 0

1 0 0

1 0 0

Motor Cilinders/kleppen per cilinder Cilinderinhoud Max. vermogen/toerental Max. koppel/toerental

4

Transmissie Overbrengingsverhouding standaard versnellingsbak

IV/V/VI :1 VII/VIII/R :1 :1

3 ,1 5

3 ,1 5

km/h

2 4 0

2 4 0 /2 5 0

s

6 ,7

5 ,4

7 ,5

6 ,5

5 ,6

Binnen bebouwde kom

l/100 km

1 3 ,2

1 7 ,5

8 ,7

8 ,8

1 0 ,8

Buiten bebouwde kom

l/100 km

8 ,3

9 ,6

6 ,7

6 ,8

9 ,4

Gemiddeld

l/100 km

1 0 ,1

1 2 ,5

7 ,4

7 ,5

9 ,9

g/km

2 3 6

2 9 2

1 9 5

1 9 8

2 3 1

l

8 5

8 5

8 5

8 5

8 5

Eindreductie Rijprestaties2 Topsnelheid Acceleratie 0 –100 km/h

5

2 1 0 /2 2 2 5

Verbruik2, 3

CO2-emissie Tankinhoud, ca.

5


Technische gegevens

X6 xDrive35i

X6 xDrive50i

X6 xDrive30d

X6 xDrive40d

ActiveHybrid X6

2 5 5 /5 0 R 1 9 W

Wielen 2 5 5 /5 0 R 1 9 W

2 5 5 /5 0 R 1 9 V

2 5 5 /5 0 R 1 9 V

9 Jx1 9

9 Jx1 9

9 Jx1 9

9 Jx1 9

9 Jx1 9

Materiaal

lichtmetaal

lichtmetaal

lichtmetaal

lichtmetaal

lichtmetaal

7 ) 9 7 3 9 (9 735

1 6 9 0 6 1690

9 4 6 9(9 47 4 4 )

2 5 5 /5 0 R 1 9 V

Wielmaat

Bandenmaat

8858 5 8

1086 1 0 8 6

2933 2 9 3 3

1983 1 9 8 3

1521 1 5 5 1 1551

4 8 7 7 4877

1449 1 5 1 3 1514

1644 1 6 4 4

1706 1 7 0 6 2195 2 1 9 5

1

2

3

Fabrieksopgave. De RDW gewichten liggen 100 kg lager. Ledig gewicht geldt voor auto’s in standaarduitvoering. Speciale uitrusting en accessoires kunnen dit gewicht verhogen. De benzinemotoren van de BMW X6 zijn geschikt voor een brandstofkwaliteit van RON 91 en hoger, met een maximaal ethanol-aandeel van 10 % (E10). Het gebruik van een brandstofkwaliteit van RON 95 wordt aangeraden. De hier vermelde waarden voor rijprestaties en verbruik gelden bij gebruik van een brandstofkwaliteit van RON 98. De motoren in de BMW X6 voldoen aan de EU5-emissienorm. Als basis voor de verbruiksgegevens geldt de ECErijcyclus. De metingen worden voor eenderde binnen de bebouwde kom en voor tweederde buiten de bebouwde kom verricht. Behalve het verbruik wordt ook de CO2-emissie gemeten. Het verbruik geldt voor modellen in standaarduitvoering. Extra-uitrusting, zoals bredere banden, kan het verbruik wezenlijk beïnvloeden.

Waarden voor gehele systeem. Elektronisch begrensd. ActiveHybrid X6: 1.697 mm. Met dakdraagsysteem is de hoogte 1.699 mm (ActiveHybrid X6: 1.706 mm). De in deze brochure afgebeelde BMW X6 heeft de kleur Vermilionrot metallic. De bekleding is uitgevoerd in leder Nevada Oyster, de interieurlijsten in Bambus Maser dunkel. Alle afmetingen in de technische tekeningen in mm. Hoogte met dakantenne weergegeven. Inhoud bagageruimte 570 –1.450 l (ActiveHybrid X6: 470–1.350 l). Waarden tussen ( ) voor uitvoeringen met schuifdak. 4 5 6


meer over BMW

www.bmw.nl

BMW maakt rijden geweldig

Duurzaamheid volgens BMW Group. De BMW Group is voor het vijfde jaar in successie uitgeroepen tot nummer één in de Dow Jones Sustainability Index – en is daarmee opnieuw de meest duurzame automobielfabrikant ter wereld. Duurzaam ondernemen is voor BMW een belangrijk facet van de ondernemingsstrategie: van de ontwikkeling van brandstofbesparende proces. Met BMW EfficientDynamics hebben wij reeds in 2000 een ontwikkeling ingezet die vandaag de dag duidelijke voordelen biedt voor zowel BMW rijders, klimaat als het milieu. Dit wordt tevens weerspiegeld in de CO2-emissie van de Europese vloot van nieuwe BMW Group automobielen, die tussen 1995 en 2008 met bijna 27 % kon worden gereduceerd. Maar onze doelstelling gaat nog verder: over de periode van 2006 tot 2012 willen wij het verbruik van bijvoorbeeld water en energie bij de productie van onze automobielen met 30 % terugdringen. Met deze en andere maatregelen willen wij de toekomst van de automobiel op verantwoorde en duurzame wijze vormgeven. Deze brochure behandelt de Nederlandse versies. De afgebeelde uitvoeringen bevatten deels accessoires die niet tot de standaarduitrusting behoren. In andere lidstaten van de Europese Unie zijn, op grond van onder meer wettelijke bepalingen, afwijkingen mogelijk van de hier beschreven uitvoeringen en uitrustingen, in standaard- en/of optionele specificaties. Raadpleeg uw BMW dealer over de door hem aangeboden uitvoeringsconfiguraties. Wijzigingen in constructie en/of uitrusting, alsmede drukfouten, voorbehouden. © BMW AG, München/Duitsland. Nadruk, geheel of gedeeltelijk, uitsluitend met schriftelijke toestemming van BMW AG, München. BMW recommends

0 11 005 003 65 1 2010 VB. Gedrukt in Duitsland 2010.

en alternatieve automobielconcepten via milieubesparende productieprocessen tot een innovatief recycling-

2010 BMW X6 brochure  

NL-Brochure van de BMW X6, modeljaar 2010

Read more
Read more
Similar to
Popular now
Just for you