Page 1

BMW 1 Serie Cabrio

www.bmw.nl

BMW 1 SERIE CABRIO BRENGT DE ZOMER OP DE WEG BMW EfficientDynamics

Minder emissie. Meer vermogen.

BMW maakt rijden geweldig


GEBOUWD VOOR DE ZON. EN VOOR DIE TALLOZE ANDERE STERREN.

BMW EfямБ cientDynamics

Minder emissie. Meer vermogen.


KUNT U DEZE VERLEIDING WEERSTAAN?


DE TEMPERATUUR IN HET INTERIEUR – NET ZO CONSTANT ALS HET RIJPLEZIER.


OPEENS IS DE RIT NAAR EEN FEEST LEUKER DAN HET FEEST ZELF.


WANNEER HEBT U VOOR HET LAATST ZO GENOTEN VAN HET UITZICHT?


WE HEBBEN ZO VEEL MOGELIJK GEÏNVESTEERD.

OPDAT ER ZO MIN MOGELIJK UIT KOMT.

BMW maakt rijden geweldig. Dat is het indrukwekkende resultaat van de technische hoogstandjes van onze ingenieurs, waarbij uw rijplezier centraal staat. Onze innovatieve techniek gaat echter verder dan alleen een hoog motorvermogen. In deze traditie past de inmiddels meervoudig onderscheiden BMW EfficientDynamics technologie. Daartoe behoren onder meer de waterstofaandrijving Hydrogen waarmee de BMW Hydrogen 7 geheel emissievrij is en ook BMW ActiveHybrid, een intelligente combinatie van verbrandings- en elektromotor. Vandaag de dag beschikt iedere BMW reeds over technieken die dynamiek en rijplezier vergroten en tegelijkertijd brandstofverbruik en CO2-emissie beduidend reduceren. BMW TwinPower Turbo technologie Bij deze innovatieve turbodrukvulling wordt de energie van het uitlaatgas via een dubbele doorstroming in de TwinScroll turbocompressor (135i) zeer efficiënt gebruikt, waardoor in samenwerking met de geheel variabele klepbediening Valvetronic en de High Precision Injection het brandstofverbruik aanzienlijk kan worden verminderd bij een gelijktijdige toename van het motorvermogen over een breed toerentalgebied.

High Precision Injection Bij deze nieuwste generatie directe benzineinspuiting zijn de piëzo-injectoren dicht bij de bougies geplaatst. Daar spuiten ze de brandstof onder hoge druk en met uiterste precisie in de verbrandingsruimte. Door de centrale plaatsing van de injectoren wordt slechts een deel van de verbrandingsruimte met een gemakkelijk ontsteekbaar benzineluchtmengsel gevuld. Dit zorgt ervoor dat de motor in het vaak gebruikte deellastbereik op een arm mengsel rijdt en daarmee bijzonder efficiënt functioneert.

Elektrische stuurbekrachtiging In tegenstelling tot bij conventionele, hydraulische stuursystemen wordt bij de elektrische stuurbekrachtiging alleen energie verbruikt tijdens een stuurbeweging. Bij een constante stuurwielstand, bijvoorbeeld bij maximum snelheid op de autoweg, is de elektromotor niet actief.

Auto Start Stop functie BMW 4-cilindermotoren met handgeschakelde versnellingsbak slaan automatisch af bij stilstand van de auto zodra de bestuurder de koppeling bedient en de transmissie in neutraal zet, bijvoorbeeld voor een rood verkeerslicht of in een file. Als het koppelingspedaal weer wordt ingeduwd, slaat de motor weer aan. Door deze maatregel vermindert het brandstofverbruik vooral in stadsverkeer merkbaar.

Banden met lagere rolweerstand Tijdens het rijden wordt een band continu vervormd. Dat kost energie en daarmee brandstof. Banden met een lagere rolweerstand reduceren deze vervorming dankzij de verbeterde constructie van de band en de toepassing van speciale materialen bij loopvlak en wangen.

Schakelindicator Op tijd de juiste versnelling: één van de meest effectieve en eenvoudige mogelijkheden om brandstof te besparen. De schakelindicator (aanduiding ideale versnellingskeuze, alleen i.c.m. handgeschakelde versnellingsbak) adviseert u een hogere of lagere versnelling als deze een gunstiger brandstofverbruik mocht opleveren. Het systeem past de keuze aan uw rijstijl aan.

Brake Energy Regeneration Om de accu van elektrische energie te voorzien, wordt de dynamo permanent door de motor aangedreven en wordt zodoende extra brandstof verbruikt. Het werkingsprincipe van de Brake Energy Regeneration houdt in, dat de dynamo voornamelijk stroom genereert wanneer de bestuurder het gaspedaal loslaat of remt – zo wordt de tot nu toe ongebruikte, vrijkomende kinetische energie benut voor het opladen van de accu. Dat spaart niet alleen de dynamo en de motor, maar ook brandstof.

Sommige BMW EfficientDynamics technieken zijn uitrustingsafhankelijk en niet voor alle uitvoeringen beschikbaar. Raadpleeg uw BMW dealer voor meer informatie.

BMW biedt per maart 2010 vijftig modelvarianten aan met een CO2-emissie van 140 g/km of minder. Onze ingenieurs werken continu aan innovatieve technieken die zorgen voor meer dynamiek, een geringer brandstofverbruik en minder emissie. BMW EfficientDynamics geeft u de mogelijkheid om een BMW te rijden met een gunstig energielabel. Een energielabel geeft aan hoe zuinig een auto is ten opzichte van een auto uit hetzelfde segment. In 2009 was reeds 83 procent van alle verkochte BMW automobielen voorzien van een groen energielabel A, B of C. Zelfs 75 procent van de verkochte BMW automobielen was voorzien van een A- of B-label. Informeer bij uw BMW dealer naar het actuele energielabel voor het model van uw keuze of kijk op: Pwww.bmw.nl

BMW Effi cientDynamics

Minder emissie. Meer vermogen.


Voor de standaard- en extra-uitrusting verwijzen wij naar de uitrustingstabellen.

Xenon-lampen voor dim- en grootlicht, inclusief dynamische lichthoogteregeling en vier lichtringen; bieden een aanmerkelijk betere verlichting van de rijbaan in het donker en bij slecht zicht. Uitsluitend leverbaar i.c.m. koplampsproeiers. Met de adaptieve bochtverlichting met variabele lichtverdeling, inclusief hoekverlichting (uitsluitend in combinatie met Xenonlampen) worden ook bochten verlicht door de beweegbare koplampen, zodra u de bocht instuurt. Grootlichtassistent: ondersteunt de bestuurder in het donker door automatisch te wisselen tussen groot- en dimlicht bij tegemoetkomend en vooruitrijdend verkeer, alsook bij veranderende omgevingsverlichting (bijv. wegverlichting).

Achterlichten met LED-techniek. Drie high performance LED-lichtgeleidingsstaven zorgen onder alle omstandigheden voor optimale herkenbaarheid van uw BMW 1 Serie Cabrio. Het heldere glas maakt de hoogwaardige en moderne verlichtingstechniek zichtbaar.

Mistlampen, geïntegreerd in de voorbumper (standaard voor 125i en 123d, niet leverbaar voor 135i). Uitrusting inclusief verwarmde buitenspiegels en ruitensproeierkoppen. Hier afgebeeld i.c.m. M sportpakket.

Verlichtingspakket: omvat de instapverlichting in de portiergrepen, die na het ontgrendelen van de portieren het gebied direct naast de auto gedurende 20 seconden verlicht, voor veilig in- en uitstappen in het donker. Andere elementen: leeslampjes vóór, ambianceverlichting, verlichting van de voetenruimtes vóór, verlichte make-up spiegels voor bestuurder en voorpassagier.

Brake Force Display (tweefasen remlichten): helpt achteropkomend verkeer om uw remmanoeuvre beter in te schatten. Bij hard remmen worden oppervlak en intensiteit van de remlichten vergroot. Zo kan achteropkomend verkeer beter onderscheid maken tussen licht afremmen en een noodstop – voor nog meer actieve veiligheid.

Regen- en lichtsensor. Eenmaal geactiveerd zet de regensensor, afhankelijk van de hoeveelheid neerslag, automatisch de ruitenwissers in werking en regelt de wisfrequentie. De geïntegreerde lichtsensor van de automatische verlichtingsschakeling zorgt voor inschakeling van het dimlicht bij het invallen van de duisternis of bij het inrijden van een tunnel of parkeergarage.

Trekhaak met afneembare kogelkop.


Voor de standaard- en extra-uitrusting verwijzen wij naar de uitrustingstabellen.

Windscherm, maakt nog plezieriger open rijden mogelijk, zonder lastige tocht en storende luchtwervelingen rondom schouders en nek. Het windscherm laat zich eenvoudig bedienen, is inklapbaar en kan daardoor zeer ruimtebesparend in de bagageruimte worden opgeborgen.

Cabriokap, elektrisch bediend, gevoerd: isoleert het interieur effectief tegen rijgeluiden en weersinvloeden. De kap kan ook onder het rijden worden geopend (tot een snelheid van 40 km/h). Cabriokap hier afgebeeld in Anthrazit met een uniek zilvereffect.

Glazen achterruit: krasvast, verwarmbaar en minder gevoelig voor vervuiling. De garantie voor een goed zicht naar achteren.

Buitenspiegels, elektrisch verstelbaar; spiegelhuizen uitgevoerd in carrosseriekleur; asferisch spiegelglas. Bij de 125i, 135i en 123d zijn de buitenspiegels tevens verwarmd.

Chrome Line exterieur: de uitrusting omvat onder meer verchroomde dorpellijsten en sierlijsten aan de voorruitstijlen, verchroomde schachtafdekking van de zijruiten alsook details van de buitenspiegels in hoogglans Schwarz.

Shadow Line, hoogglans. Omvat onder meer de sierlijsten aan de voorruitstijlen, de schachtafdekking van de zijruiten alsook buitenspiegeldetails in hoogglans Schwarz.

Dorpellijsten met BMW aanduiding en chroominzetten.


Voor de standaard- en extra-uitrusting verwijzen wij naar de uitrustingstabellen.

Lichtmetalen BMW wielen in V-spaak styling 229 met noodloopeigenschappen, 7 J x 16 inch, bandenmaat 205/55 R 16.

Lichtmetalen BMW wielen in dubbelspaak styling 222 met noodloopeigenschappen, 7 J x 16 inch, bandenmaat 205/55 R 16.

Lichtmetalen BMW wielen in V-spaak styling 360 met noodloopeigenschappen, 7 J x 16 inch, bandenmaat 205/55 R 16.

Lichtmetalen BMW wielen in V-spaak styling 141 met noodloopeigenschappen, 7 J x 17 inch, bandenmaat 205/50 R 17.

Lichtmetalen BMW wielen in sterspaak styling 256 met noodloopeigenschappen, 7 J x 17 inch, bandenmaat 205/50 R 17.

Lichtmetalen BMW wielen in sterspaak styling 142 met noodloopeigenschappen en bredere banden achter: vóór 7 J x 17 inch en bandenmaat 205/50 R 17, achter 7,5 J x 17 inch en bandenmaat 225/45 R 17.

Lichtmetalen BMW wielen in sterspaak sty ling 262 met noodloopeigenschappen en bredere banden achter: vóór 7 J x 17 inch en bandenmaat 205/50 R 17, achter 7,5 J x 17 inch en bandenmaat 225/45 R 17.

Lichtmetalen BMW wielen in W-spaak styling 263 met noodloopeigenschappen en bredere banden achter: vóór 7,5 J x 18 inch en bandenmaat 215/40 R 18, achter 8,5 J x 18 inch en bandenmaat 245/35 R 18.

Lichtmetalen BMW wielen in sterspaak styling 264 met noodloopeigenschappen en bredere banden achter: vóór 7,5 J x 18 inch en bandenmaat 215/40 R 18, achter 8,5 J x 18 inch en bandenmaat 245/35 R 18.


Voor de standaard- en extra-uitrusting verwijzen wij naar de uitrustingstabellen.

Standaard stuur (diameter 375 mm), driespaaks.

Met leder bekleed sportstuur (diameter 369 mm), driespaaks.

Met leder bekleed multifunctioneel sportstuur (diameter 369 mm), driespaaks, met geïntegreerde toetsen voor de bediening van bijvoorbeeld radio en telefoon (optie). Stuurwielverwarming voor multifunctioneel sportstuur: verwarmt met een druk op de knop binnen korte tijd de stuurwielkrans; zeer aangenaam in de winter.

Met leder bekleed M sportstuur (diameter 369 mm), driespaaks, naar wens tevens verkrijgbaar als multifunctioneel M sportstuur, met geïntegreerde toetsen voor de bediening van bijvoorbeeld radio en telefoon (optie). I.c.m. handgeschakelde 6-versnellingsbak inclusief schakelpookknop met M embleem. Handremgreep en -manchet zijn in leder Walknappa uitgevoerd.

Handgeschakelde 6-versnellingsbak: maakt een zeer sportieve rijstijl mogelijk. Hij schakelt licht, is perfect gespatieerd en onderscheidt zich met exacte, korte schakelwegen. Dankzij de korter gespatieerde transmissie met extra zesde versnelling kunt u de sportieve motorkarakteristiek nog beter benutten.

6-traps automatische transmissie Steptronic met adaptieve transmissieregeling (AGS): maakt zeer snelle en harmonieuze schakelgangen mogelijk, voor een optimum aan dynamiek en rijcomfort. Ook leverbaar met schakelpaddles aan het met leder beklede sportstuur of het met leder beklede M sportstuur (niet voor 135i).

7-traps automatische sporttransmissie met dubbele koppeling en schakelpaddles aan het stuurwiel voor bijzonder snel schakelen zonder onderbreking van het aandrijfkoppel. Maakt zeer dynamisch rijden mogelijk bij een efficiënte omgang met brandstof (leverbaar voor 135i).

Cruise control: houdt (vanaf circa 30 km/h) een ingestelde snelheid constant aan (bediening via de stuurkolomhendel links). Na een acceleratie-ingreep door de bestuurder wordt de oorspronkelijk ingestelde snelheid automatisch weer aangenomen. Door te remmen wordt de functie uitgeschakeld.

Opbergpakket: met netten aan rugleuning van voorzetels, opbergvak bovenin dashboard (niet i.c.m. navigatiesysteem), bekerhouders, 12 V-aansluiting, twee spanbanden op bagageruimtevloer en opbergnet (rechts).


Voor de standaard- en extra-uitrusting verwijzen wij naar de uitrustingstabellen.

Info display met analoge instrumenten en rode doorlichttechniek, snelheidsmeter, LC-display voor kilometer-/dagteller en boordcomputer, toerenteller, tankinhoudsmeter en verbruiksmeter (135i olietemperatuurmeter).

Boordcomputer, informeert u over gemiddelde snelheid, gemiddeld en actueel verbruik, actieradius en buitentemperatuur. Met akoestisch waarschuwingssignaal voor mogelijke gladheid.

Auto Start Stop aanduiding. Toont in het info display wanneer de motor is afgezet door de Auto Start Stop functie, bijvoorbeeld voor een verkeerslicht of in een file. De aanduiding verdwijnt zodra de motor automatisch weer wordt gestart. Alleen voor viercilinder uitvoeringen met handgeschakelde 6-versnellingsbak.

Navigatiesysteem Professional, incl. radio Professional met CD-speler, iDrive-controller met Direct Access-toetsen, DVD-rom-speler, 8 voorkeuzetoetsen, ge茂ntegreerde harde schijf voor kaartgegevens en audiobestanden, vast 8,8-inch grafisch hoge-resolutie display, 3D-kaartweergave, birdview, alsmede split-screen-functie.

Navigatiesysteem Business, inclusief radio Professional, CD-speler, ge茂ntegreerd geheugen voor navigatiedata, iDrive-controller met Direct Access-toetsen en voorkeuzetoetsen. Route-informatie via kaarten of richtingpijlen en kaarten op vast 6,5-inch hoge-resolutie kleurendisplay.

Park Distance Control (PDC). Leverbaar voor v贸贸r en achter of alleen voor achter; vergemakkelijkt het fileparkeren en manoeuvreren in kleine ruimten. De afstand van auto tot obstakel wordt akoestisch gemeld, en in combinatie met een navigatiesysteem (optie) ook zichtbaar gemaakt in het control display.

Schakelindicator (aanduiding ideale versnellingskeuze, alleen voor uitvoeringen met handgeschakelde 6-versnellingsbak). Adviseert u een hogere of lagere versnelling als deze een gunstiger brandstofverbruik mocht opleveren.

Automatische airconditioning, incl. automatische recirculatieschakeling (AUC), actievekoolstoffilter, zonne- en condenssensor, en ALL-functie. Gescheiden temperatuurregeling links/rechts. Airconditioning, incl. microfilter. Luchthoeveelheidsregeling en luchtverdeling handmatig instelbaar. Verwarming/ventilatie, inclusief microfilter.


Voor de standaard- en extra-uitrusting verwijzen wij naar de uitrustingstabellen.

Radio Business CD, met o.a. FM en MW, zes voorkeuzetoetsen, automatische volumeregeling, CD-speler met MP3-decoder, vijf luidsprekers en aux in-aansluiting. Radio Professional (hier afgebeeld), omvang als radio Business CD, met daarnaast tweeregelig display, aansluiting voor CD-wisselaar alsmede een centraal-bas onder de voorpassagierszetel.

Aux in-aansluiting, inclusief 12 V-aansluiting in de middenconsole, voor de weergave van een externe audiobron, bijvoorbeeld een MP3-speler. USB-/audiopoort, voor de aansluiting van een USB-stick of een MP3-speler, eventueel uit te breiden met de aansluiting van een Music Player in een mobiele telefoon. De opgeslagen muziekbestanden worden weergegeven op het display van de radio Professional of (i.c.m. navigatiesysteem) het control display. Bediening via het multifunctionele stuurwiel, de radio Professional of de iDrivecontroller met Direct Access-toetsen. Multimediatasje leverbaar i.c.m. optionele armsteun vóór. Het afgebeelde USB-snoer is niet inbegrepen.

DAB-tuner voor de ontvangst van digitale radioprogramma’s (alleen in combinatie met navigatiesysteem of radio Professional).

Harman/Kardon Surround Sound System met krachtig uitgangsvermogen, equalizer, centerspeaker en tien luidsprekers biedt een muziekbeleving van de allerhoogste intensiteit. Daarnaast maakt een surround-functie het simuleren van diverse ruimtelijke effecten mogelijk. HiFi System met acht luidsprekers; zorgt voor een briljante klankkleur.

CD-wisselaar voor 6 CD’s; geïntegreerd in de linker zijwand van de bagageruimte.

Voorbereiding voor mobiele telefoon met bluetooth-interface (inclusief hands-free-set, oplaadmogelijkheid en autotelefoonantenne). Via een apart verkrijgbare snap-in-adapter kan een mobiele telefoon met bluetooth-techniek worden aangesloten, die ook via iDrive (i.c.m. navigatiesysteem) kan worden bediend. Uw BMW dealer informeert u graag over de aanbevolen modellen.

Raambediening voor en achter elektrisch, druk-/trekschakelaars met tolschakeling (open/ dicht) voor beide portierruiten, centrale schakelaar voor gelijktijdig openen/sluiten van alle ruiten. Inclusief inklembeveiliging rondom.

Toetsen voor het volledig automatisch openen en sluiten van de cabriokap, inclusief de vier zijruiten. De kap kan ook onder het rijden worden geopend (tot een snelheid van 40 km/h).


Voor de standaard- en extra-uitrusting verwijzen wij naar de uitrustingstabellen.

Bekerhouder voorin. Afneembaar; bevestiging aan de middenconsole, goed toegankelijk voor bestuurder en voorpassagier.

Middenarmsteun v贸贸r, opklapbaar, inclusief ge茂ntegreerd bergvak.

Zetelverwarming, drietraps, voor bestuurders- en voorpassagierszetel. Zitting en rugleuning, incl. zijwangen, zijn verwarmbaar en bieden in zeer korte tijd een aangenaam en warm zitoppervlak.

Zetelverstelling voor bestuurders- en voorpassagierszetel, met elektrische langs-, zithoogte-, zithoek- en rugleuningverstelling. Inclusief memory-functie voor bestuurderszetel en buitenspiegels (incl. stoeprandfunctie voor de rechterbuitenspiegel). Twee individuele posities kunnen worden opgeslagen voor bestuurderszetel en buitenspiegelinstellingen.

Lendensteun, voor bestuurders- en voorpassagierszetel; elektrisch in hoogte en dikte verstelbaar, voor een ergonomisch perfecte zitpositie en ter ondersteuning van de rugspieren.

Standaardzetels met handmatige zetelverstelling, inclusief verstelbare zithoogte voor bestuurders- en voorpassagierszetel. Zetels hier afgebeeld in optioneel leder Boston Schwarz.

Sportzetels voor bestuurder en voorpassagier. Bieden optimale zijdelingse steun dankzij elektrisch in breedte verstelbare rugleuning; overlangs-, zithoogte-, rugleuning-, zithoek- en bovenbeensteunverstelling zijn handmatig. Zetels hier afgebeeld in optioneel leder Boston Beige.


Voor de standaard- en extra-uitrusting verwijzen wij naar de uitrustingstabellen.

Kinderzitjesbevestiging ISOFIX, aan beide achterzittingen. Voor de veilige bevestiging van kinderzitjes d.m.v. kliksluitingen. Kinderzitjesbevestiging ISOFIX, voor voorpassagierszetel. Voorpassagiersairbag met sleutel uitschakelbaar.

Doorlaadopening, met geïntegreerd foedraal, biedt nog meer gebruiksmogelijkheden voor de bagageruimte. Zo kunt u bijvoorbeeld grotere stuks bagage gemakkelijk vervoeren. Het uitneembare deel van de rugleuning kan veilig worden vastgezet.

Foedraal, maakt in combinatie met de grote doorlaadopening het vervoeren van lange voorwerpen – bijvoorbeeld twee snowboards – mogelijk, zonder het interieur te beschadigen of te bevuilen.

Bagageruimte, geheel bekleed en verlicht, met een inhoud van circa 260 liter (met geopende cabriokap) tot 305 liter (met gesloten kap); met vier bevestigingsogen, een rubber riem aan de linkerzijde en een opbergvak met verstelbaar bagagenet aan de achterbankleuning (niet i.c.m. de extra-uitrusting doorlaadopening).

Binnenspiegel, automatisch dimmend, groot spiegeloppervlak; vanaf een bepaalde lichtinval door koplampen van achteropkomend verkeer dimt de spiegel automatisch.

Personal Profile: met Personal Profile kunnen, afhankelijk van de uitrusting, bijvoorbeeld de persoonlijke instelling van de elektrische zetels, radio en automatische airconditioning (temperatuur en luchtverdeling) in de individuele sleutel van elke bestuurder worden opgeslagen.

BMW Welt: de aflevering van een nieuwe auto* is een van de mooiste ogenblikken voor een automobilist. Dat is een onvergetelijke dag waard – bij BMW Welt, het belevings- en aflevercentrum in München. En bij een museumbezoek, een rondleiding door de fabriek of door het Technik-Atelier ervaart u de fascinerende wereld van BMW van binnenuit.

* Aflevering in BMW Welt vooralsnog niet mogelijk voor Nederland.


Voor de standaard- en extra-uitrusting verwijzen wij naar de uitrustingstabellen.

Onweerstaanbaar sportief. De BMW 135i is voorzien van een aantal exclusieve uitrustingsdetails: het M aërodynamicapakket met een in de voorbumper geïntegreerde spoiler, achterskirt met geïntegreerde diffusor, zijskirts en een kleine spoiler op het kofferdeksel, het M sportonderstel met specifieke afstemming, gaspedaal met sportieve karakteristiek en Dynamische Stabiliteits Controle (DSC+) met specifieke afstemming. Daarnaast beschikt de 135i over sportzetels, interieurlijsten in hoogglans Schwarz alsmede 17-inch lichtmetalen BMW wielen in sterspaak styling 262 met noodloopeigenschappen en bredere banden achter.

Extra krachtig remsysteem met BMW aanduiding. Vóór en achter voorzien van geventileerde 17-inch remschijven. Zorgt voor zeer korte remwegen en is nauwelijks gevoelig voor fading.

Voorbumper: de extra sportieve uitvoering met geïntegreerde spoiler en grotere luchtinlaten zorgt voor een nog krachtigere uitstraling van het karakteristieke front.

Dubbele uitlaat: de 135i is voorzien van een uitlaatsysteem met twee zwart verchroomde eindpijpen.

Het info display van de BMW 135i is voorzien van een op de prestaties afgestemde calibrering. Daarnaast beschikt de 135i over een olietemperatuurmeter.

Schakelpaddles aan het sportstuurwiel (in combinatie met de 7-traps automatische sporttransmissie met dubbele koppeling) maken zeer snel schakelen mogelijk zonder te (ont)koppelen. Hier afgebeeld met het M lederen sportstuurwiel en interieurlijsten in aluminium Glaciersilber.


Voor de standaard- en extra-uitrusting verwijzen wij naar de uitrustingstabellen.

M sportpakket: voor een zeer sportieve uitstraling zorgt het M sportpakket, zeker als u kiest voor de exclusief voor deze uitrusting leverbare carrosseriekleur Le Mans Blau metallic (optie). Het M sportonderstel met 15 mm verlaging zorgt voor een nog betere handling. Naar wens is het M sportpakket ook leverbaar met standaard onderstel.

Achterskirt: de geïntegreerde diffusor vergroot de neerwaartse druk bij hoge snelheid.

M lichtmetalen BMW wielen in dubbelspaak styling 207 M met noodloopeigenschappen en bredere banden achter: vóór in de maat 7 J x 17 inch met bandenmaat 205/50 R 17, achter in de maat 7,5 J x 17 inch met bandenmaat 225/45 R 17.

M lichtmetalen BMW wielen in dubbelspaak styling 261 M met noodloopeigenschappen en bredere banden achter: vóór in de maat 7,5 J x 18 inch met bandenmaat 215/40 R 18, achter in de maat 8,5 J x 18 inch met bandenmaat 245/35 R 18.

M dorpellijst met gepolijste chroominzetten en M logo. Een sportieve blikvanger bij het instappen.

Met leder bekleed multifunctioneel M sportstuur. Ligt door de dikkere stuurwielrand uitstekend in de handen. Met de geïntegreerde toetsen kunnen bijvoorbeeld radio en telefoon (optie) worden bediend. Exclusief voor het M sportpakket zijn de interieurlijsten in aluminium Glaciersilber, de M schakelpookknop met M logo (niet i.c.m. automatische transmissie) en de M voetsteun.

Sportzetels voor bestuurder en voorpassagier. Geven uitstekende zijdelingse ondersteuning. Exclusief voor het M sportpakket is de stof/Sensatec-combinatie Flashpoint Schwarz.


s standaarduitrusting

o extra-uitrusting

- niet leverbaar

Veiligheid

118i 2.0

120i

125i

135i

118d 2.0 120d

123d

– frontairbags voor bestuurder en voorpassagier

s

s

s

s

s

s

s

– zij-airbags voor bestuurder en voorpassagier, in de rugleuning geïntegreerd, incl. hoofd/thorax-airbags

s

s

s

s

s

s

s

Antiblokkeersysteem (ABS), incl. Dynamic Brake Control (DBC) en Cornering Brake Control (CBC)

s

s

s

s

s

s

s

Bandenspanningswaarschuwingssysteem

s

s

s

s

s

s

s

Brake Force Display (tweefasen remlichten)

s

s

s

s

s

s

s

Center-lock-schakelaar

s

s

s

s

s

s

s

Centrale vergrendeling van portieren, bagageklep en tankklepje, incl. elektronische wegrijbeveiliging (EWS) en crash-sensor

s

s

s

s

s

s

s

Dynamische Stabiliteits Controle (DSC), incl. DTC

s

s

-

-

s

s

s

Dynamische Stabiliteits Controle (DSC+), incl. DTC, met aanvullende functies

-

-

s

s

-

-

-

Kinderzitjesbevestiging ISOFIX, achterin

s

s

s

s

s

s

s

Kinderzitjesbevestiging ISOFIX, voorin

o

o

o

o

o

o

o

Remmen: schijfremmen vóór en achter, geventileerd

s

s

s

s

s

s

s

Rolbeugelsysteem

s

s

s

s

s

s

s

– geïntegreerde flankversterking in de portieren

s

s

s

s

s

s

s

– bumpersysteem met stalen botselementen vóór en achter, tot 4 km/h regeneratief; verwisselbare vervormingselementen vóór en achter nemen krachten op tot 15 km/h, zonder de carrosserie te beschadigen

s

s

s

s

s

s

s

– automatische veiligheidsgordels voorin, met gordelslotspanner en spankrachtbegrenzing

s

s

s

s

s

s

s

– ergonomisch gordelsysteem achterin, met 3-punts veiligheidsgordels voor beide zitplaatsen

s

s

s

s

s

s

s

Airbags:

Veiligheidscarrosserie:

Veiligheidsgordels:

Exterieurdesign

118i 2.0

120i

125i

135i

Buitenspiegels in carrosseriekleur, asferisch, elektrisch verstelbaar (125i, 135i en 123d ook verwarmd)

s

s

s

s

s

s

s

Cabriokap, uitgevoerd in stof, meervoudig gevoerd

s

s

s

s

s

s

s

Chrome Line exterieur

o

o

s

s

o

o

s

Exterieurdelen in carrosseriekleur (bumpers en portiergrepen)

s

s

s

s

s

s

s

Grille, met verchroomde spijlen

-

-

-

s

-

-

s

Grille, met zwarte spijlen

s

s

s

-

s

s

-

Knipperlichten, wit

s

s

s

s

s

s

s

Metallic lak

o

o

o

o

o

o

o

Shadow Line, hoogglans

o

o

o

o

o

o

o

Trekhaak met afneembare kogelkop (incl. stabiliteitscontrole voor aanhanger)

o

o

o

-

o

o

o

Uitlaateindpijp, verchroomd (125i en 135i met dubbele uitlaateindpijp; 135i en 123d zwart verchroomd)

s

s

s

s

s

s

s

Voorbereiding voor achterdrager (niet i.c.m. M sportpakket)

o

o

o

-

o

o

o

Uitrustingspakketten

118d 2.0 120d

118i 2.0

120i

125i

135i

Buitenspiegelpakket: verwarmde buitenspiegels, incl. automatische inklapfunctie en memory (beide via Personal Profile), stoeprandfunctie voor rechterbuitenspiegel bij achteruitrijden

o

o

o

o

o

o

M aërodynamicapakket met speciale voorspoiler en achterspoiler

-

-

-

s

-

-

-

M sportpakket incl. sportonderstel (ook leverbaar met standaard onderstel)

o

o

o

o

o

o

o

Opbergpakket: netten aan rugleuning van voorzetels, opbergvak bovenin dashboard (niet i.c.m. navigatiesysteem), bekerhouders, 12 V-aansluiting, 2 spanbanden op bagageruimtevloer, opbergnet (rechts) en 2 bevestigingsogen in bagageruimte

o

o

o

o

o

o

o

1 2

Niet leverbaar in combinatie met sportzetels. Uitsluitend leverbaar in combinatie met sportzetels.

118d 2.0 120d

123d

123d o


s standaarduitrusting

o extra-uitrusting

- niet leverbaar

Wielen en banden

118i 2.0

120i

125i

135i

118d 2.0 120d

123d

– staal met wielplaat, 7 J x 16 inch, banden 205/55 R 16

s

s

-

-

s

s

-

– lichtmetaal, V-spaak styling 229, 7 J x 16 inch, banden 205/55 R 16

o

o

-

-

o

o

-

– lichtmetaal, dubbelspaak styling 222, 7 J x 16 inch, banden 205/55 R 16

o

o

-

-

o

o

-

– lichtmetaal, V-spaak styling 360, 7 J x 16 inch, banden 205/55 R 16

o

o

-

-

o

o

-

– lichtmetaal, sterspaak styling 256, 7 J x 17 inch, banden 205/50 R 17

o

o

s

-

o

o

-

– lichtmetaal, V-spaak styling 141, 7 J x 17 inch, banden 205/50 R 17

o

o

o

-

o

o

s

– lichtmetaal, sterspaak styling 262, vóór 7 J x 17 inch met banden 205/50 R 17, achter 7,5 J x 17 inch met banden 225/45 R 17

o

o

o

s

o

o

o

– lichtmetaal, sterspaak styling 142, vóór 7 J x 17 inch met banden 205/50 R 17, achter 7,5 J x 17 inch met banden 225/45 R 17

o

o

o

o

o

o

o

– lichtmetaal, W-spaak styling 263, vóór 7,5 J x 18 inch met banden 215/40 R 18, achter 8,5 J x 18 inch met banden 245/35 R 18

o

o

o

o

o

o

o

– lichtmetaal, sterspaak styling 264, vóór 7,5 J x 18 inch met banden 215/40 R 18, achter 8,5 J x 18 inch met banden 245/35 R 18

o

o

o

o

o

o

o

– lichtmetaal, dubbelspaak styling 207 M, vóór 7 J x 17 inch met banden 205/50 R 17, achter 7,5 J x 17 inch met banden 225/45 R 17 (uitsluitend i.c.m. M sportpakket)

o

o

o

o

o

o

o

– lichtmetaal, dubbelspaak styling 261 M, vóór 7,5 J x 18 inch met banden 215/40 R 18, achter 8,5 J x 18 inch met banden 245/35 R 18 (uitsluitend i.c.m. M sportpakket)

o

o

o

o

o

o

o

Wielen en banden met noodloopeigenschappen (runflat)

s

s

s

s

s

s

s

118i 2.0

120i

125i

135i

s

s

-

-

s

s

-

o

o

s

s

o

o

s

Wielen en banden:

Interieurdesign

118d 2.0 120d

123d

Bekleding: – stof Elektra1 – stof Network

o

o

o

o

o

o

o

– leder Boston met SunReflective Technology

o

o

o

o

o

o

o

Dorpellijsten met chroom inleg

-

-

s

s

-

-

s

Info display in dashboard, met snelheidsmeter, toerenteller, meters voor brandstofvoorraad en -verbruik (olietemperatuurmeter voor 135i) en LC-display voor kilometer-/dagteller en boordcomputer

s

s

s

s

s

s

s

– Satinsilber matt

s

s

s

-

s

s

s

– Schwarz hoogglans

o

o

o

s

o

o

o

– Aluminium Akzentschliff

o

o

o

o

o

o

o

– Kaschmirsilber

o

o

o

o

o

o

o

– edelhoutuitvoering Nussbaum hell

o

o

o

o

o

o

o

– edelhoutuitvoering Pappel Maser grau

o

o

o

o

o

o

o

Kapbediening, volledig elektrisch (openen tevens via afstandsbediening mogelijk), voor het openen en sluiten van de cabriokap (openen mogelijk tot een rijsnelheid van 40 km/h)

s

s

s

s

s

s

s

– stof/ledercombinatie Pearlpoint

2

Interieurlijsten:

Aandrijving en techniek

118i 2.0

120i

125i

135i

6-versnellingsbak, handgeschakeld

s

s

s

s

118d 2.0 120d s

s

123d s

6-traps automatische transmissie Steptronic

o

o

o

-

o

o

o

6-traps automatische transmissie Steptronic, met sportieve karakteristiek

-

-

-

o

-

-

-

7-traps automatische sporttransmissie met dubbele koppeling en schakelpaddles aan het stuur

-

-

-

o

-

-

-

BMW 2.0 4-cilinder benzinemotor met 4-kleppentechniek

s

s

-

-

-

-

-

BMW 2.0 4-cilinder dieselmotor met 4-kleppentechniek

-

-

-

-

s

s

-

BMW 3.0 6-cilinder-in-lijn benzinemotor met 4-kleppentechniek

-

-

s

-

-

-

-

BMW TwinPower Turbo 2.0 4-cilinder dieselmotor met 4-kleppentechniek

-

-

-

-

-

-

s

BMW TwinPower Turbo 3.0 6-cilinder-in-lijn benzinemotor met 4-kleppen techniek

-

-

-

s

-

-

-

Active Front Steering (incl. Servotronic)

-

-

o

o

-

-

-

Auto Start Stop functie (alleen i.c.m. handgeschakelde 6-versnellingsbak)

s

s

-

-

s

s

s

Bescherming tegen tanken verkeerde brandstof

-

-

-

-

s

s

s

Brake Energy Regeneration

s

s

s

s

s

s

s


s standaarduitrusting

o extra-uitrusting

- niet leverbaar

Aandrijving en techniek

118i 2.0

120i

125i

135i

Common rail-injectiesysteem

-

-

-

-

118d 2.0 120d s

s

123d s

Cruise control

o

o

o

o

o

o

o

Dieselpartikelfilter

-

-

-

-

s

s

s

Dubbele VANOS

s

s

s

s

-

-

-

Emissienorm: EU4

-

-

-

s

-

-

-

Emissienorm: EU5

s

s

s

-

s

s

s

High Precision Injection (directe benzine-inspuiting)

s

s

-

s

-

-

-

M sportonderstel (incl. verlaging 15 mm)

o

o

o

s

o

o

o

Multilink-achteras

s

s

s

s

s

s

s

Park Distance Control (PDC), achter

o

o

o

o

o

o

o

Park Distance Control (PDC), vóór en achter

o

o

o

o

o

o

o

Schakelindicator (aanduiding ideale versnellingskeuze; alleen i.c.m. handgeschakelde 6-versnellingsbak)

s

s

s

s

s

s

s

Servotronic, snelheidsafhankelijke stuurbekrachtiging

o

o

o

-

o

o

o

Stuurbekrachtiging, elektrisch

s

s

s

s

s

s

s

Turbocompressor met variabele turbinegeometrie

-

-

-

-

s

s

-

TwinScroll turbocompressor

-

-

-

s

-

-

-

Variabele Twin Turbo

-

-

-

-

-

-

s

Valvetronic

-

-

s

s

-

-

-

Voorwielophanging met veerbenen en dubbele onderste draaipunten

s

s

s

s

s

s

s

Verlichting en zicht

118i 2.0

120i

125i

135i

Achterlichten met LED-techniek

s

s

s

s

s

s

s

Adaptieve bochtverlichting met variabele lichtverdeling, incl. hoekverlichting (alleen i.c.m. Xenon-lampen)

o

o

o

o

o

o

o

Binnenspiegel, automatisch dimmend

o

o

o

o

o

o

o

Binnenspiegel en buitenspiegels, automatisch dimmend

o

o

o

o

o

o

o

Extra getint glas

o

o

o

o

o

o

o

Grootlichtassistent (alleen i.c.m. regensensor en automatisch dimmende binnenspiegel)

o

o

o

o

o

o

o

LICHT AAN-waarschuwing

s

s

s

s

s

s

s

Mistlampen vóór, incl. verwarmde buitenspiegels en verwarmde voorruitsproeiers

o

o

s

-

o

o

s

Regen- en lichtsensor

s

s

s

s

s

s

s

Verlichtingspakket: instapverlichting in de portiergrepen, ambianceverlichting, leeslampjes vóór, verlichting van voetenruimtes vóór, verlichte make-up spiegels voor bestuurder en voorpassagier

o

o

o

o

o

o

o

Xenon-lampen voor dim-/grootlicht, incl. dynamische lichthoogteregeling en vier lichtringen voor dagrijverlichting en parkeerlicht (uitsluitend leverbaar i.c.m. koplampsproeiers)

o

o

o

o

o

o

o

118i 2.0

120i

125i

135i

Airconditioning, incl. microfilter

o

o

s

s

o

o

s

Airconditioning automatisch, incl. AUC, actieve-koolstoffilter, zonne- en condenssensor alsmede ALL-functie

o

o

o

o

o

o

o

– stuurwielverwarming (alleen i.c.m. multifunctioneel sportstuur)

o

o

o

o

o

o

o

– standaard stuurwiel

s

s

-

-

s

s

-

– met leder bekleed sportstuur, incl. pookknop en handremgreep in leder

o

o

s

s

o

o

s

– met leder bekleed M sportstuur, incl. pookknop en handremgreep in leder

o

o

o

o

o

o

o

– multifunctionele uitvoering van met leder bekleed sportstuur/M sportstuur

o

o

o

o

o

o

o

– schakelpaddles aan met leder bekleed sportstuur/M sportstuur (uitsluitend i.c.m. automatische transmissie)

-

-

o

o

-

-

o

Verwarming/ventilatie, incl. microfilter

s

s

-

-

s

s

-

Interieur

118d 2.0 120d

118d 2.0 120d

123d

123d

Stuurwiel:


s standaarduitrusting

o extra-uitrusting

- niet leverbaar

Interieur

118i 2.0

120i

125i

135i

118d 2.0 120d

123d

– vier zitplaatsen

s

s

s

s

s

s

s

– hoogteverstelling voor bestuurders- en voorpassagierszetel

s

s

s

s

s

s

s

– lendensteun voor bestuurder en voorpassagier, elektrisch verstelbaar

o

o

o

o

o

o

o

– standaardzetels met handmatige zetelverstelling

s

s

s

-

s

s

s

– zetelverwarming voor bestuurder en voorpassagier

o

o

o

o

o

o

o

– zetelverstelling, elektrisch, met memory voor bestuurderszetel

o

o

o

o

o

o

o

– sportzetels voor bestuurder en voorpassagier met elektrische leuningbreedteverstelling

o

o

o

s

o

o

o

Zetels/zitcomfort:

Comfort en interieuruitrusting

118i 2.0

120i

125i

135i

Afstandsbediening voor centrale vergrendeling

s

s

s

s

s

s

s

Alarmsysteem met afstandsbediening

o

o

o

o

o

o

o

Bagageruimte, volledig bekleed met stof, inhoud ca. 260–305 liter

s

s

s

s

s

s

s

Bekerhouder voorin, afneembaar

o

o

o

o

o

o

o

Dashboardkastje, verlicht

s

s

s

s

s

s

s

Doorlaadopening, met geïntegreerd foedraal

o

o

o

o

o

o

o

Grijze baan in voorruit

o

o

o

o

o

o

o

Keyless go, ver-/ontgrendelen en starten zonder sleutel (incl. openen en sluiten van de cabriokap via de afstandsbediening)

o

o

o

o

o

o

o

Middenarmsteun vóór, opklapbaar (incl. geïntegreerd opbergvak; i.c.m. USB-/audiopoort tevens incl. multimediatasje)

o

o

o

o

o

o

o

Opbergvak in het dashboard, linksonder

s

s

s

s

s

s

s

Opbergvak in de portieren

s

s

s

s

s

s

s

Personal Profile, persoonlijke voorkeursinstelling voor diverse functies

s

s

s

s

s

s

s

Raambediening, elektrisch, incl. tolautomaat open/dicht, inklembeveiliging en centrale schakelaar voor de gelijktijdige bediening van alle ramen

s

s

s

s

s

s

s

Start-/stopknop

s

s

s

s

s

s

s

Windscherm

o

o

o

o

o

o

o

118i 2.0

120i

125i

135i

– aux in-aansluiting in de middenconsole, incl. 12 V-aansluiting

s

s

s

s

s

s

s

– CD-wisselaar, voor 6 CD’s (in bagageruimte)

o

o

o

o

o

o

o

– DAB-tuner (uitsluitend i.c.m. radio Professional of navigatiesysteem)

o

o

o

o

o

o

o

– HiFi System

o

o

o

o

o

o

o

– Harman/Kardon Surround Sound System

o

o

o

o

o

o

o

– radio Business CD

s

s

s

s

s

s

s

– radio Professional

o

o

o

o

o

o

o

– USB-/audiopoort, voor aansluiting externe MP3-speler; uitbreidingsmogelijkheid voor aansluiting Music Player van mobiele telefoon

o

o

o

o

o

o

o

Boordcomputer, incl. Check-Control

s

s

s

s

s

s

s

Navigatiesysteem Business met vast 6,5-inch hoge-resolutie kleuren LC-display, incl. geïntegreerd geheugen voor navigatiedata, radio Professional met CD-speler, iDrive-controller met Direct Access-toetsen en voorkeuzetoetsen, route-informatie met kaarten of richtingpijlen en kaarten

o

o

o

o

o

o

o

Navigatiesysteem Professional met vast 8,8-inch hoge-resolutie kleuren LC-display, CD-speler, USB-/audiopoort in dashboardkastje, DVD-rom-speler, harde schijf voor kaartgegevens en audiobestanden, route-informatie met gesproken instructies, 3D-kaarten en richtingpijlen, incl. radio Professional, voorkeuzetoetsen, iDrive-controller met Direct Access-toetsen

o

o

o

o

o

o

o

Spraaksturing voor radio, telefoon en navigatiesysteem

o

o

o

o

o

o

o

Staafantenne (i.c.m. DAB-tuner extra antenne op kofferdeksel)

s

s

s

s

s

s

s

Telefoon: voorbereiding voor mobiele telefoon, incl. bluetooth-interface

o

o

o

o

o

o

o

Entertainment, communicatie en informatie

118d 2.0 120d

118d 2.0 120d

123d

123d

Audio:


Gewicht

118i 2.0

120i

125i

135i

118d 2.0

120d

Ledig gewicht1

kg

1495 [1520]

1505 [1535]

1585 [1615]

1665 [1675]

1550 [1575]

1580 [1590]

123d 1615

Toelaatbaar totaalgewicht

kg

1860 [1885]

1870 [1900]

1950 [1980]

2030 [2040]

1915 [1940]

1950 [1960]

1980

Laadvermogen

kg

440

440

440

440

440

440

440

Toelaatbare asbelasting vóór/achter

kg

855/1070

870/1070

910/1095

940/1120

890/1090

905/1095

905/1110

Toelaatbaar aanhangergewicht ongeremd

kg

670

680

700

690

720

740

Toelaatbaar aanhangergewicht geremd2

kg

1200

1200

1200

1200

1200

1200

Toelaatbare kogeldruk

kg

75

75

75

75

75

75

118i 2.0

120i

125i

135i

118d 2.0

120d

123d

Motor 3, 4 Cilinders/kleppen per cilinder Cilinderinhoud Slag/boring Max. vermogen/toerental

Max. koppel/toerental Compressieverhouding

cm3

6/4

6/4

4/4

4/4

4/4

2996

2979

1995

1995

1995 90,0/84,0

mm

90,0/84,0

90,0/84,0

88,0/85,0

89,6/84,0

90,0/84,0

90,0/84,0

105/6000

125/6700

160/6100

225/5800

105/4000

130/4000

150/4400

(pk/1/min)

(143/6000)

(170/6700)

(218/6100)

(306/5800)

(143/4000)

(177/4000)

(204/4400)

Nm/1/min

190/4250

210/4250

270/ 2500–4250

400/ 1200–5000

300/ 1750–2500

350/ 1750–3000

400/ 2000–2250

12,0

12,0

10,7

10,2

16,0

16,0

16,0

:1

I/II :1 III/IV :1 V/VI/R :1

Eindoverbrenging

4/4 1995

kW/1/min

Transmissie Overbrengingsverhouding standaard versnellingsbak

4/4 1995

:1

Rijprestaties

118i 2.0

120i

125i

135i

118d 2.0

120d

123d

4,32/2,46

4,32/2,46

4,32/2,46

4,11/2,32

4,0/2,11

5,14/2,83

5,08/2,80

1,66/1,23

1,66/1,23

1,66/1,23

1,54/1,18

1,38/1,0

1,80/1,26

1,0/0,85/3,94 1,0/0,85/3,94 1,0/0,85/3,94 3,46 [3,91]

3,73 [4,10]

3,23 [3,73]

1,0/0,85/3,73 0,78/0,65/3,19 1,0/0,83/4,64 3,08 [2,56]

3,15 [3,23]

2,64 [3,15]

1,78/1,26 1,0/0,84/4,61 2,81 [3,15]

118i 2.0

120i

125i

135i

118d 2.0

120d

123d

km/h

210 [208]

220 [218]

238 [236]

2505 [2505]

208 [208]

222 [220]

230 [230]

Acceleratie 0–100 km/h

s

9,3 [10,1]

8,4 [9,0]

6,8 [7,4]

5,6 [5,5]

9,5 [9,6]

8,1 [8,2]

7,5 [7,6]

Elasticiteit 80–120 km/h in IV/V (met standaardtransmissie)

s

9,6/12,5

8,2/10,6

7,3/9,2

5,5/6,5

8,3/10,9

6,8/8,5

6,0/7,2

118i 2.0

120i

125i

135i

118d 2.0

120d

123d

Topsnelheid

Verbruik 3, 4 Binnen bebouwde kom

l/100 km

8,5 [9,2]

8,8 [9,4]

12,1 [11,9]

12,2 [11,8]

5,8 [6,9]

6,2 [6,9]

6,6 [7,1]

Buiten bebouwde kom

l/100 km

5,5 [5,7]

5,6 [5,6]

6,2 [6,4]

6,5 [6,8]

4,4 [4,7]

4,4 [4,7]

4,6 [4,9]

Gemiddeld

l/100 km

6,6 [7,0]

6,8 [7,0]

8,4 [8,4]

8,6 [8,6]

4,9 [5,5]

5,0 [5,5]

5,3 [5,7]

g/km

153 [163]

159 [164]

195 [195]

200 [201]

129 [145]

133 [145]

140 [150]

53

53

53

53

51

51

51

CO2-emissie Tankinhoud, ca.

l


Wielen en banden

118i 2.0

120i

125i

135i

118d 2.0

120d

123d

Bandenmaat

vóór achter

195/55 R 16 H

Wielmaat

vóór achter

6,5 J x 16

7 J x 16

7 J x 17

7 J x 17 7,5 J x 17

6,5 J x 16

7 J x 16

7 J x 17

staal

staal

lichtmetaal

lichtmetaal

staal

staal

lichtmetaal

Materiaal

Elektrische installatie

120i

125i

135i

118d 2.0

120d

123d

90 [70]

90 [70]

70 [70]

80 [80]

90 [80]

90 [80]

90 [80]

A

180

180

180

180

180

180

180

W

2520

2520

2520

2520

2520

2520

2520

1411

Dynamo

118i 2.0

94400

Ah

2660 2660

949 949

4360 4360

1072

751 751

1372 1423 1423

1919 1934

1092 1092

6 1484 1474

205/55 R 16 V 205/50 R 17 W

998 00

Accu

205/50 R 17 W 205/55 R 16 V 205/50 R 17 W 195/55 R 16 H 225/45 R 17 W

15076 1517 1748 1748

Alle afmetingen in de technische tekeningen in millimeter. Inhoud bagageruimte ca. 260–305 liter. 1 2 3

4

5 6

Fabrieksopgave. De RDW gewichten liggen 100 kg lager. Ledig gewicht geldt voor auto’s in standaarduitvoering. Speciale uitrusting en accessoires kunnen dit gewicht verhogen. Geremd aanhangergewicht bij een maximale hellingshoek van 12%. De benzinemotoren van de BMW 1 Serie Cabrio zijn geschikt voor een brandstofkwaliteit van RON 91 en hoger (135i: minimaal RON 95), met een maximaal ethanol-aandeel van 10 % (E10). Het gebruik van een brandstofkwaliteit van RON 95 wordt aangeraden. De hier vermelde waarden voor vermogen, rijprestaties en verbruik gelden bij gebruik van een brandstofkwaliteit van RON 98. De motoren in de BMW 1 Serie Cabrio voldoen aan de EU5-emissienorm. Als basis voor de verbruiksgegevens geldt de ECE-rijcyclus. De metingen worden voor eenderde binnen de bebouwde kom en voor tweederde buiten de bebouwde kom verricht. Behalve het verbruik wordt ook de CO2-emissie gemeten. De BMW 118d, 120d en 123d zijn uitgerust met een dieselpartikelfilter. Elektronisch begrensd. Spoorbreedte 125i, 135i en 123d vóór 1.474 mm, achter 1.507 mm. Spoorbreedte 120i en 120d vóór 1.480 mm, achter 1.513 mm.

Waarden tussen [ ] gelden voor uitvoeringen met 6-traps automatische transmissie Steptronic of 7-traps automatische sporttransmissie met dubbele koppeling (135i).


meer over BMW

www.bmw.nl

BMW maakt rijden geweldig

BMW recycling. De BMW Group is voor het vijfde jaar in successie uitgeroepen tot nummer één in de Dow Jones Sustainability Index – en is daarmee opnieuw de meest duurzame automobielfabrikant ter wereld. Duurzaam ondernemen is voor BMW een belangrijk facet van de ondernemingsstrategie: van de ontwikkeling van brandstofbesparende en alternatieve automobielconcepten via milieubesparende productieprocessen tot een innovatief recyclingproces. Met BMW EfficientDynamics hebben wij reeds in 2000 een ontwikkeling ingezet die vandaag de dag duidelijke voordelen biedt voor zowel BMW rijders, klimaat als het milieu. Dit wordt tevens weerspiegeld in de CO2-emissie van de Europese vloot van nieuwe BMW Group automobielen, die tussen 1995 en 2008 met bijna 27 % kon worden gereduceerd. Maar onze doelstelling gaat nog verder: over de periode van 2006 tot 2012 willen wij het verbruik van bijvoorbeeld water en energie bij de productie van onze automobielen met 30 % terugdringen. Met deze en andere maatregelen willen wij de toekomst van de automobiel op verantwoorde en duurzame wijze vormgeven. Meer informatie vindt u op: www.bmw.nl Deze brochure behandelt de Nederlandse versies. De afgebeelde uitvoeringen bevatten deels accessoires die niet tot de standaarduitrusting behoren. In andere lidstaten van de Europese Unie zijn, op grond van onder meer wettelijke bepalingen, afwijkingen mogelijk van de hier beschreven uitvoeringen en uitrustingen, in standaard- en/of optionele specificaties. Raadpleeg uw BMW dealer over de door hem aangeboden uitvoeringsconfiguraties. Wijzigingen in constructie en/of uitrusting, alsmede drukfouten, voorbehouden.

0 11 001 085 65 1 2010 VB. Gedrukt in Duitsland 2010.

© BMW AG, München/Duitsland. Nadruk, geheel of gedeeltelijk, uitsluitend met schriftelijke toestemming van BMW AG, München.

2010 BMW 1-serie cabrio brochure  

NL-brochure van de BMW 1-serie cabrio - archief AutoKiosk NL

2010 BMW 1-serie cabrio brochure  

NL-brochure van de BMW 1-serie cabrio - archief AutoKiosk NL

Advertisement