Page 1


Er is meer in het leven dan Volvo. Er is de zilte zeebries die naar vakantie ruikt. De bergtoppen die het avontuur in je losmaken. De vrijheid die een glimlach op je gezicht tovert. Woorden zijn overbodig. De natuur in volle harmonie. Romantiek. Een vleugje fantasie. De opwindende realiteit. Vijf zintuigen stimuleren onze emoties. En sommige emoties inspireren rationaliteit. Ons zesde zintuig voelt dit aan. Er is natuurlijk gezond verstand. En dan is er nog buitengewone schoonheid. Daarom is er de Volvo C70.


Waarom genieten we?


Waarheen u ook rijdt om uw dromen waar te maken, met deze convertible is de “sky the limit”. Hier gaan emoties en schoonheid hand in hand: waar de kunst en de zuivere kracht van Scandinavisch design samensmelten in een spectaculaire convertible en een stijlvolle coupé.

Twee droomwagens - één set wielen


Geweldige rijervaring, maximale rijcontrole. Waarheen? Geniet van superieur rijcomfort en de opwinding in elke bocht op weg naar uw bestemming. Grijp het soepele stuurwiel en nestel u in één van ‘s werelds meest comfortabele stoelen. Het zal u niet ontgaan dat dit interieur getuigt van elegante eenvoud en een staaltje is van ergonomische wereldklasse. Verfijnde technologie zoals Bluetooth® en GPSnavigatie zijn steeds binnen handbereik.

Zin voor realiteit


Een klassewagen die z’n sterren verdient. Neem plaats in de C70 en ervaar topcomfort, veiligheid van wereldklasse en de perfecte harmonie tussen vorm en functionaliteit. Volvo pakt uit met nieuwe designkenmerken zoals de elegant naar achter welvende koplampen met actieve Dual Xenon-lichten en de gerestylede achterlichten met geavanceerde adaptieve remlichten die sneller oplichten om uw achterliggers te waarschuwen wanneer u harder moet remmen dan gewoonlijk. Niets kan de legendarische veiligheid van een Volvo evenaren.

Schoonheid & verfijning


Moderne Scandinavische magie. Soepel rijgenot met open of gesloten dak. De stijve en verstevigde carrosserie van de Volvo C70 laat de geavanceerde ophanging elke ondergrond probleemloos verwerken. Daarbij reageert de informatieve elektro-hydraulische bekrachtiging onmiddellijk op elke stuurbeweging, terwijl zelfs de achterwielen lichtjes meedraaien om u vlot door de bochten te helpen. En of u nu kiest voor de T5 benzinemotor of voor de nieuwe D4 dieselmotor: u kunt rekenen op hoog koppel, superieure kracht en een uitstekende respons bij alle snelheden. Pure magie.

U heeft de controle.


Wat maakt een moment sensationeel? Memorabele momenten kan men zich herinneren door te luisteren, te proeven, te ruiken, te voelen of te zien. Bij rijden met open dak werken alle zintuigen, wat de kansen op een memorabel moment alleen maar doet toenemen. Sensationeel mag het voor ons altijd zijn.


Middelpunt van aandacht. Het prachtige interieur van de Volvo C70 biedt topcomfort aan vier passagiers. Elegante eenvoud en smaakvolle afwerkingen zijn de kenmerken van verfijnd Scandinavisch design, zoals stijlvolle, echte aluminiuminlegstukken en Volvo’s lederen bekleding. Vooraan prijkt de unieke, zwevende middenconsole die ook beschikbaar is in echt hout, met eenvoudige bedieningsinstrumenten voor informatie, entertainment, comfort en meer. Achteraan kunnen de passagiers heerlijk wegdromen op de ruime, comfortabele achterbank.

Gewoonweg fantastisch


Open het dak. Zet de volumeknop hoger. Het leven is heerlijk. Met Volvo’s moderne geluidssystemen waant u zich in een concertzaal. U kunt kiezen uit drie uitstekende systemen - elk speciaal aangepast aan het interieur van de Volvo C70 (open en gesloten dak). Elk systeem beschikt over een cd-speler en een RDS-radio evenals een extra ingang om uw draagbare muziekspeler aan te sluiten. En om het nog gemakkelijker te maken, kunt u alle systemen bedienen met de knoppen op het stuurwiel.

Virtuoos trio


Premium Sound. Laat je vervoeren. Dit is de droom van alle hifi-liefhebbers. Als u kiest voor het Premium Sound systeem waant u zich in een concertzaal - omringd door de adembenemende klanken uit de luidsprekers van dit wereldklasse geluidssysteem. Uitgerust met Dolby® Pro Logic® II Surround, een speciale middenluidspreker en geavanceerde sound processing - laat het Premium audiosysteem iedereen genieten van een evenwichtig stereobeeld, waar men ook zit. Bovendien is uw auto nog voorzien van twaalf hoogwaardige Dynaudio luidsprekers, aangedreven door een superefficiënte digitale D-klasse versterker. En dat is nog lang niet alles. Voeg daar nog twee subwoofers aan toe (voor een totaal van 910 Watt!) en u hebt een cabriolet met een audiosysteem waarmee u overal bewonderende blikken zult oogsten.

el maestro


Een staaltje van hoogtechnologische elegantie. Volvo’s driedelige metalen vouwdak is een wereldprimeur én een echte eyecatcher. U zult het gauw zelf ontdekken, want terwijl het dak automatisch omhoog vouwt, zullen uw mondhoeken precies hetzelfde doen. Moeilijk om niet te glimlachen. Druk gewoon op een knop op de middenconsole en het dak ondergaat een synchrone metamorfose die veel bewonderende blikken zal oogsten. En terwijl het isolerende dak verborgen zit in de kofferbak, is er nog voldoende ruimte voor uw sporttas. Van hardtop coupé tot cabriolet in minder dan dertig seconden - met een glimlach die veel langer duurt. Twee droomwagens op één stel wielen is een wonder.

Weerstaan of zwichten


Aantrekkelijk, verleidelijk en toch exclusief – vooral als hij op slot is. Het komt misschien omdat hij in Zweden is gebouwd, zo dicht bij de Noordpool, dat deze prachtige, nieuwe Volvo C70 een onweerstaanbare aantrekkingskracht bezit. Hiermee gaat een verantwoordelijkheid gepaard die we serieus nemen - want Volvo's veiligheid houdt niet op als u uw auto parkeert. Met gesloten dak biedt deze auto aanzienlijk meer bescherming tegen diefstal dan een cabriolet met soft-top. Maar zelfs in open toestand zijn persoonlijke spullen uitstekend beveiligd dankzij een geavanceerd vergrendelingssysteem. Dankzij Keyless Drive kunt u de deuren ontgrendelen door gewoon de handgreep vast te nemen en de motor starten met de sleutel in uw zak of handtas.

Verstevigde zekerheid


Er is meer in het leven dan een Volvo. Daarom ontwerpen we onze auto’s zodanig dat deze u ondersteuning bieden in alle situaties op de weg. Daarom is onze veiligheidstechnologie al meer dan 80 jaar een drijvende kracht achter de ontwikkeling van auto’s. Daarom richten we ONS op een toekomst waarin geen aanrijdingen meer voorkomen. Daarom trekken we de kar op het gebied van nulemissies en bieden we binnen het premium segment een sterk programma aan van lage CO2-alternatieven. En er zijn redenen te over om de grenzen voor mogelijkheden en onmogelijkheden te verleggen. Daarom innoveren we voor het leven.

31


Opwindend comfort.

De ergonomisch ontworpen stoelen en het dito interieur zorgen ervoor dat u ontspannen blijft en dat u zich kunt concentreren op het rijden.

Persoonlijke gatekeeping.

Geïnspireerd door de technologie van gevechtsvliegtuigen, helpt het Intelligent Driver Information System (IDIS) de hoeveelheid werk in stressvolle situaties te beperken.

Voortdurende gemoedsrust.

Geen paniek. Volvo On Call is Volvo’s geïntegreerde pech- en hulpverleningsdienst.

Volvo’s veiligheidstechnologieën zijn uitgevonden voor uw plezier en zullen meer dan alleen het rijgenot beschermen. Wereldwijd staat Volvo gelijk aan veiligheid. En daar is een goede reden voor, omdat maar weinig autofabrikanten kunnen tippen aan ons record aantal innovaties op het gebied van veiligheid en onze toewijding aan veiligheid, hetgeen al meer dan 80 jaar onze drijfveer is. Natuurlijk zijn we hier uiterst trots op. Maar we zijn niet tevreden: omdat we weten wat we willen bereiken: nul ongelukken. Deze uitdagende taak vraagt om een innovatieve denkwijze en een splinternieuwe benadering bij het ontwerpen van onze auto’s. Het goede nieuws is dat we al aardig op weg zijn. Om te beginnen is het leuker en aangenamer dan ooit om in onze auto’s te rijden (omdat een verveelde bestuurder nooit een veilige bestuurder zal zijn). De vereiste technologie is niet slechts een sprankje verbeelding - sommige technologie is al beschikbaar in uw Volvo. Vandaag de dag een Volvo rijden staat gelijk aan een vooruitblik op de opwindende toekomst van auto’s - een toekomst waarin gepassioneerde enginee-

Verlichting onderweg.

Active Bending Lights (ABL) met Dual Xenon-technologie vergroten uw gezichtsveld als u in het donker rijdt en zorgen voor aanzienlijk meer licht in bochten.

ring en ontwerp u beter helpen het beste uit uw leven te halen. Er is tenslotte meer in het leven dan een Volvo.

Ogen op de rug.

Park Assist geeft een waarschuwing als u een obstakel achter uw auto te dicht nadert wanneer u achteruit rijdt.

BLIJF OP DE WEG.

Volvo’s anti-slip systeem Dynamic Stability en Traction Control (DSTC) verbetert de handelbaarheid en veiligheid bij allerlei onverwachte situaties.

32

Een extra oog in de dode hoek.

Blind Spot Information System (BLIS) helpt u voertuigen te detecteren die de dode hoek binnenkomen.


Ontworpen om het licht briljant op te vangen, reflecteert deze auto eveneens een belofte.

Ultrazuinige dieseltechnologie.

Volvo’s geavanceerde common-rail turbodieseltechnologie staat borg voor een minimaal verbruik en lage CO2-uitstoot.

Frisse lucht in de auto.

Volvo’s Interior Air Quality System controleert permanent de binnenkomende lucht en houdt koolmonoxide, grondozon en stikstofdioxide buiten, zodat de lucht in de auto bij het rijden met gesloten dak in druk stadsverkeer zuiverder is dan buiten.

Gelukkig neemt de auto-industrie steeds meer afstaand van de sprookjeswereld. Onze reis naar een beter milieu begon al vroeg in de jaren 70. Destijds waren wij een van de eerste autofabrikanten die de minpunten voor het milieu erkenden en daadwerkelijk ook iets met die kennis deden. Sinds toen zijn we voortdurend op zoek naar

Allergiegeteste materialen.

innovaties om de milieu-impact van de auto’s zelf en van de bouw ervan te reduceren.

Al onze bekledingen zijn getest op allergenen of schadelijke stoffen en voldoen aan de norm Öko-Tex Standard 100. Bovendien zijn diverse metalen interieurmaterialen getest op contactallergieën. Goed voor u en voor iedereen die met u meerijdt.

De grootste uitdaging vandaag de dag is uiteraard de reductie van CO2-emissies die klimaatveranderingen veroorzaken. Vandaag de dag bieden we in het premium segment een sterk programma aan van lage CO2-alternatieven: de Volvo DRIVe-variant. Door gebruik te maken van een innovatieve aandrijvingstechnologie, geavanceerde aerodynamica, lagefrictietechnologie en lichte materialen is het DRIVe-programma een belangrijke stap richting nulemissies. In de nabije toekomst zullen we een nieuwe technologie als plug-in hybride voertuigen introduceren, die de CO2-emissies verder zullen reduceren. Deze voertuigen

Brandstofbesparend ontwerp.

Om energieverlies door lucht- en rolweerstand te beperken, maken wij gebruik van gestroomlijnde vormgeving, lichte materialen en lagefrictietechnologie. Samen met geperfectioneerde motortechnologie beperkt dit uw CO2-uitstoot en rijdt u meer kilometers met een volle tank.

kunnen opgeladen worden met behulp van een normaal wandstopcontact. Verder zijn we sterk betrokken bij de ontwikkeling van elektrische voertuigen – een techno-

Rem voor energie.

Als uw Volvo over een turbodiesel beschikt, wordt de accu elke keer dat u remt voorzien van extra energie. Slim en brandstofbesparend.

logie die de ecologische voetafdruk van onze auto’s drastisch zal reduceren, waardoor het nog leuker is onze auto’s te rijden. Goed voor u en voor de wereld waarin we leven.

85% recyclebaar.

Om te helpen de milieu-impact te minimaliseren, is elke Volvo uitgerust om het recyclingproces op het einde van zijn levensduur te vergemakkelijken.

34

Schonere uitlaatgassen.

De geavanceerde Volvo-katalysator werkt snel na een koudstart en elimineert 95 tot 99 procent van de koolmonoxide, koolwaterstoffen en stikstofoxiden uit de uitlaatgassen van benzinemotoren. De Volvo turbodiesels zijn uitgerust met een partikelfilter dat zo’n 95% van de roetdeeltjes uit de uitlaatgassen haalt. Alle motoren voldoen aan de strenge Euro 5 emissie-eisen.


DE BOUW VAN UW VOLVO BEGINT ONDER DE MOTORK AP. De rijervaring die u wacht, wordt in grote mate bepaald door de motor die u kiest. Gaat u voor absolute topprestaties en uitgesproken sportiviteit? Of verkiest u een ontspannen rijstijl en een maximaal rijbereik? Welke motor u ook kiest, u bent altijd verzekerd van instant power en soepelheid, terwijl een state-of-the-art motormanagement alles uit elke druppel brandstof haalt. Kies uw motor en geniet van elke rit.

BENZINEMOTOR

DIESELMOTOR

T5

D4

D3

automaat

handgeschakeld/automaat

handgeschakeld/automaat

219 CO2 g/km

154/169 CO2 g/km

154/169 CO2 g/km

9,4 l/100 km

5,8/6,4 l/100 km

5,8/6,4 l/100 km

230 pk

177 pk

150 pk

320 Nm

400 Nm

350 Nm

Technische gegeven kunnen worden gewijzigd. Voor de meest recente gegevens kunt u steeds terecht bij uw Volvo dealer.

Stel uw eigen Volvo C70 samen. Aan de hand van uw eigen

KINETIC

Momentum

Summum

stijl en specifieke wensen kunt u kiezen uit de Volvo-uitrustingsniveaus

ECC (Electronic Climate Control) Borgholm interieur (Nemo/Vulcaflex) Boordcomputer Lederen versnellingspookknop Lederen handremgreep Uitschakelbare passagiersairbag Twee verlichte make-up spiegels Lederen stuurwiel Audiobediening in stuurwiel Cruise control 16 " Castula Armsteun voor met bekerhouders Vloermatten Mistlampen voor 12V aansluiting kofferruimte

Kinetic met bovendien:

Kinetic en Momentum-uitrusting met bovendien:

Haverdal bekleding (Vulcaflex/zacht leder) Aluminium inleg Automatisch dimmende binnenspiegel Elektrisch inklapbare buitenspiegels met grondverlichting Park Assist achter Regensensor 17" Sirona Diamond Cut Bagagenet kofferruimte AQS (Air Quality System) High Performance Audio Bluetooth handsfree systeem

Lederen bekleding Elektrisch verstelbare bestuurdersstoel met geheugen Dual Xenon verlichting met adaptieve bochtverlichting Koplampreinigingsinstallatie

Kinetic, Momentum en Summum. Deze uitgebreide optiepakketten maken uw Volvo nog luxueuzer en comfortabeler dan hij al is en weerspiegelen uw zin voor functionaliteit en schoonheid. Voor meer informatie over de verschillende uitrustingsniveaus kunt u altijd terecht bij uw Volvo-dealer of op www.volvocars.nl

36

37


Mag het nog wat dynamischer? Houdt u van een stijlvolle en sportieve look, dan is dit misschien wel de Volvo C70 voor u: Sovereign Hide Offblack bekleding in Offblack interieur met Aluminium middenconsole en deurpanelen, stuurwiel afgewerkt met leder en aluminium, schakelpookknop afgewerkt met leder en aluminium en sportpedalen. Lakkleur Ice White met bijpassende achterspoiler en Midir 18" Diamond Cut lichtmetalen velgen.

Of moderne luxe? Sommigen verkiezen verfijnde, tijdloze elegantie. Behoort u tot die categorie, dan zou uw Volvo C70 er zo kunnen uitzien: Sovereign Hide Calcite bekleding in Umbra interieur met Nordic Light Oak middenconsole en deurpanelen, stuurwiel en schakelpook met leder bekleed. Lakkleur Ember Black metallic en Sirona 17" Diamond Cut lichtmetalen velgen.


KLEUR UW VOLVO. Als het om de looks van uw Volvo gaat, is de keuze van de lakkleur en vel-

Inscription is ons exclusieve designprogramma voor een écht onderscheidend uiterlijk van uw Volvo.

gen wellicht bepalend voor het eindresultaat. Om uw Volvo helemaal exclusief te laten ogen, kiest u voor één van onze unieke Inscription-kleuren. Meer mogelijkheden inzake exterieurstyling en een

Opmerking: de drukkleuren kunnen de originele tinten niet exact weergeven. Uw dealer kan u de stalen laten zien.

online Volvo-configurator vindt u op www.volvocars.nl

40

Zuivere kleuren Om het gebruik van schadelijke solventen te beperken, maakt Volvo uitsluitend gebruik van waterbasislak. Bovendien behoren onze lakspuiterijen tot de meest milieuvriendelijke ter wereld.

614 Ice White solid

491 Vanilla pearl

467 Magic Blue metallic

426 Silver metallic

612 Passion Red solid

702 Flamenco Red metallic

477 Electric Silver metallic

452 Black Sapphire metallic

474 Celestial Blue metallic

466 Barents Blue metallic

487 Ember Black metallic (afhankelijk van de lichtinval geeft dit een diep zwart tot koper effect)

019 Black Stone solid 41


EXTERIEURDESIGN Lichtmetalen velgen

Accessoire Lichtmetalen velgen

Midir 8x18 " Diamond Cut/Light Grey

Mirzam 8x18 " Silver Bright

Serapis C 7,5x17" Silver Bright

Sirona 7.5x17" Diamond Cut/Light Grey

Draco 8x18 " Gedeeld, Silver Bright

Castula 7,5x16 " Silver Stone 43


INTERIEURDESIGN

STEL U UW NIEUWE INTERIEUR VOOR. Ook het interieur van uw Volvo kan geheel naar eigen smaak worden gepersonaliseerd. Kies uit twee interieurkleuren – Offblack of Umbra – en diverse bekledingen. Daarnaast kan het interieur naar wens worden afgewerkt met een inleg, stuur, schakelpook en vloermatten van uw keuze. Tenslotte brengt u er wellicht heel wat tijd in door.

Ergonomisch design De stoelen van de Volvo C70 werden ontwikkeld in samenwerking met ergonomiespecialisten om het lichaam ook tijdens urenlange ritten perfect te ondersteunen en behoren dan ook tot de meest comfortabele ter wereld. Talrijke verstelmogelijkheden en een regelbare lendensteun maken het gemakkelijk om de ideale rijhouding te vinden.

Met leder beklede schakelpookknop, manuele versnellingsbak

Met leder beklede schakelpookknop, Geartronic

Met leder bekleed stuurwiel, Charcoal

Met leder beklede versnellingspookknop afgewerkt met aluminium, handgeschakelde versnellingsbak

Sovereign Hide Deze vollederen bekleding is vervaardigd uit de fijnste Schotse huiden. Het is dik, zacht en heeft een fraaie natuurlijke textuur.

Leder Deze bekleding laat de Volvo C70 baden in een sfeer van luxe. Dit is een zachte en duurzame lederkwaliteit met fijne textuur. Net als elk leder van Volvo is het organisch gelooid en veroudert het prachtig.

Haverdal Opvallende combinatie van duurzame Flextech-stof en soepel leder die perfect aansluit bij de dynamische eigenschappen van de Volvo C70.

Borgholm Moderne textielbekleding in geavanceerd Flextech, geïnspireerd door wetsuits en outdooruitrusting.

Met leder bekleed sportstuurwiel afgewerkt met aluminium, Charcoal 44

Met leder beklede schakelpookknop afgewerkt met aluminium, Geartronic

Sportpedalen in geborsteld aluminium (voor manuele versnellingsbak en Geartronic) 45


INTERIEURDESIGN

Offblack textielmatten met reflecterende inzetstukken

Bauxiet middenconsole en deurpanelen

46

INTERIEURDESIGN

Offblack textielmatten

Aluminium middenconsole en deurpanelen

Cacao textielmatten

Oyster Burst DĂŠco middenconsole en deurpanelen

Calcite textielmatten

Sovereign Hide Calcite in Umbra interieur, 5E84 Nordic Light Oak middenconsole en deurpanelen.

Sovereign Hide Calcite in Offblack interieur, 5E78 Nordic Light Oak middenconsole en deurpanelen.

Sovereign Hide Offblack in Offblack interieur, 5E77 Aluminium middenconsole en deurpanelen.

Sovereign Hide Cacao in Offblack interieur, 5E79 Aluminium middenconsole en deurpanelen.

Nordic Light Oak middenconsole, deurpanelen en rolluik op middenconsole

47


INTERIEURDESIGN

48

INTERIEURDESIGN

Leder Calcite in Offblack interieur, 5D78 Nordic Light Oak middenconsole en deurpanelen.

Leder Cranberry in Offblack interieur, 5D7M Aluminium middenconsole en deurpanelen.

Leder Calcite in Umbra interieur, 5D84 Oyster Burst DĂŠco middenconsole en deurpanelen.

Borgholm, Textile/Flextech, Offblack in Offblack interieur, 5577 Bauxiet middenconsole en deurpanelen.

Leder Offblack in Offblack interieur, 5D7H Aluminium middenconsole en deurpanelen.

Leder Cacao in Offblack interieur, 5D79 Oyster Burst DĂŠco middenconsole en deurpanelen.

Haverdal, Flextech/Leder, Quartz in Umbra interieur, 5681 Nordic Light Oak middenconsole en deurpanelen.

Haverdal, Flextech/Leder, Offblack in Offblack interieur, 5677 Aluminium middenconsole en deurpanelen.

49


VEILIGHEID Preventief

VEILIGHEID Beschermend

VEILIGHEID Elke auto die wij bouwen is voorzien van state-of-the-art technologie die de bestuurder helpt en de inzittenden beschermt. Daarnaast zorgt actieve en passieve veiligheidstechnologie voor meer rijgemak en meer gemoedsrust.

VEILIGHEID Preventief Dynamische stabiliteits- en tractiecontrole (DSTC) Dynamic Stability en Traction Control, DSTC, verbeteren de rijstabiliteit en helpen u de trekkracht te handhaven in allerlei weersomstandigheden. DSTC werkt met een gyroscoop die de rijrichting detecteert en daar de stuurwielbewegingen en de wielrotatie mee vergelijkt. Het systeem kan ook slippen helpen te voorkomen door het motorvermogen te verminderen of één of meer wielen af te remmen.

Intelligent Driver Information System (IDIS) Om te voorkomen dat de bestuurder in kritieke rijsituaties wordt afgeleid, analyseert IDIS permanent uw rijgedrag en vertraagt het minder belangrijke informatie van de auto of zijn boordsystemen – zoals bijvoorbeeld de GSM – wanneer het hard remmen, sturen of accelereren detecteert. Wanneer opnieuw rustig wordt gereden, wordt de telefonische oproep of vertraagde informatie vrijgegeven. IDIS kan worden ingesteld om GSM-oproepen in alle rijsituaties door te laten.

50

Adaptief remlicht Behalve een bliksemsnelle activatie van de remlichten helpt het adaptieve remlicht ook achteropkomend verkeer te waarschuwen wanneer u plots remt. Dit remlicht is actief bij snelheden boven 50 km/u en kan normaal remmen onderscheiden van een paniekstop. In een panieksituatie knipperen alle remlichten met een frequentie van vier maal per seconde. Wanneer de snelheid is gedaald tot minder dan 10 km/u, stoppen de remlichten met knipperen en treden de waarschuwingsknipperlichten in werking.

ABS met remassistentie (EBA) De antiblokkeerschijfremmen zijn gemaakt om zelfs bij intensief gebruik steeds optimaal te functioneren. Zo blijft de auto ook bij een noodstop perfect bestuurbaar. EBA detecteert een noodstop en zorgt indien nodig voor extra bekrachtiging om de remafstand tot een minimum te beperken. Elektronische remkrachtverdeling (EBD) verdeelt de remkracht over de voor- en achterwielen voor optimale remprestaties, ongeacht belading en rijomstandigheden.

Dual Xenon met adaptieve bochtverlichting Vergeleken met gewone halogeenkoplampen verruimen de Dual Xenon met adaptieve bochtverlichting koplampen uw gezichtsveld met zo’n 230%. Dit komt neer op een 45 meter langere remafstand. En dankzij gemotoriseerde lampen die tot 15° in elke richting meedraaien, biedt deze technologie u ‘s nachts 90% meer zicht in bochten. Als bestuurder ziet u altijd optimaal met krachtige dimlichten op smalle, kronkelende wegen en ultrakrachtige grootlichten op autosnelwegen. Een daglichtsensor schakelt het systeem overdag uit om de levensduur te verlengen. De lichtbundel van deze koplampen wordt automatisch altijd in de juiste hoek tot de weg gehouden – zelfs bij hard accelereren en remmen.

Veiligheidstechnologie Bij een aanrijding helpt de veiligheidstechnologie van Volvo de klap op te vangen. De veiligheidsgordels met gordelspanners worden bij een botsing of koprol in enkele duizendsten van een seconde geactiveerd en trekken de gordel strak aan, om de inzittenden stevig op hun plaats te houden. De voorste veiligheidsgordels geven dan iets mee, zodat bestuurder en passagier op een zachte en gecontroleerde manier door de airbags worden opgevangen. Voor maximale bescherming worden de tweetrapsairbags opgeblazen volgens de kracht van de aanrijding. De bestuurdersairbag werkt ook samen met de veiligheidsstuurkolom. Zijairbags in de voorstoelen helpen het risico op zware letsels beperken bij een zijdelingse aanrijding. Een gordijnairbag in de deur (IC) helpt het hoofd van de voorste inzittenden beschermen. Hij blijft enkele seconden opgeblazen voor langdurige bescherming in complexe ongevalsituaties.

Whiplash Protection System (WHIPS) Volvo’s WHIPS, dat in de voorstoelen is geïntegreerd, vangt de inzittende op en helpt zo het risico tegengaan op whiplash-letsels (één van de meest voorkomende letsels bij verkeersslachtoffers en vaak het gevolg van een aanrijding van achter met lage snelheid). Onafhankelijk onderzoek heeft aangetoond dat WHIPS één van de meest efficiënte ter wereld is en het risico op blijvende invaliditeit hierdoor met 50% kan worden beperkt.

51


VEILIGHEID Beschermend

VEILIGHEID Beschermend

Bij een Volvo is veiligheid een kwestie van interactie. Hoe veilig een auto is, hangt immers niet af van het aantal veiligheidsvoorzieningen. Wel van de manier waarop ze samenwerken om de inzittenden maximaal te beschermen.

Side Impact Protection System (SIPS) SIPS is een uniek Volvo-veiligheidssysteem dat werd ontwikkeld om bescherming te bieden waar inzittenden het meest zijn blootgesteld aan botskrachten. De stalen structuur – met inbegrip van de voorstoelen – van de auto is speciaal ontworpen en versterkt om de botskrachten bij een zijdelingse aanrijding weg te leiden en de vervorming van de veiligheidskooi tot een minimum te beperken. De ultrasterke zijstructuur is speciaal ontworpen om bestand te zijn tegen een zware aanrijding in de flank – zelfs door een groter voertuig. Gordijnairbags in de deuren voor de voorste inzittenden in combinatie met zijairbags vooraan bieden extra bescherming. Roll-Over Protection System (ROPS) Bij een koprol treedt Volvo’s ROPS automatisch in werking. Het wordt geactiveerd door een gyroscoop die de kantelhoek van de auto bewaakt, terwijl de rolbeugels van versterkt staal achter de achterbanken uitschuiven en in combinatie met de versterkte A-stijlen een rolkooi vormen. Tegelijkertijd worden de gordijnairbags in de deuren en de veiligheidsgordelspanners geactiveerd om nog meer bescherming te bieden.

Uitschakelbare passagiersairbag Met deze schakelaar en de contactsleutel kan de passagiersairbag worden uitgeschakeld. Wanneer de airbag is uitgeschakeld, wordt dit aangegeven op het display in de dakconsole. De passagiersairbag is ontworpen om volwassenen te beschermen en kan kinderen ernstig verwonden. Daarom moet deze airbag worden uitgeschakeld om een passagier met een lichaamslengte van minder dan 140 cm mee te laten rijden op de voorpassagiersstoel.

Schokabsorberende frontstructuur De gepatenteerde frontstructuur van Volvo bestaat uit verschillende soorten staal voor een gecontroleerde vervorming – de buitenste lagen zijn soepeler terwijl het staal dichter bij de cabine steviger is. Dit helpt de botskrachten te verdelen nog voor ze de inzittenden kunnen bereiken. De compacte krachtbron helpt het front optimaal te vervormen. De unieke geometrie van de frontstructuur en stalen langsprofielen in de deuren helpen de botskrachten van de voor- en achterkant van de auto weg te leiden, wat bijdraagt aan de bescherming van de inzittenden. Een stalen balk onder het dashboard helpt te voorkomen dat onderdelen vanuit het motorcompartiment in de passagiersruimte dringen. Hierdoor zijn ook benen en voeten beter beschermd.

Bij een aanrijding van achter helpen de achterste kreukelzones crashenergie te absorberen. De brandstoftank zit goed beschermd voor de achteras. De hoofdsteunen helpen nek en wervelkolom beschermen terwijl het unieke Whiplash Protection System (WHIPS) van Volvo de voorste inzittenden op gecontroleerde wijze opvangt om whiplashletsel te voorkomen.

52

Bij een zijdelingse aanrijding Volvo’s unieke Side Impact Protection System (SIPS) helpt de botskrachten te verdelen over het carrosserie, weg van de inzittenden. De zijairbags in de voorstoelen helpen borstkas en heup te beschermen, terwijl de gordijnairbag (IC) in de deuren extra hoofdbescherming biedt.

Bij een koprol activeert het Roll-Over Protection System (ROPS) bliksemsnel de stalen rolbeugels achteraan om die in combinatie met de versterkte voorruitstijlen een veiligheidskooi te laten vormen. Tegelijkertijd worden de gordijnairbags (IC) in de deuren en de veiligheidsgordelspanners geactiveerd om de inzittenden maximaal te beschermen.

Bij een frontale botsing helpt de gepatenteerde frontstructuur botskrachten op te vangen en te verspreiden. De compacte krachtbron helpt het front optimaal te vervormen. In de auto worden de inzittenden beschermd door veiligheidsgordels, een veiligheidsstuurkolom en tweetrapsairbags.

53


VEILIGHEID Kinderveiligheid

VEILIGHEID Beveiliging u Babyzitje (max. 13 kg) Kinderen, van pasgeborenen tot de leeftijd van ongeveer 1 jaar, kunnen veilig meereizen in dit comfortabele, naar achteren gericht zitje. U kunt het bevestigen met de veiligheidsgordel. En voor een extra makkelijke installatie is er het ISOFIXbevestigingssysteem met verankeringspunten. Zijsteunen bieden bescherming bij een zijdelingse aanrijding, net zoals de gemakkelijk verstelbare hoofdsteun en het veiligheidsharnas met 5 bevestigingspunten. De hoofdsteun is comfortabel gevuld en de kap biedt bescherming tegen wind en zon. Het kinderzitje is bovendien gemakkelijk te dragen en kan gebruikt worden als een babyzitje.

Elektrisch inklapbare buitenspiegels met grondverlichting Deze buitenspiegels kunnen met een druk op een knop worden ingeklapt zodat ze minder gauw beschadigd kunnen raken terwijl de auto is geparkeerd. Ze klappen ook automatisch in of uit bij het vergrendelen of ontgrendelen van de auto. De ingebouwde grondverlichting wordt geactiveerd met de afstandsbediening. Dit verhoogt niet alleen de veiligheid ‘s nachts, ook het in- en uitstappen gaat hiermee gemakkelijker.

HomeLink® Met toetsen in de zonneklep laat Homelink ® u toestellen in huis – zoals een garagedeur, alarmsysteem en buitenverlichting – bedienen zonder uit te stappen. HomeLink is een geregistreerd handelsmerk van Johnson Controls Technology Company.

Volvo’s kinderveiligheidsprogramma Om kinderen extra bescherming te bieden, hebben wij een kinderveiligheidsprogramma ontwikkeld dat tot de meest uitgebreide in de autowereld behoort. Doordat baby’s een groot hoofd en een zwakke nek* hebben, rijden kinderen tot de leeftijd van 3–4 jaar het veiligst tegen de rijrichting in. Naar achteren gerichte kinderveiligheidszitjes van Volvo bieden bij elk ongeval maximale bescherming. Kinderen die het kinderzitje zijn ontgroeid, rijden het veiligst mee op een zittingverhoger met de veiligheidsgordel om. * B ij een frontale botsing met een snelheid van 50 km/u kan het hoofd van een baby van zes maanden blootstaan aan krachten die overeenkomen met een gewicht van 100 kg! Opmerking: wanneer de voorpassagiersairbag is ingeschakeld, mogen kinderen met een lichaamslengte van minder dan 140 cm niet meerijden op de voorstoel, ook niet in een kinderveiligheidszitje of op een zittingverhoger.

u Omkeerbaar kinderzitje (9–25 kg) Vanaf de leeftijd van 9 maanden tot ongeveer 6 jaar kan een kind naar achteren gericht blijven zitten in dit nieuwe kinderzitje. Het geavanceerde design biedt topklasse bescherming en flexibel zitcomfort gedurende vele jaren. Het zitje kan worden bevestigd met de standaard veiligheidsgordel en gemakkelijk worden aangepast om het comfort en de veiligheid te optimaliseren. Een ingebouwde steun helpt de veilige achterwaartse bevestiging te vergemakkelijken. Wij raden u aan uw kinderen zo lang mogelijk naar achteren gericht te laten zitten. Als een kind groter wordt (15–25 kg) en niet meer comfortabel zit in deze achterwaarts gerichte positie, kan het zitje ook worden gebruikt als voortwaarts gericht steunkussen dat het kind in de juiste positie laat zitten voor het dragen van de veiligheidsgordel.

Afsluitbare opbergruimte Kies voor de optionele vergrendeling zodat de opbergvakken in de deuren automatisch met de afstandsbediening van de centrale vergrendeling mee worden vergrendeld. Volvo On Call Volvo On Call is Volvo’s veiligheids-, beveiligings- en hulpsysteem dat automatisch wordt gewaarschuwd wanneer een airbag wordt geactiveerd – of met een druk op een knop. U komt niet alleen rechtstreeks in contact met een Volvo On Call operator, een ingebouwd GPS geeft ook duidelijk aan waar u zich bevindt en u wordt zo snel mogelijk geholpen. Het systeem kan ook een inbraakpoging melden. En mocht de auto toch worden gestolen, dan kan hij via de satelliet worden opgespoord.

Follow Me Home-verlichting De follow me home-verlichting wordt geactiveerd met de afstandsbediening en zorgt voor een warm onthaal in het donker. Interieur- en zijverlichting kunnen desgewenst worden aangevuld met grondverlichting. Het systeem wordt bij het uitstappen geactiveerd met de bedieningshendel van de koplampen. De dimlichten lichten u dan bij.

Automatische deurvergrendeling Om uw persoonlijke veiligheid nog verder te verhogen, kunnen de deuren via het informatiemenu zo worden ingesteld dat ze automatisch vergrendelen zodra u wegrijdt. Of u kunt ze ook snel van binnenuit vergrendelen met een druk op de vergrendelingsknop.

u = Accessoire (kan na aankoop van de auto worden gemonteerd). 54

55


COMFORT Klimaat u Windblocker Beschermt de voorste inzittenden effectief tegen tocht bij open rijden, voor extra rijcomfort bij alle snelheden. Voorzien van extra opbergruimte en eenvoudig aan te brengen en te verwijderen.

COMFORT Een Volvo is altijd ontworpen voor meer dan één doel. Onze technologie draagt bij tot het versterken van de feel-good factor bij iedereen die het voorrecht heeft in een Volvo te rijden. En voor nog meer comfort en gebruiksgemak is er een range aan slimme uitrustingen – speciaal voor uw Volvo en zijn inzittenden.

COMFORT stoelen u Hoes Als uw Volvo geparkeerd is, biedt deze zachte hoes met meerdere lagen bescherming tegen weersomstandigheden en vuil. De hoes kan bovendien vastgezet worden om diefstal tegen te helpen gaan.

Ergonomisch design Ingebouwd kleerhaakje

Driedelig vouwdak Het unieke driedelige vouwdak werkt volautomatisch. Terwijl de auto stilstaat, drukt u gewoon op de knop in de middenconsole en het driedelige vouwdak is in minder dan 30 seconden geopend. Valt het weer toch niet mee, dan volstaat een druk op een knop om het dak weer te sluiten. Het stalen dak tovert niet alleen een convertible om tot een elegante coupé: het zorgt ook voor een stil en knus interieur onder alle weersomstandigheden dankzij de kwaliteitsvolle bekleding, meerlagige isolatie en glazen achterruit met verwarming. Dit draagt ook bij tot een betere beveiliging in vergelijking met convertibles met stoffen kap.

Bekleding conform Öko-Tex Standard 100.

Instelbare lendensteun

Meervoudige verstelmogelijkheden

Vier individuele stoelen Alle inzittenden zullen het comfort van aparte, ergonomisch gevormde stoelen weten te waarderen. De achterpassagiers kunnen heerlijk ontspannen dankzij de rugleuning die over 26 graden kan worden versteld, met ruim voldoende been- en schouderruimte. In- en uitstappen gaat voor de achterpassagiers een stuk gemakkelijker dankzij de brede deuropening en Easy Entry-functie die de voorstoel naar voren laat schuiven, zowel bij manueel als elektrisch verstelbare stoelen.

Elektrisch verstelbare voorstoelen Vind de ideale rijhouding met een simpele druk op een knop. De bestuurdersstoel heeft ook een geheugenfunctie waarmee drie verschillende standen kunnen worden gekoppeld aan een bepaalde afstandsbediening – heel handig wanneer verschillende personen met de auto rijden.

COMFORT Opbergruimte Elektronische klimaatregeling (ECC) Met gesloten dak is het dankzij de elektronische klimaatregeling (ECC) altijd heerlijk vertoeven in de auto. De ingestelde temperatuur in de auto blijft constant, ongeacht de buitentemperatuur of de zonnestraling. Bestuurder en voorpassagier kunnen de temperatuur afzonderlijk regelen. Ook met geopend dak zorgt de elektronische klimaatregeling automatisch voor het meest aangename klimaat in de auto. Interieurluchtkwaliteitssysteem (IAQS) Volvo’s IAQS monitort permanent de binnenkomende lucht en sluit desgewenst de luchtaanvoer af om koolmonoxide, grondozon en stikstofdioxide buiten te houden. Een actieve koolfilter absorbeert schadelijke gassen en onaangename geuren. Zo is de lucht in de auto soms zuiverder dan erbuiten, met name in druk stadsverkeer en tunnels.

Multifunctionele centrale armsteun voorin De multifunctionele armsteun voorin biedt plaats aan bekers, cd’s, munten, GSM’s, MP3-spelers en andere onmisbare spullen. De armsteun bevat eveneens een AUX-ingang en – afhankelijk van het door u gekozen audiosysteem – een USB-poort om uw MP3-speler aan te sluiten op het audiosysteem van de wagen. Er is zelfs een tafeltje voor de achterpassagiers. In de tunnelconsole tussen de stoelen zitten ingebouwde bekerhouders netjes verborgen onder een elegant rolluikje.

Opbergvak

u = Accessoire (kan na aankoop van de auto worden gemonteerd). 56

57


TECH & SOUND Bestuurdersondersteuning Keyless Drive Laat uw sleutel in uw zak of handtas zitten. Met het Keyless Drive-systeem kunt u de deuren ontgrendelen en de motor starten zonder de sleutel te gebruiken. De motor start u met de startknop op het dashboard.

TECH & SOUND Met de allernieuwste informatietechnologie is uw Volvo optimaal uitgerust om u te ondersteunen en te entertainen. Omring u en uw vrienden met geluid van wereldklasse en geniet van

TECH & SOUND Communicatie Geïntegreerde telefoon Voor minimale afleiding kan de bestuurder de geïntegreerde GSM bedienen vanaf het stuurwiel en zo bijvoorbeeld nummers kiezen uit de voorgeprogrammeerde lijst. U kunt ook het toetsenbord in de middenconsole gebruiken. En wanneer de auto stilstaat kunnen ook SMSberichten worden gelezen en verstuurd. Voor privégesprekken is er een extra handset.

innovatieve technologie die voor nog meer rijveiligheid en rijgenot zorgt.

TECH & SOUND Bestuurdersondersteuning Blind Spot Information System (BLIS) BLIS maakt gebruik van achterwaarts gerichte camera’s in de zijspiegels die beide kanten van de auto in het oog houden. Wanneer een voertuig de dode hoek binnenkomt, wordt de bestuurder hiervoor gewaarschuwd door een lampje in de linker- of rechtervoordeurstijl. Door tegelijkertijd gebruik te maken van de zijspiegels, kunt u zo snel oordelen of u veilig van rijvak kunt veranderen. BLIS wordt geactiveerd vanaf een snelheid van 10 km/u en reageert bijna op elk type voertuig vanaf een motorfiets, zowel overdag als ‘s nachts.

Park Assist, achter u Park Assist, voor Dit parkeerhulpsysteem wordt geactiveerd wanneer u de auto in de achteruit schakelt en helpt u achteruit te rijden op nauw bemeten plaatsen. Het geluid van het audiosysteem wordt afgezet en de luidsprekers produceren een pulserende toon die overgaat in een ononderbroken toon wanneer een obstakel nadert. Het parkeerhulpsysteem vooraan werkt op dezelfde manier en waarschuwt u via de voorste luidsprekers.

Persoonlijke instellingen Met behulp van deze eenvoudige computer interface kunnen comfort en beveiliging van uw Volvo naar wens worden ingesteld. Afhankelijk van de uitrusting kunt u hiermee de instellingen van het audiosysteem en de airconditioning, de zijspiegels, de navigatie, de communicatie, de centrale vergrendeling, de Follow Me Home-verlichting en het Intelligent Driver Information System configureren.

Boordcomputer Monitort het actuele en gemiddelde brandstofverbruik, resterend rijbereik en gemiddelde snelheid. Wordt bediend met de richtingaanwijzerhendel. Cruisecontrol Cruisecontrol laat u meer ontspannen rijden door automatisch de ingestelde snelheid aan te houden. Het systeem laat zich gemakkelijk bedienen vanaf het stuurwiel.

Regensensor Een regensensor activeert de ruitenwissers meteen bij het minste spatje op de voorruit. Het systeem kan ook de wisinterval automatisch aanpassen. De gevoeligheid kan worden geregeld met een ring op de bedieningshendel van de ruitenwissers.

Automatisch dimmende achteruitkijkspiegel Deze spiegel stelt zich automatisch in om het licht van de koplampen van een achterligger te dimmen. Wanneer het licht is verdwenen, keert hij automatisch terug naar de normale stand. Kan worden gecombineerd met een geïntegreerd kompas.

Geïntegreerd Bluetooth® handsfree-systeem u Bluetooth® handsfree-systeem Bluetooth®-technologie biedt de mogelijkheid om een GSM draadloos aan te sluiten op het infotainmentsysteem van uw Volvo. Eenmaal geconfigureerd herkent het systeem automatisch uw GSM bij het instappen. Bij het in- en uitstappen schakelt het systeem automatisch om tussen handsfree-systeem en GSM. Met Volvo’s ingebouwde Bluetooth® handsfree-systeem kunt u uw GSM makkelijk bedienen met de toetsen op het stuurwiel of de middenconsole. Om uw comfort en veiligheid nog verder te vergroten, kunt u Volvo’s pech- en hulpverleningsdienst (Volvo On Call) toevoegen. Er is ook een stembediend Bluetooth® handsfree-systeem beschikbaar dat gesproken instructies opvolgt en zo verbindingen tot stand kan brengen. De naam Bluetooth en de bijbehorende logo’s zijn eigendom van Bluetooth SIG, Inc. en worden onder licentie gebruikt door Volvo Car Corporation. Andere handelsmerken en merknamen zijn eigendom van de respectievelijke eigenaars. Informeer bij uw dealer naar de compatibiliteit van uw telefoon of raadpleeg www.volvocars.com/bluetooth

u = Accessoire (kan na aankoop van de auto worden gemonteerd). 58

59


TECH & SOUND Communicatie

TECH & SOUND Audio/Entertainment

Road and Traffic Information (RTI) Volvo’s RTI-navigatiesysteem op basis van GPS leidt u feilloos naar uw bestemming met behulp van gesproken en grafische aanwijzingen. Via TMC (Traffic Message Channel) radio-uitzendingen houdt RTI u ook op de hoogte van verkeersproblemen en stelt het alternatieve routes voor. Dit ultrasnelle en nauwkeurige RTI van de nieuwe generatie werkt met een hard disc drive die kaarten voor grote delen van Europa bevat. Het systeem is volledig in uw Volvo geïntegreerd en vlot te bedienen via het stuurwiel of de afzonderlijke afstandsbediening terwijl het scherm speciaal is opgesteld om uw aandacht niet af te leiden van het verkeer. Er is keuze uit twee werkingsstanden - Easy en Advanced. Wanneer het RTI-systeem niet wordt gebruikt, zit het scherm verborgen in het dashboard. Om op de hoogte te blijven van nieuwe wegen en interessante plekjes, kunt u zich aanmelden bij ons MapCare programma voor twee gratis updates.

u Volvo Portable Navigation 765 Dit draagbare en krachtige navigatiesysteem sluit naadloos aan bij het design van uw Volvo. Plaats het gewoon in de docking unit bovenop het dashboard. Het grote, heldere touchscreen zit handig in uw gezichtsveld. Zo kunt u gemakkelijk nagiveren, uw route plannen en interessante bestemmingen ontdekken. Het systeem wijst u ook op de snelheidscamera’s langs de weg. En behalve een navigatiesysteem zijn ook reisen entertainmentfuncties voorzien zoals een MP3 speler, wisselkoers, een rekenmachine en FM-zender. Het navigatiesysteem kan gemakkelijk worden meegenomen en ook buiten de auto worden gebruikt. Kaarten voor het grootste deel van Europa zijn opgeslagen in het geheugen.

TECH & SOUND Audio/Entertainment MP3-compatibel MP3-muziekbestanden kunnen op verschillende manieren worden beluisterd in uw Volvo. Bovendien kunt u ook uw persoonlijke MP3-speler via een standaard hulpingang in de centrale armsteun voorin aansluiten op het audiosysteem. Het volume is gemakkelijk te regelen vanaf het stuurwiel of de middenconsole. Het High Performance en Premium Sound audiosysteem heeft ook een USB-poort* waarmee u uw iPod®, MP3-speler of USB-apparaat kunt aansluiten op het audiosysteem. Playlists, songs en artiesten worden dan duidelijk weergegeven in de middenconsole terwijl de speler ondertussen wordt opgeladen. Deze audiosystemen zijn tevens uitgerust met een MP3- en WMA-compatible cd-speler.

Premium Sound Ons topklasse audiosysteem voor perfecte geluidsdynamiek, voorzien van maar liefst 5x130 W en high-end luidsprekers. Met Dolby ® Pro Logic ® II Surround voor een levensechte geluidsweergave op alle zitplaatsen. Opteer voor subwoofers en er wacht u een adembenemende 910 W. Premium Sound bestaat uit de volgende componenten:

*N iet in combinatie met een 6 cd-wisselaar. Als u kiest voor een 6 cd-wisselaar, kunt u een USB en iPod® Music Interface toevoegen om uw MP3-speler aan te sluiten op het audiosysteem. Wanneer uw Volvo is uitgerust met Performance audiosysteem dan kunt u een USB en iPod Music Interface toevoegen.

Opties: 2x130 W subwoofers. Een 6 cd-wisselaar is verkrijgbaar (vervangt de cd-speler) - deze optie annuleert de USB-poort, maar een USB en iPod® Music Interface (accessoire) kunnen worden toegevoegd.

• RDS radio • cd-speler compatibel met MP3 en WMA • USB-poort en AUX-ingang in centrale armsteun vooraan • 5x130 W digitale D-klasse versterker • Dolby ® Pro Logic ® II surround sound met middenluidspreker en digital sound processor • 12 high-end Premium Sound luidsprekers • Bediening in het stuurwiel

Premium Sound luidsprekers De twaalf high-end luidsprekers in het Premium Sound system worden aangestuurd door een digitale versterker van 5x130 W. Er zijn drie aparte units – woofer, midrange en tweeter – in elke deur terwijl ook in de achterste zijpanelen telkens een woofer en tweeter zijn ondergebracht. Elke speaker heeft een eigen scheidingsfilter dat de werking afstemt op de andere units. Het Dolby ® surround system van de nieuwste generatie met een middenluidspreker en sound processor laat alle inzittenden genieten van levensecht geluid – een wereldprimeur van Volvo. De digitale Class D versterker is uitgerust met nieuwe, efficiëntieverhogende technologie die uit een minimale stroomsterkte een maximaal geluidsvermogen haalt. Bovendien wordt de geluidsweergave automatisch aangepast met open of gesloten dak en via het menu in de middenconsole kunt u zelfs kiezen uit verschillende audio-instellingen afhankelijk van de weg waarop u rijdt.

Dolby, Pro Logic en het dubbele D-symbool zijn gedeponeerde handelsmerken van Dolby Laboratories.

iPod is een handelsmerk van Apple Computer Inc.

2x130 W subwoofers Het High Performance en Premium Sound system kan worden uitgebreid met twee 130 W, 8 " subwoofers voor een nog indrukwekkendere basweergave. De luidsprekers bevinden zich ander de rugleuning van de achterstoelen en kunnen worden uitgeschakeld vanaf de middenconsole.

High Performance audiosysteem Een veelzijdig audiosysteem voor een adembenemende luisterervaring. Elke High Performance luidspreker zorgt in combinatie met de versterker voor een onberispelijke transiëntweergave en een hoog vermogen, wat resulteert in een sublieme sound. High Performance bestaat uit de volgende componenten: • RDS radio • cd-speler compatibel met MP3 en WMA • USB-poort en AUX-ingang in centrale armsteun vooraan • 4x40 W versterker • 8 High-Performance luidsprekers • Bediening in het stuurwiel

Performance audiosysteem In de console geïntegreerde radio en cd-speler. Klinkt goed, oogt goed en is heel eenvoudig te bedienen vanaf het stuurwiel. Performance bestaat uit de volgende componenten: • RDS radio • cd-speler • AUX-ingang in centrale armsteun vooraan • 6 luidsprekers • 4x20 W versterker • Bediening in het stuurwiel Accessoire: USB en iPod® Music Interface.

Opties: 2x130 W subwoofers. Een 6 cd-wisselaar is verkrijgbaar (vervangt de cd-speler) - deze optie annuleert de USB-poort, maar een USB en iPod® Music Interface (accessoire) kunnen worden toegevoegd.

u = Accessoire (kan na aankoop van de auto worden gemonteerd). 60

61


Laadhulp De Volvo C70 heeft een bagageruimte van 200 of 400 liter met geopend resp. gesloten dak. Voor een vlotte toegang tot de bagageruimte met open vouwdak, drukt u gewoon op de ‘load aid’-knop in de bagageruimte. Het opgevouwen dak beweegt dan omhoog om de bagageruimte toegankelijker te maken. Een horizontaal tussenschot zorgt ervoor dat het vouwdak altijd vlot in de bagageruimte verdwijnt.

PACK & LOAD

PRESTATIES

Volvo kan bogen op een rijke traditie van slimme transportaccessoires – zonder afbreuk te

Motor en onderstel van een Volvo zijn perfect op elkaar afgestemd voor een

doen aan veiligheid of comfort. Wat u ook nodig hebt om uw wereld en de mogelijkheden van

ideale balans tussen rijgenot en rijveiligheid. Daarnaast dragen nog tal van

uw Volvo te verruimen, u vindt altijd de geschikte uitrusting.

technologieën bij tot een sublieme rijervaring.

PACK & LOAD Ruimte

PACK & LOAD Transport/Slepen

PRESTATIES Chassis

u Afneembare trekhaak De afneembare trekhaak is gemakkelijk te verwijderen en weer aan te brengen indien nodig. Wanneer hij niet wordt gebruikt, zit hij volledig uit de weg.

Geartronic vijf- of zestrapsautomaat Voor het beste van twee werelden is er de optionele Geartronic vijf- of zestrapsautomaat die zich uitstekend leent voor ontspannen rijden, zwaar terrein of het trekken van een aanhanger. Deze automatische transmissie kan ook manueel worden bediend, zodat kan worden teruggeschakeld om het toerental op te voeren of om op de motor te remmen. Een speciale winterstand vergemakkelijkt het rijden op gladde ondergrond. Handgeschakelde zesversnellingsbak De volledig gesynchroniseerde handgeschakelde zesversnellingsbak schakelt vlot en nauwkeurig voor maximaal rijgenot. De zesde versnelling maakt het rijden op autosnelwegen nog comfortabeler en zuiniger. De soepele koppeling laat u steeds weer vlot vertrekken.

Doorlaadklep, achterbank Lange voorwerpen zoals ski’s of snowboards kunnen probleemloos worden vervoerd dankzij de doorlaadopening tussen de achterstoelen. Een skizak zorgt ervoor dat de achterpassagiers zich niet vuil maken. u Skizak, interieur Een doorlaadopening met skizak tussen de achterstoelen vergemakkelijkt het meevoeren van twee paar ski’s of twee snowboards en zorgt er eveneens voor dat de achterpassagiers zich niet vuil maken.

u Achterbankbescherming Deze duurzame achterbankbescherming werd speciaal ontworpen voor uw Volvo en vormt de achterbank om tot een extra laadruimte. Ze is snel aan te brengen en beschermt de bekleding bij het vervoeren van vuile lading. Deze hoes is ook handig om een huisdier of iemand met vuile kleren te vervoeren - de veiligheidsgordels blijven operationeel.

u Organizer, uitsparing voor reservewiel Deze organizer past over het reservewiel en is ideaal om kleine spullen op te bergen in de bagageruimte. De organizer vormt ook een volledig vlakke laadvloer. u Koffermat, textiel Met deze elegante textielmat behoudt u het aantrekkelijke uiterlijk van de bagageruimte, zelfs wanneer soms vuile ladingen moeten worden vervoerd. De mat is omkeerbaar en waterdicht, met textiel in bijpassende kleur aan de ene kant en kunststof aan de andere kant. Alleen verkrijgbaar in combinatie met de Organizer met uitsparing voor het reservewiel.

u Op de trekhaak te monteren fietsendrager Vervoer uw fietsen op een handige en veilige manier achterop uw Volvo. Het opladen is eenvoudig en de houder kan gekanteld worden zodat u toegang heeft tot de bagageruimte. De fietsendrager kan gemakkelijk op de trekhaak gemonteerd worden en is voorzien van achterlichtbalk en kentekenplaathouder. Met deze fietsendrager kunt u drie fietsen vervoeren en om een extra fiets mee te voeren, is een verlengstuk leverbaar. De drager is opvouwbaar en dus gemakkelijk op te bergen wanneer hij niet wordt gebruikt. Max. laadvermogen 51 kg (60 kg met verlengstuk voor een vierde fiets). Er is bovendien een fietsendrager voor twee e-bikes, die kan worden uitgerust met een afneembare stang voor gemakkelijk opladen.

Chassis De grote wielbasis en een geavanceerd onderstel liggen aan de basis van een evenwichtige handling en superieur comfort. Een ultrastijve carrosserie in combinatie met de meervoudig geleide achterwielophanging en de McPherson-voorwielophanging draagt bij tot een voorspelbaar en consequent weggedrag op elke ondergrond. Voor- en achterwielophanging werken optimaal samen voor een stabiel remgedrag en een vlotte besturing. In bochten sturen de achterwielen lichtjes mee voor extra stabiliteit en stuurgevoel.

u = Accessoire (kan na aankoop van de auto worden gemonteerd). 62

63


Care by Volvo betekent dat u als Volvo-rijder op een onberispelijke service kunt rekenen.

Prestaties Motoren T5, vijfcilinder turbobenzinemotor (230 pk) Voor nog sportievere rijprestaties is er de ultrakrachtige T5-vijfcilinder benzinemotor van 230 pk. Deze bijzonder soepele krachtbron is uitgerust met een turbolader en variabele in- en uitlaatkleppentiming, wat garant staat voor een uiterst snelle en krachtige respons over het hele toerenbereik. Voldoet aan de strengste emissienormen, zoals de Californische ULEV II.

D4, vijfcilinder turbodiesel (177 pk) D3, vijfcilinder turbodiesel (150 pk) De gloednieuwe vijfcilinder D4 en D3 turbodiesels geven een nieuwe dimensie aan prestatie, brandstofefficiëntie en verfijning. Deze hoogtechnologische vijfcilinder krachtbron is uitgerust met de laatste nieuwe turbotechnologie alsmede de Piezo hogedrukinjector-technologie en staat garant voor een ultrahoog koppel (max. 400 of 350 Nm) over het hele toerenbereik. Een soepele werking en een laag geluidsniveau zorgen voor een betere rijervaring. Een korte slag van de versnellingspook en verlaagde frictie zorgen voor een sportieve motor die snel reageert en voor hoge brandstofefficiëntie. Voor een nóg hogere brandstofefficïente is er de D3 (150 pk) met een verbruik van 5,8 l/100 km en een uitstoot van 154 g CO2 per km. Om de efficiëntie van de motor verder te optimaliseren, zijn deze motoren allemaal uitgerust met Volvo’s CO2 -emissieverlagende technologie voor regeneratie van remenergie. Een onderhoudsvrij partikelfilter reduceert efficiënt de roetpartikels in de uitlaatgassen en de geavanceerde emissiecontrole draagt bij aan lage stikstofoxideniveaus – deze motoren voldoen al volledig aan de strenge, toekomstige Euro 5 emissie-eisen.

T5 Motortype:

2,5-liter vijfcilinder turbobenzinemotor

BIJ VOLVO WORDT AAN ALLES GEDACHT. DAT BEGINT MET DE AUTO ZELF, WAARNA U MERKT DAT VOLVO MÉÉR IS DAN PUUR UW AUTO. VOLVO RIJDEN IS OP ELK NIVEAU TOT IN DE PUNTJES COMFORTABEL GEREGELD. VAN DE AANSCHAF TOT EN MET ALLES DAARNA. CARE BY VOLVO STAAT DAN OOK VOOR ZORGELOOS GENIETEN, AFGESTEMD OP UW WENSEN ALS VOLVO-RIJDER. MET ALS AANSPREEKPUNT: UW VOLVO-DEALER. CARE BY VOLVO: U HEEFT NERGENS OMKIJKEN NAAR. EN DAT IS ALTIJD WELKOM.

D4

D3

2-liter vijfcilinder turbodiesel met directe common rail-injectie

2-liter vijfcilinder turbodiesel met directe common rail-injectie

Transmissie:

Geartronic vijftrapsautomaat

Handgeschakelde zesversnellingsbak of Geartronic zestrapsautomaat

Handgeschakelde zesversnellingsbak of Geartronic zestrapsautomaat

Brandstofverbruik liter/100 km, gemiddeld, man/auto:

9,4

5,8/6,4

5,8/6,4

CO2 g/km, man/auto:

219

154/169

154/169

Max. vermogen, (pk) bij t/min:

169 (230) 5000

130 (177) 3500

110 (150) 3500

Max. koppel, Nm bij tpm, man/auto

320/1500–5000

400/1750–2750

350/1500–2750

Acceleratie, 0-100 km/u in sec, man/auto:

8,0

*/*

*/*

Topsnelheid, km/u, man/auto:

235

220/215

210/205

Brandstoftank, liter:

62

60

60

Milieuklasse:

Euro 5 (2011)

Euro 5 (2011)

Euro 5 (2011)

Technische gegeven kunnen worden gewijzigd. Voor de meest recente gegevens kunt u steeds terecht bij uw Volvo dealer. Alle technische data is onder voorbehoud. * Technische data was nog niet beschikbaar bij het ter perse gaan van deze brochure.

Opmerking: bepaalde informatie in deze brochure kan onjuist zijn door productwijzigingen die werden aangebracht sedert het ter perse gaan. Sommige beschreven of afgebeelde uitrustingen zijn verkrijgbaar tegen meerprijs. Gelieve voor elke bestelling uw Volvodealer naar de meest recente informatie te vragen. De fabriek behoudt zich het recht voor prijzen, kleuren, materialen, uitrustingen of technische gegevens te wijzigen zonder voorafgaande kennisgeving.

64

VOLVO CARD PROGR AMMA Met de Volvo Card heeft u recht op de priviliges van het Volvo Card programma. - Volvo Assistance pechhulp binnen Europa - Loyaliteitsprogramma aanbiedingen en arrangementen - LIV. Het magazine van Volvo www.volvocard.nl

Volvo Car Insurance ZEKERHEID VOOR U EN UW VOLVO Volvo’s eigen, flexibele autopakketverzekering. Eén waar u niets van merkt totdat u hem nodig heeft. Soepele en directe afhandeling, uitgebreid hulpverleningsprogramma, op u toegesneden dekkingsvormen, gunstige nieuwwaarderegeling én een scherpe premie. Omdat Volvorijders statistisch bewezen minder schades rijden.

Volvo Assistance WEGENHULP MET VOLVO-MANIEREN 24 uur per dag, 7 dagen in de week directe hulp in heel Europa. Kosteloos. Oók bij benzine i.p.v. diesel tanken, lekke band, sleutels kwijt e.d. Voorwaarde is dat uw Volvo nog geen 10 jaar oud is en steeds het voorgeschreven onderhoud heeft genoten bij de Volvo-dealer.

Volvo Service Plan ZORGELOZE MOBILITEIT Het Volvo-onderhoudsprogramma op maat waarin al het onderhoud van uw Volvo is geregeld voor een vast, aantrekkelijk maandbedrag. Van standaard onderhoud tot en met onverwachte reparaties. Werkplaatstarief en onderdelen zijn inbegrepen. Voorkom eventuele financiële verrassingen en rijd relaxed Volvo.

Volvo Car Lease INGERICHT OP UW STIJL Vrijheid gecombineerd met een solide, be­drijfszekere basis. Alles onder controle, maar ook genieten. Uw Volvo-dealer adviseert u snel en ter zake kundig. Bijvoorbeeld over Financial Lease, Nett Operational Lease en/of Full Operational Lease. Volvo Car Finance HET VOORDEEL VAN DE IDEALE BALANS Uw wensen en financieringsmogelijkheden in één uitgebalanceerd plaatje. Flexibele en heldere constructies: van Huurkoop tot en met V.I.P (Volvo Investerings Plan), gunstige tarieven maar ook complete afhandeling van de aanvraag. Kortom, zorgeloos Volvo rijden op basis van advies op maat.

Volvo Rent EEN HUURAUTO DIE U PAST Alleen een Volvo kan een Volvo vervangen. Is uw eigen Volvo tijdelijk onder de hoede van de Volvo-dealer, dan is uw mobiliteit op Volvoniveau gewaarborgd. Een tijdelijke Volvo huren kan natuurlijk ook tot een proefrit uitgroeien, die u tot een aantal dagen kunt verlengen in de Volvo die u past.

Volvo Service+ VOLVO SERVICE PLUS VOLVO KENNIS IS SERVICE+ Service moet uw manier van leven ondersteunen, niet onderbreken. Daarom betekenen hoogwaardige faciliteiten, originele Volvo-onderdelen en de brede kennis van hoog gekwalificeerd personeel bij ons meer dan de som der delen. Volvo Direct Service WEL ZO GEMAKKELIJK Kleine ongemakjes, zoals een ruitenwisserblad of lampen vervangen, moeten snel even verholpen kunnen worden. Ook op zaterdag, en liefst direct. Direct Service lost het op terwijl u van een kopje koffie geniet. Wilt u in recordtijd weer weg? Bel even van tevoren. Volvo Schadeherstel ZO GOED ALS EEN NIEUWE VOLVO Het Volvo Erkend Schadeherstelbedrijf herstelt schade snel en uitermate vakkundig en handelt alles perfect af. De moderne, deels digitale techniek eist hoogwaardige Volvo-componenten, de kennis van Volvoexperts en specifieke faciliteiten. Uw Volvo krijgt dan ook zijn oorspronkelijke (veiligheids)niveau terug, met 4 jaar garantie. U kunt ook bij de Volvo-dealer terecht voor Volvo Non-Stop Ruitreparaties.


Er is meer in het leven dan een Volvo.

Daarom rijdt u Volvo. Volvo Car Corporation SP_C70_00015_07-11. C70- MY11 16-2010-V1

2010 Volvo C70 brochure  
2010 Volvo C70 brochure  

Waarom genieten we? Waarheen u ook rijdt om uw dromen waar te maken, met deze convertible is de “sky the limit”. Hier gaan emoties en schoon...

Advertisement