Page 1

SX4


6 Robuust en representatief De Suzuki SX4 is geknipt voor de stad. Of het nu gaat om een middagje winkelen of een zakelijke meeting; de auto komt overal even representatief voor de dag.

De in deze brochure afgebeelde SX4 is gebaseerd op het Exclusive-uitrustingsniveau. De getoonde modellen kunnen afwijken van de werkelijke uitvoering. Kleuren kunnen onder invloed van het drukprocedÊ afwijken van de werkelijkheid. B.V. NIMAG behoudt zich het recht voor om zonder voorafgaande aankondiging te allen tijde constructie en uitvoering van zijn producten te wijzigen en zonder verplichting eerder geleverde producten dienovereenkomstig te veranderen. Ofschoon deze brochure met de grootst mogelijke zorgvuldigheid is samengesteld, kan geen aansprakelijkheid worden aanvaard voor eventuele onjuistheden, van welke aard dan ook. Š 2010 B.V. NIMAG, Vianen. Gehele of gedeeltelijke verveelvoudiging en/of openbaarmaking, in welke vorm dan ook, zonder schriftelijke toestemming van B.V. NIMAG, is verboden.


10 Veelzijdig talent De SX4 is werkelijk een veelzijdig t­alent. Wie een blik werpt op het interieur, wil er meteen in plaatsnemen.

Inhoud

4 8 10 14 16 20 22 24 26 30

Stoere stedeling Het eigen gezicht van de SX4 Urban jungle Drie wereldberoemde stadsparken Veelzijdig talent Het interieur van een echte rijdersauto Eropuit! Samen genieten Veiligheid voorop Standaard ESP en optie i-AWD Vrijetijdsbesteding Proef de vrijheid Prestaties De efficiënte krachtbron van de SX4 ’n Wereldtijd in de vrije tijd Blik op oneindig Uitvoeringen Een ijzersterk koppel Suzuki, een wereldmerk De veelzijdige wereld van Suzuki


4


Exterieur

Stoere stedeling Auto’s waarvan er dertien in een dozijn gaan, zijn er al genoeg. De Suzuki SX4 onderscheidt zich van alle andere auto’s met een herkenbaar eigen gezicht. Neem nu de grote wielen op de hoeken van de auto, de massieve C-stijl (achter), de pijlvorm in de neus, de opvallende koplampen en de markante A-stijl (vóór). Het design is een opvallende mix van stoer en elegant. Zijn verleidelijke lijnen en elegante vormen maken van de SX4 een auto waarmee je gezien wilt worden. De robuuste dikke bumpers, de sierlijsten, het privacy glass en de praktische dakreling geven hem de uitstraling van een stoere stedeling.

5


Exterieur

In de stad voelt de SX4 zich 足helemaal thuis.

6


Robuust en representatief De Suzuki SX4 is geknipt voor de stad. Of het nu gaat om een middagje winkelen of een zakelijke meeting, de auto komt overal even representatief voor de dag. In de stad voelt de SX4 zich helemaal thuis. Met zijn stoere looks laat de auto zich door ­niemand van de wijs brengen in de stadsjungle. Zijn hoge zit, comfort, verrassende hoeveelheid ruimte en compacte afmetingen maken van de SX4 een ideale stadsauto. Maar wel een ­stedeling die tevens beschikt over de veelzijdigheid en de uitstraling van een SUV. Die bijzondere combinatie maakt de SX4 dé auto voor mensen die zoeken naar een onderscheidend vervoermiddel.

7


Urban jungle

Op en top Gaudí Oppervlakte: 15 hectare Opening: 1914 Antoni Gaudí is erg bepalend geweest voor het gezicht van Barcelona, maar nergens komt zijn stijl zo sterk naar voren als in Park Guëll. De kunstenaar ontwierp het park in het noordoosten van Barcelona in opdracht van de adellijke familie Guëll en liet zich inspireren door de natuur. Het resultaat is een park met harmonieus in het landschap geïntegreerde paden en trappen, weelderige vormen, uit het gesteente groeiende pergola’s én het vrolijk gekleurde mozaïek dat zo typisch is voor Gaudí. De grote blikvangers van Park Guëll zijn de monumentale trap met de bekende Salamander en de enorme golvende zitbank. Deze laatste kronkelt als een bontgekleurde slang door het park en is een geliefde plek voor bezoekers om uit te rusten van een wandeling, een boek te lezen of simpelweg te genieten van de sprookjesachtige omgeving.

Boottochtjes en zeepkisten Oppervlakte: 140 hectare

De geschiedenis van het Londense Hyde Park gaat ver terug: al in 1536 galoppeerde Koning Henri VIII door het gebied, op jacht naar wilde dieren. Vandaag de dag gaat het er iets rustiger aan toe in het park: locals en toeristen komen er graag om even te ontsnappen aan de drukte van de stad. Hyde Park biedt namelijk midden in Londen 140 hectare aan uitgestrekte groene velden en netjes onderhouden tuinen. In de rozentuin is het in de lente bijvoorbeeld genieten van een kleurige ­bloemenzee. Deze plek is geliefd bij stelletjes, net als Serpentine Lake in het hart van het park; dit meer is perfect voor een romantisch boottochtje. Hyde Park is verder beroemd om Speakers’ Corner, op de hoek aan de oostzijde van het park. Hier vinden elke zondag zeepkisttoespraken plaats: iedereen die iets te melden heeft, kan op een zeepkist gaan staan en zijn verhaal doen. Een boeiend schouwspel!

8

Hyde Park

Opening: 1637

Londen


Intiem en romantisch Oppervlakte: 15 hectare

Park Güell

Barcelona

In Amsterdam Oud-Zuid ligt het Vondelpark. Dit langgerekte stadspark bestaat sinds 1864 en is ­vernoemd naar dichter Joost van den Vondel, die ook een eigen standbeeld in het park heeft. Het Vondelpark is ontworpen volgens de Engelse landschapsstijl. De bedoeling van deze stijl is bezoekers het gevoel te geven dat ze zich midden in de natuur bevinden. Dat is aardig gelukt, met onder meer 16 hectare aan gras en bosjes, 8 hectare water, 11 hectare bosplantsoen en 0,2 hectare rozen­­­ struiken. Door deze gevarieerde opbouw heeft het park ­meerdere gezichten: intiem en romantisch in het oostelijke deel en uitgestrekt en landelijk in het westen. Het Vondelpark trekt jaarlijks zo’n 10 miljoen ­bezoekers, maar ook vele dieren voelen zich er thuis. Zo leven er eekhoorns, egels, ­kikkers, ­watersalamanders, winterkoninkjes, spechten en parkieten. Een prachtige flora en fauna dus: geen wonder dat het Vondelpark ook wel een van de kroonjuwelen van Amsterdam wordt genoemd.

Vondelpark

Opening: 1914

Amsterdam

9


Het stuurwiel is voorzien van 足bedieningstoetsen voor de radio-/ CD-/MP3-speler.

Elektrisch bedienbare ramen voor en achter (Exclusive).

10


Interieur

Veelzijdig talent De Suzuki SX4 is werkelijk een veelzijdig talent. Wie een blik werpt op het interieur, wil er meteen in plaatsnemen. In het interieur zijn hoogwaardige materialen gebruikt. Het interieur straalt rust uit, mede door de kleurencombinatie grijs en zwart. De chroom­ ac­centen op de portiergrepen en rond de uitstroomopeningen van de ventilatie en de metal “look” accenten op het stuurwiel en de pookknop (Exclusive) geven het interieur een rijke uitstraling. Een echte rijdersauto moet niet alleen uitnodigen om ermee te rijden, maar moet ook makkelijk in het gebruik zijn. Gebruiksgemak, daar gaat het om. Ook op dit vlak blinkt het interieur van de SX4 uit. Alles zit op de plaats waar het verwacht mag worden. Kijk maar naar de positie van de informatiedisplay: deze is tussen de snelheidsmeter en de toerenteller geplaatst, en vermeld onder meer de tijd, het brandstofverbruik en de buitentemperatuur. Het sportief ogende driespaaks stuurwiel is voorzien van bedieningstoetsen voor het audiosysteem. De duidelijk verlichte bedieningsorganen voor de handbediende airconditioning (Comfort) en climate control (Exclusive) bevinden zich op een gemakkelijk bereikbare positie.

Info-display (geïntegreerd in dashboard) met digitale klok en vermelding van actueel en gemiddeld brandstofverbruik, afstand tot lege brandstoftank, buitentemperatuur en versnellingsindicator (automaat).

11


Optimaal benutte binnenruimte De ontwerpers van de SX4 hebben de binnenruimte optimaal benut. Dat vertaalt zich in veel hoofd- en beenruimte en een breed scala aan handige opbergvakken. Het interieur biedt ruim voldoende plaats aan vijf volwassenen en hun bagage. Dankzij de in delen neerklapbare achterbank (60:40) kunnen met de SX4 ook grotere voorwerpen worden vervoerd, terwijl nog genoeg ruimte overblijft voor een of twee passagiers achterin. De achterbank kan ook volledig naar voren worden geklapt, zodat het laadvolume van 270 liter toeneemt tot 625 liter. Voor extra gemak zorgen de op strategische plaatsen aangebrachte opbergcompartimenten, alsmede de grote zijvakken voorin en een fleshouder in de vier portieren.

12


Interieur In delen neerklapbare achterbank足 leuning (60:40) met opklapbare zittingen.

Opberglade onder passagiersstoel.

Het interieur biedt ruim voldoende plaats aan vijf volwassenen en hun bagage.

Dankzij de in delen neerklapbare achterbank (60:40) kunnen met de SX4 ook grotere voorwerpen worden vervoerd.

13


14

Gorilla’s en giraffen

Jan van Boxtel en zijn vrouw Ria passen elke woensdagmiddag op hun kleinkinderen Madelief en Niels. “We hebben een jaarabonnement op de dierentuin en gaan dan ook vaak op woensdagmiddag ‘apies kijken’, zoals onze kleinkinderen dat zo mooi kunnen zeggen. Urenlang genieten ze van de gorilla’s en orang-oetangs in het apenverblijf, maar ook de olifanten en giraffen zijn favoriet. Ik lees bij elk verblijf de bordjes voor, want het is belangrijk dat ze ook iets leren over de dieren die ze zien. De dag eindigt altijd in de grote speeltuin, met een patatje mayo en een appelsap toe. ’s Avonds brengen we Madelief en Niels thuis en dan gaan we vaak nog gezellig met zijn tweeën uit eten.”

Tricks en flicks

Eropuit!

Jos van Dierendonck gaat samen met zijn vrienden Martijn, Richard en Patrick vaak naar de indoorskibaan. “We hebben allemaal onze eigen snowboards, die we meenemen op het dak van de auto. Eenmaal op de piste proberen we elkaar te overtroeven met de mooiste tricks. Ik probeer steeds weer moeilijkere sprongen te leren en het geeft echt een kick als een nieuwe sprong lukt. Dit jaar gaan we met zijn vieren met de auto op wintersport naar Oostenrijk en kunnen we eindelijk onze nieuwe tricks en flicks uitproberen in echte sneeuw. Ik kan niet wachten tot ik op de piste sta en met uitzicht op de bergen naar beneden suis.”


Uitwaaien

Meredith Douglas woont met haar man Raymond en zoon Jermaine in Den Haag. “Ik ben een echt strandmens: niets is heerlijker dan met het gezin op zondagochtend met de auto naar Scheveningen te rijden! Als we de autosleutels pakken weet onze hond Scott al hoe laat het is. Hij vindt het heerlijk op het strand. Als we op de Strandweg rijden, geniet ik al van het mooie uitzicht en de schepen aan de horizon. Vaak maken we een lange wandeling langs de kustlijn. Even lekker uitwaaien, voeten in het water, met Scott spelen en daarna een kop warme chocolademelk drinken op de boulevard. Dan kan ik er weer even tegenaan. Met mijn drukke baan als eventmanager heb ik die frisse zeelucht gewoon nodig.�

15


Zes airbags

De SX4 is uitgerust met zes airbags, veiligheidsgordels met gordelspanners en spankrachtbegrenzers voorin, driepuntsveiligheidsgordels voor de achterpassagiers, ISOFIX-bevestigingspunten voor kinderzitjes, een pedaalontkoppelingsmechanisme, ABS met EBD (elektronische remkrachtverdeling), een remassistent en stalen balken in de portieren. Bovendien is de SX4 standaard uitgerust met het elektronische stabiliteitssysteem ESPŽ*. Ook het goede zicht op de weg en het verkeer draagt bij aan de veiligheid van de inzittenden. Het oogpunt van de bestuurder is namelijk relatief hoog. De wegligging is zo stabiel mogelijk door het gebruik van de modernste wielophanging- en schokdempingsystemen. Speciaal geventileerde 10� remschijven voor en schijfremmen achter zorgen voor een sublieme vertraging wanneer de situatie daar om vraagt.

16


Veiligheid

Veiligheid voorop Bij de Suzuki SX4 staat veiligheid voorop. De auto biedt een schat aan beschermende, ultramoderne techniek waar de inzittenden altijd op kunnen vertrouwen. De SX4 is standaard voorzien van het elektronische stabiliteitssysteem ESP®*. Het veiligheidspakket kan uitgebreid worden met intelligent All Wheel Drive (i-AWD). Dit verfijnde 4x4-systeem waarborgt een optimale grip op een gladde ondergrond.

Afgenomen trekkracht van de motor

Remkracht

Tot de standaarduitrusting van de Suzuki SX4 behoort een complete reeks actieve veiligheidsvoorzieningen. Dat begint al bij de verstevigde carrosserie met zijn robuuste veiligheidskooi, de dwarsbalken in de portieren en de uitgekiende kreukelzones voor en achter, die de kracht van een botsing absorberen. Bovendien is de carrosserie van de SX4 zo geconstrueerd dat ook de veiligheid voor voetgangers, mocht het tot een aanrijding komen, van hoog niveau is. Dat blijkt ook uit de waardering van de gehouden Euro NCAP-botsproeven. Op het gebied van voetgangersbescherming en bescherming van kinderen behaalde de SX4 de relatief hoge score van drie sterren. De bescherming van de inzittenden bij een frontale of zijdelingse aanrijding staat zelfs op een nog hoger niveau, getuige de beoordeling met vier van de vijf sterren.

Met ESP® Zonder ESP®

Zonder ESP®

Remkracht

Slippende voorwielen

Slippende achterwielen

Stabiliteitscontrolefunctie van het ESP®-systeem De computereenheid van het elektronische stabiliteitssysteem (ESP®)* gebruikt een aantal sensoren om de snelheid en de stuurhoek vast te stellen. Met deze gegevens worden de tractie en stabiliteit gecontroleerd en waar nodig gecorrigeerd, hierdoor vermindert het risico op overstuur (het uitbreken van de achterzijde van de auto).

* ESP® is een geregistreerd handelsmerk van Daimler AG. 17


Grip op glad met i-AWD

18

Als het om veiligheid gaat, is de Suzuki SX4 een auto die vooraan staat. De uitgebreide actieve veiligheidsvoorzieningen van de auto kunnen nog verder uitgebreid worden met intelligent All Wheel Drive (i-AWD).


i-AWD

De combinatie van dit geavanceerde 4x4-systeem (i-AWD is uitsluitend leverbaar op handgeschakelde uitvoeringen) met de standaard stabiliteits- en tractiecontrole van het ESP®* waarborgt optimale grip bij gladheid door regen, sneeuw en ijzel en staat borg voor de best denkbare veiligheid door maximale tractie. Het verfijnde i-AWD-systeem met een elektromagnetisch gestuurde lamellenkoppeling is in drie standen instelbaar: 2WD-mode, 4WD Auto-mode en 4WD Lock-mode. Elk met zijn eigen kwaliteiten en vaardigheden. Daarmee is voor iedere situatie de juiste aandrijving en optimale grip gegarandeerd. Het is overigens niet noodzakelijk het aandrijfsysteem zelf te bedienen: in de 4WD Auto-mode maakt de techniek op intelligente wijze zelf de beste keuze.

i-AWD-systeem

Achterwielen

Voorwielen

Transfer

Motor

Stuursensor

ABS-/ESP®regeleenheid

Elektronisch gestuurde, mechanisch bediende meervoudige natte-platenkoppeling Achterdifferentieel

Transmissie Motormanagement

4WD-regeleenheid Sensor wielsnelheid

Wisselschakelaar 2WD <=> 4WD Auto <=> 4WD Lock

ESP® is een geregistreerd handelsmerk van Daimler AG.

2WD 4WD Auto 4WD 4WD 4WD Lock Auto Lock Wie met de SX4 rijdt Op droge asfaltweDe 4WD Auto-stand Lock mode provides torque to the rear wheels With no 4WD braking effect, front-wheel-only 2WD isde 2WD-stand The standard mode for everyday driving,elke the system gen is biedt dag opample moeilijk begaanfrom start-up for effective getaways in low-traction the economical mode for driving on dry pavement. automatically increases torque to the rear wheels upon conditions such as mud or snow. The system sensing slip in the front wheels, and decreases rear de juiste keuze. Met zekerheid, ook bij bare automatically switches overwegen to, and remainsdoet in 4WD er wheel torque when front wheel-slip lessens. Auto at speeds of over 60km/h. de aandrijving op regen of sneeuw. De verstandig aan de de voorwielen biedt voorwielen doen het 4WD Lock-stand in de SX4 dynamische werk, maar wanneer te schakelen. Het rijeigenschappen, deze door gebrek i-AWD-systeem verterwijl u zo zuinig aan grip doorslipdeelt de trekkracht mogelijk rijdt. pen, dan wordt dan over vier wielen dat gedetecteerd. om de hoogst mogeVervolgens gaat er lijke grip te bereiken. ook trekkracht naar Als de auto harder de achterwielen, rijdt dan 60 kilometer zodat de auto weer per uur, schakelt de voldoende grip krijgt. bak automatisch over Het systeem werkt van de 4WD Lockandersom even goed: stand naar de 4WD slippen de achterAuto-stand. wielen, dan compenseren de voorwielen het gebrek aan grip. 2WD

* ESP® (Electronic Stability Program = Traction Control en Stability Control) is een geregistreerd handelsmerk van Daimler AG.

19


20


Leve de vrijheid Proef de vrijheid met de Suzuki SX4! Welke vrijetijdsbesteding u ook heeft, op de SX4 kunt u altijd rekenen. Met deze ruime, flexibele en veelzijdige Suzuki kunt u alle kanten op. Een dagje mountainbiken? Fietsen op het dak, vrienden achterin, koers zetten richting de natuur en genieten maar!

21


Prestaties

EfficiĂŤnte krachtbron De SX4 heeft een efficiĂŤnte en schone krachtbron. De 1.6-liter-benzinemotor met variabele kleptiming (VVT) levert veel rijplezier en dynamische prestaties in elke omgeving, van de drukke stad tot de snelweg.

22

De krachtbron van de SX4 levert een maximumvermogen van 88 kW (120 pk) bij 6.000 toeren per minuut en een maximumkoppel van 156 Nm bij 4.400 toeren per minuut. De SX4 voldoet aan de strenge eisen van de Euro5-emissienorm. Een viertraps­ automaat is als aparte uitvoering leverbaar (niet in combinatie met i-AWD).


1.6-liter-benzinemotor Vermogen (kW)

Koppel (Nm)

Toerental (t.p.m.)

De 1.6-liter-benzinemotor van de SX4 is standaard gekoppeld aan een vijfversnellingsbak.

Naar wens is de SX4 ook leverbaar met een soepele viertrapsautomaat met lock-up: een veiligheidsfunctie die oververhitting van de automaat voorkomt (niet in combinatie met i-AWD).

1.6-liter-benzinemotor met VVT

De 1.6-liter-benzinemotor van de SX4 is voorzien van variabele kleptiming (VVT). Dit systeem zorgt voor aanzienlijk hogere prestaties binnen het gehele toerentalbereik. Het vermindert de uitstoot en verbetert de efficiĂŤntie. De motor voldoet aan de Euro5-emissienorm.

23


’n Wereldtijd in de vrije tijd

“Klussen mannenwerk? Ik dacht het niet”, zegt Carmen Lopez resoluut. “Klussen aan mijn huis vind ik geweldig om te doen. Mijn vader is erg handig en daar heb ik de fijne kneepjes van geleerd. Ik ben gezegend met twee rechterhanden en loop nergens voor weg. Onlangs heb ik een huis gekocht waar veel aan moet gebeuren. Dat ben ik nu helemaal aan het opknappen. Daarom ben ik regelmatig te vinden bij de Formido Bouwmarkt. Daar haal ik al mijn spullen vandaan. Die laad ik allemaal in mijn Suzuki SX4. Dat is niet alleen een stoere auto waarmee je goed voor de dag komt, het is ook een heel ruime auto. Alles past erin. Bij andere auto’s is het vaak een hele klus om al het materiaal mee te krijgen. Met de SX4 is dat in een handomdraai gebeurd.”

24

handomdraai

In een


Kilometervreters

Blij als een kind

“De ultieme vrijheid, dat is motorrijden voor mij.” Chris Venneker vindt het heerlijk om na zijn werk of in het weekend op de motor te stappen. “Gewoon een stuk rijden om mijn hoofd leeg te maken en te genieten van alles wat ik om mij heen zie. Ik woon in een mooie omgeving met veel natuur waar je prachtige tochten kunt maken. Vaak ga ik alleen op pad, maar ik toer ook regelmatig met een groep vrienden. Ook mijn vriendin stapt wel eens achterop. Als we op vakantie gaan, gaat de motor altijd mee. Zo heb ik al op heel wat plekken gereden. Rijden in het hooggebergte is een ervaring op zich. Dat is voor mij puur genieten. Zo blij als een kind zit ik dan op mijn motor.”

“Lopen is onze lust en ons leven”, vertellen Simon en Janneke Oostrom enthousiast. “We maken vaak lange wandeltochten en hebben inmiddels al heel wat kilometers in de benen zitten. Wandelen is niet alleen gezond, het is ook een heel leuke bezigheid. Te voet kom je op plaatsen waar je anders niet zo snel komt. Zo hebben we al heel wat mooie plekjes gezien. Ook hebben we veel mensen leren kennen tijdens onze wandeltochten. Regelmatig kom je dezelfde mensen tegen en met een aantal hebben we een zeer goede band opgebouwd. We wandelen overal, in Nederland en daarbuiten. In onze Suzuki SX4 rijden we ontspannen naar het beginpunt van een wandeltocht. De SX4 biedt enorm veel comfort. Daar genieten we elke keer weer van als we met vermoeide ­benen instappen om huiswaarts te keren.”

25


Uitvoeringen

IJzersterk koppel De twee uitvoeringen van de SX4 â&#x20AC;&#x201D; de Comfort en de Exclusive â&#x20AC;&#x201D; vormen een ijzersterk koppel. Beide uitvoeringen zijn voorzien van een zeer rijke en complete standaarduitrusting. Uitgebreide informatie over de specificaties, uitrusting en prijzen van de uitvoeringen vindt u in de specificatie-/uitrustings-/prijslijst van de SX4.

26


27


SX4 Comfort

Suzuki SX4 Comfort n

Airconditioning (handbediend) Radio/CD-/MP3-speler met bedieningstoetsen op stuurwiel en volumeregeling in relatie tot autosnelheid n Speakers (4) n Tweeters (4) n Centrale deurvergrendeling (incl. achterklep) met afstandsbediening en alarmlichtenreactiefunctie n Elektrisch bedienbare ramen voor n Elektrisch verstelbare en verwarmbare buitenspiegels n Elektrische stuurbekrachtiging n In hoogte verstelbaar stuurwiel n Info-display (geïntegreerd in dashboard): met digitale klok, actueel en gemiddeld brandstofverbruik, afstand tot lege brandstoftank, buitentemperatuurmeter, versnellingsindicator (automaat) n Toerenteller n Bekleding voor- en achterstoelen stof in two tone (zwart met zilvergrijze midden­ panelen) n

28

n

In delen neerklapbare achterbankleuning (60:40) met opklapbare zittingen n Two tone interieur (zwart/grijs) n “Metal look” accenten op middensconsole, schakelpook, portiergrepen en uitstroomopeningen aan de weerszijden van het dashboard n Bumperbeschermplaat (voor en achter) n Beschermstrippen aan weerszijden n Bodykit, Outdoor-look n Buitenspiegels in carrosseriekleur n Dakreling n Privacy glass (achterportierramen, zijramen achter en achterklepraam) n ABS met EBD (elektronische remkracht­ verdeling) n Airbag bestuurder en passagier n BAS (Brake Assist System/Remassistent) n ESP®* n Gordijnhoofdairbags voor en achter n Zijairbag in de voorstoelen


SX4 Exclusive

Suzuki SX4 Exclusive

Ten opzichte van de Comfort biedt de Exclusive extra: n

Climate control (automatische 足airconditioning) n Dashboard centerspeaker (1) n Elektrisch bedienbare ramen achter n Sleutelvrije startfunctie n Stuurwiel met lederen bekleding n Chroom accenten op portiergrepen en uitstroomopeningen aan de weerszijden van het dashboard n Lichtmetalen velgen (4) n Mistlampen voor

* ESP速 (Electronic Stability Program = Traction Control en Stability Control) is een geregistreerd handelsmerk van Daimler AG.

29


Recht door zee, authentiek, opwindend en de mens centraal stellen. Die vier kernwaarden komen niet alleen terug in de auto’s van Suzuki, maar in alle producten van het merk. Suzuki produceert namelijk ook al jaren technisch superieure motorfietsen, quads, scooters en buitenboordmotoren. Deze worden verkocht in 192 landen en daarmee is Suzuki met recht een wereldmerk.

Dochtermaatschappijen Productiecentra Research- en developmentcentra

Suzuki, een wereldmerk Way of Life In ruim 100 jaar heeft Suzuki’s Way of Life zich verspreid over heel de globe. Het concern dat begonnen is als producent van weefmachines in Japan, heeft inmiddels productiefaciliteiten in vier van de vijf werelddelen. Van China tot de Verenigde Staten en van Brazilië tot Spanje, overal is de karakteristieke ‘S’ uit het logo van het merk een bekende verschijning die staat voor topkwaliteit en technische innovatie. Kantoren, fabrieken en onderzoeks-

30

faciliteiten van de Suzuki Motor Corporation zijn buiten Japan te vinden op 44 locaties in 29 landen op alle continenten. Suzuki kan daarom met recht een wereldmerk genoemd worden. IJzersterke reputatie Sinds de introductie van de lichtgewicht auto Suzulight in 1955 heeft Suzuki zich ontwikkeld tot een van ’s werelds grootste autoproducenten. Het merk heeft een ijzersterke reputatie opgebouwd als


producent van betrouwbare, duurzame, sportieve en betaalbare auto’s. Met de komst van de LJ10 in 1968 manifesteerde Suzuki zich voor het eerst op de markt van de 4WD’s. Op het gebied van 4WD-techniek is het merk inmiddels uitgegroeid tot een gerenommeerde naam en tegenwoordig zijn veel Suzuki-modellen verkrijgbaar met vierwielaandrijving. Superieure techniek Hightech en innovatie, daar staat Suzuki voor. Dat geldt niet alleen voor de auto’s, maar zeker ook voor de motorfietsen, quads, scooters en buitenboordmotoren. De technisch superieure motorfietsen van Suzuki worden gemaakt door gepassioneerde liefhebbers. In 2008 werden er hiervan wereldwijd meer dan drie miljoen verkocht. In Nederland is Suzuki marktleider met twee modellen in de top 3 van meest verkochte motoren. Ook bij de Nederlandse watersporters is Suzuki nummer 1. Vanwege de zeer goede reputatie op het gebied van kwaliteit, duurzaamheid en optimale service door een professioneel dealernetwerk kiezen zij steeds

vaker voor een Suzuki-viertaktbuitenboordmotor. Met een marktaandeel van bijna 30 procent bereikte Suzuki in 2008 de positie van marktleider in Nederland. De onverwoestbare Suzuki-viertaktbuitenboordmotoren behoren qua ontwerp en techniek dan ook tot de wereldtop. Deze innovatieve buitenboordmotoren zijn bovendien vriendelijk voor het milieu en hebben een ongekend laag brandstofverbruik, zonder dat dit ten koste gaat van de prestaties. Going for gold In de auto- en motorsport neemt Suzuki alleen genoegen met de hoogste plaats op het erepodium. Zo verleent Suzuki steun aan privéteams die deelnemen aan het Junior World Rally Championship (JWRC) en aan lokale initiatieven. In Nederland krijgen veelbelovende rijders sinds 2007 in de Suzuki Formido Swift Cup de kans zich te ontwikkelen tot topcoureurs. Ook in de motorsport zijn maximale prestaties het doel van Suzuki. In de wegraces en de cross worden coureurs regelmatig kampioen op een Suzuki-motorfiets of -quad. 31


99999-60210-BRO

Uw erkende Suzuki-dealer:

Importeur: B.V. NIMAG - Postbus 77 - 4130 EB Vianen - Tel.: (0347) 349 749 - www.suzuki.nl

2010 Suzuki SX4 brochure  

SX4 De Suzuki SX4 is geknipt voor de stad. Of het nu gaat om een middagje winkelen of een zakelijke meeting; de auto komt overal even repres...

Read more
Read more
Similar to
Popular now
Just for you