Page 1

New

Swift

Wanna play? The next level!

1


Exterieur

Familiar face, totally new look

Uitvoeringen Swift 3-deurs: 1.2 Base 1.2 Comfort 1.2 Exclusive

2

Swift 5-deurs: 1.2 Base 1.2 Comfort 1.2 Comfort Automaat 1.2 Exclusive 1.2 Exclusive Automaat


Never change a wining team is een ijzeren wet in de sport. Voor de succesvolle, sportieve, compacte Suzuki Swift gelden andere regels. Suzuki is erin geslaagd de Swift nog verder te verbeteren. Met de nieuwe Swift, verkrijgbaar in drie- en vijfdeursuitvoering, is een nieuw hoofdstuk toegevoegd aan het wereldwijde succesverhaal van dit model. Een geoptimaliseerd ontwerp, nog betere rijeigenschappen, een superzuinige motor en prestaties die zowel het milieu als de sportieve rijder meer dan tevreden zullen stellen: de Swift voldoet volledig aan de eisen van deze tijd. Hierdoor staat niets de Swift in de weg opnieuw een leidende positie in te nemen zijn klasse. Aan alle kanten méér Swift De nieuwe Swift herken je meteen. Hij straalt nog meer dynamiek en energie uit. Het nieuwe model biedt aan alle kanten méér Swift: hij is 9 cm langer, 0,5 cm breder en 1 cm hoger dan het vorige model. Toch is de auto, door slim gebruik van hoogwaardige materialen, lichter geworden. Het exterieur is sportief en stijlvol tegelijk. Elegant is de afgeronde voorruit, die aan beide zijden licht doorloopt naar de zijkant. De stevige schouderlijn, de prominente wielkasten en de brede C-stijl stralen kracht uit. De uitgestrekte daklijn geeft snelheid aan het ontwerp en de karaktervolle deurlijn straalt dynamiek uit. Opvallend zijn het verticale ontwerp van de lichtunits aan zowel voor- als achterzijde en de elegant vormgegeven buitenspiegels. De bumpers zijn standaard uitgevoerd in de exterieurkleur en completeren het sportieve uiterlijk.

Swift 3-deurs 1.2 Comfort

3


Interieur

Stylish in black and silver 4


Ruimte met ontelbare mogelijkheden Dat compacte buitenafmetingen prima kunnen samengaan met een overvloed aan binnenruimte heeft Suzuki al vaak bewezen. Dit specialisme is ook op de Swift toegepast en verder geoptimaliseerd door de ontwerpers van Suzuki. De Swift 5-deurs biedt daardoor plaats aan vijf volwassenen en hun bagage en de Swift 3-deurs aan vier volwassen inzittenden. Het flexibele interieur biedt ontelbare mogelijkheden. Zo is de achterbank­ leuning in delen (60:40 vanaf Comfort) neerklapbaar. Hierdoor kunnen eenvoudig grotere voorwerpen worden vervoerd, terwijl er genoeg ruimte overblijft voor een of twee passagiers achterin. De achterbankleuning kan ook volledig naar voren worden geklapt, zodat het laadvolume van 204 liter toeneemt tot 864 liter. Bovendien is er een keur aan opbergvakken, zijn er drie bekerhouders in de middenconsole en twee flessenhouders voorin en achterin.

Afgebeelde Swift is voorzien van accessoires.

De aantrekkelijke vormgeving van de buitenkant van de nieuwe Swift zet zich door in de mooie binnenkant: het interieur sluit naadloos aan bij het sportieve en elegante exterieur. Stijlvol zwart is de dominante kleur. De stoelbekleding, de vloerbekleding, het dashboard, het stuurwiel, de middenconsole en de bekleding van de deurpanelen zijn uitgevoerd in chic zwart. Zilverkleurige metal “look” accenten (vanaf Comfort) op de portieren, het dashboard, de middenconsole, de schakelpook en het stuurwiel zorgen voor een speels contrast en geven de binnenruimte een stijlvol cachet. In het interieur is alles gericht op comfort, functionaliteit en gebruiksgemak. Zo zijn elektrisch bedienbare ramen voor en elektrische stuurbekrachtiging standaard in alle uitvoeringen. Handbediende airconditioning is standaard op de Comfort. En tot het standaardpakket van de Exclusive-uitvoeringen behoort climate control.


Prestaties

One for the road Groen en toch supergretig. Bij de Swift zijn rijplezier en milieuvriendelijk rijden aan elkaar gekoppeld. Bij een auto als de Swift horen sportieve prestaties. Met de gedownsizede 1.2-literbenzinemotor met duovariabele kleptiming (VVT) slaagt ook de nieuwe Swift erin optimale prestaties te combineren met een laag brandstofverbruik (gemiddeld 5,0 l/100 km*) en een geringe CO2-uitstoot (116 g/km*). De krachtbron van de Swift is met recht one for the road: 100% fun om mee te rijden, maar wel met veel oog voor duurzaamheid en milieu. Alle uitvoeringen voldoen dan ook aan de strenge Euro5-emissienorm. Het maximumvermogen van de 1.2-liter-benzinemotor is ­ 69 kW (94 pk) bij 6.000 toeren per minuut. Het maximumkoppel bedraagt 118 Nm bij 4.800 toeren per minuut. Daarmee kan een topsnelheid bereikt worden van 165 km/u*. De Swift accelereert van 0 naar 100 km/u in slechts 12,3 seconden*. De driedeurs­ uitvoeringen hebben allemaal een soepele handgeschakelde versnellingsbak met vijf verzetten. Bij de vijfdeursuitvoering is 6

er vanaf de Comfort de keuze tussen een handgeschakelde transmissie en een efficiënte viertrapsautomaat. De hand­ geschakelde uitvoeringen dragen het groene energielabel A en vallen voor zakelijk rijders in het gunstige bijtellingstarief van 20%. De Swift heeft een zeer verfijnde wielophanging. Dit is het resultaat van een intensief testtraject op Europese wegen. Door de toegenomen stijfheid van de wielophanging aan zoveel de voor- als achterzijde zijn de rolhoeken met ongeveer 20% verkleind. Hierdoor zijn deze aanzienlijk kleiner dan bij concurrerende modellen. Het voordeel hiervan is onder meer een uitmuntend weg- en bochtgedrag van de Swift. Ook de vernieuwde stuurinrichting draagt hieraan bij en zorgt voor een optimale balans tussen input en output.

* Waarden zijn van toepassing op de handgeschakelde ­uitvoeringen.


Veiligheid

As safe as a Swift Suzuki sluit geen compromissen als het gaat om veiligheid. In alle ­situaties kunnen rekenen op de veiligheidsvoorzieningen, is de voorwaarde voor ontspannen autorijden. Daarom hebben alle uitvoeringen van de Swift onder meer standaard zeven airbags aan boord, waaronder een knie-airbag voor de bestuurder, en behoort het elektronische stabiliteitssysteem ESP®* eveneens tot de standaarduitrusting. Daarnaast is de Swift voorzien van een complete reeks passieve en actieve veiligheidsvoorzieningen, waaronder een verstevigde carrosserie met robuuste veiligheidskooi, dwarsbalken in de portieren, uitgekiende kreukelzones voor en achter die de kracht van een botsing absorberen, driepuntsveiligheidsgordels, ISOFIX-bevestigingspunten voor kinderzitjes, ABS met EBD (elektronische remkrachtverdeling) en een remassistent. De Exclusive heeft daarnaast óók schrijfremmen achter.

* ESP® (Electronic Stability Program = Traction Control en Stability Control) is een geregistreerd handelsmerk van Daimler AG.

Afgenomen trekkracht van de motor

Remkracht

Met ESP® Zonder ESP®

Zonder ESP®

Remkracht

Slippende voorwielen

Slippende achterwielen

7


99999-30710-LFT

Uw erkende Suzuki-dealer:

De in deze leaflet getoonde modellen kunnen afwijken van de werkelijke uitvoeringen. Afgebeeld is het Exclusive-uitrustingsniveau, tenzij anders vermeld. B.V. NIMAG behoudt zich het recht voor om zonder voorafgaande aankondiging te allen tijde constructie en uitvoering van zijn producten te wijzigen, zonder verplichting eerder geleverde producten dienovereenkomstig te veranderen. Ofschoon deze leaflet met de grootst mogelijke zorgvuldigheid is samengesteld, kan geen aansprakelijkheid worden aanvaard voor eventuele onjuistheden, van welke aard dan ook. Kleuren kunnen onder invloed van het drukprocedé afwijken van de werkelijkheid. De importeur behoudt zich het recht voor zonder nadere kennisgeving verandering in uitvoering en/of prijzen aan te brengen. © 2010 B.V. NIMAG, Vianen. Gehele of gedeeltelijke verveelvoudiging en/of openbaar­making, in welke vorm dan ook, zonder schriftelijke toestemming van B.V. NIMAG, is v­ erboden. Importeur: B.V. NIMAG - Postbus 77 - 4130 EB Vianen - Tel.: (0347) 349 749 - www.suzuki.nl

2010 Suzuki Swift brochure modeljaar 2011  

New Wanna play? The next level! 1 Exterieur Swift 5-deurs: 1.2 Base 1.2 Comfort 1.2 Comfort Automaat 1.2 Exclusive 1.2 Exclusive Automaat Sw...

2010 Suzuki Swift brochure modeljaar 2011  

New Wanna play? The next level! 1 Exterieur Swift 5-deurs: 1.2 Base 1.2 Comfort 1.2 Comfort Automaat 1.2 Exclusive 1.2 Exclusive Automaat Sw...

Advertisement