Page 1

EEN SUBARU IS ANDERS.

subaru-global.com

SUBARU BENELUX Vestiging Nederland: Hoeksteen 68, 2132 MS Hoofddorp, Tel. (023) 751 91 00, info@subaru.nl WWW.SUBARU.NL Vestiging België: Z.3 Doornveld 20, 1731 Zellik, Tel. (02) 254 75 11, info@subaru.be WWW.SUBARU.BE

OUTBACK FUJI HEAVY INDUSTRIES LTD. Printed in Slovakia (10BOBEFR-01)


GERUSTSTELLENDE VEILIGHEID GEVOEL VAN BEHEERSING

DE NIEUWE SUBARU OUTBACK.

VERVOLMAAK UW LEVEN.

EN DAAR IS ALLE REDEN TOE. NATUURLIJKE BALANS SOEPELE AANDRIJFKRACHT HOOG RENDEMENT BEPROEFDE BETROUWBAARHEID

ZOVEEL REDENEN OM VOOR EEN AUTO TE KIEZEN.

OVERTUIGEND OP ELK WEGDEK

HET VERSCHIL BIJ SUBARU OVERTREFT AL DIE ANDERE.

SUPERIEURE TREKKRACHT

Hoe meer u weet over Subaru, hoe vaker u zich zult afvragen: “Waarom worden

ONVERSTOORBAAR ONDER DRUK

niet àlle auto’s zo gebouwd?” Subaru-rijders ervaren achter het stuur dat unieke

PLEZIERIG BOCHTENWERK

gevoel; een diepe tevredenheid over al die gunstige kenmerken die men zelden

AFGESTEMD OP ELK SEIZOEN

zo harmonieus bijeen gebracht ziet. Zoals rotsvaste wegligging en verfijnde

LEGENDARISCH UITHOUDINGSVERMOGEN

souplesse. Ongekende rijprestaties en geruststellende veiligheid. En doordachte

AVONTUURLIJK TEMPERAMENT

innovaties samen met duurzame betrouwbaarheid. U hoeft geen technicus te

BESEF VAN VOLDOENING

zijn om de techniek te kunnen waarderen die een Subaru zo anders maakt. U

DOORDACHTE TECHNIEK

voelt het direct bij uw eerste rit met de nieuwe Subaru Outback en vervolgens

RESPECT VOOR DE AARDE

nog duizenden kilometers lang. U zult misschien nooit àlle oorzaken weten te

37 JAAR VIERWIELAANDRIJVING

achterhalen hoe Subaru erin slaagt om u het besef van werkelijk onderscheidend

VERZEKERDE STABILITEIT

rijplezier te bezorgen. Maar het is dan ook het gevoel dat telt.

GEDEGEN RALLY ERFGOED SLIMME INNOVATIES LOGICA SAMEN MET PASSIE 3

PUUR RIJPLEZIER

5


KLAAR VOOR WAT HET LEVEN U GAAT BRENGEN. OM ER MET VOLLE TEUGEN VAN TE GENIETEN. In elk jaargetijde, voor welk uitstapje dan ook, op de meest uiteenlopende wegen en in topvorm bij alles wat u onderneemt, een Subaru staat er altijd voor klaar. De nieuwe Outback zit vol doordachte techniek die uw leven veraangenaamt. Waar u ook gaat of staat. En voor alles wat daarbij onmisbaar is.

6

7


WAT EEN DIESEL ZO GOED MAAKT, MAAKT DE SUBARU BOXER NOG BETER. De natuurlijke balans en de geringe vibratie van de SUBARU BOXER motor, met zijn stille loop en soepelheid, vormen de ideale basis voor de fraaie koppel- en rendementscurve van de dieselmotor. Voeg daarbij de emissiewaarden overeenkomstig de EURO 5-norm en u heeft de beschikking over ‘s werelds eerste auto met boxer-dieselmotor, die dankzij extra verfijnde functionele eigenschappen prestaties levert waaraan gewone dieselmotoren niet kunnen voldoen.

8

9


EEN ROBUUSTE CARROSSERIE. MET EEN UITERST VEELZIJDIG INTERIEUR. De nieuw ontworpen carrosserie van de Outback heeft de ideale afmetingen en is niet alleen sterker, hij biedt nu tevens meer comfort. Het interieur is ruimer en flexibel inzetbaar, dankzij in vele standen verstelbare zitplaatsen voor en achter, allerlei praktische details en het beter benutten van alle ruimte. Daarbij zorgen het stijlvolle design en de hoogwaardige kwaliteit van de afwerking ervoor dat de auto nog eens een bijzonder aantrekkelijke verschijning is.

10

11


ALLES ONDER HANDBEREIK. MET REDEN. De plezierige ‘look and feel’ beleving van de Outback vertaalt zich tijdens het rijden in ultiem genieten. Natuurlijk, een auto als deze nodigt uit tot avontuur, maar in het interieur valt ook het raffinement op van de slimme plaatsing van alle bedieningsinstrumenten, precies daar waar u ze inderdaad verwacht. 12

13


ENTERTAINMENT EN COMMUNICATIE

UW ZINTUIGEN VERWENNEN. EEN WARE SENSATIE. In de nieuwe Outback maakt u kennis met het verfijnde zintuiglijk genieten, ongeacht uw muzikale smaak, uw reisbestemming of uw rijstijl. Gecombineerd met een onmiskenbaar gevoel van welbehagen.

EXTRA SCHERP WEERGEGEVEN DVD-NAVIGATIE.*1

Met het optionele DVD-navigatiesysteem in de Legacy is de routebegeleiding sneller en preciezer. Het extra grote 8-inch VGA-touchscreen beeldscherm geeft scherper weer en fungeert ook als monitor voor onderhoudsdata. Dankzij het geavanceerde systeem voor spraakherkenning kunt u zonder uw stem te forceren gesproken opdrachten ingeven, naar wens in het Engels, Nederlands, Frans, Duits, Italiaans of Spaans. De DVD-speler is geschikt voor het afspelen van audio- en videobestanden; het laatste uit veiligheid alleen indien de auto geparkeerd staat.

Modellen met navigatie zijn tevens uitgerust met een achteruitrijcamera. Zodra de bestuurder de achteruitversnelling inschakelt, toont de camera direct een live kleurenbeeld op het 8-inch scherm in het dashboard van de Outback, samen met aanwijzingen die het parkeren vergemakkelijken.

DE TOP IN GELUID.

Het voor de Outback leverbare topklasse audiosysteem met 6 luidsprekers, dat in combinatie met het DVD-navigatiesysteem*1 wordt geleverd, omvat verder een DVD/CD-speler in het dashboard die compatibel is voor MP3 en WMA*2 en een functie die bij wisselingen in de rijsnelheid het geluidsvolume automatisch aanpast. Het audiosysteem is uitgerust met Dolby速 Pro Logic II*3 soundprocessing, om zo een kwalitatief rijker geschakeerd geluid te verkrijgen dat in het ruime en rustige interieur van de Outback het best tot zijn recht komt.

SRS CIRCLE SURROUND SOUND-SYSTEEM.

Standaard is een premium audiosysteem ingebouwd met 6 luidsprekers, een in het dashboard gemonteerde wisselaar voor 6 CD's en een systeem dat bij wijzigingen in de rijsnelheid het geluidsvolume automatisch aanpast. Met SRS Circle Surround Automotive*4 technologie komt geluid zuiver en natuurlijk over, exact op oorhoogte bij de luisteraar afgeleverd met een kristalheldere digitale surround-sound akoestiek.

SCHAKELAARS BINNEN HANDBEREIK. OF HANDENVRIJ.

Met de standaard toetsen op het stuurwiel is de bediening van het audiosysteem een kwestie van spelen met uw vingertoppen. Standaard is een Bluetooth速*5 systeem voor handenvrij bellen voorzien, dat automatisch doorkoppelt naar uw aangemelde mobiele telefoon.

iPOD. MP3. UW EIGEN MUZIEK. SLIM EN GEMAKKELIJK.

Sluit uw iPod速*6 of andere mobiele afspeelapparatuur aan op de standaard extra audioaansluiting en beluister uw eigen digitale muziek via het audiosysteem van de Outback. Modellen met het optionele navigatiesysteem zijn uitgerust met speciale aansluitingen voor uw iPod of andere apparatuur.

EXTRA ZICHT NAAR ACHTEREN. COMFORTABELE PARKEERHULP. *1 Optioneel *2 WMA: WMA is een handelsmerk van Microsoft Corporation in de Verenigde Staten en/of andere landen. *3 Dolby , Pro Logic II en het dubbel-D symbool zijn gedeponeerde handelsmerken van Dolby Laboratories. *4 SRS, SRS Circle Surround Automotive en het symbool zijn handelsmerken van SRS Labs, Inc. *5 Bluetooth is een gedeponeerd handelsmerk van BluetoothSIG, Inc. USA. *6 iPod is een gedeponeerd handelsmerk van Apple, Inc.

14

15


VEELZIJDIGHEID

GEEF SPONTANITEIT EEN KANS. De Outback staat voor u klaar, nu en altijd. Het veelzijdig inzetbare, ruime interieur is intelligent vormgegeven en biedt een overvloed aan ruimte voor gezin en vrienden, en waar u ook maar aan denkt. De vormgeving van de wielophanging is herzien om extra bagageruimte te creĂŤren, waardoor de Outback met gemak omvangrijke bagage meeneemt en over slingerende landwegen toert.

16

FLEXIBEL SPULLEN OPBERGEN. Slimme techniek is overal merkbaar in het interieur van de Outback. De flinke console met beklede armsteun bevat een handig bergvak met 12-volt aansluiting. Verder zijn er bergvakken in de rugleuningen van de voorstoelen, vier bekerhouders en ruim bemeten bergruimten in de voor- en achterdeuren met elk hun eigen fleshouder.

VEELZIJDIG EN VEILIG. De uittrekbare bagageafdekrolhoes van de Outback onttrekt de inhoud van de bagageruimte aan het zicht en beschermt de bagage tegen zonlicht. Door de lichtgewicht maar robuuste aluminium constructie laat de afdekhoes zich gemakkelijk verwijderen als u na het neerklappen van de in een 60/40 verhouding deelbare achterbank bagage van grote omvang wilt vervoeren. Voor het opbergen van de afdekhoes is een handige plek onder de vloer van de bagageruimte gecreĂŤerd.

17


FUNCTIES VOOR INTERIEUR EN EXTERIEUR

AUTOMATISCH INSCHAKELENDE KOPLAMPEN Een lichtsensor zorgt ervoor dat de koplampen bij het intreden van de schemering automatisch aan gaan en schakelt deze weer uit zodra u de sleutel uit het contactslot haalt.

18

GLAZEN SCHUIFDAK*1

LICHTMETALEN 17 INCH VELGEN

Het elektrisch bedienbare glazen schuifdak is kantelbaar voor extra ventilatie of kan met één druk op de toets worden open- en dichtgeschoven. Bij het dichtschuiven wordt bovendien een anti-knelbeveiliging geactiveerd.

Alle Outback-modellen hebben fraaie 17-inch velgen met vierseizoens banden voor een evenwichtig weggedrag het hele jaar door.

BERGPLEK IN DAKCONSOLE

MULTI-INFORMATIEDISPLAY

Een van de vele bergplekken in de Outback zit in deze dakconsole; hier bergt u bijvoorbeeld uw zonnebril op, direct binnen handbereik.

Een digitaal display bovenaan het dashboard geeft de tijd, de buitentemperatuur, het actuele of gemiddelde brandstofverbruik alsmede de actieradius met de nog resterende brandstof weer.

TOEGANG ZONDER SLEUTEL EN STARTEN VIA DRUKKNOP*1 Met de Keyless Access-instapfunctie met startknop kunt u de autodeuren ontgrendelen, de motor starten en wegrijden zonder uw sleutel tevoorschijn te halen.

KLIMAATREGELING IN TWEE ZONES Alle modellen beschikken over een systeem voor automatische klimaatregeling in twee zones, in combinatie met een digitaal display en de via een druktoets te activeren ontdooiingsfunctie voor de voorruit.

MISTLAMPEN VOOR Alle uitvoeringen hebben met multireflectors uitgeruste mistlampen, voor extra zicht en veiligheid in geval van mist.

ELEKTRONISCHE HANDREM De als drukknop uitgevoerde handrem is gemakkelijker te bedienen dan een pedaal of hendel en neemt bovendien geen ruimte in beslag bij de benen respectievelijk bij de middenconsole.

VENTILATIEOPENINGEN ACHTER*1 Outback-uitvoeringen met optionele lederen bekleding hebben in de console tussen de stoelen voorin instelbare ventilatieopeningen voor de passagiers achterin.

AUTOMATISCHE RUITENWISSERS MET REGENSENSOR De standaard automatische wissers op de voorruit detecteren regenval en passen de wisinterval en de -snelheid automatisch aan.

IN 4 RICHTINGEN VERSTELBAAR STUUR Kies de rijstand van uw voorkeur door het stuur omhoog of omlaag te zetten en de stuurkolom in of uit te schuiven.

ELEKTRISCH VERSTELBARE BESTUURDERSSTOEL*1 De volgens 10 standen elektrisch verstelbare bestuurdersstoel heeft ook een elektrisch instelbare lendensteun, terwijl de uitvoeringen met lederen bekleding over een geheugenfunctie beschikken, waarbij elke contactsleutel zijn eigen instelling kan opslaan.

VERWARMBARE BUITENSPIEGELS De extra grote, elektrisch verstelbare en inklapbare buitenspiegels zijn tevens verwarmbaar en hebben geïntegreerde LEDrichtingaanwijzers.

VERLICHTE MAKE-UP SPIEGELS Zowel voor de bestuurder als de voorpassagier zijn afgedekte en verlichte make-up spiegels aangebracht.

VERWARMBARE VOORSTOELEN De standaard verwarmbare voorstoelen zijn instelbaar met twee warmtestanden, respectievelijk voor snel opwarmen of voor comfortabel bijverwarmen.

*1 Optioneel

19


ELKE SUBARU HEEFT IETS GEMEENSCHAPPELIJKS. NIET TE VINDEN IN ENIGE ANDERE AUTO. Een betere auto wordt gebouwd vanuit een werkelijk perfect uitgangspunt. De ideale combinatie van de SUBARU BOXER motor en Symmetrical All Wheel Drive vormt de kern van de Subaru-technologie, de reden waarom Subaru zich onderscheidt en uitblinkt.

BALANS De constructiewijze van de SUBARU BOXER motor samen met Symmetrical AWD leidt als vanzelf tot optimale balans, niet alleen technisch in de aandrijflijn maar ook in de wijze waarop de auto reageert. In deze unieke combinatie wordt de aandrijfkracht effectief over alle vier de wielen verdeeld en soepeler aan het wegdek gebracht, met als resultaat het zelfvertrouwen dat een atleet als Subaru karakteriseert.

CONTROLE De platte configuratie van de SUBARU BOXER motor zorgt voor een verlaagd zwaartepunt van de auto. Combineer dat met het superieure weggedrag van Symmetrical AWD en u krijgt die precieze, tot uiterste tevredenheid stemmende beheersing onder vrijwel alle denkbare rijomstandigheden.

VEILIGHEID In slechte weersomstandigheden of in de fracties van seconden die tellen bij een plotseling opdoemende noodsituatie, reikt de vertrouwenwekkende combinatie van de SUBARU BOXER motor en Symmetrical AWD de snelle reflexen aan waarmee een bestuurder een ongeval kan helpen voorkomen.

20

21


KERNTECHNOLOGIE VAN SUBARU

DRIE BIJZONDERE VOORDELEN VAN HET SUBARU AANDRIJFSYSTEEM.

SYMMETRIE BETEKENT BALANS.

BALANS BETEKENT BEHEERSING. MEER TREKKRACHT HET VERSCHIL: Of u nu op weg bent in de stromende regen of plotseling moet reageren om een ongeluk te voorkomen, Subaru AWD doet dan dankzij de verbluffende grip zijn werk door ervoor te zorgen dat alle vier wielen actief tractie blijven uitoefenen. Een geruststellende gedachte voor u als bestuurder. DE REDEN: Betere controle over de auto geeft extra vertrouwen.

SYMMETRICAL AWD

Regen

Sinds de introductie van Symmetrical AWD (All Wheel Drive) in 1972 heeft Subaru deze technologie compromisloos en onafgebroken verbeterd, in de vaste overtuiging dat deze aan de evoluerende wensen van automobilisten over de hele wereld tegemoet komt. Een Subaru wordt ontwikkeld met het uitgangspunt dat deze de trekkracht en stabiliteit moet leveren die voortvloeit uit het unieke AWD-systeem; let er maar eens op hoe motor en aandrijflijn perfect symmetrisch en in een rechte lijn liggen. De krachten worden eenvoudig en direct naar alle vier de wielen geleid voor een perfecte, natuurlijke balans en een aangeboren zin voor controle.

Grint

OUTBACK

SUBARU BOXER In de SUBARU BOXER motor liggen de cilinders tegenover elkaar op 180 graden aan beide zijden van de krukas, een horizontale configuratie die lagere en plattere inbouw dan bij andere motortypen mogelijk maakt. Het zwaartepunt van de motor en dus van de hele auto komt daarmee veel lager te liggen, waardoor stabiliteit beter gewaarborgd is. Bovendien bewegen de zuigers in een boxermotor in tegengestelde richting en neigen de massakrachten zo uiteindelijk naar nul, de natuurlijke manier om trillingen te beperken.

Horizontale configuratie van de SUBARU BOXER

SUBARU BOXER MOTOR

Asfalt

22

Sneeuw

CONCURRENTIE

BETERE BALANS HET VERSCHIL: De SUBARU BOXER motor kan door zijn horizontale configuratie lager en platter worden ingebouwd dan andere motortypen. DE REDEN: De auto heeft daardoor een veel lager zwaartepunt, wat gunstig is voor het weggedrag en de rijstabiliteit in bochten.

LIJNMOTOR

V-MOTOR

SOEPELER WERKING HET VERSCHIL: In de SUBARU BOXER motor liggen de zuigers plat aan beide zijden van de krukas, zodat ze hun krachten tegen elkaar in uitoefenen in een horizontale configuratie. DE REDEN: Dit gelijktijdige "stoot-tegenstoot" effect heft trillingen op natuurlijke wijze op, wat merkbaar is aan de prettig soepele loop.

23


LAGER GELEGEN ZWAARTEPUNT. AUTORIJDEN MET MEER VOLDOENING. Dankzij de innovatieve Subaru-techniek is een nieuw evenwicht ontstaan tussen onberispelijk weggedrag, maximale bescherming voor inzittenden en passie voor autorijden. Het Dynamic Chassis Control Concept van Subaru versterkt de voordelen van het lage zwaartepunt en de AWD-stabiliteit, hetgeen tot uiting komt in alle rijomstandigheden met de Outback.

HET DYNAMIC CHASSIS CONTROL CONCEPT VAN SUBARU In de Outback worden de natuurlijke pluspunten van de specifieke Subaru-bouwwijze — balans, beheersing en respons — op een hoger plan gebracht met het vernieuwende Subaru Dynamic Chassis Control Concept. Op kritieke punten in de carrosserie zijn extra trekvaste staalsoorten gehanteerd om zo aan sterkte te winnen zonder de auto te verzwaren. Een nieuw en extra stijf draagsteunframe aan de voorkant zorgt voor een natuurlijker en preciezer stuurgevoel, terwijl dit de motor en de voorwielophanging bovendien effectiever isoleert, voor soepel en rustig rijden. Centraal bij dit alles staat wat autorijden tot een waar genoegen maakt: het samengaan van zelfvertrouwen met comfort, sportiviteit met veiligheid en elegantie met efficiency — alles in een perfecte balans.

24

25


SUBARU TECHNOLOGIE | KRACHT

TEGEN ELKAAR IN WERKENDE KRACHTEN DIE SAMENGAAN. HET VERSCHIL: In de SUBARU BOXER motor met zijn platte, horizontale constructie delen de zuigers per stoot een tegenstoot uit.

WAAROM EEN AUTO BETER AF IS MET DE SUBARU BOXER. De SUBARU BOXER motor loopt van nature soepeler dan andere motoren en levert vloeiend

2,0-LITER DOHC SUBARU BOXER DIESEL

aandrijfkoppel over het hele toerenbereik. Het resultaat is een krachtige, lineair accelererende

MAX. VERMOGEN: 110 kW (150 pk) / 5600 tpm MAX. KOPPEL: 350 Nm / 1800 – 2400 tpm BRANDSTOFVERBRUIK*: 2.0D (6MT): 6,4 l/100 km CO2 EMISSIE*: 2.0D (6MT): 167 g/km

auto die op de snelweg even goed thuis is als in de binnenstad. Het lage, platte motorontwerp brengt het zwaartepunt van de hele auto een stuk omlaag en zorgt zo voor een verzekerd, stabiel bochtgedrag en een sportief rijgedrag die u bij een zo comfortabele en veelzijdige auto niet zo gauw verwacht.

DE REDEN: De motor beschikt zo over vanzelfsprekende balans voor buitengewone soepelheid, is inherent stijf voor extra weerstand en ligt lager voor een optimaal weggedrag. Inspuitsysteem met common rail

Zuiger en krukas

Gesloten dieselroetfilter

120

200

80

100

40

0

0

2.000

4.000

0 6.000

3,6-LITER DOHC SUBARU BOXER (Niet leverbaar in de Benelux)

2,5-LITER SOHC SUBARU BOXER

MAX. VERMOGEN: 191 kW (260 pk) / 5600 tpm MAX. KOPPEL: 350 Nm / 4400 tpm BRANDSTOFVERBRUIK*: 3.6R (5AT): 10,0 l/100 km CO2 EMISSIE*: 3.6R (5AT): 232 g/km

MAX. VERMOGEN: 123 kW (167 pk) / 5600 tpm MAX. KOPPEL: 229 Nm / 4000 tpm BRANDSTOFVERBRUIK*: 2.5i (6MT): 8,6 l/100 km, 2.5i (LINEARTRONIC): 8,4 l/100 km CO2 EMISSIE*: 2.5i (6MT): 199 g/km, 2.5i (LINEARTRONIC): 194 g/km

936DOHC

Koppel (Nm)

Motortoerental (tpm)

925SOHC

400

200

300

150

200

100

100

50

0

0

2.000

4.000

6.000

Motortoerental (tpm)

26

0 8.000

De grootste en meest verfijnde motor ooit ingebouwd in de Outback is befaamd om zijn rustige en soepele loop, de geringe emissiewaarde en het veelgeprezen hoge rendement. Een licht, compact gebouwd en perfect gebalanceerd blok, aangevuld door een systeem met variabele kleppentijden zorgt voor een indrukwekkend motorkoppel. De lagere inwendige wrijving en de extra stijve constructie hebben de geluids- en trillingsniveaus sterk doen afnemen en zorgen voor gunstige brandstofverbruiks- en emissiecijfers.

300

150

200

100

100

50

0

0

2.000

4.000

6.000

0 8.000

Vermogen (kW)

300

Natuurlijke eigenschappen van de SUBARU BOXER als de inherente stijfheid, de soepele reactie en stille loop, vormen de ideale configuratie voor ’s werelds eerste BOXER DIESEL in een in serie geproduceerde personenauto. De extra hoge druk in de common rail, de verbeterde katalysator met gesloten roetfilter, de turbolader met variabele geometrie plus de elektrische stuurbekrachtiging zorgen voor uitstekende cijfers qua brandstofverbruik en CO2 emissie. Met de nieuwe keramische gloeibougies start de motor snel onder koude weersomstandigheden. En terwijl de auto aan de strenge eisen van de EURO 5-emissienorm voldoet, klimt de koppelcurve vanaf 1800 tpm meteen al naar liefst 350 Nm — zodat u vanuit elke rijsnelheid gemakkelijk even de sprint inzet.

Koppel (Nm)

160

Vermogen (kW)

400

Vermogen (kW)

Koppel (Nm)

520B

De met enkele bovenliggende nokkenassen uitgevoerde motor van de Outback combineert een gunstig brandstofverbruik moeiteloos met de zeer lage emissiewaarden volgens de EURO 5-norm. De uitgevoerde verfijningen aan de zuigers, in- en uitlaatpoorten, inlaatspruitstuk en zelfs aan de bougies zorgen ervoor dat de motor gretiger reageert in de stad, op de snelweg soepeler zijn kilometers aflegt en op nagenoeg elk type wegdek schoner functioneert.

Motortoerental (tpm)

*Volgens de 715/2007/EC – 692/2008/EC EURO 5-emissienormen.

27


SUBARU TECHNOLOGIE | SOEPELHEID

LINEARTRONIC: U VOELT NIET DAT HIJ SCHAKELT, WEL HOE VLUG HIJ REAGEERT. U HEEFT DE CONTROLE IN HANDEN. MET OOG VOOR EFFICIENTIE.

HET VERSCHIL: Met de nieuwe Lineartronic transmissie komt het motorkoppel soepel aan de grond zonder versnellingen te hoeven schakelen.

De Outback-uitvoeringen bieden u keuze in aandrijflijnen, alle in technisch opzicht grondig en doordacht ontworpen om aan uw wensen als bestuurder te voldoen. Waar u ook woont en wat ook uw rijstijl mag zijn. De verschillende transmissies, elk perfect afgestemd op hun specifieke AWD-systeem, leveren u de controle op elk type wegdek en onder alle rijomstandigheden. Op het verlichte instrumentenpaneel van de Outback vindt u ook het nieuwe ECO-controlelampje. Dit verschaft u een beter inzicht in de efficiĂŤntie bij elke rijstijl, ook wanneer u de Outback vooral waardeert om zijn krachtige prestaties.

DE REDEN: Hij is perfect afgestemd op de vermogens- en koppelcurve van de SUBARU BOXER motor.

LINEARTRONIC: EEN GLOEDNIEUWE CONTINUE VARIABELE TRANSMISSIE.

LINEARTRONIC: EEN GLOEDNIEUWE CONTINU VARIABELE TRANSMISSIE De nieuwe Lineartronic vormt de ideale schakel tussen de soepel afgegeven aandrijfkracht van de SUBARU BOXER motor en het solide functioneren van Subaru Symmetrical All Wheel Drive. Een primeur voor productieauto's: een continu variabele transmissie die samen met het AWD-systeem in de langsrichting is gemonteerd en die gebruik maakt van een ketting in plaats van een riem. Deze overbrugt nu een ruimer bereik aan naadloos inzetbare overbrengingsverhoudingen en presteert beter en effectiever terwijl de motor sneller op het gaspedaal reageert. De compactere bouw van deze transmissie komt bovendien de beenruimte in het interieur ten goede. Met Lineartronic kan de motor gemakkelijker het voor elke rijsnelheid meest gunstige motortoerental aanhouden, om zo het beste evenwicht te kiezen tussen prestatie en brandstofverbruik. Verder onderging deze versnellingsbak een specifieke tuning voor directe respons op de minste beweging van het gaspedaal, zodat de werking natuurlijker aanvoelt. Het eindresultaat is Subaru in optima forma: balans en harmonie in beweging.

28

De nieuwe Lineartronic in de Outback 2.5i reageert onmiddellijk en naadloos op wijzigende rijomstandigheden. De CVT-versnellingsbak is gekoppeld aan een AWD-systeem met actieve koppelverdeling dat reageert op wijzigingen in de trekkracht en op de feedback afkomstig van transmissie en bestuurder: alles in dienst van een continue regeling van de best mogelijke koppelverdeling over voor- en achterwielen. De schakelpaddles vormen daarnaast een altijd beschikbare handschakelmodus met 6 standen waarmee de bestuurder zijn wensen uiterst snel ziet uitgevoerd.

SCHAKELPADDLES In de Outback-versies uitgerust met de innovatieve Lineartronic, beschikt u door middel van schakelpaddles aan het stuur altijd over een sportieve handschakelmodus.

5-TRAPS AUTOMATISCHE VERSNELLINGSBAK + AWD MET VARIABELE KOPPELDISTRIBUTIE (Niet leverbaar in de Benelux) De Outback 3.6R modellen zijn uitgerust met een verder verfijnde E-5AT automatische versnellingsbak in combinatie met een AWD-systeem met variabele koppeldistributie. Dit systeem verdeelt het motorkoppel continue over alle vier wielen met de nadruk op de achterwielen voor het verkrijgen van optimale stuureigenschappen, alsmede superieure trekkracht en rijstabiliteit. De elektronisch geregelde 5-traps versnellingsbak heeft een bedieningsfunctie voor adaptief schakelen, een synchronisatiefunctie om het motortoerental automatisch en soepel te regelen bij terugschakelen en een handschakelmodus via schakelpaddles aan het stuur.

CRUISE CONTROL

HANDGESCHAKELDE 6-VERSNELLINGSBAK + AWD MET LIMITED SLIP MIDDENDIFFERENTIEEL

Elektronische cruise control is in elk model standaard, prettig om op rustige wegen een vaste, vooraf ingestelde rijsnelheid te kunnen aanhouden. De elegante, in metallic finish uitgevoerde bedieningstoetsen zitten op het stuurwiel.

Voor maximale beheersing van het rijgedrag en een sportief schakelgevoel hebben de Outback 2.5i en 2.0D modellen standaard een vloeiend schakelende, nieuwe handbediende 6-versnellingsbak. Deze werkt samen met het middendifferentieel en een viscosekoppeling. Zodra de evenwichtige trekkrachtverdeling verstoord raakt, grijpt de viscosekoppeling in om het koppel in de beste verhouding te verdelen over voor- en achterwielen. Deze nieuwe 6-versnellingsbak schakelt soepeler en preciezer, terwijl de compacte afmetingen en het geringe gewicht bijdragen tot de sportieve beleving van de Outback.

29


SUBARU TECHNOLOGIE | BEHEERSING

SI-DRIVE: DE INTELLIGENTIE VAN DRIE MOTOREN INEEN. (Niet leverbaar in de Benelux)

HET VERSCHIL:  Met een simpele draai aan een knop past u het werkingsprofiel van gasbediening en versnellingsbak aan op basis van uw rijgedrag. DE REDEN: In de binnenstad, op de snelweg, op een bochtige landweg of over een bergpas… SI-DRIVE inspireert tot genieten.

Waar u ook rijdt,

De flexibele veelzijdigheid van de Outback die zo kenmerkend is voor Subaru gaat hier nog veel verder dan alleen de All Wheel Drive rijeigenschappen of de ongeëvenaarde balans tussen weggedrag en rijcomfort. Met SI-DRIVE kiest de bestuurder van een Outback 3.6R zelf met welke respons de aandrijflijn zal reageren, afhankelijk van rijstijl, wegomstandigheden of verkeerscondities. Door een centraal aangebrachte knop in te drukken of te draaien kiest u als bestuurder met SI-DRIVE uit drie rijstanden. De reactie op de gasbediening en het schakelgedrag van de automatische versnellingsbak worden vervolgens aangepast, zodanig dat het rijkarakter van de Outback optimaal is afgestemd op de actuele situatie.

SPORT-MODUS Voor het dagelijkse autorijden met een vleugje sportiviteit. In de Sport-modus reageert de motor soepel en optimaal bij elke mogelijke rijsnelheid. Dit is ook de standaardmodus wanneer u de motor van de Outback start. Bij intrappen van het gaspedaal merkt u aan de lineaire reactie van het blok hoe verfijnd en krachtig het koppel aan de grond wordt gebracht, de voornaamste reden waarom de SUBARU BOXER wereldwijd zo wordt geprezen.

SPORT SHARP-MODUS In de Sport Sharp-modus (S#) krijgt de maximale motorprestatie ruim baan en ligt de nadruk op performance. De respons op het gaspedaal is fel en direct, zoals trouwens ook de acceleratie van de auto zelf. De schakelpunten van de automatische transmissie zijn nu verlegd naar hogere toerentallen en bij het terugschakelen is een grote rol weggelegd voor de synchronisatiefunctie die het motortoerental automatisch en soepel regelt. Zo kan de brede en platte koppelcurve van de Outback gehandhaafd blijven.

INTELLIGENT-MODUS Druk de SI-DRIVE knop in om de Intelligent-modus te activeren. Deze rijstand biedt een voor dagelijks gebruik ideale balans tussen responsief rijden en verantwoordelijkheid voor het milieu. De gasbediening voelt nu soepel en efficiënt aan, in stadsverkeer of op glad wegdek bent u zo verzekerd van optimale rijeigenschappen.

30

31


SUBARU TECHNOLOGIE | RIJEIGENSCHAPPEN

ALTIJD TREKKRACHT OP ALLE VIER WIELEN HET VERSCHIL:  Het geraffineerde chassis van de Outback, de permanente vierwielaandrijving en de stabiliteitsregeling werken in volkomen harmonie. DE REDEN: De basis voor zelfvertrouwen, op elke ondergrond en onder alle weersomstandigheden, ligt in de perfecte tractie van elk wiel.

IN DE BOCHT. De extra stijfheid in de wielophanging van de Outback, het lagere zwaartepunt en Vehicle Dynamics Control als standaardfunctie werken in opperste harmonie voor solide bochtvastheid en een duidelijke informatieuitwisseling tussen bestuurder en wegdek.

OP DE SNELWEG. De wielophanging van de Outback is uiterst verfijnd; elk wiel is onafhankelijk afgeveerd en er is amper frictie in het systeem. Samen met de extra stijve carrosseriestructuur wordt zo de overdracht van trillingen en geluid vanaf het wegdek naar het interieur tegengegaan, met als resultaat soepel en geruisloos rijden.

VEHICLE DYNAMICS CONTROL SYSTEEM Het standaard in elke Outback aanwezige Vehicle Dynamics

VOORWIELOPHANGING De met veerpoten uitgevoerde voorwielophanging van de Outback omvat verder een extra stijf draagsteunframe terwijl de spoorbreedte is vergroot en de veerwegen zijn verlengd. Het eindresultaat: een auto die in bochten koersvast aan de weg kleeft en die rustiger en comfortabeler rijdt op uiteenlopende soorten wegdek.

Control registreert en analyseert via een hele serie sensoren of de auto werkelijk de door de bestuurder gewenste koers volgt. Als het voertuig uit balans dreigt te raken, worden de AWD-aandrijfkoppelverdeling, het motorvermogen en de remkracht per wiel aangepast als hulp om de auto in de verlangde richting te houden.

STABIELER MANOEUVREREN 1. In een bocht of tijdens een uitwijkmanoeuvre gaat

ACHTERWIELOPHANGING

Vehicle Dynamics Control uit van de bedoelingen van de bestuurder, zoals deze die kenbaar maakt via stuur- en remacties. Het systeem vergelijkt deze met de werkelijke voertuigbewegingen, inclusief de in de dwarsrichting en de om de verticale as op de auto inwerkende krachten. 2. Het systeem grijpt vervolgens in en past zo nodig het motorvermogen en de remkracht per wiel aan om de auto zoveel mogelijk in de gewenste rijlijn te houden.

32

OP ONVERHARDE WEG. De robuuste maar evengoed flexibele wielophanging van de Outback heeft verlengde veerwegen en handhaaft een optimaal bandcontact met de ondergrond. Een systeem dat door en door is beproefd op ’s werelds meest uitdagende wegen.

IN WISSELENDE WEERSOMSTANDIGHEDEN. Outback's Symmetrical AWD, Vehicle Dynamics Control en de precieze onafhankelijke wielophanging optimaliseren eendrachtig de reactie van de band op de ondergrond, om alle beschikbare trekkracht effectief aan te wenden.

Op onverharde wegen of in een scherpe bocht blijft de Outback onaangedaan en precies reageren, met dank aan de achterwielophanging met dubbele dwarsdraagarmen die verfijning en sportief weggedrag perfect combineert. Om geluid en trillingen in het interieur te minimaliseren zijn alle wieldraagarmen en het achterdifferentieel via rubberen dragers montagetechnisch geïsoleerd van het stijve subframe, dat zelf ook weer met zwaarder uitgevoerde rubberen dragers is geïsoleerd van de carrosserie. De schokdempers hebben lastafhankelijke hoogteregeling, om bij een zwaar beladen auto automatisch de meest gunstige rijhoogte te handhaven.

33


SUBARU TECHNOLOGIE | VEILIGHEID

ZOVEEL VEILIGHEIDSFUNCTIES. EN EVENVEEL REDENEN WAAROM ZE ONGEBRUIKT BLIJVEN. HET VERSCHIL: Outback’s AWD-systeem, zijn solide rijgedrag en actieve veiligheidssystemen helpen voorkomen dat u zijn optimale crashbestendigheid ooit zou moeten ervaren. DE REDEN: Subaru vindt dat u een botsing het best overleeft door deze maar gewoon te voorkomen. ACTIEVE VEILIGHEID, OM EEN AANRIJDING TE VERMIJDEN. De vele functies waardoor de Outback zo heerlijk rijdt dienen wel degelijk ook een serieuzer doel: inzittenden beschermen tegen onverwacht onheil. Het stabiele, kordate weggedrag waardoor Symmetrical AWD zo uitblinkt, wordt nog verder benadrukt door het lagere zwaartepunt van de SUBARU BOXER motor. Het standaard aanwezige Vehicle Dynamics Control en de ruim voorhanden remkracht werken ongeveer zoals atletisch reactievermogen. De extra precisie van de met een draagsteunframe gemonteerde voorwielophanging en stuurinrichting helpen de bestuurder om opduikend onheil al op voorhand te ontwijken. Want Subaru vindt dat u een botsing het best doorstaat door er gewoon voor te zorgen dat deze niet plaats vindt. PASSIEVE VEILIGHEID, OM EEN BOTSING TE DOORSTAAN. Zelfs met de meest geavanceerde systemen voor actieve veiligheid is een ongeval soms niet te voorkomen. Daarom heeft de Outback een aantal intelligente functies en systemen die inzittenden beschermen als het ooit toch zover mocht komen. Deze combineren de weerstand door stijfheid met een gecontroleerde vervorming, om zo de energie van de botsing gecontroleerd weg te leiden. Het draagsteunframe voor het motorblok werkt in feite als een verlenging van de kreukelzone aan de voorkant. In de zijkanten zitten in elke deur twee beschermingsbalken ingebouwd. Een uitgebreide reeks airbags, stoelen voorin die nekletsel helpen voorkomen, automatisch terugschuivende pedaalsteunen en 3-punts autogordels ondersteunen de onmiddellijke veiligheid van inzittenden. Dat past als kernwaarde in Subaru's filosofie, namelijk dat rijplezier begint met gemoedsrust.

REMSYSTEEM Het remsysteem voorziet standaard in schijfremmen op alle vier wielen, achter uitgevoerd met lichtgewicht aluminium remklauwen, terwijl een nieuw ontwerp rembekrachtiger zorgt voor een trefzeker remgevoel. Het anti-blokkeersysteem werkt samen met de elektronische gewichtsafhankelijke remdrukregeling om bij een beladen auto de remdruk over voor- en achterwielen te herverdelen. Een speciale functie in de rembekrachtiger verhoogt bij een noodstop de effectieve remkracht, in geval de bestuurder zelf het rempedaal niet hard en snel genoeg intrapt. Als u geparkeerd staat op een weg die 5% of meer helt en wilt wegrijden, dan voorkomt Subaru’s hellingremfunctie dat de Outback achteruit zou rijden. Dit gebeurt door toepassing van de nieuwe elektronische handrem, die meteen na het wegrijden de rem automatisch vrij geeft. RINGVORMIGE VERSTEVIGINGSPROFIELEN De ringvormige profielstructuur verstevigt het interieur vanaf het dak via deuren en deurstijlen naar de bodemplaat. Via deze structuur wordt in geval van een aanrijding de botsenergie van de inzittenden weggeleid. De kreukelzone aan de voorkant maakt deel uit van het chassis, en het draagsteunframe voor het motorblok heeft als ingebouwd neveneffect dat deze componenten bij een frontale botsing op afstand van het interieur worden gehouden. STOELEN, VEILIGHEIDSGORDELS EN SRS* AIRBAGS Elke Outback is standaard uitgerust met SRS* voorairbags, SRS* zijairbags voorin en gordijnairbags. De in hoogte verstelbare voorste veiligheidsgordels hebben gordelspanners die automatisch aanspannen om de inzittende op zijn plaats te houden, terwijl de krachtbegrenzers de op de borstkas uitgeoefende krachten verzachten. Bij een botsing van achteren spelen voorin de nieuwe, extra stijve stoelframes, de anders vormgegeven hoofdsteunen en details als de energieabsorberende bevestigingen van de inwendige stoelveren, hun heilzame rol bij het helpen verminderen van kans op nekletsel. *SRS: Supplemental Restraint System. Het meest effectief indien gebruikt tezamen met veiligheidsgordels.

34

35


OUTBACK | UITVOERINGEN

OUTBACK 2.0D AFMETINGEN: L x B x H: 4775 x 1820 x 1605 mm MOTOR: 4-cilinder boxer-diesel, turbodrukvulling, dubbele bovenliggende nokkenassen, 16 kleppen. CILINDERINHOUD: 1998 cm3 MAX. VERMOGEN: 110 kW (150 pk) / 3600 tpm MAX. KOPPEL: 350 Nm / 1800 – 2400 tpm

36

Symbolfotos.

37


OUTBACK | UITVOERINGEN

38

OUTBACK 2.5i

OUTBACK 3.6R

AFMETINGEN: L x B x H: 4775 x 1820 x 1605 mm

AFMETINGEN: L x B x H: 4775 x 1820 x 1605 mm

MOTOR: 4-cilinder boxer, enkele bovenliggende nokkenassen, 16 kleppen, benzine.

MOTOR: 6-cilinder boxer, dubbele bovenliggende nokkenassen, 24 kleppen, benzine

CILINDERINHOUD: 2457 cm3

CILINDERINHOUD: 3630 cm3

MAX. VERMOGEN: 123 kW (167 pk) / 5600 tpm

MAX. VERMOGEN: 191 kW (260 pk) / 5600 tpm

MAX. KOPPEL: 229 Nm / 4000 tpm

MAX. KOPPEL: 350 Nm / 4400 tpm

(Niet leverbaar in de Benelux)

Symbolfotos.

39


ACCESSOIRES Elke Outback is rijkelijk voorzien van uitrusting, maar Subaru-accessoires vormen de perfecte manier om uw Subaru het eigen accent te geven dat bij uw levensstijl past. Het kan dan gaan om extra gebruiksgemak, meer uitgebreide functionaliteit of eigen visuele accenten bij het uiterlijk van uw Outback. Originele Subaru accessoires zijn naadloos afgestemd op en in overeenstemming met de kwaliteit van de Outback. Alle mogelijkheden staan uitgebreid beschreven in de accessoirebrochure, maar u kunt hiervoor ook bij de dichtstbijzijnde Subaru dealer terecht.

40

Spatlapset

Achterbumper beschermplaat (staal)

Achterbumper beschermplaat (kunststof)

Bagageruimte bevestigingsrail en -haak

Bagageruimte verdeelschot

Voor-onder beschermplaat (kunststof)

Zij-onder beschermplaat (kunststof)

Achter-onder beschermplaat (kunststof)

Aluminium dakdragerset

Trekhaak

Fuji Heavy Industries Ltd. en N.V. Subaru Benelux S.A. behouden zich te allen tijde het recht voor om zonder voorafgaande kennisgeving type-benamingen, specifcaties, model-uitvoeringen, uitrusting en kleuren te wijzigen. In de brochure afgebeelde typen, uitvoeringen, kleuren en accessoires kunnen afwijken van het leveringsprogramma, dat bovendien per land kan verschillen. Vraag de officiĂŤle Subaru-dealer naar het actuele leveringsprogramma. Hoewel deze brochure met de grootst mogelijke zorg is samengesteld, kan geen aansprakelijkheid worden aanvaard voor eventuele onjuistheden van welke aard dan ook. Voor BelgiĂŤ, milieu-informatie KB 19/03/2004: zie www.subaru.be.

2010 Subaru Outback brochure NL  
2010 Subaru Outback brochure NL  

Vestiging Nederland: Hoeksteen 68, 2132 MS Hoofddorp, Tel. (023) 751 91 00, info@subaru.nl WWW.SUBARU.NL Vestiging België: Z.3 Doornveld 20,...

Advertisement