Page 1


STIJLVOL NIEUW DESIGN Kia introduceert de volledig nieuwe Sorento. Een SUV die gebouwd is voor het leven, gemaakt door ontwerpers die gebruik hebben gemaakt van hun grote inzicht in voertuigtechnologie. Het resultaat is een auto die geen compromissen sluit wat betreft capaciteiten, maar voorziet in uw behoeften op het gebied van comfort, stijl en prestaties. Als u een gezinsmens bent, als uw succesvolle carrière erkenning verdient, en als u elke minuut van uw vrije tijd optimaal wilt benutten, dan zult u zeker waarderen wat de volledig nieuwe Sorento te bieden heeft.


2|3


KRACHTIGE STYLING MAAKT DE SORENTO OPVALLEND


4|5


COMFORT EN KWALITEIT GAAN HAND IN HAND


6|7


EEN STIJLVOL INTERIEUR EN VERNIEUWENDE TECHNOLOGIE VORMEN DE PERFECTE COMBINATIE De Sorento is dynamisch van stijl en fris van geest en het inspirerende interieur zal u niet tegenvallen. Met zijn prachtig gedefinieerde lijnen en een samenhangend geheel van stijlvol verlichte en intuïtieve bedieningsknoppen is de cockpit de perfecte achtergrond voor technologieën die naadloos samenwerken om het rijden tot een genot te maken. Ervaar allereerst de hoogwaardige afwerking. Laat uw ogen vervolgens gaan over het sportieve instrumentencluster en de moderne styling van het audiosysteem. Voor een bestuurder is dit niets minder dan perfect. 1. Supervision cluster: Stijl is niet voorafgegaan aan inhoud in de Sorento. Het supervision cluster heeft prachtig verlichte meters in een sportief trio van cilinders. De voortreffelijke verlichting maakt de instrumenten en de informatie op het LCD-scherm duidelijk zichtbaar. U kunt in één oogopslag de snelheid, brandstof, het toerental, de afgelegde afstand en andere belangrijke informatie controleren.

3. Aux en iPod®: Geniet van vrijwel iedere muziekbron in uw Sorento via het ingebouwd audiosysteem, AUX, USB en iPod® aansluitingen.

2. 6 cd-wisselaar in het dashboard: Het stijlvol geïntegreerde audiosysteem zal u als muziek in de oren klinken, met een 6 cd-wisselaar die uw favoriete nummers laat horen via de geavanceerde speakers van de auto.

Raadpleeg het prijs- en specificatieblad voor de standaard- en meeruitrusting.

2

1

4. Dubbele, afzonderlijke klimaatbeheersing: Zowel de bestuurder als de bijrijder kan het volledig automatische airconditioningsysteem bedienen en instellen op de gewenste temperatuur.

3

4

8|9


KENMERKEND VOOR HET INTERIEUR VAN DE SORENTO ZIJN STIJL, RUIMTE EN COMFORT

X 5 zitplaatsen


De flexibiliteit van 5 of 7 zitplaatsen Variabel inzetbare stoelen: Wanneer u kiest voor een Sorento, kiest u buiten stijl ook voor flexibiliteit. De opstelling van de stoelen in de auto behoort tot de handigste in zijn klasse, en zorgt ervoor dat u comfortabel en veilig kunt reizen. Doordat er meer ruimte in de auto is, heeft u extra bewegingsvrijheid – en ruimte om vrienden Ên gezinsleden mee te nemen op reis. U kunt de tweede en derde zitrij volledig neerklappen, de achterste rij 50/50 delen, of de middelste rij 60/40 delen zodat ruimte ontstaat voor lange of grote voorwerpen.

3e zitrij gedeeltelijk neergeklapt

3e zitrij neergeklapt

2e zitrij gedeeltelijk & 3e zitrij volledig neergeklapt

2e zitrij & 3e zitrij neergeklapt

X 7 zitplaatsen


LAAT EEN NIEUW LICHT SCHIJNEN OVER UW LEVENSSTIJL


DE NIEUWE SORENTO BIEDT U ALLE VRIJHEID

Panorama schuif-/kanteldak: ‘The sky is the limit’ wanneer het gaat om frisse ideeën van Kia. Het glazen panorama schuif-/kanteldak in de Sorento, dat u en uw gezin een geheel nieuwe ervaring biedt, is daarvan het bewijs. Sta open voor de vrijheid en het licht dat gewoonlijk alleen binnenstroomt in een cabriolet. Het daglicht schijnt de Sorento binnen door het glazen dak dat driekwart van de lengte van het dak beslaat, met geïntegreerd kantelbaar en schuifbaar zonnedak. Raadpleeg het prijs- en specificatieblad voor de standaard- en meeruitrusting.

14 | 15


INDIVIDUALITEIT DIE ZICH PRIMA AANPAST Het is niet meer dan natuurlijk dat een nieuwe auto die de regels voor een SUV herschrijft zich niet conformeert aan stereotypes. De volledig nieuwe Sorento is een robuust, stoer en capabel voertuig. Zijn moderne design, comfortfactor en geraffineerde rijgemak moedigen u aan verder te kijken dan de traditionele capaciteiten.


16 | 17


VEILIGHEIDSNIVEAUS DIE VERTROUWEN WEKKEN 18 | 19


VEILIGHEIDSMAATREGELEN DIE ACTIEVE BESCHERMING BIEDEN Het zelfdragende ontwerp van de Sorento is licht, met een grote stevigheid en stijfheid. Dit wordt nog versterkt door verstevigende voorzieningen, waaronder een rolbeugel en een van stalen platen voorzien veiligheidschassis met een zeer hoge weerstand dat energie absorbeert tijdens een botsing. In combinatie met actieve veiligheidsvoorzieningen zoals airbags, gordelspanners en Electronic Stability Control kunt u erop vertrouwen dat de Sorento een bijzonder veilige auto is. DBC / HAC: Natte, besneeuwde of hobbelige oppervlakken hoeven geen probleem te vormen. Downhill Brake Control (DBC) en Hill-start Assist Control (HAC) helpen de snelheid van het voertuig, het doorslippen van de wielen en het terugrollen onder controle te houden. 1. Elektrochrome achteruitkijkspiegel: Verblindende koplampen achter u behoren tot het verleden met de automatisch dimmende elektrochrome spiegel (ECM). 2. Remsysteem: De Sorento is uitgerust met een geavanceerd remsysteem voor uitstekende stopkracht. ABS levert in combinatie met Electronic Brake Distribution optimale, gecontroleerde remkracht.

3. Parkeersensoren: De in de achterbumper gemonteerde parkeerhulpsensoren helpen een aanrijding te voorkomen wanneer u achteruit rijdt doordat ze voorwerpen of obstakels (ook mensen) signaleren en een waarschuwingssignaal geven. 4. Actieve hoofdsteunen: De actieve hoofdsteunen bewegen binnen milliseconden na een botsing naar voren en naar boven om het hoofd te ondersteunen en een whiplash – één van de grootste verwondingsrisico’s – te voorkomen. Raadpleeg het prijs- en specificatieblad voor de standaard- en meeruitrusting.

1

2

3

4

Twee airbags voor, zijairbags en gordijnairbags: De Sorento biedt de best mogelijke bescherming. De twee airbags voor, zijairbags en gordijnairbags hebben zorgvuldig afgestelde sensoren voor de best mogelijke werking. Tezamen bieden ze verbeterde bescherming tegen borst-, heup- en hoofdverwondingen in geval van botsing of kantelen.

20 | 21


MAAK VAN DYNAMISCH RIJDEN EEN DAGELIJKSE GEBEURTENIS


22 | 23


SUPERIEURE KRACHT EN PRESTATIES Of u nu een rit maakt op de snelweg, op een onverharde weg rijdt of in de stad, u wilt er zeker van zijn dat uw auto voldoende krachtig is en goede prestaties levert. De Sorento biedt alles wat nodig is. U kunt kiezen uit twee motoren – één benzinemotor en een dieselmotor – en tussen handgeschakelde en automatische versnellingsbakken. De zeer capabele 4-wiel-aandrijving voegt nog een dimensie toe aan de mogelijke weg- en rijomstandigheden. Het resultaat is een responsieve en soepele rijervaring over de hele lijn, met zuinigheid en kracht wanneer u dat wenst. 1. Handgeschakelde 6-versnellingsbak: De handgeschakelde versnellingsbak heeft 6 verzetten voor directe controle, een hoger koppelvermogen, uitstekende acceleratie en soepel, brandstofzuinig schakelen. 2. Automatische 6-versnellingsbak: De Sorento biedt de keuze voor een geavanceerde automatische versnellingsbak. De technologie van Kia kan tot 12% brandstof besparen in vergelijking met gewone automaten, terwijl het bij alle snelheden de koppel biedt om zelfverzekerd te kunnen rijden. Alle motoren kunnen worden gecombineerd met een automatische versnellingsbak.

FULLTIME TWEEWIELAANDRIJVING

100%

PARTTIME / FULLTIME VIERWIELAANDRIJVING

0%

50%

50%

3. 2.2 CRDi dieselmotor: Dit is een zuinige dieselmotor die beter presteert dan de meeste 4-cilinder en veel V6-motoren, maar wel voldoet aan Euro 5 emissienormen. Hij levert een maximum vermogen van 145 kW (197 pk) bij 3800 tpm en een max. koppel van 430 Nm bij 1800-2500 tpm. 4. 2.4 DOHC CVVT benzinemotor: De zuinige, van aluminium vervaardigde, 2.4-liter benzinemotor is licht, en heeft bovendien een aluminium behuizing om het motorgeluid te dempen. Hij levert een maximum vermogen van 128 kW (174 pk) bij 6000 tpm en een maximum koppel van 230 Nm bij 3.750 tpm. Raadpleeg het prijs- en specificatieblad voor de standaard- en meeruitrusting.

2.2 CRDi dieselmotor (2WD handgeschakelde versnellingsbak)

PK

2

26

200

450

180

24

350

100

300

250

Koppel (Nm)

150

Koppel (Nm)

160

22

400

20

140

18

120

16 100

14 12

80

10 60

8 50

6

200

Vermogen

CO 2 -uitstoot

Vermogen

171 197

1

40

4 20

2 0

0

150

0 1,500

500 1,000 1,500 2,000 2,500 3,000 3,500 4,000 4,500

Toerental (tpm)

2,500

3,500

4,000

5,000

6,000

Toerental (tpm)

2.2 CRDi dieselmotor

2.4 DOHC CVVT benzinemotor 3

4

24 | 25


DE SORENTO HEEFT HET DESIGN-DNA VAN DE TOEKOMST


26 | 27


EEN FRISSE KIJK OP SUV-ARCHITECTUUR Kia wordt gedreven door innovatie – ‘the Power to Surprise’. De styling van de volledig nieuwe Sorento symboliseert deze vooruitblikkende benadering van autodesign, met zeer Europese stijlkenmerken die getekend zijn door de Duitse hoofdontwerper van Kia, Peter Schreyer. De nieuwe Sorento maakt gebruik van de eenvoud van rechte, heldere lijnen om een solide, robuuste en betrouwbare auto te creëren. Alle pluspunten van een stoere SUV zijn gecombineerd met de elegantie en dynamiek van een crossover, waardoor dit voertuig met kop en schouders boven andere SUV’s uitsteekt. 1. Xenon koplampen: De heldere koplampen van de Sorento geven hem een sterk en dynamisch uiterlijk. De heldere verlichting bootst natuurlijke verlichting na, wat het zicht verbetert en ervoor zorgt dat de ogen minder vermoeid raken.

3. Spiegels met ingebouwde richtingaanwijzers: Buitenspiegels in carrosseriekleur completeren het opvallende profiel, met geïntegreerde LED-richtingaanwijzers voor verbeterde zichtbaarheid. De aërodynamische stijl vermindert de luchtstroming en windgeruis.

2. Achterlichten: De grote, brede achterlichten hoog op de auto benadrukken in combinatie met de grote achterruit, het stabiele uiterlijk van de Sorento. De LED-verlichting vergroot de veiligheid en zorgt voor een stijlvol uiterlijk.

4. Grille: De kenmerkende Kia grille is voorzien van de ‘Schreyer lijn’ – een ontwerp dat de opengesperde bek van een tijger nabootst. De agressieve en futuristische stijl wordt vervolmaakt door de honingraatstructuur van de grille boven de diepe bumper. Raadpleeg het prijs- en specificatieblad voor de standaard- en meeruitrusting.

1

2

3

4

28 | 29


Centrale portiervergrendeling: De praktische, inklapbare sleutel met geĂŻntegreerde afstandsbediening geeft optimaal gebruiksgemak.

03

01 _ Bagageruimte: De nieuwe Sorento heeft een 95 mm langer koetswerk dan zijn voorganger, waardoor meer bergruimte ontstaat, zelfs wanneer alle zeven stoelen in gebruik zijn. De achterklep zit bijna 70 mm verder naar achteren, waardoor de bagageruimte 15% groter wordt, en de Sorento wat opbergruimte betreft tot de grootste in zijn klasse behoort. Er is maar liefst 1.047 liter aan bagageruimte beschikbaar, en innovatief en efficiĂŤnt gebruik van ruimte en zitvoorzieningen zorgt ervoor dat u met gemak plek heeft voor grote of lange voorwerpen. Daarnaast biedt de Sorento de inzittenden meer hoofdruimte, beenruimte en schouderruimte, wat onderstreept dat de Sorento een echte gezinsauto is. 02 _ Dashboardkastje: Het grote dashboardkastje biedt nog meer gemak. Het is voorzien van een slot, zodat voorwerpen veilig kunnen worden bewaard, verlichting, zodat u uw spullen in het donker kunt vinden, en een demper, zodat het kastje soepel en gecontroleerd opent.

01

02

04

05

03 _ Opbergruimte onder de vloer: De bagageruimte heeft een verborgen juweel: een opbergvak onder de vloer waar het boordgereedschap kan worden bewaard, evenals een enorm vak voor andere belangrijke reisspullen die u uit het zicht wilt bewaren. 04 _ Bagagenet: Het Sorento bagagenet is een nette en eenvoudige manier om losse spullen veilig in de bagageruimte te bewaren. Het net kan worden weggevouwen en eenvoudig worden opgeslagen in de opbergruimte onder de vloer voor toekomstig gebruik (verkrijgbaar bij de Kia dealer). 05 _ Afdekscherm over de bagageruimte: Het uittrekbare bagagescherm met veerwerking biedt een handige manier om uw spullen af te dekken. Het ontmoedigt dieven en beschermt uw spullen tegen directe hitte.


STA OPEN VOOR NIEUWE MOGELIJKHEDEN Op 10 manieren elektrisch verstelbare bestuurdersstoel: Het is van vitaal belang dat u een goede rijhouding vindt, en de op tien manieren elektrisch verstelbare stoel maakt dit eenvoudig. Hij kan zich aanpassen aan uw lichaamstype en voorkeuren op het gebied van lendenen beenondersteuning.

De Sorento heeft veel meer te bieden dan zijn dynamische styling en rijgemak. De Sorento is ontworpen met gebruiksgemak in het achterhoofd. Hij is ruim – zeer ruim. Zelfs als alle zeven stoelen worden gebruikt, zult u merken dat de Sorento tal van creatieve opbergmogelijkheden en handige accessoires biedt die uw ritten vergemakkelijken. De tweede zitrij heeft bijvoorbeeld een walk-in voorziening, verstelbare rugleuningen en een armsteun in het midden. De hoofdruimte op de derde zitrij is 906 mm hoog, en de beenruimte bedraagt 795 mm.

06

07

08

09

10

11

0 6 _ Bergvak middenconsole: In het diepe vak kunnen veel spullen worden opgeborgen, zoals een 14-inch laptop. 0 7 _ Bekerhouder voor: Het stabiel meenemen van bekers en flessen is de droom van elke bestuurder! De twee stijlvolle bekerhouders voorin bevinden zich naast de versnellingspook, waardoor ze praktisch en handig geplaatst zijn. 08 _ Bekerhouder achterin: Twee bekerhouders in de middenarmsteun achterin zijn gemakkelijk bereikbaar voor de passagiers op de tweede zitrij, en kunnen worden opgeborgen wanneer ze niet worden gebruikt.

09 _ Opbergvak in de deur: Kaarten en documenten kunnen dichtbij de bestuurder en bijrijder worden bewaard in de opbergvakken in de deur. Het vak heeft ook een uitsparing waarin flessen rechtop kunnen worden neergezet. 10 _ Bedieningspaneel op het bestuurdersportier: De indeling van de console voor de elektrische ramen maakt het eenvoudig om de raambediening te vinden en naar wens in te stellen, en om de centrale vergrendeling te activeren of de zijspiegels in te stellen. 11 _ Opbergvak in de rugleuning: Er is alles aan gedaan om voor praktische opbergruimte te zorgen en de achterzijde van de voorstoelen vormt daarop geen uitzondering. Beide stoelen zijn voorzien van een handig opbergnet waarin kaarten en documenten veilig en netjes kunnen worden opgeslagen. Raadpleeg het prijs- en specificatieblad voor de standaard- en meeruitrusting.

30 | 31


Stoelverwarming : Op een koude dag kunt u de kou verdrijven met de ingebouwde stoelverwarming. Met ĂŠĂŠn druk op de knop kunt u de zitting en rugleuning van de bestuurdersstoel en/of de bijrijdersstoel verwarmen.

Sierlijsten in eikenhout motief, Brown Pack Sierlijsten Eikenhout motief

Leder

De bruin lederen bekleding, gecombineerd met zwarte afwerking van het interieur en sierlijsten in eikenhout motief, heeft een look die zowel luxueus als natuurlijk is.


Splendor Beige

Steel Black Sierlijsten metallic

Steel Black combineert een zwarte afwerking van het interieur met sierlijsten in metallic, voor een eigentijds en sportief interieur.

Sierlijsten metallic

Stof [X-ecutive] Leder [X-clusive]

Stof [X-pect Cool & X-tra]

Splendor Beige bekleding wordt gecombineerd met een interieurafwerking in zwart en een beige afwerking van de onderste interieurdelen. De sierlijsten zijn in metallic uitgevoerd voor een moderne en elegante look.

Black & Ivory Sierlijsten metallic

De gecombineerd zwart en “Ivory� lederen bekleding geeft een frisse en futuristische look. Dit wordt mede bereikt door een zwarte interieurafwerking met sierlijsten in metallic.

Stof [X-ecutive] Leder [X-clusive]

Stof [X-pect Cool & X-tra]

Leder [X-clusive]

32 | 33


CARROSSERIEKLEUREN Pas de Sorento aan uw smaak aan met uiteenlopende lakkleuren, waaronder twee solid lakken, zes metallic lakken en drie kleuren met parelmoereffect. • Solid: Clear White

• Metallic: Bright Silver, Titanium Silver, Muscle Beige, Metal Bronze, Java Brown, Spicy Red

• Parelmoereffect: Khaki, Snow White Pearl, Blue Jeans

• Zwarte lak: Ebony Black

Clear White (UD)

Bright Silver (3D)

Titanium Silver (IM)

Muscle Beige (MBA)

Khaki (XMK)

Metal Bronze (DO)

Java Brown (H5)

Spicy Red (IY)

Snow White Pearl (XM2)

Blue Jeans (XMB)

Ebony Black (EB)

VELGEN

SPECIFICATIES AFMETINGEN (mm) Totale lengte Totale breedte Totale hoogte (inclusief dakdragers) Wielbasis Loopvlak (Voor) Loopvlak (Achter)

4.685 1.885 1.710 (1.755) 2.700 1.618 1.621

Overhang (voor) Overhang (achter) Hoofdruimte (1e / 2e / 3e zitrij) Beenruimte (1e / 2e / 3e zitrij) Schouderruimte (1e / 2e / 3e zitrij) Heupruimte (voorin/ achterin)

945 Brandstoftank (liters) 70 Max. dakbelasting (kg) 100 1.040 1.022 / 995 / 906 1.095 / 955 / 795 1.506 / 1.491 / 1.366 1.431 / 1.421 / 1.128

235/65R 17" lichtmetalen velg

(1,755) 1,710

AFMETINGEN (mm)

1,618 1,885

dutNL10003427_XMcat_EU_38p.indd 34

945

2,700 4,685

1,040

1,621

235/60R 18" lichtmetalen velg

08-06-2010 11:33:19


34 | 35


KIA MOTORS CORPORATION Kia maakt deel uit van een dynamisch, krachtig en modern wereldconcern dat garant staat voor een productie van ruim vier miljoen auto’s per jaar. Kia kent als een van de weinige Zuid-Koreaanse fabrikanten een historie van meer dan een halve eeuw. Na de productie van fietsen en motorfietsen werd in de jaren zeventig een begin gemaakt met de productie van auto’s. De ontwikkelingen volgden

elkaar vanaf dat moment in hoog tempo op, met als resultaat het brede modellengamma dat Kia vandaag de dag aanbiedt. Daar blijft het echter niet bij, gezien een veelvoud aan activiteiten die in de nabije toekomst nog op de agenda staan. Naast veel nieuwe modellen, presenteert Kia met regelmaat ook concept cars. Deze auto’s geven een juiste indruk van wat Kia in de toekomst kan gaan brengen.

KIA DUURZAAM

KIA AUTOLEASE

Kia Nederland heeft haar beleid op het gebied van milieu samengevat in het Kia Duurzaam programma. Kia Duurzaam bestaat uit 3 delen:

Uw financiële positie en fiscale overwegingen vragen om leaseoplossingen op individueel niveau. Kia Autolease biedt een breed en gevarieerd pakket van producten bestaande uit Full Operational Lease en Netto Operational Lease.

Innoveren Kia Motors Corporation is wereldwijd bezig om Kia’s in de toekomst nog zuiniger en schoner te produceren met milieuvriendelijkere productiemethodes. Hierbij kunt u bijvoorbeeld denken aan Waterstofverbranding met elektrische aandrijving, Kia Fuel Cell Electric Vehicles, het Kia Hybride ontwikkelingsprogramma, en emissie reductie technologie. Kia heeft hiervoor een speciaal Research- en ontwikkelingscentrum voor milieutechnologie. Reduceren Als Kia-rijder kunt u zelf ook zuiniger rijden en op die manier proberen uw brandstofverbruik te reduceren. Dit is goed voor het milieu én voor uw portemonnee. Op www.kia.nl vindt u hiervoor diverse tips. Compenseren Een auto stoot broeikasgassen uit. Op school leerden we het al: bomen en struiken hebben voor hun groei (het broeikasgas) CO2 nodig en maken daar zuurstof van. De oplossing is dus simpel, plant meer bomen en struiken om de uitstoot van CO2 te compenseren. Dat is wat Kia Nederland doet door te investeren in de aanplant van Jatrophastruiken in Mali. Wilt u meer informatie over dit project en het Kia Duurzaam programma? Ga dan naar www.kia.nl

KIA FINANCE Kia Finance heeft diverse oplossingen op het gebied van financiering, zoals huurkoop of een doorlopend krediet.* Zo kan altijd de best passende financieringsmogelijkheid voor u op maat gerealiseerd worden. Interesse in of vragen over de producten van Kia Finance en Kia Autolease? Op www.kia.nl vindt u meer informatie. Of vraag uw Kiadealer om de brochure

* Kijk voor de algemene voorwaarden en prospectus op www.kia.nl. Uw aanvraag wordt getoetst bij het Bureau Krediet Registratie (BKR) in Tiel. Daar worden ook uw gegevens en aanvraag geregistreerd. Kia Finance is een handelsnaam van Santander Consumer Finance Benelux B.V. Santander Consumer Finance Benelux B.V. heeft een vergunning voor het aanbieden van consumentenkrediet en is geregistreerd bij de Autoriteit Financiële Markten onder nummer 12011170.


STANDAARD 7 JAAR KIA GARANTIE Uniek in Europa: Kia Motors levert nu elke nieuwe Kia met een garantietermijn van 7 jaar. Naast de scherpe prijzen en rijke standaarduitrusting, kiest u met een Kia nu ook voor extra zekerheid. Doe ons dat maar eens na!

Hoe het komt dat Kia deze onovertroffen garantie kan bieden? Heel simpel: Kia heeft zoveel vertrouwen in haar eigen productiekwaliteit dat ze elke auto een garantie van 7 jaar durft te geven. Elk van onze modellen wordt geleverd met een uitgebreide fabrieksgarantie van 7 jaar. Zonder verborgen kleine lettertjes of verrassingen achteraf.

7X VRAAG EN ANTWOORD Op welke auto is de 7 jaar Kia garantie van toepassing? Op elke nieuwe Kia die verkocht en geregistreerd wordt na 1 januari 2010. Gelden er beperkingen voor de kilometrage? Gedurende de eerste drie jaar gelden er geen beperkingen voor de kilometrage onder de garantie. Over de volledige periode van de garantie is de beperking voor de kilometrage 150.000 km. Zijn er onderdelen die niet onder de 7 jaar garantie vallen? Sommige onderdelen zijn aan normale slijtage onderhevig. Denk bijvoorbeeld aan banden, remblokken, ruitenwisserbladen en bougies. Deze onderdelen vallen daarom niet onder de 7 jaar garantiedekking, maar moeten bij regulier onderhoud en periodieke onderhoudsbeurten van tijd tot tijd vervangen worden. De Kiadealer kent vaste prijzen voor onderhoud en de meest voorkomende reparaties, dus ook daarmee weet u vooraf waar u aan toe bent. Kijkt u voor meer informatie over de garantie voor dit specifieke model onderaan deze pagina. Hoe zit het met carrosserie? De carrosserie van al onze auto’s is gedekt voor minimaal 7 jaar/150.000 km. Er zijn zelfs modellen met een dekking van 10 en 12 jaar. De autolak is maximaal gegarandeerd voor 5 jaar/150.000km.

Hoe is het mogelijk dat Kia als enige autofabrikant 7 jaar garantie /150.000 km garantie geeft? De hoge productiekwaliteit van onze fabrieken in Europa en elders geeft Kia het vertrouwen om deze bijzondere garantie te geven, die uniek is op de Europese markt. Is de garantie overdraagbaar op de volgende bezitter? Ja, zonder probleem. De garantie is 100% overdraagbaar op de volgende eigenaren. Hierdoor blijft de restwaarde van de auto hoog en is de auto zeer aantrekkelijk voor toekomstige kopers. Is er objectief bewijs voor de kwaliteit en betrouwbaarheid van Kia?* Kia auto’s zijn grondig getest door autojournalisten uit heel Europa. Zo voerde het Duitse toonaangevende tijdschrift “Auto Bild*” een 100.000 km duurproef uit met een Kia cee’d. De cee’d kreeg de best mogelijke beoordeling (A), waardoor de cee’d in de Top 5 staat van alle auto’s die door AutoBild ooit aan een duurproef zijn onderworpen. * AutoBild is de Duitse tegenhanger van het Nederlandse blad AutoWeek.

SORENTO ZEKERHEDEN 7 jaar fabrieksgarantie Kia staat garant voor kwaliteit. Daarom bieden wij op uw nieuwe Kia maar liefst 7 jaar volledige fabrieksgarantie (max. 150.000 km). Dat is uniek in Europa! De eerste drie jaar geldt zelfs géén kilometerbeperking.

3 jaar audiogarantie Zelfs op het audiosysteem, navigatie- en entertainmentsysteem heeft u bij Kia garantie. Kia geeft hierop 3 jaar garantie (max. 100.000 km). Zo kunt u dus gegarandeerd lang blijven genieten van uw favoriete muziek!

5 jaar lakgarantie Wat mooi is moet mooi blijven. De hoogwaardige lakkwaliteit van alle Kiamodellen wordt gegarandeerd door de hoge houdbaarheid en dikte van de gebruikte laklaag. Door de langdurige bescherming van de laklaag hoeft u zich geen zorgen te maken. Om dit te bewijzen krijgt u 5 jaar lakgarantie (max. 150.000 km).

Kia internationale wegenhulpgarantie Bovenop alle andere garanties van Kia, krijgt u 24 uur per dag, 7 dagen per week internationale wegenhulpgarantie in Nederland en de rest van Europa. De wegenhulpgarantie biedt u hulp ter plekke én (indien nodig) vervangend vervoer of een overnachting. Bovendien wordt u bij de alarmcentrale altijd in het Nederlands te woord gestaan. Met de internationale wegenhulpgarantie van Kia wordt uw mobiliteit gegarandeerd, waar en wanneer u het ook nodig mocht hebben. De eerste drie jaar zijn er geen beperkingen aan deze garantie verbonden, daarna geldt dat uw Kia regelmatig en in overeenstemming met het onderhoudschema is onderhouden bij een officiële Kia-dealer. Vraag uw Kia-dealer naar de voorwaarden.

12 jaar carrosseriegarantie Ook op de carrosserie geeft Kia een uitstekende garantie van maar liefst 12 jaar (max. 150.000 km). Hiermee onderstreept Kia de hoogwaardige kwaliteit van de carrosserieën.

36 | 37


www.kia.nl

De eerste 3 jaar geldt geen kilometerbeperking, daarna geldt een maximum van 150.000 km.

KIA MOTORS NEDERLAND B.V. Postbus 220, 4130 EE Vianen Tel.: 0347-324300 Fax: 0347-324344 www.kia.nl E-mail: info@kia.nl

Alle gegevens en illustraties in deze brochure zijn gebaseerd op de specificaties van de auto’s zoals die van toepassing waren bij het ter perse gaan van deze brochure. De modellenreeks, technische specificaties en uitrusting kunnen van markt tot markt verschillen en kunnen zonder voorafgaande kennisgeving gewijzigd worden. Bovendien kunnen de auto’s op de afbeeldingen voorzien zijn van opties, zoals de getoonde audio-apparatuur, die niet leverbaar zijn op de Nederlandse markt. Neem voor actuele informatie contact op met uw Kia-dealer. Wijzigingen, druk- en zetfouten voorbehouden

ZK113XX050JUN10

Raadpleeg het prijs- en specificatieblad voor de standaard- en meeruitrusting.

10.003427 dut-nl

Het gemiddelde brandstofverbruik varieert van 6,5 L / 100 km (1 L op 15,4 km) tot 8,8 L / 100 km (1 L op 11,3 km). De gemiddelde CO2-uitstoot is 171 g/km tot 209 g/km.

2010 Kia Sorento brochure NL juni  

STIJLVOL NIEUW DESIGN 2|3 KRACHTIGE STYLING MAAKT DE SORENTO OPVALLEND 4|5 COMFORT EN KWALITEIT GAAN HAND IN HAND 6|7 4. Dubbele, afzonderli...